Laʻau e faʻaitiitia ai le toto i le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga ma togalaau

I le taimi nei, o laau eseese e faʻaitiitia le suka toto ua lauiloa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le tuufaatasiga o le toetoe lava o laau uma e aofia ai se tele tele o elemene aoga ma vitamini.

Soo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e feagai ma le faafitauli o le suka maualuga. O se taunuuga o lenei mea, o taualumaga e le mafai ona suia e amata ona tupu i totonu o le tino lea e afaina tele ai tulaga o le soifua maloloina o se tagata.

Ina ia faʻamalieina taimi uma aʻafiaga le lelei, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le soifua manuia, e fautuaina e faʻaaoga vailaau faʻapitoa i se taimi masani. Ae e ese mai ia i latou, o tagata gasegase e maua ai siama o loʻo fesootaʻi ma le suka maualuga maualuga e taumafai e saili togafitiga lelei aoga.

O le lisi o auala le faʻasalaga e aveesea ai le faʻamaʻi e aofia ai:

  1. Le faʻaaogaina o infusions ma teuteuga o vailaʻau ma togafitiga.
  2. Le faʻaaogaina o oloa eseese ua saunia mai oloa maua.
  3. Mulimuli i se taumafa faapitoa.
  4. Faia uma faʻamalositino faʻapitoa na faatonuina e lau fomaʻi.

I se tulaga lautele, o le tele o fautuaga ma auala eseese ua leva ona faʻaaoga e tagata gasegase e mafai ona mafua i lenei lisi. Faʻapea o le faʻamaonia o le faʻaaogaina o ni vine, mo se faʻataʻitaʻiga, lingonberries, blueberries, ash ash ma isi, e afaina lelei ai le gaioiga o le faʻaitiitia o le toto suka, ma faʻamavae ai isi faʻamaoniga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi.

O vailaʻau eseese e lauiloa e iai foi sona aafiaga i le faʻaitiitia o le suka o le toto. Peitai, ina ia mafai ona tupu le taunuʻuga e vave tutupu, e tatau ona e faʻamalamalama muamua le faʻamatalaga mo le sauniuniga o fualaau faasaina, ma malamalama lelei pe faapefea ona ave.

O fea laau e faʻaaoga?

O le tele o faʻamatalaga o loʻo maua e uiga i le faʻamalolo o meatotino o laau eseese. Latou te faʻaitiitia le toto toto i le maʻisuka. Ma le isi, o le tele o nei laau toto e faigofie ona maua. Latou te ola i luga o moega i totonu o fale tumaoti pe faigofie foi ona maua i fanua lata ane ma fanua. Ae, afai e te le manaʻo e aoina mea e te gaosia, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le lanu o loʻo faʻatau atu i falemaʻi poo isi ofisa faapitoa.

Ae e taua i taimi uma le manatuaina e le o se laau se tasi o loʻo i ai uma faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo avanoa ma togafitiga masani. Ae tusa lava pe mafaufau i lenei mea moni, o lo latou faaaogaina e naʻo le manuia o le maʻi.

E sili le faʻaoga togafitiga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aoga tele le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi. E mafai uma e oe ona ave vailaau masani ma faʻaaoga isi metotia o togafitiga. Ona oʻo mai loa lea o le sao lelei.

Afai e te faʻaaoga togalaau mo togafitiga faʻapitoa, ona mafai lea ona e ausia na taunuuga:

  • faaleleia atili o le toto
  • o le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino e faʻapitoa
  • maualuga le kulukose o le toto e avea ma masani mo le tino o le tagata.

O laau uma e vaevaeina i ni vaega se tolu, ioe, o lenei vaevaega e feteʻenaʻi, ae o loʻo tuʻuina atu pea se malamalamaʻaga manino i le auala e filifili ai mea talafeagai mo le sauniuniga o le faʻamaʻi togafitiga i se mataupu faapitoa. O lea, e tolu vaega autu:

  1. Fualaau faisua fou pe lelei foi.
  2. Laʻau o laau, vao ma isi laau.
  3. Teas, infusions poo teuteuga na saunia i luga o le faavae o vaega e lua o loʻo taua i luga.

Ae, toe fai, ina ia lelei tele le togafitiga o togafitiga, e tatau ona malamalama po o le fea laau e iai sona faʻamalologa faʻapitoa ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo.

O le a le mea e faʻaaoga e faʻaititia ai le suka?

Soʻo se gasegase o loʻo mafatia i le maualuga maualuga o le suka e tatau ona manatua pea o maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona faʻatupulaʻia i soʻo se taimi ma faʻavave ona faʻaitiitia, aemaise lava pe afai e te faʻaaoga maualuga le fua o le suka-faʻaitiitia o le vailaʻau poʻo le tuʻufaʻatasia o auala togafitiga e aunoa ma le faalagolago i luga o le fautuaga a fomaʻi.

E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, o le le tausisia o fautuaga i togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le moni o le insulin i totonu o le toto o le a faateleina le maualuga, ma o le kulūkose o le a paʻu malie.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e malamalama po o le a le vailaau e maualalo ai le suka i le maualuga ua fautuaina e le fomai.

Seʻi faapea o ia mea totino e ola i totonu o togalaau taʻitasi e iai mea lelei:

O i latou uma lava o loʻo i ai mea lelei o le suavai. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaaoga fua i soʻo se aofaiga, ae, e moni, e sili atu le aua le faʻanoanoa. E tāua foʻi le talafeagai mo tagata mamai i soʻo se kulupu o le maʻisuka.

Ae o le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e gasegase ituaiga uma o teas, infusions ma isi meainu, lea ua saunia i luga o le faʻavae o laʻau eseese po o vine. O lenei lisi e aofia ai:

  1. Dandelion (ma e mafai ona e faʻaaoga uma ona laʻau ma le aʻa).
  2. Currant (i lenei tulaga, o suʻega foi e iloa e manaʻomia ai le faʻaaogaina o laulaʻau ma fualaau aina).
  3. O le Rosehip i le maʻisuka e aoga foi.
  4. Mountain ash.
  5. Currant (uliuli).

O le isi togafitiga e sili ona lauiloa ona o le mea moni o le auala e saunia ai vailaau eseese e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ai se poto faʻapitoa ma tomai.

Ua lava lava le iloa pe o le a le mea e manaʻomia ai se tasi poʻo se tasi mea e manaʻomia, ma o le taunuuga e le mai togafitiga o le a le mafai ai ona e faʻatali.

O a ni meaʻai?

Ua iloa lelei e tagata ni fua masani ma totogifuapauina e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto suka. Ae ina ia latou tuuina atu le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa mea o loʻo aofia ai i ia faʻamaumauga ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le oloa e maua ai.

O lea la, o se tasi o fualaʻau sili ona aoga e mafai ai ona maualalo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e pei ona taʻua i lalo:

E tatau ona e ave se vine, o ni laulaau e lava, e te manaʻomia foʻi le lanu o le chicory ma le clover. Lingonberries, flax, bean ma pepa peppermint e manaʻomia foi.

A uma ona faʻafefiloi uma nei laau, e tatau ona faʻatumu i vai inu. E sili atu le faʻaaogaina naʻo le tasi le sipuni o le faʻatoʻaga o loʻo i luga.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o lenei meafaigaluega i le aofaʻi o le afa afa i aso taʻitasi ao leʻi faia le taumafataga. O le umi o togafitiga e tatau ona tusa ma le tasi le masina.

E taua foi le mafai ona faia lenei fofo i se tulaga masani. E na o le tasi le masina o togafitiga e tatau ona e malolo mo ni nai vaiaso, ona mafai lea ona e toe faia le togafitiga.

O le isi foi, e tatau ona maitauina e faapea o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le suka maualuga o loʻo i ai pea lava se tulaga lamatia o le a tulaʻi maualuga se tasi pe paʻu i lalo. Ae i lena mea, ma i se isi tulaga, ia manatua pea le mea tonu e tatau ona faia i le fesoasoani muamua. E mafai foʻi ona pa'ū poʻo le pa'ū ifo le kulūkose i lalo ifo o le fua saʻo. I lenei tulaga, e taua foi le malamalama i auala faʻafuaseʻi o le a fesoasoani e taulima ai lenei tulaga.

E tatau ona e suʻesuʻeina nei fautuaga mo i latou ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua. A le o lea, o le togafitiga le talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le a amataina le maʻi muamua i le maʻi, lea e le mafai ai ona faʻasalalauina injections o se mea tutusa o le inisalini o le tagata.

O le a le mea e fai pe afai o le tulaga o loʻo mamafa?

E pei ona taʻua i luga, ei ai tulaga pe a fai e le saʻo le faasologa o togafitiga e taʻitaʻia ai le tulaga moni o le maʻi o le a amata ona faasolosolo ina leaga. Po o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le leai atoatoa o soʻo se togafitiga.

Afai o se tagata maʻi e maualalo le suka o le toto, e mafai ona faʻaaoga togafitiga fale. Ia, saunia se meafaigaluega faapitoa. E lelei tele le faʻaaogaina o le damask chernushka poʻo le vao nigella. O le umi o ia togafitiga o se masina. O le mea lea, afai o le maʻi o loʻo maʻi tele, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

E i ai isi metotia e togafitia ai le toto maualuga o le suka. Latou te fautua mai le faʻaaogaina o le aʻa, laʻau, malala ma isi laau. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻamamago ma le faʻaeteete i le ea fou, ona 'ai lea o le sipuni se tasi o sea potion. Faʻatagaina e faʻafefiloi mea uma ma faʻaaoga e avea o se faʻaputu. Inu ia meaʻai ma le lanu lanumeamata masani.

Ae atonu ei ai se tulaga e maualuga le maualuga o le kulukose i le toto. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaoga isi laau. E mafai ona fufulu pe lūlū fatu. Lauiloa mo le maualuga maualuga o togafitiga a le 'oti. O le tuufaatasiga o lenei laau o loʻo i ai se fuainumera tele o alkaloids ma saponins, ma o le taunuuga lea e lelei ai pea lona aafiaga.

O le mea moni, e ese mai laau afu ma isi laau totō o loʻo faʻamatalaina i luga, o isi foi e lauiloa, o lauiloa foi mo o latou fale faʻamalolo lelei. I le taimi nei i falemaʻi, latou te faʻatau atu ni pili ua uma ona faia ma e mafai ona faia i se tulaga faapitoa. Ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi i se fomaʻi aʻo leʻi amataina ia togafitiga. O le faʻaitiitia o le suka i le toto o le autu o le vitio i lenei tusiga.

Mafuaʻaga o le Suga Suga

  • O mafuaaga e mafua ai le maualuga o le suka:
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, faʻapitoa le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, pancreatitis, tumutumu. E faʻapea foʻi ma manuʻa i le pancreas e mafua mai i le faʻalavelave faʻainisinia.
  • Aiga. Afai ei ai se tasi e mafatia i le maualuga maualuga o le suka, o lona uiga o le a ia mauaina lenei tulaga i le tofi.
  • Tulaga e mafua ai le ogaoga o le atuatuvale, popole, le mautonu.
  • O le tele o le tele o meaʻai i le taumafataga, aemaise lava o mea faigofie e faigofie ona eli.
  • Le lava gaioiga faʻaletino, se olaga e le tauagafau, faʻapea foʻi ma le tele o taaloga.
  • Smoking ma le ava malosi.
  • O le faʻasologa o le endocrine, lea e tupu ai faʻamaʻi eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka.
  • Aveina o fualaau e pei o togafitiga, togafitiga, vailaʻau eseese e aofia ai hormones.
  • O faʻamaʻi gase, mo se faʻataʻitaʻiga, oncology, cirrhosis.
  • Mo nisi taimi, o le suka e mafai ona faateleina i tulaga nei: tiga ogaoga, osofaʻiga i le epilepsy, angina pectoris, oso fatuga, afaina o le faiʻai o le fatu, togafiti togafiti.

O le faateleina o le suka atonu e le tumau, e toe foʻi i le masani pe a uma ona faʻaaogaina le mafuaʻaga. Afai o lenei tulaga e umi se taimi umi, ona e manaʻomia lea e vaʻai se fomaʻi. Ina ia iloa lau maualuga o le suka, e tatau ona suʻeina oe i taimi uma.

O le ginseng lanumumu o se meafaigaluega sili lea i le togafitiga o le maʻisuka e oʻo lava i le 4th stage.

O le ginseng mumu e tolu ona sili atu lona aoga nai lo le mata, ma o le taunuuga e sili atu i le togafitiga o le maʻisuka, o le kanesa (e oo lava i le tulaga 4), fomaʻi mama, faamaʻi fatu, bronchial asthma, ate, pe a fuafuaina le feusuaiga a se tamaitiiti - o se tasi lea o mea faalilolilo o le ginseng; O le ginseng lanumumu e tele sona sao i lenei mea.

Lua suʻega (filifili mai) i togafitiga o le maʻisuka. Laʻau uila mumu (i le vaega i luga o le ginseng, faitau pe faapefea ona maua le ginseng mumu), aʻa aʻa, e tatau ona e ave 0.25 g 2-3 taimi i le aso ma sina vai laitiiti.

O vaiaso uma lava e tolu vaiaso, e faia ai se vaiaso malolo, ma o le mea e maua ai le 2-4 masina. O le aʻa e sasaa mai i le 70% ava malosi i le fua faatatau o le 1:10 i le mea na nutimomoia - o le laʻititi lea.

Faʻaosooso tasi le masina i se mea pogisa, faamama ma sasaa i totonu o vailaau uliuli. Fai: 10 i le 20 pata i le 1 teaspoon o le vai malulu inu vai 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Amata ona ave i lalo le 10 pata, faʻaopoopo le fualaau i aso uma i le 1 mataua, o lea e tatau ona e oʻo i le 20. O le togafitiga e 90 aso.

Mo maʻi e maua i le maʻi mama, e le itiiti ifo i le 2 vasega e tatau ona faia. O aso uma e 30 o le aveina o le taoto e tatau ona ave se malologa e 10-aso.

O le togafitiga mo le maʻisuka.

E sili ona aoga mo le maʻisuka chicory vulgaris. O le faʻaitiitia o le suka toto, e masani ona faʻaaoga le laau atoa, ae o le tele o mea aoga e tutusa ma inisalini tagata e maua i aʻa.

  • O Chicory o loʻo aofia i le taumafataga mo le maʻisuka, ma e mafai foi ona avea ma sui atoatoa mo le suka ma le maso.
  • E le gata i lea, o se togafitiga faʻasamoa e taofia ai le faʻaogaina o faʻafitauli i totonu o le tino.
  • O teuteuga ma infusions e faia mai aʻa, o laulaau ma suauu e fesoasoani e faamalosia ai le tino.

O se teuteuga ma le faʻafefeteina o le paluga, lea o loʻo i ai ni iloiloga lelei, e aoga tele pe afai o se tagata e maua i le maʻisuka soʻo se ituaiga. O aʻa o le laau ua i ai se tofo suamalie, o se lanu lanu uliuli i fafo.

  1. Selesele aʻa o le paʻu i le masina muamua o le autumn. E na o se laau talavou e tatau ona aoina, talu mai le tele o taimi, o le faʻaititia o le aoga aoga aoga o loʻo faʻaititia lemu.
  2. O lau ma aʻa ua mamago, ma ua maeʻa ai se gase faamalolo. Ina ia faia lenei mea, o le sipuni tele o laulaau ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona e inuina se togafitiga faa-tagata i ni aso se tolu i le aso.

1. Chernushka (Damascus nigella) e togafitia ai le maʻisuka.

Tagata suesue a Amerika ma le poto masani a tagata faʻamaʻi ua faʻamaonia le mafai gafatia ona faʻaitiitia lelei le toto suka ma aupito sili ona malosi le puipuiga. 1 tbsp. (150-200 ml) nigella, 1 tbsp. o aʻa o le elecampane, 1 ipu oregano, 1 le ipu o le pomegranate peels.

Paʻu uma mea uma ma le lelei ma sasaa i se pesini. 1 tbsp. Faʻasoʻese faʻamaʻamea rimoni, ona teuteuina lelei lea ma sasaa i vaega muamua e tolu.

Teu lenei paluga i totonu o se fagu vili lanumoana i se nofoaga malulu. Faaaoga 15 minute aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso mo le 1 tbsp.

lenei paluga mo le 4 vaiaso sosoo, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia le fualaau. Faia ni 2-3 vasega o togafitiga.

O le tuufaatasiga o lenei fua lelei e mafai ona tuuitiitia ai le toto suka mai le 16 mmol i le 5.0 mmol i le tasi le auala o togafitiga.

2. O le tea ma le teuteu o le a manaomia ona saunia mai aʻa o le mulberry, leafffs, noblert myrtle ma laulaau o Mei paina. E fautuaina le faʻaaogaina o le lauti faʻatasi ma se faʻafefiloi mago, lea e aofia ai le meaʻai luga, aua o le togafiti o togafitiga e vave maua vave i le mea faigata.

Fua mo le faʻasusu o le mayonnaise laulaʻau: laʻau mamago matagogo, 1 tbsp. lapisi laulaau lau 1 le ipu vai vevela ma faapuna mo le 1 minute, ona tumau lea seia maeʻa le vai.

Taʻu ma inu i lenei mea e afaina i le aso atoa. O lenei togafitiga e mafai ona faʻatinoina i le gasologa o le tausaga.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o lenei lauti e togafitia lelei le goiter, thyroid gland, toto maualuga, atherosclerosis, fibroid, cysts, ma isi.

Laʻau tipi mulipi: 1 tbsp. sasaa le 300ml o le vai i aʻa, faʻapipiʻi mo le 5 minute i luga o le vevela vevela, faʻasolosolo le 1 itula, vela ma inu 100 g 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. E lelei le tuʻufaʻatasia o le teuteu o aʻa maʻau ma le launiu o laurtle lau.

E tupu mai o le maʻisuka maʻi na 'aina nisi o mea faasaina, ae afai na te inuina le lauti mai se fala, e le toe oso le suka. O le fua mo le tii mai le paff: 1 dess.

l otaota ma fugalaau 300 ml o vai inu, aumai i se vevela.

Ona malulu lea, vevela, vaevaeina i ni vaega se lua ma inu i ni vaeluaga se lua ao le i taumafa. E faʻamaloloina e le fomaʻi le tele o isi faʻamaʻi.

Na te faʻamaloloina uma le mumū, o le tino, o le hernias, o le taofia o faiga faʻamalosi, faʻasaʻo le tiga i totonu o le loto, togafitia ai le rūmāmatika, maʻi pa'ū ma sili atu. I le ala, na te faalauteleina susu mo teineiti laiti.

Ole togafitiga o le faamai e tatau ona atoatoa, e aofia ai e le na o togafitiga faafomai, ae faapena foi fualaau, meaai.

E taua le manatua o le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻaumatia atoa le maʻisuka, ae o le lelei o le olaga o le maʻi e mafai ona faaleleia atili.

  • avanoa
  • natura ma le siosiomaga lelei,
  • faamalosia o puipuiga
  • se aafiaga lelei i luga o totoga uma ma tino o le tino,
  • le leai o se faʻalavelave.

O le tele o mea e maua i le vailaau e aofia i togafitiga masani ole maʻisuka masani. Ae e tatau ona faʻaaoga naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi ma i lalo o lana pule malosi.

Mafaufau po o fea o laau mo le maʻisuka e talafeagai mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka.

Fofo faʻapitoa e faʻaitiitia ai le toto suka

O le mea lautele, o fomaʻi e iai se uiga le lelei i le mea moni e faapea, o tagata gasegase o le toto maualuga, ma e tusa lava pe maua i le maʻisuka, o loʻo faia ni fua faʻatatau mai le "vailaʻau faʻapitoa" e faʻaitiitia ai a latou gaioiga.

Muamua, e le o taimi uma e aoga, ma lona lua, o le faʻaaogaina o nisi mea teuteu ma mea faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se faʻafitauli i le soifua maloloina lautele. O lenei tusiga o loʻo maua ai nisi o fualaau mo togafitiga faʻaleaganuʻu, lea, e tusa ai ma faamautinoaga a tagata faʻamalosi, fesoasoani i le faʻaititia o le suka o le toto.

Ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le faufautua o le faʻaaogaina o togafitiga a tagata e faʻaitiitia ai le toto suka. E talafeagai foi le siakiina pea o au molimau ma masani ona faia ia "suesuega" i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa (ia le itiiti ifo ma le tulaga o le malosi majeure e valaau ai se au taʻavale i le fale).

Faʻafefeteina o lemoni, pasisa ma aʻa laka

Ina ia saunia le oloa, sauniuni:

  • zest o lemoni i le aofaiga o le 100 kalama - mo lenei mea e tatau ona e gaosia 1 kilokalama o leona,
  • pasili aʻa i le aofaiga o le 300 grams - e mafai ona e faʻaaogaina laʻau o lenei laau, ae e le manaʻomia le faia o se sui,
  • fufulu le garlic i se aofaiga o le 300 grams.

O le taimi nei matou te pasi atu le pakisa ma le kiliata e ala i le suʻi meaʻai, faaopoopo i ai le lemoni ia i latou ma faʻafefiloi uma mea uma. O le oloa e maua ai ua tuʻuina i totonu o se ipu fagu, tapuni faʻatasi ma se tapuni ma tuʻu i se mea malulu mo 14 aso - e tatau ona faʻaaoga.

E manaʻomia lou suʻeina o le oloa gaosia 1 teaspoon faʻi tolu i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Uluaʻi lapisi

Matou te faʻafefiloi faʻasalaga o sana, fatu pi, fanua i luga o le fale ma laulaʻau laulaʻau i tutusa tutusa (e mafai ona e faʻafefe meaʻai).

O togafitiga o fale mai meaʻai masani e fesoasoani i le faʻatonutonu o kulūkose. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Liligi atoa le saito o le oat (1/2 ipu) ma le vai uamea (0.6 L). Mafanafana mo le 15 minute. Faʻamalosia le afa itula, aʻa. Inu se afa tioata i le masina ao le i fafaga 3 taimi i le aso.
  2. Grind buckwheat i totonu o se paluga. Ave se sipuni sipuni, aua le malulu kefir (200 ml). Tumau i le po. Fai se vai inu ao leʻi faia le taeao o le taeao.
  3. Tui le fatu o le flax i le paʻu. Sasaa se sipuniti ma se ipu malamalama (200 ml) o vai ua tunu. Faʻaosooso 40 minute. Tasi le afa o lemoni i totonu o le susu. Faʻamalosi, inuina le fua, e aunoa ma le faamama, i le taimi.
  4. Faʻafefiloi le sua o le tasi lemoni laititi ma le moa moa. Inu i luga o se manava gaogao mo le 3 aso i le laina, pe a uma ona malolo mo le 10 aso. Le toe faia o se auala i le leaga o le soifua maloloina.
  5. O pi pi (4 tbsp. L. Sasaa 0.5 lita o vai inu. Mafanafana mo se 20 minute. Faʻaosooso ia le itiiti ifo i le itula, faʻalavelave. Faʻaalu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Laʻau toto

Ua iloa lelei e tagata ni fua masani ma totogifuapauina e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto suka. Ae ina ia latou tuuina atu le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa mea o loʻo aofia ai i ia faʻamaumauga ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le oloa e maua ai.

O le vaega muamua o togafitiga faʻasolo e aofia ai le pasesa, rhubarb, aniani. Garlic, seleri, falala, meaʻai, oats, dill. O nei laau totō e sili ona aoga i le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2. Afai e faʻaumatia, o le a amata ona vave faʻaitiitia le faitau o le kulukose.

E mafai ona e faʻatauina i latou i soʻo se faleoloa o fualaau faisua, e mafai foi ona e totoina oe lava i totonu o se fale mafanafana. E le gata i lea, o nei laau e puipuia le tino mai faamaʻi pipisi ma le malulu.

I le faʻatasi ai ma fualaau o le suka, o otaota ma le maualuga o le suka e fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻaleleia o le tulaga. Talu ai ona o meaʻai o loo i luga ua mauoa i minerale ma vitamini, latou te fesoasoani e tausia le puipuiga.

O faʻamatalaga faʻaleagaina o otaota o loʻo faʻamatalaina e vailaʻau o loʻo aofia ai, ia e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto. Ae o laʻau e naʻo le fesoasoani i togafitiga autu ma e le mafai ona suitulaga i le inisalini.

O togavao o le a fesoasoani i se maʻisuka agamalu ma le faigata. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, aemaise lava i le i ai o le maʻitaga poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

E mafai ona faatonuina e le fomaʻi totoga o togalaau ma faʻatau i se fale talavai. Ae e mafai ona e kukaina oe lava, matauina tulafono o le seleselega.

E tatau ona manatua e le o vailaʻau faʻamaʻi uma ua tuʻufaʻatasia ma isi. O le mea lea, o se faʻapitoa tuʻufaʻata mo le falemaʻi e sili ona lelei.

O loʻo faʻapitoa ona fautuaina faʻalaʻauʻauʻau, talu ai e aʻafia ai le tino. O le togafitiga o togalaau e oʻo atu i le 2 masina, pe a maeʻa ona faia se lua vaiaso.

I kosi taitasi e tatau ona e faia se tasi pese.

Totogi monastic

O le aoina e aofia ai le tele o laau e togafitia ai e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi le tele o isi faʻamaʻi.

O nei laau totō uma e ave tutusa i vaega tutusa, fefiloi, pala. I totonu o se ipu vai inu, o se sipuni puʻupuʻu puʻeina, e puipuia mo le 20 minute ma le 'ava.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le faʻaaogaina o tea mo monesa mo le maʻisuka iinei.

Taumafa i lalo o le suka toto

Malu le 5 vaega o le buckwheat ma le 1 le vaega o auala solo i totonu o se mea e fai ai le kofe, tuufaatasi. I le afiafi, sasaa le 1 sipunni o lenei paluga i totonu o se ipu malamalama ma sasaa le 1/4 ipu o susu susu po o le yogurt fale, e aunoa ma le fafagu.

I le taeao, ia 'ai le paluga fuga i luga o se manava gaogao ma le apu e tasi. Ma, ao faagasolo le aso, lua taimi ao leʻi 'ai,' ai le tasi sipuni sipuni o sea paluga mo le 30 minute.

ao lei faia le taumafataga. 'Ai e pei o lenei mo le tolu masina.

O nei mea taumafa e le naʻo le totoina o le toto, e faʻamaonia ai le gaioiga o le gutu o le endocrin, ma i le mea muamua - o le pancreas, lea e amata lelei ona tali ma maua ai ana lava hormones.

O le fualaau aina atoa e tali lelei i ia meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga