Suga 6 1

Ua e mauaina se maualuga o le suka o le toto i le 6.1 (pe a uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao) i lau tama poo oe lava ma e te fia iloa pe mafai ona avea ma masani ma mea e tatau ona faia i lenei mataupu ma o le a le uiga?


O ai e: O le a le uiga o le maualuga o le sukasi 6.1:Le mea e fai:Le masani o le suka:
Anapogi i tagata matutua i lalo ifo o le 60 tausaga FaalauiloainaVaʻai se fomaʻi.3.3 - 5.5
A uma ona 'ai i tagata matutua i lalo o le 60 tausaga NormE lelei mea uma.5.6 - 6.6
I luga o se manava gaogao mai le 60 i le 90 tausaga NormE lelei mea uma.4.6 - 6.4
Anapogi mo le 90 tausaga NormE lelei mea uma.4.2 - 6.7
Anapogi i tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga FaalauiloainaVaʻai se fomaʻi.2.8 - 4.4
Anapogi i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga FaalauiloainaVaʻai se fomaʻi.3.3 - 5.0
O le anapogi i tamaiti mai le 5 tausaga le matua ma le tupulaga talavou FaalauiloainaVaʻai se fomaʻi.3.3 - 5.5

O le masani o le suka o le toto mai se tamatamai lima i luga o se manava gaogao i tagata matutua ma talavou e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Glucose masani masani

E iloa e faapea o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faatonutonuina e le hormone o le pancreas - inisalini, afai e le lava pe ua le atoatoa le tali a le tino i le inisalini, ona faateleina lea o le faailo o le kulukose toto. O le tuputupu ae o lenei faailo e afaina i le ulaula, popolega, le paleni o meaai. E tusa ai ma le Faalapotopotoga a le Soifua Maloloina a le Lalolagi, ua faamaonia le maualuga o kulukose o le toto o le tagata, i luga o se manava leai i le capillary poʻo le toto totoʻa atoa, e tatau ona i ai i itu nei o loʻo faʻamatalaina i le laulau, i le mmol / l:

Tausaga o maʻiO se faailoga o le maualuga o le kulukose o le toto mai se tamatamailima, i luga o se manava gaogao
tamaitiiti mai le 2 aso i le 1 masina2,8 — 4,4
tamaiti ei lalo o le 14 tausaga3,3 — 5,5
mai le 14 tausaga ma tagata matutua3,5- 5,5

Faʻatasi ma le matua, o le a faʻaitiitia le lagona o le tagata i le inisalini, talu ai o nisi o le au faʻalogo ua maliliu ma, o se tulafono, o le mamafa o le mamafa. O le iʻuga, o le inisalini, e oʻo lava i le gaosiga e masani lava, e sili atu ona gauai i fuluʻi ua oʻo i le matua ma toto toto. E talitonu foi pe a ave le toto mai se tamatamailima pe mai se vein, o le taunuuga e fesuisuiai, o le kulūkose i le toto vevela e sili atu ona maualuga, e tusa ma le 12%.

O le averesi masani o le toto vevela o le 3.5-6.1, ma mai le tamatamailima - capillary 3.5-5.5. Le faʻamautuina o le siama o le maʻisuka - e le lava le suʻeina o le suʻega toto mo le suka, e tatau ona e pasia se auiliiliga i taimi e tele ma faʻatusatusa i latou i faʻamaoniga talafeagai o le maʻi ma isi suʻega.

  • I soʻo se tulaga, afai o le kulūkose i le toto mai le tamatamailima e mai le 5.6 i le 6.1 mmol / l (mai le vein 6.1-7) - o le vaʻaia poʻo le faʻavaivaia o le kulukosesese
  • Afai mai se vein - e sili atu i le 7.0 mmol / l, mai le tamatamailima e sili atu nai lo le 6.1 - o le mea lea, o le maʻisuka.
  • Afai o le maualuga o le suka e lalo ifo i le 3.5, latou te talanoa e uiga i le hypoglycemia, o mafuaʻaga e mafai ona le gata i le physiological ma le pathological.

O le suʻega toto mo le suka o loʻo faʻaaogaina e lua o se faʻamaoniga o le maʻi, ma o se iloiloga o le lelei o le togafitiga ma le taui mo le maʻisuka. Faʻatasi ma le anapogi o le toto kullukose poʻo le sili atu i le 10 mmol / l i le aso, o le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka ua faʻamalieina. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le taiala mo le iloiloina o taui e sili atu ona mamafa - o le kulukose toto e masani lava e le tatau ona sili atu i le 6 mmol / L i luga o se manava gaogao, ma le sili atu i le 8.25 mmol / L i le aoauli.

Ina ia liua mmol / L i mg / dl = mmol / L * 18.02 = mg / dl.

Faailoga o le toto maualuga

Afai o le tagata maʻi ei ai uiga nei, e pei ole:

  • O le vaivai, vaivaiga, ulu tiga
  • Pau le mamafa i le faateleina o le 'ai
  • Gutu gutu, fia inu pea
  • Uiga faifaipea ma le faʻaogaina, aemaise lava uiga - o le urination i le po
  • O le faʻaalia o lupe pustular i luga o le paʻu, faigata le faʻamalolo o le tino, gaʻo, le umi o faʻamaʻi ma faʻamalolo
  • Faʻaitiitia lautele o le faʻamaʻi, malulu faifaipea, faʻaititia le faʻatinoga
  • O foliga vaaia o le manogi i totonu o le fale, i totonu o le itutino
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga, aemaise lava i tagata matutua atu i le 50 tausaga.

E mafai ona avea ma faailoga o le toto maualuga. E tusa lava pe iai na o nisi o faʻamaoniga o loʻo lisiina, e tatau ona faia se suʻega o le kulukose toto. Afai o le tagata maʻi e lamatia ile maʻisuka - o le gasegase ole tausaga, tausaga, oona, maʻi pancreatic, ma isi, ona o se suʻega o le kulukose e tasi i se tulaga masani e le aofia ai le ono ono tulai mai se faamai, talu ai e masani ona le iloa le maʻisuka, faʻapipiʻi, leai.

Aʻo suʻesuʻeina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o ona tulaga masani ua manatu e mafaufau i le matua, e tatau ona amanaia e faapea o loʻo i ai ni tali lelei. Ina ia faʻamaonia pe faafitia le faʻamaʻi o le maʻisuka i se tagata gasegase e le o iai ni faʻailoga o le maʻi, fautuaina e faia nisi suʻega mo le faʻapalepale kulukose, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suʻeina se suʻega toto ma le suka.

O se suʻega o le toleniga o le kulukose e faʻaalia pe o le fuafuaina o le faagasologa o le maʻi o le maʻisuka poʻo le suʻesuʻeina o le maʻi syndrome ma le hypoglycemia. Afai o le tagata maʻi e fua i le faʻavaivaia o le kulukose, ona oʻo lea i le 50% o mataupu e oʻo atu ai i le maʻisuka mo le 10 tausaga, i le 25% e le suia le tulaga, i le 25% o le a le toe i ai.

Glucose toleni test

E faia e fomaʻi se suʻega e fuafua ai le faʻapalepale kulukose. O se auala sili lea ona aoga mo le fuafuaina o le leʻo ma le manino o faʻafitauli o le gaʻo gaʻo, ituaiga eseese o le maʻisuka. Ma e mafai ai foi ona e faʻamalamalamaina le faʻamaoniga ma fua faʻamatalaga o se suʻega o le toto toto masani. E matuā talafeagai lava le faʻatinoina o ia faʻamaʻi mo vaega nei o tagata gasegase:

  • I tagata e leai ni faailo o le maualuga o le toto suka, ae faʻapena ona maua se suʻega o le suka i le urine.
  • Mo tagata e leai ni faʻamatalaga o le maʻisuka, ae faʻatasi ai ma faʻailoga o le polyuria - o se faʻaopoopoga o le tele o le urine i le aso, ma le anapogi masani o le maualuga o le kulukose o le toto.
  • Faʻateleina le suka o le urine i fafine i le taimi o le maitaga, i maʻi ma thyrotoxicosis, ma faʻamaʻi ate.
  • Tagata e maua i le maʻisuka, ae i le kulukose toto masani ma e leai se suka i totonu o latou mimi.
  • Tagata ei ai se gasegase o le genetic, ae aunoa ma ni faailo o le suka maualuga.
  • Tamaitai ma a latou fanau na fananau ma le maualuga, sili atu i le 4 kilokalama.
  • E faʻapea foʻi ma tagata gasegase o le retinopathy, le neuropathy o le amataga e le iloa.

Ina ia faia se suega o le toleniga o le glucose, o le tagata maʻi e muamua ave i luga o se manava gaogao i le toto paʻu mo le suka, ona inu ai lea o vai inu 75 kalama o le glucose ua faʻamamaina i le lauti mafanafana. Mo tamaiti, o le fuataga e fuafua e fuafua i le mamafa o le 1.75 g / kg o le mamafa o le tamaititi. O le fuafuaina o le faapalepale o le kulukose e faia i le maeʻa o le 1 ma le 2 itula, e tele fomaʻi e mafaufau i le maualuga o le glycemia pe a uma le itula e tasi o le kulukose o le sili atu ona faʻatuatuaina.

Iloiloga o le faapalepale o le kulukose i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le laulau, i le mmol / l.

Faailogatoto maualugatoto vevela
Norm
Totogi o le toto kullukose3,5-5,53,5 -6,1
I le maeʻa ai o le kulukose (pe a uma le 2 itula) pe a uma ona 'aiitiiti ifo i le 7.8itiiti ifo i le 7.8
Preditebetes
I luga o se manava gaogaomai le 5.6 i le 6.1mai le 6.1 i le 7
A maeʻa le kulukose pe a uma ona 'ai7,8-11,17,8-11,1
O le maʻi suka
I luga o se manava gaogaosili atu ma le 6.1sili atu ma le 7
A maeʻa le kulukose pe a uma ona 'aisilia le 11, 1silia le 11, 1

Ma, ina ia fuafuaina le setete o le gaosiga o le gaʻo, o le 2 fuainumera e tatau ona fuafuaina:

  • Faʻavaʻa o le faailo o le fua o le kulukosesese tasi le itula i le maea ai o le suka e anapogi ai le toto kulukose. O le masani e le tatau ona sili atu i le 1.7.
  • Ava o le faailo o le fua o le kulukose i totonu o le toto i le lua itula i le maea ai o le uta o le kulukose i le suʻega toto mo le sugar sugar, o le masani e tatau ona itiiti ifo nai lo le 1, 3.

O nei fuainumera e tatau ona fuafua tatau, talu ai o loʻo i ai faʻasalalauga pe a le faʻaalia e le tagata gasegase i tulaga maʻoti pe a uma le suʻega o le toleniga o le kulukose, ma o le tau o se tasi o nei fuainumera e maualuga atu nai lo le masani. I lenei tulaga, o le taunuuga ua iloiloina o se mea taufaasese, ma o loʻo lamatia le tagata mo le atinaʻe atili o le maʻisuka.

O le a le hemoglobin glycated?

Talu mai le 2010, ua fautuaina aloaia aloaia e le American Diabetes Association le faʻaaogaina o le hemoglobin glyc mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka. O le hemoglobin lea e fesoʻotaʻi ai le kulukose toto. Fuaina i le% o le hemoglobin atoa, ua taʻua o le iloiloga - o le maualuga o le hemoglobin HbA1C. O le masani masani lava mo tagata matutua ma tamaiti.

O lenei suʻega toto ua sili ona faʻatuatuaina ma faigofie mo le tagata maʻi ma fomaʻi:

  • toto foai i soo se taimi - e le o luga o se manava gaogao
  • sili atu ona saʻo ma faigofie
  • leai se kulūkose ma le 2 itula faʻatali
  • o le taunuuga o lenei auiliiliga e le afaina i fualaau, o le i ai o le malulu, vailaau viral, faapea foi ma le atuatuvale i le tagata maʻi (mafatiaga ma le i ai o le pipisi i le tino e mafai ona aafia ai se suega o le toto toto masani)
  • fesoasoani e iloa ai pe mafai e le maʻisuka maʻi ona mafai ona manino le pulea o le suka i le 3 masina mulimuli.

O le le lelei o le auiliiliga o le HbA1C o:

  • sili atu tau suʻesuʻega
  • ma se tulaga maualalo o hormones thyroid - o le taunuuga e mafai ona maualuga
  • i tagata maʻi maualalo le hemoglobin, ma le anemia - o le taunuuga e faʻateleina
  • e le o falemaʻi uma e iai se suʻega faapena
  • ua manatu, ae le faamaonia, pe afai e ave i luga o doses o vitamini E poo le C, o le fua faatatau o lenei auiliiliga e faaitiitia

Tulaga masani o le hemoglobin glycated

sili atu i le 6.5%faʻamalositino - maʻi o le maʻisuka (muamua), faʻamatalaga ma isi suʻega manaʻomia
6,1-6,4%O se lamatiaga sili ona maualuga o le maʻisuka (prediabetes), e tatau ona e sui i se taumafataga o le maualalo o meaʻai (vaai meaai mo le maʻisuka)
5,7-6,0Leai se maʻisuka, ae maualuga le lamatiaga
itiiti ifo i le 5.7O le maʻisuka laʻititi e laʻititi

Suga 5.0 - 6.0

Suauu toto i le lautele o le 5.0-6.0 iunite ua manatu e taliaina. I le taimi nei, e ono le mautonu le fomai pe afai o suega e mai le 5.6 i le 6.0 mmol / lita, aua o lenei mea e mafai ona faʻatusalia ai le atinaʻeina o tagata ua taʻua o le prediabetes

  • O fuataga taliaina i tagata matutua soifua maloloina e mafai ona amata mai le 3.89 i le 5.83 mmol / lita.
  • Mo tamaiti, o le vāega mai le 3.33 i le 5.55 mmol / lita ua manatu ole masani.
  • O le matua o tamaiti e taua foi ona mafaufau: i pepe faatoa fananau mai e oo i le masina, o faailoga e mafai ona i ai i le va o le 2.8 i le 4.4 mmol / lita, e oʻo i le 14 tausaga, o le data mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.
  • E taua le mafaufau o le matua o nei faamaumauga e sili atu le maualuga, o le mea lea, mo tagata matutua mai le 60 tausaga le matua, o maualuga o le toto toto e mafai ona sili atu nai lo le 5.0-6.0 mmol / lita, lea e manatu i ai o le masani.
  • I le taimi o le maitaga, e mafai e tamaitai ona faʻaopopo le tele o faʻamaumauga ona o suiga o le hormonal. Mo fafine maʻitaga, o taunuuga o le auiliiliga mai le 3.33 i le 6.6 mmol / lita e manatu e masani.

Pe a tofotofoina mo le toto o le kulukose toto, o le fua faatatau e vave ona faateleina i le 12 pasene. O le mea lea, afai e faia se auiliiliga mai se vein, e mafai ona eseese le faʻamaumauga mai le 3.5 i le 6.1 mmol / lita.

E le gata i lea, e mafai ona fesuisuiaʻi siaki pe afai e te ave atoa le toto mai se tamatamailima, vein poʻo le plasma toto. I tagata soifua maloloina, o le plasma glucose e ave i le 6.1 mmol / lita.

Afai o se fafine maʻitaga e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, e mafai ona eseese le fuainumera mai le 3.3 i le 5.8 mmol / lita. I le suʻesuʻega o toto vevela, o fuainumera e mafai ona aofia i le 4.0 i le 6.1 mmol / lita.

E taua le mafaufau i nisi tulaga, i lalo o le faatosinaga o nisi itu, o le suka e mafai ona siitia le tumau.

O le mea lea, o le faateleina o faʻamaumauga o le kulukose e mafai ona:

  1. Galue faaletino po o aoaoga,
  2. Galuega uumi umi
  3. Mataʻu, mataʻu poʻo se tulaga ogaoga faigata.

E le gata i le maʻisuka, faʻamaʻi e pei ole:

  • O le iai o le tiga ma le tiga,
  • Faʻaleagaina o le myocardial,
  • Paʻu o le Cerebral
  • Le i ai o faʻamaʻi mu
  • Manua tiga
  • Togafitiga
  • Faʻalavelave faʻamaʻi
  • O le i ai o maʻi o le ate,
  • Fusi ma manua.

O nisi taimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le mea e faʻaosofia ai, o le maʻi e toe foʻi i le masani.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le tino e masani ona fesoʻotaʻi e le gata i le mea moni o le maʻi na faʻaaogaina le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foi ma se avega mamafa. Pe a faʻatupu musika, latou te manaʻomia le malosi.

Glycogen i maso ua liua i le kulukose ma faʻalilo i totonu o le toto, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka. Ona faʻaaogaina lea o le kulukose mo lona faamoemoega faamoemoeina, ma le suka pe a mavae sina taimi e toe foi mai i le masani.

Suga 6.1 - 7.0

E taua le malamalama o tagata soifua maloloina, o le maualuga o le kulukose i le toto capillary e le sili atu i le 6.6 mmol / lita. Talu ai le maualuga o le kulukose i le toto mai le tamatamailima e maualuga atu nai lo se vein, o le toto vevela ei ai faailoga eseese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / lita mo soo se ituaiga suʻesuʻega.

Afai o le suka toto i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le 6.6 mmol / lita, o le a masani lava ona iloa e le fomaʻi vailaau, lea o se toilalo gasegase tuga. Afai e te le faia taumafaiga uma e faʻamaonia ai lou soifua maloloina, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasolosolo, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e mai le 5.5 i le 7.0 mmol / lita, o le hemoglobin glycina e mai le 5.7 i le 6.4 pasene. I le tasi po o le lua itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le suʻega o le suʻe toto e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita. A itiiti ifo o le tasi o faailoga e lava lea e iloa ai le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le maʻi, o le tagata maʻi e tatau ona:

  1. ave se suʻega lona lua mo le suka,
  2. ave se suega o le faapalepale kullukose,
  3. Iloilo le toto mo le hemoglobin glycosylated, aua o lenei metotia ua manatu e sili ona saʻo mo le sailia o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le tausaga o le maʻi e tatau ona amanaia, talu ai ona o le matua o le data mai le 4.6 i le 6.4 mmol / lita ua manatu o le masani.

I se tulaga lautele, o le faateleina o le suka o le toto i fafine maʻitaga e le o faailoa manino ai le solia, ae o le a avea foi ma se taimi e popole ai i lo latou soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Afai o le maitaga o le maualuga o le sukū e faʻatupulaʻia le malosi, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka latent latent. A oʻo i se tulaga lamatia, o le fafine maʻitaga ua lesitalaina, mulimuli ane ua tofia o ia e faia se suʻega toto mo le kulukose ma se suʻega ma se avega i le glucose toleni.

Afai o le maualuga o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga e maualuga atu nai lo le 6.7 mmol / lita, o le fafine e ono maua i le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai ei ai i se fafine ni faʻamaoniga pei o:

  • Lagonaina o le gutu malulu
  • O le fiainu lava
  • Uiga masani
  • Le lagona faifaipea o le fiaaai
  • Le foliga mai o le manava manava
  • O le faʻavaeina o se tofo malosi i le vailaʻau,
  • O foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai tele,
  • Ua tulai le toto toto.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻisuka faʻamaʻi, e manaʻomia ona e matauina e le fomaʻi e le aunoa, ave uma suega talafeagai. E taua foi le aua nei galo se ituaiga ola maloloina, pe afai e mafai, teena le taumafaina pea o meaai ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, faatasi ai ma le maualuga o mea e gaosi ai mea inu gaʻo, meaʻai.

Afai e manaʻomia uma fua talafeagai i se taimi talafeagai, o le a maʻea le maitaga e aunoa ma ni faafitauli, o le a fanau mai se pepe soifua maloloina ma malosi.

Suga 7.1 - 8.0

Afai o faailoga i le taeao i luga o se manava gaogao i se tagata matua e 7.0 mmol / lita ma le maualuga, e mafai e le fomai ona fai mai le atinae o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o faʻamatalaga i luga o le suka toto, e tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi, e mafai ona oʻo i le 11.0 mmol / lita ma le maualuga.

I le tulaga o loʻo i ai le faʻamaumauga mai le 7.0 i le 8.0 mmol / lita, e ui lava e leai ni faʻamaoniga manino o le maʻi, ma ua masalosalo le fomaʻi i le siama, ua faatonuina le tagata maʻi e faia se suʻega ma se avega i le kulūkose toleni.

  1. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo se manava gaogao.
  2. 75 kalama o le kulukose mama e faʻafefeteina i le vai i totonu o se ipu malamalama, ma e tatau i le tagata maʻi ona inu le vaifofo e maua ai.
  3. Mo le lua itula, o le tagata maʻi e tatau ona malolo, e le tatau ona e 'ai, inu, ulaula ma le gaoioi malosi. Ona ia faia lea o se suʻega lona lua mo le suka.

O se suega tutusa mo le faapalepale o le kulukose e faʻamalosia mo tina maitaga i le ogatotonu o le taimi. Afai, e tusa ai ma taunuuga o le auʻiliʻiliga, o fuainumera e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e talitonuina le vaivai o le faapalepale, o lona uiga, ua faateleina le malamalama o le suka.

Pe a faʻaalia e le auʻiliʻiliga se taunuʻuga e maualuga atu i le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka e muaʻi mauaina.

Ole vaega aʻafia mo le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • Toʻatele tagata
  • Tagata gasegase o le toto maualuga o le 140/90 mm Hg pe sili atu foi
  • Tagata e sili atu le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo masani
  • Tina oe ua maua i le maʻisuka ile tino i le taimi o maitaga, faʻapea foi i latou o loʻo i ai le mamafa o le pepe ile 4.5 kilokalama pe sili atu,
  • Tagata faʻamaʻi ma le ovarycycy ovary
  • Tagata o loʻo i ai se faʻamuamua i le atinaʻeina o le maʻisuka.

Mo soʻo se mea e aʻafia ai, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le suka pe tusa o le tasi i le tolu tausaga, e amata mai le 45 tausaga.

O le mamafa o tamaiti e silia i le 10 tausaga e tatau foi ona siakiina e le aunoa mo le suka.

Suga 8.1 - 9.0

Afai e tolu taimi i le laina o le suʻega suka e sili atu ona maualuga, o le fomaʻi e maua le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua. Afai e amata le maʻi, o le maualuga o le kulukose o le a mafai ona iloa, e aofia ai i le urine.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi o le suka, o le maʻi o loʻo faʻamaonia se tausisia o le soifua maloloina. Afai e aliali mai o le suka e tupu malosi pe a uma le 'aiga o le afiafi ma o nei taunuuga e faʻaauau pea seia oʻo i le taimi e momoe ai, e tatau ona e toe teuteu lau meaai. O le mea e sili ai, o ipu maualuga-kapeti e faʻasaina i le maʻisuka ua faʻaaogaina.

O se tulaga talitutusa e mafai ona matauina pe afai o le aso atoa e leʻi 'ai atoatoa ai se tagata, ma a oʻo mai i le fale i le afiafi, sa ia taufaʻaiʻu i meaʻai ma' ai se vaega tele.

I lenei tulaga, ina ia mafai ona taofia le tafe i le suka, e fautuaina e fomaʻi le 'ai lelei i le aso atoa i ni vaega laiti. O le matelaina e le tatau ona faʻatagaina, ma o meaʻai e gaʻo ai le carbohydrate e tatau ona tuʻuese mai le lisi o afiafi.

Suga 9.1 - 10

O le maualuga o le kulukose o le toto mai le 9.0 i le 10.0 iunite ua manatu o se tau aofaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o faamatalaga i luga atu o le 10 mmol / lita, o le fatu o le maʻisuka ua le mafai ona iloa se ituaiga tele o le mamafa o le kulukose. O se taunuuga, o le suka e amata ona faaputuputu i le urine, lea e mafua ai le atinaʻe o glucosuria.

Ona o le le lava o gaʻo poʻo le inisalini, o le siama o le maʻisuka e le maua le aofaʻi tatau o le malosi mai le kulūkose, ma o le mea lea o loʻo faʻaaogaina ai le gaʻo sili nai lo le "manava" manaomia. E pei ona e iloa, o tino o le ketone e fai ma vailaau e mafua mai ona o le malepelepe o sela gaʻo. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto i le 10 iunite, e taumafai le gaʻo e aveese le suka maualuga mai le tino e pei o otaota faʻatasi ma urine.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o lona suka e sili atu i le tele o le toto e maualuga atu nai lo le 10 mmol / lita, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le i ai o vailaʻau oona. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai vaega faapitoa o suʻega, lea e faʻamautuina ai le i ai o le acetone i le urine.

E le gata i lea, o sea suʻesuʻega e faia pe afai o se tagata, e faaopoopo atu i le maualuga o le sili atu i le 10 mmol / lita, lagona le lelei, faʻalauteleina le vevela o lona tino, aʻo maʻi le tagata maʻi, ma o le vomiting ua matauina. O nei faʻamaoniga e mafai ai ona iloa le taimi vave o le faʻateleina o le maʻisuka ma puipuia ai le maʻi suka.

Pe a faʻaitiitia le suka o le toto ma le suka e faʻaitiitia ai le suka, faamalositino, poo le inisalini, o le aofai o le acetone i le urine e faʻaitiitia, ma le malosi o le gasegase ma le manuia lautele o loʻo faʻaleleia.

Sugar 10.1 - 20

Afai o se tikeri maualalo o le hyperglycemia ua maua i le suka mai le toto i le 8 i le 10 mmol / lita, ona o le faateleina o faamaumauga mai le 10.1 i le 16 mmol / lita, o le tikeri maualuga, e maualuga atu i le 16-20 mmol / lita, o se tulaga maualuga o le maʻi.

O lenei faʻavaega faʻapitoa o loʻo i ai ina ia mafai ai ona faʻasoa fomaʻi ma le masalomia o le i ai o le hyperglycemia. O se faʻafitauli lelei ma le matuia lipoti o le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo mataʻituina ai ituaiga faʻafitauli masani.

Faʻasolo mea autu e taʻu mai ai le tele o le toto mai le 10 i le 20 mmol / lita:

  • O le tagata maʻi e masani ona tupu i le urination masani; o le suka e maua i le urine. Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, o le ofu tino i totonu o le gataifale ua avea ma mea vaivai.
  • E le gata i lea, ona o le tele o le leiloa o le vai e ala i le urine, o le maʻisuka e lagona le malosi malosi ma le fia inu.
  • E i ai le mago tumau i le gutu, aemaise i le po.
  • O le tagata gasegase e masani lava ona faʻaaogaina, vaivai ma vaivai vave.
  • O le maʻisuka ua matua paʻu le mamafa o le tino.
  • O nisi taimi e lagona ai e se tagata le tiga, vomiting, maʻi tiga, fiva.

O le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino poʻo le le mafai ona maua o sela e galue ai ile inisalini ina ia faʻaaoga ai le suka.

I le taimi nei, o le tapuni pito i luga e sili atu ma le 10 mmol / lita, e mafai ona oʻo i le 20 mmol / lita, o le kulukose o loʻo faʻateleina i le urine, lea e faʻapogai ai le tele o urination.

O lenei tulaga e mafua ai le le lava o le susu ma le manava, ma o le mea lea e mafua ai le galala le faamalieina o se maʻisuka. Faatasi ai ma le vai, e le gata o le suka e sau mai le tino, ae faapena foi ituaiga uma o elemene taua, e pei o le potassium, sodium, chlorides, o se taunuuga, e lagona e se tagata le vaivai tele ma aveesea le mamafa.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le saoasaoa lea o mea na tutupu i luga.

Suga Suauu Luga 20

Faatasi ai ma ia ituaiga faailoilo, e lagona ai e le tagata maʻi lagona malolosi o le hypoglycemia, lea e mafua ai ona leai se malamalama. O le i ai o le acetone faatasi ma le 20 mmol / lita ua sili atu ona sili ona faigofie ona iloa e ala i le manogi. O se faʻamaoniga manino lea e leai se totogi o le maʻisuka ma o le tagata o loʻo i luga o le laina o le maʻi suka.

Faailoa mai ni faʻafitauli matautia i le tino e faʻaaoga ai faʻamaoniga nei:

  1. O se suega o le toto e sili atu ile 20 mmol / lita,
  2. O le manogi manogi o le acetone e lagona mai le gutu o le tagata maʻi,
  3. E vave ona vaivai le tagata ma lagona ai se vaivaiga faifai pea,
  4. E masani ona i ai le ulu tiga,
  5. O le tagata gasegase na te le maua lona fia 'ai ma ua i ai se suiga i meaʻai na ofoina mai,
  6. E i ai le tiga i totonu o le manava
  7. O se maʻisuka atonu e lagona le manava, vomiting ma le vavalalata e mafai,
  8. E lagona e le tagata maʻi le pisapisao e masani ona manava.

Afai ole a iloa faailo mulimuli e tolu, e tatau ona e vave saili se togafitiga faafomaʻi mai se fomaʻi.

Afai ole maualuga o le suʻeina o le toto e sili atu i le 20 mmol / lita, e tatau ona le aofia uma gaoioiga faaletino. I se tulaga faapena, o le avega i luga o le cardiovascular system e mafai ona faateleina, lea e faʻatasi ma le hypoglycemia e faʻalua ona lamatia mo le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le faamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le toto o suka.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga atu o le 20 mmol / lita, o le mea muamua ua soloia o le mafuaaga lea o le faateleina o faailoga ma o le fualaau manaomia o le inisalini ua faalauiloaina. E mafai ona faʻaititia le suka toto mai le 20 mmol / lita i le masani e faʻaaoga ai se taumafataga maualalo-gaʻo, lea o le a faʻalatalata i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita.

Glucose suega o suʻega

O le a le mea e fai pe a maua le suka i luga o le masani? Ina ia mafai ona maua se siama o le maʻisuka poʻo lona fesuiaiga tumau, o le a faia se suʻega e faʻataʻitaʻiina ai se taumafataga. E masani lava, a maeʻa le faʻaaogaina o le kulukose mai meaʻai e aofia ai gaʻo, faʻalauteleina le tuʻuina atu o le inisalini amata.

Afai e lava ma o le tali o le masini resitala e masani, ona 1-2 itula lea pe a uma ona 'ai le kulukose i totonu o sela, ma le glycemia e i le maualuga o tulaga faʻale-tino. Faatasi ai ma se tasi o le aiga poo le le atoatoa o le inisalini, o le toto e tumau pea tumu i le kulukose, ma ua iloa ai e le tino le matelaina.

I le faʻaaogaina o lenei suʻesuʻega, e mafai ai ona iloa uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le faʻavaivaia o le kulukose, lea e mafai ona mou atu pe suia i le maʻisuka moni. O sea suʻega e faʻaalia i tulaga nei:

  1. E leai ni faʻamaoniga o le hyperglycemia, ae o le suka i totonu o le mimilo, na faʻapupulaina ai le gasegase o aso taitasi.
  2. O le faateleina o le suka na aliali mai i le taimi o le maʻitaga, pe a maeʻa faʻamaʻi o le ate poʻo le thyroid gland.
  3. O togafitiga uumi mo togafitiga o fualaau faasaina na faia.
  4. O loʻo i ai se mea na mafua mai i le maʻisuka, ae leai ni faailoga.
  5. Faʻailoaina i le polyneuropathy, retinopathy poʻo le nephropathy o le faʻamatalaga e le iloa.

A o le i faia le suʻega, e le fautuaina e faia fetuunaiga i le 'ai poʻo suia le tulaga o le gaioiga faaletino. E mafai ona toe faʻaleleia le suʻesuʻega i se isi taimi pe afai o le tagata maʻi na mafatia i se faʻamaʻi pipisi pe na i ai se manuʻa, o le toto matuia e lei leva ae leʻi faia le suʻega.

I le aso o le aoina o le toto, e le mafai ona e ulaula, ma o le aso ao lei faia le suʻega e le inu ava malosi. O le vailaʻau e tatau ona malilie i le fomai na tuʻuina atu le tusi talosaga mo le suʻesuʻega. E tatau ona e sau i le fale suesue i le taeao pe a mavae le 8-10 itula o le anapogi, e le tatau ona e inuina le lauti, kofe poʻo meainu suamalie.

O le suʻega e faia e pei ona taua i lalo: latou te ave le toto i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea e le tagata maʻi 75 g o le kulukose i le tulaga o se fofo. A maeʻa le 2 itula, toe faia le sampling samples. O le maʻisuka ua manatu ua faamaonia pe a sili atu i le 7 mmol / L le anapogi (blood venous), ma 2 itula talu ona sili atu le maualuga o le kulukose i le 11.1 mmol / L.

I tagata soifua maloloina, o nei tulaga faatauaina e maualalo, i le faasologa - aʻo lei faia le suʻega i le 6.1 mmol / L, ma a uma lalo ifo o le 7.8 mmol / L. O faailoilo uma i le va o le masani ma le maʻisuka ua maeʻa ona iloiloina o se setete.

O ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia le togafitiga o meaʻai ma le faʻasaina o suka ma le falaoamata paʻepaʻe, oloa e aofia ai gaʻo manu. O le lisi e tatau ona taatele i fualaau faisua, iʻa, iʻa o le sami, oloa gaʻo susu, gaʻo fualaʻau. Mo le sauniuniga o meainu ma meaai suamalie e faʻaaoga ai mea suamalie.

Tuua Lau Faamatalaga