Latent diabetes symptoms i fafine

E ui lava i aʻafiaga uma ma aʻafiaga leaga, o tagata faʻaonapo nei e seasea ona gauai atu i lo latou soifua maloloina.

O ia ituaiga amioga e sili ona matautia, aua o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e le o taimi uma e faʻaalia ai faʻamaʻi.

I nisi tulaga, o lenei maʻi e mafai ona i ai se foliga lilo. I vailaau, o lenei fomaʻi ua taʻua o le latent type of diabetes.

O lenei maʻi ua manatu e sili ona lamatia mo le soifua maloloina o le tagata, talu ai e le o iloa e le tagata maʻi se faʻalavelave faʻaleagaina mo se taimi umi. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona iloa faʻamaʻi o le maʻisuka latini i totonu o fafine ina ia mafai ai ona aʻafia ai aʻafiaga le lelei.

O le a le LSA maʻisuka?

O nisi tagata atamamai e taʻua le maʻisuka latent o se faʻagasolo malie o le alualu i luma o ituaiga o togafiti o le endocrine matautia.

O le tulaga faapitoa o le maʻi e faatatau lea i le vaeluagalemu o le va o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.. O sea faʻavasegaga e matua malamalama lelei lava, ona o le maeʻa atoa o le faʻaaogaina o masini faʻapitoa e amata ile 40 tausaga.

Ona o lea mea, o le faʻamaoniga e sili ona vavalalata ma foliga o le insulin i le maʻi. Ina ia mafai ona malamalama lelei i le LADA, o le mea taua le amanaia o ituaiga ituaiga o togafitiga e mafua ai le maliu faifaipea o ni peta aoga o peta i le pancreas.

Ona o lenei mea, o le gaosiga o faʻalavelave faʻasalaga e iu lava ina taofia atoatoa. Pau lava le auala aoga e faʻafefe ai lenei maʻi i se tagata matua o le inisalini.

Mafuaaga ma tulaga lamatia

O le maʻisuka LADA e atiina ae e faasaga i le talaaga o se maʻi autoimmune o le faʻailoga pancreatic.

Mai mafuaʻaga uma o le faʻamaʻi, o le mea sili ona taatele o:

  • o le i ai o auupega i totonu o le tino, faapea foi ma le maualalo o le faasee C-peptide. O nei mea e lua e faʻatele ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka,
  • solia o le metabolism masani faalenatura,
  • o le tele o le le atoatoa o le ola o meaola, e pei o le hyperlipidemia. I nisi tulaga, o le faʻafeagai e mafai ona tupu - dyslipidemia.

I le taimi nei, ua faʻalauteleina e le fomaʻi le lisi avanoa o aʻafiaga o aʻafiaga mo le maʻi maʻisuka tumau.

I le faaopoopo atu i mea masani, e pei o le gaʻo ma se vailaʻau faʻapitoa, o le ovary polycystic i teine ​​e mafai ona faʻaopopo i le lisi. Ina ua maeʻa suʻesuʻega, na i ai i latou na gasegase i lenei faʻamaʻi, o le maʻisuka e faalua ona sili atu ona sili atu taimi nai lo tamaitai soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, sa maualuga le maualuga o le suka i luga o tamaʻi teine.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e afaina i le leai o se palukala i le tino, lea e mafai ona tupu i le talaaga o le le lelei o le soifua maloloina poʻo le le pulea lelei o togafitiga.

O le mea lea, mo na gasegase oe, ona o lo latou soifua maloloina, ua faamalosia e ave ia vailaau, e tatau i fomai ona faatonu Panangin poo Asparkam. E le gata i lea, o le maʻisuka masani e masani lava ona maua i tamaitai ao maitaga.

Faailoga o le maʻisuka latene i fafine

E ui i le faʻalavelaveina o lenei faʻamaʻi, e toʻatele tamaitai latou te le amanaʻia muamua faailoga, o le mafuaʻaga lea latou te o ai i le falemaʻi i se tulaga alualu i luma.

O le le popole i lou lava tino e mafua ai le ogaoga o le faaleagaina o totoga uma. E taua le mafai ona iloa lelei se faʻamatalaga itiiti o le maʻisuka ina ia aloese ai mai faʻafitauli.

Vaʻaiga lautele falemaʻi

E oo lava i le taimi muamua o le atinaʻe, o le maʻisuka LADA i faʻamaʻi uma o le falemaʻi e foliga tutusa ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • vaivaiga, faʻaitiitia le faʻatinoina o le faʻatinoga, faateleina le vaivai,
  • o le toe faʻafoʻi faʻafuaseʻi o le fao ma le faʻaleagaina o maʻi,
  • umi faʻamālōlōina o manua papaʻu i luga o le paʻu,
  • faʻaoga faifaipea (polyuria).

Uiga mo tamaitai

O le faʻavaveina o le tuputupu aʻe o le maʻisuka latent i totonu o fafine e mafai ona faʻaali mai ia lava i faʻamaoniga nei:

  • faʻamagoina o le paʻu, faʻavevesi ma le ita na faʻaitaina e microbes ma siama faʻamaʻi. I se tulaga masani o le suka, o nei siama e matua leai se afaina, ae o le faateleina o le toto i totonu o le masini. Talu ai ona o lenei mea, o le puipuiga o le epidermis ua faʻaumatia,
  • moe i le moe, le fiafia ma e oʻo lava i setete faanoanoa,
  • susu ma le fia inu pea. E tele taimi e mafaufau ai tagata gasegase o lenei tulaga e tupu ona o le ea malulu i totonu o le potu poʻo le vevela o le tau,
  • solia o le microflora natura o le vaalele (candidiasis).

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Mo le faʻamaonia saʻo o faʻamatalaga o falemaʻi o loʻo faʻaalia ai le LADA-maʻisuka, o metotia masani e faʻaaogaina: fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faatulaga le fua saʻo o le hemoglobin glycated.

  • suʻesuʻega o le antigens HLA,
  • auʻiliʻiliga o le fua faatatau o autoantibodies ma 'au peleti faapitoa ICA,
  • faʻamaoniga o faailoga faʻavae,
  • se suesuega maeʻaeʻa o le fegalegaleaiga o autoantibodies ma vailaʻau faʻamalosi tino,
  • suʻesuʻeina le tali atu o faʻamaʻamiloga masani i le glutamate decarboxylase GAD.

Taʻiala mo togafitiga

O togafitiga aupito maualuga o le maʻisuka latiti e tatau ona faia i laʻasaga uma o lona atinaʻe. A le o lea, o le maʻi e mafai ona oʻo i se faiga sili atu ona ogaoga, faʻaosofia ai faʻalavelave tau faʻalavelave mo le maʻi.

Tomai faʻale-aganuʻu e tatau ona aofia ai:

Vitio faʻatalanoa

Faailoga lautele o le maʻisuka latene i se vitio:

I le faaiuga, e mafai ona tatou faʻamaonia o le maʻisuka LADA e le taatele. O le taimi masani ma faʻamaonia agavaa o le a fesoasoani e aloese mai le togafitiga le talafeagai ma le le mafaaseseina o taunuuga o lenei maʻi.

O le mea lea, afai e aliali mai faʻamaoniga faʻaalia o se faʻamaʻi, e manaʻomia le asiasi atu i le endocrinologist poʻo le fomaʻi. E na o latou lava e mafai ona iloa le mafuaaga tonu o le le lelei o le soifua maloloina.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faʻamatalaga o aʻafiaga

E i ai nisi o mea o loʻo i ai i le faʻasaga o le maʻisuka e mafai ona tupu ma se maualuga maualuga:

  • Tuai. Fuainumera faamaumauina o loʻo maua ai le 80% o tagata gasegase ma le maʻisuka poʻo le maʻisuka i tagata e silia i le 65.
  • Le i ai o nisi pauna. O le tutupu o faafitauli ma le mamafa tele e fesoʻotai vavalalata ma le leai o ni meaʻai, o se olaga e le taua. O lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le tino, lea o se tasi o mafuaaga o faafitauli ma maualuga maualuga o suka. O le tautinoga i laʻau suamalie, meainu malosi ma mea taumafa vave e fesoasoani tele i lenei mea. E tusa ma le vaetolu oi latou e mafatia i lenei faʻamaʻi o le mamafa.

  • Toto E mafua lenei mea ona o foliga o lenei tulaga. I le taimi o le maitaga, o suiga ma le faaletonu i le metabolism e masani ona tupu. O le mea lea, o fafine uma ua maitaga e tatau ona mataʻituina a latou suālaʻau, ma ia faia se suʻega tatau. Pe a iloa se faʻamaʻi, o le a tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa ao lei fanau mai le tamaititi, faʻapea foʻi ma sina taimi mulimuli ane.
  • Aiga. O le aʻafia o le maʻisuka e faʻatupulaia tele pe afai oi ai ni faʻafitauli o lenei maʻi i aiga vavalalata.
  • Vaʻa viral faʻamuamua. O nisi oi latou e mafai ona faaleagaina le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini, ma mafua ai ona faateleina le kulukose o le toto.

Faʻailoga

O se tasi o suʻega talafeagai o le PHTT (suʻega ole toleni ole glucose). I le taimi o le auʻiliʻiliga, e toʻalua ona ave le toto mai se maʻi: i luga o se manava gaogao ma le 3 itula i le maeʻa ai o le vai inu vai ma le 75 g o le kulukose.

E masani lava ona taua o faailoga:

  • i luga o se manava gaogao: 5.5-5.7 mmol / l,
  • pe a uma ona faʻapipiʻi i le foliga o se vaifofo o le kulukose: 5.7-7.8 mmol / L.

O le faʻamaoniga o le muaʻi maʻi suka o le a taua mai le 7.8 i le 11.1 mmol / L.

E mafai foi ona e iloa maʻi i le auiliiliga o le urine. O le tino o se tagata maloloina e le faʻasaʻoina le kulukose. Afai e le o galo le kulukose, o le a ia iloa o se mea e le aoga ma faʻaalia. O le mea lea, e aliali mai i le faʻavave. E tusa lava pe itiiti sina suka i le suʻega o le urine e faʻamaonia ai le i ai o le fomaʻi.

I le faaopoopo atu i nei suʻega, o loʻo i ai isi mea e mafai ai ona e mauaina se ata atoatoa ma iloa ai le taua o le suka i le toto. Muamua, ua maua le hemoglobin glycini (HbA1C).

O se taunuuga, o le averesi o le kulukose toto mo le 3 masina ao lei amataina le auiliiliga. I lenei tulaga, e leai se manaʻoga e mulimuli i se taumafataga, e le faia le suʻega i luga o se manava gaogao. O faʻamanuiaga o loʻo i lalo ifo o le 5.7% e faʻamasinoina. O le i ai o le faamai e mafai ona fai i le mataupu o tulaga faatauaina mai le 5.7% i le 6.4%.

I le laasaga mulimuli o le suʻesuʻega, e mafai ona tuʻuina atu se isi auiliiliga: mo faʻamaʻi faʻamalosi i peta sela. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, o le maʻisuka i le maʻisuka ma ona foliga lata mai ua iloa. E masani lava, e le tatau ona iloa siama i beta sela.

O le isi togafitiga o faʻataʻitaʻiga o se suʻega o le inisalini o faʻataʻitaʻiga. O le iʻuga o lenei suʻesuʻega, o le maʻi autoimmune o peta peta e mafua mai i le tamaoaiga ua faʻatuina.

O le masani masani o le antibody content e le sili atu nai lo le 10 iunite / ml. O le sili atu i lenei tulaga faatauaina o loʻo taʻu mai ai se vailaau i le atinaʻe o le maʻisuka.

Latent diabetes - o le a lea?

O le maʻisuka Latent e taua foi o le leʻo, ma o le mea sili ona lamatia o lenei maʻi o le faigata tele ona iloa. Ole tino faapitoa lea o le faamai lea e lagona lelei ai le maʻi, e le faitio e uiga i le soifua maloloina ma le soifua maloloina, ma na o le mafai ona iloa e uiga i le faafitauli pe a uma ona pasia suega. O le i ai o le maʻisuka latent e faʻaalia i le maualuga o le suka i totonu o le toto poʻo le urine.

I se tagata soifua maloloina, o le glycemia e masani ona tutusa - e tusa lava po o le a le itupa ma tausaga. O le suʻega o le toto mo le faapaleʻaleʻa o le carbonborate e tatau ona i ai le suālaʻau e silia ma le 120 mg i le manava gaogao ma sili atu i le 200 mg pe a maeʻa le glucose. Afai e sili atu le maualuga o faailoilo, ona manaʻomia lea e oe se fomaʻi, faia se suʻesuʻega sili atu ma amata togafitiga.

Afai o le suʻega o le toto e masani, ae o lou soifua maloloina e faʻamaonia ai e te le atoatoa le soifua maloloina, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga. O se tino maloloina e tumau pea le suka, ma o le maʻisuka e sau ma le urine, o lea o se suʻesuʻega e talafeagai pe afai e te masalomia le amataga o le maʻisuka.

E fautuaina e suʻe ia suʻega ia le itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga, a faʻapea e te ono lamatia le amataina o le maʻi, ma o le a sili atu ona faigata le fofo mulimuli ane.

E tusa lava pe e te lagona le lelei, o nisi o faailo laiti e mafai ona faʻaalia ai se faʻafitauli maloloina. Ua i ai i le taimi nei, o totoga o le tino e amata ona pagatia ma ua faaleagaina, aemaise lava, o puipui o toto toto ua avea ma mea vaivai ma e sili atu ona pala. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular, e aofia ai le fatu fatuga, fatu fatu, maualuga maualuga, ma le taʻavale. Atonu ei ai ni faʻalavelave i le gaioiga o le faʻalavelave o le tino, vaʻaia o le vaʻai, paʻu o le paʻu, vaivai, tiga o le vae, gasegase vave vave po o le mamafa o le mamafa, ma le faʻafuaseʻi o le "tuinanau" tuinanau. O nei faailoga uma e mafai ona faʻaalia le atinaʻeina o le faʻamaʻi. O le mea sili ona lamatia o se faʻalavelave faifai malie ma le faʻalavelave ma e mafai ona faʻataunuʻuina i soo se taimi i lalo o le aʻafiaga o aʻafiaga i fafo poʻo le vaivai o le tino ma isi faʻamaʻi.

E i ai le tele o mea lamatia o loʻo i ai lea e mafai ai ona faʻatupulaia le prediabet.

  • Tuai. O le matua o le tagata, o le itiiti ifo o le malosi o le tino ma le sili atu le maualuga o le gaʻo i faafitauli. Fuainumera faamaumauina o le tusa ma le 80% o tagata e sili atu ma le 65 o latou aʻafiaga o le maʻisuka latito poʻo le i ai foi o se pepa tatala.
  • Vaʻaiga faʻasologa. O le tele o taimi, o tagata e iai aiga e maua ai se maʻi e maʻi i le maʻisuka. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le feagai ma se faʻafitauli faʻapitoa i se gasegase faʻatoʻateleina nai lo i latou e leai se tasi e mafatia i le hyperglycemia.
  • Le i ai o le mamafa mamafa. O le tele o taimi, e aliali mai mai le le paleni o meaai, o se olaga ola solo, vaisu i meaʻai vave, sweets ma le ava malosi. I le taimi o le mamafa o le tupe maua, o faʻamalositino i totonu o le tino ua faʻalavelaveina ma faʻaleagaina, o loʻo galue le endocrine ma o faailoga o le maʻisuka e aliali mai. O loʻo matauina i latou i le 25-30% o tagata o loʻo i ai isi pauna.
  • Toto O le tino o se fafine o loʻo faʻamoemoe o loʻo toe fausia se pepe, faʻaalu le tele o le malosi, ma i nisi o tulaga e ono le mafai ona faʻaaogaina faiga faʻavae. O le mea lea, o fafine uma i le tulaga e tatau ona foai atu le toto mo le suka ma faia le suʻega e faʻagata ai le ono mafai ona atiaʻe se maʻi. Afai oi ai ni faailo o le maʻi, e tatau ona e sui i se meaʻai faapitoa ma ia mataʻituina e fomaʻi seia oʻo i le pepe ma sina taimi talu ona fanau. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma mea taumafa, e toe faʻafoʻi e le tino ia lava, ma o le faafitauli e alu ese e aunoa ma se faʻasologa.
  • Virus. I nisi o faʻamaʻi poʻo faʻafitauli pe a mavae atu, o le pancreas e maua ai le inisalini e mafai ona mafatia ma mafua ai le faateleina o le toto suka.

O ai o loʻo lamatia?

O lea faʻamaʻi e le tupu i se tagata soifua maloloina atoatoa. O mea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga e aofia ai:

  • matua
  • afaina
  • faaletonu o mea tau lemoni,
  • genetic predisposition i le maʻisuka,
  • mala o le pancreatic.

O le faʻamaʻi e masani lava ona maua i fafine o loʻo i ai le faʻasolosolo o leions o le ovariancyl ovarian.

I le matua, o le maʻi e tupu tutusa i alii ma tamaitai.

O se faʻaaliga taua o le i ai o le mamafa mamafa. O le tele o mea e mafua ai ona faʻaitiitia le faiga o metabolic, e mafua ai le tele o taimi e aʻafia ai le tupu aʻe o le maʻi.

Faailoga o le maʻisuka Latent

O le faʻalavelave o lenei faʻalavelave e mafua mai i le mea moni e masani ona le matauina e tagata gasegasega ma faailo e faʻaalia ai le i ai o se faʻamaʻi i le tino. O le mea lea, e taua tele le iloa o uiga o uiga o le maʻisuka tumau. O nei mea e aofia ai le tosoina ma le paʻu o le paʻu, o se lagona faaumiumi o le gutu malulu, o se faʻateleina pe faʻaitiitia i le mamafa o le tino.

Manatua o faafitauli paʻu, e pei o se tulafono, tulaʻi mai ma le aʻafiaga o aʻafiaga o meaola faʻapitoa. O se faʻailoga iloga o se lagona faifai pea, le mafaamatalaina o le galala, lea e faʻaalia e ia lava e tusa lava pe o le a le tau poʻo potu vevela. O le isi mea taua e faʻaalia ai le maʻi o le maʻisuka o se suiga faʻafuaseʻi i le mamafa. E masani lava, o tagata mamaʻio loʻo maua i le maʻisuka muamua le mamafa le mamafa, ona toe maua ai lea o le mamafa. O le tele o le fiaʻai e tele lava ina fesootaʻi ma le soifua maloloina, ae i le iʻuga, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga o loʻo fesiligia.

O le a le eseesega i le va o matāʻupu muamua ma le lua?

O faʻamaoniga uma o le maʻisuka latene e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: matua ma le lua. O mea autu o mea muamua ia mo le maʻisuka ituaiga I. Latou te foliga mai e le mautonu ma e masani ona tosina mai le mafaufau o se tagata. O faʻataʻitaʻiga laiti e mafai ona muamua i le atinaʻeina o ituaiga I ma ituaiga II. E foliga mai e faasolosolo malie ma e le mafaamatalaina. O le tele o taimi, o na faailoga e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka insipidus. O lenei faʻamaʻi e ese le eseesega ma e aafia ai le polokalama urinary.

O le autuItiitiFaailoga o le maʻisuka insipidus
ManavaGutu gutuTigā ma le susu
Uiga masaniVaivaiFaʻasolosolo faifaipea ma manino le faʻamalosi
Faateleina le manaʻoMucosal itaLe mautonu
Lē vaivaiTigāVaivai
MafuaagaFaʻafitauli leagaFaʻafitauli
Faʻamamaʻi manuʻa faʻamaʻiUrine AcetoneTigā

E leai se faʻamaʻi tasi e tulai mai ona o le leai o se mafuaʻaga. O le a le mea e mafua ai le maʻisuka latene:

  • mamafa ma le le paleni (e tusa ma le kuata o tagata maualalo o loʻo maua i le maʻisuka ma le poto masani, ma o isi o loʻo i ai le maʻisuka muamua poʻo le maʻisuka),
  • tausaga matua (80% o tagata matutua o loʻo i ai ni faʻamaoniga pe mafatia i le maʻisuka, ona o le faʻaitiitia o le gataifale),
  • polycystic ovary,
  • mama ole gaʻo
  • uiga faʻamaoni.

E faʻapefea ona maua se faʻamaʻi?

O le faigata i le faailoaina o le maʻi o le maʻisuka e masani lava ona le maua. O le mafuaaga lea e alu ai se tagata maʻi i le fomaʻi ma se fomaʻi maualuga o le maʻi. Ae ui i lea, o le maʻisuka le tumau e mafai ona iloa.

O le faʻamalositino o le faʻamaʻi e faia i le faʻaaogaina o se suʻega o le faapaleni kullukose - TSH. O le aano o le siakiina, o le maea lea o le fuaina o le anapogi a le tagata maʻi i le toto toto, na te ave le 75ml o le kulukose, ma a mavae le tolu itula e toe faia le suʻesuʻega. Afai o loʻo iai ni suiga faapitoa, ona maua ai lea o le maʻisuka, e tusa lava pe i ai se faʻagasologa o le auala.

Ae o le faia o sea suʻega e manatu o le taimi e alu ai ma e manaʻomia ai gaioiga sili atu ile fale suesue, lea e mafai ona faigata ile metotia faʻaonapo nei o le faia o se suʻega toto mo le suka. O le mea lea, o se auala e ese ai, sili atu ona faafaigofie mo le mauaina o le ituaiga o maʻisuka ua faʻaaogaina.

O se suʻesuʻega lea o le mimiti o le maʻi ao lei amataina ma i le maeʻa ai ona maua se vaega o carbohydrates. I se tagata soifua maloloina, o faʻamalo puipuiga e le pasi le kulukose, ae afai e ulu atu i le mimi, o lona uiga o loʻo i ai se atinaʻe o le maʻisuka. I lenei auala, ua iloa ai se ituaiga o le faʻamaʻi. O maʻi na maua ai glycosuria e mulimuli ane tuʻuina atu i le TSH.

Ina ia suʻesuʻeina se fuainumera tele o tagata i le taimi ole suʻega, o le auala e fuafua ai le kulukose i le urine ma le "glucotest" o loʻo faʻaaogaina - o se pepa faapitoa e iai le suʻi mataʻetaʻa. Suʻeina o le lanu o le tagata totoʻa e faʻafesoʻotaʻi ma le urine e faʻaalia ai le manaʻomia o se suʻega toto mo le kulukose.

I aso ua mavae, o pusa uma e faʻaaogaina ai siaki e siakiina i luga ole fofo o le kulukose, ma o le tali pito i luga o le kulupu e iloiloina i le susulu o le la. Mo le sao o le iuga, o le suʻega e faia i le muamua atu i le 1.5 -2 itula i le maeʻa ai o se meaʻai, faatasi ai ma le faʻatagaina o se inu suamalie ma 4-5 fasi suka.

Le matautia o le tulaga ma mafuaʻaga

O le maʻisuka Latent o se tulaga lamatia, o le le mautonu o le leai o ni uiga taua o le maʻi. Peitai, i le taimi lava e tasi, o le faagasologa o faʻatafunaga lapisi ua maeʻa, e tusa lava pe leʻi maua le faʻamaʻi. E le gata i lea, e leʻo faʻataʻitaʻiga uma ma suʻega e mafai ona iloa ai le maʻi suka. O lenei mea e aafia ai le mea moni o loʻo faaauau pea ona taʻitaʻia e se tagata se olaga le saʻo, na o le faʻateleina o le tulaga lautele.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na maua ai le ono mafai ona atiaʻe le fatu poʻo maʻi faʻavavelalata ma se maʻi o le maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tagata e iai tulaga faʻalesoifua maloloina. E le gata i lea, o se gasegase i tamaitai ma alii e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o le fatu - aemaise lava pe a iai ni faaletonu i le galuega a le fatu. E tutusa lelei lava, o le maʻisuka le tumau e aʻafia ai le faʻavaveina o le faʻateteleina o galuega vaaia.

I le tautala ai e uiga i mafuaaga, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea, i le faaopoopo atu i mea taua uma, e taua o le gaʻo po o le matua, o le lisi e faaopoopo i le ovary polycystic. E tusa ai ma le au atamamai, o fafine na aafia i le faʻamaʻi o le polycystic e tai tolu taimi e sili atu ona maua ai le maʻisuka nai lo tamaitai e iai tulaga faʻalesoifua maloloina masani.

I le taimi lava e tasi, o le faateleina o le suka i le toto e masani lava ona iloa, e pei o faailoga, i se talavou.

E le gata i lea, o le fua maualalo o le pāmala i le tino e mafai ona fesoasoani i le faʻavaeina o le maʻisuka. E fesoʻotaʻi atoatoa ma se mea le talafeagai ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi pipisi. Afai o le fua o le pāmaʻa mo se taimi uumi umi e tumau pea le maualalo, e faʻaalia ai se maʻi gasegase ma ona uiga. I lenei fesoʻotaʻiga, o tagata e faʻaaoga fualaau faʻamalosi e faʻamatalaina panangin poo aspartame. O lo o matou talanoa e uiga i vailaau faʻapitoa e faʻatumu ai le faʻasao faʻasao. O le mafuaʻaga lea e sili atu le matautia o le faʻavaeina o le maʻi o le maʻisuka ma e tatau ona amanaia uma faʻailoga.

E le gata i lea, o se ituaiga o le maʻisuka o le maʻisuka e masani lava ona faia i tamaitai, oe na faailoa mai i ai le maʻi maʻi i le taimi o le maitaga. Ina ia mafai ona iloa ma togafitia le faʻamaʻi i le lumanaʻi, e matua fautuaina lava e gauai atu i faʻamaoniga o le maʻisuka o le maʻisuka.

Faailoga ma togafitiga faʻamaʻi

I le tele o mataupu, o le faʻamaʻi, aemaise lava pe a fai o se vaitaimi le tumau, e le o iloa e le tele o tagata gasegase. I le tautalagia o faʻamaoniga, e tatau ona faʻalogo i:

  1. sasaina i le vaega o le paʻu ma lona paʻu,
  2. umi le lagona o le mago i totonu o le ooto,
  3. mamafa tele o le gau, e masani ona fesootaʻi ma lona faʻaitiitia ma le faʻasolosolo vave o faʻatulagaga vave - e fautuaina malosi le vave amataina o le togafitiga.

O isi faʻaaliga e faʻaalia ai le ituaiga o le maʻisuka e foliga mai foi. O le tele o taimi, latou te aofia i se lagona faifaipea o le fiaai ma se tikeri maualuga o le urination. Ae ui i lea, o faailoga atonu e fesuisuiai ma e faalagolago i le tausaga o le maʻi, le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli maʻi ma isi faʻafitauli tau le soifua maloloina.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o lenei maʻi, ua uma ona maua, e faigofie lava ona taofi ma i le lumanaʻi e faʻaauau pea le lelei o le olaga.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona avea le maʻisuka ma faʻamaoniga e avea ma malosiaga mo le asiasi atu i se fomaʻi. O se suʻesuʻega faapitoa ua mamanuina e iloa ai le maʻisuka le tumau. E tusa ai ma ona taunuuga, o le a mafai e le tagata poto faapitoa ona fuafua pe o le a le laasaga o le atinaʻe o tulaga faʻaleagaina.

E le gata i lea, o le naunautaiga e mafai ona faia o se vaega o le suʻega o le toleniga o le kulukose. O lenei metotia faʻamaonia e aofia ai ni vaega ma mafai ai ona faʻavae le toesea po o le i ai o le kulukose i le urine i tagata. O le mea lea, pe a uma se faʻamaonia saʻo ma talafeagai, e mafai ona tatou talanoa pe faʻapefea ona amata togafitiga.

Togafitiga uiga

O le uluai laasaga o togafitiga o le paʻu o le mamafa (e masani lava, e tatau mo nei tagata o loʻo feagai ma le manua). E le gata i lea, e tatau ona e faʻamalositino, aua e te faatalale e savali ma aau, ae faʻaititia foi le faʻaaogaina o se mea e pei o le kulukose. Mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka, o fualaau e pei o Acarbose ma Metformin o loʻo faʻaaoga - e masani lava, o ia togafitiga e tatau ona malilie i se tagata poto faapitoa.

I le tautala e uiga i vaega ua tuʻuina mai, e taua le malamalama o loʻo faʻamaonia mo se taimi umi lava. E tatau foi ona maitauina o le sili ona lelei ma lelei le puipuiga o le faʻamaʻi e mafai ona mafaufauina o le tausia o le soifua saʻo, ae le o le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau vailaau.

I le faagasologa o le tetee atu i le maʻisuka latese, o le a aoga le taumafataga. Afai ei ai se tasi e atiaʻe lenei faʻamaʻi, ua fautuaina malosi o ia e faʻaitiitia le fua faatatau o le gaʻo faʻaaogaina o gaʻo, ae o meainu malosi foi. E tatau ona avea fualaau aina ma faavae o meaʻai ona o latou o se punavai autu o le potassium. E tutusa lava le taua o le faʻaaogaina o lemu, walnuts, ate ate ma iʻa fagota i luga o se faʻaauau pea. E le gata i lea, o meaʻai o le sami, vela ma meaʻai aano, e pei o moa, o le a aoga e togafitia ai le maʻisuka ua iloa.

E toatele tagata latou te mafaufau po o le a le mea o le - lilo ole maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e matautia, aua e faigata tele ona iloa, ma o le mea lea o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o faʻafitauli. O le mafuaaga lena, ina ia aloese mai le sili atu ona faigata o le maʻisuka latito, e matua fautuaina lava e te gauai atu i faailoga ma e le tuulafoaia se siaki tulaga talafeagai.

Mafuaʻaga mo le maʻisuka latent

I nisi o tulaga, o le maʻisuka masani o le maʻisuka e mafai ona tumau i se tulaga tuai i le olaga atoa, ae pei o le faatinoga, o le iuga o lenei tulaga o le maʻisuka atoa. O le mafuaʻaga autu o lenei faʻamaʻi ua manatu o suiga i le matua i le matua. O tagata matutua i le 85% e pagatia i le maʻi o le maʻisuka.

O isi mafuaʻaga mo lenei aiaiga e aofia ai:

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O ituaiga uma o le maʻisuka o faʻamaʻi pipisi. O mea taua e pei o se faʻaitiitia i puipuiga a le tino ma faʻalavelave masani e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻeina o le maʻisuka i se tino ua leva,
  • Metabolism i tua atu o le le lelei o taumafa. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka faʻamalosi i le talaaga o le faʻafitauli ole gasegase eo faatasi ma se faʻalautelega tele o le mamafa o le tino,
  • O le maʻitaga, e pei o se faʻalavelave faʻapitoa o le physiological, e mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka. I le faagasologa o le aveina o se tamaititi i le tino o se fafine, o suiga i le hormonal e faia, o le taunuuga atonu e ono afaina ai le pancreas.
  • O tagata e mafatia i le maualuga o le toto maualuga e sili atu ona faigofie i lenei maʻi. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻaititia o mea o le potassium i totonu o le tino aʻo faia ni togafitiga.

Faailoga o le maʻisuka latene

E tusa lava pe maualuga le tulaga o le asymptomatic, o le maʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i le tele o faʻamaoniga nei:

  • O foliga mai o le paʻu o le paʻu i le tino o le paʻu,
  • O le leiloa o le mafaufau o le pito i luga ma le pito i lalo,
  • Faʻateʻaina galuega tau feusuaʻiga i tane ma le faʻamaina i fafine,
  • Faʻateleina le toto toto,

O le umi o nei suiga e mafai ona oʻo atu i le 6 tausaga, pe a maeʻa ona liua siama i le maʻisuka.

O le taimi e iloa ai le ituaiga o maʻisuka tumau o se vaega taua mo togafitiga manuia.

I le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, o lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia i le tele o faʻailoga, e mafai ona iloga:

  • Le faʻavaeina o le maualuga o le vevela o le paʻu ma le peʻa mulimuli ane. O lenei tulaga matautia e mafai ona o faatasi ma le vevela malosi,
  • Le lagona masani o le fia inu ma le susu. Ina ia aveesea lenei lagona, e mafai e se tagata ona inu i le 5-6 lita o le vai i aso uma:
  • Se faʻateleina pe faʻaitiitia le mamafa o le tino. O le mamafa o le paʻu e mafai ona tuʻuina atu ma le fiaʻai tele, lea e mafai e se tagata ona iloa o se uiga lelei,
  • General malaise ma se lagona o vaivaiga e mafai foi ona avea ma faailoga o le maʻisuka latene.

Gaoioiga faaletino

O faʻamalositino masani faʻatasi ai ma le tino faʻaletino faaletino o se auala sili lea e puipuia ai faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka latene. O le auala autu mo le puipuia o lenei maʻi e ala i gaioiga faaletino o le faʻalauteleina lea o le faʻaaogaina o le kulukose i le tino. E moni lava lenei mea pe afai ei ai le sili atu o le kulukose i totonu o le tino.

Lava le 30 minute o gaoioiga faaletino i aso taitasi e ausia ai se toe faʻaleleia o aafiaga. O ituaiga pito sili ona lelei o gaoioiga faaletino e aofia ai:

  • Savalivali i le afiafi i le ea fou,
  • Agaʻi i luga o faasitepu
  • Galulue faʻatasi ma tamaiti ei ai taʻaloga masani,
  • Taʻalo i le vaitaele,
  • Totogi
  • Taeao i le taeao.

Isi fautuaga

O se mea e manaʻomia muamua mo le puipuia o le maʻi o le maʻisuka o le faʻaaogaina atoa lea o le ava malosi ma le tapaa. O le ethyl alcohol ma le nicotine e mafua ai le le atoatoa o le paleni i le tino, o le mafuaaga lea mo le atinaʻeina o le tele o faamai.

O le maualuga o meaʻai o vitamini eseese ma minerale e maua ai fua lelei o auala e puipuia ai lenei maʻi. O meaai i aso taitasi e tatau ona iai salata o fualaau faisua ma otaota, fualaau fou ma fualaau suamalie. O le taua faapitoa o fualaau aina ma fualaʻau ma le maualuga o meaʻai o le vaitamini C (citrus fruits, currants, apples).

O togafitiga o togalaau o se auala lelei e puipuia ai le atinaʻeina o lenei maʻi. O fualaau sili ona aoga o fualaau oona e aofia ai:

  • O se teuteuga o launi pi e fesoasoani e faʻatonutonu ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Sauniuniga o le broth e faia i le fua faatatau o le 1 lima o laulaau mo le 500 ml o le vai,
  • Peony pharmacy tincture o le a fesoasoani foi e faʻasaʻoina le glucose metabolism i le tino. Faʻaaoga le siʻosiʻomaga e tatau ona 20 faʻafefe 3 taimi i le aso,
  • Ata teuteu o fasi pepa paina. Ina ia saunia le susu, e tatau ona e ave le 0.5 ipu o vaevaega ma sasaa le 500 ml o vai inu. O le mea e tupu mai ai ua tuʻuina mo le 15 minute.

O meaai talafeagai o le faavae lea mo le puipuia o le maʻisuka tumau. O fautuaga o meaʻai o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e aloese ai mai le gasegase o le gataifale:

  • Taumafai e faʻaaoga se faʻaitiitiga faʻaititia o mea inu gaʻo faigofie ina ia le faʻaosoosoina ai le mamafa o le pancreas,
  • Iloiloga o le kalori o meaʻai, puipuia le maua o le mamafa o le mamafa,
  • Faʻesea mea taumafa e maualuga i gaʻo.

I le faʻaitiitia o le lamatiaga o se maʻi o le maʻisuka, e aoga tele le faʻaaogaina o oloa e pei o iʻa e maualalo le gaʻo, meaola, fuamoa masani ma suamalie. O lapisi e sili ona lelei i le palu ma le vela, pei o meaai falai e mafua ai le faateleina o le mamafa i luga o le paʻu. O le faʻaaogaina o meaʻai manogi, oloa gaosi mai le falaoamata o le saito o le saito, faʻapea foʻi ma mea e ulaula ai ma mea inu gaʻo e maualuga le fautuaina.

O mea taumafa ma gaioiga faaletino e sili atu ona tuʻufaʻatasia ina ia maua ai le maualuga o le puipuiga.

Mafuaaga o le faamai

O faʻalavelave faʻalavelave, e oʻo atu ai i taunuuga nei, faʻaititia le lamatiaga o le faʻamaʻi taʻitasi:

  • faaleagaina o le toto,
  • tauaso
  • toe le manuia
  • siama fatu fatu
  • faafitauli ma pito i lalo, lea e iu lava ina taitai atu i le toesea.

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai:

  • gasegase e mafua mai (avega o genetics),
  • tuinanau i le oona,
  • atherosclerosis
  • faʻamaʻi pipisi
  • maʻi faiʻai
  • ate o le ate ma pancreatitis,
  • gallstones ma maʻa urinary.

Faailoga o le maʻi

Faatasi ai ma faailoga muamua o se tulaga faʻaleagaina ua taʻua:

  • faateleina le galala
  • vevela paʻu
  • faʻanoanoa vaaia
  • paʻu faʻafuaseʻi le mamafa e aunoa ma suiga i meaʻai.

O se faailoga masani e tatau ona mafua ai masalosaloga o le i ai o togafitiga o le vaivai faifai pea faaletino ma vaivai le mafaufau ma vaivaiga lautele. O aʻafiaga e tatau ona faigata ai ona faʻamatalaina suiga i le lagona.O le mea moni, o ia uiga e le o taimi uma e faalagolago ai i le gasegase o le tino, ma o le atuatuvale e ono i ai se isi punavai masani.

O le faʻagasologa o le foliga o loʻo faʻaalia i aʻa o le paʻu, e pei o le:

  • sasaina o le paʻu, aemaise lava i tafatafa o totoga vavalalata,
  • vaʻaia
  • o foliga mai o pula,
  • afaina o fao,
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa
  • lauulu lauulu.

O le masalosalo e afua ai foi le faaleagaina o le gaogao, o le tautala tautala ma le faigata o le togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo faifaipea, faʻamalosi pea o le gasegase o le gaʻo vavalalata o le oral veve. O le isi faʻamaoniga atonu o se tofo le fiafia, susunuina lagona i le gutu po o le laulaufaiva.

Isi mea iloga faailoga i fafine faʻatasi ai ma se faʻasologa masani o le maʻi o:

  • afaina o le vaʻa,
  • vavao vavalalata,
  • tulaga le mautonu,
  • polycystic ovary.

I fafine, o le faʻasalaga o le fanau mai lea o se tamaititi e sili atu i le 4 kilokalama po o le faʻanoanoa ona o mafuaaga e le iloa. O le mea lea, i le aso i le vaiaso 24 e faʻatagaina maʻitaga suega o le maʻisuka latent.

I tagata, o le vaivai e mafai ona avea ma faailo o togafitiga ona o le leai o se penile erection. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e leʻi leva ona iloa, o loʻo i ai se tulaga lamatia e faʻaleagaina ai le innervation o tino vevela o le penis.

Tuua Lau Faamatalaga