Tepu o Cholesterol Meaʻai

O se laulau o le saofai o le cholesterol i meaʻai o le a fesoasoani e puipuia mai mea leaga. Ole vaega ole tino i le tino e tau atu i faamai o le cardiovascular system. O le mea lea, e tatau i tagata uma ona iloa po o fea meaai e tele naua. I le i ai o se manatu pe o fea e tele naua, e mafai ona faʻaitiitia le aofaʻi i le tino e aunoa ma le fesoasoani i fualaau.

Aisea e iloa ai le maualuga o le lipid i totonu o le toto?

Cholesterol o se tuufaatasiga masani e gaosia e le tino ma auai i meaʻai. I le averesi, o le masani i totonu o le toto e mai le 3.6 i le 5.2 mmol / l, ae o le LDL "leaga" i alii e 2.25-4.82, i tamaitai e tusa ma le 3.5. "Lelei" HDL - i le malosi malosi 0.7-1.7, vaivai - 0.9-1.9. Afai e matauina le tele o le cholesterol leaga, ona fai lea o masini i totonu o vaa ma faasolosolo lemu le lumen. O lenei maʻi e taʻua o le atherosclerosis, ma o le cholesterol o loʻo taʻua o atherosclerotic plate. Aʻo tapunia veins ma arteries, o le toto e pagatia i totoga ma gaʻo, ma o le mafaufau ma le fatu e le lelei le tuʻuina atu. O le gaioiga o le tino atoa ua faʻaleagaina, o le hypoxia seti i totonu.

O le iloa o cholesterol e fesoasoani e puipuia faʻamaʻi, ma afai ua uma ona amataina, ona amata togafitiga lea i le amataga, suia le olaga ma meaʻai. O lea e mafai ai ona e aloese mai taunuuga matuia ma faʻafitauli, faʻapea foʻi le faʻaʻumiʻumi o le ola.

Maualuga maualuga o le cholesterol e afaina i mea leaga. List of core:

  • Passion mo masaniga leaga.
  • Le i ai o le oona i totonu o tagata.
  • Faʻataʻitaʻiga o se olaga ola solo.
  • Faamai o le endocrin system, tala o le hormonal.
  • Taumafa le lelei.
Toe foʻi i le laulau o mea

Fua i meaai

Toe foʻi i le laulau o mea

Fualaau faisua ma le Cholesterol

O le aoga o mea taumafa o le eletise e aofia ai vitamini, elemene elemene, gaʻo, gaʻo. E faʻaaogaina i ituaiga eseese - faʻatau, tao tao. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, latou te maua se aafiaga lelei i le soifua maloloina ma fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi. Ole tele o cholesterol i fualaau faisua ua toesea. O le mea lea, e mafai ona e 'ai i voluma tetele. Greens aoga (dill, pasili). O loʻo i ai mea faʻamalolo o le soya.

O le a le tele o meaʻai

Pork, moa ni aano o manufasi, pepeti gaʻo, e tatau ona i ai le tile i le tele o meaʻai. Maualalo cholesterol i meaʻai (40-110 mg / 100 gm). O le mea sili lava - i le faʻamalosi (ate i le vavao, i totonu o le manava moa, loto, fatuga). E tatau ona e 'ai le ate, o loʻo i ai le tele o vitamini tatau ma ferrum. Meaʻai maualalo o le cholesterol - gaʻo lapiti ma le pipi. O kuka kuka ma ulaula e aofia ai le tele o cholesterol. Oʻega o piʻo e aofia ai vitamini ma minerale, ae o le afaina o latou o meaai cholesterol. O lona siʻitia i le offal e mai le 150 i le 2000 mg i le 100 kalama.

Le tele o le cholesterol i iʻa ma iʻa

O nei meaai e aofia ai le cholesterol lelei. Tuna, sardine, trout, mackerel ei ai le maualuga o omega - 3. E tatau ona 'ai 1-2 taimi i le vaiaso. Cholesterol i fusi, anufe, iʻa, ma iʻa o loʻo i ai i le faʻalelei. O fasilaau papala e aofia ai le 20 mg o le cholesterol ma e fautuaina ina ia faʻaumatia i ni nai aofaiga. O loʻo i ai lo latou cholesterol maualuga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis.

Numera o nati

Ole aofaiga o le cholesterol i lenei oloa e 0 mg. E aoga, fautuaina mo le masani ona faʻaaoga, ae i ni mea laiti. O lenei mea e sili ona moni ile pala. O a latou faamanuiaga e le itiiti ifo nai lo iʻa. Pasila nati, cashews, almonds o meaai cholesterol-e aofia ai. O le mea lea, aua e te ai soo. O fualaau aina e aina e se mea tutoʻatasi ma le faʻavasegaina o pata, yoghurts, fualaau faisua, susu susu.

Cereals ma Cholesterol

O le Cholesterol-free diet e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai eseese, cereals. O se lisi o meaai e maualuga i fiber ma elemene fesoasoani e fesoasoani i lalo ifo o cholesterol leaga - oatmeal, egg and cereal porridge. E tatau ona latou auai i le taumafataga i aso uma ma avea ma fatu fatu. Oatmeal e sau muamua. E maualalo ai le cholesterol leaga, maualuga o suka ma o loʻo i ai pea i mea taumafa pe a faʻaitiitia le mamafa, e pei o le taumafataga aupito maualalo o le cholesterol. Oatmeal e mauoa i mea taua, ei ai le malosi e teu ai le manava, o le mea lea ua faʻaaogaina ai meaai mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Musika ma le Soifua Maloloina

Le faʻaogaina o musika, pata, anufe anufe:

  • O nei oloa e leai se sao o le cholesterol, ae e mauoa i vitamini ma minerale i le maualalo o le kalori.
  • O le 'ai, e ono mafai ona faʻaititia le vaega o le cholesterol e 10%.
  • O le i ai o fiva e fesoasoani i le faʻalaumalie masani e aunoa ma le gaʻo.
Toe foʻi i le laulau o mea

Cholesterol i oloa susu

Mea taumafa maualuga i le cholesterol e aofia ai le susu, kulimi, kefir, susu susu, aemaise lava le gaʻo maualuga. E tele le sisi i totonu, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina i ni mea laiti. Afai e te inuina se tioata o le ryazhenka i le aso, e le taitai atu ai i se faafitauli. Cholesterol i le susu (povi) - 20 mg / 100 grams. Skim - 5 mg, susu susu - 0 mg, o lona uiga, e le o iai uma.

Isi meaai

Meaai mo le faʻaaogaina pea:

  • Meaʻai e aofia ai le tele o le cholesterol: falaoa, mea faʻafiafia, meaʻai susu, gaʻo manu, fuamoa. I falaoa, keke, oloa tutusa, o le mea leaga o le pama pama, lea e faaopoopo i ai.
  • O le kulimi ma le cholesterol e fesoʻotaʻi ma isi.
  • O le caviar Squash o se oloa lelei, faaleleia atili le motumotu o le intestinal ma le metabolism. O loʻo faʻaalia mo tagata e maualuga le cholesterol.
  • I totonu o fatukeni fatu o loʻo i ai le tele o mea aoga ma latou aveesea le tele.

Auiliiliga e uiga i meaʻai mo faafitauli ma le tele o le lipid i le toto ua faamatalaina i lana galuega m n. sec Laboratory of Endocrinology NIIKEL SB RAMS Pikalova N. N. Uchenaya na faamanino atu o le sini o le taumafataga mo le hyperlipidemia o le faaitiitia o le faaaogaina o le LDL ma le gaʻo o gaʻo eletise ao faateleina le taumafaina o gaʻo susu, fiber, ma gaʻo suamalie.

Meaʻai e aunoa ma le cholesterol e leai. O le meaai e filifilia ina ia le faʻaaogaina punavai o mea autu e manaʻomia e le tino. O le masani ole cholesterol e 250 mg i le aso. O le mea e manaʻomia o le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o ipu o loʻo i ai le sao o le cholesterol o meaʻai, e pei o meaʻai o manu. E tutusa le taua i le fuafuaina o calories. O le vaega autu lenei i le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Meaʻai Tau Cholesterol Meaʻai

Cholesterol o se vailaʻau faʻasaina o se vailaʻau gaʻo gaʻo. E tusa ma le 80% o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i le ate, o le toʻatele e masani ona ulu atu i le tino mai meaai. O loʻo i totonu o meaola manu. O le tino ua faʻaaogaina e avea o se mea mo le fausiaina o puipui o toto toto ma siama faʻamau, i le faʻaopoopoga, e aofia ai i le tuʻufaʻatasiga o vitamini ma gaʻo gaʻo, vailaʻau faʻamaʻi ma le faʻafeusuaiga.

Le leaga o le maualuga o le cholesterol maualuga

O le meatotino autu o le cholesterol e sili ona iloa e le tele o le mafai ona auai i le faia o ni atherosclerotic plate. O le tele o fomaʻi ua talitonu o ia e nafa ma le maliliu o le selau fia afe o tagata i le salafa o le lalolagi. Ae o le mea lena?

E aliali mai o le faiga o le amataga o le atherosclerosis e leʻi malamalama atoatoa i ai. E i ai le tele o lomiga o le faaputuputuina o papa i luga o vaa, ma e le oi latou uma e maua le cholesterol e taʻalo ai i se matafaioi autu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai le talitonuga lautele o le mafuaʻaga o ia papa e le o se sili atu o le cholesterol, ae o le le lelei i le LDL ma le HDL lipoproteins, poʻo le lipeta metabolism.

E ui lava i lea, o le faʻalagolago i le faateleina o le cholesterol ma le lamatiaga o le atinaʻe o pathoces cardiovascular ua faʻamaonia. O le mea lea, e manaʻomia pea le mataʻituina o le maualuga o le lipids ma taumafai e le faʻaleagaina oloa o loʻo faʻatele ai le cholesterol. I le faaopoopo atu i oloa, ei ai isi mafuaʻaga e mafua ai lona faʻaopoopoga:

  • maualalo le tino faaletino
  • leaga masani, aemaise lava ulaula,
  • faʻaaogaina o se vaega itiiti o le vai,
  • mamafa tele
  • le i ai o nisi faʻamaʻi: o le solia o le gaosiga o hormones thyroid, ava malosi, maʻisuka ma isi.

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol? O tulafono faavae o meaai e aunoa ma le cholesterol, o se olaga ola maloloina, gaioiga faaletino, leai se mamafa mamafa, faʻaaogaina o ulaula. E lelei le iloa po o fea meaai e aofia ai le tele o cholesterol, ma le mea e leai.

Maualuga i le cholesterol

O a mea e sili ona tele na i ai? Laulau o le cholesterol i meaʻai:

Cholesterol (mg) mo le 100 g o oloa

Pork loin

Laʻau o le povi (ate, fatuga, fatu)

Laʻau o le pig (ate, fatuga, fatu)

Meaai ma le maualuga o le cholesterol.

Cholesterol (mg) mo le 100 g o oloa

Sardines i le suauu

Laʻau gaʻo laʻitiiti (e oo i le 12% gaʻo)

Laʻau e maualalo le gaʻo (tuna, perch, pike, kopa faʻatau, pike perch, uila lanumoana, smelt)

Aʻai gaʻo (fuga, carp, capelin, fugani piniki, samasoni, meli, togafiti, vevela, togafiti, sprat)

Lafumanu ma vevi

Cholesterol i susu, oloa susu.

Cholesterol (mg) mo le 100 g o oloa

Palu le laumua (2-18% gaʻo)

Laʻu mamoe susu

Suauu suamalie 30% gaʻo

Paʻu kulimi 10% gaʻo

Susu susu 6%

Cholesterol i le sisi.

O le kulimi suamalie ma le gaʻo gaʻo o le 60%

Emmental Cheese 45%

Laʻu Tasi 60%

Camembert, Edam, Tilsit 45%

Sauati ulavavale, Kostroma

Camembert, Tilsit, Edam 30%

Romadur, Limburg 20%

O le tele o taimi, o le aofai o le cholesterol i meaʻai e faʻatatau tonu lava i le latou gaʻo. Ae ui i lea, e ui lava i le gaʻo gaʻo o oloa gaosi, latou te le maua le cholesterol. O gaʻo vao ei ai le tutusa o sitosterol nai lo. E galue i luga o le tino i se auala e ese lava le ese: nai lo le faʻafefe o le gataifale lipid, e faʻamaonia ai.

O le mafuaʻaga o le siʻitia o le cholesterol i le tino e le na o le taumafa ma meaai, toxins, faʻamalolo saoloto, ma le gasegase oona e mafua ai foi lenei aafiaga.

E le gata i lea, o meaola manu, faapea foi ma fualaau faisua, ei ai i latou e maualalo le cholesterol.

Lower cholesterol

O le faafitauli i le toto maualuga o le cholesterol maualuga e mafai ona foia i ni auala se lua: faaitiitia le aofai o le cholesterol pe faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL). E le gata i lea, o le mea muamua e tatau ona tupu ona o le maualalo o le maualuga lipoproteins (LDL).

Meaʻai e mafai ona faʻaleleia ai le cholesterol lelei pe faʻaitiitia ai le cholesterol leaga:

  • Laʻau faʻaputu, mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti. O le taumafaina o aʻa e lua i le aso e faaitiitia LDL e le 15% i le lua masina.
  • Tomato Tomato e aafia ai le cholesterol atoa.
  • O le kele. I le avea ma auala e faʻafefe ai le cholesterol, ua leva ona lauiloa le keleka. O le faʻaaogaina i aso uma e fesoasoani e faʻamamaina ai ipu o loʻo iai nei i le cholesterol. Ae ui i lea, e tasi le tulaga: e tatau ona faʻaaogaina i lona lava tulaga. O le kuka kuka kuka lilo uma ana mea aoga. E mafai ona faʻaopoopo i le faaiuga o le faiga o kuka.
  • Fatu ma fatu. O suʻesuʻega ua faaalia ai e mafai e le 5% le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le 60 g o ni fualaau i aso uma. I le taimi lava e tasi, o le HDL e faʻateleina, ma LDL ua pa'ū.
  • Peas. I le 20%, o le aofai o le LDL e faʻaititia e lua tautua i le aso mo le masina.
  • Fualaau suamalie, fualaau faisua, vine, fua. O nei oloa e aofia ai le pectin, fibene gaʻo gaʻo, e fusifusia ai le cholesterol i totonu o le vaega o meaʻai ma aveese mai le tino.
  • O suauu manogi ma suauu. O nei mea taumafa e aofia ai gaʻo gaʻo faʻasaina e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.
  • Fua o fatu saito. Rich i fiber.

Talu ai nei, o fomaʻi ma saienitisi ua latou naunau e talitonu o le cholesterol, lea e ulu atu i le tino mai meaʻai, e sili atu ona leaga nai lo le tino e maua e le tino. Talu ai o le galuega autu o le cholesterol o le gaosia o vitamini ma le puipuia o sela ma toto toto, o lona gaosiga e tupu mai i le faʻaaogaina o meaai le lelei, o le tino faʻaletino, ma maʻi. O le mea lea e mafua ai le faigata o le taumafa ona foia le faafitauli. O le auala e tatau ona manino.

O loʻo i ai le cholesterol

Ina ia maualalo le cholesterol, afai e sili atu i le masani, o loʻo i ai se meaʻai faapitoa. O lenei mea e mafai ai e oe ona feagai ma faʻamaʻi e ono tutupu e aunoa ma ni fualaau. E aofia ai oloa o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o lenei elemene. O se maualuga maualuga o le vailaʻau o loʻo tusia i:

E taua tele le le faʻaaogaina o meaʻai e faʻatele ai le cholesterol, ae ia aofia ai foi le auala e saunia ai le vaega o loʻo totoe. E le tatau ona e fagaina aano o manufasi, ae suauu pe uu, sui meaʻai manu ma fualaau faisua. O ia ituaiga togafitiga e sili atu ona aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol ma le itiiti ifo o le masani. A leai, e tatau ona tuufaatasi ma togafitiga fualaau faasaina.

Cholesterol Products Table

O fua eseese o le cholesterol e maua ai a latou lava faailoga o le aofaʻi o lenei vailaʻau i le tuufaatasiga e fesootaʻi ma le masini. E faʻalagolago i le tele o mea e te manaʻomia e teʻi i luga o le faʻaaogaina o nisi o vaega poʻo le teenaina o meaai. O le aofaʻi o le vailaʻau e faʻaalia i mg mo le 100 g o oloa. E tatau ona malamalama o taumafa gaʻo gaʻo o le a sili ona afaina, ma o proteins ma gaʻoloʻo e le oi ai i elemene cholesterol.

Taumafa i lalo ifo o le cholesterol

Pe a tuufaatasia se cholesterol-faʻaitiitia meaʻai, e tatau ona taʻitaʻia e le lisi mai le laulau o le cholesterol i meaʻai. O le taua o sea ituaiga o meaai o le manaomia lea e sui ai gaʻo tumu ma mea e leʻi faʻamatuʻuina. Kuka soo se ipu - i lalo o le tulafono faavae: masima masima, suka, le faʻasao taumafa, aua nei faʻavela. Aʻo saunia se meaʻai, mulimuli i fautuaga nei mo se soifua maloloina lelei:

  1. Faʻateleina lou faʻaaogaina o nati. O loʻo aofia ai le tele o kalori, ma afai e maua le 20% o le aofaʻi o le calorie i se auala, o le a faʻaitiitia le maualalo o le cholesterol leaga e 10% i le masina.
  2. Avocados ma salmon o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le cholesterol i le 3-8%.
  3. Aloese mai le faʻaaogaina o oloa gaosi susu.
  4. Taumafai e faʻaaoga atoa le pata.
  5. E mafai ona e 'ai fuamoa pe afai e te faʻateʻa ese le isu.
  6. Sui meaʻai gaʻo ma meaʻai e mauʻoa i vailaʻau gaʻo. E tele naua i totonu o falaoa keke, pasta, pi ma pi.
  7. Ia mautinoa e aofia ai fuālaʻau fou ma fualaau aina i lau taumafataga, lea e le gata o le a le mafai ai e le cholesterol ona tulaʻi, ae e mauʻoa foi i vitamini E, C, B, beta-carotene.
  8. O le taeao sili ona lelei o le falaoa. Buckwheat, saito, oat, ae saunia i taimi uma i vai poo susu susu.
  9. Aua nei faʻaaogaina filifiliga o le dietary cholesterol ma le faʻasaina o gaʻo. Afai latou te matauina, ua le toe maua e le tino ia elemene talafeagai, o le paleni paleni o meaʻai e faʻalavelaveina, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o isi gasegase gastrointestinal.
  10. Faʻesea soʻo se ava sei vagana ai le uaina mūmū. E le faatagaina ai le "leaga" le cholesterol e suia i lipoproteins maualalo, lea e mafua ai pusa ma vavalalata o le toto o le toto toto.

E toatele e naunau i le tele o le aoga e tausisia ai se ituaiga o meaai ina ia ausia ai le manaʻoga. I le avea ai o se tulafono, o le aafiaga e tupu i totonu o le 8-12 vaiaso o le oti. A maeʻa le 3 masina, e mafai ona e faia se suʻega lona lua mo le cholesterol e siaki ai le aafiaga. I lenei laasaga, e tatau ona iloagofie. E faavae i luga o lenei, e tatau ona filifili pe tatau ona tausisia pea sea ituaiga taumafa.

Maualuga taumafa cholesterol

O le le pulea lelei o mea taumafa e maualuga i le cholesterol, mea leaga (gasegase, gaʻo saoloto, toxins) e faaleagaina ai le tino o totoga, puipui puipui, ma faaosofia ai le faateleina o le gaosiga o meaola oona i le ate.

O ipu meaai e aofia ai le tele o minerale, enzymes, vitamini, gaʻo tumu, ma cholesterol. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o se maualuga maualuga o le LDL, o meaʻai o meaʻai e manatu o se mea e sili ona saogalemu: lapiti, moa, pisipolo leai se paʻu. Lafoga mai ia mea e fautuaina e faʻaumatia e le sili atu ma le 3 taimi / vaiaso.

Meat products

O gaosiga o meaʻai gaosia i le gaosi oloa e aofia ai le tele o mea leaga: nitrites, polycyclic hydrocarbons, mea e faʻaleleia ai le vevela, suauu pala. O a latou masani masani e faʻaleleia ai le cholesterol, aʻafia ai le galuega o le cardiovascular system, faʻateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le toto maualuga, patho o le gastrointestinal tract.

Iʻa, iʻa

O iʻa iʻa, e pei o aano o manufasi, o loʻo i ai le cholesterol, ae o loʻo i ai foi le tele o gaʻo gaʻo (omega-3) polyunsaturated. E le afaina ai le atherosclerosis, ae e iai se puipuiga: faaleagaina, aveesea lipoproteins lamatia mai le tino. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina ia ipu iʻa i aso uma.

Fautuaga mo le kukaina o iʻa: fagu, fuʻu pe tao i totonu ole ogaumu e aunoa ma le fausiaina o se uʻamea auro.

Milu, meaʻai susu

O ituaiga eseese o meaʻai susu i a latou lava auala e aafia ai le tulaga o le fatu, toto toto, le gaosia o LDL / HDL e le ate. O maualuga maualuga o le cholesterol maualuga o loʻo maua i le susu o le susu. Ae faigofie lava ona maua, e aofia ai le tele o phospholipids. O nei mea e taofi ai le faʻapalaina o meaʻai gaʻo i luga o puipui o le toto, o lea e mafai ai ona faʻamaunuʻu le susu o le susu i le hypercholesterolemia, atherosclerosis.

O oloa gaosi susu e le sili atu ma le 4 taimi / vaiaso. O ituaiga susu o le sisi, kulimi, susu susu e leʻi fausiaina e tatau ona lafoai.

O lapisi e le tatau ona vavae ese mai le taumafataga, ona o le isu o loo aofia ai le tele o cholesterol (tusa ma le 210 mg).

E mafai ona faʻaulu le paʻu moa e aunoa ma le faʻasaina, e mafai ona faʻaaogā le kulimi i le silia ma le 1 le taimi / vaiaso. Afai o le LDL maualuga e maualuga tele, aveese atoa mai le meaai.

Ova, Fats

Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, pata, pama pama, margarine e matua vavae ese mai le taumafataga.

O le margarine o le gaʻo gaʻo. A vaeluaina, o gasegase fesuiaʻi, ua le maua i fualaau faisua po o le pata. O nei mea e ese i le tino o le tagata. Latou te faʻalavelaveina le faiga o fesuiaiga i le va o siama, faateleina le maualuga o le lipoproteins e maualalo le maualalo. E le fautuaina le Margarine e tusa lava pe lelei atoatoa le soifua maloloina, e tatau ona vavae ese mai le meaʻai a tagata gasegase.

Paʻu o Paʻu - e faatatau i gaʻo fualaʻau, e leai se cholesterol, ae o le 50% e aofia ai gaʻo tumu, o loʻo i ai se maualuga maualuga. O le mea moni mulimuli lea e taʻitaʻia ai le mea moni o lenei vaega e le o atoatoa ona gauaiina e le tino. I le tasi taimi i le siosiomaga oona o le manava, o gaʻo o le a avea ma se vaega toʻa. O nisi oi latou e gauai. Ona o lona gafatia e pipii mausali i soʻo se mea, o loʻo i luga o puipui o maʻa, o le a faasolosolo lava ina faʻatuputeleina, ma liliu atu i luga o paʻu.

Cholesterol-Free Products

O lenei kulupu e aofia ai le tele o le soifua maloloina, fualaʻau-tamaoaiga o meaʻai e fesoasoani i le faatumauina o tulaga masani LDL, ma vave ona aveesea a latou mea mai le tino.

Lisi o oloa sili ona aoga:

  • Fua, fualaau faisua, vine. O le faavae o se paleni lelei, meaʻai maloloina. O oloa e maua i le fiber, pectin. Faʻamaʻosaʻo le faʻamalositino, faʻaleleia le faimamaina, ma fesoasoani e maualalo le lipoproteins maualalo. O se puipuiga lelei o faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  • Musika. Tino i le protein, elemene ma elemene. E lelei tele, o se mea lelei sili atu i aano o manufasi. Faʻaitiitia le alualu i luma o le atherosclerosis, faʻaitiitia le maualuga ole lipoproteins.
  • Vailaʻau o fualaʻau. Latou te le maua ni gaʻo tumu, cholesterol, e mauʻoa i vitamini, minerale, aʻafia ai le antioxidant, ma aveese le LDL sili atu mai le tino. O suauʻu sili ona aoga e malulu-olive: olifi, faʻasalaga le faʻamaina, tuʻuina.
  • Soya oloa. Latou te faʻaleleia le maualuga o le HDL, faʻaleleia faiga faʻavalea o le tino. E i ai a latou aoga aoga i le setete o toto toto, e puipuia ai le faaleagaina o latou puipui, le fausia o ni atherosclerotic plate.
  • Nati. O lipoproteins matautia e mafua mai i le natura. O loʻo aofia ai se aofaiga tele o le magnesium, gaʻo siaki, styne. E fautuaina e 'ai fatu i aso uma, ae le sili atu ma le 50 g.
  • Faʻailoga. Tuʻu atu i le faʻamautuina o le faʻalaumalie. Buckwheat, oatmeal, araisa - o loʻo i ai le tele o vailaau faʻapitoa, glucans, lea e vave aveeseina le lipoproteins maualalo mai le tino.

Fautuaga aoga

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le cholesterol, o le tuufaatasiga o oloa e taua, o le auala e saunia ai:

  • Uluai vasega. O meaʻai, meaʻai vevela, gaʻo aano o manu, fualaʻau fualaau aina - e le aofia ai mai le lisi. O fualaau faisua, iʻa po o moa moa e sili ona lelei. E kukaina le meaola e aunoa ma le paʻu, aveese le gaʻo tele. O meaai sauniuni e le fautuaina i le vaitau ma le kulimi kirimoli poʻo le mayonnaise.
  • Lua vasega. Palu falai, pilaf, pasta pasta, meaai vave - o mea uma e gaʻo, falai e matua faasaina. O le filifiliga aupito sili ona lelei o le itu lea o ipu mai le pata, kuka poʻo le fufuluina o falaʻau.
  • Meainu. E le manaomia le inu o le lauti, kofe, koko ma le faaopoopoina o le kulimi. O le ava malosi ua matua vavaeeseina. E sili atu ona aoga le inu vailaʻau poʻo le tino tamea ma le meli, vai oona, sua.

O le aofaiga sili ona lelei o le faʻaaogaina o le cholesterol i aso uma e tusa ma le 300 mg. O le lisi o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e fai le lisi saʻo.

Cholesterol i meaʻai: se laulau atoa

Gaʻo e maua ai le cholesterol - 100 gAofaʻi (mg)
Meat, meaʻai manu
Brains800 — 2300
Fatuga300 — 800
Pork meat110
Pork loin380
Pulu fagu360
Pork ate130
Laulau puaa50
Pusi susu90
Leu moa65
Laʻau vevela gaʻo99
Laʻau o Moaf270-400
Pepa ole lafumanu150
Venison65
Manua le aano manu, vae, tua110
Manuʻa solofanua78
Laʻu Mamoe Maualalo98
Tamai Mamoe (taumafanafana)70
Meaʻai o le Rabbit90
Laʻau eleelea leai ni meaʻai89
Paʻu moa eleelea paʻu papaʻe79
Tino Fatu170
Uu ate492
Category 1 broilers40 — 60
Poula40 — 60
Turkey40 — 60
Paʻu o le Skinless60
Duck ma le paʻu90
Gusyatina86
Veal Liver Sausage169
Liver Pate150
Sisi fufulu112
Sausagesi100
Sausa i faletupe100
Munich paʻu paʻepaʻe100
Smoked mortadella85
Salami85
Visi vine85
Cervelat85
Kuki le kukae oʻo atu i le 40
Soa kuka kukae oo i le 60
Iʻa, iʻa
Pasefika i le Pasefika360
Faʻasalaina le ulu300
Laʻau275
Carp270
Natoteniya marble210
Ovsters170
Eli160 — 190
Laumei85
Musuka64
Sulu144
Sardines i le suauu120 — 140
Pollock110
Toto97
Laumei95
Fusi87
Taaloga56
Fuga tuna (sela)55
Mollusks53
Kanesa45
Sea language50
Pike50
Horse elekereli40
Codfish30
Laʻau gaʻo laʻitiiti (e oo i le 12% gaʻo)88
Laʻau gaʻo maualalo (2 - 12%)55
O le fuamoa
Quail Egg (100 g)600-850
Atoatoa Ava (100 g)400-570
Miliki ma Mea Lafumanu
Laʻu mamoe susu30
Pulu 30%110
Laʻau 20%80
Teʻa 10%34
Suauu suamalie 30% gaʻo90 — 100
Paʻu kulimi 10% gaʻo33
Susu susu 6%23
Milū 3 - 3.5%15
Milū 2%10
Miliki 1%3,2
Fat kefir10
Yogurt8
Ole yogurt e leai sona suavai1
Kefir 1%3,2
Fatisi kulimi40
Paʻu 20%17
Fatisi e leai se totogi1
Whey2
Cheeses
Gouda - 45%114
oona gaʻo suamalie 60%105
Chester - 50%100
Edam - 45%60
Edam - 30%35
Emmental - 45%94
Tilsit - 45%60
Tilsit - 30%37
Camembert - 60%95
Camembert - 45%62
Camembert - 30%38
Sisi fufulu57
Kostroma57
Limburgsky - 20%20
Romadur - 20%20
mamoe - 20%12
fused - 60%80
sosoʻoina le Rusia66
fused - 45%55
fused - 20%23
fale - 4%11
fale - 0.6%1
Oʻe ma Fats
Ghee280
Fuga susu240
Pulu "tagata faiva"180
Ovi o povi110
Poru poʻo gaʻo manogi100
O le gaʻo mamago gaʻo100
Palu falaoa90
Vailaʻau o fualaʻau0
Fualaau suamalie Fua Margarines0

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Tuua Lau Faamatalaga