Goji Berries Against Diabetes

O se auala faigofie e foia ai se faafitauli e le o taimi uma e aoga. E le mafai ona aveesea le mamafa i le gaʻo ua gaoioi ma gaosia, ma le fofoina o le kanesa ma le kerosene ma molia i vibrations lelei o le vai. Ma o le toatele o tagata e malamalama lelei i lenei mea, ae a oʻo i se isi aʻoaʻoga pseudoscientific o loʻo folafola mai vave e faʻaumatia le faʻamaʻi, e mafai ona faigata ona teena le faaosoosoga ma talitonu.

Na tupu lenei mea i goji vine, lea na maua tele, ma, mo le tele o vaega, le lauiloa i Rusia i le 2014. O "fua o le ola umi," e pei ona taʻua e le tusitala o vine goji, e le gata ina umi le ola ma faaleleia lona tulaga, ae faapea foi le faatoilaloina o faamaʻi matuia e pei o le kanesa, toto maualuga, ma le maʻisuka. Ma afai o le fesili e uiga i le lelei o le olaga o tagata e faʻaaogaina goji i taimi uma e mafai ona tumau pea e le aunoa ona o le mataupu o le lagona ma le placebo, ona o le tuuaiga e mafai e le vine ona faʻamaloloina faʻamaoniga faasaienisi.

Goji vine ma le maʻisuka

Mo le taimi muamua, o le lelei o vine mo tagata e maua i le maʻisuka sa talanoaina i le silia ma le 10 tausaga talu ai. I totonu o le tusi ola Life Science, lea e aofia ai le vailaau oona, na maua ai taunuuga o uluai aʻoga e faaalia ai o goji vine e mafai ona maualalo ai le kulūkose o le toto.

O lenei talosaga na faʻamalosia e le finauga e faapea, i Saina, o fualaau goji na faʻaaogaina o se auala e faʻalauiloa ai le soifua maloloina nai lo le lua afe tausaga talu ai. O le mea lea, i le malamalama o le galu o le lauiloa o togafitiga Saina, lea na o gatasi ma le oʻo mai o vine goji i le maketi a Rusia, o le talitonuga i le mana faamalolo o vine na toetoe lava a le mafai ona faaleagaina.

O le toe foi i le Science Science statement, e taua le maitauina o le suʻesuʻega o le faasasaina o le suka i fua o vine e leʻi faia i totonu o tagata. O mea e suʻesuʻe ai o lapiti, ma i la latou tulaga, o le faʻaaogaina o goji na faʻaalia ai sina faʻaitiitia itiiti o le kulūkose o le toto.

Mata e mafai e lenei mea ona iloa ai atonu e fesoasoani le goji i tagata mamaʻi i le maʻisuka? Atonu. E moni, o lenei tulaga e tatau ona faamaonia faʻasaienisi. E mafai i le faʻavae o nei faʻamatalaga e talanoa e uiga i faʻamanuiaga faʻapitoa o le oloa? E leai.

Suesuega i aso nei

Saienisi le atinaʻeina o saienisi, ma o le a mafai ona faʻamaonia e isi tagata iʻuga paga o nisi suʻesuʻega. I aso nei, o le faʻalagolago i faʻamatalaga mai le 13 tausaga talu ai e uiga i faamanuiaga o goji mo lapiti e le faʻavalevalea e faatatau i lo latou soifua maloloina.

Ae o loʻo i ai le mafuaaga e talitonu ai i mea aupito lata mai na maua mai e le British Dietetic Association, lea na toe iloilo ai mea moni uma e uiga i goji vine o loo toe faia i le lomitusi, e aofia ai a latou faamanuiaga mo tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻamaumauga o suʻesuʻega mai le Peretania o loʻo faʻapea e iai le aafiaga o fua i luga o le pancreas, insulin ma le toto kulukose. Ae o lenei aafiaga o le itu tonu lava lea o le togafiti. O lona uiga, o se tagata e maua i le maʻisuka e masani ona ia faʻaaogaina goji i tua o togafitiga na faʻamatalaina e se fomaʻi e mafai ona maua ai le faʻafeagai tonu o le taunuuga o loʻo faʻamoemoeina - o le faateleina o le kulukose toto. O lenei aafiaga e faigofie lava ona faamatalaina: o vine goji e mauʻoa i gaʻo, aemaise o le fructose, lea, e pei ona tatou iloa, e afaina ai le maualuga o triglycerides. Mo le faʻatusatusaga, 100 g vine e aofia ai le 66 g o gaʻo, o le 100 g goji e 53 g, o lona uiga, o sina mea laitiiti.

O le mea lea, o faʻamanuiaga o goji vine mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e leʻi faʻamaonia pe faʻamaonia. Mata e mafai ona suia manatu o saienitisi pe a oo mai taunuuga o suesuega fou - o le a taʻu mai i taimi. E ui lava e mafai ona finauina e faapea o goji vine, e pei o soʻo se mea gaosi, e aoga i le faʻatapulaʻaina o doses, ae o le tele, ona o le tele o le fructose, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata uma e maua i le maʻisuka ma a leai.

O le a le aoga o goji vine mo le maʻisuka?

O lo latou faʻaaoga e le gata ina faʻaititia ai le suka o le toto. E i ai a latou aafiaga lelei i totoga o loʻo aʻafia ai i faʻamaʻi pipisi.

- faʻamautuina le toto maualuga,

- saofaga faʻaitiitia le toto cholesterol, lea o le a aʻafia ai le soifua maloloina o le tino cardiovascular,

- E fautuaina foi golani vine pe afai e te mulimuli i se meaai mo le paʻu o le mamafa,

- faʻamalosia le muso o le fatu ma maua ai le aoga o aʻafiaga o le tino vaaia,

- o se faʻalauteleina o le faʻamaʻi, lea e sili ona taua mo se maʻisuka i le tautotogo o le tautotogo,

- tausia o le faʻatinoina lelei o fatugaʻo,

- o vine goji e mafai ona faʻaaogaina fofo mo le atuatuvale, muamua-depressive tuutuuga, le mautonu, ia faaleleia le mafaufau,

- faʻatulagaina le faʻaogaina o le gaioiga ma faʻaaogaina e togafitia ituaiga uma o gastritis ma maʻi o le manava.

E tasi le selau karama o vine goji fou e 370 kcal. I le pasene pasene, suauu - gaʻo - gaʻo - fiber, taʻitasi, 68 -12 - 10 - 10.

O a meaʻai e fai e goji vine mo le maʻisuka?

I le faaopoopo atu i le 19 amino acids o loʻo i totonu goji vine ma, e tatau ona maitauina, o nisi o ia mea e seasea lava, i totonu ia te oe e mafai ona e maua ai le calcium, iron, zinc, phosphorus, copper. Ma o lenei maota matagofie foi ua i ai lona fatuga o se mea e le masani ai e pei o le siama. Na maua e ia le lauiloa tele ona o lona malosi e tau ai le kanesa. Ma e leai se isi oloa o gaosiga o laau, sei vagana ai goji vine, e le mafai ona maua siama.

O le peta-carotene o loʻo aofia i totonu o vine e mafai ai ona faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le vaʻaiga, e pei o se faʻasologa. Ma oi latou o se tui sili ona lelei, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina e aveese mea leaga mai le tino.

Afai o le avanoa e faʻatau ai fualaau goji fou toesea, mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le mea mamago.

O se laulau lautele o meaʻai e aofia i le selau kalama o vine mama.

Fats5.7
Oona suamalie1.1
Squirrels10.6
Carbohydrates21
Suga17.3
Sodium24
Kalaku112.5
Omea8.42
Fiber7.78
Vitamin C306
Carotene7.28
Amino acids8.48
Mimine0.15
Polysaccharides46.5

O a ni aʻafiaga aʻafiaga e mafai ona tupu i ni goji vine i le maʻisuka?

O se tasi o aʻafiaga o le 'ai o vine goji o le tiga o le tino. Pe a foliga mai, e tatau ona e fesuiaʻi i togafitiga ma le sua mai vine, ma taofi le faaaogaina o vine mamago.

Ina ia aloese mai le le mautonu, lea e mafai ona tupu ma le faʻaaogaina o goji vine, e tatau ona sui le taimi e faʻafeiloaʻi ai i le taeao po o le taimi o le aoauli.

O le faʻaalia o se faʻafefe o le faʻalavelave o le uiga lea o i latou o loʻo mafatia mai faʻamaʻi pipisi mai lala eseese.

I nisi tulaga, o le le fetaui o le togafitiga o fualaau faasaina ma le faaaogaina o vine goji e lauiloa. E moni lava lenei mea mo fualaau oona e maua ai le toto suka pe faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga. O le mea lea, e fautuaina e amata ona tago i fua ma tootoo.

E faʻapefea ona 'ai fatu o goji i le maʻisuka?

O le taumafa masani i aso taitasi o goji vine, e tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa, e mai le 20 i le 30 fua i le aso. E mafai ona e faʻaaogaina i auala eseese.

I le lauti: sasaa le tolu i le lima gaʻo 200 ml o vai inu. Faʻamamago ma manaia.

I le avea o se faʻaopoopoga mea taumafa: faʻaopopo ni nai vine goji i le taeao o le yogurt poʻo le falaoa.

E mafai ona e faimamago fua, e aunoa ma se mea.

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiina o taualumaga poʻo togafitiga goji, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Goji Berries

Goji vine po o le wolf fualaau (e leai ni mea oona), o fua o ituaiga e lua o laau totino o loʻo i ai i le aiga o le nightshade, Chinense Lycium ma Lycium barbarum (Dereza vulgaris). O nei fua laititi e ola i luga o vao e mafai ona ausia le 1-3m i le maualuga. Ua matutua i latou i itu o Himalayan o Tibet, Nepal, Mongolia ma nisi vaega o Saina. O fugalaau e lanu viole, o vine o moli-lanu mumu, lautele ma matua faʻapitoa. O fua e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete, a le o lea o le a latou paʻu'ū. Ua faʻatagogo togalaau ma faʻaaoga e pei o vine. O le faʻagasolo malie o le faiga o le vevela i le maualalo o le vevela e faia e puipuia ai meaʻai. I le tele o atunuu o le lalolagi, o vine o goji ua faʻaaogaina, i Saina, o laʻau goji e faʻaaogaina i le lauti ma le paʻu i vailaau masani a Saina.

Sa faʻaaoga e le Saina goji vine mo le tele o seneturi e togafitia ai le tele o faʻafitauli o le soifua maloloina, e pei o le maʻisuka, kanesa, hyperlipidemia, faamaʻipatitis, thrombosis, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, male le mafaufau ma maʻi o le matua. O mea e puipuia ai le matua ma le antioxidant o goji vine e matua talisapaia, ma o nei fua e fafagaina ai le toto ma e mafai ona faʻaaogaina e avea ma tonic mo fatugaʻo, ate ma mama.

O fualaau goji e aofia ai peta-carotene, zeaxanthin, polysaccharides, vitamini A, E, C, B1, B2 ma le B6, flavonoids, amino acids, elemene, calcium, iron, potassium, selenium ma le sine.

Sauniuniga saogalemu

O vine goji e tatau ona aloese mai tina maitaga ma tina tausi maʻi, talu ai e leʻi lava ni suʻesuʻega i lenei itu e uiga i a latou mea aoga poʻo mea leaga.

E fegalegaleai Goji ma totoga o le toto e pei o warfarin ma vailaau mo le toto ma le maʻisuka, o lea siaki lau fomaʻi. O tagata e faʻamaʻi i le pollen e tatau foi ona aloese mai nei vine. Ave gobi vine i le faʻaogaina lelei; o faʻamanuiaga e sili atu nai lo mea le lelei.

Tuua Lau Faamatalaga