Suafa mu i le maʻisuka: togafitiga o le mumu o tamatamailima ma vae

O le faafitauli o le neuropathy o le maʻisuka i le asō o se tasi lea o nofoaga muamua i le lisi lautele o faʻafitauli o le maʻisuka. E tusa ai ma suʻesuʻega, e sili atu ma le 90% o tagata uma e maua i le maʻisuka e afaina ai.

Mafuaaga ma faailoga ole neuropathy o le maʻisuka

O lenei faʻamaʻi o se faʻalavelave masani lea e mafua ai le maʻisuka. O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka suiga o galuega ma suiga i capillariese nafa ma le toto e tuʻuina ai aʻa. I le faʻaopopo atu ia i latou, o lenei faafitauli e mafua mai i faʻafitauli matuia i le tino, e pei o le:

● Faʻaleagaina o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga, mafua ai le fula o le tino atuatuvale,

● Faʻaleagaina o le faʻamalosi o le faʻaosoina o le nerve ma le faʻaitiitia o le malosi o le gataifale,

● O le faaputuputuina o fualaʻau saoloto, lea ei ai sona aʻafiaga i luga o siama namu,

● Faʻatinoina o faʻalavelave autoimmune. O le tino e maua ai faʻamaʻi i le inisalini, lea e faʻaleagaina ai le faʻaleleia o namu. O lenei mea e oʻo atu ai i le atrophy o fiva nerve.

O le umi o le atinaʻeina o lenei maʻi e mafai mai le lua i le tolu masina i ni nai tausaga. Ona o le tele o leona o neura o le gataifale, o le neuropathy e tau atu ai i le motusia o le afi ma gaioiga o le tino.

Le amataga o le neuropathy faʻaalia i faʻamaʻi tiga i pito mamao. Muamua, tingling, susunuina, pulupulu pusi, tiga pe a oomi i tamatamai vae. I se taimi mulimuli ane, o le faamaʻi e uʻu lima. E sili atu ona faigata mo le tagata maʻi ona faʻaofuina seevae ma fai isi gaioiga laiti.

Fata ma le neuropathy o le maʻisuka mago ma amata ona paʻu ese. I mataupu sili ona ogaoga, e ono iai ni mea e ono tupu ai. O le solia o le lagona o le tino e mafua ai ona le mafai ona faʻatautaia le faʻagasologa - o le faʻaosoosoina o le atinaʻeina i se tulaga tumau, ma o le a gaogao le gaits.

Faʻaleaga mea ma le neuropathy o le maʻisuka, e mafua ai ona le gata o lagona tiga i foliga o le mu, ae mafai foi ona aumaia isi mea le fiafia i se tagata: o se faaitiitia o le lagona lelei o manuʻa ma le paʻu i le paʻu, le maualuga o le vai vevela, ma isi.

Togafiti o le maʻisuka Neuropathy

Talu ai o le neuropathy o le maʻisuka o se taunuuga tuusao o le maʻisuka, ma mo lona togafitiga, muamua, e tatau ai faʻamaonia le faʻamalositino gaʻo. Mo lenei, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina pea le suka o le toto ma ia mataituina e le fomaʻi. E talitutusa lava le taua o le gaioiga afi (sei vagana ai le tauvaga ma le umi o savali), usitai i se meaʻai ua faatonuina e se fomaʻi, ma le faatumauina o le mamafa o le tino.

E tatau ona manatuaina, i le togafitiga o le maʻisuka, o le toe faʻaleleia o fausaga fausaga e telegese lava. E tusa ai ma le Rusia Academy of Science Sciences, e tusa lava pe maua atoa le maʻisuka, o le a le itiiti ifo ma le lua tausaga e toe faʻafoʻi ai le masaniga o le faʻaaogaina o le nerves receptors ma fibers.

Ina ia aveesea le neuropathy, o le togafitiga autu mo le maʻisuka e talafeagai faaopoopoga ma togafitiga. O fualaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻaʻailoga o le faʻamaʻi, faʻagesegese ai le alualu i luma o le maʻi ma faʻaleleia le faʻatinoga o aʻafi. Mo togafitiga manuia o le neuropathy o le maʻisuka, e faʻaogaina ai laau - fomaʻi faʻasolosolo, ma otaota faʻatasi ai ma neuroprotective, analgesic ma meatotino antioxidant.

Iinei fua masani, lea e faʻamamafa ai le tiga i le neuropathy o le maʻisuka ma o loʻo i ai sona faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E aofia ai laau analgesic (angelica ma le St. John's wort). O le aʻafiaga faʻamafanafana o lenei aoina o loʻo tuʻuina atu i Scutellaria baicalensis. Melilotus officinalis galue e pei o se vailaʻau faʻamaʻi. Milk Terra faʻatonutonu glycemia maualuga ma le faʻalauteleina o loʻo lagolagoina le gaoioiga a antioxidants i le tino. Seleti o loʻo aofia ai le vailaau oona, lea e faʻagesegeseina ai le leaga le aafiaga o le aldose reductase, o se enzyme e faʻapupulaina ai le kulūkose toto.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e ave le 10 kalama o le rootica root, clover, St. John's wort, suasusu o le susu, seleni aʻa, Scutellaria baicalensis ma le 5 kalama o le aʻa o le taulaʻau mago. Ole aofaiga lenei o mea tau vailaau e fuafuaina mo le 1 aso o le pulega. O le aoina e ao ona fausiaina i totonu o se vai vevela o le 300 ml o le vai inu ma aioi atu mo le afa itula, e luluina i nisi taimi. O le feʻau e inu i le mafanafana i le aso i le tutusa tutusa 15 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega o le taliaina e 10 aso.

Ia mautinoa ia faamasani oe i le tuufaatasiga ma auiliiliga auiliili o le togalaau autu mo togafitiga o togafitiga Nu. 58 Mo le maʻisuka.

O le afaina o laʻau o le biloba ginkgo o se vailaau lelei foi mo uluai amataga o le polyneuropathy o le maʻisuka. Mo togafitiga, e tatau ona e suʻeina le 500 ml o le vai tafe 2 sipuni tele o lau o lenei laau. A maeʻa ona tuʻuina atu mo le 3 itula, e tatau ona onā i le mea tutusa i le aso. Po o le ave o lau ginkgo mo le gaosia i taga mama, atonu e sili atu ona faigofie, vaevae e tusa ai ma faatonuga ma inu 2 ipu o le afu i le aso atoa. Po o le faia o le ava malosi o le ginkgo 20-30 e faʻafefe 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E masani i tagata uma lapisi sipuni - Se isi fofo aoga mo le neuropathy. O loʻo aofia ai le antioxidant aupito sili ona taua - quercetin, lea e poloka ai le atinaʻega o le faʻaogaina o le inflammatory processes ma e iai sona aoga aoga i le tino atoa.

O le tapenaga o se faʻamalologa faʻamalolo e faigofie. Ina ia faia lenei mea, sasaa se ipu vai inu suamalie 1-2 teaspoons o le kulisi ma paʻu mo le 10 minute. Ona vevela ma inu ae lei moe.

I fualaau e pulea lelei glycemia maualuga ma aoga i le togafitiga o le neuropathy, faʻasino hibiscus. E tatau ona faʻaaogaina i se aofaiga e le sili atu i le 10-15 kalama o mea taumafa mamago i le aso (matou te faʻaaoga fugalaau mamago). Ina ia saunia le fusi, o lenei aofaiga o fugalaau e sasaa atu i le 200 ml o le vai kuka ma teuina i se vevela mo le 15 minute. A maeʻa le mafanafana ma le vevela, ave le 15 minute aʻo le i fafaga 3 taimi i le aso. O le togafitiga ma le hibiscus e 10-14 aso.

Tandelion aʻa e le tatau foi ona galo i le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka. 1 le sipunipuni o aʻagogogogo o lenei laau ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu, kuka mo le 15 minute ma tauanau mo le 45 minute. Ave le 2 sipuni tele o le susu i le aso ao leʻi 'ai.

O popo vela e maua ai le malosi o le antioxidant, e aoga i le neuropathy o le maʻisuka. O se sipuni sipuni o lenei mea manogi e tatau ona faʻailoaina i le 600 ml o le vai inu ma tuʻuina mo le 2 itula. Ave le 200 ml o le afu i le aso atoa. O le vasega o le faʻatagaina e 2 vaiaso, ona faʻamavae lea mo le 10 aso. O le umi o le umi o le togafitiga e 4-5 masina.

Ma o iinei o le isi aoga ulu faʻatasi, o nei mea uma e faʻaaoga i le tetee i le maʻisuka ma faʻaitiitia le mamafa o le neuropathy.

St. John's wort and knotweed - 40 kalama taitasi, laulaau lanumoana ma le lauolaola - 30 kalama taitasi, se centaury ma se laʻau birch - 20 kalama taitasi, fugalaau chamomile, sela ma le pepa laumei - 10 kalama taitasi. 4 sipuni tele o le aoina mo le 1 lita o le vai inu i le vevela o le potu ma alu mo le 8 itula. A maeʻa, ona kuka lea mo le 5 minute ma faʻagata 20 minute. Inu i vaega tutusa i le aso atoa.

O le suauu o le maʻa (brashun) o le a le gata ina fesoasoani i le maualalo o le suka o le toto, ae o le a fesoasoani foi i le toe faʻaleleia o fausaga o le namu, e puipuia ai le atinaʻeina o vae mu ma isi mea le lelei. Ae ia ausia se aafiaga tumau, e tatau ona ave se vaifofo o le suauu maa mo le itiiti ifo ma le ono masina: 3 g suauu maa ua solo i le 2 lita o le vai ma ave 1 le ipu o le tali 3 taimi i le aso.

Faitau atili e uiga i meatotino o le suāuʻu maa i le togafitia o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma auala saʻo.

Fale i fafo

O le neuropathy o le maʻisuka, o le taele mafanafana ma le sage, tinawort, Ierusalema artichoke leaves ma oregano o le a aoga. Ina ia saunia le taele, e tatau ona e ave le 100 kalama o nei laau ma sasaa i 3 lita o vai inu. Faʻamalosia le 1 itula. A maea le filiga, ona tuʻuina ifo lea o vae vaivai i totonu o se mafanafana mafanafana ma tausia mo le 15 minute.

I le tau mafanafana, e le mafai ona togafitia ai le neuropathy i le vao fou. Mo le faia o lenei mea, faatolu i le aso mo le 15 minute, e tatau ona e savali i vae i ona auʻau ma laulaau.

I le po, e mafai ona faia se pulu i luga o alofilima, e aofia ai le suauʻu taua o le elemene e fefiloi ma le solofanua faʻanoanoa (o se suauu suauʻu o fualaau o le fualaau ma fugalaau i le suauʻu pia vine). O le laumama o le a faʻamalolo ai lagona faʻalagona i pito ma le gaogao, ma o le suauu kenera o le a faʻaleleia atili ai le vaivai o le toto ma le taʻavale, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le paʻu vevela.

O faamalositino e faʻamalosi ai faʻamaoniga o le Neuropathy

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o laau, ma le neuropathy o le maʻisuka e tatau ai faamalositino i aso umae faʻaleleia ai le toto i vae ma lima.

Fuainumera numera 1

Vaevae ou tamatamaivae ma ou lima agai atu ia te oe ma uu i latou i se tulaga umi mo le 10-15 sekone. A maeʻa lena, ia sui i ou tulagavae i le agavale ma le saʻo mo ni nai minute, ona e faʻafesoʻotaʻi lea o alofilima ma faʻamalosi o ou tamatamailima uma.

Tauga numera 2

Faatali mo ni nai sekone, tu i ou tamatamai vae, ona e taʻavale lea mai le toe i le mulivae.

Tauga numera 3

Fafati ou tamatamailima i totonu o le moto ma feaveaʻi faia suiga o le lima i lima taʻitasi i le itu taumatau ma le agavale, ona toso ai lea ma faʻapipiʻi lima mo le 2 minute.

Fuainumera numera 4

E tele taimi i le aso mo le 1-2 minute i le fesuiaiga fesuisuiai, faapipii i luga o lou lima se polo paʻu e gaosi.

Ou te faʻamoemoe moni lava ia e lelei lou soifua maloloina ma, ou te faʻamoemoe, o aʻu fua o le a fesoasoani e faʻaitiitia le le lelei o uiga o le maʻisuka ma le neuropathy!

Vaega o le Maʻisuka Neuropathy

O le susunuina o vae i le maʻisuka e tupu i totonu o nai masina poo ni tausaga foi. Ona o le tele o leona o neura o le gataifale, o le solia o le mea maʻaleʻale ma le gaioiga a le faʻalavelave popole o le maʻi.

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le paʻu i luga o vae e mago, amata ona paʻu. I tulaga sili atu, o le tagata maʻi e maua ni nai maʻi ma ni gaʻo i vae. O le le lava o le lagona o vae e faasolosolo lava ina avea ma mafuaʻaga o le faasoasoaina o le tino, o le tagata maʻi e vave ona faatupuina le le mautonu i se tulaga tumau, ma o le a le mautonu.

O le uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi o le a lagona ai le le toʻa i vaega mamao o vae, muamua o le a maitauina e le maʻisuka:

  1. goosebumps
  2. mu
  3. tiga ma le mamafa i tamatamailima.

A maeʻa sina taimi, ona pasi atu lea o le neuropathy i le pito i luga, o le a atili ai ona faigata mo se tagata ona seevae, faia ni nai gaioiga ma ona lima.

O le faʻatoʻilaloina o aʻafiaga namu e le gata ina afaina i le tulaga o le mu o vae, ae o isi lagona le lelei, mo se faataitaiga, o se faʻaitiitia o le faʻalogo i le vevela, vai, manuʻa.

Faʻamatalaga o le neuropathy o le maʻisuka

Pe a maua le neuropathy o le maʻisuka, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le umi o le maʻi o le maʻisuka, o faitioga a le tagata maʻi e uiga i suiga i le soifua maloloina. Ole mea o loʻo mulimuli mai o se suʻesuʻega lautele e fuafua ai isi faʻamaoniga o le maʻi.

O le iloa o le taoto e faʻamoemoeina e ala i le paʻi i le paʻu, o iloiloga o le tendon e suʻesuʻeina e se hama neurologia e faʻaaogaina ai se metotia tafaʻi. O le faʻaalia o le lelei o le faʻamalosi o lagona o le musika o le musika o loʻo faia i le faʻafetai i le faiga o le eletise.

Afai e susunuina vae i le maʻisuka:

  • o le fomaʻi e iloilo le lagona o le vibration o vae e faʻaaoga ai se tui vaʻai e paʻi i vae,
  • e fuafua ai le maualuga o le lagona i le tiga, o le tibia ua sasaina i le itu o le apalai faafomai,
  • elemene o le vevela ua faʻamautuina e ala i le faʻaaogaina o mea vevela ma le malulu.

E le gata i lea, o se suʻesuʻega o le setete o le digestive tract, cardiovascular system, organs geninary organs. Mo lenei mafuaʻaga, o le radiography, fuaina o le mamafa o le toto i aso taitasi, ECG, ultrasound o loʻo faʻatinoina.

E tatau foi ona suʻe suʻega mo le tele o le porotini i totonu o le toto, urea, creatinine ma le fua o le filtration.

Fuafuaga puipui

O le faavae mo le puipuia o le neuropathy o le maʻisuka o le mataʻituina lea o le hypoglycemia. O le tagata maʻi e tatau ona malamalama i le ogaoga o le tulaga ma tausia lo latou soifua manuia ma le inisalini ma isi vailaau faʻasaina ua faatonuina ia te ia.

Ina ia taofia le mu o vae i le maʻisuka, e manaʻomia i le tele o taimi i le tausaga ona faʻamaonia tino i le endocrinologist, mulimuli i ana fautuaga.

O se puipuiga mo le mu i vae o le a masani ai le ofuina o totini na faia mai mea masani e le faalavelave i le toto. Ina ia le afaina ai le paʻu o vae, e sili atu ona lelei le aloese mai le savali e aunoa ma totini ma seevae, poʻo le faʻaaogaina o vaʻai mo le maʻisuka.

I le noatia ma le fai fuafua i le puleaina o le toto:

  • ua faaitiitia le spasm capillary,
  • aveese le okesene i le matelaina o fatu o vae.

I le tulaga o le faaleagaina o le paʻu o vae, o le suʻesuʻega i aso uma o vaʻa, abrasions, paʻu ma le tipi ua faia. O le lala ua faaleagaina e togafitia lelei i le vai mafanafana, solo i se solo vaivai, faʻamago le paʻu i le va o tamatamailima.

Afai e mafatia le tagata i le mu o ona lagona i ona vae, e taua ia te ia le ofuina o ni seevae lelei ma maualuga e le mafai ai e le vae ona tao. A iai se faʻafitauli matuia o vae, latou te faia seevae faʻamalosi e faia.

E tatau ile tagata maʻi ona manatua e lelei mo le soifua maloloina e taitaia se olaga ola malosi, ia tausia le mamafa i lalo o le pule. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, o le mamafa o le tino e aʻafia ai aʻafiaga o le namu, o le tino puipuia, o le mafuaʻaga lea e faʻalavelave ai le metabolism.

A maeʻa le paʻu, e faʻaalia le susu:

E tutusa lava le taua le lafoaʻi o amio leaga, talu ai o le ava malosi ma le nicotine e afaina ai aʻafiaga o le namu, ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻamavaeina o vae.

I sina masalosaloga o le atinaʻeina o le maʻisuka ma le neuropathy, e tatau ona vave sailia le fesoasoani a se fomaʻi. O le filifiliga i le manatu o le tagata ia te ia lava o le a taʻitaʻia ai taunuuga leaga, e le mafuatiaina.

Elena Malysheva i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa i le neuropathy o le maʻisuka ma metotia o togafitiga.

Mafuaaga o lagona o le mu o vae i le maʻisuka

Lavea malosi vae - o se faailoga lenei o nisi o suiga faʻapitoa na tutupu i totonu o le tino. E mafai ona:

  • fomaʻi vascular
  • gasegase o le tino
  • ponaivi po o maʻi maso
  • afaina o le paʻu,
  • maʻisuka malosi.

O le faʻamaʻi mulimuli i le lisi o se tasi o mafuaʻaga taatele o ia faʻaaliga. E na o le toatasi mai le 10 maʻisuka e mafai ona aloese mai le lagona o le mu o vae. E lua mafuaaga o le mu o vae i le maʻisuka:

  • faʻanofoʻaga ma faʻafitauli i totonu o capillaries, faʻapipiʻi le tafe atu o le toto i aʻafi,
  • ogaoga faʻamalosi i gaioiga faʻasolosolo.

Isi faailoga o le maʻisuka

O le uluaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻaalia e:

  • lagona o gutu
  • tiga pe a fusi manoa,
  • vae o loʻo mu.
O le solia o le lagona lelei e taʻitaʻia ai le faʻagasologa o le faʻagasologa o suiga.

O le faʻaalia o le faʻaitiitia o le faʻalogo:

  • le vevela o le vai e le o lagona pe a faatofu maʻi mai,
  • laiti ma le manua i luga o le paʻu e le toe mafua ai se faʻafitauli, o le mea lea o le maʻi suka e le gauai atu ia i latou.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le mea e fai pe a tao le alofivae?

  • faatulaga le kulukose toto,
  • toe faʻaleleia taunuʻu namu,
  • aveese le tiga.

Suafa mu i le maʻisuka: togafitiga o le mumu o tamatamailima ma vae

O le faafitauli o le neuropathy ua avea nei ma se tasi o mea sili ona taua i le lisi o faʻafitauli o le maʻisuka. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, e tusa ma le 90% o maʻisuka uma e maua mai ai. Aisea e tao ai vae i le maʻisuka? O le mafuaʻaga autu o suiga ma faʻatinoga o galuega i capillaries, e nafa ma le toto i le aʻa.

O le tiga o le a faʻapupula, o le a faʻavaivaia vae e oʻo lava i le malologa, e avea ma pale, ma o le a faasolosolo malie ona maua e tamatamailima se lanu oona. O le tuulafoaia o le maʻisuka e mafua ai le maʻi o tamatamailima, vae o le vae.

Suauu o Carcot i le maʻisuka: pe faapefea ona iloa ma togafitia se maʻi

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I maʻi e maua i le maʻisuka, o faʻafitauli faʻapitoa ma aʻafiaga namu (neuropathy) e taatele ona o lenei mea, o le vaevae o Charcot o se faafitauli faigata. O le tulaga lea e faʻavaivaia ai le ponaivi, ma faʻafeiloaʻi ai i manua.

  • Vaega o le faʻamaʻi
  • Mafuaaga ma mafuaaga o le atinaʻeina o togafitiga
  • Uiga faʻaalia o le maʻi
  • Faʻailoga ma ona foliga
  • Tulaga o le maʻi
  • Togafitiga metotia
  • Faʻaiʻuga
  • Puipuia faʻamaʻi

O le a le neuropathy o le maʻisuka

O le igoa lenei mo le le atoatoa o le faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ma le faʻaleagaina o toto laiti. E tupu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le togafitiga faʻaleagaina e aʻafia uma ai fiva namu: mea faʻapitoa, masini ma autafa.

Faʻaleagaina o le vasothelium vascular e oʻo atu ai i le gasegase saoloto o pulu plasma i tala atu o le tino vascular, e aofia ai fibrinogen. Fivalanogen e faʻafefiloi i totonu o fibrin, faʻapipiʻiina ai se uʻamea i luga o le vaa e le faʻalavelave i le okesene ma meaʻai. I le aluga o taimi, o lenei 'upega tafaʻilagi e aʻafia ai le necrosis ma maliu, o loʻo maua ai le maʻi.

O le mafuaaga autu o le faamai ua manatu o le faateleina o le kulukose o le toto. O aʻafiaga sili ona lamatia o le tane ma le matua. Faʻaliliuga eseese - hypercholesterolemia, toto maualuga.

E faapefea ona faaalia

O le neuropathy o le maʻisuka, e taʻua foi o le neuropathy lautele, e tau atu i le tele o ituaiga o faailoga. O se tasi o faʻatele masani o le faʻamaʻi o le polyneuropathy, o loʻo faʻamatalaina e na faʻaaliga:

  • mu o vaega vavalalata o lima ma vae (nai lo le saʻo faamatalaga e uiga i le paʻi, poʻo le tiga - o le aʻa namu ua faʻaleagaina ua amata ona tuʻuina faailoilo sese e ala i le mu o lima ma vae),
  • musele maso ma tiga
  • hypersensitivity e paʻi,
  • vaivai lagona i le vevela (faaitiitia lagona o le vevela ma le malulu).

O neura lautele e nafa ma le faʻaliliuina atu o faʻamatalaga i le faiʻai e uiga i lagona ma gaioiga o loʻo i luga o vae ma alofilima, ma e matua nofouta lava i le faaleagaina.

O le mea e malie ai, o le neuropathy e le na o se faʻalavelave o le maʻisuka. O le umi o le tagata ma le umi o ona uaua - o le faigofie latou te faʻaleagaina. O le mea lea, o se tasi o faʻafitauli lamatia mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le maualuga o le tagata.

Mafuaaga o le Toto

O le neuropathy o le mafuaaga autu lea o le mu i le maʻisuka. Nelavetic faʻalavelave e taʻitaʻia ai faʻalavelave faʻavae ma le gaioiga i capillaries e nafa ma le tafe o le toto i faʻamamaga gata ma toilalo i gaioiga faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i ia uiga. E le gata i le susunuina o vae, ae o isi foi faailoga e aliali mai:

  • tingling i lima
  • vevela paʻu
  • vaivai,
  • faigata ona faʻamalolo manuʻa
  • afaina ma lagona le lelei i totonu o vae.

O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e afua ai le fausia o mea e taʻua o oloa faaiʻu o le glycation, mafua ai suiga i neura - atrophia o le neura pe o le autu o le fiva nerve (demilani).

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O lenei faʻalavelave e aafia ai tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga I ma le ituaiga II. Faʻatasi ai ma mea autu e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o le polyneuropathy o le maʻisuka:

  • ulaula
  • toto maualuga
  • afaina
  • matua
  • tama tane
  • taumafa tele ava malosi,
  • tulaga o le kenera
  • le tele o le cholesterol i le toto - hypercholesterolemia.

O se taunuuga, o se gaioiga ma le lelei o le solia o fiva filemū e tupu, lea e oʻo atu ai i le le talafeagai o le faʻamalosia o manaʻoga. O le siakiina o le kulukose o le toto e fesoasoani e puipuia poʻo le vave maua ai o faʻafitauli o le maʻisuka.

Manatua! I le faaopoopo atu i le neuropathy o le maʻisuka, o le mafuaaga sili ona taatele o "ogaumu mu" o ulaula, ava malosi o ava, ma vai vitamin B12 (leai se vailaʻau B12 e mafua ai ona faʻaaogaina Metformin).

Causal togafitiga

I le avea ai o se togafitiga e mafua ai, e faʻaaogaina vailaʻau faʻafoe mo matua, e aofia ai ma aʻafiaga e aʻafia ai:

  • alpha lipoic acid (o se vailaʻau faʻamalosi e fesoasoani i le faateleina o le glycogen i le ate ma foia ai le faʻamalosia o insulin),
  • anti-aldose reductase inhibitors
  • suauu meaolaola - Actovegin, Solcoseryl.

Togafitiga faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa o le neuropathy o le maʻisuka e faʻalagolago i le tele o le falemaʻi maʻi. Faʻatasi ai ma tiga matuia o le neuropathy, faʻaaoga:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • fofo
  • vailaʻau faʻamaʻi ma antiserotonergic,
  • faʻamalosi
  • faʻasologa o talakalame.

Folasagaina fualaau faasaina e lagolagoina ai le gaioiga o totoga i totonu-e fuafua lava i uiga taitasi o le tagata maʻi.

Puipuiga ma fautuaga

Mai le atinaʻeina o le neuropathy o le maʻisuka, e sili ona lelei ma sili atu le puipuia o le faʻamautuina o le kulūkose toto ma lona tausiga i totonu o tapulaa fautuaina. O se matafaioi taua e faia foi i le tuu le ulaula tapaa ma le faamautuina o le maualuga o le lipids (cholesterol, triglycerides) i le toto.

Neuropathy i nisi itu e faʻalagolago i le metotia o togafitiga insulin. O suʻesuʻega e faʻaalia ai i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le metotia o togafitiga malosi o le inisalini e sili ona aoga pe a vaʻavaʻai mai le manatu o le puipuia o le neuropathy.

I le maʻisuka ituaiga 2 (faʻatasi ai ma le inisalini), ua faʻamaonia o le tele o le inisalini i totonu o le tino e aʻafia ai aʻafiaga namu. O lenei vaega o gasegase - e tatau ona feagai ma le tele o inisalini i le toto.

O se tulaga sili atu ona maualuga o le atiaeina o le neuropathy o le maʻisuka e mataituina i tagata o loo sauaina le ava ma le sikaleti. O le mea autu i le puipuia ma togafitiga o le neuropathy o se kulūkose masani.

O suʻesuʻega uumi na faʻaalia ai e faapea, i le malosi o le togafitiga o le inisalini, o le faʻagasologa o faʻamaʻi o le neuropathy ua faʻaitiitia - ina ua mavae le 5 tausaga e 50%. O le mea lea, o le vave maua o le maʻisuka ma lona togafitiga talafeagai e tatau.

E ui lava i le alualu i luma o le maʻisuka, o le neuropathy o le maʻisuka ma isi faafitauli e tumau pea ile faafitauli e le fofoina ai le falemaʻi, e matua faateteleina ai le lelei o le ola ma mafua ai le le atoatoa mo maʻi.

Talu ai ona o le maualuga o le maʻisuka ua faateleina i se tulaga lamatia, ua faateleina le aʻafia o le neuropathy. O le malamalama ma le malamalama i le faafitauli o se elemene taua o le faʻamaonia saʻo ma togafitiga o soʻo se faʻamaʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Vaega o le faʻamaʻi

A o agai i luma le tulaga, o le a faʻaitiitia le sooga ma o le vae ua amata ona foliga le masani ai. Ona o le neuropathy, o le faʻamaʻi e mafua ai le faʻaitiitia o le lagona o le vae i mea faʻavevesi ma faʻafefe ai le paleni o maso e pulea ai le fegasoloaʻiga.

E masani lava e leai se tiga, o lea e faʻaauau pea ona savali le tagata i ona vae, faʻateleina ai le faafitauli. Afai e te le o gauai atu i le maʻi, ona faasolosolo malie ai lea ona afaina le liga, le gaioiga ma ponaivi.

O le vae o le Carcot o se ituaiga faʻafefiloi o le maʻisuka vaevaega, o se faʻamaʻi tuga tele lea e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le tino, le atoatoa, po o le tosoina o vae.

O le faʻamaʻi e masani ona aafia ai na o le tasi le vae, ae i le 20% o tagata gasegase e atiina ae i vae e lua i le taimi e tasi. O le faʻamaʻi masani e amata i le 50 tausaga i le va o tagata mamaʻi oe na ola i le maʻisuka mo le sefululima tausaga pe sili atu foi.

Mafuaaga ma mafuaaga o le atinaʻeina o togafitiga

Afai e maua oe i le maʻi suka ma le neuropathy lautele, e te ono lamatia le atinaʻeina o le vae o Charcot. Neuropathy o se tasi o mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi, aua e faʻaitiitia ai le gafatia o le maʻi e lagona le tiga, vevela poʻo le manua.

Ona o le faaitiitia o le lagona, e masani lava ona le iloa e le tagata maʻi ei ai sona faafitauli, mo se faataitaiga, o se gau. Neuropathic o loʻo i ai se vaʻa vaiti Achilles e faigofie foi i le atiaeina o le vae o Charcot.

O le maʻisuka ma le maualuga o le kulukose (hyperglycemia) e mafai ona mafua ai le neuropathy, lea e mafai ona taʻitaʻia ai vae o Charcot. E faʻapefea ona tupu lenei mea e le o iloa.

Uiga faʻaalia o le maʻi

O le vae o le Carcot (poʻo le maʻisuka osteoarthropathy) o se maʻi faifai pea e atiina ae i le tele o vaiaso poʻo masina. O le taamilosaga le pulea o le mumū e tau atu i le faʻaumatia o vae ma faʻasolosolo faʻatasi ma faʻalavelave matuia. O nisi taimi o se manua laiti e mafai ona mafua ai ni faailoga. O aʻafiaga e mafai ona aofia ai mea nei:

  • mumu
  • fulafula (faailoga autu),
  • tiga
  • mafanafana i le vae
  • malosi malosi i vae,
  • leai se lagona i le vae,
  • subluxation
  • ono mafai ona faʻaleagaina aʻa
  • leaga o vae.

Faʻailoga ma ona foliga

Ina ia togafitia lelei le vae o Charcot, e tatau loa ona e lipoti vave atu lau fomaʻi. O le suʻesuʻega o lenei tulaga i le amataga o le taua e taua tele mo togafitiga manuia, o lea e tatau ai ona e asiasi i se togiaso i uluai faailoga o le maʻi.

O nisi taimi o le siama e ono faigata aua o lenei tulaga e mafai ona faʻaalia ai isi tulaga, e pei o le thrombosis vevela loloto. O le mea lea, o metotia faʻaleaganuʻu o le vave iloa (x-ray, MRI, CT, ma isi) o le a le aoga e pei o le ivi o le ivi.

O le siakiina o le paʻu o se faʻamaoniga lea o le vailaau faʻatekinolosi. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e faʻaaogaina se vaega itiiti o se mea leitio, e taʻua o se faailoilo. O le tracer ua tui i totonu o se vein ma e salalau i totonu o le toto, e faaputuputu i ponaivi. A maeʻa ona faʻaofiina i totonu o le tino, o mea e gaosia e gasegase ai gamma galu, lea e iloa e se ataata faapitoa. O lenei mea pueata e fausia ai ata o suiga i ponaivi o vae, lea o loʻo faʻamatalaina e le au leitio.

Mo faʻamatalaga tatau, atonu e te manaʻomia le leitio, MRI, CT, faʻamatalaga Doppler. A maeʻa ona faia se suʻesuʻega, e tatau ona faia suʻesuʻega masani e mataituina ai le tulaga. E mafai ona faʻamalosi le vaʻaia o le fale suʻesuʻe mo suʻesuʻega faʻapitoa e siaki ai ponaivi ma ponaivi.

Tulaga o le maʻi

E 4 vaega o vae o le maʻisuka o Charcot. E amata uma lava i le faʻaumatia o sooga, gaʻo fulafula o ponaivi, atiaʻe faʻatasi. O lenei tulaga ua avea ma mafuaʻaga o foliga vaaia o le faʻaleagaina. Ona toe mumu ai lea o le paʻu, fulafula ma o le a aliali mai le hyperthermia i le lotoifale.

  1. O le laasaga muamua o loʻo faʻaalia i le leai o se tiga. O faʻataʻitaʻiga e le mafai ona iloa e tusa lava pe i luga o le ray-ray. O le a gau le tino, ma o le gau o le a avea ma microscopic.
  2. I le laasaga lona lua, o le faagasologa o le vaevaega o ponaivi e amata. I lenei tulaga, o le faitotoa faʻalelei, o le vae ua iloa lelei le faʻaleagaina. Ua i ai i lenei taimi, o le suesuega X-ray o le a malamalama.
  3. O le tolu vaega e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia le faʻamaʻi i le taimi o se suʻesuʻega i fafo: o le a faʻaalia le faʻaleagaina. E amata ona aliali mai ni fulafula o le ponaivi e le masani ai. O tamatamai lima e amata ona punou, o le uta i luga o le vae ua toe tufatufaina atu. I le suʻega x-ray, o suiga taua e mafai ona iloa.
  4. Aʻo suʻesuʻeina le laʻasaga 4 e leai se faʻafitauli. Faiga e le o faʻamalolo pipisi faʻasolosolo, lea e iu lava ina aʻafia. Ua faia Felike ma, o se taunuuga, e ono iai le gangrene. Afai e le maua se fesoasoani i le taimi, e mulimuli mai le vavaega.

O togafitiga e le o togafiti

O le taimi e toe faʻaleleia ai e mafai mai le valu vaiaso pe sili atu. O togafitiga e le o togafitiga e aofia ai:

  • Faaleleia (immobilization) i le taimi muamua seia maeʻa suʻesuʻega o le tulaga o le maʻi ma le leai o hyperemia ma edema. Latou te le faʻamaofiofi ina ia mafai ai ona lafoaʻi le avega i luga o vae ina ia le faʻapuʻupuʻu vaega o le microscopic i totonu o le tino ma le gau. E manaʻomia le moe malologa.
  • O fomaʻi ma seevae faʻasolosolo e faʻatau taʻitoʻatasi pe a uma ona pasia le laasaga o togafitiga fualaau faʻasaina ma le faʻamautu.
    O fomaʻi o ni masini faʻapitoa mo gaosiga taʻitasi. Latou te faʻaleleia ma suʻe le vae, aʻo faʻaauau pea ona galue maso o le vae pito i lalo.
    O faʻasologa masani e faʻasagaina seia oʻo ina faʻaogaina ponaivi (tusa ma le ono masina), ona faʻafeiloaʻi lea o le tagata gase i seevae solo. E faia foi faʻapitoa ma toe faia le foliga atoatoa o le tino ma le faʻavaeina o le vae, faʻapipiʻi le vae i le tulaga saʻo.
  • O le faʻaaogaina o tootoo ma nofoa faʻataʻavalevale e faʻaaogaina foi e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi i luga o vae i le taimi o togafitiga o le Carcot.
  • O vailaau faafomai ua faatonuina e se fomaʻi i uluai faailoga o le faamai. E masani lava o fualaau nei e pei o:
  1. O togafitiga faʻamaʻi (clindamycin, rifampicin, doxycycline, erythromycin, fluloxacillin, ma isi).
  2. Painkillers (Askofen, Baralgin, Analgin, Ibuprofen, Voltaren, Ortofen, Indomethacin).
  3. Antiseptics (furatsilin, chlorhexidine, ma isi).
  4. Vailaʻau faʻatoʻa faʻasolo faʻamalosi (ampicillin, bactroban, chemomycin) ma le tele o isi o loʻo faʻaaogaina i togafitiga.
  • O togafitiga faafomaʻi e faia e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le tafe toto masani i pito pito i lalo, ma faʻasolosolo taʻitasi.
  • O se meaai e taua tele mo le faʻamautuina o le maualuga o le toto, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. Vaʻai atili i meaʻai mo le maʻisuka.
  • Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e tatau ona faaitiitia, ona o le galue tutoatasi e aunoa ma le alu i le fomai e mafai ona leiloloa le taimi, ma faatasi ai ma lenei faamai e mafai ona i ai ni taunuuga matautia. Faʻaaoga togafitiga fale pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.
    O nei mea e mafai ona avea ma teuteu mo le fufulu o vae, mo se faʻataʻitaʻiga, chamomile poʻo le paʻu. Ina ia faia lenei mea, vaevae 4 tbsp. l fugalaau o le chamomile po o le paʻu i totonu o le 2 lita o vai inu, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le broth mo le 0.5-1 itula, faʻamaʻaina ma faʻaaoga mo le vae bath. E leai se tulaga e tatau ona vevela ai le vai, e tatau ona faia le tele o minute.
    I totonu, e mafai ona e 'ai i laumei, lea e maua ai le toto toto.

Le aoga o togafitiga e leai ni taotoga

O le tele o tagata gasegase e mafai ona togafitia lelei i le le mautonu. O le aofaʻiga atoa o togafitiga faʻasalaga i togafitiga e tumau pea le manino, ma o faamanuiaga o le togafitiga o le anabolic ma le parathyroid hormone e lei faavaeina i le togafitiga faifaipea o vae o Charcot.

Tomai togafitiga

O togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia mo faʻalavelave faifai pea o le faʻaleagaina, faʻaleagaina ogaoga, gau gau, poʻo le faʻamaʻi. O le fomaʻi e fuafuaina le taotoga talafeagai talafeagai:

  • Ostectomy (aveeseina o vaega). Osesectomy o le taotoga taatele o taotoga masani e faʻaaogaina ai le maʻisuka vae. O le taotoga e aofia ai le tipi i le vaega pito i lalo o le vae e aveese ai le le masani ai o le tupu aʻe o ponaivi ma vaega o ponaivi ma le gataifale.
  • Arterodesis (fatuina o se sooga tumau). O le isi taotoga o le taotoga o le vae. I le taimi o le arthrodesis, ua aveeseina ai tupuga o le ponaivi, ma ua toe faʻaleleia le fao o le vae. E faia e ala i le tipiina o le vae ma faʻaofi ai suka ma papatusi e faʻamautu ai sooga ma ponaivi. A maeʻa le taotoga, e tatau ona moe se moega uʻamea, ma i le taimi o le toe faʻaleleia, o loʻo faʻatulagaina se seevae ma ni seevae faʻasolosolo.
  • O le faʻamalosi ma le faʻalauteleina o le tendon Achilles. O le taotoga e faia e faʻaititia ai le mamafa o le ponaivi pe a oʻo mai le mai ma toe faʻafoʻi le galuega leaga o le vae atoa.
  • Faʻaleleia. O le faʻaleleia o le lima e faʻataunuʻuina pe a fai e le manuia le taotoga, ona o le le mautonu o le gasegase, o le gaʻo faifaipea, poʻo le faʻamaʻi. E ui i le faʻaleleia o togafitiga mo manuʻa, ulia, ma faʻamaʻi pipisi i togafitiga faʻamaʻi, latou te matua faigata lava ona togafitia pe a latou atiina ae i se laasaga loloto ma alualu i luma. I lenei laasaga, o togafitiga uma e togafitiga e ono le aoga, ma o le toesea e le mafai.

E tatau i le fomai tipitipi ona mafaufau i le tele o mea e iloa ai pe tatau ona mulimulitaia auala muamua o le tipi. A maeʻa le taotoga, pe a maeʻa le faʻamalologa, e mafai e tagata gasegase ona savavali vavalalata ma seevae faʻamalosi.

Le aoga o togafitiga taotoga

O togafitiga faafomaʻi fou e mafai ona togafitia lelei lava le taimi tuai o le lavelave o le taʻaloga o vae o Charcot. I le gasologa o tausaga, ua fautuaina e fomai tipitipi o le toesea o se filifiliga talafeagai mo togafitiga mo le leva o le taimi na tupu ai le faaletonu o le vae o le Charcot ma le maʻi faʻatasi. I le 10 tausaga talu ai, o lenei manatu ua suia tele. Faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga ma togafitiga mo le togafitia o manuʻa, o le tele o taimi o le toesea na faʻaititia ma e 2.7% o tagata gasegase.

I le tele o tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona toe faʻaauau le soifua masani pe afai o le togafitiga e tuʻuina mai ile taimi.

Faʻaiʻuga

E mafai e le vae o le Charcot ona tupu ni faʻafitauli eseese, e aofia ai:

  • valaau
  • vaevaega o le vae, aemaise lava pe afai ua pala le vae pe afai o le setete o se tulaga alualu i luma,
  • ponaivi o le ivi (e ono afaina pe afai e te le o gauai ma sufulu i seevae mo se taimi umi),
  • osteomyelitis (ponaivi afaina),
  • afaina o paʻu fesootai,
  • leai se lagona i le vae
  • toesea o vae vaevaega.

Puipuia faʻamaʻi

O tagata e maua i le maʻisuka muamua ei ai se mea e popole ai, ae e tatau i tagata uma ona faia taumafaiga uma e puipuia ai le foliga o le vae o Charcot.

O nisi nei o fautuaga e fesoasoani e puipuia ai lou maʻi:

  • Mataitu lau suka toto e faʻaitiitia ai le alualu i luma o aʻafiaga namu.
  • Asiasi i lau tausi soifua maloloina ma le fomaʻi masani.
  • Siaki lua vae i aso uma mo ni faʻailoga o le vae o Charcot poʻo isi faafitauli e aʻafia ai.
  • Aloese mai manua gau ma fai ni seevae faapitoa mo le maʻisuka.

O le vae o le Charcot o se faʻalavelave tele o le maʻisuka. O le maʻi e foliga mai e le mautonu ma e vave lava ona mamafa, e oʻo atu i le matuia ma le le mafai ona suia o le vae, e oʻo atu ai i le faʻanofoina ma le vavae. I aso nei, o le faʻamaʻi e tumau pea le le malamalama, e ui o suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻasaienisi ua faaleleia atili le faʻasologa o togafitiga.

Aisea e mafai ai e le maʻisuka ma le paʻu o vae ona paʻu

Faatasi ai ma le maʻisuka, e feagai tagata ma le tele o faafitauli. O se tasi o mea sili ona taatele i totonu ia i latou o le numera o se vaega poʻo vae uma foi. O le taufaasese o lenei gaioiga o loʻo i ai i le mea moni e mafai ona faʻaalia mamao mai le taimi nei pe leai foi se natura faʻavavau, lea e taofia ai le 100% galuega mo se taimi. Le tele o auiliiliga e uiga i lenei faafitauli ma le auala e foia ai i lalo.

E uiga i faʻaaliga

O le maʻisuka amata ona matauina lagona ese i totonu o vae, e pei o:

  • tingling
  • Faʻatauga
  • tiga ma le mu o vae,
  • numera.

I nisi o tulaga, o se lagona o le malulu ua faʻaalia, pe, fai mai, faʻaaoga le vaega o le vae, faʻapea foʻi ma le vae atoa. O le tele lava o taimi, o faafitauli o le vae o le vae na tupu i le tele o tausaga, i nisi o tulaga, mataupu o le faʻavaveina o le atinaʻeina o faafitauli o vae i le maʻisuka. O le tele o taimi, e lua pe tolu masina, ae o le numera e salalau i le tino atoa o le vae.

E uiga i mafuaʻaga

Sa mafaufau tagata popoto i le mafuaʻaga e faʻalavelave ai le pito i lalo mo se taimi umi, aemaise lava pe o le a le matafaioi a le gaga i lenei mea. O le iʻuga o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le toto, atoa ai ma le faʻaleagaina o aʻafiaga o le namu, faʻapea foʻi ma filo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o aʻafiaga o le nerve, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le lagona ma le faʻaleagaina o le malosi e toe faʻafoʻi ai sela ma o latou faʻamaʻi i le maʻisuka.

O se taunuuga o lenei mea, e le faigofie ona maua e le vae le tele o le toto latou te manaomia, ma, o le mea lea, o ni mea faaletonu, lea e faʻaalia ai e le gata i le faʻalavelave, ae faʻapea foi i isi faafitauli ogaoga. E tatau ona maitauina o faafitauli i le toto, i le itu, o se taunuuga o se isi mea uiga ese, e pei o le toilalo atoa o le fatugalemu o le tino (fatugalemu tutotonu).

O le mea lea, e le na o le toto e tafe i le aofaiga manaomia e taofi, ae o lagona foi i totonu o vae ua fao. O se taunuuga, e le maua uma e le pito i lalo pito maualalo le fua faatatau talafeagai o le toto, ma o le lagona o loʻo faʻaaogaina. Ma, e pei ona e iloa, o lenei maʻi, e leʻi faʻamalosia i le taimi, avea ma se faʻafitauli mo faafitauli sili atu ona matuia. O a nei taunuuga mo le maʻisuka ma ua faatapulaaina naʻo le paʻu o tamatamailima po o vae?

E uiga i taunuuga

O le faʻalavelave o le faʻalavelave, e pei o le maʻisuka, e masani ona lauiloa, lea e tatau ona manatu o se tasi o taunuuga sili ona mataʻutia o ia ituaiga faafitauli. E le gata i lea, e mafua mai i le le lava o le tumama, lea e maua i le maʻisuka o se tasi o matafaioi autu.

O le tulaga o le neuropathy o le maʻisuka, o soʻo se mea, e tusa lava pe sili ona laʻititi, o manua e faʻamalolo ma telegese.

E mafai ona toe faʻaalia atili i le:

  1. solia le tikeri o le aoga o le tele o totoga,
  2. toe, i le vae o le maʻisuka,
  3. tosoina (o se tasi o taunuuga sili ona ogaoga e oʻo i le numera).

I le aluga o taimi, e mafai foi e le polyneuropathy ona fausiaina, faapea foi ma ona lala laiti. I le maʻisuka, o loʻo faʻamalamalamaina i le mea moni e faapea, o le foci o le maʻi ua tuʻuina atu e le na o le tele, ae o loʻo i luga o le tino atoa, e aofia ai vae. O lona uiga, i le leai o se taimi talafeagai ma togafitiga, e tele lava ina taʻitaʻia ai se soliga faʻamaoni poʻo se vaega o le faʻamaopoopo ma, i nisi tulaga, maʻi pipili. O le mea moni, o togafitiga ogaoga o lenei maʻi e tatau ai, lea e mafai ona maua ai le atinaʻe sili ona le manaomia.

Talu ai o le numera e naʻo le faailoga autu o faafitauli ogaoga, e tatau ona faia se togafitiga atoatoa, lea, i le taimi e tasi, o le a taulai i le aveeseina o faailoga o faafitauli o le vae. Faʻatasi ma le vave amataina o togafitiga, o loʻo i ai se avanoa e le gata ina faʻasaoina ai le gataʻaga o le nerve type, ae tumau foi le gafatia o le gaioiga o le tino o le tino.

O taumafaiga a tagata tomai faapitoa e faʻamoemoe i le togafitia o le maʻi faʻamaʻi (maʻi o le maʻisuka), toe faʻafoʻisia na aʻafiaga o le namu ua faʻamaʻi, ma e le tatau ona galo ia i tatou le tafe o aʻafiaga namu. O le mea lea, e le gata i togafitiga e togafitia e le gata i le endocrinologist, ae faapena foi i le neurophysiologists.

I le faagasologa o le togafitia o mafuaʻaga e aʻafia ai tamatamai vae i le tulaga o le maʻisuka, o le togafitiga faʻapitoa e faia, lea e faʻatatau i:

  • faamautuina o le fua o le kulukose,
  • le faʻaleagaina o mea uma oona i totonu o le tino o le tagata (masani lava le umi pito umi),
  • le faʻamalosia ma le pulea o meaʻai e tusa ai ma le minerale ma le vailaʻau, lea e matua taua tele mo vae.

I le avea ai o se vaega o le togafitiga o faʻamatalaga, e tatau ona faʻatonuina faʻalavelave uma o kulupu vitamin B, faʻasalaga atoa poʻo se vaega o le vailaau faʻasaina e tatau ona faia i totonu o le vaega, o vailaʻau faʻamalosi, ma vailaʻau faʻasaina e tatau ona faʻaaogaina. E le gata i lea, atonu e talafeagai le faʻaleleia o aʻafiaga.

O le metotia o togafitiga o togafitiga e taʻua o le eletise eletise, faʻapuʻupuʻu le TESN.

O nei mea uma e faʻamalolo ai le numera i se taimi puupuu.

I laʻasaga taʻitasi o le neuropathy, faʻasologa o le physiological, bathibs bathtubs, faʻasologa o le physiotherapy, massage ma isi taualumaga e manatu le tagata tomai faapitoa e tatau ona talosaga mo le togafitia o vae e faʻatagaina.

E uiga i le Puipuiga

O le tele o vae, pe a lautele, e mafai ona puipuia, ae e taua le tumau ma e leai ni malologa. Ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le lagona, o le maʻisuka atonu e le o gauai atu i manuʻa poʻo manuʻa, ma ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e toetoe lava a le mafai ona faʻamalolo faʻatasi.

O se taunuuga, o nei mea uma e foliga mai e avea ma se faʻalavelave mo le fausiaina o nisi o taimi o manuʻa tele ma maʻi pipili e tupu mai i manua laiti. I lenei itu, soo se mea, e oo lava i le sili ona le mavaaia o matala e tatau ona togafitia i ni vailaau toʻafilemu. E tatau ona aofia ai vaifofo o furatsilin, miramistin ma le tele o isi fualaau. O nei mea uma e faia seia maeʻa le faʻamalologa, ma seia oʻo i lalo ifo le numera.

E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le gauai faapitoa i le lelei, mafanafana ma le tikeri o le saogalemu o seevae o se tasi o loʻo maua i le maʻisuka. O seevae faʻapitoa poʻo le faʻasolosolo o se tasi lea o auala sili ona talitonuina o le faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka foot syndrome ma isi faʻafitauli matuia tele. O le mea moni, e le tatau ona galo ia i tatou tulaga o le tumama o le tagata lava ia, lea e tumau pea le tatau mo tagata maʻisuka taitoatasi

O le mea lea, e mafai ona togafitia le le mautonu, e pei foi ona iloa i isi uma faailoga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga