Suʻega o le Cholesterol Home

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

I le lalolagi faʻaonapo nei, pe a taua le taimi i luga o punaoa uma, e le mafai e tagata uma ona maua se tasi pe lua itula e pasia suega talafeagai. Mo le faʻaogaina o tagata gasegase ma fomaʻi e manaʻomia se auala vave vave e suʻesuʻeina ai, na faia ai i le afa lona lua o le 20 senituri ni tagata suʻe suʻega ma suʻe suʻega mo le cholesterol. O le faigofie o le auʻiliʻiliga, o le faʻaalia o le taunuʻuga e mafai ai ona faʻaogaina e fomaʻi ma tagata e leai ni tomai faapitoa. O le taimi mo le suʻeina o le toto e faʻaaoga ai fasi siaki mo le fuaina o le cholesterol e 60-180 sekone - 1-3 minute.

Ituaiga o Tagata Faʻamaʻotoʻoto Tausi

E tele ni faʻataʻitaʻiga o le cholesterol ma le aufaʻataʻitaʻitusi o le lipid:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • EasyTouch (faʻaaogaina faʻamatalaga faʻataʻitaʻi Easy Touch cholesterol)
  • Faʻasalalau (faʻaaogaina i le Accutrend Cholesterol Test Strips)
  • MultiCareIn (faʻaaogaina ma le Multicore I Cholesterol Test Strips).

I lalo ifo, tatou te mafaufau i foliga o la latou galuega i nisi auiliiliga.

EasyTouch analyzer, na gaosia e Taiwanaese Bioptik Corporation (Bioptik), o loʻo galulue faʻatasi ma EasyTouch cholesterol test strips. O suiga eseese o le masini e mafai ona faʻaaogaina e fuafua ai le maualuga o le kulukose, hemoglobin, uric acid (o vaega taʻitasi o loʻo i ai a latou lava faʻataʻitaʻiga, EasyTouch e iloagofie ai).

E fautuaina se tagata e siakiina le siakiina mo le fuafuaina o fale o le toto toto. O meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai:

  • faigofie faigofie faʻamalamalamaga mo le faʻaaogaina,
  • peni mo le leai o se afaina, seti o le 25 aisa,
  • 2 AA maʻa,
  • siaki mataʻitu
  • pusa faʻapipiʻi faigofie mo le teuina, femalagaaʻi,
  • siaki
  • seti muamua o fasi siaki (2 mo le fuafuaina o le cholesterol).

O le fuafuaina o le maualuga o le ava malosi i le toto capillary e faaaoga ai le masini e 150 sekone (2.5 minute). Ina ia mafai e le suʻega ona faʻaalia le sao, e tusa ma le 15 μl o le toto e manaʻomia. O le tau o le masini Izitach e mai le 3400-4500 r.

EasyTouch cholesterol strips e faʻatau eseese. Latou te tau 1200-1300 p. (10 fasi vaega). E taʻitasi faʻamau taʻitasi e faʻaaoga. O le masini e maualuga le maaleale, o le tele o ituaiga o gaioiga: o le fuafuaina o le cholesterol e tupu mai i le 2.60-10.40 mmol / l.

  • tau maualalo o le masini, mea taumafa,
  • fua faʻatusatusa, mamafa maualalo (59 g e aunoa ma ni maa),
  • le mafai gafatia le fuaina o fuainumera o meaola faʻasolosolo i le tasi masini i le taimi e tasi,
  • (Faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga muamua (EasyTouch e faʻaaogaina ai le eletise e fuafua ai le maualuga o le cholesterol, e le afaina le au suesue i le maualuga o le malamalama o le potu, e le o iai ni mea faigaluega e manaʻomia ai le tausiga faapitoa),
  • le mafai gafatia le faʻamagaloina o faʻamaumauga mulimuli e 50 o le cholesterol ma le mafaufau o le masini ma le resitalaina o le aso, taimi o le suʻega,
  • gaosiga a le au gaosi oloa i le olaga atoa (pe a maeʻa ona resitala i le upega tafaʻilagi aloaia),
  • le mafai ona siaki le sao atoatoa o le masini e faʻaaoga ai reagents faʻatonutonu (ofo atu e aunoa ma se totogi e tagata faigaluega a le ofisa).

O le le lelei o le masini e aofia ai le pasene maualuga o mea sese - e tusa ma le 20% (talia mo tagata suʻesuʻe o lenei vasega). E le faʻaogaina le masini mo le faʻamaʻiina o le tagata lava ia, faasaʻo le togafitiga ua faatonuina. I le tulaga o fesuiaiga mataʻutia i le maualuga o le ava malosi e tusa ai ma le masini, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Accutrend ma Accutrend Plus o ni tagata suʻesuʻe suʻega alofilima faʻapitoa na gaosia i Siamani mo le fuafuaina o le cholesterol ma matāʻupu faʻapitoa o meaola faʻapitoa:

E mafai ona faʻaaogaina i le fale e tagata gasegase e gaʻo ai le gaʻo gaʻo, fomaʻi faʻapitoa mo se suʻega suʻega suesue. O le fuafuaina o le cholesterol e faia i le faʻaaogaina o le metotia photometric (o le taunuuga e faalagolago i le tele o le malamalama o le laasaga o loʻo aʻafia ma se matāua o le toto e faʻaaoga i ai). O lenei mea e manaʻomia ai se uiga sili atu ona faʻaeteete i le masini faʻapipiʻiina meafaigaluega. O suʻega i totonu o se potu malulu e fautuaina foi.

I le faaopoopoina i le masini lava ia, meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai faatonuga, pepa faʻamaonia, 4 maʻa AAA, se mea e teu ai. O le tau o se masini feaveaʻi e 6400-6800 p.

O faʻamanuiaga a le Accutrend analyzer o:

  • maualuga le saʻo: o le vavaeesega mai auiliiliga na faia i le fale suesue ua na o le 5 pasene i luga pe lalo,
  • lelei: o le taimi mai le tuʻuina o le suʻega o le suʻega i le suʻega seia oʻo mai i luga o le lau e le silia le 180 sekone,
  • o le mafai ona faʻasaoina suega mulimuli e 100 e faʻaalia ai le aso ma le taimi ole suʻega,
  • laititi ma le mama: o le umi umi o Accutrend e le sili atu i le 15 cm, ma o le mamafa e aunoa ma ni maa e itiiti ifo i le 70 g),
  • maualalo o le eletise: fa o maʻa laʻititi AAA e sili atu mo le sili atu i le 1000 suʻega.

O masini o le masini e aofia ai:

  • mea leaga: o fasi siaki, e pei o le pen pen, o le a tatau ona faʻatau eseese,
  • maualuga tau pe a faatusatusa i tauva.

O fua mo le fuaina o le maualuga o le ava malosi e mai le 3.88 i le 7.70 mmol / L. O latou faʻatauga o le a tau e tusa ma le 500 p. (mo le 5 vaega).

Faʻasalaga

O le tagata suʻesuʻe ma le taugofie o le Multicanre (MulticareIn) e maua i Italia ma e lauiloa foi i tagata Rusia. E faigofie le faʻaogaina o le masini, e oʻo lava i se tagata matua e mafai ona malamalama i tulaga. MultiCareIn e mafai ai ona e faia se auʻiliʻiliga i le fale e fuafua ai:

O le masini e faʻavae i luga o tekinolosi o le mafaufau e iloa ai le maualuga o le cholesterol.

Meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai:

  • faʻaalia le tagata suʻesuʻe
  • 5 suʻega suʻesuʻe mo le fuafuaina o le toto cholesterol toto,
  • auto piercer,
  • 10 vailaau faʻamaonia (tuʻuina),
  • 1 suʻe suʻe (ia faʻamaonia le saʻo ole masini),
  • 2 CR 2032 pamu,
  • avanoa talafeagai
  • faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le masini e naʻo le faʻaaogaina o le fale, e le tatau ona faʻaaoga e faʻamaonia ai tulaga ogaoga, suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga. E leʻi tuʻuina atu e le kamupanī ni faʻamatalaga i mea sese na feagai i le taimi o le suʻega. O le tau o le masini i falemaʻi e mai le 4200 i le 4600 p.

O faʻamanuiaga o lenei ituaiga o auiliiliga e aofia ai:

  • compactness, mamafa mama - na o le 65 g,
  • faigofie ona faʻaaogaina
  • lautele faaaliga ma numera tele,
  • saoasaoa: o le cholesterol o le toto capillary o le a fuafuaina i le na o le 30 sekone,
  • afai e te faʻaofi se faʻamaumauga, o le masini e fuafua lelei le ituaiga o siama (cholesterol, glucose, triglycerides) faʻafuaseʻi,
  • tele le manatua: Multicar lavea e oʻo atu i le 500 taunuuga lata mai,
  • le mafai ona vavae ese le vaega pito i lalo o le masini mo togafitiga faʻamaʻi,
  • faʻapipiʻi faʻafuasei o le taʻaleʻale pe a uma le kesi "Toefaʻamau".

O se toe iloga iloga o le auʻiliʻili manino o le manaʻoga lea e faʻaaoga se mataua o le toto i se fasipepa ua uma ona tuʻuina atu i le masini. O lenei tulaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faaleagaina o le fale ma vaega i totonu o le Multicar, e solia ai tulaga mama. O le mea lea, e manaʻomia e le masini togafitiga masani faʻapitoa.

Lelei o le Manua I le cholesterol e fuafua le maualuga o le ava malosi i le va o le 3.3-10.3 mmol / L. O le tau masani o se afifi o le 10 fasipepa o le 1100 p.

Tuutuuga o le faaaogaina

O faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o le suʻega o meaola o loʻo maua i le masini. Mafaufau i mataupu faavae o le taualumaga i le fale:

  1. Saunia mea e te manaʻomia: faʻaalia le auiliiliga, fasi siaki, peni puno, lancets.
  2. Liliu le masini. Faʻaofi le laupepa i totonu o le pu faapitoa i le suʻega suʻega.
  3. Tausia le tamatamailima lima i le ava malosi, faʻamago.
  4. Faʻaofi le lalaga i totonu o le manua, faʻalagolago i le tamailima. Kiliki le ki.
  5. Aveese le mataua muamua o le toto i se mea mamago.
  6. Mo le suʻega, faʻaaoga se lua paʻu o le toto. Faʻamama lou tamatamailima mo le faʻaleleia sili atu.
  7. Tuu le toto i luga o le suʻega e ala i le faʻaaoga saʻo i le manua poʻo le faʻaaogaina o le vai ola faʻatasi ma se pulou capillary.
  8. Faatali mo taunuuga o le auiliiliga. E manaʻomia le 30 i le 180 sekone.

Faʻafefea ona ausia le sili ona sao

Ina ia faaitiitia mea sese e mafai ona maua i le siaki, e fautuaina e le au atamamai le gauai atu i le tele o itu:

  1. O le natura o le taumafataga e aafia tele ai le maualuga o le cholesterol toto toto. O taunuuga o se suʻega toto mo le cholesterol o le a matua eseese lava pe a maeʻa le tele o taumafataga ma taumafataga o meaʻai.
  2. O le ulaula e mafua ai le solia o le gaʻo gaʻo. Mo se faʻatuatuaga mautinoa, e fautuaina e aua le ulaula pe a ma le 30 minute ao leʻi faia le suʻega.
  3. A maeʻa taotoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻafitauli faʻafitauli, e maualuga pea le maualuga o le cholesterol mo 2-3 vaiaso.
  4. O aʻafiaga o suʻega e aʻafia foi i le tino o le tagata maʻi. Afai o loʻo taoto mo se taimi uumi, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona 15-20% lalo ifo nai lo le mea moni ona o le faʻasalaga patino ole plasma.
  5. O le fuafuaina o le cholesterol e tatau ona faia i se tulaga e nofo ai. Aʻo leʻi tuʻuina atu le toto, faʻamalulu i se siosiomaga filemu mo le 10-15 minute.

Laulau: Tulaga masani o le cholesterol

O le maualuga o le maualuga o le ava malosi o le a faateleina ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le faʻalavelave faʻalavelave e ono lamatia ai le ola: faʻalavelave faʻaoga o le myocardial, stroke. O lona maualalo maualalo e faʻaalia ai faʻafitauli o le tino. Toe faʻafoʻisia tulaga masani o le fusi o le lipid toto o le galuega a le fomaʻi, cardiologist.

Elena, 28 tausaga, Novosibirsk:

"O le tina o loʻu tina e maualuga lona cholesterol, ma ao lei alu i le falemaʻi i masina uma e suʻe suʻega. E matua le talafeagai lava lenei mea. Na tonu ia i matou e faatau se masini mo le fuaina o fale. Ina ua maeʻa se filifiliga umi, matou te nofo i luga o le polokalama Accutrend.

Na ausia e le au suʻega mea tatou te faʻamoemoe i ai: mama, compact, faigofie e faʻaaoga (o le tina o le tamaititi na ia malamalama i le auala e faʻaaoga ai le masini i le taimi muamua). O faʻatusatusaga na faʻatusatusa i suʻesuʻega suʻesuʻe - e fetaui lelei. Pau lava le toe taui o le faʻaaogaina vave lea o fasi siaki. E le taugofie. "

Pavel, 49 tausaga, Krasnodar:

"Ou te le o mautinoa o nei tagata faʻanatinati faʻapitoa e faʻaalia se sao saʻo. E ui o se ata talafeagai e mafai ona vaaia. O aʻu o le maʻisuka, o loʻo ou faʻaaogaina le masini fua o le suka i Izitach mo le tele o tausaga, ma talu ai nei lava na ou filifili ai e faʻaaogaina ni fasipepa mo le filifilia o le cholesterol. O le masini na faaalia ai le sili atu o le masani, e tatau ona ou faafesootai se fomai mo se fautuaga. Na foliga mai ua i ai ou faafitauli tau fatu. O lea la, o se mea faigofie mo le filifilia o le cholesterol na laveaiina ai aʻu mai se maʻi matautia, lea na ou masalomia foi. "

Victor Mikhailovich, 67 tausaga, Nizhny Novgorod:

"O le a le maualuga o le cholesterol, e tatau ona ou iloa pe a uma ona aveeseina aʻu ma se fatu fatu i se falemaʻi. O lenei ua avea le falemai ma fale, ma e tatau ona faia soo se suesuega. Na taʻu mai e se cardiologist ia te aʻu o le cholesterol o le fili aupito leaga lea o se fatu maloloina. O sina siitaga itiiti e lamatia ai le ola maloloina.

O le pulea o le maualuga o le cholesterol e faigofie, na ou faatauina ai se auiliiliga faapitoa: o le taunuuga e mafai ona maua i ni nai minute i soo se taimi. Ia, afai ou te iloa o loʻo fetolofi mai faailoga, ou te nofo i se meaai malosi ma ia mautinoa e vaʻai i laʻu fomaʻi - i le mea tonu. "

Fuafuaina o le maualuga o le cholesterol oe lava, faʻaaogaina le auʻiliʻili manino o se auala vave faigofie mo le faʻamaonia o faʻafitauli o gaʻo gaʻo. E mafai ai e tagata gasegase ona mataʻituina le tulaga. O suiga faafuasei i tulaga taua o le masini o se taimi e faafesootai vave ai se fomaʻi.

Talosaga Troponin mo le siama o le faʻaleagaina o le myocardial

E tusa ai ma fuainumera, o le faʻamaʻi o le cardiovascular o loʻo i ai se tulaga maualuga i le lalolagi. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona lamatia o le faʻaleagaina o le myocardial. E mafua ai le faaleagaina moni o tagata. E sili atu ma le afa o tagata mamaʻi na maua lenei faʻamaʻi, ua le atoatoa le malosi, ma e tusa ma le 13% e le mafai ona ola e tusa lava pe i ai ni maʻi tigaina. O le mafuaʻaga o le maualuga o le olaga nei ma aʻafiaga ogaoga o le tele o taimi e le masani ai ma e leai se poto masani. O le suʻega o le troponin mo le faʻaogaina o le myocardial e faʻatagaina ai oe e faʻamautinoa lelei le i ai o fomaʻi ma amata ona faʻaumatia. O lona faaaogaina foi e aoga i le mataituina o le faagasologa o le faamai.

Metotia mo le suʻeina o le faʻaogaina o le myocardial

Ole suʻesuʻeina vave o le faʻaleagaina o le myocardial e mafai ai e oe ona vave faia ni metotia tatau ma e le gata ina faʻamalosia le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ae e masani foi ona avea ma ki mo le faasaoina o maʻi. I aso nei, o togafitiga e maua i:

  • suesuega faaletino. O le metotia e faʻavae i luga o le mataʻituina o faailoga i fafo ma faailoga o le maʻi. Pulse ma le mamafa e fuaina foi,
  • electrocardiography. O faʻamaumauga o loʻo i luga o le electrocardiogram e mafai ai e le fomaʻi ona fuafua ma le maualuga le le atoatoa o le loto,
  • echocardiography (ultrasound o le fatu). O le suʻesuʻega o le maʻi e faia i le faʻaaogaina o se masini eletise. O le metotia sili ona aoga i le mauaina o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • leitio. O suʻesuʻega e faʻatautaia i totonu o le falemaʻi e faʻaaoga ai se masini x-ray. O faʻamatalaga e maua ai le ata atoa o le tulaga o totoga o le tagata maʻi, aemaise lava le fatu. O le metotia e aoga tele i le puipuia o faʻalavelave, lea e masani ona faʻatasi ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • suʻesuʻega falesuesue. O loʻo faʻavae i luga o suʻesuʻega o suʻega toto o le maʻi, lea i le taimi o le infarction o le myocardial e suia tele ai lona faʻatulagaga ma le fausaga. I le faaopoopo atu i suiga i mea o loʻo iai pea i totonu o le toto, faʻatasi ai ma le fatu o le muscle o le fatu, puipuiga faʻapitoa, maka maka, ua tuʻuina atu i totonu o le tino.

O le matafaioi o popo i totonu o le tino

Ole meaʻai e tulaga ese o faailoga faʻapitoa o le loto, e mafai ai ona iloa maʻi faʻamaʻi e tusa lava pe a mavae sina taimi. O le nofoaga o nei puipuiga o le muso o le fatu. Latou te nafa ma le faʻalavelave ma le malolo o le myocardium. O le solia o le okeni, e pei o le fatu fatu, ua avea ma mafuaʻaga o le faaleagaina o le tino, faʻamalosia ai le gauai atu o troponins i totonu o le toto, lea e mulimuli ane mafai ai ona tatou faʻamasinoina le i ai o lenei maʻi.

I le ituaiga, o vaevaega o loʻo vaevaeina i totonu o I, T, ma C. O nei puipuiga uma e tolu e talitutusa lava mo le gaioiga masani o le myocardium. Ae ui i lea, i le i ai o paleni sikolasipi eseese, latou te faatinoina a latou galuega patino. O le troponin complexes e maua ai le faʻafefeteina o musele ua lavea. I tulaga o mea o loʻo i totonu o le faʻalavelave, o le protein T e faalua pe sili atu nai lo isi. I le suʻesuʻega o le faʻaleagaina o le myocardial, o le taulaiga faapitoa e totogi i le ogatotonu o T ma I. O i latou o loʻo faʻamatalaina e uiga i suiga faʻaleagaina i totonu o fatu o le fatu maso. O le le tutusa o le soifuaga o puipuiga e mafai ai ona faia suʻesuʻega i vaega eseese o le atinaʻeina o le maʻi.

O le olaga o le troponin ou te oʻo ai i le vaiaso, pe a maeʻa ona leai lea. I le troponin T, o lenei vaitau e oʻo atu i le 10-18 aso. O lenei eseesega e mafai ai ona iloa le aso tonu o le osofaia o le fatu, tusa lava poo le a le soifua manuia o le maʻi i le taimi o le faʻalavelave.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Troponin T, e tusa ai ma lona tulaga maoti ma le lagona lelei, ua mafai ai ona fuafua le pito maualalo o laufanua o le oti o le fatu maso i tagata mamaʻi e mafatia i maʻi le mafaufau. O ituaiga maʻi faʻapitoa e faʻavasegaina o microinfarctions. Afai o le faateleina o le maualuga o le gaʻo T ma le mea ou te matauina i tagata gasegase o loʻo i ai le faʻamaʻi pipisi, e oʻo lava i mea leaga i le electrocardiogram (mo se faʻataʻitaʻiga, se vaega faʻaitiitia o le ST, se T-wave liliu) e faʻamaonia e faʻamalamalama e uiga i le i ai o le faʻaleagaina o le myocardial.

E lei maeʻa tonu ona fuafuaina po o fea o troponins, T po o aʻu, e maua ai faʻamatalaga sili atu ona faʻamaonia e uiga i le faʻalavelave faʻalavelave o le myocardial. Malosiaga o le Cardiac E foliga mai o aʻu o se faailoga sili ona lelei o le myocardial, ae peitai, e itiiti ifo i le troponin T i le faatulagaga. O le suʻega e faavae i luga o lenei mea ua uma ona pateniina e se tagata gaosi oloa, e lagolagoina e le tele o suʻesuʻega ma taunuʻuga tumau. I le faia o suʻega e faʻavae i luga o le troponin na ou aafia ai i le tele o kamupani o loʻo faʻaaogaina metotia eseese ma reagents, o lona aoga e faigata ona faʻamaonia.

Tulaga masani o popo i le toto

O le i ai o popo i totonu o le toto e leʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o le myocardial. O lea la, o le toto o se tagata soifua lelei atoatoa atonu e aofia ai le 0.1 ng / ml o nei pulu. E faʻalagolago lava i uiga o le tino ma lona tulaga i le taimi o le suʻega.

O foliga vaaia ma le faateleina i le maualuga o le troponin T i le toto e mafai ona avea ma taunuuga o:

  • inu ava malosi
  • taotoga lata mai
  • myocarditis
  • pericarditis
  • afaina o le endocarditis,
  • suiga i le puʻu.

E le gata i lea, o se maualuga maualuga o lenei polotini e mafai ona avea ma se taunuuga o le vavae (maʻi pipisi o le tino ona o le ulufale atu o microbes pathogenic i le toto).

Mafuaʻaga mo suʻega o le troponin

O mafuaʻaga o le suʻega o le troponin o faʻamaoniga ia o loʻo i totonu o le faʻalavelave o le myocardial. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i lalo o le tulaga e le mafai ona vave faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega falesuesue. Ole suʻega vave e maua ai faʻamatalaga vave ma mafai ai ona e faʻaalu se taimi taua e tuʻuina atu e faʻaola ai le maʻi.

Ae o le mea sili lava, o se suʻega mo paluga e tatau mo le atherosclerotics, le mamafa o tagata ma i latou o loʻo mafatia mai le angina pectoris. O le mafuaaga mo le suʻega o:

  • Paʻu faafuasei i totonu o le fatafata, i le itu tauagavale, lea e tuu i le tauagavale tauagavale, pito i lalo, taliga, ma e taua foi i le ua ma le va o tauau.
  • Faʻavavega faʻavave i le toto maualuga.
  • Vaevaega o le fatu.
  • Filifili, pallor o le tagata maʻi, faʻavalea. sosolo.
  • Vaivaiga, popole le popole.

Toga a le Troponin i le gaioiga

O aʻafiaga ma le faʻaleagaina o le myocardial latou te lagona ai toetoe lava a uma loa le faalavelave. O a latou faatosinaga e atagia mai i le malepe o le polotini i totonu o ni molikino ma i le toe afaina ai i totonu o le toto. O lenei tulaga matautia na faʻaaogaina e fomaʻi mo le sili atu ma le sefulu tausaga ma ua manuia ai lona faʻavaeina i auala faʻapitoa faʻapitoa.

Afai, a asiasi atu se tagata maʻi i le matagaluega a le cardiology, e iai ona uiga o le faʻaleagaina o le myocardial, ae o faitauga a le ECG e le faʻalagolago i le mea mulimuli, o loʻo faʻatulagaina se suʻega o le troponin. O lenei faiga e aofia ai le saʻo lelei o le aofaiga o popo i le toto o le tagata maʻi. O le fua o le nanograms i le lita. Le taua o le suʻega quantitative i le mataituina o le malosi o suiga i le mea e maua i le fatu fatu fatu. O le mea lea, o le metotia e mafai ai ona iloa le toe faʻafouina o togafitiga ma tuʻuina atu i le maʻi le togafitiga sili atu. Ole faʻaletonu o le suʻega ole gaioiga o lona faigata ma le manaʻomia mo meafaigaluega faʻapitoa. E le gata i lea, o lona faʻatinoga e manaʻomia tele le taimi.

Ole suʻega vave o le troponin pe'ā taʻitaʻiina e le manaʻomia se fomai faʻapitoa e sili ona agavaa e pei o isi metotia. I fafo, o le oloa e foliga tutusa ma se suʻega o le maitaga i le fale. O loʻo faʻatusalia mai e se fasipepa ma ni vaega lolomiina. Ina ia maua se taunuʻuga ma tusi se faʻamatalaga mautinoa e uiga i le i ai o se togafitiga o le fatu, tasi le mataʻu o le toto ua tuʻu i se matagaluega faapitoa e lava. O le faʻatinoga e 15 minute. O le faʻaalia o se tasi fasipepa e faʻaalia ai le tulaga masani o le tino. E lua fasipepa o loʻo taʻu mai ai o le troponin T e sili atu i le toto ma e manaʻomia e le tagata maʻi manaoga faʻapitoa.

Afai e leai se gasegase e aliali i le taimi o le suʻega, o lona uiga ua maeʻa le oloa ma e tatau ona toe faʻaaogaina e ala i se suʻega fou.

I aso nei, o le troponin e mafai ona maua i luga o fata o falemaʻi. E toetoe lava o taimi uma lava o vaegatupe o loʻo i totonu o falemaʻi. Tagata masani lelei e masani i lona faʻaogaina.

E tatau ona manatua o le televave o le suʻega e le o se 100% faʻamaoniga o le i ai poʻo le leai foi o le faʻaleagaina o le myocardial. E tusa lava pe i ai se taunuuga le lelei, ae o le faaalia o uiga o le faamaʻi, o suʻesuʻega sili atu ona ogaoga i le fale suesue poo se suega faifai pea e tatau ona faia i le 3-4 itula i le maea ai o le muamua, ona o le maualuga o le maualuga o gaʻo i totonu o le toto e na o le 6-8 itula pe a uma ona faaleagaina le muso o le myocardial.

Sili atu le lapatai atu nai lo le faʻamalolo

Soʻo se suʻesuʻega sili ona aoga ma togafitiga i falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa e le tutusa ma le soifua maloloina atoatoa. Tusa lava pe o le a le maualuga o mea ua ausia o vailaau faʻaonapo nei, o le faʻaleagaina o le myocardial o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia olaga o tagata.

E matua taua lava le faaitiitia o le avanoa o le faʻaalia o lenei maʻi e mafai ona puipuia ai ni fuataga, e le faigata mo soo se tasi:

  • Faateleina le gaioiga afi.
  • Faʻalēaogāina masani leaga.
  • Paleni paleni.
  • Manulauti.
  • Taimi umi ma malologa lelei.
  • Fefaʻatalanoaga ma se fōmaʻi.
  • Puipuia o le maʻisuka ma le toto maualuga.

E tusa lava pe leʻi i ai muamua se faaletonu o le tagata i totonu o le loto, faatasi ai ma sina masalosaloga o se osofaiga o le fatu, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi. O le mafaufau o le tagata lava ia ma le leiloloa o le taimi ua afaina i taunuuga matautia.

Le tuufaatasiga ma le aafiaga o le vaega o le suʻega

O laʻasaga taʻitasi o le suʻega o se faʻalavelave faʻalavelave o eletise vaivai. A oʻo le toto i totonu o fasi laau e fuafua ai le cholesterol, o le a tupu se tali. Ma o lea, o le maualuga o le cholesterol i le toto ua fuafuaina. Glucooxidase, faʻapitoa o meaola faʻapitoa, e aafia i le tali. E amata ona fegalegaleai ma le cholesterol, faatasi ai ma le faamatuu atu o le malosi e tutusa ma le maualuga o le concentration o le cholesterol, ma o faailoga o loo faaalia i luga o le lau.

I le laasaga o le siakiina o le cholesterol o loʻo i ai se vaega faʻatasi ma se reagent, lea e aofia ai chromogen, peroxidase, cholesterol esterase, cholesterol oxidase. O i latou e tali atu i le toto o le maʻi.

Faia o se auala fua

Ina ia faia se faʻamatalaga manino mo le cholesterol, o le ae manaʻomia le tatalaina o le pusa faʻatasi ma le taʻaleʻale ma aveese le numera puipuia. Ua faaofiina i totonu o se sulu o loo i le itu o le auiliiliga manino. A maeʻa lena mea, e tatau ona e maua le fasi siaki mai le afifi. E taua le aua le faʻasaʻo le fagu. Ona faʻapipiʻiina lea o le faʻataʻitaʻiga e ufanafana i le itu o le masini i totonu o se sola faapitoa mo ia. Afai e saʻo mea uma, e tatau ona lelei le leo.

E tatau ona mataʻituina le lau o le masini. E le mafai ona e suʻeina seia oʻo ina faʻaalia le code ma igoa CH. O nei igoa e tatau ona fetaui ma igoa o loʻo i luga o le koneteina faʻamaʻi.

I le taimi nei ua saunia lelei le masini mo suʻesuʻega, e mafai ona e tuʻi lou tamatamailima i se fagu. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona fufuluina lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ma e tatau ona fufulu le tamatamailima e faʻafefe ai le toto. O le muaʻi mataua e sau i fafo e tapeina i se fusi, ma naʻo le isi mataua e faʻaaogaina e suʻesuʻe ma suʻe ai. Faʻafesoʻotaʻi se matāua i le eria ma le fua o loʻo i luga o le suʻega - e foliga mai o se lio paʻepaʻe. O le ata lava ia o le a toso ai le toto pe a manaʻomia mo le suʻesuʻega. I lenei tulaga, o le siitia o vaega e tatau ona i luga o le faʻaaliga, ma o le masini lava ia o le a tuʻuina atu se faailo lelei.

Afai e le tupu lenei mea, e tatau ona e tago i le fasi siaki ma lou tamatamailima ma faaauau pea seia amata ona tali le masini. E taua le lanu i totonu o le faamalama o se toniga. Afai e le ogatasi, mo le faʻatuatuaina o le iuga e sili atu ona lelei le faia o se suʻega lona lua.

O le a alu mai i ni nai sekone i le tolu minute e faʻatautaia le faʻamatalaga ma faʻaalia le iuga i luga o le lau - e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le auiliiliga manino. A maeʻa ona e faitauina le iuga, e tatau ona e taʻalo "toefaʻi" - o le a soloia le faʻamatalaga, ma e mafai ona e aveesea le fasi pepa mai le masini. O le a se isi mea taua e te iloa? Ina ia faia le suʻega, e na o le tasi le mataua o le toto e te manaʻomia mai le tamatamailima. O le toto atoa lava e suesueina, e le manaʻomia le vavaeeseina o le ogaumu.

Vaʻaiga patino o le faʻaaogaina ma le teuina o fasipepa

O le maualuga o le vevela mo le teuina o faʻataʻitaʻiga e le o lalo ifo o le lima tikeri nai lo le Celsius ma e le sili atu i le tolusefulu tikeri. Ae i le taimi lava e tasi, o se atigipusa e iai laina e tatau ona teu ese mai le susulu o le la ma le susu. Aua le tuua le fagu avanoa. Ma o fasi pepa uma e tatau ona faʻaaoga i totonu o le tolu masina talu ona tatala le afifi. A maeʻa lenei vaitau, e le manaʻomia le faʻaaogaina o fasipepa, e mafai ona aʻafia ai le faʻamaoni o iuga. E le gata foi i le malulu o laupepa.

O le faʻatinoga o le masini ua faʻaaogaina e pei ona taʻua i lalo:

  • o le maualuga o le cholesterol atoa i lalo ifo o le 3.3 mmol / lita o le LO - o lona uiga o le suʻega e fautuaina e toe faia,
  • cholesterol maualuga mai le 3.3 mmol / lita i le 10, 2 mmol / lita - o le numera o le a faʻaalia,
  • le aofai o le cholesterol i luga atu o le 10.2 mmol / lita e tutusa ma HI.

Afai o le iuga mulimuli o loʻo i luga o le faitauga o le masini, o lenei mea e faʻaalia ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina ma le manaʻomia mo togafitiga faanatinati.

O le faʻatuatuaina o taunuʻuga e mafai foi ona aʻafia i tuutuuga na faʻatautaia ai le suʻega. Afai ei ai se tagata maualuga, o le a faʻaitiitia le faʻamaʻi o le okesene i totonu o le toto, ma o le a le saʻo le iuga. E le gata i lea, o le maualuga o triglycerides, steroids ma le bilirubin o lona aafiaga. Afai e maua e le maʻi le acid ascorbic, o lona maualuga maualuga i le toto e mafai foi ona aʻafia ai taunuuga o le suʻesuʻega.

O le mea lea, afai o le faitauga o le masini e maualuga le maualuga, e le aoga le auai i le suʻesuʻeina o le tagata lava ia. E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, o le a ia fautuaina le mea e fai. Ae o se suʻega o suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe e faʻamaonia pe faʻamaonia le suʻesuʻega o le a manaʻomia pea.

Cholesterol meter i le fale - faʻamatala le tagata suʻesuʻe ma faʻataʻitaʻiga faapitoa. E faigofie ma faigofie ona faʻaaoga.

O se masini mo le fuaina o le toto cholesterol i le fale e matua faigofie lava. E tatau ona malamalama o le aofaʻi atoa o le cholesterol i le toto o se faʻaaliga manino.

Cholesterol meter i le fale - faʻamatala le tagata suʻesuʻe ma faʻataʻitaʻiga faapitoa. E faigofie ma faigofie ona faʻaaoga.

O se masini mo le fuaina o le toto cholesterol i le fale e matua faigofie lava. E tatau ona malamalama o le aofaʻi atoa o le cholesterol i le toto o se faʻaaliga manino.

Le manatu o le cholesterol

Cholesterol o le monocotomic secondary alcohol. O lona faʻatonuga o se faailo lea o le metabolism lipid. O le cholesterol saoloto o se vaega o le cell, mitochondrial membranes and the endoplasmic reticulum. E le gata i lea, e talafeagai mo le fausia o le vitamini D, cortisol, hormones ma gaʻo. E tusa ma le 80% o lenei vailaʻau e gaosia e le tino lava ia, ma e na o sina vaega itiiti e ulufale mai i le tino ma meaʻai manu.

Cholesterol e le mafai ona fofo i le vai, ma o gaoioiga uma o lenei vailaʻau i le va o okeni ma masini e faia e ala i le faia o lipoprotein associations. E i ai le faʻavasegaina o vaega ninii o le cholesterol. E vaevaeina i le lipoproteins maualalo (LDL) ma le maualuga (HDL). O nei vaega ninii e matua ese lava i totonu oa latou mea o loʻo iai ma mea e faʻatino ai.

E tatau ona maitauina o le matua ma le itupa e aafia ai le toto cholesterol. E mafua lenei mea i le aafiaga o hormones o feusuaiga: faateleina le atenela, ma o le estrogene maualalo ifo le cholesterol atoa. E le gata i lea, o mea o loʻo i totonu o le toto o le a fesuisuiaʻi ona o meaʻai, fualaau, maʻitaga, ma se faʻamaoniga e pei o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi tutusa.

E matua fautuaina e pulea e tagata le toto o le cholesterol toto i vaega nei:

  • tagata ulaula
  • tagata le toaga
  • taunuu i le paepae o le 60 tausaga,
  • ava malosi
  • fufuluina o meaʻai gaʻo,
  • tagata e mafatia i maʻi fatu.

Faʻamatalaga o le teuina ma le faʻaaogaina o fasipepa

Taofi fasipepa e fuafua ai le cholesterol i le vevela mai le +5 i le +30 tikeri. E tatau foi ona e puipuia le tane mai le vevela mai le la. Tuʻu i se mea matutu ma vave tapuni pe a uma ona aveese le fasi pepa. O le mea masani, e mafai ona teuina ia papatusi tofotofoina mo le 3 masina mai le taimi na tatala ai le atigipusa, ma o le aso e muta ai le afifiina atoatoa e mafai ona maua i luga o le taga fagu.

E matua faasaina le faʻaaogaina o paʻu muta, ona o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le vaeluaina o faailoga. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, 'aua le togiina.

Faailoga talafeagai o le masini:

  • le aofaʻi o le cholesterol e itiiti ifo nai lo le 3.3 mmol / l = LO (tatau ona toe fai le suʻega),
  • le aofai o le cholesterol i le va o le 3.3-10.2 mmol / l = numera,
  • le aofaʻi o cholesterol sili atu i le 10.2 mmol / l = HI.

E taua le maitauina o le taunuuga mulimuli e taʻu mai ai le maualuga o le toto triglyceride, ma e fesootaʻi lenei mea ma ni aʻafiaga ogaoga. Faʻamatalaga o le masini, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E tatau ona maitauina e mafai ona maua taunuuga o suʻega le saʻo pe a faia i luga o le maualuga, aua o lenei mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le okesene i le toto. O le maualuga o le faʻaogaina o vailaʻau e pei o steroids, bilirubin ma triglycerides o le a aʻafia ai foi le faatinoga. E tutusa foi le mea moni mo le acoric acid: o lona tulaga maualalo e le o faʻaalia, ae o le maualuga o le faʻaogaina o lenei vailaau o le a faʻasaʻoina ai foi.

Faʻaauau lelei i totonu

O le tele-analytical multicar, lea o loʻo gaosia i Italia, e sili ona lauiloa i tagata Rusia. O le masini e faigofie lava ona faʻaaogaina. E oo lava i tagata matutua e mafai ona latou taulimaina. I le fale, faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e fuafuaina le maualuga o le kulukose, triglycerides, cholesterol.

O le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e faʻavae i luga o le metotia o le reflectometric mo le fuafuaina o mea o le cholesterol.

O le masini e fuafua mo le faʻamalositino i le fale. E le mafai ona faʻaaoga e faʻamaonia ai tulaga ogaoga ma suʻega suʻega. E le tuʻuina atu e le kamupanī faʻamaumauga e uiga i mea sese e ono tutupu i taimi o suʻega.

O se mea le lelei tele o le masini, o le toto e tatau ona faʻaaoga i luga o le fasi pepa, lea ua uma ona tuʻuina i le masini. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o le tino masini ma ona vaega, lea e mafua ai le solia o le tumama ma le tumama. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le togafitiga faʻapitoa.

O fuainumera o le-Cholesterol Multicar e faʻataga ai oe e fuafua le aofaʻi o le ava malosi mai le 3.3 i le 10.3 mmol i le lita.

Faamatalaina o Tali

E i ai le eseesega o tausaga

O faʻamatalaga na maua e faʻaalia ai le aofai o le cholesterol, i le amanaʻiaina o le faʻatagaina o le mea sese.

Mo tamaitai, o faailoga i le va o le 2.90 i le 5.30 mmol i le lita e manatu e masani.

Mo tagata, mai le 2.95 i le 5.25 mmol i le lita.

Tulaga faʻatatau tulaga faʻatulagaina o loʻo faʻaalia iinei, ae o loʻo i ai pea le eseesega o tausaga. E le tatau ona galo lenei mea.

Taua! I le osofaʻi o aʻa i le cholesterol, o se mea faanatinati le feutagai ma lau fomaʻi.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogāina o vailaau vailaau ma suʻega mo le filifilia o le cholesterol e sili ona lelei, aua o lenei masini e mafai ai e oe ona faʻapolopolo le tele o taimi ma taumafaiga. I le faʻatau mai, e le toe manaʻomia le vavaeina o le taimi mai le taimi faigaluega e asiasi i le falemaʻi, ma a maeʻa ona nofo ai mo le lua itula i le laina e pasia le suʻega.

E mafai ona e ave se masini i le fale, faia se pupuʻu ma se peni ma suʻega taʻavale. O le a faʻaalu le 1 minute i le pupu ma ave le toto, 3 minute e faʻatali ai mo le iuga ma 15 minute o le malolo ao leʻi suʻeina. Na o le 20 minute.

Faʻaalia ituaiga i tau talafeagai

Aua e te totogiina mo ituaiga! Viagra

Mai le 75 ru ma taʻitasi. nisi auiliiligaCialis

Mai le 80 ruulu i le laupepa. nisi auiliiligaLevitra

Mai le 70 ruulu i le laupepa. nisi auiliiliga

Faʻasalalauga sili ona lelei Tauleʻalega o le Cholesterol i Falemaʻi
FalemaʻiTelefoni numeraMetroTauFalemaʻi faʻafesoʻotaʻi
Pharmacy Rainbow

St. Petersburg, togalaau Faatoaga, Zarechnaya alley, 9
Veteran Avenue, Leninsky Prospekt, Moscow

8(812) 111-25-.. Veteran Avenue
Leninsky Prospekt
Moscow
1116.00 p. Pharmacy Pharmacor

Saint Petersburg, Bolshaya Porokhovskaya, 48
Ladoga, Novocherkasskaya, Chernyshevskaya

8(812) 643-34-.. Ladoga
Novocherkasskaya
Chernyshevskaya
1228.00 p. Pharmacy Doctor

St. Petersburg, Shafirovsky Prospect, 12
Aʻoga, Avanoa Lautele, Lotoa o le Lototele

8(812) 213-77-.. Aoga
Avanoa Lautele
Loto Lototele
1228.00 p. Pharmacy Universitetskaya

Saint Petersburg, 14A Kuznechny Lane
Vladimirskaya, Mayakovskaya, Dostoevskaya

8(812) 652-44-.. Vladimirskaya
Mayakovskaya
Dostoevskaya
1228.00 p. Pharmacy Udachnaya

St. Petersburg, fausiaina o le Canal Obvodny, 207
Narva, Baltic, Lulu

8(812) 262-65-.. Narva
Baltic
Lulu
1228.00 p. First Aid Pharmacy

St. Petersburg, Marshal Tukhachevsky Street, 14V
Ladoga, Lenin Square, Vyborg

8(812) 671-13-.. Ladoga
Lenin Square
Vyborg
1228.00 p. Falemaʻi A

St. Petersburg, Ryabovskoe alatele, 135
Aoga, Ladoga, Avanoa Lautele

8(812) 257-64-.. Aoga
Ladoga
Avanoa Lautele
1228.00 p. Pharmacy Nevis

St. Petersburg, Bolshevikov Avenue, 182
Dybenko Street, Bolshevik Avenue, Ladoga

8(812) 665-13-.. Itumalo o Dybenko
Faʻaaliga Bolsheviks
Ladoga
1230.00 p. Pharmacy Udachnaya

St. Petersburg, 66 Alatele o le Le Manumalo
Aoga, Lotoa Lotoa, Polytechnic

8(812) 326-51-.. Aoga
Loto Lototele
Faʻatekonolosi
1230.00 p. Falemaʻi A

St. Petersburg, Evdokim Ognev, 4k1
Dybenko Street, Elizarovskaya, Lomonosovskaya

8(812) 247-33-.. Itumalo o Dybenko
Elizarovskaya
Lomonosovskaya
1230.00 p. Falemaʻi A

St. Petersburg, 2nd Rabfakovsky Lane, 3
Obukhovo, Proletarian, Lomonosov

8(812) 332-45-.. Obukhovo
Proletarian
Lomonosovskaya
1230.00 p. First Aid Pharmacy

St. Petersburg, Iskrovsky Prospect, 9
Bolshevik Avenue, Dybenko Street, Elizarovskaya

8(812) 773-16-.. Faʻaaliga Bolsheviks
Itumalo o Dybenko
Elizarovskaya
1230.00 p. Falemaʻi 36.6

St. Petersburg, auala Sofiyskaya, 91B
Obukhovo, Kupchino, Proletarskaya

8(812) 444-47-.. Obukhovo
Kupchino
Proletarian
1230.00 p. Rigla Pharmacy

St. Petersburg, Avea o le Le Manumalo, 63k1
Aoga, Lotoa Lotoa, Polytechnic

8(812) 242-41-.. Aoga
Loto Lototele
Faʻatekonolosi
1230.00 p. Pharmacy Doctor

St. Petersburg, auala Reshetnikova, 19
Malosiaga, Pomita Manumalo, Faitotoa Moscow

8(812) 577-47-.. Mana
Victory Park
Moscow faitotoa
1339.00 p. Pharmacy Rainbow

St. Petersburg, Moskovsky Prospekt, 73k5
Fulufulu, Baltic, Institute of Technology-1

8(812) 513-65-.. Lulu
Baltic
Institute of Technology-1
1339.00 p. Pharmacy Nevis

St. Petersburg, auala Kibalchich, 28B
Obukhovo, Lomonosov, Proletarian

8(812) 113-54-.. Obukhovo
Lomonosovskaya
Proletarian
1339.00 p. Pharmacy Pharmacor

St. Petersburg, auala o Lesoparkovaya, 46B
Ladozhskaya, Bolshevik Avenue, Dybenko Street

8(812) 547-54-.. Ladoga
Faʻaaliga Bolsheviks
Itumalo o Dybenko
1339.00 p. Pharmacy Violet

St. Petersburg, auala o Kryukova, 25
Ladoga, Novocherkasskaya, Lenin Square

8(812) 117-56-.. Ladoga
Novocherkasskaya
Lenin Square
1339.00 p. Pharmacy Udachnaya

St. Petersburg, auala Gavanskaya, 6
Vaʻa, Vasileostrovskaya, Taʻaloga

8(812) 712-51-.. Vaʻa
Vasileostrovskaya
Taaloga
1339.00 p. Pharmacy Health Spring

St. Petersburg, auala o Mendeleevskaya, 2
Vyborg, Vao, Lenin Square

Tuua Lau Faamatalaga