O le fea mea manogi e sili ona lelei mo se meaai a Ducan?

Mea suamalie - leaga po o le faʻaolataga? Talu mai Fepuari 24, 2016, o lau fesili na taliina e Diana Kakhramanova, endocrinologist, sui o fomaʻi faafomai, uluai vasega agavaa.

NB: I le dd, sahzams e faavae i aspartame, cyclamate, stevia e faatagaina (soo se sahzams ma 0 kcal). Faʻasalaina - sorbitol, fructose, glucose, maltodextrin, dextrose, etc.

E faʻapefea ona ou galue i se meaʻai taumafa

E vaevaeina kulūkate i ni vaega tuʻufaʻatasia se lua - digestible e le tino o le tagata ma e le o digestible. O lo tatou manava e mafai ona eli, mo se faʻataʻitaʻiga, o gaʻo o loʻo maua i falaoa, fualaau faisua ma fualaʻau, ma o le televave cellulose carbohydrate, o se vaega o le fafie, e le mafai ona eli.

O le faagasologa o le fesuiaiga o meaʻai gaʻo o le vaevaeina o polysaccharides ma faʻafefe i totonu o monosaccharides (suga sili ona faigofie) i lalo o le malosi o le suka gaosia. O se mea faigofie e mafai ona gaosia i le toto ma e avea ma mea aoga mo sela.

O oloa e aofia ai gaʻo e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. E aofia ai le "gaʻo vave" - ​​latou te mafua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto i le na o le 5 minute talu ona faʻamaʻaina. E aofia ai: maltose, glucose, fructose, sucrose (gaʻo meaai), vine ma vine vine, honey, beer. O nei oloa e le o aofia ai mea e faʻalauteleina ai le faʻafefe.
  2. E aofia ai le "sugar sugar" - o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto pe a uma le 10-15 minute, e tupu tele lenei mea, o le gaosia o oloa i totonu o le manava e tupu ile tasi i le lua itula. O lenei kulupu e aofia ai le suauu ma le fructose i le faʻatasi ai ma le faʻateleina o le eletise, mo se faʻataʻitaʻiga, apu (o loʻo aofia ai le fusi ma le fiber).
  3. E aofia ai le "gūsū lemu" - kulukose i le toto e amata ona tulaʻi pe a uma le 20-30 minute ma o le siitaga e faigofie lava. O mea e faʻaaogaina i totonu o le manava ma le inumaga mo le 2-3 itula. O lenei vaega e aofia ai le suka ma le lactose, faʻapea foi le suauu ma le fructose ma se malosi malosi, lea e matua taofia ai le malepelepe ma le faʻaaogaina o kulukose i totonu o le toto.

Dietary Glucose Factor

Ua leva ona lauiloa o le mamafa o le mamafa o le a sili atu ona aoga le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaʻa faʻalavelave, lea e aofia ai le gasegase suga. O le tino e faʻaaogaina ia ituaiga o gaʻo pe a umi se taimi. O se filifiliga, e aliali mai se mea manogi, lea e mafai ona faʻaaoga i luga o le diet Ducan nai lo le suka.

Mo le tino e galue lelei, e manaʻomia le gaʻo. O se faʻamautinoaga o le kulukose i totonu o le toto e mautinoa ai le lelei o le faʻatinoga o le faiʻai ma le tino. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mausali, ona lelei lea o le tagata, o loʻo i ai o ia i se uiga lelei.

O le maualuga o le kulukose e mafua ai le moe, ma paʻu i lalo o mafuaʻaga masani e mafua ai le vaivaiga, le faʻaleagaina ma le le mautonu.

I se tulaga faapea, o le tino i le tulaga le malamalama e saili ai le leai o se kulukose mai laufanua suamalie ina ia mafai ai ona faia vave mo le malosi o le malosi. E masani ona ulavale se tagata i mafaufauga e uiga i se sukalati poo se fasi keke, aemaise i afiafi. O le mea moni, o lenei mea e faʻaalia ai se lagona o le fiaai i le taimi o le Ducan meaai, ma soʻo se isi.

Afai e te mulimuli i le meaai a Ducan, e le mafai ona e faaopoopo i ai le suka suka i ipu, o lea e tatau ai ona e filifilia se mea suamalie lelei.

Ae o le a le ituaiga suamalie e filifili ai?

O mea taumafa taumafa sui

Xylitol (E967) - o loʻo tutusa uma le kalori o le suka. Afai e i ai i se tagata ni faafitauli i ona nifo, ona saʻo lea mo ia. Xylitol, ona o ana mea totino, ua mafai ona faʻagasolo le faiga o gasegase ma e le afaina ai le nifo, ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina o le maʻisuka.

Afai e faʻaaogaina lenei oloa i se tele tele, e mafai ona amata faʻafitauli o le manava. E mafai ona 'ai naʻo le 40 kalama o le xylitol i le aso.

Saccharin (E954) - O lenei suka e matua suamalie, e aofia ai nai kalori ma e le o gauai i le tino. I le faʻaaogaina o lenei mea, e mafai ona e le maua le mamafa, o le mea lea ua fautuaina le saccharin mo le kuka e tusa ai ma le meaai a Ducan.

I nisi o atunuu, o lenei vailaau e faasaina aua e afaina ai le manava. Mo se aso, e le sili atu i le 0.2 g saccher.

Cyclamate (E952) - e manaia ma e le o se manogi suamalie, ae o loʻo i ai le tele o itu lelei taua:

  • e i ai nai kalori
  • sili mo le oti,
  • O le cyclamate e mafai ona sosolo i le vai, o lea e mafai ona faaopoopo i meainu.

Aspartame (E951) - E masani ona faaopoopo i meainu po o pusa. E sili atu le suamalie nai lo le suka, e tofo lelei ma e leai ni calories. Pe a faʻaalia i le maualuga o le vevela e leai sona uiga. Le sili atu i le 3 kalama o le aspartame e faatagaina i le aso.

Acesulfame potassium (E950) - maualalo-kalori, vave ona aluese mai le tino, e le o aʻafia i totonu o le manava. E mafai ona faʻaaogaina e tagata e iai faʻamaʻi pipisi. Ona o le mea e aofia ai le methyl ether i lona tuufaatasiga, o le aesulfame e afaina ai le fatu, i le faaopoopo atu, e malosi tele lona aafiaga i le tino.

Mo le fanau ma le lacting women, o lenei tuufaatasiga ua solia, ae ui i lea, o le vaega muamua ma le lona lua e le oi luga o le meaai a Ducan. O se vaega saogalemu mo le tino e 1 g i le aso.

Succrazite - talafeagai mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, e le o aʻafia e le tino, e leai ni calories. E taugofie, ona o se tasi o pusa o se sui e tusa ma le ono kilokalama o le suka faigofie.

Sucrazite ei ai se tasi o mea taua e sili ona taua - toe faʻaleagaina. Mo lenei mafuaaga, e sili atu le le faʻaaogaina, ina ia le afaina ai le soifua maloloina. E leai se sili atu i le 0.6 g o lenei tuufaatasiga e faatagaina ile aso.

Stevia o se mea masani e sui ai le suka e faʻaaogaina e inu ai. Ona o lona natura moni, o le stevia sweetener e lelei mo le tino.

  • E maua Stevia i le paʻu pepa ma isi ituaiga,
  • e leai ni calories
  • e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o taumafa taumafa.
  • O lenei suka e suitulaga e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.

O le mea lea, i le fesili e sui e filifili i le taimi o se taumafataga, o le tali o loʻo tuʻuina atu i le faʻamatalaga o uiga taua poʻo le vaʻaiga, i le faʻasaina, o ituaiga suauu taʻitasi.

O mea manogi e le talafeagai mo le meaai a Ducan

  • xylitol (o caloric, e ui lava e faʻateleina ai le metabolism),
  • fructose (calories),
  • (fesoasoani i le taumafataga ona o mea maualalo i le kalori, ae oona),
  • sorbitol (maualuga-kalori),
  • saccharin (maualalo-kalori, ae sili atu le suamalie matautia, ua uma ona faasaina i nisi o atunuu),
  • Isomalt (maualuga-kalori).

E manino lava, o nisi o nei vailaʻau e talia lelei mo le taumafaina e ala i le aveesea o le mamafa o tagata, ae o aafiaga faʻalesoifua maloloina i le lautele e mafai ona faʻalavelaveina, o le mea lea e le fautuaina ai e aʻafia i ia oloa. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia ni filifiliga e sili atu ona lamatia.

O le fea mea manogi e sili atu ona lelei e faʻaaoga i se meaai a Ducan

  1. O le Aspartame e manatu le tusitala lava ia o se tasi o filifiliga aupito sili, ae faigata tele ona kuka faatasi, ona e le mautonu pe a vevela,
  2. Cyclamate e maualalo i calories, ae ua solia i le tele o faʻamaʻi,
  3. Acesulfame potassium e le o iai foi calories, e le o aʻafia ma e le afaina ai allergies, ae e matautia mo le fatu, faʻaosofia le faʻaoga o le tino,
  4. Stevia e na o le pau lea o le suamalie faalenatura e leai se faʻalavelave.

O vailaau eseese ua faia i luga o nei faavae, o lea e tatau ai ona e faitauina ma le faaeteete le tuufaatasiga e filifili ai le suamalie sili ona lelei. E aofia ai Rio, Fit Parad, Novasweet, Sladis, Stevia Plus, Milford.

Rio Sweetener

Sugar substitutes o lenei ituaiga o loʻo faʻamaonia e le leai o le calorie content, lea e fuafua ai le filifiliga i latou latou te fiafia i ai. O le faʻavae o lenei meafaigaluega o le cyclamate, i le tasi itu, o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina. E le tatau ona faʻaaogaina e tina maʻitaga ma fafine lapatai, oi latou atonu o le a faʻasalaina i ona vaega, faʻapea foi ma tagata o loʻo maua i faʻamaʻi o fatugaʻo, gastrointestinal tract ma le ate.

Sweetener Novasweet

Novasweet e maua mai ai ituaiga o suka suka, lea e eseese i le tuufaatasiga. O le mea lea, i totonu o le meaʻai, o loʻo i ai papa maʻalaʻau e faʻavae i le cyclic acid, fructose, sorbitol, aspartame, sucralose ma mea faaopoopo i le stevia ─ toetoe o isi mea uma o loʻo i ai. O nei oloa e leai ni vaega e pei ole isomalt, potassium acesulfame, ae e masani lava e leai se manaʻoga faapitoa. O le filifiliga e lautele, ma o le mea moni, o tagata uma e manaʻomia le tuʻuina atu o le suka moni e mafai ona maua se fofo talafeagai mo i latou lava.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopo o oloa o lenei ituaiga auga o le aofia ai i le tuufaatasiga o vitamini ma minerale, lea e taua pe a matauina soʻo se meaʻai.

I le lalolagi atoa, o mea suamalie uma e vaevaeina i ni ituaiga se lua: natura ma vailaʻau.

Ae i se isi faʻaopoopoga, o loʻo i ai i totonu oi latou le maualuga o kalori ma le leʻo caloric. E faʻasaina e le tasi le faʻaogaina o le maualuga o kalori e sui i ana mea taumafa, aua e mafai foi ona latou maua le mamafa. O nei mea o le fructose, xylitol, sorbitol, isomalt, glucose, dextrose, maltodextrin ma le FitParad No. 8. Manatua! E le faatagaina nei suamalie i se taumafataga Ducane.

O le a se mea suamalie e mafai ona faia i luga o se meaai a Ducan?

Ua vaeluaina foi e Ducane ia mea suamalie i mea manogi ma natura. E le gata i lea, e le teteʻe o ia i le tagata muamua ma e le o iai se mea e afaina ai. O sui o le suka suamalie e tutusa, aspartame, cyclamate, sucrasite, saccharin, acesulfame. E masani ona maua i laulau.

Faiga lauiloa: Susli, Novasweet, Milford, Rio, Huxol. E sili atu ona suamalie nai lo le suka. E toʻatele e faitioina e leaga tele, ae leai se faʻamaoniga manino o lo latou afaina. E masani lava latou te faia se soda lauiloa, e pei o Coca Cola ma Pepsi, lea e fautuaina ai e le susuga ia Pierre Ducan i nisi taimi le inu.

Aisea e le fautuaina ai le suamalie i taimi o le paʻu mamafa?

O le suka e vave lava ona paʻu i totonu o le tino, ua gauai i totonu o le manava, ma mai iina e ulu atu ai i le toto. I le tali, o le pancreas e amata ona maua ai le insulin, e maua ai le tafe o le kulukose i totonu o siama. O le sili atu o le suka e faʻaaogaina e se tagata, o le sili atu lea o le aofaiga o le inisalini e gaosia.

Suga o le malosi lea e manaʻomia ona faʻaaluina, pe o le a teuina.

O le glucose maualuga e teuina i le tulaga o le glycogen - o le mea nei o se vaega o le tino gaʻo. E faʻamautinoaina le tausia o le suka i le maualuga i taimi uma i le tulaga o le tele o tupe faʻaalu.

O le inisalini e poloka foi le gau o gaʻo ma faʻaleleia ai lo latou faʻaputu. Afai e leai se tupe faʻaalu, o le suka sili atu o loʻo teuina i le tulaga o gaʻo gaʻo.

I le mauaina o se vaega tele o suauu, o le inisalini e maua i le tele o mea. E televave le gaosia o le suka, lea e mafua ai ona paʻu i lona totoga i le toto. O le mea lea A maeʻa ona 'ai ni sukalati o loʻo i ai se lagona o le fiaaai.

O loʻo i ai se isi faʻalavelave mataʻutia o selu. Suafa e faaleagaina ai toto toto o le mea lea, o pusa cholesterol e teuina i luga ia i latou.

E le gata i lea, o le suamalie e solia ai le lipid composition o le toto, faaitiitia le maualuga o le "lelei" cholesterol ma faateleina le aofaiga o triglycerides. E mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. O le pancreas, lea e faʻamalosia e galulue pea ma le mamafa, ua faʻaititia foi. Tumau o le sili atu o le suka i le taumafataga e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Ia pulea i taimi uma le tele o meaʻai e te 'ai.

Talu ai o le suka o se mea na fausia, e le mafai e le tino o le tagata ona faʻafefeina.

I le faagasologa o le faʻavaeina o le suauu, ua maua ai faʻamalosi saoloto, lea e aʻafia ai le malosi o le tino o le tagata.

O le mea lea o le nifo manogi e sili atu ona mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaumatia e le fafine le 1,700 kcal i le aso, ona mafai ai lea ona ia faʻaaluina le 170 kcal mo le tele o laufanua e aunoa ma le ositaulagaina o lona ata. O lenei aofaiga o loʻo iai i le 50 kalama o marshmallows, 30 kalama o sukalati, lua suti e pei o le "Bear-uped" poʻo "Kara-Kum".

Faʻatasi O mea suamalie ua vaevaeina i ni vaega se 2: natura ma vailaʻau.

Fructose, xylitol ma le sorbitol e masani. E mafua mai i le taua o le caloric, latou te le maualalo i le suka, o le mea lea, e le o ni oloa sili ona aoga i le taimi o le taumafataga. O latou faʻatagaga faʻatagaina i aso taitasi e 30-40 kalama, ma le tele, faʻalavelaveina o le manava ma le manaʻo manava e mafai.

Stevia o le vaovao o le meli.

O le filifiliga silisili o le stevia. O lenei mea o se togalaau aina i Amerika i Saute, o ona togi ma laʻau e tele taimi e suamalie nai lo suka. O le gaosiga o le stevia e manatu "Stevozid" e le afaina ai le tino, e le o iai ni calories ma o lea e saogalemu i le taimi o le taumafataga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O Fructose na manatu talu ai nei o le sili sili ona lelei i le suka, ona o lona maualalo o le faasinomaga igoa, na fautuaina e faʻaaogaina i le taimi o le taumafa o le protein. Ae ui i lea, o suesuega talu ai nei ua faaalia ai e vave lava ona gauai atu i le ate ma o le a oʻo atu ai i le faateleina o le tele o lipids i le toto, faʻateleina le mamafa, atherosclerosis ma le maʻisuka.

O suamalie suamalie e fai ma sui o le aspartame, cyclamate, sucrasite. O uiga o tagata fai meaʻai mo i latou e le mautonu. O nisi e le tele se afaina i lo latou faaaogaina faʻaletausaga, talu ai o nei mea e le mafua ai le faʻasaina o le inisalini ma e leai ni calories.

O isi e manatu ia i latou o ni mea e ono afaina ai ma fautuaina e faatapulaaina lo latou gaogaiga i le 1-2 pauna i le aso. O se faaiuga manaia na faia e tagata suesue Amerika, o le na mafaufau pe mafai ona toe maua mai se mea suamalie. Tagata mai le vaega o loʻo pulea faʻaaoga le suka, suia le mamafa.

I le taimi lea, e mafai e se tagata ona faʻafefe 1.5-2 taimi sili atu mea taumafa nai lo le taumafaina o selu.

A maeʻa ona ave ni mea suamalie, e aliali mai se lagona fiaaai e taʻitaʻia ai tupe mama.

Ua fautua mai tagata suʻesuʻe e faapea, o le tali atu i le physiological i le tofoina o mea suamalie o le atinaʻeina lea o faʻafitauli o le tino. Talu ai ona e le toe iloa e le tino le suamalie e avea o se punavai o le malosi, ua amata ona faaputuputu faasao i le ituaiga o gaʻo.

E faʻalagolago lava i le ituaiga o meaai a le tagata e masani ai. O le faʻaaogaina o suka i luga o se meaʻai protein e matua faʻasaina, ae ui i lea, e faatagaina i taimi o isi taumafa i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O le faʻatagaina masani i aso taitasi e 50 kalama, e tutusa ma le 2 teaseti. O le suka a Brown e sili atu ona aoga uiga taua. O loʻo i ai vitamini, filo o meaʻai, lea e faafaigofie ai le galuega a le tino i lona gaosiga. O le mea masani ei ai se paolo pogisa, maualuga maualuga ma le tau tele.

Le manaia e lelei le 'ai seia oʻo i le 15 i le aoauli.

A maeʻa le 'aiga o le aoauli, faʻagasolo malie le faʻavaveina o metabolic processes, ma tele masini gaʻo o loʻo teuina i luga o sulu ma puʻu.

O le maualuga o le suka e afaina ai e le gata i le ata, ae faapena foi i le soifua maloloina,

E mafai ona e faia e aunoa ma lau sulu: o le a maua e le tino le malosi ma le kulukose mai isi oloa gaʻo,

I le avea ai ma sui, e mafai ona e faʻaaogaina le meli ma fua,

O le faʻatagaina o le suka i le aso e le silia le 50 kalama.

E le mafai ona e fai atu ma le manino, o mea suamalie o le a sili atu ona aoga i taimi o taumafa. O le faʻaaogaina o le suka i tamai atopa o le a le aʻafia ai laina o le ata.

Mea suamalie pe a mate, ma o le fea e sili atu - o se tusiga toe iloilo

O ituaiga uma o mea taumafa, o le faamoemoega o le leiloa o le mamafa, faʻamapulaʻaina o latou tagata faaaoga i le taumafaina o le suka. O le fulitua atoa poʻo le le taliaina o le suamalie mo nisi tagata ua avea ma "faʻasauā" ma e ono afaina ai le tino i le tino, ae le o le taʻuina o se uiga leaga.

O le tele o nifo nifo i ia tulaga, fesuiaiga i sui suka. Ae o le mamafa o le mamafa e amata ona toe oso i luga. Aisea? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

O le suamalie autu e vaevaeina i ni ituaiga se lua, ma o latou igoa e fuafuaina le auala o le gaosiga:

  • Faʻasolosolo poʻo le faʻaaogaina - mea e leai ni mea e sui ai le suka, o se taunuuga o gaioiga faʻateka,
  • Natura natura-suka, o se vaega mai oloa masani.

O suamalie suamalie suamalie e aofia ai oloa e pei o: saccharin, aspartame, sucrasite, cyclamate. O le manaia o mea e leai ni mea e iai, e leai ni calories ma o nisi o taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

Ae peitai, pe a faʻaaogaina, o le tino e gaoioi ma le fiaʻai tele ma, o le iʻuga, o le maua o le mamafa.

  1. Saccharin selau o taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka ma maualalo-kalori, o lona uiga laititi o lona taumafa - o se taunuuga, o le leiloa o le mamafa e alu ese atu ma se paʻu. Ae ui i lea, o loʻo aofia ai vailaʻau oona e mafua ai faʻamaʻi eseese.
  2. Aspartame - faʻaopoopoga i mea faʻafiafia ma suamalie suamalie - E951. Saosaoa saogalemu ole tolu kalama i le aso. Faatasi ai ma le maualuga, o le tino e faʻaleleia ai le tele o sela gaʻo. O tagata e mafatia i le faʻaleagaina o le amino acid metabolism e matua faʻasaina.
  3. Sucrazite ei ai se mea maualalo i le kalori. O le saogalemu i aso taitasi e 0.6 kalama. O loʻo aofia ai mea matautia e le saogalemu mo le soifua maloloina.
  4. Cyclamate E i ai le manaia o le tofo, maualalo le kalori ma faigofie ona sosolo i le vai. O le saogalemu i aso taitasi e 0.8 kilo. Faʻasalaina i le maʻitaga ma le lactating o tina, faapea foi ma i latou o loʻo le toe maua le malosi.

O meaʻai suamalie suamalie e faʻasaina i le tele o atunuu, ae i lo tatou atunuu, ona o lo latou maualalo o le kalori ma maualalo le tau, latou te lauiloa.

O mea suamalie faalenatura e sili atu le saogalemu e faʻaaogaina. Ae mo i latou o loo taumafai e aveesea le mamafa, e taua le iloa - latou maualuga i calorie.

O sui o le suka e aofia ai: meli, stevia, xylitol, sorbitol, ma le fructose. O tagata e maua i le maʻisuka e fiafia e faʻaaoga nei mea suamalie.

  1. Fructose e sili atu ona suamalie nai lo le suka, faʻaaogaina i ni mea laiti. O le saogalemu i aso taitasi e tolusefulu kalama. Afai o le avova e tele lona taumafaina, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le mamafa o meaʻai ma faʻamaʻi fatu.
  2. Xylitol calories e pei o le suka. O le saogalemu i aso taitasi e fasefulu futu. Faʻateleina le faiga o le tino. Faʻataʻitaʻiina e fomai pe afai ei ai ou faafitauli i ou nifo. I le tulaga o se faʻalavelave maualuga, e ono tupu ai le galala.
  3. Sorbitol e ala i le faʻataunuuga o le kalori, e pei o le suka - ae itiiti le suamalie. O le leai o se mamafa i luga o lea mea e ono le manuia. O le saogalemu i aso taitasi e fasefulu futu.
  4. Stevia - O se laau lea e tupu i totonu o atunuu o Amerika Tutotonu. E sau ia tatou faleoloa i foliga o se paʻu manogi. E tofo lelei. O le kalori mea o le stevia faʻatusatusa i le suka e maualalo. E leai se faʻailogaina pe afai e te le ova. O le masani i aso uma e tolusefulu lima kalama. E le taugata.
  5. Meli e le manaʻomia se faʻaopoopoga faʻaopoopoga - e iloa uma e tagata ona uiga lelei! E faʻamaonia i latou o loʻo i ai le faʻafefe o le maʻisuka ma faʻasolosolo faʻalavelave o le maʻisuka. O le saogalemu i le aso e tasi le selau kalama.

Suʻe meafaigaluega i le fale ma totonu o le potu

E aoga le fesuiaiga i se mea manogi pe a leiloa le mamafa

E iloa lelei o le suka e afaina ai le soifua maloloina. O tagata e taumafa i mea taumafa i le salafa o le lalolagi, ua oʻo i le faaiuga o le tele o ana meaʻai gaʻo e taʻitaʻia ai le maua vave o le mamafa. Ae ui i lea, o le teenaina o oloa lelei e faavae i lenei oloa e matua faigata. E manaomia e le tino se "fualaau" fou, ma o le fesili e tulai mai, aisea e suia ai e aunoa ma se afaina i le fuainumera. O nisi tagata tausi meaʻai e fautuaina malosi se mea suamalie, ae pe e lelei ea?

Faitau lenei tusiga

Suauu faamamaina, lea e faaopoopo i mea taumafa ma meainu, e aofia ai naʻo "caoa", ae o le kulukose foi. O se punavai o le vave anapogi e manaʻomia mo se tagata e faʻaleleia ai le gaioiga ma lagona le mataala. O le matua le atoatoa mai le meaai, mo se faataitaiga, i taimi o taumafa paʻu o le mamafa, vave ona afaina ai le lagona o le mafaufau-lagona, ona o le tino, e le o maua le masani masani, ua amata ona oʻo i le atuatuvale.

I le taumafai e faʻafaigofie pe faʻaitiitia le manaʻoga mo le siʻosiʻomaga, sa amata ona saili e saienitisi auala e foia ai lenei faafitauli. O le iʻuga, na mafai ona latou maua ni filifiliga mo suālaʻau i totonu o mea masani, faʻapea foʻi ma le gaosia o isi mea gaosia.

E ala i le tofo, e mafai ei latou uma ona avea ma sui sui mo le suka masani, ma o nisi o le a sili atu i le tele o taimi. O lo latou faʻamanuiaga e le masalomia, aua e le tatau ona e faʻafitia oe lava i mea lelei e tusa lava ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. E le gata i lea, o tagata taitoatasi e suitulaga i le itiiti ifo o kalori, o lona uiga la o le latou faʻaoga e le faʻaitiitia ai le malosi o le taumafa.

Ae ui i lea, o le le afaina i le soifua maloloina i le taimi o le faaaogaina o suauu suamalie e matua feteenai lava, talu ai o mea uma e le masani ai "o meaʻai e le masani ai" e le mafai ona auai atoatoa i faiga masani o le gataifale. Ma o le aʻafiaga o se faʻafitauli i totonu o le tino pe a faʻaaogaina na mea o loʻo faʻateleina pea.

E talitonuina e sili atu le soifua maloloina o le natura. Latou te aofia ai vaega masani, o le mea lea, e le tauaveina se uta vailaʻau. O puipui o le gastrointestinal tract e faigofie ona faʻaalu lelei a latou vaega, e aunoa ma le faatupuina vave o le inisalini ma osofaʻiga o le "matelaina". Ae o lo latou faʻaaoga i le taimi o se taumafataga mo le paʻu o le mamafa e le o se mea sili ona fautuaina. O le tele o nei mea taumafa e maualuga tele i calorie. O le mea lea, o la latou fuainumera i le taumafataga e tatau ona faatapulaaina.

Maoaʻi, i se isi itu, naʻo le tofo. I le maualalo o le manogi, o lo latou suamalie e sili atu i le suka pe a faaselau taimi. O le mafuaʻaga lea e tele lava ina gaosia i latou i ni pepa laititi, o le mamafa e le sili atu i le tele o kalama, ma o le malosi o le malosi e 1 kcal. E tatau ona manatuaina o vailaʻau e naʻo le foliga mai o le meaʻai, e faʻafefe ai le tali tutusa o le laulaufaiva.

A maeʻa ona latou faʻaaogaina, o le aʻafiaga o le "faʻaʻoleʻole" e amata ona tele ni tui o le inisalini i totonu o le toto, ma faʻamoemoe o le a manaʻomia mo le gaosiga o le kulukose. O le le mauaina, o le manava gaogao o le a manaomia ai le maofa.

Faʻafiafia ile kalori o mea suamalie masani

E le gata i lea, ua talitonuina o le a "poloka" e le suamalie mea suamalie le faiga masani o le gaosiga o gaʻo. I se isi faaupuga, o le lagona o le fiaai pe a uma ona latou faaaogaina e le mafai ona faamalieina. Po o le a lava le amataina e se tagata o meaʻai maloloina e saogalemu mo le fuainumera poʻo le faalagolago i le "leaga," o le aofaʻi o tautua o le a faʻaateleina ona faʻalauteleina, ma o mea uma e 'aina o le a vave tuʻuina i vaega o faʻalavelave.

I luga o aoga ma mea leaga o mea suamalie, vaai lenei vitio:

Afai o le a oʻo mai faigata e le taua, ma o se taumafataga mo paʻu mamafa e mafai ona sui, e mafai ona e alu faʻatau. I le iloaina o foliga o latou taʻitasi, e mafai ona e filifilia le oloa aupito sili ona talafeagai ma fuafua le fua saogalemu.

E mafai ona avea o ni oloa soʻo, pe gaosia i foliga o faʻaoga. E aofia ai:

  • Meli. Le sili ona lauiloa ma lauiloa i le suka. E aoga tele, o lona faʻaaogaina o le a faʻatamaoaigaina ai le taumafataga ma aumai ai faʻamanuiaga. E leai se afaina i le fuainumera, e mafai ona e 'aina le tasi sipuni i le aso. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafefiloi ma gaʻo gaʻo (faʻaopopo i le falaoʻo po o le salati salalau) ma e le faʻafefe.
  • Stevia. O se laau e matua suamalie lau. E mafai ona faaopoopo i meainu ma pusa. Ae le o tagata uma e fiafia i se suʻega faapitoa "sugary". E maua uma i le mama o se laau totogo, ma i le foliga o se sipuni, laupepa poʻo le paʻu vevela. O le mea lea, o le faʻatagaga o le a eseese ma e faʻaalia i luga o le afifi.

  • Fructose. E masani ona taʻua o le "suka fua." E fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e le afaina ai nifo, ae o le aoga caloric e toetoe lava tutusa ma le suka faamamaina.

Ole fua ole aso ole mea mama e mafai ile taimi o le paʻu o le mamafa e le sili atu i le tolu gramu. I le taimi lava e tasi, e taua le mafaufau i le tulaga maualuga o lona anotusi i fualaau ma fua. Ma afai e tatau ona e filifilia, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o fualaau aina, nai lo le "paʻu," talu ai o loʻo iai faatasi ma i latou vitamini ma filo laau e manaʻomia mo le faʻaleleiaina masani o le tino.

  • Sorbitol ma Xylitol. O nei mea e maua mai i le suka o le suka o loʻo aʻafia ai i faiga faʻapitoa. Latou te suia le faamamaina i le le faapalepale, ae e le maualalo i le aoga o le malosi. E le gata i lea, e mafai ona taʻitaʻia ai i le manava. O le mea lea, o le "faʻatagaina" fua mo latou pe a le maua le mamafa, faʻapea foi ma le suka masani, leai.

O nisi taimi latou te faaopoopoina i meaai lelei "taumafa" e faʻaitiitia ai calories. Ma i le tuufaatasiga ua lauiloa i latou o le "esh." O mea e sili ona taatele o:

  • E 950. O lona vailaʻau o le Acesulfame Potassium. E matua suamalie ma e le taugata, o lea e masani ona maua i mea taugata maualalo. E faigata le taʻuina o se mea e le afaina, ona o le masani ona faʻaaogaina mafuaʻaga o mea e afaina ai ma faʻalavelave ai le manava.
  • E 951. O le Aspartame e masani ona faʻaaogaina i mea faʻafiafia, e pei ona masani ona mafaufauina o se mea tutusa lelei o mea suamalie masani. I aso nei, o suʻesuʻega e iloa ai ona aʻafiaga leaga i luga o le pancreas ma lona gafatia e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o gaʻo gaʻo.

  • E 952. O le sui lenei o le suauu o le sodium. I nai vaega laiti e manatu e leai se aoga. Ae o gase maualuga e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi mama, o lea i nisi o atunuu ua faasaina.
  • E 954. E sili atu ona lauiloa o le saccher, ua faamaonia le vailaau mo le faʻaaogaina o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau ona e aafia i ai. O loʻo aofia ai tino o le carcinogens, o lapoa lapoa e mafua ai le kanesa o le vevela.

O le filifilia o mea suamalie e pei o se isi mea i le suka pe a leiloa le mamafa, e aoga le mafaufau e leai se tasi oi latou o se mea atoatoa ma saogalemu. I mea taumafa ma fualaʻau taumafa pe a fai e mafai ona sui, o meatotino o nei vailaʻau poʻo oloa e mafai ona oʻo mai ai le leai o se mea masani masani e itiiti ifo i le "faʻaleagaina".

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aofia ai o le meli maualuga-calorie o le a faʻasalaina e ala i le aoga o mea faʻaleagaina, ma sui gaosia e ala ile maualalo o le tau o le malosi. Ae ina ia le maua le mamafa e mafua mai i se taumafataga e iai na vaega, e tatau lava ona e puleaina voluma o meaai faatagaina, o vaega eseese ma taimi o taumafa.

I aso nei, o le manaʻo e faʻaaoga le suka e masani ona faʻatusatusa i vaisu o fualaau faasaina. O le mea lea, o le aafiaga o lenei oloa i luga o foliga vaaia e le tatau ona iloiloina i se isi vaaiga. Afai ei ai ni faafitauli i le mamafa tele, e sili atu le aua le faʻamalo le teenaina o le "taufaasese" taufaasese "ma sui gaosia. Ae a oʻo i taimi o faʻataʻitaʻiga o le fuainumera o le fuainumera e manaʻomia, e mafai ona e togafitia oe lava i mea e sili ona aoga faʻalenuʻu, ao matauina le fua talafeagai.

E uiga i meaʻai suka mo meaai ma le maʻisuka, vaʻai i le vitio lenei:

E oo lava i se mea manogi o le a faia ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa o se pati masani lauti. Ma se isi faʻaaliga.

Muamua, e leʻi faʻaaogaina le chromium picolinate mo le paʻu o le mamafa. Sa manaomia o ia i se setete.

E uiga i faamanuiaga o le vai. A e leiloa le mamafa, e tatau ona e inuina le vai malosi. Mo le maʻisuka, o lenei tulafono e sili ona taua.

Sladis: tamaoaiga o filifiliga

O le tele o ituaiga oloa e pei o Novasweet ua ofoina mai e le Sladys trademark. E gaosia e le gaosi oloa le selu, sorbitol ma se faasologa o mea suamalie o le cyclamate. O se tagata laititi i sui mo lenei ituaiga o le a sili ona fiafia i le Sladys Elite series. E faʻavae i luga o le stevia extract ma le sucralose.

Talia suamalie mo Ducane.

O i latou oe mananao e "fenumiai" ma faaaoga le suka suka saogalemu i Ducane e tatau ona tilotilo ma le totoa i le erythritol ma le stevia, faapea foi ma mea suamalie uma e faia, e pei o Stevioside (crystalline extract of stevia), FitParada No. 1 ma FitParada No. 7.

O Stevia o loʻo i ai palu, laʻau ma i foliga o matū. O le le lelei o papamaa, e na o le suamalie suamalie: tea, kofe, lemonades, etc. Talu ai ona o la latou laulau papalama e le faatagaina ai i latou e faʻaaoga i le tao po o le sisi suamalie. O fualaau lelei e lelei, ae e faigata ona tui, e mafai ona e faʻaaogaina. Ioe, ma le faʻaaoga e le faigofie.

O le eletise e sili ona lelei: e amio lelei i le tao, i le vevela ma le malulu, e mafai ona e sosogi i luga o latou mea. E mafai ona e kukaina meaai mama a Ducan ia te ia: keke, keke, muffins, fouses, etc.

O le suka e sui ai Fit Parade mo le meaʻai a Ducan ua faʻamaonia lelei lava.

E matua faigofie lava - e gaosia i pulumu ma tufatufaina ai sachets, ma, i se faaopoopoga, o le mea e faʻafefiloi ai ua manatu e le o aofia ai ni mea manogi. E mafai ona tatou fai atu o le suka e suitulaga i le Fit e sili atu lona suamalie nai lo le suka ma suamalie i taimi. E taua foi le faapea atu o le paiga o Fit Parade e masani ona mafai ma e le afaina ai le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o le paluga Faʻasologa Nu.7: Erythritol, Sucralose, Stevioside, Rosehip Extract. Le lava le leaga.

Fit Parad: suamalie faalenatura ma le le mama

I lalo o le Trade Parad trademark, o se faasologa atoa o meaʻai ma mea taumafa e maua mai - o pata, smoothies, jelly, teas ma, ioe, suamalie. E ofo atu e le kamupanī ni avanoa mo i latou e eseese i le tuufaatasiga. Fuaiupu Parad No. 1 e aofia ai le erythritol, sucralose, stevia extract (stevioside) ma le atisikoke a Ierusalema. O le tuufaatasiga o le numera 7 o loʻo i ai vaega tutusa lava, ae le o le Ierusalema artichoke ─ se mea e oso ai le ava. Masalo o lenei sahzam e mafai ona amanaʻia o le natura ma le stevia mama. Erythritol o se vailaʻau e maua mai meaʻai faʻamalosi, ma e maua foi i ni fua. O le sucralose ua na o le pau lea o le vaega e maua mai e ala i le faia pea o gaʻo, ae o lona faʻafitauli o le soifua maloloina e leʻi faamaonia, e ui lava i feeseeseaiga i le taimi nei.

Sweetener Milford

O se isi oloa lauiloa o loo maua i le pepa suavai, lea e faigofie mo le faʻaaoga i le sauniuniga o meaʻai ma vaiinu. E ui i le mea moni e faapea o le faʻaopoopoga e aofia ai le fructose, saccharin, cyclamate, acid sorbitol, o Milford e maualalo le kalori: 1 kcal mo le 100 g. E tusa ai ma lea, o le leiloa o le mamafa i le polokalama o le Ducan e mafai ona maua ai lenei suamalie, pe afai e leai se popolega e uiga i le afaina o sea ituaiga .

Stevia: suamalie ma le lanu

Stevia o le auala aupito sili lea ona saogalemu ma sili ona masani e sui ai le suka. O lenei laau e taua foi o le mutia meli ona o lona suamalie. O le mea moni, o lona toesea ei ai se tofo faapitoa, ae e masani lava ona faasaʻoina e ala i le aofia ai o le erythritol ma le sucralose i le tuufaatasiga.

O mea suamalie i le gataifale e maua i le tele o ituaiga fomu. O le laupepa lea e talafeagai mo le taoina ma meaʻai, ma meaʻai, e pei o Stevia plus, ma sipuni ─ suavai vai. O le mea mulimuli e masani lava ona maua mai i mea faʻapipiʻi mai fafo. O se mea faigofie lenei mo meainu.

Stevia faaopoopo laupepa - o le tali masani masani i le vaeluaina o tagata mamafa. O le tuufaatasiga o le faʻaopoopoga e aofia ai foi le chicory, ascorbic acid ma le licentice extract, lea e aoga ai lenei fualaau faasaina. Ae o lenei foi le toe foi mai, aemaise lava mo tagata e sili ona fiafia i mea inu inu, - o le tofo o le oloa ua maeʻa ua avea ma mea oona.

I le avea ai o se tulafono, e le o fautuaina e stevia ni faʻamaʻi. Ae o mea suamalie e pei o Stevia plus, Sladis, Novasweet, Milford ma Fit Parad ei ai isi vaega e mafai ona mafua ai allergies, faafitauli i le vaega o meaʻai, aemaise lava pe a iai se talaaga o le manava po o le mai fatu.

Faaiuga

E manino lava, o nei faʻaopoopoga o meaʻai faaopoopo ua mafai ai ona e filifilia ni mea suamalie ma suamalie faalenatura i lou tofo ma le paketi.E aoga le filifili o le isomalt, sucracite, ma le taimi e lauiloa ai? O le tausia lelei o lou soifua maloloina ma le leai o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti, e mafai ona e filifilia le malamalama ma faiga masani a Fit Parad, Sladis, Stevia faaopoopo ma le Novasweet. Ae e tatau ona e manatuaina e le tatau ona faʻaumatia na mea uma e sili atu nai lo le tulaga masani o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga. E le gata i lea, o fomaʻi e maitauina o le suamalie uma o loʻo i ai se faʻasalaga, o lea e sili ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo le i suia i le suka. Ioe, ma e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma, e fautuaina e vaʻavaʻai ae le o le mamafa o lou tino i ia oloa.

E mafai foi ona e fiafia i:

O nei mea suamalie laiti-kalori - o le a sili atu ona lelei le faʻaaoga pe a leiloa le mamafa?

O suauu sui e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma le toesea o tagata mamafa. O le au faifaatoaga o meaʻai talafeagai e tatau ona faʻaaogaina.

E toatele e tuu fualaau suamalie suamalie, lea e toetoe lava leai ni calories, nai lo le suka masani i le lauti poʻo le kofe.

E faʻaaogaina foi i le saunia o ipu eseese, ae le o mea suamalie uma e talafeagai mo nei faamoemoega. O mea suamalie e ola faʻaanatura ma faʻaleagaina. Faʻaaoga lelei mea suamalie mo le mamafa o le mamafa, ae tatau ona faʻaeteete ile faaaogaina.

Faʻafiafia

O le taua tele o suamalie suamalie e masani lava ona itiiti (pe tusa ma le 0.2 kcal i le papa maa) pe leai foi. Ae ui i lea, o le tofo o se mea sili ona manatuaina o le suka masani, mo le mafuaaga lea e lauiloa ai i le leiloa o le mamafa.

Faatasi ai ma suamalie suamalie, e mafai ona iloa e se tasi:

  • aspartame. O lenei sui e sili ona taatele, ae i le taimi lava e tasi, i lalo o nisi aiaiga, e mafai ona afaina ai. 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani
  • le sologa lelei. E sili atu i le suamalie o le suka i le 600 taimi. O le tele o tagata fai meaʻai e fautuaina lenei mea e fai ma mea sili ona saogalemu. Latou te maua e ala i togafitiga faʻapitoa o le suka masani, mulimuli ane ona faʻaititia le tele o kalori i le tele o taimi, ae o le aafiaga i le glucose e tumau pea.
  • cyclamate. O le suamalie e sili atu i le tofo o le suka masani i le 30 taimi. E masani ona faʻaaoga, peitaʻi, e faʻasaina i le tele o atunuu,
  • acesulfame potassium. E 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. E le o gauaiina e le tino ma a maeʻa le umi ona faʻaaogaina e mafai ona afaina ai le inumaga ma mafua ai foʻi ona toe faʻafoʻi le maʻi.

Le tele o suamalie suamalie e mo tagata e maua i le maʻisuka. I isi tulaga, o le soona tuinanau e mafai ona afaina.

Faamanuiaga ma le afaina

O le mea sili ona lelei o suamalie, o le mea moni, o la latou kalori ia, lea e itiiti ifo nai lo le suka masani.

O lenei mea e mafai ai e tagata fiafia fiafia ona faʻaauau pea ona 'ai a latou meaai e sili ona fiafia i ai, e oʻo lava i se meaai.

Latou te faʻatagaina oe e taofi pea le tofo o ipu ma vai inu, ae i le taimi lava e tasi, e matua faʻaititia le kalori. Afai tatou te talanoa e uiga i aoga o suamalie suamalie, atonu e le mafai ona taʻua iinei.

E masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, ae le mo le gau o le mamafa, e pei ona i ai i lenei tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le fiaʻai. Ma o vaega o le tuufaatasiga e leai ni aoga aoga.

E le gata i lea, o la latou masani masani e mafai ona oʻo atu i le tagofia o mea ua fai ma vaisu, pe a maeʻa ona amata ona manaʻomia e le tino faalua le tele o le kulukose. O se taunuuga, faʻaauau pea le faʻaaogaina o mea suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻeituaiga 2 maʻisuka.

O faʻamanuiaga o mea suamalie masani e faʻalagolago i le ituaiga o sui. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le meli, e maua e le tagata le tele o mea aoga, aemaise lava mo le tino o le tane.

O faʻamanuiaga o isi mea masani faʻapitoa o le a tusia mulimuli ane.

Ma o le afaina mai ia i latou e mafai i le tulaga o le le pulea le faʻaaogaina, ona o loʻo i ai a latou kalori, ma le tele o meaʻai ole a le maua ai le paʻu mamafa, ae i le faʻafeagai. E tatau foi ona e mafaufau i mea e afaina ai le tino i se suiga faapitoa.

E taua le faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa.

E mafai ona 'ai le suamalie i luga o se meaai?

I luga o le meaai a Ducan, o mea suamalie masani e faasaina, ae o mea nei e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa:

  • stevia. O se mea e masani ona suia i le suka e maua mai i se laau meli. E leai lava ni vailaʻau oona i totonu. E tele mea aoga. O le aso saogalemu o aso taʻitasi e oʻo atu i le 35 kalama,
  • sucracite. O lenei suauu manogi gaosi e le o aʻafia e le tino ma e itiiti ni calories. E ese mai i le suamalie, e sefulu taimi sili atu nai lo le suka. Ae ui i lea, o se tasi o vaega o le vailaʻau oona oona, o le mea lea, o le maualuga o le fualaau o aso taitasi e le sili atu i le 0.6 kalama,
  • Milford suss. O lenei suātini e suitulaga i le lelei e mafai ona faʻaaoga i ipu ma paluga, ae le na o mea inu vai. O le suamalie o le tasi papalama o le 5.5 kalama o le suka masani. O le togafitiga o aso taitasi ua fautuaina e oo atu i le 7 milligrams i le kilokalama o le mamafa,

Afai tatou te talanoa e uiga i le taumafataga Kremlin, ona le fautuaina lea e faʻaaoga soʻo se suka. E naʻo le faʻaaogaina o stevia i totonu o maʻalaʻau e pei o se faʻasalaga mulimuli e faatagaina.

Afai e te mulimuli i isi mea taumafa, e tatau ona e taulai atu i fautuaga a le fomaʻi ma mea e te manaʻo iai. E taua le mafaufau i le taua o caloric o le suamalie i le fuafuaina i aso uma, pe afai ei ai. I soo se tulaga, e le tatau ona e aʻafia ai i latou, talu ai e fai ma vaisu ma e ono aʻafia ai le tino.

O le fea e sili atu ona lelei le filifilia o suka e suitulaga i le gau o le mamafa?

Afai e manaʻomia e se tagata se mea suamalie mo le gau o le mamafa, ona lelei lea o ia mai le filifilia o filifiliga masani.

Maoaʻi, e ui lava i latou maualalo, ma o nisi taimi e leai se mea e maua ai le kalori, e mafai foi ona saofagā i le mamafa o le tupe maua.

E tupu lenei mea i le masani ma le umi faʻaaogaina. O se filifiliga lelei o le fesuiaiga o suamalie faalenatura ma le faʻaaogaina i ni pa pupuu ina ia le maua e le tino le taimi e faʻaaoga ai.

O le mea moni, e taua le mulimuli i le fua faatatau o le faʻaaogaina o se mea manogi ina ia le lelei ma aua nei afaina ai le tino.

I Rusia, e masani ona faʻaaogaina le meli nai lo le suka, aua e taatele ma taugofie. I le lalolagi i tulaga masani, o stevia o le taʻitaʻi.

Suka suka

O le suka suka o loʻo i ai le tamaoaiga o meatotino aoga ma minerale. E mafai ona faʻaaogaina uma i totonu o meainu suamalie ma meaʻai suamalie, pe a faʻaaogaina, poʻo isi ipu.

I foliga vaaia, e ese mai le suka naʻo le lanu, e matua lanu enaena. O loʻo i ai se malosi malosi o le tioata e tofo ai.

O le mea e leaga ai, e faigata ona maua se suka enaena i luga o fata o faleoloa. 100 kalama o le oloa e aofia ai 377 calories, e leʻo ese mai masani, o lea e le mafai ai ona e 'ai tele.

O se fualaau suamalie. E sili ona lauiloa ma o lea e maua ai i le tele o faleoloa i le initaneti poʻo le supermarket.

E masani ona i totonu o le matagaluega mo le maʻisuka. E le afaina ai caries ma e leai se aafiaga le lelei pe a faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Ae peitai, o lenei sui e sili atu ona faʻaaogaina e le maʻisuka, nai lo le le maua o le mamafa, talu ai ona maualuga lona maualuga o le kalori nai lo le suka masani ma e 399 kalori i le 100 kalama.

O Stevia o se suamalie moni lava lea e sili ona lauiloa i le lalolagi atoa. O laulaʻau o le vao e maua mai ai le suamalie e toetoe 30 taimi sili atu i le suamalie i suka masani.

Afai o tatou talanoa e uiga i le upusii, ona 300 taimi sili lea ona suamalie. O le aoga sili o le stevia o lona maualalo o le kalori, e le silia le 18 iunite i le 100 kalama.

E maua i ituaiga eseese, lea e mafai ai ona faʻaaoga i ipu ma vai. E le gata i lea, e masani lava ona faʻavae i luga o stevia, e mafai ona e maua ni suamalie ma meaʻai ua saunia.

Agave Syrup

O lenei siva e tusa ma le tasi ma le afa taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. Ae o lona faasinomaga igoa e maualalo, lea e le mafua ai ona osooso malosi i le toto kulukose.

O le sua gase e faʻaleleia ai le gataifale, e maua ai se lagona toʻafilemu ma aveesea ai le malosi mai le tino.. O lona kalori o le 310 kalori i le 100 kalama.

Maple syrup

O lenei suamalie e sili ona lauiloa i Amerika, lea e faigofie ona maua. I faleoloa a Rusia, o le mauaina e mafai ona faigata.

O lenei syrup e le faʻaumatia ona aoga aoga pe a maeʻa togafitiga vevela. Naʻo le itiiti ifo o le sui lenei o se tau maualuga. O lona kalori i luga o le 100 kalama o le 260 kalori.

Fualaau aina

O le faaaogaina o fualaau mamago nai lo le suka o se fofo sili lea. Falaʻau tipi, pea ma apu, vine, aso, palu ma apricots malogo e mafai ona faaopoopo i le meaai.

E mafai ona e faʻaaogaina uma i se isi pepa, ma faʻaopopo i ipu poʻo pusa. Peitai, 100 kalama o fualaau mamago e tusa ma le 360 ​​calories, o lona uiga, o le 'ai ia i latou e tatau ona tapulaa.

Tulaga Faatonuina ma Lapataiga

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O le masani o le suka masani i aso taitasi mo se tane e 9 teaspoons, ma mo se fafine - 6. E le gata ua faaopoopoina e le tagata lava ia, ae o le mea foi na faaaoga e le gaosiga o oloa na faʻaaogaina.

Ae o mea suamalie, e masani lava o la latou vailaau o loʻo faʻaalia i luga o le afifi ma e tusa ma le 20 papa.

E tatau ona faʻaeteete i le latou faʻaaogaina, e mafai ona latou faʻaseseina ai le mafaufau ma faia ai se manatu e tatau ona maua e le tino le kulūkose, ma i lona toesea, o loʻo faʻalauteleina le malosi o le manava i le lumanaʻi.

Ole fuainumera o mea masani e tatau ona fuafua e faʻatatau i luga ole latou kalori. E taua e le afaina le tino i le fualaau. O lona uiga, e tatau i se tagata ona iloa le fua i mea uma.

O fea e sili atu le faʻaaoga o le suamalie mo le paʻu mamafa? O le tali i le vitio:

E mafai ona maua se aofaiga tele o suka i o tatou taimi. Ma o lenei foi e faatatau i gaioiga ma auala masani. O le mea lea, e mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava le suamalie sili ona lelei. Ae ua fautuaina e faia se filifiliga faatasi ma se tagata tomai faapitoa.

E mafai ona suia le suka i le taumafataga Kremlin?

O le Kremlin meaai e talafeagai mo tagata e mananao e aveesea le mamafa e aunoa ma le tuʻuina atu o meaai lelei. O lenei faiga e maua ai se tino lelei i le tausisia o tulafono.

A o le i faagasolo le faagasologa o le lafoaia, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻailogaina. O le meaai o meaai e aofia ai se vaega itiiti o meaai maualuga.

Ona o lenei mea, ua paʻu ai le maualuga o le toto toto ma ua gaosia lelei le teuina o gaʻo i totonu o le tino.

O le taunuuga o le matelaina e mafai ona vave lava ona iloa, ae e taua le mafai ona pulea ou manaʻoga gastronomic. O oloa taʻitasi o loʻo faʻaalia e se numera patino o iunite masani (c.u.), lea e tutusa ma suauu gaosi mo le 100 g o meaai.

Faailoga ma le faʻailoga

O le taumafataga Kremlin e sili ona talafeagai mo i latou e fiafia e 'ai ma le loto momomo, ae manaʻo e aveesea le mamafa e aunoa ma le fia ai. O le tino e le mafai ai ona 'ai i soo se taimi o le aso e leai se calorie faigata.

O le tele lava o taimi, o se taumafataga e faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai se taimi e le masani ai galuega, e pei o meaai e maua ai se meaʻai i le taeao po o le tuai. E le gata i lea, o lenei metotia e filifilia e tagata fiafia i meaʻai aano, tagata soifua maloloina lelei oe mananao e faʻavave vave ma faigofie ona faʻaitiitia le mamafa o le tino i se vaitaimi.

O le lisi faigofie e faigofie ona fetuunaʻi i soʻo se tulaga maualalo. Nai lo le squid, anufe ma le siva, e mafai ona e faʻaaogaina aano o moa, iʻa e le taugata ma pulou, lea e mafai ona maua i soʻo se faleoloa. O fualaau faasaina e maloloina, o lea e tumau ai le tagata mo se taimi umi.

Ae e taua le mafaufau o le Kremlin taumafa e faʻaseseina:

  • I le taimi o le maʻitaga ma le susu,
  • I le tamaitiiti ma le talavou,
  • I faʻamaʻi masani o le ate ma fatuga,
  • Afai ei ai se faaletonu o le gastrointestinal tract,
  • Maʻi faʻafitauli matuia o le tino.

E tatau ona lafoai mea taumafa paleni pe afai e faʻalavelave le tino atuatuvale, o le tino e afaina ai suiga o le hormonal. Mo tagata ei ai mafaufauga, o lenei filifiliga o mea taumafa meaai e le aoga.

O mea le lelei o le auala e aofia ai le mea moni e faapea, o le protein i meaai tetele e mafua ai le tele o le faaleagaina o le polokalama urinary, ma faateleina ai le lamatiaga o maa i le gallbladder ma fatuga.

Talu ai o le fiva e masani lava e le o se vaega o le taumafataga, o le maʻi e masani lava ona i ai le malosi ma isi faafitauli ma le faʻaogaina o meaʻai. I le iai o pathoces o le gastrointestinal tract, o se faʻalavelave e mafai ona atiaʻe.

Talu ai ona o le teenaina o meaʻai gaʻo e mafua ai ona paʻu i le toto suka, o lenei taumafa e le fautuaina mo tagata e ono faʻalavelave le faʻavaivai.

Ituaiga o meaʻai Kremlin

E lua ituaiga metotia mo le aveesea o le mamafa. O le filifiliga muamua e filifilia pe afai e te manaʻo ia vave vave ma tasi le taimi e le toe maua ai kilokalama faaopoopo. Mo le mauaina o se mea tumau tumau ma tumau, latou te faʻaaogaina le ituaiga lua o taumafataga Kremlin, lea e mafai ona faʻaaoga mo le tele o tausaga e le afaina ai le tino.

O taumafa vave ma taimi pupuu e manatu mamafa ma lelei. I lenei auala, o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ua faʻaaoga e gata i le 20 iunite. Latou te 'ai i lenei auala mo le lua vaiaso, mulimuli ane ua faaopoopoina le 5 iunite o gaʻo i le fitu aso.

O le vaiaso muamua e aofia ai le faʻaaogaina o aano o manufasi, iʻa, fuamoa, ona o le pauka, tamato, ma kukama. O le vaiaso lona tolu e aofia ai paʻu ma pipi. A maeʻaeʻa ona ausia le mea e manaʻomia, o le faasolosolosolo lava ona maualuga le masani o gaʻo i le 60 g, e mafua ai ona eseese le taumafataga.

  1. I le ituaiga lona lua o mea taumafa, e oʻo atu i le 40 iunite o meaʻai gaʻo. E le gata i lea, e mafai ona e auai i taʻaloga, ae o le le maua o le mamafa o le a faʻagesegese ma i se taimi malie.
  2. O lapisi e mafai ona faia i soo se ituaiga, ae e tatau ona e teena le suka ma le masini i se mea e gata ai.
  3. I le oʻo atu i le mea e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le numera o iunite. E taua tele le filifilia o le fua saʻo o le mamafa o le mamafa, e taulaʻi i le faʻalavelave, uiga o le tino ma le i ai o faamaʻi.

E taua le mafaufau o le filifiliga muamua o le vave faʻaitiitia o le mamafa o le pa'ū ua manatu faʻavavevave ma sili atu ona malosi, faatasi ai ma lenei mea taumafa o loʻo tuʻuina atu le tino i se tulaga o le kososis. Ona o lea mea, o le tagata maʻi atonu e iai se manogi le lelei o le acetone mai le gutu, ma o se taimi le fiafia e mafai foi ona aliali mai i le ootoga tautala.

I lenei vaitau, e masani ona fautuaina e faʻamama lou gutu ma inu le itiiti ifo ma le lua lita o le inu vai inu i le aso.

O le a le mea e faʻatagaina e 'ai i le mataupu i le Kremlin diet

O vaiaso muamua e lua o loʻo i ai ni meaʻai faʻatau. Mo faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻaaogaina aano o manufasi, iʻa, fuamoa, o le ituaiga lona lua o mea taumafa e aofia ai foi le sisi, cheese, kefir, oloa susu. Mo le suamalie, taofi poo meaʻai e saunia e faʻaaogaina ai le faʻamafa o le oat, le fiva poʻo le solatini faʻava.

E tatau ona e malamalama o le Kremlin meaai ma mea suamalie e le masani ona fetaui. E le fautuaina ni mea suamalie, pe a latou saofaga i le atinaʻeina o mea ua fai ma vaisu. I tulaga ogaoga, e mafai ona suia le suka i le stevia i laulau ma oloa e faavae i luga.

Ole fua ole aso e le sili atu ma le 30 g o le saito po o le lala oat, lea e faʻafefiloi i le taumafataga i ni gaʻo papaʻi, e amata ile tasi teaspoon. E amata ona latou faʻasalaga pe a mafai ona latou faʻaumatia ni paʻu faaopoopo. O keke falaoa e faia mai falaoamata ulaula, lea e aveesea ai le suavai le talafeagai ma maualalo ai le cholesterol. I se isi itu, e faʻaaogaina le falaoamata o sana.

I le avea o se vaega o se taumafataga, e tatau ona e lafoai:

  • Sahara
  • Meli
  • Faʻatau oloa
  • Macaron
  • Fuga
  • Pule
  • Kash,
  • Meainu suamalie suamalie,
  • Sweets.

I le taimi nei, o le taumafataga e maua ai aso anapogi e mafai ona e togafitia oe lava i mea faasaina, ae o le aso e sosoo ai e tatau ona e usitaia tulafono.

Afai e faia mea uma e tusa ai ma fautuaga, e vave ona faʻaaogaina le tino, ma le mou ese atu o le sipuni.

Fautuaina o meaʻai

A fesiligia pe mafai ona suitulaga le suka i luga o le Kremlin, e tali mai fomaʻi i le ioe. Ae e taua le aua nei faʻaleagaina le suamalie, e tatau ona faʻaaoga pe a talafeagai, pe a le inu meainu poʻo ipu e aunoa ma le suamalie.

E tatau ona faʻamautinoa o le suauu i luga o le Kremlin e le aofia ai le fructose, sucrose, lactose. Aspartame e leaga tele ma e le talafeagai i taimi o le paʻu o le mamafa. E leai ni tapulaa i le masima, ae e fautuaina pea e 'ai le masini e leai ni mea, aua o lenei mea e fesoasoani e taofi le tele o vai i le tino.

I le taimi muamua, e te le manaʻomia le aofia ai fualaau faisua ma fualaauʻai i le lisi, aua o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le aofaʻi o gaʻo. A maeʻa vaiaso e lua, ona faasolosolo malie lea ona faʻafefeteina le meaai i le daikon, lettu, kukama, tamato, meaʻai. Ma le isi, e mafai ona e alu i luga o meaʻai gaʻo.

Mo le leai o meaʻai i totonu o le tino, e tatau ona e inuina se vailaʻau faʻamalosi e aofia ai le magnesium ma le potassium. O le fua o vitamini e tatau ona faateleina.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le taumafataga a Kremlin.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Mea suamalie mo se taumafataga: o le fea e filifili

Soo se taumafa e masani lava ona tele ni fesili e uiga i le faaaogaina o suka. O le meaai a Ducan, lea o le a tatou talanoa i ai i le taimi nei, talu ai ona o le manatu o le faaaogaina o le suka i meaʻai, e leʻi pasi ai lenei mataupu.

Seʻi o tatou amata i mea taua ma mea taua o le 'aiina o meaai, faatasi ai ma le filifilia o meaʻai ma gaʻo.

E faʻapefea ona matauina le taumafataga a Kremlin? Tulafono faavae

E faʻapefea ona matauina le taumafataga a Kremlin? Tulafono faavae

Afai e te filifili ma le mausali e faʻaaoga le Kremlin masani lauiloa mo le mamafa o le mamafa, ona tatau ai lea ona muamua faamasani oe lava i ana tulafono. Soo se mea faitino i luga o se mataupu taua e pei o meaai, a le o le a le maua ai ni auga taua, pe mafua ai foi se faalavelave i le soifua lelei. Kremlin faʻaalia fua o meaʻai e fia miliona miliona fafine.

tusiga:

Fautuaga lautele a le Kremlin taumafa - mea e tatau ona e iloa muamua

  1. O le mea sili e manaʻomia ile taumafataga Kremlin - e ui i lea, e pei lava o isi, aʻo le i tausia e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega atoa.

Ia, pe afai e mafai ona e faia se feutagaiga i le tagata tomai faapitoa i mea taumafa - e mafai ona ia faʻafetaui au mea taumafa i lenei taumafataga, e faʻavae i luga o le setete o lou soifua maloloina, tino, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, allergies ma isi.

Afai ei ai soʻo se faʻamaʻi, faʻafitauli faʻaletonu soifua maloloina, vaivaiga, le manino le faʻaalia o faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o ni faʻafitauli o le soifua maloloina, e le mafai ona e faʻaaogaina le Kremlin, e oʻo lava i faʻamalamalamaga o tulaga uma ma le fomaʻi, pasia se suʻega atoa, togafitiga.

Ona o le mea moni e faapea i le taimi o le Kremlin taumafa o le ae faʻaaogaina atili ai meaʻai protein, mo le galue malosi o fatugaʻo, cardiovascular system, intestines, o le puipuia o maʻa fatu, inu i aso uma le tele o vaiinu mama (e le o le carbonated, e aunoa ma ni mea faaopoopo ma mea suamalie).

O le tele o vai mo le inu e tatau ona le itiiti ifo i le 2.5-3 lita i aso uma. E sili atu le ave o le vai fagu, pe inu vai mai se faamama o le fale. I le Kremlin meaai e le mafai ona e faʻamalosi, vavae ese mea o kalori i lau lisi, ao faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

O meaai e tatau ona manaia, talafeagai ma faamalieloto ina ia e le o iai pea se lagona o le fiaaai.

  • O le aofaʻi o meaʻai i totonu o mea taumafa e le tatau ona itiiti ifo i le 40 iunite masani i aso taitasipe a faʻapea e ono tupu le ola maloloina.
  • E sili atu ona lelei gaʻo gaʻo i fualaau, vine, fatu, fuālaʻau fou.

    O nisi taimi e mafai ona e gafatia le 'ai o fualaʻau, fualaʻau, faʻapea foʻi ma ipu pateta. Aua e te onosaia le fiaai mo se taimi umi - e tatau ona e 'ai i le taimi lava e te manaʻo ai e' ai. O se taimi umi o le fiaai e masani lava ona taitai atu ai i le malepelepe i le taumafataga.

  • E tatau ona kuka meaai na o na oloa e faatagaina e le Kremlin meaai, ma aloese mai le taumafaina o mea faasaina.
  • Mai falaoa ma mea e gaosi ai falaoa, lea e aofia ai le falaoamata paʻepaʻe, e tatau ona faʻaaoga atoatoa.

    Pe a faʻatau mai faleoloa, faigofie meaʻai i le faleoloa, faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga - pe oi ai "mea lilo" o gaʻo, sugars, flavorings ma lanu, suauu gaʻo i totonu oi latou. Aua nei faʻatau sau sauniuni, ketchup, fualaau faisua, meaʻai e leʻi maeʻa.

    I le mulimuli i le taumafataga a Kremlin, e tatau ona e 'ai atili meaai fiber-tamaoaiga: fatu laulaau, fualaau lanumeamata lanumeamata ma greens, avocados. E mafai foi ona e avea fiber e avea o se mea faaopoopo faaopoopo.

  • Ona o le mea moni o le mulimuli i le taumafataga Kremlin, e mafai e se tagata ona maua le vaivaiga vaivai ona o se faaitiitia o le aofaiga o fualaau aina ma fualaʻau aina, ua tatau ai mai aso muamua o le taumafa ave se vitamini-minerale ogaoga (sili atu nai lo fale). Vaʻai se fomaʻi e uiga i le filifilia o vitamini.
  • Talu ai ona o le tino o meaʻai e sili ona taua Vitamin C, e tatau ona e 'ai atili mea taumafa o loʻo i ai i ni mea tetele: sauerkraut, letus, ate, currants, fualaau suamalie, tamato, sorrel, fugalaau, radishes, strawberries, gooseberries.
  • Aua nei galo faamalositino, galue malosi i le faagasologa o le faʻatinoga o le Kremlin taumafataga. E talafeagai lenei mea mo le faʻagaoioia o le inumaga ma le polokalama urinary, faʻapea foi ma le paʻu e maua ai le elasticity ma le leo.
  • O fea e maua ai le mamafa o meaʻai i mea taumafa? Laulau Vaevaega

    Ina ia mafai ai e le au mulimuli i le Kremlin ona 'aina faigofie i le lalolagi o oloa gaosi, filifilia naʻo le sili ona aoga mo a latou meaʻai, laulau faapitoa o le taumafataga a Kremlin, o fea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le gaʻo o le carbohydrate i totonu o oloa sili ona lauiloa, ma a latou kalori. O le aofaʻi o gaʻo i totonu o laulau o le Kremlin e maua i iunite faʻasalaga (1 gram o carbohydrates mo le 100 kalama o le oloa).

    Matou te faia le lisi. O tulafono o meaʻai mo le taumafataga Kremlin

    • E pei ona matou taʻua, o le faʻaaogaina i aso taʻitasi o mea inu gaʻo mo se tagata e manaʻo e leiloa le mamafa e tatau ona faatapulaaina 40 iunite masani.
    • Mo se tagata ua maeʻa lona mamafa, ae manaʻo e tausia se faailoilo o lona mamafa ausia, o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le aso ua faʻaumatia e le tatau ona sili atu i le 60 iunite masani.
    • Le tele le faʻamalosi o le tausinioina o le Kremlin e faatatau i suka, suamalie, meaai gaʻo-mauoa (falaoa paʻepaʻe).
    • Afai o se vaega o aano o aano o manufasi, o se aano o aano o manufasi e leai ni vaega masani e tusa ai ma le laulau, o le mea lenei e le o lona uiga e mafai ona e 'aina umae oo atu i le tele kilokalama i le aso. E tatau foi ona iloa le mea inu e uiga i le ava malosi - e mafai ona e aveina, ae i le faia tatau. E le gata i lea, o le ava malosi e masani ona faaosofia ai le faateleina o le tuinanau, lea o le a mafua ai ona malepelepe le taumafataga.
    • I le aluga o taimi, o le ae matauina o le lagona o le fiaaai ua matua faʻaitiitia, ma o le tele o meaʻai e 'aina i le aso e faʻaititia. Faʻaauau le taumafa, mulimuli i tulafono, ae leai se mea - aua le toe vavaeina.
    • Ma o ipu e foliga mai e fou ma leai se aoga ia te oe, faaopoopo i ai se vaega laitiiti lanu, totoa, totisini, galati, aniani, pepa eseese, horseradish.
    • E pei o se meaʻai, e tusa ai ma le taumafataga a Kremlin, e mafai ona e faʻaogaina se tupe itiiti nati ma fatu, olive, fuamoa ua afifi, keke falaoa falai (e aunoa ma le falaoamata), meaʻai ua tunu ma le kukama po o le greens, shrimps, fasipolo mata, fualaau mata mata.

    O le a vave ona latou le maua le mamafa i le Kremlin, ma o le a le umi e tatau ona matauina?

    O le faʻaitiitia o le mamafa i se taumafataga Kremlin e mafai 5 i le 8 kilokalama i le vaiaso. Ae o sea ituaiga mea taumafa e tatau ona togafitia lelei, aua le taumafai e faʻamalosi mea tutupu, ma faʻatapulaʻaina au mea taumafa. O le mamafa o le mamafa o le paʻu e afaina i le soifua maloloina.

    E le gata i lea, o le vave ona lafoina nisi pauna e le mafai ai e le paʻu ona maua se leoma e mafai lava ona ia sisi. Le tele togi mamafa mamafa i le Kremlin - mai le 2 i le 4 kilokalama i le vaiaso.
    A o le i ai se meaai e tatau ona e mafaufauina oe, tusi lou mamafa i se api.

    O le mamafa e tatau ona faia i aso uma i le taeao, pe a maeʻa le taeao, tusia faʻamaumauga i le api lavalava. Paʻu o le mamafa o aso uma e le tatau ona sili atu i le 300-400 kalamaa leai o le meaai e le maloloina.

    O le a le tele e mulimuli ai i le taumafataga Kremlin i le taimi - o se fesili a le tagata lava ia, ma e leai se tali e tasi. E faalagolago, muamua lava, i Ua e ausia lou tulaga maualuga?, poʻo o loo agai pea i luga. E faʻalagolago foʻi i lou lelei ma lou ola maloloina.

    I le faʻamuamua, o se tagata soifua maloloina e aunoa ma se faʻasolega e mafai ona faʻaaogaina lenei taumafataga e tausi ai a latou lava mamafa i le umi latou te manaʻo ai. O le faʻatinoina saʻo o meaʻai uma o le soifua maloloina o le a aloese mai faʻalavelave ma le faʻaleagaina o le soifua lelei.

    O se faʻataʻitaʻiga mo tagata e tausisia le taumafataga a le Kremlin fomaʻi lauiloa, o le fomai tipitipi o le mafaufau o Leo Boqueria - mo le silia ma le luasefululima tausaga sa ia 'ai e tusa ai ma le faiga o le Kremlin diet, ma lagona lagona lelei, maua o se tino lelei, maualuga ma lelei le soifua maloloina.

    Lapataiga Taua mo le Kremlin Diet

    1. Mo le tele o tausaga, ua maua e lou tino se seti o meaʻai mai meaai, e aofia ai le tele o mea inu.

    Ona o le faatapulaaina o lenei aofaiga i le 40 iunite masani i aso taitasi, e mafai e le tino ona tali atu vaivaiga, vaivai, vaivai, tuinanau i le atuatuvale, lapataiga, pasi. Ae, o le taimi lava e faʻaaogaina ai le tino i lenei taumafataga, o le a toe foʻi mea uma i le masani.

    O lenei taumafa e le o se mea leaga e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. O le mea moni o lena mea i le gaioiga o le faʻapalaina o le protein, o le tele o tino o le ketone o loʻo i totonu o le tino. O nei tino e mafai ona mafua ai le inupia o le tino, ma o lo latou taua tele i le tino e mafai ona afaina ai le ola maloloina.

    O le pona Ketone o le kososis, o ona faailoga o foliga mai o se manogi faapitoa o le acetone ma se tofo i le gutu. Afai e te matauina le i ai o se manogi masani o le acetone i lou gutu, e tatau ona e taofi lenei meaai, ma ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

    Kremlin taumafa: fautuaga faʻapolofesa ma faʻailoga

    O le lapataiga a le website Colady.ru: o faʻamatalaga uma ua tuʻuina atu mo naʻo le faʻamatalaga, ma e le o se faʻamatalaga faafomaʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina se taumafataga, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

    Fetufaai ma au uo ma fua le tusiga:

    Lolomi ...

    Kremlin meaai. Laulau atoa. Filifili mo le vaiaso. Faʻamatalaga e uiga ia i latou na leai se mamafa i se ata

    Kremlin meaai savali i le salafa o le lalolagi mo le tele o tausaga. E faitau miliona tagata i le salafa o le lalolagi ua nonofo ma faaauau ona nonofo i luga o le Kremlin. O le a le meaʻai e tatau ona faʻamauaina? I le taimi muamua, o le taumafataga na vavaeina ma faʻaaogaina. Pailate Amerika ma tagata vaalele ia fetaui lelei.

    Faʻamatalaga faʻatautaia vave:

    Na ia mauaina mulimuli ane le faalauiloaina ma vave maua ai se autau o soo. O le Kremlin taumafa e taʻua ona o le mea moni na faʻataʻitaʻiina e sui o le pulega a le taulaga a Moscow ma latou faʻamaonia lona aoga. O se tasi o taitai aloaʻia na iloa le aafiaga faavavega o le taumafataga - Yuri Luzhkov.

    O mataupu faavae o le Kremlin taumafataga

    O le toatele oo tatou tagata e fiafia i meaai, muamua lava, aua oi latou e leiloa le mamafa e le tatau ona latou taofia mea uma, ma e mafai ona latou 'ai meaai aʻo leʻi oʻo i se lagona o le nofo fiafia.

    I le taimi o le taumafataga e mafai ona e faʻaauau 'ai sausago, iʻa, meaʻai, ma inu inu ava, lea e faʻasaina e le tele o meaʻai lauiloa (silasila i le fuainumera o mea taumafa i le aoga o 2017).

    O le Kremlin meaai e amata ona galue pe a fai meaʻai tele o le faʻaititia o mai ma meaai gaʻo. Talu ai ona o le masani masani o le gaʻo, o le tino e amata ona maua mai le malosi mai faleoloa o gaʻo oi totonu o le tino.

    Ina ia amata ona paʻu le tino, i le lua vaiaso muamua o le a e manaʻomia 'aua neʻi' ai e sili atu ma le 20 g o le suka i le aso.

    E mafai ona e faʻatatauina i latou i le faʻaaogaina o se laulau faapitoa faapitoa o le Kremlin, lea o le a matou tuuina atu mo lou faigofie ile laʻititi. A maeʻa le 2 vaiaso, e mafai ona e faʻalauteleina le taumafa ao leʻi 'ai 40 g o le suka i le aso.

    Ma a maeʻa ona tuʻu le taumafataga e tausia ai le mamafa e le sili atu ma le 60 g o le suka gaʻo i le aso.

    O loʻo faʻamafaʻi e faatonu o le faitotoʻa: o le aoga o lenei taumafataga e faʻamaonia pe a fai e faʻalauteleina le gaioiga faaletino. Ua matou saunia mo oe se seti o lesona vitio mo le mamafa o le paʻu i vaega o faafitauli. O loʻo maua e aunoa ma se totogi i la matou 'upega tafaʻilagi. Kiliki le ki lalo (tatala i se faamalama fou).

    E mafai ona e 'ai e pei lava o oe. O lenei mea, e mautinoa lava, o le a sili ona faʻamalieina le tele o le toesea o le mamafa. Peitai, i lenei mataupu e tatau ona e iloa le fua. Afai e te 'ai ni nai pauna o meaai faʻatagaina i le aso, ona le mafai lea ona aoga le leiloa o le mamafa.

    Taumafai e aua le fafaga. Taumafai sina vaega itiiti o meaai faatagaina ma faʻatali se taimi. Afai e faʻaauau pea ona faʻasauā oe i le fiaaai, ona e 'ai atili lea. Aua e te pasi pe solomuli puipui o le manava.

    Taumafai foi e 'ai e le sili atu i le 3-4 itula ao le i moe le po.

    E tatau ona e vavaeeseina mai le taumafataga nisi ituaiga o meaai, e aofia ai pateta, falaoamata falaoamata, falaoa, araisa, suka, suamalie. Taumafai ia aua nei faʻamaloina se mea, aʻoaʻo e inu lauti e aunoa ma le suka ma suamalie. I tulaga ogaoga, faʻaaoga mea suamalie (vaai pe faapefea ona filifili se mea suamalie).

    Faatagaina e 'ai iʻa, sisi, fuamoa, aano o manufasi, fualaau faisua ma isi tau maualalo. I luga o le laulau e mafai ona e mauaina oloa o loʻo taugofie ai.

    Sausa, sausage, sausage e tatau ona saili mo le maualuga. O sausaisi laiti e tele naua mea manogi ma vailaʻau, o lea ia 'ai ma le faʻaeteete i ia oloa.

    Afai e te manaʻo e maua le mamafa, ona faʻaaoga lea sili atu ma le 60 iunite i le aso.

    • Breakfast: 2 fuamoa ua kuka (2 points), 100 g sisi (1 point), lauti poo le kofe e aunoa ma le suka (0 points),
    • Taʻaloga: moa 200 g (0 points), kukama ma le salamata tomati 200 g (7 points), vai pateta (3.5 points),
    • Taumafa: 200 g sisi (2 points),
    • Taumafa: pulu mata lanumeamata (6.5 points), steak (0 points), lauti e aunoa ma le suka (0 points).

    Aofai: 22 points.

    Lua aso:

    • Breakfast: fualaau lua-fuamoa falai (1 point), sose (0 mau), lauti poʻo le kofe e aunoa ma le suka (0 points),
    • Taʻaloga: mushroom soup (15 points), 2 kukama (3 points), lauti e aunoa ma le suka (0 points),
    • Taumafa: pumpkin puree (4 points),
    • Taumafa: meaʻai tausami 150 g (1 point), kulimi (3 points).

    Aofai: 27 mea.

    Aso Tolu:

    • Breakfast: omelet mai fuamoa e lua (5.7 points), lauti poʻo kofe e aunoa ma le suka (0 points),
    • Taʻaloga: falanu po o tao tao (0 points), faʻasaina i le suauʻu suauʻu (5 points),
    • Taumafa: apu (9.5 points),
    • Taumafa: BBQ 200 g (0 points), 2 tamato (4 points), lauti (0 points).

    Aofai: 24.2 points.

    Fa aso:

    • Breakfast: kusi falaoa ma kulimi suamalie (4 points), fasi pepa o le soki (0 points), lauti poʻo le kofe e aunoa ma le suka (0 points),
    • Taʻaloga: susu i le moa ma le fuamoa (1 point), zucchini fried (4 points), lauti (0 points),
    • Taumafa: salati ma le suka (4 points),
    • Taumafa: aano tao tunu ma falaoamata falaoamata (6 points), se ipu malamalama mamago (1 point).

    Aofai: 20 mea.

    Lima lona lima:

    • Breakfast: fusi falaoa (0.5 mata), iʻa fagota (0 points), lauti poʻo le kofe e aunoa ma le suka (0 points),
    • Taʻaloga: pepa e fufuluina fualaau faisua ma aano o manufasi (11 points), o se vaega o le kuka e taoina (0 points), lauti (0 points),
    • Taumafa: se ipu o fualaau suamalie (7 points),
    • Taumafa: aano o manu fasi i le logo ata ma tamato (9 points), tea (0 points).

    Aofai: 27.5 points.

    Aso Lona ono:

    • Breakfast: sisi ua kuka (0 mea), 2 fuamoa ua kuka (1 point), lauti (0 points),
    • Taʻaloga: supo fualaau (16 'ai), se fasi keke falaoa (0 points), lauti,
    • Taumafa: meaʻai tausami (1 point),
    • Taumafa: fuamoa o le suamalie: gaogao, anufe, musele (12 points), lauti (0 points).

    Aofai: 30 mea.

    Aso Fitu:

    • Breakfast: omelet mai fuamoa e lua (5.7 points), sooga, (0 points), se ipu susu (4.7 points),
    • Taʻaloga: moa moa (0 togi), ate o le moa (1,5 points), silo (9 points),
    • Taumafa: sukaua free sugar (3.5 points),
    • Taumafa: moa grilled (0 points), letusi (2 pito), se ipu malamalama mūmū mūmū (1 point).

    Aofai: 28.4 points.

    Oʻuga o le Kremlin taumafa. Taunuʻuga o le Faʻasaʻo

    Faatasi ai ma meaai lelei, o le a amata vave le faagasologa o le leiloa o le mamafa. O le tele o le mamafa muamua o le tino o se tagata, o le faigofie foi mo ia le vaeluaina.

    Mo muamua 8-10 aso o le taumafataga, e mafai ona e leiloa le 5 kilokalama. Ma i le masina ma le afa e mafai ona e aveesea le 10-15 kilokalama.

    O taunuuga o lou pa'ū mamafa o le a faʻalagolago i lou malosi ma i lou naunau e maua se ata tusi.

    Rita, 29 tausaga:
    Faafetai i le Kremlin, na mafai ona ou le maua le mamafa. Sa ou nofo sao i luga mo le tusa ma le 2 masina. O le vaiaso muamua sa ou 'ai tele na ou maua ai le 18-19 mata i le aso. O nei mea e masani lava o aano o manu ma fuamoa, kusi falaoisi ma isi mea gaosi susu. Ona amata lea ona ia faalauteleina le lisi autu, ma taumafai e fetaui i le 30-35 points i le aso.

    Na vave vave ona pasi le Kilograms, ona fai siititi lemu, aʻo amata ona ou faʻatagaina aʻu lava nai meaʻai eseese. Ou te manatu o le lelei o le taumafataga o le toetoe lava a le lagona e oe le fiaʻai. Ioe, o nisi taimi ou te manaʻo ai i laʻau suamalie, ae sa mafai ona ou faʻafefe le leai o se tao i laʻu meaai. E le gata i lea, ina ua mavae le 2 masina sa masani ona ou 'ai e pei o lena, i le faitauina o manatu.

    Mo le 2 masina na ou aveesea ai le 15.5 kilokalama ma ou manatu o le taunuuga e ofoofogia.

    Inga, 35 tausaga:
    Sa ma nonofo i luga o le Kremlin meaai ma laʻu uo teine ​​mo le taimi tonu lava e tasi. E fiafia uma i latou i iuga. Na leiloa 8 kilokalama, o ia e 6.5 kilokalama. Ae i le amataga, o loʻu mamafa na maualuga atu nai lo ia.

    Sa ou fiafia i le taumafataga lea ou te leʻi i ai e tuu atoa ai le ava malosi. O se vaitaimi o aso malolo o le Eseta, ma e mafai ona matou gafatia se uaina. Ma e mafai foi ona latou 'ai fuamoa ma toetoe lava leai ni tapulaa.

    Olga, 51 tausaga:
    Tele meaai. Na ou iloaina e uiga i le nusipepa, vave ona tipiina au lava i luga o le laulau o oloa ma tioata, ma amata loa ona leiloa le mamafa. O aso muamua na faigata ai ona fai se lisi ma faitau mea uma. Ae ina ua maeʻa le vaiaso sa ou manatua uma igoa, ma e mafai ona faigofie ona avea au ma se lisi autu.

    Afai e te manao e togafitia oe lava i fualaau aina mo le malologa, ona fai lea o le taeao ma le aiga o le afiafi ou te taumafai e 'ai meaai ma le 0 points. O se mea alofa, ioe, e tatau ona ou lafoaia uma fualaʻau ma suamalie. Ae na leiloa 14 kilokalama i le 2.5 masina. Talu mai lena taimi, ua mavae le tausaga, ma ua le toe foi mai loʻu mamafa.

    E ui o lea ou te taumafai i nisi taimi e faitau manatu ma e le masani ona 'ai e pei o aʻu o se meaai.

    O le Kremlin diet ma le fatu o meaai:

    Tusi: Kremlin Diet. Meaʻai ma iʻa

    Anna Vishnevskaya

    Itulau: 28

    O le taumafataga Kremlin, o le aoga autu lea o se tapulaa aupito itiiti ma tapulaa maualuga, o le sili lea ona sili ona lauiloa ma sili ona lelei le polokalama o le leiloa.

    I totonu o lenei tusi o le ae maua ai fautuaga sili ona lelei mo ipu laiti-kapeti mai le taumafataga a Kremlin, saunia mai aano o manu, moa ma iʻa.

    Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai mea e faigofie ona e kukaina pe ae sau i le fale mai le galuega i le afiafi, ma mea o le a teuteuina lau laulau malologa. O fua taʻitasi e tuʻuina atu faʻatasi ma le faʻalauteleina o tekonolosi ma faʻamatalaga i luga o numera o y.

    u. i lenei ipu. Taumafa i le soifua maloloina - ma le maua le mamafa, ma o le tusi "Kremlin Diet" o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

    Bonus: se tusi mai le faasologa "Kremlin Cooking" - "50 o fua sili ona lelei" i totonu o le fale teu faamaumauga!

    Tuua Lau Faamatalaga