O le a le mea e fai pe a maualuga le suka o le toto: pe faʻapefea ona vave faʻaitiitia?

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le suka i le toto e tusa ma le 3.3-5.5 mmol / l, ae o le aso atoa o se taunuuga o gaioiga o le tino i totonu o le tino (e masani lava ona aʻafia i le gaʻoina o otaota), o le maualuga o le suka e mafai ona fesuisuiai i se lautele lautele. O le mea lea, afai o fua o se suesuega o le toto na faʻaalia ai fuainumera e tusa ma le 6 mmol / L, e le tatau ona e tusia faaiuga e uiga i le i ai o le maʻisuka i totonu o se tagata.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

O maualuga maualuga o le suka e mafai ona matauina i se tagata soifua lelei atoatoa. O le mafuaʻaga mo lenei mea e ono mafai ona avea ma se mea iloga e pei o:

  • O le atuatuvale o le mafaufau, popolega,
  • Faʻaaogaina o le carbohydrate tele
  • Tauga mamafa
  • Paʻu tiga ogaoga ona o le faʻalavelave.

O nisi taimi o faʻamaʻi e le fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le endocrinology ma le metabolism e mafai foi ona faʻaititia le suka toto, e aofia ai:

  • O se osofaiga o le tiga o le rūmāmatika (poʻo le tiga)
  • Faʻaleagaina o le myocardial poʻo le angina osofaiga,
  • Faʻalavelave faʻamaʻi
  • Suafa ogaoga,
  • Faʻi maʻi
  • Traumatic faiʻai le faiʻai
  • Taʻaloga i luga o le manava poʻo duodenum.

Ma le isi, o vailaau ua faatonuina e mafai foi ona tupu ai le faateleina o le toto suka, ma e mafua ona o le faaaogaina o glucocorticosteroids, o vailaau malolosi, o togafitiga tautala, o le mafaufau o le mafaufau.

E taua le maitauina pe a maeʻa pe taofia nei mafuaaga, o le maualuga o le suka o le toto o le a faʻasalalau ia lava, ma vave lava. O le mea lea, o mea uma o loʻo taʻua i luga ua avea ma mafuaʻaga faʻapitoa o le faʻaititia puupuu o le suka o le toto.

O le a talafeagai le manatu e iai tulaga e tulai mai ai le toto toto ona o nisi o pathoces e fesootaʻi ma le metabolism, ma o le a tatou talanoa e uiga i le faaumiumi o le faateleina o le toto suka.

Afai o le suka e alu mo se taimi umi

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

I lenei tulaga, e tatau ona e talanoa e uiga i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. E lua ituaiga o maʻisuka e iloga: tulagalua ma le lua.

Pepa o le maʻisuka Peraimeri E vaevaeina i le muamua ma le lua. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o loʻo i ai le faʻaaogaina atoa o le peta paneta ma le gaioiga o le insulin, lea ua mamanuina e faʻaaoga ai le kulukose, lea e faʻamalosia i le taumafa. I le taimi lava lea, matou te maitauina ai e tumau pea le galue malosi o le tino ma le maʻisuka ituaiga 1, o le faifaipea ma masani ai le inisalini o le tui, e matua tatau lava, o le togafitiga lea mo lenei maʻi.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le faʻaogaina o sela i le inisalini e faʻaitiitia ai, o le mea lea, o fualaau e faʻaaogaina e pei o le faʻamaʻi o le suka e avea o se togafitiga, ma i nisi tulaga e tatau lava ona sui i inisalini injections.

E le gata i lea, ei ai foi tulaga lua o le maʻisukape a fai o le gaioioga o hormones o le contra-hormones lea e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i le toto. O ia homoni e aofia ai le hormone somatotropic (poʻo le hormone tupu), glucagon, thyroxine ma le triiodothyronine, faʻapea foi ma le adrenaline.

Faailoga o le Glucose Maualuga

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

  • Talia, matagogo, faateleina le malosi o le vai, faateleina le urination,
  • Tueina o le paʻu, o le tupu mai o maʻi pipili, le faʻamaloloina o manua o le paʻu,
  • Lē vaivai, le mautonu, vaivai,
  • O le mamafa o le gau ona o le faateleina o le 'ai,
  • Tigā ma vaʻaia le vaʻai
  • Fomaʻi masani, faʻaitiitia le puipuiga.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

E pei ona uma ona taʻua, ma le maualuga o le toto o le kulukose o le toto, e le manaomia ni togafitiga faapitoa, aua a uma ona faʻaaogaina mafuaaga o le hyperglycemia, ona toe foʻi mai lea o le suka i le masani.

Ae o le maʻisuka, faʻatasi ai ma soʻo se faʻamatalaga, o se suʻega maeʻaeʻa e manaʻomia, pe a maeʻa lea e naʻo le endocrinologist e mafai ona faʻamatalaina togafitiga talafeagai.

E ui i lea, e aoga tele le iloa poʻo fea meaai e mafai ona fesoasoani tele i le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto. Mafaufau i lenei auiliiliga.

E tatau ona e vavaeese le suka ma meaai "i mata mata" e tumu i meaʻai: falaoa, pateta, pasta, faʻi, vine, vine ma fig. Ma o le gauai faapitoa e tatau ona totogi i oloa e pei o kāpeti, fualaʻau, fualaau aina, laumei, Ierusalema atisito, aniani, letusi, seleri, meaʻai, pi, pepa suamalie, tamato, garlic, asparagus, cucumama, radishes, zucchini, turnips, pumpkin, horseradish , kilika ma lefusi mauga. O fualaau suamalie susu, apu, ituaiga o suamalie o vine o loʻo aoga tele foi.

E lelei tele le faʻaaogaina o nei oloa i foliga masani, sufuluina pe kuka, ae e le fautuaina le kuka. Ma, e moni, e leai se uiga e faʻagata ai oe lava i le 'aiina o meaʻai laulatini: aano o manu, iʻa, moa, fulu ma fuamoa.

Fualaau faʻapitoa

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

E tele auala faigofie faigofie a tagata e fesoasoani lelei e faʻasaʻo le kulūkose i le toto. O nisi nei o:

  • Tinomi o aniani poʻo le keleti: ave le'isi (pe o laʻau o le kālati), tapenaina lelei, sasaa se ipu vai i le vevela o le potu ma tuʻu ai mo le itiiti ifo i le 2.5 itula. Ave le tasi vaetolu o se tioata faʻataʻi tolu i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • E lelei le 'ai i se siʻosiʻamea tunu i taeao uma i luga o se manava gaogao.
  • Faʻailoga o le laʻau laʻau, laʻau linden, lanu lanu moana, fuamoa uliuli, upega, alofilima ulu, hawthorn. E lua punetini o soʻo se tasi o nei togalaau e nutimomoia, sasaa se ipu vai inu ma tumau mo le 30 minute. Ave le tasi vaetolu o se tioata faʻataʻi tolu i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • Tini i se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea faʻafefiloi 1 kilokalama o lemoni ma le peel, 300 g o le pasili ma le 350 g o le karika. O le faʻafefiloi e faʻaosoosoina mo le 5 aso, ave se sipuni tele tolu taimi i le afa afa ile itula ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Tui aʻa o le paʻu po o le meaʻai, sasaa vai mafanafana (afa afa o aʻa i totonu o se ipu vai) ma faʻasolo mo se aso. Ave se sipuni siva 3-4 taimi i le aso.

Muamua lava, e le tatau ona e fefe pe afai e maua se maualuga maualuga o le suka suka. Ua maua nei togafitiga faʻaonapo nei, ma o loʻo faʻaauau ona vaavaai, o auala fou uma e faatumauina ai le maualuga o le suka, o le faia o lenei mea i aso nei e le faigata. Pau lava le mea e tatau ona e toe iloilo ai ou uiga i le olaga ma amata ona e sili atu le taua o lou soifua maloloina.

Ma Dolce Vita, po o se olaga suamalie, e mafai ona fai e aunoa ma le tele o laʻau suamalie i le taumafataga.

Faʻatupulaʻia o le kulūkose

O le pancreas o se tasi lea o mea sili ona taua, lea e afaina ai le maualuga o le suka o le toto, ona e nafa ma le gaosia o le insulin i le aofaiga e tatau mo le tino. Soʻo se faʻaleagaina ma faʻalavelave i le masaniga o le tino o le pancreas e mafai ona aʻafia ai le faʻaitiitia poʻo le faateleina i le kulukose.

O le toto maualuga e mafai ona tupu e avea o se taunuuga o le faʻaalia i tulaga nei:

  1. I le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua, talu ai e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini i le tele o mea manaʻomia, pe faʻaalia le tetee o sela i le hormone.
  2. O se mea e masani ai, e le o le faʻaleagaina o le faʻaleleia o faʻamaoniga i luga aʻe o le masani pe a uma ona 'ai.
  3. Faʻafitauli matuia poʻo atuatuvalega popole.
  4. Meaʻai le lelei, lea e faʻaalia ai i le taumafaina o meaʻai vave, meaai vave poʻo le faʻaleagaina o mea faʻafiafia ma isi mea suamalie. E le gata i lea, o le taumafa masani e vave faateleina ai le toto toto, ao faateleina le mamafa i luga o le pancreas.
  5. Le i ai o masani leaga mo le soifua maloloina o tagata - ulaula ma le inu malosi.
  6. Galuega mamafa i le tino po o le tele o mamafa i le falemaʻi.
  7. I le taimi muamua o le faʻamaʻi o le matematika i fafine
  8. Eseʻese faʻamaʻi pipisi, aemaise o le gasegase siama
  9. I le i ai o tulaga maualalo o le inisalini.

O faʻafitauli faʻapitoa e ono mafua ai le maualuga o le suka i le toto:

  • faʻalavelave i le faʻaogaina o le system endocrine.
  • faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo.
  • le faʻaaogaina o nisi vaega o fualaau faasaina.

Hormones, fualaau oona, ma fualaau o le fananau mai i totonu o fualaau oona e mafai ona faateleina ai le toto suka.

E faʻapefea ona faʻaalia le faʻamaoniga?

E mafai ona e iloa maualuga le kulūkose e ala i le faʻalogo i faʻaʻailoga ma faailo e tuʻuina mai e le tino. Faailoga autu e mafai ona taʻu mai ai o le suka ua faateleina e aofia ai mea nei:

O le fia inu e amata ona faʻasauāina se tagata i taimi uma, o le tele o le vai faʻapalaina e faʻatupulaʻia tele. O fatugaʻo e amata ona sili atu ona galue malosi e faʻagasolo le gaʻo faasili. Pe a pasia se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona iloa le suka i le urine, lea e le o tausia i lalo o tulaga masani.

Taumafai e urinate. Latou te faʻapitoa i le po. O le sasaina o le paʻu i le tino atoa e mafai ona tupu. I le taimi lava e tasi, o tamaitai, e pei o se tulafono, faitio e uiga i le faʻaalia o se ituaiga o faailoga i totonu o le potu. O le a amata ona paʻu le mataʻupu, ao le avega i luga o mata e ono vaivai.

O le vaivai, vave le mamafa o le mamafa ma se lagona faifai pea o le vaivai e le alu ese e tusa lava pe ua uma se malologa lelei po o se moe. O le ulu tiga ma le vevela atonu e tupu. E le gata i lea, o aʻafiaga e ono aʻafia ai le fulafula ogaoga o le tino, tiga i totonu o maso, gaogao i tamai povi.

O taimi uma lava, e aliali mai ai se lagona o le afaina o vae. Le atinaʻeina o faʻafitauli i le paʻu, foliga vaaia o lanu, mumu po o fulufulu. I tane, e ono i ai se faʻaletonu i galuega tau feusuaiga.

E tatau ona maitauina e mafai ona tupu faʻamaoniga tutusa ma le atinaʻe o le maʻisuka.

O le mea lea, i le maualuga maualuga o le suka e tatau ona fai uma suega talafeagai ma talanoa ma lau fomaʻi pe faapefea ona faʻaitiitia.

Vailaʻau e faʻamaonia ai le suka o le toto

I aso nei, e tele fualaau oona e mafai ona maualalo le maualuga o le suka. O nei vailaʻau e faʻaaoga lelei e togafitia ai le maʻisuka. E le gata i lea, o faʻaopoopoga mea taumafa faʻapitoa lea ei ai ni vaega faʻavae i totonu o la latou tuufaatasiga ua maua talu ai nei le lauiloa.

Ina ia fuafua pe faʻapefea ona faʻaitiitia le toto toto i le plasma toto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le faʻamaumauga ole vailaʻau talafeagai ua faʻamatalaina e le fomaʻi, mafaufau i le tulaga lautele o le maʻi, faʻapea foʻi ma le iai o faʻamaʻi pipisi.

O nisi vaega o fualaau faasaina ei ai le faaitiitia o lona aafiaga.

Vailaau mai le vaega o mea e maua mai le sulfanylurea. O nei vailaʻau e iai le meatotino e faʻalelei ai le maualuga o le kulukose ma e le faʻavevesi ai fesuiaiga mataʻutia i totonu. E le gata i lea, o le tele o le lelei o lenei vaega o tupe o lo latou faigofie ona faapalepale e le tele o tagata gasegase. O sui sili ona lauiloa o nei fualaau faasaina o Glibenclamide ma Gliclazide. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faʻaaoga faʻamaonia faalua i le aso i se vailaʻau na faʻasinoina e le fomaʻi.

O fualaau mai le group biguanide e mafai ona vave faʻaitiitia le toto suka ma maua ai se faʻalauteleina o aafiaga. Latou te le saofaga i le gaosia o le inisalini, ae i ai le faʻaititia o le aafiaga e ala i le galue i le kulukose. E tatau ona filifili le metotia talafeagai pe a ave ia vailaʻau ina ia le i ai ni itu afaina. O le faigofie o nei vailaʻau o lo o maua i vailaʻau eseese. O fualaau sili ona tausaafia mai le vaega tetele o Siofor, Gliformin, Glyukofazh.

Inisalini-faʻaititia o fualaau faasaina. E faʻamalosia le inisalini pe afai e faanatinati le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le suka i maʻi e pei o le insulin. Ole inisalini e le o maua ile pepa. I aso nei, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le tulaga o inisiua.

O le togafitiga o insulin o se vaega taua i le togafitiga o tagata gasegase ua maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faatulaga ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Toto faʻaleagaina o suka

I le maliega ma le fomaʻi, o se auala e faʻafaigofieina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau masani. O le tele o nei suʻega e mafai ona faia mai meaʻai o loʻo i ai i taimi uma.

O metotia nei ua faamaonia e faʻaititia ai le toto toto:

  1. Blueberries ma laʻau o loʻo faʻaaoga lelei i togafitiga faʻapitoa. Mai lau laumei e mafai ona e faia se teuteuga sili ona lelei o le suka, ma o vine e fetaui lelei mo le compote vitamin compote.
  2. O lau Strawberry e tatau ona fafaga e pei o le lauti. O le faʻaauau o le taumafaina o sea mea inu ei ai lona aafiaga aoga i le tino, ei ai mea e tetee atu ai i le ita, o le faʻasolosolo ma le diuretic, e faʻaitiitia ai le fula.
  3. E mafai ona maua se faʻaitiitia o le suka toto pe afai e te inu i se teuteuga e faʻavae i laulaʻau ma aʻa o le pasili. E le gata i lea, o le pasesa e aafia ai le faamamaina o toto toto.
  4. Ua leva ona faʻaaogaina le lau o le faisua ona o le le lelei o le gaioiga masani o le pancreas ma e mafai ona vave faʻaitiitia le toto toto.
  5. O le decoction e masani lava ona faia e tagata gasegase ua maua i le maʻisuka. Ina ia saunia, e tatau ona e tago i se ipu tioata o fatulaʻau ma sasaa vai inu i totonu o le afa lita, tuu e faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 15 minute, ona tuʻu ai lea mo se itula e tasi. E inu se vai inu i aso uma i le afa afa i luga o se manava gaogao.

O le maualuga o le paʻu o le suka e maua i se mea taua e pei o le zinc. E maua i vaega nei o meaai - anufe, moa, tofu cheese, chickpeas, pi poo piilima. O le mafuaaga lea e fautuaina ai e 'ai ipu e faʻavae i luga o nei oloa i taimi uma.

I le taimi nei i le falemaʻi falemaʻi e mafai ona e maua ni meaʻai faʻapitoa, e aofia ai le zinc.

Meaʻai talafeagai e faʻamaonia le kulūkose

E le o se mea e le aoga o le togafitiga o meaʻai o se tasi lea o vaega autū mo le faʻamautuina o le maualuga o le suka. Ina ia mafai ai ona toe aumaia le tau o le kulukose i le masani, e le lava le na o le faaaogaina o fualaau o antipyretic.

E tatau ona toe iloilo le masani masani o le olaga. Faʻatasi ai ma nei vaega e aofia ai le faʻapipiʻiina o gaoioiga faaletino i aso uma i tulaga talafeagai, faʻapea foʻi ma le faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa.

O meaai paleni paleni e faavae i mataupu faavae autu nei:

  • Aloese mai le taumafa.
  • ai taumafa laiti i le lima i le ono taimi i le aso.
  • lafoaia uma oloa o loʻo i totonu o le kulupu faʻasaina.
  • inu le tele o vai i le ituaiga o vao vao poʻo le faʻasolosolo.
  • o le faavae o le meaai e tatau ona avea ma meaai o fualaau.

Pe a faʻapipiʻiina se lisi i aso taʻitasi, e sili atu le faʻaogaina o laulau faʻapitoa e faʻaalia ai le faʻasologa o faʻamaumauga o oloa. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i vaega ia o loʻo i ai se faʻailoga e itiiti.

I le i ai o le maualuga maualuga o le toto, e tatau ona lafoaʻi meaʻai ma le maualuga o le faasinomaga:

  1. suka ma mea suamalie, e aofia ai le fafie ma mea gaosia.
  2. meaai faʻafelaʻau, meaʻai talafeagai ma meaai vave.
  3. meaʻai gaʻo ma falai.
  4. puaa ma le pipi (e tatau ona suia i le vao moa po o le pusi vao).
  5. pasta, araisa ma semolina.

Nai lo oloa o loo i luga, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i meaʻai e pei o:

  • sea ​​sea.
  • Fualaʻau fou ma laau afu. Lisi, kukama, kapisi zucchini e tatau ona i ai se nofoaga faapitoa i le lisi o aso taitasi.
  • nisi o ituaiga o fua e le faʻasalaina.
  • lemu ma cereals. Buckwheat porridge e tatau ona i ai se nofoaga faapitoa i le taumafataga, o lenei ipu e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le toto suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e kukaina le falaoʻo ma le anufe-iti-kefir mo le 'aiga o le taeao.

I le avea ai ma meaʻai, e mafai ona e tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai le sua o le rosa, lea e mauʻoa i vitamini ma minerale, ma e lelei foi le aʻafiaga o galuega a le tele o totoga ma tino. Faʻaaogaina foi o le faʻaaogaina o fualaau fualaau suamalie - pateta, kālaka, pikiaka poʻo tamato.

Ia manatua o le maualuga maualuga o le suka o le toto e masani lava ona afua mai le oona. E mafai e le faʻamalositino ona faʻaumatia le faʻamaoniga ua tupu mai ma le mafuaʻaga o ona foliga.

O le a le mea e fai i le faateleina o le suka o le toto o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga