E faʻapefea ona fai le pupu fuamoa o le Chia mo Vegan, Slimming, Gulmini Gourmets

O faʻamanuiaga o fatu chia i o tatou tino e le mafai ona faʻaititia.

latou te maua ni nai kalori

latou te aofia ai le tele o fila

latou te aofia ai le tele o antioxidants

ua na o le polotini pamu

oi latou o se punavai taua o le omega-3 aitema gaʻo

A tatou faʻafefiloi fatu fatu i le vai, latou te maua le tumau o le helium, ma o le faʻauʻuga mulimuli o le pudding e masani lava ona tutusa ma le moa poʻo le yogurt. Matou te ofoina atu ia te oe 10 mea mataʻina mo fualaau pia, e aunoa ma se mea e le mafai ona e faia i lau taeao!

Fua Faʻatatau

O fatu a Chia e tele mea aoga. O meaalofa nei o le natura, lea e tatau ona faʻaogaina.

E lava le aofia ai i lau taumafataga i se vaega itiiti mo le 'aiga o le taeao, ma o le taimi lava lea o le a mafai ai ona iloa faʻalelei. E faʻaaoga lenei mea i foliga vaaia, tulaga masani o le tino, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o puipuiga.

E tutusa lelei le taunuuga o le ausia ona o le tele o amino acids. O loʻo i ai vitamini o vaega A, B ma E. E le gata i lea, e aoga le talanoa faʻatasi e uiga i le tele o minerale. O nei calcium, potassium, magnesium, phosphorus ma le tele o isi.

O le kalori matāʻupu o lenei oloa e laʻitiiti, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e tusa lava mo tagata o loʻo i luga o se meaʻai. O se pea o le sipuni tele o fatu e lava lea e saunia ai se tasi e tautua. I se tulaga lautele, e tatau ona e manatua le fetaui talafeagai, mo le 1 sipunipuni o fatu, 3 sipuni tele o yogurt, susu poʻo se isi oloa.

Chia fatu e lautele. Vegan ma lena tagata o loʻo faʻafeiloaʻi i se taumafa taumafa lelei e mafai ona faʻatau saogalemu ma saunia nei fatu. Latou te le manaʻomia ona kukaina, o le oloa e faʻatoʻa tupu mai fualaau.

Pudding meaʻai

O fatu a Chia e lelei le tele o mea manogi. E mafai ona e talanoa e uiga i aoga o le kinnamona po o le nutmiga mo se taimi umi, ae e sili atu le faia o se meaʻai manaia tasi.

O faletalimalo taitasi e mafai ona suia ma le saogalemu ia fualaau i lona tofo, ma tuu ai na o le faavae o fatu ma le susu susu.

Meaʻai

  • popo niu e gaosia ai le suamalie, suamalie gaʻo, e mafai ona e ave almond, pe tusa ma le 200 kalama,
  • E tusa ma le 60 kalama o fatu,
  • 0.5 tsp - vanilla
  • 1 tsp - onamamoni
  • 0.5 nutumu ma le totoa,
  • I le taimi nei, tuu aso ma fugalaau.

O le kuka e faigofie ma e masani lava e le suia e faalagolago ile mea e fai.

  1. O le kulimi e tatau ona fefiloi ma fatu ma faʻatagaina e faʻaaoga. O le a lelei pe afai e saunia le kuka i le taeao i le afiafi. I se tulaga ogaoga, na o le 20 minute i totonu o le pusaaisa ao le i faaaogaina e lava e faamalulu ai fatu.
  2. Ua faaopoopo mea manogi uma ma ua toe faʻafefiloi le paluga.
  3. O fualaau ma fualaau aina e tatau ona tipi i ni vaega matagofie. Ua faaopoopo i le paluga i le laasaga mulimuli.

O se tali manaia o le ai ai i se puff dessert. E le tatau ona faʻafefiloi le fualaau aina ma le tumu o le tumu. E mafai ona tuʻuina atu ile pito i lalo o le pesini poʻo teuteu le mea suamalie ile pito i luga. O le talimalo e tuʻuina avanoa mo mafaufauga.

Mo le ulaula, e mafai ona e teuteu ma le saogalemu i le sipuni suamalie, fafasi i le vevela ma o le ae maua se meaʻai faleʻai ma se mea sili e auauna atu ai ma muamua le tofo.

Laʻau palu

O le paʻu pudding o se mea manogi lelei ma muamua. O lenei mea taumafa ua saunia i le almond poo le susu o le niu.

O mea manogi uma ma mea e faʻaaogaina e fetaui lelei ma le ofoofogia o le tuufaatasiga o fatu chia ma le susu. E mafai foi ona e kukaina se keke faapena i le yogurt, pe afai e te manao ia sili atu ona suamalie ma sili atu ona lelei.

Chocolate Pudding

O tagata fiafia i laʻau suamalie e sili ona latou fiafia i mea uma sukalati.

E mafai ona saunia le pia pia i le tofo o tagata pele e tutusa. E leai se mea faigata i le faʻaopoopoina o le aofaiga tatau o sukalati.

Royal Raspberry Pudding

Mo i latou oe mananao e filifili le suamalie sili ona suamalie, o loʻo i ai se fua o le tupu.

O se faʻaopoopoga lelei lea o meaʻai e mafai ai e oe ona fiafia i puddings ma lagona uma a latou faʻailoga. O le uiga autu o lenei mea taumafa o le faia lea o se laulau.

O mea faigofie e faigofie:

  • 5 tbsp. l - fatu fatu,
  • 1 tbsp. - susu almond,
  • 1 tbsp - laulaau ma fugalaau.

E sili ona lelei le ave o fua i le afa. E le tatau ona faʻamaʻi, e oʻo lava i le taumalulu e mafai ona faigofie ona maua se luʻu fou.

  1. O fatu Chia e tatau ona fefiloi ma susu susu. E mafai ona avea ma almond poʻo niu. O le faʻafefiloi e tatau ona tuʻu i le pusaaisa mo le 5 itula. Ma o le tumau o le a fetaui lelei mo le pudding.
  2. O pipi e vavae ese i totonu o se mea faʻaleleia. E sili atu le tuʻuina o se tupe itiiti mo teuteuga. Aua e te faʻafefiloi fugalaau faʻatasi ma blueberries.
  3. O avanoa o le a manaʻomia ona suia i se tioata manino. O le mauaina o ipu matagofie e taua tele mo le tautua i lenei pudding pryding.
  4. E te manaʻomia le tuʻuina o oloa i totonu o se atigipusa i luga ole laupepa. O le muamua o fugalaau, o le lona lua o fatu fatu ia ma le susu, ma le lona tolu o blueberries. O le laasaga mulimuli e teuteuina i fua fou. E mafai foi ona faaopoopo fualaau e pei o mango.

O le taunuuga o se mea manaia matagofie matagofie. E mafai ona tosina atu i ai se tasi o ona foliga vaaia. Mai le aiga o le taeao o le a le mafai ona teena uma fale. E le gata i lea, o vaega ia e maofa le soifua maloloina ma le natura. Latou te fesoasoani i le faamaloloina o le tino.

Ulutala muamua mo vegans

O le taeao e tatau ona matagofie, soifua maloloina ma vave. I le tulaga o se pudding faapena mo le po, e tatau ona e faia se avanoa, ona totoe ai lea na o le tuʻuina atu o le ipu i totonu o laʻau ma teuteu. O tamaiti ma tagata matutua o le a le teenaina le 'aiga o le taeao.

E sili le masani i se aiga i se soifua maloloina lelei. O mea sili ona le masani ai e mafai ona aofia ai. Aemaise lava, o le pumpkin option e lauiloa. Pe a filifilia le susu, e le tatau ona faʻatapulaaina ou mafaufauga; e mafai ona e taumafai e tosoina i le oat, popo, almond ma isi susu.

O le tele o faletalimalo e le o iloa le lelei o meaai vegan. I se upu e uiga ia te ia, e manatua e tagata uma fualaʻau 'aina, ae e mafai lava ona le mafai ona mafaufau i ai se faleaiga meaai matagofie.

O le mea moni, o le fatu pia e mafai ona fatufatuaʻi ma muamua. E faigofie lava faʻatulagaga faʻalagolago i le mea na tupu. O se taumafataga taeao lelei tele, taumafataga faameaalofa po o meaai mo tamaiti, o le mea e teuteuina ai na faia tutoatasi.

Umi suamalie ma le zucchini i le suauu suamalie suamalie

Ou te manatu e toatele ua uma ona latou faalogo e uiga i fatu o le chia po o le Sage Sipaniolo. O nei fatu laiti, e foliga tutusa ma fatu o le flax, e tele a latou mea aoga. I totonu o le vai, o le fatu o le chia e pulapula ma faateleina le lapopoa i le 12 taimi. O le fatu lava latou e le oi ai se tofo faʻamaonia, o lea e faigofie ai ona faʻaopopo atu i ipu eseese, yogurts, salads, cheese cheese, etc. I le asō, ou te manaʻo e ofoina atu ia oe le sukalati ma fatu fatu.

Laasaga ma lea laasaga ma se ata

O nisi faʻamatalaga e uiga i le aoga o lenei fatu.
O aoga aoga o fatu fatu

E iai tala e uiga i aoga o le fatu chia, e aunoa ma le faʻateleina. O nisi taimi mai mea uma e fai mai e uiga i lenei oloa sili-e le mafai ona iloagofie mea e faʻavae i suʻesuʻega ma mea e naʻo luga o tala. O le mea moni, e aoga mo le au faifaatoʻaga e siosiomia fatu fatu a chia ma le tele o faʻamatalaga e uiga i vavega o nei fatu. Faʻatauga i aso nei o se auupega mamana, seʻi o tatou vaavaai atili i le tuufaatasiga ma meatotino o lenei oloa.

Tatou amata i mea moni. 2 sipuni tele ole fatu fatu:

31% suamalie (soifua maloloina), 16% o le protein, 44% carbohydrates ma le 38% fiber.

Na o le 85 kalori
2 taimi sili atu omega-3 gaʻo sili atu nai lo le 100 kalama o lemoni,
41% o le taumafa i aso taitasi o fiva taumafa (fiber),
6 taimi sili atu le konisini nai lo se ipu susu,
32% o le faʻaaogaina i aso taitasi o le magnesium,
6 taimi sili atu le mamafa nai lo le meaʻai
64% sili atu le potassium nai lo le faʻi tasi,
Faalua le tele o antioxidants nai lo blueberries.

E le gata i lea, o fatu fatu e aofia ai: zinc, phosphorus, vitamini A, E ma le C, thiamine, niacin, riboflavin.

E pei ona tatou iloa, o le tele o punaoa o le calcium e sili ona sili ona fiafia i ai o se punavai o lenei uiga taua nai lo meaola. E faamaonia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le calcium mai fatu o le sesame po o le sisiina e sili atu ona lelei i le tino nai lo le calcium mai le susu.

E aliali mai o fatu o chia o se punavai sili ona lelei o le calcium, omega-3, fiber, potassium, ma le magnesium. O lenei mea ua matua tele ma e malamalama lelei pe aisea latou te fai mai ai o le fatu chia e maua ai le malosi ma le malosi, e pei lava o vitamin concentrated na o le sili ona lelei le teuina. Ma le mea uma, o na vailaʻau faʻamalositino tatou te faʻatau i falemaʻi e matua le lelei lava, e sili atu ona mafai e le tino ona filifili meaʻai e manaʻomia mai meaai.

O a aʻafiaga o le masani ona faʻaaogaina le fatu chia:

E faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai
O le mamafa o le tino e faʻatulafonoina, o le mea moni, pe afai, e faaopoopo atu i fatu chia, e te 'ai ma inu tele vai.
O le cardiovascular system o loʻo tausia ma faʻaleleia le faafetai i gaʻo gaʻo,
Faʻaitiitia le cholesterol toto,
2 sipuni tele o le fatu chia mo se taimi uumi e taofiofi ai se lagona o le atoaga ma o se taunuuga e te manaʻo e ai sina mea itiiti. E aoga tele lenei mea mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. E i ai faʻamanuiaga lelei e faʻatatau i nei fatu matagofie.
O loʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega a le Chia ma e tatau ona maua se fofo mo le maʻisuka lona lua.
O susu ma ponaivi e faʻamalosia ona o le maualuga o meaʻai o le calcium, magnesium ma fulukalama,
O le taalalaʻe e amata ona vevela ona o le chia e faʻasaʻo ai le suka toto, o se tasi o mafuaʻaga o gaʻo i le manava.

I totonu o se ipu, faʻafefiloi mea uma ma mea mama ma se mea e faʻaaoga ai lima. Matou te feaveai i totonu o se ipu malamalama po o se milo ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le po. O le aso e sosoo ai, teuteu i fua, nati ma fiafia

E manaia, maloloina ma matua faamalieloto. Ona o le mea moni o fatu e fufui lelei i totonu o le vai i le po, ua vave ona aliali mai se lagona o le atoatoa.

Le fiafia tele

Mo le pusa papa:

1 faʻi faʻi

afa o sisiva tioisa

Faʻafesoʻotaʻi mea uma e fai i le pudding seia oʻo ina lamolemole. Tuu lenei paluga e tu mo le 15-20 minute. Toe taumafai e faʻamautinoa lelei o fefiloi fatu ma meaʻai uma. Ona faʻafefiloi lea o mea uma mo le pusa. Lafoaʻi i luga o tuʻuga ina ia maua ai le faʻauʻuga o le ipu.

Mo teuteuga:

6 tablespoons granola

Oti le apu ile 4 vaega ma aveese fatu. Fufulu suasusu, apu, aso, togafiti ma le vanilla i totonu o se mea e gaosia. Faʻaopoopo fatu fatu i le mea e tupu mai ai ma faʻafefiloi lelei. Liligi le pudding i totonu o 4 ipu ma faʻavelaina i le po. Faʻasusu le pudding i fasi apu ma le granola.

10. Pudding ma fatu fatu, chocolate ma raspberries

3 sipuni tele chia fatu

1.25 ipu o susu

60 g o sukalati lanumoana (ia le itiiti ifo ma le 70% kokola o koko)

170 g fugalaau fou po o le aisa

suamalie masani po o le sukau

Salu le sukalati i totonu o se vai vai ma faʻafefiloi ma le afa o le susu. I totonu o se mea e faʻafefeteina ai, faʻamasusu fugalaau ma le susu o totoe ma faʻaopoopo fatu fatu i le mea e tupu mai ai. Lafoaʻi le pudding i luga o maʻa, faʻasusu i sukalati kuka ma teuteu i fugalaau.

Chocolate Chia Pudding

Matou te fautua atu e te suʻeina muamua ia filifiliga mo le chia seed pudding, lea e mafai ona saunia i le fale.

Chia fatu faitauina meaʻai sili. O le suʻeina o se mea aoga ma fou e manaia i taimi uma, o lea na matou filifili ai e faʻataʻitaʻi ma fefaasoaaʻi le iuga ia te oe.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i aoga o fatu chia mo le tino, e mafai ona e faitau i le sootaga.

O fatu o Chia e sili ona suavai. Latou te feosofi ma faateleina le volume e 2-3 taimi.

O le pia pipi e faʻaaoga mo le 'aiga o le taeao po o se meaʻai, ua saunia lelei lava, na o le sasaʻaina o fatu i le vai ma tumau. Auiliiliga aupito sili: 3 sipuni (25 g) o fatu ile mata tioata o le vai (250 milliliters), ma le manaʻoga o ou mafaufauga.

I le avea ai ma se vaega o le suavai, e mafai ona e faʻaaogaina le susu susu, almond, cocon, nut, soy, soʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, matou kuka i luga o le almond. Juices, yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo, vai ma le katyk non-acidic e maoae foi. O loʻo i ai se fanua tele mo le faʻataʻitaʻiga mo oe ma e tatau ona e filifilia le filifiliga.

O fatu a Chia e leai se tofo taʻuleleia. O le mea lea, ua tuʻufaʻatasia ma toetoe lava o soʻo se oloa. E mafai ona teu pia i le pusaaisa mo ni nai aso.

Na matou faʻatonuina fatu fatu i le iHerb.com i le upega tafaʻilagi. I Tashkent, e mafai foi ona faʻatau i falemaʻi maloloina.

O lea la, matou te fefaasoaaʻi ma oe 4 filifiliga kuka chia pudding.

Tuua Lau Faamatalaga