Lisinoton® (Lisinoton®)

Pepa o foliga - papa (10 pi.) I totonu o se pusa paʻu, 3 paʻu i totonu o se pepa pepa, 14 pcs. I totonu o se pusa paʻu, 2 paʻu i totonu o se pepa pepa, o pusa taitasi o loʻo iai foʻi faatonuga mo le faʻaaogaina o le Lysinotone):

  • fua o le 5 mg: lapotopoto, pala, paepae, ma se lamatiaga i itu uma e lua,
  • fuataga o le 10 mg: lapotopoto, biconvex, lanu piniki i le lanu (atonu o le valivali lanu), ma se lamatiaga,
  • fuataga o le 20 mg: lapotopoto, biconvex, piniki (atonu o le vavalo), ma se lamatiaga.

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea galue malosi: lisinopril (i le foliga o se dihydrate) - 5, 10 po o le 20 mg,
  • vaega o ausilali: calscarmellose sodium, calcium hydrogen phosphate dihydrate, magnesium stearate, mannitol, masini sosolo o le sana. 10 mg tablets o loo i ai foi le paluga suauʻu popo PB-24823, 20 mg tablets o loo i ai le paluga lanu piniki PB-24824.

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi o le lisinotone - lisinopril, o le inhibitor ACE. O le faiga o lona aafiaga i le tino ua faamatalaina i le mafai ona faaitiitia le fausia o le angiotensin II angiotensin II, lea e mafua ai ona faaitiitia le sao o le faasaolotoina o le aldosterone. O nisi o aʻafiaga o fualaau faasaina e mafua ona o lona aafiaga i luga o sane-angiotensin tino.

Lisinopril faʻaitiitia le faʻaleagaina o le bradykinin, faʻapupulaina le faʻasologa o prostaglandins. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. Faʻaitiitia le toto maualuga (BP), faʻavaʻaiga o vascular vascular (OPSS), faʻamalosi i capillaries pulmonary, preload. Faateleina le maualalo o le toto ma le onosai o le myocardial e faʻamalosia ai tagata mamaʻi i le faʻavaivaia o fatu.

Faʻasolosolo le togafitiga, e faʻaleleia ai e le lisinopril le toto i le myocardium ischemic, e faʻaitiitia ai le hypertrophy o le myocardium ma pa o arteries o le ituaiga faʻasao.

O le Lysinotone e faafualoaina ai le ola i tagata gasegase e le maualalo le fatu, ma e faagesegese foi le alualu i luma o le afaina o le ventricular agavale i tagata gasegase pe a maeʻa le afaina o le myocardial i le leai o ni suesuega o le fatu o le fatu.

A maeʻa se tasi o fualaau o Lysinotone, e oʻo ina oʻo i le tasi le itula le atiaʻe le malosi o le tino, e oʻo atu i le maualuga i totonu o le 6 itula, e mo le 24 itula. O le umi o le aafiaga e faʻalagolago foi i le fualaau o le vailaʻau. I le maualuga o le toto maualuga, o le aafiaga e aliali mai lava i aso muamua talu mai le amataga o le togafitiga, o le a faʻaleleia le malosi o le tino pe a uma le 1-2 masina.

I le tulaga o le faʻamavae faʻamavaeina o le Lysinotone, o le faateleina o le faateleina o le toto maualuga e leʻi matauina.

Lisinopril faaitiitia albuminuria. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, e fesoasoani i le faʻamalositinoina o le gaioiga o le endothelium sili ona leaga. E leai se aafiaga i le maualuga o le kulukose i le toto o tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e le o se mafuaʻaga o le faateleina o episodes o le hypoglycemia.

Pharmacokinetics

I le taimi lava i le gastrointestinal tract, o le lisinopril o loʻo aʻafia i le tusa ma le 30%. O le 'ai e le aafia ai le tikeri o le absorption o le lysinotone.

O le leai o se avanoa e 29%. Ole maualuga ole maualuga ole a oʻo ile 7 itula ile 90 i / ml.

O Lisinopril e masani lava e le noatia i masini plasma. E sopoia le toto-faiʻai ma pa puipui i lalo ifo.

E le o faʻamatalaina. E leai sona fesuiaiga e fatugaʻo. O le afa o le ola ile 12 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • togafitiga o le faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial faʻamaʻi ile hemodynamic tumau i le taimi muamua - ina ia faʻamautuina ai vaega ole hemodynamic ma puipuia ai le atinaʻeina ole afaina ole afaina o le ventricular ma le toilalo o le fatu,
  • monotherapy poʻo le faʻasologa o togafitiga o le toto maualuga,
  • tuufaatasiga o togafitiga o le le atoatoa o le fatu (faatasi ai ma togafitiga ma / poo numera sauniuniga).

Contraindications

  • faʻatoʻatelega o le upusii Quincke's edema,
  • talafaasolopito o le angioedema (tusa lava po o le a le mafuaaga),
  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation
  • hypersensitivity i soʻo se vaega o le vailaau faʻasaina po o isi inhibitors ACE.

O fualaau lysinotone e faʻaaoga ma le faʻaeteete i mataupu nei:

  • ogaoga le faʻavaivaia, faʻavaivaia o le gaʻo, faʻamaʻi o se tasi o le fatu o fatugaʻo i le alualu i luma o le azotemia poʻo le faʻasolosolo faʻasalaga o le tino, tulaga i le maea ai o le fatuina o fatugaʻo,
  • azotemia, hypermalemia,
  • tulaga o le hypovolemic (e aofia ai e mafua mai le manava manava poʻo le vomia),
  • faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi,
  • afaina o le fatu, fatuga faʻasalaga, faʻalavelave maualuga o le cardiomyopathy, faʻamaʻi o le vailaau oona, le atoatoa o le matelaina,
  • muamua faamuamua,
  • siama faʻapipiʻi autoimmune o le fesoʻotaʻiga (e aofia ai le scleroderma ma le systemic lupus erythematosus),
  • maʻi o le cerebrovascular (e aofia ai le le atoatoa o le cerebrovascular),
  • matua
  • tausisi i se taumafataga ma se faʻapulaʻa faʻaaogaina o le sodium.

Lisinoton, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

Lysinotone tablets e faʻaalia mo le faʻafofoga tautala.

I le maualuga o le maualuga o le toto, e pei o se fualaau e tasi, ua faatonuina Lysinoton 5 mg i le aso. Afai e le lava le malosi, o le a faateleina le fua ile 5 mg i le 2-3 aso seia oʻo i le taunuʻuga e manaʻo iai, ae le sili atu ma le 40 mg i le aso (o le faʻaopoopoga o le fualaau e le maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto). O le togafitiga o aso taitasi e masani ona 20 mg. O le malosi atoatoa e masani lava ona atiaʻe pe a uma le 2-4 vaiaso o togafitiga, lea e tatau ona amanaia i le taimi o le taimi o le faʻasalaga. Afai e tusa lava pe a uma ona ave le maualuga o aso taitasi, o le toto maualuga e le faaitiitia le mamafa, faatonuina le togafitiga faafomaʻi.

O maʻi na mauaina togafitiga e tatau ona faalēaogāina 2-3 aso aʻo leʻi amataina le aveina o Lysinotone. Afai e le mafai, o le aso muamua o le lisinopril e tatau ona 5 mg. I totonu o ni nai itula (pe a ma le 6 itula) pe a uma ona ave le fualaau muamua, e tatau ona mataʻituina lelei le tagata maʻi e se fomaʻi o le a mataʻituina le faagasologa o le faʻaitiitia o le toto (e puipuia ai le paʻu o le mamafa).

I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga ma isi tulaga faatasi ai ma le faateleina o le gaoioiga a le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS), e fautuaina foi e amata ona ave Lisinoton i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi (puleaina o le toto, totoga o le toto ma le taumafataga o le potassium) i le togi muamua ifo - 2.5-5 mg i le aso. Ole fua ole tausiga ole fuafuaina ole taunuuga o le malosi o le faʻaitiitia o le toto.

I tagata gasegase e le atoatoa, o le fua muamua o le Lysinotone ua fuafua e faalagolago i le kiliaina creatinine (CC). O le togafitiga tausia e faʻatulagaina e tusa ai ma le mamafa o le aafiaga i lalo o le mataʻituina masani o le galuega toefaʻi ma le taumafataga o le potassium.

Fautuaina e amata tui mo tagata gasegase ua le atoatoa:

  • KK 30-70 ml / min - 5-10 mg,
  • KK 10-30 ml / min - 2.5-5 mg,
  • QC

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Pills1 le.
lisinopril (pei o le suavai)5 mg
tagata faʻapitoa: mannitol, calcium hydrogen phosphate dihydrate, masini sosolo o le kulimi o le kulimi, masescarmellose sodium, magnesium stearate

i totonu o pusa tioata o le 10 po o le 14 pcs., i totonu o se pusa palama 3 po o 2, i le faasologa.

Pills1 le.
lisinopril (pei o le suavai)10 mg
tagata faʻapitoa: mannitol, calcium hydrogen phosphate dihydrate, masini sosolo o le kulimi sosolo, kuliscarmellose sodium, magnesium stearate, paluga o le pigment PB-24823 Pink (E172)

i totonu o pusa tioata o le 10 po o le 14 pcs., i totonu o se pusa palama 3 po o 2, i le faasologa.

Pills1 le.
lisinopril (pei o le suavai)20 mg
tagata faʻapitoa: mannitol, calcium hydrogen phosphate dihydrate, masini sosolo o le kulimi sosolo, kuliscarmellose sodium, magnesium stearate, paluga o le pigment PB-24824 Pink (E172)

i totonu o pusa tioata o le 10 po o le 14 pcs., i totonu o se pusa palama 3 po o 2, i le faasologa.

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

5 mg pepa: taamilomilo, paluga pepa, ma se notch, paʻepaʻe.

10 mg pepa: taamilomilo, biconvex tablets, ma se notch, lanu piniki.

20 mg papa: taamilosaga, paluga pepa, ma le notch, piniki, e faatagaina le faʻaipoipo.

Faailoga o fualaau faasaina Lysinoton ®

O le maualuga o le maualuga o le toto (i le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi antihypertensive agents), faaletonu o le fatu tumau (e avea o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga mo tagata gasegase e maua le numera ma / poo togafitiga), togafitiga muamua o le infarction i le myocardial (i le 24 itula muamua i hemodynamics tausiga o nei faailoilo ma le puipuia o le afaina o le ventricular agavale ma le toilalo o le fatu).

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le lisinopril i le taimi o le maitaga ua solia. A oʻo ina maitaga le maitaga, e tatau ona faamutaina le vailaʻau i se taimi vave e mafai ai. O le taliaina o le atiata ACE i le II ma le III o le maitaga ua i ai se aafiaga leaga i le fetus (o le faaitiitia o le toto, o le le atoatoa, hyperkalemia, hypoplasia o le cranial, death intrauterine). E leai ni faʻamatalaga i aʻafiaga le lelei o le fualaau oona i le fetus pe a faʻaaogaina i le taimi o le uluaʻi masina muamua. Mo pepe faatoa fananau mai ma pepe laiti oe na maua le faʻaogaina o le intrauterine i le inisiua ACE, ua fautuaina e faia ma le faʻaeteete le mataituina i le taimi nei le iloa o le faʻaitiitia o le toto, oliguria, hyperkalemia. O Lisinopril laasia le placenta. E leai ni faʻamatalaga i le ulu atu o le lisinopril i susu susu. Mo le vaitaimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona faalēaogāina susu.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga pito sili ona taatele o le vevela, maʻi tigaina (i le 5-6% o tagata gasegase), vaivaiga, manava manava, maʻi mago (3%), gasegase, vomiting, vaʻaia o le paʻu, vevela paʻu, paʻu o le pusa (1-3%).

Isi aʻafiaga (faʻateleina o le toto, eletise masani, le toe faʻaaogaina le galuega.

Mai le itu o le tino tutotonu: vaivai, moe, ma le mimitaina o musele o vae ma laugutu.

Mai le polokalame o le hemopoietic: leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia e mafai, faatasi ai ma togafitiga faaumiumi - o se faaitiitiga itiiti i le maualuga o le hemoglobin ma le hematocrit, erythrocytopenia.

Faailoga o le fale suʻesuʻe: hypermalemia, azotemia, hyperuricemia, hyperbilirubinemia, faʻateleina gaioiga o enzymes o le "ate", aemaise lava pe a iai se talaʻaga o faamaʻi fatu fatu, maʻi o le maʻisuka ma le toto maualuga.

E leʻi i ai ni aʻafiaga na feagai ai:

Mai le cardiovascular system: palpitations, tachycardia, faʻaleagaina o le myocardial, strob vascular stroke i tagata mamaʻi na i ai le tele o aʻafiaga o le faʻamaʻi, ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

Mai le vaega o meaʻai: o le gutu malolo, anorexia, dyspepsia, suiga o le tofo, tiga o le manava, pancreatitis, lemonic hepatocellular poo le cholestatic, hepatitis.

I le vaega o le paʻu: urticaria, salu, paʻu o le paʻu, alopecia.

Mai le polokalama urinary: o le gaioiga o le tino, oliguria, malosi, gasegase le atoatoa, urea, proteinuria.

Mai le itu o le tino tutotonu: faʻamaʻi o le asthenic, gaogao o lagona, faʻalavelave.

Isi: myalgia, fiva, faaletonu o le fausiaina o tama, faaitiitia le malosi.

Fegalegaleaiga

E tatau ona faʻataʻitaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma togafitiga faʻasaina (spironolactone, triamteren, amiloride), potassium, mea masima e aofia ai le sukapalala (o le lamatiaga o le faatupuina o le hyperlink, mataʻituina o le kulimi o le potassium ma maualuga gaioiga).

E mafai ona faʻaoga faʻamatalaga:

- faʻatasi ai ma togafitiga: faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o le faʻatonuga o se diuretic i se maʻi o loʻo aveina Lisinoton, o se tulafono faʻapitoa, o se faʻaopoopoga faʻatoʻilaloina o aʻafiaga e tutupu - o se faʻafitauli o le faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le toto. Lisinopril e faʻaitiitia ai le sosolo o le pata mai le tino i taimi o togafitiga ma togafitiga,

- faatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaʻi (faʻasoloʻaga faʻatele),

- faʻatasi ai ma NSAID (indomethacin, etc.), estrogen, ma adrenostimulants - o se faʻaitiitia i le malosi o le lisinopril,

- faʻatasi ai ma le lithium (e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosaga o le lithium, o le mea lea, e tatau ona mataʻituina le leoleoina o le lithium),

- faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga ma colestyramine - faʻaitiitia le faʻamalamalamaina i totonu o le vaega o meaʻai.

O le ava malosi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Tosiga ma le pulega

Totonu. I le maualuga o le toto, o maʻi e le o maua isi vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina 5 mg i le aso. I le leai o se aʻafiaga, e faʻateleina le fua ile 2-3 aso i le 5 mg i le fua faatatau o le togafitiga o le 20-40 mg / aso (o le faateleina o tui i luga o le 40 mg / aso masani e le mafua ai ona faʻaititia le toto). O le masani masani o tausiga ile 20 mg. Ole fua pito i maualuga o le 40 mg.

O le malosi atoatoa e masani ona atiae pe a uma le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga, lea e tatau ona amanaia pe a faateleina le fualaau. Ona o le le atoatoa o le aoga, e mafai ona tuufaatasia le fualaau faasaina ma isi fualaau oona.

Afai na maua e le tagata maʻi togafitiga muamua i togafitiga, ona tatau loa lea ona taofia le faaaogaina o nei vailaʻau 2-3 aso aʻo leʻi amataina le pulega a le Lysinotone. Afai e le mafai, e le tatau ona sili atu i le 5 mg / aso le fua muamua ole Lysinotone. I lenei tulaga, pe a uma ona ave le tui muamua, e fautuaina le mataʻituina o togafitiga mo le tele o itula (o le maualuga o le aoga e maua pe a ma le 6 itula), ona o se faʻaitiitia iloga o le toto maualuga e mafai ona tupu.

Ma le Renovascular Hypertension poʻo isi tulaga faʻatasi ma le faʻaopoopoga o gaoioiga a le system renin-angiotensin-aldosterone, e fautuaina foi e faatonu se laʻititi maualalo o le 2.5-5 mg i le aso, i lalo o le faʻaleleia atili o togafitiga faafomaʻi (puleaina o le toto, gaioiga faʻapitoa, faʻasalaga o le vevela). Ole fua ole tausiga, faʻaauauina pea le togafitiga faafomaʻi, e tatau ona fuafua e faalagolago i le malosi o le toto.

Faatasi ai ma le le atoatoa ona o le mea moni e faapea o le lisinopril e mafua mai i fatugaʻo, o le fua muamua e tatau ona fuafua e fuafua i le faʻamagaloina o le creatinine, o le mea lea, e tusa ai ma le tali, e tatau ona faʻamautu le fua o le tausiga i lalo o tulaga o le mataituina faifai pea o le galuega, le potassium, sodium i le toto (including patients togafitia i le maʻi).

Lafoaia o le Creatinine, ml / minUluaʻi fua, mg / aso
30–705–10
10–302,5–5
E itiiti ifo ma le 102,5

Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto Faʻaleleia le umi o le togafitiga o le 10-15 mg / aso.

I le faaletonu tumau o fatu - amata i le 2.5 mg 1 le aso i le aso, sosoo ai ma le maualuga o le 2.5 mg pe a uma le 3-5 aso i le masani masani, o le aso e lagolagoina ai le 5-20 mg. O le fualaau e le sili atu i le 20 mg / aso.

I tagata ua matutua, e masani lava ona matauina se aafiaga e sili atu ona faaleo ma faaumiumi, lea e fesootai ma se faaitiitia i le fua faatatau o le excretion (sisinopril excretion) (e fautuaina e amata togafitiga i le 2.5 mg / aso).

Faʻaleagaina o le myocardial (o se vaega o le faʻasologa o togafitiga). I le aso muamua - 5 mg i le tautala, ona 5 mg i isi aso uma, 10 mg i le maeʻa ai o le 2 aso ma le 10 mg i le aso. I tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le myocardial, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau mo le itiiti ifo ma le 6 vaiaso.

I le amataga o togafitiga poʻo le taimi muamua o le 3 aso i le maea ai o le faʻaleagaina o le myocardial i tagata gasegase maualalo (120 mmHg pe itiiti ifo), e tatau ona faʻatulagaina se fua maualalo o le 2.5 mg. I le tulaga o le faʻaitiitia o le toto maualuga (SBP e laʻititi pe sili pe tusa ma le 100 mm Hg), e mafai i se aso faʻaititia ole 5 mg, pe afai e tatau ai, ona faʻaititia sina taimi mo sina taimi i le 2.5 mg.I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto (SBP i lalo ifo o le 90 mm Hg Art. E silia ma le 1 le itula), e tatau ona faamuta le togafitiga ma Lisinoton.

Faʻasalaga

Faailoga (tupu pe a faia se tasi o le 50 mg): o se toesega iloga o le toto, vavao, moe, taofia o le urinary, constipation, popole, faateleina le le fiafia.

Togafitiga: o togafitiga faʻapitoa, iv puleaina, puleaina o le toto, paleni eletise ma le faʻamautuina o le mea mulimuli. O le lysinotone e mafai ona faʻamalosi e le maʻi.

Faatonuga faapitoa

Manatu faʻapitoa. O le tele o taimi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai i le faʻaitiitia o le malosi o le toto e mafua mai i le togafitiga o le toto, o le faʻaitiitia o le tele o masima i meaʻai, paʻu, manava, poʻo le vomiting. I tagata gasegase e le tumau le fatu o le fatu ma le faʻasolosolo o le le atoatoa o le tino poʻo le leai foi, o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto e mafai. E sili atu ona iloa i tagata mamaʻi i le ogaoga o le faaletonu o le fatu, e mafua mai i le faʻaaogaina o tui tele o togafitiga, hyponatremia, poʻo le faʻaaogaina o le tino. I ia ituaiga o gasegase, o togafitiga ma Lisinotone e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga malosi a se fomaʻi (faʻapitoa, filifili se fualaau o fualaau faasaina ma togafitiga). E tatau ona mulimulitaʻi tulafono faʻapitoa pe a faatonuina tagata maʻi e maua i le fatu fatu faʻamaʻi ma le le atoatoa o le cerebrovascular, lea e mafua ai le paʻu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le myocardial poʻo le stroke. O se faʻasolosolo faʻasalaga le tumau e le o se faʻalavelave mo le isi togi o le vailaʻau. Pe a faʻaaoga le Lysinotone i nisi o gasegase e le maualalo le fatu, ae o le toto poʻo le maualalo o le toto, e mafai ona tupu, e le o se mafuaaga e taofi ai togafitiga. Aʻo leʻi amataina togafitiga ma le Lysinotone, pe afai e mafai, faʻamaonia le faʻatonuga o le sodium ma / poʻo le faia mo le leiloloa o le suavai, mataʻituina ma le totoʻa le aafiaga o le muamua masini o le Lysinotone i le maʻi. I le tulaga o le faʻamaʻi o le tui o le tui (aemaise lava i le tulaga o le vaʻaia o le tino, pe i le i ai o le faʻamaʻi o le fao o se fatuga tasi), faʻapea foi i le tulaga o le le atoatoa o le gaʻo ona o le leai o le sodium ma / poʻo le vai, o le faʻaaogaina o le Lysinotone e mafai ona oʻo atu ai i le gaioiga o le tino, E fesuisuiaʻi pe a uma le faʻamalolo.

I le faʻaleagaina o le myocardial. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalosi (thrombolytics, acetylsalicylic acid, beta-blockers) o loʻo faʻaalia. E mafai ona faʻaaoga le Lysinotone i le / i le folasaga poʻo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o suauu transdermal o le nitroglycerin.

Vaʻaia togafitiga / faʻamaʻi lautele. Faatasi ai ma le tele o taotoga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o isi fualaau oona e mafua ai le faʻaitiitia o le toto toto, lisinopril, punitia ai le fausiaina o angiotensin II, e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

I tagata matutua o le fua lava e tasi e mafua ai le maualuga maualuga o le fualaau faasaina i totonu o le toto, o le mea lea, e manaomia le tausiga faapitoa pe a fuafuaina le fualaau, e ui lava o le mea moni e leai ni eseesega i le malosi o le Lysinotone i le va o tagata matutua ma tagata talavou. Talu ai e le mafai ona taofiofia le tulaga lamatia o le agranulocytosis, o le mataituina taimi o le toto toto e manaomia. Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i lalo o le faʻamaʻiina o le tino ma le membrane polyacrylonitrile, e mafai ona tupu le anaphylactic, o le mea lea, e fautuaina pe a ese le ituaiga o membrane mo le paʻu, pe o le tofiaina o isi vailaau faʻasaʻi.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aafiaga o le lisinopril, faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, i luga o le malosi e tietie ai taavale ma faʻalapotopotoga, e ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona maua le vevela, o le mea lea e tatau ona faʻaogaina le lapataiga.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O laumei e taamilomilo, biconvex, lanu piniki i le lanu, ma le notch, ma le diamita 7 mm.

1 le
lisinopril (i le foliga o se dihydrate)10 mg

Tagata faʻatau: mannitol, calcium phosphate e leʻo faʻaleagaina dihydrate, masini sosolo faʻamalosi, vavalalose sodium, magnesium stearate, vali (E172).

10 pi - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le inhibitor ACE o se polypeptidase lea e mafua ai le liua o le angiotensin I i le angiotensin II. O le Angiotensin II e mafua ai le vasoconstriction ma faʻaosofia ai le pulefaʻatasia o aldosterone.

O le taofiofi o le ACE e mafua ai le faʻavaivaia o gaoioiga a le vasoconstrictor ma le faaitiitia o le pule faalilolilo a aldosterone. O le iʻuga, e mafai ona maua se laʻititi laʻititi i le vevela o le potassium. I tagata gasegase ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le gaioiga masani, na o le lisinopril na maua na o le sili atu i le 24 vaiaso, o le averesi o le maualuga o le velas potassium o le 0.1 meq / L. Peitaʻi ane, e tusa ma le 15% o tagata gasegase na faʻaalia le siʻitia o le sili atu i le 0.5 iq / l ma e tusa ma le 6% na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le sili atu i le 0.5 meq / l. I le suesuega lava lea e tasi, o tagata na maua le lisinopril ma le hydrochlorothiazide mo le sili atu ma le 24 vaiaso, na faaalia ai le maualalo o le maualuga o le sodium 0.1 meq / l, e tusa ma le 4% oi latou na maua ai le faateleina o le 0.5 iq / l, ma e tusa ma le 1.2% o se faaitiitia o le sili atu i le 0.5 iq / l.

ACE e foliga tutusa i le kininase, o se enzyme e faʻaumatia ai le bradykinin. O le matafaioi o le maualuga o le bradykinin (faatasi ai ma le faaupuga vasodilating) i le taimi o le togafitiga ma le lisinopril e le o malamalama atoatoa ma manaomia ai se suʻesuʻega atili. E ui i le mea moni e faapea o le faʻagasolo o le faʻaitiitia o le toto i le taimi o togafitiga ma le lisinopril e afua ona o le faʻasaina o le system renin-angiotensin-aldosterone, o le lisinopril e iai foi sona aafiaga faʻamaonia i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le toto ma le maualalo o le renin. E ui lava o le lisinopril e iai sona aʻafiaga i tagata gasegase o ituaiga uma, o gasegase e maualuga le maualuga - o sui o le lanu uliuli (o lenei faitau aofaʻi e maualalo i le maualuga o le renin) e maualalo le tali atu i le monotherapy nai lo maʻi o isi ituaiga. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le lisinopril ma le hydrochlorothiazide e faʻateleina ai le tafe toto i tagata mamaʻi - o sui o le uliuli ma isi ituaiga, o se taunuuga o le a mou ese ai eseesega i le malosi e le afaina ona o le lanu.

O le faʻaaogaina o le lisinopril mo le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le faʻaitiitia o le toto maualuga toetoe tutusa lava i le tulaga e lua i le tulaga maualuga ma le tulaga, e aunoa ma le faʻamaonia o le tachycardia. O faʻalogona masani o le Orthostatic e masani ona le matauina, e ui lava e mafai ona tupu, ae maise lava i le faʻamalolo poʻo le leai o se faʻafitauli. Aʻo tuʻufaʻatasia ma togafitiga o thiazide, o le aʻafiaga o le fualaau oona e sili atu ona faʻaalia.

I le tele o tagata gasegase, o le amataina o le gasegase o le gaioiga e matauina i le 1 le itula talu ona tuʻuina atu le fualaau faʻasaina i se fualaau e tasi, o le maualuga pito i luga pe a ma le 7 itula. E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, i le averesi, o le aafiaga e sili atu ona tumau ma sili atu ona faʻamaonia pe a tago i le vailaʻau i vailaau e 20 mg pe sili atu nai lo le taimi e ave ai i laʻititi. Ae ui i lea, faatasi ai ma metotia uma sa suesueina, o le averesi o le antihypertensive aafiaga na sili atu le vaivai 24 itula i le maea ai o le pulega nai lo le 6 itula.

I nisi o tagata gasegase, ina ia maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, atonu e tatau ona ave fualaau faasaina mo le 2-4 vaiaso.

O le aʻafiaga o le lisinopril e le faʻaitiitia i le umi o le togafitiga. Faʻaitiitia le faʻamaʻiina o fualaau oona e le mafua ai ona televave pe faateleina le maualuga o le toto (pe a faatusatusa i le toto i luma o le togafitiga).

O le faʻaitiitia o le toto maualuga e vave ona tupu ma sili atu ona logoina pe a ave le vailaʻau i tulaga maualuga.

O le lelei o le lisinopril ma ona aʻafiaga leaga e talitutusa lava i tamaiti ma tagata matutua.

Faʻasologa o mea

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, o le fua muamua o le fualaau faasaina mo tagata mamaʻi e lei mauaina muamua isi fualaau faasaina o le 5 mg 1 taimi / aso i le taeao. I le lumanaʻi, faʻalagolago i le aʻafiaga o le toto, o tui mo le togafitiga e 10-20 mg 1 taimi / aso. E mafai ona ausia le aʻafiaga e sili atu ona lelei i le va o le 2-4 vaiaso mai le amataga o le vailaʻau. O le faʻateleina o le fua o le sili atu i le 40 mg / aso e le masani ona taʻitaʻia ai i le faateleina o le aʻafiaga. I lenei tulaga, e fautuaina le togafitiga faʻatasi faʻatasi ma le faʻaopoopoina o le taimi o le diuretic i se fua maualalo (ma maua ai le faʻaopoopoga o gaioiga). Le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 80 mg. I tagata gasegase na latou mauaina muamua togafitiga, e tatau ona faalēaogāina i latou i le 2-3 aso aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le fale. Ole fua muamua o aso taitasi i nei tulaga e le sili atu i le 5 mg / aso. A maeʻa ona ave muamua le siama muamua, e fautuaina le siakiina o togafitiga seia oʻo ina maua le tumau o le faʻamautuina o le toto.

I le faaletonu o le fatu, o le fualaau oona e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻasolosolo i le taimi lava e tasi ma togafitiga ma / poʻo glycosides cardiac. Ole fua muamua o le Lysinotone e 2.5 mg / aso i le taeao, i le lumanaʻi e faasolosolo malie ona faateleina ile 5-10 mg 1 taimi / aso. O le fua maualuga o aso taitasi e 20 mg.

Mo le togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial, e tatau ona faʻaaogaina le lisinotone e fai ma mea faʻapipiʻi i togafitiga faʻasolosolo (e aofia ai le faʻaaogaina o le kulimi). I tagata gasegase i le hemodynamics, e mafai ona amata togafitiga i totonu o le 24 itula talu ona amata le faʻaalia o se faʻaʻailoga fatu. Ole fua muamua ole Lysinotone e 5 mg, ona 5 mg ile 24 itula, 10 mg pe a uma le 48 itula ma 10 mg / aso.

Mo tagata mamaʻi e maualalo le toto o le toto (lalo ifo o le 120 mm Hg) i le amataga o togafitiga poʻo i le tolu aso muamua talu ona amata le fatu o le fatu, o le dose e 2.5 mg. I le i ai o le faʻasalaga faʻapitoa (systolic toto pressure i lalo o le 100 mm Hg), e le tatau ona sili atu i le 5 mg le tausiga ole aso ole tausiga ole aso, pe afai e talafeagai, e mafai ona faʻaititia i le 2.5 mg. Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo faʻasalaga faifaipea (toto toto o le systolic e itiiti ifo i le 90 mm Hg mo le silia ma le itula), o togafitiga ma le lisinotone e tatau ona faamutaina.

O le umi o togafitiga e 6 vaiaso. Ole fua ole tausiga ile maualalo ile 5 mg / aso. Afai ei ai ni faʻamaoniga o le toilalo o le fatu, e tatau ona faʻaauau togafitiga.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e fuafua le fuataga e faalagolago i le QC.

Lafoaia o le Creatinine (ml / min)Toto muamua (mg / aso)
30-705-10
10-302.5-5
tagata matutua e tatau ona matua faʻaeteete talu mai lava i lenei vaega o tagata gasegase, o le maualuga maualuga o le lisinopril i le toto e faʻamoemoeina pe a uma ona faʻaoga tutusa.

Lizinoton e le fautuaina mo tamaiti, aua o le saogalemu ma le aoga o lisinopril i le tamaitiiti e lei faamaonia.

E tatau ona ave le vailaau 1 le aso / aso i le taeao, muamua pe pe a uma se taumafataga, sili i le taimi e tasi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina o togafitiga e faʻaleleia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

O le faʻaoga faʻaaogaina o togafitiga faʻamalolo-faʻamalolo (mo se faʻataʻitaʻiga, spironolactone, siama, amiloride), suparonolactone, poo masima masima o loʻo i ai le potassium, e faʻatele ai le ono mafai ona atiaʻe le kokokalamu.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa i analgesics, antipyretics ma NSAID (e aofia ai le acetylsalicylic acid, indomethacin), o le aoga o le aafiaga antihypertensive o Lysinotone atonu e faaitiitia.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le lithium sauniuniga, togafitiga ma faʻatoʻaga a le ACE e faʻaitiitia ai le manava o le lithium e fatugaʻo ma faateleina ai le aʻafiaga o fatuga fatuga.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o lagona alofa, e mafai ona latou faʻavaivaia ai le aʻafiaga o aʻafiaga a le ACE.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le ethanol e faʻaleleia ai le aʻafiaga o aʻafiaga a le ACE.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le lototone i le propranolol, hydrochlorothiazide, nitrates ma / poo digoxin, e leai ni fegalegaleaiga faʻapitoa faʻakomepiuta ua matauina.

Toto

O le faʻaaogaina o le lisinopril i le taimi o le maitaga ua solia. A oʻo ina maitaga le maitaga, e tatau ona faamutaina le vailaʻau i se taimi vave e mafai ai. O le taliaina o le inisinia ACE i le II ma le III o le maʻitaga o loʻo i ai se aafiaga leaga i le fetus (o le faʻaitiitia o le toto toto, o le le atoatoa, hyperkalemia, o le hypoplasia, o le oti e le mafai ona tupu). E leai ni faʻamatalaga i aʻafiaga le lelei o le fualaau oona i le fetus pe a faʻaaogaina i le taimi o le uluaʻi masina muamua. Mo pepe faatoa fananau mai ma pepe laiti oe na maua le faʻaogaina o le intrauterine i le inisiua ACE, ua fautuaina e faia ma le faʻaeteete le mataituina i le taimi nei le iloa o le faʻaitiitia o le toto, oliguria, hyperkalemia.
Mo le vaitaimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona faalēaogāina susu.

Tuua Lau Faamatalaga