Nutella Pasta

O le tala a Nutella na amata ina ua gaosia e Italian Pietro Ferrero, o se tasi o faavae o Ferrero, le tolu selau kilokalama o pasta na taua "Pasta Gianduja" i le 1946. Pasta na aofia ai le 20% sukalati ma 72% hazelnuts. Sa faatauina atu i le tulaga o lole lole.

I le 1963, na suia ai e Pietro le atalii o Michelle Ferrero le tuufaatasiga o le pasta, toe faaigoaina o Nutella ma amata ona faatauina atu i Europa atoa. O le uluai fagu muamua ma Nutella na fanau i le aso 20 Aperila, 1964. O le oloa na foliga mai e matua lauiloa - o le fale o Ferrero sa galue e aunoa ma le taofi.

Ae ui i lea, i le 2012, na molia ai e le US pulega moliaga a Ferrero o tagata faatau faatau.

Seʻio tatou suʻeina se auʻiliʻili ma sili atu auʻiliʻiliga i le talafaasolopito.

Ata: DI MARCO / EPA / TASS

Na fanau mai Michele Ferrero ia Aperila 1925 i le tuafanua o Piedmont. O ana aʻoga na faʻatapulaʻaina i se aʻoga Katoliko. E oo lava i lona tamaoaiga, na te lei mauaina se tipiloma MBA ma tautala i se gagana i le lotoifale seia oo i le faaiuga o lona olaga.

I le taimi o le taua, na tatalaina e ona matua se lole i le aai o Alba. I aso na, o le popo na maua mai ai pini niu, ae o ulu o le eletise na tupu tele i luga o laau. Na filifili le faʻafiafiaga e manatua se fua mo se kulimi-sukalati ua taʻua "januja". Na faia o ia e se tasi e faia le Turin i le taimi o Napoleon: ona fausia ai lea e le au Peretania se poloka o le Metitirani, ma o le koko foi o se tamaoaiga tele. I le 1946, na faatauina ai e le aiga Ferrero le 300 kilokalama o pasta, ma le tausaga mulimuli ane - sefulu tone. I le taimi muamua sa gaosia le oloa i totonu o faaputuga, e pei o le pata, ma a mavae le tolu tausaga na faia ai e Ferrero se lanu suamalie, lea na sili atu ona faigofie ona faasalalauina i falaoa.

I le tausaga lava lea, na maliu ai le tama o le Pietro aiga, ma o lona uso o Giovanni na faaauau pea le pisinisi a le aiga, ma ina ua maliu o ia i le 1957, sa avea le atalii o le pule o le kamupani, o Michele Eugenio Ferrero, i le pisinisi. Tina e fiafia e suia lona igoa, fai mai e le na o Eugenio, ae o se tagata atamai. I le faaiuga, sa saʻo o ia.

Ata: Ekaterina_Minaeva / Shutterstock.com

Na amata ona gauai faapitoa le ulu o le kamupani i le tatalaina o oloa fou. O le mea sili lava na ia popole pe fiafia Valeria i le fiafia. E le o le tina, ae le o le ava, ae le o le tinamatua a Michele. O lea na ia valaʻauina ai se faʻataʻotoga faʻapitoa o le faletalimalo Italia, o loʻo alu i le faleoloa ma filifili pe faʻatau faʻatau pe leai. Na ia mafaufau pea: o le a le mea e manao i ai lenei fafine? E faapefea ona ola o ia? O le a le mea e te fiafia ai e faʻafefe oe? O a mea e faatau ai tamaiti?

Ona mafaufau ai lea o le teine ​​Katoliko Michele: aisea latou te 'ai na o sukalati na o le Eseta? Sa ia iloa foi e mananao tina ia inu tamaiti i le susu, ma e masani ona fesili tamaiti mo sukalati. O le mea lea na faʻaalia ai le anufe Kinder: o sukalati i fafo, papaʻe paʻepaʻe i totonu, i totonu taʻitasi e mafai ona e maua se meataalo ma aoina se aoina. Ina ua faatonuina e Michele 20 taavale o sukalati e alu i le faatau, na manatu le aufaigaluega e valea o ia: E le o toe mamao le Eseta. Sa latou fesiligia foi lona faletua o Maria Franky pe afai latou te malamalama lelei i le faatulagaga. O le faʻalogoina o le faʻamaoniga, latou te le talitonu lava i ai, ma o le tagata faufautua e tatau ona faalavelaveina ia lava. Na ia fai mai o le taimi nei o le Eseta o aso uma.

O le mea moni, o fuamoa Kinder Surprise fuamoa e faʻatau e tamaiti i soo se taimi o le tausaga.

I le 1964, na amata ai ona galue Michele i le faʻaleleia atili o le fua o le aiga mo le kulimi paina. Na ia suia le tuufaatasiga ma tuu atu ia te ia se igoa e sili atu le taua o Nutella. O le mea moni, o Ferrero o se atunuʻu faʻavaomalo - o le upu Italian unpronounceable "januja" atonu e le manatuaina i le "Valerii" i le salafa o le lalolagi. I le taimi muamua, o le kamupani ua i ai sui ofisa i le tele o atunuu i Europa. Faatasi ai ma le oʻo mai o Nutella, na amata galuega a ofisa o Ferrero i Niu Ioka ma Latina Amerika. O le taimi nei ua faʻatau atu le pulu-sukalati i le lalolagi atoa. I le gasologa o le tausaga, e tusa ma le 370,000 tone o Nutella i luga o falaoa, o tagata lautele e faasalalau pe tusa ma le 370,000 tone o Nutella i falaoa, ma Ferrero o le tagata autu o le faʻatauina o galu i le lalolagi, e tusa ma le 25% o faʻatau. E puipuia lelei e le kamupani le fua o pasta ma le Coca-Cola - o le tuufaatasiga o lona vaiinu.

Ina ia mafai ona maua se tulagavae i le maketi a Amerika, na sau ai Michele ma Tic Tac. Na ia maitauina e tausia e tamaitai i le lotoifale le ata ma taumafai e faia se lagona sili. O le mint, lea e naʻo le lua calories ma le faʻailogaina o le manava, e tatau ona faʻamalosia ai i latou.

I le taimi o lana galuega, ua atiae ai e Michele Ferrero le silia ma le 20 ituaiga fou. O ia o se pule e le masani ai. Na faʻamaonia e tagata faigaluega o lana kamupani latou te 'ai i le aso atoa, e taumafai ai i mea eseese. O le tagata fai konekarate na ia auai malosi i le atinaʻeina o oloa fou. Na lele o ia e galue i le helikopter ma faʻaalu le tele o lona taimi i le fale suesue poʻo le alu i le faleoloa, lea na ia fesili ai i tagata faatau e uiga io latou manaʻoga.

O ofisa o le kamupani e tatau ona i ai se faatagata o Madonna. Latou te fai mai e oo lava i Ferta Rocher sweets sa faaigoa i le papa i Falani, lea, e tusa ai ma le tala, o le Virgin Mary na sau i le seneturi lona 19. Ua na o le pau lea o le ituaiga o kamupani lea na faaigoaina e Michele lona igoa mulimuli.

Na ia faʻamaopoopo faʻamaonia Katoliko faʻatasi ma le agaalofa Kerisiano: o totogi o fale gaosiga na maualuga tele e oʻo lava i tagata faigaluega Italia e le faʻavaivai na le faʻaaogaina i le talafaasolopito atoa o le kamupani. I le 1983, na fausia ai e Ferrero se faaputugatupe e lagolago ai tagata faigaluega ua litaea o le kamupani. Ina ua fesiligia pe fefe o ia i tagata lautele, na ia tali atu: "O au o se tagata e masani ona ou masani ai." I le taimi lava e tasi, sa ia taumafai e pulea tulaga uma o gaosiga, e aofia ai le gaosia o masini ma le totoina o fatu.

I le vaitau o le 1990, na litaea Michele ma avatu le puleaina o le kamupani i atalii o Pietro ma Giovanni. O le konekarate lava ia, talu ai nei na nofo ai i Monte Carlo, ae na tanumia i Alba. I lalo o lana taitaiga, o le kamupani ua avea ma tufuga sili ona tele o mea e gaosia ai faleoloa i atunuu e 53, 20 fale, 34,000 tagata faigaluega ma se tupe maua faaletausaga o le 8 piliona piliona. Fai mai Ferrero o lana mealilo i le manuia o le mafaufau ese mai isi ae le o le ita Valeria.

Ia toe foi i le hype.

I le 2012 televise telefoni, na faʻaalia ai Nutella o se "mea ola maloloina ma maloloina," o se uiga o se "taeao malolo maloloina." Na poloaiina e le faamasinoga ia Ferrero e totogi le $ 3 miliona (i le fua faatatau e $ 4 mo faletupe taitasi o le a toe foi atu ia i latou). O le mea moni, e tatau foi ona suia le pisinisi.

O Nutella e faia mai le suka, faʻaleleia le suauʻu pamu, nuts, koko, susu susu, lecithin, vanillin ma le uila paʻu. O lenei pasta o le 70% gaʻo ma le suka, o lea e matua maualuga lava i le kalori. E lua punetini o Nutella e 200 calories (11 kalama o le gaʻo ma le 21 kalama o suka).

Faafetai lava ia Nutella, na mafai ai e le malo Farani ona fafaguina le lafoga o le suauu pama. O lenei lafoga na taʻua o le Nutella Tax - uma ona o Nutella 20% aofia ai le suauu pama. 50% o le suka, ma o le totoe 30% o loʻo faʻatusalia e le paluga o susu susu, koko, nati, emulsifiers, thickeners, preservatives ma isi uiga o se "taeao malolo maloloina".

O nisi nei o tala ofoofogia o ituaiga lauiloa lauiloa: manatua le faʻaaogaina o le malo o Mars ma le lauiloa Snickers History. O le isi lea mo le suʻesuʻeina o le History of Russian rūsū ma o lea o oe o - Olivier. E mafai ona ou faamanatu atu ia te oe le tala o le vave vave ona fai, o le talafaasolopito lenei o le faia o ni laau papama. Ia, tilotilo i McDonald muamua i le lalolagi.

Faʻavaeina ma faʻamaonia meatotino o le Nutella faʻapala

O le tuufaatasiga o le oloa e faalagolago i le kamupanī. I le avea ai ma tulafono, o mea nei: faʻafefeteina koko koko, suka, hazelnut, gaʻo fualaʻau, susu susu susu, lecithin, faʻasalaga vanillin. E tusa ai ma le au gaosi oloa, o le Nutella paste e le o aofia ai GMO, lanu lanu ma tausi (calorizator). Ae o loʻo i ai foi ni oloa o lo latou tuufaatasiga o le tasi lona tolu lona suka. I soʻo se tulaga, o le oloa e aofia ai gaʻo paluga mo se taimi umi e maua ai le malosi o le malosi, antidepressants natura e fesoasoani e faʻamalosia ai le faʻalavelave ma le puipuiga a le tino.

Filifiliga ma le teuina o le Nutella paʻu

O le kamupanī e ofoina atu le tele o filifiliga ma volumes of packaging, o lea e tatau ona e filifili e faalagolago i ou manaʻoga ina ia iai pea pasta fou i luga o le laulau. A e faʻatau, e tatau ona e vaʻai i le aso e gaosia ai, aua o le ola o le Nutella pasi e le silia le tausaga. E le manaʻomia le faʻamamaina o le pusa i totonu o le pusaaisa, o le oloa e tumau ai lona uiga lelei ma mea aoga i le vevela o le potu.

Le afaina o le Nutella paʻu

E le fautuaina le faʻaaogaina o le falala Nutella mo i latou o loʻo i ai se vailaau o le gasegase ma le gasegase o le le gasegase. Ia mautinoa e faitau le igoa. O le tele o gaosi oloa, ina ia mafai ai ona laveai, faaopoopo le tele o suka ma le pama pama i le tuufaatasiga. Pasta ei ai le maualuga o le kalori.

Fafaga Nutella Pasta

O le Nutella pasta o se mea faʻapitoa i le lalolagi atoa - o se faʻaopoopoga muamua lea i oloa fou paluga, toasts, crackers ma falaoa, ma se laulau i le va o keke poʻo keke keke keke. O le pasta ua faaopoopo i le paluga mo le taoina mauoa e aumai ai le friability ma le manogi manogi. O se falaoa masani masani o le taeao po o le panikeke ma le Nutella pasta o se taumafataga maloloina ma lelei o le taeao e le gata mo tamaiti.

Mo nisi faʻamatalaga i le tala faasolopito o Nutella pasta, tagaʻi i le vitio "Nutella History" i luga o le ata televise DaiFiveTop.

Mea moni fiafia

  • I le 1964, sa valiina le tapuni i luga o le fagu o Nutella. Mulimuli ane, na faʻamamaina e faʻaititia (itiiti ifo ma le itiiti) tau o gaosiga.
  • I le 1969, na faia ai se taumafaiga ina ia faʻamalosi le tuufaatasiga o Nutella, ma ia fetaui lelei mo meaai pepe. Na ioeina e le fomaʻi i le Faletalimalo o Ferrero e faapea i se taimi na faatonu ai e le pulega le faatamaoaigaina o le pasta ma vitamini e agai i luma o tagata tauva ma uunaia tina e faatau. O le oloa fou e le i faatauina atu.
  • O le faʻaaogaina o koneteina tioata mai le amataga o le gaosiga o se faʻaosofiaga e faʻatau pasta. Ina ua uma ona sasaa atu fagu, sa faaaoga mo manaoga i totonu o le fale. Seʻi oʻo i le 1990, na teuteuina i ata faʻapitoa e fesootaʻi ma le natura. Ona suia ai lea oi latou i ata mai le manava, lea o loo faaaogaina pea i Italia mo se oloa i 200 g koneteina.
  • I le 2007, na fai mai Claudio Silvestri, o le alii sili o le au lakapi a le au Italia, o ia lava na te aina sandwiches i le nutella mo le 'aiga o le taeao.
  • I le 2012, na fuafua e le Senate Farani e faateleina le lafoga i luga o le uu pama i le fa taimi. O le suauu o se tasi o vaega autū o le paʻu. O le mea lea, o le aufaasālalau na taʻua o le ulutala "lafoga a Nutella."
  • I le 2013, na auai ai Ferrero i Greenpeace e fiafia i se taufaasese i luga o le vaomatua i Asia i Saute mo le gaosiga o le suauʻu pama. O le kamupani o loʻo taʻalo i lalo o le faaupuga "Nutella Faasao le Vaomatua." E oʻo mai i le aso, e faʻaaogaina e Ferrero le suauu pama mai i vaega e leai se faʻaumatia o laau mo le totoina o ni pama.

O le tuufaatasiga o Nutella e eseese mai lea atunuu i lea atunuu. E sili atu le saʻo, e le o vaega ia e suia laitiiti, ae oa latou mea. O pasta o aso nei ua mamao ese mai lona muamua, o le janduya, lea na aofia ai na o le suka, sukalati ma nati. O le a le mea ua aofia nei i le lauiloa lauiloa?

Paʻu suauu

O le suauu Paʻu e maua mai i fua o le pama Elaeis Guineensis, lea e tupu aʻe i le vaega faʻatau. E faʻaaogaina i le nutella ina ia mafai ai ona tuʻuina le kulimi i se kulimi kulimi ma faamamafaina le manogi o isi mea. O le suauu e ese mai isi ituaiga o meaʻai fualaʻau i lena mea pe a maeʻa se gaioiga masani o loʻo i ai sona tofo ma le manogi. O le isi mea taua o le upu faapitoa, o loʻo faamatalaina i le lelei o le lautele.

O gaosiga o le nutella e le o le hydrogenate o le pama pama, lea e mautinoa ai le le atoatoa o le gasegase oona e afaina i le soifua maloloina.

O ulu mo le sauniuni o le sukalala e sau mai nai fagaga laiti i Turkey ma Italia. O le seleselega e amata i le amataga o Aokuso ma faaiuina i le faaiuga o Setema. Ona faʻamagoina lea o fatu, fufulu ma faʻafeiloaʻi i le fale gaosimea, mea e faʻavasegaina ai, faʻamamaina ma faʻamamaina.

E faʻatau e le kamupani se pau o le hazelnut, lea e leʻi toe siakiina aʻo leʻi faʻasalaina mo le tausisia o tulaga lelei.

Uu ma tipi ae leʻi faʻapipiʻi i le paʻu ina ia faʻasaʻo ai le tofo ma le manogi i le tele e mafai ai. O se mea manaia, o le faʻatau mai a Ferrero o faʻamatalaga e tusa ma le 25% o faʻatau oloa i le lalolagi atoa. O le vaega tele o nati i le nutella e tusa ma le 13%.

Faʻasusu le susu ma le uila

E tusa ai ma le faamatalaga a Ferrero, mo le gaosia o le nutiline, susu susu ma le uila e sili atu le pulea nai lo le mea e manaʻomia e le tulafono. O le mataʻituina o meatotino faʻaleagaina o meaʻai laʻau susu e fai i le tele o laʻasaga (i le kamupani, i le atinaʻe i le taimi na tuʻuina atu ai, i iunite tutotonu o le pulea lelei) e faʻaaoga ai auala sili ona lata mai. O le sea o le susu e 6.6%.

Soya lecithin

Lecithin e faʻaaogaina i le nutella e avea o se mea e faʻaaogaina. E maua mai le soya, lea e tupu i Pasila, India ma Italia ma e leʻi oʻo i suiga o le kenera (e leai ni GMO). Lecithin o loʻo tuʻuina atu se mea faʻapipiʻi tulaga ese. O mea o loʻo i totonu o le meaʻai e itiiti lava.

O le tuufaatasiga o le nutella e aofia ai se mea e talitutusa lava ma le molimula masani o le vanillin. O le gaosiga o vanilla pods e le lava e faamalieina ai le faʻatupulaia o le manaoga o le lalolagi mo lenei meaʻai. I lenei fesoʻotaʻiga, o le fale gaosi oloa e faʻapitoa i le faʻapipiʻiina o mea vevela. O le 400 g keke e aofia ai le 0.08 g o le vanillin. O le tele o lona aofaiga e itiiti, ae lava e maua ai le tofo ma le sogisogi o pasta masani ma faaopoopo i ai le faʻamaeʻaina o le paʻi.

E pei o le tele o kamupanī tetele e maua ai oloa faʻapitoa, Faʻatoʻa tausia e Ferrero le fua tonu o Nutella i le faʻamaoni sili. Ae i le tulaga o le tuufaatasiga o le paʻu, e ono foliga mai e salalau atu nai lo le sukalati.

Mea e Fesootai ai

I le fale gaosi oloa, e tele tagata tauva o Nutella i totonu o Italia ma fafo atu. O nisi o analogues e sili ona lauiloa o Italia italia e mafai ona matauina:

  • Farani i Eleni,
  • Nusspli ma Nudossi i Siamani,
  • Alpella i Turkey,
  • Choconutta ma Hazella i Kanata,
  • Biscochoc i Niu Kaletonia (Farani). O le Italian nutella na faasaina mai le faaulufale mai i le motu ina ia puipuia ai le faatauina atu o ana oloa.
  • Nocilla i Sepania ma Potukale.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se tasi oi latou na mafai ona sili atu i le lauiloa lauiloa i le lauiloa. Ma i le lalolagi atoa, na o Nutella o le manogi o sukalati ma nati e aofia ai.

Faʻafiafiaga kalori

Fai mai o le nutella o se meaʻai lelei o le leai o se tala. O lona kalori i le 100 g e tusa ma le 546 kcal, lea e aofia ai:

O le aofaʻi o gaʻo gaʻo, toetoe o le 98% o sugars, o gaʻo - 30% faʻatoʻa. O nei mea e feteenai ai i mea taumafa a tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le faʻaaogaina masani o vaega tetele o le paʻu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le tino.

O le alauni fautuaina i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 15 g mo tamaiti, talavou ma tagata e taitaia se olaga ola malosi.

O i latou o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract, o le cardiovascular system, sugar sugar or cholesterol, o ē e le o tele se mea i le aso e le tatau ona faʻaaogaina le togafitiga lauiloa.

I totonu o le US, ua molia Ferrero mo faasalalauga sese e lelei le nutnes mo le soifua maloloina. Ia Aperila 2012, na malilie le kamupani e totogi le taui i le aofaiga e $ 3 miliona ma faia suiga i pisinisi i leitio ma le televise.

E tusa lava po o le a le tele o le mea e te manaʻo e tuʻu ai se fagu matala o Nutella i totonu o le pusaaisa, e le tatau ona e faia lenei mea, ona:

  1. O le tele o suka i totonu o le oloa e galue e puipuia, puipuia le tuputupu ae o meaola ninii.
  2. O le susu mai le nuts e avea ma mea e sili ona lelei i luga o le mafanafana, ma o le pasi e leiloa lona tutusa lelei.
  3. O le tele o gaʻo o le pama i le pama e tumu ma faʻaitiitia pe a paʻu le vevela, o le oloa e maua.

O le mea lea, e mafai ona teuina se nutella nutimomoia i le potu vevela i totonu o se kapeneta seia oʻo i le aso e muta ai.

Taiga aiga

O kamupani gaosi Nutella e mafai ona luitauina i tatou, ae e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le keke keke sukalati e sili atu ona aoga nai lo le faatauina.

O le fua mo Nutella i le fale e faigofie lava. O le oloa maeʻa o le a leai se manogi matagofie, ae o lona tofo o le a avea ai se lagona manaia. Ina ia faia le 450 g o pasta o le a e manaʻomia:

  • Pogisa Laulu - 100 g
  • Milu - 100 ml
  • Pulu - 80 ml,
  • Hazelnuts - 80 g
  • Suga - 100 g
  • Se pine o le vanillin.

Muamua, sufulu suʻe ma fuʻu matala i totonu o se mea e gaosia. E sili atu le fesuisuiai o vaega i le paʻu, ae afai e te manaʻo e lagona ni nai fatu, e le mafai ona e tuʻimomomoina seia oʻo i le iuga.

I totonu o se vevela e maualalo le vevela pata ma sukalati, faaopoopo le susu. A maeʻa ona maua se masini tutusa, sasaa le paʻu o le suka ma toe faʻafefiloi. Cook mo le 6-8 minute, e aunoa ma le kuka.

Faatumu le fale nutisa i totonu o se fagu, tapuni le tapuni ma tuu le malulu. E le pei o se mea na faatauina, o pasta na faia ile fale e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 2 vaiaso. O le togafitiga e faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i le ate, falaoa ma fua. E faʻaaogaina e avea o se kulimi mo keke ma paluga, faʻapea foʻi ma le tumu o pancakes.

Faʻatau le nutella i totonu o soʻo se atunuu malamalama i le lalolagi e le faigata. I le atunuu o pasta, o lona tau e tusa ma le 18 Euro i le 3 kilokalama. I Rusia, tutusa le 3 kilokalama e mafai ona faʻatauina mo le 1800-1900 ru. O le sili atu le faatauina atu o le 350 g o le a tauia ai oe 300 rubles.

I luga o lenei mea, o mealilo uma o le pasta lauiloa e faʻaalia. E te fesili: "O le a lana mealilo?" E leai se mea lilo. Mo le tele o vaega, e 'ai e tagata se mea e faamalieina ai o latou tofo, ae le o le gauai atu i le lelei ma le faʻamalosi o oloa. Ola faʻamalosi, faʻataʻitaʻiga lelei, femalagaai solo ma manatua le mea e fai mai ai Vladimir Mayakovsky: "'ai le suauu aoe talavou ma ola i luga o le tamoe. "Ua e matua ma nofo i luga o se nofoa - ia e mautinoa e avatu i le fili!"

Faʻatulagaga Faʻatulaga

O le tuufaatasiga e eseese mai lea atunuu i lea atunuu: mo se faataitaiga, i le gagana Italia, o le sugar sugar content is less than in French. I le fesuiaiga mo Rusia, Amerika, Kanata, Iukureini ma Mekisiko o pama pama (faʻaaogaina le pata o le pīni peʻa 2006). O le pasene o le susu eletise e laʻititi laitiiti: mai le 5% (i Rusia, Italia, Greece) i le 8.7% (i Ausetalia ma Niu Sila).

Faamatalaga Taumafa (100 g) Faʻamata

  • Vaʻalele: 172 mg = 21.5% (*)
  • Magnesium: 70 mg = 23.3% (*)
  • Vitamin E (tocopherol): 6.6 mg = 66% (*)
  • Vitamin B2 (riboflavin): 0.25 mg = 15.6% (*)
  • Vitamin B12 (cyanocobalamin): 0.26 mcg = 26% (*)

(*) - alauni fautuaina i aso taitasi e tusa ai ma tulaga faataatitia a Europa.

O le Nutrela fautuaina e Ferrero e 15 g (lua teaseti). O lenei vaega e aofia ai le 80 kcal, 1 g porotini, 4.7 g gaʻo ma le 8.3 g o suka.

O le numera Nutella i Farani na gaosia i Farani e 0.1%, ma o le tasi na faia i Rusia e le o iloa.

O Nutella e faʻaaogaina e fai ma mea e gaosia ai sandwiches, pancakes, muffins, waffles, toasts, croissants, etc. Pe a faʻafefiloi ma kulimi sasaʻa, e faʻaaoga e fai ai keke ma pusa. O le oloa e faʻaaoga i lona mamanu mamā.

I le 1946, Pietro Ferrero (Italia) Rusia. , o lē e ona le fale Alba bakery, na faʻalauiloaina le vaega muamua o le sukalati koko ua taua Pasta gianduja i le tulaga o pa o loʻo afifiina i le pepa alumini. Ona o le leai o sukalati, i tausaga muamua ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faaopoopo atu ai e Ferrero ia launiu i le paʻu, lea na tele i Piedmont. I le 1951, na ia fatuina ai se kopi o le kulupu o le oloa, na taʻua Supercrema .

I le 1963, na suia ai e lona alo o Michele Ferrero le tuufaatasiga o le paʻu, ma i le 1964 se oloa i ipu tioata na taʻua Nutellana vave ona maua le lauiloa ma mauaina manuia manuia pisinisi.

Talu mai le 2007, i tausaga taʻitasi i le aso 5 Fepuari, na faamanatuina ai le Aso Nutella. O le manatu o le fatuina o lenei aso malolo na fanau mai i Italia, ma o faafiafiaga e sili ona fiafia i ai o loʻo faia iina. O faʻamanatuga eo mai faʻatasi ma konaseti, faʻamanatuga o auala ma tofo o ipu ua faʻaaoga e faʻaaoga ai Nutella.

I le 2007, na faʻaaoga ai e Nutella le mekasini a Forbes e 10 ni manatu faigofie na aumai ai piliona i o latou fatuga.

Ia Fepuari 2009, na faasilasila ai e Facebook le faʻavasegaina o itulau sili ona asiasi i luga o le saite. Na maua e Nutella lona tolu, ma toeitiiti atoa le 3 miliona o tagata fiafia.

Ua faatauina Nutella i atunuu e 75. Faʻasalalau i Rusia talu mai 1995 - Ferrero Russia CJSC (Moscow Region). Talu mai le 2011, na gaosia Nutella mo le maketi Rusia i le fale gaosimea a le kamupani i Vorsha, Vladimir Region. O le kamupani a Ferrero o se tasi o le lagolagosua a le club o le Torpedo club Vladimir. I le tulaga o le 'au o loʻo faia i le FNL Championship 2011/12, o le igoa Nutella.

Italia i tausaga taʻitasi e maua ai le 179,000 tone o Nutella.

E tusa ai ma le 2006, na aumai ai e Nutella Ferrero 38% o lona aofaʻi faaletausaga o le 5.1 piliona.

Faasalalauga faalauiloa - "Che mondo sarebbe senza Nutella?" (faatasi ai ma le Italia. "" O le a se mea o le ai ai le lalolagi e aunoa ma le Nutella? ").

Manatunatuga le lelei

  • leaga.
  • taʻitaʻia ai le mamafa o le mamafa.
  • tele caloric

Ou te manao e tosina atu lou mafaufau i na o le 2 mea.

Muamua o calorie, mo le selau ma le 100 e tusa ma le 4 punetini o 530 calories. E te iloa le tele o calories e mafai e lau tino ona gaosia?

O le lona lua o le 56 kalama o carbohydrates, ma pe afai o le suka Rusia i le selau kalama o le oloa.

Ma e te manaʻo e tuʻuina atu i tamaiti poʻo oe lava ia?

Amata i le taeao i le taeao, lea e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, e tau atu i le gaioiga maualuga, ma lona lua, e te tamoe i le aso atoa mo meaʻai. E le gata i lea, tusi mai ia te au i laʻu Email.

O ananafi na ou faatauina mai ai se apa tele o le panilati sukalati Nutella, na ou faatauina mai i le sea, aua o le 630 gram e mafai ona tau 220 rubles. O aʻu lava ou te le fiafia i na mea ma ou te le fiafia i lau sisiva, ae alofa loʻu atalii. A maeʻa le Kolisi, inu le lauti ma le keke sukalati - o le mea lena. Faʻalafola i luga o le falaoa poʻo le pulu, inu lauti poʻo le kofe, e oʻo lava i le 'aiga o le taeao e leai lava se mea. Ae o loo i ai se lapoa tele "Ae."

I le suʻesuʻeina o le tuufaatasiga o le sukalati sukalati a Nutella, sa ou le fiafia ai, aua e le musuia ai le talitonu. O meaola, meaʻai, uila, uila susu, ma isi. Ma o le a le mea masani iinei?! Ina ua uma ona tatala se apa o le "Nutella" palati sukalati, sa vave ona ou lagonaina se manogi manogi o koko ma nati - o nei mea lelei, ua amata ona e salalau i falaoa, pasta, pei o le plastine, ua salalau solo i luga o se laau. Na vave lava ona tulai mai le manatu: atonu o se mea sese lenei! Ae o le igoa o le "Manufacturer: ZAO Ferrero Russia. O le oloa ua gaosia e tusa ai ma tulaga lelei a Ferrero." Ma ua gaosia i le Vladimir region. O le fesili e tulai mai: Pe o gaosia moni lava e tusa ai ma tulaga faatonuina? Po o le gaosi oloa e le mafaamatalaina, lea e faia e tusa ai ma tekinolosi a Italia. E tele fesili e tulaʻi mai: o tatou toe totogi le faailoga? Aiseā ua leiloloa ai e le kamupani lauiloa e pei o le "Ferrero" lona faailoga.

E mo i tatou taʻitoʻatasi e filifili pe tatau ona faʻatau, peitaʻi, ou te le fautuaina le palulati sukalati a Nutella, lea e faia i le Vladimir Region. E manino lava le le tausisia e le au gaosiga tulaga faʻasaoina i le taimi o le gaosiga o le sukalatilati Nutella, ma tuʻuina atu ai le masalosalo i le lelei o le pasene.

Sa ou fiafia i le kulimi sukalatila Nutella (Nutella) i loʻu laitiiti. Ina ua faatoa sau o ia i le teuina o fata, sa matua manaia lava le taumafai. Sa matou saluina le sukala i luga o falaoa, falaoa, kuki, 'ai e pei lava o lena. O le a ou le fai atu e masani lava ona faatau mai e matua mo i matou, ae o nisi taimi latou te faia pea.

O lenei ou te le fiafia i pasi Nutella (Nutella) pasta koko, suamalie, sugary. Ou te lei umi se taimi. E ui lava i faleoloa e masani ona ou vaai ia te ia i luga o fata.

Ou te lagolagoina! Faasalalau ma faʻaopoopoga. Kelati ma nati E LE oi ai iina. MO TAMAITI - POISON !!

O Lau NUTELLA O SE TALAFAASOLOPITO MAMA FIAFIA NA PUEINA E LE SUI.

E TATAU ONA TATAU LE AINA O POPPIES. E FAAPEFEA ONA LĒ FUAFUAINA LE FAʻAMATALAINA O LE TULAFONO MA LE PULEGA MO TAMAITI.

TATOU TAMAITI LĒ ILOA LE MANUFACTURER HIMS HIMSELF.

Tuua Lau Faamatalaga