O meatotino a Hartil, faatonuga mo le faʻaaogaina, pe o le a le mamafa, pe faapefea ona fai, tui ma fegalegaleaiga ma isi vailaʻau, mea e tutusa

Hartil - o fualaau faasaina lea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le cardiovascular system, puipuiga ma togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial. Seʻio tatou tilotilo i foliga o lenei vailaʻau, faʻamaoniga mo lona faʻaaogaina, vailaʻau ma metotia o le puleaina, faʻamaʻiina autu ma aʻafiaga, faʻapea ma faʻamatalaga uma e tatau ona iloa e le tagata maʻi e uiga ia Hartil.

O Hartil o loʻo i ai lona fatuga o le vailaʻau galue malosi, lea e faasino i inhibitors o le angiotensin-converging enzyme. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitiga o faamaʻi e iloa i le toto maualuga. E fesoasoani Hartil i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina o le myocardial, ma le faaletonu o le fatu ma le manua o le maʻisuka. O Hartil e faʻaaogaina foi mo faʻamaʻi o le mama ma fatuga.

O Hartil o loʻo i ai le tele o sauniuniga tutusa e tutusa o latou faʻamaoniga mo le faʻaaogaina, ae e eseese i la latou fatuga. I le avea ai o se tulafono, i le toesea o Hartil i le fale talavai, e mafai ona e faatauina saogalemu: Amprialan, Tritace, Rampiril, Pyramil, Corpril ma isi vailaʻau e mafai ona taʻuina e se fomaʻi poʻo se fomaʻi.

, ,

Faailoga Hartil

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Hartil e fesoʻotaʻi ma le galuega a le mea galue malosi o lenei vailaʻau ma lona aafiaga ile tino. Hartil ua faʻamaonia i tagata gasegase e pei o:

E le fautuaina e ave le fualaau faasaina Hartil e aunoa ma se faʻamaoniga mo lona faʻaaogaina. Talu ai ao le i faatonuina le vailaau, o le fomaʻi e iloa ai le maʻi o le maʻi, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻasalaga. O le pulea e le tagata lava ia o Hartil e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga o le fualaau faasaina ma faatoa faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

, , ,

Faiga faʻapolopolo

O le faʻasalaga o le vailaʻau Hartil o papa maʻa. O le tasi pusa lapisi o loʻo aofia ai le 2 paʻu mo le 14 papa poʻo le 4 paʻu mo 28 papa. Manatua o Hartil e maua ai le 1.25 ma le 2.5 mea e aoga ai. Fualaau oval mai le papae i le samasama ma se facet. E le gata i lea, o Hartil ua faʻamalolo i le 5 mg ma le 10 mg, i lenei tulaga, e mafai ona i ai ni lanu piniki ma se foliga faʻalelei.

O le metotia o Hartil e filifilia e le fomaʻi, taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi. E le fautuaina e ave lau vailaʻau nei. Talu ai talu ai ona o le filifiliga le talafeagai, o aʻafiaga leaga e le mafai ona faʻaalia ma e le mafai ona faʻaalia.

,

Pharmacodynamics

O vailaau mo togafitiga o Hartil e faʻavae i luga o le galuega o mea aoga o fualaau faasaina. O le gaioiga malosi Hartil - ramipril, inhibits ACE, e mafua ai ona tulai mai se faʻaosoosoga faʻaalia. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o le angiotensin, lea e mafua ai ona faaitiitia le faasologa o le aldosterone. Ramipril afaina le faagasologa o le toto i totonu o masini ma puipui puipui. Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, o le ramipril ua avea ma mafuaʻaga o faʻafitauli ma faʻamaʻi i tagata gasegase e maualuga le maualuga.

O le faʻaaogaina o le ramipril e faʻaitiitia ai le mamafa i le maualuga o le telefoni i totonu o le veli vevela, faʻagesegese ai le faiga o microalbuminuria, ma i maʻi e maua i le maʻisuka nephropathy e faʻaleagaina le tulaga o le galuega tele.

, , , ,

Pharmacokinetics

O vailaʻau o le Hartil o vailaʻau e tutupu i le vailaau faʻamaʻi pe a uma ona faʻafefiloi, o lona uiga, o le absorption, tufatufa, metabolism ma le excretion. I le maeʻa ai o Hartil, o le fualaau faasaina ua vave ona gauai i le gastrointestinal tract ma oʻo atu ai ile maualuga maualuga o le plasma pe a uma le 1-1.5 itula. O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le maualuga o le 60% o le fualaau o loʻo faʻatūina. Hartil o loʻo faʻafefiloi i le ate, o loʻo avea ma gaioiolosi gaioiolosi ma le toʻaga.

Faamolemole ia maitauina o le mea galue malosi Hartil ramipril o loo i ai se talaaga o le pharmacokinetic multiphase. A uma ona faʻaaoga le fualaau faasaina, e tusa ma le 60% o loʻo alu i le urine, ma o le 40% totoe o loʻo faʻatele, ae pe tusa ma le 2% o le vailaau faʻasaina e le suia. Afai o le fualaau faasaina ua ave e tagata gasegase i le le atoatoa, o lona uiga o le fuaina o lona aveeseina ua matua faaitiitia. O le faaitiitia o le gaioiga o le eletise i le tulaga o le galuega o le ate le mama e taitai atu ai i le faasolosolo malie o le faagasologa o le gaosia o le mea malosi Hartil i le ramiprilat. O lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻaopoopoga i le ramipril ma faʻapogai ai faʻamalologa.

, , ,

Faaaogaina o le hartil i le taimi o le maitaga

O le faʻaaogaina o le hartil i le taimi o le maitaga ua solia. O le gaioiga malosi o le vailaʻau e faʻalavelave ai le atinaʻe ma le fatuina o gaʻo i totonu o le fetus, faʻaititia le toto maualuga, e oʻo atu ai i le faʻapopole ma le faʻaleagaina o le ulu o le tamaititi. E matua faasaina ona ave Hartil i le amataga o le maitaga, talu ai ona o le faaaogaina o fualaau faasaina o se taufaamatau tuusaʻo i le olaga o le tamaitiiti. I le tele o gasegase, na mafua ai ona malepelepe le toto o Hartil i le uluaʻi masina.

I le lona lua o masina, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai, ona na o mafuaaga faafomaʻi. I le taimi lava e tasi, e tatau i se tamaitai ona malamalama o togafitiga ma Hartil o se taufaamatau tuusaʻo i le atinaʻe masani o lana tama e leʻi fanau mai. O le faʻaaogaina umi o le vailaau faʻasaina i le lona lua masina o le mafuaʻaga lea o le inupia o le tamaititi. Afai e te inuina le fualaau faasaina i le kuata mulimuli o le maitaga, o le a taitai atu i le siama o le fetus ma le placenta, mafua ai le tolopo i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le tamaititi. O fafine e ave Hartil ao oʻo ile maitaga e tatau ona maua se faʻamalama o le ultrasound e siaki ai le ulu o le pepe ma fatuga.

Ua faasaina Hartil e ave i le taimi o le lactation. O le gaioiga galue malosi o le momipril ua faʻamalosi i le susu o susu. E le gata i lea, o le tagofia o fualaau faasaina e mafua ai le faamutaina o le susu. I lenei tulaga, o le togafitiga e faia i fualaau faʻamalo ma le malupuipuia ma teena le susu.

Contraindications

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le Hartil e faʻavae i luga o le le faʻamaoni i le mea e galue malosi ai le fualaau faasaina. E faasaina le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation, i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele o isi faʻamaoniga e mafai e le fomaʻi ona fuafua. Seʻio tatou mafaufau i le tele o faʻasagaga i le faʻaaogaina o Hartil.

  • Tina ma le lactation
  • O le gasegase i le ramipril ma isi vaega o le fualaau faasaina,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Faʻi maʻi faʻasolo,
  • Renal ario stenosis,
  • Leʻamea totoʻa.

Faʻasalaga tele, o le vailaʻau e ave i le vevela, ona o le tele o le paʻu o le toto e mafai ona tupu. E le fautuaina le fualaau mo tagata mamaʻi o loʻo maʻi, aua e leai se faʻamatalaga saʻo i le auala e aafia ai le tino o Hartil.

, , ,

Faʻaiʻuga Hartil

O aʻafiaga o le Hartil e mafai ona tupu ona o le maualuga o le fualaau faasaina, hypersensitivity i le vaega galue o Hartil ma i le i ai o faʻasagaga. Seʻio tatou tilotilo i faʻamaoniga autu o aʻafiaga o le itu pe a tago i lenei fualaau faasaina.

  • Faʻaitiitia o le toto
  • O le siakiina o le myocardial,
  • O le ulu ma le vevela,
  • Faanatinatiina, vaivai, faʻanoanoa,
  • Le mautonu o meafale,
  • Faʻaleagaina o manogi, vaʻai, faʻalogo ma le tofo,
  • Bronchospasm ma le tale,
  • Naua, manava, vili,
  • Stomatitis
  • Cholestatic jaundice,
  • Faʻafefe o le tino i le paʻu,
  • O le faʻaitiitia o le mafaufau ile hemoglobin,
  • Vasculitis
  • Sweating and cramps,
  • Neuropenia ma isi faailoga.

Afai ei ai aʻafiaga o le Hartil, e tatau ona taofi le ave ma saili le fesoasoani faafomaʻi.

, , , ,

Tosiga ma le pulega

O le auala o le pulega ma le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le faamai ma ona faailoga. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faalagolago i le i ai o faʻasagaga, tausaga o le maʻi ma isi uiga o le tino. O le fualaau faasaina e fai ma le tautala, ma o le meaʻai e le faalagolago i le taimi e 'ai ai meaai. E le fautuaina ia laumei e faʻatau, o loʻo fufulu i lalo i le tele o vai. O le fualaau o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina e tusa ai ma le gafatia o Hartil ma le togafitiga o loʻo manaʻomia.

  • Faʻatasi ma le maualuga o le maualuga, ave le 2.5 mg o Hartil i le aso. O le umi o togafitiga e mai le 7 i le 14 aso.
  • I le togafitiga ma le puipuia o le le atoatoa o le fatu, e 1.25 mg o Hartil e tasi i le aso. O le umi o togafitiga e filifilia taitoatasi, ae le sili atu i le 3 vaiaso.
  • Togafitiga pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial e aofia ai le aveina o 2.5 mg o Hartil i le aso mo le 3-10 aso.
  • I le togafitiga o le nephropathy (maʻi suka ma le le maʻisuka) ave le 1.25 mg o Hartil i le aso. Togafitiga e 5-10 aso.

I le aveina o Hartil i tagata matutua, o gasegase e le toe i ai, le atoatoa le malosi ma le togafitiga o le diuretic, o le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.

Faʻasalaga

O le maualuga o Hartil e tupu mai i le faʻaaogaina o mea maualuga o le fualaau faasaina ma le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O faʻamaoniga autu o le maualuga e faʻaalia i le maualalo o le toto, vai le mama-paleni eletise, bradycardia, le faʻaaogaina o le tino.

Faatasi ai ma sina laititi o Hartil, ua faia ai le taele o le gaosiga ma ua ave i luga o le adsorbents. Mo faʻamaoniga o le lapisi maualuga, saili togafitiga faafomaʻi. I lenei tulaga, o le tausiga o galuega taua ma a latou pulega, faapea foi togafitiga o togafitiga, o loo faatinoina.

, ,

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

O le fegalegaleaiga a Hartil ma isi fualaau faasaina e faia mo mafuaaga faafomaʻi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o Hartil ma corticosteroids, cytostatics e mafua ai le suia o le toto ma faateleina ai le ono tulai mai o faaletonu i le hematopoiesis system. Pe a fegalegaleai Hartil ma le insulin ma le sulfaurea, o lona uiga, o vailaʻau faufau, o se faʻaitiitia ma le matautia o le faʻaitiitia o le toto suka. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o mea faʻamalosi o Hartil faʻalauteleina le lagona o le tino ile inisalini.

Pe a togafitiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Hartil, ua fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o le ava, talu ai ona o le fualaau faasaina e faʻapupula ai le aafiaga o le ava malosi. Soʻo se faʻamalositino faʻatasi ma Hartil e tatau ona mataitu e le fomaʻi e aloese mai aʻafiaga.

, , , , ,

Tulaga o le teuina

Tulaga o mea e teu ai oloa E tatau ona usitaia e Hartil fautuaga e pei ona taʻu mai i faatonuga i le fualaau faasaina. Hartil e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu lea e puipuia mai le la ma e le mafai e tamaiti ona maua. E le tatau ona silia le 25 ° C.

O le le tausisia o tulaga o le teuina e mafua ai le faaleagaina o fualaau faasaina ma le leiloa o ana vailaau. Afai e le o matauina tulaga e teu ai, o le fualaau faasaina Hartil foi e suia ai mea faaletino - lanu, manogi ma sili atu.

Auala e ave ma pe o le a le mamafa, fua

E tusa ai ma faʻatonuga, o loʻo faʻaaogaina faʻamafolafola. E leai se fesoʻotaʻiga i se taimi patino o le aso poʻo le meaʻai. Ole laulau e le manaʻomia ona malepe pe 'aina, e inu uma lava, faʻamamaina i se vai e lava lelei - e le itiiti ifo ile 200 ml.

O le fomaʻi e seti le faʻasolosolo taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi. O le fua muamua e masani ona 1.25 - 2.5 mg 1 - 2 taimi i le aso, o le tele o le fualaau faasaina e faateleina pe a manaʻomia. Ole fua ole tausiga ole filifilia e fuafua i le natura ma le mamafa o le togafitiga. O pusa e faatagaina i tulaga lamatia e vaevaeina i le afa.

I le maualuga o le maualuga, ua fautuaina e ave le 2.5 mg i le aso. O le manaʻoga e faʻalautele le fualaau e fuafua i le aafiaga na maua, e mafai e le fomaʻi ona faaluaina i le 2 vaiaso. O le fua faatatau o le tausiga o aso taitasi e 2.5 - 5 mg, le maualuga - 10 mg.

Faʻatau togafitiga

I le faaletonu o le fatu, o le uluai metotia e 1.25 mg. Faʻavae i luga o le taunuuga, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina. Afai e te manaʻo e ave le sili atu i le 2.5 mg i le aso, ona mafai lea ona vaevae le fualaau i le 2 pe 3 inumaga.

Fegalegaleaiga

Hartil fegalegaleaiga ma isi fualaau e pei ona taua i lalo:

  1. NSAIDs ma le sodium chloride e faʻaleagaina ai le aoga o le ramipril,
  2. Lisi o le Lithium e faʻapupulaina ai aafiaga oona i gaʻo ma loto,
  3. O le Heparin ma le paluga faʻatasi ma Hartil e faʻaosoosoina ai le atinaʻe o hyperkalemia,
  4. O vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi faʻasili e matua leaga ai le aoga o Hartil,
  5. O fualaau oona e faʻamalosi ai le faʻaitiitia o le toto toto,
  6. Cytostatics, allopurinols, corticosteroids faateleina le ono lamatia o le faaletonu o le hemodynamic.

O analogues a Hartil e aofia ai:

O faʻatusatusaga uma e eseese i le tau. E faʻatulagaina faʻatatau i le kamupanī ma le ituaiga o fualaau faasaina. E masani lava, o le tau o analogues a Hartil e maualalo ifo. Naʻo Amplar na maua i Slovenia e sili atu ona taugata. E tatau i le fomaʻi ona filifili se fomaʻi sui.

O lea, o Hartil o se vaifofo mo le maualuga o le toto maualuga, lea e mafai ai ona vave ma lelei le faʻamaoniaina lelei o le soifua manuia o se tagata. I le taimi o togafitiga, e le faateleina le manava, o galuega a le toto toto ma le fatu e le sili atu ona leaga. O fuamoa e faigofie i lo latou faaaogaina e tutoatasi mai meaai. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e masani ona faʻatulagaina ni aʻoaʻoga umi mo togafitiga faʻatasi ma Hartil, faʻatasi ai ma le faalēaogaina, o le togafitiga faʻamalolo e tumau mo sina taimi.

E faʻapefea ona fai?

Hartil ua faʻaalia mo le faʻafofoga tautala. O le fua muamua o le 2.5 mg i le aso.

O vaiaso e tolu e sosoo ai, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaluaina. Ole fua pito i maualuga ole fualaau faasaina e le tatau ona silia le 10 mg. O fua o loʻo tuʻuina atu ai Hartil faatonuga mo le faʻaaoga i le a le mamafa e leʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I le faaletonu o le fatu, e 1.25 mg o le vailaau faasaina ua muamua ona faatonuina i le aso faatasi ai ma le lemu malie o lona aofaiga. O le maualuga e 10 mg i le aso.

Faʻaiʻuga

O se tasi o aʻafiaga sili ona taatele o le togafitiga o Hartil o se manatu faʻapitoa. O loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

I nisi tulaga, o vailaʻau e mafai ona tuʻuina atu i:

  1. arrhythmia, faʻamaʻi pipisi o totoga eseese, ischemia o le myocardium ma le faiʻai,
  2. le faʻasolosolo, le faʻaititia le libido, faʻaitiitia le numera o le urina,
  3. tiga o le ulu, moe, lagona o vaivaiga, tetete o vae. O le tagata gasegase e mafai ona iai le faʻalavelave o le tino o le tino, o suiga faafuasei i le loto, popole,
  4. solia o totoga o manogi, vaaiga, faʻalogo. O le tagata gasegase e ono tofo le tofo
  5. leai se manaʻo, gase, vomiting, fausiaina, poʻo ni faʻalava vavalalata. I faʻamaʻi ma pancreatitis, o le tulaga lautele e mafai ona faʻatetele,
  6. afaina o le manava: sinusitis, bronchitis, bronchospasm, mago vaivai,
  7. eseese gasegase reactions i le paʻu, urticaria, sosogi,
  8. felagolagomaʻi ma tiga musika, fulafula.

O se tagata maʻi e maua Hartil atonu e pa'ū i le hemoglobin i le toto, conjunctivitis ma le thrombocytopenia, neutropenia, faʻasalaga, faʻateleina le pala, hyperlink. I le faʻasolosolo o le maʻi, o le maualuga o le elemene urea i nisi o taimi e faateleina.

Hartil e afaina ai le atinaʻeina o le pepe o le lumanai. E i ai ona faafitauli i le gaioiga o fatugaʻo, o lona toto totolo ua paʻu, ua tupu aʻe lona pokolia, ma ua leaga lona ulu.

Tulaga lamatia o le toilalo

O le maualuga o Hartil e sili ona matautia mo tagata.

O le faʻavaivaia o le mamafa e mafai ona mafua ai le paʻu o le fatu, o se tulaga faʻavevesi, o le maʻi e maua ai le masima masima, ma o fatugaʻo ua amata ona le lelei le galue.

Pe a faʻaalia nei faʻaʻailoga, o le tagata maʻi e taoto faʻatasi ma vae maualuga ma vailaʻau e faʻatele ai le mamafa o le toto o loʻo faʻamanuiaina ia te ia.

Analogues o fualaau faasaina

O Hartil o loʻo i ai tala nei:

I le pharmacy o Khartil, e mafai ona e faʻatauina mo le tusa ma le 300 rubles i le pusa. I totonu o falemaʻi i luga o le initaneti, o le tau o vailaʻau e laʻititi ifo maualalo.

O nisi tagata gasegase e manatu o se fualaau le aoga. Latou te maitauina latou te faʻateleina le mamafa o taimi. E mafua lenei mea ona o fua le talafeagai.

O faʻamatalaga e uiga ia Hartil e masani lava lelei. O nisi e atiina ae ni mea na afaina ai le paʻu i le foliga o se vevela, aʻo isi e maua le moe ma vaivaiga. I tulaga taʻitasi, o le a filifilia e se tagata poto faapitoa le vailaʻau tatau pe sui le vailaʻau faʻatasi ma le isi.

Q & A

O fesili pito sili ona lauiloa e uiga i foliga o le tagofia o fualaau faasaina Hartil ma tali ia i latou:

  1. E mafai e se tamaloa ona ave Hartil le afaina o le soifua maloloina o le pepe e leʻi fanau mai? Tali: Leai. Faʻasinomaga o le Genetics o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i luga o le fetus e naʻo le taimi e ave ai e se fafine maʻitaga,
  2. E mafai ona fai se vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi pe afai o le a faʻaosooso le malosi o le maʻi? Tali: Leai, leai lava. Faatasi ai ma togafitiga le talafeagai, o le toto o le tagata maʻi e mafai ona paʻu lemu, o se faaletonu i totonu o le loto e mafai ona tupu, ma i tulaga ogaoga, ma le maualuga, o se mea e afaina ai
  3. O le tale e faatatau i le faʻaaogaina o Hartil? Tali: o le tale e aofia i le lisi o aafiaga i le taimi e ave ai vailaau, ae mo se tali sao i lenei fesili, e manaʻomia lou faia o se suʻesuʻega atoa, faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa mo se fesoasoani.

Vitio faʻatalanoa

O le fualaau faasaina Hartil - pepa mo le mamafa, lea e mafai ai ona vave vave ma faʻamalosia lelei le tulaga o le maualuga o le toto. Pe a ave, e le tupu le tachycardia, e lelei le afaina o le cardiovascular system. O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻaaoga i lona faʻaaoga e tutoatasi mai le taumafa o mea taumafa.

Ma le faʻaeteete, o vailaau e faʻamatalaina i na gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le ate, fatugaʻo ma totoga faʻalaulela. Ina ia faʻaleleia le tulaga masani, e tatau ona umi le taimi e ave ai Hartil. Afai e faalēaogāina, e le mafai ona tupu maualuga le mamafa, o lona uiga, o mea faʻaleagaina e puipuia.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

Faatonuga mo le faaaogaina o Hartila

E tusa ai ma faatonuga mo Hartil, o le fualaau faasaina e faʻafofoga tautala. E leai se faʻamatalaga i se taimi o le taumafataga. E le tatau ona ulaina ia laulau, ae peitai, e tatau ona inu faatasi ma se aofaiga o le suavai a itiiti mai o le 200 ml. Ole fua o le Hartil mo tagata maʻi taitoatasi e setiina e le fomaʻi, aʻo iai ole vailaau ole fualaau e faalagolago i maʻi faapitoa.

I le maualuga o le maualuga o le toto, e tatau ona e amata i se mea e tasi o le 2.5 mg o Hartil i le aso. Afai e tatau ai, faʻaititia le fualaau i 2-3 2-3 vaiaso uma, toe faaluaina. I lenei tulaga, o le maualuga le fua faatatau e le tatau ona sili atu nai lo le 10 mg o le vailaʻau i le aso.

I le tulaga o le faaletonu o le fatu i se foliga masani, ua fautuaina e amata ona ave Hartil i le 1.25 mg i aso uma. E mafai ona faaluaina le fua ile 2-3 vaiaso. O le maualuga e 10 mg i le aso.

Pe a togafitiga pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial, ona fautuaina lea o Hartil e amata i nai aso mulimuli ane (mai le 2 i le 9) i le maeʻa ai o le gasegase o le maʻi. O le uluai masini e faalagolago i le tulaga o le maʻi ma le taimi ua mavae talu mai le vaega laititi ma, i le avea ai o se tulafono, e 2 paluga o le 2.5 mg faalua i le aso (poo le tutusa o fualaau o le 1.25 mg). Afai e tatau ai, e mafai ona faaluaina le fua ole aso. O le maualuga o aso e mafai ona faatagaina i le aso e 10 mg.

Mo nephropathies (maʻisuka ma le le maʻisuka), o faatonuga mo Hartil ua faatonuina e ave le vailaau faafomaʻi 1.25 mg i le aso. E mafai ona faʻaleleia le fuainumera e ala i le masalosalo ile 2-3 vaiaso. E fautuaina e le sili atu ma le 5 mg le fualaau oona i aso taitasi.

I le puipuia o le taʻavale, faʻaleagaina o le myocardial poʻo le maliu mai maʻi fatu cardiovascular, o le fua muamua o Hartil e 2.5 mg. Faatasi ai ma le vavalalata lelei o le fualaau faasaina, o le fuainumera e faaluaina pe a maeʻa le vaiaso o le puleaina, pe a uma le tolu vaiaso e mafai ona faaluaina. Le maualuga i le aso e 10 mg.

Sauniuniga saogalemu

I le taimi o le faaaogaina o Hartil ma analogues, e manaomia vave le vaavaaiga faafomai. O lenei tulaga e matua moni lava mo tulaga o le muamua togafitiga o fualaau faasaina ma le faateleina o lona fua. I totonu o le 8 itula mai le taimi e ave ai le fualaau faasaina, e fautuaina ai le tele o le fua o le toto.

A o le i aveina le vailaau, e tatau ona fetuunai le hypovolemia ma le faʻamala.

O tagata gasegase e leai ni aisa, o loʻo le lelei le galuega ma a maeʻa le gaosiga o fatugaʻo e manaʻomia le mataʻituina ma le mataituina ao faia Hartil.

E le lava ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o Hartil i tamaiti ma gasegase i le taimi o le tui.

I le tulaga o le faʻaitiitia o le toto, o le a fautuaina tagata o loʻo aveina Hartil e lafoaia na gaioiga e manaʻomia ai le faateleina o le gauai atu.

E faapefea ona aoga?

O fualaau Hartil e aofia ai le vasega o vailaʻau faʻasaina ACE. I lalo o le aʻafiaga o vaega galue, o le suiga o le angiotensin muamua i le lona lua o loʻo taofia. Ole tulaga e tutoatasi mai le resma renin. O le faʻaaogaina o le tuufaatasiga e oʻo atu ai i se faʻaaliga aloaia i le mamafa. O faʻamaoniga e faʻaitiitia uma pe a tu le maʻi, ma pe a taʻoto i lalo. O le faagasologa e le o faʻatasi ma se faʻaopoopoga i le taimi o le faʻasoesa o le muso o le fatu. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o volumes o aldosterone e gaosia i le tino ua faaitiitia.

O fualaau o Hartil e fesoasoani e faʻaitiitiina le utaina, ave muamua, faʻaitiitia le malosi o vaʻa o le tino. O le mafai gasegase o le cardiovascular system e tetee ai le avega o loʻo faʻatupulaia, ma maualuga atu nai lo le IOC. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e fesoasoani i le toe faʻaaogaina o gaioiga maualuga i le myocardium, ona o le toto maualuga. O le faʻaaoga lelei o le tuufaatasiga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafouina o vaevaega o le arrhythmia, lea e faʻamaonia faapitoa e faasaga i le talaaga o le toe faʻafouina o le myocardial. I lalo o le aafiaga o le ramipril, o le toto e tafe i vaega o le fatu maso ua aafia i le siakiina o le a sili atu ona lelei. O le vailaau faʻasaina e puipuia ai le fesuiaiga o le gasegase vascular i le talaaga o le faʻaaogaina tele o le cholesterol ma meaʻai.

Pharmacology ma le aoga

O le gaioiga a Hartil e faʻamasinoina o le cardioprotective. E mafua ona o le fetuutuunaiga o faagasologa o gaosiga o Pg, NO. O le kallikrein-kine system e sili atu ona malosi, o le vaevaega o le bradykinin ua puipuia, ona o le faateleina o le maualuga o lenei tuufaatasiga i le tino. O le iʻuga, o loʻo faʻagaoioi faʻamalosi o vailaʻau o Pg. I lalo o le faatosinaga o nei faiga, o le toto e tafe i le ate ma le fatu e sili atu ona malosi, o le faʻaititia o le platelet ua faʻaitiitia.

O le ramipril o loʻo i ai i sauniuniga a Hartil e faʻapupulaina ai le lagona o tisipenesa i le insulin. Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo faʻalauteleina mea o fibrinogen, o loʻo galue le plasminogen. O nei mea uma e manaʻomia mo le gaioiolosi malosi.

Galuega Faatino Nuances

I faatonuga mo le faʻaaogaina o Hartil, ua faailoa mai e le gaosi oloa le taimi mo le aoga o le fualaau faasaina. O suʻega ua faʻaalia ai e mafai ona lagona le faʻalauiloaina o se faʻalavelave faʻatoʻilaloina e pei o se itula ma le afa i le maea ai ona ave faʻamalosi fualaau. E sili atu le malosi o le tausiga pe a maeʻa le 5-9 itula. O le umi o le aoga o le tasi o fualaau oona o le aso e tasi. O le vailaʻau e leai se faʻasologa o maʻi.

Faʻaaoga talafeagai e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o "Hartila" e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le ono mafai ona maliu mai se fatu fatu. E le gata i le amataga, ae faʻapea foi i le taimi mamao. O le faʻaauau o le toe foʻi mai o se fatu faʻapitoa e faʻaitiitia, e faʻaitiitia ai le lamatia o le fatu. O le "Hartil" e fesoasoani i le faateleina o le saoasaoa o le ola i le tulaga masani o le faaletonu o le fatu, faaleleia le tulaga lelei o le olaga o tagata o loo mafatia i lenei maʻi.

E uiga i togafitiga: faʻalogo

I faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Hartil", o le tagata gaosi oloa e tosina mai le mafaufau i faamanuiaga o le ave o fualaau mo le faaletonu o le fatu, maua mo mafuaaga eseese, e aofia ai i latou na maua mai le fanau mai. E fesoasoani le Ramipril e faʻamalolo ai le maualuga o le toto, e aafia ai le liʻo itiiti o le tafe toto. E mataituina le lelei ma le ono masina o le faʻaauauina o le faʻaaoga poʻo se taimi umi atu.

E pei ona taua mai i faatonuga mo le faʻaaogaina, "Hartil" e mafai ona faʻaaogaina mo le maualuga o le maualuga i totonu o se faʻailoga. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻamautu ai, faʻaitiitia le mamafa. O le maualuga o le microalbuminuria ua faaitiitia pe afai o le tulaga maʻi e faatoa amata ona atiaʻe. O le fua o le alualu i luma o galuega le lelei o le loto ua faaitiitia i le le manuia o lenei okeni i taimi o le nephropathy e faasaga i le maʻisuka. "Hartil" e sili ona aoga pe afai o lenei tulaga e ogatasi ma le faaletonu o gaʻo, faaleagaina o okeni.

E matua faigata!

O faʻamalologa a Hartil e aofia ai le faʻamaualuga i le ramipril ma faʻalapotopotoga o ausilali e faʻaaogaina e le gaosi oloa i le gaosiga o gaosiga o fualaau faasaina. E le mafai ona e faʻaogaina nei papamaʻa pe afai o le taimi ua tuanai, o loʻo faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le ACE ma le toe faʻafoʻiina o le tino. E faʻatagaina le faʻaaogaina o le tuufaatasiga pe afai o le huseli angioneurotic ua uma ona fesiitai. E taua tele le matauina o lenei tapulaa pe afai o le tulaga na mafua mai i se tagata inisiua ACE pe na matauina ao tago i fualaau faasaina.

E le mafai ona e faʻaaogaina le tuufaatasiga i le faaletonu ogaoga, pe a faʻatusatusa le kiliaina o le creatinine i le 20 ml / min pe itiiti. Ole fualaau e le talafeagai mo le togafitiga o tina maitaga ma tina tausi maʻi. E le faʻapipiʻi le "Hartil" ma le ava malosi. I le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona e vavaeeseina atoa soʻo se ava mai lau masani i aso taitasi.

E aoga le talosaga?

E pei ona mafai ona iloa mai i le iloiloga o le "Khartil", o tagata na faia togafitiga i lenei tuufaatasiga, i le toatele o le toatele, na faamalieina i le togafitiga. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻamautu ai faitauga mamafa, faʻamaonia le galuega o le fatu fatu, vaʻa toto. I le taimi lava lena, na o iloiloga e uiga i Hartil na tuua e tagata na faʻaaogaina le musika i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e lelei. O maʻi e filifilia mo i latou lava, e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi, atonu e feagai ma aʻafiaga, e tele lava ina taua ina ia le mafai ai ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o pepa.

I faʻasalalauga o loʻo tuʻuina atu, ua faailoa mai e le kamupanī le mafai ona tuʻuina atu Hartila e tusa ai ma le faʻasalalauga, le le taliaina o le tagofia o le vailaʻau e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa. Mai i iloiloga o loʻo mulimuli mai ai e le o tausisia tulafono laiti o faʻatagaga faʻamaonia i togafitiga uma. Ae ui i lea, e fautuaina e le lamatia lou soifua maloloina ma ia faʻaaogaina le inisiua ACE pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

E taua tele le le gata ina faʻamaonia le molimau a Hartil, ae ia ave saʻo foʻi pilani, i le mea sao. O le kamupanī e gauai atu i le manaʻoga e faʻaumatia uma capsules, e aunoa ma le faʻataʻitaʻiina o masini. O le faʻasagaga e le o aʻafia i le taumafataga. E tatau ona inu ipu taʻitasi ma le itiiti ifo i le afa ipu vai mama e aunoa ma ni mea faʻaopopo.

I le tulaga o le maualuga o le maualuga, o le fua o le "Hartil" e faapenei: o le muamua volumes e 2.5 mg i le taimi e tasi i le aso. Afai o lenei faatulagaga o togafitiga e le faʻaalia ai le mea e manaʻo i ai, a maeʻa le 2-3 vaiaso e mafai ona e faʻatupulaia le fualaau. E oʻo atu i le 10 mg o le vailaʻau e mafai ona faʻatulagaina mo le maualuga o le 24 itula. I le avea ai o se vailaʻau aupito sili ona lelei o le 2.5-5 mg.

I le tulaga o le le lava o galuega o le fatu i foliga masani, o le muamua "Hartil" o loo faaaogaina i le aofaiga e 1.25 mg i le aso. Afai o lenei faatulagaga e le maua ai le faʻamautinoaga manaʻomia, e faaluaina voluma. I le va o le faʻasolosolo o le mamafa, e tatau ona taofiofia vavao o le 7-14 aso. Afai e faʻaalia e faʻaaoga le 2.5 mg o le vailaʻau poʻo le sili atu i le aso, e mafai ona e faʻaogaina lenei aofaiga i le taimi pe vaevaeina i ni atopa se lua. E le mafai ona e sili atu ma le 10 mg o le vailaʻau i aso taitasi.

Faʻamatalaga o le tino: le lava le faʻatinoina o le tino

O le fomaʻi, o loʻo faʻamatalaina le tuufaatasiga, faʻamatalaina le mafuaʻaga o le "Hartil" o loʻo faʻamaonia i se mataupu faapitoa, pe faʻapefea ona fesoasoani ia papa maʻa e faʻamautu ai le tulaga o le maʻi ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo ina ia faʻateleina le faapalepale. E taua tele le gauai atu i lenei faʻamatalaga mo soʻo se suʻesuʻega e manaʻomia ai le faʻaaogaina o Hartil, ae o tagata e maua i le fatu, e aofia ai le tulaga masani o lenei tulaga, e tatau ona faʻaeteete.

Afai ua mafatia se tagata i le fatu o le fatu i le taimi o le faaletonu o le fatu, e faʻaaoga Hartil i le 5 mg i aso uma, vaevaeina lenei voluma i ni atopa se lua, i le va o nei mea e tu ai mo le 12 itula. Afai e vaivai le faapalepale, e faʻamavae le fualaau, ave le 1.25 mg o le vailaʻau faʻalua i le aso. O lenei faatulagaga e lagolagoina mo aso e lua, a maeʻa lea e mafai ona e faʻaopoopoina ia voluma faʻaaogaina. Afai na filifili e siitia le fualaau, o aso muamua e tolu o le tupe fou e tatau ona vaevaeina i ni vaega se lua, ia taofia le 12-itula malolo i le va oi latou. A maeʻa aso muamua e tolu, e mafai ona faʻaaoga le aso e faʻaaoga i le taimi. Le maualuga i aso taitasi e sili atu nai lo le 10 mg o le fualaau faasaina. I le tulaga ogaoga masani o le HF, o le "Hartil" ua muai faatonuina i le aofaiga o le 1.25 mg i le aso, ma faasolosolo malie le faateleina o le gaioiga i le lumanai, ma le mataituina lelei le tali a le tagata maʻi i togafitiga.

Isi suʻesuʻega ma faʻaoga o faʻaoga

E tusa ai ma faatonuga, o le vailaau e fesoasoani i le nephropathy ona o le maʻisuka ma isi mafuaʻaga. Faatasi ai ma lenei mea na maua, o le fualaau faasaina e ave i le 1.25 mg i le aso, faasolosolo malie ona faateleina le fua, pe afai oi ai se faamaoniga mo lenei mea. O le togafitiga sili ona lelei e faʻatatau ile 2.5 mg. Afai e te manaʻomia le faʻaopopoina o le fualaau, o le toe faʻaleleia e masani ona faʻatinoina i le va o le 2-3 vaiaso i le va o suiga i le aofaiga. O le maualuga o le 5 mg e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

I le avea ai o se mea e puipuia ai e puipuia ai le stroke, fatuga o le fatu, maliu oti, o Hartil ua faatonuina i le aofaiga o le 2.5 mg i aso uma. Afai e tatau ai, e tasi i le vaiaso, e mafai ona e siiina le metotia, o taimi taitasi e faateleina ai le voluma i le afa. E le mafai ona e faʻaaogaina le tuufaatasiga i se aofaiga sili atu i le 10 mg i le aso.

Faʻasologa o mea

Afai e iloa le gau o le fatu fatu, ae o le kiliaina creatinine e eseese i le va o le 20-50 mg / minute, muamua le Hartil i le aofaiga e 1.25 mg i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 5 mg. I le tulaga o le gau o le fatu fatu mo se aso, ua faatagaina e le sili atu i le 2.5 mg o le vailaʻau.

Afai na muamua faaaoga e le tagata maʻi togafitiga, o le muamua "Hartil" o loo faatonuina i le aofaiga o le 1.25 mg. O le musu mai togafitiga e tatau ona tupu i le 3 aso ao lei amataina le faʻaaogaina o le initaneti ACE.

Afai e le mafai ona faʻaitiitia le toilalo i le paleni o eletini eletise ma vai i totonu o le tino e le o aʻafiaga o le maualuga maualuga, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le 1.25 mg i le aso. O se faʻasolo muamua lava e fautuaina i se tulaga lea e fesoʻotaʻi ai le faʻaitiitia o aʻafiaga ma faʻalavelave faʻatupulaia.

Aafiaga leaga

O le kamupanī o pepa faʻamaonia i totonu o lisi o loʻo tuʻuina mai lisi uma o aʻafiaga e ono tutupu mai o Hartil. Ua iloa e mafai e le fualaau faasaina ona mafua ai le maualalo o le mamafa, lesechemia, oso fatu, le mautonu, se faaletonu i le vave ma le saoasaoa o le fatu o le fatu, stroke, fula. I se tulaga sili atu, o le ono mafai ona faia sea tali a le tino, e aofia ai i le le talafeagai le faaaogaina o le vailaʻau ma sili atu i laasaga fautuaina.

"Hartil" e mafai ona mafua ai le atinaʻeina poʻo le faʻafouina o le le atoatoa o le tino, le tele o urine, faʻaleagaina i le vaega faʻapitoa. E i ai mataupu pe a iai ni faafitauli o tagata maʻi i le tausisia o le paleni, latou te maʻi ma faʻafefe, o latou tulaga na popole ma ita, popole, na le mautonu lo latou iloa.O loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻavaivai, faʻafitauli o le mafaufau, faʻalavelave moe, vaivaiga. Vomia ma le gasegase e ono mafai ona faʻaaogaina, taʻavale le fiafia, manaʻo tele mo le inu, gaioiga o le ate.

"Hartil" e mafai ona mafua ai le manava o le isu, tale, spasm o le bronchi, faʻalavelave i le iloa o le tofo, manogi, leo, ata vaaia. E i ai se faʻafitauli o se tali atu o le tino, faʻafitauli o le hematopoietic system. I le i ai o psoriasis, o le tulaga atonu e sili atu ona leaga. Manatu masani o le gau o lauulu, fiva. O suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e mafai ona faʻaalia ai le faateleina o le mea e maua i le creatinine, ammonium, bilirubin, potassium, fausaga o le porotini e maua i le urine, ma o le enzymes foes are activated. I le maʻisuka, o Hartil i se mea e le masani ai na mafua ai le hypoglycemia.

Hartil ma le maʻitaga

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, e le faatagaina le fualaau faasaina e fesiligia. Ua faʻamautuina o vaega taua o le vailaau e mafua ai le le talafeagai o le fatuga o fatugaʻo o le pepe. O le fetus e faʻaitiitia le toto maualuga, o lenei tulaga e tumau pea pe a uma le fanau mai. Talu ai ona o Hartil, o le le atoatoa o le galuega, leai le palukala i le tino, o le gaioiga o lima e mafai. O mea leaga o le tino, o le hypoplasia ua lauiloa. Hartil e ono mafua ai le hypoplasia pulmonary ma oligohydramnios.

Tau ma isi auala

I le taimi nei, mo le tasi pusa o "Khartil" i falemaʻi latou te ole mai mai 225 rubles pe sili atu. Afai e le mafai ona maua se vailaau faasaina, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi mo se filifiliga o le sui. I le avea ai o se tulafono, latou te fautuaina atu le gagana Rusia o Khartil: o le tau e sili atu ona taugofie. E le tatau ona e filifilia fualaau mo oe lava ae le o le mea na faatonuina e le fomaʻi - o lenei mea e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le le mafai ona aoga, o foliga mai o ni faʻafitauli matuia.

Faʻamatalaga Rusia o Hartila:

O le fua muamua o fualaau faasaina e tutusa ma le fualaau faasaina ua fesiligia, o le tau lona lua e sili atu ona maualalo - e tusa ma le 90 rubles.

O se mea e ono mafai ona suitulaga mo vailaʻau faʻamatalaina o:

Saogalemu Muamua: Avanoa Faʻatonu

O le gaosi oloa o loʻo tuʻuina mai e faʻaalia ai le manaʻomia le iloilo ma le totoʻa le tulaga o le maʻi pe a uma le faʻaaoga muamua o Hartil, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le vailaau o le vailaʻau poʻo le amata ona faia ni tui tele o togafitiga faʻatasi ai ma le vailaʻau o loʻo fesiligia. E le itiiti ifo i le valu itula, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le maʻi i le nofoaga o le falemaʻi ina ia mafai ai ona matauina le tauvaga i le taimi, e manaʻomia ai le fesoasoani vave faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le CHF, o le faʻaaogaina o papamaa e mafai ona mafua ai se faʻalavelave matuia. E i ai tulaga pe a oʻo mai lenei tulaga faʻatasi ma le azotemia, oliguria, ma le toe faia foi o fatugao, e ui lava e seasea ona tupu.

Faatasi ai ma le vave osofaia o le fatu, o le laʻititi o systole mo le togafitiga o le 100 tausaga. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave leaga o le maualuga o le toto maualuga poʻo le faʻateleina o le HF masani, e tatau ona amata ona ave Hartil i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O faʻamatalaga patino o togafitiga

Ae e te leʻi amata faʻaaoga Hartil, e tatau ona e faia suʻega e iloilo ai le tulaga o le faʻamaʻaloga, faʻaoga hematopoietic. E taua le faʻatusatusaina o le numera o leukocytes, e fuafua ai le leukocyte formula. I le lumanaʻi, o nei siaki tupe o le a manaʻomia muamua i masina uma o le 1-6. E taua tele le faʻaauau pea ona faia ni faʻataʻitaʻiga mai tagata taʻitoʻatasi o loʻo iai le avanoa e atiaʻe ai le neutropenia ua faʻatatau e sili atu i le averesi. Afai e faʻamaonia le neutropenia, e matua faanatinati le lafoaʻi o le atiata ACE.

Pe a ave le vailaau ua faʻamatalaina, e taua le siakiina e le aunoa o le maualuga o le mamafa, o le gaioiga o le tino masini, o le masini eletonika, o le potassium, ma le gaioiga o le enzymes.

O suʻesuʻega a le Epidemiological e fautua mai ai o le tuufaatasiga o le ACE ma le inisalini, faʻapea foʻi ma auala mo le puleaina o le hypoglycemia i le fomu mo le faʻafofoga tautala e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. Malosiaga sili ona maualuga o lenei tulaga faʻaleagaina i nai vaiaso muamua o le faʻatautaia faʻatasi o fualaau faasaina. E sili atu le lamatiaga i le tagata maʻi, o ona gaʻo e galue ma mea e le masani ai. O maʻi suka e faʻaalia e siakiina pea le glycemia. E taua tele lenei mea i le masina muamua o le faʻaaogaina o Hartil.

Vaega o le tulaga ma le puleaina o fualaau faasaina

Afai o Hartil ua faʻasalaina i tagata e faʻamalosia e 'ai ma sina masima, ma e le gata foi ile tua o le teena o le masima, o le tagofia o fualaau e tatau ona matua faʻaeteete, talu ai o aʻafiaga o le vavave e sili atu ona taua nai lo isi vaega o gasegase. Faatasi ai ma se faaitiitia o le BCC, lea e masani lava ona matauina e uiga i le talaaga o le faaaogaina o le diuretic, faatasi ai ma le faatapulaaina o le faaaogaina o le masima, vomiting, fale gaogao ma le manaomia o le tui, ua faateleina le tulaga lamatia o le masalosalo.

E taua le manatuaina o le talitonuga o le tagata e le o se mafuaaga e teena ai fualaau a Hartil. O loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a faʻamalosi le mamafa. Afai e toe tulaʻi mai le tulaga, e faʻaitiitia le gasegase pe ua uma ona faʻamalo le vailaʻau.

Afai na faʻaaogaina e le tina Hartil i le taimi o le maitaga, pe a uma ona fanau mai e tatau ona mataʻituina le tulaga o le tamaititi ile falemaʻi. Tulaga maualuga o le faateleina o le potassium i totonu o le tino, maualalo o le toto, oliguria. I le tulaga mulimuli o tulaga faʻaleagaina, o le mamafa o le lagolago ma le faʻatoʻaina o fatugaʻo o loʻo faia e ala i le faʻaofiina o vasoconstrictor agents ma suavai.

Faʻavae ma gaioiga

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai:

  • ramipril (5 po o le 10 mg),
  • sodium bicarbonate,
  • lactose monohydrate,
  • pateta pateta
  • croscarmellose,
  • stearyl sodium
  • uʻamea uʻamea e mumu.

O le mea galue malosi o loʻo i ai meatotino nei:

  1. Faʻaaogaina galuega ACE. O le toto toto e paʻu e aunoa ma le faateleina o le fatu fatu. O le taofiofi o le ACE e mafua ai ona paʻu i le maualuga o le angiotensin, lea e o faatasi ma le faateleina o le tele o le renin i le plasma toto. Ramipril e aʻafia ai le ACE e maua i le toto ma puipui puipui.
  2. Faʻaititia le malosi o vaʻa, e faʻaitiitia ai le mamafa o gaʻo elemene.
  3. Faateleina le gaioiga fatu. O lenei mea e faʻafefeteina ai le fatu i le faʻamalosi tino.
  4. Faatasi ai ma le faaumiumi o le pulega, e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o suiga o le fatu i totonu o fatu i tagata gasegase e maualuga le maualuga.
  5. Faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻasolosolo pe a toe amataina le tuʻuina atu o le toto i nofoaga suʻesuʻe. E taofia ai le atinaʻeina o le faʻaumatia o le myocardial.
  6. Puipuia le faʻaleagaina o le bradykinin, faʻaleleia le faʻasaʻoina o le vai faʻamalolo i totonu o le meli.

Talosaga ma fuataga o Hartil

E faia talatala i luga ole laulau e aunoa ma le tatuʻu. E fautuaina e inu le fualaau faʻasaina ma le tele o vai. Inu fualaau e tusa lava po oa taumafataga.

O togafitiga togafitiga e fuafuaina e le ituaiga o faʻamaʻi:

  1. Toto maualuga. O le togafitiga e amata ile folasaga o le 2.5 mg o le ramipril i le aso. O aso uma lava e 14, e faʻaalua ona faʻatupulaia le fualaau ile lua taimi. Aua le sili atu ma le 2 pauna o Hartil Amlo i le aso.
  2. Loto o le fatu. I le 2 vaiaso muamua, o le 1.25 mg o le gaioiga malosi e faʻatinoina i aso taitasi. Faʻalagolago i le taunuuga o togafitiga, e faaluaina i aso uma 14-28. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 10 mg.
  3. Faʻailoga o le faʻasalaga. O le fualaau faasaina e amata ona ave 3-10 aso i le maea ai o se osofaiga mataga. Ole fua muamua ole 5 mg, ua vaevaeina ile 2 talosaga. A maeʻa le 10 aso, ona faʻatupulaʻia lea o le fualaau ile lua taimi. A oʻo mai faʻafitauli e le manaʻomia, e faʻaititia.
  4. Toto fatu. Ole fua ole aso e 1.25 mg. A maeʻa le 3 vaiaso, ona faʻatupulaʻia lea i le 2.5 mg. Afai e manaʻomia, e vaevaeina le fua ole aso ile 2 talosaga.

Tuua Lau Faamatalaga