Urinalysis e tusa ai ma le Zimnitsky: faʻasologa o urine, faʻavaeina o taunuʻuga, foliga

E ui lava i le lelei o se faʻataʻitaʻiga masani, ae na o se manatu i le tulaga o fatugaʻo i se taimi taua i le taimi ma e le atagia ai suiga i la latou galuega i lalo o le faatosinaga o mea eseese. I se taumafaiga e taui atu mo lenei tulaga le lelei, ua atiaʻe e saienitisi isi metotia mo le suʻesuʻeina o le urine, lea e maua ai se ata lautele atu o le galuega a lenei tino. O se tasi o nei metotia o le auiliiliga o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

O lenei auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona suʻesuʻe maeʻaeʻaeʻa le fiafia ma le faʻamalosia o gaioiga i gasologa o le aso - faʻaaogaina se suʻesuʻega masani masani, o le suʻesuʻeina o nei faʻataʻitaʻiga o le gaioiga o le tino o le tino e toetoe lava a le mafai. E ui lava o lenei suʻesuʻega e sili atu ona faigatā i le faʻatinoina ma aumai nisi faʻafitauli i se tagata, o le faʻamatalaga na maua mai i lana fesoasoani e aumaia ai se sao taua i le suʻesuʻega o faʻafitauli o fatugaʻo.

Faʻafefea le suʻesuʻega

Urinalysis e tusa ai ma le auala a Zimnitsky e manaʻomia ai sauniuniga faʻaeteete.

  • O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e valu ni koneteina ua saunia. E masani lava ona tusia uma igoa ma igoa o le tagata, o le aso o le auiliiliga ma le taimi ole urination - 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00, 00:00, 03:00, 6:00.
  • Ua saunia se tusi o talaaga, pe a fai o le aofaiga o le suavai o le a faʻaalia.
  • A itiiti mai i le tasi le aso i le taimi muamua, o soʻo se sauniuniga tau vailaʻau faʻamalositino e faʻaoga tuusaʻo pe leai foi le gaioiga o fatugaʻo ua faalēaogāina. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau i se tagata ona logoina le fomaʻi e uiga i vailaʻau uma na te ave. O le faaiuga e uiga i le manaʻomia ona faalēaogāina i lenei mataupu e faia e se fomaʻi.
  • I le taimi tonu lava o le suʻesuʻega, e tatau ona faʻaaoga le mataupu i le ono i le taeao. A uma nei manipulations ma sauniuniga, e mafai ona e amata e aoina mea mo le auiliiliga.

O le aano o lenei metotia faʻataʻitaʻiga, o se tagata mai le iva i le ao e aoina uma faʻamaʻi i totonu o pusa ua saunia. O le vaega muamua e aoina i totonu o se fagu e faʻaalia ai le "9:00". O le isi faʻasologa e tatau ona faia i le sefululua itula i le isi gafatia ma faʻapea ai i le aso atoa. E faʻasaina le taulimaina o se mea itiiti e le manaomia i totonu o se tane poʻo se isi taimi - na o le tolu itula. I le mea na tupu i le taimi na atofaina e le mafai ona aoina mai ai le mimi ona o lona toesea, o le fagu e tumau pea le leai, ma o le isi e sosoo ai e tatau ona faia i le isi tolu itula mulimuli ane i le isi atigipusa.

I le taimi lava e tasi, e tatau i se tagata poʻo se fomaʻi fomaʻi tofia ona tausia se faamaumauga o le vai na ave. E taua le mafaufau i le maualuga o le vai i totonu o vasega muamua, nisi o fualaau faisua ma fualaʻau. O le fuainumera o numera o loʻo tusia i totonu o le tusi o loʻo saunia. Ina ua maea le aoina mulimuli o le aoina mai (i le ono i le taeao o le aso e sosoo ai), e valu pusa na tuuina atu i le fale suesue mo suesuega.

Totoina o auiliiliga o auiliiliga

O le faʻamatalaina o le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky e ese i lena, o le taunuuga o lenei suʻesuʻega, e le o numera faapitoa e sili ona taua, ae o la latou sootaga i le tasi ma le isi. Latou te atagia mai le gaioiga ma le fiafia o gaioiga. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le galuega a nei totoga e aafia ai nisi fesuiaiga i le aso atoa, lea e aafia ai meatotino o le mimi. Mo faʻasalaga eseese, o nei fesuiaiga e mafai ona suia pe lamolemole, lea o loʻo manino le vaaia i le faʻavae o lenei auiliiliga.

FaʻailogaNorm
Faasologa o aso taitasi1200 - 1700 ml
Le fua faatatau o le voluma o fuamini o le urine i le aofaiga o le vai na ave75 – 80%
Ole fua ole ao ole aso ma le aso1: 3
Le tele o le tasi urination60 - 250 ml
Mamaʻo (mamafa faapitoa) o le urine1,010 – 1,025
O le maualuga aupito maualuga i le mamafa o le urine i vaega eseeseLe itiiti ifo i le 0.010
O le eseesega aupito maualuga i le va o le maualuga o le tasi urinationLe itiiti ifo i le 100 ml

O se faʻamatalaga puupuu o faʻamaumauga o le auʻiliʻiliga e tusa ai ma le Zimnitsky

O aso taʻitasi o le numera o le numera o le urine faʻasaʻo mai i le aso. I le faʻatulagaga o lenei suʻesuʻega, e faʻamoemoeina e ala i le faigofie faʻaopoopoga o le maualuga o vaega uma e valu. O le tele o le diuresis e faalagolago i le tele o le suavai na maua, o le galuega o gaʻo, o le tino o le tino, o le maualuga o le tino. O le faailoga masani o le diuresis mo se tagata matua o le numera mai le 1200 i le 1700 ml. O le faʻaitiitia i se sili atu pe itiiti foi le lautele e mafai ona faʻaalia ai ituaiga eseese o faʻafitauli ma leona o fatugaʻo poʻo le tino atoa.

Le fua faatatau o le diuresis i le aofaiga o le suavai na aveina - o lenei fuaitau ua faamaninoina e ala i le faatusatusaina o aso taitasi o le urine ma faamatalaga mai le tusi o talaaga, lea na faailoa mai ai le tele o le suavai na inu e le tagata i aso taitasi ao faagasolo le suesuega. E masani lava, o le voluma o fuamini o le urine e itiiti ifo nai lo le aofaiga o vai na maua i le tino - o le 75-80%. O le vaega o totoe o le vai e tuua ai le tino e ala i le vevela, manava, ma isi masini.

Ole fua ole aofaʻi o le po ma le aso - e taua le matauina o le taimi o le urination i luga o koneteina mo le aoina o meafaitino e na o le sailia o faailo pei o lenei. E masani lava, i le gasologa o le aso, e sili atu le malosi o fatugaʻo nai lo le pogisa, o le mea lea, i totonu o se tagata soifua maloloina, o le tele o aso o gaioiga o le urine e tusa ma le tolu taimi o le po. I le tulaga o le le atoatoa o le tulaga o gaioiga o fatugaʻo, o le a le mafai ona faataunuuina lenei fuainumera.

O le maualuga o le tasi urination e masani lava pe a ma le 60-250 ml. O isi tulaga faatauaina o lenei faailo e taʻu mai ai le le mautonu o le gaioiga o totoga o le tino.

O le eseesega aupito maualuga i le va o le maualuga o le urination - ao faagasolo le aso, o le aofaiga o le mimiia e tatau ona ese i le taimi e tatau ona eseese. E le gata i lea, o le eseesega i le va o le tele ma le sili ona taua o le aofaʻi i le aso e tatau ona itiiti ifo i le 100 ml.

O le mamafa (mamafa faapitoa) o le urine o se tasi lea o faailo sili ona taua o le suesuega a Zimnitsky, lea e faʻamaonia ai le mafai gafatia e faʻapipiʻi ai masima eseese ma mea gaosia i le gataifale - o le fatuga lea o le faʻatonuga o gaioiga o gaʻo. O tulaga masani masani mo lenei fuainumera o numera 1.010 - 1.025 g / ml.

O le eseʻesega tele o eseesega i vaega eseese - faʻapea foʻi ma le tele o le urine, e tatau ona fesuisuiai lona mamafa. O le tau maualalo o lenei eseesega o le 0.010 g / ml. I le avea ai o se tulafono, i totonu o se tagata soifua maloloina, o le urine e alu ese i le po (i le va o le 21:00 ma le 3:00) e sili atu ona faʻamalosi.

E ui lava i le faigata o le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky, o le sili ona saʻo ma i le taimi lava e tasi ole auala faʻaleagaina mo le suʻesuʻeina o le tulaga o gaioiga. O le mafuaaga lena ua le o toe aoga ai mo le tele o tausaga ma o loo faaauau pea ona auauna atu ma tagata tomai faapitoa mai le tele o atunuu.

Urine collection algorithm mo Zimnitsky

Soo se suʻesuʻega faafomaʻi ua i ai se mea sese. E le gata i lea, e oo lava i le soifua maloloina masani, o loʻo iai se suiga i le faʻaogaina o meaola ma minerale tuufaatasia i le urine.

O le mea lea, ina ia maua ai faʻamaumauga e sili ona faʻatuatuaina, e manaʻomia 1 le aso ao le i aveina le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai togafitiga, lea e aʻafia tele ai uiga faʻale-tino o le suavai.

Urine collection algorithm

O le tagata gasegase e faʻasaina foi ona 'ai meaʻai e maua ai le galala (suamalie ma le vevela), e ui lava e le tatau ona e suia le masani masani ona inu (1.5-2 lita i le aso).

E faʻapefea ona aoina suʻesuʻega faʻamatalaga e tusa ai ma le Zimnitsky? Muamua, e 8 pusa ua saunia. O pusa faapitoa e mafai ona faʻatau i le fale talavai, ae o ipu masani tioata e oʻo atu i le 0.5 l e talafeagai. Ua faitaulia ma sainia ina ia le tulai mai le fenumiai i le fale suesue. E aoina le Urine e tusa ai ma lenei algorithm:

  1. I le 6 i le taeao, gaogao i le faletaele.
  2. I le 3 itula, e amata i le 9.00, o le urine e aoina i fagu talafeagai.
  3. O faʻataʻitaʻiga o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa.

Aofaʻi, e maua 8 vaʻa o le urine na aoina i le 9, 12, 15, 18, 21, 24, 3 ma le 6 itula. Afai e leai se faʻamalosi a le tagata maʻi, ona tuʻufua lea o le fagu.

Ae ui i lea, e le lafoina, ae faʻatasi ai ma pusa ua tuʻuina atu i le fale suʻesuʻe mo suʻesuʻega. O tagata faʻapitoa o le a latou faia suʻesuʻega talafeagai ma faʻamaonia le faʻamaumauga e tusa ai ma tulaga faʻatulagaina.

Tulaga masani o suʻesuʻega faʻasolosolo e tusa ai ma le Zimnitsky

Ole eseesega o le uumi e ese mai i le 1.013-1.025. O lona uiga, i totonu o nisi fagu, o le a sili atu le maualuga o faailo, i isi - maualalo. I le lautele, o taunuuga nei e manatu e masani:

  • o le mamafa o le taamilosaga i aso taitasi e le sili atu i le 2 l,
  • i totonu o 2-3 pusa oloa o le maualuga e le itiiti ifo i le 1,020,
  • o aso taitasi e tolu tausaga e sili atu nai lo po,
  • o le suavai gaosi o le 60-80% faʻaumatia,
  • moli ua misi i le 1,035.

Aʻo faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky, o le filifilia o iuga o le a faalagolago tele i le usitaia o tulafono a le pa. Afai e inupia e le tagata maʻi le tele o vai, ona oʻo mai ai lea i fafo atu o le masani. Ae o le le lava o le faʻaaogaina o le suavai o le a mafua ai foʻi mea sese i le suʻesuʻega. O le mea lea, i le aso o le sampling e tatau ona taulai i le galuega, o lea e le tatau ai ona toe faia le faiga.

Faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky, laulau

O le mea lea, na aoina e le tagata gasegase mea ma auina atu i le fale suesue, o tagata tomai faapitoa na faia suʻesuʻega ma mauaina nisi faʻamatalaga. O le a le isi? Faʻaalia le faʻamaonia o faʻamaoniga o faʻamatalaga o le urine e tusa ai ma le masani a Zimnitsky. O le laulau o loʻo faʻaalia manino ai uiga masani o eseesega eseese o le faʻamaʻi.

Laulau. Faʻasalaina iuga.
Faatinoga faʻatinogaMaʻi
Tauagavale i lalo ifo o le 1.012 (hypostenuria)1. O se foliga laititi pe faʻaloloa o le mumū o fatugaʻo.

2. Faʻailogaina o le Renal.

3. Maʻi fatu.

Faʻateleina i luga aʻe o le 1.025 (hypersea)1. Faʻaleagaina o le tino gaʻo (glomerulonephritis).

2. Mala o le toto.

4. O le maʻi suka.

Urine maualuga i luga aʻe o le 2 L (polyuria)Faʻasalaga o Renal.

Maʻisuka (suka ma le suka).

Urine i lalo o le 1.5 L (oliguria)1. Faʻailogaina o le Renal.

2. Maʻi fatu.

O le po e sili atu nai lo le ao (nocturia)1. Faʻailogaina o le Renal.

2. Maʻi fatu.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai se faʻamatalaga faʻamatalaga puupuu. O se iloiloga auiliiliga o mafuaʻaga o le vaivai o le vevela o le a fesoasoani e malamalama i le faafitauli.

Faʻasalaga o Renal

Afai e maʻi le gasegase mai fatuga o fatugaʻo mo le tele o tausaga, ona leai ai lea o le gafatia e faatino ai a latou galuega masani.

O faʻataʻitaʻiga e masani ona masani ona faʻaleagaina i le soifua maloloina ma se lagona faifai pea o le fiainu, lea e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le suavai, ma, o se taunuuga, o le maualalo o le urine ma le tele o le manava i aso uma.

Fatuga o le fatu

O le faʻaleagaina o le fatu poʻo le toʻatasi o fatugaʻo e faʻaititia ai le gaioiga o totoga ona o le faʻaauau pea o le hyperplasia.

Faʻatasi ma le tiga i le vanu lumbar ma le fiva, o lea la o le suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky ua faia e faʻamalamalama (faʻamaonia le faʻamaoniga).

O suʻesuʻega faʻapitoa o meaola o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga o le palatini, lea e faʻaalia ai foi le solia o le faiga o filiga.

Toto o le fatu

O le totoga o se mea e tasi. Ma afai e togafitia e fomaʻi le le toe aoga, ona avea lea o le mea moni ma mafuaaga e siaki ai le gaioiga o le fatu. Ma e masani ona masalomia masalosaloga i se electrocardiogram.

O le gasegase po o le mauaina o togafitiga o le fatu e mafua ai le vevesi o le toto ma se suiga i le toto i totonu o le vaa, lea, o le mea moni, o loo faaalia foi i le faagasologa o le faamamaina: o le maualuga ma le maualuga o le suavai ua soloia ua faaitiitia, ma i le po e masani ona faalavelaveina tagata i le uunaiga i le faletaele.

O le maʻi suka

Afai e le lava le malosi o le kulukose, ona faʻapitoa ai lea o le maʻisuka.O lenei faʻamaʻi e faʻaalia foi i le fiainu, faʻalauteleina o le 'ai ma isi faʻaʻailoga.

Ae ui i lea, o vaega autu o le maualuga o le urine ma le tele o hemoglobin glycosylated i le toto.

O le maʻisuka insipidus

O le maʻi suka o se mea matautia matautia. O le mea moni, o le mea lea o se faʻaumatiaga o le endocrin, faʻaalia i le le lava o se tasi o hormones o le hypothalamus - vasopressin.

O lona le lava lea e mafua ai le tuumuli ese o le suavai mai le tino, lea eo faatasi ma le faaitiitia o le maualuga o le urine. E le gata i lea, o se tagata ua matuai galala lava, ma o le faanatinati i le falemaʻi e ave ai se uiga faʻaleaga.

Glomerulonephritis

I le glomerulonephritis, ua maualalo ai le permeability o le renal glomeruli. O lenei mea e faʻaosofia ai le faʻagasologa o le faagasologa, o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga i le toto - o le urine e maua ai le maualuga o le sili atu i le 1.035.

E le gata i lea, o suʻesuʻega e masani ona faʻaalia ai le i ai o le toto mumu mumu ma le palatini i totonu o faʻataʻitaʻiga.

Tulaga Faʻatoaga

Ae ui i lea, o aʻafiaga i totonu o le mimilo e le o se mea faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga, ua mafatia le tino o le fafine i le vevela, lea e mafua ai le soliga o le protein filtration.

E le gata i lea, o le tuputupu aʻe o le fetal e mafua ai le faateleina o le mamafa ma le mamafa o galuega i luga o fatugaʻo. A maeʻa le fananau, o le tulaga ma le fiafia ma isi totoga e masani lava.

Maʻi toto

O faʻamaʻi toto e manatu e sili atu ona lamatia, faʻatasi ai ma se suiga i le lelei ma le tele o elemene fausaga - aemaise lava, toto mumu mumu.

O le plasma mafiafia tele, e tusa ai ma le tulafono o le faʻasalalau, e tele atu mea e maua ile urine, o lona uiga o le a faateleina le maualuga. Afai e maua le anemia i totonu o se tagata, o le mea lea, faatasi ai ma isi mea, o gaʻo e mafatia i le matelaina o le okesene, lea e aafia tonu ai le galuega.

Faaiuga

Urinalysis e tusa ai ma le Zimnitsky ua faia o se faailoga muamua. O le metotia ua manatu e matua malamalama, ma o se taunuuga lelei o le suʻega e maua ai le faavae mo se suʻesuʻega auiliili o fatu, fatu ma le toto.

Eseese ituaiga o suʻega

I le gasologa o le olaga, o le tele o tagata latou te feagai ma suʻega: pe o taimi o maʻi, pe ina ia puipuia ai. O suʻesuʻega faʻapitoa i soʻo se mataupu e sili atu ona lelei nai lo togafitiga, peitaʻi, e le aoga le faia o le tele o suʻega i tausaga taʻitasi, e na o mea autu lava e faʻamaonia. I le avea ai ma tulafono, o suʻega masani ia o le mimi ma le toto.

Tofiga

E masani lava, o fafine maʻitaga i falemaʻi pepe e feagai ma le manaʻoga e pasia se suʻega o le urine mo Zimnitsky. E moni lava lenei mea mo i latou o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le tuinanau i le edema. Ae tusa lava mo i latou o le a le avea ma ni matua fiafia i se taimi lata mai, faatasi ai ma le mautinoa o le faatumauina o le vai i totonu o le tino, o le suesuega ua taua e mafai foi ona faatonuina. A maeʻa, e mafai e le edema ona talanoa uma e uiga i faafitauli ma gaʻo ma e uiga i gasegase e pei o le maʻisuka insipidus poʻo le toilalo o le fatu. O le mafuaaga lena e taua ai le faia o se suʻega ma le faʻaeteete ma faia mea uma i lou mana saʻo.

O le a se suega galue e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky

O le galuega autu o fatugaʻo o le aveeseina o toxins le talafeagai mai le tino - otaota faʻasolosolo, vailaau oona, elemene mai fafo. O le urine muamua e faia i le faamamaina o le toto, pe a maua ai le palatini - gaʻo vailaʻau - faʻapotopoto faatasi ma le vai. Ma mea aoga - minerale, protein ma le kulukose - toe foʻi i totonu o le toto. O le faʻateleina o le eletise gaʻo i le urini o loʻo faʻaalia ai le lelei o latou gaioiga latou te faia a latou galuega.

O le fuainumera faʻamaufaʻailogaina e taʻua o le mamafa tele, e faʻatatau pe a suʻesuʻeina faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky.

O le fausiaina o le faʻamaʻi mulimuli e tupu i le renal glomeruli, tubules, ma le mea faʻapipiʻi. O faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky ua faʻatagaina ai oe e pulea la latou gafatia galue ma faʻamaonia vave le togafitiga.

O le suega a Zimnitsky ua mamanuina e faʻamaonia ai mea eseese i le gaioiga galuega

O le i ai i le vailaau o mea oona, lea e masani lava e le tatau ona avea (glucose, epithelium, siama, protein), e faaopoopo atu i faamaʻi pipili, e mafai ai e le tagata maʻi ona masalomia maʻi o isi gaʻo.

Umi mo le faʻataʻitaʻiga e aoina i le aso. E iloilo le aofaiga o le suavai na faʻatuina mai i lenei taimi, o lona maualuga ma le tufatufa i le ao (aso ma le po).

Faʻamatalaga Aoga

Aua le tagofia fualaau faʻasaina ma se aʻafiaga o le toto, e le fautuaina e faʻaaogaina foi mea e maua mai i meaola masani. Mo le mea e totoe, e tatau ona tausisia pea le masani masani ma inu paluga ile aso. O le suʻesuʻega o le urine e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky e maua ai se manatu i le setete o le tino ma le faʻasaoina o se paleni lelei i totonu. O le vavae ese mai tulaga masani masani, i luga ma agai i lalo, ua maua ai mafuaaga mo le faia o nisi o faʻamaoniga poʻo isi suʻesuʻega.

Faʻamatalaga taua

I le faʻaopoopoga, i faʻamatalaga e mafai ona e vaʻaia, e faaopoopo i numera moni, o se upu e pei o le "masani". Ae ui i lea, e le o taimi uma lea, i se faaopoopoga, e le o faamatalaina ai pe o le a le uiga o le faateleina po o le faaitiitia o tau aoga. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina iuga, aemaise lava pe a oo mai i se suega e pei o le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky. Ae peitai, o le masani, e pei ona taua i lalo:

  • o le vai ua tuʻuina atu e le itiiti ifo i le 75-80% o le faʻaaogaina,
  • o le tele o le mamafa o le urine i vaega eseese e tatau ona fesuisuiai i totonu o se lautele lautele - mai le 0.012 i le 0.016,
  • ia le itiiti ifo i le tasi taimi, o le tau e tatau ona oʻo atu i le 1.017-1.020, o se faailoga lea o le faʻasaoina o le gafatia o gaioiga,
  • aso e lua e tusa ma le 2 taimi sili atu nai lo le po.

Afai e te aloese mai tulaga masani, e mafai e fomaʻi ona faʻaauauina nisi suʻesuʻega e faia ai le tele o faʻamaʻi. Faatasi ai ma na mea, pyelonephritis, faʻamaʻi fatu faʻamaʻi polycyst, hydronephrosis, siama o le hormonal, glomerulonephritis, maualuga o le toto maualuga, faaletonu fatu ma isi. E tatau ona iloilo le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky faʻatasi ma isi faʻamaoniga, o lea e le tatau ona faia le suʻesuʻega a le tagata lava ia ma fualaau a le tagata lava ia.

Pe a fuafuaina se suʻesuʻega

O se suʻega o le urine Zimnitsky ua faʻamatalaina mo tagata matutua ma tamaiti i mataupu nei:

  • ma le masalomia o le faʻaleagaina o aʻafiaga i fatugaʻo,
  • e puleaina (pe faʻamaonia) fatuga fatu,
  • ma faitioga faifaipea a le maʻi e uiga i le toto maualuga,
  • afai ei ai se talaaga o le kielonephritis poʻo le glomerulonephritis,
  • ma le masalomia o le maʻisuka insipidus.

O faʻataʻitaʻiga ua faʻataʻitaʻiina mo fafine ua maitaga i le tulaga o le ogaoga o le edema ma le palatini o le palatini. I se fuafuaga fuafuaina, o le urine e le tatau ona aoina e fafine i le taimi o le suʻega. I mataupu faanatinati, e faʻaaoga ai se pusa e faʻaputu ai. E leai isi faʻasalaga i le suʻega.

Aisea tatou te manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga o le urine i totonu o Zimnitsky

O le suega a Zimnitsky o loʻo faʻatatau i le fuafuaina o le maualuga o mea faʻamaʻi ile urine.

O le tele o le urine e masani ona suia i le aso, o lona lanu, manogi, voluma, taimi o le faʻamalosiaga e mafai foi ona suia i suiga.

E le gata i lea, o le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky e mafai ona faaalia ai se suiga i le maualuga i le urine, lea e mafai ai ona faʻaalia le maualuga o le faʻatumuina o mea.

O le masani o le urine o le 1012-1035 g / l. Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai se taunuuga i luga atu o nei tau aogā, o lona uiga o lona uiga o se faʻaopoopoga o mea oona, pe afai o laʻasaga o loʻo maualalo, ona latou faʻaalia ai lea o le faʻaitiitia o le faʻamalosi.

O le tele o le tuufaatasiga o le urine e aofia ai le uric acid ma le Uurea, faapea foi ma masima ma isi tuufaatasiga o meaola. Afai o le urine e aofia ai le palatini, glucose, ma isi mea e le o faʻamalosiina e se tino maloloina, e mafai e le fomaʻi ona faʻamasino faafitauli ma gaʻo ma isi totoga.

O a faʻamaʻi ua faʻamatalaina mo le auiliiliga?

O le suega o le Zimnitsky ua faʻamaonia mo le toilalo, o se tasi o faʻamaoniga muamua o ni faafitauli i le excretion.O lenei ituaiga o auiliiliga ua faatonuina e se fomaʻi pe afai e te masalomia le atinaʻeina o ia faamai:

  • toto maualuga
  • ituaiga suka maʻisuka ituaiga suka
  • pyelonephritis poʻo le chronic glomerulonephritis,
  • lapataiga i le fatugaʻo.

E masani lava, o se suʻesuʻega e faʻamatalaina i tamaitai i le taimi o le maʻitaga pe afai latou te mafatia i le ogaoga o le gasegase, gestosis, faʻamaʻi fatu fatu poʻo le osofaʻi tele. O nisi taimi o se suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky e manaʻomia e iloilo ai le porokalamega, o le galuega o le muso o le fatu.

Faailoga masani mo tagata matutua ma tamaiti

O le suʻesuʻeina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e mafai ai ona e iloiloina nisi o mea taua i le galuega a fatugaʻo: o le maualuga ma le fesuisuiai o le mamafa o le urine, o le tele o le vai e aveesea e le tino i aso taitasi, faapea foi le suiga i le aofaiga ua atofaina e fuafua i le taimi o le aso. O taunuuga masani o le suega a Zimnitsky mo alii ma tamaitai o:

  1. O aso uma e tatau ona fai i le 1500-2000 ml.
  2. O le tele o le mimilo e faʻamalosi e fatugaʻo e tutusa ma le 65-80% o le numera atoa o vai inu.
  3. O le tele o le aso e tatau ona sili atu le telē nai lo le po. O le masani o vailaʻau o aso taitasi o le 2/3 o le aofaʻi o aso taʻitasi.
  4. O vaega taʻitasi o loʻo i ai le maualuga o le 1012 g / l ma e sili atu nai lo le 1035 g / L. E iai suiga vaaia i le tele ma le tele o le urine i vaega eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, ao faagasolo le aso, e tasi le 0.3 lita, ma i le po - 0.1 lita. O le eseesega i le maualuga o le tasi i le tasi vaega o le faailoga e 1012, ma i le isi - 1025.

O tulaga faataatitia o le auiliiliga e tusa ai ma le Simnitsky i fafine maʻitaga e ese si ese:

  1. E tofu le tagata ma se voluma e 40 i le 350 ml.
  2. Ole laʻititi laʻititi ma sili atu le maualuga o faʻamatalaga e eseese ile 0.012-0.015 g / l.
  3. O le aofaʻi o urine i aso taitasi e 60% o le faʻasologa o aso taitasi.

Tulaga masani i tamaiti e maualalo. O faʻamaumauga uma o le a faʻalagolago i tausaga o le tamaititi: o le matua o ia, o le tele o ona taunuuga e talitutusa ma "tagata matutua". E tatau i fomai ona gauai atu i lenei meatotino pe a faaliliuina le iuga. I se tamaititi soifua maloloina, e tatau i fagu taitasi ona aofia ai le urine ma se eseesega tele ma le tele. O le fua o le urine i tamaiti e tatau ona eseese i le 10 iunite, mo se faataitaiga, 1017-1027, ma isi.

O lenei ata vitio e taʻu mai ai le auiliiliga o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky, o faailoga masani o le suʻesuʻega ma mafuaʻaga mo le suiga i le maualuga o le urine, faapea foi le algorithm o le suʻesuʻega, o uiga o tapenapenaga ma faailoga mo le tofiaina o suʻesuʻega o urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

Faʻasalalau le auʻiliʻiliga e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky mai faʻamatalaga na mauaina

O taunuʻuga na maua mai se faʻataʻitaʻiga o le urine, aemaise lava pe afai e mamao ese mai tulaga masani, faʻatagaina i tatou e faʻamasino nisi faʻamaʻi:

  1. Polyuria. pe a iai le faʻateleina o faʻamalolo o le vai i le ao (sili atu i le lua lita). O lenei tulaga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le maʻisuka insipidus, toe faʻalavelaveina.
  2. Olivia. E aliali mai pe a le mafaia e fatuga ona taulimaina le faʻamamaina o le toto, aʻo faʻateleina le maualuga o le urine, ma o lona siʻitia e faʻaititia. Faatasi ai ma le fiafia, e itiiti ifo nai lo le lita o le urini e alu i aso taitasi. O lenei tulaga e mafai ona faʻaalia ai le cardiac poʻo le le atoatoa, faʻaitiitia le mamafa, inu ai le tino.
  3. Nocturia. Urination e tupu i le po, o lona uiga, e sili atu i le 1/3 o le aofaiga o le volumes. O lenei faʻamaʻi e tupu mai i le talaaga o le maʻi suka, fatuga o le fatu, faʻalavelave eseese o le faʻamalosi o le urine.
  4. Hypostenuria. O le tino e faalilolilo le mimi, ma le maualuga o le itiiti ifo i le 1012g / l. E mafai e le Hypostenuria ona faʻaalia ni faʻafitauli matuia i le cardiovascular system, pyelonephritis i totonu o le gaioiga mamafa, faʻapea foi ma isi faʻalavelave masani o fatugao (hydronephrosis, maʻi pipisi, leptospirosis, faʻaaliga i metala mamafa).
  5. Hyperstenuria. O le faʻafeagai lea pe afai o le maualuga o le urine e sili atu nai lo le 1035 g / l. O lenei mea o se faailo o le amataina o le anemia, o le maʻisuka, ma le faʻavavega o le glomerulonephritis. O foliga vaaia o le hypersea e mafai ona mafua mai i le gasegase i le taimi o le maitaga, faʻafefe toto, ma le faʻavaveina o le toto o le toto.

Manatua! O le faʻamamaina o taunuuga o se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le faʻamaoni a Zimnitsky e tatau ona faʻatino e le fomaʻi. E naʻo ia e mafai ona faʻatuina mafuaʻaga mo lenei mea poʻo lena suiga ma faia le faʻamaonia saʻo.

Auala e aoina ai le urine mo le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky

E leai se sauniuniga faapitoa mo lenei suʻesuʻega. E le manaʻomia se meaʻai muamua, ae e aoga le mafaufau o le taumafaina o le tele o le vai o le a faʻasese ai taunuuga. O le mea lea, e taua le matauina o ni nai tulafono faigofie:

  1. Mo se aso e tatau ona e lafoaia ia togafitiga. Mo le auʻiliʻiliga, o le ae manaʻomia 8 ni mea e leai ni siama mo le urine ma se voluma 250 ml, e lelei tele le faʻatau o isi 2-3 isi fagu.
  2. Umi o le aoina - tasi aso. E tatau ona e aoina uma le vai, ae le o le sasaa atu o le tele i totonu o le faletaele, ae faʻaaoga se fagu faaopoopo.
  3. I luga o koneteina uma, e tatau ona e tusia le numera o le numera, faaigoa ma faʻailoga, le taimi o le aoina o le urine i totonu o le fagu.
  4. O le api o loʻo faamaumauina le tele o le 'ava malosi ma meaʻai e' ai ma le maualuga o le vai.
  5. I le aso o le auiliiliga, i le vaveao, e tatau ona leai se mea e faʻaaogaina ai: o lenei vaega ua sasaa, o le a le manaʻomia. Ma, mai le 9 o le taeao o lenei aso ma seia oʻo i le 9 o le taeao o le isi, o le a faʻaputu uma le vai i totonu o le tane. E fautuaina ia urinate tasi i le 3 itula.
  6. Pe a oʻo mai le vaega mulimuli, e tatau ona tuʻuina atu fagu i le fale suʻesuʻe, talu ai e le mafai ona teuina faʻataʻitaʻiga mo se taimi umi.

Sauniuniga ma le aoina o mea mo le auiliiliga

O le algorithm mo le aoina o urine mo faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky e tutusa mo tamaiti ma tagata matutua. O fafine maʻitaga e tatau ona tausisi i tulafono nei:

  • 'aua neʻi' ai fualaau faisua e lanu mimii ma suia lona manogi (beets, carotaridish carrots, aniani, garlic),
  • e le solia le tulafono fautuaina o le inu ava malosi,
  • aua nei e faia ni togafitiga.

I le gasologa o le aso, e aoina le urine i nisi o itula ile 8 pusa eseese. I le tulaga lava, 1-2 avanoa e tatau ona saunia. O le taeao muamua e auauna i le 6 i le taeao e fusia i totonu o le faletaele. Ona, amata mai le 9.00, faatasi ai ma le vaeluaga o le tolu itula, e aoina mai samples i fagu. O le tane mulimuli na faatumulia i le 6.00 i le taeao e sosoo ai.

E ao ona faia le aoina o le Urine i le tolu itula.

O fagu uma ua sainia - o loʻo tuʻu ai le igoa, igoa ma le taimi o le aoina. Afai i le taimi lea e leai se manaʻoga e urinate, o le a tuʻuina atu se koneteina gaogao i le fale suesue (faʻaalia foi le taimi).

Afai e sili atu le tele o le urine e sili atu i le tele o le fagu, e ave se fagu faaopoopo, ma o le taimi lava lea e tasi e faailogaina ai.

O le inu ma le taumafa e tatau ona masani. I le gasologa o le aso, o loʻo tusia ai se tusi faʻataʻitaʻi, lea e matauina ai le tele o le suavai. E amanaia mea uma - suavai, lauti, kofe, suamalie, fualaau suamalie, soupeti ma isi. O faʻamaumauga e tuʻuina atu i le fale suesue faatasi ai ma meaola faʻalauiloa.

O fagu kulimi faʻamaufaʻailoga o le isumu ua aoina e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa. O pusa vailaau poʻo vailaau faʻamalama e mafai ona faʻaaoga e aoina ai mea. Aua le faʻaaogaina mea faigaluega palasitika.

O faʻasologa mai le masani e tuʻuina atu ai mafuaaga e faʻaauau ai le suʻesuʻega o le maʻi

Laulau: Faʻataʻitaʻiga masani a Zimnitsky

FaʻailogaTaimi
Aofaʻiga o vailaʻau o aso taitasi1.5-2 lita (i tamaiti - 1-1.5 lita)
Le fua o le maualuga o le urine ma le taumafaurine e tatau ona 65-80% o le vai inu oe inu
Faʻasolosolo i aso uma mai i aso taʻitasi2/3
Faʻasolosolo i fafo o le po i fafo atu o aso taʻitasi1/3
Le mamafa o le urine i se tasi pe sili atu koneteinaLuga 1020 g / l
Le mamafa o le urine i totonu o fagu umaE itiiti ifo i le 1035 g / l

E masani lava, o le urine i le taeao e sili atu ona faʻalautele nai lo le urine urine. E faʻafefe i le 'ava malosi i le aso. I mea uma, o le galue i le tino o le tino e mafai ona eseese lanu ma manogi. O le masani lelei o le tino e mafai ona aofia ai le 1001 i le 1040 g / l. I le masani ona inu ava, o le 1012-1025.

E faʻapefea ona aoina fuamini mo le suega a Zimnitsky?

O le faʻaaogaina o le Urine mo le suega a Zimnitsky e faʻatino i ni nai itula i le ao. Ina ia mafai ona aoina saʻo mea e manaʻomia, e te manaʻomia:

  • 8 vaʻa mama
  • O se uati, sili atu i le uati o le faʻamalo (o le urine collection e tatau ona tupu i ni nai itula)
  • Tusi mo le faamaumauina o le vai faʻaaogaina i le aso (e aofia ai le tele o le vai e maua mai i le sou, borscht, susu, ma isi)

E faʻapefea ona aoina le mimi mo suʻesuʻega?

  1. I le 6 i le taeao, e tatau ona e faʻamaeʻa le vevela i totonu o le faletaele.
  2. I le gasologa o le aso, o le 3 itula e te manaʻomia ai le tuʻuina o le vevela i totonu o fagu.
  3. O le vevela taimi e gaogao ai le 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00, 24:00, 03:00, 06:00.
  4. E tatau ona tapunia ipu i le malulu (i totonu o le pusaaisa).
  5. I le taeao o le aso e sosoo ai, e tatau ona ave uma fagu o loʻo aofia ai mea i le fale suesue, ma tuʻuina atu faʻamaumauga o le vai na faʻaaogaina i le aso.

Aisea e faia ai se suʻega Zimnitsky?

O le sini autu o le suega a Zimnitsky o le fuafuaina lea o le faʻaogaina o mea e faʻavaivaia i le urine. Matou te maitauina uma lava e mafai ona fesuisuiai le mimilo i le aso i lanu, sogisogi, o le voluma i le taimi o le solo e mafai ona ese, e pei foi o le taimi i le ao.

O le fuaina o le maualuga o le urine, e mafai ai ona fuafua le aofaʻi o le faʻaogaina o vailaʻau i totonu. O le mamafa o le urine o 1003-1035 g / l e manatu e masani. O le siʻitia i le maualuga e faʻaalia ai le faateleina o vailaau oona o loʻo faʻavaivaia i totonu, o le faʻaitiitia o loʻo faʻaalia ai se paʻu.

O le tuufaatasiga o le urine e aofia ai le tuufaatasiga o gaosiga - o mea e maua mai i le palatini i le tino (urea, uric acid), mea oona, masima. O foliga mai i le mimilo o mea e pei o le kulukose, polotini ma isi vailaau oona, lea e masani lava e le tatau ona aveeseina mai le tino, e taʻu mai ai togafitiga o le fatu poʻo togafiti o isi totoga.

Fua faʻatatau e faʻatatau ia Zimnitsky

  1. O le aofaʻiga o le faanatinati i aso taitasi e 1500-2000 ml.
  2. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suavai ma le gaioiga e 65-80%
  3. O le tele o le mimilo e alu i le ao e 2/3, po - 1/3
  4. Le mamafa o le uila i totonu o se tasi poʻo le sili atu foʻi ipu i luga aʻe o le 1020 g / l
  5. Ole mamafa o le uumi e itiiti ifo i le 1035 g / l i fagu uma

Laititi o le mimiti (hypostenuria)

I le tulaga o le maualuga o urine i fagu uma e laʻititi ifo nai lo le 1012 g / l, o lenei tulaga e taʻua o le hypostenuria. O le faaitiitia o le tele o le urine i aso taitasi e mafai ona maitauina i maʻi nei:

  • Tulaga maualuga o le le atoatoa (i le tulaga o le amyloidosis toefaʻiloga masani, glomerulonephritis, pyelonephritis, hydronephrosis)
  • Faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le kielonephritis
  • Faʻatasi ma le faʻaletonu o le fatu (3-4 tikeri)
  • O le maʻisuka insipidus

Maualuga maualuga o le urine (hypersturia)

O le maualuga o le urine e iloa pe afai o le maualuga o le urine i totonu o se tasi o ipu e sili atu i le 1035 g / l. O lenei tulaga e taʻua o le hyperseagala. O le faateleina o le mamafa o le urine e mafai ona maitauina i maʻi nei:

  • O le maʻi suka
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le toto mumu (mania o le sickle, hemolysis, faʻafefe toto)
  • Totoʻitaga toxicosis
  • O le glomerulonephritis gasegase po o le glomerulonephritic chronic

Faateleina le numera o le urine i aso taitasi (polyuria) Sini o le uila e sili atu i le 1500-2000 lita, pe sili atu i le 80% o le vai na faʻaalu i le aso. O le faateleina i le volumine o le urine ua faʻaigoaina o le polyuria ma e ono faʻaalia ai faʻamaʻi nei:

  • O le maʻi suka
  • O le maʻisuka insipidus
  • Faʻasalaga o Renal

Ole vaega sauniuni aʻo leʻi aoina le auʻiliʻiliga ma o ai e fautuaina lenei suʻesuʻega

O le suʻesuʻeina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky o se suʻesuʻega faʻasaienisi masani e iloilo ai le faatinoga o galuega tau fatuga. O le mea moni, o sea suʻesuʻega ua faʻamatalaina i tagata gasegase e manaʻomia ona suʻeina le gaioiga galue o lenei totoga taua mo mafuaaga faafomaʻi.


O lenei auʻiliʻiliga e fesoasoani e iloilo le gaioiga galue.

Faʻafetai i lenei metotia faʻataʻitaʻiga, e mafai e tagata gasegase ona iloa le tele o le faʻaleagaina faʻaleagaina i le amataga.Ma o se taunuuga, ia faia uma fuafuaga i le taimi e taofia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Aʻo leʻi aoina le urine i totonu o Zimnitskomk, e tatau ona saunia ma le faaeteete mo lenei suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, muamua e te manaʻomia le fefesoʻotai i se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei po o le fea o vailaʻau o loʻo e faʻaaogaina e tatau ona le aofia ai, ia le itiiti ifo ma le tasi le aso ao leʻi tuʻuina atu le urine. E masani ona fautuaina oe e usitai i tulafono nei:

  • aua nei faʻaaoga togafitiga ma vailaʻau,
  • mulimuli i se taumafa malosi, lea e faʻaaoga mo faʻamaʻi fatu,
  • faatapulaa le faaaogaina o le vai.

E le gata i lea, ao le i pasia ia suʻega, e tatau i le tagata maʻi ona fufuluina ma le faʻaeteete ona lima i se fasimoli ma faʻamaʻi.

O se suʻega o le urine Semnitsky ua faʻamaonia mo tagata gasegase nei:

  • ma le masalomia o le kielonephritis,
  • mo le glomerulonephritis,
  • faatasi ai ma faʻaaliga o le le atoatoa,
  • ma le maualuga maualuga
  • i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi.

O mea e manaʻomia mo auʻiliʻiliga ma mea e faʻapipiʻi ai mea

Ina ia pasia le sailiga o le urine, e tatau ona e faʻatau mea nei:

  • valu vaʻa mama o le urine,
  • se peni ma se pepa lea o le a tusia ai e le tagata maʻi le aofaiga o le vai na faʻaaogaina i le taimi o le auiliiliga,
  • mataʻituina poʻo se masini ma i latou.

E naʻo le mauaina o mea uma o loʻo i luga, e mafai ona e pasi sao le auiliiliga talafeagai.

Taua! E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa le avemosoina. Ae ui lava i lenei, e le sili atu i le lua aso le sili atu i le lua aso ma e leai se tulaga e tatau ona malulu.


Aoina o urine mo le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky

Ina ia mafai ona usitaia le upega tafaʻilagi algorithm, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • i le vaveao, i le ta o le ono o le itula e manaʻomia ai le alu i le faletaele, ao le aoina o lenei urine e le talafeagai,
  • o le amataga o le aoina o le auiliiliga e tatau ona amata i le 9. 00, e tusa lava pe i ai i le tagata maʻi se manaoga pe leai foi,
  • i le taimi o le aso e toe faia ai le aoina o urine i le tolu itula mulimuli ane, aua o le mea sili lea ia mautinoa oe lava ia i le uati o le uati ina ia le misia le taimi faatulagaina,
  • i le naʻo le aso, e maua ai e le tagata maʻi ni vaʻa se valu, lea, ao leʻi faʻatumu le mea mulimuli, e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa, ona ave lea i le fale suesue.

I le faagasologa o le aoina o le urine, e tatau ona sainia uma atigipusa ma se faʻamatalaga tonu o le vaeluaga o le taimi mo le faia o le auʻiliʻiliga, faʻapea foi le taʻuina o le igoa ole maʻi. Talu ai o lenei ituaiga suʻesuʻega e manaʻomia e le naʻo le faʻamatalaga o mea e aofia ai, ae o le aʻoaʻi, e le fautuaina e tagata atamamai i le aso e aoina ai le urine e tuua ai lou lava fale poʻo le falemaʻi. Ma faʻapena foi ona vaʻaia le faʻalavelave o iuga, aua le suia lau inupia ma masini afi. Faʻatasi, o nei mea o le a fesoasoani i se suʻesuʻega sili atu.

Urine collection algorithm mo tamaitai maitaga ma tamaiti

I le taimi o le maitaga, ua toe fausia le tino o le tina faatalitali ma ua suia le suiga o le hormonal. Ona o le avega mamafa, o faafitauli e iai fatugaʻo atonu e foliga mai, lea e masani ona faʻaalia e le siama o le pyelonephritis. Ina ia puipuia ai le gata mai o se faʻamaʻi e pei o le pyelonephritis, ae ia aloese mai foi i taunuuga le lelei pe a ave se tamaititi, e fautuaina ia tofu tamaitai uma ma maitaga e suʻe i le urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

E leai ni mea faʻavae faapitoa mai le masani ai algorithm i le taimi o le maitaga, e pasi e tamaitai le auʻiliʻiliga i le auala lava lea e pei o isi maʻi. Pau lava le faʻaalia o lenei faiga e tatau ona e tuʻuina atu i le maʻitaga i fafine taʻitoʻatasi i masina taʻitasi.


O fafine maʻitaga e suʻe suʻega i se tulaga lautele

Mo tamaiti, ao leʻi pasia le suʻega, e tatau ona fufuluina ma le faʻamamaʻi tino o le tamaititi i taimi uma, ma suʻe le suʻega i fagu mama, e sili pe a fai o se atigi pusa faʻapitoa e faʻapauina i le falemaʻi. O le zimnitsky urine collection algorithm mo tamaiti e tutusa lelei lava mo tagata matutua.Pau lava le mafuaaga e tatau ai i matua ona mataʻituina le taimi atoa latou te faia ai le suʻega o le faʻamautinoa e le o faʻamaonia e le tamaititi le tele o le vai ma e le 'ai i meaai e mafua ai le fiainu.

E faʻapefea ona auʻiliʻili

O le taimi lava e oʻo mai ai le faʻataʻitaʻiga a le tagata maʻi i le fale suesue, e vave amata ona faia e tagata tomai faapitoa suʻega talafeagai. I le urine, o ia faailoilo e pei o le mamafa, voluma ma le mamafa o le mamafa e matua fuafuaina. O nei suʻesuʻega e faia faʻapitoa mo tagata taʻitasi.

O nei fuataga o loʻo faʻatinoina e pei ona taua i lalo. Ina ia mafai ona iloa le volumine o le urine, e faʻaaogaina se pusa ua faauuina lea e fuafua ai le voluma i vaega taʻitasi. E le gata i lea, a maeʻa le faʻatulagaina o le voluma, o le tagata tomai faapitoa e fua i aso taʻitasi, po ma aso uma.


O le auʻiliʻiliga e faʻatino taʻitasi mo vaega taʻitasi o le urini ua tuʻuina atu.

Ina ia fuafuaina le maualuga, e faʻaaogaina le urometer-urometer faapitoa. A maeʻa uma suʻesuʻega talafeagai, o le a tuʻuina atu se faʻamatalaga faʻapitoa pe tuʻuina atu i lima o le maʻi poʻo le fomaʻi.

O le a le suega a Zimnitsky

O se metotia faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o le faʻaaogaina (faʻasalaga) e masani ona sili atu ona faʻatuatuaina ma faʻatuatuaina. O le kiliaina poʻo le kilia faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina o le maualuga o le plasma toto (ml), lea e mafai ona faʻamamaina i totonu o se taimi atofaina e fatugaʻo o se mea faapitoa. E tuusaʻo lava i le tele o mea: o le matua o le maʻi, o le faʻatinoga o galuega a fatugaʻo ma le mea patino o loʻo aʻafia i le faiga o le filiga.

E fa ituaiga o faʻamaonia:

  1. Filtrational. O le lapisi lenei o le plasma, lea e tasi le minute e faʻamamāina atoa ai mea e le mafai ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le fufulu mama. O le vaega lenei o le faamamaina lea o le creatinine, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina e fua ai le aofaiga o le filtration e ala i le mama o le gaʻo.
  2. Faʻatonu. O le faʻagasologa pe a faʻaaogaina atoa se vailaau e ala i le fufulu poʻo le faʻamalosi (o lona uiga, pe a le faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa, ae ia ulu i totonu o le toto mai le toto o capillaries pericanal). Ina ia fua le aofaʻi o le plasma e pasia i le fatugaʻo, e faʻaaogaina le eleʻela - o se mea faapitoa, talu ai o lona faʻasologa o le faʻamamā e fetaui ma sini.
  3. Faʻaaogaina. O se gaioiga lea o loʻo faʻaaogaina uma ai vailaau faʻasaina i totonu o le tele o lapisi ma faʻafeiloaʻiina i le faʻaaogaina o mea uma. Mo fuataga, o vailaʻau faʻatasi ai ma se fua o le faamamaina o zero (faʻataʻitaʻiga, glucose poʻo le polotini) e faʻaaogaina, talu ai i se maualuga maualuga o le toto latou te mafai ona fesoasoani e iloilo le faʻatulagaina o le faʻatonuga o le tubules.
  4. Faʻafefiloi. Afai o le mea e gaosia ai e mafai ona faʻaaogaina le resispoption, e pei o le urea, ona faʻafefiloi lea o le kilia.
    O le mea e faʻamamaina ai se vailaau o le eseesega lea i le va o mea o lenei vailaau i le urine ma le plasma i le minute e tasi. Ina ia fua le fuataga (kilia), e faʻaaogaina le faʻatatauga nei:

  • A o le C o le kilia (ml / min), U o le faʻaogaina o le vailaʻau i le urine (mg / ml), V o le diuresis minute (ml / min), P o le faʻaogaina lea o le vailaau i totonu ole plasma (mg / ml).

O le tele o taimi, o le creatinine ma le urea e faʻaaogaina i siama faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi ma iloilo galuega a tubules ma glomeruli.

Afai o le faʻateleina o le creatinine ma le urea i totonu o le toto e tulaʻi mai i le faʻaogaina o le leʻo, o se faailoga lea e iloa ai ua amata ona amata le toilalo. Ae ui i lea, o le faʻateleina o le creatinine e faʻatupulaia muamua nai lo le urisa, ma o le mafuaʻaga lea e sili atu ona faʻaalia ai lona faʻaaogaina i le suʻesuʻega.

O le sini autu o le auiliiliga


O se suʻega o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e faʻatino pe a iai se masalosaloga o se faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o fatugaʻo.O lenei metotia suʻesuʻe suʻesuʻe suʻesuʻe e mafai ai e oe ona fuafua le aofaiga o mea ua faʻavaivaia i le urine, o lona uiga, ia iloilo le galuega faʻatino o fatugaʻo.

E masani lava, a oʻo mai le suavai itiiti i le tino, o le urine e matua faatumulia i meaʻai metabolic: amonia, protein, ma isi. O lea la e taumafai le tino e "faaola" le suavai ma tausia le paleni o le vai e tatau ai mo le gaioiga masani o gaioiga uma. I se isi itu, afai e tele le tele o le vai e ulu atu i le tino, o fatugaʻo o le a gaosia ai le urine vaivai. O le faʻatonuga o gaioiga e faʻatatau tuusaʻo lava i le general hemodynamics, toto totoga i fatugaʻo, o le masaniga o galuega a nephrons ma isi mea.

Afai i lalo o le aafiaga o le togafitiga o le solia o se tasi o mea taua o loo faamatalaina i luga, e amata ona le lelei le gaoioi o fatuga, o le auala masani o le vai metabolism ua solia ma suiga o le toto, lea e ono afaina tele ai le gaioiga o vaega uma o le tino. O le mafuaʻaga lea pe a faia le suʻesuʻega, o le sili atu ona taulai atu i le tele o le urine i taimi eseese o le aso ma le aofaʻi o fuamini mimilo mo le taimi na tuʻuina mo le suʻesuʻega.

Faailoga mo

O le suʻeina o se suʻega Zimnitsky e fautuaina i le mataupu pe a manaʻomia e le fomaʻi le iloiloga o le mamafa ma le voluma o le suavai atofaina i le aso. Faʻalēlōlōina o le gasegase taʻavale tumau (CRF), faʻataʻitaʻiga o le faʻavavevaveina o gasegase masani poʻo le glomerulonephritis, faʻamautinoaina o le maualuga o le toto maualuga poʻo le maʻisuka e mafai ona avea ma mea manaʻomia mo le suʻega. E le gata i lea, o se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le faʻamaoni a Zimnitsky e tatau ona faʻatino pe a le o faʻamalamalamaina taunuʻuga o le auiliiliga lautele. O le suʻega e talafeagai mo tagata mamai o soʻo se matua, tamaiti ma aʻo maitaga.

Sauniuniga mo le aoina o auiliiliga


O le saʻo ma le faʻamatalaga o faʻamatalaga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky e mafai ona aʻafia e nisi o vailaau ma meaʻai ua ave, o le mea lea, ia le itiiti ifo i le aso ao lei oʻo i le taimi e aoina ai le urine, e tatau ona matauina nisi o tulafono faigofie:

  1. Tetee e ave ni togafitiga o laau toto poo togafitiga faafomai,
  2. Mulimuli i le masani a le tagata maʻi ma mea taumafa (faʻatapulaʻaina naʻo le faʻaaogaina o meaʻai vevela ma le masima e mafai ona mafua ai le fia inu, ma meaʻai e mafai ona pisia ai le urine - beets, ma isi),
  3. Aloese mai le tele o le ava malosi.

Afai ua le amanaia nei fautuaga ma ua le atoatoa le auala o le aoina, o le tele o le elemene e mafai ona faateleina ma, o lona uiga, o le a faaitiitia lona maualuga. O le taunuuga o sea suʻesuʻega o le a sese ese mai le masani.

O le taua o le suesuega o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky

O fatugaʻo o se gaioiga multifunctional, i luga o le falemaʻi lea o loʻo faʻalagolago i ai le masani masani a isi vaega o tino. O le afaina o le urinary e faatatau i le le atoatoa i le galuega a se okeni e pei o le fatu pi. E mafai e le auiliiliga lautele ona tupu masalosaloga e uiga i le sao o le siama. Urinalysis e tusa ai ma le Zimnitsky o se metotia faʻamoemoe mo le iloiloga o le gafatia o fatugaʻo e faʻamalosi ma gauai ai le urine. O le "popoto" suʻesuʻega e faʻavae i luga o suega o suʻega o le faʻailoga le tumau, o le maʻisuka ma le nephritis.

O ai ua faʻamatalaina se auiliiliga e tusa ai ma le metotia Zimnitsky?

Talu ai o faaiuga a le au suʻesuʻe o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se faʻamatalaga patino, o lona faʻasalaga o le a fautua pe afai ei ai se masalosaloga o le glomerulonephritis ma le pyelonephritis, o le tupuga o le le atoatoa, maʻi o le maʻisuka, maualuga le maualuga. O le metotia e aofia ai le faʻavaeina o mea faʻavae mai le masani i tagata matutua ma tamaiti. E tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo tina faʻamoemoe - i le taimi o le faʻamoemoe o se tamaititi, o lo latou tino e faʻapipiʻiina ma e ono le lelei le mafaufau.

E faʻapefea ona pasi saʻo le urine?

E le pei o isi ituaiga o suʻesuʻega, e mafai ona e faia lenei suʻega urine e aunoa ma le matauina o ni tapulaa i meaʻai ma vai inu: e le tatau ona suia le meaai. O tulafono o aoina e faʻaalia ai le i ai o mea nei i se tagata maʻi:

  • 8 totini. E ave le uini i totonu o koneteina mama.O pusa faapitoa e mafai ona maua i aso taʻitasi e mafai ona maua i falemaʻi.
  • Pepa ma le peni. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le tagata maʻi na faʻaleleia le tele o le suavai na ia faʻaaogaina pe a aoina le urine. O mea uma lava e tatau ona amanaia, e aofia ai broths, soups, ma isi. O le laulau faʻatasi ai ma faamaumauga e tuʻuina atu i le fale suesue.
  • O se masini e iai se uati, mo se faʻataʻitaʻiga, o se telefoni faʻatasi ma le uati faʻavela.

Saunia o le tagata maʻi mo le auiliiliga

O le aoina o urine mo le faʻataʻitaʻiga o le a manuia pe a mulimuli le tagata maʻi i gaioiga na fautuaina e fesoasoani ile fale suesue. Faatasi ma i latou: taofi le faʻaaogaina o togafitiga, aloese mai le 'aiina o meaai e mafua ai se lagona faateleina o le fiainu, fufuluina o lima ma maʻi aʻo leʻi aoina le urine. O le aoina o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, e tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 2 itula i le maea ai o le faʻamau mulimuli i se fagu. O mea e le tatau ona faʻaalia i le maualalo (lalo ifo) le vevela.

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga

O le auala o le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e aofia ai le faʻatinoga tonu o le tele o taga:

  • I le taeao, i le 6 i le afiafi, e tatau ona e alu i le faletaele e pei ona masani ai.
  • A maeʻa le 3 itula, i le 9.00, e tusa lava po o le a le manaʻoga, o le aoina o le urine e amata i totonu o se fagu mo suʻesuʻega.
  • O le faagasologa e toe faia i le 3 itula - i le 12, 15, 18, 21, 24, 3, 6 itula ma maua ai taimi moe. O le mea lenei o le uati o le faʻailo e mo. O le umi o le taualumaga e 1 le aso.
  • 8 kesi o samine samples o loʻo teuina i totonu o se nofoaga malulu, e leʻi leva ona maeʻa le mea mulimuli, e ave i le fale suesue.

O mataupu faavae o le mauaina o le urine aʻo maʻitaga

O faʻafitauli faʻapitoa i le taimi o le gaioiga e afaina ai le gaioiga o fatugaʻo. Pyelonephritis o se faʻamaʻi lea e masani ona aafia ai fafine maʻitaga. O le suʻesuʻeina o le urina o le Simnitsky i le taimi o le maitaga o le a fesoasoani e puipuia le faʻamaʻi ma aloese mai ona aʻafiaga. O le algorithm mo le aoina o le urine e lautele - e leai ni tulaga faapitoa i lenei tulaga. E tatau ona na o le manatuaina o le samples mo tamaitai i le tulaga ma le faʻaaogaina o le matua e faʻaaogaina uma i le tolu masina.

Aoina o algorithm mo tamaiti

O maʻi o le tamaititi e tatau ona fufulu aʻo lei aoina le suʻega. Faʻasalaga tuusaʻo i totonu o fagu mama. Afai o le tele o le mimilo e sili atu i le gafatia, e tatau ona ave ni koneteina faaopoopo. A le o lea, o manaoga e ogatusa ma le auala o le aoina mai o mea mai se tagata matua. O se tulaga taua o le taofia lea o le faateleina o le malosi o le tino ao lei faia le auiliiliga ae le o le tuuina atu i tamaiti o meaai ia o le a faaosofia ai se lagona fiainu.

O le a le mea o faʻaalia i le suega faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky?

Iloiloga o le galuega faatino o le okeni urinary e tupu mai i le 2 faailoga - le maualuga o le urine ma lona voluma. O faʻamatalaga o taunuʻuga o loʻo mulimuli mai. Tulaga masani mo se tagata soifua maloloina: gafatia o aso taitasi - mai le tasi ma le afa i le 2 lita. Ole vaega o le vai e faʻaaogaina ma alu ese mai le tino e mai le 65 i le 80%. O le tele o le faʻateleina o le urine e mai le 1.013 i le 1.025, o loʻo faʻaalia ai le lelei o le gaioiga e faia ai le galuega autu - metabolic. 2/3 o le aso o le urine e tatau ona atofaina i le aso, 1/3 i le po, i le faasologa. O vaega o le oloa ua filifilia e tatau ona tutusa ma le maualuga ma le maualuga, ma o le faʻaaogaina o vai eseese e tatau ona faʻaleleia atili ai le manaʻoga ma le maualuga o le faʻalauga o le toto.

I se tamaititi, o le tulaga masani e ese lava le eseesega - o le tele o urini i totonu o pusa taitasi e tatau ona eseese, ma o le maualuga i lenei mataupu e eseese i le 10 points. Mo se fafine maʻitaga, o le a le eseese ia tulaga taua mai le faavae o loʻo tuʻuina atu i luga. E taua le manatuaina o fautuaga mo sauniuniga mo le faʻatinoga o loʻo mataituina, a le o lea o le a toe faʻaaogaina le suʻesuʻega - tele, inu ava malosi o le a faʻaalia ai le le saʻo o faʻamatalaga mo le lua o suʻesuʻega autu.

Faiga faʻavae mai le masani: faʻataʻitaʻiga ma mafuaʻaga

O suʻesuʻega e tusa ai ma le Zimnitsky o loʻo faaalia ai le 5 gaioiga autu o le tino i le urine, o ia mea uma o loʻo faʻaalia ai le tasi pe o le isi foi le tino i le tino: o le tele o le tino o le fluuria (polyuria), faʻaitiitia le tele o le urina (oliguria), maualuga o le urine (hypersturia), le maualalo (hypostenuria ), faʻapea foi ma le faʻaauau ona faʻaaogaina o gaioiga i le po (nocturia).

Faʻasolosolo i aso taʻitasi le faanatinati

O le suega a Zimnitsky o loʻo faaalia ai le mamafa o le suavai faʻamalolo faʻatasi ma togafitiga e itiiti ifo nai lo le 65% o le susu i le aso pe itiiti ifo i le 1,5 lita. Faʻatinoga o le tino - faʻaleagaina galuega o le filtration o le paipa o le fatu pi.Latou te matauina ma le fatu poʻo fatugaʻo fatugaʻo, o le 'ona o meaʻai e le mafai ona maua, maualalo le toto. E mafai foi ona avea ma se taunuuga o le faatapulaaina o le ola maloloina po o le faateleina o le salu.

Sauniuniga o maʻi

O se mea e manaʻomia muamua mo le amio sao o le suʻega, faʻatagaina e iloilo le tulaga o le gafatia o gaioiga, o le faʻaaogaina o le tele o le faʻaaogaina o le vai. E tatau ona lapatai i le tagata maʻi e manaʻomia e le sili atu i le 1 - 1.5 lita le aofaʻi o le suavai na faia i le aso o le aoina o urine. A le o lea, o le tagata maʻi e tumau pea i tulaga masani, ave meaai masani, ae e tatau ona mafaufau i le tele o le vai inu i le aso.

Tapena 8 vaʻa mama ma mamago aʻo leʻi amataina. O faletupe uma ua sainia, e taʻu mai ai le igoa ma mataitusi amata o le maʻi, matagaluega, aso ma le taimi o le aoina o le urine.

  • 1 le faletupe - mai le 6 i le 9 itula,
  • 2nd - mai le 9 i le 12 itula,
  • 3 - mai le 12 i le 15 itula,
  • 4 - mai le 15 i le 18 itula,
  • 5 - mai le 18 i le 21 itula,
  • 6 - mai le 21 i le 24 itula,
  • 7 - mai le 24 i le 3 itula,
  • 8 - mai le 3 i le 6 itula.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi ina ia aua nei fenumiai ia apa i le taimi o le uumi ma e le tuua ai le ato e leai se mea - o le urine e tatau ona aoina mo vaega taʻitasi mo le taimi o loʻo faʻaalia i luga.

E valu vaega o le urine e aoina i le aso. I le 6 i le taeao, o le tagata gasegase na te sasaina le vevela (ua sasaaina lenei vaega). Ona, amata mai i le 9 i le.m., e tutusa lava i le 3 itula 8 vaega o le urine e aoina mai i faletupe eseese (seia oʻo i le 6 i le taeao e sosoo ai). O vaega uma e tuʻuina atu i le fale suesue. Faatasi ai ma le faanatinati, o faamatalaga ua tuuina mai i luga o le aofaiga o le suavai e ave i le aso. Vaʻavaʻai foi: aoina o urine mo le suega a Zimnitsky

Suesue le alualu i luma

I vaega taitasi, o le mamafa o le urine ma le tele o le urine ua fuafuaina. Filifili vailaau o aso taitasi. Faatusatusa le aofaʻi o mimi uma ua faʻanofoina ma le tele o le vai inu ma iloa pe o le a le pasene o lea mea na alu ese mai i le urine. O le faʻaopoopoina o le numera o urini i totonu o fa fa faletupe ma i faletupe mulimuli e fa, o tau o aso ma po o urine faʻalauiloa ua lauiloa.

O le mamafa patino o vaega taʻitasi e fuafua ai le tele o fesuiaiga i le mamafa o le urine ma le mamafa aupito sili ona mamafa i se tasi o vaega o le urine. I le faʻatusatusaina o le tele o le faʻamalosi o vaega taʻitasi, fuafua le tele o fesuiaiga i le aofaʻi o urine o vaega taʻitasi.

O le a le suʻesuʻega na faia mo?

O le auala o le aoina o urine i totonu o Zimnitsky o le a faamatalaina i se taimi mulimuli ane. Muamua, e taua le taʻuina o le aano o le suʻesuʻega. O faʻamatalaga ua faʻamaonia i tagata gasegase o loʻo masalomia o le faʻaaogaina o le tino ma le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona fautuaina i tina faʻamoemoe pe a lesitala mo le maitaga.

O faʻamatalaga e mafai ai e oe ona iloa mea e faʻaaogaina e le tino o le tagata i le taimi o le solo. E le gata i lea, o le maualuga o le suavai ma lona aofaiga atoa ua fuafuaina. O se matafaioi taua e faia i le lanu ma le i ai o le pala.

Laasaga muamua: sauniuniga o le tino

O le algorithm mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e aofia ai sauniuniga muamua o le tino ma le usitaia o tulafono patino. Aʻo leʻi aoina mai meafaitino, e tatau ona e aloese mai le inuina o le ava malosi ma meaʻai gaʻo.

E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o suavai ma meaʻai e mafai ona faʻasesēina ai le taunuʻuga tau faʻamaonia. O mea e pei o le tilo, melon ma vine e tatau ona vavaeese mai le taumafa i le itiiti ifo ma le aso ao le i faia le mea.

Laasaga lona lua: saunia le pusa

O le parakalafa e sosoo ai, lea o loʻo faamatalaina ai le algorithm mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky, e aofia ai le sauniuniga o mea faʻapitoa faʻamaonia. Ioe, e mafai ona e faʻaaogaina a oe lava pusa meaai. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona matua maeʻa. A leai, o le taunuuga e ono sese. Manatua o le mea o loʻo aoina o le a tumau i totonu o le fagu mo le silia ma le tasi le itula. O le numera o fesoasoani e manaʻomia e valu lava.

O fomai fautuaina le faatauina o pusa faapitoa mo le aoina o suʻega.O loʻo faʻatau atu i soo se fale o falemaʻi poʻo ni supermarkets tetele ma tau e tusa ma le 10-20 rubles. Tuuina atu le fiafia i gaioiga mai le 200 i le 500 mililita. Afai e talafeagai, faʻatau ni tioata tele. O nei fagu ua maeʻa ma e le manaʻomia se gaioiga faaopoopo. E tatau ona tatala vave i le taimi lava aʻo leʻi faia le mea.

Laasaga lona tolu: faʻatulagaina le faletaele

O le parakalafa e sosoo ai, lea o loʻo lipotia mai e le Zimnitsky urine collection algorithm, tautala e uiga i le manaʻomia ona faʻapipiʻi se lisi o vaitau taimi. O le mea lea, e manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻaoga le valu taimi i le aso. O le taimi sili ona talafeagai o le 9, 12, 15, 18, 21, 00, 3 ma le 6 itula. Ae ui i lea, e mafai ona e filifilia se taimi e faigofie mo oe. Manatua o le vaeluaga i le va o malaga i le faletaele e le tatau ona itiiti ifo nai lo le tolu itula. A leai, o le vaega o le meafaitino e mafai ona faʻateleina pe faʻaititia. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga ma se faʻamaoniga le saʻo. O le aso atoa e tatau ona vaevaeina i ni vaega tutusa se valu. Faatasi ai ma se faitauga faigofie, e mafai ona e iloa e tatau ona e urinate i totonu o le tolu itula.

Laasaga lona fa: lelei le tumama

O le auala o le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky (algorithm) e aofia ai le uluai faʻataʻitaʻiga o togafitiga o le tumama. E naʻo le tulaga lenei o le a saʻo le taunuʻuga. Afai e le amanaia lenei meataitasi, e mafai ona iloa mea tau fafo ma siama ile mea. O lenei mea o le a maua ai se taunuuga leaga o le suʻesuʻega.

Ia mautinoa ia fufuluina ou lima i le fasimoli aʻo leʻi ave le urine. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le faʻaaogaina o vailaau antibacterial. E tatau foi ona e uuina le faletaele o maʻi. E tatau i tagata ona fufuluina a latou penisina. Tina, e faaopoopo atu i le fufuluina, e manaʻomia ona faʻaofi se tootoo i le va. A le o lea, o le fuga o le gaosia o le tino e mafai ona gaoioi e le tafe o le urine i totonu o se pusa ua le afaina. O le taunuuga o le auiliiliga o le a faʻalavelave ma o le a le faʻatuatua.

Lima lona lima: aoina o urine

A uma togafitiga o le tumama, e tatau ona e amata aoina mai mea. Aoina i totonu o se pusa ua saunia le vaega atoa o le urine i ni nai itula. A maea lenei, e tatau ona saini le pusa, ma faʻaalia le taimi o iai.

O nisi tagata gasegase e faʻaaogaina se pusa e tasi e aoina. A maeʻa lena mea, e sasaa mai le mea i luga o pusa ua saunia. E taua le iloa o lenei mea e le mafai ona faia. O se isi lava auala e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o siama ma le faʻavaeina o vai i luga o le tuʻu luga. Aoina faʻamaʻi tuusao i totonu o pusa na saunia muamua. Ona faʻamalosi lea o le pusa faʻapipiʻi ma le tapuni faʻapipiʻi. E matua faʻasaina le tatala ma faʻafefe le suavai ua aoina.

Ono laasaga: teuina o meafaitino ma metotia o le tuʻuina atu i le fale suesue

A maeʻa le pusa muamua, e tatau ona pusa. E faasaina le teuina o le suʻega i le vevela o le potu poʻo le faleisa. O le tikeri pito i sili ona lelei o le siosiomaga o loʻo iai i le va o le 2 i le 10. Afai e vevela, o le a amata ona atinaʻeina microorganisms i le faʻavave. I lenei tulaga, e mafai ona faia se siakiina sese ole siama.

O mea e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i le taeao e sosoo ai, pe a fai le tau mulimuli o le a faia. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa ua tapunia ma saini uma pusa. Afai e leai se suavai mai soʻo se ipu, e tatau ona e faʻamaonia mautinoa le fesoasoani ile fale suesue. A le o lena, o le taunuuga e mafai ona fesuisuiai, talu ai ona o le tele o mea suʻesuʻe ua suia o le a suia.

Le ute o le auala

O le suega a Zimnitsky e mafai ai e oe ona fuafua le faʻaogaina o vailaau faʻamaʻi i le urine, o lona uiga. galuega faʻatino o fatugaʻo.

O fatugaʻo e faia le galuega pito sili ona taua i le ao, ma ave mea e le manaʻomia (oloa gaosia i le metabolic) mai le toto ma faʻatuai ai vaega talafeagai.O le malosi o le Renal e mafai ai ona faʻamalosi ma faʻaitiitia le urine e faʻatatau tonu i tulafono faatonutonu ole neurohumoral, o le lelei o le faʻatinoina o nephrons, hemodynamics ma mea e maua ai le toto o le toto, toto o le toto ma isi mea. O le toilalo i soo se fesoʻotaʻiga e taʻitaʻia ai le toe faʻaleagaina.

Faʻailoaina o le iuga o le suega a Zimnitsky

Fua faʻatatau e faʻatatau ia Zimnitsky

  1. O le aofaʻiga o le faanatinati i aso taitasi e 1500-2000 ml.
  2. O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suavai ma le gaioiga e 65-80%
  3. O le tele o le mimilo e alu i le ao e 2/3, po - 1/3
  4. Le mamafa o le uila i totonu o se tasi poʻo le sili atu foʻi ipu i luga aʻe o le 1020 g / l
  5. Ole mamafa o le uumi e itiiti ifo i le 1035 g / l i fagu uma

Laititi o le mimiti (hypostenuria)

I le tulaga o le maualuga o urine i fagu uma e laʻititi ifo nai lo le 1012 g / l, o lenei tulaga e taʻua o le hypostenuria. O le faaitiitia o le tele o le urine i aso taitasi e mafai ona maitauina i maʻi nei:

  • Tulaga maualuga o le le atoatoa (i le tulaga o le amyloidosis toefaʻiloga masani, glomerulonephritis, pyelonephritis, hydronephrosis)
  • Faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le kielonephritis
  • Faʻatasi ma le faʻaletonu o le fatu (3-4 tikeri)
  • O le maʻisuka insipidus

Maualuga maualuga o le urine (hypersturia)

O le maualuga o le urine e iloa pe afai o le maualuga o le urine i totonu o se tasi o ipu e sili atu i le 1035 g / l. O lenei tulaga e taʻua o le hyperseagala. O le faateleina o le mamafa o le urine e mafai ona maitauina i maʻi nei:

  • O le maʻi suka
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le toto mumu (mania o le sickle, hemolysis, faʻafefe toto)
  • Totoʻitaga toxicosis
  • O le glomerulonephritis gasegase po o le glomerulonephritic chronic

Faateleina le numera o le urine i aso taitasi (polyuria) Sini o le uila e sili atu i le 1500-2000 lita, pe sili atu i le 80% o le vai na faʻaalu i le aso. O le faateleina i le volumine o le urine ua faʻaigoaina o le polyuria ma e ono faʻaalia ai faʻamaʻi nei:

  • O le maʻi suka
  • O le maʻisuka insipidus
  • Faʻasalaga o Renal

Ole vaega sauniuni aʻo leʻi aoina le auʻiliʻiliga ma o ai e fautuaina lenei suʻesuʻega

O le suʻesuʻeina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky o se suʻesuʻega faʻasaienisi masani e iloilo ai le faatinoga o galuega tau fatuga. O le mea moni, o sea suʻesuʻega ua faʻamatalaina i tagata gasegase e manaʻomia ona suʻeina le gaioiga galue o lenei totoga taua mo mafuaaga faafomaʻi.


O lenei auʻiliʻiliga e fesoasoani e iloilo le gaioiga galue.

Faʻafetai i lenei metotia faʻataʻitaʻiga, e mafai e tagata gasegase ona iloa le tele o le faʻaleagaina faʻaleagaina i le amataga. Ma o se taunuuga, ia faia uma fuafuaga i le taimi e taofia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Aʻo leʻi aoina le urine i totonu o Zimnitskomk, e tatau ona saunia ma le faaeteete mo lenei suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, muamua e te manaʻomia le fefesoʻotai i se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei po o le fea o vailaʻau o loʻo e faʻaaogaina e tatau ona le aofia ai, ia le itiiti ifo ma le tasi le aso ao leʻi tuʻuina atu le urine. E masani ona fautuaina oe e usitai i tulafono nei:

  • aua nei faʻaaoga togafitiga ma vailaʻau,
  • mulimuli i se taumafa malosi, lea e faʻaaoga mo faʻamaʻi fatu,
  • faatapulaa le faaaogaina o le vai.

E le gata i lea, ao le i pasia ia suʻega, e tatau i le tagata maʻi ona fufuluina ma le faʻaeteete ona lima i se fasimoli ma faʻamaʻi.

O se suʻega o le urine Semnitsky ua faʻamaonia mo tagata gasegase nei:

  • ma le masalomia o le kielonephritis,
  • mo le glomerulonephritis,
  • faatasi ai ma faʻaaliga o le le atoatoa,
  • ma le maualuga maualuga
  • i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi.

O mea e manaʻomia mo auʻiliʻiliga ma mea e faʻapipiʻi ai mea

Ina ia pasia le sailiga o le urine, e tatau ona e faʻatau mea nei:

  • valu vaʻa mama o le urine,
  • se peni ma se pepa lea o le a tusia ai e le tagata maʻi le aofaiga o le vai na faʻaaogaina i le taimi o le auiliiliga,
  • mataʻituina poʻo se masini ma i latou.

E naʻo le mauaina o mea uma o loʻo i luga, e mafai ona e pasi sao le auiliiliga talafeagai.

Taua! E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa le avemosoina. Ae ui lava i lenei, e le sili atu i le lua aso le sili atu i le lua aso ma e leai se tulaga e tatau ona malulu.


Aoina o urine mo le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky

Ina ia mafai ona usitaia le upega tafaʻilagi algorithm, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • i le vaveao, i le ta o le ono o le itula e manaʻomia ai le alu i le faletaele, ao le aoina o lenei urine e le talafeagai,
  • o le amataga o le aoina o le auiliiliga e tatau ona amata i le 9. 00, e tusa lava pe i ai i le tagata maʻi se manaoga pe leai foi,
  • i le taimi o le aso e toe faia ai le aoina o urine i le tolu itula mulimuli ane, aua o le mea sili lea ia mautinoa oe lava ia i le uati o le uati ina ia le misia le taimi faatulagaina,
  • i le naʻo le aso, e maua ai e le tagata maʻi ni vaʻa se valu, lea, ao leʻi faʻatumu le mea mulimuli, e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa, ona ave lea i le fale suesue.

I le faagasologa o le aoina o le urine, e tatau ona sainia uma atigipusa ma se faʻamatalaga tonu o le vaeluaga o le taimi mo le faia o le auʻiliʻiliga, faʻapea foi le taʻuina o le igoa ole maʻi. Talu ai o lenei ituaiga suʻesuʻega e manaʻomia e le naʻo le faʻamatalaga o mea e aofia ai, ae o le aʻoaʻi, e le fautuaina e tagata atamamai i le aso e aoina ai le urine e tuua ai lou lava fale poʻo le falemaʻi. Ma faʻapena foi ona vaʻaia le faʻalavelave o iuga, aua le suia lau inupia ma masini afi. Faʻatasi, o nei mea o le a fesoasoani i se suʻesuʻega sili atu.

Urine collection algorithm mo tamaitai maitaga ma tamaiti

I le taimi o le maitaga, ua toe fausia le tino o le tina faatalitali ma ua suia le suiga o le hormonal. Ona o le avega mamafa, o faafitauli e iai fatugaʻo atonu e foliga mai, lea e masani ona faʻaalia e le siama o le pyelonephritis. Ina ia puipuia ai le gata mai o se faʻamaʻi e pei o le pyelonephritis, ae ia aloese mai foi i taunuuga le lelei pe a ave se tamaititi, e fautuaina ia tofu tamaitai uma ma maitaga e suʻe i le urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

E leai ni mea faʻavae faapitoa mai le masani ai algorithm i le taimi o le maitaga, e pasi e tamaitai le auʻiliʻiliga i le auala lava lea e pei o isi maʻi. Pau lava le faʻaalia o lenei faiga e tatau ona e tuʻuina atu i le maʻitaga i fafine taʻitoʻatasi i masina taʻitasi.


O fafine maʻitaga e suʻe suʻega i se tulaga lautele

Mo tamaiti, ao leʻi pasia le suʻega, e tatau ona fufuluina ma le faʻamamaʻi tino o le tamaititi i taimi uma, ma suʻe le suʻega i fagu mama, e sili pe a fai o se atigi pusa faʻapitoa e faʻapauina i le falemaʻi. O le zimnitsky urine collection algorithm mo tamaiti e tutusa lelei lava mo tagata matutua. Pau lava le mafuaaga e tatau ai i matua ona mataʻituina le taimi atoa latou te faia ai le suʻega o le faʻamautinoa e le o faʻamaonia e le tamaititi le tele o le vai ma e le 'ai i meaai e mafua ai le fiainu.

E faʻapefea ona auʻiliʻili

O le taimi lava e oʻo mai ai le faʻataʻitaʻiga a le tagata maʻi i le fale suesue, e vave amata ona faia e tagata tomai faapitoa suʻega talafeagai. I le urine, o ia faailoilo e pei o le mamafa, voluma ma le mamafa o le mamafa e matua fuafuaina. O nei suʻesuʻega e faia faʻapitoa mo tagata taʻitasi.

O nei fuataga o loʻo faʻatinoina e pei ona taua i lalo. Ina ia mafai ona iloa le volumine o le urine, e faʻaaogaina se pusa ua faauuina lea e fuafua ai le voluma i vaega taʻitasi. E le gata i lea, a maeʻa le faʻatulagaina o le voluma, o le tagata tomai faapitoa e fua i aso taʻitasi, po ma aso uma.


O le auʻiliʻiliga e faʻatino taʻitasi mo vaega taʻitasi o le urini ua tuʻuina atu.

Ina ia fuafuaina le maualuga, e faʻaaogaina le urometer-urometer faapitoa. A maeʻa uma suʻesuʻega talafeagai, o le a tuʻuina atu se faʻamatalaga faʻapitoa pe tuʻuina atu i lima o le maʻi poʻo le fomaʻi.

O le a le suega a Zimnitsky

O se metotia faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o le faʻaaogaina (faʻasalaga) e masani ona sili atu ona faʻatuatuaina ma faʻatuatuaina.O le kiliaina poʻo le kilia faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina o le maualuga o le plasma toto (ml), lea e mafai ona faʻamamaina i totonu o se taimi atofaina e fatugaʻo o se mea faapitoa. E tuusaʻo lava i le tele o mea: o le matua o le maʻi, o le faʻatinoga o galuega a fatugaʻo ma le mea patino o loʻo aʻafia i le faiga o le filiga.

E fa ituaiga o faʻamaonia:

  1. Filtrational. O le lapisi lenei o le plasma, lea e tasi le minute e faʻamamāina atoa ai mea e le mafai ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le fufulu mama. O le vaega lenei o le faamamaina lea o le creatinine, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina e fua ai le aofaiga o le filtration e ala i le mama o le gaʻo.
  2. Faʻatonu. O le faʻagasologa pe a faʻaaogaina atoa se vailaau e ala i le fufulu poʻo le faʻamalosi (o lona uiga, pe a le faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa, ae ia ulu i totonu o le toto mai le toto o capillaries pericanal). Ina ia fua le aofaʻi o le plasma e pasia i le fatugaʻo, e faʻaaogaina le eleʻela - o se mea faapitoa, talu ai o lona faʻasologa o le faʻamamā e fetaui ma sini.
  3. Faʻaaogaina. O se gaioiga lea o loʻo faʻaaogaina uma ai vailaau faʻasaina i totonu o le tele o lapisi ma faʻafeiloaʻiina i le faʻaaogaina o mea uma. Mo fuataga, o vailaʻau faʻatasi ai ma se fua o le faamamaina o zero (faʻataʻitaʻiga, glucose poʻo le polotini) e faʻaaogaina, talu ai i se maualuga maualuga o le toto latou te mafai ona fesoasoani e iloilo le faʻatulagaina o le faʻatonuga o le tubules.
  4. Faʻafefiloi. Afai o le mea e gaosia ai e mafai ona faʻaaogaina le resispoption, e pei o le urea, ona faʻafefiloi lea o le kilia.
    O le mea e faʻamamaina ai se vailaau o le eseesega lea i le va o mea o lenei vailaau i le urine ma le plasma i le minute e tasi. Ina ia fua le fuataga (kilia), e faʻaaogaina le faʻatatauga nei:

  • A o le C o le kilia (ml / min), U o le faʻaogaina o le vailaʻau i le urine (mg / ml), V o le diuresis minute (ml / min), P o le faʻaogaina lea o le vailaau i totonu ole plasma (mg / ml).

O le tele o taimi, o le creatinine ma le urea e faʻaaogaina i siama faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi ma iloilo galuega a tubules ma glomeruli.

Afai o le faʻateleina o le creatinine ma le urea i totonu o le toto e tulaʻi mai i le faʻaogaina o le leʻo, o se faailoga lea e iloa ai ua amata ona amata le toilalo. Ae ui i lea, o le faʻateleina o le creatinine e faʻatupulaia muamua nai lo le urisa, ma o le mafuaʻaga lea e sili atu ona faʻaalia ai lona faʻaaogaina i le suʻesuʻega.

O le sini autu o le auiliiliga


O se suʻega o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e faʻatino pe a iai se masalosaloga o se faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o fatugaʻo. O lenei metotia suʻesuʻe suʻesuʻe suʻesuʻe e mafai ai e oe ona fuafua le aofaiga o mea ua faʻavaivaia i le urine, o lona uiga, ia iloilo le galuega faʻatino o fatugaʻo.

E masani lava, a oʻo mai le suavai itiiti i le tino, o le urine e matua faatumulia i meaʻai metabolic: amonia, protein, ma isi. O lea la e taumafai le tino e "faaola" le suavai ma tausia le paleni o le vai e tatau ai mo le gaioiga masani o gaioiga uma. I se isi itu, afai e tele le tele o le vai e ulu atu i le tino, o fatugaʻo o le a gaosia ai le urine vaivai. O le faʻatonuga o gaioiga e faʻatatau tuusaʻo lava i le general hemodynamics, toto totoga i fatugaʻo, o le masaniga o galuega a nephrons ma isi mea.

Afai i lalo o le aafiaga o le togafitiga o le solia o se tasi o mea taua o loo faamatalaina i luga, e amata ona le lelei le gaoioi o fatuga, o le auala masani o le vai metabolism ua solia ma suiga o le toto, lea e ono afaina tele ai le gaioiga o vaega uma o le tino. O le mafuaʻaga lea pe a faia le suʻesuʻega, o le sili atu ona taulai atu i le tele o le urine i taimi eseese o le aso ma le aofaʻi o fuamini mimilo mo le taimi na tuʻuina mo le suʻesuʻega.

Faailoga mo

O le suʻeina o se suʻega Zimnitsky e fautuaina i le mataupu pe a manaʻomia e le fomaʻi le iloiloga o le mamafa ma le voluma o le suavai atofaina i le aso.Faʻalēlōlōina o le gasegase taʻavale tumau (CRF), faʻataʻitaʻiga o le faʻavavevaveina o gasegase masani poʻo le glomerulonephritis, faʻamautinoaina o le maualuga o le toto maualuga poʻo le maʻisuka e mafai ona avea ma mea manaʻomia mo le suʻega. E le gata i lea, o se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le faʻamaoni a Zimnitsky e tatau ona faʻatino pe a le o faʻamalamalamaina taunuʻuga o le auiliiliga lautele. O le suʻega e talafeagai mo tagata mamai o soʻo se matua, tamaiti ma aʻo maitaga.

Sauniuniga mo le aoina o auiliiliga


O le saʻo ma le faʻamatalaga o faʻamatalaga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky e mafai ona aʻafia e nisi o vailaau ma meaʻai ua ave, o le mea lea, ia le itiiti ifo i le aso ao lei oʻo i le taimi e aoina ai le urine, e tatau ona matauina nisi o tulafono faigofie:

  1. Tetee e ave ni togafitiga o laau toto poo togafitiga faafomai,
  2. Mulimuli i le masani a le tagata maʻi ma mea taumafa (faʻatapulaʻaina naʻo le faʻaaogaina o meaʻai vevela ma le masima e mafai ona mafua ai le fia inu, ma meaʻai e mafai ona pisia ai le urine - beets, ma isi),
  3. Aloese mai le tele o le ava malosi.

Afai ua le amanaia nei fautuaga ma ua le atoatoa le auala o le aoina, o le tele o le elemene e mafai ona faateleina ma, o lona uiga, o le a faaitiitia lona maualuga. O le taunuuga o sea suʻesuʻega o le a sese ese mai le masani.

Urine collection algorithm

Aʻo leʻi aoina le isi vaega o le urine mo le suega a Zimnitsky, e tatau i le tagata gasegase ona mulumulu lelei ia te ia lava e faʻaaogaina ai le fatu o le microflora pathogenic i le fale suesue. O se vaega tele o le urine ma se voluma o le itiiti ifo i le 70 ml e talafeagai mo le aoina ina ia mafai ai ona sili atu ona iloilo lelei le maualuga o samples taitasi.

A o leʻi aoina le vai ola, e tatau i le tagata maʻi ona saunia se valu vailaau vailaau mamago muamua, tasi mo taimi taʻitasi, ma tusi o latou igoa i luga o ia mea, faʻapea foʻi ma le vaʻaia o le taimi e tusa ai ma le faʻatulagaina mo le aoina o urine.

O le faʻaaogaina o le Urine e faia i le taimi lava e maeʻa ai i luga o le malaga muamua i le faletaele, mai le 6:00 i le 9:00, e le aoina le urine. Ma, a maeʻa le 9:00, e tatau ona aoina samples i le aofaiga o le valu vaega.

O le algorithm sampling samoa e faapenei:

  • mai le 09:00 i le 12:00 - o le vaega muamua,
  • mai le 12:00 i le 15:00 - o le vaega lona lua,
  • mai le 15:00 i le 18:00 - o le vaega lona tolu,
  • mai le 18:00 i le 21:00 - o le vaega lona fa,
  • mai le 21:00 i le 24:00 - o le lima o vaega,
  • mai le 24:00 i le 03:00 - le lona ono o auaunaga,
  • mai le 03:00 i le 06:00 - le fitu o vaega,
  • mai le 06:00 i le 09:00 - le valu o auaunaga.

E taua le manatuaina, afai i soo se taimi ole vavalalata ole maʻi ole tele o mea e manaʻo ai e suʻe, e tatau ona e aoina uma le vai, e le mafai ona e sasaaina se mea. Afai o le malosi o le aoina o urine i lenei vaitau ua maeʻa, e tatau ona e ave se fagu faaopoopo mo le aoina ma aua neʻi galo e taʻu mai le taimi o le aoina e tusa ai ma le algorithm.


Afai, i soo se taimi, e le lagona e le tagata maʻi le manaʻoga ia urinate, ona tatau lea ona auina atu le pusa avanoa i le fale suesue ina ia mafai ai ona iloilo saʻo le tele o le suavai na faasaoloto.

A o faagasolo le aso, e tatau ona teuina uma pusa o vailaau i le malulu (sili i totonu o le pusaaisa), ma i le taeao e sosoo ai e tatau ona ave le mea i le fale suesue, faʻamalamalamaina ai le aofaiga o le vai na faʻaaogaina i le taimi o le aoina mai o urine.

Aisea tatou te manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga o le urine i totonu o Zimnitsky


O le suega a Zimnitsky o loʻo faʻatatau i le fuafuaina o le maualuga o mea faʻamaʻi ile urine.

O le tele o le urine e masani ona suia i le aso, o lona lanu, manogi, voluma, taimi o le faʻamalosiaga e mafai foi ona suia i suiga.

E le gata i lea, o le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky e mafai ona faaalia ai se suiga i le maualuga i le urine, lea e mafai ai ona faʻaalia le maualuga o le faʻatumuina o mea.

O le masani o le urine o le 1012-1035 g / l. Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia ai se taunuuga i luga atu o nei tau aogā, o lona uiga o lona uiga o se faʻaopoopoga o mea oona, pe afai o laʻasaga o loʻo maualalo, ona latou faʻaalia ai lea o le faʻaitiitia o le faʻamalosi.

O le tele o le tuufaatasiga o le urine e aofia ai le uric acid ma le Uurea, faapea foi ma masima ma isi tuufaatasiga o meaola.Afai o le urine e aofia ai le palatini, glucose, ma isi mea e le o faʻamalosiina e se tino maloloina, e mafai e le fomaʻi ona faʻamasino faafitauli ma gaʻo ma isi totoga.

O a faʻamaʻi ua faʻamatalaina mo le auiliiliga?

O le suega o le Zimnitsky ua faʻamaonia mo le toilalo, o se tasi o faʻamaoniga muamua o ni faafitauli i le excretion. O lenei ituaiga o auiliiliga ua faatonuina e se fomaʻi pe afai e te masalomia le atinaʻeina o ia faamai:

  • toto maualuga
  • ituaiga suka maʻisuka ituaiga suka
  • pyelonephritis poʻo le chronic glomerulonephritis,
  • lapataiga i le fatugaʻo.

E masani lava, o se suʻesuʻega e faʻamatalaina i tamaitai i le taimi o le maʻitaga pe afai latou te mafatia i le ogaoga o le gasegase, gestosis, faʻamaʻi fatu fatu poʻo le osofaʻi tele. O nisi taimi o se suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky e manaʻomia e iloilo ai le porokalamega, o le galuega o le muso o le fatu.

O le taua o le suesuega o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky

O fatugaʻo o se gaioiga multifunctional, i luga o le falemaʻi lea o loʻo faʻalagolago i ai le masani masani a isi vaega o tino. O le afaina o le urinary e faatatau i le le atoatoa i le galuega a se okeni e pei o le fatu pi. E mafai e le auiliiliga lautele ona tupu masalosaloga e uiga i le sao o le siama. Urinalysis e tusa ai ma le Zimnitsky o se metotia faʻamoemoe mo le iloiloga o le gafatia o fatugaʻo e faʻamalosi ma gauai ai le urine. O le "popoto" suʻesuʻega e faʻavae i luga o suega o suʻega o le faʻailoga le tumau, o le maʻisuka ma le nephritis.

O ai ua faʻamatalaina se auiliiliga e tusa ai ma le metotia Zimnitsky?

Talu ai o faaiuga a le au suʻesuʻe o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se faʻamatalaga patino, o lona faʻasalaga o le a fautua pe afai ei ai se masalosaloga o le glomerulonephritis ma le pyelonephritis, o le tupuga o le le atoatoa, maʻi o le maʻisuka, maualuga le maualuga. O le metotia e aofia ai le faʻavaeina o mea faʻavae mai le masani i tagata matutua ma tamaiti. E tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo tina faʻamoemoe - i le taimi o le faʻamoemoe o se tamaititi, o lo latou tino e faʻapipiʻiina ma e ono le lelei le mafaufau.

E faʻapefea ona pasi saʻo le urine?

E le pei o isi ituaiga o suʻesuʻega, e mafai ona e faia lenei suʻega urine e aunoa ma le matauina o ni tapulaa i meaʻai ma vai inu: e le tatau ona suia le meaai. O tulafono o aoina e faʻaalia ai le i ai o mea nei i se tagata maʻi:

  • 8 totini. E ave le uini i totonu o koneteina mama. O pusa faapitoa e mafai ona maua i aso taʻitasi e mafai ona maua i falemaʻi.
  • Pepa ma le peni. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le tagata maʻi na faʻaleleia le tele o le suavai na ia faʻaaogaina pe a aoina le urine. O mea uma lava e tatau ona amanaia, e aofia ai broths, soups, ma isi. O le laulau faʻatasi ai ma faamaumauga e tuʻuina atu i le fale suesue.
  • O se masini e iai se uati, mo se faʻataʻitaʻiga, o se telefoni faʻatasi ma le uati faʻavela.

Saunia o le tagata maʻi mo le auiliiliga

O le aoina o urine mo le faʻataʻitaʻiga o le a manuia pe a mulimuli le tagata maʻi i gaioiga na fautuaina e fesoasoani ile fale suesue. Faatasi ma i latou: taofi le faʻaaogaina o togafitiga, aloese mai le 'aiina o meaai e mafua ai se lagona faateleina o le fiainu, fufuluina o lima ma maʻi aʻo leʻi aoina le urine. O le aoina o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, e tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 2 itula i le maea ai o le faʻamau mulimuli i se fagu. O mea e le tatau ona faʻaalia i le maualalo (lalo ifo) le vevela.

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga

O le auala o le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e aofia ai le faʻatinoga tonu o le tele o taga:

  • I le taeao, i le 6 i le afiafi, e tatau ona e alu i le faletaele e pei ona masani ai.
  • A maeʻa le 3 itula, i le 9.00, e tusa lava po o le a le manaʻoga, o le aoina o le urine e amata i totonu o se fagu mo suʻesuʻega.
  • O le faagasologa e toe faia i le 3 itula - i le 12, 15, 18, 21, 24, 3, 6 itula ma maua ai taimi moe. O le mea lenei o le uati o le faʻailo e mo. O le umi o le taualumaga e 1 le aso.
  • 8 kesi o samine samples o loʻo teuina i totonu o se nofoaga malulu, e leʻi leva ona maeʻa le mea mulimuli, e ave i le fale suesue.

O mataupu faavae o le mauaina o le urine aʻo maʻitaga

O faʻafitauli faʻapitoa i le taimi o le gaioiga e afaina ai le gaioiga o fatugaʻo. Pyelonephritis o se faʻamaʻi lea e masani ona aafia ai fafine maʻitaga. O le suʻesuʻeina o le urina o le Simnitsky i le taimi o le maitaga o le a fesoasoani e puipuia le faʻamaʻi ma aloese mai ona aʻafiaga. O le algorithm mo le aoina o le urine e lautele - e leai ni tulaga faapitoa i lenei tulaga. E tatau ona na o le manatuaina o le samples mo tamaitai i le tulaga ma le faʻaaogaina o le matua e faʻaaogaina uma i le tolu masina.

Aoina o algorithm mo tamaiti

O maʻi o le tamaititi e tatau ona fufulu aʻo lei aoina le suʻega. Faʻasalaga tuusaʻo i totonu o fagu mama. Afai o le tele o le mimilo e sili atu i le gafatia, e tatau ona ave ni koneteina faaopoopo. A le o lea, o manaoga e ogatusa ma le auala o le aoina mai o mea mai se tagata matua. O se tulaga taua o le taofia lea o le faateleina o le malosi o le tino ao lei faia le auiliiliga ae le o le tuuina atu i tamaiti o meaai ia o le a faaosofia ai se lagona fiainu.

O le a le mea o faʻaalia i le suega faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky?

Iloiloga o le galuega faatino o le okeni urinary e tupu mai i le 2 faailoga - le maualuga o le urine ma lona voluma. O faʻamatalaga o taunuʻuga o loʻo mulimuli mai. Tulaga masani mo se tagata soifua maloloina: gafatia o aso taitasi - mai le tasi ma le afa i le 2 lita. Ole vaega o le vai e faʻaaogaina ma alu ese mai le tino e mai le 65 i le 80%. O le tele o le faʻateleina o le urine e mai le 1.013 i le 1.025, o loʻo faʻaalia ai le lelei o le gaioiga e faia ai le galuega autu - metabolic. 2/3 o le aso o le urine e tatau ona atofaina i le aso, 1/3 i le po, i le faasologa. O vaega o le oloa ua filifilia e tatau ona tutusa ma le maualuga ma le maualuga, ma o le faʻaaogaina o vai eseese e tatau ona faʻaleleia atili ai le manaʻoga ma le maualuga o le faʻalauga o le toto.

I se tamaititi, o le tulaga masani e ese lava le eseesega - o le tele o urini i totonu o pusa taitasi e tatau ona eseese, ma o le maualuga i lenei mataupu e eseese i le 10 points. Mo se fafine maʻitaga, o le a le eseese ia tulaga taua mai le faavae o loʻo tuʻuina atu i luga. E taua le manatuaina o fautuaga mo sauniuniga mo le faʻatinoga o loʻo mataituina, a le o lea o le a toe faʻaaogaina le suʻesuʻega - tele, inu ava malosi o le a faʻaalia ai le le saʻo o faʻamatalaga mo le lua o suʻesuʻega autu.

Faiga faʻavae mai le masani: faʻataʻitaʻiga ma mafuaʻaga

O suʻesuʻega e tusa ai ma le Zimnitsky o loʻo faaalia ai le 5 gaioiga autu o le tino i le urine, o ia mea uma o loʻo faʻaalia ai le tasi pe o le isi foi le tino i le tino: o le tele o le tino o le fluuria (polyuria), faʻaitiitia le tele o le urina (oliguria), maualuga o le urine (hypersturia), le maualalo (hypostenuria ), faʻapea foi ma le faʻaauau ona faʻaaogaina o gaioiga i le po (nocturia).

Laititi o le vevela

O le numera mamanu o le faʻamatalaga o le solia o le faailoga o le faailoga i lalo ifo o le 1.012 i le 8 samples o mea. O lenei ata o loʻo faʻaalia ai se faʻafitauli vaivai o le suia o le urine muamua e fatugaʻo. O lenei faailoilo o le ono maua mai o nei faamaʻi:

  • faiga faʻapipiʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, pyelonephritis) i totonu o se tulaga laititi,
  • ogaoga o le fatu,
  • gasegase gaʻo tumau,
  • maʻisuka insipidus (o le maʻi e seasea tupu)
  • aʻafiaga le lelei i luga o le okeni ua tuʻufaʻatasia o metala mamafa,
  • faatasi ai ma le faʻagata faʻagata o polotini ma mea masima.

Le maualuga o le urine

Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le mimilo i totonu o pu taitasi, o le faailoga o le a sili atu i le 1.025 ma o lona uiga o le faagasologa o le toe suia o le tino e sili atu nai lo le faamamaina o le urine i le glomeruli.O lenei ata o se mea masani o le toxicosis i le taimi o le maʻitaga, maʻi o le maʻisuka, ituaiga eseese o glomerulonephritis. O le faʻamaʻi toto, faapea foi le hemoglobinopathy, e mafua ai le faʻaitiitia o le mūmū o le toto, e mafai foʻi ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le faʻaletonu.

Faʻasolosolo i aso taʻitasi le faanatinati

O le suega a Zimnitsky o loʻo faaalia ai le mamafa o le suavai faʻamalolo faʻatasi ma togafitiga e itiiti ifo nai lo le 65% o le susu i le aso pe itiiti ifo i le 1,5 lita. Faʻatinoga o le tino - faʻaleagaina galuega o le filtration o le paipa o le fatu pi. Latou te matauina ma le fatu poʻo fatugaʻo fatugaʻo, o le 'ona o meaʻai e le mafai ona maua, maualalo le toto. E mafai foi ona avea ma se taunuuga o le faatapulaaina o le ola maloloina po o le faateleina o le salu.

Sauniuniga o maʻi

O se mea e manaʻomia muamua mo le amio sao o le suʻega, faʻatagaina e iloilo le tulaga o le gafatia o gaioiga, o le faʻaaogaina o le tele o le faʻaaogaina o le vai. E tatau ona lapatai i le tagata maʻi e manaʻomia e le sili atu i le 1 - 1.5 lita le aofaʻi o le suavai na faia i le aso o le aoina o urine. A le o lea, o le tagata maʻi e tumau pea i tulaga masani, ave meaai masani, ae e tatau ona mafaufau i le tele o le vai inu i le aso.

Tapena 8 vaʻa mama ma mamago aʻo leʻi amataina. O faletupe uma ua sainia, e taʻu mai ai le igoa ma mataitusi amata o le maʻi, matagaluega, aso ma le taimi o le aoina o le urine.

  • 1 le faletupe - mai le 6 i le 9 itula,
  • 2nd - mai le 9 i le 12 itula,
  • 3 - mai le 12 i le 15 itula,
  • 4 - mai le 15 i le 18 itula,
  • 5 - mai le 18 i le 21 itula,
  • 6 - mai le 21 i le 24 itula,
  • 7 - mai le 24 i le 3 itula,
  • 8 - mai le 3 i le 6 itula.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi ina ia aua nei fenumiai ia apa i le taimi o le uumi ma e le tuua ai le ato e leai se mea - o le urine e tatau ona aoina mo vaega taʻitasi mo le taimi o loʻo faʻaalia i luga.

E valu vaega o le urine e aoina i le aso. I le 6 i le taeao, o le tagata gasegase na te sasaina le vevela (ua sasaaina lenei vaega). Ona, amata mai i le 9 i le.m., e tutusa lava i le 3 itula 8 vaega o le urine e aoina mai i faletupe eseese (seia oʻo i le 6 i le taeao e sosoo ai). O vaega uma e tuʻuina atu i le fale suesue. Faatasi ai ma le faanatinati, o faamatalaga ua tuuina mai i luga o le aofaiga o le suavai e ave i le aso. Vaʻavaʻai foi: aoina o urine mo le suega a Zimnitsky

Suesue le alualu i luma

I vaega taitasi, o le mamafa o le urine ma le tele o le urine ua fuafuaina. Filifili vailaau o aso taitasi. Faatusatusa le aofaʻi o mimi uma ua faʻanofoina ma le tele o le vai inu ma iloa pe o le a le pasene o lea mea na alu ese mai i le urine. O le faʻaopoopoina o le numera o urini i totonu o fa fa faletupe ma i faletupe mulimuli e fa, o tau o aso ma po o urine faʻalauiloa ua lauiloa.

O le mamafa patino o vaega taʻitasi e fuafua ai le tele o fesuiaiga i le mamafa o le urine ma le mamafa aupito sili ona mamafa i se tasi o vaega o le urine. I le faʻatusatusaina o le tele o le faʻamalosi o vaega taʻitasi, fuafua le tele o fesuiaiga i le aofaʻi o urine o vaega taʻitasi.

O le a le suʻesuʻega na faia mo?

O le auala o le aoina o urine i totonu o Zimnitsky o le a faamatalaina i se taimi mulimuli ane. Muamua, e taua le taʻuina o le aano o le suʻesuʻega. O faʻamatalaga ua faʻamaonia i tagata gasegase o loʻo masalomia o le faʻaaogaina o le tino ma le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona fautuaina i tina faʻamoemoe pe a lesitala mo le maitaga.

O faʻamatalaga e mafai ai e oe ona iloa mea e faʻaaogaina e le tino o le tagata i le taimi o le solo. E le gata i lea, o le maualuga o le suavai ma lona aofaiga atoa ua fuafuaina. O se matafaioi taua e faia i le lanu ma le i ai o le pala.

Urine collection algorithm mo Zimnitsky

Afai o sea suʻesuʻega ua fautuaina mo oe, ona tatau lea ona e siakiina ma le fomaʻi uma ia nuances. A leai, o le a le mafai ona e saunia lelei, ma o le auala mo le aoina o urine i totonu o Zimnitsky o le a solia.

O le algorithm e aofia ai sauniuniga mo suʻesuʻega. A maeʻa ona matauina nisi o aiaiga, e tatau ona filifili ni ipu saʻo, aoina mai le vai faʻamalolo ma teuina i le vevela saʻo. E tatau ona tuʻuina atu le auʻiliʻiliga i le fale suesue i se taimi ua malilie malie i ai le tagata tomai faapitoa. E faapefea ona aoina le urine i totonu o Zimnitsky? O le algorithm o gaioiga o le a faʻaalia atili ia te oe.

Laasaga muamua: sauniuniga o le tino

O le algorithm mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky e aofia ai sauniuniga muamua o le tino ma le usitaia o tulafono patino. Aʻo leʻi aoina mai meafaitino, e tatau ona e aloese mai le inuina o le ava malosi ma meaʻai gaʻo.

E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o suavai ma meaʻai e mafai ona faʻasesēina ai le taunuʻuga tau faʻamaonia. O mea e pei o le tilo, melon ma vine e tatau ona vavaeese mai le taumafa i le itiiti ifo ma le aso ao le i faia le mea.

Laasaga lona lua: saunia le pusa

O le parakalafa e sosoo ai, lea o loʻo faamatalaina ai le algorithm mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky, e aofia ai le sauniuniga o mea faʻapitoa faʻamaonia.Ioe, e mafai ona e faʻaaogaina a oe lava pusa meaai. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona matua maeʻa. A leai, o le taunuuga e ono sese. Manatua o le mea o loʻo aoina o le a tumau i totonu o le fagu mo le silia ma le tasi le itula. O le numera o fesoasoani e manaʻomia e valu lava.

O fomai fautuaina le faatauina o pusa faapitoa mo le aoina o suʻega. O loʻo faʻatau atu i soo se fale o falemaʻi poʻo ni supermarkets tetele ma tau e tusa ma le 10-20 rubles. Tuuina atu le fiafia i gaioiga mai le 200 i le 500 mililita. Afai e talafeagai, faʻatau ni tioata tele. O nei fagu ua maeʻa ma e le manaʻomia se gaioiga faaopoopo. E tatau ona tatala vave i le taimi lava aʻo leʻi faia le mea.

Laasaga lona tolu: faʻatulagaina le faletaele

O le parakalafa e sosoo ai, lea o loʻo lipotia mai e le Zimnitsky urine collection algorithm, tautala e uiga i le manaʻomia ona faʻapipiʻi se lisi o vaitau taimi. O le mea lea, e manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻaoga le valu taimi i le aso. O le taimi sili ona talafeagai o le 9, 12, 15, 18, 21, 00, 3 ma le 6 itula. Ae ui i lea, e mafai ona e filifilia se taimi e faigofie mo oe. Manatua o le vaeluaga i le va o malaga i le faletaele e le tatau ona itiiti ifo nai lo le tolu itula. A leai, o le vaega o le meafaitino e mafai ona faʻateleina pe faʻaititia. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga ma se faʻamaoniga le saʻo. O le aso atoa e tatau ona vaevaeina i ni vaega tutusa se valu. Faatasi ai ma se faitauga faigofie, e mafai ona e iloa e tatau ona e urinate i totonu o le tolu itula.

Laasaga lona fa: lelei le tumama

O le auala o le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky (algorithm) e aofia ai le uluai faʻataʻitaʻiga o togafitiga o le tumama. E naʻo le tulaga lenei o le a saʻo le taunuʻuga. Afai e le amanaia lenei meataitasi, e mafai ona iloa mea tau fafo ma siama ile mea. O lenei mea o le a maua ai se taunuuga leaga o le suʻesuʻega.

Ia mautinoa ia fufuluina ou lima i le fasimoli aʻo leʻi ave le urine. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le faʻaaogaina o vailaau antibacterial. E tatau foi ona e uuina le faletaele o maʻi. E tatau i tagata ona fufuluina a latou penisina. Tina, e faaopoopo atu i le fufuluina, e manaʻomia ona faʻaofi se tootoo i le va. A le o lea, o le fuga o le gaosia o le tino e mafai ona gaoioi e le tafe o le urine i totonu o se pusa ua le afaina. O le taunuuga o le auiliiliga o le a faʻalavelave ma o le a le faʻatuatua.

Lima lona lima: aoina o urine

A uma togafitiga o le tumama, e tatau ona e amata aoina mai mea. Aoina i totonu o se pusa ua saunia le vaega atoa o le urine i ni nai itula. A maea lenei, e tatau ona saini le pusa, ma faʻaalia le taimi o iai.

O nisi tagata gasegase e faʻaaogaina se pusa e tasi e aoina. A maeʻa lena mea, e sasaa mai le mea i luga o pusa ua saunia. E taua le iloa o lenei mea e le mafai ona faia. O se isi lava auala e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o siama ma le faʻavaeina o vai i luga o le tuʻu luga. Aoina faʻamaʻi tuusao i totonu o pusa na saunia muamua. Ona faʻamalosi lea o le pusa faʻapipiʻi ma le tapuni faʻapipiʻi. E matua faʻasaina le tatala ma faʻafefe le suavai ua aoina.

Ono laasaga: teuina o meafaitino ma metotia o le tuʻuina atu i le fale suesue

A maeʻa le pusa muamua, e tatau ona pusa. E faasaina le teuina o le suʻega i le vevela o le potu poʻo le faleisa. O le tikeri pito i sili ona lelei o le siosiomaga o loʻo iai i le va o le 2 i le 10. Afai e vevela, o le a amata ona atinaʻeina microorganisms i le faʻavave. I lenei tulaga, e mafai ona faia se siakiina sese ole siama.

O mea e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i le taeao e sosoo ai, pe a fai le tau mulimuli o le a faia. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa ua tapunia ma saini uma pusa. Afai e leai se suavai mai soʻo se ipu, e tatau ona e faʻamaonia mautinoa le fesoasoani ile fale suesue. A le o lena, o le taunuuga e mafai ona fesuisuiai, talu ai ona o le tele o mea suʻesuʻe ua suia o le a suia.

Le ute o le auala

O le suega a Zimnitsky e mafai ai e oe ona fuafua le faʻaogaina o vailaau faʻamaʻi i le urine, o lona uiga. galuega faʻatino o fatugaʻo.

O fatugaʻo e faia le galuega pito sili ona taua i le ao, ma ave mea e le manaʻomia (oloa gaosia i le metabolic) mai le toto ma faʻatuai ai vaega talafeagai. O le malosi o le Renal e mafai ai ona faʻamalosi ma faʻaitiitia le urine e faʻatatau tonu i tulafono faatonutonu ole neurohumoral, o le lelei o le faʻatinoina o nephrons, hemodynamics ma mea e maua ai le toto o le toto, toto o le toto ma isi mea. O le toilalo i soo se fesoʻotaʻiga e taʻitaʻia ai le toe faʻaleagaina.

Suʻesuʻega o le urini a Zimnitsky - faʻapefea ona aoina?

O le faʻauluina o le Urine mo lenei suʻesuʻega e faʻatino i nisi o itula o le aso. E leai ni tapulaa i le taumafaina o mea taumafa ma inu ava.

Ina ia saunia mo le auiliiliga, e te manaʻomia:

  • 8 fagu mama ma se voluma pe a ma le 200-500 ml. O fagu taitasi e faailogaina e tusa ai ma se vaitaimi ese e tolu-itula: o le igoa ma mataitusi muamua o le tagata maʻi, le numera o le faataitaiga (mai le 1 i le 8) ma le taimi,
  • se uati ma se faʻatonuga o le faʻamalo (ina ia aua neʻi galo e uiga i le taimi e te manaʻomia ai urinate),
  • se laupepa e faamaumau ai le vai na faʻaaogaina i le aso na aoina mai ai le urine (e aofia ai le aofaiga o le suavai na tuʻuina atu i le vasega muamua, susu, ma isi),

I totonu o le 8 itula le umi itula mo le 24 itula, e ao ona aoina mai i le va o vaʻa eseese. I.e. o fagu taitasi e tatau ona aofia ai le urine e alu ese i se vaitaimi faapitoa e tolu-itula.

  • I le va o le 6.00 ma le 7.00 I le taeao e tatau ona e urinate i totonu o le faletaele, o lona uiga leai se mea e tatau ona aoina mai ai le po.
  • Ma, i vavao masani o le 3 itula, e tatau ona e urinate i fagu (se fagu fou mo suʻega taʻitasi). E amataina le amataina o le Urine pe a uma le urination i le po, ao leʻi oʻo i le 9.00 i le taeao (fagu muamua), e maeʻa i le 6.00 i le taeao o le aso e sosoo ai (mulimuli, valu vaʻa).
  • E le tatau ona alu i le faletaele i luga o le uati o le faʻamalo (faʻapitoa i le 9, 12 i le taeao, ma isi) ma tumau i le 3 itula. E taua le faʻavaveina uma o le mimila i totonu o le tolu itula e tuʻu i totonu o le fagu talafeagai.
  • Tusi ma le faʻaeteete i luga o se fasi pepa le vai atoa na faʻaaogaina i nei aso ma lona aofaiga.
  • O fagu taitasi i le taimi lava e uma ai le tuʻuina i totonu o se pusaaisa mo le teuina.
  • Afai e leai se manaʻoga e urinate i le taimi faʻatulagaina, o le fagu e leai se aoga. Ma faatasi ai ma le televave, pe a faʻatumu le fagu ao leʻi oʻo i le iʻuga o le 3-itula, o le tagata gasegase e toso i totonu o se fagu faaopoopo, ma e le sasaa atu le urine i totonu o le faletaele.
  • I le taeao pe a maeʻa le solo mulimuli, e tatau ona ave uma fagu (e aofia ai ma isi mea) faatasi ai ma se pepa o faamaumauga i luga o le ava inu i le fale suesue i totonu o le 2 itula.

9:00 i le taeao.12-0015-0018-0021-0024-003-006-00 a.m.

Faʻailoaina o le iuga o le suega a Zimnitsky

E uiga i suʻesuʻega

Ina ia saʻo lelei, e tatau ona e usitaia uma fautuaga a le fomaʻi e uiga i le aoina o le biomaterial, faailogaina o koneteina, tulaga e teu ai ma le taimi o le auina atu i le fale suesue. E tele lava ina faigata le faʻamatalaina o taunuuga, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia lenei mea. O le suega a Zimnitsky o se auala taugofie e fai ai le suʻega o le suʻesuʻega, o le faʻamoemoega o le faailoaina o le mumū i fatuga ma okeni o le polokalama urinary. O sea suʻesuʻega e mafai ona atagia mai ai le gaioiga o fatugaʻo ma faʻaalia ai le solia o la latou galuega.

I lenei tusiga, tatou te mafaufau i le algorithm mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

Faʻapefea ona saunia mo le aoina o suʻesuʻega?

O le faʻamatalaga faʻamatalaga ma le sao o le suesuega o le Zimnitsky atonu e aʻafia i nisi o vailaʻau faʻaaogaina e le tagata maʻi, faʻapea foʻi ma meaʻai. O le mea lea, a itiiti mai o le aso ao lei oʻo i le taimi o le aoina o le urine, e tatau ona e mulimuli i ni nai fautuaga faigofie:

  • teena le faaaogaina o fualaau oona o vailaau ma togalaau,
  • o le usitai i le masani a le tagata maʻi ma mea taumafa o mea taumafa (i le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻatapulaaina oe lava i le 'ai o le salima, meaʻai vevela e mafai ona faʻafeinu ai le fiainu, faapea foi meaʻai e mafai ona aafia ai le lanu o le urine, e pei o beets, ma isi)
  • faatapulaaina le tele o le ava malosi.

O le algorithm mo le aoina o urine i totonu o Zimnitsky e faigofie.

Fautuaga

E tatau ona manatuaina afai o le maʻi e tele ni aʻoaʻiga ina ia urinate i se taimi patino, e tatau ona e aoina le suavai atoa, e leai se mea e sasaa atu. Afai o le pusa mo le aoina o le biomaterial mo se taimi ua maeʻa ua maeʻa, e manaʻomia ona e faʻaopopoina se gafatia faaopoopo ma mautinoa ia faʻaalia le taimi e tusa ai ma le aoina o algorithm. Afai e le lagona e le tagata maʻi le manaʻoga i soo se taimi, ona tatau loa lea ona auina atu le fagu avanoa e suʻe ai suʻega ina ia saʻo le faʻatusatusa o le suavai.

I le gasologa o le aso, o koneteina uma e faʻamalosi e tatau ona teuina i le malulu (o le nofoaga sili ona lelei o se pusaaisa), ma i le aso e sosoo ai o le taeao e tatau ona aumai le mea i le fale suesue, ma faaopoopo faʻamatalaga i le aofaiga o le suavai na maua e le tagata maʻi i le aoina.

Afai e te solia le upusii algorithm algorithm e tusa ai ma le Zimnitsky, o le a le saʻo lana auala, lea o le a mafua ai le faateleina o le tele o biomaterial. E fesoasoani lenei mea e faʻaititia ai lona maualuga. Ona o lenei mea, atonu o le a maua ai e tagata tomai le sese ma iu ai ina faia ni faaiuga sese.

Faʻapefea ona aoina le biomaterial?

Ina ia aoina le mimi mo le suega a Zimnitsky, e manaʻomia e tagata tomai faapitoa mea faʻapitoa. Ina ia faia le suʻesuʻega, o le ae manaʻomia:

  • valu koneteina mama
  • itula faʻatasi ai ma se faʻaoʻo, talu ai o le faʻasologa o urine e faia i se taimi patino,
  • se api mo faʻamatalaga i luga o le suavai na faʻaaoga i le aso, e aofia ai le voluma e sau i uluaʻi vasega (soups, borsch), susu, ma isi.

O le algorithm mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky i tagata matutua e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻaaoga le veveder i le ono i le taeao.
  2. I le gasologa o le aso, o le tolu itula e tatau ai ona gaogao i totonu o koneteina, o lona uiga, mai le iva i le taeao o le aso muamua i le ono i le taeao o le lona lua.
  3. Taofi lemu ia fagu na tapunia i le malulu.
  4. O le taeao e sosoo ai, e tatau ona tuʻuina atu pusa faʻatasi ma le biomaterial aoina i le fale suʻesuʻe ma faʻamaumauga i se api.

O le urine collection algorithm mo Zimnitsky e tatau ona matua tausisia.

Vaega o le suega a Zimnitsky

O se metotia faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le suʻesuʻega o le kilia (poʻo le faʻaaogaina) e sili atu ona faʻatuatuaina ma faʻatuatuaina. Lafoaia eleele o se tuufaatasiga o le faʻamamaina, faʻamalamalamaina o le maualuga o le plasma o le toto lea e mafai ona faʻamamāina mai se mea faapitoa e fatugaʻo. E mafua mai i mea taua e pei o le matua o le maʻi, o se mea faapitoa e taua i le faagasologa o le filtration, ma le gaioiga o gaʻo. O le algorithm o le urine collecting in Zimnitsky e fiafia i le toatele.

O ituaiga faʻasalaga nei e iloga.

  • Filtration - o le aofaiga ole plasma lea e faʻamaʻaʻaina atoa i totonu o le minute e tasi e ala i le fufulu mama mai se mea e le mafai ona faʻaaogaina. O le Creatinine e tutusa le faailoga, o lea e masani ona faʻaaoga e fua ai le aofaiga o le filtration.
  • O le faʻaaogaina o se gaioiga lea e faʻaaogaina ai se mea i lona atoaga e ala i le faitalia poʻo le filiga. Ina ia fuafua le aofaʻi o plasma e pasia i le fatugaʻo, e faʻaʻasese le uumi - o se vailaau faapitoa, o le faʻamalosia o le mama e fetaui ma sini faʻatulagaina.
  • Faʻaaogaina - o se faagasologa i taimi o loʻo i ai le toe faʻamautuina atoatoa o vailaau faʻamamaina i totonu o le renal tubules, faʻapea foi ma le latou aveesea e ala i le faamamaina faʻapitoa. I le fuaina o lenei tau, o vailaʻau faʻatasi ma se faʻamalosia o le faamamaina o le zero (protein / glucose) e ave, talu mai le maualuga o latou toto maualuga latou te mafai ona fesoasoani e iloilo le faʻatinoina o le faʻatulagaga o le faʻamautuina o le tubular. O le a se isi mea o le a fesoasoani i le fuafuaina o le algorithm mo le aoina o suʻesuʻega o urine e tusa ai ma le Zimnitsky?
  • Faʻafefiloi - o le gafatia o se mea e faʻaaogaina e faʻamalosi ai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, urea. I lenei tulaga, o le aofaʻiga o le a fuafuaina e pei o le eseesega i le va o le faʻasalaga o se vailaau tuʻuina i le plasma ma le urine i le minute e tasi.

Ina ia mafai ona faia se suʻega eseese o fatuga o fatugaʻo ma iloilo le gaioiga o le glomeruli ma tubules, o le urisa ma le creatinine e masani ona faʻaaogaina. Afai, i le i ai o le faʻaaogaina o le tino, o le faʻateleina o le alualu i luma, o le a avea lea ma se faʻamaoniga o le amataina o le le atoatoa. I le taimi lava e tasi, o faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoga o le creatinine e sili atu le tele na muamua atu nai lo le urisa, o lea e sili atu ona faʻamaonia ai le faʻamaonia. O tulafono mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky ma le algorithm e tatau ona taʻuina e le fomaʻi.

Suʻesuʻega faʻamaonia ma o latou faʻamatalaga

O le mea moni e faapea o le faʻatonuga o galuega a gaʻo o le masani lea e faʻaalia i iuga nei na maua i le taimi o le auʻiliʻiliga ma o latou faʻamatalaga:

  • o le aofaiga o le urine e aoina i le aso e tatau ona sili atu nai lo le tele o le po urine i se vaega o le tolu i le tasi,
  • e tatau ona aofia ai le voluma o le urine i aso taitasi i totonu o le sili atu i le fitu pasene o le vai na faʻaaogaina i le taimi e tasi,
  • o le mamafa o le mamafa o le mamafa e tatau ona fesuisuiaʻi i le laina mai le 1010 i le 1035 l i totonu o koneteina uma ma faʻataʻitaʻiga,
  • o le aofaiga o le suavai faʻasao i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le tasi ma le afa ma le sili atu i le lua afe mililiters.

Afai o le auʻiliʻiliga o le faʻasologa o le biomaterial mai faʻamaumauga masani, ei ai le mafuaaga e talanoa ai e uiga i le gaioiga o le gaioiga o gaʻo, fuafua e soʻo se faʻaogaina o le faʻaogaina poʻo le maʻi o le endocrin system.

I lalo masani

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le mamafa o le mamafa o le mamafa o loʻo i lalo ifo o se tulaga faʻapitoa (hypostenuria), e tatau ona faʻamaonia le solia o le galuega faʻatonu, atonu e mafua mai i le aoina lelei o biomaterials, le faʻaaogaina o togafitiga (e aofia ai sauniuniga o togalaau ma le mea e tasi), poʻo faʻamaʻi nei:

  • gasegase gasegase poʻo le mumū o le pelvis,
  • o le gasegase masani, lea na atiina ae i tua o le plonelonephritis ma isi faʻamaʻi o le tino, pe ana le togafitia,
  • maʻisuka, poo le maʻisuka insipidus,
  • loto vaivai, lea e mafua ai le paʻu o le toto.

O le mea taua, o le auʻiliʻiliga e tausisia le auala o le aoina o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky ma le algorithm.

Luga masani

I le tulaga pe afai e sili atu le mamafa o le mimiia i luga o tapulaa ua faatulagaina, e avea ma faamaoniga o mea o loʻo i totonu o suʻesuʻega o mea e maua ai le maualuga, e pei o le kulukose po o le polotini. I le iʻuga o le faʻamatalaina o se taunuuga faapea, o mea nei e ono mafai ona iloa:

  • faʻaleagaina o le tino o le endocrine (o se tulaga faapitoa - maʻi o le maʻisuka),
  • gestosis poʻo le faʻamaʻi i fafine maʻitaga,
  • se gaioiga mataʻutia.

I le faʻaaogaina o le suega a Zimnitsky, e mafai foi ona e faʻatusatusa le aofaʻi o le faʻasaʻolotoina. Afai o lenei voluma e sili atu le maualuga nai lo masani (polyuria), ona mafai lea ona faʻaalia ai faʻamaʻi pei o le maʻisuka, maʻi suka, ma le fatu fatu. Afai o le diuresis i aso uma, i se isi itu, ua faaitiitia (oliguria), ona faailoa mai ai lea o le faaletonu i le taimi mulimuli mai o le faaletonu ole fatu.

I nisi tulaga, e mafai ona iloa le nocturia i le filifiliga, o lona uiga, o se faʻaopoopoga taua o le diuresis i le po pe a faatusatusa i le aso o le urination. O lea suiga ua faailoa mai ai o loʻo i ai se atinaʻeina o le fatu o le fatu poʻo le faʻatonuina o le faʻatonuina o galuega a fatugaʻo.

Auala e aoina ai le mimi


Ina ia aoina le urine mo le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky, e tatau ona e saunia muamua:

  • Faʻatau pe maua i le falemaʻi 8 vaʻa, e oo atu i le 0.5 l.
  • Saini i luga ia i latou le numera o le telefoni, igoa, faaigoa o le tamaititi, le taimi o le aoina o le urine.
  • A o lei fanau le tamaititi, e tatau ona mulumulu le tino.
  • Aloese mai le taumafaina o meaʻai e ono mafua ai le fia inu.
  • Aua e te 'ai pe inu meaʻai ma lanu ma faʻanoanoa.
  • Afai e ave e se tamaititi vailaau vailaʻau poʻo fualaau aina ile malosi o le diuretic, ona faia lea o se auiliiliga e tusa ai male Zimnitsky, e tatau ona lafoaʻi togafitiga.
  • I le aso e fuafua ai e suʻe le auʻiliʻiliga, e mafai ona e setiina se faʻailo e tuʻuina atu ai se faailo i le 3 itula ina ia e le galo le aoina o le urine.
  • Saunia se fasi pepa e faamaumau ai le tele o le vai o loʻo inu i le aso. O soup, o meaʻai susu e faʻapipiʻi foi.

I le aso o le suega a Zimnitsky, e tatau ona e mautinoa o le tamaititi na sosolo i le faletaele i le taeao. Mulimuli ane, o le urine e aoina i le aso i le 1 le taimi ile 3 itula, ina ia maua ai fesoasoani e 8.

Mo le aoina saʻo o le mimi mo le auiliiliga, e tatau ona tausisia fautuaga nei:

  • I taimi taʻitasi, e tatau i le tamaititi ona urinate i se fagu fou.
  • Afai i soo se taimi, e le mafai ona aoina mai le urine mo le auiliiliga e tusa ai ma le Zimnitsky, o le fagu e tuua leai.
  • Afai e le lava le gafatia mo le faanatinati, faʻaaoga se isi mea faaopoopo, aua le faʻafeiloaʻi i totonu o falemaʻi.
  • Afai o le tamaititi urinated i le tele o taimi i le 3 itula, e aoina uma le urine i se fagu talafeagai.
  • O mea uma na aoina mai i totonu o le pusaaisa.

O le vaega mulimuli o le urine mo le auiliiliga a Zimnitsky e aoina i le taeao e sosoo ai. O ipu uma, e aofia ai mea e leai ni mea, e ave i le fale suesue. Ia mautinoa e faʻaaoga se laupepa o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le vai inu i le aso, le tele ma le taimi e faʻaoga ai.


Tulaga masani i se tamaititi

O fua o se suʻega o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky ua manatu e masani pe afai latou te fetaui i faailo nei:

  • I totonu o se tamaititi, o le vai e masani ona alu ese mai le tino i se voluma e 60 i le 80% o le faʻaaoga.
  • O aso uma i le aso e mai le 1.5 i le 2 lita. I pepe laiti ma tamaiti e oʻo i le 10 tausaga le matutua, ua fuafua i le fua faʻatatau: 600 + 100 * (N-1). O le N o lona uiga o le matua. I tamaiti e silia ma le 10 tausaga le matutua, e faʻaaoga se faailo latalata i se tagata matua.
  • I le po, e faʻaalia e le tamaitiiti le 1/3 o le aofaʻi o le urine, i le ao - 2/3.
  • E i ai se mamanu o le faateleina o le faanatinati e fuafua i le tele o le vai na inu ai le tama.
  • O le masani o faailoga iloga e tusa ai ma le iloiloga a Zimnitsky e mai le 1.013 i le 1.025. I le gasologa o le aso, e sui le faailo. O le eseesega i le va o le tapulaa ma le maualuga o le 0.007.
  • Ole maualuga o le urine i totonu o fagu e le itiiti ifo ile 1.020.
  • E leai ni faʻataʻitaʻiga e maualuga atu i luga o le 1.035.

O le suʻega faufautua e iloiloina mea moni na maua mai le auʻiliʻiliga ma faʻamatalaga masani.

Hypostenuria

O le Hypostenuria e mafua ona o le maualalo o le urine. I totonu o koneteina, o le maualuga e le sili atu i le 1.023 g / l, o fesuiaiga e le maua, e itiiti ifo i le 0.007. O loʻo i ai sina mea faʻafefe i tua.

O le auai o le hypostenuria i le auiliiliga e tusa ai ma le faamatalaga a Zimnitsky e faailoa mai:

  • Pyelonephritis o se faʻamaʻi tele o siama e afaina ai le pelvis, calyx, ma le parenchyma. O le faʻaititia o le maualuga o le tele o mea e matauina i le tulaga masani o le maʻi.
  • Faʻafitauli o le fatu - o le vaivai o le tafe toto ma le faʻaitiitia o le mamafa. O le tamaititi e masani ona alu i le faletaele i le po, ma o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maualuga ma le tele o mimi.
  • Faʻaleagaina o Renal - ua le toe mafai e le tino ona faatino ana galuega tauave. E fia inu le fanau, le lelei le soifua maloloina, mimiti tele, o le faateleina o le taimi o le urination.
  • Le atoatoa o salts, protein - o se taunuuga, o le faagasologa o le faʻamalositino ma le absorption o le urine ua faʻalavelaveina.
  • O le maʻisuka ituaiga maʻisuka - o loʻo faʻaalia i le le lava o vasopressin, o se taunuuga, o mea mai le tino mai le tino, o le faʻaitiitia o le maualuga, ua faʻalavelaveina. O se tamaititi maʻi e masani ona fia inu.

O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le tino.

Hyperstenuria

O le Hyperstenuria o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tino - a itiiti ifo i le tasi pusa, o le maualuga e sili atu nai lo le 1.035 g / l. O le filiga o le urine i tamaiti e fai lemu nai lo le faʻaaogaina o mea, ma o le aso e faʻaitiitia ai.

O se taunuuga talitutusa o le auiliiliga e tusa ai ma le igoa o Zimnitsky e faʻailoa mai i le talaaga o maʻi faʻaleagaina nei:

  • Glomerulonephritis - faʻaitiitia le permeability o glomeruli, polotini, toto mumu mumu o loʻo maua i le urine, vai ma le sodium o loʻo taofia.
  • O le maʻisuka - o le toe faʻaaogaina o le manava, ua maua ai le tele o le hemoglobin i totonu o le toto.
  • O faʻamaʻi toto - faʻateleina le viscosity, o le tele o mea e faʻaaogaina i le urine ua fufulu mai le tino.

Tuua Lau Faamatalaga