E mafai ona vaʻaia le maʻisuka i le ultrasound?

O metotia o le suʻega o le Ultrasonic o se tasi lea o mea sili ona taatele, ae o ni faʻamatalaga sili ona faʻaalia ma lautele o faʻamaumauga faʻaonapo nei. Masalo, o tagata uma e le itiiti ifo ma le tasi i lona olaga na i ai se ituaiga faapitoa o le ultrasound exam (poʻo le ultrasound). I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga i toetoe lava o totoga ma fusi o le tino. O a aʻafiaga o ultrasound ma e faʻafia ona tatau ona faia i le maʻisuka? E tatau ona taʻuina i le taimi lava lena e ui lava i le faʻaogaina o lenei metotia, o le ultrasound e le o le suʻeina. I se isi faaupuga, i le maʻisuka, e tatau ona faia pe a faʻaalia. O le a le ituaiga faʻamaoniga e mafai ona faia?

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tagata maʻi e maua i faʻamaʻi fatugao e tusa ai ma suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, e manaʻomia le faʻamaonia o le gaʻo o gaʻo mo le siamaina. O se tulaga talitutusa lava ma le ultrasound o le fatu (poʻo le ECHO-KG) ma le aru (masani o vae, ulu ma le ua) - o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le i ai o faʻamaoniga o faʻafitauli o le cardiovascular i le maʻisuka ma / poʻo suiga faʻapitoa i le ECG (electrocardiography). Mulimuli ane, o le taimi o le ultrasound e fuafuaina e se fomaʻi taʻitasi, e faʻalagolago i le ituaiga ma le mamafa o le faʻalavelave. O le faʻasologa o le puʻu o le manava e iai foi ni faʻamatalaga faʻaalia pe a faʻaalia uiga tutusa. O le mea lea, o le ultrasound o se auala taua tele mo le siakiina ma le pulea o faʻafitauli o le maʻisuka. Ole maʻisuka muamua e le o se faʻamatalaga mo se ultrasound, ae ona o le maualuga o le faʻalavelave o faʻafitauli faʻapitoa i le taimi o le siakiina o le maʻisuka ituaiga 2, o metotia o le ultrasound e masani ona manaʻomia muamua i le uluaʻi suʻesuʻega.

O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le mea e le o se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi ma e le mafai ona sui se asiasiga i se fomaʻi.


Faʻaaliga mo le suʻeina o ultrasound mo le maʻisuka

Ina ia mafai ona fuafua le setete o le pancreas, e mafai ona faia se suesuega ultrasound o totoga o le tino i le maʻisuka.

O sea ituaiga suʻesuʻega e mafai ona fesoasoani e faʻaeseese ai le maualuga lona maualuga o le suka i le gasegase poʻo le chronic pancreatitis, faiga o le tuma i le pancreas. O le a faʻaalia foi i le ultrasound scan pe afai o le tagata maʻi e iai le insulinoma, lea e afaina ai foi le maualuga o le suka.

E mafai foi ona e vaʻai i le tulaga o le ate, o se tagata taua tele i gaioiga faʻasolosolo e aofia ai gaʻo, pe a teuina se fale glycogen, lea e faʻaaogaina mo le toto maualalo maualalo, ma o le ate folasia e fai ai ni kulukosa fou mai vaega e le o le carbohydrate.

O se suʻesuʻega ultrasound e faʻaalia foi mo le masalomia o le manava o le manava o le tino, o lona faʻasalalau lea e le o iloa.

O le faʻaʻauʻau autu e faʻapipiʻi le maʻisuka ma le mama o neoplasms o le mamafa o le mamafa, lea e manaʻomia ai le siakiina o le eseese.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka

I vaega muamua o le atinaʻe o le maʻisuka, o le fausaga o le pancreas atonu e ese mai masani. O lona tulaga e tumau pea i totonu o le masani e fetaui ma le matua ole maʻi;

A maeʻa le lima o tausaga o le faʻamaʻi, o le tele o le gland e faasolosolo malie ona faʻaitiitia, ma e manaʻomia ai se lipine. O le tino o le pancreatic e fai ma mea e sili atu ona mamafa, o lona mamanu e mafai ona sulu i se tulaga e tutusa ma le fiva o loo siomia ai ma totoga tuaoi.

I le maʻisuka ituaiga 2 i le amataga o le maʻi, na o le tasi le faailoga e te vaʻaia i le ultrasound o se faʻalauteleina o le paʻu o le fausaga masani. O se faʻailoga tuusaʻo atonu o le teuina o gaʻo i totonu o le ate.

Faʻatasi ai ma se faʻagasologa faaumiumi o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  1. Atrophy o le pancreas.
  2. Faʻafesoʻotaʻiga ma mea faʻafesoʻotaʻi - sclerosis.
  3. Lipomatosis - o le tuputupu ae o le tino i totonu o le gland.

O le mea lea, e le mafai ona faʻaalia le maʻisuka, ae iloa ai suiga i mea faʻapitoa o le a fesoasoani e fuafua le umi o le maʻi ma fai se faʻataʻitaʻiga mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Faʻasaina sauniuniga

E mafai ona faigata le suʻega o faʻamatalaga pe a iai le tele o le kesi i totonu o le moli. O le mea lea, i luma o se ultrasound, mo aso e tolu mai le lisi e aofia ai laumei, susu, fuālaʻau mata, faʻaitiitia le aofaʻi o fualaau, falaoa, suauu, ava malosi, kofe ma leuti. Sweets, e aofia ai le maʻisuka, e faʻasaina.

O le suʻesuʻeina o le manava o le manava e mafai ona naʻo luga o se manava gaogao, e le mafai e le gata ona 'ai le meaai i le 8 itula aʻo leʻi faia le suʻega, ae e le manaʻomia foi le inu tele o vai. E mafai e tamaiti ona ave a latou taumafataga mulimuli 4 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega.

Afai e te faʻamalosi i le faʻamalosi, e tatau ona e ave se mea faʻamalolo pe tuʻu se faʻamalosiga faʻamalosia i le aso ao lei faia le taʻaloga. Afai e popole le tagata maʻi e uiga i le faateleina o le gaosiga o le kesi, ona i luga o le fautuaga a se fomaʻi, faʻaaogaina o le malala, Espumisan poʻo isi mea e mafai ona faʻaaoga.

I le aso o le ultrasound, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  • Aua nei faʻaaogaina le kuki poʻo le lole.
  • Aua le ulaula.
  • O le vailaʻau e tatau ona malilie i le fomaʻi e taitaia le suʻesuʻega.
  • E le mafai ona ave meaʻai, e tatau ona faaitiitia le vai.
  • E le mafai ona faʻataʻitaʻi se kolisi, sigmoidoscopy poʻo le fibrogastroscopy, faʻataʻitaʻiga X-ray ma se eseesega o le ala i le aso e tasi o le ultrasound.

A aunoa ma se sauniuniga muamua, e mafai ona faia se faʻataʻitaʻiga ultrasound e tusa ai ma faʻamatalaga faʻafuaseʻi, e seasea maua i le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le vaega o le manava, o tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaalia i le ultrasound o fatugaʻo ma masalomia le nephropathy o le maʻisuka.

E le gata i lea, o suʻesuʻega falesuesue o soʻo se ituaiga o maʻisuka e mafai, e ala i le suʻeina ole toto.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai le maʻisuka maʻi.

Aisea e faia ai le ultrasound mo le maʻisuka?

Pe a ulu atu galu i le okeni, o le a atagia mai i totonu o le fusi poʻo le gauai i latou. E faʻavae i luga o galu ua toe faʻafeiloaʻi, o le komepiuta e faia ata o mea o loʻo suesueina. Le tele o le ie, o le susulu atu i luga o le lau.

O ponaivi e matua le mautonu ona o latou foliga vaaia i ata paʻepaʻe. Ae ui i lea, o suʻesuʻega e faaalia ai i tamaiti, o le ultrasound e mafai ona faʻaaoga e tafiesea ai ponaivi ponaivi umi. O suʻega faʻamatalaga e maua ai le tele o faʻamatalaga. I fafine maʻitaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻaaogaina e suʻe ai le pepe i le manava o le tina. E mafai foi ona faʻaaogaina le telefoni e iloa ai neoplasms, e masani ona taʻua o tumema.

I le faʻaopoopoga i faʻamaumauga masani, o loʻo i ai isi faʻapitoa faʻapitoa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga. E fesoasoani i le vaʻaia lelei o totoga totogo - toto toto.

Eseesega

I le tino, o le ultrasound e faatatau i galu loloto e le o maua e le taliga o le tagata. E mafai e le taliga ona puʻe leo i le vateatea o le 16-1800 Hz. I le va o le 20,000 Hz - 1000 MHz e taoto ai le eletise ultrasonic. Vili e faʻaaoga galu eletise e folau ai i le pogisa. O leo o se maualuga sili atu ona maualuga e taua o le tagata. Lalo o le leo e faalogoina e taʻua o "faʻalavelave."

O galu o le Ultrasonic o le tala faʻasolopito o loʻo fausia i tioata kesi paile. O tioata Piezoelectric oscillate i le ultrasound i luga o le faʻaaogaina o se isi voltage talafeagai, ma, o lea, e tuʻuina atu le HC.

I le ultrasound, o le ulu o ultrasound, lea e oʻo i le taimi lava e tasi e faʻaliliuina ma maua ai le HC, e auina atu se pulupulu ultrasound i le tino. Afai o le pulupulu e atagia i totonu o le tino, ua toe faafoi ma faamaumauina e le tagata e taliaina.

O le faʻaofiina o le ultrasound i faʻasolosolo faʻasolosolo na toe foʻi mai ia Polofesa R. Graf o le 1978. O le numera na viliina le sooga o le suilapalapa e iloa ai le dysplasia ao pepe, aua e le o tuuina mai e leitiola faamatalaga ona o le misi o le skele. I le lumanaʻi, o le tele o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le sonography i fomaʻi faʻatele ua avea ma faʻateleina.

I faʻasolosolo, faʻalagolago i le manaʻomia o le loloto o le loloto, o aʻafiaga ma alapine mai le 5 i le 10 MHz e faʻaaoga mo le ultrasound.

O le vaega e tatau ona suʻeina i le ultrasound e muamua ufiufi i le gel. E manaʻomia le gel aua e fesoasoani e aloese mai le fesoʻotaʻiga i le va o masini ma le masini.

O le suʻega e faia faʻatasi ma le mamafa o le mamafa o le tino. O fausaga e suʻesuʻeina e pasia i itu eseese.

E masani lava ona maua le faʻasalalauga i le auala lava e tasi: faʻalagolago i le fausaga o loʻo i lalo o suʻesuʻega, e tuʻuina e le tagata maʻi pe nofo i luga o le moega. E tatau ona na o le maʻi e tatau ona faʻamaoni ma fiaai i le taimi o le ultrasound. O le gel ei ai le maualuga o le vai, lea e puipuia ai le ata o le ea i le va o le paʻu.

E masani ona faʻaaoga ituaiga o ultrasound:

  • Faʻafanua: e mafai ai e oe ona faʻaali lelei le faʻafefe o le vai (aemaise lava le tafe toto). E faʻavae i luga o le taʻiala e faʻafefeteina galu o le ultrasonic i nisi o taimi i totonu o le tino ma salalau solo iina e ala i le faʻasalalau o totola mumu. Faʻaaogāina le ata faʻasolosolo o ata e iloilo ai le saoasaoa o le toto ma, o le mea lea, e faʻatagaina ai oe e faʻamaonia vailaau faʻapitoa o le tino (e pei o le arteriosclerosis ma le vasoconstriction), o le fatu ma le vaivaiga o le valve,
  • Faʻaʻopilosaga Lanu: O se tasi lenei o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo suʻesuʻega i le angiology, aua e mafai ai e oe ona faʻamaonia lelei le tele o pathoces vascular. O lipotali lanu e maua ai ata lanu. E fesoasoani tele i le faʻamalamalamaina o fatuga ma kusi o ituaiga eseese. O le natura o le lanu e mafai ai foi ona iloilo le saoasaoa o le tafe toto, ma, o le mea lea, o le mamafa o le vasoconstriction. E le mafai foi ona vaaia faalemafaufau vaaiga faalilolilo.

I le eria o le carotide o le fagu poʻo le uʻu, e mafai ona faʻaalia ma le mautinoa e vaa e masani lava ona mafai ona teena nisi faʻataʻitaʻiga. I le siakiina o veins varicose, sa toetoe lava a suia atoatoa le ata o le eleele.

O le a se mea e mafai ona vaaia i le telefoni?

O loʻo i ai nisi o masini e lelei ona vaʻaia e faʻaaoga ai le ultrasound. O mea e le lelei le mafaufauina o masini o mea ia e aofia ai le ea (mama, trachea, poʻo le gastrointestinal tract) poʻo faʻamalamalamaina e ni mea e faigata (pei o ponaivi poʻo le mafaufau).

O le ultrasound abdominal pito i luga mo le maʻisuka e fesoasoani e iloa ai faʻamaʻi eseese:

  • Faʻauu: gaogao gaʻo,
  • Gall sladder: maa, polyps,
  • Pancreas: pancreatitis,
  • Spleen: hypertrophy,
  • Aorta: anerysm,
  • Faʻauʻau: faʻalavelave faʻalavelave, maʻa, nephropathy,
  • Lymph nodes: mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopoga.

Ae ui i lea, o le ultrasound e fesoasoani i le vaʻaia saʻo i totonu o le masini vaivai ma le suavai - o le fatu, ate, o le vevela, fatugaʻo, vevela, vevela, suʻesuʻega, lauroid coland ma le tasi. O le ultrasound o le fatu (echocardiography) e faʻaaogaina aemaise lava i taimi uma e suʻesuʻe ai toto toto o le fatu i maʻi o le maʻisuka.

  • Iloiloga o le manava ma le pelvis (ate, gase, lela, manava, susu, gaʻo, gaʻo tamaʻitaʻi),
  • Suesuega o le fatu,
  • O le suʻesuʻega o masini mūmū (maso, mea faʻapipiʻi, paʻu),
  • Iloiloga o totoga ogaoga - vaa,
  • Toto

Faʻasalaina iuga

E tele faʻamaʻi e mafai ona iloa e le ultrasound. O le sonography e fetaui lelei mo le mauaina o vai e leai se totogi (Baker's cyst). E fesoasoani le ultrasound e iloilo ai fausaga o le tino - maso ma tendon (rotator cuff, Achilles tendon) lelei.

O se faʻaoga tele o lenei metotia o le mafai lea ona faia se suʻesuʻega malosi. E le pei o isi metotia faʻafaʻataʻitaʻi (X-ray, MRI, faʻavasegaina faʻasologa), o le ultrasound e fesoasoani e faʻataʻitaʻi le suiga o le vai.

Taualumaga

O suʻega faʻamalosi e masani ona faia ao taoto. I nisi o faʻamaʻi (faʻasalalauga faʻasalalauga intervertebral), o le ultrasound scan e faatino i se tulaga tūlaga. Mo le sili atu le lelei o le faʻaleleia o le tino i luga o le paʻu, faʻaaogaina le gel fesiligia. O le tagata e feaveaveaʻi solo e alu i luga o le paʻu ma felafolafoai i itu eseese i luga o le paʻu, o tino ma masini vaivai e mafai ona iloiloina i tulaga eseese. O le a talosaga le tagata suʻesuʻe i le tagata gasegase e manava manava ma taofi le ea mo sina taimi puupuu.

O faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo vascular sonography o loʻo faia i le auala tutusa e pei o isi suʻesuʻega ultrasound.

O le fomai e taitaia le ulu o le ultrasound i le vaega o le tino ua aafia. O le fomaʻi e faʻaaoga se gel i le paʻu o le suʻega suʻeina. E talafeagai lenei mea, aua a leai o le ea i le va o le mea eletise ma le paʻu e atagia atoatoa ai galu o le ultrasonic.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o talafaasolopito o le soifua maloloina, talafaasolopito ma le suʻega a se fomaʻi, i le tele o tulaga e mafai ona iloa se maʻi pipisi. E mafai foʻi ona faʻaaogaina faʻamatalaga e faʻaaogaina e avea o se auala faaopoopo o le suʻega - se suʻega X-ray, lea e vaʻavaʻai ai vaa i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatusatusa.

Faʻaiʻuga

E le pei o isi metotia ata (faʻasalalauga), o le ultrasound e toetoe lava a le afaina i le tagata maʻi ma le lōia. Malosiaga o le mafanafana o le tino i le tino, lea e mafai ona ausia tulaga taua e tusa ma le 1.5 tikeri Celsius, e le afaina ai le soifua maloloina. Ae ui i lea, ua fautuaina e le o faaauau pea faʻamaʻi faʻamaʻi mo le umi.

O se isi mea e mafai, ae seasea ona tupu, atonu o le faaputuputuina o kesi i totonu o le tino e mafai ona malepelepe ona o le leo, lea e mafai ona aafia ai totoga o loo siomia ai.

Fautuaga! O maʻi suka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma se fomai tomai faapitoa aʻo leʻi suʻeina le tino o le tino. Ae faʻapitoa i le ituaiga o maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e aloese mai ni faʻafitauli. E matua faʻasaina le faia o suʻega na o oe lava, talu ai o se fomaʻi aʻoga e iai se aʻoga faafomai talafeagai e tatau ona feagai ma togafitiga ma togafitiga.

Echocardiography ma isi metotia o le suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le HC e fesoasoani ai e suʻesuʻe suʻega a le tagata maʻi. O le maʻisuka e masani ona fuaina le tele o le fatu, gaosiga, ma le fatu valve function. E mafai foi e le fomai ona iloilo le tafe toto i mama, lea e le mafai ona fuafuaina i le fuaina o le toto i luga o le lima. O le eletise e mafai ona faʻaalia ai ni faaletonu i totonu o le fatu, totogo, ma isi totoga. Ole suʻeina o faʻamatalaga e le o se mea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi ma e leai se tiga mo le maʻi.

Suʻega o le maʻisuka

E tatau i tagata uma ona iloa po o fea suʻega mo le maʻisuka e faʻaalia ai le faʻamaʻi i le tele o laasaga o ona faʻavae.

E le o taimi uma, i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, e mafai ona e vaʻai i faailoga muamua o le maʻisuka. O nisi taimi atonu e le masalomia e le tagata le amataga o le maʻi. Afai ei ai ni faʻamatalaga mautinoa, e tatau i le fomaʻi ona faatonu totoga ma suʻega faʻamalositino mo se suʻesuʻega sili atu.

Mo le a le mafuaʻaga e ave ai suʻega

Tusa lava poo le a le ituaiga maʻi maʻisuka i le tagata gasegase, o le fuafuaina masani o le kulūkose o se fua talafeagai mo le puipuia o faʻalavelave. O le suʻeina o le toto e mafai ai e le fomaʻi ona tuʻuina atu se iloiloga saʻo o faʻataʻitaʻiga nei:

  1. O le le lava o togafitiga,
  2. Togi o le galuega o le pancreatic,
  3. Lava le gaosiga o le hormone,
  4. O le i ai o se tulaga e faʻaosofia ai faʻafitauli,
  5. Faʻataʻitaʻia atoatoa e le gaʻo le galuega,
  6. E i ai se faʻagasolo i lalo i le lamatiaga o le afaina ma le osofaia o le fatu,
  7. Le maualuga o le faaleagaina ma le gafatia e maua ai le hormone e le pancreas.

TALA FAATINO

O taeao o le taeao e sili ona talafeagai mo suʻega toto. Mo le tele o suʻesuʻega, o le toto ua matua faʻamalosi lava i luga o se manava gaogao. Teu, lauti ma le vai o meaai foi. E mafai ona e inu vai.

O taimi ole taimi mulimuli e fautuaina pe a uma le taumafataga mulimuli:

  • mo se suesuega lautele o le toto mo le itiiti ifo i le 3 itula,
  • mo se suʻega o le toto o meaola, ole fautuaina e aua le 'ai 12-14 itula (ae le itiiti ifo ma le 8 itula).

2 aso ao lei faia le suʻega, e tatau ona lafoai le ava malosi, gaʻo ma falai meaai.

Aua e te ulaula 1-2 itula aʻo leʻi oʻo i le toto sampling.

Aʻo leʻi faia se suʻega toto, e tatau ona faaitiitia le gaoioiga faaletino. Faʻesea le tamoe, aʻe i luga faasitepu. Aloese mai le fagua o lagona. 10-15 minute e tatau ona e malolo, malolo ma toʻafilemu.

E le mafai ona e foaʻi atu le toto i le taimi lava e maeʻa ai togafitiga o le physiotherapy, ultrasound ma le faʻataʻitaʻiga X-ray, massage ma mafaufauga.

A o lei foaiina atu le toto, e tatau ona vavae ese eseesega o le vevela, o lona uiga, o le taele ma le sauna.

Aʻo leʻi oʻo i suʻega o le toto i fafine o le tausaga o le fananau mai, e tatau i se tasi ona usitaʻia fautuaga a le fomaʻi i le aso o le faʻataʻitaʻiga, lea e tatau ai ona tuʻuina atu le toto, talu ai ona o aʻafiaga o le laʻasaga o le laʻasaga o le faasologa o le taimi e aʻafia ai le taunuuga o le auiliiliga.

A o leʻi foaiina atu le toto, e tatau ona e faʻafilemuina ina ia aloese mai le faʻamavaeina o le homone i totonu o le toto ma le faateleina o la latou fua.

Ina ia foai atu le toto mo le siama o le siama, e fautuaina e vavae ese le suamalie, fuamalie moli ma fualaʻau mai le meaai 2 aso aʻo lei faia le suʻesuʻega.

Mo le iloiloga saʻo ma le faʻatusatusaina o taunuuga o au suʻega suʻesuʻe, e fautuaina e faʻatautaia i totonu o le fale suesue lava ia, talu ai o metotia eseese suʻesuʻe ma fuataga e mafai ona faʻaaogaina i totonu o falemaʻe eseese.

Tulafono mo le sauniuniga mo suʻega o le toto.

O le toto sampling mo le suʻesuʻega e faia i le taeao (seia oʻo i le 12:00, hormones adrenocorticotropic - seia oʻo i le 10:00, Cortisol - seia oʻo i le 8:00) i luga o se manava gaogao (e leʻi muamua atu i le 2 itula talu ona 'ai). O le fuafuaina o le maualuga o le osteocalcin, CossLaps, parathyroid hormone, calcitini, STH, insulin, C-peptide, proinsulin, NSE e le silia i le 8 itula i le maea ai o le taumafataga, ma le maualuga o le gastrin e fuafuaina 12 itula pe a uma le taumafataga.

Mo suʻesuʻega faʻaauau, e fautuaina e matau le taimi lava e tasi.

I tamaitai o le a fanau mai (mai le 12-13 tausaga le matua i le amataga o le moapo), o aʻafiaga o le physiological e fesootaʻi ma le laasaga o le faasologa o fuainumera e mafua ai taunuuga, o le mea lea, pe a suesueina ia hormones sex, e tatau ona e faamaoti mai le aso o le faasologa o tausaga.

Afai o loʻo e inuina fualaau, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.

FAʻATASI O LE TALAFAASOLOPITO

Faʻamatalaga lautele o suʻesuʻega o le urine:

  • na o le uumi o le taeao e aoina, ave i le ogatotonu o le urination,
  • uila i le taeao: o le aoina e faia i le taimi lava e teʻa ese ai mai le moega, aʻo lei alu i le taeao kofe poʻo le lauti,
  • o le urination talu ai e le silia le 2 i le taeao.
  • Aʻo leʻi aoina se suʻega o le urine, e maeʻa ona faʻaogaina se faletaele maeʻaeʻa o totoga tino i fafo,
  • 10 ml o le urine ua aoina i se pusa faapitoa ma se tapuni, ua tuuina atu i se faatonuga, o le aoina o le urine e vave auina atu i le fale suesue,
  • teuina o urine i totonu o le pusaaisa e faatagaina i le 2-4 T, ae le silia le 1.5 itula,
  • e le tatau i fafine ona tuʻuina atu le urine i le taimi o le tamaʻitaʻi.

Faasologa o aso uma o le urine:

  • o le tagata gasegase e aoina faʻamaʻi i totonu o le 24 itula ma le masani masani inu ava (pe tusa ma le 1,5 lita i le aso),
  • i le taeao i le 6-8 i le taeao na te sasaaina le vevela ma sasaa le vaega lenei, ona oʻo lea i le aso na te aoina uma ai le urine i totonu o se ipu mama mafiafia ua faia i le tioata pogisa ma se tapuni i se gaioiga e le itiiti ifo i le 2 l,
  • o le vaega mulimuli e ave i le taimi lava e tasi na amata ai le aoina i le aso ua mavae, o le taimi o le amataga ma le faaiuga o le aoina,
  • e teuina le pusa i se mea malulu (sili i totonu o le pusaaisa i luga o le fale maualalo), e le faatagaina le malulu,
  • i le faaiuga o le aoina o le urine, ua fuaina lona voluma, o le mimiti e matua luluina ma 50-100 ml ua sasaaina i totonu o se pusa faapitoa lea o le a tuuina atu i le fale suesue,
  • e tatau ona taʻu mai le tele o le faʻasolosolo aso.

Suesuega o le Urine mo suʻesuʻega i Nechiporenko (faʻamaoniga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le inflammatory):

  • i le taeao i luga o se manava gaogao, 10 ml o le uumi o le taeao, ave i le ogatotonu o le urination, ua aoina i totonu o se fagu vailaau faapitoa.

Faʻaaogaina o le Urine mo le suʻesuʻega e tusa ai ma le Zimnitsky (o le tagata gasegase e amanaʻia le tele o le ava i le aso):

  • pe a uma ona faʻapipiʻi le vevela i le 6 i le 3 itula i le ao, e aoina le urine i ni pusa eseese, lea e taʻu mai ai le taimi o le aoina poʻo le numera o tautua, o le aofaiga atoa o le 8 fesoasoani. 1 tautua - mai le 6.00 i le 9.00, 2 le auʻaunaga - mai le 9.00 i le 12.00, 3 auaunaga - mai le 12.00 i le 15.00, 4 le auʻaunaga - mai le 15.00 i le 18.00, 5 le auʻaunaga - mai le 18.00 i le 21.00, 6 auaunaga - mai le 21.00 i le 24.00, 7 vaega - mai le 24.00 i le 3.00, 8 vaega - mai le 3.00 i le 6.00 itula,
  • o meaola uma na aoina i totonu o pusa faapitoa e 8 ua tuʻuina atu i le fale suesue,
  • ia mautinoa e taʻu mai le aofaʻi o urine i aso taʻitasi.

Suesuega o le Urine mo suʻesuʻega o meaola ninii (aganuu urine):

  • uina o le taeao e aoina i totonu o se fagu vailaau faʻamalositino ma se tapuni,
  • o le 15 ml o le urine muamua e le faʻaogaina mo auiliiliga, o le isi 5-10 ml o loʻo ave,
  • aoina faʻasolosolo e tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 1,5 - 2 itula i le maea ai o le aoina,
  • teuina o urine i totonu o le pusaaisa e faatagaina, ae le silia le 3-4 itula,
  • taloina o le urine e faia ao le i amataina togafitiga fualaau,
  • afai e te manaʻomia le iloiloga o le aʻafiaga o togafitiga, ona faia lea o aganuu urine i le faaiuga o le togafitiga.

TALA FAAALIA

  • 2-3 aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau e suia ai le natura o feces ma faʻapogai ai faʻafitauli o le gastrointestinal tract,
  • e le mafai ona e suʻesuʻeina ni feeseeseaiga pe a maeʻa le faʻamalosi, o le faʻaaogaina o mea faʻamalosi, o le faʻaaogaina o laxatives poʻo ni vailaʻau, faʻapea foi le pilocarpine, iron, bismuth, barium, ma isi,
  • feces e le tatau ona aofia ai ni mea le mama, e pei ole urine, vailaau faʻamaʻi, ma isi,
  • saunia se pusa mama mo feces, - o mea o le taeao feces mai le 3 points e aoina i se atigipusa ma tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 2 itula.
  • I totonu o le lua aso, e le tatau i le tagata maʻi ona taumafa malosi, meaai e le lelei ona nutimomoia ("mea taumafa") - fatu, nati, fuālaʻau mata ma fuālaʻau ma le paʻu, faʻapea foi ma sorbents - faʻamaʻaloga ua faʻaaogaina ma isi mea faapena, ma pulou!

Suesueina o mea e uiga i le mafaufau o feces (o le intysinal dysbiosis, floralogic flora, staphylococcus)

I le afiafi o le suʻesuʻega, e fautuaina e faʻatau se pusa tioata i le fale talavai mo le aoina ma le felauaiga o feces.

Tesema mo dysbiosis e tatau ona ave muamua aʻo leʻi faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi, chemotherapeutic, sulfanilomide fualaau, enzymes, fualaau (pe afai e le mafai, ona leai muamua lea i le 12 itula pe a uma le faʻamalolo). Mo 3-4 aso, e tatau ona taofi le ave o laxatives, o le faʻaofiina o mea faʻasoa, o suauu. Aua le aveina fualaau lactic acid (kefir, cheese cheese, yogurt ...)

  • Mo le suʻesuʻega, e na o fesuiaiga fou e aoina i le aso o le suʻesuʻega pe a maeʻa le faʻaleagaga masani o le toilalo mai le vaega mulimuli ua aoina
  • E le tatau ona fufulu pe fufulu le pusa e maua ai. Aua nei paʻi i totonu o le pusa, tapuni, sipuni ma ou lima,
  • Mai le pusa (vaʻa), o feces faatasi ai ma le fesoasoani o le sipuni o loʻo faʻapipiʻi e aoina i se pusa. E tatau ona faatumuina le pusa i le sili atu i le 1/3 o le voluma,

Aloese mai: faʻamafanafana i le taumalulu, vevela i le taumafanafana.

Aisea e faia ai se auiliiliga mo C-peptide

O le i ai o polotini i le toto e faʻaalia ai o le pancreas o loʻo faʻapipiʻiina le inisalini. O le toto e ave i luga o se manava gaogao i le taeao. E le gata i lea, mo le suʻesuʻega, e tatau ona filifili se taimi pe a oʻo le maualuga o le suka i totonu ole tapulaa masani. Pe a fuafuaina le C-peptide, e fautuaina e siaki tasi le aofaʻi o le kulukose.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, o faʻasalaga e maua mai:

  • pe afai o le maualuga o le kulukose ma le C-peptide e sili atu nai lo le masani, ona faailoa mai ai lea o le fatuga o le maʻisuka ituaiga 2 i le tulaga o le taupulepulega poʻo le i ai o vailaau. E oʻo lava i lenei tulaga e le manaʻomia i taimi uma togafitiga insulin. O nisi taimi e lava le mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma se tapulaa o gaʻo ma le faʻalauiloaina o gaoioiga faaletino,
  • afai o le suka e masani lava, ma o le aofaiga o le C-peptide e sili atu i le masani, e mafai ona taʻu mai ai se tulaga o le prediabetes, faʻamalosia o le inisalini poʻo le faʻavaeina o le maʻisuka ituaiga II. I lenei tulaga, o se taumafataga maualalo maualalo o le gaosiga o loʻo faʻatulagaina, o loʻo faʻafesoʻotaʻi ia togafitiga o le physiotherapy, ma o togafitiga talafeagai e faia. E sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o le inisalini,
  • faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le C-peptide ma le faateleina o le kulupu o le glucose, ua faailoa mai ai le solia o le galuega a le pancreas. O lenei tulaga e mafai ona fai ma ituaiga faigata o le maʻisuka. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e fautuaina e fomaʻi le inisalini i tagata gasegase.

Fuafuaina o le hemoglobin glycated (glycolized)

O le toto e aveesea mai se vein mo le auiliiliga. O le naunautaiga o le hemoglobin HbA1C e faigofie tele mo le uluaʻi suʻesuʻeina o le maʻisuka.

O suʻega mo le hemoglobin glycina e faia ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina pe afai e le o faʻamaonia le insulin. O le hemoglobin Glycosylated o loʻo faʻaalia ai le suiga o le kulukose i le tolu masina talu ai.

O le mea lea, pe a faʻamaʻoina le inisalini i le inisalini, e ave le toto mo le auʻiliʻili faʻapitoa.

Fructosamine Assay

Ina ia iloilo le aoga o le togafitiga ma le uiga o faʻafitauli, e tatau ona ave le toto mo fructosamine i le lua pe tolu vaiaso. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao.

O le tulaga masani o le numera o micromol / l:

  • mai le 195 i le 271 i lalo ifo o le 14 tausaga,
  • mai le 205 i le 285 i le mavae ai o le 14 tausaga.

I le maʻisuka e maua i le taimi o le taui (maualuga le kulukose o le toto e latalata i le masani), o le fructosamine index e i le laina mai le 286 i le 320 μmol / L, ma luga ifo o le 370 μmol / L i le tauvaga (maualuga le maualuga o le suka, faʻalavelave faʻalavelave).

  • O le maualuga o le fructosamine toto e faailoa ai le maualuga o le lamatiaga o le fatu fatu, hypothyroidism, ma isi faafitauli i le tagata maʻi.
  • O le faʻaitiitia i le tulaga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka, hypoalbuminemia ma le hyperroid.

TALI I LE GYNECOLOGY, MAMAʻI

  • e le mafai ona e urinate mo le 3 itula aʻo leʻi faia le suʻega (faʻafesoʻotaʻi, aganuu), e le fautuaina le faia o feusuaʻiga i le 36 itula, aemaise lava i le faʻaaogaina o togafitiga, lea e mafai ona fesuiaʻi ai le taunuuga, talu ai ona ei ai se aafiaga o le antibacterial,
  • i le afiafi e le mafai ona e fufuluina oe lava i le fasimoli antibacterial ma le douche,
  • aua neʻi faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi i totonu,
  • e le mafai ona faʻataʻitaʻiina oe i le taimi o le faʻagasologa.

FUAFUAGA SUʻESUʻEGA

  • liliu mai ia le itiiti ifo i le 5 minute ao le i atofaina le taimi,

i le taeao i le aso o le suʻesuʻega, aʻo leʻi faia le FGDS FORBIDDEN

  • 'ai le taeao ma' ai ai i soʻo se meaʻai, e tusa lava pe faia suʻesuʻega ile aoauli

i le taeao i le aso o le aʻoga ao leʻi FGDS E LE FAIA:

  • ulaula
  • ave vailaʻau i papa (capsules) i totonu

i le taeao i le aso o le suʻesuʻega ao leʻi oʻo i le FGDS

  • pulumu ou nifo
  • faia le ultrasound o le afaina o le manava ma isi totoga
  • inu vai, vai vaivai ma le suka i le 2-4 itula (e aunoa ma le falaoa, siamu, suti ...)
  • ave ni vailaʻau e mafai ona gauaʻi i totonu o le pitonuʻu e aunoa ma le foloina pe ave faʻatasi
  • tuʻuina atu injections pe afai e le manaʻomia ni meaʻai pe a uma le tui ma e leai se avanoa e fai ai pe a maeʻa le FGDS
  • aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega, e manaʻomia ona e aveese faʻamalositino faʻamalosi, tioata, se fusiua.

O le po na muamua atu: faigofie lava digestible (e aunoa ma salati!) Diniga seia aulia le 6:00 pm.

E leai se meaʻai faapitoa i luma o le FGS (FGDS) e manaʻomia, ae:

  • sukalati (lole sukalatika), fatu, nati, ipu vevela ma le ava malosi e tatau ona le aofia ai mo le 2 aso,
  • A o faagasolo le suʻesuʻega mai le 11 itula ma mulimuli ane - sili ile taeao ma le 2-3 itula aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, inu i sina sipuni se ipu vai e tasi pe vaivai le lauti (leai ni palu, suti, kuki, falaoa, ma isi)

  • o lavalava e vateatea, o le fagu ma le fusi na tatalaina,
  • e te leʻi faʻaaogaina mea manogi, cologne,
  • Na vave ona e lapatai le fomaʻi e uiga i au fualaau faasaina, meaai ma isi allergies.

O se tagata gasegase e tatau ona iai:

  • e masani ona tagofia vailaʻau (ave pe a maeʻa suʻesuʻega, ae i lalo o le laulaufaiva poʻo le pisipisa mo maʻi fatu fatu, bronchial asthma .. - aʻo lei faia le suʻega!),
  • faʻamaumauga mai suʻesuʻega talu ai o le FGDS (e fuafua ai le malosi o le faʻamaʻi) ma le biopsy (ia faʻamalamalama faʻamaoniga mo se biopsy lona lua),
  • Faʻamatalaga i le FGDS suʻesuʻega (faʻamoemoega o suʻesuʻega, faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi ...),
  • solo lelei faʻamamafa suavai poʻo le faʻamaʻi.

Sauniuniga mo colonoscopy e faʻaaoga ai fualaau faasaina "Faʻauluuluga"

Lua aso ao lumanai le suʻesuʻega

  • Fautuaina taumafa: aʻano tunu o iʻa paʻepaʻe, moa, fuamoa, sisi, falaoa paʻepaʻe, pata, kuki, pateta
  • E fautuaina e inu se aofaiga o le vai - e oʻo atu i le 2.5 lita i le aso (pe afai e leai sau faʻamaʻi e solia ai le inu malosi - talanoa lau fomaʻi)
  • E le fautuaina e 'ai: fualaau aina ma vine ma lua, meaʻai mumu, fualaau' aina, cereals, salati, puʻupuʻu, nati, falaoa o falaoa, suti

Le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega

  • I le taeao, o se taeao o le taeao o meaai e fautuaina i luga. A maeʻa le 'aiga o le taeao, seia oʻo i le faaiuga o le suʻesuʻega, e le mafai ona e' ai ni meaai malosi, na o le inu
  • A maeʻa le 'aiga o le taeao seia oʻo i le 17-00, e fautuaina le inuina o le vai e faʻamama ai le iniseti - e oo atu i le 2 lita (e mafai ona e inu vai, pata susu, meainu suamalie, sua e leai ni palu, tii ma le suka poo le meli, mea inu fua e leai ni vine). E le fautuaina e ave le susu, tilo, kefir
  • I le 17-00 e tatau ona e saunia le fofo a Fortran. Ina ia faia lenei mea: faʻaaoga le 1 le pepa o le "Faʻatonu" sauniuniga i le 1.0 lita o le vai inu i le vevela o le potu.
  • O le sauniuni a le Fortran e tatau ona onā i totonu o le lua itula (mai le 17-00 i le 19-00). E tatau ona ave le togi i ni vaega laiti, i le 15 minute i le 1 tioata, i tamai sipuni.
  • I le 19-00, faaaoga le auala lava lea e tasi e inu ai le lua pepa a le Fortrans.
  • 1-3 itula i le maeʻa ona e alu i le fofo o Fortrans, e tatau ona iai sau lapisi, faʻaauau pea, o le a fesoasoani i le faʻamamaina atoatoa o le manaʻoga.
  • Afai e leʻi oʻo mai ni faʻalava vavalalata 4 itula talu mai le amataga o le pulega poʻo faailoilo o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga fomaʻi ma aloese mai le isi tofo.

I le aso o le suʻesuʻega

  • I le taeao i le 7.00 e tatau ona toe fai le toe mauaina o le "Faʻaulu" mo le faʻamamāina atoa o le manaʻoga mai mea o loʻo aofia ai (1 le pepa o le fualaau faasaina "Faʻauluuluga").
  • Inu le vaifofo e maua i ni vaega laiti mo le 1 itula (07-00 i le 08-00). O le ae toe maua ni vavae vavalalata, e tatau ona tumau seia maeʻa le gaogao ma le faʻamamaina o le manava.
  • I le 12-00 o le ae saunia e suʻesuʻe. I tapenapenaga mo le suʻesuʻega ma Faʻatasi, e le manaʻomia ni enemas!

E tatau ona e faʻatasi ma oe:

  • Faʻamatalaga i se colonoscopy (afai e tuʻuina oe mai se isi fomaʻi),
  • faaiuga ma faʻamaoniga o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino muamua, ECG (pe afai o iai oe faʻamaʻi cardiovascular)

I le taimi lava e uma ai le faʻatinoga, e mafai ona e inu ma 'ai. Afai ei ai se lagona o le atoaga o le manava i le gas ma le manava e le faʻaogaina mai i le mea e totoe o le ea, e mafai ona e aveina 8 - 10 pama o le carbon carbon activated, faʻaliliuina i le 1/2 ipu o vai inu vevela. Mo ni nai itula pe a maeʻa le suʻesuʻega, e sili atu le moe i lou manava. ul

TOMOGRAPHY SAUNOAGA

Initaneti faʻatusatusa (CT) o se tasi o metotia o le suʻega x-ray. O le mauaina o soo se ata o le x-ray e faavae i luga o eseesega eseese o okeni ma masini e auala atu i ai laina x. I le televise masani, o le ata o se ata o le okeni o loo i lalo o suʻesuʻega poo se vaega.I le taimi lava lea e tasi, e ono le mafai ona iloa pe faʻapitoa ona faia ni mea faʻapitoa mo togafitiga ona o le pulea lelei o masini (faʻalagolago i le tasi i luga o le isi). Ina ia faʻaitiitia nei faʻalavelave, na faʻatautaia ai se faʻaogaina o le faʻaaogaina o metotia fou. E tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi le faʻasalalauga faʻatusatusaina, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga faʻasolosolo ma suʻesuʻega faʻapitoa uma lava (i nisi o tulaga, faʻasalalauga amata poʻo ultrasound e tatau ai). O lenei auala e mafai ai ona e filifilia le vaega o le fiafia, fai suʻesuʻega, aloese mai suʻesuʻega e aunoa ma faʻamaoniga, ma faʻaititia le fualaau o le faʻalauiloaina o le vevela.

  • Faʻafanua iloga o le ulu ma le faiʻai (leai se sauniuniga e manaʻomia).
  • Faʻasalalau faʻatusatusaina o sinuses (leai se sauniuniga e manaʻomia).
  • Faʻavasegaina faʻatusatusaina o lobes faaletino (leai se sauniuniga e manaʻomia).
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o totoga o le pusa (muamua le x-ray manaʻomia, leai se sauniuniga e manaʻomia).
  • Faʻavasegaina faʻatusatusaina o totoga o le tino (e manaʻomia muamua le suʻega o le ultrasound).
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o le pancreas (faʻaauau muamua i le ultrasound scan).
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o fatuga (o le suʻega muamua o le ultrasound).
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o totoga o le pelvic (e manaʻomia muamua le suʻega ultrasound).
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o le vertebrae ma le intervertebral disks (o le faʻataʻitaʻiga muamua o x-ray e faʻamalosia, e le manaʻomia le sauniuniga).
  • Faʻavasegaina faʻatusatusaina o ponaivi ma sooga (aʻo leʻi faia se suʻesuʻega o le x-ray, e leai se sauniuniga e manaʻomia).

Sauniuniga mo le CT o le tino o le tino (CT o le pancreas, pelvis, gaʻo)

O faʻataʻitaʻiga faʻatusatusaina o le vaega o le manava e fai i taimi uma ma sauniuniga. E tatau ona e sau i le suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. O le faʻaaogaina o gaosiga e faigata ai ona faʻaali foliga, o le mea lea, mo le 2 aso ao leʻi oʻo i le CT e tatau ona vaʻavaʻai oloa e faʻaleleia ai le gaosiga o le kesi mai le taumafataga. Ae e te leʻi faia se CT scan o le ate, e tatau ona e maua se ata o le ultrasound, ma mo se faʻatalanoaga o le intestinal e manaʻomia ona e faia se suʻesuʻega faʻatusatusa o le X-ray. Ave uma faʻamatalaga e fesoʻotai ma lau faʻamaʻi, e aofia ai taunuuga o suʻega muamua, e oʻo lava ia i latou na faʻaalia le masani. ul

Faatulagaina o fafine maʻitaga

Mo le taimi atoa o le fanauina o se tamaititi, e fautuaina e faia ni suʻesuʻega se tele: i le 8, 11 (faʻapitoa ma suʻesuʻega o meaola o le uluai suʻesuʻega lea), 18, 21 vaiaso ma le 30 tausaga.

E mafai foi ona faʻamaonia le faʻasaga o le maitaga mo se vaitaimi e 4 vaiaso. Pe a suʻesuʻeina mo vaitau o le 8-11 vaiaso, e mafai ona e faʻamaonia le vaitau, fuafua le aofaʻi o embryos, le tulaga ma le leo o le matua, saili le tulaga o le fetus, o lona itupa ma faʻalogo foi i le fatu. E mafai foʻi ona e iloa nisi o faʻafitauli: o le maʻitaga ua misia, taufaʻamataʻu o le faʻaipoipoina, feʻaveaʻi cystic.

O le faaiʻuga faaiu e faia i se taimi e leʻi leva ona tuʻuina atu. E tatau ona fuafua le tulaga o le fomaʻi i totonu o le matua, fuafua le mamafa o le mamafa ma atiina ae se fuafuaga sili ona lelei mo le tausiga o tamaiti.

I le Academy VIP Diagnostic and Treatment Center, ua faia uma tuutuuga mo le ultrasound ao maitaga i Nizhny Novgorod e liliu mai se togafitiga faafomaʻi i se avanoa tulaga ese e faamasani ai ma le pepe ae lei fanau mai!

Yarygin Igor Vladimirovich

Le tau o le ultrasound mo le maitaga mai le 2070 rubles.

E mafai ona ou vaʻai i le taimi o le maitaga i le aoga Academy VIP. Lenei, tagata tomai faapitoa, agavaa, togafitia oe ma se tausiga faʻapitoa! Ou te fiafia tele e tusi Igor Vladimirovich Yarygin, na te faia se ultrasound. E masani ona tausia pea ma e nafa ma mataupu tau le soifua maloloina, aemaise lava, le faasaoina ole maʻitaga.

E i ai laʻu maitaga muamua, ma masalo e sili atu loʻu popole nai lo le mea ou te manaʻomia mo le soifua maloloina o laʻu pepe, o lea ou te matua tali atu mo suʻega ma suʻesuʻega uma. Ou te fia faafetai atu ia Dr. Yarygin mo lona uiga maaleale ma sili ona maualuga le tomai faʻapitoa!

Talu ai nei, na ou faia ai se faʻataʻitaʻiga ultrasound i le falemai a le Academy VIP. Ou te fiafia i le fomai na taliina aʻu fesili uma. O le a faaauau pea ona ou matauina iinei!

O se uo na fautuaina e taitaia le maitaga i lenei falemai. Ou te matua fiafia lava na ou talia lana fautuaga. E tele fomaʻi ma meafaigaluega lelei. Faʻafetai i lenei mea, o suʻega uma e faia i le maualuga maualuga. Talu ai nei na ia faia ai se ata tele o le ultrasound, sa matua maofa lava o ia i le gafatia faaonapo nei!

Suʻesuʻega lautele ma suʻega o le toto

O se suega masani o le toto ua faatonuina, e lua mo le faamoemoe o le faailoagofieina o faamai i le amataga o la latou atinae, ma le fuafuaina o le tulaga o le galue o totoga i totonu o le maʻisuka.

O se auiliiliga lautele e fuafua i le faailoaina o le numera o le toto (totola mumu, laulaʻau paʻepaʻe ma platelet), hemoglobin ma isi mea e le aofia ai.

Mo le auʻiliʻili, o le toto capillary (mai le tamatamailima) e ave i luga o se manava gaogao, ona vave loa lea o se taumafataga.

  • paʻu paʻepaʻe paʻe (paʻu paepae paepae). O le faateleina i sela paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le tino i totonu o le tino. O le faaitiitia o latou fuainumera e mafai ona faailoa ai le i ai o le hypothyroidism i le maʻisuka,
  • platelets. O le faʻaitiitia o le faitau o le platelet e mafai ona faʻaalia ai le solia o le toto totoga galuega. O le i ai o se faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma tasi o mafuaʻaga o le le lelei o le faʻasoasoaina. O le faateleina i le countlet count o loʻo taʻu mai ai se faʻaogaina o le tino i totonu o le tino, e pei o le tuberculosis, poʻo le fausiaina o faʻalavelave matuia,
  • hemoglobin. O le faʻaitiitia o le aofaʻi o le hemoglobin e faʻaalia ai le leai o se uʻamea i totonu o le toto, o le mea lea o loʻo faʻapipiʻiina ai molelakene i lālā. Ona o le leai o le hemoglobin i le toto, anemia (anemia), o totola mumu mumu (totola mumu) e atiina ae. O le faateleina o le maualuga o le toto toto e taua o le erythrocytosis, o le faaitiitia o le numera o le toto mumu e faailoa mai ai le fausia o le anemia.

Afai ei ai se masalosaloga o le malosi o lauroid, o le a tatau ona tuʻuina atu toto i hormones. Faatasi ai ma faailoga o le soliga o lana galuega: onosaʻi o faitioga o le malulu, gasegase, gasegase masani. O le faasaʻoina o le thyroid gland e faia e le endocrinologist faatasi ai ma le fesoasoani o papa.

Mo le iloiloga o le biochemistry, o le toto vevela ua ave i luga o se manava leai.

Se suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga nei:

  • amylases, glucose, lipases,
  • ALT (alanine aminotransferase),
  • AST (aspartate aminotransferase),
  • aofaiga atoa o polotini, creatinine, urea, cholesterol,
  • alkaline phosphatase
  • creatine phosphocenosis,
  • aofaiga atoa bilirubin.

Fuafuaina o le tele o serum ferritin

O le toto mo suʻesuʻega e maua mai se vein. I le faʻaaogaina o auʻiliʻiliga, e mafai ona e iloa le aofaiga o le uʻamea i le tino.

Faailoga masani o le uʻamea i le tino:

  • i tamaitai - mai le 12 i le 150 ng / ml,
  • i alii - mai le 12 i le 300 ng / ml.

Afai o le faailoga o le elemene i totonu o le toto e sili ona maualuga, ona maua lea o le faʻaitiitia o le gasegase o siama ma siama i le inisalini. O le tele o uʻamea e faʻaosoina ai le faʻafanoga o le puipui lapoa, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu fatu.

Afai o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai se mea maualuga ferritin, o le a fautuaina e le fomaʻi e faʻafetaui e le tagata maʻi le meaai.

  • O le tele o le uʻamea o loʻo maua i le suamalie, beets, tamato, fugalaau, meaʻai, sela, meloni, pepa suamalie, radisa, radis, sorrel, o lea e sili atu le aveeseina atoa mai le meaai.
  • O tagata maʻi e iai le maualuga o le uʻamea i le tino e le tatau ona faʻaaogaina le acid ascorbic (vitamini C), aua e faʻaleleia atili ai le elemene o elemene.

O maʻi ma maualuga maualuga o le uʻamea i totonu o le toto ua faʻamaonia mai le totoina. O le faʻatinoga e faʻatinoina ile tasi i le vaiaso. Togafitiga e faʻatinoina seia oʻo i le tulaga o le ferritin e toe faʻaleleia. E mafai ona sili atu ma le tasi le tausaga.

Faʻatasi ai ma se maualuga o mea o loʻo iai, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e aveesea ai le uʻamea mai le tino.

Faʻamatalaina o le magnesium

I le maualuga o le toto maualuga, o se auʻiliʻili mo mea e aofia ai le magnesium i totonu o le toto ua faatonuina. Faʻatasi ai ma se mea e le maua, e mafai e le tagata maʻi ona faitio i le faateleina o le toto. Ma, afai e faʻataunuʻu e le fatuga o latou gaioiga, ona fautuaina lea o le tagata gasegase maualuga i luga o le magnesium i totonu o fualaau ("Magne-B6" poʻo le "Magnelis B6").

O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga togafiti e pei ona taʻua i lalo:

  • o loʻo i ai le faʻalauteleina o le gasegase o le tino i le inisalini,
  • ua faʻaitiitia le toto
  • o le faʻaogaina o le tino e faʻapitoa,
  • o le tulaga aʻo lei faia le faʻasologaina i fafine e faʻaleleia,
  • gaioiga faʻamalosi. ma le tachycardia, o le pulusese e faʻaitiitia ai le faʻaauau,
  • arrhythmia e pasia.

O le nephropathy o le maʻi suka (fatu fatu fatu) o se faʻalavelave i le ave o fualaau.

Urinalysis

Mo le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le ave o le urine mo se auiliiliga lautele ile ono masina. E tusa ai ma taunuʻuga, e mafai ona iloa le i ai o mea sese mai le masani, e fesoasoani i le atinaʻega o faʻafitauli o le gaioiga o fatugaʻo.

Faatalanoaga faalauaitele lautele e mafai ai ona e iloiloina:

  • o ona vailaʻau faʻamaʻi ma le tino (faʻamalosi faapitoa, pH),
  • elemene meatotino (manino, lanu, suavai),
  • o le i ai o le suka, acetone, protein.

I le suʻesuʻega, o le tausiga faapitoa i le maʻisuka e totogi i le i ai o le polotini i le urine. O le i ai o le microalbuminuria e faʻaalia ai le faaleagaina o fatugao.

O le aoina sao o le urine mo le auiliiliga e tatau ona faapenei: e le o ave le vaega muamua o le urine, ma o isi mea uma, i le aso atoa, e aoina i totonu o se koneteina tele tioata ma aveina i se fale suesue mo suesuega.

  • Afai e leai se togafitiga o fatugao, ona le tatau lea ona i ai ni polotini i le urine.
  • O le i ai o faʻasologa e faailoa ai se mea sese i le aoina o urine. I lenei tulaga, o le suʻesuʻeina o fatugaʻo e tatau ona toe faia.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le palatini, o le maʻi fatu fatu poʻo le nephropathy o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe. O le mea lea, o suʻega faaopoopo e faia e faamanino ai le faʻamaoniga.

Suesuega elekonolosi

Mo le taimi e iloagofie ai ma togafitiga o togafitiga mai le fatu, o tagata gasegase ua faatonuina se electrocardiogram (ECG). O tagata maʻi ua oʻo atu i le fasefulu tausaga ua fautuaina e suʻeina suʻesuʻega elekone i le tele o taimi, talu mai le 40 tausaga, o le aʻafiaga o faʻalavelave e faʻateleina ai.
Fautuaga Optometric

E le tatau ona tolopoina se asiasiga i se fomai faapitoa, e pei ma le glycemia, e aafia ai vaa, e aofia ai i luga o le tupe (retina). O se taunuuga, o le retinopathy o le maʻisuka ua faia. O le maʻi e manaomia vave togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le pancreatic ultrasound i le maʻisuka

O le pancreas i le tino e lua ona vaega - e maua ai ni enzymes mo le faʻapalaina o meaai ma hormones mo le faʻasaʻoina o le maualuga o kulukose o le toto. O le mea lea, e aofia ai i le toetoe lava o metabolic processes.

Ona o lona tulaga ma lona lapopoa, e faigata ona iloa i le taimi o le paʻu o le manava, aua o loʻo tu i tua o le manava ma le tootoo.

O le mea lea, o le fuafuaina o le fausaga o lenei okeni ma le le faʻaaloalogia le iloiloina o le galuega, o le ultrasound o le pancreas ua faʻamaonia mo le maʻisuka.

Faailoga mo le ultrasound abdominal

O le tele lava o taimi, o le ultrasound o le abdominal ua faʻataʻitaʻiina e faia ai se suʻesuʻega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aua o lenei mea e fesoasoani i le vaaia o suiga i le ate, manava ma le totoga, gall vess. Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka, o se suʻesuʻega e mafai ona faʻaaoga e avea o se auala fesoasoani e faʻamasino ai le umi o le faagasologa.

I le faʻaaogaina o le ultrasound, e mafai ona e fuafuaina le faʻaogaina o le tino ma le mumusu i gaioiga o le manava, faailoga o pancreatitis, cholecystitis, maʻi o le peptic, le ate gaʻo, cirrhosis, lea e mafai ona faʻaogaina ai togafitiga o le maʻisuka ma oʻo atu ai i lona taufaasese.

E masani lava, o sea ituaiga o siama ua faia ina ia maua ai se siama o le tiga o le manava, lea e le o iai se ata manino o le falemai ma le tele o mea tutupu, fesootaiga ma meaʻai. E fautuaina mo le foliga mai o le jaundice, faʻafuaseʻi le paʻu o le mamafa, le faʻavauvau i totonu o le manava, le vevela o le mea na le iloa.

O se suʻesuʻega i le ultrasound e mafai ona faʻamaopoopoina ai le faʻafitauli i tulaga faʻapea:

  1. Sueina o faailo o le leitio o le mumu po o se maʻi o le peptic i totonu o le manava po o le fatu.
  2. Suiga i le fausaga o le pa o le manava i le taimi o le fibrogastroscopy.
  3. O le i ai o ni faaletonu i iloiloga o meaola o meaola: fesuiaiga o suʻe galuega, o le faateleina o le toto suka poʻo le bilirubin.
  4. Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le masalosalo o le puipui pito i luma.

Faʻailoga o le pancreas e ala i le faʻasologa

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

I le amataga, o suʻesuʻega e fuafua ai le tele o le pancreas. Mo tagata matutua, e masani lava pe afai o le fua o le head-tail e 35, 25, 30 mm, ma o le umi e 16-23 cm. I pepe, o le gland e 5 cm le umi.

O le parakalafa lona lua o le toe faʻalogoina, e masani lava ona faʻaleleia na o tagata matutua, pe a suia le tino masani i le mea e fesoʻotaʻi ai, ae o le gland e faʻaititia le tele, o lea o lenei faailoga (le tele) e leai sona aoga i tausaga. O le gasegase pancreatic e masani lava ona tutusa ma le faamaʻi, o ona taʻavale e tatau lava.

I le ituaiga 1 o le maʻisuka, i le aluga o tausaga muamua o le faamai, o suiga i le ultrasound e le o iloa: o lapopoa e tumau pea i totonu o le tino o le tino, o le tino e i ai se fatu, e le o vaeluaina, o otootoga e lamolemole ma manino.

I le mavae ai o le 4-6 tausaga, i totonu o nei tagata maʻi, o le mamatoto patterns o le a faʻapipiʻi atu i fafo, o le gland shrinks, o le mauaina o se lipine-faapei foliga. I le maʻisuka ituaiga 2, na o le faailo o le ultrasound i le amataga atonu o le a faateleina le lapopoa, ae maise lava i le vaega autu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka umi, e mafai ona e vaʻai i suiga faapena:

  • O le pancreas ua faʻaitiitia i le tele.
  • Nai lo masaniga masani, o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ua fuafuaina.
  • I totonu o le gland, o le tuputupuaʻe o gaʻo gaʻo e mafai ona iloa - pancreatic lipomatosis.

I le iai o se faʻalavelave faʻaogaina o le mumusu i le pancreas, e faʻatupulaʻia ai le tele, ma faʻaitiitia ai le faʻalogo, e mafai foi ona iloa atu i luga o cysts ma vaega ole necrosis. O le pancreatitis o le taimi e faʻaalia i le faateleina o le faʻalogo, o le uaga o le a faʻalauteleina, e iloa maʻa. O le tele e mafai ona faʻateleina, ma i se ala umi - faʻaititia.

I le maʻisuka, e tatau ona faia se suʻesuʻega o le ate, talu ai o se tagata galue malosi i le gaosiga o le gaʻo - o le kulukose o loʻo faʻapipiʻiina ma o loʻo i ai se faʻasoga o le glycogen. O se faʻailoga tuusaʻo o le le lava o le inisalini atonu o le vevela o le ate o le ate - steatosis.

E le gata i lea, o le ultrasound e mafai ona fesoasoani i le siaki o faagasologa o le toto, i ia tulaga, o le taamilosaga o le okeni e le mautonu, o foliga vaaia, o vaega e eseese lagona, o le otootoga o le tumutumu e masani lava ona vevela, e le pei o maa ma maa.

O vevela laiti e le mafai ona suia tele ma atonu e le afaina ai itu o le pancreas.

E faʻapefea ona sauniuni mo se ultrasound

O le tulafono autu mo le manuia o le ultrasound abdominal o le le lava lea o gaʻo i totonu o le manava, ona o latou e le mafai ona e iloa le fausaga o okeni. Mo lenei mafuaʻaga, aʻo leʻi faia suʻesuʻega, mo le 3-5 aso, o soʻo se meaʻai e faʻaleleia ai le faʻamalosi e le aofia ai le taumafataga.

E aofia ai falaoa lanu enaena, susu, soʻo se ituaiga kapisi, fualaau faisua ma fualaau aina, agaga, vai feilafi, paluga uma, meaʻai, ice cream, oloa gase suka ma le suka, faatapulaaina o fatu mai fatu, nuts, fatu, fualaʻau vela, muamua vasega ma fualaau faisua po o palu.

E mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau o le maualalo-gaʻo - aano o manu, iʻa, sisi, cheese cheese, suka leai ni suka, falaoa inu susu e aunoa ma ni mea faaopoopo, laʻau teas ma mint, dill, anise ma fennel. I le afiafi, o le meaai mulimuli e tatau ona mama. Ma o le taeao o le taeao ma le taeao e tatau ona lafoai atoa le kofe.

Afai e telegese le manava, e fautuaina e tuʻuina atu se faʻamalosia i le afiafi, i le afiafi o le suʻega, ma le faʻamaʻaloga, Espumisan poʻo se vailaau tutusa e mafai ona faʻatulagaina. Afai e leai se stool mo le 72 itula, o le a le lava le aoga o laxatives masani ma fuʻa faamama.

O ia ituaiga o gasegase e fautuaina e ave se mea e sili atu ona leaga - Photrtans. E maua i taga. Ole fua o lenei vailaʻau mo se tagata matua o le a 1 le pepa i le 15-20 kilokalama o le mamafa.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, o mea o loʻo i totonu o le pusa ua sasaa atu i totonu o le lita o vai ua faʻamamaina, ua maeʻa ona solo. E mafai ona vaevaeina le vaega atoa i ni vaega se lua - o le tasi e ave i le afiafi, ma le lona lua i le taeao 3 itula aʻo leʻi oʻo i le ultrasound. Ina ia faamalulu le tofo, e mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo. Nai lo o Fortars, Endofalk ma Fleet phospho-soda e mafai ona faʻatulagaina.

Mo sailiga manuia, e tatau ona e mafaufau i tulafono nei:

  1. 8 itula ao leʻi oʻo i le ultrasound, e le mafai ona e 'ai.
  2. E mafai ona inu le vai i ni vaega laiti, kofe ma lauti e tatau ona lafoai.
  3. I le aso o le ultrasound, e le mafai ona e ulaula, faʻaaoga kulumu.
  4. Talia poʻo le faalēaogāina o vailaau e tatau ona malilie i le fomaʻi.
  5. O le faʻaofiina o le inisalini e tatau ona faia pe a maeʻa ona iloiloina le maualuga o le glycemia.
  6. E manaʻomia lou i ai o meaʻai faʻatasi ma oe: gaʻo, glucose i laulau, meli, fualaau suamalie.

E masani lava e le fautuaina e taitaia isi metotia o suʻesuʻega i le aso e tasi o le ultrasound. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻafuaseʻi, e mafai ona faatulaga se suʻega e aunoa ma se taimi amata sauniuni.

O a suʻega, e faaopoopo atu i le ultrasound o le pancreas, e tatau ona e ave mo le maʻisuka, o le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina mai.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E mafai ona vaʻaia le maʻisuka i le ultrasound?

O le vave maua o le maʻisuka e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻamalosia ai le gafatia galue, faʻapea foʻi ma gaoioiga a tagata gasegase.

I le maʻisuka ituaiga 1, lea e tupu tele i tamaiti ma tupulaga talavou, e taua tele le faʻamautinoaina saʻo ma le taimi talafeagai o le inisalini.

E mafai ona e iloa le maʻisuka e ala i faitioga masani o le faateleina o le fia inu, tele o le urination, leiloa o le mamafa ma le fiaʻai tele.

O le suʻesuʻega o le maʻisuka ua faʻamauina pe afai, i le taimi o le anapogi o suʻega toto, o le kulukose e maualuga atu i le masani, ma o le hemoglobin glycated ma le glucose tolerance test e molimau foi i lenei faʻamaʻi.

Faʻamatalaga o le pancreas: faʻamaoniga ma tulaga masani

O le matafaioi a le pancreas i le tino e le mafai ona sili atu ona maualuga: e saofaga i le lelei o le gataiina o meaai, maua ai le malosi ole metabolism ma faatino ai isi galuega taua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faiga o le enzyme (lipase, amylase ma protease), lipids, carbohydrates ma proteins ua solo i lalo.

Ma hormones toto (glucagon ma inisalini) e aʻafia ai le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le tino toto.

O le pancreas, e le pei o isi itutino o le vevela o le manava, e le mafai ona toso, ona o loʻo i tua ma lalo ifo o le manava, i tua o le inumaga laiti ma le pito i tua. A oʻo ina sili atu le maualuga o le pancreas nai lo mea masani, ona mafai loa lea ona lagona, ae o le ata o le falemaʻi i lenei mataupu e faʻaleagaina.

Maʻisuka ma le Vaʻaia

O suʻesuʻega faʻamatalaga e masani ona faʻaaogaina i vailaau e faʻamaonia ai le tele o faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tulaga le mafaamatalaina o le metotia: saogalemu atoatoa, avanoa ma le maualuga o faamatalaga. Iloiloga o na tino o le manava e pei o le ate, pancreas, fatuga fatuga e maua ai faamatalaga e uiga i faiga i nei totoga, seionsoli lona lua, poo le i ai o patho i le lautele.

Aisea e mafua ai le maʻisuka?

O le faʻasolo i le maʻi suka o nisi taimi e mafai ona iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le fomaʻi, viral or tumor-like process.

E le gata i lea, o le suʻesuʻega ua faʻaalia e iloilo ai le tulaga o le ate, lea e tupu ai le metabolism o le carbohydrate, e aofia ai le malepe ma le tuʻuina atu o le kulukose mai le glycogen.

E mafai foi ona iloilo le tulaga o fatugaʻo, o le i ai poʻo le leai foi o ni vaʻa, suiga poʻo ni faʻalavelave faʻavae i totonu oi latou. E le gata i lea, o le ultrasound o loʻo faʻaalia ai le tulaga o puipui o vaʻa tetele, lea e aʻafia foi i le maʻisuka.

Praseric ultrasound mo le maʻisuka ituaiga 1

Praseric ultrasound mo le maʻisuka ituaiga 1

National Academic Academy of Postgraduate Education ua faaigoaina i le P.L. Shupika, Kiev

Faatomuaga. O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi e tolu e masani ona taʻitaʻia ai le le atoatoa o le faitau aofaʻi (atherosclerosis, kanesa ma le maʻisuka). Le talafeagai o le faafitauli ona o le fua o le salalau o le maʻisuka. I le taimi nei, e tusa ma le 200 miliona ua faamauina i le lalolagi atoa.

mataupu, ae o le numera moni o mataupu e tusa ma le 2 taimi sili atu ona maualuga (tagata o loʻo i ai se foliga malu e le manaʻomia togafitiga faafomaʻi e le o amanaiaina). E le gata i lea, o le fua faatatau o le faʻatupulaia i tausaga taitasi e faʻatupulaia ai atunuʻu uma i le 5-7%, ma faʻaluaina i le tai 12-15 tausaga. O le mea la lea, o le faateleina o le numera o mataupu e maua ai le uiga o se faʻamaʻi e le o aʻafia ai.

E tusa ai ma le WHO, i le 2013 e sili atu i le 360 ​​miliona tagata na maua i le maʻisuka sa faamauina i le lalolagi.

I Ukraine (2013 data), e 1 256 559 tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e sili atu ma le 199,000 o loʻo faalagolago i le insulin.

O le MSCT o le tulaga auro mo le pancreatic imaging, e ui i lea, o le faʻaalia o le radiation, o le manaʻomia ona faʻaaogaina soʻo seisi mea, ma le metotia o le suʻega ultrasound, e ui lava i le tele o faʻafitauli faʻaletino i le ata o le gland, e masani ona faʻaaoga e suʻesuʻe suiga faʻavae i lenei totoga.

Mea ma metotia. O suʻesuʻega sa faia i luga o le faʻavae o le Falemai o le Falemaʻi i Kiev City Clinical Emergency Hospital. O suʻega faʻamatalaga na faia i luga o masini faʻamalosi o le ultrasonic na gaosia e TOSHIBA (Aplio MX, Aplio 500).

Ina ia suʻesuʻeina le tafe o le toto, faʻaaogaina ata o le Doppler (CDK, ED, ADF) faʻatasi ma tulaga faʻataʻatia. Mo le vaitau mai le 2011 i le 2013, na faia ai se faʻataʻitaʻiga ultrasound o le tino gaʻo i luga o le 243 tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o ē na taliaina i le matagaluega o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Tali ma faaiuga.

O se auiliiliga o taunuuga o se suesuega i le ultrasound o le pancreas i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1, na faaalia ai i vaega muamua o le atinaʻeina o le faamai, o le pancreas i le ata mataga e le suia ai lona fausaga faalemalo. Pe a vaʻaia le gland, o ona tulaga faʻasolosolo e tumau pea i totonu o le matua o le matua, o le faʻalogo ma le lapoʻa o le tino e le ese mai masani masani.

I le gasegase o le faamaʻi (sili atu ma le 5-6 tausaga), o le tele o le gland e faaitiitia, o le gland e sili atu ona faigata, maua mai se faaaliga "lipine-pei". Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le tele o le gland, o le faʻamatalaga o le tino e faʻalauteleina i le faʻatasi ai ma se faʻaitiitia i lona lalelei. E masani lava, ona o nei suiga, e faigata ai ona vaʻaia le pancreas e faʻafeagai ai ma le talaaga o fiber faʻamaʻi ma gaʻo latalata ane.

E masani lava ona manino le vaai a le Duration i luga o le fale, e le o toe faamatalaina, o lona uiga. o le maualuga e le sili atu i le 2 mm.

O le mea lea, o le taua o le metotia i lenei vaega o tagata gasegase o le faia lea o le vaaia lelei o le vaaia o le fausaga o le pancreas e aunoa ma le faalauiloaina o le vevela ma le faʻaaogaina o vailaau vavalalata.

O afea e maua ai le maʻisuka?

A o latou fai mai, ua taunuu le miti a le vale, o le a ia sainia mo se endocrinologist mo le VHI, ona alu lea o ia e faigaluega (o le ofisa e valaaulia saʻo ia fomaʻi ia i matou ina ia mafai e tagata ona "siaki lo latou ola maloloina" e aunoa ma le tuua o le resitara tupe) na o se Fedorova Alla Vladimirovna na sau.

Na ou alu ia te ia, ua amata ona ou lisiina faitioga (o se taamilosaga atoa ua leiloloa, maua le mamafa), ou te faaali atu i tagata uma. O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea,

Na ou lapatai atu ia te ia ua na o le 'aiga o le taeao (ou te fai le taeao i le galuega, Herculean porridge, na fautuaina malosi aʻu e se tagata gastroenterologist, ma inu le lanu meamata ma marshmallows), na te le faalogo, na te aveina se mita o le kulukose toto, e faaalia ai le 8.5. Afai e te manaʻo, o loʻo maua oe i le maʻisuka. Faʻatau vave ona e faatauina Siofor 850.2 paluga i le aso, taofi le 'ai o meaʻai. "

O loʻo ou faʻamaonia: "Faʻafefea ona ou taofia le 'ai ia i latou pe a fai e' ai sau meaʻai mai le gastroenterologist i le taimi nei?" "Na gau, e tatau ona siaki lau fomaʻi (i le auala, mai le Metropolitan Polyclinic) mo se gafatia. ina ua maeʻa laʻu faamanatu, o ana fautuaga uma na oʻo mai i lenei Siofor ....

Faʻamolemole mo le tele o tusi, AUA E i ai laʻu fesili mo tagata malamalama: e mafai moni lava, i luga o le faavae o le tasi le mita le faitau, e faia ai se suʻesuʻega ma faʻamaonia ai na fualaau?

O le a ou vaai i laʻu togafitiga e pei ona taua i lalo: O le a ou tuuina atu nei suega e aunoa ma se totogi (e le na o le VHI, ae e galue foi e aunoa ma se totogi), O le a ou le inuina nei fualaau, o le a ou alu i Kovylev taeao, ou te talanoa ia te ia ma taʻu atu ia te ia mea uma O le a ou alu i se isi endocrinologist faatasi ma nei faaiuga. Pe ou te saʻo?

O afea e maua ai le maʻisuka? :: soifua maloloina. vailaau faafomai

O se faʻamaoniga o le maʻisuka e mafai ona faia pe afai ua faʻamalamalamaina e se tagata a itiiti mai o le lua maualuga maualuga o le suka suka.

O faailo e tatau ona faapenei:

sugar sugar - sili atu i le 6.1 mmol / l
poʻo le "tulaga faʻanoanoa," o lona uiga. aveina i soo se taimi o le aso - sili atu i le 11.1 mmol / l.

I le tulaga o faʻamatalaga masalosalo i luga o se manava gaogao ma le "leai se mea", o loʻo faʻatulagaina se suʻega o le faapalepale glucose faapitoa. I lenei tulaga, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai se vaiinu o le kulukose (75 g i le 250 ml o le vai) ma ua fuafuaina le suka i le lua itula.

O se maualuga e sili atu nai lo le 11.1 mmol / L e talafeagai mo le maʻisuka.

Matou te toe fai atu: ina ia iloa ai le maʻisuka, e tatau ona i ai ni lua suʻe sugar e fetaui ma tulaga o loʻo taʻua i luga, ma e mafai ona fuafuaina i aso eseese.

O le a le mea e masani ai ma le maʻisuka?

E i ai se tulaga vavalalata i le va o le masani ma le maʻisuka, lea ei ai se igoa faigata: faʻavaivaia le glucose toleni (anapogi o le toto toto e maualalo ifo nai lo le "maʻisuka" le aoga o le 6.1 mmol / l, ma le 2 itula mulimuli ane pe a maeʻa le glucose mai le 7.8 i le 11.1 mmol / l). O lea ituaiga o faʻamaoniga e atagia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka i le lumanaʻi (le igoa le aloaia mo tagata faʻateʻa).

I tausaga talu ai nei, ua faʻaalia ai se isi manatu: faʻaleagaina le anapogi glycemia (faʻavave le kulukose toto mai le 5.5 i le 6.1 mmol / l, ma le 2 itula i le maeʻa ai o le kulūkose i le mea masani e oʻo i le 7.8 mmol / l), lea e iloiloina o se tulaga lamatia mo le atinaʻe atili o le maʻisuka.

O a faitioga e masani ona tuʻuina atu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2?

Faailoga masani (faailoga) o le maʻisuka ituaiga 2:

  • matuai galala (naunau pea e inu vai i se aofaiga tele),
  • polyuria (faateleina le urination),
  • vaivai (vaivai masani masani),
  • faʻaleagaina
  • masani ona faʻamaʻi (aemaise lava le paʻu ma le urogenital organs).

  • afaina po o le tigaina o le paʻu i vae po o lima,
  • faʻaititia le tino vaaia (vaʻaia pe vaʻaia le vaʻai).

Faʻaiʻuga (atonu o faailoga muamua ia o le maʻisuka):

  • candida (fungal) vulvovaginitis ma paleitis (faʻamaʻi tino i fafine ma alii),
  • afaina o le faʻamalolo poʻo maʻi pipisi o le staphylococcal i luga o le paʻu (pustular rashes, e aofia ai le furunculosis i luga o le paʻu),
  • polyneuropathy (faʻaleagaina o fiva nerve, faʻaalia e le paresthesia - feʻaveaʻi ma fetoʻi i vae,
  • erectile le afaina (faʻaititia le penile ere i tane),
  • angiopathy (faʻaitiitia le paʻu o arteries o le fatu ma le tiga i le itu o le fatu o pito pito i lalo, lea e faʻaalia i le tiga ma le lagona o le malulu vae).

O faailoga iloga (faailo) o le maʻisuka ua tuʻuina atu i luga e le o matauina i taimi uma. IA FAʻAMATALAINA - MATAGALUEGA! O le maʻi maʻisuka e masani lava ona solomptomatic, o le mea lea, e manaʻomia ai le tele o lapataiga mai le fomaʻi.

O afea le maʻisuka ituaiga 2 ua maua?

Afai ei ai faitioga (silasila i le vaega muamua) e faʻamaonia ai le siama, e tatau ona lesitala se tasi pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto mai le tamatamailima i luga o le 11.1 mmol / l i le taimi (tagaʻii le laulau 5).

Laulau 5. Glucose faʻasalaga i faʻafitauli eseese o le gaʻo gaʻo gaʻo:

Le faailo i mmol / l

Glucose maualuga -
mai le capillary (mai le tamailima)

i le plasma toto -
mai le vein

O le maʻi suka
I luga o se manava gaogaoe 6.1e 6.1
2 itula pe a mavae le TSH pe a uma ona 'aie 11.1e 12.2
Faʻatonuina le faʻamoemoe o le glycemia i soo se taimi, e tusa lava pe o le a le meaʻaie 11.1e 12.2
Faʻaleagaina le kulukosese
I luga o se manava gaogaohttp://maleka.ru/kogda-stavitsja-diagnoz-saharnyj-diabet/

Maʻisuka ma le maʻitaga. fesili ma tali

Endocrinologist Ekaterina Dudinskaya, o se tagata tomai faapitoa i totonu maʻisuka ma le maʻitaga, lea o loo matauina tina "faafitauli" mo le iva masina, e tau atu i tausiga tausi, tali fesili mai tina o le lumanai e faatatau i maʻisuka ma maitaga.

OIE TE MAFAI ONA TALIINA TALOSAGA I FESILI O FANAU LUMA!

Ma o ia e masani lelei i le tuputupu aʻe o le homone, i lenei mataupu, e tusa ai ma nisi o iloiloga, e leai sona tutusa ma ia.

Tali a Ekaterina Dudinskaya i fesili o tina i le lumanai:

1. Ou te iloa muamua oe mumusu ma ituaiga 1 maʻisuka o loʻo i ai faafitauli - "leʻi fanau mai ma ua maua i le pandipal palsy." O a fuainumera mo le amataga ma se faʻamaʻi mataʻutia o le maʻi o le cerebral palsy? O le a le uiga o nei faʻamaʻi e lua i luga o le faavae o maʻisuka malosi? Auala e aloese ai mai le fanau mai o se pepe - 1) vave, 2) faʻamaʻi pipisi.

Ioe e moni lava tina ituaiga 1 maʻisuka o le tele lava o fanau e fananau mai ma ni faʻafitauli o le neurology, e aofia ai i latou e maua i le supa palsy.

O le lamatiaga o le fanau mai vave, o le faʻailogaina e maualuga tele.

E i ai se mafutaga tuusaʻo i le va o nei faafitauli ma le suka o le toto aʻo maitaga, ona o le faʻateleina o le maʻisuka e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave i tina uma e faatalitali ma le fomaʻi.

O le mea moni, o le kulukose o le fale autu lea mo le fetus. E le mafai e ia lava ona faʻapipiʻi ma 100% maua mai lona tina. E ala atu i le placenta, glucose e pasi atu i se faitotoa tatala - e aunoa ma ni tapulaa. Ma afai e faateleina le maualuga o le suka o le toto o le tina, o le tele o le kulukose o le a tuʻuina atu i le tamaititi.

I le amataga o le maitaga, o le hyperglycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi o le tino i le tina ma le atinaʻeina o le pepe, faʻavaeina o mea taua, ma suiga i le fausaga o le placenta. O se taunuuga, o le fanau mai o le faaletonu o le tamaititi e leʻi fanau mai, e mafai ona tupu, e le o iai i le uluaʻi masina o le maitaga.

O le faʻaogaina tele o le kulukose i le tamaititi pe a maeʻa le vaiaso 13 o le maitaga e oʻo atu ai i suiga i le pancreas o le fetus ma o se taunuuga, e mafai ona tupu se syndrome o le tuputupu aʻe o le maʻi tuumuli.

A maeʻa le 28 vaiaso o le maʻitaga, pe a maua e le tamaititi le avanoa e faia ai se mea e tasi, o le maualuga o le suka i totonu o le tina, o le mafuaaga autu lea o le atinaʻeina o le maʻi e faʻaleleia ai le inisinia o le fomaʻi. O le tele naua o le tamaititi e leʻi fanau mai, o le faʻaopoopoga o totoga uma ile tino, gasegase intrauterine, polyhydramnios, ma isi mea - o nei mea uma e mafua mai i le faʻateleina o le maʻisuka o le tina.

E ese mai i le tala o le hyperglycemia masani, o le hypoxia e aliali mai - o le solia o le tafe o le okesene i totonu o masini ma sela o le tamaititi e leʻi fanau mai. O le mafuaʻaga autu lea o faʻalavelave uma o le tino, e aofia ai le supa palsy.

I se faapuupuuga, o se taui lelei, toetoe lava atoa le atoatoa mo le maʻisuka ao maitaga o le tulaga autu lea mo le fanau mai o se pepe soifua maloloina-tumau-taimi, e aunoa ma ni faaletonu ma leai se maʻi o le maʻi.

2. E sili atu i le 20 tausaga (ua oʻo nei i le 37) ituaiga maʻisuka ituaiga 1. O loʻu tama talu ai nei (tusa ma le tolu tausaga talu ai) na maua i le maʻisuka ituaiga 2 (inisalini-e manaʻomia).O le ā le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka mo loʻu afafine ma loʻu atalii? O le a le puipuiga o le maʻisuka i laʻu fanau? E tatau ona lesitala pe afai e lua augatupulaga o le aiga e mafatia i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, ma o le a le poto faapitoa?

Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 1, o le lamatiaga o lau tama e maua ai se predisposition (e le o le maʻisuka) e faʻamaʻi ai le maʻisuka e tusa ma le 2%. O lenei faʻafitauli e le faalagolago i le "poto" o le maʻisuka. Afai ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o le mea lea e taʻu mai ai se tulaga lamatia o le atiina ae o le maʻi lava e tasi i lau fanau - o lona uiga, o le predisposition o le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea lea, e manaʻomia le puipuia o le puipuiga - tausia le mamafa o le mamafa, gaoioiga masani masani (savavali, tietie uila, aau, siva).

Talu ai o se tagata o loʻo i ai se talaʻaga o le aiga o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo aʻafia i le atinaʻeina o le oona ma le maʻisuka, e manaʻomia ona ia iloa e se endocrinologist.

Ina ia iloa ai le solia o le toto o le kulukose o le toto, o suʻega masani ma se avega e tasi le taimi i le 3-4 tausaga poʻo se suʻega toto mo le kuka o le anapogi.

3. E moni le fanau mai o se tamaititi soifua maloloina i le 37 tausaga le matua ma le maʻisuka mo le silia ma le 20 tausaga. Faʻamaumauga: 1) Vasega CRF 1 - sili atu i le 2 tausaga, 2) le maʻisuka e le o faʻateleina le retinopathy. O a ni faʻamatalaga?

O le maʻitaga e le manaʻomia i le maʻisuka nephropathy (fatu fatu i le toto e sili atu i le 120 μmol / l, fua o le filtration glomerular e itiiti ifo i le 60) ma faʻatasi ai ma le retinopathy.

I lau mataupu, e tatau ona e faʻamalamalamaina le tulaga o fatugaʻo - oe manaʻomia le suʻeina o le toto faʻamaʻi ma le faʻamautuina o le creatinine ma fuafua le GFR e faʻaaoga ai se faiga faʻapitoa (avanoa i le Initaneti - mo se faʻataʻitaʻiga, http://www.miranemii.ru/portal/eipf/pb/m/mirceraru/calculator )

Afai o le maualuga o le creatinine e itiiti ifo i le 120 μmol / l, GFR e sili atu ma le 60, ona faʻatasi ai ma le retinopathy e le o le faʻateleina, o le maʻitaga i lau mataupu e mafai ona mafai.

O le maʻitaga mo se tasi faasaga i le maʻisuka e fesoʻotai ma se lamatiaga i le soifua maloloina o le tina ma le pepe. E i ai foi se faʻafitauli o faʻalavelave poʻo faʻafitauli o le maʻi suka - retinopathy, nephropathy. I le taimi o le maʻitaga, o le hypoglycemia ma le ketoacidotic e masani ona tupu. E oʻo lava i lenei vaitau, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o faʻamaʻi ma polyhydramnios e maualuga.

O nei ma isi faʻalavelave e mafai ona maua i le le lelei o le maʻisuka ao lei oʻo i le maitaga. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto, o le aʻafiaga o faʻalavelave e maualalo tele ma o le faʻasolosolo e lelei tele.

O le mea lea, o fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona fuafua e le aunoa!

E talafeagai le faʻaaogaina o metotia lelei o le faʻasaina o le pepe seia oʻo i le taimi lena, seia oʻo ina faia le suʻesuʻega ma sauniuniga mo le maitaga.

E faapefea ona fuafua se maʻitaga mo le maʻisuka?

O aiaiga nei e ao ona matauina:

1. Aoga i le aʻoga o le maʻisuka. E tusa lava pe ua e pasi lenei aoaoga i se taimi e leʻi mamao atu, o le toe fai atu o le ki i le manuia!

2. 3-4 masina aʻo leʻi maitaga toto suka e tatau ona toetoe lava atoatoa! O sini o le: anapogi le toto - e oo atu i le 6.1 mmol / l, ma le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga - e oo atu i le 7.8 mol / l.

3. O le hemoglobin glycated e tatau ona itiiti ifo ma le 6%.

4. Ole maualuga o le toto maualuga e le sili atu i le 130/80 mm. Afai e sili atu le maualuga o le mamafa, o le togafitiga a le cardiologist ma le faʻatagaina o vailaʻau e talafeagai, ma mo lenei vaitau - puipuiga mai ma maitaga.

5. E tatau ona tuʻuina atu le toto i hormones oona - TSH, svT4, faʻatautau i TPO. Ole maualuga ole TSH e le sili atu ma le 2.5 mU / l! O taunuʻuga o hormones e tatau ona faʻaalia i lou endocrinologist!

6. O le endocrinologist e faʻavae i luga o iuga o nei hormones e tatau ona fuafua pe mafai ona e faia ni sauniuniga o iodine ma faʻatonu le fualaau talafeagai.

7. A fuafuaina le maʻitaga, e tatau ona ave le kulimi gaʻo - 500 mcg i le aso.

8. Ma, e moni, e tatau ona sauniuni mo le maitaga - e togafitia ai le nephropathy, le retinopathy.

4. E talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1 e fanauina ai se pepe maloloina e faʻaaoga IVF? O a fautuaga a le diabetologists mo se taunuuga lelei?

Ioe, ole IVF e mafai ile ituaiga o maʻisuka. E taua le malamalama o le IVF o loʻo faʻaaogaina i mataupu e le mafai ona maua ai ni faʻasinomaga tutoatasi mo mafuaaga eseese. IVF e le afaina ai le maʻisuka. IVF e na o se auala o le faʻamaʻiina, ma o le fafine o loʻo i ai lenei faʻamaʻi na te tauaveina le pepe lava ia, ma o iinei e amata ai ona faʻamalosia tulafono mo taui o le kulukose toto.

Afai e iai se faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka (ogaoga le retinopathy, ogaoga o le nephropathy), o lona uiga, e le mafai e ia lava ona onosaia le maitaga, ma o le tulaga lamatia o lona soifua maloloina ma le maliu o le fetal e matua maualuga lava, ma i na tulaga e mafai ona e mafaufau i le filifiliga o le togi. Faʻatasi ma se talaaga o taui lelei, o se fuamoa e maua mai se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ma se sperm mai lona tama, ae o se isi fafine o loʻo maʻitaga ua maʻitaga e aunoa ma lenei faʻamaʻi. O le mea lea, o le tamaititi e leʻi fanau mai e puipuia mai le aʻafiaga o le kulukose o le toto, ma o le setete o le soifua maloloina o le tina e le sili atu ona leaga.

5. Afai o le taeao ua faateleina le suka i le 10 m / mol, ona ou faaopoopo lea i le +2 iunite puupuu, ma ua faasasaa le suka i le 6, ma o lenei ua le lava le 4 iunite, ma o le paʻu ua telegese lava: 7.30- 9.7, 8.30- 8.7. O le a le ituaiga anomaly o loʻo tupu ia te aʻu? Sa leai ni faafitauli muamua. O laʻu sugarsu afiafi lenei: 17.30-4.0 (afiafi), 18.30-6.5, 20.00-5.7, 21.00-6.7, 22.00-6.7, 23.30-8.8 (+ 2 iunite o Novorapid), 01.00-10.0 (+3 iunite), 02.30-8.9, 03.30-7.2, 7.30-9.7. Ou te matua popole, faanoanoa mo se lipoti auiliili, faamolemole fesoasoani!

O le fesili pito sili ona taua - oe maʻitaga?

Afai ioe, o le mea lea e mafai ona malamalama i lenei tulaga - i le taimi o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e maualuga, aemaise i le lona lua ma le tolu piliona. O nisi taimi e manaʻomia e se fafine maʻitaga ona faʻaopopo ni inisua poto ile inisalini i lana tau o le suka i le taeao. I nisi tulaga, e manaʻomia nisi injections o le insulin umi. Filifiliga taʻitasi ma siakiina o inisalini.

Tatou faia lenei mea.

Mo le 3-4 aso o le ae tausia ai se faʻamaumauga sili ona auiliili o le pulea e le tagata o ia lava: i le taeao i luga o se manava gaogao, ao le i faia le taumafataga, tasi itula pe a maeʻa taumafataga (pe afai oe maitaga), i le po, i le 3 i le taeao ma le 6 i le taeao.

E le gata i lea, e tatau ona e tusi i lalo meaʻai uma sa e 'ai - o le aofaʻi na e' ai faapitoa, ma le faʻatulagaina o XE (iunite falaoa). O le taimi lava e sauniuni ai le tusi, faʻafesoʻotaʻi au i le imeli.

I le auala, o fafine uma e maua i le maʻisuka aʻo maitaga e tatau ona iai se faʻamatalaga auiliili o le pulea e le tagata o ia lava ma meaʻai. E naʻo le faafetai i faʻamaumauga auiliili e mafai ai ona tatou malamalama i suiga o loʻo faia i totonu o le tino, taimi talafeagai ma faʻamaʻo saʻo le togafitiga. I le tele o tulaga, o le a aoga le taitaia o le 3-day glucose monitoring (CGMS) faʻaaogaina se masini faapitoa.

6. Na ou maʻi i le maʻisuka mo le 20 tausaga, o loʻu maʻitaga fuafuaina (5 vaiaso), na ou pasia uma suega. Inisalini Novorapid (7-8-7 iunite) ma Lantus (14 i le po). Soo se mea lava latou te tusia ai, i le amataga o le tolu masina o le a faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini, ae mo nisi mafuaaga ou te faʻafeagai ai. E tutusa tutusa mea taumafa ma muamua aʻo lei maʻitaga. A maeʻa le tuiina o le suauu moli mo nisi mafuaaga e amata ona oso i luga, i le 22.00 sah. 5.2, o le tuiina o le moli, 23.00 sah. 6.1, 24.00 - 6.8, 01.00 - 7.8, ma afai e te le faia se ulaga o le 2 iunite o Novorapid, o le suka i le taeao o le 15. O le taumafataga mulimuli i le 18.00, e leʻi 'aina se isi lava mea, e leʻi faʻafefe. Masalo e tatau ona vaevaeina le lantus i 2 atopa poʻo le fesuiaiga i protafan. Ae ao lei maitaga, sa ou maua se taui lelei i luga o le moli. I le falemaʻi, faamolemole fesoasoani mai ia te aʻu e mafaufau i ai

Ioe, i le muamua masina muamua o le maitaga, o le manaoga mo le inisalini e faaitiitia ona o le faateleina o le maualuga ma le saoasaoa o le tafe toto ma le maualuga o le taumafaina o gaʻo, lea e faʻaaluina i le tuʻuina atu o le tino i le malosi. E le gata i lea, i le taimi o le maitaga, o le faʻaalia o le "taeao o le taeao" ua oʻo mai ai le malosi.

Ona o nei tulaga, o le lamatiaga o le atiaʻe hypoglycemia, lea e sili ona lamatia i le taimi o le maitaga.

I le taimi muamua o le tolu masina, e tatau ona e fuaina le suka i le taimi e momoe ai, i le vaeluaga o le po, i le tolu i le taeao, i le 6 o le taeao, ma faʻaaoga le insulin e sili ona puupuu e faʻamalosi le maualuga o le suka. Faʻasalaga ma le faʻaeteete o le glycemia i le po, e mafai ona e taumafai e faʻatele le fualaau ile 1-2 iunite.

O le aloese mai le hyperglycemia i le '' toe faʻaleleia 'ina ua maeʻa ona le iloa le hypoglycemia, o le a aoga tele le faʻatinoga o le CGMS. I le lona lua o masina, o le siʻitia malie o pusa o le faʻamalama e mafai.

O le insulin glargine (susulu) o se vailaʻau faʻaonaponei e leai se totogi, ma faʻatasi ai ma le tatau tatau ona tuʻuina o ona tui, o le aʻafiaga o le hypoglycemia o le nocturn, o le mea moni, ua faʻaitiitia. Peitai, o le saogalemu atoatoa o le faʻaaogaina o le moli i le taimi o le maitaga e leʻi faʻamaonia.

O le mea lea, ioe, e fautuaina e mafaufau i le suiga i le insulin protafan, atonu ole levemir poo le inisalini togafitiga ma iniseti ultra-puupuu e faʻaaogaina ai le insulin pamu - aemaise lava talu mai lou maʻitaga e mafai ai ona e faia lenei mea.

7. Aʻo leʻi maitaga, na ou aveina Utrozhestan mai le 21 i le 31 aso o le taamilosaga, 4 vasega. Na faatonuina e le fomai e tusa ai ma taunuuga o le vevela ma le ultrasound e aunoa ma se auiliiliga mo le gasegase. Ia Novema, ou te leʻi amata inu ma ua maitaga. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, e leai ni mea faʻaletonu po o ni faʻaipoipo. Progesterone na pasia e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga i le vaiaso lona 4 - 67.4 nmol / L. E le afaina le manava, e leai se lafoaʻi. E tatau ona ou faia galuega taeao? E masani ona i ai i le utrozhestan le gaioiga o le etrogenic ma mafai ona afaina ai le fusi fafine? E sili atu le fofusi i loʻu tulaga? Fesoasoani, faʻamolemole! O laʻu fomaʻi ua i ai sona iloa le mautonu o le maʻisuka. Faafetai

E foliga mai, i lau tulaga, utrozhestan ao le i faia le maitaga na mafua ona o le le atoatoa o le taimi o le luteal ma ina ua uma le maitaga sa tatau ona faaleaogaina. Ae i nisi tulaga, faatasi ai ma le taufaamatau o le le mautonu ona o le leai o se tui, o lenei fualaau faasaina foi e faaaoga i le taimi o le maitaga - seia oo i le lona lua o le masina.

O le aveina o le Utrozhestan e mafai ona faʻafefe ai le suka toto, o lea e tatau ai ona e talanoa ma lau fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe le talafeagai o le tagofia o lenei vailaʻau. O le mea moni, afai ei ai se taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa, e tatau ona ave, ma i lenei tulaga, e tatau ona toe fetuunai le fualaau ole inisalini.

Ole fualaau faasaina e leai se gaioiga o le androgenic ma e le afaina tele ai le fusi fafine.

Aiga pele! O le filifiliga ia maua se pepe e le faigofie mo se fafine maua i le maʻisuka. E tele naua faʻamatalaga e uiga i le lamatia o le toto maualuga mo le pepe e leʻi fananau mai, o tala faʻasolopito ma tala faʻatusa, ma e mafai ona faigata ona maua se taui tumau. O le mea lea, ou te faamamafaina atu, e matua taua lava le fuafuaina o le maitaga, sauniuniga ma le faaeteete ma sauniuni mo ia.

Afai o le maitaga e le fuafuaina, ona e le fefe. I soo se tulaga, o se taunuuga lelei o loʻo i ou lima. O le galulue faʻatasi ma se endocrinologist poʻo le fomaʻi-endocrinologist i lenei vaitaimi faigata o le olaga o le a fesoasoani ia te oe e fanauina se pepe maloloina.

Ae ui i lea, aua nei galo i mataupu e sili ona faigata, e mafai e le fomai ona fautuaina oe e faamutaina le maitaga e afaina - aemaise lava le le fuafuaina.

Tuua Lau Faamatalaga