O vailaau aloaia e manatu o le maʻisuka e avea o se maʻi lavelave, e le mafai ona togafitia. Ae mo le tele o seneturi, o le tele o aafiaga o tagata, ua faamaonia e seneturi o faiga masani, ua ofoina atu lana tali i le faafitauli.

O fomaʻi faʻapitoa e iloa ai auala masani e faaleleia ai le soifua maloloina ma maua ai se faʻamoemoe moni mo le toe faʻaleleia atoatoa.

O le mealilo o le faamaloloina o loo taoto i le manaia o mana o laau toto. O le manaia o le tuufaatasiga o enzymes lea e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i se maʻi faigata o endocrinological ua tupu mai i le paʻu o aspen. O vailaʻau faʻasaina mai i totonu o loʻo aofia ai le tele o vaega aoga e leʻi faʻatagaina i totonu o soʻo se vailaʻau faʻamalolo.

Togafitiga o le maʻisuka ma le paʻu o le aspen e fesoasoani e maua ai taunuuga tumau i le taimi o uluai faʻaaliga o le maʻi, faatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tulaga o le ogaoga o le faʻaleagaina o le tino, faʻaleagaina o le tino, ma suiga i le mafaufau.

Faamalologa meatotino

O le faʻasolosolo o le fatu o le laau e fuafua ai le tumau o le aafiaga i le talaaga o togafitiga. O le togafitiga faʻamalosi e oʻo atu i totoga na taofiofia e le faamaʻi.

Faʻamataʻu ma teuteuga e faʻamalosi ai le maualuga o le kulukose, faʻaitiitia le mamafa o faʻamaʻi pipisi.

O le faʻaaogaina masani o meainu mai le aspen paʻu e masani ai le gaioiga o le gaʻo o meaʻai, toe foʻi mai i se tulaga faʻanatura o le tulaga faʻanatura. Faatasi ai ma se ituaiga o togafitiga faafomai, ua faatumulia le tino o le tagata i le tele o vaega taua.

O se vailaau fofo e faamamaina ai le mumu i le fesoasoani a glycosides, meaola o le salicylase o meaola, tuufaatasiga o meaola ninii, o se paluga o mea vevela.

Salicin e foliga tutusa i le aspirin. O loʻo galue o se faʻasolosolo faʻapitoa ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi-inflammatory. Faʻafoʻi hormones o le tiga lea e tupu i le taimi o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga.

O mea manogi faʻamalosi e taofia ai le toe gaosia o microorganisms e leʻo faʻatele, viruses, faʻaumatia i latou pe a aliali mai se tulaga le lelei. E le gata i lea, o le aspen e aofia ai elemene, meaola eletini, sucrose, fructose, acids carboxylic.

Faafetai i le tuufaatasiga o vaega o vailaʻau o le paʻu, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e fesoasoani i:

  • faateleina le maualuga o le toto,
  • faʻafouina membranes o plasma,
  • toe faʻafeiloaʻi masani,
  • faateleina le tetee o le tino
  • faamautu le gaosiga o le inisalini,
  • siitia le faʻaleleia o le paʻu i le tulaga o le faʻaleagaina,
  • faʻamaonia le galuega o fausaga fausaga,
  • toe faʻaleleia o faʻamaʻi-faavae ma paleni masani o le vai.

O le popolega autu i le togafitia o le maʻisuka o le faʻaitiitia o lou kulukose toto. O le saʻo ma faʻaaoga masani o enzymes faanatura e fesoasoani e ausia ai faʻamaoniga masani lelei.

Kuka

O mea laititi mo togafitiga e faʻaaogaina e vailaau o vailaʻau. Sapalai sauniuni e maua ai le tele o fualaau o fofo i le tasi. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamago le paʻu i ona luga. E fautuaina le faʻaaogaina o meainu e aunoa ma ni mea faaopoopo. Totogifuapauina faʻaitiitia le aoga o le oloa.

O se sipuni sipuni o le paʻu mafiafia ua sasaaina i se ipu vai manino. Palu mo le 10 minute.

O le sua ua tumu i le sua o le vai ua faamamaina. Faaaoga i luga o se manava gaogao.

O le suamalie o le fualaau faasaina e le fautuaina. Suiga suāuʻu poʻo vai masani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le teuteuga.

I le togafitiga o ni mea vaivai o le glucose e maua e le tino, o le mea na afua mai i le paʻu aspen ua lauiloa o se meatotino toe faʻaleleia. Faafetai i lona manaia lelei, o se vailaau vailaau e sili atu ona faigofie ona faaaoga nai lo se teuteuga.

Mo le mauaina o se vaega, o fualaʻau fou fualaʻau fua e maua mai i se mea e fai ai meaʻai.

O le paʻu e maua pe a uma le faʻamaʻaina ua sasaaina i le vai. O le tasi vaega o le cortex e manaʻomia ai vaega e tolu o le vai. O le faʻafefiloi e faʻaosoosoina le 11-12 itula. Faaaoga i luga o se manava gaogao.

Tulafono Faʻatagaina

O fua tele o fualaau faasaina e afaina ai, lapataiga ma o se lagona o le a le afaina.

O le suka e ave i se aofaiga o le 40-50 mg 3 taimi i le aso naʻo luga o se manava gaogao. E faʻaaogaina le faʻaaogaina i le auala lava e tasi, ae 100 mg taʻitasi.

O le siitaga o le voluma e mafua mai i le i ai o se vaega itiiti o meaʻai i totonu o le vai e lei uma ona kuka.

O le togafitiga e lua 2 masina. Ona mo le 3 vaiaso, e taofi togafitiga ma, pe a manaʻomia, toe faʻaauau. I le laasaga muamua o le faʻamaʻi poʻo le faateleina o le suka aʻo ave ni vailaʻau maʻoti, pe a mavae ni nai vaiaso, o le kulūkose e pa'ū i se tulaga saogalemu.

O maʻi e maua i faʻamaʻi pipisi i laʻasaga mulimuli ane, e le tatau ona faʻamoemoe vave vave, ona o le faagasologa o aʻafiaga i le itu ua leva ona faʻalauiloaina.

Ae ui i lea, o le pa o le aspen e fesoasoani e faʻamautu ai le tulaga ma taofi le tuiina o le inisalini.

O le i ai o vaega taua o meaola i totonu o le oloa e manaʻomia ai se faʻatagaga o se fomaʻi aʻo le i amata togafitiga. Fautuaina faʻatagaina mo tagata o loʻo tagofia fualaau faʻasaina.

Faʻatalatalanoa e le fomaʻi le umi o togafitiga, mataʻituina ma le totoʻa aʻafiaga o le vailaʻau.

Aʻo inu ni mea inu mai le aspen, o le kulukosese maualuga e siakiina e ala i suʻega faʻataʻitaʻi. Faʻamamaʻo masani leaga, tausisia o se soifua maloloina, faatulaga se taumafa paleni.

Contraindications

E tusa ai ma iloiloga, o le fofo e faigofie ona faʻasaʻo. Ae o loʻo i ai faʻasolega i ai:

  • manino manino le faʻaalia o le tagata lava ia o le tino. E seasea ona tupu. Faʻaalia e ala i le gaoioi, faʻavevesi, faalua vaaiga, fusi,
  • faanaunauga i lagona. Talu ai ona o le faʻaleleia atili o le faʻamalosia o enzymes faʻamalolo o le laau, o le faʻaaogaina o se vailaʻau e le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi pipisi,
  • maitaga ma lactation o loʻo faʻasaina foi i le faʻaaogaina o teuteuga.

O fomaʻi e le tele ni aʻoaʻoga e le faʻafefe i mea inu mai le paʻu o aspen, ae ia manatua o le faamanuiaga o le a faʻaaogaina e le aunoa, talu ai o le aʻafiaga o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaalia i se faʻalavelave faʻapitoa.

Endocrinologists foi ei ai o latou uiga lelei i togafitiga masani ma faʻamaonia ai o teuteuga e faʻamalosia ai le puipuiga o le faʻavaivaia e le faamai ma fesoasoani e faatumauina le maualuga ole kulukose.

E oo lava i tagata tetee o isi vailaau e malilie faatasi ma le mea moni e mafua ona o le teuteuina o le pa o le aspen, o le gaosiga o le inisalini e faamautuina i tagata mamaʻi, ma o tulaga lelei lelei e matauina.

Vitio faʻatalanoa

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka i le paʻu oisa:

E pei ona faaalia i le faatinoga, o se ituaiga olaga e taulai i le faaleleia o le soifua maloloina, faatasi ai ma togafitiga faaleaganuu, e toe faafoi mai ai se tagata e mafatia i le le atoatoa o le insulin i le atoaga o lona ola.

I le gasologa o taimi, ma le masani ona faʻaaogaina mea inu inu, e faʻaititia le fua o vailaʻau. I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka o le toto, o le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi ogaoga ua faʻaitiitia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le a le aoga aoga

O le paʻu, pulupulu, lau o aspen, o se tagata Rusia masani, na faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi talu mai aso anamua. Sa talitonuina o lenei vampire laau e ave ese se faʻamaʻi mai se tagata, malosi le malosi.

O le gasegase o le gaʻo o le oloa e faʻamautinoaina i lona tulaga tulaga ese. O ona mea uma e le gata ina fesoasoani e pulea le glycemia, ae aʻafia ai foi le aʻafiaga o gaioiga o totoga i totonu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le salicin, o le natura masani o aspirin, fesoasoani i le mumū, faʻatasi faʻamaʻi.

O le laau o le aspen e mauʻoa i isi mea taua:

  1. Tannin ma le ether
  2. Salicylase Enzymes
  3. Glycosides - salicortin, salicin, populin,
  4. O se faʻalavelave o elemene o elemene - iodine, zinc, iron, nickel, cobalt.

Afai e masani ona e faʻaaogaina se teuteu o le paʻu, o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le toto. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai faʻafitauli matuia o le maʻisuka e leʻoʻoʻo.

O togafitiga umi mo togafitiga faʻasolosolo e aofia ai:

  • Faʻaleleia metotia faʻamalositino ma le faʻafouina o fausaga faʻaleleia,
  • Toe faʻaleleia o le meaʻai,
  • Faamalosia malosiaga tau puipuiga
  • Le faʻamalosia o le gaosiga o le insulin,
  • Sugar stabilization,
  • Faʻamālōlō vave o manua
  • Faʻasalalauga masani o galuega a le pūga tutotonu.

Togafitiga o paʻu o aspen, o ona vailaau faʻaleagaina i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamautuina o vai ma paleni-faʻavae. O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lua o siaki faʻamaʻi e fesoasoani e taofi ai le mumu, o ona gasegase ma mea faʻamalosi e mafai ona toe faʻafoisia le soifua maloloina o le paʻu.

O le alu soo i le faletaele i le po o se faʻafitauli mo tagata maʻisuka atoa ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua. Faʻaitiitia soʻo se faaletonu o le urination e faʻaaoga ai le paʻu poʻo le laʻau.

E tāua le mafai e gafatia o le cortex ona togafitia e le gata o le faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ona tele faʻafitauli:

  • Maʻi faʻamaʻi ma gasegase,
  • Vaʻaia o le tino (e aofia ai le prostate adenoma!),
  • Dyspeptic disorders
  • Faʻamaʻi, solia o le pao o gaioiga o le manava,
  • Paʻu ma le fiva
  • Faʻaleagaga o le Renal e pei o le urethritis, cystitis, faʻasologa o le urinary incontinence.

O teuteuga ma mea e mumusu ai o le a faamamafa ai le mumu, faamalūlū le maʻi, faʻafeololo le faʻaalia o le malulu, fiva, ma fesoasoani e faʻamalolo le malulu. O le Cholagogue aspen tiga e faʻamalosia ai le ate ma le talo (e oʻo lava i cirrhosis e mafai ona togafitia!), E aoga foi i le alofa.

Ina ia togafitia le afaina, o le paʻu efuefu o loʻo faʻafefiloi ma le gaʻo povi poʻo le kulimi pepe ma faʻaaogaina i vaega faʻaletonu seia oʻo ina mou atu faailoga.

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻatasi o le aspen, vaai le vitio:

Auala e maua mai ai mea lelei e le talafeagai

E faʻatau atu le paʻu Aspen i falemaʻi uma, ae afai e mafai, e sili atu le aoina na o oe. O le vaitau o le seleselega sili ona lelei, o le tautotogo, pe a amata le tafe, ona toe sua mai lea o le laau ma ua tumu i le taua. I totonu o se laau e le sili ona mamana, o le aʻa e oʻo i le 40 m, o lenei mea e mafai ai ona e maua ni mea aoga mai le eleele e le faʻamaʻiina e le malo. O nisi taimi o le paʻu e aoina i le tautoulu - ia Oketopa.

Ina ia maua le maualuga o le togafitiga, e tatau ona e filifilia se laau talavou i se nofoaga saogalemu i le siosiomaga, i le mamao e mafai ai mai le vaega o galuega. O le tele o ituaiga o aspen o loʻo i ai se paʻu paʻepaʻe-paʻepaʻe, e mafai ona maua avanoa lanu uliuli. O laau tuai matutua e ufitia i se atigi lanu enaena ma e le talafeagai mo togafitiga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e filifilia ai le tamaʻi aspen ma se paʻu lamolemole o le lanumeamata lanu meamata. O le paranesi e aveese ai le paʻu e le tatau ona sili atu i le maualuga o le lima o le tagata. O le tipi ua faia ma le faaeteete ina ia aua nei faaleagaina mea loloto o le laau. E masani lava, o le tipi e le silia le 10 cm le umi.

O mea faʻapitoa na aoina ua faʻamago i le la ma tuʻuina atu i le paolo. O le nofoaga e teu ai e tatau ona lelei le faʻaleleia. E na o ia tulaga e taofia ai e le paʻu le maualuga o avanoa aoga.

Tea mai Aspen Bark

O laʻau tila ua saunia e tusa ai ma lenei fua o le a fesoasoani i le puleaina o le glycemia e avea ma se sui. Mo le sauniuniga o le tincture 2 tsp. paʻu nutimomoia ma mamae i le tasi ma le afa ipu vai inu. Tutu mo le afa itula. A maeʻa, e mafai ona e inu, sili i le taeao, aʻo leʻi faia le taeao, afa afa i le aso.

Flask of Aspen Bark

O le tofo o le paʻu e matua vevela lava, aemaise lava ile maualuga maualuga. O nisi e taumafai e faʻaalu e faʻaitiitia ai le ita. Ae faatasi ai ma le oona, o le a faʻaumatia foi vaega o faʻamalolo o le oloa. O le fusi o loʻo i ai se tofo malosi, o lea e talafeagai ai mo i latou e le mafai ona latou faʻamalosi mea teuteu. O le paʻu ua saunia ua sasaa i le vai inu i le vevela o le potu.

Faʻamalosi i le itiiti ifo i le 10 itula. Faʻainu i le inu faʻolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

Aspen meainu

O le fufuluina o lau lauti e sili ona lelei i se vevela. E tusa ai ma le fua, o le 50 g o meaʻai gaʻo e ave i le ipu vai inu. I se vevela, tila e tatau ona matua mo le itiiti ifo i le itula ma inu i le aso, afa itula ao le i faia taumafataga. O le inu o le aso ananafi e le lelei mo togafitiga, e tatau ona e saunia se paluga fou i aso uma. Ua fuafuaina le vasega mo vaiaso e lua.

O se teuteuga o paʻu o aspen

Faʻatasi ma ituaiga uma o maʻisuka, o le teuteu fesoasoani o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaʻi. O le paʻu ua maeʻa ona tuʻuina i totonu o se pesini, faʻatumu i vai masani ma aumai i se faʻala. Ina ia tu i le susu i luga o le vevela vevela, e manaʻomia le itiiti ifo ma le afa itula. Ona afifi lea o le vai ma tausia lelei mo le 15 itula. Faʻapipiʻi foi ao le i fafaga 2 taimi i le aso, 100 ml.

O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lua o faʻamaʻi e maua ai le inisalini o le ai ai se mea teuteu ese. Mo lua ipu vai e te manaʻomia e ave ai le sipuni tele o meaʻai kuka kuka. Cook mo le itiiti ifo ma le afa itula. Faʻafiafia, vevela ma inu 100 ml ao leʻi faia le taeao. O le togafitiga e tolu masina.

Ava malosi

Afai e le mafai ona saunia se vaega fou i aso uma, e mafai ona e saunia se vilika vodka - e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga. E tusa ai ma le fua, e tolu vaefa o se fagu poo se isi pusa tioata e tatau ona tumu i le paʻu paʻu ma faaopoopo vodka poo le ava malosi i totonu o le koneteina. Ave se sipuni siva i le itula aʻo leʻi faia le meaai 3 taimi i le aso.

I le togafitiga o sooga poʻo le malulu, e mafai ona e faʻaaogaina le tincture ma mo le faʻaaogaina fafo - tusi le sooga poʻo le pusa.

Fualaau oona

I le tulaga o prediabet, e fautuaina e le phytotherapists le saunia o se faaputuga. Saunia se ipu malamalama o laʻau 'oti ma le launiu. Faatumu le aofaʻi i le vai (0.5 L) ma faʻapipiʻu mo le afa itula i lalo ifo o le umu. Faʻaosooso i le vevela mo le itiiti ifo ma le tolu itula. Toto togafitiga o le meainu - tasi le ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Vaega o le maʻisuka togafitiga ma meainu vevela

Aspen lau, afifi ma le paʻu o fualaau faʻamaʻi masani, aspen e tamaoaiga i le tele o mea galue malosi, o lea ia faataitai i lenei togafitiga ma le faʻaeteete. Aʻo lei faia se vasega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i le maʻisuka, aemaise lava pe afai ua uma ona ia faʻaaogaina fualaau suka.

A maeʻa ona faʻalauiloa se oloa fou i totonu o le faʻalavelave, e taua le mataituina o fua o le suka i se taimi tatau, e aofia ai i le fale.

E taua tele le togafitia o le manava oona e avea o se vailaau atoatoa: Vaʻavaʻai faʻatusa ma taimi tutusa. Ua fautuaina le togavao e ave ni mea faʻapitoa i vasega: 10 aso o togafitiga, fitu aso malolo. Toe faia le taamilosaga 3-4 taimi, e fuafua i taunuuga o iloiloga.

Faatasi ai ma soʻo se togafiti togafitiga, o le taui atoa mo le glycemia e le mafai ona ausia e aunoa ma se taumafataga maulalo,

Soo se mea inu ua fautuaina e tatau ona fufulu ile vai mama. E le gata i le ava malosi, e le tatau ona e faʻaaoga fualaau momoe, faʻamaʻi faamamā, e aofia ai vailaau faʻasaina. Mai le faʻasaʻo, muamua, e tatau ona siaki se fofo fou mo le faapalepale o le tagata lava ia.

Afai a uma ona ave se decoction po o le fusi o loʻo i ai ni faailo o se faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona taofi le ave o decoctions.

O faʻamatalaga o le maʻisuka i faʻasalalauga faʻapitoa e faʻamaonia ai le aoga o se vailaau masani. I le faaopoopo atu i le gasegase o le hypoglycemic, e toatele foi latou te matauina lona lagona filemu.

I luga o le vitio - O le a le aoga aoga, ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi faʻatasi ma se aʻoga masani ma e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lagona o le tino o le tino o le tagata i le inisalini. O le taumafai e saili se vaifofo a tagata i le tau faasaga i lenei faamaʻi ua oo ai i le mea moni e faapea, o le pa o le aspen ua avea ma tagata lauiloa i le maʻisuka.

Mea aoga o aspen

Apalai Aspen mo le maʻisuka ua faʻaaogaina o se auala e faʻatonutonu ai le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O faʻamalologa o mea totino o lenei mea totino na iloa e le au togafitiga masani i aso anamua. O le paʻu na vaeluaina i le ituaiga o lauti, faatasi ai ma le fesoasoani na faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

O le laau e aofia ai se mea taua e pei o le salicin, lea e foliga tutusa i le aspirin. E le gata i lea, o le aspen e tamaoaiga i le macro- ma le microelements, o le aoga o enzymes, sucrose, fructose and fatty acids.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaoga ai le paʻu aspen. E ui i le mea moni e tofo tele, o loʻo i ai le tele o vailaʻau o loʻo i ai ni mea faʻamalolo. E pei ona i ai, o le tuufaatasiga o le paʻu e aofia ai vaega, o le tuufaatasiga o se vailaau sili lea i togafitiga o lenei maʻi. O lea la, o le paʻu o aspen e aofia ai:

  • tannins
  • amino acids
  • enzymes
  • fructose ma le suauu.

O le mafai ona gaoioi e avea o se vailaʻau faʻapitoa ma maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga e mafua ona o le i ai o le siʻi i totonu o le vaega. Ona o lenei mea, o hormones e pei o:

Latou te tali atu i le tiga lea e tupu i le taimi o le atinaʻega o faiga le lelei. Faʻatasi ai ma isi mea, o mea faʻamalosia o le tanning e puipuia ai le salalau o siama ma siama, e fesoasoani i lo latou faʻamafunaina pe a fatuina se fale le lelei ona o se faʻaaogaina i le lotoifale.

O faʻamalologa o le paʻu o le aspen e iai le tele o aʻafiaga: i le faaopoopo atu i le astringent, analgesic, aʻafiaga o visepisi, o le mafai ona faʻamalolo le mumu, o se vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina e:

  • antipyretic,
  • anti-rotumatic
  • filifili
  • vailaʻau faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina ua lautele i togafitiga o le maʻisuka. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e le gata ina mafai ona pulea le ala o le faʻamaʻi, ae ia faʻatonutonuina ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga autu o le maʻi, lea e faʻaalia i faʻaaliga o le fuafuaga lenei:

  • gastrointestinal upsets
  • maʻi o le ate ma mumū,
  • manava manava, vailaʻau,
  • vaivaiga, vaivai, vaivaiga,
  • tulaga atuatuvale
  • afu, afaina,
  • afaina tele ma le toilalo,
  • cystitis, urinary incontinence.
  • tulaga vevela.

O faʻamalologa o le tino o le aspen e mafai ona faʻaitiitia ai le suka i totonu o le toto ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻamatalaga mo vailaʻau faʻamaʻi

Apalai Aspen mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e saunia ai tinicures ma teuteuga. E taua le matauina i tausaga talu ai, e talafeagai lelei le faʻaaogaina o togafitiga faʻale-aganuʻu i totonu o le ofisa aloaia, ma o le tele o auala na faʻaosoosoina i le faiga masani. Aemaise lava, o nisi o fualaau a tamamatua e lauiloa i togafitiga o le maʻisuka i lenei taimi.

Tincture mo le faʻaaogā faʻamataʻu i le maʻisuka ituaiga 2. Laasaga o le kuka:

  • 2 teaseti ma se mauga o aspen paʻu ua sasaa atu i le 300 ml o le vai mama ma tuu mo se aso,
  • ona kuka ai lea ile vevela vevela mo le 30 minute,
  • pe a maeʻa, ona sasaa lea o le paluga i totonu o se fagu, tapuni faʻatasi ma se tapuni palasitika mama, afifiina i se solo ma tuʻu ai e faʻamaʻi lelei,
  • e pei ona saunia, e faʻamamaina le susu.

Faʻaaoga le vailaau i le 1/3 ipu i le aso atoa.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le insulin, ua saunia ai se teuteuga o le aspen root. Ina ia faia lenei mea, 3 teaspoons o le oloa e tatau ona liligi i ni ipu tioata se lua o le vai inu ma tuu i luga o le vevela pe a ma le 15 minute. Faʻasologa. Inu le afa afa mo le 3 masina.

Tincture o paʻu o aspen. Mo le kuka, 50 g o le paʻu ua ave ma sasaa i vai inu i le aofaiga e 1 le lita. E fautuaina e ave 1 teaspoon 3 taimi ile aso.

Faʻavae ma aoga aoga

Ua togafitia le paʻu Aspen mo le maʻisuka talu mai aso anamua.

O lenei oloa e maua ai le aafiaga o le hypoglycemous ona o lona fomaʻi faapitoa.

O vaega uma e le gata ina faʻaititia ai le maualuga o le kulukose, ae maua ai foi se aoga aoga i totoga o totonu o se tagata.

O faʻamalologa o meaola o aspen e mafua ona o le i ai o ia vaega taua:

  • tannins ma suauu taua,
  • salifilase enzymes
  • glycosides, igoa salicin, populin, salicortin,
  • elemene taua - iron, nickel, cobalt, iodine ma le zinc.

Faatasi ai ma se ituaiga o vavega, o taunuuga sili ona lelei e mafai ona maua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te inuina le paʻu aspen i taimi uma, i le aluga o taimi, e mafai ona faʻaititia le fua o vailaʻau. I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o maualuga o suka, o le maʻisuka o le a faaitiitia ai le ono mafai ona tupu ni aʻafiaga ogaoga mo le maʻisuka.

Ona o le tuufaatasiga o vailaʻau, o le faʻaaogaina o le aspen mo le maʻisuka e fesoasoani e ausia:

  1. Tuufaatasia o le metabolism ma le toe faʻaleleia o siama.
  2. Tulaga masani o le gastrointestinal tract.
  3. Faaleleia atili o puipuiga a le tino.
  4. Faateleina le gaosiga o le inisalini ma tulafono faatonutonu o le glycemia.
  5. Le faʻamalolo vave o manua.
  6. Faʻasalalauga o le faʻaogaina o le tino.
  7. Faʻataʻitaʻiina o fefaʻatauaiga.
  8. Faʻasalalauga masani o le faʻamaʻi-vai ma le paleni vai.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le aspen paʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e i ai ona aʻafiaga e tetee atu ai, le faʻaaogaina ma le faʻamalosi.

Ae, e ui i mea lelei uma o lenei oloa, o nisi taimi e le mafai ona faʻaaogaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le paʻu e iai sona uiga faʻamalosia, lea e faʻasaina mo tagata o loʻo i ai le faʻafitauli o le faʻaaogaina masani o le manava.

E le gata i lea, e le fautuaina le vailaau mo maʻi masani o le manava ma le le faapalepale.

Talosaga Fautuaga

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

E mafai ona faʻatau mai paʻu o Aspen i soʻo se fale talavai pe saunia faʻatasi. Ae sili ona lelei le faʻaaogaina o le filifiliga lona lua. O le taimi fautuaina mo le aoina o mea e le masani ai o le vaitau o le tautotogo. O le taimi lea o le aspen na tumu i mea aoga, ma o le fesuisuiai o suasusu ua lemu.

Aʻo leʻi aoina se oloa faʻapitoa, e tatau ona e mautinoa o loʻo ola laau i se nofoaga mama mai le auala ma fale gaosi oloa. O le mea lea, e mafai ona e puipuia oe lava mai mea e inu ai le ava e ala i felauaiga poʻo le gaosiga o gaioiga.

O le pa o le aspen mo le maʻisuka e tatau ona avea ma lanu lanumeamata i lanu. A filifilia se laau talafeagai, e tatau ona e taofi i luga o se tamaʻi aspen ma se paʻu lamolemole. O lona mafiafia e le tatau ona sili atu i le mafiafia o le lima o se tagata. A e tipi le paʻu, e tatau ona e faia ma le faʻaeteete ina ia le afaina ai le laau. Ua aveese le mama i le lautele e le silia le 10 cm.

O le mea na aoina ua faʻamago i le avanoa i le susulu o le la, ona tuʻuina atu lea i le paolo. O se mea e manaʻomia muamua e tatau ona i ai le avanoa e maua ai le okesene i le cortex.

O le mea lea, o meaola mata o le a taofia ai le tele o mea tau togafitiga ma maua ai se aoga aoga i le tino ma le maʻisuka ituaiga 2.

Seleseleina o meafaitino mata

I nisi o falemaʻi, e mafai lava ona e faʻatau se nofoaga mo se vailaʻau, ae e sili atu pe ae faʻaaogaina le 'iepen bark mo le maʻisuka ia oe lava. O faʻamatalaga e matauina le lelei tele o le vailaau faʻasaina e maualuga lona lelei, sauniuni lelei sauniuni.

Afai e te vaʻaia le mailei mai le birch ma ua sauni e faʻaalu se taimi mo togafitiga maualuga (o oe poʻo oe pele), faʻaofu oe lava i se manoa ma e alu i le vaomatua i le amataga o le tautotogo (amata mai le afa lona lua o Aperila ma faaiuina i le aso mulimuli o Me). I le taimi lea, o laau e amata ona tafe. O lona uiga, o mea masani e sili atu ona malosi, ma le aspen, lea na fefaasoaaʻi ai le paʻu ma oe, o le a le oti mai au amioga. O se laau talavou ua filifilia, lea ua ola e le mafiafia, e oo i le fitu maila, o se puipuiga puipui. O le faʻataʻaliʻoliʻo faataamilosaga e faia i luga o le ogalaau, o le isi sefulu senitimita i lalo. E fesoʻotaʻi i latou i tafatafa o faʻamau, ma o mea e maua ai sikuea o loʻo aveesea mai le ogalaau. O le mea autu i lenei pisinisi e le o le faaleagaina o le fafie. Ua faʻamago i luga o se ogaumu vevela faʻasalaga i se pusa vavae po o le paolo i luga o le auala.

Faia se teuteuga

E masani ona faʻaaogaina e tagata oe, o le paʻu o aspen, na fesoasoani i le maʻisuka. E nutimomoia (e le o le efuefu) ma tumu i le vai i le fua faatatau o le fa volumes o le vai i mea taʻitasi. E tuʻuina le fafie i luga o le afi laʻititi ma a uma ona tuʻu le fafasi mo le afa itula. Pe a uma ona ufiufi i se tapuni ma faʻaoga mo le ono itula i le vevela o le potu. Afai ei ai lau paʻu o le falemaʻi, ona tatau lea ona e kukaina mo na o le lima minute, ae faʻamalosi - tutusa le aofai. Ina ia aua le "fasiotia" le togafiti o le maʻi suka e mafai ona maua i le maʻisuka, e tatau ona lapatai malosi mai e faasaga i le suamalie o le teuteuga e le gata i le suka, ae e oo lava i le sua sua.

Flask of Bark

E leai se mea lelei e maua ai le paʻu oona mo le maʻisuka. O faʻamatalaga e uiga i sea fofo e sili atu ona lelei, aua, e le pei o se teuteuga, o lenei vailaʻau e manaia le tofo. Pau lava le tapulaʻa i le sauniuni o le faʻafeiloaʻiga e faapea e na o mea fou lava e maua mai, e maua ai, i le afa muamua o le taumafanafana. O le paʻu ua maeʻa fufulu ma faʻasaina i se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e faʻaleleia. E fesuiaʻi le laumei, lea e tatau ona faʻatumu mo le afa aso ma le tolu tolu vai.

Aspen Kvass

Aspen mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i se ituaiga manaia i le vevela o le taumafanafana. Kvass ua toetoe lava o le falaoa masani ma na o le tasi le isi mea e faʻaaogaina. O mea laititi e talafeagai ma fou ma mamago. E naʻo le faʻasalaga muamua, o le fagu lita e tolu lita le afa e tumu i ai, ma i le lona lua - ile tolu. I le faaopoopo atu i le paʻu, ua sasaa atu le ipu suka i totonu o le fagu, ua tumu le koneteina i le vai mafanafana i luga o tauau, ua faaopoopo se sipuniti o le kirimigi mafiafia, ma ua tuu le fagu i luga o le windowsill mo le lua vaiaso.

Mafaufau i se isi auala e togafitia ai le maʻisuka. O le taimi nei o le a e manaʻomia ai mea faʻagogo matutu. Mo le aoga o lona faʻaaogaina, o le paʻu fou e vave tuʻuina i ni fasi pupuʻu (e le sili atu i le lua senitimita), faʻagogo (sili ona lelei i se auala masani - o le a alu mai le vaiaso i le lua) ma paʻu lima e tusa ma le tele o laʻau laʻau masani. O le paʻu o loʻo teuina i le auala lava e tasi - i totonu o se atigipusa faʻapipiʻamea poʻo se ipu fagu e iai se tapuni. E le fetaui lelei le lanu eletise, e pei ona mafai ona maua ai se manogi faapitoa o meaʻai, ma i le taimi e tasi e le aoga tele. E le fetaui le afifiina o pepa pepa - o le paʻu vevela, pei o le lauti, o le hygroscopic, e mafai ona susū ma faʻalelei. E pei o le lauti lanu e pei o le lauti manino: e lua ni sipuni e sasaa mai i le vai inu ma le matutua i totonu o le taʻaloga poʻo le vevela mai le afa itula i le itula. O aso uma e tatau ona e saunia se vaiinu fou.

Togafitiga tulafono

O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le paʻu o le aspen e faʻalagolago pe faapefea ona e aveina. O fualaau taʻitasi uma ei ai ona lava tulafono, e ui lava o loʻo i ai se masani masani i le va oi latou: o le aʻoga e masani lava ona faʻaalia ai ni vaeluaga i le va o uila. O le mea lea, o le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona faʻaogaina lenei oloa i ituaiga eseese.

  1. Atagofie. E ave i se faaputuga o le fasefulu maila le tolu i le aso afa ile itula ao lei faia ni taumafataga mo le umi o le tolu vaiaso. E le gata i lea, o le taliaina mo le sefulu aso o le a taofia le tumau. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka i le taimi muamua poʻo le foliga malie, o le isi auala atonu e le talafeagai. Faatasi ai ma se auala masani o ia auala, e tolu e faia, i mataupu ogaoga, faatasi ai ma matauga ua matauina, o le susu e onā i taimi uma.
  2. Faʻatau. O le faʻatulagaina o fuataga tutusa ma le mea teuteu, ae peitai, o le siʻitia o le a faateleina i le afa ipu tioata, talu ai e aunoa ma le faʻafefeteina i totonu o le vai, o mea aoga e alu atu i se faʻamasinoga maualalo.
  3. Kvass. E inu lava e tusa lava po o le a le meaai ma se aofaiga atoa e oʻo atu i le tolu tioata i le aso. E lua masina, pe a maeʻa ona vaʻaia le togafitiga mo le lua vaiaso. E le gata i lea, e tatau ona lava le paʻu na faʻataʻatia muamua mo le vasega atoa, lea e tofu inu ai se ipu tioata e totogi tutusa le vai ma se sipuni o suka.
  4. Tea E inu faatolu i le aso, e leʻi leva ona 'ai, i le tasi vae tolu o se ipu malamalama mo le lua vaiaso. O le va i le va o vasega o se masina.

Faʻamatalaga faaopoopo: ituaiga uma o fualaau faasaina, sei vagana kvass, e sili atu le kuka i aso uma, fou. O le tele o taimi, e faia e tagata i le afiafi, o le taeao ua saunia le fofo. Afai mo nisi mafuaʻaga e le mafai ona saunia le meaʻai i aso uma, o le faʻaagaaga mo aso e lua e faʻatagaina. Ae le toe i ai - o le faʻamaloloina o le aʻafiaga i le taimi o le teuina o loʻo faʻaititia.

O ai e tatau ona faʻaeteete

O le asu o Aspen mo le maʻisuka e leai se faʻaleagaina ma faʻasaina. Naʻo tagata gasegase e tatau ona lafoaʻi o i latou o loʻo i ai se faʻamalamalamaga manino o le faʻalepalegata. E seasea lava ona tupu lenei mea, ae a maeʻa le ave o le gasea, o le vevela poʻo le ulu o le ulu, faalua i mata po o fulufulu, e tatau ona e saili mo isi metotia e faʻaitiitia ai le suka toto - faʻaaogaina le paʻu aspen, e avea ma mea matautia.

I le leai o allergies, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete mo i latou ei ai taimi masani. E i ai foi le malosi o le paʻu Aspen, o le mea lea, o togafitiga masani e faʻaaogaina i le togafitia o le manava ma le fatu i faʻamaʻi faʻatasi ma le manava.

Mo tagata e masani ona faʻapalapalaina, ua lava lea e manatua ai le faia o vavao i le va o vasega, ina ia le faia le dysbiosis.

Tuua Lau Faamatalaga