O le sukalati lanu meamata mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O le tulafono lautele e taliaina: faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le faatagaina soʻo se mea suamalie. A uma mea uma, o vailaʻau faʻamalolilo faigofie e mafai ona taʻitaʻia ai le suka. O oloa o loʻo i ai le tele o mea inu 'olo ma maua ai le maualuga o le kalori level ua matua faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le suka. Ae ui i lea, o le tele o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le sukalati pouliuli e le gata e leai se afaina i le maʻisuka, ae maua ai foi nisi o faʻamanuiaga.

O le matafaioi a le sukalati pouliuli i le togafitiga o le faʻamalosia o le inisalini

O le a faʻamalamalama faʻafuaseʻi: i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona faʻaaogaina le koko sukalati, fuafua mo tagata mamai e maua i le maʻisuka. E leai se glucose. Na o na oloa o loʻo faʻaalia mo le faʻamalosia o le inisalini. I lenei setete, o fusi ma siama o le tino e puipuia mai le inisalini e gaosia i totonu o le pancreas. Ona o lenei mea, o le tino o loʻo mafatia i taimi uma ona o le leai o se malosi.

O lenei sukalati e tele mea aoga mo le tino (aemaise lava, polyphenols) e faʻaitiitia ai le malosi o le kulukose. O le polyphenols o loʻo faia ai lenei oloa taumafa e fesoasoani i:

  • faaleleia atili o le iloa o le inisalini e sosoʻo ma fusi o le tino,
  • togi faʻasa
  • faasaʻoina o le state prediabetic,
  • aveeseina o le cholesterol matautia mai le toto.

Tala lelei mo tagata gasegase e maua mai i le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate: o le sukalati pouliuli ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. I soʻo se isi lava mea suamalie masani, e sili atu le maualuga. O lona uiga o le oloa maoti e mafai ona faʻaaoga e tusa lava ma i latou o loʻo mafatia i se faʻaopoopoga faateleina i le hyperglycemia. Ma le isi, e taua tele le tausisia o le faʻatatauga i le taumafaina o lenei meaʻai.

Ina ia mafai ona maua e nei sukalati le manuia, e tatau ona i ai le koko o le koko i le 85 pasene. E naʻo le tulaga lenei o le a talafeagai mo le maʻisuka.

O Mea E Manaomia E Iloa e uiga i Sukalati Tikaleti

O se vaega itiiti o lenei oloa e mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase maua i le maʻisuka. E faʻatagaina foi mo tagata e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini. E lelei le 'ai ma tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Mo nei vaega o le faitau aofai o tagata, o ituaiga meaola faapitoa e maua lea e mafai ona faʻaaogaina i le i ai o le suka maualuga. O le sukalati sukalati e le aofia ai le suka. Nai lo lena, o tagata gaosia e faaopoopo ni mea.

O nisi ituaiga o sukalati ei ai fiva (pei o inulin). O lenei vailaʻau e mafai foi ona faʻaaogaina mo se faʻamaʻi, talu ai e le mafua ai ni meaʻai i le suka. O loʻo i ai le fructose e avea o se mea suamalie. E le pei o le kulukose, e mafai ona faʻaaogaina e se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O nei oloa ua gauia i totonu o le tino i le fructose, ma e le mafua ai le oso i le suka. E le gata i lea, e le manaʻomia le inisalini e faʻafefe ai le fructose.

Talu ai ona o le uiga vevela o le oloa o loʻo i ai se eseesega, o ona faʻataunuʻu kalo i lalo. O le fuainumera o carbohydrates i totonu e le sili atu nai lo le 9 pasene. E naʻo se tasi o oloa e mafai ona faʻaaogaina e avea ma "saʻo" mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le tele o le gaʻo i totonu o lea mea e itiiti ifo foʻi nai lo se oloa masani.

O le sukalati malulu ma le koko o le koko o le sili atu ma le 85 pasene e mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Kelati ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka ile tulaga ole tulaga ese. E le lava le inisalini e maua ai le gasegase. Ae ui i lea, e manaomia foi e gasegase ia mea gaʻo e avea o se punavai atoa o le malosi.

Ae o le faʻateleina o le tele o meaʻai i gasegase e maua ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e matautia. E mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hyperglycemic coma. O le mea lea, o lenei vaega o tagata gasegase o le a mafai ona faʻaaogaina sina sinalaiti tiolati, ma e le o aso uma lava. O le taʻiala autu mo lona faʻaaogaina o le manuia o le maʻi. E mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina le faaopoopoina ole taimi o se mea faapena i le meaai pe afai e leai ni faailoga tiga ile tino.

Manatua o le maʻisuka o le ituaiga o le insulin, e matua faʻasaina le mama ma le susu sukalati. O isi ituaiga o mea lelei ua faʻatagaina e faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai se aofaʻiga o oloa koko koko. Afai e te le mulimuli i lenei mea, ona i ai lea o se tulaga maualuga o le atiaʻe o faʻafitauli faigata.

E mafai faapefea ona e 'ai

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le tele o sukalati e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. A uma, i itu uma e lua, e matua taua lava mo tagata gasegase ia matauina o loʻo i ai se maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le tele o endocrinologists ma nutritionists latou te ioe o tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai e oo atu i le 30 kalama sukalati i le aso, ma e mautinoa lava o le oona, faatasi ai ma le gaʻo o koko koko pe a ma le 85 pasene.

E naʻo se fua faatatau o vaega o lenei mea taumafa o le ai ai se aafiaga lelei i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma o le a le aumaia ni faʻafitauli. O lenei aofaiga o sukalati pouliuli ua fautuaina e faʻaaogaina le tele ma sili atu tagata tomai faapitoa i le togafitiga o le maʻisuka.

O le faʻaauau le faʻaaogaina o sukalati malulu e fesoasoani i:

  • faamautuina le mamafa i tagata mamaʻi
  • faaleleia le tulaga o toto toto,
  • o le aʻafiaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular poʻo le faʻaleagaina o le myocardial ua faʻaitiitia faʻaititia,
  • tele faʻafitauli o le maʻisuka e puipuia,
  • e faʻaleleia lagona o le maʻi, ma le maʻisuka e taua tele.

O le sukalati e leaga

Muamua lava, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina o ituaiga suamalie suamalie e faasaina: susu ma aemaise lava papaʻe, aua o loʻo aofia ai le tele o suka. E le gata i lea, o nei oloa e iai foi se faasinoala maualuga. O le mea lea, e oʻo lava i le tele o susu poo sukalati sinasina o le a fesoasoani i le maualuga o le toto suka.

O le taumafaina o sukalati le maloloina e fesoasoani i le umi o le hyperglycemia - o le faateleina o le suka. O lenei tulaga e lamatia tele ai le atinaʻe o le hyperglycemic coma.

O le hyperglycemia faʻalautele e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave. E lamatia i latou ona o le maualuga o le le atoatoa ma le oti.

Telefoni

O le maʻi suka e leaga le aafia ai o le tulaga o pa o toto toto. Na faasolosolo ina ia faaumatia i latou. O le keke sukalati, faʻafetai i le bioflavonoids o loʻo i ai, faʻateleina ai lo latou gafatia ma faʻafiafia ai capillaries. O veins ma arteries e amata ona galo atili meaʻai.

O loʻo aʻafia foi o ia i le fausia o le cholesterol lelei, lea e aveesea mea leaga, faʻamamaina puipui o toto toto. O le faʻasalaga i totonu ia i latou e lautele, lea e aʻafia ai le mamafa.

O le a maualalo, ma e fesoasoani lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatu i le ituaiga faʻamaʻi lona lua. I le pito i luga o lena mea, pe a faʻamaʻoina le cholesterol, o le a amata ona afaina ai laʻau ma totoga o totonu. E mafai ona amataina le atinaʻe o le kanesa.

O lenei oloa e mafai ona fesoasoani lelei e taulima ai le atuatuvale, le fiafia. O loʻo i ai le theobromine, lea e faʻaitiitia ai le toto maualuga. Na ia molia foi ma le malosi faaopoopo mo sina taimi. O lenei mea e fai ma vaisu i sukalati. O loʻo i ai i luga o le anandamide le faʻamalosia, faʻapipiʻi se tagata mo le lelei, ae le faʻalavelaveina le gaioiga o le loto.

O meatotino lelei o sukalati pouliuli

O sukalati mo le maʻisuka o se mea e sili ona taua e talafeagai i le maualuga o mea aoga, ae e le tatau ona e 'ai i aso uma ma fale taʻavale atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o lenei suamalie i se aofaiga o le sili atu i le tolu fasi pepa i le aso e faatagaina.

Aʻo leʻi faia e le inisalini e faʻalagolago i tagata o loʻo taumafaina le sukalati vevela, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist. E le maua mai le inisalini, o le maualuga o le kulukose o le toto e masani ona masani ai.

O le tele o le oona i luga o le susu sukalati o le mea e itiiti le suka. I le gasologa o le gaosiga, e tusa ma le 70% o koko ua faaopoopo i ai. E le sili atu i le 23% lona faʻasologa faʻamaonia. E itiiti le caloric nai lo isi meaʻai. E tusa lava pe a faʻatusatusa i fua, o le glycemic index for a apple is 40%, mo se faʻi 45%.

E aʻafia ai foʻi le gaosiga o le toto. O lenei hormone e le gata ina faʻaleleia ai lagona, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu poʻo le fatu fatu. O le sukalati malulu mo le maʻisuka e aoga i le tino e ala i le faʻaitiitia o le mamafa ma le faʻamalosia o puipui o vaʻa toto.

O le sukalati ma le maʻisuka e fetaui foi ona o nisi o gaosi oloa na amata ona gaosia fualaʻau ma le inulin. A maeʻa, e fai ai le fructose, lea e le maua ai le suka toto. E mafai ona e maua inulin mai le chicory ma le Jerusalem atisiriko. E maualalo lona taua.

O le sukalati e faʻaaoga le fructose e talafeagai lelei mo se tagata e maua le kulukose. O le talepeina o lona tino e tele taimi e alu ai. I lenei vaitau, e le aofia ai le inisalini.

O le sukalati pouliuli e leai se suka e tele mea aoga. O se tasi oi latou o le polyphenol. O lenei elemene e faʻateleina ai le faʻafitauli o gaʻo i le inisalini.

Ua faapea mai saienitisi o le sukalati oona i le maʻisuka e mafai ona faaitiitia ai le ono mafai ona tupu le neuropathy, o se faamai lea e masani ona tupu i faafitauli o le toto toto.

O le sukalati lauliuli e lelei mo le maʻisuka aua o loʻo mauoa i flavonoids. Latou te faʻaleleia manatu o le tino ile lava insulin. Latou te ola faʻasolosolo. Aʻo le tino e le faʻaaogaina lona inisalini, o le kulukose e le liliu le malosi, e faʻapupulaina i totonu o le toto.

O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se setete predabetic. O le lamatiaga o le a faasolosolo malie ona tupu i le maʻisuka ituaiga 2.

Flavonoids e maua ai:

  • faateleina le malamalama o le tino o le hormone popo,
  • faaleleia le toto toto
  • puipuiga o faʻafitauli.

E mafai ona faʻaititia le avega i luga o le fatu ma toto toto, puipuia le foliga mai o vave mimita, ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le kanesa. Faʻatasi ai, e mafai ona e pulea le maualuga o le glycemia i le maʻisuka ituaiga 2.

E tumu e le koko le tino ma le uʻamea manaʻomia ma o se vailaau lelei. O loʻo i ai ni meaʻai. O lenei vaega e tau ai faʻamalositino saoloto ma faʻaitiitia ai le numera.

E fautuaina le 'aina sina sukalati ma le maʻisuka aua o loʻo i ai vitamini o le vaega P (masani ma le malosi), lea e faʻateleina ai le mafai ona gafatia ma faʻafetaui lelei toto toto, faʻaitiitia ai lo latou vaivai. E faʻaleleia ai le toto.

O le tuufaatasiga e aofia ai vaega ia e faʻaleleia ai le gaosiga o lipoproteins maualuga. O nei elemene e saoloto ai le tino mai cholesterol leaga.

E ui lava ile aoga uma, o sukalati ma le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina. E aveese le vai mai le tino, o lea e mafai ona mafua ai le faʻaaoga. I luga o lena mea, o nisi tagata e afaina i ona vaega. E mafai foi ona ia:

  • faʻaosoina se seti o isi pauna,
  • siitia le kulukose toto (pe a 'aina le sili atu i le 30 kalama),
  • mafua ai le tagofia o mea ua fai ma vaisu (pe a taumafa i ni aofaiga tele).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faatagaina le sukalati i lona mamā mamanu, e aunoa ma ni meaʻai. O fualaau aina, vine, pulu anufe e faateleina ai le suka toto, faaitiitia le aoga o koko. O keke sukalati laititi e le tatau ona aofia ai le meli, suamalie suamalie, gase agave, lea e aofia ai le kulukose, lea e matautia mo le maʻisuka.

Fautuaina Mea e Tasi

Pe a mafaufau pe mafai ona 'ai le sukalati i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona amanaia manatu o tagata tomai faapitoa. Latou te fautuaina le 'ai o lenei suamalie i aso uma, ae o sina mea itiiti. O le sukalati malulu i le maʻisuka e mafai ona faʻagaoioia le galuega o le inisalini. I le ituaiga 1 faʻamaʻi, e fesoasoani i le pulea o kulūkose. E le gata i lea, o fomaʻi e fautuaina e aofia ai i se taumafataga ma se vailaau vailaau.

Kelati mo le maʻisuka e mafai ona 'aina i le aofaiga o le 15-25 kalama. E tusa ma le tolu o le tui. I lenei tulaga, e tatau ona e pulea lou manuia.

Ina ia lelei le taʻavale, e tatau ona e faia sina suʻega muamua aʻo leʻi 'aina kokolati. E tatau ona 'ai le 15 kalama o le oloa ma a maeʻa le afa itula e faʻaaoga ai se glucometer e faia ai se suʻega toto. Afai e le faamalieina le iʻuga, e tatau ona faaitiitia lona faʻaaogaina. E mafai ona 7-10 kalama i le aso.

O a faʻaʻailoga o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le oloa saʻo

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le sukalati maʻisuka faapitoa e fautuaina, lea e na o le 9% gaʻo, 3% fiber, ma le itiiti ifo o gaʻo e tatau ona maua i le toto. I totonu o sea oloa e mafai ona itiiti ifo i le 33% koko, ma i ituaiga sili ona lelei e oʻo ile 85%.

I ia mea suamalie, ua suia le suka: sorbitol, fructose, aspartame, stevia ma le maltitol.

O le caloric content of a diabetic product does not exceed this indicator of a chocolate bar, equal to 500 kcal. E le pei o laulau o sukalati faapitoa, e mafai ona e sili atu ma le 30 kalama.

Ae e le tatau ona e ave ese, aua o mea suamalie e faateleina ai le avega i luga o le ate ma faaitiitia ai le puipuiga o le tino. Ma o isi mea uma lava, o lona maualuga o le kalori meaai paleni e fesoasoani i le maua o le mamafa, lea e faʻateleina ai le atinaʻe o togafitiga o le endocrine, e mafua ai ona faʻafitauli.

A e faʻatau se palanikeke sukalati, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa lana afifi. I luga o sima faapitoa ua tusia ai o lenei oloa ua faatagaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E taua foi le faitauina o le tuufaatasiga. E tatau ona taʻu mai ai koko, ae le o ni oloa e tutusa ma lea.

O le kulimi sukaʻai e aofia ai le pata pata. I mataupu pe a iai nisi ituaiga o gaʻo, e le tatau ona ave le oloa. O lenei mea e iloa ai le maualalo o le sukalati.

Offers faapitoa

O supamaketi ei ai matagaluega faapitoa mo le maʻisuka. Latou te ofoina atu oloa ma se mea faʻapitoa. O tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi o le endocrine e tatau ona iloa nei ituaiga o selu, ma malamalama i mea e mafai ona e 'ai i la latou lava mataupu, ma e tatau ona lafoai.

O loʻo i ai sisi o le suka. O loʻo ufiufiina i latou i sukalati malulu ma e le aofia ai le suka masani. E tatau ona 'aina e le sili atu ma le 3 fasi vaega i le aso ma ia mautinoa e inu faʻatasi ma le lauti e leʻi faʻasusu.

O le 'aiʻonaʻo tumu o kapisi sukalati e vave ona maua ai le gaʻo, o lea e sili ai le musu. O tagata maʻi e maua i le hyperglycemia e mafai ona faʻaaogaina meaʻai. I le tino, latou te faatumuina i mea e tatau ai.

I le iloiloina ai o aoga ma le leaga o sukalati malulu, e mafai ona tatou faaiʻuina faapea, e pei o le mataupu i isi meaʻai, e tatau ona faʻaumatia faʻaitiitia. O tamai atigi o le a faʻaopoopoina le malosi ma le malosi i le tino, faʻamalosi. Faʻaleagaina e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Sukalati mo le maʻisuka - faʻamatalaga lautele

O vailaʻau faʻamalosi - o le mea autu lea mo le tuufaatasia o hormones lea e faatonutonuina ai le gaoioiga o le endocrine ma le tino. O le isi fesili o le tele o le suka ma pe o le a foi le ituaiga e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le fefe i tali faʻaleagaina o le tino.

O sukalati masani e aofia ai le tele o le suka, ia tatou fai atu vave lava o le faʻaaogaina o lenei oloa e matua le faʻasaina mo le maʻisuka.

  • E moni lava lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai le le atoatoa atoatoa o le pancreatic. I le le lava o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i le toto ua faateleina. Afai e te faʻaleagaina lenei tulaga i le inu o sukalati, e mafai ona e faʻaosoosoina ni faʻafitauli eseese, e aofia ai le paʻu i totonu o se paʻu.
  • O le tulaga i le i ai o le maʻisuka ituaiga II e le o se mea faʻapitoa.Afai o le maʻi o loʻo i le tulaga o taui pe o le agamalu, e le tatau ona faʻamaeʻaina le faaaogaina o sukalati. E leai se masalosalo o le aofaiga faatagaina o lenei oloa ua fuafuaina e lau fomaʻi e tusa ai ma le tulaga o le falemaʻi o iai nei.

Pogisa kokola - lelei mo le maʻisuka

Soo se sukalati o se meaʻai ma se vailaau. O pi koko o loʻo i ai le tumutumu o lenei oloa ua faia polyphenols: faʻamalosi e faʻaitiitia ai le avega i luga o le vascular ma le cardiac system. O nei mea e faʻafefeteina ai le toto ma e mafai ona puipuia ni faʻafitauli e tupu pe a faʻaalia i le maʻisuka.

O meaʻai suamalie e itiiti lava le suka, ae o se aofaʻi lava o polyphenols oi luga. O le mafuaʻaga lena e mafai ai e le faʻaaogaina o lenei oloa mo soʻo se ituaiga o maʻisuka e mafai ona maua ai le tele o faamanuiaga i maʻi. I le faaopoopo atu i ai, o le faasinomaga o le kulikisi pouliuli o loo i ai se numera o le 23, lea e sili atu le maualalo nai lo isi lava ituaiga o tafaoga faaleaganuu.

  • Vitamin P (sosolo po o le ola) o se tuufaatasiga mai le vaega o flavonoids, lea, pe a faʻaaogaina e le aunoa, faʻaitiitia le faʻaogaina ma le palasi o toto toto,
  • Vailaʻau e fesoasoani i le faʻatupuina o lipoproteins maualuga i le tino: o nei vaega e fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol lamatia mai le toto.

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai o sukalati lanu e mafai lava ona faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O se suʻesuʻega na faia e fomaʻi Suetena na faʻaalia ai o le sukalati malulu ma se 'anotusi o pi koko i le aofaʻi o le 85% e leai sona aʻafiaga i le toto suka.

Togafitiga mo le maʻisuka ma lago. Faitau atili i lenei tusiga.

Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o sukalati sao i tagata gasegase, toto faʻasaina le toto, faʻaleleia le toto o le toto, o aʻafiaga o le fatu, osoʻa ma isi faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi. Ma i luga o lena mea, o le a tulai mai lagona, ona o totonu o hormones o latou fatuga e faaosofia ai sukalati malulu, ei ai ni ogatotonu, lea e nafa ma le fiafia i le olaga.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e sili atu ona faʻaoga atili i le maʻisuka II. O le faʻaaogaina o vailaau oona tele o le sukalati ma le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka o se mea e leai se mea. O le taʻiala autu iinei o le soifua manuia o le maʻi ma lona tulaga oi ai nei. Afai ole itiiti ole koko sukalati e le saofaga i le atinaʻeina o faailoga faʻaleaga, e le afaina ai le suiga i le toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina lenei oloa e faʻaaogaina i ni mea laiti mo le faʻaaogaina taimi.

Sweeteners

Xylitol ma le sorbitol o ava malosi ma se suamalie suamalie, e ui lava e le o le faʻalauiloa e pei o le suka. Xylitol e sili atu ona suamalie nai lo le sorbitol. O nei mea suamalie e maualuga i calories. Xylitol ma le sorbitol e le mafua ai le hyperglycemia.

Sorbitol ma le xylitol e le mafua ai aʻafiaga. Ae peitaʻi, afai e faʻaaogāina i le tele o mea, manava manaia ma le faʻasalaga e mafai. E le sili atu i le 30 kalama o xylitol i le aso. O le Sorbitol e fesoasoani foi i le tatalaina o le vai mai le tino, lea e taua foi i le tau faasaga i le edema. Ae peitaʻi, afai e te faia ni sukalati i le fale, aua e te faaopoopoina le tele o mea suamalie, pe a latou tuuina atu le oloa gaosi o se tofo tioata.

Saccharin ma isi mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina i ni vaega laiti. O le faʻaaogaina o le stevia e sili ona lelei. E i ai se suamalie manaia ma e le faateleina ai le suka. O nei oloa e mafai foi ona faaopoopo i koko e fai ai sukalati.

O le mea lea, o le sukalati mo le maʻisuka e faatagaina. Ae ui i lea, e tatau ona mataituina le faʻaleleia i taimi uma, ona o lona telē tetele o le a faʻaleagaina.

Tuua Lau Faamatalaga