E mafai e fua ona fua mai le maʻisuka ituaiga 2?

E le o mautinoa atoatoa e saienitisi mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2. Masalo o lenei mea e mafua ona o se genetic predisposition, o le mamafa, poʻo le prediabetes. Ae o tagata e fesili pea ia i latou lava ma fomaʻi pe o fea na latou maua ai le "suka" maʻi. O nisi e masani ona tuuaia le tele o le alofa mo nisi o meaai, e pei o fua, mo lenei mea. O le faletusi o Medical News Today na filifili e iloilo pe o le mea lea.

O le a le maʻisuka?

Ona o le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose o le toto e maualuga aʻe nai lo le masani. E lua ituaiga o maʻisuka - 1 ma le 2.

Ituaiga 1 maʻisuka e masani lava ona atiae i le tamaitiiti ona o le mea moni o le tino ua le toe aumaia le inisalini taua o le hormone. E le i aʻoaʻoina e fomaʻi auala e puipuia ai ma fofo ai lenei ituaiga o le maʻi.

Ituaiga 2 maʻisuka le masani masani ma e mafai ona tupu i soo se matua, e ui lava e masani ona faʻaalia i ona lava tausaga. Faatasi ai ma lea, o le a le mafai ona tali lelei ia sel i le inisalini, ma ona o lenei mea, o le malosi o le inisalini e atiina ae (o lona uiga, puipuiga o le tino i lenei hormone).

O le matafaioi o le inisalini o le felauaiga o le suka mai le toto i sulu o le tino ina ia latou faʻaaogaina e avea ma malosiaga. A 'ai e se tagata, e faʻamavaeina e ana meaʻai meaʻai i meaʻai, aemaise lava i le suka faigofie e taʻua o le kulukose. Afai e le lava le inisalini i totonu o le tino pe le iloa foi e le sela, o le suka e faʻapipiʻi i le toto ma afaina ai totoga eseese.

E ui lava e leʻo taimi uma e mafai ai ona puipuia le maʻisuka ituaiga 2, e iai le tele o fuataga e fesoʻotaʻi ma ituaiga soifuaga ma meaʻai e ono faʻaitiitia ai aʻafiaga o lenei maʻi.

E mafai e fualaau aina ona mafua ai le maʻisuka?

O le taumafaina o le tele o suka e mafai ona maua ai le mamafa, ma o le mea lea, o le a mafua ai le maualuga maualuga o le suka ma le atinae o prediabetes. Faʻatasi, o mea taua ia mo le maʻisuka ituaiga 2.

E masani lava, o le faaopoopoina o fualaau taumafa i lau taumafa o se vaega o se taumafa paleni e le afaina i lou soifua maloloina. Ae o le faʻaaogaina o se masani i aso taʻitasi o lona uiga o le tagata e tele naua le suka mai meaai.

O se taumafataga maualuga i suka, o suauu gaʻo mama, ma gaʻo tumu o le gasegase atonu e sili atu le maualuga nai lo le tasi e aofia ai le tele o nei meaʻai.

O fua e aofia ai le tele o vitamini, minerale ma fiber, o lea o latou o se elemene taua o se taumafataga maloloina. O le faʻamoemoe mo fualaʻau nai lo fualaau mamago ma se faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o fualaau suamalie ma suamalie e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le suka ua 'aina i meaai.

E fia fua o loʻo i ai iina

O le tele o fualaau taumafa i le taumafataga e faalagolago i le matua, kenera ma le gaioiga faaletino a le tagata. Mo i latou e aofia ai i taʻaloga po o faʻatinoga e itiiti ifo ma le 30 minute i le aso, o le US Department of Agriculture e tuuina mai fautuaga nei (tuʻuina atu i le aganuʻu masani a le US - ipu, faʻamatalaga i lalo ifo o le laulau):


1 le fualaau aina e:

  • 1 apu laʻitiiti
  • 32 vine
  • 1 lapopoa lanu moli po o le fualaʻau
  • 8 lapisi tetele
  • 1 cup 100% sua sua sua
  • 2 apricots tetele
  • 1 faʻi

O fualaau aina suamalie e sili atu le suka nai lo le fou poʻo le faʻamaisa. Mo se faataitaiga, o le afa o ipu o fualaau mamago e tutusa ma le 1 ipu o fualaau aina fou.

O i latou e ofoina atu sili atu ma le 30 minute i le aso i gaoioiga faaletino e mafai ona faateleina lenei aofaiga o fua.

E aoga le aina o fualaau aina?

O tagata e mamafa tele o le a sili atu ona maua le maʻisuka ituaiga 2 nai lo tagata ulavavale. O se tasi o mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o le mamafa o le mamafa o le taumafaina lea o le tele o kalori nai lo le faʻaaoga. O calorie pele e tele atu kalori nai lo mea lelei.

O le taumafaina o fualaau suamalie ma fualaau aina suamalie e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi e le faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O le tele o faleoloa faʻatau oloa (mai le yogurt ma faʻaopoopoga i le ketchup ma le soisi) ma pastries e aofia ai le suka. I le faʻapulaʻaina o latou fuainumera i au mea taumafa, e mafai ona faʻaitiitia le aofaʻi o le suka suka 'ai, mo le mea lenei e tatau ona e faitauina ma le totoa ia igoa.

I tagata ei ai togavao, o latou maualuga o le suka o le toto e maualuga atu nai lo mea masani, ae le tele na mafai e le fomai ona iloa le maʻisuka ituaiga 2. E ui lava o prediabetes o se ala tuusaʻo i le maʻisuka, e le o lona uiga o le a sao lava i totonu. Faʻaitiitia le suka i vailaau faʻasolosolo - masalo o lea e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le mamafa ma faʻalauiloaina i aso taʻitasi i lou olaga.

E mafai e tagata e maua i le maʻisuka ona 'ai fua?

Ioe - o le a tali atu oe i meaʻai. Ae e tatau ona e 'ai ma le poto ae le o mea uma.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le oti o se mea tatau - mataʻituina le aofaʻi ma le maualuga o meaʻai gaʻo e faʻaaogaina ina ia tausia ai le maualuga o le suka. O loʻo i ai ni sukacake ma suka i fua. Ma le faaopoopoina ia latou mea taumafa e tatau ona taʻitaʻia e le malamalama o le aofaʻi o suka suka 'aina.

I le faaopoopo atu i le suka ma gaʻo, o fua o loʻo i ai fiber. O oloa e aofia ai e umi se taimi e teu ai, o lona uiga latou te faʻaititia le suka sili atu lemu nai lo i latou e leai ni fiva.

Pe a fatuina se taumafataga, e mafai ona taʻitaʻia oe e le glycemic index of the product (GI), lea e atagia mai ai le taimi lea e ulu atu ai le suka mai le toto. Mo le maʻisuka, o meaai (e aofia ai fua) e fautuaina, nai lo le GI e itiiti ifo ma le 70. E tele fua e ausia ai lenei fuainumera, ae o loʻo i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, suamalie ma GI 70 ma isi fualaau aina ma le GI maualuga. Ma fua o fualaau suamalie e sili atu le maualuga o le GI nai lo fua ia na faia ai. O fualaau aina suamalie e maua ai GI maualuga nai lo fua o fuamoa.

O fualaau aina suamalie, fualaau suamalie, ma nisi o fualaau oona pei o mango e maualuga i le suka.

E le o se mafuaʻaga lenei e vavaeeseina atoa ai i latou mai lau taumafataga, ae o le mafuaaga o le faaitiitia tele o le vaega masani. E mafai foʻi ona faʻaopoopoina fualaʻau maualuga GI ma se mea maualalo GI. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se keke o faʻi faʻanoanoa e mafai ona tuʻuina i luga o fatu fatu atoa ina ia maua ai se filifiliga lelei o le taeao o le taeao. E mafai foi ona e fiafia i isi filifiliga mo le soifua maloloina o le maʻisuka.

O nisi fualaʻau 'aina e tele le suka ona o le sipuni, ae le o mea uma - faitau ma le faaeteete le igoa ile fagu!

Fua ma le maʻisuka lamatiaga

I le 2017, i Saina, sa mafai e saienitisi ona faamaonia o le 'aiina o fua fou e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe o le maʻisuka. I tagata auai i se suʻega ua leva ona maua i le maʻisuka, o fualaau aina fou na mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli faigata i le cardiovascular.

Peitai, leai se faamalamalamaga manino mo lenei mea moni na maua. Masalo ona o le 'ai o tagata i fualaau aina suamalie sa masani ona tausisia se taumafataga maloloina nai lo isi.

O mafuaaga o le maʻisuka e faigata tele, ae na o le 'aina o fua e te le mafai ona maua. E sili atu le taua le mataʻituina o lou mamafa ma le suka o le toto. O fua faʻatau fua fua o se vaega tāua o se taumafataga maloloina. I le faʻaitiitia o le fua o fualaau mamago ma fualaau suamalie, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o suka i au meaʻai.

O a fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ma tapulaa i lo latou faʻaaoga

O le tele o le maʻisuka e fiafia i le fesili pe faʻafefea ona fesootaʻi manatu o le maʻisuka ma fua. O lenei togafitiga o le system endocrine e manaʻomia ai le faʻatulafonoina o le tele o le suka i totonu o le toto, lea e maua i le mulimulitaia o se taumafa maualalo. Talu ai ona o le gasegase o gasegase o loʻo vaivai, pe a 'ai le fua suamalie o laau, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e vave ona tulaʻi i tulaga e le taliaina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O fua, i le isi itu, o se punavai o fuainumera o meaola ma elemene taua, vitamini ma isi mea aoga, o le mea lea ua fautuaina ai ina ia aofia i le lisi o aso taitasi, aemaise lava mo tagata mamai. Ae o le a le mea e mafai ona faia e le maʻisuka, lea e faʻamapulaʻaina a latou mea taumafa e ala i le 'aina o suti.

Fai mai fomaʻi faapea o se auala talafeagai, o le taumafaina o fua e fautuaina foi mo le maʻisuka. Ma oa fua e mafai ona 'ai e le maʻisuka, ma pe faapefea ona' ai saʻo, o le a e aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E mafai ona 'ai fua pe a maua se faʻamaʻi

Talu ai nei lava, o tagata e le lelei le gaosiga o le kulukose sa matua faasaina ona faʻaumatia soʻo fualaau aina ona oa latou gaʻo vailaʻau vave, lea e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le tau o le kalama.

Ae ui i lea, suʻesuʻega umi o le faamaʻi e tagata tomai faapitoa, o suʻesuʻega faʻapitoa a saienitisi na taʻitaʻia ai le mea nei o le maʻisuka e le gata ina faʻatagaina ona 'ai fua, ae ua fautuaina foi ina ia aofia ai i le lisi o aso taitasi, talu ai o fualaau o laau e maua ai le tele o aoga ile tino vaivai.

O le maʻisuka e masani lava ona iloa le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, ona o lenei faailoga e siakiina pea, pe afai e fesuisuiaʻi latalata i le faailoga masani pe e laʻititi foi le tele, o lona uiga, o le suka-lowering drugs do their job, ona mafai lea ona e aofia ai ni fua suamalie i le taumafataga.

O le a le ituaiga o fua e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, o faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o monosaccharides i mea tau gaosiga e mafai ona fesoasoani, ma le auala e mafai ai ona siakiina i le kullucometer se fualaau e mafai ona aʻafia ai le metabolism o se tagata faapitoa.

Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o fualaau aina o loʻo i ai fualasi

Fructose, o se monosaccharide lea e faaluaina ai le suamalie o le kulukose ma e fa taimi lactose, e tatau ona i ai le fua suamalie. Ae ui i lea, o fualaau suamalie e eseese mai le tasi i le isi o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma le fua o lo latou gaogaiga, o lona uiga afai e maua ni numera o ni fua, e mafai ona 'aina ni fualaauʻai ma le maʻisuka.

O le suamalie o le fualaau aina ma le tele o le fructose, o le le lava foi lea mo le maʻisuka. O nisi o fualaau aina e tatau ona matua faʻamapulaʻaina le faʻaaogaina poʻo le tuʻuina atoa foi. O le tele o fructose o loʻo maua i le suamalie, aso, cherries, blueberries, fig, persimmons ma vine. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona filifilia na fualaau aina ma fualaau suamalie e na o sina suamalie i le tofo.

E faʻapefea ona filifili fua, e fuafua i le glycemic index

O le fua faʻamatalaga o fua suamalie e tatau ona amanaia e fai ai se lisi o meaʻai mo se maʻi maua i le maʻisuka. O lenei faailo o le a taʻu mai ai le vave o le gaosiga o gaʻo pe a faʻaaogaina se fua faapitoa.

Afai e te 'aina le fua o se laau ma se fuainumera o le sili atu ma le 70 iunite, o le a mafua ai ona oso i luga le kulūkose i le toto, lea o le a faʻaosofia ai le tuʻuina atu o le inisalini. O le mea lea, o le a le ulu atu gaʻo i le ate ma le muso, ae o le a teuina i le ituaiga o gaʻo.

Lisi o fualaau aina suamalie ma glucides (mo 100 g)

Vasega mo le maʻisuka menu:

  • Sili:
    • vine - 22 / 6.5,
    • apu - 30 / 9.8,
    • lemoni - 20 / 3.0,
    • plum - 22 / 9.6,
    • peach - 30 / 9.5.
  • Lelei:
    • pears - 34 / 9.5,
    • Oranges - 35 / 9.3,
    • rimoni - 35 / 11.2,
    • cranberries - 45 / 3.5,
    • nectarine - 35 / 11.8.
  • Faamalieina:
    • tangerines - 40 / 8.1,
    • gooseberry - 40 / 9.1.
  • Le fautuaina:
    • meloni - 60 / 9.1,
    • vaʻaia - 55 / 13.2,
    • pineapples - 66 / 11.6.
  • Vagana:
    • vine - 65/66,
    • tolo - 75 / 8.8,
    • aso - 146 / 72.3.

O le mea lea, pe a filifilia pe o le a le ituaiga o fualaau aina e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka, e tatau ona e taulai muamua i luga o faailoilo o loʻo faʻaalia i le lisi. Afai o le faasinoupu o le digestibility o le carbohydrate e itiiti ifo i le tolusefulu, ona mafai lea ona 'aina ia fua e aunoa ma le fefe.

E tatau i le maʻisuka ona 'ai fualaau aina e tele tele fiber (fiber ma pectin). O le fiva o loʻo i ai i fualaau suamalie i totonu o le soluble ma le faʻapitoa. O le fiva insolu e faʻasalalau ai le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai ma e aʻafia ai le lagona o le nofo filemu. O le soluble form e faʻaitiitia ai le maualuga o lipoproteins (VLDL), e aofia ai le "leaga" cholesterol ma monosaccharides i le toto.

O le tele o fiber e maua i apu ma pears, ma ituaiga uma o fiber o loʻo maua i le paʻu o le fua muamua. O fualaau nei o fualaau aina e aoga tele mo tagata lautele, aua e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino.

Mo le mamafa o tagata, o le 'ulu o le a avea ma fua taua, lea e faaopoopo atu i le paʻu o le mamafa o loʻo i ai le tele o filo o meaʻai ma le ascorbic acid, lea e faʻaleleia ai le puipuiga. Kiwi, lea o loʻo i ai ni enzymes e vave ona gauia ai gaʻo, o le a fesoasoani foi e faʻasaʻo le mamafa. O isi fualaau o fualaau 'aina e aofia ai le mango, lime, pineapple, papaya, ma le rimoni.

E mafai ona e faaopoopo lanu, lanu, strawberries, cherries, peaches, plums, rapberries ma faʻi i le lisi o fualaau maloloina ma vine. E taua le taulai atu i le fuainumera ma le aofaʻi o gaʻo i totonu o fua, pe afai e maualuga tele, ona tatau lea ona 'aina ia fua i ni vaega laiti.

I le aofia ai o fua faʻatagaina i lau lisi ole maʻisuka i aso taitasi, e mafai ona e ausia taunuʻuga nei:

  • faamalosia le puipuiga a le tino
  • faaleleia le metabolism
  • faaitiitia VLDL levels,
  • faaitiitia le gaʻo o le tino
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • saturate le tino i mea aoga,
  • faʻaleleia le gaioiga o le ate, fatuga fatu, fatu cardiovascular ma isi totoga.

O le maʻi suka e lua ituaiga - o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. I le tulaga muamua, e le manaʻomia e tagata gasegase ona faʻatapulaʻaina le lisi, o lona uiga, e mafai ona latou 'aina fua eseese, ae o loʻo i ai pea le puleaina o le maualuga o le suka e ulufale mai i le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga lona lua, o meaʻai e tatau ona fai ma mea taumafa, ma le siva e le aofia ai. E moni lava lenei mea mo tagata na vave ona maua le mamafa.

O le a le ituaiga o fualaau aina e sili atu ona filifili i le maʻisuka ituaiga 2

Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifilia ma le faaeteete, talu ai o le fructose, faʻaaoga i le tele o mea, e mafai ona mafua ai le gaʻo. O le mea lea, o fualaau suamalie lelei i le ituaiga lona lua o le maʻisuka e tatau ona vavae ese mai le lisi.

O a fua e mafai ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se fomaʻi. E tatau ona suʻeina le fuainumera o fualaau taʻitasi, o le suka i totonu o le fua, ma faʻamautinoa lelei le vaega o aso, lea e leai se mea e mafai ona sili atu. O le tele lava o fua mo le maʻisuka e filifilia ituaiga vailaʻau. O fua e maua ai le maualalo o le suka e mafai ona 'aina e tusa ma le tolu selau kalama i le aso. Afai e suamalie fua, ona le mafai lea ona sili atu i le lua selau kalama le aso e te 'ai.

O fua mo le maʻisuka e sili atu ona lelei le 'ai, ae o le sua mai ia mea e faasaina. E mafua mai lenei mea i le mea moni o loʻo i ai le tele o monosaccharides i le vai e maua mai i fualaʻau, ma o le leai o fiva naʻo le faʻavaveina o le faagasologa o lo latou faʻamalosi. Mo lenei mafuaaga, e le tatau ona onā fua o fualaau aina mo tagata e maua i le maʻisuka.

Tuusaunoaga o le rimoni po o lemonona suamalie. O nei sua e masani ona faʻaaoga ona oa latou mea aoga - lemoni puipuia mai le atherosclerosis, ma le pomegranate faʻaleleia le maualuga o le toto ma aveesea ai toxins mai le tino.

Talu ai e matua faasaina le inu i le maʻisuka, e mafai ona e saunia vai inu eseese mai fua. I lenei tulaga, e taua le filifilia o ni fua suamalie. E mafai ona saunia meainu mai apu, fualaau, quinces, oranges, pears, lingonberries, cranberries, raspberries, currants poʻo gooseberries. Fualaau aina ma fualaau suamalie e lelei tele mo le faia o le siloni, compote poo le leai foi o se pia. O fua e masani ona faaopoopo i le lauti e faaleleia ai le tofo ma le manogi o le vai.

✓ Mea na siaki e le fomaʻi

E taua lenei mea ia iloa! O le tulaga o le maʻisuka o loʻo taʻitaʻia e le taimi o le filifilia o fua o le numera o le maʻisuka.

Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2: oa mea?

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona fuafua lelei le meaʻai. E faavae i luga o lenei, o le taʻiala sili o le faasino igoa. O se faailoga lea e faʻamaonia ai le fua o le faʻaaogāina o gaʻo.

Lapataiga O le toʻatele o tagata e manatu o suasusu fou e sasaa mai e na o le lelei ma lelei.Ae ui i lea, e tusa ai ma fuainumera, o le soona fai ma vaisu i suasisi fou e tataʻi i le atinaʻe o le maʻisuka i tamaiti. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le faateleina o le kulukose.

Glycemic Fruit Index

O le mea lea, e fautuaina le faʻamalamalamaina o oloa uma e ala i le fua faatatau o le faʻasili.

Afai e maʻi se tagata, ona manaʻomia lea o se faʻalavelave o vitamini e toe faʻatumu ai lona malosi mo le faʻasaʻo. O le fualaau sili ona lelei o le vitamini o loʻo maua i fua, lea e fautuaina ina ia faʻateleina e le gata i maʻi, ae faʻapea foi i le maʻisuka.

Maʻi Suka

Faafetai i fua filifilia lelei, e mafai ona e:

  • faamautu le toto toto
  • faʻamaonia le tulaga o le polokalame puipuia,
  • saturate le tino ma masini,
  • ia faʻamaonia le galuega o totoga i totonu,
  • faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo.

O maʻi suka e tatau ona gauai atu i le lisi o fualaau aina ei ai se maualuga maualuga o pectini, ma o le mea lea o le fiber. O le Cellulose o loʻo i ai i fualaau aina e mafai ona lua ituaiga - e le mafai ona faʻaaogaina ma mafai ona fofo.

Laʻau faʻatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Vaega 1

E faigofie ona aumai le fiva soluble i se mea e pei o jelly-pei o le faʻafefiloi ma le vai. O sui mamalu o pears ma apu. O fua faʻatasi ma lenei ituaiga fiber e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol leaga, ma i le taimi lava e tasi le faʻamautuina o le faasinusaga o le suka.

I le eseesega, o fiber insoluble e mafai ona faʻatonutonu ai le faʻaogaina o le tui. E oo lava i le aveina o sina vaega itiiti o ia fualaau aina e mafai ona tuua oe e te lagona le tumu mo se taimi umi.

Fesoasoani! Afai o loʻo mafatia se tagata i le maʻisuka ituaiga 2, ona tatau lea ona ia 'ai fualaau aina e maua ai le fiva solu ma faʻasili.

O nisi fualaau, e pei o apu, e mafai ona aofia ai ituaiga uma o filo (maua i le peʻa). I le taimi lava e tasi, e taua tele le amanaʻiaina o le autu autu - o le manuʻa (o se tasi o ogaoga ogaoga o le maʻisuka), o lea e mafai ai ona fetuʻunaʻi le mamafa i fua o loʻo maua i le fiber.

Laʻau faʻatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Vaega 2

Faʻalogo! Ole fua o le fiber i aso uma e tatau ona ese mai le 25 i le 30 kalama.

Fua e maua ai le maualuga o le fiber:

  • apu
  • faʻi
  • fualaau suamalie (oranges, vine),
  • strawberries
  • lanu
  • fugalaau
  • pears.

Laʻau faʻatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Vaega 3

Faʻalogo lelei! O fualaau oona i le faʻaogaina lelei o loʻo faʻatagaina foi mo le maʻisuka. O lenei lisi e aofia ai mango, rimoni, pineapples.

O le finauga autu e tatau ona e manatua o le faasaina le kukaina o fualaʻau ma le suka. Soo se tuufaatasiga o fualaau aina ma le suka e avea o se mea e afaina ai. O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona 'ai naʻo meaʻai fou pe faʻasala. E taua tele le vavae ese o sua suamalie fou mai le taumafataga. Mafai lava, e le tatau ona e faʻaaogaina sua suamalie mai le lisi o fualaau aina, talu ai o loʻo aofia ai le tele o le kulukose, e sili atu nai lo le fualaau aina.

Laʻau faʻatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Vaega 4

  1. Pears ma apu. O fua nei e sili ona aoga mo le maʻisuka, e pei ona iloga i latou i le tele o vitamini ma pectins. O le mea mulimuli o se vailaʻau sili lea mo le faʻaleleia atili o metabolic process. Ma i le maʻisuka, o le gasegase faagasologa ua faʻalavelaveina. E le gata i lea, pectin e aveesea le cholesterol, e taofia ai le fausia o paʻu, faaleleia atili le toto. Ae ui i lea, o le taua tele mo le maʻisuka o le faʻaumatiaina lea o mea oona e siitia ai le maualuga o suka.
  2. Cherries. O ia fualaau aina, i le isi itu, e tamaoaiga i le coumarin. Faʻafetai i lenei vaega, o le toto na faʻapipiʻiina i totonu o vaʻa ua vave ona solo. O le faʻavaeina o paʻu toto e mafua ona o le atherosclerosis saʻo i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e fautuaina le 'ai o cherisi mo faʻamoemoega puipui.
  3. Fualaʻau. O le sui lenei o fualaau suamalie, lea e aofia ai le tele o fiber, vitamini C. E tatau ona totogi faapitoa ile tagata e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua e faʻavasegaina le mamafa ma faʻamautinoa le faʻavaveina o mea.
  4. Kiwi. O fua e faʻaaogaina e faʻatonutonu ai le mamafa, aua o ona enzymes e fesoasoani e susunuina le gaʻo vave.
  5. Potu. E faigofie lava ona faʻamalosi ma eseese i totonu o mea o loʻo iai i le antioxidants.
  6. Plums. E iloga i latou i se tulaga maualuga o mea eseese. E le pei o isi fualaau aina, e mafai ona faʻamaʻaina palamu i le maʻisuka i le aofaiga o fa fa i le aso.

Maʻisuka Meaʻai

Lapataiga O maʻi suka e tatau ona aloese mai tangerines! O fua nei e maua ai le maualuga o le gaʻo.

O maʻi suka e maua mai se maʻi o le ituaiga lona lua e fautuaina e toe fai le vitio, lea e lisi ai le lisi o fua o fua.

Vitio - O a fua e mafai ona 'ai e le maʻisuka ma o fea e leai?

O le maʻisuka uma e faʻaseseina i le faʻaaogaina o fualaau suamalie fou i le maualuga o le kulukose, lea e mafai ona faʻaititia maualuga ai le suka. Ae ui i lea, o loʻo i ai se lisi o mea inu faʻatagaina mo le maʻisuka:

  • leona tipolo. O le vai inu e tatau ona aunoa ma le faaopoopoina o le vai; o le mea moni, e faʻateleina ona faʻaalu ma lemu tele ma laiti. O lenei sua suamalie e sili ona lelei i luga o puipui lapisi ma o se mea sili ona lelei i le atherosclerosis. E aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic process,
  • rimoni suamalie. Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, e tele lava faʻafitauli e mafai ona matauina, ina ia puipuia ai, e fautuaina e gauai atu i oloa talafeagai e fesoasoani e faaleleia le tulaga o le maʻi. O le faaaogaina o le rimoni juice e aofia ai le faaopoopoina o se vaega itiiti o le meli. Afai ei ai faafitauli i le manava, o lona uiga o le faʻaaogaina o lenei suasusu e tatau ona vaʻaia, faʻapea foʻi ma le sua o le tipolo.

Meaʻai mo le maʻisuka

E taua lenei mea! Afai e maua le maʻisuka ituaiga II, ona faʻatau loa lea o sua e matua faasaina. I la latou gaosiga, e faʻaaoga ai le suka, lea e matua le lelei mo le setete o le maʻisuka. Ma faapena foi i totonu o sea vai inu o le ai ai ni mea e le talafeagai mo lanu ma lanu.

O fualaau aina suamalie o se tasi lea o meaai sili ona maloloina, ae latou te le pa'ū atu i le vaega o tagata soifua maloloina mo le maʻisuka. I le maualuga o le maualuga o le suka, o fualaau mamago ua faʻasaina i le maʻisuka.

E mafai ona e faʻaaogaina naʻo le faia o le sua sua poʻo le 'ava malosi. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina ia muamua ona fufulu fualaau suamalie, ona faʻapipiʻi lea o oloa mo se taimi umi. Mo le faʻaleleia o le tofo, e mafai ona e faʻaopopo i ai sina vaega o le sukanamon ma le suauu, e faapitoa lava mo le maʻisuka, i le compote.

3 vaega o oloa mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka, galo ia meaʻai e pei o faʻi suamalie, papaya mama, avocados ma fig.

Meaʻai mo le maʻisuka e tatau ona faʻavae i luga o se taumafa a le tagata lava ia e mafai ona faʻatagaina masani i le 'aina o fua. O le mea lea, ao leʻi amata ona e 'ai fua, e tatau ona e alu i se suʻega o le tino ma faʻatalanoa se fomaʻi ina ia aua le totoina le suka i fua.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, o le filifilia o oloa e tatau ona filifilia e se tagata tomai faapitoa, ma ia taulaʻi atu i luga o le fuainumera, e tusa ai ma le faʻatinoina o faʻatatauga uma. E le tatau ona galo ia i tatou o le maʻi lona lua o le insulin-faalagolago, o le mea lea, e sili atu i le faailoga o le kulukose e faʻaaogaina i fualaau aina e mafai ona avea ma mea e sili ona taua.

Boris Ryabikin - 10.28.2016

O le maʻi suka e ese lona afuaga, o le maʻi ma le tikeri o le insulin e faalagolago. O le tikeri muamua e maua ai le iniseti o aso uma, o le tikeri lona lua e sili atu ona faigofie, e manaʻomia ai se auala talafeagai i le fausiaina o meaʻai ma fualaau. Mo nisi tagata gasegase, o loʻo i ai ni meaʻai faʻamalosi tino, mo isi, ma se maʻisuka vaivai o le maʻisuka, o le tele o taimi, e mafai ona e faia i se meaʻai lelei.

O le faʻaaogaina o fualaʻau ma fualaau aina e faʻatagaina, e aofia ai le fiber, lea e aveesea ai toxins ma faʻaitiitia ai le mamafa, faʻapea foʻi ma vitamini ma minerale e faʻavaveina ai faiga faʻavae, pectin, lea e maualalo ai le cholesterol ma le suka toto.

Ina ia pulea le tulaga masani o le suka i totonu o le toto, e faʻaaogaina le faasino igoa - o se faʻamaoniga e iloa ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o gaʻo. E tolu tikeri:

  • maualalo ifo i le 30%,
  • o le tulaga maualuga o le 30-70%,
  • maualuga index - 70-90%

I le maʻisuka i le tikeri muamua, e tatau foi ona e manatu i le fua ole aso ole inisalini e faʻaaogaina. I tagata mamai o le maʻisuka i le tikeri muamua, ma se maualuga maualuga, e toetoe lava o fualaau aina ma fualaau faisua e le aofia ai meaai, mo le maʻisuka o le tikeri lona lua - e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga. Mo tagata maʻi taitoatasi, e tatau ona filifili se meaʻai a le tagata lava ia ma pe a filifilia fualaau 'aina ma fualaʻau mo le maʻisuka e sili atu le talanoa muamua i lau fomaʻi.

E faʻatatau i le pasene o vailaau faʻataʻavale faigofie, e vaevaeina oloa i vaega nei:

  • Faʻailoga glycemic index - e oo atu i le 30%. O nei meaʻai e telegese le faʻaoga ma saogalemu mo le maʻisuka. O lenei kulupu e aofia ai fatu o cereal, meaola, nisi ituaiga o fualaʻau.
  • Faasino Upu 30-70%. O nei oloa e aofia ai le oatmeal, buckwheat, legumes, nisi meaʻai susu, ma fuamoa. O lenei ituaiga o oloa e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava mo i latou e ave insulin i aso uma.
  • Faʻamaumauga 70-90%. Maualuga faasinomaga index, o lona uiga o oloa e aofia ai le tele o suga digestible faigofie. O oloa o lenei vaega mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, i feutagaiga ma lau fomaʻi. O ia oloa e aofia ai pateta, araisa, semolina, honey, falaoamata, sukalati.
  • O le faasinomaga e silia ma le 90%. O le "lanu uliuli" o le maʻisuka - suka, suauu mama ma suamalie ole laufanua, falaoa papaʻe, sana o ituaiga eseese.

O le faia o se meaai i aso taitasi e tatau ona malilie i le fomaʻi, aua o le tele o meaʻai e mafai ona faʻatupulaʻia ai le suka, e oʻo atu ai i le faʻamalosia poʻo le le lelei o le soifua maloloina o le maʻisuka.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'aina ituaiga eseese o fila-o lo oi ai fualaau faisua i aso taitasi ma sina pasene o kulukose ma gaʻo. O fualaau faisua ua faatagaina e aofia i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Kapisi - e maualalo i calorie ma mauoa i fiva. Paʻepaʻe paepae, broccoli, o loʻo i ai vitamini A, C, D, faʻapea ma le calcium ma le uʻamea, pulupulu o Brussels ma le cauliflower (fou poʻo le kuka).
  • Olalaau e aofia ai le vitamini K ma le gaʻo, faʻasaina le mamafa.
  • Kukama (ona o le tamaoaiga o mea o le potassium, vitamini C).
  • Pepa pepa (faʻaitiitia le suka ma le cholesterol, e faʻaalia mo le maʻisuka o le muamua ma le lua).
  • Eggplant (fesoasoani e aveese le gaʻo ma toxins mai le tino).
  • Zucchini (faʻaleleia metabolic processes ma faʻaitiitia le mamafa) e faʻaalia i ni vaega laiti.
  • Paʻu (e ui lava i le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, e fesoasoani i le maualalo o le kulūkose ma faʻateleina le gaosiga o le inisalini).
  • Seleti
  • Lentils.
  • O le aniani.
  • Laisi letus, dill, pasili.

O le tele o meaʻai lanumeamata ei ai sona aoga aoga i faaitiitia le toto suka ma le soifua maloloina lautele. "Faʻamaʻo" fualaʻau faʻateleina le gaosiga o le carbohydrate, faʻaitiitia le toxins leaga, ma faʻasolosolo faiga faʻavaomalo.

E tatau ona faʻatapulaaina fualaau faisua ia aʻafia - pateta, pi, peʻa lanumeamata, sana. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nei ituaiga fualaau faisua ua faʻasalaina:

  • beets (o se tasi o fualaʻau suamalie)
  • kāloti (mafua ai ona oso i luga o le suka ma le cholesterol tulaga ona o se pasene tele o starches)
  • pateta (e pei o kaloti, ei ai le tele o le malo, lea e faateleina ai le suka o le toto)
  • tamato tele le kulukose.

E tatau ona mulimuli mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o mea ia e mafai ona e faia ai se meaai i aso taitasi mo le tasi ituaiga poʻo le isi o le maʻisuka. Pe a mamafa mamafa e le mafai ona e matelaina, taumafai e aveesea le mamafa, e sili atu le taulimaina o se faafitauli i se paleni paleni. E le gata i lea, ia gauai atu i metotia lelei o togafitiga o le maʻisuka ituaiga II.

O fomaʻi fautuaina le tagofia o Ferment S6 i meaʻai, lea e matua faʻaleleia ai avanoa o le faʻaitiitia vave o le suka o le toto. O le sauniuniga o togafiti tulaga ese o le atinaʻe aupito lata mai lea o saienitisi i Ukrainia. O loʻo i ai se foliga masani, e le o aofia ai ni mea faʻapipii gaosi ma leai ni aʻafiaga. O loʻo faʻamaonia le faʻamaonia o le fualaau faasaina e sili ona aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le Ferment S6 o loʻo i ai se faʻalauteleina o le toe faʻaleleia o lona malosi, toe faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino. Faalelei le galuega o le endocrin, cardiovascular ma digestive systems. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei fualaau faasaina ma faatulaga i soo se mea i Iukureini i luga o le upega tafaʻilagi aloaia http://ferment-s6.com

Mo le puleaina o le suka toto, pe a fai se mea e 'ai, e tatau ona e mafaufau i le glycemic index of various fruits and vegetables. O le le lava o mea taumafa e mafai ona oo atu ai i se tulaga faigata o le maʻi.

E mafai ona faatagaina le maʻi suka fua ma fua:

E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 fou pe faʻamaʻaisa, e le o tunu i sipuni, fualaau mamago e faʻasaina.

O le faʻaaogaina o faʻi, melon, cherries faapelepele, tangerines, pineapples, persimimo e le fautuaina, o fua mai nei fualaau e le manaʻomia. Aua le 'ai vine ma le maʻisuka ituaiga 2. O le fua faasaina mo na tagata ua maua o aso ma fig. E le mafai ona e 'ai fualaau mamago ma faʻapipiʻi mai ia i latou. Afai e te manaʻo moni i ai, e mafai ona e faʻamalo mai fualaau mamago, pe a uma ona fufulu fualaau mamago mo le lima i le ono itula i le vai, pe a fafasi faalua, sui le vai ma kuka seʻia faʻamalulu. I le mea e maua ai le faʻamalosi, e mafai ona e faʻapipiʻi sina painakeke ma le suamalie.

Aisea e ono lamatia ai nisi fualaau mo i latou ei ai maualuga maualuga o suka:

  • O pinea pepe e mafai ona mafua ai le oso i luga o le suka. Faʻatasi ai lona aoga - mea maualalo ile kalori, le i ai o le vaitamini C, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino - o lenei fua o loʻo solia i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga eseese.
  • O pusa o loʻo faʻaalia i le maualuga o le maso, lea e le lelei afaina ai le toto toto.
  • O fualaau o soʻo se ituaiga e faʻasaina mo le maʻisuka ona o le maualuga o le kulukose, lea e faʻatele ai le maualuga masani o suka.

O maʻi o ituaiga eseese e mafai ona inu i nei ituaiga o sua:

  • tamato
  • lemoni (faʻamamaina puipui o toto toto, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma faʻamamāina o toxins ma toxins, e tatau ona onā i nai sipuni e leai se vai ma le suka),
  • rimoni le vai (e fautuaina e inu faatasi ma le faaopoopoina o le meli),
  • lanu
  • birch
  • keke
  • kapisi
  • uʻamea
  • kukama
  • kapiti, i se mea faʻafefiloi, mo se faataitaiga, 2 lita o le apu ma le lita o kāroti, inu e aunoa ma le suka pe faaopoopo pe tusa ma le 50 kalama o le suauu.

Auala e fuafua ai le sili ona lelei o fualaau aina po o fualaʻau aina

E oʻo lava i le faʻaaogaina o fualaau faisua po o fualaau aina e maualalo le faʻaogaina o fuainumera e mafai ona mafua ai le maualuga o le suka i le tino. O le mea lea, pe a filifilia se lisi o taumafataga i aso taitasi, e tatau ona e gauai atu i le faatinoga o se oloa, ma fuafua le sili ona lelei o lona taumafa. E le sili atu i le 300 grams mo ituaiga o fualaau (apples, pomegranates, oranges, kiwi) ma le 200 kalama o suamalie ma mumu (pears, peaches, plums).

A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga o iai pea au fesili e uiga i meaʻai mo le maʻisuka, tusi i faʻamatalaga i le pito i lalo o lenei tusiga, o le a ou fiafia e fautuaina oe.

"O le apu o le aso o le a aveesea ai se fomai mai ia te oe," o le tala lea a se faataoto Siamani tuai o le 19 seneturi. E oo lava i lena taimi, na iloa e tagata o meaai maloloina ma fualaau aina i le taumafataga sa lelei mo lou soifua maloloina. O loʻo i ai se fautuaga i lenei tala - 'ai fua i aso uma! Ua fautuaina e saienitisi mai le sosaiete a le sosaiete o meaai paleni: i le averesi, e tatau ona e aveina le 5 tautua o fualaau faisua ma fualaau i aso taitasi. Ae o fua e mafai ona maua i le maʻisuka? Auʻa, o loʻo aofia ai le suka!

Fualaau aina fou e itiiti le suka, ae o le tele o mea aoga. O vitamini C, B, E, antioxidants, fiber, elemene o elemene.I le taimi lava e tasi, latou te le aofia ai gaʻo, lea e aoga mo tagata e faʻateleina le mamafa.

Fualaau faisua ma fualaau aina o ni mea e maua ai meaʻai, o lea e fautuaina ai i latou mo le toetoe lava o tagata uma, e tusa lava pe maua lona maʻisuka pe leai foi.

O le mea lelei, e fautuaina e faʻatau 3 tautua fualaau faisua (pe tusa ma le 400 kalama) ma le 2 tautua o fua (pe tusa ma le 250 grams) i aso uma.

Matata o le fuaina o fualaau aina aʻo leʻi mafai ona tolopoina taumafa - o le tasi auaunaga e tutusa lelei ma le aofaiga e fetaui i le alofilima o lou lima e aunoa ma se paʻu.

I le eseesega, o le suauu ma le vine vine e mafai ona tupu vave ai le glycemia. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatapulaaina lo latou taumafaina o fualaʻau ma fualaʻau ma a latou mea. E mautinoa e fautuaina le pulea o kulukose o le toto i le itula pe a uma ona 'ai.

Pe a filifilia po o le a le fua e mafai ona 'ai e se tagata mo le maʻisuka, e tatau ona ia faamasani ia te ia lava i le fuainumera glycemic o se fualaau faapitoa (ua maea ona matou suesueina). O fua e maualalo (itiiti ifo i le 50) poʻo le (55-70) le tau e sili ona lelei. Maualuga GI = 70-90 ei ai ni fua e kuka (jam, jams), fualaau mamago, faapea foi ma fualaau aina, sua suamalie fou, aua latou te tele gaʻo.

O fuainumera o fualaau aina e iai foi le maualuga o fuainumera: fig, dates, persimmons, bananas, vine, cherries faapelepele. O ia fualaau aina e faasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O nei fua e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka. Latou te aumaia ia i tatou le tele o le ascorbic acid ma le fiber (fiber dietary), lea e faʻapupulaina ai le malosi o le tino i mea faigata (malulu, ma isi mea), faʻamalosia puipui o toto toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le maualuga o le toto ma togafitiga. Ona o le fiva taumafa o loʻo i ai, o fua o le suauʻu e faʻaitiitia ai le i ai o le kulukose i totonu o le toto ma faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini. E i ai la latou faʻamaumauga maualalo maualalo (30-40) ma e mafai ona i ai i le taumafataga o tagata gasegase.

Manatua o le glycemic index (GI) o se faailoilo lea e taʻu mai ai le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a faʻaaoga se oloa faapitoa.

O taʻitaʻi i totonu o lenei kulupu o le vine ma lemoni, o le GI o loʻo i ai 25. E i ai le sili atu o le acid ascorbic ma le filo fuamalie i totonu. E mafai foi e le vine ona susunuina gaʻo ma maualalo ai le cholesterol. E fautuaina e faʻaaogaina pe a kuka ni ipu faʻalavelave e aofia ai vailaʻau maso.

Oranges ma tangerines e maualalo foi le GI = 40-50, lea e laʻititi maualuga atu nai lo le vine ma le lemoni. E tutusa o latou uiga e pei o uso ua taua i luga, ae aofia ai le sili atu suka.

O le mauaina o le lauiloa Pomelo e maualalo le GI = 40-50, ae tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai e aofia ai le tele o mea inu meataʻi - 100 g o lenei fua - pe tusa ma le 10 kalama o meaʻai. I le taimi lava e tasi, e tamaoaiga i minerale ma vitamini, lea e aoga foi. O le mea lea, e le tatau ona e teenaina, e naʻo lou manaʻomia e siaki le maualuga ole glucose (glycemia).

I taumafataga taʻitasi, e sili le lelei ona 'aina le afa o le fualaau aina poʻo le 1 moli. Ae ia manatua e le tatau ona e 'ai fualaau aina suamalie, ona o lo oi ai le maualuga o le faasino igoa ma e mafai ona faateleina le maualuga o le glycemia.

O fua e sili ona fiafia i ai mai lo tatou laiti. E masani ona mataʻu pe o saogalemu apu ma pears e 'ai ma le maʻisuka. E leai se masalosalo i le aso - e leai se mea e tupu.

E maualalo le GI = 30-40, 80% o vai ma e aofia ai le suka mai le 5% i le 15%. E tele a latou suālaʻau (fructose), lea e le afaina ai le kulūkose o le toto.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o elemene taua (uʻamea, calcium, sodium, fluorine), suauu, vitamini A, vaega B, C, E, P, fiber. O pulu a Apple e aofia ai pectin, lea e maualalo ai le cholesterol ma faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. E tatau ona maitauina o apu manogi ei ai le aofai tutusa o suka e avea ma mea suamalie. E fautuaina ina ia le sili atu ma le tasi le apu po o le tasi le pia i le aso.

E le o fua uma o laau e tutusa lelei mo tagata e maua i le maʻisuka. E tatau ona tuʻuina atu i le vine fualaʻau maualalo: gooseberries, fugalaau, fugalaau, paluga o mauga, currants, cherries, buckthorn, apricots. E tusa ma le 300 kalama (2 fesoasoani) e mafai ona faʻatagaina i le aso. E fuaina i ipu: 1 cup-1 auaunaga. E aofia ai le tele o vitamini aoga: A, vaega B, C. O le peel e aofia ai le fiber ma le maso, lea e faʻapupulaina ai le lagona o le masini i le inisalini ma faʻaitiitia ai le glycemia, faʻapea foi le maualalo o le cholesterol, ma puipuia ai le tulaga lamatia o le atherosclerosis ma le maʻi fatu.

O le taʻitaʻi i totonu o lenei vaega e pele. E i ai le maualalo o le GI = 22, e aofia ai le tele o antioxidants, faʻataʻitaʻiga e lagolagoina le pancreas ao faia le inisalini e 40-50%, e mafai ona faʻatonutonu le suka toto, aofia ai minerale, elemene, ma isi vaega e tatau mo i tatou. E aoga foi le sua sua.

O nei fualaau e aofia ai fualaʻau e maualuga le faʻaogaina o fuainumera, lea e ono mafua ai le faateleina o le suka i le toto, lea e mulimuli ane faateleina ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae o mea uma e leai se faamoemoe?

E ui i le mea moni o lona GI e maualuga tele (75), o le suamalie e faia ona o le fua o le suka (fructose), o le suka masani o loʻo i ai sina mea itiiti.

E le iloa le fructose e mafua ai le maualuga o le kulūkose. I le taimi lava e tasi, e gasegase laitiiti (30-40 g) toetoe lava a leai se tau o le inisalini. O fiva laʻau e fesoasoani i le faʻateleina o le suka. O le masani i aso uma e 700-800 kalama. A o faagasolo lenei vaitaimi, e sili atu ona faʻagata le faʻatapulaʻaina o meaʻai gaʻo.

E sili atu le ave o fasi keke 150-200 g 3-4 taimi i le aso. E tusa ai ma vaega o falaoa, 1 le fasi keke i le 260 kalama e tutusa ma le 1 le falaoa. Ae o le mea pito sili ona taua, aua e te soona fai!

E mauʻoa i elemene ma ascorbic acid, e aofia ai i le 12% o masoʻaluʻa faigofie faigofie ma le 1% o meaola faʻasaina, o le tele o le sucrose e manumalo mai sugars. GI = 67. I lenei tulaga, e mafai foi ona mafua ai le maualuga o le maualuga o le suka, o le mea lea ua faatagaina ai e ave ma le totoa, e le sili atu ma le 1 le mama, sili atu faatasi ma fua e mafai ona faaaoga e tagata gasegase (suka, apples, etc.).

E aofia ai le 85% vai, o le suka o sugars (fructose, glucose), ituaiga eseese o meaola (tartaric, citric, malic, succinic, phosphoric, formic, oxalic and silicic), fiber, tannins, vitamini o vaega B, C, P, K, lipine acid, iron, magnesium, phosphorus. GI o vine e latalata i le maualuga - 67, ae aofia ai foi ma le gasegase o meaʻai gaʻo, lea e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafuaseʻi i le suka o le toto. O le mea lea, e fautuaina e ave vine i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le maualuga o le glycemia, ina ia togafitia.

Amata i le 1XE (tusa ma le 70 ml.) O le vine suamalie po o le 70 g (12 fasi vaega) o fualaau vine) faʻaititia le fualaau. O le togafitiga atoa e le silia le 6 vaiaso. E tele fualaʻau mumu e faʻaaogaina, e teu ma le faaeteete vine uma. Ole vaevaega ole vaevaeina ile 3-4 taimi.

O vine e faʻafefe ai mea oona, faʻaleleia le microflora o le intestinal, faʻaleleia le vaega o meaʻai, faʻamalosia puipui o toto toto, faʻamalosia o latou leo, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. Ae ia manatua: pe a fua vine, e tatau ona siaki lau kulukose!

O pulu e aumai ia i tatou se homone matagofie - serotonin, lea e taua foi o le hormone o le "fiafia", faapea foi ma le tele o fiber, vitamini B6, elemene taua lelei, faapea foi ma le uʻamea ma le potassium. O nei mea uma e faʻapupulaina ai le malosi o le tino i tulaga faʻanoanoa, faʻamaonia ai le mamafa o le toto. O le GI e tusa ma le 51, ae e aofia ai le sili atu ma le maualuga o gaʻo ma gaʻo vine, lea e mafai ona amataina ai se tulaga maualuga o le kulūkose.

E faʻatagaina e 'ai ni faʻi mo le maʻisuka, ae i le faʻaogaina - e le sili atu i le afa aso, i le tele o atopaʻu, pe a uma ona inu le afa ipu vai i le afa itula ao lei oʻo i taumafataga.


  1. Faʻafitauli faʻaonapo nei o finauga. Mataupu 1, Fale Lomiga a le Setete o Tusi Fomaʻi - M., 2011. - 284 i.

  2. Balabolkin M. I., Lukyanchikov V. S. Falemai ma le togafitiga o tulaga ogaoga i le endocrinology, Soifua Maloloina - M., 2011. - 150 p.

  3. Faʻafofoina o faʻamaʻi pipisi. I lua volumes. Volume 1, Meridian - M., 2014 .-- 350 p.
  4. Rosenfeld E. L., Popova I. A. Glycogen faamai, Mental Medicine - M., 2014 .-- 288 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga