Drug Lutsentis: iloiloga o tagata gasegase ma fomaʻi, faatonuga mo le faʻaaogaina

Vaega tiotio ranibizumab O se vaega o se anetene aloaʻia e faasaga i le tupuaga o le endothelial A, lea o loʻo faʻaalia e se mea faʻapitoa e taʻua o Escherichia coli.

E le gata i lea, na maitauina fesootaiga lelei.ranibizumaba ma le faʻasolosolo o le matua o le endothelial growth growth, VEGF-A ma isi, e puipuia ai a latou fegalegaleaiga ma tagata faʻaleleia o loʻo i luga o le pito o endothelial sel. E fesoasoani lenei mea e taofia uma ai le neovascularization ma le vascular enlargement. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le gata ina taofia ai le tupu aʻe o toto toto fou, ae mafai foi ona taofi le atinaʻeina o foliga o le AMD - tausaga e aʻafia ai le macular, faapea foi ma le edema i le tagata maʻi ma maʻisuka ma retinal vein thrombosis.

O se taunuuga o le faʻaofiina o le mea galue malosi i Vitreous, o lona faʻatonuga e faʻalagolago i le metotia na maua. E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o le pharmacokinetic ma faʻamaumauga i luga o le aveesea o le ranibizumab mai le tuufaatasiga plasma totoO le afa afa ola e tusa ma le 9 aso.

O le puleaina masina o le ranibizumab i totonu o le vitre fesoasoani e maua ai le maualuga o le plasma concentration e lava mo le umi o le togafiti.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Lucentis

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o Lucentis:

  • neovascular fomaʻi foliga o le AMD i tagata matutua,
  • faʻaitiitiga o mea faʻapitoalea e mafua ai maʻisuka macular edema poʻo retinal vein thrombosisi le tulaga o le monotherapy, faʻapea foi i togafitiga faʻapitoa,
  • faʻaititia le tino vaaia na mafua ai choroidal neovascularizationona o le faʻaleagaina myopia.

Contraindications

E le fautuaina le fualaau mo le pulea ma:

  • maualuga lagona i ranibizumab poʻo isi vaega,
  • faʻamaonia poʻo le masalomia o faʻamaʻi pipisi, faʻagasologa o le faʻatinoina o tulaga,
  • lactation, maitaga,
  • afaina o le tino,
  • i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, talu ai e le i suʻesuʻeina le aoga o fualaau faasaina i lenei vaega ole gasegase.

Faʻaiʻuga

Pe a togafitia Lucentis, o le a le mafai ona tupu ni suiga eseese o le faigata.

Solitulafono matuia e aofia ai: endophthalmitis, vaʻaia o le retinal retinate ma cataractmafua mai i le tiga o le manava, mumu o le intraocular, o se faateleina tele o le mamafa o le toto ma isi.

I le faaopoopo atu i ai, o le atinaʻeina o mea sese i le gaioiga o le popole, digestive, respiratory ma isi faiga e le faʻatea. O faʻalavelave faʻalavelave i le gaioiga o le toto, gaioiga o le faʻaaliga, maskloskeletal system ma isi mea.

O le mea lea, ao faagasolo togafitiga, atonu e te ono oo i ai: anaemia, popolevale, maʻi tigaina, taoto, tale ma ituaiga eseese afaina o le tino.

Afai o le maʻi ua i ai se faʻalavelave o soʻo se tasi o nei mea poʻo le atinaʻeina o se isi ituaiga o aʻafiaga, e tatau loa ona e logoina lau fomaʻi.

Faatonuga mo Lucentis (Metotia ma fua)

E tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina, e na o le injections e tuʻuina atu i totonu o le tino.

I lenei tulaga, e tasi le fagu ua mamanuina e faia ai se tui se tasi. E tatau ona maitauina e mafai ona faia se pulega faʻapitoa o Lucentis e se fomaʻi faʻapitoa e maua ai le poto masani talafeagai. E tatau ona iai le va i le va o injections o le vailaau faʻasaina ia le itiiti ifo ile masina.

Ua tui le Lucentis i se fua faatatau o le 0.05 ml i le masina. I se tasi sauniga, o le vailaau oona e faia i le mata e tasi. I le taimi o togafitiga, e tatau ona siaki le gaioiga vaaia faalemasina.

I soo se tulaga, o le tele o togafitiga ma le fualaau oona i le gasologa o le tausaga ua fuafuaina e le fomaʻi aoga, i le amanaia o le solia ma uiga o le tino maʻi.

Faʻasalaga

I mataupu o le maualuga, o se siitaga taua e mafai. mamafa faʻatoʻao foliga vaaia o le tiga ma le le mautonu i totonu o mata.

I lenei tulaga, o togafitiga e faia ile falemaʻi, e pei o le siakiina masani o le mamafa o le toto ma le tulaga lautele ole maʻi.

Faatonuga faapitoa

E faʻatagaina e faʻamaua le fualaau faʻataʻitaʻi na o se tagata e faʻaleleia togafitiga faʻatasi ai ma le poto masani ile injections. O loʻo faʻatinoina le faʻatinoga i lalo o aiaiga faʻapitoa. I totonu o le vaiaso, e manaomia e le tagata maʻi le mataʻituina lelei o le tulaga ina ia mafai ai ona vave taofia le atinaeina o se faʻafitauli faʻaleaganuʻu. Afai e lagona e le tagata maʻi soʻo se suiga e le manaomia, ona tatau loa lea ona e talanoa i se fomaʻi.

O le fualaau faasaina Lutsentis e le o faia vave i mata uma, talu ai e mafai ona faateleina le malosi o le fualaau faasaina ma le atiina ae o aafiaga i itu.

I le taimi o togafitiga, o le faaletonu le vaaia o le tino e le o aofia ai, lea e afaina ai le gafatia e ave taavale ma galue ai i ni auala eseese. O le mea lea, ua fautuaina e faʻapea o nei gaoioiga e faʻagata mo se taimi le tumau seia oʻo ina faʻaumatia le mamafa o le faaletonu le vaaia o se mea le tumau.

Faʻamatalaga e uiga ia Lucentis

I le tele o tulaga, o faʻamatalaga o Lucentis e fesoʻotaʻi ma le faʻatinoga. Toeitiiti lava o vaega ophthalmological e aofia ai savali mai tagata e manaʻomia togafitiga, ae latou te fefe e alu mo lenei faiga.

Ae ui i lea, oi latou na ua uma ona maua Lucentis togafitiga latou te fai mai o sauniuniga muamua mo le iniseti e taua tele. O le faʻatinoga lava ia e matua leai lava se leaga. I le taimi lava e tasi, o loʻo latou taumafai e lagolago ma faʻamautinoa tagata na o loʻo faatalitali mo togafitiga.

Faatasi ai ma lagona le lelei, o nisi faaletonu i totonu o mata ua faamatalaina, lea e mafai ona tumau mo sina taimi.

E tusa ai ma le aoga o togafitiga, o le tele o tagata gasegase o loʻo lipotia mai se faʻaleleia atili o le faʻaaliga, faʻateleina le mamafa ma le sao o laina. Mo nisi tagata, o na taunuuga maualuga e tusa lava pe le o se mea na tupu.

E tusa ai ma le au atamamai, o lenei auala o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe ma suʻesuʻeina. O le mea moni, e le o tulaga uma e aoga ai togafitiga. O mataupu o le atinaʻeina o aʻafiaga o fualaau faasaina ua lauiloa foi, ae mo le tele o tagata gasegase o le fualaau faasaina e fesoasoani moni e faʻaleleia le faʻaaliga ma toe faʻaleleia le lelei o le ola.

I le faaopoopo atu i le fefe i se faiga faigata, ua taofia e tagata le tau maualuga o fualaau faasaina. O le mea lea, e mafai ona e maua lipoti e saunia tagata maʻi mo togafitiga, ae leai se tupe mo lenei mea.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O se vaifofo manino pe itiiti foi mo le puleaina i totonu o le fualaau faasaina "Lucentis" (iloiloga a le tagata maʻi e faamaonia ai lenei mea).

O le mea autu autu o le fualaau faasaina o le ranibizumab. O lona mea i totonu o le tasi fagu o le vailaʻau e 2.3 mg. E le gata i lea, o vaega nei o ausilali o vaega ia o Lucentis:

  • α-trehalose dihydrate,
  • polysorbate,
  • L-histidine hydrochloride monohydrate,
  • vai.

E tasi le pusa pepa faʻaipoipolo ma le vailaau faʻatau e aofia ai:

  • 0.23 ml faʻamalama tioata manino i fualaau faasaina,
  • fufulu mama
  • vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma se nila.

O le fualaau faasaina e faʻatuina i falemaʻi naʻo le faʻamalosaga.

Tofia ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻafuaseʻi "Lucentis". O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase e le mautonu, e tusa ai ma lona aoga - o le vailaʻau e fesoasoani i se tasi, ma o se tasi na te le iloa lona aafiaga. Ae ui i lea, o le "Lutsentis" ua faʻamaonia mo maʻi nei:

  • susu (neovascular) foliga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o tausaga,
  • faaitiitia le tino vaaia ona o le atinaʻeina o le edema o le maʻisuka o le macula - ua faʻaaoga pe faʻapipiʻiina faʻatasi ma le faʻamalosia o laser,
  • faʻaititia le faʻaaliga ona o le macular edema na mafua mai i le occinal vein occlusion,
  • faʻaititia le faʻaaliga ona o le choroidal neovascularization mafua mai i le myopia e le faʻaleagaina.

O fea mataupu e faalavelaveina ai togafitiga

E i ai foi tulaga e tatau ai ona faʻavevesi faʻalavelave togafitiga ma le toe taumafai e toe fai:

  • suiga i le mamafa o le toto e oʻo i le 30 mm pe sili atu. Art.,
  • faaitiitia i le ata vaaia e 30 pe sili atu mataitusi pe a faatusatusa i le fua mulimuli,
  • toe faʻamavae
  • vailaau faʻapitoa e afaina ai le fososa tutotonu, poʻo aafia i le silia ma le 50% o le eria,
  • taʻavale taotoga.

E na o le injections i totonu o le tino ola e faʻaaogaina "Lucentis". O suʻega o maʻi e taʻu mai ai o le faʻatinoga lava ia e le afaina.

Talu ai o le togafitiga e aofia ai le tele o injections, e tatau ona manatua e tatau ona matauina le va o le itiiti ifo i le tasi le masina i le va oi latou. Ole fua fautuaina o Lucentis mo le tui tasi e 0.5 mg. I le faagasologa o le togafitiga, o le mataʻituina faifaipea o le gaioiga vaaia e tatau ona faia.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase e silia ma le 65 tausaga le matua, e le manaomia se fetuutuunaiga o fualaau faapitoa.

"Lucentis": faatonuga mo le faʻaaoga

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ma le galuega a fomaʻi e taʻu mai ai e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i sauniuniga mo le faʻafoega o le pulega ina ia aloese ai mai le faatamala.

O le mea lea, ao lei amataina le vailaʻau, e tatau ona e mautinoa o le fofo e fetaui ma le masani-lanu, tumau, le lava le pala. Afai e te suia le paolo po o le i ai o ni mea e le mafai ona gaosia, "Lucentis" e faasa ona faʻaaoga.

O le vailaau faasaina e tatau ona faia i lalo o tulaga e le mautonu: o lima o le tausi soifua maloloina e tatau ona taulimaina, o totigilima e tatau ona gaogao, ma solo, o se mea e matagofie ai mata ma isi mea uma o le a faʻaaogaina e tatau foi ona faʻamaonia.

I le taimi lava aʻo leʻi tuiina, o le paʻu o le mata ma le laulu e faʻamaʻi. Ona faʻamaʻi ai lea o le faʻamaʻi ma faʻaaogaina ai antimicrobials. E tatau ona manatuaina e tatau ona totoina antimicrobials 3 taimi i le aso ao lumanaʻi ma a maeʻa le faʻatinoga mo aso e tolu.

Na o le matauina o nei tulafono e mafai ai ona manuia le togafitiga "Lucentis". O le iloiloga oi latou oe na maua, o loʻo taʻu mai ai ei ai mataupu pe a faʻaaogaina e se fomaʻi se fualaau faʻasaina ma ni tagata se lua e iai le nila e tasi. E le taliaina lenei mea ma e mafai ona taʻitaʻia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e pei o le AIDS.

O le fualaau faasaina ua tui i totonu o le tino vitio, e taitaia le pito o le nila i le ogatotonu o le mata. O le tui mulimuli ane e tatau ona faia i totonu o le afa o le sclera lea na le aafia i le muamua tui.

Talu ai ona o le mamafa o le toto e mafai ona faateleina i totonu o le itula pe a maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona mataitu ma tatau ona mataitu le ulu o le nerve optic. Afai e manaʻomia, o le togafitiga e tatau ona faʻaitiitia ai le mamafa.

Mo se tasi auala, ua faatagaina e faʻamaua le vailaʻau i le tasi mata.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E le o iloa le auala e fegalegaleai ai fualaau faasaina "Lucentis" ma isi fualaau. O faʻataʻitaʻiga a le au gasegase (o le tele oi latou) e mafai ai ona tatou faʻamaonia e le o faʻamalosi e fomaʻi soʻo se isi vailaʻau faʻatasi ma Lucentis sei vagana ai togafiti ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

E mafua mai i le mea moni e leai ni suʻesuʻega na faia e tusa ai ma fegalegaleaiga a Lucentis ma isi fualaau. O le mea lea, e le fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina ma isi fofo poʻo fualaau.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O le tui o le Lucentis ua faʻaseseina mo le maʻitaga ma le lactating women (toe iloilo foi lenei mea). O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻavasegaina o tauatogenic ma fualaau oona, o lona uiga, e mafua ai le faʻalavelave i le atinaʻe o le tamaititi.

Ae mo tamaitai o le tausaga fanau, o le vaeluaga i le va o le togafitiga ma le maitaga e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 masina - i le taimi lea, ua maeʻa atoa le ranibizumab. Seia oʻo mai i lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaoga faʻamalosi faʻamaonia.

Tulaga o le teuina

"Lucentis" e tatau ona teuina i le vevela o le 2 i le 8 tikeri Celsius, ae leai se mea e tatau ona faʻamaʻa. Tausia le oloa i se mea pogisa ma le matutu lea e leai se avanoa mo tamaiti. O le ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga mai le aso o le gaosiga. E faasaina le faʻaaogaina o le mutaaga "Lucentis".

"Lutsentis": iloiloga o fomaʻi

"Faʻasalaga" e masani lava ona fautua mai ma faʻamaonia e fomaʻi, e pei ona taʻua o se fualaau talafeagai lelei. I le isi itu, o le tagata gasegase e le mafai ona gafatia i taimi uma ona totogi le numera manaʻomia ole injections: O Lucentis o se vailaau taugofie. I nei tulaga, fomai e fautuaina e suia i se taugofie, Avastin. Ae ui i lea, e le i maea ona suʻesuʻeina lelei le vaega mulimuli, o lea la o le uluai fautuaga a fomaʻi e tumau pea le tofotofoina o Lucentis. O tagata e masani ona masani i lenei mea faigaluega, latou te iloa mea e mafai ona faʻamoemoeina, ma iloa lona aoga.

Patient Reviews

Seʻi o tatou talanoa e uiga i mea e mafaufau i ai tagata gasegase e uiga i le fualaau faasaina "Lucentis". O manatu e fautua mai ai o le fualaau faasaina e le maua i taimi uma le tulaga faamoemoeina. Ae ui i lea, o le tele o tagata na gasegase o loʻo fai mai ua sili atu le lelei o le vaʻaiga poʻo ua le toe faʻaitiitia. I le taimi lava e tasi, o ia faʻafitauli o loʻo i luga o le fale e pei o le tiga ma le ono tulai mai o faʻamaʻi, e mafai ona faigofie ona taulimaina lenei mea. E le gata i lea, o le toatele o tagata gasegase e talitonu o ia taunuuga le talafeagai e aoga le iuga.

Ae ui i lea, ei ai tulaga pe a le aoga le fualaau faasaina. O le mea moni o le "Lutsentis" e le fesoasoani i le 100% o mataupu, e fai mai fomai lava ia. E ui o le pito sili ona taua o le toe foi, e tusa ai ma togafitiga, o le tau o le oloa. E le mafai e tagata uma ona gafatia se atoaga o le tele o inisiua.

Faatasi ai ma mea aoga taua, i le faaopoopo atu i le malosi, ua taua o le faaaogaina o "Lucentis" e aunoa ma se faatiga (iloiloga ioe i lenei mataupu). Pau lava le faʻalavelave o le le toʻa i le taimi muamua ma le maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau. Ae ui i lea, latou te talileleia, ma o le inumaga lava ia e le o lagona uma lava. A maeʻa le faʻamaʻiina o maʻi, faʻapitoa ona matauina.

Ae ui i lea, o le "Lutsentis" e manatu i se mea aoga tele, pe a uma ona faʻaaogaina e tagata gasegase se faʻaleleia atili o le faʻaaliga.

Faʻatinoga o gaioiga

O le Ranibizumab o se vaega o siama faʻatoʻa faʻagata i le endothelial growth A. E maua mai i le faʻaaogaina o le toega o le Escherichia coli.

O Lucentis ei ai lona aʻafiaga e mafua mai i le faʻamaonia i le pito i luga o le vasethelial vascular growth. O lenei mea e taofia ai le fegalegaleaiga a le au mulimuli ma le faʻaleleia i le maualuga o le mimiti ma faʻalavelave ai le faʻalauteleina o le vascular ma le neovascularization.

Ona o le mea moni o le neoangiogenesis retinal e faaitiitia, o le vailaau faasaina e puipuia ai suiga mai le tino i le ituaiga o le lapopoʻa-hemorrhagic o le maualuga o le degeneration macular and edema o le fuataga e uiga i le tala o le maʻi suka ma le thrombosis vein vein.

Tosiga ma le pulega

Lucentis e faʻaaogaina mo le puleaina o le tino, o lona uiga, intravitreal (tuusao i totonu o le tino vailaau). O le fua mo le iniseti o le 0.5 mg, poʻo le 0.05 ml. O le faʻasuaga e masani ona faia i le 1 taimi i le masina. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻaaogaina o masini taʻitasi mo le puleaina o le tino.

I le togafitiga o le maualuga o le fua o le tau o le tausaga, o le tuiina faalemasina o le fualaau faasaina e faia i le faamautuina o le gaioiga vaaia i tulaga aupito maualuga. E iloa e le faʻailoga mo le tolu masina e faʻasaga i tua o le tofiga o Lucentis.

Afai e faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ata i laina 1 pe sili atu, o lona uiga, e silia ma le 5 mataitusi, ona toe faʻaaoga lea o le togafitiga. I le taimi lava e tasi, o le i ai o le faʻaleagaina o le macular e faʻaalia i le matua e maua i le taimi o le mataʻituina e faʻatagaina. E faʻaauau togafitiga seia oʻo ina faʻamautu le tino vaaia.

Afai o le faʻaitiitia o le vaʻai e mafua mai i le edema o le maʻisuka o le macula, ona faʻaauau pea lea o le togafitiga Lucentis seia oʻo ina ausia le taunuʻuga o le optometry tumau mo le tolu masina. O togafitiga e tatau ona faʻaauau pea i le faʻaitiitia o le tino vaaia ona o le maʻisuka macular edema. O le togafitiga e faʻaumatia foi pe a ausia se taunuuga o le optometry mautu.

O le faʻamoemoe o le vailaʻau o le Lucentis e mafai ona faʻapipiʻiina e faʻaaogaina ai le laser coagulation pe faʻaaogaina (i tagata e maua i le maʻisuka macular edema). Afai o nei manipisi e tupu i le aso e tasi, ona oʻo lea i le taimi ile va o le puleaina o le vailaʻau faʻamalosi ma le laser e sili atu ma le afa itula.

Mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le vein vein occlusion ma se faʻaitiitia o le faʻaaliga, o le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i le masina ma faʻaauau pea seia faʻamautu le optometry mo le tolu masina. A maeʻa lenei, e manaʻomia se suʻesuʻega faʻaletausaga faʻaletausaga ma, faatasi ai ma le faaitiitia o le tino vaaia, toe faʻaleleia togafitiga. Togafitiga o tagata gasegase o le occlusion vein occlusion e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le laser coagulation, pe faʻaaoga pe a maeʻa. E tatau ona manatuaina o tui tui e tatau ona faia e le sili atu nai lo le afa itula talu ona uma le faʻasalaga laser coaching.

I le taimi lava aʻo leʻi tuiina, e tatau ona suʻesuʻeina le vaifofo e maua mai (pala, lanu). O le fofo e le mafai ona faʻaaoga pe a tulaʻi mai se mea faʻapitoa i foliga o ni mea e le mafai ona faʻaaogaina poʻo se suiga i le lanu.
Aʻo faia le togafitiga, e tatau ona mātauina ma le faʻaeteete tulafono faʻapitoa o faʻamalosi ma faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le tagofia lelei o lima, ia faʻaaoga na o totigilima faʻasalaina, solo ma laumei, faʻapea foʻi meafaigaluega mo le paracentesis.

I le taimi tonu lava aʻo leʻi faia le puleaina o fualaau faasaina, e tatau ona fufulu le paʻu i mata ma laumata. Ona togafitia lea o le conjunctiva ma se gasegase ma se vailaau faʻasaʻo lautele. E tatau ona aofia ai le 6 aso (3 aso muamua ma le 3 aso i le maea ai o tui tui).

O le auala e faʻaofi atu ai Lucentis, o le pito o le nila e tatau ona tuʻu i totonu o le tino i le 3.5-4 mm i tua atu o le limbus. I lenei tulaga, e tatau ona aloese le meridian ma e tatau ona tuʻi le nila i le ogatotonu o mata. O le voluma o le vaifofo o le tui e 0.05 ml. O le isi tui o le vailaʻau e tatau ona faia i le isi afa o le sclera o mata.

Ona o le mea moni o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona tupu i totonu o le itula talu le tui o Lucentis, e tatau ona taofiofia le mamafa i le mata ma le faʻafefete o le ulu o le nerve optic. Afai e manaʻomia, e tatau ona faʻataʻitaʻiina togafitiga. O le mamafa o le tino pe a maeʻa le faʻaaogaina o Lucentis e mafai foi ona faʻatuputeleina.

I se tasi vasega, e mafai ona pulea le fualaau faasaina i le tasi le mata. E le manaʻomia le fetuutuunaiga mo tagata mamai e sili atu ile 64 tausaga.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga sili ona matuia ma matautia e fesoʻotai ma le pulega faʻapitoa o se fualaau faasaina e aofia ai:

• endophthalmitis,
• faʻalavelave faʻasolosolo faʻamaʻi,
• taofiofia o le taofiofi.

O isi suiga iloga o suiga i le vaega o le masini masini na tupu i le taimi o le tofiga o Lucentis e faʻapipiʻiina ai le faʻaopoopoga o le mamafa o le intraocular ma le faagasologa o le inflammatory intraocular.

O mea nei o aʻafiaga na matauina i tagata gasegase i le tofiaina o le fualaau oona Lucentis (dose o le 0.5 mg). O latou taimi e le sili atu i le 2% o mataupu pe a faʻatusatusa i le kulupu o le pule (placebo poʻo le photodynamic therapy).
O le tele o taimi na fuafuaina e tusa ai ma le faatulagaga masani (masani lava - 10%, e masani lava 1-10%, e le masani ai 0.1-1%, e seasea 0.01-0.1%).
Faiga faʻamaʻi: o le nasopharyngitis sa masani lava, o le fomaʻi ma le faʻamaʻi o le tino o le tino e masani lava ona atiaʻe.

Mai le hemopoiesis, e masani ona tupu mai le anemia.

Faatasi ai ma faaletonu faalemafaufau, o maʻi e masani ona faatupuina le popole.

O le toilalo o le fatugalemu o le tino na masani ona o mai faatasi ma le tiga o le ulu, ma e le masani ai - o se paʻu.
O le okeni o le faaaliga na aafia i se pasene tele o mataupu:

• masani ona tele le afaina o le tino, vavae ese, faʻafefete ma le afaina o le tino vevela, o le vevesi o le vaai, o le tino o le tino i mata, o le lanu mumu ma le vevela, faateleina le mamafa o le toto, faateleina le lapataiga, po o le gasegase o le eyes, blepharitis ,
• masani ona i ai suiga o le retina, o lona vaʻaia ma le loimata, o le malepe ma le vavaeeseina o le epithelium o le pigmenti retinal, leions ma le afaina i le vailaau vitreous, faʻaitiitia le gaioiga vaaia, suiga o le inflammatory (iritis, uveitis, iridocyclitis), e aofia ai le subcapsular, o le gasegase o le tino, o le keratitis, o le vaʻaia o le vaʻaia, o le gasegase o le tino, e aofia ai i le injection site, opalescence cell, photopsy, conjunctivitis, aemaise allergies natura eskoy, photophobia, mumu conjunctival, mata faataunuuina, agamalu ma le fula o le laumata,
• le atoatoa o le vaʻai (tauaso), endophthalmitis, edema, striae, tupe teu i le pene, tiga ma le ita i le nofoaga o inisiua, popo, hyphema, taliga o le iris, lagona le masani ai i le mata, le fiafia o le laumata e seasea tupu.

O aʻafiaga mai le manava o le tino e tele lava ina faʻaalia i le tale, ma mai i le mea o loʻo ola ai - e ala i le nausea.

O faʻamaʻi pipisi e masani lava ona tupu i luga o le paʻu (erythema ma le pruritus, faʻavave ma urticaria).

O le masukalokeletal system e masani lava ona tali atu i le pulega a Lucentis ma le talafaʻatau.

Afai, e le o le talaaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o soʻo se tasi o nei itu o loʻo amata ona alualu i luma, poʻo tuʻutuʻuga e le o faʻamatalaina, e tatau ona vave logoina le fomaʻi.

Le tau o le fualaau faasaina Lucentis

O le tau o fualaau faasaina i falemaʻi i Moscow ma Rusia e mai le 52,000 rubles. (10 mg / ml 0.23 ml). E le aofia ai le tau o le puleaina o le intravitrial. O le tagata gasegase e mafai ona faʻatau le vailaau i le fale talavai, na o ia foi e mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina ile falemaʻi (atonu e sili atu ona aoga, talu ai e tasi le fagu e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻatautaia i nisi o gasegase.

O le tau o le puleaina o le inisinia o Lucentis (e aunoa ma le tau o le fualaau faasaina) i le Moscow Eye Clinic e 19,000 rubles. O le vailaau lava ia e totogiina eseese (50,000 rubles) E mafai ona e faʻamalamalama le taua o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu i le vaega o "Tau"

Avastin (Avastin, bevacizumab) - o se faʻaoga masani o Lucentis i le togafitiga o faʻamaʻi faapena.

I le taimi lava e tasi, o Avastin o loʻo i ai se tau maualalo, atonu o se tasi lea o mea e fiafia i ai. O Lucentis ua fuafuaina faapitoa mo le faʻaaogaina i le ophthalmology, o Avastin o loʻo faʻaaogaina foi i le oncology.

Vitio o le faʻalauiloaina o le intravitrial o Lucentis:

Liliu atu i le "Moscow Eye Clinic", e mafai ona tofotofoina oe i meafaigaluega faʻaonapo nei o le gasegase, ma e tusa ai ma ona taunuuga - maua ni fautuaga mai le taʻitaʻia o tagata tomai faapitoa ile togafitiga o pathoces ua iloa.

O le falemaʻi e faʻafaigaluegaina aso fitu i le vaiaso, fitu aso i le vaiaso, mai le 9 i le taeao i le 9 i le taeao. Fai se taimi atofaina ma fesili i mea faʻapitoa uma i lau telefoni 8 (495) 505-70-10 ma 8 (495) 505-70-15 poʻo le initaneti, faʻaaoga le pepa talafeagai i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Faatumu le fomu ma maua le 15% le faʻaititia i luga ole suʻega!

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Lucentis o loʻo tuʻuina atu i le faiga o se fofo mo le faʻaleleia o totonu. Le lanu o le vai e manino pe paʻepaʻe papaʻe. O le tasi fagu o loʻo i ai le eletise autu autu - ranibizumab, 2.3 mg. Faʻalapotopotoga - Suitiselani.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina vaega o ausilali e aofia ai: polysorbate, vai, α-trehalose dihydrate, L-histidine monohydrate hydrochloride.

E tasi le pusa cardboard o loʻo aofia ai le vailaau faasaina:

  • asini faamama,
  • vailaʻau o se vailaau faʻasaina ma se voluma e 0.23 ml,
  • vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ma se nila,
  • faatonuga mo le faʻaaogaina o lucentis.

Fomaʻi na faʻatuina atu e tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga.

Contraindications

E pei lava o isi fofo, e le mafai ona faʻaaogaina e le tagata gasegase toto. I nisi tulaga, o vailaau faʻasaʻo e matua faʻasaina:

  • gasegase e maua ai le mu mumusu,
  • tagata e iai faʻamaʻi pipisi,
  • i lalo o le 18 tausaga,
  • maʻitaga ma fafine i le taimi o le lactation,
  • ma le faʻamaʻapeʻapeina i se tasi poʻo le sili atu o fua o fualaau faasaina.

Faʻaeteete ma i lalo o le vaavaaiga lelei. ua tuʻuina atu i vaega nei o tagata gasegase:

  • faatasi ai ma le faʻaaloalo,
  • afai ei ai se tulaga lamatia o le taia,
  • o gasegase e iai se faʻamaoniga o le DME ma faʻatasi ai ma le cerebral sechemia,
  • pe a fai o le tagata maʻi ua uma ona faʻaaogaina fualaau faʻamalosi e galue i luga o le gasegase vascular vasing.

E i ai tulaga pe a faamalosia le fomaʻi faʻalavelave faʻalavelave faʻatasi ma Lucentis, e aunoa ma se avanoa e toe faia ai:

  • suiga faʻapitoa i le mamafa o le toto,
  • toe faʻamavae
  • se faʻaitiitia vave o le tino vaaia pe a faʻatusatusa i faʻamaufaʻailoga lata mai,
  • Faʻatonuga faʻapitoa
  • vailaau o le tino e aafia ai le sili atu ma le 50% o le aofaiga atoa o le vaipanoa poʻo aafia ai le fososa tutotonu.

Fautuaga o fua

Ophthalmologists latou te faʻaaogaina tuinanau na o le injections i totonu o le tino. O le faʻatinoga lava ia e matua leai lava se aoga. O le fofo o le tasi fagu ua faamoemoe mo na o le tasi le iniseti tui.

O le taualumaga e tatau na o le ophthalmologist, i le fale, o se togafitiga e mafai ona mafua ai le le atoatoa.

Talu ai o togafitiga e aofia ai le tele o injections, e tatau ona manatuaina i le va oi latou e tatau ona i ai se vaitaimi o le 1 masina a itiiti mai. I le faagasologa atoa o togafitiga, e siakiina pea e le fomai le tagata maʻi ma siakiina e le aunoa ana mea faitino. E le manaʻomia le fetuunaiga mo na o tagata mamaʻi e sili atu i le 65 tausaga.

Faatomuaga taualumaga

Ina ia aloese mai le faatamala i le vaega o le fomaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina le mama o le tui.

A o lei amataina le togafitiga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona mautinoa o le vaifofo e masani lava, o le lanu ma le faifai pea e saʻo, ma e leai se vaʻaia. Ua faasaina Lucentis ona faʻaaoga pe a maua e le vai se lanu samasama po o le lanu paʻepaʻe, e foliga mai o lanu eseese.

E manaʻomia se tui mama le mama, e le gata o lima o le fomaʻi ma le fesoasoani e tatau ona faʻamaonia, ae faʻapea foi ma le mea e faʻalelei ai mata, faʻapea foʻi ma soʻo se mea faifaʻatusi.

Aʻo le tui, e faʻatautaia e le fomai faʻaumatiaina o le paʻu o le laumei ma le vaega atoa o loʻo siomia ai mata. A maeʻa le faʻafeiloaʻi o le faʻamaʻi, o le fomaʻi faapitoa e faʻaalia ai anti-inflammatory and antimicrobial drugs. O le tagata maʻi e tatau ona manatua le manaʻoga e faʻaaoga nisi vailaʻau faʻasaina i totonu o le 3 aso muamua, ma 2-3 aso pe a maeʻa le faʻatinoga.

E na o le matauina o nei tulafono e mafai ona tatou faʻamoemoe i luga o le lelei o Lucentis. O le fofo e tatau ona tui i totonu o le tino, ma o le pito o le nila e tatau ona faasino i le ogatotonu o le mata. O isi injections e tatau ona tui i le isi afa o le sclera.

E tatau ona taofiofi le mamafa o le mamafa i le taimi o le togafitia, aua e mafai ona tulaʻi i se mea taua. Ma o le fomaʻi foi e nafa pulea le faʻaʻoleʻole o le lipic optic. Afai e tulaʻi mai le manaoga, e tatau ona sauni le 'au e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. I se tasi o taualumaga, o vailaau e mafai ona faia i le tasi mata.

Faʻasalaga mataupu

I taimi aʻoga faʻamalositino, na maitauina tulaga o le sologa lelei ma le tino ile tali atu ia i latou. O faʻamaoniga sili ona taatele: faʻateleina le mamafa o le lotoifale, ogaoga tiga i le mata.

Afai e logoina e le tagata maʻi ia foliga tutusa, e tatau ona ia lipoti atu lenei mea i le fomai o le tagata, o le a vave ona aveese le maʻi.

Tina ma le lactation

O Lucentis e matua faʻasaina mo tamaitai i tulaga, faʻapea foi ma tina tausimai.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le oloa e maua mai i le ituaiga o vailaʻau o le embryotoxic ma teratogenic. I nisi upu mafuaʻaga e mafua ai faʻafitauli o le tuputupu ae o tama.

Mo tamaitai o le tausaga fanau, o le vaeluaga o le mafaufau ma le faamaeaina o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 masina. E talitonuina o le vaitaimi lea o loʻo faʻaaogaina atoa ai mea tino mai le tino. I le taimi nei, e tatau ona e faʻaaoga faʻamalosi faʻamaonia.

Aafiaga aʻafiaga

O mea matuia mai se tui e seasea lava ona tupu, o lea e le fefefe ai tagata atamamai e taʻu atu ni mea e maua.

Faatonuga mo le faʻaaogaina faʻamatala se numera o gaioiga le talafeagai i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina: faʻataʻapeʻapeʻapeʻa, endophthalmitis, faʻataʻavaleina, afaina o le intraocular, faʻateleina le mamafa o le intraocular.

O aʻafiaga lamatia o le faʻaaogaina o tui tui e aofia ai:

  • mata mata
  • vaʻaia,
  • afaina tele,
  • le afaina o le tino maliu,
  • blepharitis
  • faʻamaʻi pipisi,
  • mata mata
  • mataʻituina mata
  • loimata,
  • uveitis
  • irit
  • toto o le iris
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • mumu o mata
  • faiga faʻaleagaina i le retina.

O aʻafiaga e le aʻafia ma okeni o le faʻaaliga e aofia ai:

  • fulu
  • nasopharyngitis,
  • anaemia
  • popolega
  • ulu matua
  • taʻavale
  • tale
  • sasa
  • afaina,
  • vevela ma le vevela
  • leai se mafaufau.

O nei aafiaga uma e seasea lava, na o le 2% o tagata gasegase. O le mea sili ona taatele o le tiga laʻitiiti ma le mumu, e ui i lea, ma e vave ona alu.

Analogues o fualaau faasaina

O mea faʻapitoa mo le tui e tuʻuina atu e nisi o vailaʻau faʻapitoa.

O lea Avastin mai Roche avea ma mea e sili ona faʻaaogaina pe a uma ona maua ni meaʻai. O lenei vailaʻau e faʻavae i luga o le bevacizumab, lea e faʻaaogaina e le gata i togafitiga faʻafomaʻi, ae faʻapea foi mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi lema.

O le eseesega tele i le va o nei vailaʻau e lua o le tau. Afai o le tau e maua mai le 50,000 rubles i le pusa, Avastin e tau 20-30,000 rubles.

E sili atu ona seasea, e faʻaaoga e fomaʻi le pulega faʻapitoa Dexamethasone ma Vizudin Ozurdexfaʻaaogaina mo le neovascularization.

I taimi o togafitiga ma lucentis, e mafai e le tagata gasegase ona faʻalavelave i mea faitino e aafia ai le gafatia o le tagata maʻi e ave se taavale ma galue i ni auala faigata. Afai e aliali mai faailoga o le malaise, e le fautuaina e tietie. Pe a leai ni faailoga, e mafai ona e faʻaauau pea ona e taitaia se olaga atoa.

Fomaʻi aua le fautuaina e ave se taavale vave lava pe a uma le tui, e tusa lava pe leai ni faʻalavelave. O aʻafiaga e mafai ona lagona i totonu o le itula poʻo le lua pe a uma le iniseti, poʻo le taimi lava e maeʻa ai le vailaau oona.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

Talu ai o le totoga ua manatu o se vailaʻau talafeagai lelei, e masani lava ona faatonuina e fomaʻi mata. Ona o le tau maualuga o le fualaau faasaina, e le mafai e tagata uma ona gafatia e faatau se vailaau faafomai.

I ia tulaga, ua faatonuina e le fomai Avastin, lea e 2 taimi le taugofie. O lenei fualaau faasaina ei ai ona lava mea itiiti - o loʻo i ai pea leʻi suʻesuʻe lelei. O nei laʻau faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina i falemaʻi o le kanesa, faʻataʻi i le ophthalmology e tele lava ina faʻaaogaina.

O suʻega a le tagata maʻi e iloa ai ole masani e masani ona leai se faʻamoemoe. Ae ui lava i lea, o le toʻatele o tagata gasegase oe na faia le vasega talanoa e uiga i le fualaau faasaina ma le toʻa, talu ai o le faʻaaliga, lea na muamua vave ona pa'ū, na amata ona faʻaleleia, pe tumau pea i le tulaga lava e tasi, ma faʻamuta ai le matuia leaga. I le aʻafiaga o aʻafiaga, o gasegase e matauina le ono maua mai o siama, tiga ma le faʻamaonia. O isi vailaau, vailaau faʻamaʻi, vave faʻafetaui nei faaletonu. E le gata i lea, o tagata maʻi e mautinoa e oʻo lava i nisi faʻalavelave e mafua mai i le faʻaleagaina o tali e aoga le iuga e iu ai ina maua.

Faatasi ai ma fualaau faasaina mo le auala o le pulega, o le lucentis atonu o le nofoaga autu lea. E tusa ai ma le upusii, e tatau ona ou faia ni iniseti, e tusa ma le 200,000 rubles. Ina ua ofoina mai aʻu e sui meaʻai ma se fualaau faʻatau, sa ou musu, aua e ui lava i le tau maualuga o vailaʻau, o le soifua maloloina e sili atu le taugata. Ina ua mavae le 3 masina, sa amata ona ou vaai manino atu. Leai ni mea leaga na matauina, na o ni nai mata mataga.

O le fualaau faasaina o Lucentis na faatonuina mai ia te aʻu e se fomaʻi o le matou falemai o le ophthalmological fale ma se maʻi o le chorioretinopathy. E oo lava i le tau o vailaau e leai se mea e faatusatusa i upu a le fomai "i se isi masina e aunoa ma lenei fualaau faasaina ma o le a tuua oe e aunoa ma se mata". O le a ou faamatalaina pe o le a le foliga o lenei maʻi: e na o se vaega uliuli e foliga mai ma e faasolosolo lava ina salalau i luma o mata, ma o le ata na tapunia lemu, ua le toe vaai le mata. O le fualaau faasaina e 55,000 mo le tasi molulu, ma e tolu ituaiga injections.

O le faʻatinoga lava ia e le afaina, ae e le fiafia pe a na o le iai o se nila i luma o mata, lea o le a ulufale atu i le tino atonu e sili ona mataalia. O le injection e faia i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina i le potu taʻavale, ae o se mea itiiti lava ae o se taʻavale. 2 aso muamua ma le 2 isi aso i le maea ai o le faʻagasologa, na faʻataunuʻuina ai mataʻupu o le faʻamalama-inflammatory.

O le fualaau faasaina e aoga tele, e ui lava e le taugata tele. Afai ei ai se aso ou te toe pasi ai lenei suega e aunoa ma le mafaufau e uiga i le tau, o le a ou faatauina mai le lucentis.

Pharmacokinetics

Fmax (maualuga le plasma concentration) o le ranibizumab i mataupu o le pulega o le 1 le taimi i le masina i totonu o le tino vitio ma le foliga fou o le AMD ua maualalo ma e le lava e taofiofia ai le ola o le VEGF-A e 50%, Cmax pe a faʻaofiina i totonu o le vitreous i se fua faatatau o le 0.05 i le 1 mg na tutusa ma le fualaau na faʻaaogaina.

O le afa o le ola o se vailaʻau (fualaau o le 0.5 mg) mai le vitreous, e tusa ai ma taunuuga o le suʻesuʻeina o vailaau faʻamaʻi ma le amanaia o lona faasea mai le plasma toto, e tusa ma le 9 aso.

O le faʻasalalau o le ranibizumab i le plasma toto pe a faʻalauiloaina 1 le taimi i le masina i totonu o le tino vavalalata e oʻo atu ile maualuga o lona tau mo le 1 aso talu ona tuiina ma o loʻo i le vanu mai le 0.79 i le 2.9 i le 1 ml. O le maualalo o le concentration i plasma e ese mai le 0.07 i le 0.49 i le 1 ml. I le toto toto, o le faʻasalaga o le vailaʻau e tusa ma le 90,000 taimi e maualalo ai nai lo i totonu o le vevela.

Faatonuga mo le faaaogaina o Lucentis: metotia ma metotia

O le vaifofo (0.05 ml), e ala i le iniseti, e tuiina i totonu o le tino vitio 3.5-4 mm le pito i lalo i le limbus, e faatonutonuina le nila i le ogatotonu o le mata ma aloese mai le vaeluaga faasasaʻo. O le isi tui e faia i le isi afa o le sclera. Talu ai ona o le siitia lē tumau o le mamafa o le toto e mafai ona faia ile 1 itula pe a uma le folasia o le vaifofo, e taua le pulea o le mamafa o le intraocular, o le faʻaoga o le ulu o le nerve optic ma faʻaaoga togafitiga talafeagai (pe'ā tatau). O loʻo i ai lipoti o le faʻatupulaia mausali o le mamafa o le toto i le maea ai o le faʻaofiina o Lucentis.

O le tasi fagu e iai le vailaau faʻasaina ua fuafuaina mo na o le tasi le tui. I se tasi o vasega, o le fofo e faia i le tasi le mata.

O le iniseti e faia i lalo o tulaga faʻapitoa, e aofia ai le togafitiga o lima o tagata fomaʻi, le faʻaaogaina o ni solo, gaugala pulapula, o le eyelid expander poʻo lona tutusa, ma mea e fai i le paracentesis (pe'ā tatau).

Aʻo leʻi tuiina, faʻasolosolo lelei le paʻu o le laumei ma le vaega o mata, faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau faʻasagalaʻau lautele (o loʻo faʻauluina i totonu o le taʻaloga o le conjunctival 3 taimi i le aso mo le 3 aso ao lumanaʻi ma le maeʻa le talosaga a Lucentis).

O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e tatau ona faia e naʻo se tagata faʻafomaʻi e iai le poto masani i le faʻatinoina o iniseti.

E taua le matauina o le vaeluaga o le 1 masina (laʻititi) i le va o le faʻaofiina o vailaʻau e lua.

Ole fua fautuaina ole 0.05 ml (0,000 5 g) o Lucentis i le masina.

Aʻo lei amataina le faʻaaogaina o tupe e pulea lona lanu ma le lelei o le faʻamavae. Pe a suia le lanu ma le faʻaali mai o siama vaaia, e le mafai ona faʻaaoga Lucentis.

Wet AMD

O le faʻamuamua o Lucentis e faʻaauau pea seia oʻo ina ausia le maualuga o le tino vaaia. E fuafuaina i le tolu asiasiga faalemasina sosoo i le vaitau o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Vaavaaia o le tino i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le vailaau faʻasaina e siakiina i masina taitasi Faʻaauau le togafitiga faʻatasi ma le faʻaitiitia o le gaioiga vaaia e 1 poʻo le sili atu laina e fesoʻotaʻi ma le AMD, lea e fuafuaina e ala i le mataʻituina ma faʻaauau pea seia oʻo ina maua le faʻatautaia o ata vaaia i tolu malaga i masina taʻitasi.

Puipuiga o mea vaaia vaaia e fesootai ma le DME

O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i masina taitasi ma faʻaauau pea seia oʻo ina mausali le tino vaaia i asiasiga faalemasina taʻitasi i masina taʻitasi i le vaitaimi ole togafitiga.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka macular edema, e mafai ona faʻaaogaina Lucentis i le faʻamalosia o le laser, e aofia ai tagata gasegase ma le faʻaaoga muamua o le faʻamalosia o le laser. Afai o togafitiga togafitiga e lua ua fuafuaina mo le aso e tasi, o le fualaau faasaina e tatau ona pulea pe a uma le afa itula pe a maeʻa le faʻamalosia o le laser.

Faʻaitiitia le gaioiga vaaia e mafua mai i le edema macular ona o le veline occin vein occlusion (vein center retinal vein ma ona lālā)

O Lucentis e faia i masina taʻitasi, e faʻaauau le togafitiga seia oʻo ina ausia le maualuga o le tino vaaia, ma fuafuaina e tolu asiasiga faalemasina sosoo i le vaitau o togafitiga fualaau.

I le taimi o togafitiga, o masina taʻitasi e faia ai e Lucentis le puleaina o le tino.

Afai o le faʻaitiitia o le tino vaaia ona o le faʻaaogaina o vein vein e maua i le taimi o le siakiina o masina, o le faʻaaogaina o le fofo e toe amataina i le faiga o injections i masina taitasi, ma faʻaauau seia oʻo ina faʻamautuina le tino vaaia ile tolu masina i masina taʻitasi.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le faʻamalosia o le laser. Afai o togafitiga togafitiga e lua o loʻo faʻatulagaina i totonu o le aso e tasi, e faʻatonuina Lucentis pe a maeʻa le afa itula (maualalo) pe a maeʻa le faʻamalosia o laser. O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le faʻaaoga muamua o le faʻamalosia o le laser.

Faʻaitiitia le gaioiga vaaia na mafua mai i le CVD ona o le faʻaleagaina o le myopia

O le togafitiga e amata i se tasi tui o le fualaau faasaina. Afai i le taimi o le siakiina o le tulaga o le maʻi (aofia ai suʻesuʻega ole falemaʻi, fesuiaiga o le fluorescence ma le suʻesuʻeina o le feusuaʻi), toe faʻaauau togafitiga.

I le tausaga muamua o togafitiga, o le tele o tagata gasegase e manaʻomia le 1 pe 2 inisiua o le fofo. Ae peitaʻi, mo nisi o gasegase, e ono manaʻomia le tele o le faʻaaogaina o Lucentis. I ia tulaga, ao faagasolo le 2 masina muamua, o le tulaga e mataituina i masina taitasi, ona sosoo ai lea ma le tolu masina (a itiiti mai) i le tausaga muamua o togafitiga.

E le gata i lea, ole taimi o le pulea i luga o se faavae taʻitasi e fuafuaina e le fomaʻi aoga.

Tuua Lau Faamatalaga