Mea aoga ma foliga o le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le vai na maua i le soifuaga o le Kombucha ei ai le manaia malie, ma o se mea e manatua ai le kvass. E fiafia i ai tagata matutua ma tamaiti. Ma e talitonuina e lelei mo le soifua maloloina. E mafai ona inu Kombucha i le maʻisuka ituaiga 2? O lenei fesili e popole ai le tele o tagata maʻisuka, tagata faʻafelelei ma tagata tetee i le zoogley.

O a agasala e leʻi molia mo Kombucha i tausaga eseese? Sa i ai se taimi, na mafaufauina ai le fausiaina o le tagata solitulafono o le atinaʻe o le kanesa. Ae o lenei talitonuga na faʻamaonia ma e leʻi faʻamaonia. Nai lo lea, i le faagasologa o suʻesuʻega, na maua ai ana meatotino aoga. Ma o le meatotino sili ona taua o Kombucha o le gafatia lea e gaosia ai faʻamaʻi.

Kombucha, po o le laʻau, o se meaola ola e aofia ai le fefete ma meaola-tagata faʻaogalelei e fai ai nuʻu. O loʻo i ai se mea manaia - e ola na o le lauti. E ui lava na matauina e le au suʻesuʻega e le 'aina pe toe faʻaaogaina vaega o le lauti. Ae peitai, i vai masani e le ola.

O a mea o loʻo iai i le lauti kvass

O le kvass e gaʻo le gaʻo. Mo le 100 kalama o le vaiinu, 0.3 g o le Protein ma le 4 g o carbohydrates, e aofia ai le fructose, le suauu, e aofia ai. O lenei mea e tuʻuina atu ai se tasi o le falaoa e tasi. E itiiti mea e maua i le kalori. I le tasi ipu tioata, na o le 14 Kcal

O le fefete o loʻo ola i totonu o le zooglide liliu le suka i le ava malosi ma le carbon dioxide. O le mea lea, o le inu o sina mea itiiti lava. Microorganisms faʻapipiʻi le ava i totonu o le acetic acid. I fua o le Kombucha, kojic ma aldonic acid ua faia i ni aofaiga tele. Aldonic acid e aofia ai i le metabolism, e afaina ai le gaioiga o le tino maso.

O mea laiti e aofia ai lactic, acetic, carbonic, acids. O nei vailaʻau e maua ai le inu o se mea manaia manaia, e manatua ai le kvass. O le vaiinu o loʻo i ai suauu, fructose ma caffeine. Ae a maeʻa le gasologa, e tumau pea le le aoga. Ma o le a le mea e sili ona taua mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le mycomycete infusion o loʻo i ai ni enzymes e talepeina ai aʻafiaga, gaʻo ma le masini. O le lisi o meaola na maua e le zoogley e aofia ai foi le antioxidant - ascorbic acid.

O mea lauti o Zooglea e le toe faʻaaogaina. Naʻo le suka gaʻo. O le mea lea, o le vailaʻau vailaʻau kuki o kvass e aofia ai le 'au o lauti - ma o caffeine, tannins, tannins.

I le seneturi talu ai, sa faia suʻesuʻega eseese o saienitisi i tausaga eseese i luga o le siva lava ia ma le fofo e maua ai. O faaiuga e matua ese lava. Ae mai le anoanoai o faaiuga, o le tasi faaiuga e taʻu mai ai ia lava. O le inu o Kombucha e masani ona soifua maloloina.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

E pei ona taʻua i luga, o le suka i le zooglya nutrient medium ua faʻaumatia, o le mea lea, o ona mea i totonu o le vai e faʻaitiitia. E lelei le kombucha mo le maʻisuka? E tusa ai ma lenei, fomaʻi i laʻasaga uma e leʻi oʻo mai i se maliega autasi.

E fautuaina le maʻisuka e inu se fofo ile 5-6 tausaga. Afai e matuia tele ma faʻamalolo, ona tatau lea ona faʻafefeteina i le inu poʻo vai inu (e aunoa ma ni gaʻo). I le taimi o suʻega faʻapitoa, na maitauina ai o le kombucha solution e faʻapitoa ai le faʻamaloloina o manuʻa i lima ma vae, lea e taua foi mo le maʻisuka, talu ai o se tasi o taunuuga o le maʻi e le lelei le faʻamalolo o manua ma gaʻo.

Kombucha e faʻaleleia le gaosiga o mea taumafa ma e iai sona lelei i le metabolism.

O le mea moni, o lenei mea e mafua ai le manaʻo. O le mea lea, o le kvass e tatau ona onā i le va o taumafataga, ae le o le taimi muamua pe a maeʻa se taumafataga. I le auala, e le fautuaina le lauti e inu i le taimi lava e uma ai.

I le 50s, o suʻesuʻega na faʻaalia mai o le iʻuga o le faʻaaogaina o kombucha e tagata gasegase i le atherosclerosis, o se faʻaitiitia o le aofai o le cholesterol ma le faʻaitiitia o le toto maualuga na matauina. E pei ona e iloa, o le toto maualuga e toetoe lava o maʻisuka uma, o le mea lea o lenei meatotino o le medusomycete na o ia lava e faailoa mai ai le lelei o Kombuch i le maʻisuka, ma le manaomia e aofia ai se inu i le taumafa o le maʻisuka.

E faʻapefea ona saunia se fusi o le kvass o le sami

Sea kvass o se isi igoa mo le afaina na maua mai le medusomycete. Faapea ua vavaeeseina e au uo mo oe ni papatusi o se mushroom taua. Pe na e faʻatauina i le maketi. O le tausia o se mushroom e faigofie.

E sili atu le tausia o le zooglyum i totonu o se fagu lita e 3. E faʻamoemoe e faʻatumu uma le fofo o le vaifofo ia te ia lava, ma o le a tumu i se fagu e lua-lita.

Ava inu i le auala e te faia ai i taimi uma. Filu ina ia leai se lauti e le ulu i totonu o le fagu mashroom. Liligi le la i totonu o se fagu, ae le o le tumu, ae i luga o tauau ina ia le tulaʻi le mushroom i le tulaga vaapiapi o ipu. Faaopopo 2-3 leotele punetini o suka. Aʻo faʻamalieina le la, o le suka e faʻamavae.

Ioe, ma aua le taumafai e sui le suka i soo se xylitol, poʻo se isi suka e suitulaga. E le fiafia i ai Zooglee. E le tatau ona faʻaaogaina le meli. E talitonuina o le mushroom e sili atu le faʻalelei i le lanu lanumeamata. I totonu, e tupu lelei, ma foliga foliga lelei, e aunoa ma ni pogisa. E tatau ona faʻamalieina le vai i le potu vevela. Fufulu le mashroom i le tafe vai ma tuu i totonu o se fofo malulu. Ufiufi i taga mama ma nonoa le ua o ipu ina ia mafai e le ea ona ulu i totonu o le fagu, ae e le mafai e le pefu ona ulu. O le ae liligiina foi le meainu ua maeʻa e ala i le susu.

O tagata maloloina o le aiga e mafai ona inu i le 2-3 aso. E sili atu le aoga mo le maʻisuka e inu ai se vai ua uma ona tuʻuina mo 5-6 aso. E tatau ona faʻaitiitia le vaifofo i le vai.

Faʻafefea ona tausia Kombucha

E leai se manaʻoga e tuʻu se mushroom i totonu o le pusaaisa. Fuafua se nofoaga mo ia i se mea i luga o le kapoti, luga o le fata poʻo luga o le laulau. Taʻitaʻia le susulu o le la o le a le faʻamafanafanaina ai o ia, ae le faʻaaogaina e nofo i le pogisa. E mafai ona e faʻauʻu le kvass ua maeʻa ma tuʻu i totonu o le pusaaisa, ae le o le umi. I le taimi nei, ua tumu le mushroom i le lauti fou.

Afai e te matauina le mushroom ua tupu le totoa ma ua amata ona fefaʻasoaʻi, vavae ese ni laumei ma tuʻuina atu i se isi fagu.

E tatau ona saunia muamua le siaki muamua. Mo se mushroom fou, ia saunia se vai vai vaivai vaivai ma sina suka. E na o le fofo e tatau ona tu mo sina taimi ina ia faʻamavae atoa le suka. Ma na o le toe faʻaleleia o le pepe o le exfoliated.

Faʻailoga ono mafai

O nisi o endocrinologists e togafitia le faʻaaogaina o lauti kvass ma le faʻaeteete. Ma e mafai ona latou tautala e tetee i lona faaaogaina mo le mafuaaga ua faaopoopo ai le suka. Ae ua i ai foi ia te ia ni tuusaunoaga.

  • Alu Kombucha o loʻo aofia ai vaega ia e mafai ona avea ma se meaʻai mo se tasi.
  • Gastritis ma le maualuga o le eletise, maʻi o le manava poʻo le maʻi ulutala.
  • O le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina e avea foi o se faʻalavelave mo lona faʻaaogaina.

E aoga pe leai le Kombucha mo le maʻisuka? I luga o le upega tafailagi o le a maua ai tali sili ona feteʻenaʻi i lenei fesili. E tuu e se tasi le zooglium i luga o le lisi o faitioga, o isi e tautala ma le faaeteete, o isi, i se isi itu, e le mafai ona viia i latou. Tuu atu i lou lava tino e tali lenei fesili. Afai e te fiafia e inuina lana vaiinu, mataʻituina pe faapefea ona tali atu le tino i ai. O i ai ni manava o le manava? O a faailoga o le glucometer ma le tonometa? Lagona atili le fiafia, pe i se isi itu, e foliga mai o le le fiafia?

Afai e te lagona lelei, ona inu lea i lou soifua maloloina. Kombucha e le oi ai ma e le maua ai ni mea faʻapitoa mo tagata.

Musika ma le maʻisuka

O le tele o masimoli suamalie e aofia ai le tele o vitamini ma minerale:

  • cellulose
  • gaʻo
  • puipuiga
  • vitamini o vaega A, B ma le D,
  • ascorbic acid
  • sodium
  • calcium ma le potassium
  • magnesium

O musika ei ai sina GI (glycemic index), lea e taua tele mo le maʻisuka. O le oloa e faʻaaoga e puipuia ai le tele o faʻamaʻi, aemaise lava:

  1. E taofia ai le atinaʻeina o le uamea.
  2. E faʻamalosi le tamaʻitaʻi.
  3. Le puipuia o le kanesa o le susu.
  4. Le faʻamalosia o le vaivai masani.
  5. Faʻateleina le tetee o le tino i le maʻisuka ituaiga 2.

O uiga aoga o musika e mafua mai i le mea o loʻo i ai le lecithin ia i latou, lea e puipuia ai le "leaga" cholesterol mai le nofo i puipui o toto toto. Ma faʻavae i luga o le musika a le Shiitake, ua atiaʻe ai vailaʻau maʻoti e faʻaititia ai le suka toto.

E mafai ona 'aina 1ʻalu sina puʻu (100 g) i le vaiaso.

O sea ituaiga e le mafai ona afaina ai le tino. Pe a filifilia ni pulou mo le faʻamoemoe o togafitiga ma le puipuiga, e tatau ona tuʻuina atu i vaega nei:

  • Meli agaric - aʻafiaga o le antibacterial.
  • Taʻaloga - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  • Shiitake - faʻaitiitia le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.
  • Chaga (birch mushroom) - faʻaitiitia le toto suka.
  • Laʻau o le saffron - e tetee atu i le tuputupu ae o pathogens.

Birk tree mushroom

Chaga mushroom - e faapitoa le taua i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2. O le afaina o le gase mushroom i le mavae ai o le 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina e faaititia ai le maualuga o le suka i le toto e 20-30%. Ina ia saunia le faʻavae, e tatau ona e ave:

  • gaosi gaga - 1 le vaega,
  • vai malulu - 5 vaega.

Ua sasaa le mashroom i le vai ma tuu i luga o se ogaumu e vevela ai i le 50. E tatau ona faaogaina Chaga mo le 48 itula. A maeʻa lena mea, e faʻamaeʻa le vaifofo ma faʻapipiʻi i ai le mafiafia. E inu faʻasua i le 3 taimi i le aso, 1 ipu tioata 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai e matua mafiafia le vai, e mafai ona faʻafefeteina i vai inu.

O le umi o le decoction e 1 le masina, sosoo ai ma se pupuu puupuu ma le toe faia o le kosi. Chaga ma isi musika vaomatua lelei le maualalo o le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2. Ae o loʻo i ai isi ituaiga o musipolo e le aoga tele.

Saina mushroom (lauti)

O le mea moni, o se mea faigata o siama vailaʻau ma le fefete. Kombucha e faʻaaogaina e inu ai se mea suamalie ma suamalie. O ia o se mea nmanatua le kvass ma faanatinati le fiainu. O le Kombucha inu e faʻamaonia ai faiga faʻavalea i le tino ma fesoasoani e faʻaleleia le gaosiga o gaʻo.

Faʻalogo lelei! Afai e te faʻaaogaina lenei lauti i aso uma, e mafai ona e faʻamalositino le faiga o le metabolic ma faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le plasma.

Kombucha meainu e fautuaina e inu 200 ml i le 3-4 itula i le aso atoa.

Kefir Mushroom (susu)

O le inu o le kefir poʻo le susu mushroom e mafai ona feagai ma le uluaʻi laasaga (e oo atu i le tausaga) o le maʻisuka ituaiga 2. O le mushroom musika o se faʻalapotopotoga o siama ma microorganisms o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le kefir.

Taua! O le kulimi faʻamalosi i lenei auala e faʻaitiitia ai le toto suka.

O mea inu o lenei vai e fesoasoani e toe faʻafoʻiina le gaioiga o le pancreas i le maualuga o le cellular, ma faʻafouina ai le malosi e maua ai le inisalini i siama.

O se mea inu ua saunia e ala i le susu susu ma susu mashroom mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona onā mo le itiiti ifo ma le 25 aso. E mulimuli mai le tolu vaiaso o le malologa ma le toe faia o le kosi. I totonu o le tasi aso, e tatau ona e inu 1 lita o kefir, lea e tatau ona fou ma kuka i le fale.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se gasegase faapitoa e faatauina i se fale talavai; fautuaina e faʻaaoga susu susu. Faamalolo kefir ua saunia e tusa ai ma faatonuga o loʻo faapipii i le fefete. O le mea na maua mai ai ua vaevaeina i le 7 togi, o ia mea uma o le a sili atu nai lo le 2/3 ipu.

Afai e te lagona le fiaai, e muamua ona e inu i le kefir, ma a maeʻa le 15-20 minute e mafai ona e ave le meaai autu. A maeʻa ona 'ai, e fautuaina oe e inu i se meaʻai mo le maʻisuka. e tatau ona e iloa, i lenei tulaga, o gaʻo e maualalo ai le suka toto.

Mai i nei mea, e mafai ona faʻauʻuina o maso mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele, ae ui i lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Chaga: mea aoga ma faʻaoga mo le maʻisuka ituaiga 2, pe faʻapefea ona ave sina siʻosiʻomaga mai pulou?

O le maʻi suka e faatatau i faʻamaʻi o le endocrin system, lea e tupu ona o le le mafai ona gaosi le kulukose mai meaʻai.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe i soo se matua ma e manaʻomia ai le mataʻituina pea o meaʻai ma le faʻaaogaina o fualaau e faʻaitiitia ai le toto suka.

Ina ia faʻaleleia le manuia o tagata gasegase ma faʻamalosia le aʻafiaga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina, e faʻaaogaina foʻi togafitiga faʻa-aganuʻu. O se tasi o vailaau togafitiga o le gaga mushroom.

Faʻavae ma vailaʻau faʻaleagaina o le gase mushroom

O le taua tele o togafitiga o loʻo faʻaalia mo le togafitiga o le uluaʻi laasaga - o le gasegase, ma se laʻititi laʻititi o le faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. Mo nei vaega o tagata gasegase, o togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka atonu mo sina taimi e na o le pau lea o le auala e faaitiitia ai le suka o le toto. Ma afai o le fesili pe mafai ona togafitia le maʻisuka i laau, o le tali e na o le le lelei, ona mafai lea ona faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le leo lautele ma le gafatia galue.

O le faʻamaloloina o aafiaga o le tele o laau totino e faʻamaonia e fomai faasaienisi. O nei laau toto e aofia ai le chaga. Chaga o se mushroom lapotopoto ma lapoa e faʻapipiʻi i luga o birches, alder, maple i foliga o tuputupu aʻe. O lona mamafa e mafai ona oʻo i le 4 kilokalama. E mafai ona ola e oʻo atu i le 20 tausaga, e faʻaumatia ai le laau e tupu ai.

O le mushroom ua leva ona faʻaaoga e fai ai le lauti e toe faʻaleleia ai le leo. O le tuufaatasiga o le fuga e aofia ai vaega tulaga ese: o le polyphenolcarboxylic complexes ma peterini, o mea ia e maua ai le gaga extracts le meatotino e faʻaumatia ai siama kanesa.

O le mushroom e aofia ai foi meaola o meaola e pei ona masani ai le tele o biostimulants: polysaccharides, acids (e aofia ai le inotonic, vanillic), lipids, sterols, bioflavonoids ma elemene (zinc, copper, iron, manganese).

O faʻamalologa o le gaga o loʻo faʻaalia i ni gaioiga i le tino:

  • Faateleina puipuiga puipuia.
  • Tulaga masani o le toto maualuga.
  • Faʻailogaina o le faʻalavelave.
  • Faʻaitiitia le suka toto.
  • Faʻafitauli aʻafia.
  • Aneti-inflammatory meatotino mo fafo ma totonu.
  • Faaleleia le mafaufau.

O nisi faʻamatalaga o le aʻafiaga o le gaga i luga o tino. Birch chaga, e pei foi o le ogo malie, taofi le tuputupu ae o le paʻu, faateleina lona lagona lelei i fualaau faasaina, ma faagesegese le faagasologa o metasisi. I le taimi lava e tasi, o tagata gasegase ua faʻalauteleina le leo, faʻatinoga, soifua manuia, faʻalavelave ma le tiga ua faʻaititia.

O le aʻafiaga aoga o le gaga i luga o totoga o meaʻai e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi pepatic, faʻamautuina le motauli o le manava ma le totoga, faʻafoʻi le microflora i le tulaga o le dysbiosis, pe a uma togafitiga faʻamaʻi. Chaga e faʻamalolo spasms ma fesoasoani e toe faʻafoʻisi meaʻai.

Faʻataʻitaʻiina o fua mai le birch mushroom - Befungin ma Chaga tincture e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa i tagata mamai o loʻo faʻamaonia le faʻamaʻiina ma le chemotherapy. O nei mea e faʻaleleia ai le olaola o meaola e faʻamaonia ai faiga faʻavaomalo ma le faʻatinoina o le tino, e iai mea e faʻaleagaina ma toe faʻafoʻi.

I le faʻaaogaina o le chaga i foliga o se mea e afaina i tagata maʻi o le kanesa, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le manuia lautele ma tiga, manaʻoga ma lagona faʻaleleia.

O Chaga foi e togafitia le fibromyoma ma le adenoma o le gland prostate.

Le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka

Chaga mo le maʻisuka e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le kulukose toto.Na maua i le tolu itula talu ona uma le fuaina, e ono i ai le faaitiitia o le suka i le toto e 25%. E le gata i lea, o le gaioiga o le gaga i le maʻisuka e faʻamoemoe e:

  1. Faitiitia le fia inu ma le susu.
  2. Faateleina le gaioiga ma faʻaitiitia le vaivai.
  3. Faateleina le faasee o oloa gasegase oona.
  4. Faʻaitiitia o le toto.

Mo le faʻaaogaina o le gaga mo le maʻisuka ituaiga 2, o se mea e afaina ai ua saunia mai se tasi o vaega o le suka ma le luasefulu vaega o le vai. Ina ia saunia se vai inu, naʻo totonu o le mushroom e faʻaaogaina, talu ai e le faʻaitiitia le suka mai le paʻu i le suka. Chaga e tatau ona tipiina ma le faaeteete, e sasaa i le vai mafanafana ma vevela ile vevela vevela. E le mafai ona e kukaina sea ituaiga afu.

A maeʻa, ona tuʻuina lea o le fagu fagu i se mea pogisa mo aso e lua. Inu inu i se sipuni sipuni o le vai i le tolu taimi i le aso. O le fusi e teuina mo le silia ma le tolu aso i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le 'aʻai, e mafai ona e' aina le afa itula mulimuli ane. O le togafitiga e le itiiti ifo ile masina.

O se togafitiga atoa mo togafitiga mo le gaga ma le maʻisuka e faʻaleleia ai le metabolism gaʻo, lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le fua o le suka-lowering drugs, o se faʻaitiitia o le kulukose toto. O faʻamaoniga o le gaʻo gaʻo ma le toto maualuga e faʻapitoa foi.

Pe a togafitiga i le gaga mo le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i se meaai faapitoa. O ona mataupu faavae autu:

  1. Faʻasalaga uma o meaai mama ma gaʻo.
  2. Aua e te taumafaina meaʻai ulaula ma falai.
  3. E tatau ona vavae ese le suka mai le meaai.
  4. Faatapulaa meaʻai aano, aua e le ogatasi ma le gaga.
  5. O le lisi e tatau ona avea ma fualaau faisua, cereals, fualaau aina ma iʻa.

O sauniuniga a Chaga e faʻaseseina i tamaiti ma fafine i le taimi o le maitaga, talu ai e mafai e le chaga ona taofia le vavaega o le cell, lea e mafai ona taofia ai le tuputupu ae. E le mafai ona e faʻaogaina le gaga ma le maʻi paʻu ma le manava faʻapitoa, talu ai ona o le mea e tupu. Chaga e le ogatusa ma vailaau faʻamaʻi ma glucose. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le auala e maua ai se avanoa mo le maʻisuka.

O mea faʻamalolo o le gaga

O le manaia o le gaga i vailaau faafomai e mafua mai i le tele o mea tau togafitiga. Latou te mafua mai i mea o loʻo aoga i totonu o le vaovao:

  • ese,
  • flavonoids
  • peterins
  • Melanin
  • uila
  • lipids
  • calcium
  • zinc
  • apamemea
  • aluminium
  • paluka
  • kilika
  • barium
  • magnesium
  • suauu minerale
  • vailaau oona.

O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona faʻaogaina le chaga i togafitiga ma le puipuiga o le tele o faʻamaʻi. O mea pito sili ona taua o le anufe o:

  • saoasaoa o le metabolism,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faateleina ia meatotino puipuia o le tino,
  • Hematopoiesis faaosofia,
  • aʻafiaga
  • faaleleia o le gastrointestinal tract,
  • faʻasaina o le tuputupu ae o le toto o le kanesa,
  • tulafono faatonutonu o faigamalo cardiovascular ma le manava,
  • gaioiga faʻamaʻi
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory.

I le faʻaaogaina o le chaga, e mafai ona e fofoina se maʻi o le manava. O ia ituaiga musika e fesoasoani i tagata i le taua faasagatau i le pala o le prostate.

Le aoga o le gaga i le maʻisuka

O mea faʻamalolo o le gaga e matua aoga tele i le tau faasaga i le maʻisuka. Ole aʻafiaga sili e maua mai ile togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le taua faapitoa o le gaga i le maʻisuka fesoasoani e maua i lona gafatia e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le suauu pe'ā uma ona 'ai le mushroom e mafai ona paʻu i le 20-30%.

O le maʻisuka e masani ona mafatia i le fiainu ma le susu. Chaga e mafai ona faʻaitiitia faʻaalia ai faʻaaliga o nei uo le lelei o le faʻamaʻi.

O le aoga o lenei fulu i le maʻisuka e faʻamautinoaina e isi meatotino o le gaga. O togafitiga Chaga e tau atu i le faʻaleleia atili o le soifua manuia, faʻateleina le malosi ma le faʻatinoga.

Togafitiga ma le gaga ma soʻo se isi lava metotia o agaifanua poʻo agaifanua faʻapitoa e tatau ona o faatasi ma se meaʻai. I le maʻisuka, o lenei tulaga e matua taua tele, talu ai o meaʻai le talafeagai e faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻafitauli eseese.

E faʻapefea ona fai?

I le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga le birch chaga. Pe a sauniuni e le tagata lava ia mea lafoaʻi, e taua le faia o lenei mea e tusa ai ma tulafono. Mo le faʻamamago, olo le puʻamuʻu i ni fasipepa seia oo i le 4-6 cm ma faʻagogo i totonu o se potu ma lelei le ea. O le fafie o se vaega o le gaga e tatau ona aofia ai le kuata o le tele o meafaitino e masani ai, o le toega o le laupapa inisinia - 5%, le maualuga - 12%. E mafai ona teuina ni mea gaosi sauniuni mo le silia ma le 2 tausaga i totonu o se koneteina tioata. E mafai ona e faʻaogaina le mushroom ma fou.

Chaga mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i auala eseese. O le a maua e tagata taʻitasi le filifiliga sili mo i latou lava i fuaitau nei:

  • Chaga inu. Faaaoga naʻo totonu o le mushroom. Faʻaaoga meafaitino e faʻaaoga i le faʻagogo ma le paʻu pepa. E sasaaina i le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma vevela i le 50 ° C. O le gaʻo e tatau ona faʻaaoga mo aso e lua. A maeʻa ona faʻamamaina le tuufaatasiga. E tatau ona inu se ipu inu vai i le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo le masina. Teu le faʻasalaga maeʻa i se nofoaga malulu mo le 3 aso.
  • E mafai ona e faia le inu lava mai mea fou fou. Faʻasinuina lelei le mushroom fou ma faʻafefiloi i le vai inu vevela mo le 7 itula. Ona togi ai lea o meaʻai mata, fufulu i le pata, vevela i le 45 ° ma sasaa le lima vaega o le vai.
  • Chaga decoction. E tatau ona fufulu le mushroom ma sasaa vai i le fua faatatau o le 2 ipu i le sipuneti o mea e masani ai. O le tuufaatasiga e tatau ona teuina i totonu o le vai vai taele mo le itula. Ona faʻamalosi lea, faʻapipiʻi meaʻai, ma aumai i le uluai voluma i le vai. O lenei teuteuga e sili ona aoga mo tagata gasegase maualuga.
  • Afai o le maʻisuka eo faatasi ma maʻi o le cardiovascular, ona lelei lea o le aoina o faʻamalologa. Liligi le chaga i le vai inu i le fua o se ipu vai i luga o se sipuni siʻosiʻomaga o meafaitino, faʻaauau i le vai vai mo le 20 minute. Vaʻa vave ma faʻaopopo se faʻafefiloi o le mimiti ma valerian - o le aofaʻi o mea faʻaopopo e tatau ona 2 taimi e itiiti ifo nai lo le aofaʻi o le mashroom. O le mea na mafua ai ona fai i totonu o se vevela mo le 5-7 itula, ona faʻaaogaina lea.

E mafai ona e faʻaaogaina le tincture sauniuni i luga o le gaga - "Paʻau" i le togafitiga o le maʻisuka. I le tali e te manaʻomia 3 tsp. fualaau faasaina i le 150 ml o vai. Inu sina tincture mo le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo le 1 tbsp. l faatolu i le aso. O le togafitiga e 3 masina. Toe faia le togafitiga pe a uma le 1-1.5 vaiaso.

E tatau ona tausisia le fua fautuaina ma le umi o le togafitiga togafitiga. E oʻo lava i faʻamalolo faʻamalositino e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le saʻo.

Contraindications

O Chaga e tele mea e faʻamalolo ai, ae le o tagata uma e talafeagai mo togafitiga. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o lenei anufe e pei ona taʻua i lalo:

  • tasi le le faapalepale,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • matua i le 60 tausaga,
  • maʻitaga i soo se taimi
  • chronic colitis
  • manava manava
  • tui faʻamaʻi
  • faaleagaina le galue ovarian.

Aʻo leʻi 'ai le meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O sea fofo e le tatau ona tuufaatasi ma ni vailaau faapitoa. E faʻasaina le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaʻi ma le kulukose.

E le talafeagai le suia atoatoa o togafitiga faʻasoifuaina ma togafitiga faʻasoifua masani. O isi auala e tatau ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga faʻasaʻo.

Chaga e aoga i le maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi. E talafeagai le faʻaaogaina o mea e sili ona lelei, ia mataʻituina foliga o ana tapenapenaga ma le taliaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina le birch chaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e taofiofia le faʻailogaina ma le le fesoʻotaʻi ma vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga