E faʻapefea ona maualalo le iloiloga o le cholesterol o tagata gasegase

Olga, tilotilo i luga i aso ananafi. "46 '' tusi e uiga i le cholesterol. Na tuʻuina mai e le Dr. Charalaan le tali.

Aveese tulaga lamatia.

O le suauu gaʻo e lelei pe faʻafefiloi le suauu. Atonu ua e maua le atherosclerosis, ua faʻaitiitia le lumenia o vaa, o le mea lea o le maualuga maualuga ma le mamafa. E fia ou tausaga? O le mamafa o le mamafa o le. Faʻalogo lelei i le hirudotherapy, alu i se feutagaiga ma i latou ma afai e leai se faʻailoga, e lelei tele. O le mea lautele, e tatau ona e alu ese, o le faʻamalamalamaga i le pulupulu o le 100-120 o le a le afaina ai se tasi, afai e te le gaoioi o le a sili atu le leaga mulimuli ane, ou te faitau i lena gaoioiga faʻaletino e faʻaitiitia ai le cholesterol e 30%. E tatau lava ona e matua faʻaeteete pe a e lagona lou tino, amata laʻititi, savali mamao i Nordic mo lenei mea

Nick, e leai se mamafa o le mamafa, maualuga 174, mamafa 67, ua uma ona felafoaʻi, faafefeteina le faai, ou te fai atu i fomai e tilotilo i vaa, fai se tala, latou te le i ai lava i le talaaga o le aai, latou te le mananao e saili se mea, latou te tuuina mai ia te au pills ma na ou talosagaina e fai se ultrasound O le mea lea, e leai se mea e te manaʻo e fai, pe a faʻapea e te manaʻo e faʻafeiloaʻi lau faafitauli, i soʻo se falemaʻi, latou te le manaʻo e taulimaina loʻu faafitauli, pe a ou valaʻau i le falemaʻi ua leaga tele, na latou ave au i le falemai. ma se fatu fatu, ua taʻuina atu ia te oe e taulimaina vaa, O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, 'ou te fai atu' iā te 'outou, e oʻo lava i le ultrasound e tele tagata, e te manaʻo e te alu i au lava tupe.

Olga, o le mea e leaga ai i totonu o matou falemaʻi ua i ai nei uiga. O fomaʻi e le manaʻo e faʻailogaina o latou mafaufau ona o mea e te tiga ai, e sili atu ona faigofie mo i latou le togafitia o le suʻesuʻega ae le o le mafuaʻaga, o le mea lea latou te tuʻuina atu ai fualaau mo le mamafa ma fuainumera, o le mea sili mo i latou o le faʻatumu o pepa ma lipoti e tusa ai ma latou totogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tiga i le sao o le hychochorium, o le oatsol ma le nolpase na faʻatonuina, o le oatsol e mafai ona malamalama i ai, ae o le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina. Ma o fuainumera na faatonuina mo le maualuga o le cholesterol maualuga, ma ua na o le 35 oʻu tausaga, mai le matua o loʻu matua ou te le fia nofo i luga o fuainumera. Ou te manatu e tatau lava ona e alu i auala talafeagai ma au lava tupe

Olga, tusitusi saʻo, o le vaega patino e LE tusia i le veape SEPARATELY.

O le laʻau mumu mumu i foliga o capsules e taʻua o le Ateroklefit ua faʻatau atu i falemaʻi uma.

Olga, saili se fomaʻi lelei. Taumafai e tilotilo i isi falemaʻi. Ae leai, alu i le fomai tipitipi, latou te le fesoasoani, tusi i le Minisita o le Soifua Maloloina. Nai lo le anapogi, sili atu. Ua e maʻi.

Ulusnik., E le fesoasoani. O le paʻu, cholesterol e leʻi faʻaitiitia

Sa i ai sau cardiogram? O le a le mea na faʻaalia? Alu i le ultrasound o vaʻa o vailaʻau faʻataʻavale mo le totogifuapauina. O loʻo i ai foi se ofisa tiketi i luga o le fogafale muamua i le RB-2. Ou te manatu na gasegase laʻu tane. Le faafitauli i le mama, bronchi? O se X-ray o le mama pe a latou faia, o se ultrasound o le vevela o le manava. Pe i ai ni faafitauli?

gasegase ua faʻaleagaina. Cholesterol e mafua mai i le ate, i le tulaga masani o faafitauli uma ma vaʻa e masani lava ona fesootaʻi ma le ate, fatuga ma fatu ai. Meaʻai e tatau ona suia, olaga, inu ava, aʻoaʻoga faaletino. O le mea lautele, o le tele o taumafa cholesterol e maualalo. Ae, o le mea pito sili ona taua, faʻamaonia le ate. Ma i luga o le gallstone ma maa e ono aliali mai. E mafai ona e mauaina tali e uiga i le maualuga o le cholesterol, ma isi. nina555.ru. O le mea e ofo ai, o tagata miti e tele lava i le maualuga o le cholesterol. Atonu e te le 'aina meaʻai?

Ioe, ua faateleina le bilirubin, 28, ae ou te tusia lena mea ona o fualaau faasaina, ao lei faia le fatuga, sa ou i ai i Yafanovskaya ma le oophoritis, o Ceftriaxone na timu ma metrogiliga faalua i le aso, o lenei mea e sili atu mo au, ioe.

Ioe, e mafai ona faʻaitiitia.

faaopoopo i ai le meli, palasi, kaluka, faʻafefiuʻu le suauʻu i falala, ae aua le fagogo. Ua tumu le Initaneti i mea uma. Ou te faia i taimi uma se fua o le kelati, lemoni ma le meli. E tele suʻega mo lenei faʻaogaina i le Initaneti. O aʻu o le mea sili ona faigofie. i le masina, o le cholesterol o le a toe foi i le masani. Suʻe i meaʻai talafeagai, ua tumu i faʻamatalaga. Ioe, i le taimi nei e tusa lava pe totogi i falemaʻi o le uiga o le mea e inosia. Sa ou alu i Diamond, o se ituaiga o mea mataʻu, uiga mataga.

Olga, faitau le tusi "Suesuega Saina"
Colin Campbell. O lenei tusi na toe faafoi mai ai aʻu i se soifua maloloina, tumu, fiafia, ma le malosi, e aunoa ma se totogi ma leai ni fomaʻi. E ui o le tolu tausaga talu ai sa masani ona ou ola e aunoa ma fualaau faasaina, o falemaʻi ma falemaʻi a le malo, suʻega ma fualaau faʻaulu.
Ma o loo i ai se isi tusi matagofie, "Greenery for Life," saunia e Victoria Butenko. O le ae le salamō i ai.
Tusi pe faʻapefea ona aʻafia le soifua maloloina. O nei tusi e le faigata ona maua, ei ai le Ozone ma i le May-shop (faleoloa i luga o le initaneti).
E masani lava ona ou tuuina atu i nei aiga ma au uo le faitau i nei tusi, ma talitonu mai ia te au, e toatele e suia a latou amioga masani ma o ese mai se tulaga o maʻi i se setete o le soifua maloloina.

Faafetai tele loʻu pele mo lau auai, ona o mea e ese ai, o le a faaleagaina ai le tino, ou te mafaufau i ai, ona e ave ai lea i lou olaga atoa

O aʻu o le 38 ma le cholesterol 8. I le taimi lava e tasi, ou te le inu pe ulaula, mamafa 60 ma le maualuga o le 160. O le mea moni, na vave ona ou vavaeeseina meaʻai manu, suamalie, falai, ma siitia mai le taavale i le uila. A maeʻa le masina, ou te tuʻuina atu le toto ma vaʻai. Ou te inuina fua mo le lua aso, o oʻu maso na tiga tele - "Mama Aua le Alalaga." Ou te manatu o loʻo i ai loʻu matua "+" :( Afai e maualuga le tulaga o le cholesterol, ona ou alu lea mo se suʻesuʻega tele. E leai se isi mea e faaopoopo atu.

O loʻu atalii foi ei ai lona faafitauli maualuga i le cholesterol. Fautuaina pe faapefea ona 'ai. Latou te tusia e faalagolago i meaʻai e ala i le 10 pasene, o le a gaosia e le okeni 90 pasene. Fomaʻi pe faapefea ona.

O loʻu atalii foi ei ai lona faafitauli maualuga i le cholesterol. Fautuaina pe faapefea ona 'ai. Latou te tusia e faalagolago i meaʻai e ala i le 10 pasene, o le a gaosia e le okeni 90 pasene. Fomaʻi pe faapefea ona.

Lyusia, o ai e tatau ona ou alu i ai mo se suʻesuʻega tele?

Aveese mea e tao ai ma Ia mautinoa e inu fualaau, o le a latou laveaʻi. O oe lava ua e tofia. E le afaina ou maso, ou te inu mo se taimi umi. E lua i le vaiaso.

Afai e 90 pasene o le tino lava ia na filifilia le cholesterol, e mai le ate, atonu? Po o le faʻamaoni. O le a le mea e fai i lenei mataupu? HARALAAN, fautuaga mai ia oe?

Tina, mai le ate, ioe. I le tausaga na tea nei, na faateleina le cholesterol. Na foliga mai o se maa i le gall. Sa ou le totoina foi laau mo ni nai tausaga. E fesuiaʻi ai e iai foi le maualuga o le cholesterol e maua ai vao

Petrovna, o se tasi e pei o aʻu, o oʻu vae na tiga tele, 2 taimi na amata ai ma ou le toe inu vailaʻau

O togafitiga laser o le a lelei mo oe, tusi i se savali patino, foia faafitauli uma e popole ai oe

E pei ona mafai ona ou manatuaina, o le cholesterol e sili atu nai lo masani. Ae o lenei mea e mafua ona o ia ituaiga meaʻai, lea na saofaga ai le sao i lenei mea. Ae sa fautuaina aʻu e le fomai e tausi aʻu lava ia, aua o le matua o se mea matautia. Na ou faitauina o le suauʻu iʻa e saofagā i lenei mea. Ae talu ai ona e le mafai ona ou gafatia le taumafaina o iʻa taugata i aso uma, sa ou mauaina se tolu tolu omega 3 Evalar. Faatasi ai ma le meaai na faatonuina e le fomai, o le cholesterol na faaitiitia e toetoe lava lua iunite. O le mea ou te matua fiafia lava i ai. O le a faaauau pea ona ou ausia le masani.

Maualalo le cholesterol maualuga e faʻaititia i meaai, e taua tele le ave o omega-3 gaʻo gaʻo, o le pele e fautuaina foi le gasegase. I se ituaiga fusi, o le a vave lava ona toe foi mai le cholesterol i le masani, ae aua lava neʻi faatagaina oe e sili atu i meaʻai.

Maualuga cholesterol ona o le atuatuvale. A o e fefe, e pei o le toto cholesterol e osooso. E ui lava e te le 'aina le gaʻo ma le suamalie, ae o le ae le mafai lava. O le mea lea aua e te popole pe a mafai

O le maualuga o le cholesterol i le tino e faʻatele ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular e le 100%.

E tasi le suʻesuʻega na faʻaalia ai o tagata na ave le 8 kalama o le gaʻo faʻamalosia i aso taitasi mo le masina e tasi, na faʻaitiitia ai lo latou LDL cholesterol i le sili atu ma le 40 pasene, ae o le aofai o le "aoga" cholesterol na siitia i le toeitiiti 10%.

Ma aiseā e faʻaaoga ai ituaiga uma o fuainumera ma o latou aʻafiaga?

O se tasi tagata lauluulu mo le maualuga o le cholesterol na vave ona tuuina mai ia te au le fautuaga: oatmeal, o lona uiga. Fufulu uma le saito atoa ma sasaa vai inu i le po ma uu i totonu o se vevela. Aua le faia se teuteuga. E tusa o le afa afa ipu o le lita i le lita. "Ovesol" e fufulu lelei foi le ate, i le tasi, faamama le toto o gaʻo. Ou te lei taumafaiina lava aʻu, e tatau ona ou faatauina mai ni meaʻai. O lenei ua faʻatau atu i soo se mea, pe o fea o meaʻai o loʻo i ai.

Sa ou maua ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina ma sa mafai ona ou togafitia aʻu e aunoa ma fualaau. [email protected]. poʻo [email protected]

Brilliantirishka, taʻu mai pe faapefea?

Muamua, faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona e 'ai saʻo, ia sili atu lou gauai i fualaau aina ma fualaʻau, ou te fautuaina oe e inu omega 3 ma fatu fatu fatu mai fualaau faasaina. Mo le 2 masina, na toe foʻi laʻu cholesterol i le masani.

O meaʻai, e lelei, e lelei ma i se isi itu lelei, ae afai ua e matua faʻatupulaʻia le cholesterol, e tatau ona e tago i fualaau. O loʻo i ai se vaega o vailaʻau - fuainumera ma le sili atu le taugofie rosuvastatin-sz. E ui i lona tau, ae o mea uma lava, e moni lava, e matua galue lava.

Ou te le iloa, ou te inu i fua (atorvastatin sz), faʻamasinoina e auiliiliga, e leai se aafiaga leaga i le ate.

Atonu o le a faateia oe, ae o le tino e manaʻomia le cholesterol taua, aemaise lava, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻasologa o hormones. Ioe, ou te le finau, o le taumafataga e mafai foi ona taitai atu ai i le faatulagaina o cholesterol, ae i le 50% foi e le fesoasoani, o le mea o le cholesterol ua faia i le tino lava ia. O nei mea uma i fuainumera e na o le pau lava pe a iai ni faailoga o le atherosclerosis, ma o le mea moni o le tulaga o vascular intima, o puipui i ni upu faigofie. O lona uiga, afai e leaga a outou vaʻa, o le a pipii le gaʻo ia i latou, o le a faʻapipiʻi pepa, ma o le a umi le ola o le fatu fatu poʻo le taʻavale. Afai e te maua le laki i vaʻa toto, e tusa lava po o le a le tele o le gaʻo e te faʻaaogaina, e le mafai ona atiaʻe le atherosclerosis, a itiiti ifo ma le 10 o le ai ai lou cholesterol. Faaiuga, faia se ultrasound o vaa ma tausia lelei i latou!

Invinoveritas, ua ou ioe atoatoa ia te oe. E le gata i lea, o le cholesterol e gaosia e le tino lava ia. O le mea lea, o taumafa e mautinoa lava e le mafai ona faaitiitia. O tulafono e tatau ona toe amata muamua, pe a maualuga le maualuga o le cholesterol, ma le lona lua, e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi. Na faʻafeiloaia aʻu e rosuvastatin-sz (o le Fetu i Matu) mai isi o loʻo i ai le tele o aʻafiaga i le itu o le vevela ma le gaioiga, poʻo tau e faʻasaina pe afai e te ave fualaau faasaina.

Inu tea tea mai le Evalar mo le maʻisuka, e maualalo ai le toto o le cholesterol, ma o le mea e sili ona taua, o loʻo i ai se foliga masani ma e le taugata. E tele mea taua e aoga e afaina ai le tino. Ou te fautuaina oe e te taumafai

Lelei lelei Ou te fautuaina e mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma se tapulaa o gaʻo, togafitiga togafitiga, savali, hartikol, 'ai le tele o fuālaʻau fou ma fua.

E saʻo, e faʻalagolago lava i lou olaga ma meaʻai. Ina ia faatumauina se tulaga masani, sa ou inuina se omega 3 cardioactive, ma faatonu i le phytomarket.ru, o loo i ai ni tau talafeagai. Ou te kuka na o se masini fai kuka ma e le 'ai le gaʻo ma falai.

Pau lava le fualaau oona i loʻu manatu o le maualalo o le cholesterol ma le tau e talia iorvastatin-sz.

Ia, e mafai lava ona faʻaitiitia le fualaau oona, pe afai e te iloa mautinoa e masani, ma ua e faʻaaogaina, poʻo se tasi mai au uo. Ae o iinei e tatau foi ona tatou faaeteete, faafuasei o le a maua e se tasi se allergy .. e te le mafaufau. E mafai ona e nofo i ni meaai faʻapitoa, ae i le auala e mafai ai ona e tilotilo i le http://lechiserdce.ru/, ma o mea uma lava. E le tatau ona vave faʻaaoga fualaau ma fualaau e afaina ai le ate.

E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi i soʻo se mataupu. E toetoe lava a tutusa le ma faafitauli ma loʻu tama, latou te manatu o le a latou filifilia statins, ma latou tofia ia te ia se tala. Sa latou popole e uiga i le faapalepale, ae e masani ona faapalepale ma o le ate e puipuia. I le taimi nei o le cholesterol e masani lava, ua matou mulimuli o mea uma o le a mulimuli mai ai se meaʻai.

E matuā faʻaitiitia ai le maualuga o le omega-3 cholesterol ma fualaau faʻasaina ma le chromium. Faʻasologa o iʻa o iʻa GP ma Reglucol mai Santegra. Ua uma ona ou faatonuina i le tele o taimi i le faleoloa o Santegra, i le ala, o se tasi na fautua mai iinei. Sa latou fesoasoani lelei ia te aʻu, ma suʻe muamua aʻo leʻi maeʻa le masina, e oʻo lava i le fomaʻi na tusia se tulaga lelei.
Sa i ai pea se faaitiitiga i le coupon number 2020 i la latou faleoloa.
Ma aua nei galo e uiga i le taumafataga, taumafai e 'ai le gaʻo susu ma sili atu fualaʻau ma fualaau aina!

Talofa, taʻu mai, pe na inuina e se tasi Vtorov Stotin? E faʻapefea ona lelei?

Faʻasolo mai le malala 1 gram i le taeao i luga o se manava gaogao. Faʻaitiitia le Cholesterol Lelei i le Masina

Sa ou faitau i le paranesi ma le ofoofogia. E te togafitia le maʻisuka, faʻamaʻa toto, poo faʻamaʻi viral i se meaai? E masani ona lelei meaai, ae o le puipuiga. E le gata i lea, o se taumafataga e mafai ona fesoasoani pe afai e maualuga lou maualuga o le cholesterol. Afai o faʻamaoniga o suʻega e sili atu i le masani, o lona uiga e manaʻomia le fesoasoani mo le tino, e le gata i foliga o le oatmeal ma le falaoa. Soo se fomaʻi masani i soo se atunuʻu i le lalolagi o le a taʻu atu ia te oe e leai se mea e sili atu nai lo le aveina o fuainumera mo le maualuga o le cholesterol. E oo lava i le sili atu ona taugofie o sui o statins - rosuvastatin-sz o loo faaalia ai taunuuga lelei. Ma o le mea moni o le tusi lesona o loʻo fai mai o le tele o aʻafiaga itu o se faʻamaoniga lea ua lelei le suʻesuʻeina o fualaau faasaina ma pasia se suʻega faʻapitoa, ma e le o se "vaʻaia" matagofie na faʻasalalau i teleketi. E le o se mea moni lava o le ai ai ou aafiaga i itu. O nisi tagata e maua le susu susu, e le o lona uiga o le susu e leaga.

Lisi o fualaau o le cholesterol o aso nei

  1. O a fualaau o le cholesterol?
  2. Faʻaaogaina o statins i lalo ifo o le cholesterol
  3. Fualaau faasaina
  4. Sequestrants of acid acids
  5. Fiti
  6. Fualaau faasaina o isi vaega
  7. Faʻasologa o le Faʻasalaga Faʻasaga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ole maualuga o le cholesterol maualuga e manatu o se vaega e afaina tele ai le soifua maloloina o tagata. O mea faʻaleagaina o lenei tino faʻalaʻau i totonu o le toto e taʻitaʻia ai i le tele o faʻamaʻi, o le mea sili ona taatele o le atherosclerosis.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol toto e maua e ala i le faʻaaogaina o togafitiga o meaʻai, o lona aʻafiaga e faʻamautuina e fualaau faapitoa. Mafaufau po oa fualaau aina mo le cholesterol o loo i luga o maketi faaonaponei ma pe faapefea ona aoga.

O a fualaau o le cholesterol?

O loʻo i ai le tele o vailaau faʻamalosi o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol:

  1. Fiti. O i latou o le kulupu o le lipid-lowering drugs lea e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o nisi vaega o gaʻo gaʻo i totonu o le toto. O fualaau oona e faʻaleleia ai le toto toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le atherosclerosis. E i ai foʻi mea le lelei - o nei vailaau faʻasaina e maualalo ai le cholesterol ei ai aʻafiaga, ma o lo latou aoga e maualalo ifo nai lo fuainumera.
  2. Tulafono E taua foi o fualaau o le lipid-lowering, ae o le masini o le puipuia o meaola gaʻo e faavae i le taofia o le HMG-CoA reductase - o se mea e nafa ma le biosynthesis o le cholesterol i le ate. Le auala e sili ona aoga i mea o iai.
  3. Sequestrants of acid acids. E aʻafia mo le faʻasaina o le faʻaaogaina o le cholesterol i le faʻaogaina o meaʻai. Latou te faʻaitiitia ai foi le digestibility o elemene aoga aoga ma vailaʻau - uʻamea, calcium, antioxidants, ma isi. O aʻafiaga e faʻaalia i foliga o le faʻalavelave o le tino.
  4. Esetemib.O lenei meafaigaluega e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai cholesterol, ae o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai maʻi o le cardiovascular mafua mai i le maualuga o le cholesterol i le toto.

Manatua o fualaau mo le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto o le natura (fatu) e le o iai nei i le maketi.

I se taimi i ni nai tausaga, soʻo se faʻalauiloaina o tupe, ae a mavae sina taimi, o le a vave ona mou ese atu mai le maketi pe a talitonu tagata o le a le mafai e le meafaigaluega fou ona aumaia soʻo se faamanuiaga.

Cholesterol lava ia e le afaina - e aoga i le fausia o puipui cell ma tissues, ma e fesoasoani foi i le fausia o neurotransmitters.

I le faʻaitiitia o le numera o le digestible cholesterol i le toto, e mafai ona e faʻaaogaina vailaau o le vailaʻau, mo se faataitaiga - beta-carotene, vitamini E ma faʻatoʻa faʻamaʻi vitamini.

Faʻaaogaina o statins i lalo ifo o le cholesterol

Aʻo le i iloiloina vailaʻau taʻitasi mo le cholesterol, matou te fautua atu e mafaufau i le vaega o vailaau faʻasolosolo.

O mea nei o vailaau mo togafitiga o loʻo taʻua i totonu o faatonuga mo fualaau o lenei vaega:

  • Faʻaitiitia o le plasma cholesterol ona o le faʻasaina o le reductase ma le taofiofia o le cholesterol synthesis i le ate.
  • I le gasologa o togafitiga, o fualaau e faʻaitiitia ai le maualuga o gaʻo gaʻo i tagata e maua mai i le hypercholesterolemia (o se maʻi tuʻufaʻatasia), o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia i isi vaega o fualaau o le lipid-lowering.
  • I le faagasologa o le talosaga, o le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol e faʻaititia e le 25-45%, aʻafia - e oo atu i le 60%.
  • O le faʻasalalau o le alipoprotenin A faʻapupulaina ona o le faʻasologa o aoga aoga gaʻo.
  • Leai ni aʻafiaga o le tino ma le toto.

E ui lava i le tele o aʻafiaga lelei, e iai le tele o aʻafiaga o le numera, ma o le mea sili ona taatele o le maʻi tigaina, maʻi o meaʻai, mea e faʻaaogaina, faʻamaʻi o le tino, divave, vaipanoa, neuropathy, ma isi faʻafitauli i le tino.

Le faitioina o le faʻaaogaina o fuainumera

Ona o le maualuga o le tau o togafitiga ma le umi umi, o le faitioina o fuainumera ua faʻateleina ona faʻamatalaina o se vaifofo mo le cholesterol.

O lea, o suʻesuʻega ma le vailaʻau fou o le vailaʻau faʻataʻitaʻi na faʻaalia ai o le sili atu ona aoga o fualaau faasaina e tatau ona tele ma sili atu ona faʻaalia soo o aʻafiaga.

E ui lava i lea, o fualaau o fuainumera o loʻo i totonu o faʻataʻitaʻiga tau faʻatau i le lalolagi atoa. I le taimi nei, o le faatauina atu o le atorvastatin ma le simvastatin mo le itiiti ifo ma le 70% o le aofaʻi o le faatauina atu o fualaau o le lipid-lowering drugs.

E mafai ona e faʻaumatia se numera o aʻafiaga o le itu pe a uma ona e ave fuainumera e ala ile suʻeina o le coenzyme Q10. E maua i le 200 mg i le aso, ma e sili atu i le 100 kilokalama le gasegase e tatau ona ave le 300 mg.

Fualaau faasaina

A maeʻa ona toe iloiloina le faʻamatalaga lautele, matou te fautua atu ia e faamasani i fualaau faapitoa o le numin group, ia e mafai ona faʻaaogaina e fai ma vailaau mo le maualuga o le cholesterol:

  • Simvastatin - ua lauiloa foi i lalo o le igoa o fefaatauaiga Arieskor, Simvakol, Simvor, Vasilip, Holvasim, ma isi,
  • Tatalo,
  • Lovastatin - ua lauiloa foi o le filifili poo le cardiostatin,
  • Fluvastatin (Leskol),
  • Atorvastatin (Lipoford, Ator, Atocor, Liptonorm, ma isi),
  • Rosuvastatin (Rosulip, Rosart, Acorta, Tevastor).

E le fautuaina e ave fuainumera pe afai e naʻo le maualuga o le cholesterol, ae leai se atherosclerosis, ma pe afai o le mea e maua i le C-reactive protein i le toto e itiiti ifo i le 1 mg / dl.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i isi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e avea o fualaau e maualalo ai le cholesterol.

Sequestrants of acid acids

O le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua mai i le fusifusia i totonu o le iniseti o meaola o le bale, lea e faʻasalaina mulimuli ane i se auala masani. O fualaau oona e faaosofia ai le faʻasalalau o meaola mai le cholesterol i le ate.

O foliga uma lava: pe a uma ona ulufale mai le fualaau mai le cholesterol o le vaega o le au suesue i le manava, o mea e le mafai ona gaosia mai le "pele" bile acid, e aofia ai le le lava o meaola i le tino o le tagata, ona o le ate o le a amataina ai le sili atu o le tuufaatasiga o meaola mai le cholesterol lea ua i ai nei i le plasma toto.

O le mea lea, o le suiga fesuiaiga o foliga e tupu, lea e manaʻomia ai le vaevaeina o gaʻo gaʻo mo le fausiaina o talo.

O le tele o vailaau cholesterol e maualalo ai fualaau oona e taʻua o cholestipol ma cholestyramine. Ua tuʻuina atu oi latou i foliga o pulu ma laulau, ma ua vaevaeina i aso uma i le 2-4 taimi mo le sili atu le lelei.

O nei vailaʻau e aofia ai le vaega o resins-exchange resins, o lea e naʻo le molino o le toto e gaoioi ai ma e le o aʻafia i le toto.

O lona uiga e leai ni aʻafiaga ogaoga i le ave o fualaau oona, ma o le mea lea, togafitiga o le maualuga o le cholesterol, e tusa ai ma tagata atamamai, e tatau ona amata ia i latou.

O aʻafiaga e faʻatapulaʻaina i na o faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai. E mafai ona aloese mai le faʻaaogaina o vitamini, faʻaaogaina o se aofaiga tele o le vai ma mea taumafa o loʻo i ai fiva faʻalaʻau.

Togafitiga e mafua ai le faaitiitia o le aofaiga o le cholesterol leaga, ae o le fua o le triglyceride e le faaitiitia.

Fitirate o vailaʻau ia e faʻaitiitia ai le toto cholesterol e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le lipoproteins i le ituaiga o tagata gasegase e le mafai ona faʻaaogaina togafitiga ma se meaʻai poʻo isi fualaau e maualalo le lipid.

O vailaau o le vaega e faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga, e taofia ai le lipolysis o le gataifale, faateleina le sogasoga o gaʻo gaʻo mai le ate.

Igoa masani mo fibrate cholesterol o:

  • Gemfibrozil (Gavilon, Dopur, Lopid). E maua i capsules o le 450/650 mg, faʻaoga faalua i le aso mo le tele o masina (o le umi ole togafitiga e faalagolago ile maʻi o le maʻi).
  • Ciprofibrate - o le tutusa o le vailaʻau o loʻo i luga, o loʻo i ai se aafiaga faaumiumi.
  • O le faʻamalosi (Lipantil, Nolipax, Trilipix) o se vailaʻau faʻavaomalo mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto, e galue i luga o le faʻapipiʻi o lipid i le tino.

Fualaau faasaina o isi vaega

Manatua o le lisi o fualaau faasaina mo le cholesterol e mafai ona lapoa tele - e faitau afe igoa tau pisinisi o oloa e talitutusa ma o latou meatotino.

O le mea lea, o le a faaauau pea ona tatou mafaufau i fualaʻau cholesterol lelei e le gata i le igoa, ae faʻapea foʻi ma a latou fale faʻamalositino:

  1. Probucol o se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava lea e tasi. E tusa ma le 9 igoa o oloa gaosi oloa ua lauiloa i le maketi. E fesoasoani le meafaigaluega e faʻaumatia ai le lelei ma le leaga o le cholesterol, aʻo le maualuga o triglycerides pe a fai e tumau pea e le suia. O le umi o togafitiga e mai le 2 masina i le ono masina, atonu o se tuufaatasiga ma isi fualaau e tuuitiitia ai le LDL. E le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaau i taimi o maitaga ma mo faʻamaʻi o le fatu o le fatu (ischemia, arrhythmia), e leai se isi faʻasolega. O le vailaau faʻasaina e lelei ona faʻafefe, ae e tele gasegase vailaʻau e mafai. O nei fualaau lelei, taugofie mo cholesterol, o le tau e le sili atu i le 300 rubles.
  2. O le Nicotinic acid ma sauniuniga e faavae i luga. Faʻaititia le faʻamaʻi o le LDL i le toto, e nafa ma le faʻavaveina o fibrinolysis. O se tasi o auala sili ona aoga e faʻaititia ai le tele o le cholesterol lelei. O togafitiga e tatau ona faʻatinoina ma le faʻagasolo malie le fua o le vailaʻau. I le maʻi pipisi, ole a le faʻaaogaina le suka o le nicotinic, talu ai e mafai ona faʻafefe ai le mucosa gastric. O le pito maualalo o aʻafiaga o le Enduracin - o se vailaʻau lea o le eletise nicotinic o le elemene autu autu. O lona aoga e matua maualuga lava, ma e seasea lava aʻafiaga itu.
  3. Phytoesterols. Ina ia faʻaitiitia le LDL i le toto, e le talafeagai le faʻaaogaina o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol - e mafai ona e faʻaaogaina oloa e maua ai le maualuga o meaʻai ma vaʻaia (e pei o se tulafono, o ni meaʻai faʻalaʻau). E ui i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalosi e faʻaaogaina ai fuainumera poʻo vailaʻau faʻamalosi e maua ai le sili atu le lelei, o se taunuuga o le 150 suʻesuʻega faʻapitoa, na faʻamaonia ai o le tino e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol lamatia i le tino e le 6-15%.

Manatua o se togafitiga faapena e faʻaaogaina i atunuu i Sisifo - e mafai ona e suesue i fualaau oona e maualalo ai le cholesterol toto i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Mayo Clinic network of clinics e iloa i Amerika.

Faʻasologa o le Faʻasalaga Faʻasaga

O maʻi e le o fesoasoani i meaʻai, ma fualaau mo le maualuga o le cholesterol e le maua ai ni faʻauʻuga, o loʻo faʻamatalaina le faʻamamaina o le plasma filtration. O se faʻaoga faʻapitoa o le faʻamamaina toto lea na faʻaaogaina i atunuu i Sisifo mo le sili atu ma le 30 tausaga.

O le taualumaga e tumau mo le lua itula ma maua mai e pei ona taua i lalo: o le toto o le tagata maʻi e ui atu i se tagata vaʻaia faapitoa, lea e vaevaeina ai i le plasma ma vaega ninii, o le mea mulimuli e ulufale atu i le tino o le tagata, ma faʻamamaina le plasma e faʻaaoga ai masini faʻapitoa.

O lenei metotia e mafai ai ona e faʻaumatia ia cholesterol e oʻo lava aʻo le i faia ni pusa cholesterol - e mafai ai ona faʻamamaina uma toto ma masini.

Maualuga taumafa o le cholesterol

Muamua, e fautuaina e le fomaʻi le musu e 'ai meaʻai gaʻo. Nai lo o meaola a manu, pata, sisi, e tatau ona e aofia ai iʻa, meaola moa, meaʻai susu i totonu o le lisi.

O le suauu suauu ua suia i se olive sili atu ona aoga, o le a fesoasoani i le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga. E taua foi le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o fuamoa, e le sili atu ma le tolu vaega e mafai ona 'aina i le vaiaso.

Talu ai o le tele o cholesterol e maua i le fuamoa moa, e mafai ona faʻaumatia atoa. I se isi itu, o ituaiga o fuamoa e maua ai le cholesterol maualalo, o loʻo faʻatau atu i ni faleoloa.

Legumes e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o lipids leaga i totonu o toto toto. O lenei mea taumafa e lelei, o le mea lea, o le a faʻafefeteina ai le tino ma mea e tatau ai ae le o meaʻai gaʻo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Fualaau aina e tatau ona aofia i le lisi, aua e mafai ona vave faʻaitiitia le cholesterol. O le mea pito sili ona aoga o le fualaau aina e maualalo i le 7 pasene, e mafai ona faʻaopoopoina i apu ma faʻi.

Legumes e sili ona suia le palala oat, lea e maualalo ai le cholesterol toto. O fomaʻi e fautuaina le 'ai o le falala po o le tila bran i aso uma, o le a faʻaitiitia ai le lipid concentration e 5 pasene i le masina.

O le faʻaaogaina o le sana i le aso i le aofaʻi o le tasi sipuni tele e mafai ona faʻaitiitia ai mea leaga i totonu o le tolu masina i le 20 pasene.

E mafai foʻi ona maua se aʻafiaga tutusa i kāloti, aniani, broccoli.

E le talafeagai le vavaeeseina atoa o pusi mai le taumafataga, aua o loʻo i ai le fiva taua. O le mea autu o le aveeseina o gaʻo vaaia i taimi o kuka. O lea ituaiga ipu e le maualalo ai le cholesterol, ae le faʻaleleia, ao tuʻuina atu le tino i palatini. E le mafai ona 'ai se aso e sili atu nai lo le 200 g o lenei mea gaʻo.

O le susu susu e mauʻoa i meaʻai eseese, o lea e le mafai ai e le cholesterol ona faaputuputu i totonu o le toto. Teu ua sili ona suia i le lauti; o lenei vai inu e fesoasoani i le siitia o le cholesterol lelei. Nai lo le suka, e fautuaina e faaopoopo le meli masani i lauti.

O le faʻamamaina lelei o le tino e fesoasoani i le kalaka. O lenei laau e faʻaaogaina fou, ma e faʻaaoga foi e fai ai ni faʻamalo ma le faʻaaogaina o togalaau. O le soya o se sui lelei mo ipu o manufasi, aua e mauʻoa i le palatini.

Talu ai o le manganese e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻaaogaina o gaʻo susu i totonu o le ate, e tatau ona e faalagolago i meaʻai e mauoa i nei minerale. O lona uiga, e tatau ona e 'ai aniani, pi, pi, beets, kāloti, seleni, salati lanu meamata, faʻi, cloves, faʻaoʻo. Ina ia puipuia a latou meatotino aoga, o fualaau faisua malogo e le pala, ua kuka faatasi ma le peele poʻo le vaʻa.

E fetaui lelei le feagai ma pectin cholesterol maualuga, o lenei mea e maua i apu ma moa.

Pectin e mafai foi ona faʻatau i le faleoloa i le asō i foliga o se paʻu, e fesoasoani i le aveesea o faʻasalalaʻau ma masima o mamafa mamafa mai le tino.

Faʻaaofiofia se olaga ola maloloina

Ina ia vave aveeseina le tino o aʻafiaga le lelei o lipids, e taua le usitai i se olaga ola maloloina.

E sili pe afai o le maʻisuka na te lafoina uma le ulaula tapaa, ona o lenei amio leaga e le gata ina faateleina ai le cholesterol leaga, ae faaitiitia ai foi le cholesterol lelei. E aofia ai le ava malosi e tatau ona vavae ese mai meaʻai.

E manaʻomia lou mataʻituina o lou mamafa, aua o le faailoga autu lenei o le lipid metabolism disorders.

O le sili atu o le mamafa o le tino, o le maualuga atu lea o le aʻafiaga o le faʻaputuina o le cholesterol i le toto.

O se meaai faapitoa ma le gaioiga faaletino o le a fesoasoani i le pulea o le mamafa. O le faia o lau taaloga e sili ona e fiafia i ai o le a fesoasoani e aveesea le gaʻo o le tino.

Sa faʻamaonia e saienitisi e lelei tele i le faʻamautuina o le tuufaatasiga o le toto, o le mafai ona faʻalagolago i le mafaufau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻalogo i lau musika e fiafia i ai, fai yoga ma faʻaaoga faʻalauiloa masani mo le malolo.

Ina ia soifua maloloina, e fautuaina ia e faʻaitiitia le popole pe a mafai ma mataʻituina ou lagona.

Faaaoga metotia a tagata

O auala lelei e aveese ai le cholesterol e sili ona lelei. O le faateleina o le maualuga o le lipids leaga e mafai ona feteenai ma fugalaau, sami buckthorn, chamomile, coltsfoot. O se sipuni sipuni o laau taʻitasi e tosoina i le ituaiga o lauti ma 'ai i aso taʻitasi i le afa tioata. Ae ao le i togafitiga, e tatau ona e mautinoa e leai se tali atu i meaʻai.

Walnuts faʻagesegese le faʻagasolo o le faʻaaogaina o le cholesterol, e fautuaina e ai i aso uma. O vao e pei o ginseng, lingonberries ma plantain e puipuia ai le gaosia o elemene leaga. O ia laau totō e gaosia ma inu nai lo le lauti masani. Leai se togafitiga ole togafitiga o le fennel ma le dill.

O se mea aoga aoga o le lauti mai le sipuni o le rosa. E aofia ai mai nei vine, e mafai ona e saunia se faʻasologa faʻamalolo. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga lenei fua - o fua o loʻo sasaa atu i vodka i le fua faatatau o le 1 i le 1 ma faʻaogaina mo le lua vaiaso. Taʻitaʻi i aso taʻitasi i tolu mataʻu. E aoga foi:

  1. Propolis alcohol tincture e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga. O vailaʻau i le aofaiga o le sipuni se lua e faʻafefiloi ma se sipuni sipuni o le vai ma ave 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le umi o togafitiga e fa masina.
  2. O pini ma pi i se aofaiga o le 100 g ua sasaa i le vai i le po ma ua tauanau seia oo i le taeao. A uma ona kuka le oloa seia uma ona kuka ma 'ai i ni atopa se lua. O le faagasologa o togafitiga e 21 aso.
  3. O le vaomatua o le vaomatua o le alfalfa o loʻo faʻaleleia lelei i le ituaiga o tupu muamua e fafagaina ma faʻatau faatolu i le aso ma meaʻai. Togafitiga e faia mo le itiiti ifo i le masina. O se fofo faapena o tagata e aoga foi i le gasegase, osteoporosis, lauulu lauulu ma fao.
  4. O aʻa o le taulaʻau ua mamago, eleele i totonu o se mea e fai ai le kofe ma ave i le paʻu pepa, tasi le sipuni i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Taulimaina i lenei auala mo le itiiti ifo ma le ono masina.
  5. E taua tele le 'ai o salakeke eggplant salala. Ina ia aveesea le oona, o fualaau faisua fou ua matutua i le vai faamalu mo ni nai minute.
  6. Afai e te 'ai vine fou i se aofaiga o ono fasi pepa ao le i ai taumafataga, e mafai ona e vave aveese le cholesterol mai le tino. O le umi o togafitiga e fa aso, a maeʻa ai le 10 aso. Ole togafitiga faʻapitoa e fautuaina i aso muamua o le taumalulu e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

O le faʻamamaina o aʻafiaga o loʻo i ai se vai inu mai le keloni ma le lemoni. Mo lana tapenapenaga, e 1 le kilokalama o fualaau aina ua faʻaaogaina, o le mea lea e faʻapipiʻi ai le sua. 200 g o kelelele e nutimomoia seia oʻo i le fagu, fefiloi ma le sua o le tipolo ma tumau pea i se nofoaga manaia mo aso e tolu. O se sipuni sipuni o le faʻafefiloi e faʻafefeteina i se ipu vai inu ma inu.

O le mafanafana ma le faʻaitiitia o mea o loʻo i ai i le toto e maua ai le teuteuga o le cyanosis blue. O aʻa nutimomoia i se aofaiga o le 20 g ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu ma faapipii mo le afa itula. I le isi, o le meafaigaluega na faʻamamaina, faʻavasegaina.

Ave le vailaau mo aso e 21, lua itula pe a uma ona 'ai, tasi le sipuni.

Faʻatau togafitiga

O vailaau faʻaonapo nei e ofoina atu ai le tele o fualaau oona lea e fesoasoani e faʻaumatia ai le maualuga o le cholesterol maualuga.

O nisi oi latou o fibrates, statins, o le siakiina o aseta.

E tatau ona e malamalama, e ui lava i le i ai o le tele o faʻasalalauga i luga o le Initaneti, i le taimi nei e leai ni tapenaga masani o togavao.

Fibrates o loʻo faʻaitiitia ai fualaau oona e faʻaitiitia ai le tele o mea leaga i totonu o le toto, puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis ma, o le iʻuga, o le infarction myocardial or stroke. Ae o fualaau oona ei ai le numera tele o aafiaga i itu.

O togafitiga e sili atu ona lelei e aofia ai fuainumera, lea e manatu foi o le lipid-lowering, ae i ai se isi faiga o le puipuia o gaʻo gaʻo. O ia fualaau e mafai ona maualalo ai le cholesterol e 25-45 pasene.

O le au suʻesuʻe o meaola eleʻele e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le lipid absorption in system digestive. Ae o nei vailaau e le faatagaina ai le iron, calcium, antioxidants ma isi mea aoga. E le gata i lea, o fualaau oona e iai aʻafiaga i le tulaga o le le lelei o le tino.

E le gata i lea, ua faatonuina e le fomaʻi le beta-carotene, vitamini E ma vaega o vitamini atoa.

E ui lava i le aoga, e eseese iloiloga o fuainumera mo le maualuga o le cholesterol. Aemaise lava, o nei fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le tele o taunuuga le lelei i foliga o se maʻi tigaina, faaletonu o fualaau oona, mea e maua ai le maʻamaʻi, leʻivalea, neuropathy, faʻaleagaga o maʻi, ma le faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, i le taimi nei, o taʻavale o loʻo taʻitaʻia i le faʻatau.

O fualaau sili ona lauiloa ma taʻutaʻua o vailaʻau e aofia ai:

  • Simvastatin, lea e taua foi o Ariescor, Simvakol, Simvor, Vasilip, Holvasim,
  • Tatalo,
  • Lovastatin, e taʻua foi o Cholethar poʻo Cardiostatin,
  • Fluvastatin poʻo Leskol,
  • Atorvastatin poo Liptonorm, Ator, Lipoford, Atokor,
  • Rosuvastatin poo Rosart, Tevastor, Rosulip, Acorta.

E le faatagaina le togafitiga i le leai o le atherosclerosis, e tusa lava pe maualuga le cholesterol. E le fautuaina foi e ave nei vailaʻau pe afai o le maualuga o le C-reactive protein i le toto e lalo ifo i le 1 mg / dl.

Ina ia pulea le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino, e tatau ona e faia e le aunoa se suʻega toto. Ina ia faia lenei mea, i le fale, e mafai ona e faʻaaoga se auiliiliga faapitoa, lea e mafai foi ona fuaina le suka o le toto. O le lipid masani masani o se faailoga o le 5.2 mmol / L.

Afai o muamua faailoga o le gasegase lipid metabolism, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona taofi le togafitiga i le taimi ma faʻaumatia vave le maualuga o le cholesterol.

O le a le cholesterol, o le a le mea e afaina ma pe o le a le vaega o le cholesterol, o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Matou te taliina le fesili pe faʻafefea ma pe faapefea ona faʻaitiitia le bilirubin i le toto

O le gaioioiga a le bilirubin i le tino o le tagata e tele lava, o lenei mea ua molimauina e le tele o suʻesuʻega faasaienisi e faʻaalia ai e manaʻomia le bilirubin mo le tino e faʻaaoga ai le hemoglobin. O lenei pigmenti na mafua ona o le malepelepe o le hemoglobin. O ona foliga o loʻo i totonu o le toto ma le talo.

O le faʻaaogaina o le vailaau mai le masani e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga - o le anemia hemooli, cancer, hepatitis ma isi.

Ituaiga o Bilirubin

Aofaʻi o le bilirubin o le toto i totonu o tagata matutua o loʻo i ai vaega nei:

E faʻalagolago lava i taunuuga o le suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma se faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le vaega tuusaʻo o se vailaʻau e faʻamaʻoʻeseina e le ate. O le mea lona lua o se mea maualuga o le bilirubin, o le taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai i le ate.

Faigofie ma manino e uiga i bilirubin

Lagona le saoloto e fai au fesili i se tagata suʻesuʻe tumau i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻamatalaga. O le a mautinoa lava le tali. Fesili atu >>

Ina ia iloa po o le a le maualuga o le bilirubin, e manaʻomia se suʻesuʻega o meaola. Mo suʻesuʻega, e manaʻomia le toto vevela. O le filifilia o mea mo suʻesuʻega e tatau ona faia i luga o se manava gaogao. O le taumafataga mulimuli ao lei asiasi atu i le fale suesue e le tatau ona sili atu nai lo le 8 itula.

E masani ona taliaina e faapea o le masani masani o lenei vaega toto mo se tagata ei lalo o le 60 tausaga o le ai ai ni faailoilo:

  • mo le tele o pigmenti - 5.1-17 mmol / l,
  • mo le tuusao - 3.4-12 mmol / l,
  • mo saʻo - 1.7-5.1 mmol / l.

Mafuaʻaga autū

O tuʻutuʻuga nei e mafai ona faʻaosoosoina ai se tulaga e faʻalauteleina ai le fua o le aofaʻi o le bilirubin:

  • faatelevave faʻaumatiaga poʻo le faateleina o le i ai o lela mumu toto,
  • solia o le galuega o le tafe o talo,
  • malfunctions i le ate.

E le gata i lea, o le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina, e pei o le:

O se faʻafitauli talitutusa atonu e taoto i le gafa o le ate o le enzyme o le ate lea e aafia ai le liua o le aofaiga o le bilirubin.

Matou te fautuaina e matamata i mea manaia e uiga i le bilirubin

Gilbert's syndrome e mafai foi ona taitai atu i se faateleina.

O faʻamaoniga autu pe a maualuga le maualuga o le pigmenti:

  • faaitiitia le fiaai
  • e le ogatasi le tiga i le saʻo saʻo,
  • fufulu
  • vevela le paʻu ona o le afaina o aʻa namu ma le bilirubin,
  • se paolo pogisa o le urine,
  • hepatic colic
  • vaivai
  • migraine
  • fatu palpitations.

Afai e masani ona iloa e se tagata ni mea e le o ni uiga o lona tino, e faanatinati le feutagai ma se fomai faapitoa o le a filifili pe faapefea ona tuu i lalo le bilirubin i le toto o se tagata maʻi faapitoa. Ina ia vave tali atu i le faafitauli, e te manaʻomia se auala faʻapitoa. I le taimi o togafitiga, e manaʻomia e le tagata maʻi:

  • vailaʻau
  • meaai
  • teuteuga o laau toto.

Afai o mafuaʻaga o le faʻateleina o le taua o le solia o le sau o le talo, i lenei tulaga, o fualaau faasaina ua faatonuina i le tagata maʻi. Afai o le mafuaʻaga o loʻo i ai i se faʻasologa o togafitiga, o le a ia faia ni togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faia o sorbents, choleretic drugs, vitamins, ma vailaʻau e faʻaititia ai le bilirubin i le toto.

Faatasi ai ma le natura le lelei o le gaioiga o le ate, o le pipisi o le tino po o le faaletonu o le tino, o nei fualaau faasaina e mafai ona faatonuina:

  • antibacterial
  • antiviral
  • immunomodulatory
  • enzymone
  • hepatoprotectors.

O nei mea e mafua ona o latou fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le ate ma faʻasalalau lana gaioiga. Ina ia faʻaitiitia le bilirubin, pe a mafua ona mafua mai Gilbert's syndrome, e talafeagai ona ave Phenobarbital ma Zixorin i le 0.05-0.2 g i le aso. Ua fuafuaina le vasega mo se vaitaimi e 14 aso i le masina. E fautuaina foi tagata maʻi i sauniuniga o le enzyme e faʻaitiitia ai le tulaga lautele.

E aofia ai:

Ave nei tupe 1-2 pepa faʻamaʻi faatolu i le aso 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. Ina ia tausia lautele le ate, o vailaʻau e faʻatatau i mea masani e aofia ai:

  • susu suamalie kopi
  • Essentiale Forte,
  • Carsil
  • LIV52.

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le withdrawal o le bilirubin, e tatau ona faʻaaogaina faʻapitoa tapenapenaga, lea e iloga i se gafatia lelei i le bilirubin ma le sogasoga mai le tino. E aofia ai:

  • Enterosgel
  • Faʻatoʻa
  • gaioio gaoioi ma isi.

Le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i bilirubin, o se suʻega mo lea mea

Iloiloina o le fesili pe faʻapefea ona faʻaitiitia le bilirubin i le toto, e tatau ona malamalama o vailaʻau e ave i le fale e le lava. E le gata i lea, e te manaʻomia se meaai faapitoa.

O meaai maloloina e maua ai se aoga aoga ile galuega ole ate. E mafai ai e oe ona aveese le avega mamafa mai ia mea ma i le taimi lava lea e tasi ma togafitiga fualaau faasaina, e iai sona aafiaga lelei i mafuaʻaga o le le mafaia o le ate.

Mea taumafa i le taimi o togafitiga e faia i le fale e faʻamoemoe e faʻagata pe faʻamalo nisi o meaai mai meaai a le tagata maʻi e ono mafua ai le le lelei o le tino. O nei:

  • kofe ma masima
  • fualaau suamalie
  • taumafa mamafa, falai, mea vevela, suamalie ma ulaula,
  • ava malosi
  • musika
  • radis.

E tatau ona lafoaia uma oloa, lea e aofia ai le faʻamaʻiina o mea, meaola, faʻasao.

E aoga mo maʻi e 'ai:

  • fuamoa paʻepaʻe
  • oloa susu
  • fualaau aina (naʻo le suamalie)
  • totoʻa manu
  • fualaau faisua ma susu susu,
  • araisa, oatmeal, faapea foi ma le keke,
  • fualaau suamalie
  • vai
  • laʻau teas.

O le fofo mulimuli e taua tele aua e vave ona aveesea le sili atu o le bilirubin mai le toto o se pepe fou.

Isi togafitiga

Togafitiga e faia i le fale faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, pe a iai se faafitauli faapena, e fautuaina e faatino e faaaoga ai le tincture o lau birch. Mo le fua e te manaʻomia 1 tbsp. l mea gaʻo mago ma se ipu vai inu. Faʻaosooso le gauga mo le afa itula ma ave aʻo leʻi moe. O lenei vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni mea totino ma e fesoasoani e vave aveese faʻamaʻi mai le ate, e aofia ai le indirect bilirubin.

O se teuteuga e faavae mai i le St. John's wort, chamomile ma motherwort o se tasi lea o fualaau sili ona aoga i le togafitia o togafitiga faa-tagata. O le taunuuga o lea lauti e mafai ona vaaia i le 10 aso talu ona maeʻa le pulega. Ina ia saunia se vai faamalolo, e te manaʻomia le vao mamago o laau o loʻo i luga i le 1 tbsp. l i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona tuʻuina le fulufulu mo le 30 minute, ina ia maua ai le malosi, mulimuli ane e tatau ona faʻaalu faalua i le aso 20 minute aʻo leʻi 'ai.

Ole faʻaitiitia o le maualuga o le bilirubin ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le a fesoasoani i le faʻamaina o le sua o le pusi. O lenei vaiinu ei ai lona faʻaaloalo. E fautuaina le faʻaaogaina o le sua o le pusi i le 1/3 ipu ao leʻi faia se taumafataga.

O mea lelei lelei, e aofia ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e iai faʻasalaga o le sana. Mo le fua, e te manaʻomia 2 d. L. mea 'aiʻese ma se ipu vai inu. E manaʻomia le faʻafefeteina mo le 30 minute, ona faʻailo lea ma faalua i le tioata mo faalua i le aso.

O taunuuga lelei o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o le tina i le togafitiga o togafitiga faʻatoʻa. I luga o se ipu malamalama vai e manaʻomia ona e 'ai le 1 tbsp. l vao mamago. Tuʻu le paluga mo le afa itula e faʻasolo ai. Inu inu lelei oe manaʻomia se manava gaogao o le 60 ml.

O taunuuga

Pe a maʻi le tagata maʻi i togafitiga poʻo le matua le amanaiaina o ia, o le a feagai o ia ma faafitauli ogaoga.

O le toto e maualuga i luga o le bilirubin o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le faiai, talu ai o osofaʻi mai mea tau gasegase oona. E le gata i lea, o loʻo maua ai potu o le ate, ma mafua ai se faʻalavelave sili atu i le gaioiga o le okeni. O le mamafa atoa i lenei vaitau e faʻatasi ma fatugaʻo, lea ua le mafai ona toe gafatia atoatoa le galuega. O se taunuuga, latou te avea ma faʻafitauli, e le manaʻomia ni faʻafitauli e amata ona tutupu i totonu ia i latou.

Vaega o togafitiga o tamaiti ma fafine maʻitaga

O le pepe faatoa fanau mai e maualuga le bilirubin. O lenei mea e tupu ona o le faʻaumatia o le hemoglobin fetal. I se pepe faatoa fanau mai, e ese lava le eseesega i le fausaga mai le mea na faia aʻo le i fananau mai. Talu ai o le hemoglobin i le fetus ua matua faʻaleagaina, o le maualuga o le bilirubin e faʻatupulaia e tusa ai ma le pepe fou.

I fafine maʻitaga, o le bilirubin e tulaʻi ona o le tuputupu ae o le fetus ma lona tulaga. Talu ai ona o le tamaititi oomi i luga o le ate, o le tafe mai o le talo mai le faigata, o le mea lea, ua tupu ai lona faaputuputu.

Taua: I le taimi o le maʻitaga, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le bilirubin e tatau ona lafoaʻi, ma e tatau ona faia le togafitiga i laau e le afaina ai le tamaititi, ma le mulimuli i se meaʻai.

E tatau ona ou ave fualaau mo le cholesterol - afaina pe aoga mai le ave o fuainumera?

Faʻafou: Novema 2018

A maeʻa le suʻega o le toto mo le cholesterol, e faatonuina e le fomaʻi fualaʻau o le cholesterol taugata i le tagata maʻi e puipuia ai faʻamaʻi o le cardiovascular system - statins.

I le taimi lava e tasi, e tatau foi i le fomaʻi ona faʻamatala atu i le tagata gasegase e tatau nei ona ia faʻaaogaina nei vailaau i taimi uma. Soʻo se pili - ia maualalo le cholesterol poʻo isi faʻamaʻi - o mea uma, e aunoa ma se faʻasesega, ei ai a latou lava aʻafiaga o aʻafiaga.

Ma e tatau i le fomaʻi ona lapatai lona tagata maʻi e uiga i itu uma e mafai ona tutupu i luga o le fuainumera.

E faʻapefea ona ou faʻaitiitia le cholesterol ma fualaau aina ma tatau ona ou faia lenei mea? O le mea moni, o tagata uma o loʻo i ai le toto maualuga o le cholesterol maualuga latou te ofo pe a tatau ona latou inuina vailaʻau.

Mai le cholesterol, e lua vaega autu o fualaau faasaina - fuainumera ma fibrates, ua fautuaina foi e faaaoga le Omega 3 ma le lipoic acid. I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina atili auiliiliga o fualaau oona mo le cholesterol, o latou leaga ma faamanuiaga.

O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o lenei tusiga e le o manaʻomia mo le pulea e le tagata lava ia o fualaau faʻasaina poʻo le soloia o fuainumera ua faʻamatalaina e se fomaʻi.

Afai ei ai masalosaloga e uiga i le faufautua o le aveina oi latou, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi nisi tagata tomai faapitoa ma faia se suʻega auiliili.

Ole aʻafiaga ma le lelei o vailaʻau e tatau ona iloiloina e le fomaʻi i mataupu faapitoa ole falemaʻi, ma ia mafaufau i le iai o faʻamaʻi masani o le maʻi ma le setete o le cardiovascular system.

Tulafono - Fomaʻi i Lower Cholesterol

O tulafono o vailaʻau ia e faʻaitiitia ai le gaosiga o enzymes i le tino lea e talafeagai mo le faʻasologa o le cholesterol i le tino. O faatonuga mo nei fualaau faasaina, fualaau e maualalo ai le cholesterol toto, faailoa mai mea nei:

  • O tulafono e maualalo ai le plasma cholesterol ona o le le faʻasaina o le HMG-CoA reductase, faʻaitiitia ai le ate o le cholesterol synthesis.
  • Faʻaitiitia le faʻatupulaia o le cholesterol i tagata taʻitoʻatasi ma le homochosous familial hypercholestérolemia, lea e le mafai ona gafatia i togafitiga ma fualaau o le lipid-lowering.
  • Faʻaititia le cholesterol atoa e 30-45%, "leaga" cholesterol - ile 40-60%.
  • Faʻateleina le maualuga o le HDL cholesterol (cholesterol aoga) ma apolipoprotein A.
  • Faʻaititia le lamatiaga o faʻafitauli o mea faʻapitoa i le 15%, e aofia ai le faʻaleagaina o le myocardial ma le aʻafiaga o le atinaʻeina o le angina ma faailoga o le myocardial ischemia - e 25%.
  • E leai se aʻafiaga o le tino ma le tino.

Faʻafitauli o fuainumera

O le faʻaaogaina o fuainumera i lalo ifo o le cholesterol e oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga i itu:

  • E tele lava taimi: le mautonu, maʻi o le asthenic, maʻi tigaina, leisa, malosi, manava, tiga o le manava, afaina, telefoni.
  • Nervous system: amnesia, malaise, dizziness, hypesthesia, paresthesia, neuropathy lautele.
  • Faiga faʻaogaina: vomiting, manava manava, hepatitis, anorexia, jalestice cholestatic, pancreatitis.
  • Fomaʻi gasegase: myositis, toe foʻi tiga, musele maso, myopathy, afu o sooga.
  • Tali a le Allergic: o le paʻu o le paʻu, urticaria, pruritus, anaphylaxis, syndrome Lyell, erythema tele.
  • Hepatopoietic organs: thrombocytopenia.
  • Metabolism: maʻi o le maʻisuka poʻo le hypoglycemia - o se faʻaitiitia o le suka o le toto.
  • Le atoatoa, maua o le mamafa, oona, o le edema lautele.

O mataupu faavae o meaʻai lelei

O le taumafataga o se laasaga taua i le togafitia o le maualuga o le cholesterol i le fale. Meaʻai maloloina e faʻaalia ai se lisi paleni, tuʻuina atu i le tino le vitamini tatau, minerale, tausia o paleni o protein, gaʻo, gaʻo.

O mataupu faavae o se taumafataga tatau:

  • Faʻasologa o mea taumafa 5-6 taimi / aso i ni vaega laiti (100-200 g). E fautuaina le tusiina o se pulega e leai se sili atu i le 4 itula e alu i le va o taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le malosi o le eletise o ipu e tatau ona tumau i le tulaga o manaoga masani o le tino.
  • I le taimi o le lua o le taeao, 'ai i le aoauli, e fautuaina e' ai fua, fuālaʻau fou. Aʻo leʻio alu i le moega, fua o susu susu.
  • O oloa e kuka, fuʻu, tao e aunoa ma le fausiaina o se uila, uʻu.
  • Laʻau-fried, loloto-fried, ulaula oloa e le aofia ai. E le oi ai ni vitamini, minerale, ae o loʻo i ai tino oona, gaʻo, faʻavaivaia o faʻafitauli faʻaleagaina, faʻaleagaina le tulaga o toto toto.
  • O tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system e le fautuaina e faʻaaogā kuka kuka, suamalie, mea vevela. O loʻo i ai se vaega itiiti o mea aoga, ma le tele o masima, vailaʻau, faʻavaitau e masani ona tupu i le faʻateleina o le toto, fulafula, faateleina le atuatuvale i le loto, ma leaga ai le tino atoa.

E le gata i le mulimuli i se taumafataga, e tatau ona e faʻaleleia le lelei o le suavai. I le faaopoopo atu i lauti, sua sua, compotes, e fautuaina e inu 1.5-2 lita o vai masani i aso taitasi. E le mafai ona e inuina le aofaiga atoa i le taimi e tasi. Inu le vai i le va o ni meaʻai po o le 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. E aoga tele le amataina o le aso i le inuina o se ipu vai i luga o se manava gaogao.

Meaʻai maloloina

O oloa e leai ni fua e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera. O loʻo aofia ai vailaau e fesoasoani i le faʻavasegaina o le gasegase o le lipid, aveese le lipoproteins e maualalo le maualalo - LDL, faʻateleina le aoga tele - HDL, faʻaleleia vaʻa toto, faʻaitiitia le atherosclerosis.

O le mulimuli i se taumafataga e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol mai le 2 i le 19% ile 1-2 masina:

  • Oatmeal (15%) o se punavai taua o fiva soluble, beta-glucan. Faʻamataʻu le gaosiga o le pulu i le ate, fesoasoani i le tino e faʻafefete gaʻo, aumai i fafo. E le faʻateleina le faʻamanuiaina o le aoga HDL. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, faʻamautuina le toto maualuga. E saogalemu le Hercules mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e toetoe lava a leai se maso ma e le mafua ai le maualuga o le kulūkose.
  • O le lala (7-15%) e mauoa i filo o meaʻai, faʻaleleia le galuega o le intestinal, toe faʻaleleia lona microflora, o meaʻai e sili atu ona faigofie ona eli. E le gata i lea, o mea gaioiolosi e aveesea ai toxins, lipoproteins maualalo maualalo toxins mai le tino. Paʻu e mafai ona 'aina faʻatasi pe faʻaopoopoina i vasega autu. E tatau ona fufuluina ile vai, a leai o le a leai se aoga mai le taumafa. O gaosiga faatagaina i aso taitasi e 30 g.
  • Barley (7%) e aofia ai le phosphorus, protein, gaʻo. Faʻamāina le manava, inumaga mai toxins, toxins, faʻaleleia le gasegase, galuega a le loto, faiʻai. O se vailaau mamana malosi lea e maualalo ai le cholesterol atoa.
  • Walnuts, pistachios, almonds (10%) e aofia ai gaʻo gaʻo, suauu, fualaʻau fualaau, gaʻo. Faʻaititia le aofaʻi o triglycerides, lipoproteins maualalo, faʻamautuina le toto maualuga, puipuia le mumū o puipui puipui. O fualaau aina e maualuga i calories, o lea la e le sili atu i le 15-25 g.
  • Laʻau mumu, lanu violisi (18%) e mauʻoa i polyphenols, lea e faaosofia ai le gaosia o le cholesterol lelei. Latou te avea ma faavae o le taumafataga.
  • Legumes (10%) - o se punavai o le filo e mafai ona solu ma e le mafai ona folasia, polotini. Faʻamaʻosaʻo le faʻamalosi, ma faʻaitiitia ai le numera o lipoproteins matautia.
  • Fua (15%) - tamaoaiga i le pectin, aemaise o fualaau suamalie. Latou te aveesea toxins, toxins, lalo ifo o le cholesterol, ma puipuia ai mai le gauai atu e ala i le tootoo laitiiti. E sili ona aoga: laulaʻau lanumeamata, avocados, vine mama, rimoni, plums, kiwi.
  • Garlic (10-15%) - o se tino moni masani, antiseptic. Faʻaleagaina meaola faʻapitoa, faʻasaʻo le mumu o puipui lapisi, faʻamaeʻa ipu o atherosclerotic plate, faʻaititia le cholesterol. O keke e mafai ona 'aina faʻatasi mo 2-3 fasi pepa / aso, poʻo le faʻaaoga togafitiga faʻavae ua saunia i luga o lona faʻavae.
  • Laʻau o le suauu: olive, sana (17%) - puipuia o toto toto mai totola o le cholesterol, o le fausiaina o pupuni toto. Vai fualaʻau - o se puipuiga lelei o le maʻi cardiovascular, atherosclerosis.
  • Fualaau oona (8-14%) - o se vailaʻau o vailaʻau gaʻo, suauu, oleic acid. O vaomatua e faʻamamaina ai le iniseti, faʻalavelave i le faʻafefe o le cholesterol, faʻaitiitia le viscosity toto, faʻaitiitia le toto maualuga. Fatu, suauu e faaopoopo i salata, meaʻai autu poʻo le faʻapalaina ese. E mafai ona e faia se teuteuga.
  • O le sukalati pogisa faalenatura (2-5%) e aofia ai mea eseese, o le tele o ia mea o koko koko. O le tele o fib, o le polotini e gaogao. O le sukalati lanumoana e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga, faʻaititia ai le tele o le soifua maloloina. E mafai ona e 'ai i aso uma, ae le silia 30 g.
  • Sea sea sea: salmon, salmon, salmon pin (20%) - o se puna o omega-3, -6 acid. E le maua e le tino nei mea, ae e tatau ona galue. O le suauu gaʻo e puipuia ai le atherosclerosis, faʻaitiitia ai le LDL, faʻateleina le HDL, ma faʻamaonia le metabolism. O iʻa iʻa e mafai ona 'ai i aso uma, pe 3-4 taimi / vaiaso, e le itiiti. E mafai ona sui ia ipu iʻa i le suāuʻu iʻa. E ave faʻasolosolo aso taʻitasi i le 3-6 vaega. O le tasi capsule e tusa ma le 500 mg o le suāuʻu iʻa.
  • Soya (15%) o se punavai o se mea totino tulaga ese - genistin, lea e faʻamaopoopo ai le gaʻo gaʻo. Ina ia maualalo le cholesterol e aunoa ma ni vailaʻau, e lava le 'ai e 25 g o le soya i aso uma.
  • Greens (19%) - o se punavai o le lutein, filo o meaʻai, carotenoids. O nei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le triglycerides, o vaega ninii ma le maualalo, faaleleia atili le toto, ma faaitiitia le aʻafiaga o le maʻi cardiovascular.

Ma talu ai nei, sa maua ai e saienitisi e mafai ona suia e fuainumera ... apu masani!

I atunuu ua atiaʻe, ua faatonuina ia fuainumera mo le puipuiga lona lua o fatu fatuga po o isi maʻi tuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata ua i ai le fatu fatu poʻo le coronary artery avoids taotoga, e maualuga lona cholesterol, e iai foi le isi tulaga lamatia - o le matua, tama, maʻi suka poʻo le maualuga - ona faʻamaonia ai lea o fuainumera. I isi tulaga uma lava, o le fana mai se taʻalo i manu iti.

TULAFONO E FAʻAVAE I LE LALOLAGII le taimi na mafaufau ai le au fai meaʻai i le auala e tau ai le cellulite ma le fesoasoani a sua. Na matou atiina ae se vasega - ma na iʻu ina fesoasoani lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol.1 aso: sukalati - 130 g, vai mai seleni seleni - 75 g.2 aso: sukaroti - 100 g, sua o le sukalati - 70 g (teu i totonu o le pusaaisa mo le 1.5-2 itula), sua kukumba - 70 g.3 aso: sukalati - 130 g, suamalie selesele - 70 g, sua o le apu - 70 g.4 aso: sukalati - 130 g, gaʻo tipolo - 50 g.5 aso: moli moli - 130 g E le tatau ona mulimuli mulimuli i le faasologa o meainu o le sua, e mafai ona suia le tasi i le isi. O le mea autu lava e tatau ona tatuʻu ma faʻamautu vai suamalie mo le silia ma le 2-3 itula. Ae leʻi inu, ia mautinoa ia lulu le mea o loʻo i totonu o le ipu: i totonu o le palapala i le pito i lalo - sili ona aoga.

Olga Smirnova
: Me 10, 2016

Aotelega o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol

O le cholesterol maualuga e mafua ai le maʻi cardiovascular.

Ina ia faʻaitiitia lona faʻasalaga, e faʻaaoga ai le tele o vailaau faʻamalositino, aemaise lava vailaʻau faʻasaina. Latou te faʻavasegaina le lipid metabolism ma faʻaleleia le lelei.

Aisea ua siitia ai le cholesterol?

Cholesterol o se tuufaatasiga masani o loʻo i ai i totonu o le tino ma o loʻo aʻafia i lona gaioiga. O se vaega taua o le lipid metabolism.

O le faʻaogaina o le vailaau e sili atu nai lo le faʻavae masani. O lenei mea leaga e afaina ai le soifua maloloina ma mafua ai le tele o faʻamaʻi. O nei mea e aʻafia ai le fatu ma le sasa, angina pectoris, atherosclerosis.

20% o le cholesterol i fafo e sau mai meaai, o le 80% totoe na gaosia e le tino. I le tulaga o le solia o le meaʻai ma le aveʻesea o se vailaau, ona suia ai lea mea.

O faʻafitauli i totonu ma fafo e mafai foi ona faʻaosofia ai le faateleina o le cholesterol:

  • gasegase o le tino
  • faʻasologa o togafitiga
  • tele le taumafaina o mea taumafa tumu i gaʻo manu,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
  • toto maualuga
  • mafatiaga masani
  • maʻisuka malosi
  • leai se gaioiga faaletino
  • o le leai o se tulaga moni po o le toe fetuunaiga,
  • oona ma le mamafa
  • tausaga matua.

O faʻamatalaga mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e:

  • suʻesuʻega o le atherosclerosis ma lona puipuiga pe a oʻo i se lamatiaga,
  • le iai o isi pathologies cardiovascular,
  • togafiti fatugao
  • faamai pipisi - hypothyroidism,
  • maʻisuka
  • togafiti o le ate.

Afai e maua ni mea faaletonu, e faatonuina e le fomaʻi ni metotia e tuuitiitia ai le cholesterol. O vailaau faʻasaina e mafai ona faʻatulaga e faʻatatau i le ata o le falemai.

O a fuainumera?

Ole vaega lea o fualaau ole lipid-lowering ua fuafua e maualalo ai le cholesterol leaga. Latou te poloka le gaioiga o le ate i le ate, lea e aofia i le gaosia o le vailaʻau.

O tulafono e taua o fualaau faasaina i le puipuia o uluaʻi osofaʻiga o fatu ma le sasa. O se vaega o fualaau faasaina e faʻamaonia ai le tulaga o toto toto ma taofia ai le faia o paʻu i luga o latou.

Faatasi ai ma vailaau masani, o gasegase e pulea le tuuitiitia o le cholesterol e oʻo atu i le 40%. E tusa ai ma fuainumera, latou te faʻaitiitia le maliu mai le maʻi fatu cardiovascular toetoe 2 taimi.

O fualaau oona e maua ai le cholesterol-faʻaitiitia ai le aafiaga, faʻaitiitia le faʻapipiʻi o le lipoproteins e le ate, faʻasalalau meatotino o le toto, faʻaitiitia lona viscosity, faʻaleleia le faʻaleleia o vaʻa toto, faʻamalulu ma faʻalautele, ma puipuia le faʻatulagaina o paʻu i puipui.

O le a le umi e ave ai? O fualaau oona e na o le taimi lava e talia ai, pe a maeʻa, e mafai ona toe faʻafoʻi atu faʻamatalaga i faʻamatalaga muamua. Faʻaaoga tumau e le faʻatea.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faailoga mo le faʻaaogaina o statins i lalo ifo o le cholesterol:

  • hypercholesterolemia,
  • ogaoga atherosclerosis ma lamatiaga o lona atinaʻe,
  • puipuiga muamua o fasipolo, fatu fatuga,
  • tausiga o le togafitiga pe a uma le afaina, afaina o le fatu,
  • tausaga matua (faʻavae i luga o suʻesuʻega)
  • angina pectoris
  • Ischemic fatu fatu,
  • lamatiaga o le taina o toto toto,
  • homozygous faʻatasi (aiga) hypercholesterolemia,
  • taotoga i taotoga ma toto.

Manatua! E le o taimi uma e faateleina ai le cholesterol o le faavae mo le tofiaina o statins. I le toesea o le angina pectoris, atherosclerosis ma mea lamatia o lona atinaʻe, e le o faʻamaonia togafitiga. Faatasi ai ma le faateleina o faailoilo (e oo i le 15%) ma le le i ai o isi faailoga leaga, latou te muamua saili e faasaʻo le meaai.

Faatasi ai ma le faʻailogaina i le faʻaaogaina o fuainumera:

  • gasegase fatuga
  • le faapalepale i vaega
  • maʻitaga
  • fafagaina o susu
  • vailaau o le gasegase
  • tausaga e 18 tausaga.

Lisi o fualaau faasaina

O fualaau oona e fai ma sui o le 4 augatupulaga.

I totonu oi latou taʻitasi o loʻo i ai mea gaioiga o loʻo faʻavasegaina e le vaitaimi ole faʻatinoga:

  1. O le augatupulaga muamua - Lovastatin, Simvastatin, Pravastatin. O le amataga e masani. Ole 25% le gaioiga o le faʻaitiitia o le cholesterol. Latou te le aoga i le faʻaitiitia o fua faatatau ma o le a sili atu ona faʻaalia ai aʻafiaga o itu. O le augatupulaga e fai ma sui o vailaau nei: Vasilip - 150 r, Zokor - 37 r, Lovastatin - 195 r, Lipostat - 540 r.
  2. O le lona lua o augatupulaga e faʻavalea. O le amataga o le faʻapipiʻi. Faʻamaumauga o le faʻaitiitia o galuega - 30%. umi le gaioiga ma le tikeri o aafiaga i luga o faʻataʻitaʻiga nai lo muamua. 2nd igoa o fualaau faasaina: Leskol ma Leskol Forte. O le tau e tusa ma le 865 p.
  3. O le lona tolu o augatupulaga o Atorvastatin. O le amataga na faʻapipii. O le gaoioiga o le faʻaitiitia o le mamafa o le vailaau e oʻo atu i le 45%. Faʻaitiitia le maualuga o le LDL, TG, faʻateleina HDL. O le vaega o fualaau e aofia ai: Atokor - 130 rubles, Atorvasterol - 280 p, Atoris - 330 p, Limistin - 233 p, Liprimar - 927 p, Torvakard - 250 p, Tulip - 740 p, Atorvastatin - 127 p.
  4. O lona fa o tupulaga o Rosuvastatin, Petervastatin. O le amataga na faʻapipii. O le gaoioiga o le faʻaitiitia o le cholesterol e tusa ma le 55%. O se augatupulaga sili atu ona maualuga, e tutusa i le faatinoga i le lona tolu. Faʻaalia le togafitiga faʻapitoa i se vaega maualalo. Faʻatasia ma isi fualaau oona. Sili atu le malupuipuia ma le aoga nai lo tupulaga ua mavae. O le vaega lona 4 o fualaau oona e aofia ai: Rosulip - 280 r, Rovamed - 180 r. Tevastor - 770 p, Rosusta - 343 p, Rosart - 250 p, Mertenil - 250 p, Crestor - 425 p.

Aafiaga i le tino

O fualaau oona e fesoasoani i tagata gasegase e maua i le maʻi fatu. Latou te faʻaitiitia le mumunia i totonu o vaa, cholesterol, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma oso. O fualaau e mafua ai le tele o aʻafiaga mai le laʻititi i le ogaoga.

Talu ai ona o le laumei ua umi se taimi, o le ate ua lamatia. I le taimi o togafitiga i le tele o taimi i le tausaga, ua tuʻuina atu ai le suʻesuʻeina o le toto.

O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai:

  • faʻamaʻi pipisi o paʻu,
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • faateleina vaivai ma vaivai,
  • gastrointestinal disorders
  • gasegase o le neuropathy,
  • hepatitis
  • faaitiitia le libido, le atoatoa,
  • tiga o le tino
  • i le itu o le edema,
  • le amanaia le mafaufau, manatuaina o le leiloloa o eseesega tikeri,
  • thrombocytopenia
  • vaivaiga vaivai ma gaogao
  • fofo faafitauli
  • myopathy
  • agavaʻa faʻavaomalo faʻavaomalo - seasea,
  • rhabdomyolysis e seasea.

Manatua! O fualaau faasaina e faateleina ai le suka toto.

O tulafono o se vaega o vailaau malolosi. Latou te le o faʻamoemoe mo fualaau oona. E naʻo le fomaʻi e tatau ona faatonuina, ma mafaufau i le ogaoga o le faʻamaʻi ma iuga o suʻesuʻega. E aʻafia ai aʻafiaga uma e fesoʻotaʻi ma le matua, faʻamaʻi faʻamaʻi, ave isi vailaʻau.

I totonu o le ono masina, e tuʻuina atu se suʻesuʻega faʻakomepiuta i masina taʻitasi e mataʻitu ai faʻamaoniga o galuega o le ate. O isi suʻesuʻega e faʻatatau 3-4 taimi i le tausaga.

E faapefea ona filifilia vailaʻau? E filifili e le fomaʻi le fualaau faasaina ma faatonuina le vasega. A maea ona maeʻa, e mataituina faailoga. I le leai o se aʻafiaga, ma le le lava o le fua, o le faʻaalia o aʻafiaga, o le isi vailaau faʻasaina ua faatonuina. I le tagofia o fualaau talafeagai, o le polokalame e tumau.

O aʻafiaga, faʻatasi ma isi vailaʻau, o le umi o le pulega e amanaʻiaina. O fuainumera o le augatupulaga mulimuli ua lauiloa o le sili. Latou te faʻaalia se paleni lelei o le saogalemu ma le faʻatinoga.

E leai se aʻafiaga i le glucose metabolism, faʻalelei lelei ma isi fualaau faʻamaʻi. I le faʻaitiitia o le tui (faʻatasi ai ma le taunuʻuga), e faʻaititia le tulaga lamatia o le atinaʻe o aʻafiaga itu.

fuafuaga a Dr. Malysheva i luga o fuainumera:

Faamanuiaga ma le afaina

O le aveina o fuainumera e iai ni mea lelei ma le lelei.

O faʻamanuiaga e aofia ai:

  • le puipuia o le taʻavale
  • osofaia o fatu fatu
  • 50% le faʻaitiitia o le tino mai maʻi o le cardiovascular,
  • togafitiga o le atherosclerosis,
  • toetoe 50% le faʻaitiitia o le cholesterol,
  • aveesea o le mumu,
  • faʻaleleia tele.

O tulaga le lelei o togafitiga togafitiga e aofia ai:

  • aoga i le taimi o le taliaina,
  • faaumiumi, ono faʻaaoga pea,
  • aafiaga le lelei i le ate,
  • tele aʻafiaga
  • aafia ai mafaufau ma mafaufauga.

Manatua! Aʻo le i aveina, o loʻo lamatia le lamatiaga ma le faʻamoemoe o togafiti.

O nisi mea e gaosia e pei o faʻatagata masani:

  • fualaau 'aina ma fualaʻau' oloʻo aofia ai le vaitamini C - laʻau vao, currants, fuamoa fuamalie, pepa suamalie,
  • mea manogi - turmeric,
  • cereals, fualaau faisua, fualaau aina e aofia ai pectin - fualaau suamalie, apples, carrots,
  • oloa e maua i le nicotinic acid - aano o manu, nati, iʻa mumu,
  • oloa ma Omega-3 - suauʻu fualaʻau, iʻa mumu.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le tuufaatasiga ma isi vailaau. Satin tuʻuina atu se uta i luga o le ate. E le fautuaina e tuʻuina atu i le ava malosi ma vailaʻau, Cyclosporin, Verapamil, acidic nicotinic.

Faaaoga faʻaeteete ma fibrates. O le aveina o le andhypertonic, o le hypoglycemic agents faatasi ai ma fuainumera e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le myopathy.

meaʻai i vailaʻau cholesterol - ia talia pe leai?

Manatu ole maʻi

O suʻega o maʻi e faʻaalia ai le i ai o ni mea lelei ma le lelei ile togafitiga o fuainumera. E toatele e finau faapea i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol, o fualaau e faʻaalia ai iuga vaaia. O se numera tele o aʻafiaga i itu na matauina foi.

O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e uiga i statins ua palu. O nisi e fai mai latou aoga ma vave, ao isi e manatu ia i latou o se mea e tatau ai.

Na latou tofia aʻu ia Atoris i le maualalo o le cholesterol. Ina ua uma ona ave lenei vailaʻau, na pa'ū le faailoga mai le 7.2 i le 4.3. Na foliga mai ua lelei mea uma, ona tupu mai lea o le fulafula, ma na amata ai ona tiga tiga ma sooga. Tolerate na le mafai ona gafatia. Sa faʻamalolo le togafitiga. Lua vaiaso mulimuli ane, na o mea uma lava. O le a ou alu i se fomaʻi, sei tuʻuina atu ia te ia isi vailaau.

Olga Petrovna, 66 tausaga, Khabarovsk

Na faatonuina loʻu tama ia Crestor. E aofia ai le augatupulaga mulimuli o fuainumera, o le mea pito sili ona masani ai. A o le i ai le Leskol, sa i ai le tele o aʻafiaga itu. Tamaititi o inu Krestor mo le lua tausaga.

E faʻaalia ai iʻuga lelei, ma faʻatautaia le lipid lipine i tulaga uma. Mai lea taimi i lea taimi sa na o le manava. Fai mai le fomaʻi fai mai e sili atu le lelei nai lo le mea na faʻamoemoeina.

Ina ia mafai ona sefe tupe, matou te le mananao e fesuiaiga i tala e sili atu ona taugofie.

Oksana Petrova, 37 tausaga, St. Petersburg

O le tina o le tina o loʻo ave fuainumera mo le 5 tausaga talu ona faʻamaʻi tigaina. E tele taimi na suia ai fualaau faasaina. Tasi e le i lalo ifo le cholesterol, o le isi e le fetaui. Ina ua maeʻa filifiliga, matou te tu i Akorta. Mai vailaau uma, na foliga mai e sili ona talafeagai ma le itiiti ifo o aʻafiaga. O le tina o le tina e siakiina pea le tulaga o le ate. O suʻega e leʻo masani. Ae i lona tulaga, e leai se filifiliga faapitoa.

Alevtina Agafonova, 42 tausaga, Smolensk

Na faatonuina e le fomai Rosuvastatin ia te au - na ia fai mai o lenei augatupulaga e sili ona lelei, ma le itiiti ifo o aafiaga taua. Na ou faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina, ma e oʻo lava i sina fefe tele. E tele faʻamaʻiloga ma aʻafiaga i itu nai lo faʻamaoniga ma penefiti. E fesuisuiaʻi le togafitia o le tasi, ma faʻavaivaia le isi. Na amata ona ou tago i le fualaau faasaina, ou te inu mo le masina, o lea e aunoa ma le tele o mea.

Valentin Semenovich, 60 tausaga, Ulyanovsk

O tulafono e taua i le atherosclerosis, o le fatu, ma le sasa. Ae paga lea, i nisi tulaga e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma ia mea. O vailaʻau e le mafai ona fofoina atoatoa le faafitauli o le puipuia o faʻafitauli. Ae o nisi manuia i la latou talosaga e manino.

Agapova L. L., cardiologist

O tulafono o se vaega o vailaau o loʻo i luga o le lisi o vailaau taua i le tau faasaga i le cholesterolemia ma ona taunuuga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona vavaeeseina le ola faaletino mai faʻamaʻi ma fatuga o fatu. O le lona fa o augatupulaga ua manatu e sili ona lelei ma saogalemu.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Faʻaitiitia le maualalo o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera

O le fesili i le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol e aunoa ma ni statins e popole ai i gasegase ona o nei vailaʻau e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina. O totoga ma gaʻo tagata uma e aofia ai le cholesterol, o le ava malosi e le mafai ona faʻaaoga.

E maua ai le teteʻeina o siama, e aofia ai i le gaosia o vitamini ma hormones. I totonu o le tino, o loʻo i ai i le ituaiga o mea faʻapitoa e taʻua o lipoproteins. O nisi oi latou e solo i totonu o le toto ma toso mai, fatuina o ni atherosclerotic plate.

O le cholesterol maualuga e faʻateleina le faʻavaeina o maa i le gallbladder, faʻalauteleina le paʻu o le ischemic, faʻalavelave fatu. E i ai le lipoproteins le maualalo o le mamafa o le mamafa o le molécula (LDL), maualuga maualuga o le mamafa o le molécula (HDL), o le mamafa maualalo o le molecula (VLDL) ma chylomicrons. O le cholesterol maualuga maualuga o le molekone e taua o le "lelei", ma o le cholesterol maualalo o le molecula ua taʻua o le "leaga."

Natura o le faafitauli

O tulafono o fualaau faasaina lea e taofia ai le gaosiga o le cholesterol. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le gaosiga o le vavalo, ma o le mea lea e mafua ai ona itiiti le cholesterol o le tino. Ae peita "i, e manaʻomia mo isi galuega taua ole soifua maloloina ma lona le lelei e aʻafia ai le galuega a le tino o le tagata.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina umi o fuainumera e maua ai le tele o aʻafiaga aʻafia. E mafai ona faʻatagaina le ave o statins i lalo ifo o le cholesterol pe a maʻi tele le tulaga o le maʻi. Ae o le taimi lava e uma ai le faʻafitauli o le soifua maloloina, e tatau ona filifilia ia analogues. Fomaʻi fautuaina le fesuiaʻiina o fuainumera mo supplements e maualalo ai le cholesterol toto:

  1. Vitamin E, o se vailaʻau mamana malosi lea e puipuia ai le fausia o palu gaʻo. Vitamin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o pathologies cardiovascular.
  2. Omega-3 oona gaʻo, maua i le tele o meaʻai i le suauu, ma maualalo ai le cholesterol.
  3. Vitamin B3 (nicotinic acid) e faʻatele ai le HDL ma faʻaititia le LDL.
  4. Vitamini B12 ma le B6 (folic acid), o lo latou le atoatoa e maua ai mea e manaʻomia muamua mo le atiaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu.
  5. Vitamin C e faʻaleleia ai le maualuga o le cholesterol aoga.
  6. O le kesi e le gata e faʻamalosi ai ponaivi, ae fesoasoani foi e faʻaititia le cholesterol.
  7. O le gaioiolosi galue e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino.

O le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera e le mafai e aunoa ma le faatapulaaina o meaai ia e aofia ai le tele o le cholesterol. O mea nei e masani lava o taumafa faʻatau vave lea o loʻo i ai le tele o gasegase fesuiaiga.

O susu ma povi pusi e tumu i gaʻo meaʻai, o la latou faʻaaoga e tatau ona faaitiitia.

O le faʻaaogaina o se fuainumera tele o yolks egg, meatisi gaʻo, tui, sausa, sausages, mayonnaise e le fautuaina.

O le faʻaaogaina o mea faʻafiafia ma suamalie, e aofia ai le suka, e tatau ona faʻaititia. E tatau ona faʻaaoga sina pata laitiiti, sui i le suauʻu manogi.

Auala e maualalo ai le cholesterol

E faʻafefea ona suia vailaʻau i le maualuga o le cholesterol? E tatau ona e faʻamamafa le meaai i fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo aofia ai pectin - o le polysaccharide masani lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino.

O se aofaiga tele o pectin o loʻo iai:

O le kapisi paepae e aoga tele, lea e maualalo ai le cholesterol, ma fesoasoani e aveesea mai le tino. E faʻamanuiaina i soʻo se ituaiga: mata, uʻu, piʻo. E aoga foʻi: pele, plum, apples, pear and citrus fruits.

Berries: fugalaau, strawberries, fugalaau, gooseberries. E fautuaina e faʻaalu le tele o lanu, lea e aofia ai luteins, carotenoids. O sua suamalie e mafai ona inu i aso uma i totonu o se tioata e aoga.

O le tuʻuina atu o le cholesterol o le a tuʻuina ai le fagalalā, o se atigi maʻa o fatu. E mafai ona avea ma saito, rye, buckwheat, oat, fai i totonu o le gaosiga o falaoamata.

O lala o loʻo i ai le tele o vitamini B, fiber dietary. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le lala o le a tuʻuina atu ai le maualuga o le cholesterol ma le toto toto, maua ai le toto maualuga.

Ae ui i lea, e le fautuaina mo le faʻaaogaina o faafitauli ma le gastrointestinal tract.

O le isi mea aoga o le garlic. O loʻo aofia ai mea e puipuia ai le faʻavaeina o le toto, ma faʻaleagaina ai le gaosiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻaitiitia ai le mamafa. O laʻau e aoga tele le 'ai i le meaʻai, pe i foliga o ni meaʻai, o loʻo tumau ai mea faʻamalolo, ae le fefefe isi i le manogi malosi. Ua saunia le masini e pei ona taua i lalo:

  1. 100 g o le eleele eleni ua sasaaina i le 0.5 l o le vodka.
  2. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.
  3. Inu 20-30 pa'ū aʻo lei 'ai, mo le 4-5 masina.

O le suia o aano o manu ma fualaau oona o le ai ai sona aoga aoga i le cholesterol toto. O pi, lentils, soya e sili atu le tamaoaiga o meaʻai e sili atu ona faigofie ona uʻuina e le tino. Afai e faigata i se tagata ona fai e aunoa ma ni aano o manufasi, ona tatau ai lea ona sili ona lelei lona ituaiga o meaʻai, iʻa po o moa.

O iʻa iʻa oona o loʻo i ai omega mea aoga e aoga tele. O talo e fautuaina ina ia faʻavasegaina i fuālaʻau fuālaʻau: olive, faʻafefiloi, sana poo le mata.

O sisi o loʻo maua ai gaʻo faʻatasi ai ma mea aoga. I aso uma e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le 30 g o lapisi, vao po o pine pine. O fualaʻau, almonds, ma pistachios e aoga foi.

O vaimatua e aofia ai le spirulina, lea e maualalo ai le cholesterol. E mafai ona e suʻe fualaau o loʻo i ai ni sukaafe pe faʻaputu foʻi fualaau mama i meaai.

Taʻaloga taʻavale

Ina ia maualalo le cholesterol, e manaʻomia le gaioiga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le maua e tagata taʻavale ni faʻafitauli faapena. E tatau ona e filifilia le taaloga saʻo: aau, taʻavale, tenisi. E fautuaina ia savali atili i luga o le vae, ia filifili se malolo malosi: o taʻavale, sikola, sikoa, taʻaloga taʻavale. Faatasi ai ma le fesoasoani a le gaioiga faaletino, e mafai ona e faʻateleina le gasegase ma aumai le cholesterol i tua masani.

E fautuaina ina ia faʻaumatia ese pauna ma masani leaga. E iloa lelei o le mamafa o le mafuaʻaga autu o le tele o faʻamaʻi. O le tele e mafua ai le maʻisuka, lea e solia ai le metabolism talafeagai. Ma le ulaula ma le ava malosi ei ai le faʻaleagaga o le soifua maloloina.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, e le mafai ona tufatufaina fualaau. O le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo e mafua ai le faateleina o le cholesterol. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia togafiti o maʻi o le thyroid gland, fatugaʻo, ate ma le maʻisuka. O loʻo i ai foʻi faʻafitauli o le kenera lea e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga i lalo o fualaau faasaina.

Fofo faʻapitoa

I le fesili o le a le mea e mafai ona sui ai fuainumera, o vailaʻau masani o le a fesoasoani foi:

  1. Laʻau mamago o le blackberry i le aofaiga o le 1 tbsp. l, sasaa se ipu vai inu. O le vaifofo e tuʻuina atu mo le afa itula ma e ave muamua ao leʻi fafagaina faatolu i le aso.
  2. O se auala lelei e faʻaitiitia ai le cholesterol o le fatu lili. Tipi fatu i se kofe kofe, 0.5 tsp ia mea taitasi. e mafai ona faʻaopopo i soʻo se meaʻai.
  3. O le fugalaau Linden e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, fesoasoani e faʻaititia le mamafa. 1 tsp O fuālaʻau linden e faʻatau 3 taimi i le aso mo le masina.
  4. Tea tiiti e mafai ona avea o se isi mea i fuainumera. O vailaau oona o loʻo aofia ai i totonu o le lauti o loʻo faʻamalosia ai capillaries, faʻaleleia le maualuga o le "lelei" cholesterol, ma faʻaitiitia le faʻavaeina o le "leaga".
  5. O le suauu matala, lea e tatau ona fagu vai, ua saunia lelei lava. 10 puʻu o le keleni e togiina e ala i se lomitusi, tumu i se ipu vai olive, ma faʻamalosi mo le vaiaso.
  6. O le teuteu o le paʻulaʻau paʻu oona e faʻaleleia ai le gaosiga o le pancreatic, gaosiga o le inisalini, ma le faateleina o le maualuga o le potassium. 2 tbsp. l 300 ml o vai inu ua sasaa i totonu o aʻa, mausali 2 itula i totonu o se vevela. O le susu e faamamaina e ave i le 1/3 ipu ao le i fafagaina faatolu i le aso. E le fautuaina le mea e fai mo tagata e maua i le gastritis, maʻi o le manava ma fafine maʻitaga.
  7. E mafai ona e sui ia fuainini ma lemoni ma le kalaka. O se ipu tioata oloo sasaa mai i le sua o le lemoni, e togi mai le 1 kg o le citrus. O le fusi e teuina mo le 3 aso, ma faia i aso taitasi mo le 1 tbsp. l
  8. O fualaau suamalie mamago ua i ai le malosi e faamamaina ai le toto mai le tele o cholesterol ma faateleina ai le puipuiga a le tino. O le Rosehip e sili atu ona tumau i le vevela.

Faʻaaoga togalaau togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, matau le fua, aua o le faʻapipiʻiina o le tele o laau e mafai ona i ai ni mea e le manaomia.

Tuua Lau Faamatalaga