Glucopeli: faatonuga mo le faʻaaogaina

Faʻasologa o galu e faʻapipiʻiina i luga o pepa:

  • 500 po o le 850 mg: ata e ufiufi, paʻepaʻe, biconvex, lapotopoto, vaega o le koluse - tutusa le paʻepaʻe paʻepaʻe (500 mg: 10 pi. I paʻu, 3 poʻo le 5 fusi i se pepa pepa, 15 pcs. I paʻu, 2 po o le 4 paʻu i totonu o se pepa pepa, 20 pcs. I paʻu, 3 poʻo le 5 paʻu i le pepa pepa, 850 mg: 15 pcs. I paʻu, 2 pe 4 paʻu i se pepa pepa, 20 pcs I paʻu, 3 poʻo le 5 fusi i totonu o se pepa pepa),
  • 1000 mg: ata e ufiufi, paʻepaʻe, biconvex, oval, ma le notch i itu uma ma le faaupuga "1000" i le tasi itu, se vaega o se fasi lanu paʻepaʻe (10 fasipepa i le paʻu, 3, 5, 6 po o le 12 paʻu i totonu o se pepa cardboard, 15 pi. I paʻu, 2, 3 poʻo le 4 fusi i se pepa pepa).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • Mea gaosi: metformin hydrochloride - 500, 850 poʻo le 1000 mg,
  • Vaega o ausilali (faasolosolo): povidone - 20/34/40 mg, magnesium stearate - 5 / 8.5 / 10 mg.

Le tuufaatasiga o le atigi ata:

  • 500 ma le 850 mg papa (mulimuli ane): hypromellose - 4 / 6.8 mg,
  • 1000 mg tablets: mama opadra (macrogol 400 - 4.55%, hypromellose - 90.9%, macrogol 8000 - 4.55%) - 21 mg.

Pharmacodynamics

Metformin e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le hyperglycemia, aʻo taofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini i le tino ma e leai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina. Metformin e faʻaitiitia ai le lagona o gasegase o loʻo i le inisalini ma faʻamalosia le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o siama, ma faʻalavelaveina ai le faʻapipiʻi o le kulukose i le ate ona o le faʻasaina o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis. O le mea foi e faʻagesegeseina ai le inu o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻaaoga le glycogen synthesis e ala i le galue i luga o le glycogen synthase ma faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o le 'aulaʻau glucose transporters. E aʻafia ai foʻi le afaina o le lipid metabolism, faʻaitiitia ai le faʻasalaga o triglycerides, lipoproteins maualalo ma le aofaʻi o le cholesterol.

Faʻatasi ma le talaaga o le togafitiga o le Glucofage, o le tino o le maʻi e tumau pea pe tumau pe faʻaititia.

O suʻesuʻega a le fomaʻi e faʻamaonia ai le aoga o fualaau mo le puipuia o le maʻisuka i tagata o le maʻisuka o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻafitauli mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o suiga fautuaina o le olaga e le faʻamautinoa ai le talafeagai lelei o le puleaina o le maʻisuka.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaogaina atoatoa mai i le meaʻai. O le a le mafai ona maua le 50-60%. O le maualuga o le faʻaogaina o se vailaʻau i le plasma toto e oʻo ile tusa ma le 2.5 itula pe a uma le pule ma e tusa o le 2 μg / ml poʻo le 15 μmol. I le taimi e ave ai Glucofage i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faʻaitiitia o le metformin e faʻaitiitia ma faʻagesegese.

Metformin ua vave ona tufatufa atu i le tino atoa ma ua naʻo le naʻo le puipuia o le protein. O le gaioiga malosi o le kullucofage ua faʻaleagaina le tino ma ua faʻateleina i le urine. O le faʻatagaina o le metformin i tagata soifua maloloina o le 400 ml / min (lea e 4 taimi sili atu le maualuga nai lo le kiliaina o le creatinine). O lenei mea moni e faʻamaonia ai le i ai o faʻataʻitaʻiga faʻamalosi tino. O le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi, ua faateleina, ma o le lamatiaga o le faatupulaia o fualaau faasaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faʻamatalaga, ua faʻamaonia Glucophage mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata gasegase, ma le le atoatoa o gaioiga faaletino ma togafitiga o meaʻai:

  • Tagata matutua: e pei o le monotherapy poʻo le taimi lava e tasi faatasi ai ma isi vailaʻau oona hypoglycemic poo le inisalini,
  • Tamaiti mai le 10 tausaga: e pei o le monotherapy poo le taimi foi e tasi i le inisalini.

Contraindications

  • Faʻaleagaina o le Renal poʻo le faʻaaogaina o le tino (le faʻamaonia (creatinine clearance (CC) itiiti ifo i le 60 ml i le minute),
  • Maʻisuka: ketoacidosis, precoma, coma,
  • Faʻaaliga faʻapitoa o maʻi faʻasolosolo po o maʻi matuia e mafai ona taʻitaʻia ai le tino o le hypoxia, e aofia ai le le atoatoa o le fatu, faʻalavelave o le manava, faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial,
  • Tulaga maʻaleʻale lea e iai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le lafoaʻi faʻamaʻi: faʻamaʻi pipisi matautia, faʻamaʻi (ma le vomiting, manava), faʻalavelave,
  • O le gase o le tino, gaʻo le ate,
  • Manuaga ma le taotoga tele (i mataupu e faʻaalia ai le inisalini o togafitiga),
  • Lactic acidosis (e aofia ai talafaasolopito),
  • Aano o le ethanol, o le ava malosi,
  • Faʻaaloalo i se taumafataga o le hypocaloric (itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso),
  • O se vaitaimi e le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma le 48 itula i le maea ai o suʻesuʻega o leitio ma le radioisotope ma le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o sooga vavalalata iodine,
  • Toto
  • Vaʻaia le vailaʻau.

E tatau ona ave ma le faʻaeteete faʻataʻiloga i tagata mamai e sili atu i le 60 tausaga le matua, tamaitai tausi maʻi, faʻapea foʻi ma gasegase e faia galuega mamafa faaletino (ona o le maualuga o le aʻafia o le lactic acidosis).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le kalapu: metotia ma metotia

E tatau ona faʻaalia le faʻavasegaina o glucopifa.

Mo tagata matutua, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e avea ma monotherapy poʻo le taimi lava e tasi faatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic oral.

I le amataga o togafitiga, Glucofage 500 poʻo le 850 mg e masani ona faʻataʻitaʻiina. O le fualaau faasaina e 2-3 taimi i le aso faatasi ai ma meaai poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga. E fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se isi faʻagasolo malie le maua o le tui e mafai.

Ole fua ole tausiga ile aso ole Glucofage e masani ona 1,500-2,000 mg (maximum 3,000 mg). O le tagofia o le vailaau faasaina 2-3 taimi i le aso e faʻaitiitia ai le mamafa o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o le siitia malie o le fualaau e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gastrointestinal tolerance o le vailaʻau.

O tagata e maua le metformin i doses o le 2000-3000 mg i le aso e mafai ona faasee atu i le Glucofage i se fualaau o le 1000 mg (maualuga - 3000 mg i le aso, vaevaeina i 3 inumaga). Pe a fuafuaina le fesuiaiga mai le suʻeina o fualaau oona, e tatau ona e taofia le ave ma amata ona faʻaaoga Glucofage i le fuainumera o luga.

Ina ia ausia le lelei o le kulukose toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi. Ole fua muamua o le Glucofage e masani ona 500 pe 850 mg, o le taimi o le pulega e 2-3 taimi i le aso. O le fualaau o le insulin e tatau ona filifilia e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Mo tamaiti mai le 10 tausaga, Glucofage e mafai ona avea o se monotherapy poo le taimi foi e tasi i le inisalini. O le fua muamua muamua e masani ona 500 pe 850 mg, o le taimi ole pulega - 1 taimi i le aso. Faʻavae i luga o le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma le 10-15 aso, e mafai ona fetuunai le fualaau. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

O maʻi matutua e tatau ona filifili se fualaau o le metformin i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega lapoʻa (o le creatinine serum e tatau ona fuafuaina pe a ma le 2-4 taimi i le tausaga).

O le kelikaloga e faia i aso uma, e aunoa ma se malologa. I le faamutaina o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.

Faʻaiʻuga

  • Faiga faʻaogaina: tele lava - vomiting, faʻalavelave, manava manava, leai se manaʻoga, tiga o le tino. O le tele lava o taimi, o na uiga e tupu i le uluaʻi taimi o le togafitiga ma, o se tulafono, e pasi ane lava. Ina ia faʻaleleia le faapalepale o le gastrointestinal, e fautuaina e ave le glucophage i le taimi poʻo le maeʻa foi meaai 2-3 taimi i le aso. O le fualaau e tatau ona faʻateleina lemu,
  • Nervous system: masani - tofo o le tofo,
  • Metabolism: e seasea lava - o le lactic acidosis, faatasi ai ma le faaumiumi o togafitiga, o le absorption o vitamini B12 atonu e faaititia, lea e tatau ona faapitoa le iloiloina i tagata mamaʻi ma le measina megaloblastia,
  • Foʻu ma le vaʻaia: e seasea ona maua - o le fiva siase, o le gase o le galuega. I le avea ai o se tulafono, o mea leaga na tutupu pe a uma ona mou atu le metformin,
  • Paʻu ma mea faʻapitoa: e seasea ona maua - vevela, erythema, vevela.

O aʻafiaga i tamaiti e talitutusa ma le matuia ma le natura ia i latou i tagata matutua.

Faʻasalaga

Aʻo ave Glucophage i se fua o le 85 g (o le 42.5 taimi le maualuga o le fua o le aso), o le tele o tagata gasegase e leʻi faʻaalia ni faʻaaliga o le hypoglycemia, e ui i lea, na atiaʻe e tagata atinaʻe lactic acidosis.

O se faʻafitauli iloga poʻo le i ai o aʻafiaga lamatia e ono aʻafia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis. I le tulaga o faʻamaoniga o lenei tulaga, o le togafitiga o le kullucofage e vave ona tu, o le tagata maʻi e faanatinati ona tuʻuina i totonu o le falemaʻi ma o le maualuga o le lactate i le tino ua fuafua e faamanino le maʻi. O le auala aupito sili ona lelei e faʻaumatia ai le metformin ma le lactate o le siama. O togafitiga faʻapitoa e faʻaalia.

Faatonuga faapitoa

Ona o le faatusatusaga o le metformin, o se mea e seasea ae faigata tele e mafai - o le acidosis lactic (o loo i ai se maualuga maualuga o le olaga nei i le leai o se togafitiga faafuasei). I le tele lava o tulaga, o le a tupu le maʻi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻi suka ma le le atoatoa. O isi mea e aʻafia ai faʻafitauli e tatau ona mafaufauina: kososis, faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, ava malosi, toilalo o le ate, anapogi faʻaʻumiʻumi ma soʻo se tuutuuga e aʻafia ma le hypoxia matautia.

O le atinaʻeina o le lactic acidosis e mafai ona faʻaalia e ni faʻamatalaga e le o ni faʻamaonia e pei o ni maso musele, faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, tiga o le manava ma le malosi o le asthenia. O le faʻamaʻi e mafua mai i le vaivai o le manava o le acidotic ma le maalili o le maalili e mulimuli mai i le coma.

E tatau ona faʻavevesi le faʻaaogaina o le glucophage i le 48 itula ao le i faia le taotoga fuafuaina. O le togafitiga e mafai ona toe faʻauluina i le sili atu i le 48 itula i le maea ai o le taotoga, pe a faʻapea o le galuega tele na faʻamaonia e masani lava i le taimi o le suʻega.

Aʻo leʻi aveina Glucofage, ma masani i le lumanaʻi, e tatau ona fuafuaina le faʻamaonia o le creatinine: i tagata gasegase e masani ona faʻauluina - e le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga, i tagata matutua, faʻapea foi ma le kiliaina o le creatinine i le tapulaa maualalo ole masani - 2-4 taimi i le tausaga .

E manaʻomia le tausiga faʻapitoa i le tulaga e ono le mafai ai ona toe faʻaaogaina le tino i tagata matutua, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le Glucofage faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina, togafitiga poʻo vailaau e le o le steroidal anti-inflammatory drugs.

Pe a faʻaaoga Glucophage i tamaititi, o le siama o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona faʻamaonia ao lei togafitiga. Metformin e le afaina i le ola ma le tuputupu ae. Peitai, ona o le leai o se taimi umi, ua fautuaina ina ia mataʻituina ma le faaeteete le aafiaga mulimuli mai o le glucophage i nei tulaga faatapulaa i tamaiti, aemaise lava i le taimi o le matutua. O le mataʻituina sili ona mataʻituina mo tamaiti 10-12 tausaga.

Ua fautuaina tagata maʻi e faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma le taumafa o gaʻo i le gasologa o le aso. I le mamafa tele, e tatau ona e faʻaauau pea ona tausisia se taumafa o le hypocaloric (ae le itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso).

Mo le puleaina o le maʻisuka, e fautuaina e faia masani suʻega falesuesue masani.

I le monotherapy, o le metformin e le mafua ai le hypoglycemia, ae pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma le inisalini poʻo isi vailaʻau o le hypoglycemic (e aofia ai le sulfonylureas, lipine), e tatau ona faʻaalia le lapataiga pe a ave taavale ma faʻalavelave faʻalavelave.

Tina ma le lactation

O le maʻisuka e le mafaamatalaina i le taimi o le maitaga e faʻapupulaina ai le tulaga lamatia o le faaletonu o le pepe ma le ola faaletino. O faʻamaoniga faʻamaonia mai suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le aveina o Metformin i tagata mamaʻi ua le maʻitaga e faʻaititia ai le faʻaleagaina o le faaletonu o le mafaufau i pepe faatoa fananau mai.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foi ma le taimi e maitaga ai le maitaga i le taimi o togafitiga ma le kullufafa i le tulaga o prediabetes ma le type 2 o le maʻisuka, e tatau ona faʻamalo le vailaʻau. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina togafitiga insulin. O maualuga o le kulukose o le plalasma e tatau ona tausia i le tulaga sili ona latalata i le masani ina ia faaitiitia le lamatiaga o le faaletonu o le tino i totonu o le pepe.

Metformin ua fuafuaina i susu susu. O aʻafiaga matuia i pepe faatoa fananau mai aʻo fausiaina le pepe aʻo latou le aveina Glucofage e le o matauina. Peitai, talu ai o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lenei vaega o tagata gasegase ua le lava nei, o le faʻaaogaina o le metformin i le taimi o le lactation e le fautuaina. O le faaiuga e taofi pe faʻaauau pea le fausama e faia pe a uma ona faʻamaopoopo faʻamaonia o le susu ma le ono aʻafiaga o aʻafiaga leaga ile pepe.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E le mafai ona faʻaaogaina le glucopifa i le taimi lava e tasi faatasi ai ma sooga eletise e aofia ai iodine.

E le fautuaina le vailaau e ave faʻatasi ma le ethanol (o le aʻafiaga o le acidic lactic faatasi ai ma le inu malosi o le ava e faateleina ai le tulaga o le le mafaia o le ate, mulimuli i le maualalo o le kalori meaai ma le le lelei).

E tatau ona ave le faʻaeteete faʻatasi ma le kullucofage ma le danazole, chlorpromazine, glucocorticosteroids mo le faʻaaogaina autu ma le faʻaogaina, "gaioiga" diuretics, ma beta2-adrenergic agonists pei o injections. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga o loʻo i luga, aemaise lava i le amataga o togafitiga, o le sili atu ona mataʻituina le kulukose o le toto atonu e manaʻomia. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin i taimi o togafitiga e tatau ona fetuunai.

O inhibitors o le enzyme Angiotensin-liliu ma isi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto. Afai e manaʻomia, o le fetuunaiga o le metformin e talafeagai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi o le glucophage ma le acarbose, sulfonylurea o meaola, salicylates ma le inisalini, e mafai ona atiaʻe ai le hypoglycemia.

O fualaau faasaina (digoxin, amiloride, procainamide, morphine, quinidine, triamteren, quinine, ranitidine, vancomycin ma trimethoprim) le tauvaga ma metformin mo masini feaveai o femalagaiga, lea e ono mafua ai le maualuga o lona maualuga maualuga (Cmax).

O faʻatusatusaga o le glucophage o: Bagomet, Glucophage Long, Glycon, Glyminfor, Gliformin, Metformin, Langerin, Metadiene, Metospanin, Siofor 1000, Formmetin.

Glucofage Reviews

O le tele o iloiloga e uiga i le Glucofage e masani ona fesootaʻi ma lona faʻaaoga mo le mamafa o le mamafa. O nisi tagata maʻi na lipotia mai o se metotia o le aveesea o le mamafa na fautuaina e se fomaʻi, talu ai e leai se meaʻai po o se fesoasoani na fesoasoani. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina e le gata ina faʻafefe ai le tele kilokalama, ae ia toe faʻafoʻisia foi le gaioiga o galuega i fafine. Ae ui i lea, o le faia o metformin mo nei faamoemoega e le o taimi uma e aoga: o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o maʻi tuga. O taunuʻuga patino o ia suʻesuʻega e le o iloa. Faʻatasi ma le maʻisuka, o le glucophage e aoga ma masani ona fesoasoani e aveesea le mamafa.

Le tau o glucophage i falemaʻi

I falemaʻi, o le tau o Glucofage 500 mg e tusa ma le 105-127 rubles (30 laulau o loʻo aofia i totonu o le pusa) poʻo 144-186 rubles (60 pusa o loʻo aofia i totonu o le pusa). E mafai ona e faʻatau se vailaau faʻasaina i le fua o le 850 mg mo le tusa ma le 127-187 ru (30 pusa o loʻo aofia i totonu o le pusa) poʻo 190-244 rubles (60 pusa o loʻo aofia i totonu o le pusa). O le tau o le glucophage ma se fuataga o le 1000 mg e tusa ma le 172-205 ru (30 pusa o loʻo aofia i totonu o le pusa) poʻo le 273-340 rubles (60 pusa o loʻo aofia i totonu o le pusa).

Faʻataʻitaʻiga

Glucofage® faʻaititia le hyperglycemia, e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻe o le hypoglycemia.E le pei o le sulfonylurea, e le faʻaosofia ai le inisalini ma e leai

aafiaga o le hypoglycemic i tagata soifua maloloina. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

E le gata i lea, e iai sona aafiaga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai mea o le aofaiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

Ata 3D

Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
metformin hydrochloride500/850/1000 mg
tagata faʻapitoa: povidone - 20/34/40 mg, magnesium stearate - 5 / 8.5 / 10 mg
ata tifaga: otaota o le 500 ma le 850 mg - hypromellose - 4 / 6.8 mg, fua o le 1000 mg - Opadry mama (hypromellose - 90.9%, macrogol 400 - 4.55%, macrogol 800 - 4.55%) - 21 mg

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

500 ma le 850 mg pepa: paʻepaʻe, taamilosaga, biconvex, ufiufi-ata, i le vaega laugatasia - tutusa le paʻepaʻe paʻepaʻe.

1000 mg tablets: paʻepaʻe, oval, biconvex, ufiufi i se ata vali ata, ma se notch i itu uma e lua ma le togitogiga "1000" i le tasi itu, i totonu o se koluse - o se paʻepaʻe papaʻe tutusa.

Faailoga o fualaau faasaina Glucofage ®

ituaiga 2 maʻisuka, aemaise lava i tagata gasegase ma le tele o meaʻai, faatasi ai ma le le atoatoa o le soifua maloloina o meaʻai ma gaioiga faaletino:

- i tagata matutua, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemral or insulin,

- i tamaiti mai le 10 tausaga le matua e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma le inisalini,

puipuiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase ei ai vailaau muamua ma isi tulaga lamatia mo le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2, lea na le mafai ai e le olaga ona suia suiga o olaga i le atoatoa o le puleaina.

Tina ma le lactation

O le maʻisuka lē faʻamalosi i le taimi o le maʻitaga e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le fanau mai o faaletonu ma le tino faaletino. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e taʻu mai ai o le faia o metformin i fafine maʻitaga e le faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o fanau i tamaiti.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foʻi ma le mea e tupu i le maitaga i tua o le aveina o le metformin ma le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faamuta le vailaʻau, ma i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini o togafitiga ua faatonuina. E taua le faatumauina o le kulukose i totonu o le plasma toto i le tulaga e sili ona latalata ile masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu ole fetal.

Metformin e pasi i susu susu. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa ole aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao faagasolo le susu ole pepe e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia ai aʻafiaga i le pepe.

Fegalegaleaiga

Iuline-e aofia ai le leitio: faasaga i le talaaga o le gasegase o le gaioiga o tagata mamaʻi i le maʻisuka, o le faʻataʻitaʻiga X-ray e faʻaaoga ai iodine e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o lactic acidosis. Togafitiga ma le Glucofage ® e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao lei oʻo i le taimi o le suʻega X-ray e faʻaaoga ai iodine-e iai le radiopaque agents ma e le tatau ona toe faʻaauau i totonu o le 48 itula mulimuli ane, pe a faʻapea o le galuega toeititi na aloaia e masani lava i le taimi o le suʻega.

Alu: i le inu malosi o le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atinaʻe o le lactic acidosis e faʻalauteleina, aemaise lava i le tulaga o le le paleni o meaai, mulimuli i meaai maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le le mafaia o le ate. A o ave le fualaau faasaina, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma vailaau oona ei ai le éthanol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Danazole: o le pulega tutusa o le danazol e le fautuaina ina ia aloese ai i le hyperglycemic effect of the latter. Afai e manaʻomia le togafitiga ma le danazol ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o fualaau o le Glucofage ® i lalo o le puleaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Chlorpromazine: pe a ave i inumaga tele (100 mg / aso) faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia le faʻamalolo o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fetuʻunaʻi o togafitiga i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

GKS polokalama faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻaitiitia le kulupu o le kulukose, faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto, o nisi taimi e mafua ai le kososis. I le togafitiga o corticosteroids ma pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le mea mulimuli, o le fesuiaiga o le fualaau oona Glucofage ® e manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Diuretics: o le faʻaaogaina tutusa o togafitiga o le loop loop can lead to the development of lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino. Glucofage ® e le tatau ona faʻamaonia pe afai o le Cl Creatorinine e sili atu ile 60 ml / minute.

Injectable β2-o le faʻataʻitaʻiga: faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaosofia o le β2-aʻoaʻoina. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau o loʻo taʻua i luga, o le tele o le siakiina o le kulukose o le toto atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin e mafai ona fetuunai i le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa.

Vailaau faʻamaʻi pipisi, e ese mai i le inisinia ACE, atonu e faʻaititia ai le kulukose toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage ® faatasi ma sulfonylurea o meaola, insulin, acarbose, salicylates, o le atinaʻe o le hypoglycemia e mafai.

Nifaipine faʻaopoopo le absorption ma Cmax metformin.

Fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) faalilolilo i totonu o le lapisi tupales e tauva ma metformin mo masini feaveai o taavale ma e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o lana Cmax .

Tosiga ma le pulega

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemous o le maʻisuka ituaiga 2. Ole fua amata muamua ole 500 poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga.

O aso uma e 10-15, e fautuaina e fetuunai le fua faatatau e mafua mai i le fuaina o le maualuga o le kulukose i le plasma toto. Faʻaitiitia lemu i le fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga o le dose e 3000 mg / aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

O tagata e maua metformin i doses o le 2000-3000 mg / aso e mafai ona tuʻuina atu i le vailaʻau Glucofage ® 1000 mg. O le maualuga ole fua fautuaina ua 3000 mg / aso, ua vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le ave o se isi sui o le tino: e tatau ona e taofia le toe tago i se isi vailaau ma amata ona ave le fualaau oona Glucofage ® i le fua faatatau o loo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini. Ina ia ausia le lelei o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga. Ole fua masani muamua o le Glucofage ® e 500 poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Monotherapy mo vailaʻau. O le masani masani o le 1000-1700 mg / aso pe a mavae le taimi o taumafataga, vaevaeina i le 2 atumaga.

E fautuaina ina ia faʻaauau pea ona faʻafoe le mafaufau e iloilo ai le manaʻoga mo le faʻaaoga atili o le fualaau faasaina.

Faʻasalaga o Renal. Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻaogaina o le le atoatoa (Cl creatinine 45-59 ml / min) i le leai o ni tulaga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le siako.

Tagata maʻi ma Cl creatinine 45-59 ml / min. Ole fua muamua ole 500 poʻo le 850 mg i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg / aso, e vaevaeina i le 2 atumaga.

E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le galuega o le Renal (i le 3-6 masina).

Afai o Cl creatinine e sili atu i le 45 ml / min, e tatau ona taofi vave le vailaʻau.

Tuai. Ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le galuega, e tatau ona filifilia le fua o le metformin i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega faifaʻatonu (fuafua le faʻatupulaia o le creatinine i le ogaoga a itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

Tamaiti ma talavou

I tamaiti mai le 10 tausaga, Glucofage ® e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le kulimi amata masani e 500 poʻo le 850 mg 1 le taimi i le aso pe a oʻo i le taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fualaau e faʻavae i luga o le faʻamamafa o le kulukose toto. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Glucofage ® e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Faʻatau

Laasaga uma o le gaosiga, e aofia ai le tuʻuina atu o le pulea lelei. Merck Sante SAAS, Farani.

Luga o le upega tafaʻilagi: Centre de Producion Semois, 2, rue du Pressoir Ver, 45400, Semois, Farani.

Pe i le tulaga o le afifiina o le fualaau faasaina LLC Nanolek:

Faʻatūina o le faʻataʻitaʻiga o vailaʻau ma le afifiina (afifiina muamua) Merck Santé SAAS, Farani. Faletusi o le Center Semois, 2 rue du Pressoire Ver, 45400 Semois, Farani.

Maualuga (faʻatauina o tagata) ma le tuʻuina atu o le pulega lelei: Nanolek LLC, Rusia.

612079, itu o Kirov, itu o Orichevsky, lafumanu, taulaga faʻapitoa "NANOLEK"

Laasaga uma o le gaosiga, e aofia ai le tuʻuina atu o le pulea lelei. Merck S.L., Sepania.

Lauga o le upega tafailagi: Polygon Merck, 08100 Mollet Del Valles, Barcelona, ​​Sepania.

Faʻamaumauga resitalaina: Merck Santé SAAS, Farani.

O tagi mai tagata faatau ma faʻamatalaga i mea faʻalavelave e tatau ona lafo atu i le tuatusi o le LLC Merk: 115054, Moscow, ul. Tupe, 35.

Tel.: (495) 937-33-04, (495) 937-33-05.

Soifua maloloina o fualaau faasaina Glucofage ®

500 mg ata e vali ata-ata - 5 tausaga.

500 mg ata e vali ata-ata - 5 tausaga.

mea e ufiufi ai le vevela i se ata vevela e 850 mg - 5 tausaga.

mea e ufiufi ai le vevela i se ata vevela e 850 mg - 5 tausaga.

pusa vela ata 1000 mg - 3 tausaga.

pusa vela ata 1000 mg - 3 tausaga.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Faʻasologa o galu

O le eletise gaosi: metformin hydrochloride, 1 tablet coiled 500 mg o lo oi ai le 500 mg metformin hydrochloride, e tutusa ma le 390 mg metformin, 1 tablet coe 850 mg e aofia ai le 850 mg metformin hydrochloride, e tutusa ma le 662.90 mg metformin, 1 le palapala 1000 mg shell ei ai le 1000 mg o metformin hydrochloride, lea e tutusa ma le 780 mg o le metformin.

Tagata faʻatau: K 30, magnesium stearate, faʻapipiʻi ata mo pusa o le 500 mg, 850 mg o le hypromelilose, faʻapipiʻi ata mo papa o 1000 mg opadra KLIA (hypromellose, macrogol 400, macrogol 8000).

Glucofage lafoaia pepa

Palama vali ata.

Fale faʻapitoa kemisi-kemikolo: 500 mg pepa faʻapipiʻi, 850 mg o lapotopoto faʻataʻavale ma luga o luga o le ata, ata paʻepaʻe paʻepaʻe, pepa e vali ata, 1000 mg pepa faʻatalanoa ma se pa, pepa lanu paʻepaʻe paʻepaʻe , faʻatasi ai ma se notch i itu uma ma se togitogiga o le "1000" i le tasi itu.

Pharmacological group

Ofo o le tino, e ese mai i le inisalini. Biguanides. Code ATX A10V A02.

Gilocophage pharmacology

Metformin o se faʻasolosolo faʻatasi ma se aʻafiaga o le antihyperglycemic. Glucophage, o lana metotia e fai ai le faʻaleleia o le kulūkose, faʻaitiitia le maualuga o kulukose plasma i luga o se manava leʻo ma pe a uma ona 'ai. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai se aafiaga o le hypoglycem i le faiga o lenei faiga.

Metformin galue i ni auala se tolu:

  1. e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le ate ona o le faʻasaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,
  2. faʻaleleia lagona o le insulin i totonu o maso, lea e taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le gaioiga ma le faʻaaogaina o le kulukose,
  3. tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala ile galue i glycogen synthetases. Faateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o loʻo iloa faʻapitoa o le kalama (glucose transporters) (GLUT).

Po o le a lava lona aafiaga i le maualuga o le kulukose o le toto, o le metformin ei ai sona aafiaga lelei i le lipid metabolism. O lenei aafiaga ua faamaonia i vailaau togafitiga i le pulega pulea poo tofotofoga ogaoga i taimi uumi: o le metformin e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

I taimi aʻoga faʻamalositino ma le faʻaaogaina o le metformin, o le mamafa o le tino o le maʻi na tumau pea le tumau poʻo ua faʻaitiitia le faʻaititia.

Suiga. I le maeʻa ai o le metformin, o le taimi e oʻo ai i le maualuga maualuga (Tmax) e tusa ma le 2.5 itula. O le bioavailability o le 500 mg poo le 800 mg papalama e tusa ma le 50-60% i volenitia maloloina. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le vaega e le o aʻafiaina e faʻateleina ile feces ma e oʻo ile 20-30%.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le faʻaaogaina o le metformin e tele ma le atoatoa.

O le pharmacokinetics o le absorption o metformin ua manatu e le o laina. A faʻaaogaina i fua o le metformin, o faʻatonuga o plasma tumau e ausia i totonu o le 24-48 itula ma e itiiti ifo i le 1 μg / ml. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa, o le maualuga o le plasma metformin levels (Cmax) e le sili atu i le 5 μg / ml e oʻo lava i le maualuga o doses.

Faatasi ai ma se taumafataga tutusa, o le faʻaitiitia o le metformin ua faʻaitiitia ma e tau lemu lemu.

A maeʻa ona faʻamaʻiina se vevela o le 850 mg, o le faʻaitiitia o le maualuga o le plasma concentration e 40%, o le faʻaititia o le AUC e 25%, ma o le siʻitia o le 35 minute i le taimi e oʻo atu ai ile maualuga o le plasma concentration sa matauina. O le taua o nei suiga e le o iloa.

Tufatufaina. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e maualalo ifo nai lo le maualuga o le maualuga ile plasma toto, ma e oʻo i le taimi e tasi. O le toto mumu e foliga mai e fai ma sui o le potu lua tufatufa. O le averesi o le tufatufaga (Vd) e mai le 63-276 lita.

Metabolism. Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. E leʻi maua ni tagata gasegase i tagata.

Tofiga. O le lafoaʻiga o le metformin e sili atu i le 400 ml / min. Ua faailoa mai ai e faapea, o le metformin ua faʻateleina i le filtration ma le faʻamautotoga. A maeʻa le puleaina, o le afa o le ola e tusa ma le 6.5 itula. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le pipili e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata creatinine ma, o le mea lea, o le faʻaititia o le afa-ola e faʻalautele, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

Faʻasologa o mea e faʻaaogaina ai falemaʻi

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamanuiaina ma le le lelei o le soifua maloloina o le soifua maloloina ma le faʻamalositino, aemaise lava i tagata mamaʻi e sili atu le mamafa:

  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic poʻo le faʻatasi foi ma le inisalini mo togafitiga o tagata matutua,
  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo ma le inisalini mo le togafitiga o tamaiti mai le 10 tausaga le matua ma talavou.

Le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka i tagata matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa e avea o se fualaau faʻamuamua ma le faʻamalositino o meaʻai.

Faʻasologa o foliga

500 mg, 850 mg ma le 1000 mg ata e vali ai ata

E tasi le api e aofia ai

o le mea galue malosi o le metformin hydrochloride 500 mg, 850 mg poʻo le 1000 mg,

tagata faʻapitoa: povidone, magnesium stearate,

o le tuufaatasiga o le pusa ata e avea o le hydroxypropyl methylcellulose; i totonu o fualaau o le 1000 mg, o le YS-1-7472 (hydroxypropyl methylcellulose, macrogol 400, macrogol 8000).

Glucopifa 500 mg ma le 850 mg: lapotopoto, biconvex papa, lanu paʻepaʻe ata

GlucofageO 1000 mg: oval, biconvex tablets, o loʻo ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, ma se lamatiaga mo le malepe i itu uma e lua ma le faailoga "1000" i le tasi itu o le laulau

Fale faʻamaloilo

A maeʻa ona tuʻuina atu fualaau metformin, o le maualuga maualuga o le plasma concentration (Cmax) e ausia pe a ma le 2.5 itula (Tmax). O le le atoatoa o le bioavailability i tagata soifua maloloina o le 50-60%. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le 20-30% o le metformin e faʻavaveina i le gastrointestinal tract (GIT) e le suia.

Pe a faʻaaoga le metformin i vailaau masani ma auala o le pulega, o le faʻaauau pea o le plasma i totonu o le 24-48 itula ma e masani lava e itiiti ifo i le 1 μg / ml.

Le maualuga o le fusia o le metformin i masini plasma e le lava. Metformin o loʻo tufatufaina i lela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto e maualalo ifo nai lo le plasma ma e oʻo i le taimi e tasi. O le averesi o le tufatufaga (Vd) o le 63-276 lita.

Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. Leai metastin metabolites ua faʻaalia i tagata.

O le lafoaʻiga o le metformin e sili atu nai lo le 400 ml / min, lea e faʻamaonia ai le faʻaumatia o le metformin e faʻaaogaina ai le filtration gloria ma le faʻatautaia. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le tino e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata creatinine, ma o lea, o le faʻaititia o le afa-ola e faʻalautele, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

O le Metformin o se faʻateleina ma se faʻaoga o le antihyperglycemic, lea e faʻaititia ai le maualuga o kulukose plasma ma le postprandial glucose. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia.

Metformin e tolu auala e faʻatino ai:

(1) faʻaititia le gaʻo glucose gaosia e ala i le taofiofi o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,

(2) faʻaleleia le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose lautele i totonu o maso e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini,

(3) faʻatuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻaolaina le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le galue i le glycogen synthase. E faʻaleleia ai foi le mafai gafatia o ituaiga uma o suauu tulu (glucose transporters) (GLUT).

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le aveina o le metformin e le afaina ai le tino poʻo le faʻaitiitia ai foi.

Po o le a lava lona aafiaga i le glycemia, o le metformin ei ai lona aafiaga lelei i le lipid metabolism. I le taimi o togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻaaoga vailaau togafitiga, na maua ai le metformin e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

Tafaoga faʻamalosi

Ava malosi: o le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻaleleia i le ava malosi, e maise lava i le tulaga o le matelaina po o le leai o ni meaʻai ma le toilalo o le ate. I taimi o togafitiga ma Glucofage®, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma fualaau faasaina.

Faʻafesoʻotaʻi vavalalata Iodine:

O le faʻaaogaina o vailaʻau o iodine e aofia ai soʻo se mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa. E mafai ona taʻitaʻia ai le metformin ma faʻapogai ai le siama lactic.

I tagata gasegase i le eGFR> 60 ml / min / 1.73 m2, e tatau ona faamuta le faʻaaogaina o le metformin ao leʻi oʻo i le taimi o le suʻesuʻega e faʻaaoga ai iodine, e le toe amata muamua i le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega, ma e na o le toe iloiloga o le gaioiga, iuga masani, pe a faʻapea o le a le faʻaleagaina mulimuli ane.

I maʻi gasegase o le tino o le malosi o le mamafa (eGFR 45-60 ml / min / 1.73 m2), e tatau ona faamutaina le metformin i le 48 itula ao lei faaaogaina ia iodine-mea e iai le eseesega ma e le toe toe amata muamua atu i le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻe ma faatoa maeʻa Iloiloina o galuega a le tagata matua, lea na faʻaalia ai taunuuga masani ma tuʻuina atu o le a le faʻateteleina mulimuli ane.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

O vailaʻau faʻasaʻi e maua ai le maualuga o le gasegase (glucocorticoids (aʻafiaga faʻapitoa ma faʻalauiloa i le lotoifale) ma le sympotomimetics): o le sili atu ona faia vave o le kulukose toto atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le metformin o le vailaʻau talafeagai e tatau ona fetuutuunai seia oʻo ina faalēaogāina le tua.

O tagatanuu, aemaise lava o mamanu o le poloka, e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le lactic acidosis ona o le aafiaga le lelei o le gaioiga.

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

Pepa vali ata, 500 mg ma le 850 mg:

20 pusa o loʻo tuʻuina i pusa tioata o se ata o le polyvinyl chloride ma le alumini pepa.

3 ato pepa faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina faafomaʻi i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa pepa

Ata vali ata, 1000 mg:

15 laulau o loʻo tuʻuina i pusa tioata o se ata o le polyvinyl chloride ma le alumini pepa.

4 paʻu pepa faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa pepa

Tina ma le lactation

O le maʻisuka lē faʻamalosi i le taimi o le maʻitaga e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le fanau mai o faaletonu ma le tino faaletino. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e taʻu mai ai o le faia o metformin i fafine maʻitaga e le faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o fanau i tamaiti.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foʻi i le tulaga o le maʻitaga ao ave Metformin, e tatau ona faamutaina le vailaʻau, ma e tatau ona faatonuina le togafitiga o le inisalini. E taua le faatumauina o le kulukose i totonu o le plasma toto i le tulaga e sili ona latalata ile masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu ole fetal.

Metformin ua faʻamalosi i susu susu. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa ole aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao faagasolo le lactation e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia

aʻafiaga i se tamaitiiti.

Talosaga faʻaoga

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

Monotherapy ma Glucofage® e le mafua ai le hypoglycemia, o le mea lea, e le afaina ai le gafatia e ave taavale ma masini.

Ae ui i lea, e tatau i tagata maʻi ona lapatai e uiga i le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻaaoga le metformin faʻatasi ma isi vailaʻau oona (vailaʻau sulfonylurea, insulin, repaglinide, ma isi).

Tuua Lau Faamatalaga