Analogues o le vailaʻau linagliptin * (linagliptin *)

5 mg ata e vali ata

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi - linagliptin 5 mg,

tagata faʻapitoa: mannitol, maso o le masini, o le copovidone, magnesium stearate,

Opadry shell®lanu piniki (02F34337): hypromelilose 2910, dioxide (E 171), talc, macrogol 6000, uʻamea (III) uila mumu (E 172).

Laupapa lapotopoto i luga o le pito i luga o le ata, faatasi ai ma pito i luga, ua ufiufi i se atigipusa ata lanumoana lanumoana, ua togitogia i le faailoga BI i le tasi itu ma togitogia i le "D5" i le isi itu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa ona fai le linagliptin ma le tautala ile 5 mg, o le fualaau oona e vave ona oʻo i ai, pe a maeʻa le maualuga o le plasma (median Tmax) i le 1.5 itula. O le faʻaitiitia o faʻatonuga o le Plasma linagliptin e tusa ai ma se mamanu e tolu-vaega. O le afa o le soifuaga umi e sili atu (sili atu i le 100 itula), e mafua ona o le malosi o le linagliptin o loʻo tuʻuina atu i le DPP-4 ma e le faʻapogai ai le faʻaputuina o le vailaʻau. O le afa o le soifua maloloina mo le faaputuga o le linagliptin pe a maeʻa ona faʻafoʻiina pea le linagliptin i se fua faatatau o le 5 mg e tusa ma le 12 itula. A maeʻa le tasi le fua o le lignagliptin i se fua o le 5 mg, ona maua ai lea o le maualuga o le plasma concentrates o le vailaʻau pe a uma le lona tolu, ae o le AUC (vaega i lalo o le curve curve curve) o le lignagliptin i le plasma e ala i le 33% pe a faatusatusa i le fua muamua. O fuainumera o fesuiaiga i vaega o le pharmacokinetic mo AUC o linagliptin e laiti (12.6% ma le 28.5%).

O le pharmacokinetics o le lignagliptin e le o le laina, o le aofaʻi atoa ole plasma AUC o le lignagliptin e faʻaitiitia ai le togi-faʻalagolago nai lo le AUC leʻoʻo, e faʻatupulaia i le fua faatatau i le fua. O vailaʻau mo togafitiga o le linagliptin i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 (ituaiga 2 maʻisuka) e talitutusa lava.

Suiga: o le leai o le avanoa o le linagliptin e tusa ma le 30%. O le mauaina o le linagliptin faatasi ai ma meaai e maua ai le gaʻo maualuga e faateleina ai le taimi e oʻo atu ai i Cmax i le 2 itula ma faʻaitiitia ai le 15% ile Cmax, ae le afaina ai le AUC0-72 itula. E leai se suiga tele i Cmax ma Tmax, o le mea lea, e mafai ona faʻaoga le linagliptin e tusa lava po o le a meaai.

Tufatufaina: o le averesi o le tufatufaina i le paleni pe a uma le tasi le dose o le 5 mg i le va o le 1110 lita, e faʻaalia ai le tele o tufatufaina atu i totonu o masini. O le fusifusia o le linagliptin i masini plasma e faalagolago i le maualuga o le fualaau faasaina ma faaitiitia mai le 99% i le 1 nmol / L i le 75-89% i le> 30 nmol / L, lea e faailoa ai le saturation o le fusifusia i le DPP-4 ma le faateleina i le maualuga o le lignagliptin. I luga o le maualuga o le linagliptin ma le atoatoa o le DPP-4, 70-80% o le linagliptin e fusifusia i isi masini plasma (e le o le DPP-4), ma le 20-30% i le plasma i le tulaga saoloto.

Metabolism ma le faanatinati: o se vaega itiiti o le fualaau faasaina ua maua i totonu o le tino ua fausiaina. O le auala autu o le faʻamalositino e ala i le iniseti e tusa ma le 80% ma le 5% o le linagliptin ua faʻateleina i le urine.

O le faʻatagaina o Renal e tusa ma le 70 ml / min.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tagata mamaʻi e le o toe faʻauluina: i tagata gasegase i soo se tikeri o le toilalo, e leʻo manaʻomia le fetuunaiga o le linagliptin. O se tikeri maualalo o le le atoatoa o le tino e le aafia ai le pharmacokinetics o le linagliptin i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Tagata mamaʻi ma le toilalo o le ate: I tagata gasegase e leai se tikeri o le ate (vasega A, B ma le C e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh), e le manaʻomia le fetuunaiga o le linagliptin.

E le manaʻomia ni fetuunaiga o fetuunaiga e faʻavae i luga o le itupa, faʻamaumauga ole tino (BMI), taʻaloga, ma le maʻi.

Tamaiti: o suʻesuʻega o vailaʻau o le linagliptin i tamaiti e leʻi faʻatautaia.

Pharmacodynamics

Linagliptin o se inhibitor o le enzyme DPP-4 (dipeptidyl peptidase 4, EC code 3.4.14.5), lea e aafia i le le faʻamalosia o lemoni incretins - glucagon-like peptide-1 (GLP-1) ma le glucose-dependant polypeptide (GIP). O nei hormones e vave faʻaleagaina e le enzyme DPP-4. O nei mea uma e aofia i le tulafono faatonutonu o le tino o le kulukose homeostasis. O le maualuga o le manava o le manava i le taimi o le aso e maualalo, e vave ona tupu pe a uma ona 'ai. GLP-1 ma le GIP e faʻaleleia ai le biosynthesis ma le faʻamalositino o le inisalini e ala i peta paneta o peta i maualuga ma maualuga le kulukose o le toto. E le gata i lea, o le GLP-1 e faʻaitiitia ai le pulefaʻatonu o le glucagon e ala i pene alphacase alphacreatic, lea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le gaosiose gaosia i le ate.

Linagliptin o loʻo fusifusia lelei i le DPP-4, lea e mafua ai le faʻatuputeleina o le maualuga o mea faʻafefe ma le tausiga umi o la latou gaioiga. Ole Linagliptin e faʻaititia ai le inisalini e faalagolago i le kulūkose ma faʻaititia le glucagon secretion, faʻaleleia le glucose homeostasis.

Linagliptin filifilia le DPP-4, ivitro o lona filifilia e sili atu i le filifilia mo le DPP-8 poʻo le gaoioiga mo le DPP-9 sili atu ma le 10,000 taimi.

Soifua Maloloina ma le Saogalemu

Ina ia iloilo le aoga ma le saogalemu, e 8 suesuega a le falemaʻi o le Vaega III sa faatinoina e faaaoga ai linagliptin.

Linagliptin monotherapy: o le faʻaaogaina o le linagliptin i se fua masani o le 5 mg i le aso na mafua ai le maualalo o le hemoglobin A (HbA1c) i le 0.69% pe a faatusatusa i le placebo, i tagata na maua muamua le HbA1c pe a ma le 8%. O le Linagliptin e mafua ai foi le paʻu tele i le glucose plasma glucose (GPN) ma le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga (GLP). O le aʻafiaga o le hypoglycemia o loʻo matauina i tagata na maua le linagliptin poʻo le placebo e talitutusa.

Linagliptin monotherapyi tagata mamaʻi e le talafeagai mo togafitiga metformin ona o lona le faapalepale po o le faʻailogaina ona o le malepelepe, na faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le HbA1c i le - 0.57% pe a faʻatusatusa i le placebo, i tagata gasegase e tusa ma le 8.09% o le HbA1c. Linagliptin na faʻaalia se faʻaitiitia iloga i le kulukose plasma glucose (GPN) faʻatusatusa i le placebo. O le aʻafiaga o le hypoglycemia o loʻo matauina i tagata na maua le linagliptin poʻo le placebo e talitutusa.

Linagliptin monotherapy: faʻamaumauga mai se 12-vaiaso faʻataʻotaʻatasi ma le placebo ma faʻamatalaga mai se vaʻaia o le 26-vaiaso faʻatasi ma se inhibitor α-glucosidase (voglibose).

O le aoga ma le saogalemu o le lynagliptin monotherapy na suesueina foi pe a faatusatusa i le placebo (12 vaiaso tumau) ma le voglibose (α-glucosidase inhibitor) mo le 26 vaiaso. Linagliptin i le 5 mg na mafua ai ona maualuga le maualuga o le HbA1c pe a faatusatusa i le placebo (-0.87%), o le maualuga muamua o HbA1c e 8.0%. Na faaalia ai foi o le faʻaaogaina o le linagliptin i le fua o le 5 mg na faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le HbA1c, o se suiga o -0.32% pe a faatusatusa i le voglibose, o le averesi o le maualuga o HbA1c e 8.0%. E le gata i lea, o le linagliptin na taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le glucose plasma (GPN) (o le faʻaitiitia o le 19.7 mg / dl / 1.1 mmol / L faʻatusatusa i le placebo ma le 6.9 mg / dl / 0.4 mmol / L pe a faatusatusa i le voglibose), ma le tulaga maualuga o HbA1c (

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Linagliptin * (Linagliptin *) - Sui soʻo. Linagliptin o le inhibitor o le enzyme dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4), lea e aofia ai i le le faʻamalosia o hormones incretins - kullucagon-pei o le peptide type 1 (GLP-1) ma le polypeptide insulinotropic dependence glucose (HIP). O nei hormones e vave faʻaleagaina e le enzyme DPP-4. O nei mea uma e aofia ai i le tausisia o le maualuga ole kulukose o le physiolog. O faʻavae loloto o le GLP-1 ma le GUI i le taimi o le aso e maualalo, latou te vave faʻavaveina e tali atu i meaʻai. GLP-1 ma le HIP faʻaleleia le biosynthesis o le inisalini ma lona faʻamalositino e ala i lapatitis beta pancreatic i le masani poʻo le maualuga o le kulukose o le toto. E le gata i lea, o le GLP-1 e faʻaitiitia ai le pulefaʻatonu o le glucagon e ala i pene alphacase alphacreatic, lea e oʻo atu ai i le faʻaititia o le gaosiose gaosia i le ate.

Linagliptin o loʻo fesoʻotaʻi ma le enzyme DPP-4 (o se fesoʻotaʻiga faʻasili), lea e faʻapogai ai le faʻatupulaia o le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma le faʻasaoina umi o la latou gaioiga. Faʻateleina le puleaina o le inisalini ole kulukose ma faʻaititia ai le faʻaaogaina o le glucagon, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le kulūkose o le toto. Linagliptin filifili le filifili i le enzyme DPP-4 ma maua ai le filifilia 10,000-fold mo le DPP-4 pe a faatusatusa i enzymes dipeptyl peptidase-8 poʻo le dipeptyl peptidase-9 in vitro.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Faʻaavanoa i le laulau i ni auala se lua mo le alogliptin - 12.5 ma le 25 mg.

Tagata faʻatau (mo se faʻataʻitaʻiga, "Vipidia"):

  • mannitol
  • microcrystalline cellulose,
  • Afa
  • kesi gaʻocarmellose,
  • magnesium stearate.

Oval valve, afifiina i paʻu. I totonu o le afifi 4 mataʻitusi o le 7 vaega.

Faʻataʻitaʻiga

Failaʻau o le hypoglycemic. O se faʻatagaina o le DPP-4, lea e faʻaleagaina ai hormones o le faʻafefe. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le gaosiga o le inisalini e ala i vete peta pancreatic, faʻapea foi le faʻaititia o le galu glucose. O le iʻuga, o le hemoglobin glycosylated e faʻavaivai ma le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto e paʻu, ma i luga o se manava gaogao, ma pe a uma ona 'ai tutusa.

Pharmacokinetics

O le leai o se avanoa e toetoe lava 100%. E mafai ona faʻaaoga tusa lava pe o le a le taimi e 'ai ai, aua e le afaina ai le avanoa ma le fua o le absorption o le mea galue. E maualuga le maualuga o le faʻamoemoe pe a uma le 1-2 itula. E le faaputuputu i totonu o le tino. E leai sona fesuiaiga e fatugaʻo. O le vaega e faʻamalosi e le manava. O le afa o le ola o le tino e 21 itula.

Contraindications

  • O le gasegase i vaega,
  • Faʻafitauli matuia ma le faʻamaʻi vale,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Tetoacidosis o le maʻisuka
  • Se talafaasolopito o le au
  • Loto o le fatu
  • Tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • Tina ma le lactation.

Faaaoga faʻaeteete i mataupu nei:

  • Pancreatitis
  • Faʻasologa o le le atoatoa
  • Faʻasalalauga faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

E faia i le tautala e aunoa ma le faimamago, ae tafe i lalo i le tele o vai. O le fautuaga lautele e 25 mg o le alogliptin i le aso. O le fua saʻo lava e faʻamatala e le fomaʻi i luga o le faavae o le molimau. E mafai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻatasi. I lenei tulaga, ua faʻaitiitia le gasegase e aloese mai le hypoglycemia. Afai e te misia se fualaau, ole fautuaina e ave le piliki i se taimi vave e mafai ai. E toʻalua faʻasologa e puʻea ai e faʻasaina!

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E leai ni aʻafiaga faapitoa o le fegalegaleaiga o alogliptin ma isi vailaʻau ua faʻaalia.

O le vaega lava ia e le afaina ai le gaioiga o fualaau oona nei:

  • caffeine
  • glibenclamide,
  • warfarin
  • i le amataga
  • pioglitazone
  • atorvastatin,
  • faʻaiuga tautala
  • dextromethorphan
  • fexofenadine,
  • midazolam
  • metformin
  • digoxin
  • cimetidine.

E le afaina le aafiaga ole alogliptin:

  • gemfibrozil
  • cyclosporin
  • fluconazole
  • alpha glucosidase inhibitor
  • ketoconazole,
  • metformin
  • pioglitazone
  • digoxin
  • cimetidine
  • atorvastatin.

O lona uiga, o la latou talileleia e saogalemu. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina pe a togafitia ma le alogliptin faatasi ai ma le sulfonylurea, insulin, e manaʻomia le fetuunaiga o fualaau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faatonuga faapitoa

E tāua pe a fai e ave faʻatasi fualaau faʻamalosi e filifili ai le fua saʻo ole vailaʻau ina ia mafai ai ona aloese mai taunuuga le lelei.

E tatau ona ave le lapataiga pe a faatonuina mo togafitiga i tagata ua maua i le faamaʻi hepatic ma le le atoatoa i le matua.

O loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le pancreatitis. O lona uiga autu o se mea tiga, umi le tiga i totonu o le manava. Soʻo se masalosaloga o lona atinaʻe e manaʻomia ile falemaʻi ma togafitiga talafeagai.

Afai ei ai le vavaeesega i le gaioiga o fatugaʻo poʻo le ate i le taimi o togafitiga, e tatau ona sui le togafitiga ma togafitia le fualaau faasaina.

Alogliptin na o ia e le afaina ai le malosi e ave ai se taavale, peitaʻi, i le faʻatasi ai ma le inisalini poo le sulfonylurea, o loʻo iai lenei faʻafitauli. O le mea lea, pe a mafai, e tatau ona e musu e ave se taavale ma galue i auala.

Faʻailoaina naʻo luga o togafitiga!

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o le tino o le fanau, o le mea lea, o le vailaau faasaina ua faasaina mo togafitiga o tagata ei lalo o le 18 tausaga.

E leai se faʻailoga mo le ulufale atu i tagata matutua, peitaʻi, e taua le manatuaina o lenei vaega o loʻo lamatia i le hypoglycemia ma le ketoacidosis. O le mataituina pea o le tulaga manaomia.

Faatusatusaga ma analogues

E iai fuainumera o fualaau faʻasaina ma mea tutusa. E tatau ona iloiloina mo faʻatusatusaga.

Vipidia. Alogliptin-faʻavae papaa. Tau - mai le 840 rubles i le pusa. Gaosia e Takeda GmbH, Iapani. Le mea sili ona taatele i lenei mea i le tuufaatasiga.

"Januvia." O le mea galue malosi e sitagliptin. Laʻu oloa, tau - mai le 1700 rubles. Faʻatau - Merck Sharp ma Dome, ISA. O meatotino o fualaau faasaina e latalata lava i mea o loʻo i luga. E tolu ituaiga mo fuataga o se vaega. O nisi o faitioga, lelei iloiloga.

"Yanumet." O le tau o se pusa e 56 pusa e 2800 rubles. Faʻavae - metformin ma sitagliptin i faʻatasi. Gaosia e Merck Sharp & Dome, ISA. E faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ma isi vailaʻau, e aofia ai le inisalini. E tele naua mea na tutupu ma faasaina i le taliaina. Ae ui i lea, o iloiloga tusitusia e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, lea e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka.

Galvus Met. Tau - mai le 1500 rubles. Le tagata gaosi - "Novartis", Suiselani. O le tuufaatasiga e aofia ai le metformin ma le vildagliptin. O se vailaau lelei lea e fesoasoani foi e aveesea le mamafa ao mate. E tele faʻamaʻiloga.

"Faʻataʻoto Faʻatasi." E aofia ai metformin ma saxagliptin. Tau - 3300 rubles ma luga. Faia le kamupani "Bristol-Myers Squibb", ISA. Faʻatulagaina Ripoti Faʻatino. E tele tapulaa i le taliaina. Faaaoga ma le faʻaeteete i le togafitiga o tagata matutua.

Vaevae. Se fualaau sili atu taugofie (mai 160 rubles), ae tutusa i meatotino lautele. Fausia le kamupani "Chemistry Montpellier", Atenitina. I le tau maualalo, e tumau pea le maualuga o le lelei. O faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina e lelei. Faʻatulagaina o metformin ma glibenclamide.

Glibomet. Pusa na fausia e Berlin Chemie, Siamani. Tau - mai le 350 rubles. O vailaʻau faʻamalosi o glibenclamide ma metformin. O fualaau faasaina ei ai le tele o mea faasaina mo le ave, e matauina e le talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka. E fetaui mo le togafitiga.

O le filifiliga e fesuiaʻi i se isi vailaʻau e faia e se fomaʻi. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

O le tele o faʻamatalaga e lelei. E matauina e tagata se aafiaga lelei i le monotherapy ma i togafitiga faʻatasi. Ua maitauina le leiloa o le mamafa. O aʻafiaga e seasea.

Valentina: "E 10 tausaga le matua o loʻu maʻisuka. Ua leva ona uma ona taumafai uma fualaau, matou te le fia nofo i luga o le inisalini. O lea ua faatonuina o ia Glucophage Long ma Vipidia. Matou te fiafia i le iuga. Ua paʻu le mamafa. Sa ia lagona le lelei, na amata ona malosi o ia, o ona vae sa le fulafula ma tiga. E le gata i lea, ua leva ona tumau le maualuga o le suka. Naʻo se vailaʻau matagofie! "

Denis: "Na togafitia au ma Vipidia mo le silia ma le lua tausaga. O le fualaau sili lea ua ou taumafai ai. Sugar e tumau, pei o le mamafa. Leai aʻafiaga itu. Ma o le mea e sili ona ou fiafia i ai - o le fiaʻai e maualalo, ou te le manaʻo e 'ai. "

Larisa: "Sa masani ona togafitia aʻu i le maʻi suka, ae e le fetaui ia te aʻu. Sa oso le suʻu. Sa fautuaina au e le fomai e fesuiai i Vipidia. Na fai mai o ia e itiiti lava ona aʻafiaga, e sili atu lona lelei i loʻu tulaga. Ma sa saʻo o ia. Suauu maualuga, aemaise lava pe afai ou te le talepeina le meaai. E tasi le laulau i le aso e lava mo le tino e lelei le galue. Ma o le mea pito sili ona taua - e leai se fefe faapea e tupu ai le hypoglycemia. O le mea autu e le o le solia o le meaai. Ua ou matua fiafia. "

Alla: "Na togafitia aʻu ma Vipidia o se fualaau autu mo ni nai tausaga. Matou te faʻapipiʻi faʻatasi ma fomaʻi nisi vailaʻau faʻatele, ona o nisi taimi e sui ai manaoga o le tino. I le taimi o le maitaga, na sui ai o ia i le inisalini, ae ina ua uma ona ia talosaga ia toe faafoi i Vipidia. Ma ua mamafa le mamafa, lea na mafai ai ona ia maua lena vaitaimi, ma ua faaleleia lona ola maloloina. I le tulaga lautele, ou te fiafia i lenei vailaau faafomai. "

Igor: "Na ou faaaogaina Vipidia i le togafitiga. Na amata ona ou iloa e le talafeagai le fualaau faasaina mo aʻu. E leʻi suia le suāuʻu, ona oʻo ai lea ina leaga. Na fai mai le fomai e le fetaui ma aʻu fualaau. E tatau ona ou sui i le insulin e tusa ai ma faailoga. "

Le tuufaatasiga ma fua o fualaau faasaina


O le fualaau sili ona lauiloa e aofia ai linagliptin o le vailaʻau o le igoa e tasi.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea aoga autu - linagliptin. O le tasi fualaau o le vailaʻau e aofia ai le 5 mg o le mea galue.

I le faaopoopo atu i le mea autu aoga, o le vailaʻau e aofia ai elemene faaopoopo.

O elemene o ausilali i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e faapenei:

  1. Mannitol
  2. O le masini vavalalata.
  3. Fuga o le kuluga.
  4. Valivali.
  5. Magnesium stearate.

O le vailaau faʻasaina o se laulau e faʻapipiʻiina i se ata faʻataʻitaʻi faapitoa.

O le tuufaatasiga o laupepa faapitoa o laulau taʻitasi e aofia ai vaega nei:

  • Opadra pink
  • hypelloli,
  • titanium dioxyide
  • talisa paʻu
  • macrogol 6000,
  • uʻamea uʻamea e mumu.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga o laupepa o loʻo i ai foliga lapopoa. Ua uma ona ufiufi lauusiusi ma ua ufiufi ata. O le atigipusa matala e lanu mumu. Ua togitogia le atigi faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga o le kamupanī kamupani BI i le tasi itu ma le D5 i le isi.

O pusa e avanoa i pusa tioata e 10 fasipepa i le tasi. O paʻu o loʻo i totonu o se atigipusa pepa. O pusa taitasi e aofia ai le 3 paʻu. Ia mautinoa e aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o pusa taitasi o fualaau faasaina.

Teuina o le fualaau faasaina e tatau ona faia i se nofoaga pogisa i le vevela e maualuga atu nai lo le 25 tikeri Celsius.

O le nofoaga e teu ai fualaau faasaina e le tatau ona maua e tamaiti. O le ola ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga.

Faaiuga

O lenei mea faigaluega o loʻo i ai le malosi ma le faʻamalosi i le togafitiga o le maʻisuka. E iai ni ana iloiloga lelei i tagata maʻi ma fomaʻi. Faʻailoa atu i tagata ei ai ni uiga malū o le toilalo ma le ate, lea e masani ona manaʻomia ai se ki i insulin. O faʻaopoopoga faaopoopo o le vailaau faʻasaina o le malosi lea o le gafatia e aveesea le mamafa ma faʻaleleia atili le manuia lautele. O lea la, o le meafaigaluega e tatau ona faia ma isi vailaau ua fautuaina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics o fualaau faasaina


A maeʻa ona tuʻuina atu le tino i le tino, faʻafeiloaʻi malosi Linagliptin i le dipeptidyl peptidase-4.

O le taunuuga faigata e mafai ona toe fetuunai. O le fusifusia o le enzyme ma le linagliptin e taʻitaʻia ai le faateleina o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi i totonu o le tino ma fesoasoani e faatumauina a latou gaioiga mo se vaitaimi umi atu.

O le taunuuga o le fualaau faasaina o se faaitiitia o le gaosiga o le glucagon ma le faateleina o le puleaina o le inisalini, lea e mautinoa ai le faatulagaina o le kulukose i le tino o le tagata.

I le faʻaaogaina o le Linagliptin, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glucose ma le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le plasma toto na mafai ona faʻatutuina.

A maeʻa ona tago i le fualaau faasaina, e vave ona gauai. O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le plasma e oʻo i le 1.5 itula i le maeʻa ai o le pulega.

O le faʻaitiitia o le mataupu o le linagliptin e tupu i ni vaega se lua. O le afa-ola faʻasalaga e umi ma faia pe a ma le 100 itula. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le vailaau faʻasaina e faʻapipiʻiina le mausali ma le enzyme DPP-4. Ona o le mea moni e faapea, o le fesootaʻiga ma le enzyme o se faʻaleleia o le faʻaleleia o fualaau faasaina i le tino e le tupu.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le Linagliptin i le faʻatonuina o le 5 mg i le aso, e maua ai i totonu o le tino o le tagata maʻi le faʻatinoina o le faʻamalosi o le vailaau e tasi i le tasi taimi e ave ai le 3 togi o fualaau faasaina.

O le le atoatoa o le ola maloloina o le fualaau faasaina e tusa ma le 30%. Afai e ave le linagliptin i le taimi lava e tasi e pei o meaai e gaʻo i gaʻo, o lea mea e le afaina tele ai le taumafaina o fualaau faasaina.

O le tosoina o le vailaau mai le tino e faia lava e ala i le inumaga. E tusa ma le 5% ua faʻaaogaina e ala ile fatu urinary e fatugaʻo.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le linagliptin o le i ai o le maʻisuka ituaiga II i se maʻi.

I le taimi o le monotherapy, e faʻaaogaina le linagliptin i tagata gasegase i le le lava o le pulea o le maualuga o le glycemia i le tino e ala i taumafa ma gaoioiga faaletino.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua fautuaina pe afai o le tagata maʻi e maua le metformin ile le malie pe afai ei ai ni faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le metformin ona o le atinaʻeina o le le atoatoa i le maʻi.

E fautuaina le vailaau mo togafitiga e lua-vaega faatasi ai ma le metformin, sulfonylurea o le thiazolidinedione, pe afai o le faaaogaina o togafitiga o togafitiga, faamalositino ma le monotherapy faatasi ai ma fualaau faasaina ua maua e le aoga.

E talafeagai le faʻaaogaina o le Linagliptin o se vaega o le tolu-vaega togafitiga, pe afai o le taumafa, faamalositino, monotherapy poo le lua-vaega togafitiga e leʻi maua ai se taunuuga lelei.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le inisalini, pe'ā taʻitaʻia le tele o togafitiga mo le maʻisuka, i le leai o se aʻafiaga o le faʻaaogaina o taumafa tino ma le tele o togafitiga ole insulin-free

O le maitauina autu i le faʻaaogaina o se fomaʻi e maua ai:

  • o le i ai i le tino maʻi o le maʻisuka ituaiga 1,
  • atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • maʻitaga ma lactation,
  • o le matua o le maʻi e itiiti ifo ma le 18 tausaga,
  • le i ai o le hypersensitivity i le gaioiga i le tino o soʻo se vaega o le vailaʻau.

Linagliptin e matua faasaina ona faʻaaoga i le taimi o le gaioiga ma le lactation. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le mea galue, pe a ulu atu i le toto o le tagata maʻi, e mafai ona sopoia le pa puipui, ma mafai foi ona ulu i le susu o susu i le taimi o le lactation.

Afai e matua tatau lava ona faʻaaoga le fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona taofi vave le fafagaina o susu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaalia ai Linagliptin e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i se fua faatatau o le 5 mg i le aso, o le tasi laulau. O le fualaau faasaina e faia i le tautala.

Afai e te misia le taimi e ave ai le fualaau faasaina, e tatau ona e ave i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi. E lua faʻasologa o vailaʻau faʻasaina e faasaina.

Pe a ave le fualaau, e faalagolago i uiga o tagata taʻitoʻatasi, e iai nisi o aʻafiaga e mafai ona tutupu.

O aʻafiaga e tupu i le tino o le tagata maʻi e aʻafia ai:

  1. Le faiga faʻafesoʻotaʻi.
  2. Vailaau respiratory.
  3. Gastrointestinal tract system.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le tino, e pei o nasopharyngitis, e mafai.

Pe a faʻaaoga Linagliptin faʻatasi ma Metformin, o aʻafiaga nei e mafai ona tupu:

  • o le foliga mai o le vaʻaia,
  • le afaina o le tale
  • atinaʻe o pancreatitis
  • le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻapitoa ma faʻasolosolo fou o le sulfonylureas, e mafai ona atiaʻe i faʻafitauli o le tino e fesoʻotaʻi ma le faʻatinoga:

  1. Le faiga faʻafesoʻotaʻi.
  2. Metabolic processes.
  3. Malosiaga o le tino.
  4. O totoga gasegase.

I le tulaga o le faʻaaogaina o Linagptin faʻatasi ma Pioglipazone, o le atinaʻeina o faʻafitauli nei e mafai ona matauina:

  • o le foliga mai o le vaʻaia,
  • hyperlipidemia i le maʻisuka
  • le afaina o le tale
  • pancreatitis
  • faʻamaʻi pipisi
  • tupe mama.

A faʻaaogaina le Linagliptin faʻatasi ma le inisalini aʻo faagasolo le togafitiga, o aʻafiaga nei e mafai ona tupu i le tino o le tagata maʻi:

  1. Le atinaʻeina o le gasegase ile tino.
  2. Le faʻaalia o le tale ma le faʻavevesi i totonu o le manava.
  3. Mai le faʻaogaina o meaʻai, o le foliga mai o pancreatitis ma le pupula e mafai.
  4. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le Linagliptin o le ituaiga lona lua mo le togafitiga o le maʻisuka e faʻatasi ma metformin ma sulfonylurea, o le hypersensitivity, hypoglycemia, tale, faʻaʻailoga o pancreatitis ma le mamafa o meaʻai e mafai ona tupu i totonu o le tino.

I le faʻaopopo atu i nei aʻafiaga, o foliga vaaia ma le atinaʻeina o angioedema, urticaria, tino pancreatitis, faʻavave o le paʻu i le tino o le tagata maʻi e mafai.

Afai e tulaʻi mai i luga, e tatau ona faʻaaoga masani masani e tausia ai le tino.

O ia faiga o le aveeseina lea o le fualaau faasaina mai le tino ma le amio o togafitiga faʻamaʻi.

Fegalegaleaiga o le linagliptin ma isi fualaau faasaina


Faatasi ai ma le pulega tutusa a Metformin 850 ma Linagliptin, o se faʻaitiitia o le taua tele o le sugars i le tino o le maʻi.

O le pharmacokinetics o le fualaau faasaina pe a faaaogaina i le tuufaatasiga ma le sulfonylurea o meaola o le augatupulaga lata mai e leai lava ni suiga taua.

A faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o thiazolidinediones, e leai se suiga taua i le pharmacokinetics. E taʻu mai e le linagliptin e le o se faʻatagaina o le CYP2C8.

O le faʻaaogaina o ritonavir i togafitiga faʻapitoa e le mafai ona oʻo atu ai i suiga iloga i vailaʻau mo vailaau mo togafitiga ma vailaʻau o le linagliptin.

O le faʻaaogaina faifaipea o Linagliptin faatasi ma Rifampicin e oʻo atu ai i sina faʻaitiitia o le gaioiga o le vailaʻau

Linagliptin ua solia i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 poo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.

O le faifai pea o le atinaʻe o le setete o le hypoglycemia i le tino o le maʻi i le taimi o le monotherapy e toetoe lava a itiiti.

O le ono tulai mai o le faatupuina o le maualuga o le hyperglycemia pe afai e faaaoga Linagliptin faatasi ma fualaau faasaina o le sulfonylureas o le tupulaga aupito lata mai. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaeteete faapitoa i togafitiga faʻapitoa.

Afai e manaʻomia, o le vailaʻau o vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻafetaui e puipuia ai le atinaʻeina o faʻailoga o le hypoglycemia.

O le faʻaaogaina o le linagliptin e le afaina ai le ono tulai mai o faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system.

Linagliptin e mafai ona faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka i tagata gasegase e matua leai se faaletonu.

Pe a faʻaaoga Linagliptin, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o mea e maua i le hemoglobin glycosylated ma le anapogi glucose ua tuʻuina mai.

I le masalosaloga o le atinaʻe o pancreatitis i le tino, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona taofi vave.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina, o ana faʻatusatusaga ma tau


O fualaau faasaina, lea e aofia ai linagliptin, ei ai le fefaatauaiga faavaomalo Trazhenta.

O le gaosiga o le fualaau faasaina o Beringer Ingelheim Roxane Inc., o loʻo i le Iunaite Setete. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua gaosia e Ausetalia. O le fualaau faasaina e maua mai i falemaʻi e tusa ai ma se talavai ua faatonuina e le fomaʻi.

Suʻega o tagata maʻi e uiga i fualaau faasaina e sili ona lelei. O manatu le lelei e masani ona fesoʻotai ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le solia o faatonuga mo le faʻaaogaina, lea e mafua ai le maualuga pe foliga mai o aʻafiaga aʻafiaga.

O le tau o le fualaau faasaina ei ai le eseesega o le tau e fuafua i le kamupanī, maketi, ma le itulagi o loʻo faʻatau ai le vailaʻau i Rusia.

Linagliptin 5 mg Numera 30 na gaosia e Beringer Ingelheim Roxane Inc., Amerika i Rusia o se tau maualalo i le eria o 1760 rubles.

Linagliptin i le 5 mg tablets i totonu o se afifi o 30 vaega na fausia i Austria i le Russian Federation e i ai le tau o le tau mai le 1648 i le 1724 rubles.

O analogues o le fualaau faasaina Trazhenta, lea e aofia ai linagliptin, o Januvia, Onglisa ma Galvus. O nei fualaau oona e aofia ai vaega eseese o mea aoga, ae o lo latou aafiaga i le tino e talitutusa ma le mea o loo i ai i le tino o Trazhenta.

Aoao atili e uiga i fualaau oona i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga