Suga (glucose) i le urine ma le maʻisuka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I se tagata soifua maloloina, o le masani o le suka i le urine e tatau ona oʻo i le 2.8 mmol. Afai e faateleina le aofaʻi ma o le a sili atu i le 3% le faʻamau, o le a faʻaalia ai se soliga i le gaioiga o le renal tubules. O lona uiga o le kulukose e tumau i le urini, o lea e taua ai le iloa pe faapefea ona maualalo le suka i le tino.

O le igoa o sea tulaga pe a iloa le kulukose i le urine o le glucosuria. E mafai ona e fuafuaina lona i ai i le fale, e faaaoga ai suʻega suʻega poʻo le fale suesue. Ae ina ia mafai ai ona maua se suʻesuʻega saʻo ma iloa ai le mafuaʻaga o le faateleina o le kulukose i le urine, e tatau ona pasia se auiliiliga o le urine mo le suka.

Ae aisea e mafai ai ona faateleina le kulukose i totonu o le toto ma le urine. O a ni faʻamaoniga o lenei tulaga ma pe faʻapefea ona mafai ona faʻamaonia ia faʻamaumauga?

Mafuaaga ma faailoga

Ina ia iloa pe aisea ua faateleina ai le suka i le urine, e taua le malamalama pe o le a le pito i luga. E iloa Glucosuria pe a tulaʻi. E masani lava, i tagata matutua soifua maloloina, e le sili atu i le 10 mmol / L, peʻa o le tamaititi - 12.65 mmol / L, ma i se tagata matua e faʻasolo ifo ona faailoga.

I faʻamaʻi fatugaʻo, o loʻo aʻafia i le faaleagaina oa latou tama, o le toe foi mai o le suka i le toto mai le urine muamua, ua faʻaitiitia ai le paepae pito i luga. O le mafuaaga lea o le suka i le mimi.

I le maʻisuka (faʻalaʻau), o le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e mafai ona tumau le masani pe faʻaititia, ae e tele naua i totonu o le iniseti. I vailaau, o lenei tulaga e taua o le glucosuria. E mafai ona tupu pe a maualuga le maualuga o le suka i totonu o le urine ma pe afai e le sili atu le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e tusa lava pe le o le talaaga o le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le maʻisuka o loʻo avea ma mafuaʻaga autu o le faateleina o le kulukose o le urine. Faailoga o le atinaʻeina o le faamai o se maualuga maualuga o le kulukose i le urine ma le faaitiitia o le suka i totonu o le toto.

Glucose e ulufale i totonu o le toto e ala i le taotoga o fatugaʻo e ala i le malosi o le phosphating o le hexokinase enzyme i luga. I le maʻisuka ituaiga 1, o le enzyme o loʻo faʻaaogaina e le insulin o le hormone ma o le tagata maʻi o loʻo i ai se laulau pito i lalo. I tagata gasegase, e faʻateleina le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga i fatugaʻo ma o le suka i le urine e le o iloa, ma o le suʻega toto e faʻaalia ai le i ai o le hyperglycemia.

Ae o le tele o taimi e mafua ai le maualuga o le suka i le urine o le glucosuria o le physiological le tumau. E tolu ituaiga o tulaga:

  1. Meaʻai. O loʻo faʻaalia i se tasi faʻaopoopoga i le maualuga o le suka i le urine, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona faʻaleagaina meaʻai gaʻo.
  2. Faʻafitauli. I le urine, e maualuga le suka pe a maualuga tele ona maualuga ile toto.
  3. Uiga Glucosuria e tupu ona o lagona malolosi ma faʻafitauli.

Afai e iai le suka i le urine, o le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafai ona taoto i le i ai o soliga ogaoga i le gaioiga o fatugaʻo, syndrome o le Itenko-Cushing, hyperthyroidism, encephalitis, pancreatitis, faʻafiti o gaʻo, epilepsy ma le le lelei o le mafaufau. O isi mea e aʻafia ai le maualuga o le suka i le fatu, e afaina ai le faiʻai o le faiʻai, e afaina ai le tino o le tino, togafiti o Girke, ma fiva.

O nisi taimi e tupu aʻe le glucosuria pe a afaina i vailaʻau (chloroform, morphine, phosphorus). O isi mea e faʻaosooso ai o ni faʻalavelave maso, o le faʻaaogaina o mea faʻasalalau ma faʻamalosi, faʻaleagaina o le gaʻo, togafitiga faʻamalo.

Aisea e tulai mai ai le suka a le tamaitiiti? Afai ei ai le suka i le mimi, o le masani i tamaiti e le tatau ona sili atu i le 2.8 mmol / l.Aʻo faʻalauteleina e le tamaititi le kulukose i le urine pe a uma se taumafataga o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi vave, o le faʻamaoniga lenei e taʻu mai e matua manaʻomia e matua ona suia tulafono o pepe pepe ma aveese meaai le lelei mai le taumafataga. Ae i tamaiti, o foliga vaaia o le suka i le urine, e pei o tagata matutua, e mafua mai i faʻamaʻi eseese (maʻi o le maʻisuka, togafiti o le faiʻai, encephalitis).

E faapefea ona faʻaalia le glucosuria? O lona uiga masani e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 1. E faʻatasi ma le faateleina o le kulukose toto, lea e taua o le glycemia.

Le faʻataʻitaʻiga ata o le glucosuria ma le hyperglycemia:

  • vaivai,
  • leai se mafuaʻaga leai se faʻaitiitia po o le faʻaitiitia i le mamafa,
  • matagogo
  • siama faifai pea i siama
  • fiainu
  • maualalo le tino faaletino.

Afai o fua e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka e le o faia i se taimi talafeagai, ona faigata ai lea o le maʻi. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o foliga o le faʻamaʻi, o le suʻega o le urine mo le suka e faʻaalia ai le i ai o tino o le ketone (acetone).

O faʻafitauli o se faʻalavelave ogaoga o le hyperglycemia masani o le televave ma le le malamalama.

E faʻapefea ona iloa glucosuria i le fale?

E i ai ni auala e vave iloa ai le glucosuria i le leai o ni falemaʻi? O le i ai o le suka i totonu o le uila e mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi e faʻaaoga ai fasi siaki.

O le fuataga e faʻavae i luga o le kulukose oxidase metotia. O le mea faʻamalosia o le faʻaʻailoga e aofia ai le peroxidase ma le glucose oxidase enzymes.

O suʻega suʻega e faia i ni ituaiga se tolu (25, 50, 100). O le Numera 50 o le a sili ona talafeagai, ma o le numera o fasipepa o loʻo i ai mo le 30 aso.

O le siaki o le suʻega o se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻaaoga i se mea palasitika. Pe a tupu se mea e tupu, o le faailoga samasama, e 1 mm mai le pito, e valiina i se lanu. O taunuʻuga e faʻamatalaina e pei ona taua i lalo: afai e leai se kulukose i le urine, ona faʻamaonia mai lea o le tali e leai, ma o le lanu o le suʻega o le suʻega e le suia.

Ma o le a le uiga o le faailo pe a suia le lanu o le lanu lanumeamata i le lanumoana uliuli? O lenei mea e iloa ai se taunuuga lelei. O le maualuga maualuga o le kulukose i le urine, e fuafua i fasi siaki, e 112 mol / l.

Mo le suʻesuʻeina o le urine mo le suka ina ia faʻatuatuaina, e taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaoga sao le paʻu o le suʻega:

  1. Mo suʻesuʻega, ua fautuaina e ave le 30 ml o le uumi o le taeao, aoina le maualuga o le 2 itula aʻo leʻi faia le suʻega. Afai o le vai ua teuina mo se taimi uumi, e leai se aoga e ave i le fale suesue, aua o le a le mafai ona faalagolago i ai.
  2. I luma o le pa, e tatau ona faia uma togafitiga o le tumama.
  3. E tatau ona faʻaaogaina le vaega ole suʻega mai le tui ile 60 minute.
  4. E le tatau ona paʻi le elemene elemene.
  5. O le fasipepa o loʻo faʻatofu i totonu o se suʻega faʻasolosolo i le urine mo le 2 sekone, ona tuʻuina lea i luga o se mama mama.

O taunuʻuga o le a iloa 1-2 minute pe a maeʻa le suʻesuʻega, mo a latou faʻamatalaga, o le lanu e maua ai e faʻatusatusa i le laulau o loʻo tuʻuina i luga o le pencil case.

O suʻesuʻega faʻapitoa e iloa ai le suka i le urine, o latou faʻamatalaga

E 2 ituaiga autu o asiasiga mo le siaki mulimuli ane o suka i totonu - taeao ma aso uma. O le sili ona faʻamaonia o le suʻesuʻega i aso uma.

E le faigata le faʻaaogaina o le urine collection algorithm. A o faagasolo le aso, e aoina le suavai i totonu o se pusa telē. O le taeao muamua o le uumi. O le bioametharil ua aoina ua teuina i totonu o se pusaaisa i se vevela e oʻo atu i le 8 tikeri.

A uma le aso, ona faʻafefiloi lea o le vai i totonu o le fagu ma sasaa i totonu o se tamai vaa ma se 100-200 ml. Ina ia mafai ai ona suʻe se suʻega o le suka mo le suka e maua ai faʻamoemoega faʻamaoni, e taua le iloa pe faapefea ona foai saʻo ma aoina mai biometric saʻo.

O pusa lapisi e tatau ona faʻamama ma mama. Urine fuafuaina mo se suʻesuʻega lautele e mafai ona teuina mo le oʻo atu ile 1.5 itula. I luga o le tane, o ia mea e pei o le mamafa, maualuga ma le aofaiga o mimi ua atofaina i le aso i milliliters ua faailoaina.

Afai na faatonuina e le fomaʻi le aoina o le urine mo le suka na aoina i le taeao, ona faapenei lea o le aoina o algorithm: 30-40 ml o le vai na aoina i le taeao e aoina i totonu o se koneteina laitiiti. O le biomaterial e ave i le fale suesue i le sili atu ma le 6 itula talu ona maeʻa.

I se tagata soifua maloloina, o le diuresis i le aso e 1200-1500 ml. Afai e sili atu le aofaiga, ua maua le polyuria.

O le a le uiga o lenei mea? Pe a faʻaalia e le auʻiliʻili le sili atu o le faʻatagaina o le urine, o suʻesuʻega faaopoopo e faia. O foliga vaaia o le suavai o le uiga lea o tagata e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua po o le lua.

Afai o le soifua maloloina o le tagata maʻi e masani, o lona faanatinati o se lanu samasama-samasama. Faatasi ai ma se paolo paolo, e faia ai suʻesuʻega faaopoopo e saili ai le mafuaaga o le taofia o le vai i totonu o masini. Urine ma se faasinomaga masani ole suka (e oo i le 0.02%) e le tatau ona aofia ai le acetone, phosphates ma isi mea.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka poʻo lona foliga o le insulin, e masani ona afaina ai fatugaʻo. O le mea lea, o le creatinine e faʻaopoopoina i fua o tagata maʻi. O le vailaau o le oloa mulimuli lea o le tino taua o le tino na maua mai i taimi o gaioiga o meaola e fesootai ma le malosiaga.

O le Creatinine o se faailoga taua lea e atagia ai le maualuga o galuega a gaʻo, ate ma isi faiga ma okeni. O le faʻaogaina o le vailaau e faʻatatau i suʻega o le toto ma suʻesuʻega mo le suka.

O tulafono mo le aoina o le urine e talitutusa ma na o loʻo faamatalaina i luga. O faʻataʻitaʻiga o suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le vailaʻau ma le tele o le creatinine e alu ese mai le tino ile 24 itula.

O le Creatinine ua fuafuaina i le itupa ma tausaga. O le masani masani o le vailaau i tane i le urine e oo atu i le 2000 mg pe oʻo i le 17.7 mmol i le lita, i fafine - 600-1800 mg poʻo le 5.3-15.9 mmol / l.

Faʻasologa masani o le creatinine urinary i le urine i le 1 kilokalama o le mamafa, e fuafua ile tausaga:

  • 1-4 aso e faʻatatau taʻitoʻatasi e tusa ai ma se faiga faʻapitoa,
  • e oʻo atu ile tasi tausaga - 71-177 μmol,
  • 1-14 tausaga - 71-194 μmol,
  • E oʻo i le 18 tausaga - 71-265 μmol.

O le suka i totonu o le maʻisuka, e pei o le creatinine, e le masani ona faateleina. Ae afai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga e lelei, o loʻo faʻaalia ai le faaleagaina o fatu. O lenei faʻalavelave e mafai ona taʻua o le nephropathy o le maʻisuka. O le mea lea, e taua le iloa pe faapefea ona maualalo le suka i le urine, lea o le a fesoasoani e faaitiitia le tele o le creatinine ma, o le mea lea, taofi ai le alualu i luma o le nephropathy.

E faʻapefea ona aveese le suka mai le urine?

O maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine e matautia mo le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli. O le mea lea, oi latou ua iloa glucosuria, e tatau ona e iloa auala na faʻaaogaina i le aveeseina o le suka mai vai ola.

E faʻapefea ona aveesea le suka i le mimi? O taumafa lelei e fesoasoani i le maualalo o le suka. Mai le taumafataga, e tatau ona aveese mea taumafa tumu i meaʻai gaʻo, fulu, mea manogi ma gaʻo. E fautuaina e aofia ai i aso taʻitasi oloa e gaosia ai le suka mai le tino - fualaau faisua, fualaau suamalie, cereals, greens, ituaiga taumafa o meaʻai ma iʻa.

O i latou e maualuga le suka i la latou urine e tatau ona lafoaia uma le ava malosi, suāinu, meainu ma mea ua fai ma vaisu. E faʻapefea ona maualalo le suka i le tino? E aoga tele le taʻaloga mo le maʻisuka, aua e faʻafaigofie ai faiga faʻavae, ma mafai foi ona faʻaititia le mamafa.

E oo lava i le suka i totonu o le iniseti e faʻamalosi e faʻaaoga ai fualaau oona ma le insulin. O le filifiliga o fualaau faasaina e matua lautele lava, o lea afai e maua le suka i le urine, e naʻo le fomaʻi e tatau ona faatonuina togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaitiitia vave le toto toto i togafitiga faʻatoʻaga? Le faia o se tagata o loʻo i ai le glucosuria ma le hyperglycemia e sili atu le lagona lelei, faʻaaoga fualaau faʻasoifua maloloina e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le tino.

Afai ua faailoaina mai siama o le suka i le uila, faaaoga:

  1. afamoni
  2. otaota vao (upega, tifaga, stevia),
  3. lanu
  4. fatu fatu.

O le tagata atamai, i le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa e uiga i mafuaaga, faailoga ma togafitiga o glucosuria.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Urine Acetone mo le maʻi suka

O le acetone i le maʻisuka o se mea taatele, aemaise lava i tagata gasegase e le i aʻoaʻoina pe faʻapefea ona totogi lelei a latou faʻamaʻi ia i latou lava. O le tele o taimi, o lenei mea o se amataga vave o le atiaʻe o le ketoacidosis ma o se osofaʻiga taua i le toto kulukose.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Aisea e maua ai le acetone i le maʻisuka?
  • O le a le taufaamatau o ketonuria?
  • O afea e manatu ai ketonuria o se tulaga masani?
  • E faʻapefea ona aveese le acetone mai le urine?

O lenei tulaga ua manaʻomia muamua ile falemaʻi. Ae o ketones i le urini e sili ona matautia pe a mafaufau i ai? I le tele o tulaga masani, e mafai e se tasi ona matauina o latou foliga vaaia i totonu o le suavai, lea i le tele o tulaga e faailoa ai suiga le tumau i le metabolism.

Aisea e maua ai le acetone i le maʻisuka?

Mo se malamalamaga sili atu i le atoaga o le pathogenesis o le atinaʻeina o lenei faailoga, e sili atu ona taua le malamalama i le faiga o le faafitauli.

Muamua, e tatau ona e iloa o le igoa lautele "tino o le ketone" e aofia ai mea taua e tolu e mafai ona aliali mai i totonu o le toto ma faʻamalamalamaga o le maʻi:

  1. Acetoacetic acid (acetoacetate).
  2. Beta-hydroxybutyric acid (β-hydroxybutyrate).
  3. Acetone (propanone).

Lona lua, o mea uma lava ia o le faʻamavaeina o gaʻo susu ma pulu.

O mafuaʻaga mo o latou foliga mai i meaola olaola o:

  1. Taumafaʻi o le maʻisuka.
  2. Laʻu meaʻai laiti
  3. Vomiting umi ma le manava.
  4. O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi.
  5. Fafaga.
  6. Faʻamaʻi faʻamaʻi.
  7. Faʻamalalaina.
  8. Faʻafefe.

Afai tatou te talanoa e uiga i le gasegase glucose metabolism, ona tutusa lea o le faafitauli ma le urine i lalo o le lua tulaga eseese:

  1. Hyperglycemia. Ona o le le atoatoa o le inisalini, o le suka maualuga e le mafai ona gauai i sela o le faiai. O le mea lea, o gaʻo ma proteins e amata ona pala i le faʻavaeina o tino o le ketone. Faʻateleina le faateleina o la latou numera, e le toe faʻafeiloaʻi le ate i le lafoaia o nei vailaʻau, ma, o le a faʻavaivaia le pa puipui, latou te ulufale atu i le urine.
  2. Hypoglycemia. I lenei tulaga, ona o le maualuga o le hormone pe na o le leai foi o le kulukose i meaʻai, o le faateleina o le acetone i le tino ua matauina. O le mafuaʻaga o le leai o se mea mo le malosi, mo le gaosiga o le tino e faʻaaoga ai isi mea.

O le a le taufaamatau o ketonuria?

O le acetone i le maʻisuka na o ia e le o se mea lamatia ogaoga i le tino. E faigofie lava ona taʻu mai e le lava le inisalini pe itiiti foi le toto toto. O lenei tulaga e le mafai ona taʻua o le masani, ae o le vavalalata o loo mamao ese lava. O le mea autu o le pulea lea o le maualuga o le glycemia ma faia se suʻesuʻega faaopoopo ma se endocrinologist.

O se faʻalavelave matuia e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o se numera faateleina o ketones i le urine, ona sosoo ai lea ma le toto, o le ketoacidosis. O loʻo faʻaalia i se fesuiaiga i le pH o le serum i le vaega oona. O lenei tulaga o loʻo faʻaalia i fua faʻatusatusa o le fua-acid faavae ole ≤ 7.3.

E faʻaalia i se faʻalavelave o faʻamaoniga:

  1. Tele vaivaiga.
  2. Tesea
  3. Pallor o le paʻu.
  4. Le manogi manogi mai le gutu.

O nei mea uma e faʻaalia ai le faʻamalolo o le tino ma manaʻomia ai togafitiga talafeagai. Afai e le o maua i le tagata maʻi, o aʻafiaga o le i ai o le acetone i le urine ma le maʻisuka e mafai ona osooso. O le sili ona matautia o le faʻaaogaina o le acidosis. E le lava le kullukose e maua mai e le faiʻai ma o le neurocytes e "tape". O nei tagata gasegase e manaʻomia vave le falemaʻi i le potu maʻi tigaina e faasaʻo le maualuga o le pH.

O afea e manatu ai ketonuria o se tulaga masani?

I le taimi nei, o vailaau faʻaonapo nei e tele vailaau oona e taofi ai le hyperglycemia ma puipuia ai le acidosis. O se tasi o vaega autu o le tausisia o se kulūkose masani o le taumafa lea.

O fefinauaiga mataʻutia ua amata nei ona afaina pe o le fea meaai e sili atu: o le caloric (faatasi ai ma le faʻasaina o ituaiga uma o gaʻo) poʻo le masani (faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le suka). I le filifiliga muamua, ona o le maualalo o le glycemia, o le tino o loʻo faʻaumatia ma le faʻaleagaina gaʻo oona ma le faʻavaeina o le acetone. I lenei tulaga, o se tulaga masani lenei.

O nisi o endocrinologists latou te teenaina le manatu tonu o se ituaiga o meaai, ae o le le maua o ni taunuuga le lelei ma le lelei o togafiti togafitiga e mafua ai ona mafaufau tagata lautele i le suia o le faasologa masani i le faiga o meaai.

E faʻapefea ona aveese le acetone mai le urine?

Naʻo ia lava, o lenei faailoga e le manaʻomia ai fualaau faʻamalosi. E moni lenei mea pe afai e mataitu le maualuga o le suka i le siama ma o tulafono uma lava o togafitiga o le maʻi o loʻo matauina.

Ina ia aveese le acetone mai le urine i le maʻisuka faafomai i auala nei:

  1. Faʻateleina le fua o le insulin.
  2. Siʻitia le faʻaaogaina o le vai. O le mafuaʻaga o le acidosis e masani lava o le le lava o le susu.
  3. Faʻaauauina / i le folasia o fofo o le 0.9% NaCl poo le potassium ma le sodium sauniuniga e faʻasaga ai le tuufaatasiga o le toto.

I soʻo se tulaga, afai e tupu le ketonuria, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli.

Aisea e taua tele ai le faia o faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka?

I le faaopoopo atu i le i ai o le maualuga o le suka i le urini, o lenei suʻega suʻega mo le maʻisuka e mafai ona fuafua ai le i ai o faafitauli tau fatuga. O faʻafitauli poʻo le le atoatoa o le polokalama urinaryia e tupu i le 40% o tagata e leai se metabolism.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le i ai o le sili atu o le palatini i le urine. O lenei tulaga e taʻua o le microalbuminuria: e atiina ae pe a ulu mai se porotini mai le toto (albumin) i le urine. Puipuia o le protéini, pe a le togafitia, e mafai ona oʻo atu ai i le faiva o le fatu fatu. E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga i le ono masina mai le aso o le suʻega.

O nisi taimi o se suʻesuʻega ua faʻamatalaina e fuafua ai mea o loʻo i totonu o diastases i le urine. O lenei enzyme o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas ma faʻaumatia ai gaʻo (o le maʻisaga). O se maualuga maualuga o le diastase e masani lava ona faailoa mai ai le i ai o pancreatitis, o se gaioiga mimiti i totonu o le pancreas.

Toe i totonu o mea

Gaioiga ma se suʻesuʻega lelei mo le microalbuminuria

O le siakiina e le aunoa o le toto maualuga o loo faailoa mai ai foi le tulaga o le vascular system. O le mea e lelei ai, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tutoatasi ma fai fua le mamafa o le toto e faʻaaoga ai le tonometa (talu mai nei o loʻo avanoa faʻasalalauga faigofie ma faigofie-faʻaaogaina).

Toe i totonu o mea

Hyperglycemia ma maualuga maualuga o tino o le ketone

E mafai e le Hyperglycemia ona faʻaalia le le atoatoa o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le le mafai e le tino ona faʻaaoga lelei lenei hormone i le maʻisuka ituaiga II.

Afai e le mafai e le tino ona faʻamavae atoa le mole o le gaʻo, o le a amata ona faʻaaoga le lipid faʻatasi e avea o se punaoa malosi mo auala inisinia. O le auala tonu lea e faia ai ketones: e mafai ona avea ma punavai o le malosi mo sela, ae o le tele naua o mea e afaina ma e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga e lamatia ai le ola. O lenei tulaga e taua o le ketoacidosis; e masani ona oʻo atu i le tupuga o le maʻi suka.

O le maualuga o le acetone toto e mafai ona fuaina i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatau atu i falemaʻi. Faailoga i luga atu o le masani e manaʻomia vave togafitiga i le falemaʻi ma le faʻamalosiga o togafitiga.

Toe i totonu o mea

Faʻafefea ona vavaeina le faʻataʻitaʻiga - scorecard

O mea o loʻo mulimuli mai o faʻataʻitaʻiga ia o le masani i le auʻiliʻiliga o le urine ma faʻamaoniga mo le faʻasalaga o le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi.

UigaNormMaʻisuka
LanuLanu samasamaFaʻaitiitia le maualuga o le lanu poʻo le faʻamalamalamaina atoatoa
SmellLafoaʻiO le i ai o le manogi o le acetone ma se faʻalavelave matuia ma le ketoacidosis
Faʻaletonu4 i le 7Me e itiiti ifo i le 4
Vaʻaia1.012 g / l - 1022 g / lTogiaiti pe sili atu nai lo le masani (i le i ai o le le atoa o le tino)
Albuminuria (protein ile urine)Le auai ma auai i ni aofaiga laitiFaʻaalia i le microalbuminuria ma le proteinuria malosi
GlucoseLeai (pe le silia le 0.8 mmol / L)Tuʻu (glycosuria e tupu pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le 10 mmol / l)
Ketone body (acetone)LeaiTuʻu atu i le taui
Bilirubin, hemoglobin, saltsUa leaiE le o se faailoga
Laʻau toto mumuE tasiE le o uiga
Bacteriaua toeseaTuʻuina atu faʻatasi ma ni faʻamaʻi pipisi

Toe i totonu o mea

Faʻafefea ma fea e suʻeina ai se suʻega urine

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le manaʻomia le suʻega o meaʻai ma mea e aʻafia ai le suiga o lanu o le urine. Mo se auiliiliga lautele, o le urine i le taeao e faaaoga i le aofaiga pe a ma le 50 ml. E aoina le urine i totonu o se pusa faʻamamaina lelei (faʻamaonia lelei).

E mafai e tagata uma ona suʻe se suʻega o le urine i le loto. O se faʻamaumauga sili ona faigofie ma sili ona faʻaalia e iloa ai le tele o faʻamaʻi. Suesuega o suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe e le gata i faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa, ae faʻapea foi i le tele o falemaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e na o tagata tomai faapitoa e mafai ona vavave saʻo se faʻataʻitaʻiga.

O le a ia fautuaina nisi faʻataʻitaʻiga. Ole'ā e manaʻomia foi se feutagaiga ma se endocrinologist, urologist, fomaʻi. Afai o le i ai o le maʻisuka ua faʻamaonia, e tatau ona vave amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai: o le a taofia ai le atinaʻega o faʻalavelave faʻaleagaina ma faʻafitauli.

Mafuaaga o suka i totonu o le mimi

I le gaioiga masani o le galueaina o le tino o le tagata, ua talia ai o le urine o se ituaiga o ultrafiltrate o le vai o le toto, o lona uiga plasma. E tusa ai ma le vailaʻau faʻamaʻi ma le eletise, o le urine ma le plasma e tutusa foliga tutusa. E tatau ona maitauina i le galuega o le urinary system o se aganuu le iloagofie ituaiga e lua o le urini: tulagalua ma le lua.

Pepa o le Peraimeri

E i ai le foliga tutusa i le plasma, sei vagana ai puipuiga e le mafai ona pasi atu i totonu o masini moa o fatugaʻo. I le urine muamua, o le glukose e fetaui lelei ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mulimuli ane, mai le urine muamua i totonu o le tino o le renal tubules, o loʻo i ai se faʻaaogaina atoatoa o le kulūkose, pe afai o le tulaga o le tino ona o le tino.

Sua suka i le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se faafitauli e mafua ona o le soliga o le suka. E mafua ona o le le lava o le tino e maua ai le insulin. Mo le mafuaʻaga lenei, o le sili atu o le kulukose e mafua mai i fatugaʻo e ala i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le suka i le urine e masani ona matauina.

Afai e iloa le kulukose i le urine i se aofaiga o le maualuga o le 1 mmol, ona faʻaalia ai lea o le leai atoatoa o le maʻisuka. Afai o le fuainumera e mai le 1 i le 3 mmol, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i le tumau o le suka. Afai e sili atu i le 3 mmol, ona faʻaalia lea o le i ai o le maʻisuka. I le faʻamuamua, o le masani lenei o le suka i totonu o se urine o se maʻisuka. Afai o le faailo e sili atu i le 10 mmol / l, ona avea lea o se tulaga matautia mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

E faapefea ona lamatia le suka i le urine mo le maʻisuka?

O le i ai o le glycosuria i le maʻisuka e fesoasoani i na faʻafitauli:

  • faalagolago i le inisalini, o lona uiga, o le ituaiga lona lua o gasegase e avea ma muamua,
  • faʻalavelave i le faʻaleagaina o le muscle fatu, arrhythmia,
  • maʻi o le maʻisuka ma le nephropathy,
  • feosofi, faavaivaia,
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • maʻi faaletonu i le mafaufau,
  • ketoacidosis ma polyuria.

Faailoga o le glycosuria i tamaitai ma alii

O le ata o le falemaʻi ma le maualuga o le suka i totonu o le urine o loʻo faʻaalia mai i ni faʻailoga:

  • o se fiainu faifaipea e le mafai ona faamalieina
  • faʻaauau faifaipea
  • telefoni mucous membranes o le vavagana o waha,
  • vaivaiga o le tino ma le vave vaivai,
  • tiga o le muscle tiga,
  • faateleina le fiaaai,
  • manava manava
  • vavao
  • soona inu tele
  • faaletonu le mafaufau.

Faatasi ai ma glycosuria, o mea aoga e fufuluina lelei i le urine, ona o le tiga o le tino atoa. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e amata ona vevela, ae e leiloa kilokalama, o lona uiga o le leiloa o le mamafa.

E faapefea ona togafitia glycosuria?

O togafitiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le faavae o le suʻesuʻega ma mafuaʻaga o glycosuria:

  1. Afai e maua le maʻi i le i ai o le maʻi suka, ona togafitia lea o togafitiga i le faʻamaonia o le kulukose i totonu o le toto. E sili ona taua le faʻapipiʻi o masini ma sela i mea aoga, o le mea lea e faʻaaoga ai vitamini togafitiga, ma o se taumafataga faapitoa e mulimulitaia. Taʻaloga - faʻatapulaʻaina o maʻi i le faʻaaogaina o le susu. Ae e tatau ona e faia lenei mea ma le faasolosolo ina ia le tupu ai le maʻi.
  2. Afai e le mafai e le tino ona maua le lava o le inisalini, ona faʻamalosia ai lea o togafitiga insulin. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le tui o le inisalini ua faʻateleina, ma le ituaiga lona lua, o vailaau faʻapitoa ua faʻataʻitaʻiina - o meaʻai e maualalo ai le suka. Faitau atili e uiga i togafitiga fualaau mo le maʻisuka iinei.
  3. Faatasi ai ma glycosuria, o le diuresis e atiina ae, ona o le mea lea ua fufulu uma ai minerale aoga. Ma o lenei mea e faʻalauteleina ai galuega a le loto ma le faʻamalositino. O le mea lea, o fualaau e pei o Potassium Chloride, Asparkam, Potassium Magnesium Asparaginate, Panangin ma isi ua faatonuina.
  4. O le faʻavae o togafitiga o se meaʻai e le aofia ai le taumafa o mea suamalie ma meaai mama tele, e pei foi o mea ulaula, meaai kuka, meaʻai vave ma isi mea leaga. Ae e tatau ona e taumafa i fualaau aina fou ma fualaau faisua, meaʻai e tunu, fala falala, ma isi.
  5. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.
  6. O le kulukose maualuga e tatau ona mataituina i aso uma. E mafai ona fai lenei mea i le fale.

Vailaau faʻapitoa

Ina ia fesoasoani e faʻaumatia glycosuria, o le a fesoasoani foi fua o vailaʻau faʻapitoa. Latou te faʻaitiitia le maualuga o le suka i le urine, e malu ma saogalemu atoatoa mo le tino.

Le mea sili recipese faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa:

  1. O lenei fua e aʻafia ai le faʻaaogaina o lau o lau laau mago poʻo le laʻau - manogi, laumei. O le a e manaʻomia foi le aʻa o le taua. Faʻapipiʻi vaega ua nutimomoia i le tutusa tutusa, fua 2 lepu kuka ma sasaa vai inu i se voluma o le 400 ml. E fautuaina le faʻaaogaina o se vevela mo le faʻamalosi. Faʻaosooso 20-30 minute. Ona faamamaina lea o le susu ma faʻaaoga i totonu o le 3 taimi i le aso, 70-80 ml.
  2. Faʻatau faʻamaina o fatu oatasi i totonu o le ipu e tasi. Faʻafefiloi i le 1 lita o le vai ma tuʻu le afi. A uma le kuka, kuka mo le 60 minute. Laasaga pe'ā uma ona faʻamafanafanaina le gauga ma faʻapala i totonu 100 ml ao leʻi faia le taumafataga.
  3. Brew blueberry i le vai. Mo le 1 ipu ipu vai e te manaʻomia se tasi ma le afa kapu punini o lau. Inu le afa afa (100ml) i le aso ao le i 'ai meaai.
  4. 'Ai le kinamona. E mafai ona faaopoopo i le inu meainu, kefir, yogurt ma isi. E oʻo atu i le afa-sipuniti o le kinamona ua faʻatagaina ona 'aina i le aso. E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i mea faʻamalolo o le kinamona mo le maʻisuka iinei.

Afai e te faʻalatalata atu i le togafitiga ma le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, e mafai ona e faʻaumatia vave le glycosuria. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, ona le afaina lea o lau soifua maloloina.

Fuataga mo le suka i le urini: tulaga masani, mafuaaga mo le faateleina ma auala e faamautu ai faailoga

A faʻaosoosoina se tagata maʻi, o nisi taimi e faateleina ai le suka i lana urine.

Atonu o se faailoga lenei o le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo se isi, e leai se maʻi ogaoga.

O le mea lea, i tulaga faapena, e manaʻomia se suʻesuʻega auiliili.

Glucosuria - o le a le uiga?

Afai, ona o le maualuga o le suka i le urine, o le gafatia o fatugaʻo e faamama ai ua faʻaititia, o le glucosuria e tupu i totonu o se tagata.

E tele ituaiga o glucosuria:

  • taumafa. Faatasi ai ma lenei ituaiga o gaʻo maualuga e faʻapuupuu. I le avea ai o se tulafono, e faʻavevesi e ala i le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i gaʻo,
  • maʻi faʻaleaga. O le faateleina o le maualuga o le suka i le urine e mafai ona tupu pe afai e tele naua le gaosia i le toto,
  • lagona. E atiina ae ona o le faateleina o le kulūkose o se taunuuga o mea ua tuanai po o le atuatuvale tumau. O lea maʻi e masani ona tupu i fafine maʻitaga.

Afai e maua ni faʻafitauli, saili ni togafitiga faafomaʻi.

E tele mea e mafai ona aafia ai le atinaʻe o glucosuria. O le tino pancreatiti, ma le oona i nisi o mea, ma faʻamaʻi fatugaʻo.

E i ai le suka i totonu o le mimiti ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le faateleina o le kulukose i le urine i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona matauina pe afai e alu le maʻi.

I lenei tulaga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine e foliga tutusa. Afai e tulaʻi foi le maualuga o le protein, atonu o se faamaoniga lea o le faaleagaina o fatuga.

Ae o faataitaiga e faaalia ai o le tele o taimi, o faʻamaoniga e faateleina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 oeo loʻo ola i le insulin.

Totoga o auʻiliʻiliga: faʻatulagaga o tausaga ma mafuaʻaga mo le siʻitia

Aʻo le sili atu i le 2.8 mmol le maualuga o le suka i le urine, e manatu lea e masani.

Afai e sili atu faailoga, o le tagata maʻi e masani ona fesiligia mo suʻega.

I tagata, o lenei tulaga masani e laʻititi maualuga atu - 3.0 mmol. I tagata matutua, e mafai foi ona faateleina. A maeʻa le auiliiliga i le tamaititi, e 2.8 mmol e manatu e talia, pei o tagata matutua.

O mafuaʻaga mo lona tele i pepe e masani ona ese. O le faʻaleagaina lea o meaʻai vave, suti ma isi meaʻai e sili ona fiafia i ai tamaiti. I tulaga sili ona ogaoga, o le faateleina o le kulukose o le urine e mafai ona mafua ai le encephalitis poo le maningitis.

Maua maualuga le suka i le taimi o le maitaga

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Glucosuria i tamaitai o loʻo i ai i se tulaga e masani ona talanoa e uiga i lo latou tulaga faʻaletonu faʻalagona poʻo le ogaoga ogaoga.

O nisi taimi o lenei mea e mafai ona avea ma se taunuuga o le le lelei o meaai pe a fai e faʻateleina e le tina faʻamoemoe le tele o meaʻai gaʻo.

Afai e tupu pea le fesuiaiga o le suka, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo.

Afai o le urine a se fafine e le gata na o le suka, ae o le polotini foʻi, e mafai ona faauigaina le atinaʻeina o cystitis, faʻamaʻi poʻo le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o fatugaʻo.

O lamatiaga ma taunuuga o le maualuga o le kulukose i le urine

O le maualuga maualuga o le suka i le urine e taʻu mai ai mea le talafeagai i le tino.

Afai o lenei siitaga o se mea vavaeese, e leai se mafuaaga faapitoa e popole ai.

A tupu lenei mea i taimi uma, ma maualuga le maualuga o le suka i le sili atu i le 12 mmol i le lita, o loʻo taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le suka i le urine, e mafai ona atiaʻe ai faʻamaʻi fatu, o le a faʻaitiitia le tulaga o le vaʻa. O le ate e matua aʻafia lava, o le faʻaogaina o meaʻai e faʻaitiitia. E le gata i lea, o le a afaina tele ai le tulaga o le paʻu.

E taua tele le pulea o le polotini ma le kulukose i le taimi o le maitaga, talu ai o mea leaga na mafua ai patho i le pepe.

O le a le mea e tatau ona faia e le maʻisuka e faʻaitiitia ai a latou gaioiga?

O se soifua maloloina lelei, o se meaai talafeagai, ma le faʻaaogaina o vailaʻau fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

A aoga le glucosuria e inu ai le lanu meamata ma lemoni

E tatau i tagata maʻi ona aloese mai meaʻai e aofia ai kulukose, e aofia ai fualaau fou. O le inuina o le ava malosi e matua le fautuaina, ae o le lanu lanumeamata ma se fasi keke o lemoni e faʻaitiitia ai le toto o mea ia e te manaʻomia.

Taumafa o le maʻisuka

O le foliga mai o le suka i le urine o le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le le lava o le taui mo le maʻi.

O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e le gata ina faʻateleina, ae taua. Afai e maua le suka i le urine, e faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega.

O le a fesoasoani e iloa ai le mafuaʻaga o le faafitauli ma faʻatonuina ai se togafitiga. O togafitiga mo le maʻisuka atonu e tatau ona fetuunai.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaoniga o le maʻi ma aveesea ai le suka maualuga. O le faigofie, ae sili atu le aoga, o se teuteuga po o se fusi o laulaau lanu. Ua lava le ave tolu lapopoa tele o meaʻai mata, sasaa vai inu ma teu i se vevela mo le 4-5 itula. O le faʻasolosolo solo e inu i le 0.5 ipu e tusa ma le afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

E tele nisi o fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o le a fesoasoani e aveesea le suka mai le urine:

  • ave i vaega tutusa ia aʻa o le tiliva, laulaau ma le laumei. Sasaa uma nei mea i le vai inu, vaʻa mo le 10 minute ma le vevela. Latou te inuina le fualaau faasaina i ni tamai atopa - 15 ml ia taʻitasi. E tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso, o le umi ole togafitiga e 10 aso,
  • Fufulu fatu oat, tao mo se itula. E tatau ona faalima le tele o vai. A maea le filiga, e faʻafefete le susu i totonu o se ipu malamalama aʻo leʻi 'aʻai,
  • o le faʻaaogaina o pi pi, lea na susu i le po, o le a fesoasoani foi e aveesea ai mea le lelei.

Soo se tasi e le lelei e uiga i togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona faʻataʻitaʻiga. E fautuaina e faʻatautaia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Ina ia le mafai ona ausia se mea le lelei e pei o le glucosuria, faapea foi le taulimaina o le faamai i le tulaga o lona atinae, e tatau ona mulimuli i se meaai.

E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae masani lava, a itiiti ifo ma le fa'fa i le aso. O le mea lea o le a faʻaitiitia lemu le gaʻo, ma puipuia ai le maualuga o le suka.

O meaai mama, suamalie ma le gaʻo, o le a le aofia ai mai le taumafataga. O le lisi e tatau ona aofia ai le tele o fiva ma filo masani, lea o le a aʻafia ai le fusi o le lipid ma fesoasoani e faʻaititia le faʻatonu o le kulukose.

E tatau ona mataʻituina tulafono ole aso ma tuʻuina atu le taimi i aʻoga faaletino, lea e fesoasoani e sili atu ai le gaosia o le suka.

Aisea e maua ai le suka i le maʻisuka? Tali i le vitio:

Urinalysis o se suʻesuʻega taua lea e mafai ai e oe ona iloa mea e le masani ai i le tino ma vave amata togafitiga. Glycosuria e mafai ona faʻaalia le i ai o faafitauli i le ate, fatugaʻo, ma le faiʻai. Afai e te faia fua i le taimi, e masani ona e faʻafoʻiina le faʻamaʻi ma puipuia ni faʻalavelave ogaoga.

Aiseā e aliali mai ai le suka i le mimilo o le maʻisuka ma o le a le mafuaʻaga e lamatia ai?

Glucose i le urine ma le maʻisuka e masani lava ona iloa, talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai le sili atu o le pito i luga, o se taunuuga o le suka lea e mafua mai i le urine. O lenei faagasologa ua taua o le glycosuria. Afai e le sili atu i le 5.5 mmol / l le pulelasi o le inisalini, o le suka e ala i le urine e faʻateleina i ni vaega laiti. E masani ona tupu lenei mea i tagata soifua maloloina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se faafitauli e mafua ona o le soliga o le suka. E mafua ona o le le lava o le tino e maua ai le insulin. Mo le mafuaʻaga lenei, o le sili atu o le kulukose e mafua mai i fatugaʻo e ala i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le suka i le urine e masani ona matauina.

Afai e iloa le kulukose i le urine i se aofaiga o le maualuga o le 1 mmol, ona faʻaalia ai lea o le leai atoatoa o le maʻisuka.

Afai o le fuainumera e mai le 1 i le 3 mmol, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i le tumau o le suka. Afai e sili atu i le 3 mmol, ona faʻaalia lea o le i ai o le maʻisuka. I le faʻamuamua, o le masani lenei o le suka i totonu o se urine o se maʻisuka.

Afai o le faailo e sili atu i le 10 mmol / l, ona avea lea o se tulaga matautia mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

E faʻafefea ona aveese le suka i le urine ma le maʻisuka: mafuaʻaga ma togafitiga

Glucosuria o se tulaga lea e maua ai le suka i le urine, lea e taʻu mai ai le togafitiga o le gaosiga o le gaʻo. E tele taimi e muamua ai le faʻateleina o le maʻisuka. O le suka o le Urine o se faailoga lea o le paʻu o le toto poʻo le faamamaina o gaʻo i le renal glomeruli. Ae pe mafai ona aveese le suka i totonu o le urine ma le maʻisuka ma faʻapefea ona fai?

Faʻaliliuga o mea faʻapitoa

Faatasi ai ma mafuaʻaga o lenei tulaga, o tulaga faʻaleagaina nei e faʻaalia:

  1. Faamai pipisi - faʻasologa o le maʻisuka, hyperthyroidism, faʻasalaga faʻasalalau.
  2. Faʻamatalaga o le Nephro - glomerulonephritis, pyelonephritis, nephrital interstitial.
  3. Neurological and Psychiatry - faʻaleagaina le maʻi, maningoencephalitis, gasegase gasegase poʻo le afaina o le tino.
  4. Traumatic faiʻai leaga.
  5. Toxicological fact - i le tulaga o le oona ma mea e pei o le phosphorus, morphine, carbon monoxide.

Faatasi ai ma mafuaaga o lenei tulaga, o le maʻisuka i le tulaga o le taufaasesega ua manatu e sili atu ona taatele. E le gata i lea, o le glycosuria e sili atu ona taatele i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o le suka i le urini e mafai ona iloa i le maitaga, e tusa lava pe leai se maʻisuka. O lenei faʻamaoniga e taʻu mai ai o le tino o le tino ua feagai ma le popole tele.

Faatasi ai ma isi faʻamaoniga o le glucosuria e mafai ona maitauina:

  • hormone togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻamalosi poʻo vailaʻau faʻasoa o le adrenocorticotropic,
  • o se meaai e maualuga i mea faigofie e maua ai le gaʻo,
  • popolega, popole tele,
  • faʻaaoga faʻaoga faʻavaomalo o mea faʻasao po o mea faʻatau.

Glucosuria i le maʻisuka

Faatasi ai ma lenei maʻi, o se aiga poo le le atoatoa o le inisalini, o le hormone lea e mafai ai e le glucose ona gauai i sela, e atiina ae. Ona o lona le atoatoa, faʻalauteleina le glycemia, o lona uiga, o le toto maualuga e faateleina. E tatau i le tino ona aveesea le suka maualuga i totonu o le toto, o lea e faʻamamaina ai e fatugaʻo, ona o le mea e aveesea mai le tino.

Ina ia mafai ona faʻamautu le moni o le glucosuria, e faia togafitiga faʻamalositino, e aofia ai metotia ma fua faʻatatau. O tomai agavaʻa e faigofie ai ona faʻamautuina le moni o le glucosuria. O le auala sili ona taugofie ma sili ona vave e suʻe ai se tagata maʻi, e masani lava e masani ona faʻaaogaina fasi pepa faʻapitoa, ae e leai se maualuga saʻo.

Ole tele o metotia e sili atu ona maaleale aua o loʻo faʻaaogaina meafaigaluega mo fale suʻesuʻe. Ina ia faʻamautinoa le moni o le glucosuria, e faʻaaogaina vailaʻau faʻamaʻi faigata, o le taunuuga e mafai ai e oe ona fuafua le aofaiga tonu o le suka i le urine.

Faitau foi Auala e iloa ai le maʻisuka i fafine

Ata faʻaleleia

I le maʻisuka, o le foliga mai o le kulukose i le urine e fesoʻotaʻi tonu ma le faʻapupulaina o faʻamatalaga faʻapitoa. O lona uiga, o faailoga e le eseese ma le maualuga o le toto suka:

  • vaivaiga, faʻavaivaia, vaivai, faʻavaivaia le faʻaleaoga,
  • fiainu, palago mata, paʻu,
  • vave vave i le tele o vaega,
  • suiga i le mamafa o le tino, faapea foi ma se umi umi o faiga masani, pe afai tatou te talanoa e uiga i le tauvaga umi o le maʻisuka.

Afai e leʻi togafitia lenei tulaga i le taimi, ona tupu ai lea o se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, lea o loʻo tuʻuina mai ma mea nei.

  1. Le atinaʻe o le ketoacidosis, lea e faʻaalia ai tino o le ketone i le urine. E masani lava o lenei tulaga eo faatasi ma se manogi masani o le urine, e manogi ai le acetone mai le gutu.
  2. I tulaga ogaoga, o le solia o le mafaufau e mafai ona tupu i se pa.
  3. Faʻaauau pea le tele o le malosi ma le faʻaitiitia o le urine.

Toeitiiti lava o mafaufauga uma o le maʻisuka mafaufau e uiga i le auala e aveesea ai le suka i le mimila ma le maʻisuka.

Muamua lava, latou te faʻaaogaina mafuaʻaga na taʻitaʻia ai i lenei tulaga, talu ai o le glucosuria e le o se iunite faʻaosooso, ae o se faʻamaoniga.

Mo lenei mea, o le tagata maʻi e faʻataunuʻuina se meaai faʻapitoa ma le faʻasaina o meaʻai gaʻo, ma le maualalo o le kalori. O mea suamalie uma, paluga, ava malosi, gaʻo, falai, moa moa ua le aofia ai.

Leai se mea e faʻatagaina ai le tagata maʻi e inu vai - e tatau ona e inu i le tele, e pei lava ona e manaʻo ai. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faʻaumatia vave le suka mai le urine, faʻaitiitia lona faʻamaualuga i le toto.

A uma ona tuʻuina le meaʻai i le faasologa lelei, faʻasaʻo le faʻaititia o le suka, o le a mafai ona faʻaititia le fua o le inisalini. Pe a faʻaaogaina le inisalini faʻatasi, e tatau ona tuʻuina atu le tagata maʻi i se vaega faʻavae o se mea faigofie seʻia faʻamautuina le metabolism carbohydrate.

E taua le gauai atu i le mamafa o le tino, ona o le tele o meaʻai e mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave vave nai lo le mamafa o le tino. E taua le malamalama o le tausiga faapitoa e tatau ona totogi i le faʻamautuina o faʻamatalaga glycemic, aua o le i ai o le glucosuria e faalagolago ia i latou. O nisi taimi o se faiga umi lava, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2.

Faitau foi O le a le tele o le sosolo i le maʻisuka?

Faʻataʻitaʻiga masani

O loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻapitoa e mafai ai e oe uma ona faʻaitiitia le suka o le toto ma faʻaitiitia ai mai le urine. O le sili ona lauiloa ma aoga o na mea.

O se teuteuga o laau toto. E tatau ona ave tutusa tutusa:

  • laʻau masani masani,
  • lanu
  • laʻau faʻamau.

O le mea matutu ua maeʻa faʻafefiloi, ma ua uma ona sasaa atu i le vai inu. E tatau ona tapunia le fagu mo le 10 minute, ina ia faʻafefeteina le susu, ma le gaʻo. Ona fufulu lea o le meafaigaluega. Faʻaauau le faʻaleleia i le 15 mililita i le tolu, o le togafitiga e 10 aso.

Mo le aoga o lenei metotia, o fatu o le oatasi e tatau ona fufuluina lelei i le vai. E tatau ona ave se mea mama i le vai inu i se fua faatatau o le 1: 5, ona faʻapipiʻi lea o le oloa mo le itiiti ifo ile itula. Ona faʻamamāina lea o le susu, ma faʻamafanafana. E tatau ona faʻaaogaina le 200 mililiters ao le i faia taumafataga taitasi.

E lua laulau punumu o laulaau lanu ua kuka i le 300 mililiters o le vai mo le 10 minute. O le meafaigaluega e tatau foi ona faʻamamaina, a maeʻa ona faʻaaogaina lea o le afa afa tioata i le afa itula ao lei faia se taumafataga,

O lenamamoni foi ei ai se mea e maualalo i le hypoglycemic. E mafai ona faaopoopo i meaai e tusa o le afa o sipuniti. O le togafitiga e oʻo atu i le lua vaiaso.

Fuafuaga puipui

Mo le puipuia o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto suka ma le alualu i luma o le glucosuria, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie.

  1. Tuuina atu le fiafia i mea taumafa ma le maualalo o le faasinomaga ma le tele o filo meaai, fiber. O lenei mea o le a aloese ai i le faʻamalosi o le fesuiaiga i le suka, faapea foi ma se faʻaaliga lelei i luga o le fusi o le lipid.
  2. O le meaai e tatau ona aofia ai le itiiti ifo ma le 4 taumafataga, ma o auaunaga e le tatau ona sili atu nai lo lou lima. O lenei laasaga e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo, ma puipuia le faateleina o le toto suka.
  3. Vagana ai suka, masima, meaʻai gaʻo mai le taumafataga.
  4. Aloese mai tulaga faigata.
  5. Vaʻaia i taimi taʻitasi se auala puipuia o le faʻaaogaina o fualaʻau.
  6. Faʻalogo lelei i aʻoaʻoga faaletino, lea o le a aloese mai le mamafa o le mamafa, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le gaosiga o le gaʻo.

E taua tele le malamalama o le foliga mai o le glucosuria i le maʻisuka o se tasi lea o taiala mo le taui o le maʻi. E le gata i lea, o le aʻoaʻoga faʻatauvaʻa e faʻaalia i luga o le faʻamaoniga o le lelei o le ola o tagata gasegase.

Mafuaʻaga o Glycosuria

I le taimi masani o le gaioiga, o le kulukose e matua gauai uma lava i le vavalalata tubules ma mai iina e ulu atu i le toto, o lona uiga, e le tatau ona i totonu o le uila. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto (i luga aʻe o le 9.9 mmol / l), e le o gafatia e gaʻo a latou galuega, ma o se vaega o le kulukose e ulufale atu i le urine.

Aisea e aliali mai ai le suka i le urine pe a suʻe suʻega, o le a le uiga o lenei mea? O le isi mafuaaga o le glucosuria atonu o se faaitiitia i le tapuni pito i tua, lea e matauina i le matua po o le faamai o le gaʻo tumau.

O mafuaʻaga e mafua ai le foliga mai o le kulukose patho i le mimi, lea e sili atu i le tulaga masani i alii ma tamaitai:

  • O le mafuaaga taatele o le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le hyperglycemia o le toto o loʻo i ai.
  • Uma o le fatu: pyelonephritis, nephrosis, le atoatoa, glomerulonephritis.
  • Faʻasologa o gase: togafiti o Girke, hepatitis, cirrhosis.
  • O gasegase o le tino: maningitis, encephalitis, kanesa, afaina o le faiʻai o le fatu.
  • O faʻamaʻi pipisi o le endocrine: hypothyroidism, leʻavaʻalo hormonal, thyrotoxicosis.
  • Hemorrhagic stroke.
  • Lapatai pancreatiti.
  • Faʻamaʻi faʻamaʻi i fualaʻau, mea e maua ai le morphine, chloroform, strychnine.

O le glucose o le tino i le urini ua i ai le faateleina o le matuitui i tulaga faigata, gaioiga faaletino ma le gaioiga. Togafitiga ma nisi o fualaau faʻasaina-e le aʻafia ai - o le glucosuria. O se maualuga maualuga o le toto ma le urine glycemia e mafai ona mataituina pe afai e te 'ai tele lau sisiva ao lei faia le suʻega.

O foliga vaaia o le kulukose i totonu o le uila e mafai ona faaosofia ai faʻamaʻi eseese:

  • maʻisuka malosi
  • ogaoga faʻalavelave i fatugaʻo,
  • hyperthyroidism
  • mea oona i vailaʻau (fuluʻiʻo, morphine, chloroform poʻo carbon monoxide),
  • afaina o le tino atuatuvale ona o se taunuuga o le manua ogaoga o le faiʻai,
  • gasegase o le cerebral,
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • gasegase matuia,
  • vavaeeseina i le faagaoioia o fatugaʻo,
  • togafitiga o le glomeruli ma le tubules o fatuga (mo se faʻataʻitaʻiga, glomerulonephritis, nasal interstitial).

O le maʻi suka o le mea sili ona taatele o mafuaaga ua mafua ai le maualuga o le suka i le mimi, ma le isi, o le insulin-faalagolago.

O le faateleina o le suāsini o le suka e mafai ona matauina i fafine maʻitaga e tusa lava pe leai ni faʻamaʻi. O le mea lea, e mafai e le tino ona tali atu i avega faaopoopo e fesootaʻi ma le tuputupu ae malosi o le tamaititi.

E faʻaosofia foʻi Glucosuria e:

  • aveina o mea faitino, mea taugata,
  • adonocorticotropic hormones ma corticosteroids,
  • taumafa masani ma le tele o meaai gaʻo-mauoa,
  • loto vaivai, tulaga popole.

I se tagata soifua maloloina, o le masani o le suka i le urine e tatau ona oʻo i le 2.8 mmol. Afai e faateleina le aofaʻi ma o le a sili atu i le 3% le faʻamau, o le a faʻaalia ai se soliga i le gaioiga o le renal tubules. O lona uiga o le kulukose e tumau i le urini, o lea e taua ai le iloa pe faapefea ona maualalo le suka i le tino.

O le igoa o sea tulaga pe a iloa le kulukose i le urine o le glucosuria. E mafai ona e fuafuaina lona i ai i le fale, e faaaoga ai suʻega suʻega poʻo le fale suesue. Ae ina ia mafai ai ona maua se suʻesuʻega saʻo ma iloa ai le mafuaʻaga o le faateleina o le kulukose i le urine, e tatau ona pasia se auiliiliga o le urine mo le suka.

Ae aisea e mafai ai ona faateleina le kulukose i totonu o le toto ma le urine. O a ni faʻamaoniga o lenei tulaga ma pe faʻapefea ona mafai ona faʻamaonia ia faʻamaumauga?

Ina ia iloa pe aisea ua faateleina ai le suka i le urine, e taua le malamalama pe o le a le pito i luga. E iloa Glucosuria pe a tulaʻi. E masani lava, i tagata matutua soifua maloloina, e le sili atu i le 10 mmol / L, peʻa o le tamaititi - 12.65 mmol / L, ma i se tagata matua e faʻasolo ifo ona faailoga.

I faʻamaʻi fatugaʻo, o loʻo aʻafia i le faaleagaina oa latou tama, o le toe foi mai o le suka i le toto mai le urine muamua, ua faʻaitiitia ai le paepae pito i luga. O le mafuaaga lea o le suka i le mimi.

I le maʻisuka (faʻalaʻau), o le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e mafai ona tumau le masani pe faʻaititia, ae e tele naua i totonu o le iniseti. I vailaau, o lenei tulaga e taua o le glucosuria. E mafai ona tupu pe a maualuga le maualuga o le suka i totonu o le urine ma pe afai e le sili atu le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e tusa lava pe le o le talaaga o le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le maʻisuka o loʻo avea ma mafuaʻaga autu o le faateleina o le kulukose o le urine. Faailoga o le atinaʻeina o le faamai o se maualuga maualuga o le kulukose i le urine ma le faaitiitia o le suka i totonu o le toto.

Glucose e ulufale i totonu o le toto e ala i le taotoga o fatugaʻo e ala i le malosi o le phosphating o le hexokinase enzyme i luga. I le maʻisuka ituaiga 1, o le enzyme o loʻo faʻaaogaina e le insulin o le hormone ma o le tagata maʻi o loʻo i ai se laulau pito i lalo. I tagata gasegase, e faʻateleina le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga i fatugaʻo ma o le suka i le urine e le o iloa, ma o le suʻega toto e faʻaalia ai le i ai o le hyperglycemia.

Aʻo le sili atu i le 2.8 mmol le maualuga o le suka i le urine, e manatu lea e masani.

Afai e sili atu faailoga, o le tagata maʻi e masani ona fesiligia mo suʻega.

I tagata, o lenei tulaga masani e laʻititi maualuga atu - 3.0 mmol. I tagata matutua, e mafai foi ona faateleina. A maeʻa le auiliiliga i le tamaititi, e 2.8 mmol e manatu e talia, pei o tagata matutua.

O mafuaʻaga mo lona tele i pepe e masani ona ese. O le faʻaleagaina lea o meaʻai vave, suti ma isi meaʻai e sili ona fiafia i ai tamaiti. I tulaga sili ona ogaoga, o le faateleina o le kulukose o le urine e mafai ona mafua ai le encephalitis poo le maningitis.

Glucosuria o se setete o le soifua maloloina pe a iloa le suka i suesuega suʻesuʻe a le fale suesue o le urine, e faʻaalia ai le toilalo i le metabolism o gaʻo. O le suʻesuʻeina o le kulukose i le urini e mafai ona mafua mai i le suia o le toto i totonu o le fausaga poʻo le vavaeina i le faagasologa o le suʻega o le gaʻo o gaʻo.

Maualuga urine

O se urine muamua, lea e toetoe lava o alions uma o le sodium, potassium ma le chlorine, ma le kulukose, ua aveesea. Ole maualuga o le elemene lona lua e tutusa ma le maualuga o le vai na faʻaaoga i le aso.

O lenei laasaga e mafai ona eseese i totonu o le 1-2 iunite mo tagata taitoatasi. O le maualuga o le paepae e tutusa ma le 6-7% o le hemoglobin glycosylated o le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, lea e mafai ai ona tatou faʻaalia le ata o le falemaʻi i nai masina talu ai nei. O le suka i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 ua faʻamoemoeina i le amataga lava o le maʻi, aʻo leʻi i ai pea se faʻamatalaga manino o le endocrinological and metabolic disorders i le tino o le maʻi.

Urine properties

O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le urine e faʻateleina ai le mamafa o le urine, lea e mafua ai le aveesea tele o vai mai le tino. Mo lenei mafuaʻaga, o se tasi o uluaʻi faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2 o le urination masani - polyuria. Talu ai ona o le maʻisuka, o le urine e tau le maualalo, aua Faatasi ai ma le suka, o le tele o vai ua aveesea mai le tino. O le urinary system in people with diabetes e faʻamoemoe e taui mo le hyperglycemia - maualuga toto suka.

Urine Sugar

Pe a pasia se suʻega masani o le urine, e le tatau ona fuafuaina le suka masani, o le fua faʻatatau o le fausiaina o le 1.5 mmol / L. E le gata i lea, pe afai ua pasia le tau aofaʻi, iʻuga o le auiliiliga mo le suka i le urine o le a lelei. I le faaopoopo atu i le tuusaʻo saʻo o le kulukose i le mimi mulimuli, o loʻo i ai se isi mea taua taua - o le tele o le mamafa o le urine. O le masani masani masani e ese mai le 1.011 - 1.025, lea e taua o normostenuria. I le maʻisuka malosi, o le mamafa o le kalave e sili atu nai lo le 1.025, ma i le tuufaatasiga ma le polyuria e taua o le hypersea.

E taua le maitauina o le maualuga o le kulukose i le urine e le mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o le tulaga o le maʻi, ona o le fesuiaiga o mea taʻitasi i tagata taitoatasi e faia ai se mea sese.Mo lenei mafuaʻaga, o le auala autu e tumau pea le faʻamoemoe o le kulukose i le toto vevela ma le hemoglobin glycosylated e faʻatuina ai se faʻamautinoaga saʻo.

Ituaiga o maʻisuka

E ui i le mea moni o le kulukose e faʻateleina ma faʻamalosi mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, o lenei faailoga e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga inisalini-faʻalagolago, lea e fuafua ai e le mimi le maualuga le maualuga o le suka.

O le inisalini o le hormone e manaʻomia mo le glucose reabsorption, ae ui i lea, i le uluaʻi ituaiga o lona gaosiga e laʻititi tele pe atonu foi e le o atoa, e mafua ai le faateleina o le mamafa o le osmolar i plasma ma le glucosuria. E tāua le mafaufau o le faʻasalaga faʻasalaga o le suka mai le toto faʻatasi ai ma le mimiti e mafua ai le faʻateleina o le faʻamaʻavaina, poʻo le faʻamaʻavaina, o le tino, o se mea faʻalavelave mo gaʻo ma gaʻo uma.

O le tausisia o le glucosuria i le maʻisuka o le tulaga o le lamatiaga o le tupu mai o faamaʻi pipisi, talu ai o fatugaʻo i lenei mataupu e galue i se auala sili atu ona lelei ma vave ona toso. O maʻi suka e tatau ona togafitiga. Mo tagata gasegase e iai le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o le togafitiga o le hormone ma le inisalini e tatau ona faʻatulagaina. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau o le suka ma mulimuli i se taumafa lelei ma le faʻapulaʻaina o le taumafa o meaʻai gaʻo. Faʻasolosolo ona maua i lenei faʻamaʻi, e tatau ona togafitia e tagata gasegase togafitiga faʻaaogaina fualaau faasaina - nephroprotectors.

Suga i urine: mafuaʻaga, metotia o le fuafuaina, togafitiga

Suga i totonu o le urine o se faailoga matautia. Lapatai mai e uiga i le maʻisuka malosi poʻo le le lelei o gaʻo, ate, pancreas. O mataupu uma e lamatia ai le ola maloloina, e manaʻomia le suʻega ma togafitiga.

I se tagata soifua maloloina, o le kulukose mai meaʻai e faʻapipiʻi i le toto toetoe lava atoa. O mea e le o aʻafia ai siama e ulu atu i fatugaʻo, pe a faʻauʻuina e faʻaogaina ai le faʻaogaina o mea. O le masani o le suka i le urine o le 0.06-0.0083 mmol / l.

O lenei tau aogā e matua laitiiti lava, o le maualuga o le faʻatonuga e le o fuafuaina i le suʻesuʻega lautele ma le suʻesuʻeina o meaola (e iloa ai e leai se suka). Afai e sili atu le maualuga o lenei laasaga, o le a amata ona "vaʻaia" le kulukose, ma o lona tau aogā e mafai ona faʻatulagaina saʻo.

Urinary glucose ua tulai mai mo ni mafuaaga:

  • physiological glucosuria,
  • maʻisuka malosi
  • renal glucosuria,
  • togafiti fatugao
  • isi faʻamaʻi.

O mafuaaga o le hyperglycemia ma le glucosuria (faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma le urine) e le mafai ona fesootaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae e faʻavevesi ona o mea e le masani ai. O le glucosuria o le tino o se mea le tumau lea e le manaʻomia ai togafitiga. E tupu ona o mafuaʻaga paleni (nutrition), tulaga faʻalagona ma le maʻitaga.

Vaega o mea taumafa - o se mea manogi suamalie, maoaʻe meaai. O le gaʻo kulūlū o loʻo gaui i lalo i sugars faigofie, faʻafeiloaʻi i totoga o loʻo i luga, ma o le isi o loʻo faʻateleina i le faʻavave. O le tele o taimi e alu ese mai le 'ai, o le maualalo o le fua o le suka e tusa ai ma le suʻesuʻega.

Glucose e mafua ona o tulaga atuatuvale.

I le taimi o le maitaga, o taunuuga o se faʻataʻitaʻiga atonu e le sili atu i le masani. Po o se isi lava filifiliga - o loʻo maua se foliga o le glucose, lea e le o faʻaalia mai ai le lamatiaga ma se tasi e iloa.

Ae afai o le glucosuria ua maua i le tele o taimi, atonu o se faailoga lea o le maʻisuka gestation. O le faateleina o le kulukose e faaauau pea seia oʻo i le taimi e fanau ai. O lenei tulaga e manaʻomia ai le matauina ma faasaʻo.

I tane ma fafine, o le kulukose e faʻapupulaina i le malosi faaletino, matelaina (faʻamaʻi malosi o glycogen), meaai e le paleni. O le faateleina o le suka i totonu o le mimilo e afua mai ona o le le atoatoa o le filtration poʻo le toe faʻaaogaina o vailaʻau mai le urine muamua e fatugaʻo.

Glucosuria o se faailo o pathoces

I le maʻisuka, e le faigata ona iloa: o le fia inu, o le manogi o le acetone mai le gutu, mai i le urine ma isi mea faalilolilo. O isi faʻauigaga o le paʻu paʻu, o le mafaufau le lelei, faʻaateleina le tele o taimi ma le faʻaleagaina urination, paʻu mamafa.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se taunuuga o le le lava o le gaosiga o le inisalini. O lenei hormone na te faʻaaogaina le kulūkose molekone i na totoga i mea e manaʻomia ai, ma, o se ki, "tatala" sela e gauai ai suga.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e lava lona gaosia, ae e le o malosi ma e le mafai ona puʻeina le kulukose. O loʻo i ai se tulaga o le kulukoseemia faifaipea (toto suka), ona o aʻafiaga ua faaleagaina. O le inisalini e gaosia i le paʻu o le pancreas, o le mea la pe a manua, o le a faʻalavelaveina lana galuega ma o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

E mafai e le kulukose ona alu atu ma le urine i le tulaga o faʻamaʻi-inflammatory ma isi faʻamaʻi o fatugaʻo: glomerulo-, nasal interstitial, Fanconi syndrome.

Renal glucosuria o se mea e le masani ai. I lenei tulaga, o le suka toto e masani lava, ae o loʻo alu pea i le urine. O le filiga i totonu o fatugaʻo e masani lava, ae le o le kullukose e toe foʻi i totonu o le toto.

Renal glucosuria atonu e muamua pe lua. O le mea autu e mafua mai i se gasegase o le kenera, o le aoga lona lua e mafua ona o le maitaga poʻo le oona i mea oona. O lenei mea o le florizin (o se vaega o le paʻu o laau fualaau aina), vailaʻau kemini (carbon monoxide, phosphorus, chloroform) poʻo vailaʻau (morphine, strychnine).

E i ai isi faʻafitauli o loʻo faʻaalia ai le kulukose i le faʻavave:

  • gasegase tino
  • tiga o le endocrine,
  • liʻo o le fatuga tutotonu.

O CNS faʻamaʻi o manua o le mafaufau, o le afaina, o le faiʻai o le faiʻai, maningitis, poʻo isi faʻamaʻi pipisi o le faiʻai. O nisi taimi e talanoa ai glucosuria i le ogaoga o le solia o le gaioiga o gaioiga o le tino: togafiti o le ate, toe gaogao.

Urine collection algorithm mo suka

Po o le a lava ituaiga o faaletonu e mafua ai foliga o le kulukose i le urine, e tatau ona pulea lona maualuga. E mafai ona e fuafuaina le taua o le suka i le fale suesue po o le fale.

Latou te suʻesuʻeina le urine i auala eseese:

  • taeao faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga (OAM),
  • o vailaau faʻasoa i aso uma,
  • faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (suʻega o suʻega).

Amata i le suʻeina o se faʻataʻitaʻiga o le taeao. O le biomaterial e aoina pe a maeʻa le tumama o le tino i fafo i totonu o se pusa faʻamaʻi. E na o le vaega o urine mai le uluaʻi urination pe a uma le moe i se po e talafeagai. Aʻo iloa e le OAM le kulūkose, e toe faʻaalua 2 taimi e toe fai ai. O le faʻatuatuaina o le taunuʻuga e sili atu pe a tuʻuina atu le urine i le fale suesue i totonu o le 1-2 itula mai le taimi o le aoina.

O le glucosuria toe fai o le faavae lea e suʻe ai suʻega i aso uma. E aoina le urine i totonu o se pusa tioata mo le 24 itula, faʻafefe uma vaega sei vagana ai muamua. Teuina muamua le suavai i se nofoaga malulu malulu. A maeʻa le aso, ona faʻavevela uma lea o le vai, e 150 ml e ave mai le koneteina ma auina atu i le fale suesue.

Ae o le auala pito sili ona faigofie e suʻeina ai le suka i le fale o le faʻaaogaina lea o faiga faʻapitoa. O tamaitai ma alii e aoina mai se urine, tuu i lalo le fasi siaki ma faʻasaʻo i totonu i le tulaga manaomia ma faʻatali. O le paʻu lanu e faʻatusatusa i le makaina i luga o le afifi. O lenei metotia e le o faʻamaonia ai le saʻo, naʻo le tele o tulaga taua.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e faʻatau i luga o le fata.

E maua e tagata faʻapitoa i seti o 25, 50 ma le 100 fasi pepa. O lona uiga o le tagata lava ia na te filifilia le mea na manaʻomia, e faʻavae i luga ole taimi ole faʻaaogaina.

Talu ai e taua tele le taumafataga, e tatau ona vavae ese le suamalie, falaoamata, falaleti tao i le afiafi o le auiliiliga. O le lisi o oloa faasaina e aofia ai ituaiga uma o fualaʻau ma fualaau faisua ma lanu susulu: beets, orange, mandarin, kāloti, ma isi.

Maʻisuka glucosuria

E pei ona taʻua i luga, o le glucosuria e masani ona iloa o se taunuuga o le maʻisuka.Faatasi ai ma lenei faamai, ei ai se aiga (poo le matua) le atoatoa o le gaosiga o le inisalini - o lenei hormone e pulea le faaaogaina o le kulukose e fusi ma le gaosia o le glycogen mai le glucose i le ate.

Faatasi ai ma le leai o le inisalini, o le glycogen synthesis ua faaitiitia, lea e faateleina ai le glucose ma e mafai ona maua i le urine, o lona tulaga e ese mai i mea vaivai i le 1.2 pasene.

Faʻailoga

Ina ia maua ai le suka i le urine, e faʻaaogaina le gaosiga ole suʻesuʻega ole gaosiga ma agavaa. I le taimi lava e tasi, o suʻega o aso taʻitasi ma faʻataʻitaʻiga lautele e suʻesuʻeina. Sei o tatou iloiloina nei metotia i nisi auiliiliga.

  1. Uiga agavaa. I le faʻaaogaina o na metotia, o le mea moni o le i ai o le kulukose i le faʻataʻitaʻiga ua iloa. O auala taugofie nei pe a faʻaogaina i luga pepa pepa (e masani lava o se glucotest, glucofan) mo suʻesuʻega. E ui lava i lona faigofie, ae faʻaaoga auala sili ona lelei, o le solia o le gaosiga o le carbohydrate e iloiloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucosuria o le a faʻavaeina pe afai o le suka i le urine e 2 mmol / L (i le masani masani - 1.7 mmol / L).
  2. Faʻatatau auala. O ia auala e aofia ai suʻesuʻega polarimetric, metotia Gaines, ma le glucose oxidase enzymatic metotia. I nei suʻega o le urine, o le gafatia o le suka e fausia ai se tuufaatasiga faʻatasi ai ma fua o loʻo suia ai meatotino o le fofo o loʻo faʻaaogaina. O suiga e mafua ai le fua o le kulukose i le iunite o le urine.

O le hemoglobin glycated - pe faapefea ona pasia se auʻiliʻiliga ma pe o le a le mea o le a taʻu mai iʻuga

I tagata gasegase ua maua i le maʻisuka, o le kulukose i le urine e fetaui lelei ma le glucose o loʻo maua i suesuega o le toto (o lenei mea e taʻua o le glycemia). I ia tulaga, ua matauina:

  • matagogo
  • faateleina le vaivai
  • matuai galala
  • vaivai,
  • faamalositino,
  • faaitiitia pe faateleina i le mamafa o le tino,
  • togafitiga faʻasolosolo o faʻamaʻi pipisi o le urinary.

Afai e le sailia e le tagata maʻi togafitiga, ona mafai loa lea ona alu le vasega o le maʻisuka i se tulaga ogaoga, lea e mafai ai:

  • o le foliga mai i le mimiti o le acetone ma tino o le tino, aʻo maua e le urine se manogi lelei,
  • mafaufau le lelei
  • o le volumine o le mimilo ese mai le faateleina (polyuria), ae o lona mamafa faapitoa e faaitiitia.

E faʻapefea ona aveese le suka i le urine? Togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o mafuaaga o le glucosuria, aua e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi. O faʻamaʻi e mafua ai le tuʻuina atu o le suka i totonu o le urine, faʻafetai i faʻagasologa faafomaʻi faʻapitoa, e mafai ona mafai.

Mai maʻi uma, o le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) e sili ona matautia, o lona togafitiga e aofia ai togafitiga faʻaleleia, o le faʻaaogaina lea e mafai ai e le tagata maʻi ona ola atoatoa.

O le mea muamua o le a ofoina atu e se fomai e amata ai togafitiga mo le glucosuria o le mulimuli i se meaai faapitoa mo tagata maʻisuka. O lea ituaiga taumafa e aofia ai se faʻasesega i le lisi o aso taʻitasi:

  • meaʻai gaʻo-mauoa
  • sipuni
  • ava malosi
  • meaʻai gaʻo ma falai.

E tatau ona faʻamaonia le mamafa o le tino, pe a sili atu, ona o le maʻisuka e mafua ai faʻalavelave i le gaʻo.

I le amataga o togafitiga, o togafitiga e faʻatautaia i le faʻamautuina o le maualuga o le suka toto, ona sosoo ai lea ma - i le faʻasolosolo. E tatau ona manatua i le mafaufau o le toe foʻi mai e le vave oʻo mai.

E tele mafuaʻaga e faʻaalia ai le suka i totonu o le uila. Peitai, e talitonu fomaʻi o le maʻisuka o le mafuaaga autu lea o le glucosuria.

O isi mafuaʻaga o le maualuga o le sukamina e aofia ai le faʻaaogaina o le tino. I ia tulaga, ua maitauina le tolopoina o le gaioiga pe a afaina le glucose mai le aufaʻatasi o fatugaʻo.

O le foliga mai o le suka i le urine o se tamaititi ua manatu i ai o se mea mataʻutia. E sili atu le lamatia nai lo le faateleina o le kulukose o le toto.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka i le urine, atonu o le a iai ni faafitauli i le tamaititi i le endocrine. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i le taimi.

Glucosuria e mafai foi ona mafua mai i faamai o le pancreas po o fatuga.

  • Hyperthyroidism
  • Maʻisuka
  • Manua tele.
  • Faʻi maʻi.
  • Faʻaleagaina o le tino o le tino (epilepsy, ma isi).
  • Toto fatu.
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi.

Suga i urine i tamaiti

Aiseā ua aliali mai ai le maualuga o le suka i le urini a se tamaititi, o le a le uiga o lenei mea, o a mafuaʻaga o maualuga maualuga o kulukose? I tamaiti, o le togafitiga e maua mai i tua o le gasegase o gasegase, siama autoimmune, le paleni o meaai, togafitiga umi mo nisi togafitiga. O faʻataʻitaʻiga masani mo le faʻavasegaina o auiliiliga e tutusa ma iuga o tagata matutua.

E maua e pepe pepe ni suʻega toto mo le anapogi kullukose, i aso uma. Afai e manaʻomia, faia se suʻega o le toleniga o le glucose.

E faʻafefea ona togafitia se tamaititi ma aveese le suka mai le urine, o a aʻafiaga e ono oʻo i ai faʻafitauli i le taimi o le tamaitiiti? Ina ia togafitia ia faailoga o le glucusiria, e tatau ona aveese le mafuaʻaga o ona foliga. Afai e afua mai i le solia o le gaosiga o le carbohydrate, o le maʻisuka, o lona uiga e filifilia e le endocrinologist le togafitiga, ma mafaufau i ituaiga o togafitiga.

I le togafitiga o se ituaiga o le insulin, e afaina ai tamaiti i le iniseti o le hormone ma ua maua ai se taumafa maualalo. O maʻi o le ituaiga lona lua e lava le faʻamalositino ma gaioiga faaletino, i nisi tulaga e manaʻomia le totogi o le suka i le suka.

O le foliga mai o le suka i le urine o se tamaititi ua manatu i ai o se mea mataʻutia. E sili atu le lamatia nai lo le faateleina o le kulukose o le toto. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka i le urine, atonu o le a iai ni faafitauli i le tamaititi i le endocrine. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i le taimi. Glucosuria e mafai foi ona mafua mai i faamai o le pancreas po o fatuga.

Urine Collection Rules

O le faʻatuatuaina o le suʻesuʻega e tele lava ina aʻafia i le faʻamaonia saʻo. I le atofaina o se auiliiliga, e tatau i le fomaʻi ona fautuaina le tagata maʻi ile tulafono mo le aoina o le urine.

Faʻalogo! E tatau ona maitauina o aʻafiaga atuatuvale malosi, o mea e 'ai ma isi mea faʻapitoa e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le suʻesuʻega.

O tulafono mo le auʻiliʻili e faigofie. I le tele o tulaga, e maua e le tagata maʻi faatonuga i ona lima, lea e taʻu tonu mai ai fautuaga e tatau ona mulimulitaʻia pe a aoina le urine.

E mafai ona e saunia mo le auiliiliga e pei ona taua i lalo:

  1. 24 itula ao le i amataina le auiliiliga, ole numera o oloa e iai ni mea lanu eseese e tatau ona le aofia ai. O lenei lisi e aofia ai beets, oranges ma fualaau aina, tamato ma kapiti. E fautuaina foi e lafoaia le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo: meaʻai suamalie, sukalati, suamalie, paʻu, ma isi. O le siʻosiʻomaga puupuu i le suka i le tino e mafai ona afaina ai le aoga o le suʻesuʻega.
  2. Faatapulaa le gaioiga faaletino pe a ma le 18-20 itula aʻo lei amataina le auiliiliga. O le faʻatupulaia o gaoioiga e mafai ona aafia ai le gaioiga o le polokalama urinary.
  3. E tatau ona lapatai muamua le fomaʻi e uiga i sauniuniga o falemaʻi ua faia. Afai e mafai, e tatau ona la lafoaia la latou faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le aso ao leʻi aoina le urine.
  4. Aua neʻi inuina le tele o le vai ao leʻi faia le suʻega.
  5. E fautuaina ina ia faʻaitiitia le faʻalagona o lagona ma feteʻenaʻiga.

I le aoina o se suʻega masani mo le suka, e tatau ona iloiloina fautuaga nei:

  1. E talafeagai le saunia o se mea mama mama mo le aoina o le urine.
  2. I le taimi lava aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga, e tatau ona e fufuluina atoatoa le perineum e faʻaaoga ai le fasimoli poʻo se sooupu mo le tumama lelei.
  3. O se vaega tele o le urine e tatau ona aoina i totonu o se pusa mimi. O lona uiga, e tatau ona e amata amataina i le faletaele.
  4. A maeʻa le aoina o mea, ia fautuaina e faʻapipiʻi le pusa ma tuʻuina atu i le fale suesue ile 2-3 itula.

Faʻalogo! Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le tatau ona e 'ai meaai poʻo soʻo se meainu.A leai, o taunuuga o le auiliiliga e ono le mafai ona faʻatuatuaina.

O se faʻataʻitaʻiga saʻo o le a mafai ai e tagata tomai faapitoa ona maua faʻamatalaga i luga o le metabolism i le 6-10 itula i le po. Faailoilo e sili atu i le 7.5-7.8 mmol / lita o faailoga ia o le glucosuria faifaipea ma faʻalavelave faʻaleagaina i le tino o le maʻi.

Urinalysis

Urinalysis, lea e fuafua ai le maualuga o le suka i le urine, e sili atu le taugofie ma sili atu ona faigofie nai lo le toto faataitai, ae e faigata ona iloa ai le maʻisuka. Urine glucose e faatoa mafai ona iloa pe a maeʻa ona maua le toto i luga o se fausaga o le 10 mmol i le lita, ae o le maualuga maualuga e mafai ona faatagaina e 7.8.

O fatugaʻo e naʻo se vaega o le suka, pe a maeʻa le faʻasalaga, e amata ona faʻaaogaina i le urine. O le faitotoʻa pito i luga (o le mea lea e taua e le fomaʻi e tagata tomai faapitoa) mo tausaga taʻitasi o le tagata lava ia ma ei ai meatotino e faʻaititia.

O le mea lea, o se faʻataʻitaʻiga e le fesoasoani i le puleaina o le glucosuria i le maʻisuka ma e le mafai ona suia se suʻega toto. Ae ui i lea, e masani lava ona faʻasolo atu i tagata gasegase mo se isi mafuaaga.

Faʻatasi ai, e siaki e le fomaʻi le gaioiga o fatuga o le maʻi. O le mea lea, e tele le taulai atu i le i ai o le polotini i le urine.

O lenei tulaga e taʻua o le microalbuminuria ma e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa. O nisi o ituaiga o suesuega o le urine e fuafua ai mea o loʻo i totonu o diastases oi ai.

O lenei enzyme e nafa ma le malepelepe o mea gaʻo. O lona faʻasagaga e iloa ai le tino pancreatite.

Toa maualuga i le urine, o le a le mea e tatau ona fai, pe faʻapefea ona tuʻu ifo? Muamua, o Glycosuria, o loʻo taʻu mai ai le soliga o le faiga o le tino. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea paleni, faʻatulaga se faiga masani i aso taʻitasi, ma faʻatapulaʻa le faʻaogaina o meaʻai e maua i le gaʻolaʻo māmā. O le faamalositino e aoga tele. Latou te fesoasoani i le tino e sili atu le faʻaleleia o le kulukose.

Afai e mamafa tele oe, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i meaai maualalo-kalori. O le faʻaitiitia o le mamafa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma ona faʻafitauli. O le tagata maʻi e fautuaina e lafoai le ulaula ma le ava malosi, ona o masani leaga e sili atu le malosi o le tele o faʻamaʻi.

Urinalysis o se suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe a le suʻesuʻega lea e mafai ona iloa ai mafuaaga o le le lelei o le tele o totoga ma tino. Ua lapatai mai Glycosuria e uiga i le toilalo i le gaosiga o le gaʻo, gasegase o gaʻo, ate, ma le faiʻai. Ole suʻesuʻeina ma le togafitiga o togafitiga faʻaleagaina o le a aloese ai mai faʻafitauli matuia.

Ina ia aumaia le kulukose i le masani, e muamua lava le tatau ona faʻatuina le mafuaʻaga o le atinaʻe o glucosuria. Ae i soo se tulaga, o le mea muamua lava e fai o le fetuunaʻi o lau meaʻai.

O se meaai e maualuga le suka e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai suamalie, ava malosi, faʻasaoina, meaai maualuga-carb ma ipu mai lau meaai.

I le togafitiga o le glucosuria, lea na atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, o togafitiga e tatau ona taulai i le faapaʻosaʻoina o le maualuga o le toto ma le faaleleia o meaʻai o le tino. O lona uiga, o togafitiga faafomaʻi i lenei mataupu e faʻamoemoe e faʻaaogaina le mafuaʻaga lava ia, lea e oʻo atu ai i le foliga mai o le kulukose i le urine.

I le vaitaimi o togafitiga, o le tagata maʻi e faʻatapulaʻa faʻapulaʻa i le faʻaaogaina o le susu. E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le taofiofia o le kulukose mai le tino. Peitai, e aoga le mafaufau e le mafai ona faʻaitiitia le tele o le vai o loʻo faʻaaogaina e se tagata maʻi, aua o lenei mea e vave ona oʻo atu ai i le faʻamalaina.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, o le tagata maʻi ua faatonuina le inisiua tui o le fualaau faasaina. Afai o le tino o le maʻi e maua mai lana lava siama, ae i le le lava o mea, o loʻo tuʻuina atu i le tagata ia laupepa faʻavae insulin. Latou te totogiina le le lava o lenei penefiti taua.

Faʻalogo! O gasegase tele e faaosofia ai le vevela o le suauu pati e tatau ai mo le gaioiga masani o le cardiovascular system mai le tino maʻi.Ina ia taofia lenei soliga, o le tagata maʻi ua faatonuina Asparkam, Konatela chloride, Panangin, Potassium-magnesium vavalalata, ma isi. E masani lava ona masani ona faatonuina le potassium ma le iniseti o vitamini B.

I le maʻisuka, e taofi glucosuria, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. O meaʻai talafeagai o le faʻavae lea o togafitiga mo lenei maʻi faʻafitauli.

O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma fualaau faisua, fualaau aina ma meaʻai susu. E tatau ona 'ai le aano o manu.

O lenei mea e maua ai le tino ma le aofaʻi tatau o meaʻai ma faʻaitiitia ai sugars sili atu. O meaai e tatau ona fafaga soo, lima taumafataga i le aso, i ni vaega laiti.

O lenei fuataga o le a fesoasoani i le faatumauina o le kulūkose i se tulaga patino.

O tagata mamaʻie maua i le glucosuria o le maʻisuka e mafai ona 'ai i fualaau fou. E tatau ona tuʻuina atu i ai le aano o apu, lemoni, peaches ma apricots.

Ina ia faʻaitiitia le sili atu o le suka i le urine, o meaʻai uma e aofia ai le sili atu o le suka ma le masima e tatau ona tuʻuese mai le taumafa. E tatau ona e lafoaia lauusiusi poo sukalati, pastry ma isi falaoamata oloa.

E taua le tuʻufaʻatasiga o falaoa i le falala, e pei ona faia mai le gutu matala ma e faʻaalia i se pasene laʻititi maualalo o gaʻo gaʻo, lea e faʻateleina ai le kulūkose i totonu o vai ola o tagata.

E tatau foi ona e lafoaia meaʻai vave ma isi mea e maua ai gaʻo susu. O meainu suamalie e matua faʻaseseina mo tagata mamaʻi e maua i le glucosuria o le maʻisuka. Latou te faʻateleina le maualuga o le suka toto ma i le taimi lava e tasi e faʻateleina ai le vave o le urination, o se taunuuga o le tele o le suavai o le tagata maʻi.

Auala e ave ai le suka i le urine: fua o fualaau faʻaleaganuʻu

O isi vailaʻau e sau i le fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le mimi.

Ina ia aveese le suka mai le toto ma le urine, e tatau ona e taulimaina le mafuaʻaga autu - maʻi suka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se meaai mo le maʻisuka.

Faʻesea mai le lisi o aso taʻitasi:

E tatau ona aveese le mamafa o le mamafa, pe afai ei ai le tasi, e pei o le tele o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli.

E tāua tele le puipuia o le hyperglycemia mai le atinaʻeina, talu ai o le maualuga o le kulukose i le urine o le a na o le faateleina. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻafoega i taimi uma le gaʻo gaʻo ma aveese toxins mai le tino. I lenei tulaga, o le a fesoasoani foi taumafa.

Pe a togafitia faʻamaʻi i tamaiti, e tatau ona mataʻituina e se fomaʻi.

Laʻau

Faʻavave faʻaitiitia le toto suka ma faʻamalo le foliga mai i le urine, fesoasoani i vaega e faia i palasi. Ina ia faia lenei mea, e lua laulau puneteni o vaeluaga vevela e sasaa mai i lua ipu vai inu. O se faʻasolosolo ua saunia i totonu o le 20 minute. E tasi se sipuni tele e ave i luma o taumafataga taʻitasi.

E i ai ni auala e vave iloa ai le glucosuria i le leai o ni falemaʻi? O le i ai o le suka i totonu o le uila e mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi e faʻaaoga ai fasi siaki.

O le fuataga e faʻavae i luga o le kulukose oxidase metotia. O le mea faʻamalosia o le faʻaʻailoga e aofia ai le peroxidase ma le glucose oxidase enzymes.

O suʻega suʻega e faia i ni ituaiga se tolu (25, 50, 100). O le Numera 50 o le a sili ona talafeagai, ma o le numera o fasipepa o loʻo i ai mo le 30 aso.

O le siaki o le suʻega o se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻaaoga i se mea palasitika. Pe a tupu se mea e tupu, o le faailoga samasama, e 1 mm mai le pito, e valiina i se lanu. O taunuʻuga e faʻamatalaina e pei ona taua i lalo: afai e leai se kulukose i le urine, ona faʻamaonia mai lea o le tali e leai, ma o le lanu o le suʻega o le suʻega e le suia.

Ma o le a le uiga o le faailo pe a suia le lanu o le lanu lanumeamata i le lanumoana uliuli? O lenei mea e iloa ai se taunuuga lelei.O le maualuga maualuga o le kulukose i le urine, e fuafua i fasi siaki, e 112 mol / l.

Mo le suʻesuʻeina o le urine mo le suka ina ia faʻatuatuaina, e taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaoga sao le paʻu o le suʻega:

  1. Mo suʻesuʻega, ua fautuaina e ave le 30 ml o le uumi o le taeao, aoina le maualuga o le 2 itula aʻo leʻi faia le suʻega. Afai o le vai ua teuina mo se taimi uumi, e leai se aoga e ave i le fale suesue, aua o le a le mafai ona faalagolago i ai.
  2. I luma o le pa, e tatau ona faia uma togafitiga o le tumama.
  3. E tatau ona faʻaaogaina le vaega ole suʻega mai le tui ile 60 minute.
  4. E le tatau ona paʻi le elemene elemene.
  5. O le fasipepa o loʻo faʻatofu i totonu o se suʻega faʻasolosolo i le urine mo le 2 sekone, ona tuʻuina lea i luga o se mama mama.

O taunuʻuga o le a iloa 1-2 minute pe a maeʻa le suʻesuʻega, mo a latou faʻamatalaga, o le lanu e maua ai e faʻatusatusa i le laulau o loʻo tuʻuina i luga o le pencil case.

Talu ai o le maualuga maualuga o le suka o le toto o se faailoga masani o le maʻisuka, o le a tuʻuina atu a tatou talanoaga i le aso i lenei maʻi. O lea

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi o le tino o le endocrine. e mafua mai i le le lava o le inisalini, lea e mafua ai ona afaina ai le le atoatoa o le tino, ma mulimuli ane - i le faatoilaloina o ana galuega uma.

Ole le atoatoa o le inisalini e mafai ona atoatoa ma vavalalata; o ituaiga muamua ia ma le lua o le maʻisuka, faasolosolo. O le faʻamaʻi o le lamatiaga lea o le ola ma e manaʻomia le suʻega masani ma le mataʻituina e le fomaʻi i luga o le maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e taʻua o le insulin-e faalagolago, talu ai o le inisalini e tatau ona gaosia e le peta pancreatic beta e tuʻuina atu na o le le lava o mea. I lenei fomu, e manaʻomia e le tagata maʻi le faʻasolosolo faifai pea o le inisalini.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e aʻafia ai le inisalini, lea o loʻo i ai se faaletonu i le gaosia o se insulin-like substance e le pancreas. E iai foʻi isi ituaiga o faʻamaʻi e masani ona tupu ona o le i ai o soʻo se togafitiga faʻaleaga.

E mafai ona e maualalo le suka i le urine ma le fesoasoani a infusions ma teuteuga. Faʻaaogā togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona e mauaina se taunuʻuga faitino.

O aʻafiaga o le suka i le urine

Afai e 'ai se tagata i se mea lelei poʻo le maualuga le faʻamalositino ile tino, e le tatau ona e popole i lou soifua maloloina, mo sina taimi puupuu, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine o le a toe foʻi i le masani.

Ae afai o le numera faateleina o le mea e manatu i ai o le taunuuga o soo se faamaʻi, o taunuuga o le suka i le urine e mafai ona afaina ai. Faʻasaga i tua o le maualuga o le maualuga, o le maʻisuka e amata ona atiaʻe.

O loʻo i ai se faʻamalosi pipisi o le tino atoa o se tagata maʻi, o le masani lelei o le galueaina o le vai ma le gataifale gasegase ua faʻalavelaveina, o le faʻafitauli i toto toto ua faʻaleagaina, lea e le mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le pancreas.

O le toilalo e aʻafia ai le gasegase o le tino o le tino, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i totonu o vaʻa mata. E faasolosolo lava ona tupu aʻe le vae o le maʻisuka, e mafua ai ona leai se lagona i le vae, o faaletonu e tupu i le paʻu, sooga ma isi.

I le lumanaʻi, pe afai e le talafeagai togafitiga faafomaʻi, o le tagata maʻi e mafai ona maua le gangrene o pito pito i lalo, ona toilalo ai lea.

O le mea lea, e tatau ona e faʻatinoina le faʻataunuʻuina o se mea moni e pei o se suiga i le masani o le suka i le urine. O le le amanaiaina o ia mea sese e mafai ona oo atu ai i taunuuga leaga.

O vailaau faafomai e le o faamaninoina ai faafitauli e fesootai ma glucosuria. O faʻafitauli ona o le maʻisuka e mafai ona mafaufauina:

  • ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o se maʻi suka,
  • maualuga maualuga o le predisposition i faamai pipisi,
  • i le taimi o le maitaga - o se maualuga maualuga o le faapau pepe e le masani ai, polyhydramnios, maliu fetal,
  • arteriosclerosis o toto toto, aemaise o pito i lalo,
  • maʻisuka retinopathy (faʻaitiitia lemu i le vaʻai),
  • neuropathy (paʻu vevela, paʻu, faʻaitiitia le lagona, faʻavavevave taimi ma tiga i lima).

O le maualuga maualuga o le suka i le urine e taʻu mai ai mea le talafeagai i le tino.

Afai o lenei siitaga o se mea vavaeese, e leai se mafuaaga faapitoa e popole ai.

A tupu lenei mea i taimi uma, ma maualuga le maualuga o le suka i le sili atu i le 12 mmol i le lita, o loʻo taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le suka i le urine, e mafai ona atiaʻe ai faʻamaʻi fatu, o le a faʻaitiitia le tulaga o le vaʻa. O le ate e matua aʻafia lava, o le faʻaogaina o meaʻai e faʻaitiitia. E le gata i lea, o le a afaina tele ai le tulaga o le paʻu.

E taua tele le pulea o le polotini ma le kulukose i le taimi o le maitaga, talu ai o mea leaga na mafua ai patho i le pepe.

Taumafa i le taumatau

  • O meaai e tatau ona maualalo i le gaʻo ma maualuga i mea tau laau. I le mea muamua - ipu ma fualaʻau ma fua.
  • Faʻaaofia ai mea taumafa e maua mai i gaʻo vailaʻau faʻamalosi i luga o le lisi - o le a faʻagesegese le maua o le kulukose ma faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol.
  • E fautuaina e 'ai mea taumafa i ni vaega laiti pe a uma le 4 itula, tufatufaina uma meaai i le aso atoa. O lenei mea o le a faʻaititia ai le avega i luga o le paʻu.
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima ma suka.
  • Tausia le siaki o le mamafa.
  • Aua e te popole.
  • Faʻaaogā faʻasologa o le televitamin.
  • Fautuaga fautuaina: falaoa o le wholemeal, oats, rice, fualaau faisua, karite, keke, kapisi, pateta, fualaau suamalie.
  • Auai i le faʻamalositino, savali atili.

Auala e faʻaititia ai le faʻatinoina o taumafa

O le faamamaina o le toto mai le suka i le fale e faia, matauina o se paleni taumafa. O le taumafataga saʻo o le a fesoasoani i le tausia o le soifua maloloina lelei, faʻafaigofie le tulaga o le maʻi, ma puipuia ai aʻafiaga.

O nisi meaai e maualuga i fiber e fesoasoani e faʻamautu ai le suka. O ia oloa e aofia ai kukama, fualaʻau, buckwheat.

Ina ia aveesea le suka mai le tino e ala i metotia a tagata, e tatau ona usitaia tulafono taua:

  • E talafeagai le amataina o le faʻagasologa o le faʻamamāina o le tino ma faʻafetaui le meaʻai. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, e oʻo atu i le 6 taimi i le aso i vaitaimi masani.
  • Aloese i masaniga leaga: ava malosi, ulaula, fualaau faasaina.
  • O meaai uma sugary, faapea foi ma meaʻai e maua ai gaʻo manu, e tatau ona aveese mai le meaʻai.
  • I totonu o le 7 aso, ia aveese meaʻai gaʻo mai le lisi, ona faʻafeiloaʻi malie lea i totonu o le taumafataga.
  • O fua e tatau ona 'ai i ni tapulaa faʻapulaʻa.
  • E mafai ona e faʻaititia le maualuga maualuga o le suka i le taumafataga o le lactic acid i aso uma - kefir ma yogurt.
  • I le faʻaopoopoina o aniani ma le kalama i le taumafataga, e mafai ona e faʻamaonia le faʻamalositino o mea leaga ma toxins, faʻapea foʻi ma faʻaititia le aofaʻi o suka.

O fuālaʻau nei e tatau ona aofia ai i le lisi ole maʻisuka i aso taitasi:

E le gata i lea, o meaʻai o le protein e aofia ai meaʻai:

  • iʻa
  • fuamoa
  • moa
  • lemu pipi
  • leki
  • o le sisi falaoa-maualalo.

O meainu aoga ma le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona:

  • le lauti lanu meamata,
  • sua mama,
  • vai mamago.

Tuua Lau Faamatalaga