O aʻa e mafai ona 'ai ma le maʻisuka

O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻiina ACC e faʻaaogaina i le faatinoga mo le faʻafefeteina o le sputum ma le aveeseina o congestions mucous mai le gasegase respiratory. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata latou te iloa o lenei meafaigaluega e mafai foi ona faʻaaogaina faʻamaʻi cardiovascular. I lenei tulaga, o le ACC e masani ona faatonuina mo le maʻisuka.

O lenei gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le endothelial ao aveina lenei fualaau faasaina. E le gata i lea, o nisi fomaʻi e faʻaaogaina se vailaau faʻapitoa mo le gasegase ma le vavalo.

O le mea lea, aua e te fefe pe afai ua faatonuina e le fomaʻi finocrinologist se talavai i le maualuga o le suka, ma o faatonuga e fai mai o vailaau e avea o se mea e faatalitali ai ma le suavai. I se siʻosiʻomaga laʻititi ma vasega pupuu, o loʻo faailoa mai le ACC i le maʻisuka ma e leai se faʻailoga.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

O le vailaau faʻamaʻi DC o loʻo faʻatau atu i pepa, granules ma syrup, lea e lelei tele mo le togafitia o tamaiti. E masani lava, e fautuaina e fomaʻi se fualaau e togafitia ai faʻamaʻi e mafua ai le malosi o le tale. O le Acetylcysteine ​​e avea o se mea aoga autu autu.

O lenei vailaau e suia ai le tuufaatasiga o faʻamatalaga mucous o loʻo i le vaega o le bronchi ma o latou foliga mucous, ma o le taunuuga lea ua avea ai le siaki ma se viscous. Talu ai ona o lenei gaioiga, o se maʻi malogo e faʻamalūlūina ma oʻo ai i le lelei, o se taunuuga o le televave o faaputuga mucous.

Talu ai ona o le faʻamaʻi o le mucus i le tino atoa aʻo ave le vailaʻau, o loʻo faʻamamaina foi sinusina o le isu ma nasal nasal. E le gata i lea, o le gaioiga malosi o le vailaau faʻamalositino o le ACC e faʻaaogaina ai le tino puipuia. O le fualaau faasaina e vave ona gaoioi, ma a maeʻa le lua itula o le a sili atu lona aoga.

O le tau o pepa e faʻasaʻo ai meaʻai i se aofaiga o 20 fasi vaega e 120-450 rubles, e fuafua i le ituaiga o fualaau faasaina. E faʻapea foi i le faʻatau atu o se afifi o fasi pepa e 10, sipuni mo tamaiti ma fualaʻau.

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se vailaau mo faʻamaʻi e tuʻu mai ma se tale malosi. Aemaise lava, e lelei togafitiga o le bronchitis, bronchiectasis, foma, tracheitis.

Talu ai o le gaioiga galue e galue i luga o le tulaga o sinusisi o le isu, o le ACC e faʻaaogaina e avea o se togafitiga faaopoopo i le taimi o togafitiga o le sinusitis ma le otitis media. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e sili ona aoga i le togafitiga o le cystic fibrosis.

E le gata i lea, e mafai e se endocrinologist ona faʻataʻitaʻiina se vailaʻau mo le maʻisuka e faʻafaigofie ai le galuega o le cardiovascular system. I le taimi lava e tasi, o vailaau faʻasoifua maloloina e lelei tele i le togafitiga o malulu ma i le tulaga o le maʻisuka.

O le acetylcysteine ​​e faʻamaonia le tulaga pe a maeʻa le faʻaleagaina o le mafaufau i le faiʻai ona o se paʻu. Afai e te aveina 400-800 mg o le fualaau faasaina i aso uma mo le 12 vaiaso, o le maualuga o le glutathione i erythrocytes e maualuga tele, o le gaioiga G6PD foi e faateleina i le 17 pasene, lea e taua tele mo tagata ei ai maʻi fatu fatu ma le maʻisuka ituaiga 1.

E taua le mafaufau o na laupepa ma fualaʻau e iai faʻamaoni, o le mea lea, e le mafai ona ave le vailaʻau i:

  • Faʻavaeina o le toto i le taimi o le tale,
  • Tina ma le lactation,
  • Faʻavavevaveina o le gaʻo,
  • Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i fualaau faasaina ma lona gaioiga malosi,
  • Vailaau o le toto,
  • Faʻavavega o le maʻi o le peptic o le duodenum,
  • Tulaga maualuga o le maʻisuka,
  • O le faʻamalosiina o le vailaau faʻasaina ma lona malosi.

Faʻaaogāina o faʻamaonia e fafine maʻitaga ua faʻatagaina i naʻo se mataupu faapitoa, pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi. I le taimi o le lactation muamua. Faʻafefea ona amata togafitiga, e tatau ona e lafoaʻi le taimi e fafagaina ai le pepe seia oʻo ina maeʻa atoa le vailaʻau.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le Nitroglycerin, o le aafiaga o le ACC e maitauina le faaleleia, lea e tatau ona amanaia. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le Penicillin, Cephalosporin ma le Tetracycline, o nei fualaau oona o le a le gauai, o le mea lea, o le a le aoga tele.

Faatasi ai ma le faʻaogaina faʻaaogaina o vailaau faʻasao, o le faʻaogaina o le pipisi i totonu o le lumenia o le lumanaʻi ua fausiaina. I le tulaga o le ave o vailaau faʻamaʻi ma enzymes e talepeina ai le polotini, o le togafitiga faʻatasi ma le ACC e matua faasaina.

Afai e le o matauina le vailaʻau, e faʻalavelaveina totoga o meaʻai, e mafua ai le manava, gasegase, tiga i totonu o le manava, leisa, ma le vomia.

Afai e matauina nei faailoga, e tatau ona e faʻamamaina le manava i vailaau faʻapitoa.

Vaega o togafitiga o le maʻisuka

Soo se malulu i totonu o nei tagata maʻi e sili atu le faigata nai lo tagata soifua maloloina. O le tino, o taumafai e tau, e maua ai se aofaiga faaopoopo o hormones. O le le atoatoa o le Hormonal e mafai ona aafia ai le inisalini, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto suka.

Afai o se maʻisuka e malulu, faatasi ai ma le tale, e sili atu i le 5-7 aso, o le ono mafai ona tupu ni faʻafitauli matuia. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai le pulea o le maualuga o le suka i le bronchitis i le tele e mafai ai i le gasologa o le aso.

Togafitiga o le tale ma le maʻi o le endocrine e manaʻomia ai le tausia lelei o meaʻai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaitiitia le manaʻo, o lona uiga o le tagata maʻi e masani ona le fia taumafa ma e musu e 'ai. O le tagata maʻi e manaʻomia le tuʻuina atu o mea paleni ma paleni e faʻateleina ai le faʻamalologa.

E fautuaina e mulimuli i le ava malosi, inu le 200-250 ml o le vai mo itula uma.

Faʻatasi ai ma le maʻi suka, ua faʻaalia ai se numera faatapulaa o vailaʻau faʻapitoa. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e faʻasaina i vailaʻau oloʻo aofia ai le kulūkose ma le ava malosi.

O loʻo i ai se fuainumera tele o vailaau faʻasaina, e aofia ai meaʻai faapitoa o fualaʻau e faʻaalia ai le talepo o le sipili. Tele fualaau faasaina e le talafeagai mo le maʻisuka, aua oa latou vaega e masani ona faaosofia ai le gaosia o le inisalini pe taofia ai foi lenei gaioiga.

Togafitiga o le Maʻisuka Cough

Ina ia aua le faʻaosoosoina le tulaga o le maʻi, o le a ese le eseesega o le auala o togafitiga o le bronchitis ma le maʻi endocrine. O vailaʻau faʻamaʻi mo le maʻisuka e tatau ona naʻo le fomaʻi e tatau ona faʻatulagaina e faʻavae i luga o ituaiga o faʻamaʻi, faigata o le tulaga ma uiga taʻitoʻatasi o le tino.

Top 5 Pills Masiʻi

I le masani ai, o vailaʻau faʻasao ma faʻamoemoe e faʻaaogaina e fesoasoani i le mitiina o le toto ma vave aveeseina mai le tino.

O fualaau o le maʻisuka lelei mulimuli i fualaau:

  1. Bromhexine. Fesoasoani e faʻaitiitia faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract, e faʻaalia e ala i le faia o se faitioga viscous. O le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi e faalagolago ile tausaga o le maʻi. O le umi o le taimi o togafitiga e fitu aso.
  2. Sinecode. E i ai sona aʻafiaga e le o ni nakoti. Faʻaalu le tale tale i le ogatotonu o le tino. Ua faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻaaogaina i le mavae ai o le 6 tausaga. Mo togafitiga, 1-2 fualaau e faʻaaoga 2-3 taimi i le aso. O le umi o le faʻatagaina e 1 le vaiaso.
  3. Libexin. Fesoasoani e faʻamalo le spasm i le bronchi. Tuuina atu le agavaʻa mama. Ole fua maualuga o aso taitasi mo tamaiti o le 2 papa, ma mo tagata matutua - 9 papa.
  4. ACC. O se togafitiga lelei mo le mimilo ma le aveesea mai le tino. E faʻaaogaina le vailaʻau pe a uma le 'ai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻamavaeina i le 200 ml o vai. Faʻaaoga 1-2 papaʻe e oo atu i le 3 taimi i le aso.
  5. Taofi. E i ai ni mea faʻapitoa, faʻamoemoe ma mea faʻapitoa. Tofia mai le 12 tausaga. Faʻalagolago i le tino o le tagata maʻi.

Maualuga 5 Maʻisuka Suama mo le maʻisuka

Ma le kulukose maualuga ave vailaau nei:

  1. Kelieli. O loʻo aofia ai mea masani e faʻaleleia ai le vave faʻamoemoe o le pipisi ma faʻamalolo ai spasms. O le togafitiga fautuaina o le 1 tsp. tolu taimi i le aso mo le 7-10 aso.
  2. Linkas. O le sipuni o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi vao e maua ai le vevelaina o le tino ma faʻamafanafana ai le faʻaleleia o le taliga i le taimi o osofaʻiga o le coughing. E faʻatatau i le matua, o le vailaʻau o loʻo faʻamaonia i le 5-10 ml. Faʻaaoga e faatagaina i le 4 taimi i le aso.
  3. Lazolvan. E afaina ai le gaioioiga o le bronchi. Faʻatupulaia le pulepulega i totonu o le alamaʻi, faʻaleleia le tuʻuina atu o kulupu ma faʻamalosia le tale. O le metotia e faʻaaogaina e 2.5-10 ml (faʻalagolago ile matua) 3 taimi i le aso.
  4. Tussamag. E i ai sona aʻafiaga o le antimicrobial. Fesoasoani e faʻaitiitia le viscosity o sputum, faʻafaigofie le faagasologa o le faʻamoemoe ma le aveeseina o kulupu mai le tino. Ole fua fautuaina i tagata matutua e 50-60 pa'ū 4 taimi ile aso. O le togafitiga mo tamaiti e fuafuaina taitoatasi ma e faalagolago i tausaga.
  5. Syrup Dr. Tyss. O se faʻaopoopoga o meaai faʻalauiloa. O le mea autū - o le plantain extract - o loʻo i ai ni mea faʻavaivaia, faʻamafanafana ma faʻamaʻi-inflammatory. I le avea ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o le meafaigaluega e sili atu le fesoasoani e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, faatasi ai ma le faʻasaʻolotoina o le vaʻavaʻa mata.

Isi auala, e faaopoopo i le togafitiga autu

Faʻaleleia aafiaga o vailaʻau E mafai foi ona e faʻaaogaina togafitiga faʻa-popoto:

  1. Tea ma le kirnamon. 1 tsp o mea manogi e suaina i le 1 ipu vai inu. O le fofo o le tale e inu i le aso.
  2. Radisa. O le aʻa o le aʻa e maua i le eleele ma se suavai mai le masini e mafua ai. O ni nai mataua o le aloe e faaopoopo i ai ma togafitia i le vaega i vaega laiti 3-4 taimi i le aso.
  3. Ginger inu O aʻa fou o le laau o le eleele, sasaa i le vai e kuka ai le sua ma faaauau pea mo le 30 minute. Faaaoga 2-4 ipu i le aso. O le oloa o loʻo i ai mea e puipuia ai le faʻaleagaina, faʻamalosia o meatotino ma fesoasoani e faʻateleina le faagasologa faʻamalolo.

Mai le tale, o tina-ma-tina matua, thyme, St. John's wort, linden, oregano, ma le rosemary e masani ona faaaoga. Ia fesoasoani lelei i le suʻeina o meaʻai ma mea inu, mea inu mai le sipuni o le rosa. O vailaau faʻasoifua maloloina e leai ni aʻafiaga i luga o le tino ma e talia lelei e gasegase.

Vailaʻau mo tamaiti ma le tale mo le maʻisuka

I le togafitiga o se malulu, faatasi ai ma le tale i totonu o se tamaititi, e manaʻomia foi vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faateleina o le toto suka. Ina ia faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi o le tino, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau tutusa mo tagata matutua, faʻaitiitia le fua.

I le maʻisuka, o togafitiga e faʻamatalaina ma faia e na o se fomaʻi. E iai tapulaa o tausaga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se togafitiga.

I le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation

O se vaitaimi tāua i le fausiaina o le tamaititi o le masina muamua lea talu ona maeʻa. O fualaau faasaina faasaina e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia i se tamaitiiti ua atiae, o le mea lea, o le tale i le taimi o le maitaga e tatau ona togafitia pe a maeʻa suʻesuʻega ma suʻesuʻega talafeagai.

I faʻamaʻi o le maualuga o le respiratory tract i le maʻisuka, o le togafitiga sili ona togafitia e saogalemu mo le soifua maloloina o le tina ma le tamaititi e faʻaaogaina.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e mafai ona e talosaga:

Pe a togafitia se fafine, e fautuaina e siakiina pea le maualuga ole kulukose toto.

Le aotelega - o le a le mea e filifili ma mea e faʻalogo i ai

Le auala e togafitia ai le tale i le maʻisuka, o le a fautuaina e le fomaʻi. I le filifilia o se fofo mo togafitiga mo le malulu masani, e tatau ona e gauai i taimi uma i le i ai i fualaau o mea e faateleina pe faaitiitia ai le maualuga o le suka.

Afai o maualuga lou kulukose toto, tausisia o togafitiga puipuia o le a taua tele:

  1. I le faailoga muamua o le bronchitis, e tatau ona fua le maualuga o le suka i le 1.5-2 itula.
  2. I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o le fua o le maʻisuka fualaau e tatau ona fetuunai. fiva e faateleina le manaomia mo le inisalini.

I le gasologa o le aso, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaogaina le tele o le malosi pe a mafai.

Maʻisuka maʻi

E le o le toʻatele o tagata e iloa o le maligi o le maʻisuka e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. Mo se tagata masani, o le faʻamaʻi tiga o le a foliga e le aoga pe a tatou mafaufau i taunuuga talafeagai o lenei maʻi i le maʻisuka. O se mafuaaga taatele o le tale o le maalili a le maalili, lea e faateleina ai le avega i luga o le tino ma faaoso ai le faateleina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O se vailaʻau faʻamoemoe, lea e aofia ai le suka, e aʻafia ai foi le taua o lenei faailoga taua mo le maʻisuka.

O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le tale ma le maʻisuka?

O le vaivai e le o se faʻamaʻi, ae o le tino o le auala e faʻamalo ai le ala o vavalaʻau o siaki, allergens, poʻo ni fasi meaai e faʻafuaseʻi ona pau i totonu.

I le tulaga pe a malulu le tale, o le maʻisuka e manaʻomia le tele o le gauai, e tusa lava poʻo le ituaiga muamua o le maʻisuka i le maʻi. Talu ai ona o le malulu e mafua mai i le maalili a le maalili, lea e maua ai se avega faaopoopo i le tino, o le maualuga o le suka o le toto e faateleina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o kulupu masani ma tala o le tale e aafia ai lenei faailo, aua e aofia ai le suka. O le faateleina o le kulukose o le toto e matautia i le maʻisuka. Afai o se tale e fesoʻotaʻi ma se faʻamaʻi pipisi, ona osofaʻi lea o le tino e faasaga i fomaʻi, fatuina o le tele o hormones. O se suiga i le tala o le faʻasalaga e leaga ai le gaioiga o le inisalini i le tino. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina lenei faailoga, siakiina e pei ona talafeagai i le 2 itula, ae le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso.

Lapatai Allergic i le maʻisuka

O le faʻalavelave e fesootaʻi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino e mafua ona o le faʻaleagaina o le sinuses e se tagata na gasegase ua oʻo i totonu o le atigipusa. O nisi antihistamines e aafia ai le gaioiga o le inisalini i le tino, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se tagata o le allergist ma filifili fualaau faasaina e le faʻasaina i le maʻisuka.

O a mea e togafitia?

O le maʻisuka e aʻafia ai le gasegase o faʻamaʻi, o lea la pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o se malulu, e tatau ona e amata togafitiga. O le togafitiga le lelei e tolopo le ala o le malulu masani ma e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose o le toto. I lenei tulaga, ketoacidosis e tupu. O le mea lea, o se vailaau malulu mo le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina faʻamaonia:

  • O se tagata faʻamoemoe faapitoa mo maʻisuka ua faatonuina e togafitia le tale. E le tatau ona aofia ai le suka ma le ava malosi. "Oona" i le maʻisuka e fesoasoani e togafitia e le gata o le mafanafana, ae o faafitauli foi i vaʻa toto.
  • E le fautuaina e aumai i lalo le vevela ma Ibuprofen, ona e faʻaitiitia ai le aoga o le sui soʻo faʻamaʻi ma siitia ai le suka toto. O le paracetamol o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaeteete e tagata maʻisuka o loʻo i ai fatuga fatuga.
  • Fainu le tele o vai e aloese ai mai faigata ogaoga.

O maʻisuka uma e tatau ona manatuaina pe a tupu mai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻamoemoe ma isi fualaau mo togafitiga e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faatonuina, talu ai e mafai ona faʻaleagaina e le tagata lava ia le soifua maloloina.

Taofiaga

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona matua filiga i le mataituina o lona soifua maloloina. I le taimi o se faʻamaʻi pipisi, e aloese ai i asiasiga i mea faʻapitoa. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi, e fautuaina e ofuina se masini faapitoa. A o lei amataina le taumalulu-taumalulu, e sili atu le tui e faasaga i le kanesa, ae ia mautinoa e faamaopoopoina le faʻataʻitaʻiga ma lau fomaʻi ao lei faia.Afai e le mafai ona aloese mai siama, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • Mataitu le toto suka i le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso, ma tele taimi pe a tatau ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le fomaʻi e faʻamaonia le sao o le togafitiga faʻatulagaina.
  • Faʻaaoga se sipisi faapitoa o le suka e leai se suka mo le maʻisuka.
  • O le inuina o le tele o vai e aoga e le gata mo se tagata gasegase i le maʻisuka, ae mo se tagata e le mafatia i lenei maʻi.

Aua nei galo e uiga i gaoioiga faaletino ma se taumafataga na filifilia faapitoa mo se tagata maʻi faapitoa. O le puipuia o le maʻi e faigofie atu nai lo le togafitia ma aloese mai faʻafitauli. O le mea lea, e tatau ona e tausisia tulafono o le tumama e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata uma o le aiga. Afai oi ai tamaiti i totonu o le fale, ia mautinoa latou fufuluina o latou lima pe a latou savavali i luga o le auala. O se soifua maloloina lelei, e le o fualaau oona, o le ki i le ola maloloina mo tagata uma.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


Pusa poʻo vailaʻau e faʻamavae faʻatasi pe a maeʻa se taumafataga. O le vailaʻau tuʻu i totonu o se ipu malamalama, sasaa i le vai ma faʻafefiloi lelei. O le suʻega e filifilia taʻitasi, e faʻatatau i le tausaga ole maʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e taua le suesue i faatonuga, faʻapea foʻi ma iloiloga a fomaʻi. I le togafitiga o tamaiti e 10 aso i le lua tausaga, o le fua o le 50 mg o loʻo faʻatulagaina faʻatolu i le aso. Tamaiti laiti ifo i lalo o le lima e mafai ona inu 100 mg o le vailaau faasaina faatolu i le aso.

Tamaiti talavou i lalo ifo o le 14 tausaga le matutua ua faatagaina e ave le 200-300 mg o le fualaau faasaina i le lua. Tagata matutua matutua e faaaoga le 200 mg o le vailaʻau faʻalua lua i le tolu taimi i le aso e togafitia ai. O le umi o togafitiga e tasi le vaiaso.

I le faaaogaina o fualaau faasaina, e taua le iloa o uiga o le fualaau faasaina.

  1. E le taofia e le laulau le fatugalemu o le tino, aua le mafua ai le moe, ina ia mafai ona faʻaaogaina aʻo aveina taavale afi ma faʻatautaia auala matautia.
  2. A oʻo mai le faʻamala o le maʻisuka i le maʻisuka i le taimi o le faʻamalo, faʻaaogaina se pipili faʻapipiʻi pipili ina ia le mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaleleia le ea ma faʻaosoina se bronchospasm.
  3. Afai e te faitau i le tele o iloiloga ina ia maua ai le maualuga o le togafitiga, e fautuaina e inu le vailaʻau ma le tele o vai.
  4. Ina ia faʻamavae pepa, e manaʻomia ona e faʻaaogaina tioata, e le faatagaina ona faʻaogaina le paʻu, metala ma mea faʻamaʻi.
  5. Afai e maua i le gasegase o le tino poʻo le gasegase o le ate, o le vailaau e tatau ona matua faʻamaonia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Analogues o fualaau faasaina

O le tale o le tale na i ai le tele o analogues e tutusa lelei le aafiaga o le pharmacological. O le sili ona lauiloa o Ambrol, Lazolvan, Fluimucil, Mukaltin. Mucosol, Bromhexine.

Ae ui i lea, o nei fualaau oona e taulai i le aveeseina o le pipisi ma le aveesea o se tale malosi. Ae o le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular ma le maʻisuka, o le fualaau o loʻo i luga e leai sona aʻafiaga tutusa.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o mea uma lava e faʻamatalaina e uiga i le fualaau faasaina o le ACC.

E faʻapefea ona faʻaaogaina vaega o le kulini kiona mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le a e maua le aoga mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o vailaau mai vailaʻau laulani. O a maʻi e ese mai le suka suka latou te fesoasoani ai. E faʻafefea ona kuka se uila faamalolo e faʻaaoga ai vaega. E faʻapefea ona faʻaaoga fasi lau paina mo le maʻisuka e togafitia ai lenei maʻi.

O meatotino o faʻamaʻaloga i togafitiga o le maʻisuka e iloa e tagata uma, ae o nai tagata maʻisuka latou te iloa i totonu o laulaʻau ma laumei vali e leai se aoga e sili atu ona aoga nai lo fatu. O le vavalaʻau vaega e aofia ai iodine, o le le lava i totonu o le tino e mafua ai le tele o faʻamaʻi. I le maʻisuka, o le iodine e lagolagoina le gaioiga o le thyroid gland, faʻaleleia le puipuiga, ma e fesoasoani i le masaniga masani o le tino.

E leai ni vaega o le maʻisuka e le gata ina maua ai le iodine i le tino - o se teuteuga na faia mai ia i latou e maua ai le maualuga o le kulukose plasma, o lea e tatau ai ona e aoao pe faapefea ona kuka saʻo. O le inu o le ava malosi i luga o le vaega e tutusa lelei lona aafiaga.

Fuga kuka

  1. Sini (40 pcs.) Liligi se ipu vai inu ma faʻaosooso ile itula ile vevela vevela.
  2. E mafai ona faʻamalolo le vai, fufulu, ma inu i le sipuni ao leʻi fafaga 2 taimi i le aso.

O lenei vaiinu e togafitia ai le lauroid gland ma o loʻo iai ni malosi malosi. O le umi o togafitiga faʻatasi ai ma se fofo e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi, aua o le sili atu o le iodine e matautia e pei o le le lava. E masani lava, o le vai inu e faʻaaoga i vasega o le 1-4 vaiaso, ma faia ni malologa se lua i le va oi latou.

  • o le a lagona e se tagata le tele o le fiafia ma le malosi,
  • tiga ma le leaga o le loto o le a mou atu,
  • moe faʻalelei
  • mafaufau o le a faateleina
  • e faʻaleleia lagona ma loimata,
  • po o le a pasi
  • mamafa o le a faʻasolosolo lelei, ma faʻaleleia faiga faʻavae i le tino.

Laogaina vaega mo le maʻisuka togafitiga o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. Latou te fesoasoani foi e tetee atu i faʻamaʻi pipisi e mafai ona aliali i totonu o tagata.

  1. O sisi o le a nutimomoia i le paʻu i le mea e teu ai le kofe.
  2. O le afa o le ipu e mafua ai le paʻu o le a sasaa i le vai (1, 5 ipu o le a manaʻomia) ma aumai i se vevela.
  3. Suauu lenei meafaigaluega mo le 20 minute ma alu e faamaalili.
  4. O le suka e faʻamaʻaina e ala i gau gau.

O le a aliaʻe mai se vai enaena enaena. O suauu suauu ua faʻaaoga i ai ma faʻaaogaina i mata. O lenei fofo e vave ona aveese le mumū.

Faʻanua ma le faʻaaogaina o mea inu ava mai vaega o fatu

Ole lalaga vaega e faʻaaogaina foi mo le sauniuniga o mea inu ava malosi. O le afa o le lita o vodka o le a manaʻomia ai le 50 kalama. fevaevaeaiga. Tincture e tatau ona tu i luma o le faʻaaogaina mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa. Ave i ai le afa o le sipuni i le aso, muamua faʻamaʻi i vai. Inu i lenei vailaau aʻo leʻi 'ai.

O lenei fofo e fesoasoani i le colitis. Ua lava lea e alu ai se siʻi mo le masina e faʻaumatia ai lenei maʻi.

I le maʻisuka, o le fualaau oona e ave i luga o se manava gaogao, faʻaitiitia le 6 pa'ū i totonu o se ipu vai. O le faagasologa o togafitiga e amata mai le 21 aso i le 3 masina. E mafai ona e siakiina le lelei o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka e ala i le mataʻituina le maualuga o le kulukose i le plasma toto i aso uma. Ae e tusa lava pe le o faia lenei iloiloga, o le a lagona e se tagata le soifua maloloina sili atu ona o nei faailoga:

  • malogo le manava
  • tuinanau ma le fiainu o le a faaitiitia
  • tingling of the tongue will cease to feel.

O le vavalaʻau vaega mo le maʻisuka e fesoasoani e fofo pancreatitis i le ituaiga 1 faʻamaʻi. O se teuteuga oi latou e mafai ona faʻaititia le fualaau o le insulin.

O le antibacterial properties o le tincture e aoga mo le manava.

O isi togafitiga faʻalautele tagata mo le maʻisuka ua saunia mai i vaega o paʻu ma o latou pulou.

Ina ia saunia, ave ni nati se 10, pi, ma tuu na o vaega ma pulou i totonu o se apa. O le afa o le lita o le vai e faʻaopoopoina ia i latou ma inu le vai seia oʻo ina pouliuli. Ave le meafaigaluega 3 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

E le gata i lea, mo le togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka, o laupepa ma laulaʻau laulaʻau e faʻaaogaina.

Walnut Flaps for Diabetes

O loʻo faʻasalalau solo Walnuts, ma o le lima o laʻau ua sasaa mai i le lita o vai inu. Susunu ia latou mo le 7 minute. Ave le fualaau faasaina 2 ipu i le aso. O le susu e faʻaitiitia ai le suka.

O le faiga o le aveina o nei tupe e tatau ona tasi le masina, ona fai se malologa mo le vaitaimi lava e tasi. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tagofia o nei vailaau e tatau ona pulea le suka ma talanoa i lau tausi soifua maloloina.

O vailaau faafomai ma togafitiga i fale e faavae i luga o laupepa o lenei laau e le tatau ona ave e tagata e faateleina le totoina o coagulability ma le tigaina o le thrombophlebitis.

O le faʻaaogaina fafo o nei tupe e leai se isi faʻasolega, sei vagana ai meaʻai i lenei fale. E mafai ona faʻamafaʻi faʻasalaga o le laupepa, fufulu manua.

I le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona e saunia e tusa ai ma togafitiga a tagata e lelei tele, ae latou, e pei lava o soʻo se vailaau, ei ai le faʻasaʻo. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Le au pele pele, e pei ona taʻu saʻo mai e fomaʻi, o tagata maʻi taitoatasi e maua lona lava maʻisuka, o lona uiga e mafai lava ona e sailia se auala. E naʻo le tele o taimi e manaʻomia ai se taimi faʻatasi ai ma le tele o le onosaʻi. O le mea lea, o le taumafataga 9 o se auala talafeagai tele mo tagata oe mananao e taofiofia le faamaʻi, ae e faaopoopo atu i fautuaga a le fomaʻi, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa a tagata mo seneturi. O se tasi o auala matagofie - o le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema i le maʻisuka. E le gata i lea, e leai se fomaʻi faʻapitoa e mafai ona fofoina lenei maʻi, ae mafai ona avea ma se fesoasoani sili i le togafitiga na faʻamatala mai e lau fomaʻi!

O le mea e leaga ai, o le taimi nei o le 1 e manatu e le mafai ona faʻaleleia. O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi tumau foi, ae e maua ai ni faʻamalologa tumau pe a mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma mulimuli i se taumafataga tatau, lava gaioiga faaletino. O le autu autu iinei o se taumafa talafeagai, lea e taʻalo taua tele i luga o le ala i le soifua maloloina mo tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, maʻisuka. Faʻatasi ai ma se auala talafeagai, o le atunuke Ierusalema o le a aoga mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi.

O faʻamanuiaga o le atisosisi o Ierusalema i le maʻisuka

  1. Paina o le lalolagi (isi igoa mo le laau). I lalo o nei upu o loʻo taoto ai se oloa e sili ona aoga, lelei ma le moni e le mafai ona suia, e faʻafeiloaia e o tatou tuaa. O tagata i totonu o le fualaʻau gaosi e mafai ona seleseleina e seleseleina i le taufaʻaiuga o le autumn ma teuina lelei mo se taumalulu umi, faʻatamaoaigaina le masani masani ma se seti mautu o mea aoga.
  2. E aofia ai inulin - o se vailaau e matua tatau lava mo tagata uma o maʻisuka. O le mea autu o le inulin natura o le gafatia lea e faatumauina ai le microflora lava o le tino, lea e aʻafia ai le galueaina o le gastrointestinal tract, ae o le tino atoa foi. E talitonuina o lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻavaeina o le puipuiga, e fesoasoani e faʻafefe ai faʻamaʻi o le tau o le afotogo ma le SARS.
  3. E le o iai uma le suka i le ele. Nai lo o lea, o gaʻo meaʻai e maua ai le suamalie suamalie i tubers, e tusa ai ma lea, o lenei oloa e le maua ai le malosi o le suka i le toto, ma o le malosi o le taumafa e aofia ai fuatini fualaʻau. Mo lenei mafuaaga, o le malosi o le malosi o le tino e faigofie lava ona faʻatonutonuina e aunoa ma le inisalini.
  4. O le vailaʻau A o loʻo maua i totonu o fatu e sili atu nai lo suauu moli ma kāloti. Talu ai o le vaʻaia e afaina tele i le maʻisuka, o le paʻu o le tino o le a sili atu ona puipuia i le faatumauina o le soifua maloloina o mata.
  5. O le tele o fiber masani e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le ogaumu, faʻamavae le faʻaputuina o toxins i le tino, ma aveese sina faʻaaliga o le ketoacidosis. I le i ai o le acetone i le urine, e tatau ona aofia ai le oloa i le meaai mo le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻaaoga Ierusalema artichoke?

E mafai ona faʻamamaina pusa e pei o se meaʻai faʻamalosi, apa poʻo le faʻapipiʻi i vailaʻau. O meatotino aoga e teuina i le taimi o le vevela o togafitiga, e pei o le taoina, taoina, o meaʻai e tumau pea o se punavai taua o vitamini. Ina ia tofo, o le oloa e pei o le asparagus, o le suavai, e masani lava e le manaʻomia le salting.

E fautuaina e le meaʻai taumafa le sui o le pateta masani o le maualuga-kalori masani ma le tolosolo o Ierusalema. O le mea lea, o le a mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino, lea e taua tele mo le maʻisuka i fafine, tausia lelei se lagona ma faʻaitiitia le fua o le suka-lowering pharmaceuticals (maninil, diabetes, etc.).

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-1 e mafai ona sili atu ona leaga i taumafa, ae o nisi o manuia e mafai foi ona tupu i lenei tulaga, aua o le inulin e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo, o lona uiga o le maualuga o le suka o le toto o le a tumau i se tulaga maualalo.

Matou te ofoina atu fua pito sili ona faigofie ma sili ona aoga i le faʻaogaina o le artichoke a Ierusalema

    Ua saunia le palu falaoa e pei ona taua i lalo: o se lita o le vailaau vevela ua gaosia, ua sasaa atu i ai artichokes, taofi seia kukaina. E mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu fuālaʻau ma kirimi kirimoli i lou tofo.

Manatua, soʻo se metotia o togafitiga mo pathomasite endocrin e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagai ma lau fomaʻi! O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona lamatia.

O le a le mea e tatau ona fai mo le maʻisuka?

Meaʻai mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e eseese tele. O le numera o faʻailoga i le le o le inisalini e faalagolago ile maualuga nai lo le insulin-dependent. I le vaega lona lua o gasegase, e mafai ona fetuutuunai le kulūkose e ala i tui, ma muamua e tatau ona mataituina lelei a latou lava meaʻai. Ae e le o lona uiga o le maualuga o meaai paleni i le maʻisuka e tatau ona fou ma leai se aoga. O meaai, pe a manaomia ai, e mafai ona aoga, fesuisuiai ma lelei.

A filifilia se meaʻai, e tatau ona e manatuaina o gaʻo meaʻai o le fili sili lea mo le maʻisuka. E taua le faia o se meaʻai ina ia faʻamapulaʻa ai a latou numera. Pe a fuafuaina lau lava meaʻai, o mataupu faavae o se paleni paleni e tatau ona avea o se faavae. E fautuaina e 'ai nisi fualaau faisua, faʻaaoga fualaau mamago ma tiʻeti e leʻi faʻasalaina i taimi uma. O meaai anapogi ma sasala e sili ona vavaeeseina.

O oloa mo le maʻisuka e masani lava ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  • faasaina
  • faatapulaaina o aofaiga o oloa
  • meaai e mafai ona faʻaaogaina i le taumafa i le tele o meaʻai.

Tulafono faavae mo le maʻisuka

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka saʻo? Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga se meaai faapitoa. E faigofie tele, e tele mea e mafai ona sui e aunoa ma se afaina i le ola maloloina. Se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga taumafa:

  • o le sisi falaoa e maualalo-gaʻo ma sina susu,
  • pulu fagu e leai ni meaʻai,
  • se ipu lauti.

Taʻaloga:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • suauu e le faʻafefeteina e faʻavae i luga o le paina o sana.

  • vailaʻau kuka kuka soupisi ma le suauu manogi ma kapisi fou,
  • fufuluina o aano o manu
  • suauu susu
  • suamalie ma le suamalie.

  • paʻu paepae sinasina,
  • e mafai ona e kuka kuka iʻa pe tao i le saumalie susu,
  • leuti e le faaseeina.

Taumafa mo le po:

O meaʻai luga mo le maʻisuka ua fautuaina i mataupu nei:

  • i le taimi o le filifilia o le fuainumera manaomia ole inisalini,
  • pe a togafitia i le maʻisuka laʻititi i le maʻisuka,
  • pe a sili atu le mamafa o le mamafa poʻo le mamafa o le tagata maʻi, ae o loʻo i ai se vavalalata e mamafa,
  • afai e le o faʻamaonia le inisalini,
  • pe afai o le inisalini o loʻo faʻamaonia i se aofaiga itiiti.

O meaai faʻapitoa ua i ai se vailaʻau faʻasolosolo talafeagai, lea e aofia ai mea uma e tatau ai mo le ola o le tino. O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e 2200-2400 kcal, pe afai e te fafaga 5-6 i le aso i ni vaega laiti. O le tele o le suavai e tatau ona tusa ma le 1.5 lita, ao le masima o le masima e oʻo i le 12 g. O le aofaʻi o meaʻai e sili atu i le 300-350 g, o le aofaʻi o le gaʻo e 70-80 g (na o le 30% o fualaau faisua. ), palatini - 80-90 g (tusa o le 55% o manu).

Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

Mo le vaiaso, o le faʻatusa o se faʻataʻitaʻiga o le a pei o lenei:

  • 'aiga o le taeao: fuamoa o salu,
  • 'aiga o le aoauli: salati squid ua kuka,
  • 'aiga o le aoauli:' aʻau tilati ma le sua o le fualaʻau,
  • aoauli aoauli: apple fou,
  • taumafataga: iʻa fagota,
  • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

  • taumafataga o le taeao: salati asparagus,
  • 'aiga o le aoauli: o le salati o apu, walnuts (e mafai ona e maua sina tamaʻi fualaʻau manogi),
  • 'aiga o le aoauli: fua o fualaau faisua, moa eggplant,
  • aoauli i le afiafi: se vaega itiiti o kulimi sukalati sukalati ma le avoka (pe a fai e leai se faʻailoga a se fomaʻi),
  • taumafataga o le afiafi: o se fasi falaoa ua kuka, suamalie susu,
  • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

  • taumafataga o le taeao: fuamoa moa ua gaosia, masi fualaʻau,
  • 'aiga o le aoauli: apu, nut salad,
  • taumafataga o le aoauli: o le moa gaʻo susu, o se fasi iʻa tunu, o fualaau 'aina tao,
  • aoauli aoauli: fualaau aina suamalie mamago,
  • taumafataga o le afiafi: o se fasi keke pipi vine, o se salatisi o fualaau faisua fou,
  • i le po (pe tusa o le itula ao lei momoe): se ipu tioata e le faʻasalaina.

  • taumafataga o le taeao: kusi falaoa ma susu, lauti,
  • taumafataga o le aoauli: o se fasi iʻa e maualalo le gaʻo, fuālaʻau fou,
  • taumafataga o le aoauli: fua o fualaau faisua o le maualalo-gaʻo, falalaʻau kuka, fasi fasi meaʻai ua tunu,
  • aoauli aoauli: se apu fou, se fasi falaoa ma le pata,
  • taumafataga: iʻa fagota, compote,
  • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

  • 'aiga o le taeao: fuamoa moa, peʻa lanumeamata,
  • 'aiga o le aoauli: se salati o fualaau faisua ma fualaau' aina,
  • 'aiga o le aoauli: tao matala, oatmeal ma fualaau suamalie,
  • aoauli aoauli: fatu pi,
  • taumafataga: salati fuamoa, se fasi lapiti lapisi,
  • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

  • taumafataga o le taeao: salati fugalaau fou, pi pi, fua,
  • 'aiga o le aoauli: o se fasi meaʻai aano, kofe,
  • 'aiga o le aoauli: anufe, falaoisi, pulupulu o le rose,
  • aoauli aoauli: salati fua,
  • 'aiga o le afiafi:' aʻano kuka i le pikiuki ma sauʻai, salatisi fuamoa,
  • i le po (pe a ma le itula ao lei momoe): se ipu vai kulimi.

  • taumafataga o le taeao: kefir, tea e leʻi faʻasusu, falaoa ma pata,
  • 'aiga o le aoauli: salati squid ua kuka, fualaau aina suamalie,
  • 'aiga o le aoauli: faʻafefiloi o le sua o fualaau faisua, faʻamalo le lapiti, tipu e leʻi faʻasusu,
  • aoauli aoauli: tea tea, apple fou,
  • taumafataga: salati fualaau faisua, kuka pateta, sina lanu lanumeamata lanumeamata,
  • i le po (pe a ma le itula ao lei momoe): se ipu vai kulimi.

Taiala o mea taumafa

O se paleni taumafa mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faia e tusa ai ma ni mataupu faavae. E taua le fetaui ma tulaga manaomia nei:

  1. Ole fuainumera o taumafataga i aso taitasi e 5-6 taimi, ae o vaega e le tatau ona lautele.
  2. E tatau ona faapaleni le tele o gaʻo, proteins ma gaʻo.
  3. O le tau o le malosi o meaai e tatau ona tutusa ma tupe faʻaalu i le aso.

I le maʻisuka, pe a oʻo ina mamafa le maʻi, e tatau ona faʻafiafia le tamaititi i mea taumafa, ma maua ai le tele o le mamafa i se tulaga talafeagai. O le taumafa o le a aofia ai kukama, sauerkraut ma kapisi fou, peʻa lanumeamata, meaʻai, tamato, letus.

Mo le faʻaleleia o galuega o le ate, o le oatmeal, soy products, ma le cheese cheese e tatau ona faaopoopo.

Ae o ipu gaʻo, susu o iʻa po o aano o manufasi e tatau ona faʻatapulaʻaina, e sili ona lelei le filifilia o meaʻai, fuamoa fuamoa ma soupeti.

Mo meaai a le aiga i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina se taumafataga faʻapitoa, e mafai ona faigofie ona faʻamalosia mo uiga taʻitasi o soʻo se tagata maʻi. O meaai mo le maʻisuka e faapitoa, o le taumafataga e mafai ona aofia ai:

  1. Fagaoa meaʻai, pe a ma le 200-350 g.
  2. Laʻau o fualaau aina, ituaiga o suka ma fualaau faisua, iʻa ma aano o manufasi, ae le sili atu nai lo ni nai taimi i le vaiaso.
  3. E mafai ona e kuka kulupu ma vela uma aspic ma kuka.
  4. E fautuaina foi iʻa laiti. O nei mea e aofia ai pike, taʻavale masani, pikeperch, cod saffron cod.
  5. E mafai ona taoina fualaau faisua pe 'ai foi fou.
  6. Legumes ma pasta i ni tapulaa faatapulaa, ao le aofaiga o le falaoa e tatau ona faaitiitia.
  7. O lapisi e le tatau ona sili atu i le 2 i le aso. Mai ia i latou ua saunia omeletis, salakeke.
  8. Pulu pata ma fualaʻau - e oo atu i le 40 g i le aso.
  9. Kofe kava, tea e le faʻasalalauina ma susu, fualaau 'aina suamalie ma sili atu (e oʻo atu i le 5 mata tioata i le aso, ae afai o le meaai e aofia ai sou, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o sua ma lauti).
  10. Lafu fualaau faisua, lea e aofia ai aʻa, vineta, oloa susu.
  11. Kefir ma le siʻisi sisi e mafai foi ona faʻamaʻaina, puddings, cheesecakes e faatagaina.
  12. O fua suamalie ma suamalie ma fualaau aina e fautuaina.
  13. O le a fesoasoani le Rosehip teas.

Contraindications mo le maʻisuka

O le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka e faʻamaopoopo lelei. E tatau ona taulai totoa i le vaega o oloa ua matua faasaina, talu ai ona o le faʻaaogaina e oʻo atu ai i se paʻu matuia i le tulaga o le soifua maloloina, faʻafitauli. E laiti le lisi, ae e sili ona lelei i taimi uma e manatua ai meaʻai e le mafai ona e 'ai.

Le lisi faasaina mo le maʻisuka e aofia ai:

  1. O meainu malolosi e matautia; o le suʻeina e tusa lava pe i ai se tamai tioata e le aoga.
  2. Meaʻai talafeagai ole maʻi ole maʻisuka e le tatau ona aofia ai le sinapi ma le pepa; o meaʻai vevela e sili ona aloese.
  3. Faatasi ai ma le pepa, meaai ulaula ma mea manogi e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga.
  4. O le puaa ma le tamai mamoe e mafai ona oo atu ai i se ogaoga ogaoga i le soifua lelei, e pei o isi mea gaʻo tele.
  5. O vine, faʻi, soʻo se ituaiga vine e le talafeagai mo le maʻisuka.
  6. Selu, e aofia ai e le gata o suamalie, ae o sukalati foi o soo se ituaiga, aisa kulimi, pusa ma isi mea e gaosia ai, meli.
  7. E le faasaina le suāsusu; e faʻatagaina e faʻaaogāina, ae i le faʻamapulaʻa.

O le maʻi suka o se maʻi matautia tele, o le manuia o le tagata maʻi o le a faalagolago tele i le saʻo lelei. O se meaʻai lelei e fatuina e mo le tele lava o le avanoa e tausia ai le ola masani.

Auala e togafitia ai le tale mo le maʻisuka: otaota faʻatagaina, vailaʻau ma togafitiga faʻavae

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lava lea e le mafai e le vailaau faʻaonapo nei ona faʻamalolo atoatoa.

O tagata maʻi uma lava o le a faʻamoemoe e faʻavaivaia le faʻamaʻi, lea e aofia ai le faigofie ona ulu atu i faʻamaʻi i totonu o le tino.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tale e masani ona maua i totonu o faʻamaoniga o se malulu. E mafai ona aafia tele ai le faʻafitauli o le maʻi. E faʻafefea ona togafitia se tale mo le maʻisuka, e tatau ona iloa e tagata maʻi uma o le endocrinologist.

E iai se fesoʻotaʻiga i le va o le mafanafana ma le suka o le toto i le maʻisuka?

O le meaʻai e taua tele i le puipuiga o le tino, o ia lea na te puipuia le gasegase o faʻamaʻi pipisi, siama, ma isi.

O le mea lea, pe a oʻo i totonu se mea e oso ai, o lenei faagasologa e tulei ese ai i fafo o le faai. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o se mea e ono afaina ai le tino e mafai ona amata ai le gaosiga o le kulupu, lea e tafe i tua o le faai ma mafua ai le afu.

Afai o le mafanafana ma le malulu e fesootaʻi ma se faʻamaʻi pipisi, e taumafai le tino e tau ai, ma tuʻuina atu se aofaiga telēhormones.

Faatasi ai ma isi aʻafiaga lelei, latou te aafia ai le gaioiga o le inisalini, lea e le afaina mo se tagata soifua maloloina, ae o le maʻisuka o se taufaamatau. O sea faagasologa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese. Talu ai ona o le faʻaogaina o mea, o le faateleina o le suka o le toto e ono tupu.

O le maʻi pito sili ona matautia mo le maʻisuka o le taimi e sau ai ma se malulu ma e le taofia mo le silia ma le fitu aso. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻateleina o le kulukose o le toto, lea e oʻo atu ai i isi faʻafitauli.

Faʻafefea ona togafitia ina ia e le faʻaleagaina ai lou tulaga?

E iloa e toetoe o vavalaʻau talema uma e aofia ai le ava po o le tincture. E faʻaaogaina foi lenei mea i le tele o togafitiga faʻaleaganuʻu e faia i lona faʻaogaina.

O le lelei o aafiaga o nei vailaʻau o loʻo i ai moni, ae le o le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O lenei vaega o tagata e matua faasaina le faʻaaogaina o le ava i soo se ituaiga.

O le inu malosi o le ava e mafua ai le osofaʻi o ni meaʻai gaʻo i le plasma o le toto, ma atonu o lenei faagasologa o le a taʻitaʻia ai le alualu i luma o faʻafitauli eseese.. E faʻaaoga foi lenei mea i soʻo se vailaʻau o loʻo aofia ai le ava.

E le gata i lea, o le suka e masani lava ona maua i la latou tuufaatasiga, lea o le a afaina ai le maʻisuka. E i ai foʻi vailaau faʻamaʻi, e mafua mai i laau faapitoa, faʻalautele le tale.

E le tatau ona aveʻesea oe i fualaau oona, aua o le tele oi latou e lamatia mo le maʻisuka ona o latou faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, ma i isi tulaga, e ese mai ai, faʻalavelaveina lenei faiga.

O le mea lea, ina ia aua nei avea lona tulaga ma mea leaga, e tatau i le tagata gasegase ona suʻesuʻe ma le totoa pe o le a lenei mea poʻo lena vaifofo e aofia ai aʻo le i amata ona ave.

E le gata i lea, e taua le mafaufau o fualaau talafeagai e ono eseese mo ituaiga ituaiga o maʻisuka. Afai o le tagata maʻi o le ituaiga lona lua, ona faʻasaʻoina lea o le inisalini i lona lava, ma e le mafai saʻo ona iloa lelei ia sel.

Ma i le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini e gaosia i ni laʻititi laʻititi pe leai foi, o le mea lea e tatau i le tagata gasegase ona fai na o ia.

E tasi le vailaau e ono talafeagai mo le tagata e toatasi, ae le o se tasi.

Fuga papaʻu mo le maʻi suka

Mai le maʻi vaivai e fesoasoani:

  • Sedotussin. O se vailaau faʻasaina. Ua fautuaina mo le togafitiga o le vaivai ma le malogo e aunoa ma le gaosia o le sputum. O le Sedotussin e le tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻamoemoeina ma le faʻafefeteina o sui sui. O le metotia e 15 kalama i le aso mo se tagata matua, lea e tatau ona vaeluaina i 2-3 inumaga,
  • Paxceladine. O le aʻafiaga autu o le vailaau faʻasaina e faʻatatau i nofoaga o tautua o le tale. O le faʻasalalauga e le mafua ai fualaau moe. O togafitiga faʻatasi ai ma lenei mea faigaluega e amata mai i le 2 i le 3 aso. O le togafiti togafitiga e 2-3 capsules i le aso,
  • Synecode. O le antitussive antisussive agent o le gaoioiga tutotonu, ua faatonuina e aveese le maʻi maso. O le aʻafiaga autu o le Sinecode e faʻavae i luga o le taofiofia o le tale o le tale i le maualuga o le fatugalemu o le tino (ogatotonu tutotonu). Ole fualaau faasaina e le o se fualaau faasaina, o lea e taʻu mai ai o le umi o togafitiga ma lona faaaogaina e mafai ona umi. O le seinecode o loʻo faʻamatalaina i se fua o le 2 papa mai le 2 i le 3 taimi i le aso (faʻaaogaina i taimi masani),
  • Glauvent. O se vailaau faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi. I le faʻaaogaina o le Glauvent, e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga. O le meafaigaluega e le afaina ai le motumotu o le intestinal ma o loʻo i ai se aʻafiaga o le antispasmodic. Ua faatonuina i tagata matutua i se fuataga o le 40 miligrams mai le 2 i le 3 taimi i le aso, e fautuaina e faaaoga pe a uma ona 'ai,
  • Libexin. O lenei fualaau faasaina ei ai sina aafiaga o le gasegase, ma poloka foi le tale o le tale ma faamama le spasm mai le bronchi. E le o faʻamaonia le vailaʻau mo le siakiina o le tagata lava ia i vaega, faʻapea foʻi ma le lactase deficiency. O le dosiga e 1 le papa 3 taimi i le aso. O le togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Mai se mafana susu, e mafai ona e faʻaaoga:

  • Ambroxol. O lenei mea faigaluega o loʻo i ai se faʻamoemoega o le faʻamoemoega ma e lelei le tali atu i le faʻamamaina o le bronchi, e fesoasoani e faʻamalo ai le pipili ona o lona faʻasalalau. E le o faʻamatalaina i le taimi o le maitaga, faatasi ai ma faʻamafanafanaga (e tusa lava po o le a le mafuaʻaga), le i ai o se faʻalavelave faʻafefe i vaega o le vailaau faʻasaina, faʻapea foi ma le faʻasologa o leions o le gastrointestinal tract. E tatau ona e aveina 3 papa i le aso. O le vasega atoatoa e mafai ona tumau mai le 5 i le 14 aso, ao suia le fua i lea taimi ma lea taimi,
  • ACC. O se faʻamoemoega, lea e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le fausiaina o fusi uʻu. O le Acetylcysteine ​​ei ai le meatotino e faʻamalo ai le pipili ma fesoasoani i lona vave vave faʻamoemoeina. A o le i aveina le laupepa, e tatau ona tatala i totonu o se ipu vai, o lenei paluga e tatau ona faʻaumatia vave. E mafai ona faʻamaonia le vailaʻau mo tamaiti ma tagata matutua, ma o ona metotia i aso uma e mai le 400 i le 600 milligrams,
  • Mukaltin. O le vailaʻau ua faatonuina mo le faʻamoemoe lelei o le pipisi. O le metotia e mai i le 50 i le 100 milligrams 3-4 taimi i le aso. E tatau ona faʻamavae le laupapa i le 30 minute aʻo leʻi 'ai,
  • Mucosol. O fualaau faasaina ua i ai se mea e faamoemoeina. Faʻailoa i le 2 capsules 3 taimi i le aso, ma le umi o togafitiga e le tatau ona silia ma le 10 aso.

I le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le siva:

  • Lazolvan. O lenei oloa e faʻaaogaina mo le susu susu ma e iai sona faʻamoemoe. I le 3 aso muamua o togafitiga, e tatau ona e ave le 10 mililiters o le siva sau tolu i le aso, i le isi aso e 3 - faʻaitiitia i le 5 milliliters. E fautuaina e faʻaaoga i le taimi o taumafataga ma se vaega itiiti o le vai,
  • Kelieli. O le syrup e aofia ai mea masani, ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻaogaina o le sipuni ma faʻafefete ai gaogao. E le aoga i le taimi o le maitaga ma le faʻalepalega patino i vaega. O le tui o le 5 milliliters o le siva 3 taimi i le aso. O le togafitiga e tumau mo le tasi le vaiaso ma le lua aso,
  • Linkas. O lenei syrup e faʻavae i luga o laau. E faʻaaogaina e faʻamalolo ai spasma o le bronchi ma faʻavauvau se mealilo. E taʻu atu i tagata matutua le 10 mililiters 3-4 taimi i le aso. Lulu le suauu aʻo lei faʻaaogaina.

O fua o loʻo mulimuli mai i tagata o le a fesoasoani i le faʻamaloloina o le tale i le maʻisuka:

  • paina tiloni. O lenei meafaigaluega ua fautuaina mo le faʻaitiitia o le kulūkose toto ma le faʻavae o le tale. Ina ia saunia, e tatau ona e faaopoopo 250-300 milliliters o le vai inu i le afa o sipuniti o mea manogi. E le manaomia le suamalie o le lauti ma le meli, e fesoasoani i le faateleina o le suka,
  • vai susulu. Mo le kukaina, faʻafefe le fulu ma faʻafefe le sua i totonu o le ie, ona faʻafefiloi lea ma le aloe ma faʻaaoga i ni vaega laiti i le aso atoa,
  • tanu tanu. O lenei fofo faʻaleaganuʻu e leai sona aʻafiaga i le glycemia ma e mafai ona taulimaina ma le lelei ia faailoga o le tale. O se vaega itiiti o le faʻaletaina o le togi e tatau ona kukaina pe teuteuina le meaʻai, ona sasaa lea o le vai tafe. O nai ipu o lenei vaiinu i aso taitasi o le a saofagā i se vave faʻafouina,
  • faʻamaʻiina ma suauu taua. O ia ituaiga taualumaga e taua tele lona togafitiga ma e le solia i soo se ituaiga o le maʻisuka.

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

E uiga i foliga o togafitiga o malulu ma faʻamaʻi viral i le maʻisuka i le vitio:

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona afaina tele ai le tino. E fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli ona o le gaosia o hormones e aʻafia ai le insulin.

O le mea lea, e taua tele pe a tupu sea uiga, amata togafitiga e faʻaitiitia ai i se taimi vave e mafai ai. Ae peitai, e tatau ona e faaeteete i le filifilia o vailaau, e le tatau ona aofia ai ava malosi ma laau e aafia ai le gaioiga o le inisalini.

Meaʻai mo le maʻisuka: togafitiga

Aʻo leʻi filifilia vailaʻau, e tatau ona e malamalama pe aisea ua i ai le tale mo le maʻisuka? Mafuaʻaga talafeagai:

  1. O le maʻi suka e faʻatasi ma se faʻaitiitiga patino i le gaioiga o le tino puipuia. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tale e mafai ona avea ma se nofoaga masani o se malulu po o se fulu.
  2. O le faʻamaʻi e tele lava ina mafua ai le faʻavasegaina o le gaioiga ma le innervation o totoga i totonu. E faatatau foi lenei mea i le mucous membrane o le vaega o le respiratory tract. Maʻa mucous faʻamaʻi e ono mafai ona aʻafia i siama e mafua ai le tale.
  3. O maualuga maualuga o le maualuga o le toto suka ua faaalia e faateleina ai le lamatiaga o allergies. E le mafai ona maua le kulukose ona o le le lava o le inisalini. E le talafeagai le tali atu o se mea e afaina. O le mea lea, o le faailoga e ono i ai se mea faʻafefe.

Faʻatasi ai ma le natura o le faʻalavelave o le faʻaʻailoga ma viral infections, o le tale e faʻamamago ma e leai se aoga. Faʻasolosolo i maʻi o le alamaʻi, o le susu ma le tele o sipuni. E faʻapefea ona togafitia nei ituaiga o faʻamaoniga e lua?

O le faʻaaogaina lea o foliga sili ona lauiloa mo le togafitia o faailoga malulu. O fualaau mama mo le maʻisuka e le faigata tele ona filifili.E na o le tatau lava ona gauai atu i mea o loʻo i totonu o vailaau o ausilali. O le tale o le tale e le tatau ona aofia ai ni togafitiga, oona e afaina ai ma mea matautia i totonu o le tuufaatasiga.

O le tae vaivai e tatau ona togafitia i fualaau faasaina:

Mo allergies, e tatau ona e faʻaaoga:

Mai se mafana susu, e mafai ona e faʻaaoga:

Ina ia aua le faʻamalosia ai faʻamaoniga o le maʻi ma faʻaitiitia aʻafiaga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O fualaau oona e le fautuaina e faʻaaogaina naʻo oe.

E taua le manatua o fuainumera o fualaau oona ua na o se aʻafiaga faʻapitoa. E taua tele le fuafuaina o le mafuaaga o le maʻi ma galue ai. E taua tele lenei mea mo maʻi purulenti o le tino faʻaleleia.

O vaifofo mo le maʻisuka e le manaʻomia ona faʻaaoga i totonu o maʻa. O se laupepa masani o le syrup.

E faigata tele ona suʻe le tale tipu mo le maʻisuka. O le tele o vailaau faʻasaina o loʻo iai le suka poʻo le ava malosi, lea e faʻamaonia i lenei maʻi o le endocrine.

E mafai lava ona e maua le suka gaʻo e leai se suka mo le maʻisuka. Filifiliga talafeagai:

  1. Lazolvan - faʻaaogaina mo foliga susu, ei ai lona faʻamoemoe. O le le lelei o le mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o meaʻai.
  2. Gedelix o se vailaau masani lea e faʻateleina ai le faʻaogaina o le toto. E i ai le tapulaa maualalo ole faʻailoga.
  3. Linkas o se isi togafitiga o laau afu. E mafai ona faʻasaʻoina le pipisi o le bronchi ma fesoasoani i le talepe o le mealilo.

Faʻatasi ma se fatu mago ma le natura o le faʻalavelave o faʻaʻailoga, e le tatau ona e faʻaaoga fualaau o loʻo taʻua i luga.

Fofo faʻapitoa

Tulāfono masani o le tale mo le maʻisuka e le o taimi uma o se panacea. O le a se isi mea e mafai ona faʻaaogaina mo ia tagata gasegase? O togafitiga Endocrine o le tulaga lea e mafai ai ona sili atu le fetaui lelei o togafitiga a tagata. E na ona taua le vavaeeseina o le auai o allergies i soo se vaega o le fua.

Togafitiga o le tale mo le maʻisuka ma togafitiga faa-aganuu:

  • Tea ma le kirnamon. E le gata o le faamamaina o faʻamaoniga, ae faʻaititia ai foi le toto suka. Aua le faaopoopo le meli i le lauti, e faʻaleleia le kulukose.
  • E le afaina le glycemia, ae mafai ona fesoasoani e taulimaina faailoga. Faʻaaogaina i foliga o deco deco poo teas.
  • Laʻau vela. O le fualaau faisua ua kukaina, afifiina i totonu o le ie susu. E faʻafefiloi le vai ma le aloe o le sua ma ave i ni vaega laiti.
  • O faʻalavelave faʻaleagaina o suauʻu e tatau ona faʻaalia ma e le faʻasalaina i le maʻisuka ituaiga 2 ma le insulin-e faalagolago.

Filifilia se fofo lelei ma saogalemu le fofo fofo e le faigata tele.

Isi fautuaga

Filifilia o le tale sao i le maʻisuka e le lava. O tulafono nei e mafai ona fesoasoani e faʻaumatia le faʻamaoniga:

  1. E tatau ona pulea le suāuʻu mo faʻamaʻi pipisi i le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.
  2. O le inflammation e mafai ona mafua ai le ketoacidosis. Ina ia puipuia nei maʻi o le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina atu le urine e suʻe ai le acetone.
  3. O le manaʻomia mo le inisalini e faʻatupulaʻia i le 25% pe sili atu faʻatasi ai ma fiva. E tatau ona manatuaina lenei mea e tagata maʻi o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, e tulai mai foi le manaʻomia mo lenei vailaau i nisi taimi.
  4. Faʻateleina le toe faʻaleleia ma aloese mai le acidosis ma le tele o meaʻai.

O lou tulaga e tatau ona mataituina e se fomaʻi. O lea e mafai ai ona e filifilia le tala o le tale sili ona lelei ma aloese mai le tele o taunuuga le lelei.

O le a le sootaga i le va o le toto suka ma le tale

E aliali mai o le tale o se puipuiga o le tino, faatasi ai ma le fesoasoani lea e taumafai ai e foia le faʻamaʻi ma poloka le ala o siama ma allergens e taumafai e ulu i totonu o le tino. A oʻo ina faʻaoʻo se meaʻai, e tali atu le tino i le tale, ma taumafai e togi le "tagata faʻalavelave" mai le faʻaʻa.

I isi tulaga, o le tali atu i se mea e maua ai le allergen e mafai ona faʻaleagaina ai le sinuses e maua ai le faʻamalosi. O lenei siama e tafe i tua o le faai, ma e oʻo atu ai i le tale.

Lagona le mautonu ma ona faailoga

Afai o le tale e afua mai i se siama, o le tino e taumafai e foia, ma o le mea lea e tatala ai le tele o hormones. Mo tagata maloloina atoatoa, e lelei tele, ae mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e afaina i faigata.

I le uma, ua iloa o hormones e aʻafia ai le gaosia o le inisalini i le tino. E le afaina pe afai o le inisalini e masani pe afai o se sauniuniga ile insulin e avea ai le tagata maʻi ma vaega o le togafiti o le maʻisuka, i soo se tulaga, o se mea e tupu ai le maʻisuka o le a faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose toto.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua se tale lea e sili atu i le vaiaso e tasi, ona tupu ai lea o le maualuga o le maualuga o le suka, lea e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

O se tasi o nei faʻafitauli o le ketoacidosis. O le faʻamaʻi ua faʻaalia i le faateleina o le aofaʻi o le suka i le toto. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻatali seia maeʻa le malulu ma le tale na oi latou lava, ae tatau ona e faia togafitiga faʻafuaseʻi.

Faʻavaeina o le tale tala

E pei foi o isi vailaʻau, o le taela o le tale e aofia ai mea e gaosia ma e nafa ma le togafiti. I le faaopoopo atu ia i latou, o gasegase gasegase o togafitiga e aofia ai:

  1. puipuiga
  2. mea manogi
  3. mea inu
  4. solvents.

O nei mea e manaʻomia ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le oloa i se mea matagofie ma le tofo. O gaioiga uma e le gaioiolosi ma le toaga i tala o le tale e mafai ona aʻafia ai le toto toto ma isi faailoga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le ava malosi ma le suka i le tala o le tale, o tagata autu ia, o le a mafua ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea e sili ona le aoga i le tele o vitussive vailaʻau o le suka. Aʻo aʻafia e le toto, o le maualuga o le kulukose e tatau ona tulaʻi.

O faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le ava malosi.

Ae o lenei oloa o se vaega o le tele o le koko suka, ma o lo latou faʻaaoga e faʻaleagaina ai le gaioiga o le tino i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O gaioiga aoga i vavao o le tale, e pei o le guaifenesin ma le dextromethorphan, e saogalemu mo le maʻisuka, ae e tatau ona matua vaʻaia i atumaga ua faatonuina.

Ae o isi syrups o loʻo i ai mea e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga, ma e mafai ona lamatia mo le maʻisuka. E uiga i le paracetamol ma le ibuprofen. O nei vailaʻau ei ai aafiaga leaga i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise lava mo i latou o loʻo i ai ni faʻafitauli tau fatuga. E le gata i lea, o le ibuprofen foi e faateleina ai le maualuga ole kulukose o le toto ma faaitiitia ai aafiaga o fualaau o le maʻisuka.

Aneti-taameni ma pala oona, lea o loʻo i ai i le sipuni, e saofagā i le faʻafefe o le suka i totonu o le toto ma aafia ai le gaioiga o le inisalini ma fualaau faʻamaina.

Saogalēmū saogalemu

I le faaopoopo atu i vailaʻau faʻasaina ma le maualuga o le suka ma le ava malosi, o loʻo i ai ni mea e sili atu le saogalemu e mamanuina faapitoa mo togafitiga o malulu ma uluga i le maʻisuka.

O fualaau nei e tatau ona ave e lenei vaega o gasegase. O laʻau vao e mafai ona fesoasoani e faamalūlūina se gutu faʻafefe. Ae ao lumanaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona faitau ma le totoa le tuufaatasiga o le vaiinu:

cinnamona - faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona fai mai, e mafai ai ona e faʻaititia le toto toto i togafitiga faʻatoʻa

meli - faʻasaina le suka.

O le mea lea, e tatau ona maitauina le faʻaeteete i mea uma, ae muamua e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Talu ai ona o faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai le taleni sili ona mama o le maʻisuka, o lenei vaega ole gasegase e tatau ona aloese mai faʻamaʻi i soo se auala. Ma afai e ulu pea i totonu o le tino, ona tatau lea ona faʻaumatia i le vave e mafai ai.

O le a le puipuiga

  1. Pe a foliga mai o sina tau, e tatau ona matua pulea le maualuga o le suka. E tatau ona faia lenei mea pe a ma le 5 taimi i le aso, ma i se tulaga ogaoga - i le 2 itula.

Afai ei ai ni masalosaloga o le ketoacidosis, e matua faanatinati le pasi o le sailiga mo le auiliiliga, ina ia mafai ona iloa ai le acetone i totonu. O lenei mea o le a fesoasoani i le fomai ma le maʻi e maua le taimi.

  • E iai se tulafono e le maluelue mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka: pe a oʻo i le maualuga o le vevela o le tino i luga atu o le 37.5 ° C, o le manaoga o le inisalini i aso taitasi e faʻatupulaʻia e le ¼ le tasi ma tikeri taitasi.
  • I le puipuia o se faʻamaʻi tele, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaomia se vai tele.

    O vailaau faafomai i la latou tuufaatasiga e le tatau ona aofia ai le suka po o le suamalie. Muamua, o lenei mea e faʻaaogaina i pa'ū, potions ma syrups. E ui o le vaega mulimuli i le tele e le oi ai le suka ma le ava malosi, talu ai o le ava malosi e aafia ai le toto suka.

    O suauu e maua ai le mucolytic ma le antispasmodic aafiaga, faʻamaluluina le manaʻoga i le tale ma faʻaleleia le manava. I le tulaga pe a ulu se tale i totonu o se "laasaga", o lona uiga, ua amata le gaosiga o le gaosiga, o mea suamalie e fesoasoani e solo le fagu viscous e natia e le bronchi, faafaigofie le tale ma faafaigofie le vave aveeseina o le toto.

    E mafai ona ou ave le hepatitis C i le maʻisuka?

    ASD 2 mo le maʻisuka ituaiga 2 o se isi taumafaiga le faʻamalosi e faatoilaloina se faʻamaʻi faʻasese. O le faʻapuupuuga mo le biostimulator e tu mo Dorogov Antiseptic Stimulator. Mo le sili atu i le 70 tausaga, o le mea fou a le sui tauva o le saienisi e leʻi aloaia e fomaʻi aloaia.

    E faigata ona faʻamasino pe tatau ona talia aloaia e le fualaau faʻamaonia pe leai foi, e sili atu ona taua le malamalama pe fesoasoani le ASD i le maʻisuka, ona o le fualaau faasaina e leʻi pasi atu i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

    Talafaasolopito o le foafoaga

    I le ogatotonu o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na maua ai e le falesuesue faalilolilo se faʻailoga a le setete ina ia fatuina se vailaau fou fou e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma puipuia ai mai le faʻamalolo. O se tasi o tulaga autu o le maua lautele o le fualaau faasaina, e pei ona fuafua mo le tele o le gaosiga. Na o le All-Union Institute of Experimental Veterinary Medicine na feagai ma le galuega na faatuina e le Malo.

    Ulu o le saienitisi suʻesuʻe A.V. Doroko na faʻaogaina auala e le masani ai mo ana suʻesuʻega.

    Simple froke sa avea o se punavai o mea e masani ai. O le faia o sauniuniga na faaalia ai:

    • Mea faʻapipiʻi
    • Faʻasailaloina avanoa faʻalolololo
    • Faʻasalaga o faʻamaʻi,
    • Faʻaleagaina le aoga.

    Ina ia faaitiitia le tau o le fualaau faasaina, na amata ona latou aumaia le fualaau faasaina mai aano o manufasi ma ponaivi. O ia suiga e le afaina ai lona uiga lelei. O le matavai muamua na faʻailoaina i luga o le laʻitiiti. O le vaega ole ASD na amata ona faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2.

    I le taimi muamua, na faʻaaogaina le mea fou mo le pati, ma o volenitia o loʻo iai ni suʻesuʻega leai se faamoemoe na auai i le suʻega. E tele gasegase na toe maua, ae o le aloaia o le faʻamauaina o le fualaau faasaina e leʻo mulimuli mai.

    Ina ua mavae le maliu o se saienitisi, o le suesuega sa faamaa mo le tele o tausaga. O le taimi nei, o le tama teine ​​a Alexei Vlasovich Olga Alekseevna Dorogova o loʻo taumafai e faʻaauau le pisinisi a lona tama e faʻamalosia le faʻamalologa faʻalauiloa i tagata uma. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le ASD i vailaʻau vailaʻau ma le dermatology ua faatagaina aloaia.

    I le vitio Ph.D. O.A. Dorogova e talanoa e uiga i le ASD.

    Faʻavae ma le masini o le faʻaalia

    O le gaosia o se mea e faʻaosofia ai le antiseptic e le tutusa ma le faʻapipiʻi o le tele o meaʻai. Nai lo o vailaʻau faʻamaʻi ma mea taumafa, o loʻo faʻaaogaina mea masani mai i ponaivi o manu. O le meaai ma le ponaivi o le gaʻo e faʻapipiʻiina e ala i le faʻaleleia o le masima. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le a faʻaaogaina le meaola i totonu o microparticles.

    O le tuufaatasiga o biostimulator e aofia ai:

    1. Carboxylic acids
    2. Suauu mata ma le le ova,
    3. Suavai
    4. Suavai.

    O le fuataga e aofia ai le 121 vaega o le tuufaatasiga o meaola talafeagai mo le tino o le tagata. Faʻafetai i tekonolosi faʻapitoa, o le togafitiga o le maʻisuka ASD 2 e pasia le taimi o fetuutuunaiga, talu ai ona e le teenaina e siama o le tino o le tagata le vailaau, aua e tutusa lelei lava ma latou fausaga.

    Muamua lava, o le adaptogenise e faʻafaigofieina le gaioiga o le tino tutotonu o le tino ina ia mafai ai ona pulea uma totoga ma faiga e ala i le tino auto. O le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻamalosi malosi gafatia o le tino o le maʻisuka, e faʻamalosia ai sβ β-pipisi.

    Fetuunaiga i suiga e suia ai le siosiomaga, e fetuunai o tatou tino. O le galuega o le puipuiga, endocrine ma isi faiga e faʻatulafonoina e le faʻalavelave popole.

    I le fetuunaʻi, e sui suiga o le tino - o faʻamaoniga o le atiaʻe o faʻamaʻi.

    O le toe faʻafoʻisia o faʻaagaga a le tino, o le ASD-2 adaptogenise e galue tutoatasi e fausia ai lona lava puipuiga faʻafefe. E le maua e le stimulator se aafiaga faʻapitoa o le hypoglycem: e ala i le faʻamautuina o metabolic processes, e fesoasoani i le tino e faʻatoʻilaloina ai le faʻamaʻi lava ia.

    O le a le aoga o le maʻisuka mo le maʻisuka

    E lua ituaiga o musika antiseptic o Dorogov ua gaosia: ASD-2 ma le ASD-3. O le lautele e faalagolago i le tele o le vaega. O le filifiliga muamua e mo le faʻaaogaina ile tautala.

    Faʻasolo ile lalolagi uma ile mea uma - mai le toothache i le pulmonary male ponercurism:

    • Tuʻu faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi,
    • O mata ma taliga faʻamaʻi ma le mumū,
    • Goiter ma le rhinitis
    • Gynnecological problems (mai faʻamaʻi pipisi i fibromas),
    • Manuaga o le gasegase (colitis, maʻi suka),
    • Faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave
    • Vailaau vevela,
    • Loto fatu, toto maualuga,
    • Rheumatism, sciatica ma gout,
    • Vaʻaia o le tino
    • Mafuaaga
    • O maʻi faʻapitoa e pei o lupus erythematosus,
    • SD o soo se ituaiga.

    O le vaega lona tolu e mo le faʻaaogaina i fafo. E faʻafefiloi ma le suauu ma faʻaaogaina e masani ona togafitia faʻamaʻi pipisi o le paʻu - eczema, dermatitis, psoriasis, e faʻamaʻi ai manua ma faʻateʻa ese meaʻai.

    I le faʻatulagaina o le ASD-2, o le maʻisuka e matauina:

    1. Faʻaitiitia le faʻaitiitia i le glucometer
    2. Lelei lelei, malosi maualuga le tetee,
    3. Faamalosia o puipuiga, le leai o se malulu,
    4. Faʻaleleia o le Digestion,
    5. O le leiloloa o faʻafitauli paʻu.

    ASD 2 mo le maʻisuka ua na o se faʻaopoopoga i togafitiga e pei ona faatonuina e le endocrinologist e faʻaleleia ai le lelei o le ola o le maʻisuka.

    E sili atu i le ASD-2 ma pe faapefea ona faʻaaogaina mo le maʻisuka - i lenei vitio

    Fautuaga mo le faaaogaina

    E tele fautuaga i auala e faʻaaogaina ai le faʻaosofia i le maualuga o le aoga. E aoga le faamasani i le polokalame, lea na fatuina e le tusitala lava ia. E tusa ai ma le fua o le tagata na faia mea fou:

    1. Mo tagata matutua, o se tasi o fualaau o fualaau faasaina e mafai ona i ai i le va o le 15-20 pa'ū. Ina ia saunia le fofo, faʻafefe ma faʻamafanafana le 100 ml o le vai (i le foliga masani, faʻapea foi ma le minerale poʻo le carbonated, e le talafeagai).
    2. Faʻaaoga le ASD-2 mo le 40 minute. ao lei faia taumafataga, taeao ma afiafi mo aso e lima.
    3. Afai e tatau ona e ave isi vailaʻau i le taimi e tasi, o le vaeluaga i le va oi latou ma le ASD e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu itula, aua o le faʻamalosi e faʻaititia le aoga o fualaau. O le malosi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ai ona e faia se mea e faʻafefeteina ai soʻo se mea oona.
    4. Fai se malologa mo 2-3 aso ma toe fai nisi nai vasega.
    5. I le averesi, latou te ave vailaau mo le masina, o nisi taimi e umi, e fuafua i le togafitiga.

    O le vaifofo ua saunia mo le taumafaina e tatau ona onā i le taimi nei, talu ai ona o le faʻamalosia i le taimi e teuina ai. O le fagu e teu i se mea malulu ma malulu i totonu o se afifi faʻamaufaʻailogaina, na o le pu mo le tuilani o loʻo tuiina mai le fola.

    O le faʻaaogaina o le ASD mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia, pe afai e mafua ona o le malosi o le malosi e osofaʻi ai le manufeʻa, o le faʻalavelave sili lea i le gaosiga o le gaʻo i le maʻisuka.

    O se faʻamatalaga lautele mo le ave o le ASD mo soʻo se faʻamaʻi:

    Aso o le vaiasoFaʻafeiloaʻi o le taeao, faʻafefeAfiafi o le afiafi, faʻafefe
    1 aso510
    2 aso1520
    3 aso2025
    4 aso2530
    5 aso3035
    6 aso3535

    I le aso lona fitu, e tatau ona e malolo ona ave lea o le 35 tafe 2 taimi i le aso. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le tino, e mafai ona faia faʻamalosi i totonu, microclysters.

    I luga o le Initaneti poʻo totonu o falemaʻi faʻatoʻaga (i ASDs masani) e mafai ona e faʻatau se oloa na afifi i 25, 50 ma le 100 ml fagu. Tau tau taugofie: 100ml pusa e mafai ona faatauina mo 200 rubles. O le amber po o le paʻu suamalie o loʻo i ai se manogi lelei. E tele e inu ai i le vine vine.

    O le auala muamua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le lelei tele mo le faʻaaogaina totonu o lenei vitio

    E aoga le maʻisuka mo maʻi uma?

    O le mea e faʻamalosi ai e leai se faʻamavaega faʻamaonia; o le tele o le maʻisuka e faʻatagaina togafitiga masani.

    Faatasi ai ma aafiaga itu e mafai:

    • Tali atu i le Allergic
    • Dyspeptic disorders
    • Faʻaleagaina o le paʻu o gaioiga o le manava,
    • Tigā.

    E le o se isi mea e mafai ona e mauaina se vaifofo ma ni ituaiga o aafiaga tele e faʻamalolo atoatoa ai faʻamaʻi tuga e aunoa ma ni aʻafiaga, pei o se tupulaga fou o le ASD. Masalo ona e leʻi faatagaina o ia e le au ofisa ona o le fomaʻi e faʻaosofia, 80% o fualaau oona e tatau ona aveesea mai le gaosiga.

    O faleopathic ua faia e faʻalauteleina ai le soifua maloloina ma le puipuiga e avea o se faʻaopoopoga i vailaʻau autu e maua ai le suka, ma o le ASD e leai se faʻalavelave. Mo tamaiti uma ma se tagata matua matua o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi ma faʻasolosolo faʻamaʻi tumau, o le a fesoasoani le vailaau e toe faʻafoʻi ai tali talafeagai.

    ACC mo le maʻisuka: faʻapefea ona ave fualaau mo le maʻisuka?

    O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻiina ACC e faʻaaogaina i le faatinoga mo le faʻafefeteina o le sputum ma le aveeseina o congestions mucous mai le gasegase respiratory. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata latou te iloa o lenei meafaigaluega e mafai foi ona faʻaaogaina faʻamaʻi cardiovascular. I lenei tulaga, o le ACC e masani ona faatonuina mo le maʻisuka.

    O lenei gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le endothelial ao aveina lenei fualaau faasaina. E le gata i lea, o nisi fomaʻi e faʻaaogaina se vailaau faʻapitoa mo le gasegase ma le vavalo.

    O le mea lea, aua e te fefe pe afai ua faatonuina e le fomaʻi finocrinologist se talavai i le maualuga o le suka, ma o faatonuga e fai mai o vailaau e avea o se mea e faatalitali ai ma le suavai. I se siʻosiʻomaga laʻititi ma vasega pupuu, o loʻo faailoa mai le ACC i le maʻisuka ma e leai se faʻailoga.

  • Tuua Lau Faamatalaga