Numera o tamatamai vae ma vae i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi masani lea e tupu i le tele o maʻi o gaioiga ma tino. O le maʻisuka e mafua ai suiga e le mafai ona suia i gaioiga o le faʻaaliga, i totonu o le fatu ma toto toto, i le totonugalemu ma le vaʻaia o le tino.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona faitio i maʻi ogaoga e amata ona foliga mai e toetoe lava mai aso muamua o le maʻi. O se tasi o faitioga sili ona taatele o le maʻisuka e fesoʻotai ma le numera o tamatamaivae, lea e le o toe umi se taimi e le maua ai le lagona ma e malulu i le paʻi.

O nei faʻaʻailoga e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻalavelave sili ona faigata o le maʻisuka - angiopathy ma le neuropathy, lea e faʻaalia i le ogaoga o faʻaleagaina o toto tetele ma toto laiti ma faʻamavae. I le aluga o taimi, e mafai ona oʻo atu ai iʻuga leaga, e oo atu i le tosoina o vae.

O le mea lea, e taua tele mo tagata uma e maua i le maʻisuka ia iloa ai le mafuaaga e le mautonu ai ona tamatamai vae ma pe faapefea ona togafitia lelei lenei maʻi matautia o le maʻisuka.

O le mafuaaga autu e matauina ai le numera o tamatamaivae o loʻo maua i le maʻisuka o le solia lea o le toto ma le faʻamalosia o faʻamalosi o vae. O nei faailoga e tupu mai ona o le maualuga o le suka o le toto, lea e faaleagaina ai puipui o toto ma afaina ai le hemostasis.

O lenei mea e sili ona leaga ai le faʻavaveina o le toto i pito pito i lalo, lea e faʻalavelave faʻaleagaina ai le metabolic process in tissues. O se taunuuga o lenei mea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona paʻu tamatamailima ma o nisi taimi o vae uma. E le gata i lea, ona o le le lava o le toto, o vae o le maʻisuka e mafai ona tolotolo e tusa lava pe vevela le tau.

O le le atoatoa o meaʻai e fesoasoani foi i le maliu faifaipea o ni aʻa o le nerve o pito i lalo, lea e faʻafefe ai le masani masani o le faʻaosoina o le nasu i le faiai.

O lenei tulaga i le taimi e mafua ai ona leai se lagona i totonu o vae ma e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le manua i vae, o le mea lea e tatau ai ona tausia lelei le maʻisuka.

O le tele o vae i le maʻisuka e le na o le pau lea o le faailoga o le le mautonu o le tino i vae. O le i ai o faʻamaoniga nei e faʻaalia ai foi lenei faʻalavelave:

  1. Malamalama ma o nisi taimi e malosi le tingling i vae,
  2. Lagona e pei o goosebumps e tamoe i luga o vae
  3. Paʻu ma susunuina i vae pito i lalo
  4. Ootia malosi o vae,
  5. Lagona le malulu pe vevela i vae
  6. Le atinaʻeina o veins varicose i luga o vae, lea e faʻaalia i le faʻamalosia o le vevesi mamanu.

Toes e sili ona afaina i le le atoatoa o le toto, o ona vaa e sili ona vaivai i le faʻaleagaina o le toto maualuga. I le amataga, o lenei maʻi e aliali mai na o ia lava pe a maeʻa le malosi o le tino, mo se faataitaiga, taʻalo i taʻaloga poʻo ni uumi.

I le taimi nei, o maʻi e iloa ai o ona tamatamaʻivae ua matua le mautonu, o le a leai so latou lagona masani ma ua matua le maalili lava.

E mafai ona matauina le aafiaga lava lea i le taimi o se lagona malosi faalelagona poʻo i le malulu o le tau, aemaise lava pe afai e ofuina e le tagata maʻi seevae seevae mai le vaitau. E le gata i lea, e mafai ona tupu le paʻu o tamailima pe a taʻele i le malulu poʻo le vevela.

Ina ia feagai ma lagona le lelei, o gasegase, i le avea ai o se tulafono, amata ona pipiʻi lelei o latou tamatamailima ma o latou lima. E fesoasoani lenei mea e fesoasoani ai mo sina taimi le faʻamaluina o le faʻalavelave i vae ma faʻaleleia le tafe toto, ae le foia ai le faafitauli lava ia.

Afai i le taimi nei e le o sailia e le tagata maʻi le fesoasoani a se neuropathologist, ona oʻo lea i le alualu i luma o lenei faʻalavelave, e aafia ai se vaega tele o vae. Faatasi ai ma le mulimuli, o le a aafia le mulivae, lea o le a sili ona faigofie ai ona maua i le tui o le tui, lea e mafai ai ona togafitia togafiti o gaʻo i le maʻisuka i mea matautia.

O le le lava o le toto masani o le a fesoasoani i le toilalo o le faateleina o le aofaʻi o namu, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli nei:

  • Faʻalavelave faʻaleagaina o lagona ile vae,
  • Faʻaleagaina o le afi o le vae, lea e mafai ona faʻaalia i se suiga i le gase ma e oʻo lava i le paʻu o pito i lalo,
  • O le vevela malosi ma le paʻu o le paʻu o le vae, o le faʻaalia o le maʻi o le tui i le itu o vae, lea e mafai mulimuli ane ona liu ile garyrene (diabetic foot syndrome),
  • I tulaga sili ona ogaoga, vaevaega o vae i le maʻisuka.

Ina ia aloese mai aʻafiaga e le faʻafefeteina, e taua le malamalama o le numera i le maʻisuka o se faʻamaoniga matuia lea e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata.

O le mea lea, o ona togafitiga e tatau ona amata i se taimi vave lava e mafai ai, pe a iai pea le avanoa e toe faʻafoʻi ai le toto ma faʻalogona ile vae.

O le faʻavae mo le togafitia o soʻo se faʻafitauli o le maʻisuka e puipuia lelei le suka o le toto. E le gata i lea, o le usitai i se togafitiga maloloina ma faamalositino masani e taua tele i le faaleleia o le tulaga o le maʻi.

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e taua foi le faʻaaogaina o vailaau e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le tino. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu ma le tino cardiovascular system, faʻaitiitia le toto toto ma faʻalauteleina le gasegase.

Seiloga e manuia le tagata maʻi i le faʻamautuina o le suka toto e mafai ona amata ona ia togafitia lelei lima o loʻo aʻafia. Ae ui i lea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo mafaufau pe o le a le mea e fai pe afai o latou vae e le mautonu e tatau ona malamalama o lenei maʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻamaloloina sei vagana ai se faʻalavelave faʻapitoa i le faafitauli.

O le togafitiga saʻo mo le paʻu o vae e tatau ona aofia uma ai le tagofia o vailaau tatau ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa.

O se vasega togafitiga atoatoa e faapenei:

  1. O le faʻalavelave o vitamini o le vaega B. E faapitoa le thiamine (B1) ma le pyridoxine (B6), lea e lelei ona toe faʻafoʻi ai fiva namu ma toe faʻafoʻisia lagona i vae,
  2. Leoleoga lelei. O le a le gata ina fesoasoani e faʻamalolo ai le maso, ae o le a faʻaleleia ai foi le toto i le pito i lalo,
  3. Faʻailogaina o faʻamavaega faʻasolosolo faʻatasi ma togafitiga o le tino, e pei o le massage masini ma masini o le balneological, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻiina ai le tino i le tino.
  4. Togafitiga faʻatagaina e oo lava i ni manua laiti ma ni vavae i vae ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama. O le sili ona lauiloa oi latou o se vaifofo o Furacilin ma Miramistin. Ma mo le togafitiga o manua o se mea sili ona lelei le faʻaaogaina o se fofo e pei o le 0.5% fofo o le Dimexide i le novocaine. O nei fualaau oona o le a fesoasoani e puipuia mai faʻamaʻi pipisi o le paʻu, o lona uiga o le taofia o le atinaʻeina o se maʻi suka.
  5. Afai o le paʻu i luga o vae e ola maloloina ma e leai se faʻaleagaina, ona faʻaaogaina lea o le massage ma togafitiga vai. O le a latou fesoasoani e faatumauina vae maloloina.

Fualaau faʻapitoa

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e mafai foi ona sili atu le aoga i se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, e aofia ai le faamamaina o ia mai faafitauli o le vae. Ae ui i lea, e taua le malamalama e le o togafitiga faʻaleaganuʻu uma i le vae e mafai ona faʻaaoga mo lenei maʻi ogaoga.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka e le fautuaina e faʻaaogaina oloa ua saunia i luga o le pepa oona, galala ma isi mea vevela, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina ai le tino o le maʻi ma mafua ai le maʻi.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona e sosolo i ou laʻau i le vevela poʻo le faʻaaogaina o isi fualaʻau lea e maua ai le vevela i luga o vae. O le vaʻaia o metotia a tagata e faʻaaogaina ai le faʻalavelave i vae, e sili atu le filifilia o fuaitau sili ona faigofie ma saogalemu.

Metotia lelei o vailaau masani:

Milu ma le meli ma le masima. Mo lenei fua e te manaʻomia:

  • 2 l susu
  • 1 lita vai
  • 50 gr meli masani
  • 60 gr laulau masima.

Liligi le suasusu ma le vai i totonu o se pusa faʻamafaʻi. Faʻaopopo le meli ma le masima ia i latou ma faʻafefiloi lelei seʻi oʻo ina faʻamavae atoa. Fufulu le paluga i luga o le afi i se mafanafana, manaia i le paʻu. Faʻafeivae vae i totonu o le fofo ma ave sea paʻu paʻu mo le 10 minute. O lenei faiga e sili ona faia i le afiafi ao leʻi oʻo ile moe.

Palukin porridge. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatala ma tuʻimomomoina le uukini pe olo i totonu o se masini eletise i se mushy state. Tuu le kuluga maeʻa kuluma e mafanafana i totonu o se tamai pesini ma tuʻu i lalo le vae, o le numera. Taofi seiloga ua toʻa le pusa. E le mafai ona lafoina mea e totoe, ae toe faʻaaogaina mo se isi faʻalavelave, faʻapipiʻi sina mea itiiti. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le tausiga o vae.

Faʻaiʻuga o le faʻalavelave ma le tingling o vae

I tagata gasegase e iai se maʻi o le maʻisuka, e matauina le faaleagaina o tamatamailima. Ma afai o loʻo i ai i le tagata maʻi nei faitioga, e tatau ona amata le togafitiga, lea e tatau ona muamua muamua i le siakiina.

O lenei tulaga e mafai ona tupu ona o le mea moni o loʻo faʻaaogaina vaa i le faateleina o le avega. O a latou sapalai o le okesene e afaina ai. E faasolosolo lava ona tupu le maliu o namu, ona o le a le mafai ona pasi atu lagona tuga. O se taunuuga, o se faʻaitiitia o le lagona faʻaalia e tupu. O le faʻailoga muamua o lenei tulaga atonu o faitioga a le maʻi o le faʻalavelave ma le tiga i vae. O le tele o taimi, e amata ona lagona lagona i vae ma faasolosolo malie malie atu i luga.

O le mafuaaga lona lua mo lenei tulaga i le maʻisuka ua manatu o se faʻaleagaga o le metabolism. I pito, o le faʻavaeina ma le faʻaputuina o mea oona e faʻaleagaina ai meaola. E tuʻuina atu lenei mea e ala i le tingling ma le mimilo faʻaliliu.

O le tulaga atonu e sili atu ona leaga pe afai ei ai ni mea taua:

  • umi uumi e aunoa ma se gaioiga
  • soona inu tele
  • lagona faifai pea o le vaivai o vae,
  • faamai o sooga ma ivi o vae,
  • faaleagaina le galueaina o toto toto,
  • faaleagaina le paʻu o le vae, maʻi o le tino ma manuʻa,
  • seevae le lelei
  • tulaga le atoatoa.

O le mea lea, e fautuaina e vaʻaia ma le totoa e tagata uma lo latou soifua maloloina ma, pe afai ei ai soʻo se suiga i le tino, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ituaiga 2 maʻisuka

O lenei ituaiga o maʻisuka ei ai se mea patino, faʻalavelave faʻalavelave - faʻalavelave o vae. O le tele lava o taimi e amata ai ona faʻaalia i le ituaiga o lagona taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ae o le malosi o le faʻamaʻi e faʻaali mai ia te ia lava, o le susulu atu o faʻamaoniga e amata faʻaalia.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le mafuaʻaga o na lagona o le neuropathy - o se tulaga lea e amata ai ona mafatia mafatiaga i le pito i lalo ifo o aʻafiaga ona o maʻi faʻaleaga. O le isi faʻagasologa o le faagasologa, o le tele o faʻamatalaga i fafo atu ua faateleina:

  • o vae pito i lalo e maualalo ifo le vevela nai lo le tino,
  • lanumoana lanumoana
  • leai se lagona, e amata i tamatamaivae ma luga,
  • o le mea mulimuli, o le neuropathy e mafai ona faʻaosoina ai le le atoatoa o le lagona ma le mafai ona savali faʻatasi.

Pe a matauina lenei faailoga, ole tagata maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo fesoasoani faafomaʻi.

O le numera e mafai ona faʻamaonia ai le i ai o le faʻalavelave matuia i le maʻisuka. O le mea lea, i le i ai o ia faitioga, e tatau ona togafitia le maʻi faʻavae. E mafai e le fomai ona fautua atu:

  • faʻavasega le maualuga ole kulukose,
  • aveese mea leaga mai le tino,
  • Faʻateleina lau taumafa.

Afai e mulimulitai nei fautuaga, o le a lagona e le tagata maʻi suiga lelei i lona tino.

I le i ai o le maʻisuka, o le togafitiga faʻapitoa e fautuaina, lea e tatau ona faia i le soifuaga o le maʻi. E naʻo le auala lenei o le a totogi ai le maʻi ma o le a mafai ona pulea le hypoglycemia, o le mafuaʻaga lea o le numera. Mo lenei, o fualaau faasaina e masani lava ona faatonuina, o se itu i le maualuga o le suka.

Mo le faʻagaoioia o le toto i vae, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia ni tagata faʻamalosi. E le gata i lea, o togafitiga faʻapitoa e tatau ona aofia ai vitamini B. O le tele lava o taimi e faʻamatalaina faʻamalamalama pe o se tui.

O se mea taua i le togafitiga faʻapitoa o le faʻaumatiaina o le paʻu o le paʻu e faʻaogaina ai le faʻamalolo o manuʻa ma aafiaga o le antimicrobial, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻaaogaina o Miramistin poʻo le Dimexidine. Seʻi vagana lava ua faʻamalolo manuʻa e mafai ona faʻaaogāina le faʻaleleia o le vai poʻo le faʻamaʻi maʻi.

Fofo faʻapitoa

Faʻatasi ma le numera, e fautuaina foi e faʻaaoga nisi o fua o vailaʻau faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suʻeina se suauʻu paluga o le pepa, lea e faʻaauau ai le toto. O ia ituaiga paluga e mafai ona saunia e pei ona taua i lalo: 0.5 l o le suāuʻu manogi e faʻafefiloi ma le 50 g pepa vevela. O le taunuuga o le masini e mafai ona ufiufi i totonu o le paʻu ma tuʻu ai mo le 30 minute. Ae e mafai ona faia lenei mea pe a leai ni manua ma ni faaletonu i luga o le paʻu.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le isi fua o le faʻaaogaina lea o le keke falakoni. E faʻaaogaina le mafanafana, ma ufiufi i le paʻu paʻu pepa pe afifiina luga, ma afifi i se ie i luga o le a tumau ai le vevela.

O le isi fua mo le faʻaleleia o le toto o le faʻavaʻaina o le ava malosi o se faʻafefiloi o upega ma vormwood. Ina ia saunia le tincture, e 2 g o laau afu taʻitasi e manaʻomia, lea e sasaa mai i le 1 vaega o le ava malosi. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 20 aso i se mea pogisa, ona mafai lea ona faʻaaoga mo le solo.

E fautuaina foi se puluvaga ma se "failauga". O le fua e faigofie, ma o mea uma e mafai ona faʻatau i le falemaʻi:

  • 5 ampoules o le lidocaine,
  • 150 ml o le suka,
  • 2 ampoules o le hydrocortisone,
  • 50 ml o le dimexide.

I le mea e maua mai ai, faʻafefete le gau ma faʻaoga i vae.

Pe a togafitia le maʻisuka, e sili atu ona faigata le taulimaina o ona faʻafitauli. O le autu o togafitiga masani e aofia ai le tele o fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga i se mea faigata. O togafitiga faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai nisi o aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, polypharmacy ma faʻamaʻi aʻafiaga. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona filifili isi metotia o togafitiga, e le o falemaʻi, e aofia ai le natura faʻapitoa ma mea faʻapitoa faʻamuamua e tatau ona i ai.

I le faaopoopo atu i fualaau faasaina e faaititia ai le suka, e tatau ona faia togafitiga e tusa ai ma faailoga. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻalavelave o vae, o loʻo fautuaina le mamiotherapeutic procedure, ona o le a faʻaosofia ai le aʻafiaga o le namu. O nei mea e aofia ai le paʻu.

Aemaise lava, o le togafitiga o togafitiga o loʻo faʻaalia, aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka retinopathy o le laasaga 1-2 faatasi ai ma faʻafitauli o le toto totoga i vae, pe a leai se maʻi o gaʻo ma faʻaaliga o le gangrene. Togafitiga e mafai ona faia i totonu o falemaʻi faʻapitonuʻu.

O ia taualumaga e solia pe afai o le talafaasolopito o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se tulaga faʻapitoa i tulaga o le hypoglycemic, pe a faʻafuaseʻi ona faʻanoanoa le tagata maʻi pe o le faʻamaʻi i le tulaga o le tauvaga.

O se auala lelei lea e toe faʻafoʻi ai toto i vae. E tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma le fuafuaga lenei: muamua faʻapipiʻi pito i luga o vae mai le tapuvae, o le massage e muamua faia i ni faʻalavelave lavelave, ona vaevaeina ai lea.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona e alu i le masini o le musika o le tamaʻi povi e aunoa ma le aʻafia ai o tagata popliteal fossa. Ona tatau lea ona "tui" ia gaioiga, e tatau ona tui le musele.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona e alu i le masini o le tuli, e tatau i lima ona faia ni felafolafoaiga solo i itu eseese. Ona mafai ai lea ona e alu aʻe i luga, faʻamaʻi tulivae mai le tulivae i le gaʻo, e aunoa ma le aʻafiaina o totonu ma tua o tuavae.

Faʻaiʻuga

Afai ua amata ona amata le vevela, o lenei tulaga e le faalavelave tele ai i le tagata maʻi, o le tele o taimi e le gauai atu se tagata i se ituaiga o faailoga.

Ae, o le alualu i luma, o lenei faailoga e ono mafua ai ni faigata ogaoga:

  • faanatinatiina le faagasologa o le faamalologa, o latou gafatia e mafai ai ona fai ma suppuration,
  • maʻisuka vae
  • gangrene.

O togafitiga o nei faʻamaʻi e sili atu ona faigata.

Puipuiga ma fautuaga

Ina ia faʻaleleia le tulaga o vae, e manaʻomia le tausiga faʻaeteete.

Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e mulimuli i fautuaga nei:

  • Iloilo i aso taitasi o vae, aemaise o vae ma avanoa i le va o tamatamai vae. E tatau ona gauai atu i soʻo se manua ma le solia o le saʻo o le paʻu.
  • Lavea vae o aso taitasi, pe a fufuluina e manaʻomia lou faʻaaogaina o se solo mama.
  • Talia taimi e togafitia ai soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻatalanoaina tatau o se tagata faʻataʻitaʻiga.
  • Le filifilia o seevae lelei e le afaina ma faamanualia ai ou vae, e puipuia ai le foliga mai o sana ma mea manogi.
  • Faʻaofuina o totini mafana ma seevae, aloese mai le maalili o le maalili. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina mea e faʻaalu ai le mafanafana ma le mafanafana mafanafana, aua o le maʻisuka, o le lagona o le paʻu e faʻaitiitia, o lona uiga e mafai e se tagata ona maua se mu.
  • Pe a faʻapipiʻi le paʻu, e le fautuaina e faʻaaoga vailaau oona, e sili atu le faʻaaoga o kulimi faapitoa.
  • Faʻaaoga kulimi e faʻamamafa e faʻamalulu ai le paʻu.

Ole numera o tamatamaʻilima i le maʻisuka o le mea sili lea ona taua e faʻamaonia ai le alualu i luma o le maʻi. O le mea lea, o sea faailo e le mafai ona faʻateʻaina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Aʻoaʻoga o le atinaʻeina o numera

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona faitioina ua latou togiina tamatamailima? Ae aiseā ua tupu ai lenei mea? O le mea moni e faapea i le maʻisuka, o le gaioiga o le toto toto ua le afaina, ma e le mafai ona latou taulimaina a latou galuega.

I lenei itu, o gaioiga uma, e aofia ai paʻu o le tagata, e le lava lelei ona maua i le toto ma le okesene. E le gata i lea, o le faaleagaina o aʻa mama e masani lava ona matauina, o se taunuuga lea o loʻo taofia ai le malosi o le namu.

O se taunuuga, o nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le lagona o le pito i lalo e mou atu. Ma o le gasegase atonu e faaitiitia i le taimi e tasi o vae e lua pe i le tasi vae, poo soo se vaega faapitoa o le vae.

E i ai le tele o tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le tele o vae e atiina ae i le maʻisuka:

  • O le tagata gasega e fai ona seevae vavalalata pe le talafeagai foi mo lona vae, o se taunuuga o lea ua le atoatoa le taamilosaga atoa, o se taunuuga, o le paʻu i vae.
  • O gaioiga faʻavavevave pe o se olaga ola mama e taʻitaʻia ai i le mea moni o le taʻavale toto atoa ua faʻalavelaveina. Mai iinei e tulai mai ai le numera o vae. E le gata i lea, latou te le mautonu i le paʻi.
  • O le tele o vae e mafai ona mafua ona o maʻi o le toto toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, suiga o le atherosclerotic i le tino e faʻafefe ai le toto atoa, toto vaʻa toto, e oʻo atu i se tulaga le toʻa.
  • O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosofia ai le gata o tamatamailima, ae faapena foi i pito uma pito i lalo. I lenei tulaga, o lagona tiga e tulaʻi mai i vae, o manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi uumi.

Ae o le mea mulimuli, afai o le maʻi suka maua i le maʻisuka, o ona vae e itiiti le faʻavelaina, o le mea lea e le mafai ona ia iloa mo se taimi umi se manua ua faia i luga o lona vae.

O le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea afai e leai se mea e faia i le manua ma e le togafitia, e faʻateleina ona tuputupu ae, ma o le taunuuga lea ua liua ai i totonu o se maʻi maʻi.

O le mea sili ona leaga e mafai ona tupu i se taimi mulimuli ane o le atinaʻeina o le gangrene, ma o iina, o le vavaeina o se vae e le o aofia ai.

Faʻatau togafitiga

Aʻo maua e se tagata maʻi le maʻisuka o le neuropathy, o loʻo faʻaalia e le tele o le pito i lalo o le maʻisuka, ona aoga lea o togafitiga pe a amata i le amataga o le atinaʻeina o le faʻalavelave.

O le maʻisuka o le na te vaavaaia ma le faaeteete lona soifua maloloina, matauina o le le lelei o faailoga, e mafai ona taofia ni faafitauli matuia, ma faateleina ai ona avanoa e laveai ai le fatugalemu o le tino ma aʻa.

O le togafitiga autu mo le maʻisuka o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, ma e tatau foi ona toe faʻafoisia le gaioiga o le tino, ma le atoatoaga o le gaioiga o aʻafiaga o le namu.

I le avea ai o se tulafono, o le taotoga e le oʻo i ai, i le tele o tulaga, ua lava lea e faasaoloto ai le tino o le tagata mai mea oona ma mea leaga, faatonuina ai fualaau mo le maʻisuka ma se meaʻai lelei.

O togafitiga e mafai ona aofia ai mea nei:

  1. O se sauniuniga e aofia ai le vitamini B ua fautuaina.
  2. Manipulations o loʻo faia, o loʻo faʻaalia i se faʻamalosi.
  3. O se vailaʻau faʻasaina e faʻamaonia.
  4. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o faʻatulagaga e faʻatinoina e faʻamoemoe e faaosofia ai aʻafiaga namu.

Afai o le tagata maʻi e iai sona vae po o ona vae, ona tatau ai lea i aso uma ona faia ni togafitiga o le physiotherapy. I nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautua atu se tasi auala o togafitiga faaletino.

I le tulaga pe afai e le o le aʻafiaga o maʻi o le maʻisuka ma le paʻu o pito i lalo, e leai se faʻaleleia tele o nei, e mafai ona fautuaina le massage togafitiga.

E tele tagata gasegase e fiafia, ae o le a fesoasoani le togafitiga i togafitiga faʻatoʻa? Ae o isi togafitiga, e tele naua meaʻai mo numera o pito, ae mo le maʻisuka o le a latou faʻamaonia e le aoga, talu ai o le mafuaʻaga e mafua tonu i le suka maualuga.

O le faavae mo togafitiga manuia, e pei o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, o le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le tino.

Taofiaga

O le iloaina o se lagona o le numera e faʻaitiitia ai le lagona, ma o le maʻisuka atonu e le o matauina se mea itiiti e faaleagaina ai le paʻu, e tatau ona e tausisi i se fuafuaga faapitoa ma puipuiga i aso uma.

E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e matua suia ai olaga o tagata, o le faavae mo le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le taumafa ma le maualuga maualuga o suka, gaioiga faaletino, asiasiga masani i le fomaʻi.

O le tulafono autu o maʻisuka uma o le suʻesuʻeina lea o ona vae i aso uma mo le faaleagaina o le paʻu. Afai e oʻo lava i se manua poʻo se maʻila e maua, e tatau ona togafitia i se taimi vave, o se fusi e faʻaaogaina.

Afai e le faʻamalolo mo se taimi uumi, e te le tau manaʻomia ona e taulimaina le faafitauli ia oe lava, e te manaʻomia vave vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Puipuiga mo le maʻisuka e aofia ai gaoioiga nei:

  • Vaʻaiga lelei lau fao, e le fautuaina e tipi i lalo o le aʻa e faʻalavelave ai le ono afaina ai le paʻu.
  • Faʻaauau suʻesuʻe le avanoa avanoa mo manuʻa, mea malie.
  • Afai e leai se faʻanoanoa, ona mafai lea ona e faʻafesoʻotaʻi vae pito i lalo i le fale, e faʻaaoga ai le massage poʻo le suauu e tatau ai e faʻatele ai le toto.
  • Fufuluina vae pito i lalo i le tele o taimi i le aso. E le mafai ona e fufuluina i latou i se solo, e faʻatagaina na o sina sina susu, ona togafitia lea ma se paʻu eletise.

O seevae e tatau ona i ai i taimi uma, lapoa ma lelei. Socks made of facial nature only. Afai ua aliali mai sana, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi faapitoa. O mea masani masani o le a fesoasoani i le aveesea o le ila i luga o le paʻu.

O le tele o vae ma le atinaʻega o isi faʻafitauli e fesoʻotai ma le maʻisuka e mafai ona puipuia atili pe afai e te puleaina lou suka toto, 'ai saʻo, mataʻituina le tulaga o pito i lalo, ma gauai faapitoa i ou seevae.

O le a sou manatu i lenei mea? E faʻafefea ona puipuia ou vae, ma o le a le mea e te puipuia ai?

Mafuaaga o le faʻalavelave lima

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo aʻafia le tino o le tino ma le tino. O le mea lea, o nei tagata ua fautuaina ina ia matauina e se endocrinologist ma se neuropathologist. O le faʻagaioiga o faʻamaoniga mo le maʻisuka e faapenei: ona o le faʻaauau pea i totonu o le toto o le suka i se aofaiga tele atu, o nai lino sili atu ona taua o vaʻa ma aʻafesa o loʻo atiaʻe.
Ae peitai, i le tele o mataupu, ua maitauina le paʻu o vae i le maʻisuka. O le faʻamaʻi e fesoʻotai ma nisi o mea faʻapitoa o le physiological, o le mea moni o vaʻa tetele ma laiti o le tino o loʻo faʻatusalia se liʻo tele o le toto. O le faʻaleagaina o le tino e matautia ona o le mea o le alualu i luma o maʻi o le maʻisuka e le faigofie ona taofi:

  • laiti mea leaga e tupu, pe a uma ona faʻaalia pusa atherosclerotic
  • o le maualuga o le vaivai o pa puipui ua faaitiitia, ma o le mea lea o le toto o le tafe o le toto ua faateleina ma ua faatuputeleina le malo,
  • o se taunuuga, o le le fiafia, o le a faateleina le mamanu vevela, o le paresthesia e faʻaopoopoina foi - latou te faʻatasi ma le lagona mu, faʻalavelave.

O le togafitiga faʻapitoa e aʻafia ai tamatamai vae ma tulaʻi i luga. I le malamalama ai ile mafuaʻaga o numera, seʻi o tatou iloa e uiga i togafitiga togafitiga.

Le faiga o le atinaʻeina o togafitiga

A paʻu le puipui, e leai se leo o vaa ma le masani masani o le mafai. O se taunuuga o lenei mea, o le taofia o le toto i le pito i luga. O le faiga o le atinaʻeina o le tulaga e amata i le faʻaitiitia o le vevela o le paʻu, ona avea ai lea ma pale, ona faʻavaivai ai lea. O le isi taunuuga o le numera o tamatamai vae o le a avea o se tulaga faaletonu i le faasalalauina atu o lagona tuga i le maʻisuka malosi ma le atiina ae o le neuropathy.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le isi laasaga o faʻalavelave faʻalavelave o le solia lea o le maualuga o le lagona o vae, o le faʻafuaseʻi o faʻalavelave e fesootaʻi ma le gaioiga. E le gata i lea, o le maʻisuka o le a faʻaalia ai le maʻi pipili, o le paʻu o le paʻu, o le tosoina ma le gangrene. I le tulaga lautele, afai e te le amataina le toe faʻaleleia o le aʻoga i le taimi, na o le pau lava le auala e alu ese ai o le toesea o le vae.

O le faagasologa o le suia o le kulukose i totonu o le toto ma le numera e fesootai foi ma le mea moni e faapea:

  1. aʻo faʻalavelave le faʻalavelave i le toto totoʻa, o le fua o le leai o se lagona o le a faateleina,
  2. ogaoga lamatia o manuʻa poʻo faʻaleagaga i fafo,
  3. ona o le pito maualalo pito i lalo e le mautonu, e le mafai e le maʻisuka ona gauai atu i nai manua laiti poʻo le sasaina,
  4. togafitiga o le mea mulimuli e matua fautuaina vave lava, ma le faaeteete ma i se taimi talafeagai.

I le maʻisuka malosi, o fausaga o le tino e maua ai le lelei o le toe faaleleia (faamalolo) faagasologa. O le mea lea, e oʻo lava i ni soliga laiti o le amiosaʻo o le paʻu o le tino e mafai ona faʻaleagaina i ni taimi e le o faʻamalolo ai le tui.

O faʻafitauli faigata

O le tele o taimi, o le faʻalavelaveina o pito i luga o le maʻisuka e maua ai ni faʻafitauli e mafai ona ese le eseʻese tulaga faigata. O nei mea e le o taimi uma e taua ai taunuuga, ae ua iloiloina e matua ogaoga. O le mea lea, faatasi ai ma le fausiaina o le angiopathy ma le neuropathy, o se ogaoga ogaoga o le tulaga ua faailoaina.
Afai i le taimi muamua o le a faʻaaogaina tamatamailima i pito i lalo, ona mulimuli ane ai lea o aʻafiaga ma vae i le maualuga o tulivae. I lenei laasaga, o le maʻisuka e masani lava ona faitio i le ogaoga o le le mautonu, ma o se taunuuga na ia liliu atu ai i se fomaʻi. Taunuʻuga e pei o le maʻisuka vae, faʻamaualuga o le faʻamaloloina o le alualu i luma (faʻamalolo vave o maʻi laiti, manaʻoga i le suppuration ma le mumū). O le lisi o faʻalavelave ma faʻafitauli matuia e faaopoopo i ai:

  • leona leaga,
  • le manaʻoga mo le tosoina o se vae,
  • ogaoga faʻalavelave mo isi totoga i totonu-e masani ona afaina i le toto.

Ona o aʻafiaga e sili atu nai lo ogaoga o le toʻatamaʻi, e matua fautuaina ai e tatau ona vave amataina le togafitiga talafeagai.

Togafitiga o numera i lima ma vae

Aʻo leʻi amataina le togafitiga mo le vaevaega o le vae i le maʻisuka, e manaʻomia se faʻamautinoaga atoa. E aofia ai le suʻeina ma le siakiina o le pulupulu i pito pito i lalo, mataʻituina le maualuga o le lagona. E taua foi le tuʻuina atu o le ultrasound o vaʻa o vae, ia auai i le iloiloga o ata o le neurological ma electroneuromyography. E mulimuli ane e mafai ona e amata vaevaega mo le maʻisuka.
O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalieina i le faʻaaogaina o le faʻaititia o le suka. E tāua le filifilia lelei o le vailaau o lea vailaau maʻoti ma faʻaitiitia ai le suka o le toto. I le togafitiga foi o togafitiga o le maʻisuka e tele sona sao i le faamautinoaina o faailo masani taua (toto toto, fua o le fatu, fua o le tino).
E fautuaina e togafiti le faʻalavelave i le taimi muamua ona o togafitiga faʻapitoa. E maua ai le tele o fuataga o mea e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto. Mo togafitiga lelei o le faʻalavelave o pito i lalo, e matua fautuaina lava:

  • Faʻaaoga sauniuniga ole vailaʻau B. O le miamini (B1) ma le pyridoxine (B6) e sili ona aoga.
  • Faʻaaogä tagata faʻamaonia, faʻapea foʻi ma i latou e faʻasaʻoina le toto i vae.
  • Faʻamaʻi aʻafi nerve ma le togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o massage faʻapitoa, o le faʻatinoga o taualumaga o le faʻaaogaina o siama e aoga i le fuafuaga ua tuʻuina atu.

E fautuaina ina ia togafiti le faʻalavelave lea e oʻo atu ai i ni faaletonu i le paʻu, manua ma le taʻavale faatasi ma le fesoasoani o mea faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. I le lisi ua tuʻuina atu, o tali ia o le antimicrobial composite (Furacilin).
Miramistin e mitamita i le lelei o le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 0.5% fofo o le Dimexidum i le novocaine e mafai ona faʻaaoga e faaosofia ai le faʻamālōlōina o faʻamaʻaloga ma tuʻimomomoia, faʻapea foʻi ma manua. A maeʻa le faʻamalolo, o le massage ma le hydrotherapy e sili ona fautuaina.
O fusi i totonu o le paʻu i luga o vae ma tamatamailima e le manaʻomia ai se gauai faʻaeteete. O le toe faʻaleleia o le gasegase mo microcoto i le maʻisuka ituaiga II i luga o vae e aofia ai foʻi le tele o fuataga e faʻaogaina ai le faʻasaoina o le toto ma le maualuga o le faʻamalosia o le namu.

  1. faaaoga injections po o sauniuniga ole vailaʻau o le vaega B,
  2. o le a matua lelei lava le faʻamaonia pe a faʻaaoga le cyancobalamin (vitamini B12), faʻapea foi le pyridoxine poo le thiamine,
  3. o le vailaau tuʻuina atu o vitamini e mafai ona faaopoopo i le faʻaaogaina o le retinol (vitamini A), e mafai foi ona faʻaogaina le novocaine.

O le numera i le maʻisuka e masani ona togafitia e tusa ai ma le algorithm tutusa. Ina ia faʻaitiitia le atinaʻeina o faʻafitauli, e matua fautuaina lava ia e faamasani ia oe lava i ni auala puipuia e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o vae.

Taofiaga

Mo le maʻisuka, e taua i se isi tagata ona tausi lelei ma mataʻituina o latou vae. E matua fautuaina oe ia e pulea lou maualuga o le kulukose toto ma aloese mai le faʻafuaseʻi poʻo le faateleina o lou toto. E taua le faʻatalanoa o se neuropathologist mo uluai faailoga o le neuropathy lautele. E tutusa lava le taua mo le maʻisuka:

Vaʻaia togafiti, manuʻa ma tuʻimomomo o vae. Lalaga solo seevae e sili ona faʻalelei, e aofia ai le faʻamalosi, pe a manaʻomia. I le lumanaʻi, o le mea lea o le a mafai ai ona aloese mai le faʻavaeina o le gafing, maceration ma le telefoni.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Faʻaitiitia mea faʻalavelave ma aʻafia tele, lea o le ai ai se aafiaga lelei i le tulaga lautele o pito i lalo.
O le isi mea e sili ona taua puipuia puipuiga e tatau ona mafaufauina o le puleaina o au lava meaai. E taua tele i le maʻisuka e faʻaitiitia ai lo latou faʻaaogaina o sugary, starchy, ma gacide constituents. E mafai ona e faʻatupulaʻia le tele o le suka i se vaega itiiti ma faʻapitoa i le tau o fua.
E fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma i latou e aofia ai le taua tele o le cholesterol. E leaga lenei mea, aua i le lumanaʻi e ono oʻo atu i le atherosclerosis. E le gata i lea, e fautuaina le maʻisuka e faʻaaoga vailaʻau ma minerale. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le puipuia o le le atoatoa o le vaitamini ma le solia o le masani masani o le faʻamalosi faʻamalosi. O le mea sili ona taua i lenei mataupu, o sauniuniga ia e aofia ai le zinc ma le magnesium.

Tuua Lau Faamatalaga