Tigā vae i le maʻisuka

O le maʻisuka o se maʻi sili ona matautia ma e masani lava ona mafua ai ni faafitauli ogaoga i vae. E tusa ma le 25-35% o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai ni faafitauli i vae aʻo latou soifua. O le tulaga o le a tupu ai le alualu i luma o le matua. O faʻamaʻi o vae e maua i le maʻisuka e aumaia ai le tele o faafitauli i fomai ma tagata gasegase, ae, o le mea e leaga, e leai lava se tali faigofie i lenei faafitauli. Afai o le a tupu lena tiga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi fomai, na o ia e mafai ona faʻamaonia le ala tonu o togafitiga.

O le faʻamoemoe o le togafitiga o le tuʻuina atu lea o le tiga i vae (ma le lelei atoatoa o le faʻamaʻalogaina), ma le faatumauina o le gasegase e gasologa lelei. Pe a le amanaʻiaina ia togafitiga ma togafitiga o le maʻisuka i luga o vae, e ono i ai i le tagata gasegase ni faafitauli matuia, e oo lava i le leiloa o tamatamai vae po o vae. O loʻo afaina ai le maʻisuka ona o le mea moni e mafua ona o le atherosclerosis i totonu o toto toto, o loʻo tumau ai pea le lumanaʻi vavalalata. E le maua e totoga vae le toto saʻo o le toto, o se taunuuga lea latou te auina mai ai faailo o le tiga.

Mafuaaga o tiga o le vae i le maʻisuka

O faafitauli o le vae i le maʻisuka e masani lava ona tupu i ni vaaiga autu se lua:

1. E aʻafia le paʻu o le nerve e ala i le maualuga o le suka o le toto, ma o le taunuuga o le a latou taofia ai le taitaia o manaʻoga. O lenei mea e mafua ai le leai o se lagona o le vae, ma o lea tulaga e taua o le neuropathy o le maʻisuka.

2. O vaʻa toto e fafagaina vae ua afaina ona o le faia o se toto (o lona uiga, se toto toto) poʻo le atherosclerosis. O le matelaina o le tino e amata (ischemia). E masani lava ona afaina ai le taga i lenei tulaga.

Faailoga o le tafe toto i totonu o vae i le maʻisuka

Aemaise lava i le matua, e tatau ona e suʻeina ma le totoʻa ou vae ma vae i aso uma. I le tulaga o feeseeseaiga o le toto i totonu o vaa, e mafai ona matauina vave faailoga muamua. O gasegase o le faʻalogo ile vaʻaia e iai faʻamaoniga o se amataga vave:

1. O le paʻu paʻu i luga o vae e mafai ona mafai, masalo o le paʻu faʻatasi ma le faʻamamaina.

2. E mafai ona i ai i luga o le paʻu le faʻaleleiaina o nofoaga ma fale gaosi oloa.

3. O le lauulu o vae pito i lalo o tagata e fulufulu ma paʻu'ū.

4. O le paʻu e mafai ona malulu i le paʻi ma faʻaali pea.

5. E mafai foi ona avea ma cyanotic ma avea ma mafanafana.

Faʻalavelave i faʻalavelave o le maʻisuka

O le neuropathy o le maʻisuka e faatatau ile faaleagaina o le namu ona o le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei faʻalavelave o le faʻamaʻi e aʻafia ai i le mea moni o le maʻi ua galo le malosi e lagona ai le paʻi i vae, malosi, tiga, malulu ma vevela. E tusa lava pe na te afaina lona vae, atonu e le lagona e ia. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka o le ai ai le maʻi pipili i luga oo latou vae ma vae. O nei faʻamaʻi pipisi e masani ona faigata ma mo se taimi umi. Faʻatasi ai ma le faʻavaivaia o le vae, manuʻa ma le maʻilala e le afaina ai le tiga.

E oʻo lava i le gau o ponaivi o vae poʻo le faʻavaeina e mafai ona toetoe lava a leai se aoga. E taʻua lea mea o le maʻisuka vae syndrome. Talu ai o tagata maʻi e le lagona le tiga, o le toʻatele oi latou e valea e mulimuli i fautuaga faʻafomaʻi. O se taunuuga o lenei mea, o siama leaga e faateleina i manuʻa, lea e mafai ona fesoasoani i le gangrene ma le vaevaeina o vae.

Faatasi ai ma le itiiti ifo o le puleaina o le toto, o le a amata ona iloa e le fusi o vae vaevaega le "matelaina" ma auina atu faailoga o tiga. E mafai ona tupu le tiga pe a savali pe malolo. I se uiga patino o le upu, e lelei tele pe afai e afaina vae i le maʻisuka. Mo se tagata e maua i le maʻisuka, o se faʻamalosi lelei lea e saili ai fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa ma ia matua tausisia le tulaga faatonuina o togafitiga.

Faʻafitauli i vaʻa toto o loʻo fafagaina vae e taʻua o faʻamaʻi o le faʻalogo. Uiga o le lautele - mamao mai le ogatotonu. Faʻatasi ai ma se faʻagaiti vavalalata i totonu o vaʻa o loʻo maua i le maʻisuka i le tele o tulaga, faʻapena ona amata faʻapipiʻi faʻamaʻi. O lona uiga e mafua ona o ogaoga tiga i vae, o le tagata maʻi e tatau ona taofi pe savali lemu. I le tulaga pe a oʻo mai faʻamaʻi faʻasolosolo faʻatasi ma le neuropathy o le maʻisuka, o le tiga atonu o le a toesea atoa pe le malie.

O le tuufaatasiga o le leiloa o le tiga ma le fesuiaiga o toto toto e matua faateleina ai le ono mafai ona aveesea le tasi po o itu uma e lua. Ona o le "matelaina," o le a faʻaauau pea ona paʻu le tino o vae, e tusa lava pe le o lagona e le tagata maʻi le tiga.

Faʻamatalaga o faʻamaʻi i le maʻisuka

O se fomaʻi ei ai le poto masani e mafai ona paʻi atu i le tagata maʻi ile pulupulu i maʻa ole fafagaina ole tino o vae ile paʻi. O lenei metotia ua manatu o le sili atu ona taugofie ma sili ona faigofie ona iloa ai le gasegase o le toto. Ae i le taimi lava e tasi, o le pulsation i luga o le faga e matua faʻaitiitia pe taofia pe a faʻamavaeina lona lumena e 90 pasene pe sili atu. Ma e puipuia ai le matelaina o mea, ua tuai. O le mea lea, faʻaaogaina masini faafomaʻi faʻaonapōnei, o loʻo faʻaaogaina ai togafitiga faʻamaonia faʻapitoa. Ina ia faʻaleleia le lelei o le ola o le maʻisuka ma faʻaumatia le tiga, atonu e fautuaina e fomaʻi se gaioiga e faʻafoʻi ai le tafe o le toto i totonu o laʻau o pito i lalo.

Faʻatonu Faʻatonu: Pavel A. Mochalov | D.M.N. fomaʻi

Aoga: Moscow Institute Institute I. Sechenov, faapitoa - "Inisiua Fomai" i le 1991, i le 1993 "Maʻi o galuega," i le 1996 "togafitiga".

5 diets, o lona aoga e faʻamaonia e saienisi faʻaonapo nei

Tuua Lau Faamatalaga