E faʻafefea ona aafia le tino i le vodka - pe faʻapupula pe faʻaitiitia le mamafa?

E mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o vodka ua toetoe lava o le meainu sili ona lauiloa i totonu o lo tatou atunuu. Po o le a lava le lapataiga a fomaʻi e uiga i le lamatiaga o le ava malosi, ei ai taimi uma e puipuia ai o ia e mafua ai ona faʻamalolo tino. O le toʻatele o tagata inu ua fai mai o le ava malosi, pe a fai e ave "i le agavaʻa," ei ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina. O le mea lea, o tagata i le afiafi o le aso malolo e masani ona fesiligia i latou lava pe o le inu vodka pe faʻaitiitia le mamafa. Fomaʻi e le taliina ma le le mautonu.

Muamua: e tatau ona manatua lenei mea!

O le toʻatele o faipule o le ava malosi, e aofia ai le vodka, e mautinoa i totonu o vailaau tuusaʻo e toetoe lava o mea faʻaleagaina o loʻo iai i totonu. Afai e te inuina vodka i taimi uma ma i ni tootoo laʻititi, e tusa ai ma ia "tagata atamamai", o le a fesoasoani e faʻamautinoa le faʻamaoniaina o le mamafa ma faʻamalosia le soifua maloloina lautele. Ma o le fesili pe o le vodka e faʻapupula pe faʻaitiitia le mamafa i le masani ai ona taumafa, i lo latou manatu, ua mou atu naʻo ia lava.

Faʻamanatu e fomaʻi vodka, pei o isi ava malosi, faatasi ai ma le faʻaaoga soo e mafua ai le tagofia o vaisu ma le faʻalagolago. O se taunuuga, o lenei mea e oʻo atu ai i le 'ava malosi - o se faʻamaʻi matautia lea e mafai ona avea ma se faʻalavelave i le olaga o le tagata inu ma lona malosi. E le gata i lea, ua finau mai fomai o le ava e afaina ai totoga uma o le tagata: latou te aafia ai le fatu, toto toto, fatugaʻo, ate, pancreas. Po o le a lava le masani o le inu ava malosi i le aganuʻu Rusia, ae maise lava i taimi o aso malolo, e tatau i le tagata ona manatua le afaina o le soifua maloloina.

Vaega o le ava malosi

O le tali a fomaʻi i le fesili pe o le maualuga o le toto poʻo le faʻaitiitia o le vodka e mafai ona fenumiai i le toatele. O le ava malosi e afaina ai tagata, ona e tofu le tino ma ona uiga. O le taua tele o le tele ma le maualuga o le ava. O le mea lea, e le mafai ona e taʻuina atu ma le manino le aafiaga o le ava i le maualuga o le mamafa o se tagata.

O a mea e tatau ona mafaufau i ai?

E pei ona uma ona taʻua, o le ulu atu i totonu o le tino o le tagata, o le ava malosi ei ai sona aafiaga e le gata i luga o le mea o loo i ai meaʻai, ae faapena foi i isi totoga. O le a le mea e tupu i le tino pe ae inuina? E faʻaitiitia pe faʻatele le vodka? O le ava malosi e le mafai ona afaina ai le suiga i le maualuga o le mamafa, ae i le faʻatasi ai ma nisi mea, o lona aafiaga i luga o vaʻa toto e malosi.

E le mafai ona e faʻamautinoa pe faʻateleina se tagata pe faʻaititia le vodka pressure. O ia suiga e noatia i tuutuuga nei:

  • le i ai o le atuatuvale
  • tausaga
  • mea taumafa
  • vailaau na faia i le taimi lenei,
  • le tele o le ava malosi
  • olaga soifua.

O le tulaga o le inupia o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le tali i le fesili pe faʻateleina le vodka poʻo le faʻaititia o le vodka.

E mafai ona ou inu i le maualuga?

E mafai e tagata gasegase maualuga ona inu ava malosi, e aofia ai vodka? E faʻaititia le vodka po o lalo ifo? E masani lava o nei fesili e fiafia i tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto. Fai mai fomaʻi o le ava malosi, e aunoa ma se faʻasesega, faʻaititia le maualuga o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, e le mafai ona e inu ava malosi. Ae o fea na i ai le manatu na sau mai lena vodka ua manatu e i ai sona aafiaga faʻapitoa?

Afai e te inu sina mea

O i latou e fiafia pe vodka faateleina le mamafa poʻo le maualalo o le a fia iloa mea nei. O le malosi o le ava malosi e lua lona aafiaga i le maualuga o le mamafa. Ma le manatu iinei, e tusa ai ma tagata atamamai, muamua lava, o le metotia. Afai e te inuina se "meainu vevela" i se mea itiiti, e tusa ma le 50 g, o le mamafa e mafai ona faʻaitiitia, o le leo o vaʻa ma le faʻaaogaina o le toto e ala atu ia i latou o le a faaleleia. E toʻatele e mafai ona latou manatu o le aveina o sina fualaau mo mea taʻitasi e afaina i se faʻamalosiaga aoga lelei.

Ae, e tusa ai ma tagata atamamai, o mea uma e mamao mai faigofie. O le faʻaleleia atili o le mamafa ma lona faʻasalalau pe'ā uma ona inu sina vodka iti e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ma se faʻafitauli i le fatu. I lenei tulaga, o le fatu e amata ona pamu tele le toto. E aliali mai e tusa lava pe laitiiti sina ava malosi e faʻaleagaina ai le tino. Fomaʻi fautuaina e aloese mai le vodka atoa.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

Ua faamatalaina e fomai mafuaʻaga mo le tuuitiitia o le malosi mai i sina fualaau oona i le mea moni e faapea o vaa pe a uma le muai tioata e masani ona faalauteleina, e i ai le faaitiitia o le uta i luga oo latou puipui, faasolosolo malie le tafe toto ma le paʻu o le mamafa. O lona uiga o le ethanol i luga o vaa - o se vailaʻau o se vaega o le ava malosi.

O le tagata, o le lagona sili atu, ua faaiuina e faapea o vodka e faaitiitia ai le toto maualuga. Ae o lenei tulaga o le a le umi le umi. A maeʻa pe a ma le afa itula, e vaʻaia vaa, ma o le mamafa e osooso malosi. E mafua ona o le saoasaoa o le tafe toto e oʻo atu ai i le faʻateleina o le galuega o le fatu o le fatu, lea e mafua ai foi le faateleina o le fatu fatu. O tagata auai o le taumafataga, e fai ma tulafono, latou te le faatapulaaina i latou lava i le tasi ipu vodka; o le maualuga o le toto o le toto e faaauau pea ona faateleina i le isi.

Ma afai ete inu tele?

E faʻateleina foʻi le mamafa o le vodka poʻo lalo ifo? Iloa le tali i lenei fesili ma i latou o loʻo faʻaaogaina le inuina o lenei vai i ni vaega ogaoga. E faʻapefea ona tali atu le tino i se faʻaopoopoga ole fua?

E le lava le faʻafeagai, o le faʻafeagai e tupu i le faateleina o le fua. Afai o le vaetamaina o sina ava malosi e faʻaleleia ai le vascular tone, ona oʻo mai lea i se fua tele, i se isi itu, e leaga. Ua faʻaaogaina vaʻa. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni e sili atu ona faigata le toto i le tino atoa. E pei ona e iloa, i lenei auala ua i ai le faateleina o le mamafa. A maeʻa se taimi, o mea uma lava e mafai ona iʻu i ni taunuuga le lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, i se fatu fatu poʻo se taʻavale. O le mea lea, o fomaʻi ua lapatai mai o le faʻamauaina o le ava e matua faʻasaina mo tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, e aofia ai le maualuga maualuga.

O le aʻafiaga o le ava malosi i luga o tagata taʻitoʻatasi o tagata taʻitoʻatasi. I nisi o tulaga, o le inuina o le ava malosi e fesoasoani e tuuitiitia le mamafa i le taimi o le taumafataga. E tupu lenei mea pe a seasea inu se tagata i le ava malosi. Ae o le faateleina o le ava malosi, o lenei aafiaga ua faaitiitia ma ua mou atu atoa. O le mea moni, e tusa ai ma fomaʻi, o le vodka o loʻo faʻaauau pea le maualuga o le toto.

E tupu se mea e inu ai le tagata i le ava tele, ma i le taimi e tasi e lagona le lelei. Ma o lona mamafa e tausia i totonu o tuaoi masani. Ae o le aso pe a maeʻa le pati faʻatasi o le ai ai se oso i luga o le mamafa. I lenei tulaga, o le taimi o le a maualuga ai le mamafa o le a tausia e faalagolago i le fualaau na onā i le aso na muamua atu.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le aʻafiaga o le ava i luga o le tulaga o le fatu ma toto toto e mafai ona matua le mautonu. E le afaina lava, o fomai e fai mai, ia faateleina pe faaitiitia le mamafa o vodka. O le mea taua o le suia lea i lalo o le malosi o le ava malosi. O mea uma lava e tupu i le tino i se auala e le masani ai e afaina ai. E tusa lava po o le a le mamafa o le tino e faigofie, atonu e le mafai e le ana ona manao e oso oso oso. Ae o le mea tonu lava lea e tupu i tagata inu.

I le faʻaopoopoga i faafitauli i le mamafa, e tele isi suiga le lelei i le tulaga o le soifua maloloina o se tagata o loʻo faʻaleagaina le ava malosi: mai faafitauli o fatuga ma le ate i maʻi gastrointestinal, ma isi. Mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto, ate ma fatu fatu, ua fautuaina e fomaʻi ia e aloese mai le inuina o le ava malosi. A le o lena, o le a mafai ona leaga le vasega o le faamai.

Le ava malosi pe siitia le toto? Tulaga masani

O le tu masani o le inupia o aʻafiaga e aʻafia i le taimi ua tuanai. Atonu e le mafai e se tasi ona faʻamoemoe o le a tuʻuina atu e le maʻi maʻi maualuga se ipu vodka i se aso malolo.

O fomaʻi e fautuaina tagata e maualuga le toto maualuga ia mautinoa e fua le mamafa o le toto aʻo leʻi inu. I le tulaga e teuina i totonu ole tapulaa masani, e mafai ona e gafatia e inu se fualaau oona, lea e manatu le fomaʻi e saogalemu. O se fualaau mo vodka o le 50 g Faamaoni, e tusa ai ma fomaʻi, fautuaina e suitulaga i lenei mea inu malosi ma le puluini poo le uaina (200 g faatagaina). Afai, ao le i aveina, o le malosi o le tagata e maualuga, e le tatau ona inu ava malosi.

Ua fautuaina e tagata atamamai ia manatua o le inuina o le ava malosi e tatau ona matauina le fua. Afai e te talitonu iʻuga o suʻesuʻega, o se aso e le afaina ai le soifua maloloina, e mafai ona e inu:

  • pia - 0.5 l
  • uaina - 300 ml
  • cognac - 50 g
  • vodka - 50 g.

Faʻasalalau fomaʻi e tusa lava i ia ituaiga o tui, o le ava e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. Aua nei galo e uiga i ai.

Vodka ua faʻaumatia toto toto

O ē faʻatuatua i le manatu e mafai e le vodka ona faʻaitiitia le mamafa, e fai ma faʻamaoniga o lo latou le mama, latou te finau faapea o vodka e faʻaumatia toto toto. O le faaiuga e mulimuli mai: afai e sili atu le lapoa o vaa, o le toto o le a sili atu ona sao atu ia i latou, o le mea lea, o le a faaitiitia le mamafa. E foliga mai e talafeagai mea uma. Ae!

Faatasi ai ma sina vodka laitiiti i totonu o minute muamua pe a uma ona faʻaaogaina, e faʻapupulaina vaʻa, ma faʻaitiitia le toto. Ae i le taimi lava e tasi, i lalo o le faatosinaga o le mamafa o le totoga, e le oʻo atu le toto i vaega mamao o le tino, o se taunuuga lea latou te maua ai le matelaina o le okesene. Muamua lava, o le le lava o le okesene e lagona e le gata o vae: vae ma lima, faʻapea foʻi ma le faiʻai. E le o se tagata i lo latou mafaufau tonu o le a finau e faapea o lenei mea e aoga mo le tino.

O le faaitiitia o le mamafa o uiga tau amio e na o na o ni mea itiiti o le ava - e le silia le 20 ml (teaspoon). Ua i luga o le mauaina o le 40-50 ml o le vodka i totonu o le tino, ua amata ona vavalalata vaa ma ua tulai mai le mamafa.

E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le aofaiga atoa o vodka e ulu i totonu o le tino e aafia ai le suiga o le mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, na e inu i le 20 ml o vodka e faʻaitiitia ai le mamafa, ae o le taunuuga e leʻi faamalieina oe, ma na e filifili e "faʻamalolo". Ae o lou tino o loʻo aoteleina nei atopa nei i le tasi, ma o le mamafa e ono faateleina nai lo le faʻaitiitia.

Vodka faʻaosoosoina le mamafa

O ē faʻatuatua i lenei faʻasalalauga e faʻamaonia lo latou mama i le malosi o le ava, e aofia ai ma vodka, toto vavalalata. Faatasi ai ma se faaitiitia o lo latou lautele, o le aafiaga o le toto i luga o puipui ua faateleina, o lona uiga. ua faateleina le mamafa. Ma ua toe saʻo.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o sea ituaiga vaapiapi o vaʻa e faʻaalia ai le latou vaʻaia ma o loʻo faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le fatu. I lenei tulaga, o le toto maualuga e le gata e tulai mai ma e le tele ona o le vavalalata o vaʻa toto, ae ona o le vave o le fatu. I se isi faaupuga, ina ia mafai ona tuʻuina atu se faʻamaoniga maualuga o le mamafa, e galue le fatu mo le ofuina.

E mafai ona tupu le maʻi fatu o le fatu lilo i le taimi e inu ai le ava malosi.

I se tulaga saogalemu ma, e tusa ai ma taunuuga o nisi o suʻesuʻega, e tusa lava pe aoga mo le fatu, e mafai ona mafaufauina se fua o le 50-60 ml o vodka. Afai e sili atu le fualaau, ona oʻo loa lea o le musika o le fatu, lea e latalata i maʻi fatu fatu. O le maualuga o le maualuga o le ava malosi i totonu o le tino, o le tele o le faʻalauiloaina o nei faiga o le a tupu.

Vodka o se vailaau

O le toatele o fomaʻi o le a mafaufau i na upu upu leaga. Ae, afai tatou te lafoai lagona ma vaʻavaʻai i mea e le faʻaituau, ona faʻapea lea. Vodka e mafai moni lava ona avea o se vailaau mo le faatonutonuina o le mamafa, ma, e faalagolago i le fuaina o le toto, e mafai ona maualalo ma faateleina.

E le o se nofoaga mo tagata tetee o le ava malosi e toe manatua ai i tua i le seneturi lona 10, na faia ai e le Peresia o Ar-Razi le uluai faataitaiga o vodka i aso nei, o le vavaeeseina o le alcohol ethyl e ala i le faapipii. E le gata i lea, o ia ma e na mulimuli ia te ia na faʻaaogaina le mea na o se vailaau. Ma i le taimi nei, o togafitiga aloaia e tele o vailaʻau oona, ma o latou vailaʻau faʻaleagaina e le finauina e soo se tasi, e tusa lava pe faʻamoemoeina mo le faʻafofoga tautala.

A le o lena, o taumafaiga i togafitiga le pulea ma ia o le a iu lava ina mafua ai le inuina o le tino i le ava malosi. O le mafaufau i le vodka o se mea inu mea inu e matua leai lava.

Faailoga o le maualalo maualalo o le toto maualuga

Faatasi ai ma le gafatia i le taimi lava e tasi ma siitia ai le toto, o vodka ua avea o se tamaitai sili ona leaga. Ma o le faʻaogaina o le vodka e le muta ai le faʻalavelave, e tatau ona e iloa ia le itiiti ifo ma le mea taua o lona aʻafiaga i le toto.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le mamafa o le:

  • Tesea
  • Upu le lelei ma le vave,
  • Faʻaitiitia o le vevela masani o le tino.

O le faʻateleina o le malosi pe a maeʻa le vodka ua faʻaalia e:

  • Ootia
  • "Faanatinati" o malumalu ma le totoina o le toto lea e manino le lagonaina i totonu ia i latou,
  • Loto o le fatu
  • Lanu mumu i foliga.

Fans mai lea taimi i lea taimi e inu se ipu malamalama po o le lua e tatau ona manatua i taimi uma le mafai gafatia o le vodka ona fausiaina le toto maualuga. O faailoilo o lea oso e mafai ona oʻo atu i le taua o le 30 points, i le taimi lava lea e avea ma mafuaʻaga o le taʻavale, fatuga o le fatu ma isi "alofa" faapena.

E le gata i lea, e le mafai ona e fai atu ma le manino le tele o le vodka inu e mafai ona mafua ai se faalavelave tele: mo nisi tagata, e mafai ona alu le pili ile lita, ma isi 2-3 ipu malamalama e lava - e faʻalagolago lava i uiga o le tino.

Toe foʻi i tua

I se tasi taimi, na faia suʻesuʻega matuia i nisi o atunuu ina ia mafai ai ona suʻesuʻe le aafiaga o le ava malosi i le tino o le tagata.

O taunuuga o nei suʻesuʻega na tuʻuina atu ai se auupega mamana i lima o tagata lagolago vodka o se vailaʻau - ua latou faʻatuatuaina e maua i vailaau vodka (pei o soʻo se ava malosi malosi) e mafai ona faʻateleina le toto ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o le cardiovascular system.

Ae vodka admirers taumafai e aua nei manatua le vaega lona lua o le suʻesuʻega. Ma o faaiuga sa le fiafia: o le ava malosi, e tusa lava pe maua i ni tootoo laiti, e mafua ai ona avea le tino ma vaisu i se fualaau faasaina. O se tagata e masani ona fai le 50 kalama o le vodka "e fausiaina le mamafa" e ono lamatia, e aunoa ma le matauina, suia i le 100, ona oʻo atu lea i le 200 kalama - ma faasolosolo ona avea ma se tagata inu malosi e le mafai ona mafaufau i lona olaga e aunoa ma le vodka.

I le tele o atunuu, o le ava malosi ua manatu o se vailaau faasaina, ma na o Russia vodka e foliga mai o se faamaualuga faaleatunuu. E le o se mea e maofa ai pe a mavae lena, e tusa ai ma le numera o solitulafono matuia ma faʻamalosi na faia ao inu malosi, ua tatou "sili atu nai lo le malologa," ma le numera saʻo o solitulafono i totonu o le lotoifale ua faia i lalo o le faatosinaga o le ava malosi: paʻa, taua, le faʻamalosia - leai se tasi na taumafai e faʻatatau.

E inu pe leai foi?

E filifili e tagata uma na fesili i se tulaga tutoʻatasi. E leai se tasi na te faʻamalosi se tagata e inu vai vodka. Faʻapitoa i le mafaufau - ioe, o le malosi mai tagata masani ma uo o le a malosi. Matou te agalelei tagata, agalelei, ae o le a se taumafataga e aunoa ma le vodka? E le o se taumafataga lenei, ae o lea, faʻapotopotoga.

Latou te inu vodka i Rusia, latou te inuina ma inu ai mo se taimi umi. O le faʻasalalauga o se olaga ola lelei e leʻi avea muamua ma mea e ave i ai le faʻamuamua mo lo matou setete, o lea na faia ai (ma o loʻo faia pea) e le au failele, i auala faʻapitoa e fai ai se priori e le mafai ona aoga tele.O le mea lea ua onā le malo Rusia, ma i le taimi nei ua toʻaitiiti tagata ua faateia i latou ua 12-12 tausaga le matutua i luga o le auala.

I le taimi nei, afai o le aiga ma le sosaiete e sili atu le gauai atu i le aoaoina o le aganuu o le inupia, e tele faafitauli na mafai ona alofia.

Ma, ioe, e le mafai ona e faʻaaogaina vodka mo togafitiga na o oe lava, e tusa lava pe na e fuaina lau avega i le minute talu ai, ma e te mautinoa mautinoa pe tuʻu ifo pe maualuga. I soo se tulaga, o le vodka o le a aʻafia ai faʻamaufaʻailoga mamafa seia oʻo ina aveʻesea mai ai. Ma i le faagasologa o lona faʻasologa, o le faʻamaloilo o le mamafa o le a toe foi atu i ona tau muamua.

E aliali mai e mafai ona e "faʻafilemu" lou malosi pe afai o le tino oona i le alcohol alcohol i taimi uma. Ae le o se vaifofo lenei mea, o se isi mea, o lona igoa o le "ava malosi".

O le mea lea, afai e te vaʻaia faafitauli i lau avega, e le afaina pe a tuʻu i lalo pe maualuga, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. O le a fesoasoani i le faʻatūina o se faʻamaoniga saʻo ma filifili vailaau lelei mo togafitiga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fiafia i le olaga mo se taimi uumi ma le mamafa e faigofie mo oe, ma i le taimi lava e tasi e tilotilo atu i le lalolagi ma mata matala.

Ae, pe o le vodka e faateleina pe faaitiitia le mamafa?

O le aʻafiaga o nai ipu muamua vodka i luga o le tino e mafua ai se tulaga o le euphoria. O se tagata e lagona le lelei, o loʻo i ai se malosi o le malosi, malosi, o le tulaga lautele e faʻaleleia, faʻatupulaia le faia o faiʻai. O lenei aafiaga e mafua ai le faateleina o le fualaau oona. Inuina se ipu malamalama pe a uma se ipu malamalama, e le mafai e se tagata ona pulea le tulaga.

I le taimi nei, o le pito i tua o le tupe siliva e amata ona aliali mai: o le mamafa na pau i le amataga ua amata ona tupu ma le mausali. Ma e masani lava e le o se mea faigofie, ae e le o se mea faʻafuaseʻi, faʻapitoa. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mamafa e mafua mai i le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga, ma o lenei ua avea o se tulaga e lamatia ai le ola.

O le aʻafiaga o le ava malosi e le mafai ona faʻaalia ma faʻaalia i ni auala eseese i tagata eseese, aemaise i faʻamaʻi pipisi. O nisi taimi vodka, onā i le tele o mea, e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaitiitia o le taimi umi i le mamafa i tulaga lamatia. I lenei tulaga, o le a atiaʻe se ava malosi.

O le inu o le alcoholic coma o se tulaga lamatia lea e iloa ai o ia lava o se soliga o le toto o le cerebral ma le matelaina o le okesene o le faiʻai. O le hypoxia e mafua ai le cerebral edema, o le vevela o le tino e paʻu malie, o le mamafa e pa'ū tele, o le meocardium e faaitiitia i le maualuga ma le tele o taimi, ua tupu le mafaufau. O se tagata e sinasina, o ona vae e sili atu ona vaivai, o lona manava ma lona pulupulu e faʻagesegese. E i ai se maualuga maualuga o le oti.

E i ai foi se mea moni: o le mamafa i le tagata inu atonu e le tele i le faagasologa o le inuina o le ava malosi, ae naʻo le taimi o le syndrome syndrome. O se mea e masani ona taatele, e faʻatasi ma le ulu tiga o le tino, faʻalavelave, vavao, loto tiga.

E taua le manatua o vodka, pei o isi ava malosi, o se oloa maualuga tele-kalori. E le gata i lea, pe a inupia, e masani lava ona maua e tagata se meaʻai, o nisi taimi e matua lelei lava. I se isi faaupuga, o le tele o le faʻaogaina o vodka e lamatia ai le maua o le mamafa, lea e aʻafia ai foi i le toto maualuga.

Vodka ma le toto maualuga: o se maliega fetuunaʻi e mafai?

O vodka faʻamalosi e inu malosi i ni mataupu se lua:

  1. Afai latou te le mafai ona soli tu ma aga masani (i faaipoipoga, aso faamanatu, faamanatuga, ma isi), ioe. "I aso faamanatu."
  2. A faʻaaogaina le ava malosi mo togafitiga faʻasolosolo.

O le 'ava malolosi o se isi mataupu. I lenei tulaga, o le mea e faaosofia ai, e le o se faaiuga poto, ae o se talosaga e vaivai talafeagai. O lenei mea o le tagofia o le ava malosi, o se faʻamaʻi tuga ma manaʻomia togafitiga faʻapitoa, aemaise lava pe a faʻatasi ma le maualuga maualuga.

O le a le ituaiga meainu e mafai ona ou fautuaina le maualuga, pe afai na te filifili pea i ai?

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le uaina mūmū mūmū po o se mea lelei, i tulaga ogaoga - vodka maualuga. Pia, vine malosi, tonic ma le katepagne o se filifiliga leaga. E manino lava o le maualuga o le toto e te le inu i aso uma, ae i tulaga faapitoa (ma sili atu le teenaina).

E le gata i lea, e tatau ona e iloa le faʻatagaina faatagaina, lea e mafai ona faia se mea sili ona leaga i le soifua maloloina.

Alu ava malosiPiaVodkaUainaCognac
Tomai fautuaina500 ml50 ml200-300 ml50 ml

E i ai se aafiaga o le vodka? Ole togafitiga o le maualuga ole vodka ole vodka ole manatu ole masani. O le tasi le fana e tasi le tioata i ni tulaga e seasea tupu, e mafai i se tulaga e matua faanatinati ai ona tuuitiitia (pe faateleina) le mamafa. Ae inu le ava i aso uma mo togafitiga ma le puipuia o le toto maualuga, e oʻo lava i nai tootoo, e le aoga. Vodka faʻaopoopo le mamafa i le faʻaaogaina umi, ma o le mea moni lenei e le mafaamatalaina.

O Cognac e sili ona inu, ona o le i ai o tannin ma tannins. Latou te faʻaitiitia le toto ma faʻamalosia ai puipui o toto toto.

Mūmū mūmū

O lenei vaiinu e mafai ona taua o le faamaloloina. Ae e tatau ona e inuina i totonu o itu talafeagai, ae le galo o lenei vailaʻau, e mafai foʻi ona e faʻafefeina i le vai. O le sua o le acid e faʻafefe ai toto toto, o polyphenols i le uaina ei ai le aʻafiaga faʻaleagaina, puipuia ai le kanesa, faaosofia ai le fatu cardiovascular, i ai aafiaga aoga i luga o isi tino ma tino.

Ae ui i lea, o le 'ava malosi "togafitiga" e ono muta le leaga, e pei o:

  • Muamua, o vaisu o le a vave ona tupu.
  • Lona lua, pe a maeʻa le faʻaitiitia le tumau, o le a amata ona toe faʻaosoina le mamafa, aemaise i le tulaga masani o le tuʻuina atu o le tino i le ethanol.
  • Lona tolu, o loʻo i ai se laina laititi i le va o le "togafitiga" ma le inu ava malosi, ma e leai se faʻamautinoaga o le ai ai se tasi aso o le a leai se manaʻoga e pasia.

E sili atu le aua neʻi faʻaosooso oe, ae ia togafitia i auala masani.

Pia ma le Toto

O le pia o se mea inu ava malosi. Ma e tusa ai ma lenei mea, ua tulai mai se isi manatu sese: e peiseai e leai se afaina i le mamafa o na mea inu, tusa lava pe maualuga le maualuga.

O lenei mea lauiloa ua onāina e tagata o vaitausaga uma, o tamaitai ma alii, ma e masani lava i le tele o mea. O le mea lea, o le faalagolago ia te ia, o le mea lea, o loo tuputupu ae vave. Ma o lenei mea ua mafai ona aafia ai le soifua maloloina, e aofia ai le maualuga o le mamafa. I lalo o le faatosinaga o le pia, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia, aemaise lava i latou e inu soo.

E le gata i lea, o le fatu o tagata e fiafia i le pia e aafia i suiga o le pathologia, e tuputupu ae i le tele, o le fesuiaiga o ona fesuiaiga e suia, ma o le fatu fatu o le fatu fatu e tupu aʻe. O vaʻa e avea ma pisa, faʻaitiitia le mafai gafatia tulafono faatonutonu.

O le pia o se punavai o se aofaiga tele o mea inu oona, o lona uiga e sili atu le mamafa o le mamafa. Palu, masi, nati, iʻa iʻa e faalagolago i pia, ma o le - tele masima ma calories. Faatasi ai ma isi mea, o lenei vaiinu o se mea e sili atu i le tino, aua e onā i le tele o volumes. O lenei mea e maua ai mea muamua mo le edema. O le faʻaaogaina o le suavai faʻatasi ma faʻaopoopoga faaopoopo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia mo le maualuga o le toto.

Maualuga maualuga ma togafitiga o le ava malosi

Afai e faʻaaogaina e le tagata fualaau faʻasaina i le taimi e tasi e togafitia ai le maualuga o le maualuga ma le inu, e mafai ona taʻitaʻia atu ai i le tele o taunuuga le lelei. O le mea moni, i lalo o le aafiaga o le ethanol, o le fualaau faasaina e mafai ona amio le mautonu: e vave ona ulu atu i le toto ma i se fua tele, ona o lenei mea, o aʻafiaga o le fualaau faasaina, totoina o le toto, e le mafai e le fatu ona tu ma taofi.

E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i le tulaga pe a maua e se faʻalavelave faʻafuaseʻi se tagata ao inu vodka pe i le taimi o se osofaiga. Aua le togafitiga i fualaau e taofi ai faailoga o le toto maualuga pe a iai le ava i totonu o le toto. I lenei tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o togafitiga masani. Ma afai o le mataupu e taua tele, e sili atu le valaʻauina o se falemaʻi. O fualaau nitroglycerin masani e mafai ona fasiotia ai se tagata ua onā.

O le aʻafiaga e mafai ona faʻatupulaia tele i le tulaga o le teena malosi o le inu masani. E sili atu mo tagata o loʻo togafitiina mo le ava malosi o le i ai i totonu o se fale faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi o le a fesoasoani i le taimi ma le saʻo, filifilia vailaau e le mafai ona afaina ai le tagata maʻi i lenei tulaga.

Aua le tuufaatasia vodka ma le maualuga, o togafitiga i se auala faapito e mafai ona taitai atu ai i se iuga oti. O le faaitiitia o le malosi pe a uma ona inu ava malosi, e aofia ai le inu ava malosi, o se mea le tumau, pe a maea ni faatinoga o le taufaasese taufaasese i le setete o le soifua maloloina, o le a le mautonu lona mulimuli. O le a faʻateteleina le malosi, aemaise lava pe a le iloa e se tagata le fua ma e le maua le pule i le tulaga. Vodka o se tulaga lamatia ogaoga e tatau ona vavae ese mai le maualuga o le toto, ma sili atu le atoatoa.

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Fegalegaleaiga

I le tino i le tino, e vave ona liua vodka i le toto. O le ethanol, o lona vaega autū, o loʻo i ai se faʻalogona faʻavaivai i puipui o toto toto, faʻaitiitia ai lo latou leo. O se taunuuga, latou te malolo, o le toto e sili atu ona saoloto.

O se tagata o lona malosi e masani pe itiiti foi le faʻaititia e mafai foi ona lagona le faʻafefe, aua i totonu o minute muamua o le a amata ona faʻaitiitia le faailoilo o le mamafa. Ae o mea uma e tupu tonu lava le faʻafeagai.

Aisea e tulai mai ai le malosi?

Afai ua e le itiiti ifo ma le 50 moli, ona leai lea o ni taunuuga ogaoga. O le numera e ono faʻaitiitia, ona toe foʻi lea i le masani 120 i le 70. Afai e faʻaauau pea ona e faamanatuina, masalosalo ma tosoina le fualaau - ma le taususia Rusia e le gata i le tasi ipu tioata - e le o toe umi ae amataina le faagasologa.

A maeʻa pe a ma le afa itula, o vailaʻau e faʻaalia i le ethanol e vaʻaia, e mafua ai le faateleina o le toto. O le loto e faʻamalosia e galue vave, o le toto e faateleina. O le tele o le inu o se tagata, o le sili atu ona faʻalauiloaina o nei faiga.

E masani lava, o gasegase maualuga e matauina le leaga o le tulaga e le o vave, ae naʻo le aso pe a uma ona inu mama. O nisi taimi e le mafai e le tino ona taulimaina taunuuga seia oo i le tolu aso, e ui lava i vailaʻau na ave.

Aisea e mafua ai le mamafa o le mamafa?

O le faaitiitia o fuainumera ona o le malologa o puipui o toto i totonu o minute muamua pe a uma ona inu vodka. O le mea lea, afai e te iloa e uiga i lou faafitauli - o oe o se faʻalavelave - ona sili atu lea ona e lafoaia le ava malosi.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e matua lamatia tele lava: e taʻitaʻi atu ai i le gaioiga, faʻavalea, e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau. Afai e mafai ona faʻaititia faʻamaualuga maualuga i fualaau faʻamalosi, ona faʻateleina lea o le mamafa i le masani masani.

Ua faatagaina vodka mo le maualuga?

Soʻo se aʻafiaga mamafa o se mafuaaga lea e teena ai vodka ma masani ai le ava malosi. E mafai e fomai i nisi taimi ona faatagaina le tagata maʻi e sili atu nai lo le 50ml o vodka poo le koko, ae e mafai lava ona naʻo le maualuga maualuga, ma e oʻo lava i le taimi e le tupu le maʻi i se tulaga ogaoga, ma e le sili atu le maʻi ile gaʻo faatagaina.

Vaʻavaʻaʻiga - e mafai ona fai o se faʻamavaega faʻamalosi mo le taumafa ava malosi.

O le lauiloa "100 kalama mo le soifua maloloina"

E le gata i le matautia o le maua o le faateleina o fuainumera i luga o le tonometa pe a uma le vodka, e mafai ona i ai se tagata i se mailei lea e matua faigata lava ona alu ese mai ia te ia lava: ava malosi, faʻaaogaina i soʻo, ae o taimi uma lava, e avea ma mea manaʻomia mo le tino. Faʻafeusuaiga e tupu - o se tagata ua liliu i se meainu malosi.

O le mea lea, afai na taʻuina ia te oe o le "tasi selau kalama mo le 'ai" e le afaina, e tusa lava pe ese, o le a fesoasoani e faʻamalolo le tino, - aua e te talitonu i ai. Mai lea taimi i lea taimi, i le mafutaga a uo, pe o se "mafanafana" i le faailoga muamua o se malulu - ioe. I luga o se faʻaauau pea - e leai lava.

O le le tagofia o le ava e vave atu pe mulimuli ane avea ma mafuaʻaga o le faʻateleina o le faʻateleina o le mamafa, talu ai e leai se taimi e maua ai e le loto ma toto toto le taimi e taulimaina ai taunuuga o "liva." O mea nei e tupu:

  • ethanol ei ai se aafiaga faataumaoi i sela mumu toto, o le toto "e mafiafia",
  • toxins e leai se taimi e faʻaumatia ai,
  • o le galuega o slanders e maua mai ai le faʻateleina o le adrenaline ua faʻalavelaveina - ma o le taimi nei o loʻo maualuga atu le maualuga o le toto maualuga ia te oe.

E aoga le faʻaitiitia o le mamafa pe a uma ona inu vodka

Afai o oe, faʻaaogaina se tonometa, saili o fuainumera na "tafe", o le mea sili ona taua o le taofi lea o le inu.

O le faʻaitiitia o le mamafa o fualaau i lenei tulaga e mafai ona lamatia: e tele vailaʻau e tali atu i le ethanol ma o le aafiaga atonu e le mafaamatalaina.

Afai e le sili atu i le 25% o le fuainumera fuainumera, talia magnesium sulfate. O lona tasi e sili ona leaga - "Furosemide».

Afai e eseese le fuainumera i le 30% pe sili atu, ia vave valaau vave i se taʻavale.

Vailaʻau ma vodka: faʻatasi le le mafai

O sauniuniga mo le faʻamautuina o le mamafa e vaevaeina i ni vaega. O lenei:

  • togafitiga (aveese le vai, faʻasaga masani)
  • beta-blockers (fua maualalo maualalo),
  • Faʻailoga a le ACE (maua se aafiaga vasoconstrictor),
  • paʻu o le calcium.

O le mea muamua faʻatasi ma le vodka e oʻo atu ai i le dizziness ma tachycardia. Le lua - i le faʻaitiitia o le fatu fatu. Ae o isi e taofiofia ai vaʻa toto, e mafai ona maua le spasm. O loʻo faʻasaina foi e le vaega mulimuli le puipui o toto toto ma e ono aʻafia ai le tafe o le toto.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o fualaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga o le toto maualuga, ave le vodka e le gata i le leai, ae e matautia foi.

E faʻafefea ona inu vodka i faafitauli faʻalavelave

Ina ia faʻamaoni, o le fesili e le mafai ona faʻatonuina, aua o le tali o le a faia lea: e sili atu le aua le inu vodka i se mea e ono aʻafia ai le taofiofi.

Ae afai e te maua se avanoa, ona e taumafai lea e tausi le laʻititi laʻititi, e le silia ma le 50 mili, ma faʻatali mo le taimi i le va o le inu ava malosi ma lau fua masani - a itiiti ifo i le tele o itula.

O le mea moni, o taunuuga e mafai ona i ai, talu ai e taʻitasi tagata taʻitoʻatasi. O le mea lea, e tatau ia te oe ona filifili pe tatau ona faʻaalia oe lava i ni tulaga le lelei. Faʻaeteete - o le soifua maloloina ua le mafai ona faʻatauina mo soʻo se tupe!

Tiga o le gaioiga

Alu malosi mo le maualuga o le toto maualuga e tutusa ma le oti! Vodka faʻaateleina le malosi o tagata ma o le mafuaʻaga o osofaʻiga o le fatu. O lenei manatu e mafai ona faʻalogoina i le tele o faʻasalalauga o fomaʻi ua tuʻuina atu i faafitauli o tagata gasegase o gasegase cardiovascular. E faapena foi i ia ituaiga mea tutupu, latou te talanoa e uiga i se tulaga maualuga o le le atoatoa mai le ava malosi.

O le mea moni, o le ave faʻatasi o fualaau oona o loʻo aofia ai ma le faʻateleina o faailoilo uma o le cardiovascular system (pulse, toto toto, tafe toto). E le gata i lea, ao faagasolo le vaitaimi o le tuumuli ese, pe afai o le ava malosi e masani ona masani, o avanoa e atiae ai se ogaoga ogaoga ogaoga e ogaoga.

Mo tagata mamaʻi ma le maualuga, o le inuina o le ava malosi ua mafua ona o le vave vave ona faaleagaina o totoga o le tino. Fatuga, ate, mata, fatu mafatia.

Ua faaalia lenei mea i:

  1. microalbuminuria,
  2. agavale o le myocardial ventricular agavale.

Afai e te le inu

O loʻo i ai faʻamaoniga faʻamaonia e faapea o le teena atoa o le ava mo le 3 masina e mafua ai ona paʻu lemu i le toto. Faʻaititia le fualaau o le ava i tagata ua fai ma vaisu mai le 5 doses i le aso e oʻo i le 1, o le a taʻitaʻia ai le maualalo o le mamafa pe a uma le 18 vaiaso. O lenei aafiaga e faʻamaonia i luga o le itu lelei, ma e taʻua o le faʻaaogaina o fualaau oona.

Ina ia faʻamautinoaina le toto maualuga, o le fualaau o le ava i le vaiaso e le sili atu i le 140 g mo tane ma le 80 g mo tamaitai.

Vodka faaitiitia lou toto maualuga, aisea?

E talitonuina o le faʻaaogaina o le tasi ipu tioata vodka poʻo le cognac ei ai lona aoga aoga i le soifua manuia o le maualuga. O le mamafa e faaitiitia ona o le fatu o le ethanol i totonu o le toto, lea e faalauteleina ai puipui o vaa. O le mamafa i luga o puipui o le vaa e faaitiitia ma o le faaitiitia puupuu o le toto e tupu.

Mo tagata maʻi ei ai le maualuga, e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga. I nisi tulaga, faʻamaonia, ae o lenei gaioiga e le sili atu i le lua itula. Ona amata ai lea o le faafeagai. O le tagata gasegase o le a lagona le alu vave o le toto i alafau, o nisi taimi e mafai ona tafe mai le toto mai le isu. O le maualuga o le toto maualuga e amata ona matua faateleina. O le gaioiga o le ethanol ua fesuiaʻi. O le taimi nei e le o malolo ai puipui o toto toto, ae nai lo lea, faʻamalamalama ma tataʻi.

Faʻafesoʻotaʻi le Siʻosiʻitaga Ina ua Ava le Faʻamalosi

Ua faamaonia le faasaienisi o le faʻaleagaina o vodka ei ai aʻafiaga ogaoga mo le maualuga o le toto. E taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga o le maualuga o le toto maualuga, ma mulimuli ane i le paʻu ma le fatu. E tele suʻesuʻega na faʻamaonia lenei manatu. O le tele o le ava malosi o se tasi lea o mea faʻalavelave e ono aliali ai se afaina.

O le gasegase, o se gasegase vascular o le faiʻai, e faalua lona tulaga i le laulau o le tino mai faʻamaʻi pipisi i le toto (40%). Ma i le ata atoa o le olaga nei ua tofia i latou i le 23.4%. O osofaiga o le fatu ma le taʻavale ua manatu o ni taʻitaʻi ona o mafuaaga le atoatoa. E tusa ma le vaetolu o tagata o loʻo totoe e manaʻomia le fesoasoani mai isi tagata, ma e 20% e le mafai ona savali pe a maeʻa. Ma na o le lima lima lava e mafai ona auai i le faagasologa o galuega.

E tatau lava ona totogi le taulaʻi i le setete o se faʻasalaga i luga o tagata gasegase tuga ma se talafaasolopito umi ma i le matua.

E mafai ona latou vavaeina vaa o faiʻai ua tumu i pupuni toto. Po o le taofi o le fatu mai le sili atu o le adrenaline. I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina, e matautia foʻi le faʻaitiitia o le mamafa. O le tulaga o se taupulepulega mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le paleni i luga o le oti ma le ola.

I aotelega, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu, o le vodka e faʻapupulaina ai le toto i tagata. E afaina ai le tulaga o le soifua maloloina o le maualuga o le toto ma e fesoasoani i le alualu i luma o le maualuga o le toto maualuga, tusa lava pe laiti. E tatau ona mafaufau i le faʻaitiitia o le taumafa ava malosi e le gata mo tagata mamaʻi, ae mo tagata uma o loʻo mafatia i le ava malosi.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Tuua Lau Faamatalaga