Maʻamaʻi faʻamaʻi

O le faʻamaʻi o le maʻisuka o se puao o tioata e atiaʻe pe a maua e le tagata maʻi le maʻisuka. E faʻaalia i le leaga o le vaai (seia oʻo i tauaso).

O le mafuaʻaga o togafitiga e mafai ona avea ma suiga i le matua i le metabolism o le masini mata.

Faamatalaga lautele

O le faʻamaʻi o le maʻisuka o se faʻalavelave tele o suiga o le pathological i le tioata lea e atiina ae i le talaaga o se maʻi gasegase o le gaʻo i gasegase e maua i le maʻisuka. E tusa ai ma fuainumera, o maʻi faʻafuaseʻi e tupu i le 16.8% o tagata gasegase e maua i le gasegase o le kulukose. I tagata e sili atu i le 40 tausaga, e mafai ona faʻaalia i le 80% o mataupu. I le aotelega o le fausiaina o pepa, o le maʻisuka e maua mai ai le 6%, o tausaga taʻitasi o loʻo i ai se tulaga e faʻalauteleina ai lenei faʻaaliga. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e faʻatasi ma le faaleagaina o tioata 37.8% sili atu nai lo le muamua. I fafine, o le faʻamaʻi e faaluaina ona maua e pei o alii.

O le taʻiala autu i le faʻamaʻi o le maʻisuka o le faateleina o le kulukose toto i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, o le ata o le faʻamaʻi e iloa ile tausaga laʻititi, e mafua mai i le hyperglycemia e le masani ai ile talaaga o le le atoatoa o le insulin. I le maʻisuka e le o le inisalini, o le fegalegaleaiga o siama e iai le hormoni ua faʻalavelaveina, o ia suiga e sili atu ona lelei i tagata gasegase o le vaitausaga ogatotonu.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga tuusao e faʻalagolago i le "aafiaga" o le maʻisuka. O le umi o le gasegase e maua i le maʻisuka, o le sili atu lea e ono mafai ai ona fausia ni opa. O se fesuiaiga taua mai i laupepa lolomi ituaiga o fualaau oona hypoglycemic i le inisalini mo le puleaina o le subcutaneous e mafai ona avea ma se faaosoosoga e mafua ai se faasologa o suiga le pulea. E tatau ona maitauina e lava le totogi talafeagai mo le gaosiga o gasegase o le gaʻo, o ia faʻafitauli e mafai ona alofia.

Ua faamaonia e faapea o le faateleina o le toto toto maualuga o le maualuga o le suka e fuafuaina i le fausaga o le malie malie. Faʻatasi ai ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka, o le auala gasegase o le glycolytic mo le avega o le dextrose ua faʻalavelaveina. E mafua ai ona liua i le sorbitol. Ole ava ole hexatomic e le mafai ona ulu mai i totonu o siama, lea e mafua ai le popole. Afai e sili atu i le faitauga o le kulukose le maualuga o faʻamaufaʻailoga mo se taimi umi, o le sorbitol e faʻapupula i le tioata, lea e mafua ai ona faʻaitiitia i lona manino.

Faatasi ai ma le tele o le faaputuputu o le acetone ma le dextrose i masini mata tioata, o le lagona o le puipuiga i le faateleina o le malamalama. O faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o le eleele e mafua ai le vavao i le lotoifale. O le siʻitia o le mamafa o siama e mafua ai le sili atu le faʻaleleia o le tino ma fesoasoani i le atinaʻeina o le edema. Metabolic acidosis e faʻaolaina ai le faʻagasologa o enzymes proteolytic e amataina ai le faʻasaina o le protein. O se vaega tāua i le pathogenesis e tuʻuina atu i le edema ma le faʻaleagaina o le faagasologa o vaʻaia. I lenei tulaga, o le tioata o gaʻo e matua faʻalavelaveina lava.

Faʻavasegaga

I le tikeri o le turbidity, o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka e masani lava ona vaevaeina i le muamua, le matua, matua ma luga atu. O le vaeluaga o ituaiga o loʻo taua foi o le "susu". E i ai tulaga faʻapitoa ma le lua (faigata). O suiga maua i le capsule mata ma le stroma o loʻo faʻavasegaina o ni faʻafitauli o le tino. E lua ituaiga o faʻamaʻi:

  • Faamaoni O le atinaʻeina o togafitiga e mafua ona o se tuusaʻo tuusaʻo o le metabolism. O le ituaiga moni e mafai ona matauina i se talavou. Faʻafitauli i faʻafitauli eseese e tupu i tagata pe a mavae le 60 tausaga ma se talaʻaga o le maʻisuka.
  • Senile. Faʻafouga o suiga o le tioata e tupu i tagata matutua matutua o loʻo i ai se talafaasolopito o le maʻisuka. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se vaʻaiga faʻalapotopotoga ma se uiga o le alualu vave i luma.

Faailoga o Cataract Diabetic

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi muamua o le maʻisuka, e le faʻavaivaia le galuega vaaia. E maua mai e tagata maʻi se faʻalautelega o le vaʻai pe a galulue i le vavalalata. E mafua lenei mea ona o le faʻasolosolo ma o se faailoga faʻapitoa o togafitiga. Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le gasegase, e faitioina e tagata gasegase foliga o "lago" po o "manatu" i luma oo latou mata, diplopia. O le gasegase ile malamalama e matauina. E i ai se lagona e vaʻaia mea faitino e vaʻaia e ala i se fuʻa samasama. A e tilotilo i le malamalama, maua mai nuanua nuanua.

Faatasi ai ma se foliga matua, o le vaaia lelei o le tino e faʻaitiitia i le malamalama malamalama. O tagata mamaʻi e leiloa se vaaiga mamao, lea e matua faʻamalosia ai aʻoaʻoga i avanoa. E masani lava, o aiga latou te maitauina se suiga i le lanu o le tamaititi maʻi. E mafua ona o se tioata tioata e mafai ona vaaia e ala i le lumen o le pupillary foramen, o lona lanu e avea ma paʻepaʻe sinasina. O le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e leʻo totogiina atoatoa mo le vaai i le vaai. E afaina uma mata, ae o le mamafa o faailoga i le itu taumatau ma le agavale e ese.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga le lelei o faʻamaʻi o le maʻisuka e le mafua ona o suiga faʻapitoa i le tioata e pei o maʻi le gasegase i le maʻisuka. O tagata maʻi e lamatia le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka i le macular edema. I faʻamalosi matutua, o le faʻamalosia o le laser e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le vaeluaina o le pito i lalo. E masani ona i ai le faʻaopoopoga o faʻafitauli o le inflammatory postoperative in the form of keratoconjunctivitis and endophthalmitis.

Faʻailoga

Iloiloga o se tagata maʻi e maua i le faʻamaʻi o le maʻisuka e tatau ona atoatoa. I le faʻaopoopoga i le pito i tua o mata, o loʻo faia se suʻega auʻiliʻili auiliili, talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le faʻaleagaina o le mata o le mata. Ia mautinoa e faia suʻega suʻega e pei o se suʻega toto mo le hemoglobin glycolated, suega o le faapaleni o le kulukose ma le faʻamoemoe o le suka. I le tele o mataupu, o faʻatalatalanoaga a le fomaʻi e aofia ai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga nei:

  • O le suʻesuʻega o galuega vaaia. Pe a taitaia ata vitio, o le faaitiitia o le ata vaaia i le mamao e iloa. A maeʻa le galuega i se mamao e 30-40 cm, e leai se faʻafitauli. E sui suiga o le Presbyopic ma le matua, i le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleleia i taimi pupuu i vaʻaiga mamao.
  • Suʻega a mata. I le taimi o le biomicroscopy, o ata o le opacities ma mata o loo vaaia i totonu o vaega papaʻu o pito i luma ma pito i lalo. E le masani ona faʻalauiloaina le malamalama, e mafai ona e iloa ni faaletonu laiti e maua i totonu o le stroma.
  • Retinoscopy O le alualu i luma o le faamai e mafua ai le fausia o se ituaiga o mea faafomaʻi faafomaʻi. E mafai ona toe suia le kopi o le tusitusi e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai le pule. E le gata i lea, o loʻo faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga o komepiuta.
  • Suesuega Faaputugatupe. Ophthalmoscopy o se faasologa masani i togafitiga faʻapitoa. O le suʻesuʻega e faia ina ia faʻateʻa ai le retinopathy o le maʻisuka ma le leaga o le nerve. I le tulaga o le tele o cataract, o le ophthalmoscopy e matua faigata lava ona o se faaitiitia o le manino o faasalalauga.
  • Suʻega faʻasalalauFaʻaauau o le mata (A-scan) e mafai ai ona e fuaina le tele o le mata o le mata (PZR) e iloa ai po o le a le mafuaaga e mafua ai le faʻalelei. I faʻamaʻi o le maʻisuka, o le PZR e masani lava, faʻamaʻi pipisi, e faʻalautele le tioata.

Togafitiga o le Cataract Treatment

I le faailoaina o uluaʻi suiga, o le sini o togafitiga o le ausia lea o le maualuga o le kulukose o le toto ma toe totogi mo le maʻisuka. O le masani ai o le gaʻo gaʻo e mafai ona maua i meaʻai, le faʻaaogaina o vailaʻau antihyperglycemic ma injections inisalini. O le taimi atofaina o togafitiga faʻasao e mafai ai ona aʻafia lelei le faʻalavelave o le atinaʻeina o cataract, e faʻamautinoa ai lona faʻavaeina poʻo le maeʻa atoa. I se tulaga matua, o le faʻamautuina o le maualuga o le suka o le toto e le itiiti ifo lona taua, ae peitai, e le mafai ona ausia se vaega o le toe faʻaleleia o le manino o le tioata i ni maʻi ogaoga.

I le puipuia o le alualu i luma o maʻi, o faʻamatalaga o riboflavin, faʻatoʻagogo ma le nicotinic o loʻo faʻamatalaina. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina, o fualaau faʻatau e maua mai i le cytochrome-C, o se tuufaatasiga o suauu ma vitamini, e faʻaaogaina. O le aoga o le faailoaina atu i togafitiga o gasegase e maua ai se vaega malosi, o se mea vailaau e puipuia ai le faʻamaʻiina o radiculfhydryl radicals o faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina lea e maua ai sela o le hexagonal, ua faamaonia.

O togafitiga togafitiga e aofia ai le aveesea o le tioata (ultrasound phacoemulsification) ma mulimuli ane i le faʻaaogaina o se tioata faʻaoga (IOL) i totonu o le paʻu. O le taotoga e faia i se gasegase mataga mataga. E fautuaina le aveeseina o pepa i le uluai laasaga pe afai o le latou auai e faigata ai ona faia le taotoga o le vitara poʻo le faʻamalosi faʻamalosi o le paʻu totonu i le retinopathy o le maʻisuka.

Forecast and Prevention

O le taunuuga e fuafuaina i le tulaga o le faʻasologa o le maʻisuka. I le tulaga o le togafitiga vave o le faʻamaʻi i le taimi o le uluaʻi maʻi, e mafai ona toe faʻafoʻi atoatoa. Faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga matutua, o galuega ua leiloloa e mafai ona toe faʻafoʻiina e ala i taotoga tuʻa. E leai se puipuiga faapitoa. O fua puipui puipuia e maua mai i le siakiina o le kulūsese o le toto, faʻaauau i se taumafataga faapitoa, ma se suʻega masani a se fomaʻi faʻataʻitaʻi e tasi i le tausaga faʻatasi ai ma le faʻamalosia o meaola biomicroscopy ma ophthalmoscopy.

Ituaiga ma mafuaʻaga

O le mata o se okeni faʻapitoa e fausia i le tele o fausaga taua, o le tasi o ia le tioata. Faatasi ai ma lona faanunununu, aemaise lava, o le faʻamaʻi o le maʻisuka, o le tino vaaia e faʻaitiitia, e oʻo atu i tauaso.

O le hyperglycemia faifai pea (maualuga o le kulukose maualuga) e faʻaosoina ai ituaiga e 2 o pepa faʻataʻitaʻi:

  • faʻasologa o le maʻisuka-e tupu ona o se suiga i le metabolism i mata ma ona microstructures. O tioata o le vaega o le tino o le mata o le insulin. Afai e tele naua le glucose e ulufale mai i mata i le toto, ona liua lea i le fructose, lea e maua mai ai siama e aunoa ma le faaaogaina o le inisalini (hormone pancreatic). O lenei gasegase e faʻaosofia ai le tuʻufaʻatasiga o le sorbitol, o le ava e ono-atopa (o se mea faʻapitoa o le liuaina o mea -ona). I le tulaga masani, o lona lafoaia toetoe lava a leai se afaina, ae o le hyperglycemia e mafua ai le faateleina o lona aofaiga. Ona o lenei vailaʻau siama, o le mamafa i totonu o sela e tulai mai, o gaioiga faʻasolosolo ma le microcirculation ua faʻalavelaveina, o se taunuuga, o le tioata ua mataga,
  • tausaga faʻapitoa-faʻapipiʻi-e tupu ona o le faʻafitauli o le microcirculation faasaga i le talaaga o le sclerosis vascular-related age. O lenei togafitiga e tupu foi i tagata soifua maloloina, ae o le maʻisuka e vave ona atiina ae.

Symptomatology

Faailoga o le gasegase tioata i tulaga eseese:

  • Muamua - o le microcirculation e naʻo totonu lava o le vaega o le faʻaaliga o le tioata o meaola, e le faʻaitiitia le faʻaaliga. E mafai ona maua ni suiga i se suʻesuʻega faʻafomaʻi,
  • immature - faʻafefe i le ogatotonu o le tioata. I lenei laasaga, ua uma ona iloa e le tagata maʻi se faʻaitiitia o le faʻaaliga,
  • matua - o le tioata e matua vevela lava, e avea ma le manogi poʻo le lanu. Manatu o le vaʻai - mai le 0.1 i le 0.2,
  • overripe - ua faʻamavae le fila, ma o le tagata gasegase ua leiloloa le vaai.

O lenei togafiti faʻamaʻi ma le maʻisuka aemaise lava i se amataga vave e faʻaalia mai e diplopia (faalua vaaiga), se veli i luma o mata, le le mafaia ona suʻeina faʻamatalaga laiti. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻafitauli o le lanu lanu, o aloiafi e aliali mai i mata.

I laʻasaga mulimuli o maʻi, o le faʻalauiloa o le maʻi e faʻaitiitia ai, o le leititi epithelium e faʻafefe, ma o ona filo e faʻamavaeina, e avea ma susu pe lanu. O le tagata maʻi e le iloa le eseesega o mea faitino, na o le lanu lanu.

Togafitiga metotia

E faigofie lava ona iloa se faʻasologa o le maʻisuka, o le mea taua o le vaʻai lea i se fomaʻi pe a oʻo mai uluaʻi faailoga. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻamaloloina e ala i taotoga. O fualaau e mafai ona faʻaitiitia ai le atinaʻeina o tusi.

O le Ultrasonic phacoemulsification o le auala sili lea ona lauiloa ma lelei e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, ua suia le tioata ua faʻafefeteina i se tioata faʻamalosi. E faia e le fomaʻi se mea itiiti (3 mm.) I luga o le mata, ua faʻaofiina se suʻe ultrasound i totonu o le potu pito i luma, lea e olopalaina ai le tioata matagi. Ona aveesea lea o ona vaega mai le mata.

O le fomaʻi e faʻapipiʻi se tioata faʻapipiʻi filifilia i le mea o loʻo ave ai tioata. O le maʻi e logoina le faʻaleleia i totonu o le 3 itula i le maea ai o taotoga. A mavae le 48 itula, toe faʻafoʻisia le faʻaleleia o le vaʻai.

I le faaopoopo atu i le faitau e uiga i faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka, atonu e te fiafia i le faitau e uiga i faʻataunuʻu faʻaupuipuia po o faʻailoga faigata.

Tatau Catabet

O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻaleagaina ona o le soliga o le metabolism gaʻo, ma senile (senile).

O faʻamaʻi pipisi e vaevaeina i le muamua, matua, matua, overripe. O le tikeri o le matua o le a fuafua ai le filifiliga o taotoga ma togafitiga. I totonu o le maʻisuka, o manatu e taua e vave ona tupu.

Taʻiala o le Maʻisuka Auau

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e 30% o tagata gasegase oe na ola i le maʻisuka mo le sili atu i le 10 tausaga ua i ai ni mea leaga. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi o le 30 tausaga, o le faʻateleina faʻaosooso e 90%. E maitauina e faʻapea, i fafine, o faʻataʻitaʻiga e faalua ona faaluaina i taimi uma pei o tane.

I tagata gasegase e sili atu ma le 40 tausaga o loʻo mafatia i le maʻisuka, o siama ua maua i le 80% o mataupu. O le lamatiaga o le tioata e oso i luga o le maʻisuka ua faateleina i le tele o tausaga, faapea foi ma le le lava o le puleaina o le kulukose ma le retinopathy o le maʻisuka.

Faiga mo le atinaʻeina o le maʻisuka

O le cataract i le maʻisuka e le tupu ona o le maualuga o le suka i masini mata tioata, aua o le mea lea e te manaʻomia se fasioti tagata e lima pasene le maualuga. Ae ui i lea, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o le aofaʻi o le tioata o le tioata ma le faʻaogaina o suga i le susu o le potu pito i luma o le mata.

O le faateleina o le maualuga o le suka i le susu o le potu pito i tua i le maʻisuka e le afaina, e mafua ai le fesuiaiga o le auala glycolytic o le osofaʻi ma le suiga i le sorbitol. O le liua o le kulukose i le sorbitol e mafua ai le galactose cataracts, ona o meaola o meaola mo le sorbitol e le maluelue. O le faaputuputuina o le sorbitol i le tioata e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi moni o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le endocrine, e mafai foʻi ona faʻaleagaina le faʻamaʻi faʻamaʻiina o filo. Ole maualuga o le kulukose e mafua ai le faaitiitia o le gaogao o le siaki mata, o le solia o le metabolism ma le suavai. O se taunuuga o lenei mea, o metabolic processes ma le taamilosaga ile tioata ua afaina, lea e mafua ai le timu. I le maʻisuka, o le edema ma le degeneration o le epithelium o le ciliary process ua lauiloa foi, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le lelei o meaʻai o le tioata.

O le mafuaʻaga e mafai foi ona avea ma faʻamaʻi o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le eletise, ua faʻaaogaina ai enzymes proteolytic, lea e mafai ona faʻamalosia ai le vavao.O le maʻisuka e afaina ai foi le faamamaina o le tioata, talu ai ona o le faaitiitia o le mamafa o le mamafa o le tino.

O loʻo i ai se manatu faʻapitoa i le vailaʻau o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka. E faʻavae i luga o le mea moni o le sili atu o suka ma le acetone i le tioata e faʻalauteleina ai le lagona o aʻafiaga i le malamalama, lea e mafua ai ona latou feemo. E leʻo malamalama atoatoa le faʻamaʻi o le maʻisuka, ae o nei mea taʻitasi e iai sona aafiaga.

O le ata o le faʻasologa o le maʻisuka

I luga ole laulau, faʻafefete ma faʻafefeteina le lanu papaʻe. E mafai ona faʻaogaina vaʻavaʻavaʻavae i lalo ma loloto i totonu o le paʻu. E le gata i lea, o galu vai o loʻo i totonu o le paʻu. O nisi taimi o le faʻasologa o le maʻisuka ua i ai uma faailoga o se mea e masani ai le faigata: lanu lanu, vavaoles, faʻafefeteina o cortex i le ogatotonu o le tioata.

Afai o le metabolism o le carbohydrate e faʻapitoa i le taimi, o le uluai faʻasologa o le maʻisuka e mou atu i le 2 vaiaso. A aunoa ma se togafitiga, o loʻo i ai i le lumanaʻi mea leaga o le paʻu o le lauulu, o le a faʻafuaseʻi lava ona matala le tioata.

O le faasologa o le maʻisuka i le maʻisuka e atiina ae i se talavou, e afaina uma ai mata ma vave ona matua. Faʻalavelave faʻamalositete a Brown ma se suiga taua i le feteenaʻi i le myopia e masani lava ona maua, e ui lava e taatele faʻasalaga, faʻasalalau, ma pito i lalo.

Suiga i le tioata o le maʻisuka e masani ona tuʻufaʻatasia ma le oona o le iris. I le tele o tagata gasegase, e maitauina foi le le atoatoa o le microcirculation.

Faʻatau togafitiga

Afai o le maualuga o le suka e masani ona faʻatulagaina i taimi talafeagai, e mafai e le gata ona tuai le atinaʻeina o tusitusiga, ae ia maua ai foi le resitalaina o le turbidity. I le i ai o le faʻalavelave tele, malamalama ma le tuai i le atiaʻeina o le faʻamaʻi e ono le mafai.

O le togafitiga mo le vave ona atiina ae o siama o le maʻisuka ma le faaletonu o le metabolism o gaʻo, e aofia ai i mea taumafa, faʻafofoga tautala poʻo inisua insulin. I tagata gasegase i le kenera, oeo loʻo mafatia i se mea itiiti i le vaʻai ma le myopia, ua lava lea e totogi ai le maʻisuka ma e masani ona faʻapupula mata mata. O se paluga sili ona lauiloa o riboflavin (0.002 g), o le acorine acorbic (0.02 g) ma le nicotinic acid (0.003 g) i le 10 ml o vai faʻafefe.

Cataract Drops:

  1. Vita-Yodurol. O se vailaʻau faʻamaʻi ma vitamini ma suauu inu, lea ua faʻataʻitaʻiina mo mea faanatura ma vailaʻau. E faʻavae i luga o le calcium chloride dihydrate, magnesium chloride hexahydrate, acidic nicotinic ma le adenosine. O loʻo faʻaleleia e le chloride ia meaʻai o le tioata, aʻo gaʻo ma le adenosine e faʻasaʻo ai le metabolism.
  2. E masani lava Katahrom. Fualaʻau i le cytochrome C, adenosine ma le nicotinamide. Ona o lenei tuufaatasiga, o le vailaau oona ei ai lona aafiaga o le antioxidant ma le paleni o taumafa. I le faaopoopo atu i faʻataʻitaʻiga, E tele taimi e aoga ai Katahrom mo ni mea e le o ni faʻamatalaga ma e leai ni faʻalavelave i le pito i luma o le mata.
  3. Quinax. O vaega eletise o le vailaau faʻasaina e puipuia ai le faʻamaina o faʻamalolo saoloto. O le elemene aoga o le sodium azapentacene polysulfonate. E taofia ai aʻafiaga le lelei ile puipuiga o le tioata ma faʻalauteleina ai le enzymes proteolytic o le vai inu.

I taimi mulimuli ane o faʻasalaga, e le aoga le togafitiga faʻasolosolo. I le tulaga o faaletonu vaaia, e fautuaina togafitiga e tusa lava po o le a le maualuga o le matua o le opacities.

Tausiga togafitiga

O le faʻamalosiina ma le faʻapipiʻiina o tioata faʻaogaina o le gaioiga lea o filifiliga mo faʻamaʻi o le maʻisuka. O se tioata faʻalavelave e taua o se tioata faʻaoga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona toe faʻasaʻo faʻasesega sese (myopia, hyperopia, astigmatism).

O tulaga sili ona lelei mo taotoga o se faʻataʻitaʻiga muamua poʻo le vave, pe a faʻamalosagaina mai le tupe. O tulaga matua ma luga o mea e manaomia e manaʻomia ai le faateleina o le malosiaga o le ultrasound, i le faasologa, o le mamafa tele i luga o mata. I le maʻisuka, o mata mata ma vaʻa toto e matua vaivai lava, o lea o le faateleina o le avega e le manaʻomia. E le gata i lea, faatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga matua, o le mataʻitusi o le tioata e sili atu ona vevela ma ua faʻavaivaia liga o le zinc. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gau o le capsule i le taimi o taotoga ma faʻamalosia ai le faʻapipiʻiina o se tioata.

Suʻega faʻapitoa

Aʻo leʻi faia le taotoga, e tatau i le tagata gasegase ona maua mai le faʻatagaga a le fomai, fomai nifo ma le otolaryngologist. Ole vavalalata ile vaʻaia o le HIV ma le hepatitis, siakiina toto ma mafai ona faia se electrocardiogram. Aʻo leʻi aveeseina le faʻataʻaloga, e tatau ona e mauaina le faʻatagaga a le endocrinologist.

O le taotoga e le o faia i le toilalo matuia, e tusa lava pe i ai se tulaga lamatia o le tauaso. O le faʻasaʻoina o tamaʻitaʻi o le a avea ma faʻasologa o tioata ma le faʻalauteleina o le vitoretini faʻatasi ma le faʻaogaina o le iris.

I le taimi o le biomicroscopy, e tatau i le fomai ona gauai atu i le iris, talu ai e atagia ai le tulaga o le vascular system of eyes. Neovascularization o le iris atonu o se faailoga o le retinopathy o le maʻisuka.

E mafai ona faʻalavelave le gasegase o le gasegase. Nai lo lena, o le ultrasound B scan o loʻo faʻaalia lea e faʻaalia ai foliga o le mata. O le faʻamalamalamaina o le eletise e faʻaalia ai le hemophthalmus, le faʻataʻapeʻapeʻaina, faʻalauteleina ma faʻafitauli o le vitorel.

Sauniuniga mo taotoga

I totonu o le lua aso ao le i faia le taotoga, e fautuaina e totoina Tobrex, Phloxal poʻo Oftaquix 4 taimi i le aso. I le taimi lava aʻo leʻi faia le taotoga, ua totoina le antibiotic i le 5 taimi i le itula.

I le aso o le taotoga, o le maualuga o le glycemia e le tatau ona sili atu i le 9 mmol / L. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, e le 'ai le tagata maʻi i le taeao po o le tuiina o le inisalini. A maeʻa le taotoga, e le sili atu le maualuga o le inisalini, e le o faia. I le 13 ma le 16 itula, o le maualuga o le kulukose, ua tuʻuina atu le meaʻai ma tuʻuina atu i le masani masani.

I le ituaiga II, o faʻailoga foi ua faalēaogāina. Afai o le kulukose pe a uma le taotoga e sili atu i le masani, o le tagata gasegase e vave ona faʻatagaina e 'ai. Pe a faʻatuputeleina le kulūkose, e tolopo le uluai falaologa seia oʻo i le afiafi, ma toe foʻi mai le maʻisuka i le masani ma togafitiga i le aso e sosoo ai.

I le taimi o le taotoga ma se taimi mulimuli ane, e maualuga le maualuga o le suka i le 20-30%. O le mea lea, i tagata gasegase, o le maualuga o le suka o le a mataituina i le 4-6 itula mo aso e lua pe a maeʻa.

Faʻavae o le faʻamalosi i le maʻisuka

O togafitiga aupito sili mo le faʻamaʻi o le maʻisuka o le faʻamalosia o le faʻamalosia o le maʻisuka faʻatasi ma le faʻaaogaina o mataʻitusi faʻavalaʻau faʻapitoa. E tatau ona manatuaina i le maʻisuka, o le lautele o le tamaititi e laʻititi ma e sili atu ona faigata le ausia o mea faigaluega.

Talu ai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai ni vaʻa maualalo ma le mimitila vaivai o le pene, o le aveeseina o le tioata e faia e ala i se pupuʻu i lona vaega ole vaʻa. O le puncture e naʻo le 2-3.2 mm ma e le manaʻomia ai le togafiti, lea e taua foi mo le maʻisuka. O le aveeseina o le suture e afaina ai le epithelium, lea e mafua mai i le talaaga o se faʻafitauli faʻavaivaia i le maʻisuka ua afaina i le keratitis viral ma siama.

Afai e mulimuli ane togafitiga laser e fautuaina i le tagata gasegase, e tatau ona faʻaaoga mata tioata ma se lautele lautele o le vaega faitalia. E tatau i le fomaʻi ona faʻaaogaina lelei meafaifaʻatasiga, ona o le lamatiaga o le levacularization o le iris ma le toto i totonu o le potu pito i luma o le mata ua faateleina.

O le faʻamalosiaga o le faʻamalosi e mafai ai e oe ona faatumauina le leo o le polo, lea e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli faʻafitauli. Faatasi ai ma se mea tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia, o le faʻamalosia muamua o loʻo faia muamua, ona faia lea o se vitrectomy ma le faʻaofiina o le silica poʻo le kesi. O le tioata faʻaogaina e le faʻalavelave i le suʻesuʻega o le tupe i le taimi o le vitrigomy ma le photocoagulation.

Faʻaiʻuga faʻapitoa

O maʻi gasegase e manaʻomia le tele o le faʻalogo i laʻasaga uma o togafitiga ma e oʻo lava i le taimi o faʻasologa. E mafai ona tali atu se mea e le afaina i le 4-7 aso pe a uma le taoto, e manaʻomia ai le falemaʻi maʻi o le maʻi. A maeʻa togafitiga faʻapitoa, ona mafai lea ona atiaʻe le postophthalmitis.

Macular edema pe a maeʻa le faʻamalosia o se mea e seasea ona tupu. Ae ui i lea, o nisi o suʻesuʻega o loʻo faaalia ai i tagata e maua i le maʻisuka pe a uma le taotoga, e mafai ona faateleina le mafiafia o le masima e 20 micron. I le avea ai o se tulafono, e maeʻa le edema i le faaiuga o le vaiaso muamua, ma naʻo nisi o faʻalavelave ua i ai se foliga malosi ma a maeʻa le 3 masina ona atiaʻe i totonu o le edema atoa.

Tesema mo le maʻisuka lua

O le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina IOL ua faʻaitiitia ai le taimi o faʻasalaga lua. O le mafuaʻaga autu o lenei faʻalavelave o le le lava lea o le faʻamamaina o le kapeta mai lela o le tioata, lea e toe faʻafouina mulimuli ane ma toe faʻaleagaina. O le mamanu o le IOL fou e taofia ai le tuputupu ae o sela elemene i totonu o le uati tioata.

E maitauina e faʻapea, i tagata e maua i le maʻisuka, o le epithelium lenses e faʻaititia le itiiti ifo, o lona lua o mea faʻasalalau e matauina e lua taimi e itiiti ifo nai lo tagata soifua maloloina. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le retinopathy o le maʻisuka, e 5% sili atu le faʻailoaina o le faapipiiina o le capsule mulimuli. I le averesi, o faʻasalaga lona lua i tagata mamai e maua i le maʻisuka e tupu i le 2.5-5% o mataupu.

O faʻataʻitaʻiga ma le maʻisuka e tupu tele pea, ae o togafitiga faʻaonapōnei e togafitia ai. I le aso, toetoe lava o maʻisuka uma e mafai ona toe maua se vaaiga lelei e aunoa ma ni aʻafiaga.

Tuua Lau Faamatalaga