Pancreatitis Attack (Pancreas)

O se osofaiga o le faamai e matautia tele, e mafai ona mafua ai le oti ma manaomia ai vave togafitiga i se falemai. O le mea lea, o se tagata o loʻo i ai se tala faasolopito o le mumusu masani o le pancreas e tatau ona ia iloa faailoga o le faʻavavevaveina ina ia mafai ai ona fuafua le tulaga maʻi ile taimi ma valaʻau i se fomaʻi.

p, blockquote 1,0,0,0,0 ->

p, blockquote 2.0,0,0,0 ->

O le pancreatitis e taʻua o le mumu o le pancreas, ma o le faamaʻi lava ia e mafai ona tele pe masani. O le mafuaʻaga mo le fausiaina o togafitiga o le solia lea o le tafe mai le gland o le fualaau suamalie oona o loʻo mauʻoa i enzymes. O se taunuuga o le faʻamaʻaloga, o le tino o le tino e amata ona mu ma faʻaumatia, faʻapea foi ma vaʻa toto ma isi fausaga e lata ane i le okeni.

p, blockquote 3,0,0,0,0,0 ->

O mafuaʻaga e faʻaleagaina ai le suavai suamalie:

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

  • Gallbladder maʻi.
  • Gastric pathology.
  • Faʻamaʻi.
  • Meaʻai leaga.
  • Iniseti
  • Alu
  • Ave ni vailaʻau.
  • Laga manu.
  • O foliga mai o neoplasms o le toto.
  • Ma e oʻo foi ile maitaga.

Afai o le mumunia o le pancreatic e maua mai i se foliga masani, e ono le iloa e se tagata o loʻo maʻi o ia seia oʻo i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis. O le toʻatele o tagata e faʻafememeaʻi lenei tulaga i le oona ma taumafai e taulimaina le tulaga e aunoa ma le sailia o fesoasoani faʻapitoa.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

Faʻailoga muamua

O se osofaʻiga o pancreatitis o loʻo i ai faʻafitauli matuia ma e masani ona amata i le tigao loʻo faʻaalia i vaega nei o le tino:

p, blockquote 7,0,1,0,0 ->

  • Pusa pito i luga.
  • Le tua.
  • Uilima.
  • Ioe.

O le tiga o le tiga o le tipiina, vevela pe fusi i le natura ma e mafai foi ona mafua ai le teʻi, le mautonu. E le mafai e le tagata maʻi ona taoto, o le mafanafana e na o le tulaga o le nofoa e maua ai vae e paʻu i le manava.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Ona amata ai lea e le tagata ona fesuisuiai, meaʻai ma talo mai le manava. E leai se meaʻai, e mafai e le manava ona fuga. E i ai foʻi faʻaalia o le gaogao - manava manava poʻo le faʻamalosi. I le taimi lava e tasi, o le nofoa o le fetid, e peiseai o le "gaʻo" ma e le lelei le fufuluina. I totonu o lea mea, e mafai ona vaaia ai le felafolafoaʻiina o meaai e leʻi faʻaaogaina.

O le faʻamalosia o le pancreatitis e faʻapipiʻi mai foi ma isi faʻailoga iloga:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi, sosoo ai ma faʻataʻitaʻiga. O le gutu gutu o le lagona, o le faigata o le inu, o le laulaufaiva e ufiufi i se ufiufi paʻepaʻe.
  • O le vevela o le tino o le subfebrile poʻo febrile (aemaise lava i le po), ae o le tagata maʻi o loʻo liliuina.
  • O le le lava o le manava, faʻaitiitia pe faʻaauau pea le faateleina o le toto.

Afai e le amataina togafitiga i le taimi lava e amata ai uluaʻi faailoga o le vevela, pe a maeʻa le 1-2 aso o le paʻu o le paʻepaʻe poʻo le samasama, o le a faʻaitiitia le laititi. O le tagata gasegase e leai sona mamafa, o loʻo ia te ia ni faʻailoga o le faʻamalolo ma le hypovitaminosis.

O mafuaʻaga o le osofaʻiga

O se osofaiga o le pancreas, e pei o se tulafono, e tupu faafuasei, ma e tele mafuaaga mo lenei:

  • sese i meaʻai,
  • popole
  • ava malosi (e tusa lava pe laiti tele),
  • ulaula
  • gallbladder inflammation,
  • faʻamaʻi pipisi
  • afaina ate
  • togafitiga o le cardiovascular system,
  • malformations faʻaleagaina o le pancreas, ma isi.

Ma e ui lava i le mea moni o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga e ono mafua ai osofaʻiga o pancreatitis, o le mafuaaga autu mo lo latou tupuga o le le paleni. I le uma, o le pancreas o le aʻa autu lea mo le faʻasalalau o enzymes digestive. Ma afai e taumafa e se tagata "mamafa" meaai mo le gastrointestinal tract, ua tele le mamafa o le uʻamea, ua le lelei lana galuega, lea e aofia ai le foliga mai o le pancreatic inflammatory processes i le parenchyma.

O lenei, i le itu, e mafua ai foliga o le edema, ma o le taunuuga lea e tuputupu ae ai le okeni i le lapoa ma o loo i ai se vavalalata o le lumenia o le vavao. O ia ituaiga mea e faʻaosofia ai le inu o le vai inu i totonu o le gland, talu ona faʻasaʻolotoina i le duodenum 12 e le mafai ona faʻatino i luga o le vaiti vaiti. Ma o loʻo i ai ni enzymes oona, o le galuega lea e faʻaaogaina vave lava pe a maeʻa le latou gaosiga. Ma o le mea moni e tumau pea i totonu o le okeni, latou te amata ona eli ona sela, lea e faaosofia ai le tupu o se osofaiga o le tiga.

O Mea uma e uiga i ituaiga o Pancreatitis

Pancreatitis - O se faʻalavelave le lelei o loʻo aʻafia ai le tino o le pancreatic, faʻataunuʻuina galuega o le intra- ma exocrine. O le mafuaʻaga autu o lenei tino o le gaosia o le vai o le pancreatic ma enzymes ma bicarbonates e aʻafia ai i le faagasologa o le faʻafefe. Pe a oʻo mai meaʻai i le manava, o le a amata ona feaveaʻi le eletise ma le sua o le pancreatic mai le pancreas e ala i le pipii fesoʻotaʻi i le duodenum 12, lea e fai ai le gaosiga o le eletene o meaʻai. O le enzymes na faʻapupulaina e le pancreas e aofia ai i le metabolism, faʻateleina le faʻaaogaina o meaʻai e ala i puipui o le togafiti laiti. O le pancreatic fluid neutralizes le siosiomaga oona o le gastric juice saʻo i totonu o le manava, lea ua faʻaaogaina ai le enzymes digestive ma amata ona faʻatino a latou galuega o vaeluaina ma gaosi mea gaosi.

E mafai ona tupu le mumu o le pancreatic i foliga lapopoa pe faʻalaʻau. I totonu o le pancreatitis, o le tino o le pancreatic function e toe faʻaleleia ona o le faʻalavelave faʻapitoa ma se taumafataga faapitoa, ma i taimi masani, taimi vavalalata ma le faʻamagalo, ae i le aluga o taimi, o le faʻaitiitia pea o le galuega pancreatic o loʻo matauina.

Faʻailoga pancreatitis e tupu i taimi o faʻasalaga ma faʻamagaloga. Aʻo faʻaauau le alualu i luma, o le le atoatoa o le tino e amataina ai: o le flandular tissue o le okeni e sui ma ua suia i se mea fesootai, lea e le mafai ona maua ai ni fuamoa oona ma le sua o le pancreatic. O le leai o enzymes e mafua ai le faʻaleagaina i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino.

O maʻi pancreatite e mafai ona atiaʻe i maʻi o vaitausaga eseese. O tulaga faʻaonapo nei o soifuaga, e aofia ai meaai le lelei, o le faʻaaogaina o meaʻai vave, faʻalavelave faifai pea ma le atuatuvale, o le mafuaʻaga lea o le faateleina o le numera o tagata gasegase e maua mai i le gasegase faifaipea.

E lua vala o le pancreatitis e masani ona iloga. O le vaega muamua o loʻo faʻaalia i ni faʻaʻailoga matuia ma e mafai ona tupu mo le tele o tausaga, e fuafua i le tulaga lautele o le soifua maloloina. I lenei laasaga, atonu o le a iai taimi e faʻalavelaveina ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi taimi e faʻalavelave ai ma faʻalavelave i le gaioiga o le pancreas. O se faʻalavelave sili ona tumau o foliga masani o le tele o le faʻaosofia e ala i le faʻaaogaina o meaʻai vevela, gaʻo po o mea faʻavela, mea inu vevela ma le ava, aemaise lava i luga o se manava gaogao.

O pancreatitis e mafai foi ona tupu i se fomaʻi faʻamalosi e tetee atu i le talaaga o faʻamaʻi ua i ai nei ma aʻafiaga o le faaleagaina o le tino o le tino, togafitiga o taotoga. O mea autu e fesoasoani i le atinaʻeina o pancreatitis faʻamaʻi o faʻamaʻi o le tino o le tino, aemaise lava o le faʻamaʻi pipisi, le gastritis, cirrhosis o le ate, o le biliary dyskinesia, ma le maʻi o le intestinal.

Faʻamatalaga autu

O le pancreatitis o se mumū lea e ufiufi ai e le leona le meaʻai, o le mea lea e mafua ai le le faia o le sua o le pancreatic ma le enzymes e nafa ma le vaega o le digestive. Pe a oʻo mai meaʻai i le manava, enzymes ma fualaau faʻataʻoto e amata la latou malaga mai le pancreas i le duodenum. O le tele o le gaosia o meaai ma lona fatuga, latou te auai i le gaosiga. O enzymes taua e maua e le pancreas:

  • amylase (aofia ai i le malepe o meaʻai gaʻo),
  • lipase (talepeina le vaega gaʻo),
  • trypsin, chymotrypsin (talepe lalo le polotini),
  • inisalini
  • glucagon.

O se osofaiga o pancreatitis o le solia lea o le felauaiga o le sua mai le pancreas i le duodenum. O le gasegase o le suavai e mafua mai i le taofiofia o le ala, faaputu, amata ona aafia ai mea o loo siomia ai le tino ma toto toto. Faʻatasi ai ma le faʻamaogaina o sela e siomia ai le vai oona, o le foliga mai o le mea e le o le gasegase o le tino, e mafai, e oʻo atu ai i le oti.

O le a le mea e fai pe a tupu se osofaʻiga o le tino pancreatitis? Muamua e te manaʻomia le faʻamaonia lelei o le mafuaʻaga o le tiga ma faʻaalia le iai o faʻamaoniga:

  • tiga i totonu o le hypochondrium, i ai se uiga o le tagata,
  • pe a uma le vomiting e leai se toomaga
  • afu (flatulence),
  • vevela o le tino e faʻalauteleina le faʻalagolago i le atinaʻeina o le mumū,
  • i le le amanaiaina e aumai ai le tachycardia, necrosis, puupuu le manava.

I uluai faailoga o lenei faʻamaʻi, e tatau ona faia togafitiga faʻamaʻi ma amata togafitiga o le maʻi.

O faailoga autu o le maʻi

O faʻafitauli o se osofaʻi osofaʻi faʻafuaseʻi e faʻafuaseʻi ona atiaʻe faʻafuaseʻi. O le faʻaaliga autu o se tiga ogaoga e tupu muamua i le itu taumatau o le fatafata ma faasolosolo lava e salalau atu i le afa agavale. E mafua ona o le faʻaleagaina o le namu, lea o loʻo i ai i le tele o numera i le endocrine gland. O le iʻuga o le edema o le okeni ma faʻavaivaia le lolovaia, o le faʻamalositino e faʻapupula i le pancreas, lea e oʻo atu ai i le faʻapalapalaina o ona lava lava gaʻo, o se taunuuga lea e tupu ai le tiga tele. O lagona le fiafia e masani lava ona tuu i lalo o le tauau poʻo le tua. O nei faailoga e mafai ona taʻitaʻia ai se mea sese i le siama, ma o le taunuuga lea e manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiina o faʻafitauli eseese ma le faʻaleagaina o le myocardial, lea ei ai faʻaaliga tutusa. A aʻafia i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le peritoneum, e aliali mai ai ni faailoga fou. O nei mea e aofia ai le tele o le tiga pe a afaina le manava. E le gata i lea, afai e te lolomi i luga, e mafai ona faaleleia le tulaga mo sina taimi puupuu.

O se faʻamaoniga taua o se mea e le lelei ai le vaega o meaʻai. O tiga matuia e o mai faatasi ma le vomiting, lea e le maua ai le toomaga ma e faʻavaivai. A mavae sina taimi, o le talo e aliali mai i le vulu, ma afai o le manava ua leai se aoga, ua na o ni faʻamalosi malosi ma le taoto e tumau.

O le leʻoloa o le faleoloa e atiaʻe i foliga o le manava. O se taunuuga o le faʻamalositinoina o le totoga o le intestinal, o totoe o meaʻai e leʻi faʻaaogaina o loʻo i ai i le feces. Ae ui i lea, o le malosi e mafai ona tupu i ni nai aso. E mataʻituina le manogi, lea e oʻo atu ai i le totoina faʻapitoa. O se paʻu paepae e aliali i luga o le laulaufaiva.

O isi faʻamaoniga, o loʻo i ai se faʻalautelega tele o le vevela o le tino. E vaivai se tagata, e le mafai ona tu i ona vae. Soo se gaioiga eo faatasi ma le tiga, o lea e taumafai ai le tagata maʻi e maua se tulaga toʻafilemu lea e aumaia ai se mea itiiti laitiiti.

Faatasi ai ma isi faailo o le pancreatitis, o le oso i le toto maualuga o loo matauina, lea e mafai ona faateleina pe faaitiitia ai foi. O le pulupulu e vaivai ma vave faʻaolaina. O se taunuuga o le vomiting, o le hypovolemia e atiina ae, o ona uiga o le malulu ma le suiga o le lanu o le paʻu i se lanu vaivai e le lelei.

O le faʻaalia o nei faʻafitauli o le tino o loʻo faʻaalia ai se soliga ogaoga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, aemaise lava mo nisi o aso na taumafai ai le tagata e foia le faafitauli na o ia lava ma e leʻi sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Tulaga faapitoa o le maʻi

O se osofaiga o le pancreatitis o loʻo i ai se togafitiga ogaoga mo le atinaʻeina o le maʻi. O enzymes faʻamalolo ma toxins e masani lava ona ulu atu i le toto o se tagata, lea e mafua ai le vave faʻalauteleina o le taulaiga o le mumū. Faʻasalaga o lenei faʻalauteleina o mea leaga, o loʻo iai pea faʻamaʻi faʻamaʻi tumau e alualu i luma, e mafua ai isi faʻamaoniga, lea e mafua ai faigata i le faʻamaonia saʻo.

O le pancreatitis o se tasi lea o maʻi ogaoga luasefulu o le lalolagi ma ei ai ni filifiliga se lua mo lona atinaʻe, lea e aumaia ai e ia taʻitoʻatasi se foliga lapopoa pe faʻalologo. Mo ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi ua tupu, o loʻo i ai metotia mo le faamamaina o faʻamaʻi o le maʻi. E faʻafefea ona faʻamaloloʻia faailoga ao faia se osofaiga ogaoga o pancreatitis:

  1. Ina ia fesoasoani i faʻamaoniga, e fautuaina e faʻaaoga vailaʻau Pancreatin, Mezim. Ole aoga o nei fualaau oona o lo oi ai ia mea talafeagai e fesoasoani e talepeina ai meaʻai gaʻo ma falai, lea e aveesea ai le mumu ma le atuatuvale mai le pancreas. O nei vailaau faʻamalosi e aofia ai foi ma faʻasalaga, lea e faʻaitiitia ai le tiga. E fautuaina foi e ave le fualaau faasaina No-shpa, lea e faamamaina ai le toto o vaʻa toto, taʻaloga e taʻitaʻia ai le duodenum, faʻapea foi i le paʻu.
  2. O loʻo i ai se metotia o vailaʻau masani. 30 minute aʻo lei 'ai e ave le 1 tsp. calendula tinctures, i le fua faatatau o le 1 tsp. i le 200 ml o le vai.
  3. O se tasi auala sili ona lelei - o le mumusu atoatoa e 'ai i totonu o le 2 aso. O le mea e faʻatagaina o le faʻaaogaina o le vai e leai se gaʻo. Malolo malologa, e aunoa ma le faʻamalositino.
  4. Faʻaaogā se paʻu mumu i vai malulu, faʻaaogaina i se nofoaga tiga. Faatasi ai ma lenei auala, e le fautuaina le faaaogaina o vailaau, aua o le a faigata ai ona faia se suʻega.

O le a le umi e faʻauʻu ai se osofaʻiga ma pancreatitis? O le mea e tupu ai togafitiga e umi se taimi. I pepa lapopoa, e mafai ona oʻo atu i le 3-5 aso. E faʻalagolago lava i le ogaoga o le vevela ma le faʻaleagaina o le pancreas.

O le a le mea e tatau ona faia pe a osofaia se pancreatitis i lenei tulaga? I tulaga taʻitasi e faʻamatalaina, valaʻau i togafitiga faafomaʻi faafuasei, ave se tulaga pepelo, faatapulaa le faʻaaogaina o meaʻai, faʻamalositino.

Mafuaʻaga o le faʻavavevave

O le amataina poʻo le faʻafouina o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e mafai ona tupu ona o aʻafiaga o aʻafiaga o mea eseese:

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

  • Faʻaaogaina o meaʻai gaʻo po o meaʻai, ava malosi.
  • O faʻamaʻi poʻo gaioiga faʻapope i luga o gaʻo o le gastrointestinal tract, gall vladder.
  • ERCP.
  • Manua poʻo le manua i le pancreas, le manava.
  • Iniseti faʻamaʻi poʻo ni faʻamaʻi pipisi.
  • Togafitiga faʻamaʻi, estrogens.
  • Faʻaaogaina togafitiga faʻaanatura o le pancreatic lect or blockage with stones.
  • Faʻaleagaga faʻa-cardiovascular.
  • Suiga i le tala faʻasolopito, e aofia ai le taimi o le fanau.
  • Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo.
  • Oncology.

Fuainumera faamaumauina o le 30% o tagata gasegase uma e faʻamaonia le pancreatitis, e le mafai ona iloa le mafuaʻaga o lenei tulaga.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Fesoasoani faʻafuaseʻi

O faʻamaoniga o se osofaʻi faʻalavelave e faʻaalia e le malosi o le faʻalauiloaina e le mafai e se tagata ona taulimaina na oi latou lava ma sailia se fesoasoani faafomaʻi.

E faʻafefea ona faʻamalieina se osofaʻiga pe afai e leai se auala e valaʻau ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se tagata e mamao ese mai le taulaga? I lenei tulaga, o le fesoasoani muamua e pa'ū i luga o aiga poʻo uo.

Ina ia faʻamalieina osofaʻiga o pancreatitis, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se malologa atoatoa. E le tatau ona ia faia ni suiga faafuasei. O le tulaga sili ona lelei o le nofo, faʻapipiʻi i luma i sina itu.

Fesoasoani Muamua mo se osofaʻiga o pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o antispasmodics ma analgesics. O lenei mea o le a faʻaumatia ai le vaʻaia o le mea e faʻaogaina ma aveese le mealilo mai le okeni ina ia le amata ona eliina e le pancreas.Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga fualaau nei:

Muamua lava, e tatau ona faʻaaogaina le malulu i le vaega o le pancreas, lea e tu i le va o le pute ma le sternum, e faʻaitiitia ai le gaioiga o le faʻaogaina o le tino. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina se afi mumu e tumu i vai malulu, o fualaau 'aina matala ma isi auala faʻaleleia. Ina ia taofia le malulu i luga o le paʻu, e tatau ona afifiina le aisa i le tele o ie.

O le a le mea e fai ma pe faapefea ona taulimaina se osofaiga? O le tulafono muamua o le faʻamamaina lelei o le le mautonu ma le toe maua mai o le maʻi o le faʻasaina tele lava ona 'ai i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi. E mafua ona o le mea e mafua mai i le gaosia o meaai i totonu o le gastrointestinal tract, o le gaosia o enzymes ua faʻaaogaina. Ae ui i lea, talu ai ona o le mumunia e le mafai ona faigofie ona ulufale i totonu o le manava, o le maʻi o le maʻi e sili atu ona leaga, ona o le lamatiaga o le tataina o le okeni. E le mafai ona e 'ai e le gata i le aveeseina o le osofaiga, ae o le 1-3 foi aso pe a mavae lena mea, o le a le toe i ai le afaina ma le fula o le tino. E naʻo le mama, e le mafai ona faʻamalosia le suavai, e pei o vomiting matuia e mafua ai le vevela tele. Inu le vai i ni sipuni, ae masani lava. O lenei mea o le a taofia ai le toe faʻafouina o le vomiting.

Vaʻaia togafitiga

O le vave aveeseina o le osofaiga o le a mautinoa ai e leai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina mo le maʻi. O le mea lea, e le tatau ona faʻatali mo mea uma e fai na o ia lava;

Aʻo leʻi oʻo mai le taʻavale a le falemaʻi, e le mafai ona faʻafetaui le osofaʻiga, e mafai e le fomaʻi ona faʻaaogaina faʻasalalauga ma faʻamaʻi. I le le i ai o se taunuuga lelei, e tatau ona aveese le osofaiga ma togafitia le pancreas i se falemai, pe afai ei ai le avanoa mo se suʻega maeʻaeʻa o le maʻi ma fuafua le tikeri o le faaletonu o le tino.

O isi togafitiga o le tino pancreatitis e atiaʻe taʻitasi mo tagata maʻi taitasi. I lenei tulaga, o faailoga o le faamai, o le taunuuga o le suʻesuʻega ma le suʻesuʻega ua amanaia.

Pancreatitis togafitiga e tatau ona atoatoa. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o vispasmodic and analgesic drugs, ua faʻaalia ai le tofiaina o suʻega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e aveesea le fulafula, lea o le a mautinoa ai le tafe atu o le manava faʻanatura ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaleaina o oe lava. E le gata i lea, o togafitiga e mafua ai le aveesea tele o toxins ma enzymes mai le tino o le tagata. Mo lenei faamoemoe, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le Furosemide poʻo le Lasix. Pe a faatonuina le Diakarb, e tatau ona aofia ai sauniuniga faʻasaʻi i le togafiti o togafitiga, talu ai o se diuretic e fesoasoani e fufuluina lenei elemene taua.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli, aemaise lava, faatasi ai ma le faʻapipiʻiina o se siama siama, o togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o antimicrobials - fluoroquinolones poʻo le 3-4 gaosiga cephalosporins.

Afai o osofaʻiga o pancreatitis ua mafua ai ona faʻavaivaia le tino, o le togafitiga o le vailaʻau o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi ma le malosi. Muamua, o tupe e tatau ona faʻatonuina i le faʻapitoa ina ia mafai ai ona vave toe faʻafoe le paleni leiloa. I le lumanaʻi, ua faʻatagaina e sui i se pepa laupepa.

Togafitiga o le tino pancreatitis e le aofia ai le faʻaaogaina o enzymes. E le gata i lea, ua faʻasaina faasaina. A uma mea uma, o se mealilo e faʻapupulaina i le pancreas, ma e leai se tulaga e tatau ona faatagaina e maua mai lona faʻatagaga faaopoopo mai fafo. E mafai e lenei mea ona faʻateleina ai le tulaga ma faʻateleina ai le manuia o le maʻi.

Faailoga o se osofaiga

O se osofaʻiga o pancreatitis e maua i le tele o faʻamaʻi ma amata ai i le tele o tiga. O le tiga e maua i le tumutumu pito i luga, i tua, tauau o le tauau, ma susulu i le itu lumbar.

O tiga e seleseleina, vevela pe fusi i le natura, e ono mafua ai le tiga ma le le fiafia. E faigata tele i le tagata maʻi ona i ai i se tulaga vavalalata, o le toomaga e na o le tulaga o le nofoa e maua ai ona vae e paʻu i le manava.

E faasolosolo ona faaopoopo le fulu i le tiga o le tiga, faatasi ai ma le vomit, meaai ma talo. O le totoina, manava manava, po o le pupula e aliali mai. O le nofoa o loʻo i ai se manogi manogi, o le mafiafia ma e le lelei le fufuluina. I feeseeseaiga o loʻo i ai ni elemene e le faʻaaogaina o meaʻai, o loʻo le i ai le fiaʻai.

O se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis ma le osofaʻi osofaʻi e faʻatasi ma:

  • Faʻasalaga faʻafuaseʻi, sosoo ai ma ulugalii,
  • Gutu gutu
  • Faʻamaʻa e foloina
  • Le faʻavaeina o se paʻepaʻe paepae i luga o le laulaufaiva,
  • Fevelaʻi ma le maligi,
  • O le le lava o le manava, faʻaitiitia pe faʻaauau pea le faateleina o le toto.

O le le amanaiaina o le faamai ma le leai o se togafitiga faafomaʻi ina ua maeʻa le amataga o faailoga o le vevela (i totonu o le 2 itula) e mafua ai se suiga i le lanu o le paʻu, o se faaitiitia o le laititi. O le tagata gasegase e matua leai sona mamafa, o le hypovitaminosis ma le faʻamalolo.

O taunuʻuga talafeagai ma faʻafitauli

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi pancreatitis poʻo le faʻavavevaveina o se foliga masani e mafai ona vave tupu vave ma afua ai ona faaleagaina le soifua maloloina, e oʻo lava i le oti. O le pancreatitis, e tusa lava pe i ai se pepa ua solo ma faʻamatalaga e le o faʻaalia, e matautia foi, talu ai e mafua ai ona le maua le gaioiga o galuega.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis e aofia ai:

  • O le maʻi suka
  • O le soona inu o le tino,
  • Pancreatic abscess
  • Tomai o le tino
  • Faʻasologa ma le faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai meaʻai,
  • Faiga faʻamalosi i totonu o fusi o se okeni,
  • Le faʻalavelaveina o le talolele, lea e tuʻuina atu ai le mata,
  • Faʻaiʻuga mataga.

Le leai o togafitiga talafeagai ma le le mafai ona mulimuli i se meaai faapitoa mo le pancreatitis e mafai ona taitai atu ai i le fatuina o aloese ma le totoina o le toto.

Le mea e fai pe a osofaia se pancreatitis - tausiga faʻafuaseʻi

I le tulaga o se osofaiga o pancreatitis, faatasi ai ma tiga ogaoga, e tatau ona valaʻau i se avetaʻavale, talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le tiga, o le lamatiaga o le ola. Aʻo le i taunuu mai le 'au fomaʻi, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se fesoasoani, o lona uiga e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le tiga ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona oʻo i ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi, e tatau ona e malolo, tuʻuina atu i le tagata maʻi le ea fou, ae aua le faia ni mea faʻafefe. E tatau ona talosagaina le tagata maʻi ina ia alu i se tulaga saofaʻi ma faʻalaulelei i luma, e mafai ona e tuʻuina vai (e le sili atu i le ¼ tioata). E le faatagaina le tuʻuina atu o meaʻai, e tusa lava pe amata le faʻalavelave. E le faatagaina le tuʻuina atu o faʻamatalaga, talu ai o le faia o faʻasalaga o le a faʻalavelaveina ai le faʻataʻitaʻiga ma faʻaleagaina ai le tulaga.

Faʻafefea ona fesoasoani i se osofaiga o pancreatitis?

O se osofaʻiga o pancreatitis o soʻo se faʻalavelave ma le umi e manaʻomia ai faʻamaʻi vave. Ina ia faʻaitiitia le mamafa o faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le tiga, e faʻaaogaina No-shpa ma Drotaverin hydrochloride preparations. Afai e mafai, o nei vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i totonu o le tino, lea o le a faʻavaveina ai lo latou aafiaga, ma o le a oʻo mai le toomaga i se taimi puupuu.

A uma ona tuʻuina le tagata maʻi ile falemaʻi, ua faatonuina o ia e moe ma malolo malolo. Faatagaina e inu na o se teuteuga o le ola vao po o le vai o le minerale e aunoa ma le kesi. O loʻo i luga o le tumutumu pito i luga o le papaʻi. A maeʻa le suʻega, e faatonuina e le fomaʻi le tele o fualaau oona e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga o le sua oona, sauniuniga o le enzyme ma antispasmodics, lea e taofia ai le osofaiga.

I le tulaga o le pancreatic necrosis, e manaomia e le tagata maʻi se taotoga faanatinati. Faʻafefea ona aveese le tiga i le fale

E lelei le tiga ma vave ona aveʻesea e se faʻamalosi o le aisa, e mafai ona tuʻu mai le tua, poʻo le va o le pute ma le fatafata. O le manava tatau e taua foi. Ina ia faʻaitiitia le tiga, e manaʻomia lou manava manaia, aua e te manava loloto, ma o se osofaiga malosi e masani ona taofi lou manava. E fautuaina le tatalaina o pupuni i le taimi o le osofaiga, talu ai o le tuʻuina atu o le okesene e faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi.

Fesoasoani Muamua

O le faʻavavevaveina o le faʻasalaga o le tino i le pancreas e le aofia ai togafitiga ile fale, e tatau ona tuʻu le tagata maʻi i le falemaʻi o le meli meli. faalapotopotoga. I tulaga ogaoga, o le tagata e lafo tuusao i le maʻi tigaina.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

O le taimi lava e aliali mai ai uluaʻi faailoga, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale. Ae ui i lea, e ui e le o saunia togafitiga faafomaʻi, e mafai e tagata o le aiga maʻi ona taumafai e aveese se osofaiga o pancreatitis i latou lava i le fale. O le mea muamua lava e fai o le faʻamautinoa o le tagata maʻi e le 'ai se meaʻai poʻo se vai inu, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le gaosia o enzymes digestive ma faʻaleaga atili ai le tulaga o le tagata.

p, blockquote 15,1,0,0,0 ->

Ina ia faʻamalieina le tiga, taofi le faʻaogaina o le muʻamuʻa ma faʻafefeteina le fulafula, e mafai ona e tuʻuina se faʻamafana malulu, se mea afi mumu e tumu i le vai aisa i le pito i luga (le va i le va o le pute ma le diaphragm), ma sili atu i le pusa paʻu pepa ma le aisa.

O le isi, e tatau ona e faia mea uma e mafai e mautinoa ai le filemu o le maʻi. E manaʻomia le faʻamautuina o le tagata. Ole a fesoasoani lenei mea e faʻaititia ai le vevesi, faʻavaveina o le tafe ole toto ile nofoaga ua afaina.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

Afai e mafai, ua fautuaina e tuʻuina atu i le tagata maʻi se mea faʻapitoa poʻo se antispasmodic soʻo se mea e maua mai le kapeneta o fale. E mafai ona avea ma No-shpa, Spazmolgon, Maxigan, Drotaverin. O nei fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi poʻo le faʻaitiitia atoatoa o le tiga.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

Ae e le faapea o le osofaʻiga ua pasia, ma ua le toe manaʻomia togafitiga. A uma mea uma, o nei fuataga uma lava o fesoasoani muamua ia, pe a faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona faʻaalia ni faʻalavelave faʻapitoa, ma e le o se togafitiga faʻasolosolo, lea e tatau mo le tagata maʻi ma le tele o le pancreatitis.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Natura o meaai paleni

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a uma le osofaʻiga o pancreatitis? O se matafaioi taua i le manuia o le toe soifua mai o le tagata maʻi e taaalo i se taumafataga faapitoa. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le paʻu ma maua ai le faʻamautuina o le soifua manuia.

A maeʻa le faʻavavega o pancreatitis, e le mafai ona e 'ai muamua nai lo le 2-3 aso. I lenei tulaga, e tatau ona e amata i le 'aina o sina meaʻai. O meaai e tatau ona kukaina ae le vevela. E tatau ona e 'ai soo - e oʻo i le 5-6 taimi i le aso.

Togafitiga ma se taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o masini pusa, tao tao poʻo ipu kuka. E leai se mea e tatau ona e 'ai e falai, ulaula pe ulaina. E tatau ona alofia le faʻaaogaina o masima, suka, pepa ma isi mea vevela i le taimi o kuka. Alcoholic and carbonated drinks, faapea foi ma mea e maua mai i le ituaiga o meaʻai ma meaʻai vave, e matua faʻasaina. Latou te aofia ai le tele o le gasegase pala, lea ei ai le faʻaaliga leaga i le gaioiga o le pancreas.

Laʻau mumu, avoka, suka, falaoa paʻepaʻe, ma isi mea e pa'ū i lalo o le faʻasa.

O se meaʻai i le maeʻa ai o se osofaʻiga o pancreatitis e mafai ai ona faʻafaigofie le gaioiga o le okeni endocrine. O le tagata gasegase e mafai ona 'ai mea nei ma oloa:

  1. O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo - hake, pike, carp, cod, pike perch, ma isi. E fautuaina e tao le oloa e faʻasaʻo ai vaega taua uma.
  2. Mefasi taumafa - lapiti, toso, vela, susu o le susu, ma isi. E aofia ai le tele o proteins, amino acids ma elemene e manaʻomia mo le tino o le tagata. O aano o manufasi e mafai ona taʻavale, asu pe faaopoopo i soupeti.
  3. Taʻu pe fufulu fualaʻau. O loʻo faʻamatalaina i latou i se mea mauoa - e aofia ai vitamini, minerale, antioxidants ma isi vaega. O le filifiliga lelei o le puree sou, lea e matua faigofie lava ona eli ma e le o aofia ai ni vaega laiti o meaai. O le pancreatitis taumafa e faʻaaoga ai fualaʻau mata mata.
  4. Faʻailoga. O oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi e tatau ona sili atu. O nei mea e aofia ai le araisa, buckwheat, kehi. Oatmeal e iai sona aafiaga lelei i luga o le mucosa gastric, o le togafitiga ua faʻamaonia e le gata mo faʻamaʻi gasegase, ae faʻapea foi mo le pancreas.
  5. Laʻamea gaʻo-gaʻo, gaʻo, sisi, kefir. Fesoasoani i le toe faʻaleleia o le microflora masani o le gastrointestinal tract. Faamaonia mo le faʻaaogaina e le muamua atu i le 2 vaiaso talu le osofaʻiga.
  6. Fualaau aina ma le pata. Faʻaaogā e faʻaopopo ai sina laʻititi i taumafa saunia.
  7. O togalaau vao ua i ai se lelei lelei, lea o le a le gata ina fesoasoani i le toe faapaleniina o le vai ma tineia ai lou galala, ae ia saturate foi le tino o le tagata i mea aoga.

A maeʻa le osofaʻiga o le pancreas, e tatau ona mulimulitaʻia se meaai faapitoa mo le olaga. I le tulaga o le soliga o fautuaga a le fomaʻi ma le faʻaaogaina o oloa faʻasaina, e le faʻateʻaina le faʻamalosia o le pancreatitis. O le mea lea, e tatau ona e taitaia se olaga ola maloloina ina ia mafai ai ona e toe faʻafoʻi.

Togafitiga Tau Taʻavale Pancreatic Treatment

Togafitiga o se osofaʻi faʻasalaga e amata i se suʻesuʻega eseese. Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega faaiu, ua faʻamaonia ai le tele o meafaigaluega ma suʻesuʻega suʻesuʻe.

Faʻaalu:

  • CT, MRI ma le ultrasound abdominal,
  • Gastroscopy
  • Lapatitis x-ray,
  • Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP).

O suʻega suʻega talafeagai e aofia ai:

  • Suesuega toto ma le toto o meaola,
  • Urinalysis

Ua taofia le osofaʻiga i le fesoasoani o le anapogi mo aso e 4, ma ua faʻaaoga foʻi vailaʻau, lea e faʻatatau i:

  1. Faaleaogaina o le tiga. O se faʻasalalauga faʻaalia o le pancreatitis e masani ai, o se tulafono, eo faatasi ma le tiga ogaoga, o le toomaga lea e faia i No-shpa, Novocain, papaverine.
  2. Taofiofia o le puleaina o meaʻai. O loʻo faʻaaogaina faʻamalositili o le pomu Proton, aemaise o Omeprazole, Kontrikal.
  3. Sueina o le pancreas e ala i le aveina o enzymes lipase, amylase, protease, o lona uiga, pancreatin, (Festal, Mezim, Creon, Panzinorm, Digestal).
  4. Puipuiga o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. Faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi pei o Ampicillin.
  5. Faʻafoʻisia le paleni vai-electrolyte e ala i le fesuiaiga o togafitiga faʻaaoga togafitiga o saline ma physiological.

E faʻaaogaina le metoclopramide e taofi ai le vomiting, ma faʻaaogaina fualaau faʻamalositino e faʻamalosia ai ma faʻaleleia puipui a le tino. O togafitiga mo togafitiga ogaoga ma le tumau o pancreatitis e mafai ona filifilia taitoatasi, e fuafua i faʻamaʻi o le falemaʻi, o le mamafa o pancreatitis, etiology, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, le soifua maloloina lautele o le maʻi ma lona matua.

Togafitiga

Le togafitiga o le tino pancreatite o loʻo faia i se falemai i totonu o se falemaʻi. O le taimi muamua mo le tino pancreatitis o le matelaina tele mo le 4-5 aso. O le nofo ai i se falemaʻi falemaʻi ua mafai ai ona e pulea le taumafataga ma tuʻuina atu i le tagata gasegase ni vailaʻau talafeagai, faʻapea foi ma le manaʻomia mo le faʻavavevave pe fuafuaina le faʻaaogaina o togafitiga i le tulaga o se gasegase tuga ma se taufaʻatau i le soifua o le tagata maʻi.

Faʻaaliga mo taotoga o:

  • O se faʻalavelave faʻalavelave o pancreatitis, faʻatasi ai ma jagnice obstructive,
  • O le tiga e le mafai ona mou atu pe a maeʻa togafitiga faaumiumi,
  • Le i ai o tau.

Metotia o togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis e aofia ai le aveesea o vaega o mea e le o le tino, le faʻapipiʻiina o se alavai.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a uma le osofaʻiga o pancreatitis?

A maeʻa le osofaʻiga o pancreatitis, o le tausisia ole anapogi faʻalautele e manaʻomia mo le 3-5 aso. O le tagata gasegase e mafai ona tuʻuina atu na o le vai inu vai e aunoa ma se kesi poʻo se teuteu lapisi i le taimi lenei. E amata mai i le aso 4, e faʻatagaina e faʻalauiloa le paluga o le pata mai masini e aunoa ma le masima, suka ma le suauu i totonu o le meaai a le tagata maʻi.

I le 5-6th aso, e faʻalauteleina ai le taumafa i le faaopoopoina o le puree souelega a le vegetarian, suauu fuamoa, aano o moa, iʻa gaʻo maualalo i le lisi. E faatagaina e inuina le lauti vaivai, o se teuteu o le chamomile, o le rose vao.

Amata mai le vaiaso lona lua, ua faʻatagaina e faʻaaogā masima i le suasusu ua faʻafefeteina i le vai, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le maualalo o le suka, masima ma le pata. O meaai uma e tatau ona togafitia lelei, o le faʻaaogaina o fualaau faisua fou ma fualaau aina e matua faasaina.

I le pancreatitis le tumau i le faamagaloga, o le taumafataga e fetuutuunai e faavae i luga o le tulaga lautele o le maʻi, o le fualaau oona, lea e galue i tulaga o le le atoatoa o le enzyme.

Puipuia faʻamaʻi

Faʻaitiitia le ono tulai mai o se osofaʻiga o pancreatitis e mafai pe a fai e mataʻituina se tulafono o puipuiga:

  • Faʻalēaogā masani leaga, aemaise lava mai le ava malosi, ulaula,
  • Aoaoga faaletino, savali i le ea fou,
  • Le faʻaaogaina o meaai leaga mai le taumafa, meaʻai ma paleni paleni,
  • Tuuina atu o le tino i le tino faaletino,
  • Suʻega masani a se tagata gastroenterologist, lea o le a iloilo ai le tulaga o le fualaau aina atoa ma puipuia ai le faʻalavelaveina o le maʻi.

O se osofaʻiga o pancreatitis o loʻo faʻamaonia ai o le faagasologa o le inflammatory o loʻo agaʻi i luma i le tino. O le tausisia o se soifua maloloina ma le mulimuli i faatonuga a tagata tomai faapitoa e fesoasoani e faatumauina se vaitaimi o le faamagaloga mo se taimi umi, ma mafai ai ona toe maua le gland ua faaleagaina.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e manatua le aoga aoga i se osofaʻiga osofaʻi i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Andrey

O le pancreatitis na faʻafuaseʻi ona tupu i le maeʻa ai o se 'aiga. O le faʻamaʻi na faʻaalia i tiga ogaoga, fiva, manava. O vaivaiga lautele na taofia ai aʻu mai le tu. Na valaauina se falemaʻi, ma faʻafeiloaʻi i se falemaʻi. Sa togafitia o ia i le falemaʻi mo le silia ma le vaiaso. Latou te taofi le tiga, faʻatulaga se meaai, lea e tatau ona matauina mo le itiiti ifo ma le 6 masina.

Sara

Na mafatia o ia mai le pancreatitis masani i nai tausaga talu ai. A i ai ni faailoga e iloa ai le faigata tele o se osofaiga o le faamaʻi, na ou aveina No-shpa, ma i le taeao na ou liliu atu i laʻu fomaʻi. Sa le mafai ona ou iloa le mafuaaga o le faigata tele; Sa ou i ai i se meaai, ou te le ai pe inu soo se mea faapitoa. Na faatonuina e le fomaʻi se iloiloga o ultrasound, toe iloilo le faagasologa muamua o togafitiga. O le togafitiga faʻapitoa na mafai ai ona vave taofi le osofaʻiga ma taofia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Taumafaai pe a uma se osofaiga

A e alu ese mai se fomaʻi, e tatau ona e tausisi i se taumafataga faapitoa. O meaai e tatau ona tele taimi e mafai ai. O le a sili atu ona lelei le taumafa i le 6-8 taimi i le aso, faʻatau vaega laiti. O mea taumafa e tatau ona suavai pe faʻafefeteina, uʻu pe vela.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

O meaai nei e fautuaina:

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

  1. Palu palu, paluga, polu, fusi poʻo le cod.
  2. Se vaega itiiti o meaʻai susu (maualalo le gaʻo oona).
  3. Porridge i luga o vai poo paluga pateta.
  4. Fugalaau fualaau faisua ma fua, sua mai le sua mai ia i latou.
  5. Mai meainu - o se teuteuga o le vao vao po o le fuamini uliuli.

Faʻesea mai le taumafataga falai, ulaula, gaʻo, kuka, salima ma le pepa, kuka, falaoamata. Aua e te aafia i meaʻai suamalie. E tatau ona e 'ai naʻo meaʻai fale, meaʻai fou saunia, faʻasalaga asiasi i meaʻai anapogi. E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i meaʻai faapitoa e ala i le fesili e uiga i le 5P taumafataga.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Faʻafefea ona puipuia le faʻaleagaina i le lumanaʻi

Ina ia puipuia se isi osofaiga o pancreatitis i le faateia, e tatau ona e usitaia tulafono nei mo le puipuia o le maʻi:

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

  • Aloese mai le tele o le malosi faaletino. Tuuina atu le fiafia i togafitiga togafitiga. E mafai ona e uia se auala massage.
  • Taofi le inupia ma vave onafe, taofi le ulaula.
  • Faʻamama gallstones.
  • Auai i meaʻai talafeagai, e leai se meaʻai.

E taua le malamalama o osofaiga o le pancreatitis e le toe amataina, e le tatau ona e mulimulitaʻi i togafitiga fautuaina, ae ia faʻaitiitia foi le faʻaleagaina o le manava o le tino i le tino maʻi. Mo lenei mea, atonu e manaʻomia lou tagofia o fualaau poʻo togafitiga faʻaleaganuʻu.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

Elena Malysheva e uiga i togafitiga o pancreatitis i le polokalame Live Healthy, matamata i le vitio o loʻo i lalo.

p, blockquote 29,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 30,0,0,0,1 ->

Gaoioiga i le taimi o se osofaiga

A maeʻa aso malolo, faʻaputuina le tino ma meaai maualuga-kalori ma le ava malosi, osofaia se pancreatitis. I se tulaga faapena, e tatau ona e iloa le mea e fai pe a tulai mai le pancreatitis ma ona osofaiga.

E faʻafefea ona aveese le osofaʻiga o pancreatitis, i le fale: Muamua e tatau ona e toʻafilemu ma malamalama i uiga o le osofaiga faifai pea. A faʻamaonia se masalosaloga o pancreatitis, e tatau ona e faʻamuamua le 'aiina o meaʻai. Valaʻau i se taʻavale, taumafai e taofi le tiga o faailoga. O le faʻaaogaina o se mea mafanafana i le vai malulu, o le a faʻavaivai le tiga. Ave Mezim, Pancreatin ma ave ni mea lelei, lea e faʻaitiitia ai le tiga.

O le a se mea e mafai ona faia i se osofaiga o pancreatitis i le fale? Afai o se osofaʻiga e tupu, e mafai e le tagata gasegase ona naʻo le minerale e le o le suavai, ona e faʻamafiesea ai le tiga. E pei ona tusia i luga, faʻaaoga se mea malulu e faʻaitiitia ai faʻamaʻi, faʻafesoʻotaʻi mo togafitiga faafomaʻi.

Fesoasoani Muamua mo se osofaʻiga o pancreatitis i totonu o se siosiomaga o le aiga o le tuʻuina atu lea i le tagata manua le filemu, faʻamafanafanaga o le tiga, valaau se fomaʻi maʻi. Togafitiga o se osofaiga o pancreatitis e manaʻomia le fesoasoani faʻapitoa fomai, lea e le mafai i le fale.

Afai ei ai se foliga filemu o se osofaiga o pancreatitis, e mafai foi ona aveeseina faatasi ma togafitiga faa-tagata ma faatasi ai ma le fesoasoani a fualaau.

Taumafa mo maʻi

Le faigofie ma taatele omeaai paleni (pancreatitis) i le maea ai o se osofaʻiga o pancreatitis ua avea ma metotia a le polofesa M.I. Pevzner. E tusa ai ma le mamafa o le faoa faamalosi, o laulau o fualaau aina Nu.1, Nu. 5 ua faatonuina. I lenei taumafataga, o le numera o elemene aoga aoga mo lenei faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi ua uma ona fuafuaina. O le tulafono faavae mo togafitiga manuia fualaau faasaina:

  • aua e te soona fai,
  • i le taimi muamua o togafitiga, faatapulaa le faʻaaogaina masima,
  • meaʻai gaʻo ma maualuga-kalori,
  • 'ai meaai i ni vaega laiti faatasi ma le faʻafia o le 5-7 taimi i le aso.

Na o le matauina o tulafono o meaʻai, ma le faia o vailaau faʻasaina e puipuia ai le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga