Polokalame puipuia mo pancreatitis

E mafai ona tupu le mumusu poʻo le pancreatitis i tausaga eseese, ma o se liʻo lautele lautele o tagata e ono aʻafia i lenei maʻi. O le gasegase o lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le ogaoga o tiga o le fatafata, leu, vomiting, ma le le fiafia. I le avea ai o se tulafono, i le tino o le pancreatitis tagata, i le tele lava o tulaga o loʻo faʻamaʻi i latou i le falemaʻi ma faia le tele o togafitiga faʻafomaʻi. I le taimi nei, e mafai ona aloese lenei maʻi ogaoga pe afai e te tausia oe lava ma ia faia e le aunoa se seti o fua faatatau e faʻaaogaina ile puipuiga muamua ma le lua o le maʻi.

Soʻo se ituaiga o pancreatitis, maʻi poʻo se mea masani, e manaʻomia vave togafitiga ma le mataʻituina pea e fomaʻi.

Puipuiga o le pepecreatitis

O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le laʻititi e mafai ona le lelei. Aemaise lava, o le taumafa tele o le tamaititi i meaʻai e maua i gaʻo ma gaʻo, e mafai ona taʻitaʻia ai le pancreatitis. Ina ia taofia le atinaʻeina o pancreatitis i tamaiti, e tatau ona fai ma le faaeteete se meaai i aso uma mo le tamaititi ma faatapulaaina lo latou taumafaina o meaʻai ma gaʻo. E tatau foi ona e mautinoa o le pepe e aloese mai manua i totonu o le manava ma e le mafai ona fesootai ma tamaiti mamaʻi, aua o nei mea uma e ono mafua ai ona gasegase.

A o laʻititi lava, o le faʻavaeina o le tino e tupu i le tamaititi, ma soʻo se faaletonu i le galuega a soo se totoga e mafai ona avea ma malosiaga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi, e aofia ai le pancreatitis. A o laʻitiiti, e tatau ona mataʻituina le tausisia o le puipuiga muamua o le maʻi. E le gata ina fafagaina le fanau i meaʻai gaʻo ma suamalie, ae faʻatapulaaina foi le taumafa o le suasusu. I nai tagi a le pepe e uiga i le tiga o le pute ma le hypochondrium, dyspepsia, flatulence, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi, ma afai e tatau ai, vave ona togafitiga.

E le tatau i fanau ona faʻafefeteina meaʻai suamalie ma meaʻai.

Faʻafefea ona aloese mai le atiina ae o le faʻamaʻi i tagata matutua

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafai ona faʻamalosia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai le pancreatitis, e tatau muamua lava ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, ia 'ai masani ma faatino le seti o fua talafeagai mo le puipuiga muamua. O le ava malosi e tatau ona aloese, ona o latou o le mafuaaga autu o lenei maʻi le lelei. E tusa lava pe ua maʻi le tagata i le pancreatitis, e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le ava malosi o le a fesoasoani e faʻaitiitia lona tulaga.

O togafitiga le lelei o pancreatitis e mafai ona oo atu ai i le oti atoa o le pancreas ma le tosoina o toxins i totonu o le toto, ma o le taunuuga o le a aafia ai isi okeni.

E tatau foi ona e taofia le ulaula tapaa, aua o le nicotine na o le faatelevaveina o le atinaeina o le faamai. Manaomia le mataʻituina o lau meaʻai. O meaʻai suamalie ma gaʻo e faʻaaogaina ai le pancreas i se auala sili atu, lea o se taunuuga e mafua ai le foliga mai o pancreatitis. E afaina ai foi le tino pe a 'ai e se tagata ni meaai i ni vaega tele, o lona uiga e sili ona lelei le talepeina o lau meaai i aso taitasi i le lima pe ono taumafataga.

E le gata i lea, e le fiafia le pancreas i le taumafaina tele o fualaau suamalie.. E tele meaʻai ma tangerines e tatau ona 'aina, ae e tatau ona aloese mai a latou meaʻai. E tatau foi ona e faapaleniina le taumafaina o le puaa ma le aano o manu, aua o nei oloa e fesoasoani i le tele o le gaosiga o le talo, o lona uiga o loo i ai se tulaga lamatia o le faatupuina o le pancreatitis. O le feilafi vai, lea e aʻafia ai foi le gaioiga o le pancreas, e le aumaia ai ni faʻamanuiaga i le tino.

Afai e manaʻo se tagata e aloese mai le atinaʻeina o pancreatitis, ona tatau loa lea ona e faatapulaaina pe lafoai atoa le faʻaaogaina o ituaiga uma o mea ulaula tapaa. O aano o meaʻai ua ulaula, cervelat ma isi mea, e ui lava e manaia, ae o le tino, e aofia ai le pancreas, e faigata ona faʻagasolo. E le fiafia i le pancreas o meaʻai ma meaʻai vevela, lea e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le atinaʻe o pancreatiti.

Puipuia o pancreatitis ma fualaau faasaina ma togafitiga faa-tagata

E mafai ona e puipuia le atinaʻe ma le faʻavavevaveina o foliga masani o le faʻamaʻi pe afai e te uia le faasologa atoa o togafitiga o togafitiga ma faia se seti o fua mo le puipuiga lua. E naʻo le maeʻa ma le faʻamaeʻaina o faʻatinoga o fautuaga a fomaʻi uma e mafai ona faʻaitiitia ai taunuuga o le faʻamaʻi poʻo le puipuia atoa. E tatau foi ona e faʻaaogaina ituaiga eseese o vai o minerale, lea e mafai ona fautuaina e le fomaʻi. E tatau ona e taofi le ave o fualaau oona lea e aofia ai colloids ma vaifofo, faapea foi ma mea e mafai ona poloka ai le aoga o enzymes.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le 'aina faʻataʻitaʻiina o le launiu faatolu i le aso e avea o se mea e puipuia ai mai le pancreatitis.. E mafai ona e suʻeina se teuteuga o laulaau lanu meamata. Ina ia saunia, e tatau ona e ave laulaau o le laau, faatumu i le vai ma aumai i se maʻi vevela, mulimuli ane o le a latou tutu mo se aso. Inu le mea na tupu ao leʻi faia taumafataga.

O se aafiaga sili ona lelei o le pancreatitis o loo i ai se teuteuga o se paluga o fualaʻau calendula, o le mata, laʻau laʻau ma se manoa. O nei mea uma e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete ma fefiloi faatasi. Ma le isi, o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona sasaa i vai inu ma faʻaauau mo se aso. Faaaoga le salu i aso taitasi i le aso.

Ina ia mafai ona sili atu le puipuia o oe lava mai le pancreatitis, e tatau ona e mulimulitai i faasologa i aso taitasi ma mataʻituina lau meaai, e tatau ona e faia ese. E tatau foi ona manatua e mafai ona tupu lenei faʻamaʻi i nisi tulaga ona o le popole i le popole. O le pancreatitis e mafai foi ona afua mai i faamai pipisi ma le ate ma le ate.. O le tausisia o fautuaga uma o loʻo i luga o le a fesoasoani e puipui le pancreas ma aloese mai le faʻamaʻi.

Faiga puipui

O le pancreatitis e tupu mai i tua o le faʻaaogaina o mea e aʻafia ai le paʻu. O vaega autu e puipuia ai le maʻi:

  • taumafa e le ova
  • puipuia o le faʻaaogaina o faʻaoga faʻapitoa,
  • tau faasaga i le tagofiaina,
  • faʻaitiitia o meaʻai gaʻo o se meaʻai faʻapala,
  • faʻamalolo o manuʻa o le pancreatic zone.

Le aʻafiaga o le ava ma mea e leai ni meaʻai

O le puipuia o le mumū o le pancreas e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma le tuʻuina atu o le ava malosi. Latou te faʻaumatia le fausaga o suauu pancreatic, galue i luga o puipui puipui i le ate, ma o lenei mafuaaga e mafua ai le faaleagaina tele o le sonoa atoa. E tusa lava pe tasi le taumafaina o le malosi o le ava malosi e mafai ona taitai atu ai i auala e le mafai ona suia.

O le ava malosi o se mea oona ma mafua ai le afaina e le gata i le pancreas. O le tino o le tino, o okeni matala, gaʻo ma le ate ua mafatia. O le mea lea, o le teenaina o meainu ma le ava malosi o le a taʻitaʻi atu ai i se tino soifua maloloina ma se fesuiaiga i se olaga sili ona lelei.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻatekinisia - o le vai o le hellebore, o le acetic acid, e faaopoopo atu i le mumu tuusao o le mucosa e mafua ai le siama o le siama o pancreatic cells. O le Pancreatonecrosis e atiina ae, lea e sili atu ona mamafa e ala ile faalēaogāina o le tino. O le oti i ia tulaga o se taunuuga masani o le faamai.

O le mauaina o oloa e tele lava ina taʻitaʻia ai le taumafa. O lenei mea e lamatia mo le pancreas, ona o caloria sili ona mafua ai le faʻalavelave i le malosi o le gataifale. O le iʻuga, o loʻo mate ai siama glandular. O se numera tele o enzymes ua tatala, lea e tau atu i le faʻaumatia o le okeni. E le gata i lea, o le tele o meaʻai e faʻamalosi ai le totoga o le toto, lea e faʻateleina ai le fesuisuiai o suiga i totonu.

E tatau ona mataʻituina le tele o mea taumafa e 'aina ma le kalori o ipu. Mo tagata matutua, o le faʻaaogaina o le sili atu i le 4,500 calories i le aso e oʻo atu ai i se taufaamataʻu moni o le faʻaleagaina o le gland. E tatau ona aloese mea taumafa ma gaʻo.

O aʻafiaga i le pancreatic zone e lamatia ona o le ono mafai ona faʻaleagaina le paʻu o le pancreatic. Ua faia se hematoma, lea e suitulaga i sela maso. O se okeni mamana mamana ma le le mafaagaloina o le faaleagaina o mea leaga. E oʻo lava i mea laiti e faaleagaina ile manava e tatau ona alofia. Afai ei ai pea lou tiga pe a uma se manuʻa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻafefea ona aloese mai faʻateleina

O le puipuia o le pancreatitis masani e masani lava lona lua, pe a uma ona faia le maʻi. Gaoioiga e taulai i le puipuia o faʻatelega:

  • taumafa e le ova
  • faʻaitiitia o meaʻai gaʻo o meaʻai,
  • kuka lelei
  • tau faasaga i viral infections,
  • togafitiga o maʻi o le hepatoduodenal zone,
  • fomaʻi togafitiga faafomaʻi.

O le ava malosi e afaina i faʻamaʻi o le tino. O le faʻaaogaina e tusa lava pe itiiti se aofaiga e mafai ona mafua ai se faʻalavelave ogaoga o le faagasologa masani. E mafua lenei mea ona o le tele o mea e aʻafia ai le ethanol i se tino ua faaleagaina. Faʻasagaga e manaʻomia ai se numera tele o enzymes e le lelei ona gaosia e ala i siama fomaʻi fesuiaiga. I le taimi o le ava malosi, o le uʻamea e galue i le mamafa o le mamafa, lea e mafua ai le malosi ma le vevela o le mumū.

O a meaai e mulimuli ai

O meaʻai talafeagai e aofia ai le vevela, salu poʻo le kuka. O le faʻaaogaina o le falai, sili atu le suauu suauu e le faatagaina. O meaai e aofia ai le tele o le gaʻo e tatau ona faʻaumatia atoa. Ole manogi ma le masima e le o fautuaina.

I le chronic pancreatitis, e le mafai ona e:

  • kofe malosi
  • ava malosi
  • adjika ma isi vevela vevela,
  • povi
  • musika
  • taaloga.

O nisi oloa e le mafai ona faʻamaʻafia atoa, ae o la latou fuainumera e tatau ona faatapulaa:

  • fuamoa fualaʻau
  • mayonnaise
  • ketchup
  • mea inu gaʻo
  • keke ma suamalie
  • faʻasalaga,
  • sose.

Gaʻo fufuluina fualaʻau, meaʻai e gaʻo, aemaise lava moa poʻo toso, e lelei. O mea taumafa e fuaina ai le maualuga o le gaioiga o le pancreas, o le mea lea, o se taumafataga vaivai e faʻamautinoaina le laugatasia ma le mausali o le gaioiga o le tino.

O a faʻamaʻi e tatau ona togafitia

Soʻo se togafitiga viral, e oʻo lava i se faʻalavelave faʻafuaseʻi faigofie, e mafai ona aʻafia ai le gasegase, aemaise ile maualuga o le vevela. E taua tele le aloese mai nofoaga tumutumu i taimi o faʻamaʻi pipisi, e faʻaaoga ai masini taʻitasi ma vailaʻau. O le maualuga o le vevela i luga aʻe o le numera o le numera e tatau ona taofi e ala i le faʻafofoga tautala o Paracetamol. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le Ibuprofen ma isi vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory e le manaomia, talu ai latou te faʻaleagaina le pito i luga.

Afai e le mafai ona aloese le faamai, o togafitiga togafitiga o le maʻi ma le moega e malolo faatasi ma se taumafa malosi e fesoasoani e taofia ai se vevesi o le faagasologa i le pancreatic zone. O le pulega e mafai ona faʻalauteleina pe a maeʻa le faʻamutaina o le inu vailaʻau.

O le taua tele o le puipuiga o le togafitia o maʻi faʻalavelave lea e faʻaosofia ai le faaletonu o le pancreas. Muamua lava, o le gallstone faamaʻi ma le cholecystitis masani. O le tele o taimi, o le tulaga na i ai faʻatelega o pancreatitis e mafai ona faʻamaʻoina atoatoa pe a uma ona aveese le gallbladder. E tatau ona togafitia togafitiga o le duodenum ma le manava. O le faʻaaogaina o faʻatafunaga e faasaga i le Helicobacter pylori ma le poloka poloka o poloka popo, mo se faataitaiga, o le Omeprazole, o le a fesoasoani e taulimaina ai le faʻaogaina o gaioiga gastroduodenal.

Faʻafefea ona fesoasoani le enzymes

I faʻasolosolo masani o le pancreas, o le galuega o le exocrine e faʻavaivaia. Ina ia faʻaleleia lenei vaega o le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaogaina enzymes ma se mea suitulaga i le taimi o taumafataga. Faʻaaoga tele:

E sili ona lelei le faʻaaogaina o enzymes i foliga o microspheres, mo se faataitaiga, Creon. I lenei tulaga, o le a sili atu ona aoga a latou galuega faila ma puipuiga. E mafai ona faʻaaogā sauniuniga o le kuluna i le pulu pe afai e leai se isi mea e fai. O se faʻataʻitaʻiga o sea vailaʻau o Cholenzym.

O le puipuiga o se faʻaauau faʻaauau tele-laasaga lea e faalagolago ai le lelei o le ola o le tagata maʻi. O le tausisia o togafitiga puipuia o le a mafai ai mo le tele o tausaga ona aloese mai le televave o le faamai i togafitiga faifaipea ma puipuia ai le tupu mai o le tino pancreatitis. O mea uma e tulaʻi mai ai fesili ma faʻafitauli e fesoasoani e malamalama i le fomaʻi poʻo le gastroenterologist.

O le a taulaʻi le vitio i le auala e puipuia ai le atinaʻe o pancreatitis:

Alu ava malosi

O le faʻaaogaina o le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga ogaoga mo le atiaʻe o le pancreatitis. O le faʻaaogaina o le ava i aso taʻitasi poʻo le masani ai e mafua ai le afaina tele o le tino, e le gata i lea, e tusa lava po o le a le malosi o le inu.

Molecules o le alcohol alcohol, e tusa lava po o le a le aofaiga, e faʻaleagaina ai siama o le pancreas, e mafua ai suiga o le pathological (edema, calcification), e oʻo atu ai i se mea e le lelei ai. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e aua le inuina le ava malosi pe faaitiitia le taumafaina. E mafai ona faatagaina ni ipu tioata i le masina o le uaina, ae leai. O le filifiliga lelei o le teena atoa o le ava malosi.

Taua! E leai ni pusa saogalemu o le ava malosi, o ipu inu uma e te inu e tau atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻaaoga, e aofia ai le pancreatitis.

Nicotine, resins e aʻafia ai aʻafiaga e le gata o le pancreas, ae o le tino atoa foi. O le pancreas, pe a tuʻufaʻatasi ma le ulaula tapaa ma le ava malosi, e faʻamaʻi ona faʻamaʻi faʻafa ona vave. I tagata e inupia ma ulaula, pancreatitis ma le faʻavavevaveina o se foliga masani e atiina ae tele atu nai lo tagata e aunoa ma ni masaniga leaga. O le Nicotine e mafua ai le faaosofia o le gaioiga gasegase, faʻafefe ma afaina ai le mucous membranes o totoga o le gastrointestinal tract. O suʻesuʻega lata mai nei ua faʻamaonia ai o le ulaula e fesoasoani i le alualu i luma o le faʻaogaina o le faʻafitauli i le paʻu ma le atinaʻe o le kanesa.

Soifuaga amiotonu

O se soifua maloloina lelei e aofia ai le sologa lelei i aso uma i le ea fou, lava le moe ma le malologa lelei, le faʻaaogaina o tulaga faʻalavelave, gaioiga faaletino.

O nei mea e le gata ina fesoasoani e faamalosia ai le tino ma puipuia ai mai maʻi eseese, e aofia ai le pancreatitis, ae faateleina ai foi le tetee atu i aafiaga leaga o itu i fafo.

Meaʻai e avea o se auala e puipuia ai

O meaʻai talafeagai o le ki lea i le soifua maloloina ma se auala faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina ai faʻafitauli faʻaogaina. Faʻaaogaina meaai faʻaleagaina, faʻaleagaina le faʻaleagaina o le soifua maloloina ma i le taimi lava lea e aʻafia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino, ae faʻapea foi i isi tino o le tino - popole, circulatory, cardiac, ma fatugao.

Ina ia puipuia le pancreatitis, e le manaʻomia se taumafataga. E lava le vaʻaia o meaai e sili ona leaga ma faafitauli e mafai ona aloese mai le pancreas.

  • vevela, fuʻu pe fufuluina fualaʻau,
  • suauu fuamoa e aunoa ma se kapisi papaʻe,
  • susu ma cereals uluai vasega,
  • supa i luga o le aano o aano o manu,
  • meaʻai vevela vevela (moa po o iʻa), faʻasaina - o se puipuiga o le tino pancreatitis,
  • namu vevela, vermicelli,
  • falaoamata
  • Omelet
  • kalu falaoisi,
  • kuki masi, marmalade, kuki kuki, marshmallows, pastille,
  • lanu malu ma le maualalo,
  • oloa gaosi susu,
  • falaoa saito
  • meli (1-2 punetini i le aso),
  • suamalie suamalie
  • fualaau aina suamalie, kissel, vaivai lauti,
  • yogurt
  • gaʻo tunu (50 g i le vaiaso).

  • gaʻo manu gaʻo,
  • meaʻai gaʻo
  • meaʻai vevela ma vaitau,
  • ulaula meaʻai
  • faasao
  • gaʻo iʻa - iʻa, samasama, moa,
  • caviar
  • fulufulu mafiafia ma gaʻo kulimi kulimi,
  • puaa gaʻo
  • falaoa ma le falaoa,
  • kofe, tea malosi, koko, mea inu suamalie, kvass,
  • fualaau suamalie
  • fulip, radish radish,
  • French fries
  • sisiva
  • vevela vevela
  • kiliva
  • nati
  • vine, vine, aso,
  • fuamoa ua vevela, o ipu ma fuamoa atoa, fuamoa falai,
  • susu susu
  • afamoni.

Tulafono autu o taumafa:

  • O lauti e kuka, fuʻu pe taoina e aunoa ma le faia o se fasi uila auro (o le manogi auro e sili ona leaga le cholesterol).
  • Aua e te vevela vevela ma vevela.
  • Faʻaitiitia le faʻaogaina o le masima i le tele e mafai ai (faʻaleleia le taofiofia o le tino i le tino ma faʻafefe ai le mucous membranes o le digestive tract).
  • O meaʻai e tatau ona faʻasolosolo - ave mea taumafa i le 2 itula i ni vaega laiti.
  • O le meaai mulimuli o le lua itula ao lei momoe.
  • O meaʻai e tatau ona vaeluaina i le tele e mafai ai.
  • O vaega e laiti.
  • Faʻaoga i le kalori - e le sili atu i le 2900 calories.

Vailaʻau faʻasaina

O le tele o vailaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le faʻamaʻi poʻo le mafua ai foi o se faʻafitauli o le mumusu i le pancreas. E tatau ona e iloa o se mea e puipuia ai fualaau faasaina ma e le afaina.

O vailaʻau nei e tatau ona naʻo lalo ole vaavaaiga faafomai:

  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi,
  • nakoti faʻasolosolo,
  • faʻaiuga tautala
  • immunosuppressive drugs
  • togafitiga
  • fomaʻi
  • statins
  • antibacterial drugs
  • vaega o le antimicrobial sulfonamide,
  • paracetamol
  • fualaau faasaina e maualalo ai le toto maualuga,
  • vailaʻau faufautua
  • immunostimulants.

O le mea sili ona leaga o le mafaufau i le tagata lava ia. Naʻo fomaʻi e mafai ona fuafua le faʻamaʻi, laasaga, ma faʻamaonia togafitiga talafeagai. E matua le mafai lava ona fai se togafitiga mo tagata ua maua i le pancreatitis ma i latou o loo lamatia.

Fofo faʻapitoa

Puipuiga o pancreatitis e mafai ona faʻatinoina e togafitiga faʻaleaganuʻu. Latou te fesoasoani foi e puipuia le afaina ma aveese. Ae o le pancreatitis ua uma ona maua, togafitiga ma le puipuiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le togafitiga autu.

Krythea o se vailaau lelei mo le pancreatitis, maʻi o le peptic. E faʻamaopoopoina le paleni o le suauu, faʻateleina le faʻafouina o faagasologa, faʻaleleia le faʻaogaina o le faʻaogaina, ma faʻamalolo le tele o le gaioiga ma le tiga. Ave le tinotu 15 faʻafefe 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Aniani tipi - sasaa le 80 g o le 300 ml o vodka. Faʻaosooso 5 aso i se nofoaga pogisa. Laʻau ma inu 5 faʻafefe i aso uma 3 taimi.

Laʻau paina paʻuʻau - 150 g, sasaa 400 ml o vodka. Faʻamalosia 10 aso i se nofoaga pogisa. Ave le 10 pa'ū 2 taimi i le aso.

Grass cuff - 50 g ua nutimomoia, 250 ml o vodka ua sasaa, tuu mo le vaiaso, 5 pata ile tolu taimi i le aso atoa.

50 g o suauu suauu, calendula, chamomile o le fanua, laumei mumu. O le tuufaatasiga ua sasaa mai i le vai fefe. Faʻamalosia 2 itula. O le ola ola o le faʻafefeteina i se nofoaga malulu e 5 aso. Ave se sipuni sipuni ao le i fafaga 3 taimi.

O le puipuia o le pancreatitis o le Peraimeri e taua mo tagata o loʻo lamatia. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina fatu o le flax. Latou te tilotilo malie i puipui o le mucous membranes, faʻasaʻo le aloʻa, ma aveese elemene oona mai le tino. Latou te taofi le tiga, faʻafefe atu i le inupia, faʻaogaina o le tino, ma poloka le atinaʻe o sela o le kanesa. E le gata i lea, latou te faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol, faʻamalosia le puipuiga, ma le maualalo o le toto. Latou te manaʻomia le 50 g ae leʻi fafaga 4 taimi i le aso.

E mafai ona togafitia pancreatitis ma lali suamalie. O le mea lea o se mea e gaosi ai le beekeeping. E faasaina o se puipuiga o pancreatitis ma togafitiga pe afai ei ai se allergy i le meli ma ona fua. E aofia ai elemene taua, vitamini ma minerale. Faʻavasega le pancreas. E mafai ona faaopoopo le oloa i meaai e ala i le 1 sipunifi pe faʻafefiloi ma le compotes ma le jelly.

O le suamalie suamalie o le pateta e tatau ona inu i le 0.5 ipu 30 minute aʻo leʻi 'ai, a maeʻa le 5 minute, inu le 200 ml o le kefir poʻo le sukaroti.

Laeli mai fatu. 150 g o avo o loʻo fufulu, faʻatumu i le vai ma faʻaogaina mo le 24 itula. Ona faʻamagoina lea ma faʻapalapalaina i se falaoamata falaoamata. Ua faʻafefeteina i le vai ma kuka mo le 5 minute seia maeʻa, ona tuʻuina lea o le kissel mo le isi afa itula. Kissel aʻa. Inu i le aso atoa. Kissel o se auala lelei e puipuia ai le pancreatitis, gastritis, maʻi o le peptic.

Soʻo se tagata e iloa lelei - o se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia i lena taimi. O le pancreatitis o se mea faʻaʻoleʻole i le vave vave ona avea ma taimi masani. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaaoga metotia prophylactic e aloese mai ai faʻafitauli.

Mafuaaga ma faailoga o le pancreatitis

O le galuega autu a le pancreas o le atinaʻeina lea o enzymes mo le faʻapalapalaina o meaʻai i totonu o le manava. E le gata i lea, o hormones o lenei tino e aofia ai i le faatonutonuina o le suka toto.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. E masani lava o se faamaʻi e maua ai e le tagata le tele o mafatiaga faaletino. Muamua lava, o se malosi malosi pe toso i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale o le hychochorium, e mafai foi ona avea ma se fusi. Eseesega faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e pei o le:

  • taoto, toe faanunununu,
  • ogaoga o le ogaumu (manava manava po o le fausiaina o aso e tele),
  • leai se manaʻo, paʻu o mea mamafa,
  • oona i le gutu, paʻu,
  • samasama o le paʻu o foliga ma mata,
  • puupuu le manava
  • Tachycardia.

I totonu o le pancreatitis, o faailoga e mafai ona manino ona faʻaalia, ae i le taimi masani ole faʻamaʻi, e mafai ona faʻamalolo mai ma iloa o ni faailoga o malaise lautele. O mafuaʻaga o pancreatitis i tagata matutua e tele:

  1. Fuʻa.
  2. Faʻaaogaina tele o le ava malosi.
  3. Mea le lelei ma le le pulea lelei meaai paleni.
  4. Aiga.
  5. Faaaogaina o fualaau faasaina.
  6. E le mautonu le atuatuvale, lagona atuatuvale.

O le puipuia o pancreatitis o lona uiga muamua o le aveesea o nei mafuaaga. O le a faʻamanuiaina ai le tino atoa, e aofia ai le puipuia o le amataina o le mumu o le pancreatic inflammation.

Uiga leaga ma maloloina

O le tulaga autu mo le puipuia o faamai pipisi i le fale o se ituaiga ola maloloina: o le pule lelei i le ao ma le po, manino le faatulagaina o itula mo le taumafa, tuuese o amioga leaga ma vai le talafeagai.

E manaʻomia le faʻasologa o le pancreatic prophylaxis:

  1. E tatau ona taofi uma le ulaula, e aofia ai le taumafai e aloese mai nofoaga e ulaula ai. Nicotine ma taʻavale vevela, gaʻo vailaʻau mai le asu e faʻaleagaina ai namu fland. Ole aʻafiaga leaga e aafia ai le tino, ulaula faʻatasi ma le ava malosi.
  2. O le ava malosi e faatagaina e faʻaumatia e le silia le 1 taimi i le vaiaso. E mafai ona e inu i le lua ipuinu po o 2-3 ipu tioata malosi. O le ethyl alcohol e masani ona afaina ai sela o le pancreas ma mafua ai le tele o fesuiaiga o suiga i le tino (edema, le faia o maʻa), e vave ona oʻo atu i le pancreatitis.
  3. Faʻatau masani i aso uma. E taua le vavaeina o le taimi mo galuega ma le malologa, ia lava le tele o itula mo se moe lelei ma le gaioiga faaletino.
  4. Mo le puipuiga, e aoga le toe iloiloina o le lisi o fualaau faʻaaoga masani. E tele taimi e faʻaaogaina ai vailaau, e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi. Vitamini, supplements dietary, e foliga mai o togafitiga mama e mafai ona mafua ai le afaina ai le paʻu. O na vailaau oona o le a faatonuina e le fomai e tatau ona faʻaoga e tusa ai ma faatonuga ma mataʻituina le aso maeʻa. O se vailaau mo togafitiga faʻapitoa poʻo le puipuiga pe a maeʻa se faʻamalosiaga tatau e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi. Mo le faʻaleleia o le galalaina, aemaise lava i le tulaga o le inu, e mafai foi ona e faia Creon, Festal, Contrical.
  5. Gaoioiga gafatia talafeagai. Afai e te masalomia le pancreatitis, e tatau ona e aloese mai le taʻavale, osooso, poʻo se isi lava mea e faʻaaogaina ma le luluina o au tino. E le mafai ona e ave le mamafa i lenei faʻamaʻi, faia galuega mamafa faaletino - o le tali o le pancreas e le mafai ona fuafuaina. E tatau ona tuʻuina atu le fiafia i vailaʻau faafomai, aau, manava, uila ma le massage.
  6. E taua le faʻamaualuga o le mamafa o le tino.

Ua faʻamaonia e le au atamamai: o le faʻaumatiaina o nai amio leaga ma le maua o 1-2 masani maloloina e ono faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pancreatitis.

Fautuaina Meaʻai

Togafitiga ma le puipuia o le mumū o le pancreatic e le mafai e aunoa ma le faatulagaina lelei o taumafa. Ina ia puipuia se maʻi, e taua le lafoai o nisi o oloa. Afai o lenei mea e le mafai ona fai, ona faʻaaogaina lea o meaʻai i meaʻai. E le gata i lea, e taua le mulimuli i mataupu faavae lautele o mea taumafa e puipuia ai faʻamaʻi:

  1. Meaai i le fale e tatau ona fai si vaega, e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso, i ni vaega laiti.
  2. E leai se mea e tatau ona e faʻaleleia, e sili atu le amata ona faʻaitiitia le tele o meaʻai, aemaise lava o meaola mai manu.
  3. O meaʻai e le tatau ona mataʻu pe malulu, o mea taumafa mafanafana ma faʻamalositinoina (faʻapipiʻi pe uʻu) e fautuaina.
  4. Aua le inu tele vai i taimi o taumafataga, aemaise lava le malulu. E mafai ona e inu mea taumafa ma se vaega itiiti o le vai i le vevela o le potu.
  5. E le mafai ona e 'ai vave ao le i momoe, e le itiiti ifo ma le 30 minute e tatau ona pasia ae leʻi alu e moe.
  6. O se mea le lelei e aʻafia ai le ono mafai ona maua le pancreatitis o le faʻaaogaina lea o meaai monotonous. O le meaai e tatau ona eseese, ma le tele o vitamini.
  7. E tatau ona faʻaitiitia le numera o oloa ma se maualuga o mea o vailaʻau (vailaʻau, mea e maua ai, faʻasao, faʻamalosia atili) - latou te faʻaleagaina ai sē o le pancreas ma faʻaitiitia ai lo latou gafatia e toe faʻaleleia ai.
  8. E tatau ona faʻaopopo le tele o vai mama e faʻaaoga i le 2 lita i le aso.

Mea faasaina:

  1. Fualaau eseese o aano o manufasi ma moa, sisiva ulaula ma aano o manufasi, gaʻo, kuka, mea suamalie ma meaʻai vevela, meaʻai vave, mayonnaise. O i latou uma e faʻamalosi le pancreas e maua ai le tele o le enzymes ma faʻaumatia ai.
  2. Selu, aemaise lava keke ma falaoa ma kulimi. O le tuufaatasiga o le gaʻo ma le suka o lo o iai se aafiaga o le tino.
  3. Fualaau suamalie. E le o ni uo pito sili ona lelei mo le pancreas. Luga 1 moli ma 2-3 tangerines i le aso. E lelei tele le teena o lemoni ma fualaau aina suamalie.
  4. Lalagaina o vaiinu. E le gata ina le talafeagai mo le togafitia o le pancreas, ae e iai foi se afaina tele i ai. E faʻaaogaina foi lenei mea i isi meainu uma o gala.
  5. Rich mushroom, aano o manufasi, sou sou, soupeti ma kapisi ma millet groats.
  6. Fualaau suamalie ma fuālaʻau, ice cream.

O le puipuiga o le a sili atu ona aoga pe afai e te aofia i au mea taumafa e pei o le:

  • moa moa ma cereals, fualaau faisua ma pasta,
  • fufuluina ipu o moa, palu, lapiti, iʻa maualalo,
  • lactic acid oloa
  • fuamoa (kuka, i le foliga o se omelet),
  • kuka ma tao tao (pateta, paluka, zucini, kāloti ma beets),
  • e puipuia ai le pancreatitis, e lelei le inu o compotes o fua e le faʻasalaina ma sina sina gaʻo, o le pulupulu broth i le meli po o le suauu,
  • falaoa mafolafola ma meaʻai e fai i fale.

Isi auala e puipuia ai

I le fale, e mafai ona e puipuia le tupu mai o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata. Ae ui i lea, o lenei metotia e le vavaeina ai vailaʻau faʻamatalaina e fomaʻi. E le fautuaina e togafitia le faʻavavevave ma teuteuga ma mea faʻaleagaina, e mafai ona faʻaaoga i na o le vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea.

E talitonuina mo le togafitiga o le pancreas ma togafitiga faʻa-tagata, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le pateta. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e fufuluina lelei lau 2-3 aʻa laau, ae aua nei e fufulu. Fuʻu i totonu o se mea faʻapipiʻi poʻo le faʻafefe, tuʻu le sua. Ave le 100 ml 2 itula ao leʻi faia taumafataga taitasi. E togafitia i latou ile pateni: 2 vaiaso o le sua sua suamalie ma se malologa o le 3 masina. O le taimi sili mo togafitiga e amata mai ia Iulai ia Fepuari, pe a faʻaogaina pea mea aoga i totonu o fatu.

O maʻi pancreatite e mafai ona togafitia i se teuteuga o aʻa o le pa. Mūmū mago pe totō aʻa, sasaaina le 0.5 g vai malulu inu i le 100 g ma alu mo le itiiti ifo i le 5 itula. Tuu se afi malosi, aumai i se vevela ma kuka mo le 30 minute. Faʻafiafia, vele ma 'ai le ipu e tasi pe a uma se taumafataga.

Faʻalavelave oso

Mo le puipuia o le faʻavavevave, e mafai ona e faia se faʻalavelave faigofie o le manava i aso uma. Ua talitonu tagata popoto e mafai ona faʻaleleia le toto o taʻavale uma o le digestive, faʻaitiitia le mumū, ma faʻasaʻo le tafe o le talo. O le faʻalavelave ua faia e pei ona taua i lalo:

  1. Taʻoto i luga o se mea faigata ina ia lelei. Faʻaosooso loloto, ulu atu i le gutu ma toso i totonu o le manava i le tele e mafai ai. Taofi lou manava mo le 5 sekone.
  2. Faʻamuʻamuʻu aʻo e faʻaleleia lou manava i se mea e mafai ai. I le ogatotonu o le manava, ia lagona le faʻamalosi o le pepragm. Taofi lou manava mo le 3 sekone. Faʻaauau pea ona faʻaleagaina seia oʻo ina tumu le mama ma manava ai le manava. Taofi lou manava.
  3. Exhale ma toe faʻafoʻi atoatoa le manava.
  4. Toe faia le gaoioiga 3-4 taimi.
  5. A maeʻa le mānava, e manaʻomia ona e faʻavavevave vave le manava 3-4 i le maualuga o le gaʻo ma le teteʻeina o le manava.

Pe a faʻatino galuega, e manaʻomia ona e mautinoa e leai se faʻafitauli ma le faʻavaivaia. E fautuaina e Connoisseurs le faʻalavelave i le osofaʻiga o pancreatitis - o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga.

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le pancreatitis poʻo le toe foʻi, e tatau lava ona e faʻapipiʻi lelei lou lava ola. I le mulimuli ai i ni tulaga faigofie, e mafai ona faʻaleleia ma faʻamalosia le tino.

O mafuaʻaga autu o pancreatitis

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e masani ona manatu i le faʻaaogaina o le ava malosi. Ma tatou te le o talanoa e uiga i le tele o le fualaau. Soo se vaega o le alcohol ethyl alcohol e faaleagaina ai sela o le pancreas, e mafua ai le atinaʻe o pancreatitis.

O isi mafuaaga atonu e aofia ai:

  • faʻafitauli o faʻamaʻi gallbladder,
  • solia o le gaioiga o le au o le gland,
  • mea oona
  • afaina o le tino
  • faʻamaʻi parasite
  • faʻamaʻi
  • togafitiga faʻapitoa.

O le taimi lava e tigaina ai se tino pe a 'alo ese mai fautuaga o meaʻai e taʻitaʻi atu ai i nisi faʻafitauli o le pancreatitis, ma i le iʻuga i le atinaʻeina o se faʻamaʻi masani.

O suʻesuʻega a fomaʻi e suʻesuʻeina ia faʻamaoniga, o togafitiga e faʻatalanoaina naʻo le faavae o le soifua maloloina o le tagata maʻi i lenei taimi. O le togafitiga o le pancreatitis e mafua mai i le faʻaleagaina o le tulaga ma faʻafitauli.

O le ute o le puipuia o pancreatitis i tagata matutua ma tamaiti

O aʻafiaga o tagata matutua e aofia ai:

  • ava malosi
  • meaai le lelei, ituaiga olaga,
  • uiga faʻamaoni
  • isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i se tamaititi ua manatu o se mea sese i le menu ma le tele o gaʻo, suka. O manuaga ua tuanai e mafai foi ona avea o se aʻafiaga i le amataga o le maʻi. O le mea lea, e taua tele le aʻoaʻoina o tamaiti i uiga lelei o le olaga ma le tausiga o latou soifua maloloina mai le amataga.

Puipuiga o pancreatitis i tagata matutua, e pei o tamaiti, ua vaevaeina ina ia o gatasi ma faiga o puipuiga muamua ma le lua. O le numera o le Peraimeri o lona uiga o fua e puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga.O le puipuiga faʻalua o se gaioiga lea e faʻamoemoe e puipuia ai le toe foʻi mai o le maʻi.

O mea e tatau ona matauina i le taimi o le puipuiga muamua

O le puipuia o le Peraimeri o le faamoemoe autu lea e faaleleia atili ai le lelei o le ola o le tagata ina ia taofia ai le amataina o le pancreatitis i le lumanai: aoaoga ma le faatinoga o mataupu faavae o se olaga ola maloloina ma meaai.

  • lafoai le ava malosi ma isi amioga le mama,
  • aloese mai meaʻai gaʻo, gaʻo gaʻo mai meaai,
  • faaitiitia le faaaogaina o masima, suka,
  • faaitiitia le taumafaina o oloa gaosi, mea inu suamalie, oloa e aofia ai carcinogens,
  • faʻalauteleina ma faʻateleina le tele o fualaau faisua, fualaau 'aina, eseese cereals i lau lisi,
  • inu vaiinu lelei ma vaiinu i aso taitasi
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Faʻailoga pancreatitis ma le puipuiga lua

O le puipuiga faʻalua o le pancreatitis masani e ese mai le maualuga o le numera o faʻasa. Ina ia taofia le faʻateleina o foliga masani, o se tagata e tapulaa i le gaioiga faʻaletino, e matua faasaina le inuina o le ava malosi.

O le puipuia o le pancreatitis e masani ona mafua mai ona o se meaai e filifilia lelei e le aofia ai meaai faasolitulafono ma ofoina atu se paleni paleni o meaʻai. E manaʻomia se faʻatalanoaga i meaʻai i meaʻai.

O le puipuia o le faateleina o pancreatitis e aofia ai foi le faatumauina o le paleni masani o le vai. E mafai ona e inu vai manino pe, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, minerale, ae le o le carbonated.

Ole taimi ole galala ma le togafitiga o isi totoga o le digestive system e vavalalata vavalalata i ai - o le manava, duodenum, ate, gall less, o le ai ai se aafiaga lelei i le setete o le pancreas.

A togafitiga fualaau o isi faʻamaʻi, e taua le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le faʻasaʻoina ona o le maʻi pancreatic.

Soifua maloloina

Ina ia tumau le soifua maloloina o le tino, e te manaʻomia:

  • lava le malologa
  • faiga masani faaletino,
  • paleni paleni
  • inu tele vai mama
  • susulu o le la, ea fou,
  • tumama
  • lelei manatu o soo se tulaga.

I le i ai o tulaga lamatia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻauigaga, o le masani masani o siaki siaki masani o le ai ai se tulaga lelei.

Puipuiga o togafiti a tagata

O vailaʻau faʻapitoa ua sauni e ofoina atu ana lava fualaau. Puipuiga o pancreatitis ma togafitiga faʻapitoa faʻapitoa i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi:

  • O se teuteuga o laʻau faʻaiʻu ua i ai se aʻafiaga e faʻaleagaina.
  • O lau lanu lanu e lauiloa tele mo le puipuia o pancreatitis. Laʻau o loʻo kuka i totonu o le vai vai, faʻaauau mo se aso, ave 2 tbsp. l ao le i ai.
  • Totoina togalaau o le chamomile, mint, calendula, suauu ma sana e sasaa mai i vai inu, ma le mausali mo le tele o itula. E tatau ona saunia le suka i le 30 ml 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  • Isi laau: mint, hawthorn, immortelle, chamomile. Cook i le auala lava e tasi.
  • Puipuiga o faʻasalaga e mautinoa ai le masani ona faʻaaogaina fatu fatu. Mo lenei, 1-3 tbsp. l fatu o loʻo toto i totonu o se mea e fai ai le kofe ma faʻaopoopo saʻo i meaʻai.
  • Oat kissel o se filifiliga sili e puipuia ai le atinaʻe o pancreatitis ma isi gasegase gastrointestinal. Oatmeal e tatau ona faatumulia i le vai, faʻasolosolo mo se aso, ona aʻafia ai lea. Taʻu le vai na totoe mo le 5 minute, tuʻu mo le isi afa itula. Mo le tofo, fualaau, masini ma suka, e mafai ona faaopoopo i le tila, lea e fautuaina foi mo le puipuia o le faamai.

O a vailaau fesoasoani e puipuia ai le taofia o le vevela

O nisi vailaʻau vailaʻau e puipuia ai le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi. O le tele lava o nei elemene e fesoasoani i le sailia o meaʻai, ae i le taimi e tasi e tuʻuina atu ai le pancreas se malologa (Festal, License, Pansitrat).

Ina ia faatumauina le soifua maloloina lautele, o loʻo faʻatulagaina fualaau faʻapitoa o le vaitamini.

Ole suʻeina o vailaʻau e tatau ona faʻatalanoaina e lau fomaʻi.

Tuʻua le ava malosi ma le ulaula

O le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o le alcohol ethyl ma le nicotine, e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi. O le ava malosi e faaleagaina ai sela o le pancreas, mafua ai le fulafula, afaina.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tagata e toʻalua o latou masani leaga e lua, o le taimi lava lea e tele taimi e ono tupu ai le pancreatitis ma le kanesa o le pancreatic.

O le ulaula e iai sona aʻafiaga i le tino atoa. O se sikaleti ulaula e maua ai le malosi i le faʻamalolo o enzymes digestive, ma ona o le leai o se meaʻai, o lenei mea e oʻo atu ai i faiga le lelei o le pancreas ma isi mea toto.

Ina ia puipuia le mumū o le pancreatic, ua lava lava le aloese mai le taumafaina o meaʻai vevela, gaʻo, falai meaʻai, sodas, aloese mai le gaosia o mea suamalie, ma mulimuli i se taumafataga. E fautuaina le faateleina o le tele o fualaau faisua, fualaau aina, fatu ma leki.

E faʻasaina e se pati pancreatitis taumafa:

  • ulaula meaʻai
  • gaʻo manu gaʻo,
  • iʻa manaia
  • puaa gaʻo
  • fuamoa (e mafai ona e na o le protein),
  • susu susu
  • malosi lauti, kofe,
  • meaʻai vave.

E fautuaina le toe iloiloina o le taumafa mo le i ai o oloa e aofia ai vailaʻau, mea manogi, faʻasao, aua o nei mea e aʻafia ai le tele o siama o le pancreatic, e faʻalavelave ai i lo latou toe faʻaleleia.

O mataupu faavae o taumafa nei e fautuaina:

  • aua e te matua malulu pe vevela
  • uu pe faapuna meaai,
  • e tatau ona avea ma se mea lelei, e faʻamalosi e fesoasoani ai i le faʻaleleia o otaota,
  • 'ai sina mea itiiti, ae masani lava,
  • ia le itiiti ifo ma le 2 itula e tatau ona fesuiaʻi i le va o le lua meaai ma le moe.

O se asiasiga masani i le fomaʻi

Afai o le faʻamalolo o le pancreatitis ua pasi saogalemu, e mulimuli le tagata i fautuaga puipuia e uiga i meaʻai ma ituaiga olaga, e mafai ona tatou faʻamoemoe le amataina o le faʻamagaloga. Ae peitai, ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi, e fautuaina le asiasi i se fomaʻi i taimi taʻitasi, pe a manaʻomia, faia suʻega tulitatao.

O le soifua maloloina o tagata uma lava i ona lava lima. E faalagolago tele i le faʻaleleia ma manatu ua fausia e le sosaiete. O le mea lea, e taua tele le faʻalauiloaina o le tiutetauave mo le soifua maloloina o se tasi i tamaiti mai le amataga.

O ituaiga autu o le pancreatitis

E faʻapefea ona puipuia le pancreatitis ma aʻafiaga faʻapitoa i le tino?

Ina ia taofia le amataina ma le alualu i luma o le faamai, e taofia le pancreatitis.

E lua ituaiga o puipuiga - tulaga muamua ma le lua.

O le puipuia o le Peraimeri o se fuataga o fuafaatatau e fuafua e puipuia ai le foliga mai o le mea e le lelei ai le ola i se suauu maloloina.

O le puipuiga muamua o le maʻi pancreatitis e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o metotia e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai aʻafiaga mafuaʻaga e mafua ai le fausiaina o se tulaga faʻaleagaina i totonu o le pancreatic tissues.

O le faʻamalositino o auala e faʻatautaia ai le faʻataʻitaʻiga o le toe faʻafoʻiina o le faʻamaʻi ma faʻafitauli pe afai o le tino ua leva ona i ai sona ituaiga o pancreatitis.

O le vaega taua o le puipuiga muamua ma le lua o le faʻaaogaina lea o faiga e tetee ai i le ita.

O ia fuafuaga e faʻamoemoe e taofia le tupu mai o le faʻaogaina o le faʻaogaina poʻo le taofi o le mea e tasi ina ia mafai ai ona taofia lona faʻalavelave.

Faʻataʻitaʻiga puipuiga o faʻamaʻi muamua

O le fomaʻi mo le atinaʻeina o le pancreatitis tele e seasea manuia, ma, i le avea ai o se tulafono, e aofia ai foliga vaaia o faʻalavelave faigata i le tino.

O le puipuia o pancreatitis i tagata matutua e manaomia ai le usitaia o tulafono patino.

O le taunuʻuga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le ono mafai ona iai ni faʻafitauli i le tino e faalagolago tele i le tausisia o tulafono uma ua fautuaina.

Faʻafefea ona aloese mai le pancreatitis, ma o ā tulafono e tatau ona mulimulitaia e puipuia ai faʻafitauli?

O mataupu autu o le puipuiga e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻaiʻu uma le ulaula. E mafai e le Nicotine ona faʻafefe le mucosa gastrointestinal ma mafai ai ona faʻateleina le faʻamalosi o suauu glandular o le pancreas. O Carcinogens e aʻafia ai le tulaga o le gaʻo o le tino o se okeni.
  2. Faʻasaʻoina o le ava i se mea itiiti poʻo le lafoaia atoa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le ethanol ei ai sona aafiaga faʻaleagaina, ma o le teenaina o lea mea e mafai ai ona aloese mai le i ai o se aafiaga i suauu pancreatic.
  3. Faaitiitia lagona atuatuvale ile tino. O le faatapulaaina o le lagona e fesoasoani e puipuia ai le leaga o aafiaga o tulaga faigata i le setete o okeni ma o latou tino.
  4. E tatau ona mataituina le tulaga o totoga uma e latalata i le pancreas. O le puipuia ma le faʻasalalauina o soliga i totonu ia te oe e mafai ai ona e aloese mai faʻalavelave i le paʻu.
  5. Afai o le togafitiga e faia i le fale, o le vailaʻau e le fautuaina mo togafitiga e le fomaʻi e le tatau ona faʻaaogaina.
  6. Pe a faʻaalia le mea muamua e le lelei ai le gland, e tatau ona e mataʻituina le taumafataga ma tausisi i se meaʻai e fautuaina e se tagata fai meaʻai. O se taumafataga lelei e fausiaina e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le tino pancreatiti.
  7. Afai e tatau ai, ave laupepa o loʻo i ai ni 'enzymes digestive ma o se auala aoga e faʻasaʻo ai le faʻamalosi mai le tino o le pancreas, ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o se osofaʻiga o le tino pancreatite.

O le faʻatinoga o tulafono faigofie e mafai ai e oe ona puipuia le tino aʻo leʻi amataina mai le tulaga o le faʻaali mai ma le alualu i luma o pancreatitis.

Lua faʻamaʻi faʻamaʻi

O le faʻasolosolo lona lua o le faʻasologa o le pancreatite.

Puipuiga o le atinaʻeina o se tulaga masani o le maʻi amata

togafitiga o mea autu o le maʻi. Ina ia mafai ona taofia se ituaiga o pancreatitis masani, e tatau ona e faia se togafitiga ua uma ona faatonuina e lau fomaʻi.

O le usitaia lelei o fautuaga uma o le a puipuia ai le suiga o se foliga lapopoa i se taimi masani.

Polokalame faʻaogalua e aofia ai tulafono nei:

  • lafoaia atoa o le ava malosi. O le ava malosi e faʻapupulaina ai le tulaga o le alualu i luma o le ava malosi,
  • 'ai meaai e maualalo le gaʻo,
  • faʻasaʻo togafitiga faʻataʻitaʻi o meaai,
  • le faia o metotia tatau e puipuia ai le tino mai le tupu ma le atinaʻeina o siama viral,
  • taimi e togafitia ai totoga o loʻo i totonu o mafutaga vavalalata faʻatasi ma le paʻu,
  • le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e avea o se faʻasologa.

I nisi o tulaga, e fautuaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o vai o minerale. O le faʻaaogaina o vaiinu e faʻamoemoe e faʻamamā le tino.

E tatau lava ona totogi lelei le gaioiga i le taimi o le maitaga poo le i ai o le maʻisuka. O lenei mea e mafua mai i le taimi o le fanauina o se tamaititi o se fafine e afaina i le maualuga o mea e maua ai le faaletonu o le maʻi, ma i le i ai o le maʻisuka, o le gaioiga o le gaioiga e matauina.

E mafai ona taofi le atinaʻeina o pancreatitis pe taofia le tupuga o le toe faʻafoʻi o foliga masani o le faʻamaʻi ae naʻo le tausisia atoa o fautuaga faʻapitoa e maua mai le fomaʻi.

E uiga i le puipuia o pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga