Auala e sui ai le nila i le mita

Mo le toʻatele, o le maʻisuka ua avea ma masani. E tofu tagata uma ma se uo e musu i ana mea fiafia, ola i le uati ma fetuutuunai i taimi uma lana auala e fai ai. O le galuega autu a tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o le pulea o le maualuga o le toto. O le faia o se auiliiliga e aunoa ma le faʻaaogaina o masini i le paʻu io tatou taimi, e le mafai. O le mea lea, o lenei tusiga o loʻo talanoaina ai nila mo glucometers.

O a mea e manaʻomia e le glucometer

E taʻua foi i latou o laka. O nila nei e faia ai se pupu i luga o le paʻu e faʻapipiʻi ai se mataua o le vai ola e talafeagai e fuafua ai le maualuga o le suka i le toto. E le tatau ona i ai le masalosalo, o le mea lea, o togi taitasi, e tusa lava pe o le a le gaosiga, ei ai se afifi a le tagata lava ia, o le solia o lea mea e mafai ona vave iloa. Glucometer apalai, e pei o le faʻataʻitaʻiga, ua manatu o mea masani e masani ona maua i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O le laupepa o loʻo faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina. O nisi kamupanī, aemaise lava i latou o loʻo faʻalagolago i le faʻaaogaina oa latou oloa, faia ni nila mai mea faapitoa e mafai ona faʻaleagaina e le tagata lava ia, lea e taofia ai le toe faʻaaogaina o le masini. O ia nila ua fausia i totonu o pusa o le aoina o toto, e taugofie, ma e le mafai ona maua lo latou avanoa i masini.

O a ni nila

I le taimi nei, e naʻo le lua ituaiga o glucose mita olela.

Aunoa - masini e faʻaaogaina ai nila e faʻaaogaina. E matua faigofie lava pe'ā manaʻomia le fuafuaina o le loloto o le pa'ū o le paʻu. Afai e ave le toto mai se tamaititi, ona setiina lea o le nila i le 1-2 laasaga, o le pupuʻu e papaʻu, o le mea lea, e toetoe a leai se leaga o le gaioiga. O lenei mea e maua ai le vevela maualuga ma vave. Mo le faʻatapulaʻaina o paʻu paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tamatamailima o se tamaitai matua, tulaga 3. O mataupu e sili ona faigata, pe a fai o lima o loʻo ufiufi ma ufiufi i le au valaau, e masani lava o le mataupu mo se tamaloa e galue i galuega faaletino, o loʻo i ai le maualuga 4-5. O togi taʻitasi i le mea faʻapito e faʻaaogaina naʻo le tasi. E i ai masini e molia i se paʻu atoa ma nilala.

A maeʻa ona faʻaaogaina, o le a faʻaleagaina e le tagata lava ia pe ulu atu i totonu o se atigipusa faapitoa mo mea faʻapitoa e le faʻaaogaina. Afai ua uma uma nila, ona tatau lea ona e suia le paʻu i se mea fou ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina. E tatau ona maitauina e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamautuina le faigata o le maualuga o le afaina, ma e tatau ona ia fesoasoani i le mauaina o se laupepa tatau.

O le isi vaega o nilala o le glucometer o le lautele. E ese mai i latou i le masini matala i le mea e talafeagai mo toetoe lava o soo se ituaiga o tui tui. E i ai ni tuusaunoaga. O gaosi oloa i totonu o faatonuga, e pei o se tulafono, taʻu mai po o le a le mea e faʻaaogaina ai nei kiliva e le aoga. Mo le faʻaogaina tatau o le nila i luga o nisi o tagata lautele, e mafai ona e setiina le maualuga o le toto sampling, lea e sili ona faafaigofieina ai le mafai ona latou faaaogaina i totonu o aiga o loo i ai tagata gasegase o le maʻisuka o vaitausaga eseese.

E mafai foi ona faʻaogaina ni lalaga faʻavaomalo, e tusa lava pe na o le tasi le tagata maʻi e faʻaaogaina. E mafua mai i le mea moni o le toto o se mea ola e amata ona oti i le taimi lava e alu ai le tino.O le aveeseina o tino maliu o le olaola ola mai le lalaga e matua faigata lava. Faatasi ai ma le faʻaaoga faifai pea, o vaega o toto oti, faʻapea foʻi ma microbes, e mafai ona faʻamalosia i le tino, lea e matua le manaʻomia mo tagata ua faʻavaivaia e le maʻi. O le mea lea, na o tagata mamao mai vailaʻau e mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o nila faʻapipiʻi aʻo leʻi faʻavaivaia.

Auala e sui ai nila

O le auala e sui ai le nila i le mita e mafai ona faitauina faʻamatalaga i faatonuga mo le faʻaaogaina. O le mea e sui ai e masani lava ona faigofie, talu ai o masini ua fuafuaina mo le faʻaaogaina patino i le fale, i le mea e leʻo iai ni tagata faʻapitoa. E fautuaina e te suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ao le i faia le faʻatulagaga, fetuunai le au, pe a iai ni tulaga mo le loloto o le puncture, ma na ona ave le toto e fua ai le suka. Faʻafefea ona tuʻuina se nila i le mita ma aveese pe a uma ona faʻaaoga, e mafai ona e vaʻaia i le vitio o loʻo i lalo.

Vaʻaiga o le nila

O le tiga mai se pupuʻu e faʻatatau tonu i le lautele o le nila. E fuaina i iunite faʻafesoʻotaʻiga ua taʻua "g". O le telē le numera i tafatafa o lenei mataitusi, o le sili o le tolaula. O le mea lea, o le tiga e itiiti ifo, lea e sili ona taua pe afai e ave e le tama le toto mo le suka. O le lanu moana e tutusa lava le mafiafia e tasi - 28-30g, lea e le afaina tele ai le tiga. Tamaiti laiti, e tusa ma le 36g, ma o lo latou uumi e tele taimi e itiiti ifo nai lo mea lautele. Lancets mo tamaiti gasegase e matua ese lava mai mea lautele ma i le tau. E tusa ma le lua taimi na latou taugata ai (o le tau e le gata i le tagata gaosi oloa, o le tele o le pusa ma le lelei o mea, ae o luga foi o le falemaʻi e faatauina atu ai le laupepa. Afai e mafai ona e asiasi i Europa, e tatau ona e alu i falemaʻi faʻapitonuʻu. O iina, o tau o pepe a nei fanau e sili atu ona faamaoni nai lo Rusia.

Glucose maualuga toto

I le taimi nei, i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina se tele tele o masini mo le fuaina o le suka toto. E tusa ai ma le tele o tagata faʻaogaina nei masini, o se tau maualalo e le o se uiga leaga. Ae, o lona uiga o le tele o galuega a le au gaosi oloa ua mafai ona faʻatasi i totonu o latou masini, o le ae mauaina se tasi pe lua faʻatasi ma ni tapulaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e fuaina le suka i le maualalo o le vevela, o le a leai se manatua poʻo le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta, faʻapea foi ma le leo-over o le auiliiliga e maua mai i tagata matutua. O nisi mea e sili atu ona lelei le gaosiga i a latou galuega, e faaopoopo i le fuaina o le maualuga o le toto toto, pulea le cholesterol ma le hemoglobin. I le iloiloina i iloiloga lava e tasi, o le saʻo ole glucometers o se mataupu o le avanoa ma le manuia. O kamupanī sili ona lauiloa o loʻo tuʻuina atu se faʻamaoniga e lē faʻamaonia oa latou oloa, e le mafai ona puipuia mai i mea sese i a latou faitauga. I se isi itu, faigofie ma taugofie e mafai ona umi ma faʻalagolago.

Faʻafanua o satelite

O le tele lava o taimi, i totonu o gluceters e leai se totogi, o loʻo i ai tonu le "Satelite" o suiga eseese. O le mea e leaga ai, na o le maua o faʻataʻitaʻiga e mafai ona vaʻavaʻai mai tulaga faapitoa o nei masini. Mo le mita satelite, o le a oʻo mai ni nila ma ni fasipepa faʻataʻitaʻi ma se peni. I le lumanaʻi, o le a tatau ona faʻatau atu mea faʻatau. O le numera o nila i totonu o le pusa e mai i le 25 i le 200 pcs., O tau e faʻalagolago i le vaega ma faleoloa tau falemaʻi. E mafai foi ona e suʻeina ni laupepa lautele mo lenei glucometer. Ae ui i lea, e taua le vaai i faatonuga o le nila mo le fesoʻotai ma le satelite. O le saʻo o lenei iunite o loʻo masalosalo i le au faʻaoga. E faigata ona taʻua o ia e lauiloa.

Tasi le Touch Glucometers

O masini a lenei kamupani i Rusia o loʻo faʻatusalia i ni laina. E tofu i latou ma ona lava uiga i le faatulagaga ma i le fua o le suka o le toto. O masini e faʻamaeʻa ma fasi pepa ma nila mo latou e mafai ona mafua i le paketi.Ae ui i lea, o mea taumafa, e taʻua o le One Touch mita ma le faʻataʻitaʻiga, e le o se filifiliga taugofie. E le gata i lea, o loʻo i ai se mea sese i nei masini, lea e faʻamalamalamaina e le kamupanī i le mea moni e mafai e le glucometer ona faʻatalanoaina e le gata i le toto paʻu, ae o le toto vevela foi. Ae peitai, e pei ona matauina e fomaʻi, o lenei faailoga e faigata ona fuafua mo se tagata e le malosi i ia algorithms. O mea lelei e aofia ai le mea moni e faʻapea, o atigilima lautele e fetaui ma le peni pipili, lea i le tau e 2-3 taimi e sili atu le tau nai lo le muamua. E aliali mai o le nila mo le One Touch Select mita e mafai ona faʻatauina i se tau maualalo, ma maua mai ai se afifi tele o lanoa lautele.

Glucometer "Taavale Totogi"

O lenei mita i itu uma ua manatu e faigofie ona faʻaaoga. E mafai e se tagata matua ma se tamaititi ona faʻamaonia lenei masini. Ae o le mea sili ona taua, e leai lava ni tapulaa mo lenei masini. E faʻatatau foi lenei i le mauaina o nila mo le konekarate o le TS o le TS. E na o le tatau lava ona amanaia mea taua o le filifiliina o le maualuga ma le loloto o le puncture, ma e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega lautele, o ona faatonuga e le faʻatagaina le galue i le peni "Contour TS". Ae o le a le taugata apalai o le mita o le glucose ole gaosiga, lea e mafai ai ona faʻaaogaina uluaʻi laupepa. I iloiloga, o lenei masini ua taʻua e le gata o le faigofie ma le saʻo i le fuaina o le suka i le toto, ae o le sili atu foi o le paketi.

Kano Glucose Meters

O le mea e leaga ai, o lenei mea taumafa e le o se tasi o mea taua e sili ona lelei. O le tele o taimi, e tusa lava pe maua mai le mita e aunoa ma se totogi, o laupepa mo le peni e tatau ona faʻatau saʻo. I le taimi nei, e leai ni faʻafitauli i le faʻatauina o masini lava ia, o le faatulagaga, e pei o le tulafono, o loʻo i ai se peni, ma nila nifo, faʻapea foʻi ma mea e faʻaaoga mo latou. E tasi le mea e tatau ona manatuaina e ala i le faʻatau mai o sui mai sui tulafono, e mafai ona e teuina se tupe ma e le faʻafefete i le uluai afifiina. O nofoaga latou te faʻatau atu ai nei oloa ua amata ona lauiloa. E tumau pea mai le tele o ituaiga o fuafuaga e filifili ai mea e fetaui ma oe.

O a mea e fai?

Lancets - mea e faʻaaogaina mo glucometers.

O nei mea ua taʻua o ni ituaiga o nila faʻapitoa, lea e faʻamoemoe mo suʻega toto mo le faʻalauteleina o le kulukose i totonu o le tino. Tekinolosi faʻaonaponei e faʻaaogaina ai le faʻatulagaga o le faʻapipiʻiina; e eseese ituaiga masini. A faʻaaogaina nila, e te manaʻomia ni tulafono:

  • E mafai ona e faʻaaogaina na o le taimi e tasi na o oe. Faʻaaogaina e le manaʻomia.
  • O nilala e teuina i nofoaga e puipuia mai tamaiti ma manu, e ese mai le efuefu ma le susu.
  • O nilala e masani lava ona manaʻomia le suia, ona lafoaʻi lelei lea.
  • Fufuluina ou lima i le vai mafanafana aʻo leʻi amataina le faʻatinoga.

Toe foʻi i le laulau o mea

Aunoa

O ituaiga o ituaiga nei e le manaʻomia se mea faʻailoa ma suia aunoa. Mo le auʻiliʻili, e naʻo le tagata maʻi na te faʻaoʻo se tamatamailima i luga o le lancet, kiliki i luga ma maua ai loa le aoina. I lenei tulaga, o le tui e toetoe lava a le vaaia e tagata. A maeʻa lena, e le faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina i le tele o taimi, ae ua aveeseina ma suia i se mea fou. E masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka ia masini otometi, ona latou te manaʻomia ni siaki tumau.

Uma

O lenei ituaiga e talafeagai mo glucometers feaveaʻi. O tagata gaosiga o lenei ituaiga olala e masani ona latou faia a latou oloa ma le galuega o le faatonutonuina o le loloto o le afaina, talu ai e masani lava ona maua mai i le fanau ia suega toto. Lenei ituaiga ua faaofiina i ni peni faapitoa, e le mafua ai le tiga i le aoina o le toto ma le tau e itiiti ifo nai lo otometi.

Laina fanau

O lenei ituaiga e le masani ai. Apalai masani e faʻaaoga e fomaʻi nai lo. O pepe ole pepe e le lauiloa ona o le tau maualuga. O nei masini e sili ona matagofie ma faigofie, o lea latou te le mafua ai le le mautonu i le auʻiliʻiliga ma e matua le mafai lava. E le afaina le 'upega tafaʻilagi pe a maeʻa le aoina o le toto.O faʻailoga masani e avea ma a latou analogues i le faʻaaogaina i aso uma.

Faʻatau tau

O tau mo pasi aloaʻia e aofia ai le 300-400 i le 700 ru. O oloa faʻapitoa e sili atu ona taugata ai le tagata maʻi. Latou te tauina le 1,400-1,800 rubles. E iai foi pusa e le taugata e faatauina i falemaʻi mo na o le 120-150 ru. O le fagu e aofia ai le 24 lancets. O le tau mo le faʻatupeina o mea e faʻalagolago i vaega nei:

  • le numera o kopi i le pusa,
  • tagata gaosiga oloa - Siamani ua manatu sili ona taugata,
  • ituaiga masini - masini e sili atu le taugata.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le tele o taimi e te manaʻomia ai le suiina o laupepa i le mita?

E tatau ona e iloa o le lane e faʻaaogaina faapitoa mo le faʻaaogaina patino. O le mea lea, e le faatagaina tagata e tui i le nila e tasi. O le fesili o le faʻafia ona suia i le masini. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga se falesa fou e leai se faʻamaonia ao le i oʻo i faʻasologa fou o suʻega. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi i totonu o le toto, ma faʻaititia ai foi le tiga i le taimi o le taia. Tagata faʻapitoa i luga o masini, ma faʻaaogaina lea lava masini e tasi. E sili atu le aloese mai na ituaiga o gaioiga, aua o lenei mea e mafua ai le inu o le toto, lagona le lelei, e ui lava e faalagolago le vaega mulimuli i le paepae tiga ole maʻi.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o se tasi o galuega autu o le mataituina lea o le maualuga o le suka i le toto. Mo lenei mea, e faʻaaogaina se glucometer i le fale, lea e mafai ai e oe ona mataʻituina le soifua maloloina o le maʻi. O se mea talitutusa tutusa e faʻaaogaina faatasi ma fasi faʻataʻitaʻiga, o se peni ma se fasi uila.

O le uʻamea o se nila faʻapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e faia ai se pupuʻu i luga o se tamailima po o se isi nofoaga talafeagai, ma maua ai le toto mo le auʻiliʻili ile faʻamaʻi. O le mea lea, o nei mea taumafa e fesoasoani vave ma i le mamao e mafai ai ona maua mea ola e aunoa ma se tiga.

A e faʻatau se masini mo le taimi muamua, e masani ona mafaufau le maʻisuka pe fia taimi e mafai ai ona e faʻaaogaina le laupepa mo le mita ma le tele o taimi e te manaʻomia ai e suia. Ae e te lei mauaina le tali, e aoga le iloa po o le a le ituaiga o nila ma pe mafai faapefea ona eseese.

O le a le ituaiga o lalaga

O se seti o masini faʻalavelave uma e aofia ai se masini faʻapitoa mo le taufaʻailogaina o se tamailima ma le maua o le toto talafeagai mo le sailiga, lea e taʻua o se peniscercer poʻo se masini faʻatau. E le gata i lea, o laaseti e masani ona aofia ai i totonu o le pusa - olala manifinifi ua faʻapipiʻi i le peni.

O nei nila o le vaega pito sili lea ona faʻaalu i le masini, talu ai e manaʻomia ona faʻatau i taimi uma, pe a maeʻa, ma e taugata tele. Ina ia le faʻaaluina tupe faʻaopoopo i luga o le faʻatau mai o sese sesega, e tatau ona e faʻamalamalama muamua po o le a le ituaiga o nila e talafeagai mo le masini.

O le peni tui o se meafaifaʻaili laitiiti ma se pusa palasitino lea e sii ai le nila. E masani ona i ai se pulou puipuia i le pito o le nila ina ia mafai ai ona faʻaogaina le laumei ma le saogalemu.

  • O masini faʻavavelosi e eseese i foliga, taʻiala faʻavae, galuega ma tau. E mafai lava ona faʻamalolo ma faʻaaogaina le uila. O meaola taʻitasi e iai ona lelei ma faʻamalosi, e naʻo le tagata maʻi e filifili poʻo fea o nila e sili atu ona faigofie mo ia e faʻaaoga.
  • E mafai ona faʻaaogaina televise faʻaaoga i soo se mita. I le avea ai o se tulafono, e ofoina atu e le au gaosi mo masini taʻitasi nisi faʻailoga ma le faʻamaonia o kamupani. Ae ui i lea, i le toesea oi latou, o nila o se fesoasoani lautele e fesoasoani i le faʻatau atu.
  • E taua le iloa o ia ituaiga mea e talafeagai lelei mo masini uma sei vagana ai le mita a Softix Roche. Ae ona o le tau maualuga, e seasea ona maua e se tagata suʻesuʻe le maʻisuka.
  • O le apalai faʻapitoa e faapitoa lava le faʻamalo, ina ia faʻataunuʻuina le paʻu ma le toto sampling mo le auiliiliga e aunoa ma se tiga.O ia ituaiga laʻau e le afaina ai le paʻu, ma a maeʻa e leai ni mea e tupu ma e le afaina ai le vaega. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le laupepa aunoa, peni ma isi mea. O se faʻalavelave e faia i le faʻapipiʻiina o le ulu o le nila.

I se isi vasega e aofia ai laupepa a tamaiti, lea e faʻavasegaina mo paʻu o le pepe, ma e le afaina ai, ia vave ona aunoa ma le faaleagaina.

Ae ui i lea, ona o le tau maualuga, o le ao masani e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai se tamaititi.

Ole siakiina ma le siaki ole maualuga ole kulukose toto o se mea taua i le tausiga o le maʻisuka. O le taimi talafeagai o le inumaga o le insulin hormone insulin e mafai ai e tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 ona tausia le soifua maloloina masani. Ole ituaiga ole maʻisuka ole ituaiga ole maʻisuka (ituaiga 1) e manaʻomia ai foi le suʻega ole suālaʻau masani e fetuʻunaʻi ai le taumafataga ma puipuia ai le maʻi mai le siitia atu i le isi laasaga.

Meafaigaluega faafomaʻi faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona teu se taimi ma le malosi e ala i le le asiasi i le falemai i le tele o taimi i le aso. E taua le iloa o tulafono faigofie i le auala e faʻaaoga ai le mita, ma o le fale suesue i totonu o lou alofilima o loʻo i lau auaunaga. O mita glucose feaveaʻi e faʻatusatusa ma fetaui lelei i totonu o lau taga.

O le a le mea o taʻu mai e le mita

I totonu o le tino o le tagata, o meaʻai gaʻo, pe a faʻafefeteina, malepe i totonu o mole masima faigofie, e aofia ai le kulūkose. I lenei fomu, o loʻo aʻafia ai i totonu o le toto mai le vaega o meaʻai. Ina ia mafai e glucose ona ulu atu i sela ma tuʻuina atu i le malosi, e manaʻomia se fesoasoani - o le insulin i le hormone. I tulaga e laʻititi ai le hormone, o le kulūkose e sili atu lona leaga, ma o lona faʻaoʻoina i le toto e tumau pea le maualuga mo se taimi umi.

O le glucometer, faʻavasegaina o se mataua o le toto, e faʻatulaga ai le maualuga o le kulukose i totonu (i le mmol / l) ma faʻaalia le faailo i luga o le lau o le masini.

A e filifilia ni mea, e tatau ona e mafaufau i na uiga:

O le tele o mea e faʻaaoga i luga o le maketi: SoftKlix, FastKliks, Mikrolet, UltraSoft, Delika. E ese i latou i foliga, o le taʻiala o le faʻaaogaina o le masini faʻavae, e faia i mea eseese. A filifilia filifiliga, e taua le siakiina o la latou fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le faʻamau - o le faʻavae o le nila e tatau ona fetaui lelei i le taulaga i le atigilima.

O uluai lancets ua fuafuaina faapitoa mo le sili ona aoga galuega i le vaʻaia ma se faʻataʻitaʻiga faapitoa. E mafai ona latou maua ni taiala faʻapitoa e faʻaitiitia ai le vibration, faatasi ma i latou le tiga o se pupu.

O taʻavale faʻavaomalo e sili atu ona taugofie nai lo le mea na faʻapipiʻiina. Ae ui i lea, e masani lava e sili atu ona mimiti nai lo uluai mea taumafa, atonu e iai se mea faʻapitoa faʻapipiʻi.

E sili atu le vevela, e faʻapipiʻiina i le paʻu o le paʻu o le pepe. Ae o le tau o fanau a tamaiti e mafai ona faalua pe faatolu ona sili atu nai lo mea lautele. O le filifiliga saʻo o se pupufana ma le mafiafia o tagata tafaʻilagi lautele o le a mafai ai e oe ona ausia se faʻaletoto toto e leai se faʻaletonu e aunoa ma le toe totogiina.

E tusa ai ma fautuaga a le kamupanī, e mafai ona faʻaaogaina ni laupepa e tasi. I le faʻaaoga faifai pea, atonu o loʻo i ai se faʻamaʻi i luga, pe a faʻaogaina, o le a faʻaosofia ai le mumū.

O le faafitauli lona lua, o le malosi o le mata e faʻaleagaina ma faʻafefe. O le mea lea, o le pipisi mulimuli ane o le paʻu o le a sili atu ona tiga.

Ina ia mautinoa le saogalemu o le toto sampling, e taua le faʻaaogaina o se fagu fou i taimi uma.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

E taua tele mo tagata maʻisuka ia iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga tatau le laupepa mo le mita. Mo le soifua maloloina o le tagata, e taua le suia i taimi uma apalai atoa ma apalai. E tatau ona faʻamaonia le masini, ona saogalemu lea mo le maʻi. O le faʻaaogaina o le nila mita e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi ma tiga.

Lancets - mea e faʻaaogaina mo glucometers.

O nei mea ua taʻua o ni ituaiga o nila faʻapitoa, lea e faʻamoemoe mo suʻega toto mo le faʻalauteleina o le kulukose i totonu o le tino. Tekinolosi faʻaonaponei e faʻaaogaina ai le faʻatulagaga o le faʻapipiʻiina; e eseese ituaiga masini. A faʻaaogaina nila, e te manaʻomia ni tulafono:

  • E mafai ona e faʻaaogaina na o le taimi e tasi na o oe. Faʻaaogaina e le manaʻomia.
  • O nilala e teuina i nofoaga e puipuia mai tamaiti ma manu, e ese mai le efuefu ma le susu.
  • O nilala e masani lava ona manaʻomia le suia, ona lafoaʻi lelei lea.
  • Fufuluina ou lima i le vai mafanafana aʻo leʻi amataina le faʻatinoga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O ituaiga o ituaiga nei e le manaʻomia se mea faʻailoa ma suia aunoa. Mo le auʻiliʻili, e naʻo le tagata maʻi na te faʻaoʻo se tamatamailima i luga o le lancet, kiliki i luga ma maua ai loa le aoina. I lenei tulaga, o le tui e toetoe lava a le vaaia e tagata. A maeʻa lena, e le faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina i le tele o taimi, ae ua aveeseina ma suia i se mea fou. E masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka ia masini otometi, ona latou te manaʻomia ni siaki tumau.

O lenei ituaiga e talafeagai mo glucometers feaveaʻi. O tagata gaosiga o lenei ituaiga olala e masani ona latou faia a latou oloa ma le galuega o le faatonutonuina o le loloto o le afaina, talu ai e masani lava ona maua mai i le fanau ia suega toto. Lenei ituaiga ua faaofiina i ni peni faapitoa, e le mafua ai le tiga i le aoina o le toto ma le tau e itiiti ifo nai lo otometi.

O lenei ituaiga e le masani ai. Apalai masani e faʻaaoga e fomaʻi nai lo. O pepe ole pepe e le lauiloa ona o le tau maualuga. O nei masini e sili ona matagofie ma faigofie, o lea latou te le mafua ai le le mautonu i le auʻiliʻiliga ma e matua le mafai lava. E le afaina le 'upega tafaʻilagi pe a maeʻa le aoina o le toto. O faʻailoga masani e avea ma a latou analogues i le faʻaaogaina i aso uma.

O tau mo pasi aloaʻia e aofia ai le 300-400 i le 700 ru. O oloa faʻapitoa e sili atu ona taugata ai le tagata maʻi. Latou te tauina le 1,400-1,800 rubles. E iai foi pusa e le taugata e faatauina i falemaʻi mo na o le 120-150 ru. O le fagu e aofia ai le 24 lancets. O le tau mo le faʻatupeina o mea e faʻalagolago i vaega nei:

  • le numera o kopi i le pusa,
  • tagata gaosiga oloa - Siamani ua manatu sili ona taugata,
  • ituaiga masini - masini e sili atu le taugata.

Toe foʻi i le laulau o mea

E tatau ona e iloa o le lane e faʻaaogaina faapitoa mo le faʻaaogaina patino. O le mea lea, e le faatagaina tagata e tui i le nila e tasi. O le fesili o le faʻafia ona suia i le masini. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga se falesa fou e leai se faʻamaonia ao le i oʻo i faʻasologa fou o suʻega. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi i totonu o le toto, ma faʻaititia ai foi le tiga i le taimi o le taia. Tagata faʻapitoa i luga o masini, ma faʻaaogaina lea lava masini e tasi. E sili atu le aloese mai na ituaiga o gaioiga, aua o lenei mea e mafua ai le inu o le toto, lagona le lelei, e ui lava e faalagolago le vaega mulimuli i le paepae tiga ole maʻi.

Lancets o se tasi lea o mea masani e faʻaaogaina e le maʻisuka e pulea ai le glycemia ma le glucometer.

O lo latou faʻaaoga e manatu lelei, e toetoe lava a leai se leaga ma saogalemu, talu ai o loʻo tuʻuina mai ma se faʻafitauli itiiti o faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o nila e eseese i le foliga, lapopoa, o le paolo ma e faʻaaoga e tusa ai ma se kamupeni faapitoa.O loʻo faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi, o lea e tatau ai i tagata ona malamalama i le auala e faʻaoga ai, faʻapea foʻi le masini e faigofie ona faʻaaoga.

E faʻaaoga totola o le lima tamatamai lima e pulea ai le glycemia. O suʻega e faia i le fale poʻo le fale suesue e faʻaaoga ai se glucometer. O lenei metotia o le mataʻituina o le kulukose maualuga e manatu e sili ona faigofie ma sili ona leai se tiga.

O le masini faʻapipiʻi masini e aofia ai se masini faapitoa mo le tui, lea e mafai ai ona maua le toto saʻo mo le suʻesuʻega. E manaʻomia ni nila e manaʻomia e suʻe ai le meafaitino, lea e faʻapipiʻiina i le peni.

  1. Manulagi masani. E fetaui mo le toetoe lava o tagata atamamai uma. O nisi o glucometers ua faʻapipiʻiina i ni faʻalavelave faʻapitoa, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o na o nila faʻapitoa. O ia ituaiga masini e nofofua ma e le auai i le vaega o le paketi, e lauiloa i le faitau aofaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, Accu Chek Softclix lancets). O le masini mo le mauaina o le toto e mafai ona faʻafetaui e ala i le faʻatulagaina o le loloto o le vavave talafeagai mo le matua o le maʻi (mai le 1 i le 5 laasaga i le fua o le pule faʻatonutonu). Aʻo faʻagasolo, e filifili e tagata taʻitoʻatasi le filifiliga talafeagai mo ia lava.
  2. Faʻamasinoga faʻafuaseʻi. O le lelei o nei oloa o le faʻaaogaina o nila pito sili ona lelei, lea e faʻaaogaina ai le puncture ma le le faʻaleagaina. O le manoa o le tui tamatamailima e mafai ai e le faʻapipiʻi o lancets sui. O le toto e tupu mai i le patipatiina o le amataga o le oloa. E tele glucometers e faatagaina le faʻaaogaina o nila faʻapitoa, o se vaega tāua pe a filifilia se masini mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gaioiga o le Contour TS e faatoa faʻaaogaina i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le paʻu, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o siama.
  3. Lancets mo tamaiti. Latou te paʻu i se isi vaega. O latou tau e maualuga atu nai lo oloa masani. O masini ua faʻapipiʻiina i se manulele mataʻutia ma manifinifi, o lona uiga o le toto sampling e vave ma leai se mea e leai se aoga, lea e taua mo tagata gasegase.

O tagata e le iloa pe fia taimi e mafai ona e faʻaaogaina ai se laumei e tatau ona manatua o lea mea e faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina ma e tatau ona suia pe a maeʻa le suʻega. O lenei tulafono e faʻaaogaina i ituaiga uma o nila ma o loʻo faʻaalia i faatonuga mo glucometers o tagata gaosiga eseese.

Mafuaaga aisea e le mafai ai ona toe faʻaaogaina nila:

  1. O le manaʻomia mo se suiga faifaipea e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o faʻamaʻi i le tulaga o le faʻaaoga faifai pea, aua a maeʻa se faʻamaʻi, e mafai e pathogen ona ulu i totonu o le tootoo ma ulu i le toto.
  2. O le faʻaaogaina o nila ua faʻapipiʻi mo punctures ua faʻapipiʻiina ma se puipuiga faʻapitoa, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina. O ia mea taumafa e manatu e sili ona faatuatuaina.
  3. O le masani ona faʻaaoga e taʻitaʻia ai le nila, o le toe faia pea o le tui samasama o le a oʻo i le tiga ma e ono afaina tele ai le paʻu.
  4. O le i ai o le toto i luga o le uila pe a uma le suʻega e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o microorganisms, lea, e faaopoopo atu i le lamatiaga o siama, e mafai ona faʻasese le fua o fua.

Faʻaaogā le faʻaaogaina o mea taumafa e faʻatagaina i na o mataupu pe a fuafua e mataʻituina le maualuga o le glycemia i le tele o taimi ile aso e tasi.

O le tau o se afifi e faalagolago i le tele o mea:

  • le numera o nila e ulufale i ai,
  • tagata gaosi oloa
  • uiga lelei
  • mauaina o isi mea faaopoopo.

O manaoga masani e taua o oloa taugofie, lea e faamatalaina ai lo latou lauiloa tele. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai ma toetoe o faleoloa faapitoa. O le tau o se mea maualalo maualalo e ese mai i le 400 i le 500 ruulu, o nisi taimi e maualuga atu. O le maualuga o tau mo mea taumafa uma o loʻo avanoa i le falemaʻi faʻapitoa.

O le mita mo le mita e tele lava ina aofia ai ma le masini, o le mea lea pe a faʻatau mai nila, o le mea e ave i ai le faamuamua e masani lava ona tuʻuina i mea e mafai ona faʻaaogaina.

Suʻega algorithm e Accu-Chek Softclix:

  1. Aveese le pulou puipui le tipuni o le nila mai le au.
  2. Faʻapipiʻi le uʻamea i le auala atoa seia oʻo ina tupu se kiliki uiga.
  3. Ave ese le pulou mai le fagu.
  4. Sui le pupuni puipui mai le tino, ia mautinoa o le paleni i luga o le masini e fetaui lelei ma le ogatotonu o le ata tipi o loʻo i luga o le nofoaga ogatotonu ole aveeseina o le nila.
  5. Filifili le loloto loloto ma toe faaleleia.
  6. Faʻapipiʻi le peni i luga o le paʻu, faʻafesoʻomi luga le pa o le mea faʻapipiʻi i le afaina.
  7. Ave ese le pulou mai le meafaigaluega ina ia mafai ai ona faigofie ona aveese ma faʻaaogaina le nilala.

Vitio vitio i le faʻaaogaina o se peni pipili:

O le tulaga lelei o le autu autu lea e taulai i ai i le faagasologa o le pulea lelei. Soʻo se uiga le faʻaeteete i fuataga e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ma le tupu mai o faʻafitauli. O le sao o le iuga e faalagolago i fetuunaiga na faia i le taumafataga ma fualaau o fualaau ua ave.

O faʻataʻitaʻiga autu o loʻo manaʻomia i le maketi o taʻavale o mamanu nei:

E taua le malamalama o le fua i le fale e tatau ona faia ma le gauai faʻapitoa, usitaia o fautuaga uma ma tiute. O nei tulafono e faʻaaoga i ituaiga uma o glucometers ma mea e manaʻomia mo suʻesuʻega.

O taunuʻuga na maua e mafai ai ona matou malamalama i suiga i le maualuga o le glycemia, e faʻamalamalama ai mafuaʻaga na mafua ai ona faʻaitiitia le faʻamatalaga mai le masani. A le o lena, o mea sese e mafai ona faʻasese ai le faailo ma tuʻuina atu faʻamaonia le saʻo lea e mafai ona faʻamalosi ai togafitiga o le maʻi.

Glucometers e taua o masini eletise e fuaina ai le suka o le toto. O le gaioiga a le toʻatele oi latou e faʻavae i luga o se puno o le tamatamailima o le tagata maʻi, faʻamaoniga toto, o lona faʻaaogaina i le suʻega o le suʻega ma le auiliiliga atili. Mo le faia o se faʻamaʻi, faʻavave mo se glucometer (i se isi faaupuga, nila) e faʻaaogaina.

Lancets ua manatu o se tasi o mea masani masani e faatauina mai e le maʻisuka. O lo latou faʻaaogaina e lelei, saogalemu ma toetoe lava a leai se tiga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi uma ituaiga faʻamaʻi e faʻaitiitia i le tele o taimi. O loʻo talanoaina e le tusiga po o le a le mea e manaʻomia e le glucometer, o latou ituaiga, pe fia taimi e mafai ona e faʻaogaina ai masini ma uiga o filifiliga.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
E lua ni vaega tetele o puncture, e eseese mai le tasi i le isi i mataupu faavae o le galue ma le tau:

  • ituaiga masini
  • uiga lautele.

E manaʻomia faʻavaomalo uma mo mita uma o le kulukose toto. Pau lava le masini lea e le o fetuutuunai ai le laupepa o lenei vaega o le Accu Chek Softlix. O lenei masini e taugata tele, o lona faʻaoga e le masani ai.

Lulufaʻi o le lalolagi - o se faʻaaoga lautele ma sili atu le taugofie

O se faʻalaʻau masani masani e faʻaleagaina ai le paʻu i le taimi o le faʻalavelave. Ua tuʻuina le masini i totonu o le au, o se vaega o le glucometer. E mafai e le au gaosiga ona faʻaogagofie lenei ituaiga o punuku e ala i le faaopoopoina o se galuega e pulea ai le loloto o le faʻaleagaina. E talafeagai lenei mea pe a fua i fua o le suka mo tamaiti laiti.

Taua! O nilala ua faʻapipiʻiina i pulou puipuia, lea e mautinoa ai le saogalemu ma le faʻamaoni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
O le taʻavale atomatasi o se mea faʻapipiʻi ma ni nila e sui ai. E te le manaʻomia se peni e faʻaaoga. O ia lava na te ave se mataua o le toto, e taua le tuʻuina i le tamatamailima ma taomi le ulu. O le uʻamea ua faʻapipiʻiina ma se nila manifinifi lea e mafua ai ona le iloa le pupu, e leai se tiga. E le mafai ona faʻaaogaina le nila se tasi.A maeʻa ona faʻaaogaina, e aveʻesea ma lafoaʻi (e mafai ona tuʻuina i totonu o se pusa faʻapitoa mo mea faʻamaonia mataʻutia).

O le vaʻavaʻavale afi o se faʻataʻitaʻiga o glucometers e faʻaaoga ai le laumei aunoa. O lana faʻataʻitaʻiga e iai le puipuiga faʻapitoa, lea e faʻaalia mai i le mea moni e amata ona galue le tagata e amata i le mea naʻo le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu.

O faʻamalositino faʻapitoa e talafeagai mo maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, talu ai o nei tagata gasegase e fuaina le suka i le tele o taimi i le aso.

O se isi vaega e leʻi maua lautele le faʻaaogaina. E mafua ona o le maualuga o tau o sui. O faʻailoga a tamaiti ei ai ni faʻailoga pito sili ona taua e maua ai le saʻo ma le leai se toto o le aoina o toto. A maeʻa le faʻagasologa, e le afaina le sitepu puncture. O tagata e faʻaaogaina le fiafia e faʻaaoga lancets lautele mo tamaiti nai lo lenei vaega o nila.

Le faʻaaogaina o lalaga - o se metotia le lelei o le sampling toto mo suʻesuʻega

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
O tagata gaosiga ma endocrinologists e faamamafaina le manaʻomia ona faʻaoga tasi ia tui taitasi. E mafua ona o le nila e faʻamaonia ao lei faʻaoga. A maeʻa ona aʻafia ma aʻafia, o le a faʻauʻuina i luga o meaola ninii.

Ole ituaiga autū e sili atu ona faʻalagolago i lenei tulaga, talu ai ona latou suia naʻo latou, ma puipuia ai le toe faʻaaogaina. E tatau i le tagata ona sui ia lava nila faʻapitoa, ae ina ia mafai ai ona teu se tupe, e sili atu i tagata gasegase le faʻaaogaina o le masini lava se tasi seʻia oʻo ina le toe faʻaaoga. E tatau ona manatua o lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le inflammatory and infectious processes ma faʻasolosolo mulimuli ane i luga ma maualuga.

Taua! O tagata tomai faapitoa na oo mai i se manatu masani e faapea i nisi tulaga e mafai ona faaaoga le tasi lekone i le aso, ae peitai, o le i ai o le toto, o faamai pipisi ua manatu o se faailoga manino mo le suia o le nila pe a maeʻa taualumaga taitasi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
O le tau o tagata taʻavale e faalagolago i le tele o mea moni:

  • kamupani gaosi oloa (mea ua faia e Siamani e sili ona taugofie),
    numera o lancets per pack,
  • ituaiga masini (masini e tosoina le tau o se poloaiga o le maualuga maualuga nai lo ata masani),
    oloa lelei ma faʻafouina,
  • o le tulafono o vailaau mo togafitiga lea o loʻo faʻataunuʻuina ai (faʻamalositisi i aso nei e sili atu le tau nai lo falemaʻi 24 itula).

Le filifiliga a le puncutrs - filifiliga e tusa ai ma manaʻoga ma foliga taʻitasi

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tau i se va o le 200-700 ruʻu se fasi pepa e 200 paʻu o le atulaulau, o le tasi lava ituaiga o "masini masini" o le a faʻatauina ai le faʻatau 1400-1800 rubles.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
O le faʻaogaina o le masini pipisi e tatau ona amanaia mea nei:

  • faʻaaoga tasi-taimi (e tatau ona e taumafai e tausisia lenei parakalafa),
  • e tusa ai ma tulaga e teuina ai, e tatau ona i ai i le potu vevela e aunoa ma ni suiga tetele,
  • o nila e le tatau ona faʻaalia i le vai, vaʻa, susulu malamalama,
  • ua maeʻa le lafoaia o laupepa e faasaina.

Taua! O le tausisia o tulafono e puipuia ai le tupu o mea sese i le fuaina o le kulukose i totonu o le toto.

O loʻo i ai se numera o taʻavale ua maua le lauiloa i tagata e gafa ma le maʻisuka.

O le Microllet lancets ua fuafua mo le glucometer Contour Plus. O lo latou lelei e faʻavae i luga o le maualuga ma le saogalemu. O ni nila e faia i le silasila o le fomai, e leai ni mea faʻapitoa, faʻapipiʻiina se pulou faapitoa. O le Microllet lancets e manatu i le lautele. E mafai ona faʻaaogaina i soʻo se masini mo le faʻamaʻi ma le samasama toto.

Laʻau faʻafuaseʻi-le faʻapitoa, lelei mo mita toto kulukose e le manaʻomia ai se toto tele mo le siamaina. Mama loloto - 1.5 mm. Ina ia faia se faʻataʻitaʻiga o le meafaitino, ua lava lava le faʻapipiʻiina o Medlans Plus i punipures o le paʻu. O le tagata e tu i fafo e faʻapitoa ona faʻaalia.

Medlans Plus - o se sui o "masini"

E tatau ona gauai atu i le mea moni e faʻapea o le 'aufailautusi o lenei kamupani e eseese la latou lanu. E faia lenei mea i le faʻamoemoe o le faʻaaogaina o toto totoʻa o volumes eseese, e taulai atu i le ituaiga o paʻu. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o Medles Puila, e mafai ona pupuʻu taligalu ma mulivae mo le aoina o meaola ola.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
E tele ituaiga o siʻitaga mai lenei kamupani o loʻo faʻaaoga i nisi masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fetaui lelei Accu Chek Multiklix tele mo le Accu Chek Perform glucometer, o le Accu Chek FastKliks aigu mo le Accu Chek Mobile, ma ua mamanuina le Accu Chek Softclix mo masini o le igoa tutusa.

Taua! O faʻamaʻi uma lava o loʻo ufiufiina le silicone, faʻamaʻi, ma faʻamalo le nofoaga o le toto sampling e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga.

Toeitiiti o autoscarifiers uma ua faʻapipiʻiina ia nila. Latou te maua le pito sili ona itiiti o le diamita, e masani ona faʻaaogaina mo le samplingina toto i tamaiti laiti. Lancets e lautele, gaosimea - Siamani. O le nila e fai ma foliga o le tao, o se faasatauroga, e faia i le mea e sili ona lelei le gaosiga.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),
Saina aisa, o loʻo tuʻuina atu i foliga o 6 ata eseese, eseese mai le tasi i le isi e ala i le loloto o le pupuʻu ma le mafiafia o le nila. O togi taʻitasi e iai se pulou puipui e puipuia ai le gaogao o le masini.

Polokalame faʻapitoa - taʻavale taʻavale otometi

O le faʻataʻitaʻiga e fetaui ma penisini e sili ona tuai, ae e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma na mea. O le pito i fafo o le laulau o loʻo faʻatusalia mai e se paʻu o mea eletise. O le nila o loʻo faia i le silasila o le fomai, o le oneone i le umi atoa. Faʻalapotopotoga - Polani. E talafeagai mo le toto kullukose atoa sei vagana ai Accu Check Softclix.

Fuafuaina e galulue ma tasi Touch devices (One Touch Select, Van Touch Ultra). Faʻalapotopotoga - Amerika. Ona o le mea moni e faapea, o ni nila e faʻavaomalo, e mafai ona faʻaaogaina i isi masini sikola (Microlight, Satellite Plus, Satellite Express).

I le taimi nei, o laumei ua manatu o masini sili ona taliaina. Latou te fesoasoani i le fuafuaina o fua o le kulukose toto, ma, e tusa ai ma lea mea, ia sili atu ona aoga togafitiga o le maʻi. O le mea e filifilia ai masini e faʻaaogaina o se filifiliga a le tagata lava ia.

Ina ia faʻaitiitia le faʻafuaseʻi pe faʻaitiitia i le kulukose o le toto, e tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga se glucometer i aso uma. O lona faʻaoga e faʻavae i luga o le aoina o se toto itiiti, e faʻaaoga ai se nila faʻapitoa, lea e taʻua i le fomaʻi faʻamaonia o se laupepa. Mo le maoaʻe ma le leai se ila o le paʻu, o se masini faapitoa i le ituaiga o lima e faʻaaogaina, lea e mafai ai ona faʻaaogaina ni nila faʻaoga. O le filifilia o laina saʻo mo le mita, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa uma uiga o lenei mea taumafa.

Lancets o se sui sili ona lelei mo taʻavale tuai. O le igoa o le fomaʻi masini na maua mai le gagana Siamani lea e "lanzette"E sau mai le Farani Faaliliuga"fana"- o se tao. Faafetai i se fagu manifinifi, e mafai ona e togiina lou tamatamailima e toetoe lava a leai se tiga. Lancets ei ai se pulou aveeseina e maua mai ai le mama.

O le taʻiala o le faʻatinoga ma le tau e faʻalagolago i la latou ituaiga, o lea e mafai ai ona latou:

O se vaega e eseʻese o laupepa faʻaaogaina i tamaititi.

O le mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga o glucometer o le aoga sili lea o lenei ituaiga o oloa. O le tuusaunoaga o le peni saisai o Accu-Chek Softlix, lea e naʻo le Softclix faapitoa e mafai ona ofi i ai.

O le isi avanoa pe a faʻaaogaina lenei ituaiga o nilala faʻaaogaina o le mafai lea ona fetuʻunaʻi le loloto o le faʻaogaina o se peni.

E mafai ona faia lenei mea i le auala lenei:

  • o le faʻagasolo o le faʻatonutonu e faʻatonu le 1 poʻo le 2 e mafai ai ona e faʻaaogaina le oloa ile tamaitiiti,
  • faailoga 3 e fetaui mo se tamaʻitaʻi,
  • tagata e sili atu le paʻu o le paʻu e manaʻomia le seti o le laina i le 4 poʻo le 5.

O le faʻaaogaina o tekonolosi fou ua faia ai lenei ituaiga o laumei e matua manifinifi lava, e mafai ai ona le mafai ona maua le paʻu o le paʻu i le maʻisuka. E masani lava, o nei nila e ave toto e le gata mai tagata matutua, ae mai tamaiti laiti foi.

O le avanoa lona lua o taʻavale otometi o le mafai lea ona faʻaaogaina e aunoa ma ni peni faapitoa ma isi masini. Ina ia faia le togafitiga, na o le tasi lava le kiliki i luga o le ulu o le laulau.

O le tau maualuga e le faatagaina ai le faʻaaogaina o taʻavale faʻapitoa i aso uma, o lea e masani ona faʻaaoga ai e le maʻisuka ia lanu uma.

E ui lava i le mea moni e faapea, o nei nila mo le tosoina o se tamatamailima e faapitoa lava le faigata ma le le mafaia ona faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino ma le mafaufau i luga o le tamaititi, o la latou faʻaaoga e faʻatapulaʻa ona o le tau maualuga.

O le mea lea, o le toʻatele o matua e talitonu o le faʻaaogaina o gaoioiga faʻavaomalo lautele o se isi mea lelei.

O lenei faiga e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, ae o loʻo i ai le tele o fautuaga ma nuances, e tatau ona tausisia le faasologa.

Manatu tāua pe a faʻaaogā laupepa faʻaogaina:

  1. Aʻo lei faia le taʻavale, fufulu ou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli.
  2. I le taimi lava ao lei tupu, o le pulou puipuia ua aveese mai le au.
  3. Faatasi ai ma se faʻamalositino, o loʻo faʻapipiʻiina le tagata o loʻo uʻuina le nila.
  4. Ua aveese le pupuni puipui mai le laupepa.
  5. Faʻasalaga le loloto o le faʻalavelave fuafuaina (muamua e fautuaina e filifili le tulaga lona lua).
  6. O le amataga o le kuluma e oomiina pe a paʻi le lima i luga o le paʻu.
  7. A maeʻa lena, ona aveese lea o le pulou mai le masini ma faʻaalu le faʻaalugatagata.

E faʻapefea ona faʻaaoga se peni pipisi (Accu-Chek Softclix):

E tatau ona faʻaaogaina lancets faʻamaonia, aua o latou nila e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le toto. O le mafuaʻaga lea ua faʻamoemoe ai le taulaʻi mo le faʻaaogaina tasi. O le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina nila i le tele o taimi, aʻo le gasegase o le a le toe i ai le malosi ma lagona tiga.

E tatau i le maʻisuka ona iloa o le toe faʻaaogaina o laʻau e ono mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, o lea e tatau ai ona e tausisi i tulafono nei e faʻaaoga:

  1. E tatau ona faia uma togafitiga ma lima mama ma fasimoli (e le faatagaina le ava pe a faʻaaoga le mita).
  2. Aua nei faatagaina se isi tagata e toe faʻaaogaina le nila.
  3. Glucometer lancets ma test strips e sili ona lelei ona teuina i nofoaga puipuia mai le la susulu. I lenei tulaga, e tatau ona faamautinoa o le mita po o mea e le o se meataalo i lima o tamaiti.

Ina ia faia le filifiliga saʻo o lalaga, e tatau ona mafaufau pe faʻafia ona faʻaaoga i le aso ma o le a le ata o le mita (pen-piercer) oe faʻaaogaina.

O se faitioga taua pe a filifilia ni lalaga mo se glucometer o le gafatia lea o le pupuʻu e amanaʻia ai le mafiafia o le paʻu. I lenei tulaga, o le a sili atu le lelei o faataitaiga masani, talu ai e faʻaaogaina faatasi ma se peni peni, lea ei ai se faatonutonu faʻapitoa e mafai ai e oe ona filifili le loloto o le loloto.

O vaega nei e aʻafia ai le tau o laupepa:

  1. Le kamupani e maua mai le faʻataʻitaʻiga. I lenei tulaga, o tagata gaosi Siamani o ni taʻitaʻi e le o faʻamalosia, o loʻo faʻamatalaina le tau maualuga oa latou oloa.
  2. Le numera o tafaʻi i totonu o le afifi.
  3. Vaʻai ituaiga (oloa faʻapitoa e aupito sili ona taugata).
  4. I totonu o se falemaʻi faʻapisinisi, o sapalai mo glucometers o le ai ai se tau maualalo atu nai lo se fesoʻotaiga o falemaʻi a le setete.

E ui lava i le tele o faʻalaʻolala, o faʻataʻitaʻiga o nisi ituaiga o lauiloa e sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi.

Auala faʻaaoga masani mo glucometers:

Lancets ua fesuisuiai i le masini Contour TS poo le Sili, ma e faatatau i ituaiga o pupuu o se uiga lautele. O le gaosiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le sila silasila, lea e mautinoa ai le saogalemu ma le faʻamaoni o le oloa. O le faʻasaoina o le faʻamalosi e tuʻuina atu ai se pulou aveese.

A faʻatau i se faleoloa i le initaneti, o le tau e mafai ona maua mai le 372 i le 380 ru. I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o loʻo i totonu o le 440 rubles.

O le faʻavaeina o se oloa a Rosh Diabetes Kea Rus LLC. O le leai se afaina o le fagu e maua ai se paleni e sili ona manaia. E le gata i lea, o le togafitiga o silicone e le mafua ai lagona lagona e oo lava i tagata sili ona maaleale.

Softclix lancets e talafeagai mo le Accu-Chek Asset, Performa poʻo le Nano mita. O le peni Accu-Chek Multiclix o loʻo galue ma nilala Multiklix, ma e manaʻomia ona faʻatau au Accu Chek FastKlix scarifiers i lau masini Accu Chek Mobile.

O le teuina o le Numera 25 e mafai ona faatauina mo le 110 rubles.

Atunuu na afua mai - Amerika. O le faʻaogaina o le lavelave o Van Tach e mafai ai e tagata matutua uma ma tamaiti. E le gata i lea, o loʻo i ai se pulou faʻapitoa i totonu o le pen-piercer kit lea e mafai ai le samasama toto mai isi nofoaga. Faafetai i le pulega lelei, o le masini e faigofie ona fetuunai i soo se paʻu o le paʻu.

Afai e faia le togafiti i se isi nofoaga o le pa, ona ono ese mai lea o le faailoga o le suka i le tulaga o le paʻu o le tamailima.

O le tau masani i le 100 fasi vaega o totonu o le 700 rubles (Nu. 25-215 rubles)

Lancets o loʻo maua i Siamani. O le foliga o le tao, o loʻo tuʻuina atu i se pito i lalo, e mafai ai ona faʻaogaina le pupuʻu, e mafai ai ona faʻaaoga lautele i tamaititi.

Saogalēmūina o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina mai e le maualuga o le malosi o le sila.

O le tau o falemaʻi ua i totonu o le 380 r. (Nu. 100). O faleoloa i luga o le initaneti faʻatau atu nei oloa i le tau o le 290 p.

Lancets mo le faʻaaogaina faʻapitoa mai tagata Pisinisi Polani. O le i ai o se faʻaleleia toʻalua e faateleina ai le sao o le pipisi, ma e le mafai ai ona faʻaalia le tiga. O lenei aafiaga e mafai foi ona mafua ona o le soloia o le vavao o le nila.

E 6 ituaiga. O pusa taʻitasi e iai lona lava lanu, e tutusa ma le mafiafia o le laumei. O lenei mea e faigofie ai ona filifili i se filifiliga a le tagata lava ia.

Filifiliga Numera 200 o le tau o le 2300 p.

Atunuu na afua mai - Polani. Lancets ua fesuisuiai i ituaiga uma o peni (Accu-Chek o se tuusaunoaga). E mafai foi ona faʻaogaina faʻapitoa. Ole laʻititi pito i lalo o le nila e faʻatagaina ai tagata mamaʻi o loʻo fefefe i le faʻapipiʻiina o toto e faʻaaoga ai.

O le faʻataʻitaʻiga ua salalau i le faʻataʻitaʻiga o tamaiti. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava mo tagata sili ona maʻi. Saogalēmūga faʻaogaina ona o le faapipiiina o lau silafila.

Tau - mai le 390 i le 405 p. (faʻalagolago i le fesoʻotaiga o falemaʻi).

O lenei ituaiga o lancets o loʻo maua i le tele o ituaiga. O le afifi o loʻo i ai se lanu eseese (o lanu taʻitasi e tutusa ma le paʻu o le paʻu). O le siamaina o le nila e maua ai le faʻavelaina o le eletise i le gaosiga o le gaosiga, ma o le tino e faia ai aiaiga mo le faʻaauau pea ona puipuia mai le faaleagaina.

O le togafitiga o le totoina o le toto e faia e ala i le faʻapipiʻiina i luga ole tamatamailima. O le leai o ni lagona lelei e le mafua ai le fefe e tusa lava pe sili atu i tagata gasegase.

Faʻapipiʻiina o fasi pepa e 200. Ole tau ile falemaʻi e amata i le 1000 rubles.

Vitio talafeagai:

Soo se ituaiga o mea tau togafitiga faafomai ma sapalai e sili atu ona faatauina mai e ala i le faafesootai o fale talavai poo faleoloa ua faamaonia ile initaneti mo le maʻisuka. Afai e te faʻaogaina ni apalai, e le faigata tele le aoina o laupepa taugofie mo se glucometer.

E mafai ona toe faʻaaogaina gutu o glucose

Aua le taumafai e teu i le faatauina o se glucometer! Ua avea nei o ia ma mea taua i lou fale! E tatau ona e faʻatauina le masini i falemaʻi faʻapitoa falemaʻi, aua o ia faleoloa e mafai ona e maua ai fautuaga faʻapitoa ma fesoasoani i le filifilia.

O le mea moni, latou te ono tetee mai ia i matou o le faatauina o se glucometer i totonu o le polokalama o mea faʻapitoa "faʻapitoa" o le a sili atu le taugofie, ma o le a tuʻuina atu foi se kata e mafai ai ona faʻatau sau sapalai i le lumanai. E moni lava. Ae e tatau ona e malamalama, muamua, o lenei toesega o loʻo pagatia ma le saʻo, ma le lona lua, i totonu o se fale talavai i se laina lautele, o le isi tagata maʻi e "manava" i lou tua, e faigata ona faitau i se talanoaga masani, tusa lava pe i luma o ou mata O le ai ai se lisi o fesili e leʻi saunia.

Mafaufau i ai! E sili atu ona lelei le faʻatau o se masini i se falemaʻi falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa, ma faʻamalositino i totonu o falemaʻi o se fesoʻotaʻiga o vailaau faʻapitoa a le "atunuʻu" pe afai o lenei toesega e taua tele mo oe, aua o faleoloa faapitoa e masani lava ona le ofoina atu le tau i luga o sapalai. Mo le mauaina o se pepa faʻatau mo le faʻatauina o mea taumafa i totonu o fesoʻotaʻiga o vailaau faʻapitoa a le "atunuu", e le tatau ona faʻatau le masini i lenei fale talavai. Ae o tau i luga o le suʻega - o fasipepa e le faʻaaoga i ituaiga uma masini.

E manaʻomia lou suʻega i le fale talavai pe a talosaga mo se kata. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le lautele o fesoʻotaʻiga o falemaʻi o Ozerki, e tusi ai se kata, e tatau ona e faʻatumu se pepa i soo se fale talimalo i totonu o le upega tafaʻilagi ma, pe a mavae ni nai aso, sau sau. E mafai ona e suʻeina mea o loʻo maua i le upega tafaʻilagi o fesoʻotaiga.

O le mita e tatau ona faigofie e faʻaaogaina pe a mafai! O le fuafuaina o le kulukose o le toto e tatau ona amata vave, e aunoa ma le faʻaumatia taimi i luga o le atinaʻeina o masini faʻapitoa. O le mea autu o le amata! A e ausia se tulaga mausali, ma o le ai ai sou manao e faʻatautaia se metotia sili atu ona alualu i luma, e leai se tasi e taofia oe mai le faia o lenei mea!

Tuuina atu le fiafia i na ituaiga o loo i ai se upega tafaʻilagi a le Lusia, nofoaga autu ma tuʻuina atu se faʻamaoniga. O le masini e tatau ona lesitalaina ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia ae leʻi ulufale i le maketi Rusia! E tatau foi ona mafai ona faatau mai sapalai talafeagai. Faʻaaogaina o lona uiga:

• Lancets - suauu.
• Suʻega - fasi.

E tatau ona maitauina e manaʻomia e nisi glucometers le faʻamautu mo vaega taʻitasi fou o suʻega. Sili atu ona lelei le faʻatau o masini ma faʻamautu faʻapitoa!

O nisi aofaiga ole vaega ole suʻega e faʻapipiʻi i le mita pe a faʻatauina (e masani lava 10 fasi fasi pepa). O isi faʻataʻitaʻiga - o fasi pepa e faʻatau eseese. A e faʻatau ni suʻega, e taua le manatuaina o le igoa tonu o lau mita, e pei o suʻega taʻitasi mo mita taʻitasi e matua faʻamalamalamaina ma e tatau ona i ai a latou lava faʻamaumauga e lolomiina i luga o le atigipusa ma fasi pepa.

Faʻalogo! E tusa lava pe o le a le auala e te manaʻo ai e teu se tupe, aua neʻi faʻaosoosoina oe i ni ato lapoa (100 pcs pe sili atu), seʻi vagana ua e manaʻomia fua fua i le aso (3 pe sili atu taimi). O le mea moni, o sikola faʻataʻitaʻiga, e ui lava o loʻo teuina i totonu o se pusa tapuni, ae peitaʻi, pe ae tatalaina le ea, o loʻo i ai pea iina! Ma pe a fegalegaleai ma le ea i le sone o le suʻega, o le a tupu se faʻaalia o le vailaʻau, lea e aʻafia ai le fua o le fua, e faʻaosofia ai le tagata i se faʻaletonu le saʻo i le fua o vailaʻau faʻatauina ma sili atu ona faʻamalosia le taumafa.

Matou te fautuaina e te tuʻu se atigipusa i le maeʻa ai o le faʻatau muamua faʻataʻitaʻiga. O le faʻatau mai o le isi vaega ole suʻega (e sili atu ma le 50 pauna i le pauna), vaevae lenei aofaiga pe tusa ma le lua halu ina ia puipuia ai le le talafeagai o fesoʻotaʻiga o fasi suʻega ma le ea.

• Aloese mai le teuina o fasi siaki i se pusa avanoa!
• Aua le teu le pusa faʻamau i totonu o le pusaaisa! Naʻo le potu
vevela!
• Aua nei teuina ni faʻataʻitaʻiga i fafo o se pusa faʻapipiʻi afifi!
• Aua nei teuina le pusa siaki i totonu o se nofoaga malulu (mo se faataitaiga, i totonu o le faletaele).
potu)! O faʻataʻitaʻiga e le tatau ona manava!
• A fua, ia tuʻi tamatamai lima eseese ina ia aua nei gaosia i luga o puipui
faʻamaʻi le faʻamalolo.

Afai e tusi e lau fomaʻi se fomaʻi mo se faʻatau fua e aunoa ma se totogi o siaki, ia mautinoa ia talafeagai lelei mo lau mita.

O le tasi foi, matou te faamanatu atu ia te oe o le suʻeina o fasi pepa e matua lava le tasi mo mita taʻitasi!

E uiga i le lalaga - o tuʻa.

O le mea moni, o se mea e tasi le taimi, ma i fua taitasi, e tatau ona sui le lancet. Ae o faataitaiga e faaalia ai e na o le taimi muamua lava ... e fai ai (mai le tamaoaiga, ona o le galo, ona o le paie, i luga o le mataupu faavae: o lenei mea le aoga), e tatau ona faamamafaina le mea e manaomia pe a amata ona le mautonu le nila e le mafai ona tui le paʻu .

O le a se mea e mafai ona ou fai atu? E faʻalagolago lava i lou mafaufau ma taimi ole fuataga e te manaʻomia. Ae o le mea e ono mafai, suia ia nila ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso. Ma a maeʻa fua taʻitasi, solo le nila ma se laupepa oona e mafai ona faʻaaogaina (ie muamua le inisiua), a faʻapea o le isi fua o le a le sao.

E faapefea ona fua?

O loʻo i ai pea se faʻaaliga taua, o le valea lea e tulieseina ai le le mautonu i se atuatuvale! E masani ona tupu o le masini na e faʻatauina na maua ai se taunuuga sili atu ona lelei nai lo le suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, ma o le mea moni, o oe na maua i le faʻamaʻi. Aua e te popole i le le saʻo o lau meafaigaluega. E tatau ona e iloa mea nei: i faatonuga e te manaʻomia e vaʻaia pe faapefea ona siaki lau masini (faʻapipiʻiina).

Filifiliga: toto atoa poʻo le plasma. O meafaigaluega mo fale suʻesuʻe e masani ona faʻalogo i le plasma toto, o lona uiga e ala i lona vaega o le vai na maua pe a uma le tuʻuina atu ma le aveesea o sela toto.

O le taua o le kulukose i le toto atoa e 1.12 taimi e itiiti ifo nai lo le plasma. Manatua e faʻaaoga lenei vaega liliu pe a faʻatusatusa ia faitauga. Pe a faʻatusatusa nei taunuʻuga, ia manatua le faʻatagaina o le mea e mafai ona faʻamaonia i le fale, o le +/- 20%. Na filifili e mafaufau o le sese o le molimau i totonu o le 20% e le manaʻomia ai se suiga i togafitiga ma o lea e taliaina.

• O le mita e tatau ona faʻatau vave ma matua talafeagai!
• Aua le taumafai e teu lou soifua maloloina. Totogi laʻititi e sili atu le lelei
se mea sese e tupu mai i togafitiga le talafeagai!
• Taumafai e faʻatau le masini i se faleoloa faapitoa.
• O le mita e tatau ona faigofie ona faʻaaogaina pe a mafai!
• Filifili se mita ma faʻamautu faʻapitoa.
• Filifili se glucometer ma se peni punii e aofia ai!
• O se mea sese o +/- 20% e manatu e masani.
• Afai e faʻatusatusa ia faitauga faʻatasi ma faʻamatalaga falesuesue,
Aua neʻi galo e uiga i le liua mo le faʻavasegaina.

FAʻATASI! O FAAMATALAGA UMA LOMIGA I LENEI SITE O LE FUAFUAGA!
& nbsp SAUNOAʻO AE FAIA I LE TAITAIINA O LE MALO!

Tusa o le suka toto

E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o faailoga o le suka i totonu o le toto ulu i se tagata matua e tatau ona 3.5-5.5 mmol / l. O le auiliiliga ua faia i luga o se manava le aoga.

I le setete preditebetes, o le mita o le a faʻaalia ai le kulukose o le 5.6 i le 6.1 mmol / L. O maualuga maualuga e iloa ai le maʻisuka.

Ina ia maua saʻo le faitauga o le masini, e taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga le glucometer o le ata o loʻo i ai nei aʻo leʻi faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogā muamua

Faʻatauina o se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto, e talafeagai, e aunoa ma le tuua o le faleoloa, maua ma faitau faʻasalalauga. Ona, afai ei ai ni au fesili, o le a faʻamatalaina e le faufautua i le onomea le auala e faʻaaoga ai le mita.

O le a se isi mea e tatau ona faia:

  1. Suʻe pe faʻafia ona e manaʻomia le suʻega ma le faʻasologa o oloa faʻatasi ma le aofaʻi tatau o mea taumafa: vailaau faʻataʻitaʻi, lancets (nila), ava malosi.
  2. Ia masani i galuega uma a le masini, aʻoaʻo ia tauaofiaga, o le nofoaga o faʻaoga ma faʻamau.
  3. Suʻe pe faʻapefea ona faasaoina ia taunuuga, e mafai ona teuina se ogaoga o faʻamatalaga tuusao i le masini.
  4. Siaki le mita. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se faʻamaʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le vai - o se faʻataʻitaʻiga i le toto.
  5. Ulufale i le code for the packaging fou i fasi pepa faʻataʻitaʻi.

I le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le mita, e mafai ona e amata fua.

O le auala e suʻeina ai le toto suka e faʻaaoga ai le glucometer feaveaʻi

A aunoa ma le faanatinati ma le faanatinati, mulimuli i laasaga nei:

  1. Fufulu ou lima. Afai e le mafai (i luga o le alu), faʻaaoga se vailaau mama poʻo isi faʻamaʻi pipisi.
  2. Saunia le masini faʻaleleia e ala i le faʻaofiina o se laupepa faʻavave.
  3. Taʻu se polo i luga o le cotton ma le ava malosi.
  4. Faʻaofi le fasi siaki i totonu o le fusi o le masini, faʻatali seʻiloga ua sauni mo le faʻaaogaina. O se faʻamaumauga po o se aupega e aliali mai i le foliga o se matāua.
  5. Taulima le vaega o le paʻu o loʻo e tui i le ava malosi. O nisi glucometers e mafai ona faʻaaogaina samples e le gata mai le tamailima, o le a faʻaalia i faatonuga mo le masini.
  6. Faʻaaogaina le uila mai le pusa, fai se pupu, faʻatali mo se pa'ū o le toto e aliali mai.
  7. Aumai lou tamatamailima i le vaega o le suʻega o le siaki siaki ina ia paʻi atu i se mataua o le toto.
  8. Taofi lou tamatamailima i lenei tulaga aʻo iai le numera i le mita mita. Faʻamau le iuga.
  9. Lafoaʻi le faʻaaogaina o le siaki ma le siakiina.

O taiala masani ia. Sei o tatou mafaufau atili i auiliiliga o foliga lauiloa o masini mo le fuaina o le suka.

Lancets e tatau ona fetaui ma le tagata e tu

O le tele o mea e faʻaaoga i luga o le maketi: SoftKlix, FastKliks, Mikrolet, UltraSoft, Delika. E ese i latou i foliga, o le taʻiala o le faʻaaogaina o le masini faʻavae, e faia i mea eseese. A filifilia filifiliga, e taua le siakiina o la latou fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le faʻamau - o le faʻavae o le nila e tatau ona fetaui lelei i le taulaga i totonu o le atigilima.

Laupega lautele poʻo le lautele

O uluai lancets ua fuafuaina faapitoa mo le sili ona aoga galuega i le vaʻaia ma se faʻataʻitaʻiga faapitoa. E mafai ona latou maua ni taiala faʻapitoa e faʻaitiitia ai le vibration, faatasi ma i latou le tiga o se pupu.

O taʻavale faʻavaomalo e sili atu ona taugofie nai lo le mea na faʻapipiʻiina. Ae ui i lea, e masani lava e sili atu ona mimiti nai lo uluai mea taumafa, atonu e iai se mea faʻapitoa faʻapipiʻi.

E faʻafia ona suia suiga?

E tusa ai ma fautuaga a le kamupanī, e mafai ona faʻaaogaina ni laupepa e tasi. I le faʻaaoga faifai pea, atonu o loʻo i ai se faʻamaʻi i luga, pe a faʻaogaina, o le a faʻaosofia ai le mumū.

O le faafitauli lona lua, o le malosi o le mata e faʻaleagaina ma faʻafefe. O le mea lea, o le pipisi mulimuli ane o le paʻu o le a sili atu ona tiga.

Ina ia mautinoa le saogalemu o le toto sampling, e taua le faʻaaogaina o se fagu fou i taimi uma.

Auala e faʻaaoga ai le mita Accu-Chek

O le kulupu o lenei ituaiga e talafeagai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. O fua saʻo o fua o le a maua i totonu o le 5 sekone.

O aoga o le mita Accu-Chek mo le tagata faatau:

  • gaosiga o le olaga atoa
  • tele faaaliga
  • O le afifi o loʻo aofia ai ni suʻega faʻasolosolo ma vailaau faʻamaonia.

O faatonuga o loʻo i luga ile faʻaogaina o le mita e fetaui lelei mo le masini o lenei ituaiga. E na o le taua lava le iloa o nisi o mea:

  1. Ina ia faʻagaoioia le mita i se fusi faapitoa, ua faʻapipiʻi se pu. O le vaʻa e uliuli - tasi mo le taimi atoa o le mita. Afai e leʻi faʻapipiʻi, e tuʻuina atu se puʻe paʻepaʻe mai fasi pepa taitasi i totonu o le fusi.
  2. O le pepa e fesuiaʻi aunoa ma le otometi pe a faʻapipiʻi se fasi siaki.
  3. Ole moliaga o le paʻu o le paʻu e molia i se pu e ono-tonetet lea e le mafai ona aveesea aʻo lei faʻaaoga uma nila.
  4. O le fua fua e mafai ona makaina pe a maua i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai.

O le mita e tuʻuina i totonu o se penitala, e faigofie ona teuina ma felauaiga ma mea uma.

Auala e faʻaaoga ai le mita Accu-Chek Active

O le faʻaaogaina o le aseta e ese mai le mea muamua i le tele o auala:

  1. O le mita e tatau ona faʻasolo i taimi uma aʻo leʻi faʻaaogaina se pusa fou o fasi pepa faʻataʻitaʻi ma se moli moli i totonu o le fagu.
  2. A o leʻi fuaina, o loʻo faʻapipiʻi se tasi laupepa fou i le manua.
  3. I le laasaga o le suʻega, o le vaega o le faʻafesoʻotaʻi ma se mataua o le toto ua faʻaalia i se sikuea moli.

A leai, o fautuaga e faʻatasi ma le faʻaaogaina o le Acclu-Chek glucometer o soʻo se isi faʻataʻitaʻiga.

Tasi e paʻi i le fua o le fua o le kulukose o le toto

Faʻaaogaina o le mita Touch Touch e sili atu ona faigofie nai lo na o loʻo faʻamatalaina i luga. O mita mita e aofia ai:

  • leai se faʻamatalaga. O le tau o le numera o le siaki siaki ua filifilia mai le lisi ma le ki,
  • o le masini e feliuliuai i le otometi pe a faʻapipiʻi se fasi siaki,
  • pe a liliuina, o le taunuuga o fua muamua na faʻaalia i luga o le lau,
  • mea faʻapipiʻi, peni ma pusa kesi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se mea mamafa palasitika.

O le masini e lipoti atu le maualuga poʻo le le lava o le kulukose i se faʻaaliga faʻalogo.

Po o le a lava le masini e te manaʻo ai, e tumau lava le manatu o le suʻesuʻe. E tumau pea e filifili se polokalama e mataituina ai lou fiafia. I le iloiloina o tau mulimuli ane, e tatau ona e iloiloina le tau o mea taumafa, ae le o le masini lava ia.

Gauges for glucometers: auala e filifili ai, pe a suia

Glucometers e taua o masini eletise e fuaina ai le suka o le toto. O le gaioiga a le toʻatele oi latou e faʻavae i luga o se puno o le tamatamailima o le tagata maʻi, faʻamaoniga toto, o lona faʻaaogaina i le suʻega o le suʻega ma le auiliiliga atili. Mo le faia o se faʻamaʻi, faʻavave mo se glucometer (i se isi faaupuga, nila) e faʻaaogaina.

Lancets ua manatu o se tasi o mea masani masani e faatauina mai e le maʻisuka. O lo latou faʻaaogaina e lelei, saogalemu ma toetoe lava a leai se tiga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi uma ituaiga faʻamaʻi e faʻaitiitia i le tele o taimi. O loʻo talanoaina e le tusiga po o le a le mea e manaʻomia e le glucometer, o latou ituaiga, pe fia taimi e mafai ona e faʻaogaina ai masini ma uiga o filifiliga.

Apalai lautele mo se glucometer

E manaʻomia faʻavaomalo uma mo mita uma o le kulukose toto. Pau lava le masini lea e le o fetuutuunai ai le laupepa o lenei vaega o le Accu Chek Softlix. O lenei masini e taugata tele, o lona faʻaoga e le masani ai.

Lulufaʻi o le lalolagi - o se faʻaaoga lautele ma sili atu le taugofie

O se faʻalaʻau masani masani e faʻaleagaina ai le paʻu i le taimi o le faʻalavelave.

Ua tuʻuina le masini i totonu o le au, o se vaega o le glucometer. E mafai e le au gaosiga ona faʻaogagofie lenei ituaiga o punuku e ala i le faaopoopoina o se galuega e pulea ai le loloto o le faʻaleagaina.

E talafeagai lenei mea pe a fua i fua o le suka mo tamaiti laiti.

Faʻailoga e aunoa ma se lavelave

O le taʻavale atomatasi o se mea faʻapipiʻi ma ni nila e sui ai. E te le manaʻomia se peni e faʻaaoga. O ia lava na te ave se mataua o le toto, e taua le tuʻuina i le tamatamailima ma taomi le ulu.

O le uʻamea ua faʻapipiʻiina ma se nila manifinifi lea e mafua ai ona le iloa le pupu, e leai se tiga. E le mafai ona faʻaaogaina le nila se tasi.

A maeʻa ona faʻaaogaina, e aveʻesea ma lafoaʻi (e mafai ona tuʻuina i totonu o se pusa faʻapitoa mo mea faʻamaonia mataʻutia).

O le vaʻavaʻavale afi o se faʻataʻitaʻiga o glucometers e faʻaaoga ai le laumei aunoa. O lana faʻataʻitaʻiga e iai le puipuiga faʻapitoa, lea e faʻaalia mai i le mea moni e amata ona galue le tagata e amata i le mea naʻo le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu.

Tamaiti ole nila

O se isi vaega e leʻi maua lautele le faʻaaogaina. E mafua ona o le maualuga o tau o sui. O faʻailoga a tamaiti ei ai ni faʻailoga pito sili ona taua e maua ai le saʻo ma le leai se toto o le aoina o toto. A maeʻa le faʻagasologa, e le afaina le sitepu puncture.O tagata e faʻaaogaina le fiafia e faʻaaoga lancets lautele mo tamaiti nai lo lenei vaega o nila.

Le faʻaaogaina o lalaga - o se metotia le lelei o le sampling toto mo suʻesuʻega

E faʻafia ona e manaʻomia le suia o le lalaga?

O tagata gaosiga ma endocrinologists e faamamafaina le manaʻomia ona faʻaoga tasi ia tui taitasi. E mafua ona o le nila e faʻamaonia ao lei faʻaoga. A maeʻa ona aʻafia ma aʻafia, o le a faʻauʻuina i luga o meaola ninii.

Ole ituaiga autū e sili atu ona faʻalagolago i lenei tulaga, talu ai ona latou suia naʻo latou, ma puipuia ai le toe faʻaaogaina.

E tatau i le tagata ona sui ia lava nila faʻapitoa, ae ina ia mafai ai ona teu se tupe, e sili atu i tagata gasegase le faʻaaogaina o le masini lava se tasi seʻia oʻo ina le toe faʻaaoga.

E tatau ona manatua o lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le inflammatory and infectious processes ma faʻasolosolo mulimuli ane i luga ma maualuga.

Le tau ma le faʻaaogaina o le uʻamea

O le tau o tagata taʻavale e faalagolago i le tele o mea moni:

  • kamupani gaosi oloa (mea faitino ua faia e Siamani e sili ona taugata), le numera o lancets i totonu o le afifi,
  • ituaiga o masini (faʻapitoa i le faʻaaogaina o masini e sili atu le maualuga nai lo faʻataʻitaʻiga lautele), lelei o le oloa ma le faʻafouga,
  • o le tulafono o vailaau mo togafitiga lea o loʻo faʻataunuʻuina ai (faʻamalositisi i aso nei e sili atu le tau nai lo falemaʻi 24 itula).

Le filifiliga a le puncutrs - filifiliga e tusa ai ma manaʻoga ma foliga taʻitasi

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tau i se va o le 200-700 ruʻu se fasi pepa e 200 paʻu o le atulaulau, o le tasi lava ituaiga o "masini masini" o le a faʻatauina ai le faʻatau 1400-1800 rubles.

Faaaoga

O le faʻaogaina o le masini pipisi e tatau ona amanaia mea nei:

  • faʻaaoga tasi-taimi (e tatau ona e taumafai e tausisia lenei parakalafa),
  • e tusa ai ma tulaga e teuina ai, e tatau ona i ai i le potu vevela e aunoa ma ni suiga tetele,
  • o nila e le tatau ona faʻaalia i le vai, vaʻa, susulu malamalama,
  • ua maeʻa le lafoaia o laupepa e faasaina.

Lauiloa Lancet Models i se Vaʻai

O loʻo i ai se numera o taʻavale ua maua le lauiloa i tagata e gafa ma le maʻisuka.

O le Microllet lancets ua fuafua mo le glucometer Contour Plus. O lo latou lelei e faʻavae i luga o le maualuga ma le saogalemu. O ni nila e faia i le silasila o le fomai, e leai ni mea faʻapitoa, faʻapipiʻiina se pulou faapitoa. O le Microllet lancets e manatu i le lautele. E mafai ona faʻaaogaina i soʻo se masini mo le faʻamaʻi ma le samasama toto.

Medlans Plus

Laʻau faʻafuaseʻi-le faʻapitoa, lelei mo mita toto kulukose e le manaʻomia ai se toto tele mo le siamaina. Mama loloto - 1.5 mm. Ina ia faia se faʻataʻitaʻiga o le meafaitino, ua lava lava le faʻapipiʻiina o Medlans Plus i punipures o le paʻu. O le tagata e tu i fafo e faʻapitoa ona faʻaalia.

Medlans Plus - o se sui o "masini"

E tatau ona gauai atu i le mea moni e faʻapea o le 'aufailautusi o lenei kamupani e eseese la latou lanu. E faia lenei mea i le faʻamoemoe o le faʻaaogaina o toto totoʻa o volumes eseese, e taulai atu i le ituaiga o paʻu. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o Medles Puila, e mafai ona pupuʻu taligalu ma mulivae mo le aoina o meaola ola.

E tele ituaiga o siʻitaga mai lenei kamupani o loʻo faʻaaoga i nisi masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fetaui lelei Accu Chek Multiklix tele mo le Accu Chek Perform glucometer, o le Accu Chek FastKliks aigu mo le Accu Chek Mobile, ma ua mamanuina le Accu Chek Softclix mo masini o le igoa tutusa.

Toeitiiti o autoscarifiers uma ua faʻapipiʻiina ia nila. Latou te maua le pito sili ona itiiti o le diamita, e masani ona faʻaaogaina mo le samplingina toto i tamaiti laiti. Lancets e lautele, gaosimea - Siamani. O le nila e fai ma foliga o le tao, o se faasatauroga, e faia i le mea e sili ona lelei le gaosiga.

Saina aisa, o loʻo tuʻuina atu i foliga o 6 ata eseese, eseese mai le tasi i le isi e ala i le loloto o le pupuʻu ma le mafiafia o le nila. O togi taʻitasi e iai se pulou puipui e puipuia ai le gaogao o le masini.

Polokalame faʻapitoa - taʻavale taʻavale otometi

O le faʻataʻitaʻiga e fetaui ma penisini e sili ona tuai, ae e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma na mea. O le pito i fafo o le laulau o loʻo faʻatusalia mai e se paʻu o mea eletise. O le nila o loʻo faia i le silasila o le fomai, o le oneone i le umi atoa. Faʻalapotopotoga - Polani. E talafeagai mo le toto kullukose atoa sei vagana ai Accu Check Softclix.

Fuafuaina e galulue ma tasi Touch devices (One Touch Select, Van Touch Ultra). Faʻalapotopotoga - Amerika. Ona o le mea moni e faapea, o ni nila e faʻavaomalo, e mafai ona faʻaaogaina i isi masini sikola (Microlight, Satellite Plus, Satellite Express).

I le taimi nei, o laumei ua manatu o masini sili ona taliaina. Latou te fesoasoani i le fuafuaina o fua o le kulukose toto, ma, e tusa ai ma lea mea, ia sili atu ona aoga togafitiga o le maʻi. O le mea e filifilia ai masini e faʻaaogaina o se filifiliga a le tagata lava ia.

Vaaia o lalaga mo le glucometer

Lancets o se tasi lea o mea masani e faʻaaogaina e le maʻisuka e pulea ai le glycemia ma le glucometer.

O lo latou faʻaaoga e manatu lelei, e toetoe lava a leai se leaga ma saogalemu, talu ai o loʻo tuʻuina mai ma se faʻafitauli itiiti o faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o nila e eseese i le foliga, lapopoa, o le paolo ma e faʻaaoga e tusa ai ma se kamupeni faapitoa. O loʻo faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi, o lea e tatau ai i tagata ona malamalama i le auala e faʻaoga ai, faʻapea foʻi le masini e faigofie ona faʻaaoga.

E faʻaaoga totola o le lima tamatamai lima e pulea ai le glycemia. O suʻega e faia i le fale poʻo le fale suesue e faʻaaoga ai se glucometer. O lenei metotia o le mataʻituina o le kulukose maualuga e manatu e sili ona faigofie ma sili ona leai se tiga.

O le masini faʻapipiʻi masini e aofia ai se masini faapitoa mo le tui, lea e mafai ai ona maua le toto saʻo mo le suʻesuʻega. E manaʻomia ni nila e manaʻomia e suʻe ai le meafaitino, lea e faʻapipiʻiina i le peni.

  1. Manulagi masani. E fetaui mo le toetoe lava o tagata atamamai uma. O nisi o glucometers ua faʻapipiʻiina i ni faʻalavelave faʻapitoa, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o na o nila faʻapitoa. O ia ituaiga masini e nofofua ma e le auai i le vaega o le paketi, e lauiloa i le faitau aofaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, Accu Chek Softclix lancets). O le masini mo le mauaina o le toto e mafai ona faʻafetaui e ala i le faʻatulagaina o le loloto o le vavave talafeagai mo le matua o le maʻi (mai le 1 i le 5 laasaga i le fua o le pule faʻatonutonu). Aʻo faʻagasolo, e filifili e tagata taʻitoʻatasi le filifiliga talafeagai mo ia lava.
  2. Faʻamasinoga faʻafuaseʻi. O le lelei o nei oloa o le faʻaaogaina o nila pito sili ona lelei, lea e faʻaaogaina ai le puncture ma le le faʻaleagaina. O le manoa o le tui tamatamailima e mafai ai e le faʻapipiʻi o lancets sui. O le toto e tupu mai i le patipatiina o le amataga o le oloa. E tele glucometers e faatagaina le faʻaaogaina o nila faʻapitoa, o se vaega tāua pe a filifilia se masini mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gaioiga o le Contour TS e faatoa faʻaaogaina i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le paʻu, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o siama.
  3. Lancets mo tamaiti. Latou te paʻu i se isi vaega. O latou tau e maualuga atu nai lo oloa masani. O masini ua faʻapipiʻiina i se manulele mataʻutia ma manifinifi, o lona uiga o le toto sampling e vave ma leai se mea e leai se aoga, lea e taua mo tagata gasegase.

O le a le tele o taimi e suia ai taʻavale?

O tagata e le iloa pe fia taimi e mafai ona e faʻaaogaina ai se laumei e tatau ona manatua o lea mea e faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina ma e tatau ona suia pe a maeʻa le suʻega. O lenei tulafono e faʻaaogaina i ituaiga uma o nila ma o loʻo faʻaalia i faatonuga mo glucometers o tagata gaosiga eseese.

Mafuaaga aisea e le mafai ai ona toe faʻaaogaina nila:

  1. O le manaʻomia mo se suiga faifaipea e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o faʻamaʻi i le tulaga o le faʻaaoga faifai pea, aua a maeʻa se faʻamaʻi, e mafai e pathogen ona ulu i totonu o le tootoo ma ulu i le toto.
  2. O le faʻaaogaina o nila ua faʻapipiʻi mo punctures ua faʻapipiʻiina ma se puipuiga faʻapitoa, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina. O ia mea taumafa e manatu e sili ona faatuatuaina.
  3. O le masani ona faʻaaoga e taʻitaʻia ai le nila, o le toe faia pea o le tui samasama o le a oʻo i le tiga ma e ono afaina tele ai le paʻu.
  4. O le i ai o le toto i luga o le uila pe a uma le suʻega e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o microorganisms, lea, e faaopoopo atu i le lamatiaga o siama, e mafai ona faʻasese le fua o fua.

Faʻaaogā le faʻaaogaina o mea taumafa e faʻatagaina i na o mataupu pe a fuafua e mataʻituina le maualuga o le glycemia i le tele o taimi ile aso e tasi.

Tau masani ma tulafono faʻavae

O le tau o se afifi e faalagolago i le tele o mea:

  • le numera o nila e ulufale i ai,
  • tagata gaosi oloa
  • uiga lelei
  • mauaina o isi mea faaopoopo.

O manaoga masani e taua o oloa taugofie, lea e faamatalaina ai lo latou lauiloa tele. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai ma toetoe o faleoloa faapitoa. O le tau o se mea maualalo maualalo e ese mai i le 400 i le 500 ruulu, o nisi taimi e maualuga atu. O le maualuga o tau mo mea taumafa uma o loʻo avanoa i le falemaʻi faʻapitoa.

O le mita mo le mita e tele lava ina aofia ai ma le masini, o le mea lea pe a faʻatau mai nila, o le mea e ave i ai le faamuamua e masani lava ona tuʻuina i mea e mafai ona faʻaaogaina.

  1. A maeʻa fua taʻitasi, e taua le suia o le nila i le mita. O fomaʻi ma gaosi oloa o sapalai e le fautuaina le faʻaaogaina o se oloa faʻaaoga. Afai e le maua e le tagata gasegase le avanoa e suitulaga ai ia te ia, ona fai lea ole suega faifai pea, e tatau ona faia e le tagata lava ia le togi e tasi le nila. E mafua mai lenei mea i le mea moni e faapea o ia mea taumafa o auala taʻitasi o le pulea lelei.
  2. E tatau lava ona teu oloa pipi i nofoaga matutu ma pouliuli. I totonu o le potu o loʻo i ai le pusa o fuataga, ua fautuaina ia e tausia se tulaga sili ona lelei o le susu.
  3. A maeʻa faʻataʻitaʻiga, e tatau ona lafoaʻi le faʻalaʻilaina o le faʻala.
  4. O lima o le tagata maʻi e tatau ona mulumulu ma fufulu muamua aʻo leʻi faia fua.

Suʻega algorithm e Accu-Chek Softclix:

  1. Aveese le pulou puipui le tipuni o le nila mai le au.
  2. Faʻapipiʻi le uʻamea i le auala atoa seia oʻo ina tupu se kiliki uiga.
  3. Ave ese le pulou mai le fagu.
  4. Sui le pupuni puipui mai le tino, ia mautinoa o le paleni i luga o le masini e fetaui lelei ma le ogatotonu o le ata tipi o loʻo i luga o le nofoaga ogatotonu ole aveeseina o le nila.
  5. Filifili le loloto loloto ma toe faaleleia.
  6. Faʻapipiʻi le peni i luga o le paʻu, faʻafesoʻomi luga le pa o le mea faʻapipiʻi i le afaina.
  7. Ave ese le pulou mai le meafaigaluega ina ia mafai ai ona faigofie ona aveese ma faʻaaogaina le nilala.

Vitio vitio i le faʻaaogaina o se peni pipili:

O le tulaga lelei o le autu autu lea e taulai i ai i le faagasologa o le pulea lelei. Soʻo se uiga le faʻaeteete i fuataga e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ma le tupu mai o faʻafitauli. O le sao o le iuga e faalagolago i fetuunaiga na faia i le taumafataga ma fualaau o fualaau ua ave.

Manoa faʻatusa

O faʻataʻitaʻiga autu o loʻo manaʻomia i le maketi o taʻavale o mamanu nei:

  1. Lancets Microlight.O faʻataʻitaʻiga e faia faapitoa mo le faʻaaogaina ma le mita Tour TC. O le au e faia i le silasila faafomai, o lona uiga o le saogalemu ma le saogalemu i le faʻaaogaina. O oloa e leai se faafetai i faafetai i pusa puipuia. O nila mo lenei masini e lautele, o le mea lea, e talafeagai mo le Satellite Express meter, Ajchek ma isi faʻataʻitaʻiga o le paketi.
  2. Medlant faaopoopo. O oloa e lelei tele mo suʻega ma tagata atamamai faʻaonapōnei o loʻo galulue ma sina toto. O le loloto o le osofaiga, lea ua saunia mo le masini, e 1.5 mm. E maua le toto e ala i le faʻapipiʻiina o le masini i luga o le paʻu i luga o le tamatamailima, ma o le aofia ai i le gaioiga e tupu faʻafuasei lava. Lancets ua gaosia i lalo o lenei ituaiga e eseese i le lanu lanu, lea e mafai ai ona filifili le voluma mo lou mafiafia o le paʻu. Mo le auʻiliʻili, e matua talafeagai lava soʻo se vaega o le tino.
  3. Accu Chek. O oloa o loʻo gaosia e se kamupanī Rusia ma e talafeagai mo ituaiga masini eseese. O ituaiga uma o lalaga e togafitia i le silicone, lea e faamautinoa ai le le atoatoa ma le saogalemu.
  4. IME-DCO lenei ituaiga o faʻasalalauga o loʻo i ai i le toetoe lava o vaega uma faʻapitoa. O nei lanu o le pito i lalo o le aofaʻi e mafai ona tuʻuina atu, lea e faigofie mo le faia o suʻega glycemic i pepe. O oloa e faia i Siamani. E i ai a latou foliga e pei o le tao, o se faʻavae faʻavae, ma o le mea autu o le gaosiga o mea faʻapitoa o le faʻamalosi umi o le tino.
  5. Polokalame. O oloa o se kamupani Saina e gaosia i foliga o ni ata eseese se 6, e eseese i le mafiafia ma le loloto o le poloka. O tulaga mataʻutia i le taimi o le auʻiliʻiliga e faʻamautinoa e le pupuni faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o nilala taʻitasi.
  6. Taula. Lancets e mafai ona faʻaaogaina e le gata i masini eseese, ae faapena foi i le autasi. Ua tapunia le nila ile pito i fafo ma se kapili eletise, na faia i le silasila uamea faapitoa e se kamupani Polani. O le faʻataʻitaʻiga e le fetaui ma Accu Chek Softclix.
  7. Tasi le paʻi. O lenei kamupani o loʻo atiina ae se nila mo le mita o le Touch Touch Select. O i latou o se vaega o mea taumafa lautele, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i isi peni e mamanu ai le paʻu o le paʻu (faʻataʻitaʻiga, Satellite Plus, Mikrolet, Satellite Express).

E taua le malamalama o le fua i le fale e tatau ona faia ma le gauai faʻapitoa, usitaia o fautuaga uma ma tiute. O nei tulafono e faʻaaoga i ituaiga uma o glucometers ma mea e manaʻomia mo suʻesuʻega.

O taunuʻuga na maua e mafai ai ona matou malamalama i suiga i le maualuga o le glycemia, e faʻamalamalama ai mafuaʻaga na mafua ai ona faʻaitiitia le faʻamatalaga mai le masani. A le o lena, o mea sese e mafai ona faʻasese ai le faailo ma tuʻuina atu faʻamaonia le saʻo lea e mafai ona faʻamalosi ai togafitiga o le maʻi.

Aisea e tatau ai ona sui nila i se peni tui?

O mea moni oo tatou olaga o mea ia e tatau ona faʻaogaina mo ni peni suauu e masani ona faʻaaoga e tagata gasegase. O le mea e faateʻia ai, ae e tau le mafai ona e le itiiti ifo i le tasi le meafaigaluega e leai se mea e faʻaaogaina sili atu i le tasi le taimi. Seʻio tatou tilotilo i lenei lomiga i auiliiliga. Muamua, faatasi ai ma mafuaʻaga:

Tala faʻasolopito 1. O manua insulin e matua maamaʻa ma e mafai ona suia pe a uma ni inisiua.

Mea moni: O nila e matua matua manifinifi lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pito i fafo o le sela 5 mm e na o le 0.25 mm. O le mafuaʻaga lena o le faʻapipiʻiina o se nila ma malepe vave ai. O le ata o loʻo faʻaalia ai le nila ile faalauteleina pe a uma ona faʻaogaina: o le pito o le nila ua faʻaleagaina.

Tala fatu 2. Latou te fai mai e mafai ona e faʻaogaina le nila i ni nai taimi. O le inisalini e iai le malosi e faʻalavelaveina ai le tuputupu aʻe o microorganisms.

Mea moni: O manulele mo paʻu tui e faamauina e le Federal Service mo le Vaavaaiga o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻe Faʻalautele pei o se masini faʻafomaʻi faʻapitoa.I luga o afifi taitasi, i luga ole tolaʻi taʻitasi, ua tuʻuina ai se faʻailoga e faʻasaina ai le toe faʻaaogaina o se nila e faʻaogaina.

O lenei ituaiga olala e le ese mai isi masini (syringes, catheters, droppers, etc.). Masalo, o lenei "fomai" o loʻo fautuaina foi ona gasegase e 10 inisiua o vailaau faʻasaʻi ma se tui se tasi, e faʻaaoga ai le manatu tutusa. I le mea uma, o vailaau faʻasaʻi e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o microorganisms i le nofoaga o inisiua sili atu ona malosi.

Fai atu lenei fesili i le fomaʻi pe afai na te fautuaina oe e aua le togi ese le nila pe a uma le tui, ae toe faʻaaoga.

Afai ei ai ni meaola faʻapitoa i le pito o le nila, o lo latou gaʻoina i le taimi o le tuiina i totonu o le toto i le taimi o le faʻaleagaina o le pule, i totonu o le maso i le taimi o le intramuscular poʻo le faʻaaogaina o le inisalini e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi.

O se faʻalavelave maualuga lea mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ona o le masaniga masani o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le faʻaitiitia o le puipuiga. A suʻesuʻega 2008 sa faia i MONIKI Misnikova I.V. ma Drevalem A.V. faʻamaonia le faateleina o le tuputupu ae o microflora ma le faʻaaogaina pea o nilala inisalini e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaleleia atili o faailoga o le mumu i nofoaga o le puleaina o inisalini.

Tala faʻamataʻu numera 3 Na fai mai le fomaʻi e leʻi vaʻaia lava e ia ni faʻafitauli pe a toe faʻaaogaina nila o tui tui.

Faʻamatalaga: O le a le taimi mulimuli na suʻesuʻeina ai e lau fomaʻi masini inisalini tui tui? Faia se suesuega faavaomalo i le 2008-09.

"Faʻataʻitaʻiga: faʻamaonia le sili atu ona fefefe: o nofoaga o iniseti e seasea ona iloa e fomaʻi ma tausimai.

E tumau pea ina ia iloa o le nofoaga o inisiua e siakiina le site na tui i na o le 20% o mataupu. O le mea lea, latou te le vaʻaia ni faʻafitauli.

Tala faasolopito 4 Ua tele tausaga na ou tosoina, e seasea ona suia nila ma e lelei mea uma.

Mea moni: Na maua ai e toetoe o le afa o tagata maʻi o le inisalini (44.6%) lipoti mai "pulupulu" ma faʻamaufaʻailoga i nofoaga o le pulega o inisalini. O le igoa sao o nofoaga o lipohypertrophy.

Afai e faʻaauau pea ona faia ni inisiua i ia nofoaga, ona faʻalavelaveina ai lea o le inisalini ma le pulea o le kulukose o le toto.

O vaega fesuiaʻi o mea faʻapipiʻi (lipohypertrophy), o le inisalini e le lelei le gauai, o lona uiga o au faʻatulagaga: glucose level + number of unit bread - insulin = o le a le saʻo.

E tele mafuaʻaga mo le atinaʻe o le lipolypertrophy i nofoaga o tui. O mea autu:

  • le aʻafiaga o aʻafiaga o insulin (aua e te ofo, o se mea faʻamaonia lea)
  • maualuga taimi o injections = togafitiga malosi o le inisalini faʻatasi ma le leai o se suiga i le nofoaga o le puleaina o inisalini (i le olaga, o injections e faia i taimi uma i le nofoaga e tasi)
  • ma faʻalavelave tumau e fesootaʻi ma le faʻaaogaina pea o nila faʻaoga.

O le uluai fesili a Rusia "Le mea e fai»

Tali: e le mafai ona matou faia se mea ma le mafuaaga muamua, ona mafai loa lea ona e filifilia e le tagata lava ia e 2:

Muamua. Taofi le tui i le vaega o faʻamaufaʻailoga.

Lua lona lua. Filifili atili pulupulu o le kalonetalu mai le faʻalavelave i le gaʻo gaʻo pe a tui le nila 4, 5 mm itiiti ifo i le 6.8.12 mmlala.

Lona tolu. Suʻe lau inisiua tui tui. Fai atu i lau fomaʻi e atiaʻe se inisalini e tui ai le inisalini mo oe e faʻatuatua i le ituaiga insulin, le numera o inisictions i le aso, ma le tausisia o tulafono e tolu mo le suia o nofoaga o tui. O tulafono nei:

1. E tatau ona suia taimi uma o le tino (tauagavale).

2. E tatau ona sui taimi masani (vavae - ogavae - buttock - shoulder).

3. E tatau ona sui suiga masani i totonu ole itulagi taʻitasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le 3-inisiua o tui o le taeao i le ogavae, i le aoauli - i le manava, i le po - i totonu o le papa. I vaiaso uma, sui le afa taumatau o le tino.

E mafai ona e faʻaaogaina se polokalama faigofie e mafai ai ona e "tufatufaina le avega" i le nofoaga o inisiua.Vaevae le manava i ni vaega se 4 (sikuea) ma laina tuutuu.

Faʻaiʻu le muamua quadrant mo le 1 vaiaso, 1-2 cm mai le nofoaga na tui muamua. Lua vaiaso - 2 sikuea. Ma isi.

O le mea lea, e le toe faia le injections i le nofoaga lava e tasi mo le masina atoa, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le lipodystrophy i le nofoaga o inisiua.

E mafai ona faʻaaogaina le faiga lava lea e tasi i sulu ma totoa.

Tala faʻamatalaga numera 5. Latou te fai mai pe a maeʻa le inisalini o loʻo tui pea i totonu o le nila ma faʻateleina suiga o le nila, ua faʻaaogaina le inisalini, ua solia le tui.

E itiiti ifo nai lo le 0.1 U o le insulin e tumau i le nilala. Aʻo leʻi oʻo i le isi inisi e faʻamalamalamaina ma e le ulufale i le paʻu. O le pu i le nila e faʻamalamalamaina ma faigata ai ona maua se tui fou o le inisalini, lea e mafua ai ona soli le tui ma le gau o le peni tui tele.

Vaʻaia e oe oe, suia pine i taimi uma!

Toe foʻi i le vaega "Meafaigaluega mo le faʻaofiina o le inisalini"

Iloiloga e le tagata lava ia o le kulukose toto

O le 1978. O le kalone o le kesi e faʻatauina ai le 63 senitimita, o se tafaoga o tafaoga e pulea ai le fola o siva, ma i le Camp David, Aikupito ma Isaraelu latou te maua se maliega filemu.

O le faalua o le baliki Eagle II e sopoʻia le Vasa Atelani, o Pope John II ua avea ma ulu o le Ekalesia Katoliko ma Atenitina e manumalo i le Ipu a le Lalolagi. O le numera o tagata i luga o le paneta e 4.4 piliona tagata, i le United States 5.2 miliona tagata ua maua i le maʻisuka.

Mo le $ 400 ($ 1,500 i le taimi), o nei 5.2 miliona tagata Amelika e maua le avanoa e faʻatau ai a latou mita muamua o le kulukose o le toto.

Muamua le mita o le kulukose o le toto - Ames Eyetone. O lona mamafa e tusa ma le 2 kilokalama ma o le aotelega lautele e 18 cm le maualuga, 12 cm le lautele ma 5 cm le mafiafia. O lenei masini e tatau ona fesootai i se pusa o le eletise. O lenei mita na foliga tutusa lava ma le taufaasese a Spock mai Star Trek. E tasi le minute e maua ai le fua o le fua.

Le atinaʻeina o le faʻatonuga o le pulea e le tagata o ia lava

E tele naua suiga i lenei lalolagi i le tolu tausaga talu ai, ma o le lalolagi o le maʻisuka e le o se faʻalavelave. I le taimi nei, e 25.8 miliona tagata Amerika o loʻo mafatia i le maʻisuka ma ua avea le kulupu ma mea taua o le puleaina o le maʻisuka i lea aso. A aunoa ma latou, e faigata tele ona mafaufau i le togafitiga lelei ma le pulea o le maʻisuka.

O mita o le glucose o aso nei e laʻititi i le telē, e tele le saoasaoa o le faʻatusatusaina o taunuuga, e televave ma sili atu ona sao i augatupulaga taʻitasi.

I le taimi nei, e 62 ituaiga o masini mo le siakiina o le toto o le kulukose toto ua faatauina i Amerika. O le tele oi latou e mafai ona fesoʻotaʻi ma komepiuta, ma o nisi oi latou e mafai ona faʻasalalau faʻamaumauga i isi masini e pulea ai le maʻisuka.

E te faʻaaogaina uma uiga o se glucometer faʻaonapo nei? Pe oe faʻaaogaina lau mita i le auala tutusa e pei ona faia e tagata i le 1978th ​​tausaga? Faia saʻo iloiloga pe na o le siakiina o fua o suega?

O la tatou faasologa o mataupu e fa i le siakiina o le toto toto o le a fesoasoani ia te oe e iloilo pe faapefea ona e fuaina ma faʻaleleia lou malamalama i le faʻaaogaina o au faailoilo mo le lelei ma lelei le pulea, ae le naʻo le faʻatumu lau tusi talaaga.

Faiga o le siaki o le kulukose toto i aso nei

O se tino o le siakiina o kulukose o le toto i aso nei e aofia ai elemene e tolu: o se glucometer, fasi siaki ma se uila.

O le mita o le faiʻai lea o se masini siaki. O le toatele oi latou e feaveaʻi ma faʻamalosia i maa masani.

O nisi o mita o le kulukose o le toto e mafai ona faia se mea sei vagana ai le faʻaaliga o le suka o le toto. O le tele o mita o le kulukose toto e mafai ona faia se gasologa o gaioiga faʻatasi ai ma taunuʻuga o suʻega ma maua ai galuega o faʻamanatuga, moli o le po, atinaʻega faʻavae ma suiga fuainumera.I luga o tofo ma lanu-lagona-peni e eseese.

O faʻataʻitaʻiga e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o pusa o le 25 pe 50 vaega. O suʻega taʻitasi e faʻamoemoe mo le tasi taimi e faʻaaoga (mo le tasi fua o le kulūkose toto). O le mea e leaga ai, e le oi ai ni vaega o suʻega, e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma faʻataʻitaʻiga tutusa o glucometers.

O le masini e tui ai le paʻu e pei o se peni tusitusi, ae le o le tootoo, e faʻaaogaina se nila e faapitoa ona faʻaaogaina - o se uila, lea e maua ai se pupuʻu e leai se tiga e maua ai se mataua o le toto mo le kulukose. O masini vaʻaia o se tasi o faʻafouga sili ona lelei i taimi uma i le lalolagi o le maʻisuka.

O nei masini uma e masani lava ona teuina i totonu o se tulaga faʻapitoa faapitoa ma se keli.

Faʻaogaina o Glucometers

O le faʻaogaina o glucometers o se elemene tekinolosi talafeagai o fuataga ma ua faʻamoemoe e taui mo le faʻaeseesega i le va o le saʻo o elemene elemene o fasi siaki.

I le taimi muamua, o tekinolosi mo le gaosiga ma le faʻamamaina o elemene kemikali na faʻaaogaina e fai ai suʻega faʻataʻitaʻiga e le mafai ona tuʻuina atu ai le faʻamaoniga lelei o elemene mai le poloka i le lotoa ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo. O le mea lea, o vaega taitasi o suʻega na tuʻuina atu i ai se faʻamaonia faapitoa, lea e tatau ona faasaʻo le fuaina o le maualuga o le kulukose o le toto ina ia faʻaalia lelei ai faailo i luga o le mata o le mita.

I le sefulu tausaga talu ai, ua matua tele lava suiga o le tekinolosi o oloa gaosi. O auala mo le faamamaina o elemene kemikali ua sili atu ona lelei ma o le gaosia o enzymes e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le DNA technology e mafai nei ona faʻamautinoa le gaosia o pepa faʻataʻitaʻiga e toetoe lava leai se suiga mai le poloka i le lotoa.

I le lima tausaga ua mavae, o le kulupu ma le manaʻomia o le faʻamaonia o paleni faʻatautaia i luga o le mamao o le faʻaumatia. Ae o le taimi lava e faʻasolosolo ai le tamaoaiga o le lalolagi, e faʻafuaseʻi lava ona toe foʻi mai le faʻaogaina o uila. Aisea? E sili atu le taugofie i le gaosia.

O se fuainumera tuputupu ae faifai pea o tagata gaosia o le kulupu o le toto o le toto e maua ai le maualuga o le maketi tau maketi, o le mea lea, ina ia faatumauina se tau faatauva mo paʻu faataitai, o tagata gaosi oloa ua faamalosia e faʻaaogaina se masini e faʻaoga ai le glucometer.

O nisi faʻamatalaga e uiga i glucometers

E tele mita o loʻo i ai masini eletise ma o le a le aoga pe afai e vevela tele pe malulu. O le mea lea, matou te fautuaina oe teu ma faʻaaoga lau mita i le vevela talafeagai.

I le tele o tulaga, o le ola o le mita e tolu i le lima tausaga. O le ola ola mo le mita e tusa ma le 800-1000 fuataga.

O le mea e masani ai, o le lelei o le faʻatinoina o kulupu o le a mafai ona faʻamautuina e faʻaaogaina ai se faʻafoega faʻafoe faapitoa. O lenei vai vaifofo ua mamanuina ina ia faatumauina ai le maualuga o le kulukose e maua ai se tau aoga mo le siakiina o le glucometer.

Ae ui i lea, o nofoaga e taliaina mo le mataʻituina o iuga o fofo e sili atu ona lautele nai lo le avanoa sese mo glucometers ma le siakiina o fasi pepa, ma faigata ai ona siaki i se fofo o le fofo.

Sei o tatou talanoa e uiga i fasi suega

Leai se faʻamatalaga o le siakiina o le kulukose toto o le a maeʻa e aunoa ma le talanoaina o le saʻo ma le faʻamaoni o fua o fua o glucometers ma suʻe suʻega.

I le taimi o lenei tusitusiga, o fua faatatau o fua eseese o glucometers ma fasi siaki na faatagaina e le U.S. Food and Drug Administration e 20% le maualuga pe lalo ifo i le 95% o le taimi (pe a faatusatusa i suega o le kulukose). O lona uiga afai o le maualuga o le glucose o lou toto e 10 mmol / l, ona faʻaaogaina lea o glucometers ma suʻega faʻataʻitaʻi e faʻaalia ai se tau aofaʻi mai le 8 i le 12 mmol / l i le 19 i le 20 mataupu mo le faʻatau atu i le Iunaite Setete.

O le a le matautia o le saʻo o se fuataga 20%? E ono lamatia tele lenei tulaga, aemaise lava le iloiloina o faʻamatalaga mama numera.

Talu mai le faitau i le 10 mmol / L, o le eseesega e mafai ona 4 mmol / L (20% i luga pe lalo), ma pe a faitau i le 40 mmol / L, e mafai e le mita ona faʻaalia tulaga taua mai le 32 mmol / L i le 48 mmol / L , a oʻo ina fuafuaina le fua o le inisalini faʻataʻalise e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, e faigofie ona e ausia se tulaga o le hypoglycemia.

O le saʻo o fua o fuataga e aʻafia i tulaga o le teuina o fasi siaki. O suʻega suʻega ua mamanuina e faʻatau ai le vai ma e matua mataʻutia lava i le susu i le ea.

O le mea lea, ia teu taimi uma lava ni suʻega i totonu o masini na faʻatau ai; A maeʻa ona aveese le laina siaki mo le fua - ia vave tapuni le pu.

O le tele o tagata gaosiga o le siakiina o faʻataʻitaʻiga faʻatapulaʻaina le ola o le suʻega i 30 aso mai le amataga o le pu, peitaʻi, o faʻataʻitaʻiga Accu-Chek e mafai ona teuina mo le taimi atoa e faʻaalia i luga o le afifiina.

O le tele o tagata gaosi oloa o loʻo faʻamaonia le teuina o ni meaʻai i se mea malulu ma matutu, ese mai le la.

I le faaopoopo atu i tulaga o le teuina o fasi siaki, o le aofaiga o mea o loo i totonu o le toto faataitai lava ia na ave mo fua e mafai ona aafia ai fua o fua. O lenei lisi e aofia ai le maualuga o le seric uric acid, vitamini C, ma le acetaminophen (Tylenol brand name), faapea foi le maualuga ma le maualalo o le hematoconi, fualaʻau mumu mumu i le faataitaiga.

O vaega uma o suʻega ei ai a latou lava aso maeʻa, lea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Ae e le pei o susu susu, e le liliu i le aso e sosoo ai pe a maeʻa le aso na faʻaalia i luga o le afifi.

Afai ei ai ni fasipepa e le o ni aso i le afifiina, atonu o le a latou maua ni iuga lelei.

Ae ia manatua e oʻo lava i lalo o tulaga e sili ona lelei, o le saʻo ole vaega ole suʻega e le lava fetaui mai le lagi, o lea e te le faʻamalosia ai le fuaina o fuataga ma enzymes kemikali o fasi pepa "tuai".

Ole tau ole suega ole aso ole maualuga. O lenei tulaga na taʻitaʻia ai le tele o taumafaiga i taumafaiga faʻaleleia e fausia se metotia mo le faʻaaogaina o le suʻega sili atu ma le tasi.

O le fausaga o se laasaga faataitai o aso nei o se faʻalavelave tapunia o se faataitaiga faʻaleleia i luga o se vaega laʻititi. Afai o le laasaga o le suʻega faʻaaoga ua tuʻuina i totonu o le mita, o lona uiga atonu o le a le fuaina fua, aua o le a le maua ai le fuataga o le taamilosaga atoa o le laina eletise.

E le mafai foi ona vaevaeina nei enzymes i ni nai vaega i le vaaiga o la latou aofaiga laitiiti ma mamanu o vaega o suʻega.

E i ai tala i luga o le Initaneti lea e manatu e mafai ona e tipiina se fasi siaki i le afa ma ia faʻaolaina ai le latou faʻatau. E mafai ona faia moni lenei mea? E foliga mai e leai.

I se tasi taimi sa i ai se vaitaimi na fuaina ai le kulukose i le metotia tuai o photometric, o lona uiga. pe a faʻatusatusa e le glucometer le faailo e faʻavae i luga o suiga o lanu o le enzyme malosi.

Ma o le auala lea e faʻaolaina ai e mafai lava ona mafai, ae o faʻataʻitaʻiga o aso nei o se fausaga faigata e le mafai ona vavaeeseina.

Lancets ma le taina o masini

E pei o glucometers, o loʻo i ai se fuainumera tele o masini eseese puncture. O le tele oi latou o ni masini faʻapipiʻi. E tatau ona i ai se mea lelei e tosoina ai se mea lelei e pulea ai le loloto o le uluina o le nila i le taimi o le punipuni, siakiina o masini ma amata ai.

O faʻamalositino uma e faʻaaogaina ni nila faʻapitoa e faʻaaogā - lancets. O le Accu-Chek lancets ei ai se laser faapitoa e faʻamalosi ma ua ufiufiina i le silikoni e maua ai se pupuʻu e leai se tiga.Lancets e mafai ona faʻaaogaina taitoatasi (Softclix) poʻo le avea o se vaega o ituaiga o komi (Multiclix).

E faʻafia ona ou manaʻomia le suia o le uʻamea i le masini tuʻi?

E fautuaina e le au gaosiga le faʻaaogaina o se fagu fou mo fua taitasi o le kulukose toto, ae i le lalolagi moni, toetoe lava leai se tasi. O le a le mafuaaga mo le suia o se laupepa i taimi uma? E mafai ona tuʻuina atu ia i latou ia le itiiti ifo ma le lua: faʻamalolo ma le gaogao. E le lava le laʻau i se tasi o vaega e faʻamalamalamaina.

O le finauga e ono i ai se lamatiaga o faʻamaʻi mai le toe faʻaaogaina o le leo o le leo e mafai ona faʻamaonia, ae o le mea moni, e leai se faʻamaoniga e mafai ona afaina le tagata faʻaleagaina mai le siosiomaga e ala i le toe faʻaaogaina oa latou lava au. O loʻo i ai se tulaga lamatia tele e fesootaʻi ma le toe faʻaaogaina o laupepa pe a faʻasalalau faʻamaʻi mai le tasi tagata i le isi, pe afai o taʻavale e taatele. O le mea e leaga ai, e tele faʻamaumauga tusitusia o loʻo molimau i lenei mea.

E mafai lava e tusa lava pe o se mea fou fou o le a le lava lea e saogalemu ai le tamatamailima, ona o le masini lava ia e mafai ona afaina i se siama.

O le mafuaʻaga lea, i totonu o nofoaga lelei mo le tausiga o le soifua maloloina, e faʻaaogaina ai masini e faʻatau ai le taulimaina o tamatamailima ina ia le mafai ona faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, lea e toetoe lava a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻafeiloaʻi o le toto.

E le tatau ona e faatagaina se tasi e faʻaoga lau masini e faʻamaonia lou tamatamailima ma e le tatau lava ona faʻaaogaina se tasi tagata.

Ae toe foi i le tele o taimi e suia ai le uʻamea i au lava mea e tui ai le tagata: Afai e te le vaʻaia ni faʻalavelave le masani ai poʻo faailo o faʻamaʻi, e mafai ona suia lau laʻau pe a amata ona afaina mai se afaina.

O le tiga mai se nila faʻafefeteina e na o le pau lea o le mafuaaga e sui ai se fagu.

Lancets atonu o le mea aupito sili ona taugofie le mea e teu ai le maʻisuka, o lea afai ei ai ni ou masalosaloga e uiga i le mama ma le saogalemu, e mafai ona e suia lau laulau i taimi uma e te manaʻo ai.

Faʻasologa autu ma uiga

I le taimi nei, e mafai ona e filifili i le va o laupepa faʻasolo ma le lautele.

O le filifiliga muamua e faʻaalia i le i ai o se masini faʻapitoa lea e mafai ai ona e suia ia nila. O lona uiga o le faʻaaogaina lea o le loloto o le tatui, faʻapea foi le ave o le toto mo le auiliiliga. O le nila e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi, o le mea lea e ono le mafai ona faʻaalia le faʻamaʻi i totonu o le toto.

A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona lafoaʻi pe tuu i se vaifofo faʻapitoa. E fia nilala e te le faʻaaogaina, pe a maeʻa se taimi patino o le ae suia ai le taʻavale ma i latou.

O faʻataʻitaʻiga faʻaonaponei faʻapitoa foi ua faʻapipiʻiina i se masini faʻapitoa faapitoa e amata ona galue i le taimi lava e latalata mai ai le tulimanu i le paʻu o se tagata.

Manatua e mafai ona e faʻaaogaina masini e taʻua lelei. E tofu i latou ma lona lava faamoemoega, lea e le tatau ona faʻagaloina. Muamua lava, o lenei vaega e aofia ai le tausaga ma le paʻu ituaiga. Aʻo leʻi faʻatau se ituaiga masini, e tatau ona e faia se feutagaiga ma lau fomaʻi.

O lenei ituaiga o lalaga e faigofie ona faʻaaoga, o lea e sili ona lauiloa i tagata maʻi e maua i le maʻisuka. Mo i latou na gasegase mai ona foliga lapopoa, e tatau ona fuaina le maualuga o le toto toto pe tusa o le ono taimi i le aso.

Eseesega i va o ituaiga eseese

I le taimi nei, e mafai ona e filifilia se glucometer mai le tele o lenei oloa. O le sili atu le taugofie ma le fetaui filifiliga e masani lava ona maua e aunoa ma kulini.O le tele lava o taimi, o se ituaiga masini e filifilia e tagata matutua.

O le mita elemene o aso nei e faamanatu ai ia te oe e fuaina lou suka toto pe a uma ona 'ai. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaogaina le moli tuala ma le uati, e ui o lenei filifiliga o le a sili atu le tau. E mafai foi ona e faatauina se pusa atoa pe faatau mai vaega taitasi pe a tatau ai.

O lea ituaiga masini o le a mafai ai e oe ona fuafua i le taimi talafeagai le tele o le suka i totonu o le toto i le taimi tonu.

E mafai ona faʻaaogaina le filifili faʻavaomalo lautele i soʻo se peni ma e faʻatau eseese. O se faʻalanoaga taua tele lea, o lea o le toto sampling process e toetoe lava a leai se aoga. E tatau foi ona maitauina o nei mea uma e matua le lelei.

Ina ia mautinoa le saogalemu, e faʻapipiʻi foi i se pulou faapitoa. I le taimi nei, o le ae mafai ona faʻatau se afifi e aofia ai fasi sefulu. Faʻalogo lelei pe o le a faʻaaogaina se laupepa talafeagai mo lau mita (e masani ona faʻaalia i luga o le pusa).

Tau o tau

Ina ia fuafua le tau o mea talafeagai mo le mita, e tatau ona e gauai muamua i le kamupanī:

  1. O kamupani taʻitasi ua faʻalauiloaina se isi faʻatauga o tau mo ia ituaiga masini, o lea ia e faamasani muamua i mea uma e mafai ona e faaaogaina.
  2. O se mea moni taua o le tele o mea o loʻo i totonu o lenei afifi.
  3. Ituaiga o sekone. E tatau ona maitauina o le filifiliga otometi e sili atu ona taugata nai lo le lautele. E manino lenei mea, talu mai le muamua e aofia ai nisi o galuega faaopoopo.

E tauaofai

O le faʻaaoga lelei o le lalaga e le gata ina manaʻomia, ae tatau foi. Talu ai naʻo le auala lenei e le mafai ai ona e aumaia le siama i totonu o le toto pe ono afaina i le HIV. O lenei masini e faigofie ona faʻaoga ma mafai ona faʻaaoga i soo se taimi. A faʻaaogaina, na mafai e le kamupanī ona faʻaitiitia le tiga.

Po o le a lava le filifiliga e te faʻaaogāina - aunoa ma le lautele, e tatau ona e suia i taimi uma le laupepa ma usitai i isi fautuaga a le kamupanī ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga