Vailaʻau mo maʻisuka: meaʻai mo kapisi ma faʻi, apple ma curd pie

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea a latou meaʻai. O mea taumafa o ia tagata e tatau ona maualalo i le gaʻo ma le leai o suka. Ae pe o lona uiga o le taoina o ia mea ua faasaina atoatoa? O le mea moni, e i ai le tele o paʻu mo le maʻisuka lea e faigofie ona fai i le fale. O a nei fua?

Muamua lava, e tatau ona e faʻatinoina le filifilia o mea e fai mo le faia o le paluga. O meaʻai e le faʻamaonia e pei o nati, uʻau, vine, cheese cheese, apples and so on are ideal as fillings.

Fua o taumafa masani

Muamua, e taua le faia o se pai talafeagai mo le maʻisuka. O i latou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona aloese mai le faia e le aunoa, aua e masani ona tele naua mea e gaosia ai gaʻo - o le falaoamata paepae ma le suka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pastry vavalalata e aofia ai le 19-20 kalama o gaʻo meaʻai i le paʻu, e le o le faitauina o soʻo se faʻaopoopoga faaopoopo. I isi ituaiga o tao, e mafai ona eseese lenei faailoga, amata mai le 10 kalama i le fasipepa ma luga. E le gata i lea, o lea paluga e masani lava ona i ai ni nai paʻu pe leai foi, lea e le faʻaitiitia ai le tele o gaʻo vailaʻau mama, pe afai ei ai.

E le gata i lea, e tatau ona e matua faʻaeteete pe a filifilia le faʻatumu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pastries e tumu i apricots ma vine mamago e mafai ona faʻaleleia atili ai lou suka toto.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o pies mo maʻisuka e mafai ona gafatia. O le tulafono autu o ia fua o fualaau o le ole aofaiga o carbohydrate leaga e tatau ona sili atu nai lo le 9 kalama i le tautua.

Faʻatau se faʻavae laititi i lalo o le kapiti

O lenei fua o le maʻisuka talo e faʻaaogaina ai se tuufaatasiga o le falaoamata maualalo-carb: popo ma le almond. O lona uiga o lea ituaiga paluga o le a leai foʻi se faʻaogaina. Afai o loʻo e afaina i ni kulupu, e mafai ona e faʻamalositino nai lo oe. Ae ui i lea, o le taunuuga atonu e le o le manaia ma le le mautonu.

E taua le kukaina o le paluga saʻo. E mafai ona faʻaaoga uma mo le tasi oloa tele, ma mo nisi vaega. O le pito i lalo o le keke e sili ona lelei i luga o le pepa palapala. I le auala, e mafai ona e teuina lenei keke i totonu o le pusaaisa ona faʻaaoga lea mo le faia o meaʻai e aunoa ma le taoina.

O le sugar sili ona sili ona fiafia e suitulaga i le paluga o le Stevia liquid extract. O isi filifiliga lelei e aofia ai tagatose, erythritol, xylitol, poʻo se faʻafefiloi o ia. Pau mea e te manaʻomia o mea nei:

  • falaoamata almond - e tusa ma le tasi ipu tioata,
  • falaoamata o le niu - e tusa ma le afa ipu tioata,
  • 4 fua
  • se kuata o ipu olive (pe tusa o le 4 sipuni)
  • kuata tsp masima
  • 10-15 drops o le stevia faamalosi suavai (sili atu pe afai e te manaʻo ai),
  • falaoa (tao) pepa.

E faapefea ona faia lenei mea?

Vaʻai le ogaumu i le 175 ° C. Tuu mea uma i totonu o le pesini o le meaʻai (faʻaaogaina o le elemene elemene) ma faʻafefiloi mo le tasi i le lua minute e faʻaopoopo mea uma. Pe a faʻapipiʻi uma vaega, o le a pei o se faʻafefiloi vai. Ae pei o le falaoamata e pipiʻi ai le vai, e puna, ma amata ona paʻu lemu le paluga. Afai e pipii le paluga i puipui o le ipu, aveese le tapuni ma faʻaoga se vaʻa e vavae ese ai. A uma loa ona fefiloi mea uma, e tatau ona e maua se paluga mafiafia.

Laina se ipu tao tao ma le lautele o le 26 cm i le pepa paʻu pepa. Aveese le paluga paluga mai le pesini o le gaosi meaai ma tuu i totonu o le ipu saunia. Faʻamuʻu ou lima i le vai ina ia latou le pipii i le paluga, ona faʻasalalauina lea o lou alofilima ma tamatamailima i le pito i lalo o le paʻu ma luga o le pito. O se mea faigata tele lenei mea, o lea ia na o lou faʻaalu o lou taimi ma tufatufa atu le paluga. Afai e te mautinoa o le pito i lalo e lamolemole lelei, faʻaaoga se vaitusi e fai ai ni nai pusa i luga o le fogaeleele.

Tuu le moa i totonu o le ogaumu i le ogatotonu ole 25 minute. O le a saunia le oloa pe a oʻo i ona pito le auro. Aveese mai le ogaumu ma faʻasaʻo muamua aʻo leʻi aveese le pepa palapala. O lea e te maua ai se mea e fai i luga o le maʻisuka.

O lenei mea faigaluega e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le 7 aso, o lea e mafai ai ona e faia muamua ma vaovao. E le gata i lea, e mafai ona tuu i totonu o le pusaaisa mo le tolu masina. E te le manaʻomia foʻi ona e faʻaaogaina. Faʻatasi le faʻapipiʻi ma tuʻu ile ogaumu i le taimi tatau.

Afai e te fuafua e faʻaaoga se faʻatumuga e manaʻomia ai se vevela vevela umi, faʻaitiitia le taimi e tao ai le base i le sefulu minute. Ona, pe a tatau ai, e mafai ona e toe tunu mo le isi tolusefulu minute.

Low GI Pie Products


Mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, e taua le pipii i meaʻai ma maualalo le GI. O lenei mea o le a puipuia ai le maʻi mai le faateleina o le toto toto.

O le manatu o le GI o lona uiga o se faailoga numera o le faatosinaga o se oloa taumafa i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona faaaogaina.

O lalo ifo o le GI, o le itiiti ifo o kalori ma le falaoa i totonu o meaai. Mai lea taimi i lea taimi, o le maʻisuka ua faatagaina e aofia ai meaai i se averesi i le taumafataga, ae o le tuusaunoaga nai lo le tulafono.

O lea la, e tolu vaega o le GI:

  • e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  • e oo atu i le 70 iunite - ala,
  • mai le 70 iunite ma luga - maualuga, mafai ona mafua ai le hyperglycemia.

O meaʻai o loʻo i ai i totonu o fualaʻau ma fua, faʻapea foʻi ma meaʻai ma meaʻai susu. E ui lava o loʻo i ai le tele o nei mea. O le mea lea, mai susu ma susu susu o mea nei e faʻasaina:

  1. kulimi mumu
  2. pata
  3. aisa kulimi
  4. kulimi ma se gaʻo oona e silia ma le 20%,
  5. tagata lautele.

Ina ia faia se kulū suka e leai se suka, e tatau ona e faʻaaogaina na o le raiu po o le oatmeal. Ole aofaʻi o fuamoa e iai foʻi tapulaa - e le silia ma le tasi, o isi e suia i le polotini. O meaʻai e suamalie i le suamalie poʻo le meli (linden, acacia, chestnut).

O paluga kuka kuka kuka e mafai ona faʻamaʻi ma faʻaaoga pe'ā manaʻomia.

Meaʻai manu


O fualaau kulimi mo ituaiga pies e talafeagai foi mo le faia o pies. Afai e suamalie i se suauu, ona mafai lea ona e faaaogaina fualaau aina po o le siʻiisi nai lo le fafagaina o manu.

O fua o loʻo i lalo e aofia ai aano o manu. Ole malosi ole malosi ole maʻisuka, e pei ona saunia ma le faʻaopoopoga o gaʻo ma paʻu. E mafai ona e faia ni aano o manu mai le susu po o le pipi.

Pe a togi le paluga, e tatau ona vela le falaoamata, o lea o le keke o le a sili atu ona afu ma vaivai. E tatau ona filifilia Margarine i mea aupito sili ona maualalo gaʻo ina ia faʻaititia ai le kalori mea o lenei tao.

Meaʻai mo le paluga:

  • falaoamata rye - 400 glama,
  • falaoamata o saito - 100 kalama,
  • vai faamama - 200 ml,
  • tasi fuamoa
  • fuafasi - 1 sipuni,
  • masima - luga o le pito o se naifi,
  • lefete - 15 kalama,
  • margarine - 60 kalama.

  1. paʻu paepae - 400 kalama,
  2. moa moa - 200 kalama,
  3. moa fualaʻau - 1 sipuni,
  4. aniani - 1 fasi pepa.
  5. meaʻai lanu moana, masima e tofo ai.

Muamua, e tatau ona faʻafefiloi le fefete ma se suamalie ma le 50 ml o le vai mafanafana, ia e alu e vevela. A uma ona sasaa atu i totonu o le vai mafanafana, faaopoopo le margarine malu ma fuamoa, faʻafefiloi mea uma. Ina ia faʻalauiloa le falaoamata, e tatau ona lelei le paluga. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 60 minute. Ona tapuni lea o le paluga tasi ma alu ese atu mo le isi afa itula.

Fafatiina o aano o manu i totonu o se fagu ma le aniani gaʻo ma le fuālaʻau manogi mo le 10 minute, masima ma le pepa. Faʻasalaina lelei le kapisi ma faʻafefiloi ma ni aano o manu, fulu seʻia faʻamalie. Faataga le faatumuina i le malulu.

Vaevae le paluga i ni vaega se lua, e tatau ona tele (mo le pito i lalo o le keke), o le vaega lua o le a alu e teuteu le keke. Uu le fomu ma le suauu manogi, taoto le tele o paluga, muamua taʻavale i luga ma se pine olo, ma tuʻu le faʻatumu. Lili le vaega lona lua o le paluga ma tipi i ni lipine uumi. Faʻasusu le keke faatasi ma i latou, o le vaega muamua o le paluga o loʻo faʻatautu i luga, ma le lua i luga.

Faʻafei meaʻai manu i le 180 ° C mo le afa itula.

Pusi suamalie


'O le kulimi faʻamaʻavaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea o se mea aoga aoga, talu ai o lenei fua, faʻaaoga mo le faʻatumu, o loʻo i ai se tele o vitamini. E saunia le tao i le ogaumu, ae afai e manaʻo ai, e mafai foi ona kuka i le kuka taofi e ala i le filifilia o le ala talafeagai ma se taimi mo le 60 minute.

O le paluga mo se ituaiga paila e faʻamalulu pe a faʻavasegaina ao lei togi le falaoamata. O keke e kuka ai keke e aofia ai le oatmeal, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa pe faia faʻatasi. Mo le faia o lenei mea, o laʻau po o laʻau o loʻo faʻasaina i totonu o se mea e faʻaleleia ai le suavai poʻo le kofe i se tulaga paʻu.

O keke lanu moana e faia mai mea nei:

  • tasi fuamoa ma lua protein,
  • mea suamalie (fructose) - 2 sipuni tele,
  • taofi paʻu - 1 sipuni,
  • meaʻai maualalo-gaʻo - 100 ml,
  • falaoamata oatele - 450 kalama,
  • margarine e leai se suasite - 80 kalama,
  • lanu moana - 300 kalama,
  • o le masima o loo i luga o le pito o se naifi.

Faʻafesoʻotaʻi le fuamoa ma le protein ma se mea suamalie ma taia seʻia oʻo i le fulufulu fofo, sasaa i totonu o le paʻu tao ma le masima. A maeʻa ona faaopoopo atu lefirfir ma le margarine mūmū. Faʻaaoga le falaoamata siffa ma faʻafeu le paluga i se mea tutusa tutusa.

Faʻasuala vine, e tatau ona e faia lenei mea - ia latou liusua ma ia fufuluina i le tasi sipuni tele o le oatmeal. Faʻaofi le faʻatumu i le paluga. Faʻaliliuina le paluga i totonu o se meaʻai muamua na kukaina ma le suauu manogi ma fufuluina i le falaoamata. 'Ai i le 200 ° C mo le 20 minute.

E le tatau ona e fefe e faʻaaoga le meli ae le o le suka i le kuka, aua i nisi o ituaiga, o lona glycemic Index e na o le 50 iunite e oʻo atu i ai. E fautuaina e filifili se oloa o le beekeeping o ituaiga eseese - acacia, linden ma chestnut. Ua faʻasaina le meli.

O le faʻatauga lona lua o le keke o le paila pie, lea o le a avea ma taeao muamua o le taeao mo le maʻisuka. O le a manaʻomia:

  1. tolu apu ala
  2. 100 kalama o le keke po o le oatmeal,
  3. lua punetini o le meli (linden, acacia poʻo le chestnut),
  4. 150 kalama o kisi falaoʻo maualalo,
  5. 150 ml o le kefir,
  6. tasi fuamoa ma tasi le protein,
  7. 50 kalama o le margarine,
  8. afamona i luga o le pito o se naifi.

I totonu o se mea tao falaoa, falai apu i fasi pepa ma le meli i luga o le margarine mo le 3-5 minute. Liligi fualaau aina ma paluga. Ina ia saunia, patipati le fuamoa, protein ma le suauu seia oʻo i se foam forms. Liligi lefirini i totonu o le kulumu fuamoa, faʻapipiʻi le kusi falaoamata ma le falaoamata ua vane. Tipiʻu seʻia oʻo i se lamolemole, e aunoa ma ni pulumu. Pipi le keke i le 180 ° C mo le 25 minute.

O le taoina e pei o se faʻi faʻi e le fautuaina mo le maʻisuka, aua o lenei fua e maualuga lona GI.

Taiala o mea taumafa

O oloa mo le maʻisuka e tatau ona i ai i le GI e oo i le 50 iunite e aofia ai. Ae e le na o le pau lea o le tulafono e fesoasoani e pulea le suka suka. E iai foi mataupu faavae mo le maʻisuka lea e tatau ona e usitaia.

O mea taua nei:

  • meaʻai paleni
  • 5 i le 6 taumafataga
  • e faasaina le fiaai ma le vevela,
  • o meaai uma ua saunia ma le itiiti ifo o le suauʻu manogi,
  • o se taumafataga lona lua i le itiiti ifo ma le lua itula ao lei momoe,
  • fualaau suamalie e faʻasaina, e tusa lava pe maua mai i fua maualalo o le GI,
  • o meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau faisua, pata ma meaola.

O le tausisia uma o mataupu faavae o mea taumafa, o le maʻisuka e faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia ma laveai ai o ia mai le le talafeagai o le tuiina o le inisalini.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai meaʻai mo keke e leai ni suka ma le apu ma le moli.

Apple pai

O lenei paipu apu mo le maʻisuka e mo tagata uma e puleaina lou kulukose toto. O se fofo lelei foi mo i latou o loʻo sailia se mea suamalie e leai se calorie ma mea uma e faʻaogaina. O lenei keke e na o se mea sili ma e manaia lelei. I le iloiloina e le iloiloga, e le mafai ona fuafua e faia e aunoa ma le maʻene masani mo le toatele. E oʻo lava i le kulimi kulimi na tunu ma le stevia e matua manaia lava lona tofo ma foliga vaaia.

E le gata i lea, o le stevia e leai ni mea faʻaogaina o faʻasao poʻo ni meaʻai i totonu. E le oi ai ni calories, e le oi ai se faʻamatalaga manino ma e saogalemu atoatoa mo tagata e maua i le maʻisuka.

Ina ia faia se paipu apu mo le maʻisuka, o le ae manaomia se tasi pe lua fesoasoani o le paluga matagogo ua saunia e tusa ai ma faatonuga o loʻo i luga:

  • 8 apu, fufulu ma tipi i fasi pepa,
  • tasi ma le afa Art. punetipi pununi vanilla
  • 4 l Art. pata e leʻi matala,
  • 6 drops o stevia faamalosi suavai,
  • 1 lita Art. falaoamata
  • 2 l e aofia ai lenamon.

E faʻafefea ona kuka lenei apu apu?

Salu le pata i totonu o le apa. Faʻaopopo sau vanilla, falaoamata ma le afamoni ma faʻafefiloi lelei. Tuu fasi fasi apu i le mea e tasi, ia lelei lelei ina ia ufitia i le paluga o pata ma vanilla. Liligi le vailaʻau o le stevia i luga o le paluga. Toe oso, faaopoopo sina vai ma kuka ai apu i luga o le vevela vevela mo le lima minute. Aveese le apa mai le vevela.

Tuu le vaega muamua o paluga i le pito i lalo o le tao tao. Faasolo i lalo ma pito. Afai o loʻo e faʻaaogaina se faʻavae muamua, e mafai ona e lafoaʻia lenei laasaga. Tuu le masini i totonu. Filifili pe e te manaʻo e faʻaopopo se vaega lona lua o le paluga pe o le a e taoina se keke falaoa 'aina mo le maʻisuka.

Afai e te manaʻo ai, tuʻu se isi faʻalaʻau o le paluga i luga. Faʻasolo pito e faamau ai le faʻatumu i totonu o le oloa. Ia mautinoa ia fai ni nai tipi i le pito i luga ina ia mautinoa le lele atu o le ea i le faʻatumu, faʻapea foi le gaosiga o le gala i le taimi o kuka.

Ina ia teuteuina le keke, e mafai ona e faia mea nei. Faʻasala le vaega lona lua o le paluga i se mea lamolemole. Faʻasaʻo mo se taimi i totonu o le faleisaisa saʻo i luga o se pepa tao tao poʻo se pepa pepa pepa e faʻaaoga ai le faʻamamaina ma le pipii. Ona faʻaaogaina lea o ni kuki, tipi ese ia foliga ma tuʻu i luga o le faʻatumu. O le mea lea latou te ola lelei ma aua nei paʻu'ū, faʻamamaina i latou i le vai i luga o le tangent side. O latou pito e tatau ona paʻi le tasi i le isi. O le isi filifiliga lelei o le tipiina lea o le paluga i ni fasi pepa ma faʻapipiʻi i le foliga o se kulini.

Ufiufi pito o le keke i le afifi ina ia latou le mu. Tuu le oloa i totonu o le ogaumu. E sili lava le tao i le vevela o le 200 tikeri mo le 25 minute. O le aofaʻi o le taimi e mafai ona fesuisuiaʻi e faʻalagolago i le tulaga o lau ogaumu. O le sauniuni muamua o apu, o loʻo faailoa mai i le laasaga talu ai, e mafai ai ona e tunu le oloa i se taimi itiiti, talu ai o le fua o le a faamaluluina.

Aveese le keke mai le ogaumu pe a sauni. Faataga le oloa e malulu uma, tipi i ni fasi pepa ma tuʻu le kulimi kulimi ma kuka i le pito i luga.

Palukin pai

O se fua lelei lelei lenei mo le maʻisuka ituaiga 2. O le tumu o le kulimi, faʻamalieina i le stevia, e matua vaivai. E mafai ona e faʻaaogaina se oloa faapena mo na o le lauti, faʻapea foʻi ma le ofoina atu i le laulau fiafia. E mafai ona e faʻaaoga lenei fua mo i latou oe, po o le a lava le mafuaaga, aloese mai le faʻaaogaina o le suka. Ina ia saunia lenei meaʻai, o le ae manaʻomia mea nei:

  • 4 fuamoa tetele
  • 840 kalama o le pumpkin puree,
  • afa afa o le stevia granular,
  • 2 l e aofia ai le sukanamon
  • afa lita e aofia ai le cardamom eleele,
  • se kuata o le l lm eleele nutmeg,
  • tasi le lita e aofia ai le masima i le sami
  • se ipu malamalama susu
  • ni nai afa o paina mo teuteuga,
  • 2 paluga o paluga ua saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i luga.

E faʻapefea ona faia se paʻau o le 'aʻai o le suka?

Vaʻa muamua le ogaumu i le 200 ° C muamua ma laina le ipu tao ma le paʻu. Tuu i ai le paluga palu. Tuu i totonu o le pusaaisa aoe faʻatumu.

Faʻamuʻu fuamoa ma le suka ma se paluga mo le tasi minute, seia oʻo ina susulu ma susulu. Faʻaopopo le pumpkin puree, paina, cardamom, nutmeg ma masima ma faʻaauau pea le musumusu mo se isi minute. Liligi i totonu o le susu ma faʻafefiloi malosi seia oʻo ina mauaina se masini e tutusa lelei. E tusa ma le tolusefulu sekone. Liligi le paluga i totonu o se mea faʻafefe.

Suauu le oloa mo le sefulu minute i le 200 ° C, ona faaitiitia lea o le mafanafana i le 170 ° C ma faaauau pea ona tao le keke mo le itula e tasi (pe seia oʻo ina le toe i ai le ogatotonu). Afai e amata ona susunuina pito o le paluga, ufiufi i ata.

Aveese le keke mai le ogaumu ma teuteu le pito i fafo ma ni paʻu paʻu. Fausia se fugalaau faigofie i le ogatotonu ma nei fatu. O le a sili atu ona manaia ma lelei.

O le suka

E faʻapefea ona faia ni paʻu mo maʻisuka ina ia foliga muamua? Ina ia faia lenei mea, ua lava le faʻaaogaina o le suka e leai se suka, lea e aofia ai vaega taua. Pecans e lelei mo lenei faʻamoemoe. O lo latou tofo ma le manogi e na o se mea manaia lava, ma o le faasinomaga o le faasinomaga o lenei oloa e laitiiti. I le aotelega, o le ae manaʻomia:

  • 2 l Art. pata le faʻamalolo,
  • 2 fuamoa tetele
  • se ipu malamalama o vaovao vavave stevia,
  • 1/8 l e aofia ai le masima
  • 1 lita Art. falaoamata
  • 1 lita e aofia ai faʻasesega vanilla
  • tasi ma le afa tioata o pekans,
  • 1 keke keke e tusa ma le fua o loʻo i luga,
  • afa lita Art. susu.

Fufulu pecan pie mo le maʻisuka: fua ma ata

Salu le pata ma tuu ese e faʻamaʻi malie. Faʻaopopo aʻau, syrup, masima, falaoamata, vailaʻau vanilla ma le pata i le pusa o meaʻai i le isi itu. Faafefiloi paluga i se saoasaoa lemu seia oo ina lamolemole

Faʻaopopo pekene ma faʻafefiloi faʻatasi ma se vavae. Sasaa lenei puʻupuʻu i totonu o se paʻu paʻu tioisa tuʻuina i totonu o se mea lanu. Lulu le pito o le paluga ma le susu. Pipi i le vevela o le 190 tikeri mai le 45 minute i le itula.

Tuʻi faʻamaʻi ma le fufuluina o fuamoa

O se mea manaia lea mo le maʻisuka ma se mea e le masani ai ona faʻatumu. E fesuisuiaʻi ma vaivai. Ina ia kukaina, o le ae manaomia mea nei:

  • 1 fasi keke saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i luga, faʻafefe,
  • 4 fua
  • se ipu malamalama o le syrup syrup
  • 1 lita e aofia ai le masima
  • 2 ipu o susu
  • afa lita e aofia ai faʻasesega vanilla
  • afa lita e aofia ai le namu.

Fafaga se meaʻai

E faʻafefea ona tao se pai mo le maʻisuka? E le faigata tele lenei mea. Tuu le paluga paluga i totonu o se fuga ma fugalaau aʻoe sauniuni le faʻatumu.

Faʻafesoʻotaʻi fuamoa, syrup syrup, masima, puʻe vanilla ma le susu i totonu o se vavalo loloto seia maeʻa faʻaopoopoina. Liligi le paluga i totonu o le faavae ma fufulu i le nutmig. Faʻapipiʻu pito o le faʻavae i le alumini pepa e puipuia ai le soona ulaula. Faʻafei i le 190 tikeri pe a ma le 40 minute, pe seia oʻo ina le toe i ai le suavai.

Peanut Pudding Pie

O se mea maʻisuka tulaga ese lea o le maʻisuka lea e le manaʻomia ai se meaʻai. E suamalie le suamalie, ma i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se faʻamaumauga laiti. Ina ia saunia, o le ae manaomia mea nei:

  • se tioata o le natura (faasili fua) pipi pipi pipi,
  • 1 lita Art. meli
  • tasi ma le afa tioata o fasi pateta e leʻi faʻasalalauina falai i le umu,
  • se taga o le gelatin (suka leai),
  • se afifi o le maʻisuka toffee (pe tusa ma le 30 kalama),
  • 2 ipu susu susu
  • afaina aina, filifiliga.

E faʻafefea ona kuka se keke ole maʻisuka e aunoa ma le tao tao?

Faʻafefiloi le kuata kuata o le pata pīni ma le meli i totonu o se pesini laitiiti, tuu i totonu o le microwave. Sulu i le malosi maualuga mo le tolusefulu sekone. Faʻafefiloi e tuʻufaʻatasia nei vaega. Faʻaopopo faʻamaʻi laisa ma toe faʻafefiloi. I le faʻaaogaina o le pepa solo, faʻafefea lenei paluga i le pito i lalo o se mea e tao ai le tao. Tuu i totonu o le pusaaisa ao sauniuni le faʻatumu.

Sook le gelatin i ni nai sipuni tele o susu. Liligi le suāsusu totoe i totonu o se pesini loloto, tuu le tofasi i totonu ma faʻafefeteina atoa, tuu le paluga i totonu o le microwave i ni laasaga mo le 40-50 sekone. Faʻaopopo le pata o le pīni, microwave mo le tolu sefulu sekone. Liligi le paluga o gelatin i le susu, faʻafefiloi uma mea uma. Maalili i le vevela vevela. Sasaa lenei paluga i totonu o le kulimi malu. Toe faʻavevela seia maeʻa.

A o le i ai, o le pai mo le maʻisuka e tatau ona tu mo le 15 minute i le vevela o le potu. Afai e manaʻomia, e mafai ona e fufuluina i lalo le namamoni ma le araisa.

Faʻafefea ona fai le keke saʻo

Ina ia mafai ona kuka se kulupu lelei ma maloloina, fuafua faapitoa mo maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le falaoa lelei. E le gata i lea, o le a sili atu le lelei pe afai e foliga mai o le pito sili ona maualalo o le vasega ma le faʻaogaina o ituaiga ituaiga. E tatau foi ona manatua e faapea:

  1. E le fautuaina e faʻafefiloi le paluga ma fuamoa, ae i le taimi lava e tasi, o se vaega mo le faʻatumu, o fuamoa fuʻa e sili atu nai lo le taliaina.
  2. e matua le manaomia lava le faʻaaogaina o le pata, margarine ma se fua faatatau maualalo maualalo mo lenei faʻamoemoe.
  3. suka, fai se pai, fuafua mo le maʻisuka, o le a manaʻomia ona sui i mea suamalie.

Ae mo i latou, o le a sili atu ona lelei pe afai latou te liliu atu e avea ma ituaiga masani, ae le o se mea gaosia. I se tulaga ese, o se oloa o le natura masani e mafai ona faatumauina lona tuufaatasiga i lona tulaga muamua i le faagasologa o le vevela. I le avea ai ma se faʻatumuga, filifili tele lava fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka uma.

Afai e te faʻaaoga soʻo se tasi o fua o loʻo i lalo, e tatau ona e mafaufau i le kalori o mea o loʻo gaosia. E leai foi se mea e tatau ona tao ai se keke po o se paʻu tele.

O le a sili atu ona lelei pe afai e foliga mai o se oloa o le laʻitiiti, e tutusa ma le tasi le areto.

Fuga kuka

E faʻafefea ona tao ni paila apu e talafeagai mo le maʻisuka

Ina ia saunia se meaʻai suamalie ma lelei, o le mea lea ua fuafua faapitoa mo le maʻisuka, o le ai ai se manaoga mo le falaoamata keke i le aofaiga o le 90 kalama, lua fuamoa, suia ai le suka i le aofaiga o le 80 kalama, kisi - 350 gm ma se aofaiga itiiti o nati namu.

E tatau ona faʻafefiloi nei mea uma i le mea e mafai ai, ia tuʻu le meaʻai o le paluga i luga o se pepa tao, ma teuteu le pito i luga ma fualaau eseese. E uiga i apu e le totōina po o vine. O le tulaga lenei o le a maua ai le manogi sili ona suamalie pei o le maʻisuka, o le ogaumu e manaʻomia ile ogaumu i le vevela ile 180 i le 200 tikeri.

Pulu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o lanu

Faʻamatalaga o le faia o se pai ma oni

Ina ia mafai ona maua se keke manaia ma maloloina mo le maʻisuka faatasi ai ma le faaopoopoina o lanu, o le a manaomia ona e saunia mea nei:

  • tasi le moli
  • tasi fuamoa
  • 100 kalama o almond malo
  • 30 kalama o le sorbitol (e manaʻomia, ae le o se isi suka e suia),
  • lua teaspoons o lemoni zest,
  • se vaega itiiti o le sukanamon.

A maeʻa lenei mea, e fautuaina le faʻaauau e tusa ai ma le mea e mulimuli ai: faʻapipiʻi le umu ile 180 tikeri. Ona fufuluina lea o le moli i le vai i luga o le vevela vevela mo le 15-25 minute. E tatau foi ona aveese mai le vai, malulu, tipi i ni vaega laiti ma aveese ia ponaivi o lo oi totonu. Fua le masini e mafua ai i se mea e faʻaleleia ai mea faʻapitoa faatasi ai ma le oona.

E mafai ona 'ai le supimmon mo le maʻisuka iinei.

Ma le isi, o le fuamoa na vavae ese faʻatasi ma le sorbitol, suamati o le lemoni ma le faʻasolosolo. O lenei vaega o loʻo faʻafefiloi ma le alofa. A maeʻa lenei mea, faʻaopopoina almonds eleele ma faʻafefiloi ma le maeʻa. O le faʻatusatusaina o le mamafa o loʻo iʻu i le iuga e taua tele mo le maʻisuka, aua o se faʻamaoniga o le gasegase lelei, ma, o le mea lea, o le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O le mea e maua ai le suamalie o loʻo faʻapipiʻi faatasi ma le kulimi fuamoa, tuʻuina atu i masini faapitoa ma tao i totonu o le ogaumu i le vevela o le 190 tikeri mo le 35-45 minute. O le taimi lenei e lava mo le masini e tao ai i se 'oloa maloloina lelei'.

O le mea lea, o pies, e sili ona pele i tagata uma, e taugofie tele mo i latou o loʻo maua i le maʻisuka. E mafai lenei mea ona o le faʻaaogaina o le ituaiga falaoamata sao, meaʻai suka ma fua le faʻasalaina. I lenei tulaga, o le oloa sili ona aoga mo le tino o le tagata.

Vailaʻau mo maʻisuka: meaʻai mo kapisi ma faʻi, apple ma curd pie

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le taumafa o le maʻisuka e tele lava tapulaa, o le mea autu o le teuina o meaʻai. E mafua lenei mea i le mea moni o ia ituaiga o falaoamata ei ai se faasinomaga maualuga (GI) ona o le falaoamata ma le suka.

I le fale, e faigofie ona e faia se 'saogalemu' mo le maʻisuka ma e oʻo lava i se keke, mo se faʻataʻitaʻiga, keke keke. O le keke suamalie suamalie e suamalie i le meli po o le suauu (fructose, stevia). O ia ituaiga kuka e mafai ona faatagaina i tagata gasegase i meaai i aso taitasi e le sili atu ma le 150 kalama.

Ua saunia pies ma meaʻai ma fualaʻau, faʻapea foʻi ma fualaau 'aina ma fua. I lalo ifo o le a maua ai meaʻai maualalo-GI, fualaʻau mo pies, ma tulafono masani o kuka.

O le a le kuka e faatagaina mo le maʻisuka?

  • O a tulafono e tatau ona mulimuli ai
  • E faʻapefea ona saunia le paluga
  • Faia o keke ma keke
  • Talia ma faatosina lelei
  • Fualaau aina
  • Auala e faʻaaogaina ai meaʻai tao

E oʻo lava i le maʻisuka, o le manaʻoga e fiafia i pastry e le faʻaitiitia. A uma, o le taoina e masani lava ona manaia ma fualaau fou, ae pe faapefea ona kukaina ina ia aoga tele mo faʻaaliga o le maʻisuka?

Tulafono Lautele

E tele suʻega mo le faia o le paila apu ma faʻi. Afai e te manaʻo e saunia se mea taumafa mo se lima vave, ona tatau lea ona e gauai atu i pies tele, keke po o keke pupuu. Ae faʻatasi ai ma le fefete poʻo le paluga meaʻai e tatau ona e togiina. Ae ui i lea, o le taimi nei e le o se faafitauli, e mafai ona faatauina mai paluga ua saunia i le toetoe o soo se faleoloa.

O fua e masani ona faʻaaogaina mo le faʻatumu, ae o loʻo i ai ni filifiliga e tao ai peʻa e faʻapipiʻi ai faʻi i le paluga. I le tulaga mulimuli, e mafai ona e ave sina fualaau pisi, ae le talafeagai mo le faʻatumu, talu mai le faiga o le kuka o le a latou vaeluaina i totonu o le falaoa.

E sili atu le tipiina o apu mo le faʻatumu i fasi vela, o lea o le a latou taofi vave ai. Ae tipi tiʻi i liʻo pe a ma le 0.7 cm le mafiafia. Talu ai o nei fua e sili atu le sogasogo ma kuka vave.

Mo se mea e sili atu ona lelei, e mafai ona e faʻapipiʻi le kinamoni ma / poʻo le citrus i le faʻatumu, ae tatau ona faaopoopo sina vanilla i le paluga poʻo le kulimi.

Pulu ma apu ma faʻi mai le falaoa paluga

Yeast paluga fualaau fualaau suamalie o se mea masani. I le taimi muamua, o le toatele e le i taumafai e kuka le paluga falaoa, ae ina ua uma le foliga mai o le fefete vave, ona matua faigofie lava lea o le tekonolosi sauniuniga.

Ina ia taoina se pusa avanoa ma fualaau aina, ia muamua ona e saunia mea uma e te manaʻomia:

  • 0.5-0.6 kilokalama o falaoamata (o le aofaiga tonu e faigata ona faamaʻoti le tele o le paluga o le a faia),
  • 1 seche o le fefete vave
  • 200 ml o susu
  • 5 sipuni tele o le suka
  • 1.5 teaspoons o masima
  • 1 egg + yolk mo lubrication,
  • 3 apu
  • 1 faʻi
  • 100 gr. uʻamea mafiafia.

Fufulu le pata, faʻafefiloi i le susu, suka ma le fuamoa na sasaina i le masima. Matou te faʻafefiloi se vaega o le falaoamata ma le fefete faʻamago ma sasaa le vai i totonu o le falaoamata, faʻafefiloi lelei. Ona liligi lea o nisi falaoamata, taofi se paluga faamalūlū ma le le lelei ma tuu i totonu o se pesini loloto i se nofoaga mafanafana, ufiufi ai se solo poo se tapuni i luga. O le paluga e tatau ona tu mo le 30-40 minute. I le taimi lea, e tatau ona e togitogo tasi i le taimi.

Fautuaga! Faamolemole ia matau o le fefete e tatau ona vave. Afai na e faʻatauina le fefete faʻamalosi, e tatau ona muamua faʻaalu i totonu o le susu mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se sipuni o suka ma tuʻu ai e faʻagaoioi mo le tusa o le 15 minute. Ona faʻaopoopo lea o isi mea uma.

Mai le paluga faʻamamaina, matou te vavaeese le vaega lona tolu e fausia ai itu ma mea teuteu, taʻavale le isi i totonu o se vaega faʻafaʻasalalau poʻo le liʻo. Faʻaafola i luga o le pepa tao tao. O le pito i lalo o le palapala ua ufiufi i le lapisi, ma tufatufa atu i se mea manifinifi. 'Otiʻoti fualaau, faʻafefiloi ma le kinamoni. Afai e manaʻomia, e mafai ona faaopoopo le suka i le faʻatumu. Matou te salalau i luga o le siama.

Mai le paluga totoe tatou te faia itu o le keke ma tipi ese le mea teuteu. E mafai ona avea fasipepa o loʻo tuʻuina ai le laulau, po o isi lava fuainumera e teuteu ai le mea e tao ai. Tuu le laulau e tu mo le pe tusa o le 10 minute. Ona gaʻo faʻatasi ai lea o le kulimi ma tuʻu i totonu o se ogaumu vevela (170 tikeri). Susu seia oʻo i le enaena auro (pe a ma le 40 minute)

Puff keke keke

Afai e leai sou taimi e galu ai ma le sauniuni o le paluga, ma e te manaʻo e tao se keke malie, ona tatau lea ona e faʻaaoga le fua aupito faigofie. O le a matou saunia le kuka mai le pusa pastry faʻatau i totonu o se faleoloa.

Mea Manaomia:

  • 500 gr. ua leva ona faia o se meaʻai fou, e tatau ona faʻaumatia muamua,
  • 3 apu
  • • 2 faʻi,
  • 3 punetini o le suka (poʻo le tofo),
  • 1 fuamoa

Vave vave le umu 180 tikeri, ao tatou faia se keke, o le a maua le taimi e mafanafana ai.

Laʻau apu, tipi tiʻi i totonu o ni fasi kesi, faaopoopo le suka pe a manaʻomia. Lili le paluga i se keke falaoa e tusa ma le 0.5 cm le mamafa. Oti i ni fasipepa 8 cm le mafiafia. Matou te tosoina pito o le fasi pepa, ma fai ni "sausa".

Ufiufi se foliga lapotopoto po o se pepa e tao ai le falaoa pepa, tuu se "sisi" se tasi i le ogatotonu, gaugau i se siosiolio i se "selu. I le faaiuga o le muamua, tatou te faapipiiina le lona lua, ma faaauau pea ona faia se keke, faataatia ese elemene i se faalauteleina lautele.

Lubini le pito i luga o le keke ma se fuamoa fasi. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e sosolo i luga i fatu fatu, fatu sesame, keke masi pe na o le suka. O lea mea suamalie suamalie e taoina i le ogaumu pe a ma le 25 minute.

Charlotte Sponge Cake

E faigofie foi ona fai se keke o le sipuni ma le apu ma faʻi.

E manaʻomia mea e manaʻomia:

  • 3 fua (pe a laiti, ona 4),
  • 2 apu tele,
  • 2 faʻi
  • 1 ipu tio ma falaoamata,
  • i luga o le talosaga a vine, e tatau ona fufuluina, faʻagogo ma taʻavale i falaoamata,
  • nisi suauʻu.

Faʻaavanoa loa le ogaumu ina ia faʻamafanafanaina i le 180 tikeri. Lubricate le fomu i le suauʻu, e mafai ona e ufiufi i le pepa paʻu. Matou te tipiina le apu se tasi i se mea manaia, e oo lava i fasi pepa ma matagofie le salalau i le pito i lalo o le pepa. O le apu ma le faʻi o totoe o le a tipiina i totonu o ni nai vaʻa.

Faʻafefiloi fuamoa ma le suka i se mea faʻafefiloi, taia le vaega lenei seia oʻo ina matagofie. Faʻaopopo le falaoamata muamua, faʻapipiʻi le kulisi poloka ma se sipuni. I le faaiuga, faaopoopo ni vine ma fualaau suamalie. Liligi pulu fualaau aina i luga o apu apu ma le maualuga.

Pipi mo le tusa ma le 50 minute. Ua saunia a tatou fualaau aina. O le keke malogi e mafai ona teuteuina i le suka.

Kefir apple ma banana pai

O se isi auala faigofie ma vave o se keke o le fualaau suamalie.

O mea mo ia o le a manaʻomia ai le faigofie:

  • 0.5 lita o le kefir,
  • 2 fuamoa
  • 2 teasusu o le tao tao,
  • 50 gr suauu
  • 1 apu ma se faʻi taitasi
  • 175 gr. suka
  • 2.5-3 ipu falaoamata.

Matou te liliuina le ogaumu, e tatau ona i ai le taimi e mafanafana ai i le 180 tikeri. Oti le fualaau aina i totonu o fasi pepa.

Liligi lefirini ma fuamoa i totonu o se pesini mo le sasaina, sasaa le suka ma le paʻu o le paʻu, paʻu mea uma. Liligi i totonu o le pata (afai tatou te faʻaaogaina le pata, ona tatau ai lea ona faʻavaivaia). E amata ona matou faaopoopoina le falaoamata, ae o le taimi atoa lava e faʻamalosia ai le tele. E tatau ona faatusatusa i le maualuga ma le kirimulimi.

Matou te salalau le paluga i se fugalaau suamalie, salalau fua i le pito i luga, ma faafefiloi i latou i le paluga. Cook mo le tusa ma le 45 minute.

Cottage Cheese Pie

Afai e te fiafia i sisika, ona e mautinoa lea o le pai ma le kusi falaoamata ma fualaau suamalie. O se mea suamalie faapena e sili ona aoga mo tamaiti oe mumusu e 'ai le kisi fou. I le pai, o lenei oloa e maua ai le eseesega o le tofo, ma e oʻo lava i le palauvale e 'ai e tamaiti le fiafia.

Tatou amata, pei o taimi uma, faatasi ai ma sauniuniga o oloa:

  • 240 gr. falaoamata
  • 5 fuamoa
  • 0.5 kilokalama gaʻo gaʻo gaʻo,
  • 200 gr. pata
  • 500 gr. suka
  • 3 faʻi
  • 4 apu
  • 40 gr teuteu
  • 2 sipuni tele o kulimi kulimi,
  • 1 le sipuniti o le maeʻa tapena paʻu,
  • se pine o le vanillin.

Tatou te aveese muamua le suauu pe vevela i totonu o le microwave mo ni nai sekone ina ia mafai ona faʻaleleia, ae le faʻavaivai. Faʻaopopo le afa o le fua o le suka i le suauu, solo lelei. Ona matou tietie atu lea i fuamoa e lua, faaopoopo le kulimi kulimi ma faʻafefiloi seʻia oʻo ina lanu. I le mea mulimuli, faʻaopopo le falaoa ma le falaoamata taofi, kulumu. Ole lapisi e tatau ona mafiafia, ae le o se mea maualuga e mafai ona taavaleina i luga ma se pine olo.

Toto le kusi falaoamata, ma sili atu ona fesuisuiai i se paluga. Faʻaopopo tolu fuamoa, semolina ma le suka o totoe. Afi.

Sa matou seleseleina fualaau aina i totonu o fasi pepa, apu i fasi pepa, faʻi i ni lio. Ufiufi le fomu ma le pepa tao, taofi fualaau aina. Matou te salalau le paluga i le pito i luga, tufatufaina le paʻu paʻu i luga o le paluga, maualuga. Pipi mo le tusa ma le itula.

Mandarin fualaau suamalie

O se meaʻai faʻamalosi ma se faʻamalolo suamalie o le a kuka i tangerines.

Meaʻai mo le taoina:

  • 250 gr falaoamata
  • 200 gr. suka
  • 200 gr. pata
  • 4 fua
  • 1 apu
  • 1 faʻi tele
  • 2-3 tangerines
  • 1 sipuniti o le tao tao
  • se pine o le vanillin
  • 2-3 sipuni tele o le suka malosi mo le tautua.

I totonu o se pesini, faʻafefiloi mea taumafa - tao tao, vanilla, suka, falaoamata. Salu le pata, patipati fuamoa, faʻaopoopo mea uma ma faʻafefiloi. O le lapisi o le a faʻafeiloaʻi, faʻalauiloaina le kulimi oona i le tutusa. Lii le apu i luga o se fatu mafiafia ma tuu i totonu o le paluga, toe faʻafefiloi. Peina bananas ma tangerines, tipi i liʻo.

O Cook o le a foliga mai o se laʻititi (20 cm). Liligi le tasi vaetolu o le paluga o paluga i totonu o se fuga falala, salalau le afu o faʻi i luga. Ona liligi lea o le vaega lona lua o le paluga, ia salalau le tangerine mugs. Matou te ufiufi i paluga.

Matou te lafo i le ogaumu mo le 45 minute, o le vevela e tatau ona 180 tikeri. Faataga la matou keke e faʻamalolo lelei, faʻafeiloaʻi i se ipu. Sasaa le suka tuai i totonu o le sulu ma fufulu le pito i luga o le pai.

Teu sukalati

E vave ona saunia le keke keke ma le sukalati, ma o lenei tao e matua suamalie lava.

E tatau:

  • 4 apu, sliced ​​in thin thin,
  • 2 faʻi, faʻatalanoa i liʻo,
  • 1 teaspoon eleele onamamoni
  • 4 fuamoa tetele
  • 250 gr suka
  • 200 gr. yogurt masani
  • 75 ml o le suauu manogi,
  • e tusa ma le 2 tioata falaoamata
  • 100 gr. sukalati, e mafai ona e ave le 'olo ma faʻafefeina pe faʻatau sukalati i foliga o "droplets".

Faafefiloi fualaau aina ma le kirnamon. Afai e leai se kinamona pe e te le fiafia i lona tofo, e mafai ona e suia lenei mea e faʻaaogaina ai le moli po o lemoni.

Tatou te momotu fuamoa, vavae ese sikululili. Faʻatasi faʻasusu ma le suka, faaopoopo le yogot, olo ma sasaa le suauu manogi. Liligi le paʻu tao ma amata ona faasolosolo lemu le falaoamata, lea e tatau ona faʻamaonia muamua. O le paluga e tatau ona pala, pei o kirimi oona.

Vaʻaia, fetogi le palatini i se pine o le masima seʻia oʻo i le fulufulu. O le taimi nei i le paluga matou te faʻafeiloaia ai fualaau aina ma le sukalati. Aʻo leʻi taoina, faʻaopoopo se masini suauʻu. Faʻafefiloi malie ma se vaʻa. Tuu le masini i totonu o se pepa lanu ma tao mo le 45 minute i le maualuga (200 tikeri) le vevela.

Leu Apple Apple Pie

Fans of food vegetarian food and fasting e mafai e tagata ona faia ni manogi manaia-apple pie e aunoa ma le faaopoopoina o fuamoa ma meaʻai susu.

Ina ia tao se keke falaoa, ia saunia:

  • 2 faʻi lapopoa
  • 3 apu
  • 100 gr. falaoamata
  • 120 gr. suka
  • 160 gr semolina
  • 60 gr uu falaoamata
  • 125 ml o le suauu manogi,
  • 1 sipuniti o le tao tao
  • se pine o le vanillin
  • filifili faʻaopopo ni vine po o ni fatu gaʻo.

Fautuaga! Afai e leai se oatmeal i le fale, ona faigofie lea ona e kukaina oe mai le Hercules flakes e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe.

Umu apu ma faʻi (aveese le peel mai apu) ma fufulu i luga o le mea sili ona lelei, ma afai ei ai se mea e faʻaleleia, e sili atu le faʻaogaina o nei masini.

I totonu o se pesini loloto, faʻafefiloi mea taumafa - oat ma le falaoamata o le saito, semolina, suka. Sasaa i totonu o le suauu ma faaopoopo i ai paluga pateta, faʻafefiloi lelei ina ia leai ni pulupulu. O le taimi nei e mafai ona e faʻaopopo ni vaega faaopoopo - vanillin, nuts, vine. Faʻafefiloi lelei.

Matou te tuʻuina atu le paluga i ni mea vevela vevela e kukaina i le suauʻu manogi. Matou te tao i le 200 tikeri 50 minute. O lenei ituaiga keke e le maualuga tele, o le paluga o le tao tao e pala, ae e sili atu le pisapisao. Faataga le tao e faʻamalo lelei ma na o le aveeseina mai le siaki. Oti i ni vaega.

Faʻatasi ma le kulimi kirimigi

E matua manaia lava le keke e togi i fasi fualaau suamalie; o se kulimi suamalie e kuka i luga o le kulimi mumu e faʻaaogaina.

Saunia mea e aofia ai:

  • 2 faʻi
  • 1 apu
  • 3 fuamoa
  • 150 gr. kulimi mumu
  • 150 gr. suka
  • 100g pata
  • 250 gr falaoamata
  • 1 sipuniti o le tao tao
  • Se pine o le vanillin
  • 3 fasi keke o sukalati.

I fuamoa, matou te sasaina i fuamoa, faaopoopo le 100 gr. suka ma le 80 gr. kulimi suamalie, patipati seia sulu. Liligi le pata omea, faʻafefiloi le paʻu ma le falaoamata. Faʻafefiloi.

Otioti le apu ma le tasi faʻi i ni fasi fasi pepa, faʻafefiloi fua i totonu o le paluga. Matou te salalau le lapisi i se fugalaau, tao i le 200 tikeri mo le afa itula. Matou te o ese ma malulu.

Matou te saunia le kulimi i le sasaina o le kulimi kulimi o totoe ma le suka ma le vanilla. Tipi le faʻi o loʻo i luga o paluga pateta ma faʻaopopo i le kulimi, faʻaosooso. I le pai matou te faia pine faʻasalalau i se naifi mumu, faʻatumu i le kulimi. Sei o tatou faanatinati mo le itiiti ifo i le lua itula. Ona fufuluina lea i suka sukalati ma tautua.

Taumafa

O le mea moni, pies, ma e oʻo lava i faʻi faʻi - e le o se mea taumafa sili lea. Ae afai e te kukaina lenei meaʻai e aunoa ma le faaopoopo o le suka ma le falaoamata o le saito, ona mafai lea ona e gafatia se fasi pai, e tusa lava pe e te manao e aveesea le mamafa. E fesuisuiaʻi le keke, ma o le kalori o mea e 100 gram e 162 kcal.

O le a matou saunia mea e tatau ai:

  • 2 faʻi
  • 1 apu
  • 4 fua
  • 150 gr. oatmeal
  • 1 sipuniti o le tao tao, 0.5 teaspoon o le sukanamon,
  • nisi suauʻu e faʻapalapala ai le moa.

O faʻi vine pito i luga e lelei mo lenei pai. Afai na e faatauina mai ni fualaau le fua, ia tuu faatasi ma le apu i se pusa palasitika, faapipii mama ma alu i le po i le potu vevela. I le taeao, o le a sili atu le faigofie o faʻi, ae mafai ona faʻapouliuli le pe.

Faʻapaina faʻi mama ma paluga pateta e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. Afai e le o maua lenei mea faigaluega, ona mafai lea ona e puʻe le fua i se vavae. Faʻaopopo fua i fua mamae ma taia.

Galu le oatmeal i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai le kofe, ae le o le setete o le falaoamata, ae ia maua ai fatu laiti. Faʻaopopo le uʻamea tao, vanillin e faʻafefete ai. O isi mea manogi e mafai ona faʻaopopo pe a manaʻomia, e pei o le palapala cardamom poʻo le moli moli.

Faʻafefiloi le mea faʻafefiloi mago ma fuamoa-fuamoa, faʻavela. Tipi le apu, tipi i totonu o poloka. Faʻaopopo mea totoa i le paluga, faʻafefiloi.

Lubricate se tamai (20-22 cm le lautele) faʻapipiiina ma se moli faʻalanuʻu o le suauu. Liligi le masini kuka, maualuga. Cook i le 180 tikeri i le umu mo le 40-45 minute.

Vili ma apu ma faʻi i se fai kuka taofi

E mafai ona taoina se pusa fiafia ma le apu ma le faʻi i se fai kuka taofi.

Mo lenei matou te manaʻomia mea nei:

  • 1 ipu (masani lava 250 ml) falaoamata,
  • 1 ipu suka
  • 4 fua
  • 2 teasusu o le tao tao
  • 1 le sachet o le vanilla suka
  • 2 faʻi
  • 3 apu
  • nisi suauʻu e faʻapala.

Vaevae fuamoa i totonu o se pesini mo le sasaina, sasaa le vanilla sugar, faaopoopo le sugar granulated, patipati ma se paluga mo le lima minute. O le faʻafefiloi e tatau ona pei o se mumu malamalama mafiafia.

Fautuaga! Afai e leai se suka i vanilla, ae o le vanilla, ona tuu lea o se tamai pine o lenei siva, a leai o le keke o le a avea ma mea oona.

Faaopopo le paʻu tao, faaopoopo le falaoamata, faʻafefiloi. Ona faaopoopo lea o le fualaau aina, tapena. O vaega e tatau ona laʻititi. Lubricate le pesini i le suauu, sasaa le paluga ua saunia i totonu. Tatou te kuka i le "tao", o le taimi e kuka ai o le 50-80 minute, e fuafua i le mana o le masini.

O a tulafono e tatau ona mulimuli ai

Aʻo leʻi sauni le kuka, e tatau ona e manatu i tulafono taua e fesoasoani e saunia ai se mea manaia mo le maʻisuka, lea o le a aoga:

  • faʻaaoga le falaoa falaoa. O le a sili atu ona lelei pe a fai o le kuka mo le maʻisuka 2 o le maʻisuka e saʻo lava o se laʻititi laʻititi ma le fesuisuiai - faatasi ai ma le maualalo o le kalori,
  • aua le faʻafefiloi le paluga ma fuamoa, ae, i le taimi lava e tasi, ua faʻatagaina e faʻaopoopo le kuka kuka,
  • Aua le faʻaaoga le pata, ae faʻaaoga le margarine nai lo. E le o se mea sili ona taatele, ae faʻatasi ai ma le fua maualalo o le gaʻo, lea o le a sili ona aoga mo le maʻisuka,
  • sui le kulukose ma mea suka. Afai tatou te talanoa e uiga ia i latou, e sili ona fautuaina le faʻaaogaina o le natura, ae le o se mea faʻamalosi, mo le vaega 2 o le maʻisuka. O se oloa na mafua mai i le natura masani i se setete ao faagasolo togafitiga vevela e tausia ai lona lava tuufaatasiga i lona tulaga muamua,
  • e pei o se faʻatumuga, filifili na o fualaau faisua ma fualaau aina, o fualaau e mafai ai ona avea ma meaai mo le maʻisuka,
  • e taua tele le manatuaina o le tikeri o mea e gaosia ai caloric o oloa ma a latou index index, mo se faataitaiga, o faamaumauga e tatau ona teu. O le a fesoasoani i le tele o le maʻisuka vaega 2,
  • e le manaomia mo pastries ia tele tele. E sili atu le lelei pe afai e foliga mai o se tamaʻi oloa e tutusa ma le tasi le areto. O ia ituaiga fualaau e sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le tausisia o nei tulafono faigofie i le mafaufau, e mafai ona vave ma faigofie ona saunia se togafitiga sili ona lelei e le i ai ni faʻasalaga ma e le faʻaosofia ai ni faʻafitauli. O fualaau ia e matua talisapaia moni lava e le maʻisuka taʻitasi. O le filifiliga pito i sili ona lelei mo pastries ia avea ma pusi suamalie e tumu i fuamoa ma aniani lanu meamata, masusu kuka, tofu cheese.

E faʻapefea ona saunia le paluga

Ina ia mafai ona saunia le paluga e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, o le ae manaomia le falaoa o le rye - 0.5 kilokalama, lefete - 30 kalama, vai faamama - 400 milliliters, sina masima ma lua teasate o le suauʻu sasala. Ina ia faia lelei ia fua, e tatau ona sasaa atu le aofaiga o le falaoamata ma tuu se paluga paluga.
A maeʻa lena, tuu le pusa i le paluga i luga o se ogaumu ua muaʻi faʻamumu ma amata sauniuni le faʻatumu. Ua uma ona taoina pies i le ogaumu, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka.

Faia o keke ma keke

I le faʻaopoopoga i pies mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai foi ona saunia se ipu keke sili ona manaia ma gutu. O ia meaʻai, e pei ona taʻua i luga, e le faʻaaogaina le aoga.
O le mea lea, i le faagasologa o le faia o se kapini, o le a manaʻomia se fuamoa e tasi, o le margarine ma le gaʻo maualalo o le 55 kalama, falaoamata o le rai - e fa punetini, leona zest, vine, ma le suauu.

Ina ia faia lelei le pastry, ia fautuaina e faʻafefiloi le fuamoa i le margarine e faʻaaoga ai se mea faʻafefiloi, faaopoopo i ai le suka, e pei foi o le lemoni e teu i lenei paluga.

A maeʻa lena mea, e pei ona fai mai i fualaʻau, o falaoamata ma vine e tatau ona faaopoopo i le paluga, lea e aoga tele mo le maʻisuka. A maeʻa lena mea, e tatau ona e tuʻu le paluga i se mea muamua ma faʻavela i totonu o le ogaumu i le vevela pe a ma le 200 tikeri mo le silia ma le 30 minute.
O le fua sili lea ona faigofie ma sili ona vave o le koko koko mo le maʻisuka ituaiga 2.
Ina ia mafai ona kuka

Talia ma faatosina lelei

, e tatau ona e mulimuli i lenei faiga. Faʻaaogā le falaoa e tasi o le rai - 90 kalama, lua fuamoa, suia le suka - 90 kalama, kisi cheese - 400 gm ma se aofaiga itiiti o fatu gaosi. E pei ona fai mai le kuka mo le maʻisuka ituaiga 2, o nei mea uma e tatau ona vevela, tuu le paluga i luga o se pepa o mea e tunu ai, ma teuteu le pito i luga ma fualaau aina - apu ma vine.
Mo le maʻisuka, e sili ona aoga e taoina le oloa ile ogaumu i le vevela ile 180 i le 200 tikeri.

Fualaau aina

Ina ia saunia se lisi o fualaau aina faapitoa, lea o le a fuafua faapitoa mo le maʻisuka, o le ai ai se manaʻoga, e pei ona fai mai i fua o fua, i mea e aofia ai:

  1. falaoamata rye - tolu tioata,
  2. 150-250 milliliters o lefir (faalagolago i le maualuga),
  3. margarine - 200 kalama,
  4. masima o le pito maualalo lea
  5. afa o le sipuniti o soda, lea na tineia muamua ma le tasi sipuni tele o le vine.

A maeʻa sauniuni mea uma mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e saunia se paluga faapitoa e manaʻomia ona afifiina i se ata vevela ma tuu i le pusaaisa mo le tasi itula. E ui o le paluga o loʻo i totonu o le pusaaisa, e tatau ona e saunia le faʻatumu e talafeagai mo le maʻisuka: faʻaaogaina se meaʻai gaosi meaai, tipi le lima i le ono o le aʻai, e tutusa le aofaʻi o paʻu. Afai e manaʻomia, e faʻatagaina le faaopoopo o le sua o le tipolo ma le ulani, faʻapea foʻi ma le sui o le suka e taʻua o le surazit.
A maeʻa ona tuʻuina atu, o le paluga o le a manaʻomia ona faʻasolo i totonu o le mea aupito sili ona lelei, faʻafefe le faʻaogaina o loʻo i ai nei ma faʻasolo i totonu o le lisi e tasi. O le ogaumu, o le oloa e maua ai, e manaʻomia mo le 50 minute i le vevela o le 170 i le 180 tikeri.

Auala e faʻaaogaina ai meaʻai tao

O le mea moni, o pastries ua tuʻuina mai iinei ma o mea uma e kuka ai e saogalemu atoatoa mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae e tatau ona e manatua e tatau ona mataituina se tulaga masani mo le faʻaogaina o nei oloa.

O lea la, e le fautuaina le faʻaaogaina o le pai atoa po o le keke i le taimi e tasi: fautuaina e ai i ni vaega laiti, i le tele o taimi i le aso.

A faʻaaogaina se fou fou, e fautuaina foi e fua le fua o le kulukose toto pe a uma ona faʻaaogaina. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻatautaia pea lou lava setete o le soifua maloloina. O le mea lea, o pastries mo le maʻisuka e le gata o loo i ai, ae atonu e le gata o le lelei ma le maloloina, ae e mafai foi ona faigofie ona saunia ma o latou lava lima i le fale e aunoa ma le faaaogaina o meafaigaluega faapitoa.

Tipi Suka

E iloa e tagata uma o fua e aoga tele mo le tino o le tagata. E mafai ona 'ai apples i le maʻisuka? O tagata uma e maua lenei maʻi e fia iloa le tali i lenei fesili. O mea manogi, manogi, malie, fualaau matagofie e aoga mo le maʻisuka, ma ituaiga uma e lua ma le 2. Ioe, pe afai e te faʻalatalata atu i le faʻatulagaina o meaai.

Fua o fua

O a meaʻai o se vaega o nei fua:

  • pectin ma le acoriso,
  • magnesium ma le pulu
  • vitamini o vaega D, B, P, K, N,
  • zinc ma le uʻamea,
  • paluka
  • provitamin A ma le tuufaatasiga o meaola,
  • bioflavonoids ma le fructose.

O le maualalo o kalori oloa o le a le mafai ai e oe ona maua le mamafa o le mamafa.Ona o le mea moni o le tele o apples e aofia ai le vai (pe a ma le 80%), ma o le vaega o le carbohydrate o loʻo faʻatusalia e le fructose, lea e matua saogalemu mo le maʻisuka, o ia fua e talafeagai mo lenei faʻamaʻi i itu uma, ma soo se ituaiga o maʻisuka.

I le a le ituaiga e 'ai ai apu

O nei fua e mafai ona 'aina le 1-2 laʻau-tele i le aso. I le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava e sili atu ma le afa o le tasi o le fetusosoʻo. Mo le insulin-o loʻo faalagolago, e fautuaina e 'ai se kuata o le fusi suamalie. E le gata i lea, o le laʻititi o le mamafa o le tagata, o le laʻititi o le apu, e tatau ona vavaeina ai lenei kuata.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E sili atu le filifilia o ituaiga e le faʻasalalauina - lanu meamata, apu samasama. E tele a latou mea aoga, ae o le kulukose e sili atu ona faʻalautele nai lo mūmū mūmū.

Ae aua e te talitonu pe afai latou te taʻuina atu ia oe o le mumu, o fua o le 'aʻai o se tapu mo le maʻisuka. O le suamalie, o le suamalie o fualaau aina e le faʻatulafonoina e le tele o le kulukose, fructose, ae o le i ai o fualaau oona. E tutusa lava ia mo fualaau 'aina. O le mea lea, e mafai ona e 'aina ni apu, e tusa lava po o le a le lanu ma ituaiga. O le mea taua o lo latou fuainumera e tatau ona fetaui ma se meaʻai tatau lelei.

I le maʻisuka, e lelei tele le 'ai o apu tao i totonu o le ogaumu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻamautuina auala e fesootaʻi ma le metabolism. O le faʻaogaina o digesini lelei, o loʻo faʻalelei lelei le gao. O le mea lava lea e tasi mo le pancreas. E taua tele lenei mea mo i latou e maua i le maʻisuka. O le mea uma e uiga i togafitiga malosi o le vevela i le faiga o kuka. E faʻamautinoa ai le faʻamamaina o le kulukose aʻo faʻasaoina elemene aoga i le tele e mafai ai. Mo sea ituaiga meaʻai mo se suiga, e mafai lava ona faaopoopo le afa o le sipuniti o le meli pe afai e laʻititi le apu. Ma o laʻau suamalie ma lelei foi.

O nisi nei faʻamatalaga mo le aina o apu.

  1. E talafeagai le faia o le apple jam i luga o suamalie.
  2. Compote mai nei fualaau aina e aoga - e tatau ona aofia ai le sorbitol poo isi mea faapena. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua mafai ai ona faaitiitia le faailoga o le aofaʻi o kulukose i totonu o le apu. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka.
  3. E aoga le inu o le sua o le apu - e aunoa ma ni mea suamalie, e sili ona lelei e tui ai oe lava ia. O le afa o le ipu vai e mafai ona faʻapalaina i le aso.
  4. E matua suamalie ma e aoga i apu o le agaga faafetai i luga o se fatu lalaga - sili atu ona lelei faatasi ma le peel. Faʻafefiloi ma kāloti, faʻaopopo sina sua o le tipolo. E te maua se mea manaia lelei lea o le a fesoasoani e faʻamamā ai le inumaga.
  5. Tusa 1 poʻo le ituaiga 2 tagata maʻisuka o loʻo mafatia i le manava o le intestinal e mafai ona 'aʻai i apu.
  6. Lago ai apu e aoga foi mo le maʻisuka, o soo se ituaiga.
  7. O fualaau mamago e mafai ona faʻaumatia e le silia le 50 kalama i le taumafataga.
  8. O se fofo sili ona lelei o le kukaina lea o le charlotte, ua fuafuaina faapitoa mo i latou e maua i le maʻisuka. O le elemene autu o sea togafiti o apu.

Auala fai kuka

  1. Ina ia saunia le paluga, taia ia fuamoa ma se mea manogi - e tatau ona fausia se fofo mafiafia.
  2. Sosoo, faaopoopo le falaoamata, uʻu le paluga.
  3. E tatau ona faʻamaʻaʻaina pi, o le pito sili ona vaʻaia, ona maeʻa ai lea o fua.
  4. Salu le pata i totonu o le apa, ma faʻamaʻe le pusa.
  5. Faatumu le pani falaʻu ma tipi ese, sasaa i paluga. E le tatau ona faʻafefiloi le tele.
  6. E tatau ona taoina lenei susu mo le 40 minute i totonu o le umu - e tatau ona faia se paluʻu enaena.

Ina ia fuafua le tikeri o le sauniuni, e tatau ona e faia se togi ma togi ai le mea pala. O le mea lea, e mafai ona e iloiloina pe tuʻu le paluga i le faʻatusa. Leai? ona sauni ai lea o Charlotte. Ma, o lona uiga, ua oʻo i le taimi e malulu ai ma 'ai. Ma e tusa lava pe maua i le maʻisuka, e mafai ona e faia oe i nisi o taimi i se mea fai vavega, o se mea manaia e kuka i apu. E le gata i lea, e le afaina po o le a le ituaiga faʻamaʻi. E leai se afaina i soo se tulaga.

Fautuaga aoga
  1. Ia mautinoa e suia le suka masani ma suia i le kukaina o le charlotte. Na o le auala lenei o le a le afaina ai le maʻisuka i lenei meaʻai.
  2. E mafai ona e mautinoa ua saunia le charlotte e tusa ai ma tulafono uma - ia faia lenei mea, siaki le fua o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai. Afai o mea faʻamaonia e masani, o le taimi lea i le lumanaʻi e mafai ona e faʻaogaina ma le saogalemu se togafiti manaia. Afai ei ai fesuiaiga i laina, e le tatau ona 'aina ia ituaiga ipu.
  3. Ole tele o apu e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto suka. O le mea lea, o le maʻisuka e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei fua i le faʻalelei.

Lago apu ma le kuka

Ina ia kuka ai, ia tilo 3 apu mai le paʻu, ia aveese le mea autu mai ia i latou ma ia faia faatasi ma le paluga o le selau kalama o le siʻosiʻusi ma 20 kalama o laʻau paʻu. O le taimi lenei e lafo uma ai i totonu o le ogaumu seia oʻo ina sauni. Carbohydrates e laʻititi iinei, e taua tele mo se taumafa-maualalo o le maʻisuka mo le maʻisuka.

Salati i le apu, karuti, nati. E aoga tele mo i latou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.

  • kolotiti karoti - mai le 100 i le 120 kalama,
  • afa apu
  • 25 kalama o pala,
  • 90 karamu o le kulimi kulimi-maualalo,
  • leona tipolo
  • masima e tofo.

E faʻafefea ona kuka se meaʻai? Ina ia amata, taʻalo le apu ma olo le fua faatasi ai ma kāloti e faʻaaoga ai se mea e selesele ai pe na o le tipiina i fasi pepa. O a laasaga e sosoo ai? Fafasi le apu ma le kāloti i le sua o le tipolo, faʻapipiʻi launiu, ma fufulu lelei. I le faaiuga lava, faʻapipiʻi le kulimi kulimi maualalo, masima ma faʻafefiloi le salati lelei. Tino lelei, ma sili ona taua - soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga