E faʻapefea ona togafitia se vailaʻau faʻamaʻi ma togafitiga faʻatoʻaga?

O le afaina o le pancreas e tupu i lalo ole aafiaga leaga o le siosiomaga ma uiga le lelei o se tagata i lona soifua maloloina. Pancreatitis e tupu. O faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻavaeina o tau. O fea o fale e tumu i le sua o le pancreatic. Ole togafitiga o ia ituaiga mea e manaomia ai se togafitiga faafomai, ole tulafono, togafitiga o taotoga. E mafai e se tagata ona togafitia nisi o nei aʻoga e ala i togafitiga faʻa-aganuʻu, ae na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faʻamatalaga lautele i luga o kesi oona

O le mea moni, o le uila o se faʻaogaina o le vavave ma se pulou ma le vai. O lenei suavai o le mealilo lea o le okeni lea na fausia ai le afifi. Afai tatou te talanoa e uiga i le pancreas, o le vai i totonu o le cyst e foliga mai o ni pisapisaʻi, siama, tulei, poʻo ni mea e le o foliga o le gland.

O nisi nei o mafuaʻaga autu o nei faʻatulagaga:

  • glam inflammation - pancreatitis,
  • maualuga le cholesterol
  • solia o le toto i totonu o le pancreas,
  • malformations faaletonu.

E tusa ai ma lea, o faʻamalositino moni ma sese o le pancreas ua faia. O tau moni o mea faʻaleagaina faʻaleagaina i totonu o le pancreas, aʻo taufaʻatau mai kiriga sese mo nisi o mafuaaga e oso ai se tagata. O kene moni, e pei o mea sese, e faigofie lava ona mumu, ae masani lava, e taʻitaʻia ai se olaga ola maloloina, e mafai e se tagata ona ola ma le toʻa. Ma e te le masalomia le i ai o sea aʻoaʻoga.

O faʻamaoniga autu e taulaʻi atu i ai tagata uma.

  1. Paʻa o faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu, e fai ma tulafono, i le pito i luga o le manava, i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale, i nisi taimi i le eria o le umbilical, o le tupuga o le tiga o le vevela o le herpes e mafai.
  2. Afai e tele le tele o le afa, pe a faʻavaivai, o le a iloa se faʻamaufaʻailoga, e masani lava ona tupu i le 6-12 masina, mai le amataga o lona faʻavae.
  3. Lagona lagona malie, o nisi taimi e fesuisuiaʻi.
  4. Faʻafitauli i le fiaʻai, o nisi taimi e faʻataunuʻu ai le gau.

Faʻagasolo faʻaonapo nei i faʻaoga o le gasegase o le pancreas, e mafua mai i taotoga taotoga. I le taimi e fesootaʻi ai le uila i le puipui o le intestinal ma o le suavai e tafe sao atu i totonu o le inumaga e aunoa ma le faaputuputu i ai. O nisi taimi e faia ai le pupuvaga o le vavave, faatasi ai ma le suavai. O le faʻamaoniga mo lenei faiga o le laʻititi lea o le faʻavaeina.

Ae ui i lea, o vailaau faʻapitoa e ofoina mai ia i tatou e tolopo le taotoga ma taumafai e faʻaaoga tagata fesoasoani lelei mo se togafitiga talafeagai. O nisi taimi e manuia, o nisi taimi e leai sona aoga. A aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, e masani ona afaina.

Fofo faʻapitoa i le leoleo o le pancreas

O le togafitiga o kesi o pancreatic e mafai ona faaopoopo i togafitiga ma togafitiga faa-tagata. O le faigofie e saunia ma faʻaaogaina e mafai ona taʻua o le lauti faapitoa, lea e faia e ala i le afaina o laʻau. Lagolagosua togafitiga ma le teas e aoga tele mo kesi o le pancreatic, ae e aoga le faʻaaogaina i le faʻaogaina.

Tea decoction recipes

O le tele o laau totino ei ai mea matagofie e taofia ai le mumu ma faʻamalolo ai foo faʻaleaga.

  1. O le fua muamua e maua mai i lau o vine. Ave fua o vine nei: lanu, vine, vine. Ave i ni mea laiti, i le tutusa o mea e faʻafefiloi e oʻo atu i le tasi sipuniti, sasaa vai inu, inu 50 ml aʻo le i ai se taumafataga, e mafai ai ona faʻaoga lelei. Vaʻaia aʻoaʻoga i le 2 vaiaso.
  2. O le fuaina o nei laau totõ e fesoasoani lelei lava i le mumū: St. John's wort, immortelle, chamomile.
  3. E mafai ona e inu i le pepa tea, lea o se antispasmodic lelei, o lona uiga, faʻasaʻo le tiga.
  4. O loʻo i ai se isi vaifofo ma le aoga tele, faʻafetai i lona malosi e faʻamalolo ai ma le faʻamalolo. O le celandine lenei. Faʻaaoga faatasi ma calendula ma yarrow. Faʻafefiloi tutusa. E le gata i lea, piki saʻo se sipuni laitiiti. Faʻaosooso i le fufuluina o le vai. Ave le 200 ml. 2 itula i le taimi. Talia i ni vaega laiti. 50 ml aʻo leʻi 'aʻai.

O le tina e pei o se uila

O se uila i luga o le pancreas ua faaitiitia pe afai e aofia ai se mummy i togafitiga ma togafitiga faa-tagata. O le tele o tagata e tali lelei i lona mana. O Mumiye ei ai sona aafiaga lelei i luga o cysts, e faʻaitiitia ai le tele. Faʻafoʻisia le tino. E mafai ona e aʻafia ma le aloe, vai mafanafana ma susu. Ia inu i lea aso i lea aso mo le 20 aso.

Pakafa pateta

O se togafitiga faanatura lelei ma se mea matagofie, e faatatau foi i togafitiga faa-aganuu. Laʻau palu ma tao tao ole pateta e manaʻomia, ae aunoa ma le faʻafefete. E tatau ona faʻaesea le masima, aua nei faʻaopopo i le vai.

O le anti-inflammatory vaega o le pateta suamalie, lea e togi ma ave 200 ml i le taimi. Ma e ala i le faʻafefiloi ma le sukalati, e mafai ona e maua se meafaigaluega sili e faʻaleleia ai le malosi o le puipuiga.

Oatmeal vs tau

O susu e iai le malosi e faʻamaonia ai le tulaga o le inumaga ma isi totoga o le vaega o meaʻai. Mo togafitiga faʻasalalau, o pateni e le faʻasalaina e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma susu susu. Mo le faia o lenei mea, kuka kuka i luga o le vevela vevela mo le itula ma le afa, i le tele o le vai. Ona latou mafaufau lea, ma toe vela, ona latou malulu ai lea ma faamama. O se mea inu susu e onā, 300 ml i le afa itula ao le i faia taumafataga taitasi.

Isi metotia a tagata

O loʻo faʻaalia e le mineral vai ia lava i le togafitiga o suauʻu faʻapitoa. Ae ui i lea, aua e te alu i le fale talavai ma faalagolago i tagata vailaau mo togafitiga pe faitau i iloiloga i le Initaneti. O le filifiliga o vai inu e manaʻomia ai se auala malosi. O nisi o vai e aofia ai elemene e ono afaina ai oe, e pei ona fuafuaina e togafitia ai isi faʻamaʻi.

Ae o le mea autu i togafitiga o metotia a tagata o mea lelei ia e tatau ona lelei. Soʻo se tagata faʻamalologa atamai o le a fai mai e aunoa ma ni meaʻai talafeagai e leai se soifua maloloina, faʻaaogaina se fofo, e sili atu. Mo le sili atu ona lelei o togafitiga o le pani, togafitiga o le mumū ma togafitiga o tau, e tatau ona vavaeese mai le taumafataga:

  • ava malosi i so o se aofaiga, e pei o le faʻaaogaina e oo lava i le 100 g e ono oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga,
  • gaʻo, ulaula, suamalie, meaʻai, afaina.

E taua. E ui lava i le mea moni o le le faʻatagaina e manaʻomia e toatele i tatou e fiafia i ai. I lenei tulaga, o se mea e tatau ai ona laveaiina lou ola. O le mumusu o le pancreas o se mea faʻaʻoleʻole ma e tusa lava pe o sina meaʻai i le taumafataga o le a taʻitaʻi atu ai i se osofaiga ogaoga o pancreatitis poʻo le tupu aʻe o se uila.

Pe a faʻaaoga togafitiga faʻavae mo togafitiga, manatua nisi tulafono taua:

  1. Faʻatalanoa i lau tausi soifua maloloina. Manatua e tatau i tagata uma ona faia a latou lava mea. E tatau ona e mulimuli i lou ala, ma e tatau i le fomaʻi ona aʻafia i togafitiga, ae le o le isi auala. I le mafaufau o le tagata lava ia o le fatuina o galuega e le tatau ai ma le popole mo le fomai, ma ia faia se taufaamatau mo le ola mo oe lava ia.
  2. Taofi le tagofia o le fofo pe afai e te lagona le le lelei, aua e te faalogo i le fautuaga "lelei" pe afai e leaga, ona oʻo mai ai lea o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e fai mai e tagata e leai ni o latou manatu e uiga i togafitiga.
  3. Taumafai e 'ai le mea sao ma aua le faʻaleagaina le ava malosi. Soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia.

Immortelle Broth

O mea inu vevela i le aofaiga o le 1 sipunipuni ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu. A faʻaaogā le vaifofo, vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu ma inu i le 3 vaeluaina popo mo le 1 aso. O le tino olafua e faʻaitiitia ai le mumu ma faʻagesegese ai le glandular sclerosis.Mo se lelei sili atu, e mafai ona faʻafefete le susu i le afa ma le faʻamaunuʻu o le chamomile ua saunia e tusa ai ma se fua tali talitutusa. O le vasega e 2 vaiaso.

Aoina mai ma le laupepa

5 g (1 teaspoon) o aʻagogogogogo o loʻo faʻafefiloi ma le aofaʻi o laumei ma lapisi rhizomes, ua faʻafefiloi le paluga i le afa lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 2-3 itula. Faaaoga i le vevela ½ cup 4 taimi i le aso. O lenei vaifofo mo le togafitiga o le pancreas e masani ona faatulaga ai le gaosiga o enzymes pancreatic.

O se sipuni sipuni o fugalaau mamago o le gaosia 1 ipu vai inu ma tuu ai i le po, ona inu 1/3 ipu aʻo leʻi 'ai (30 minute) 3 taimi i le aso. O le vasega e tatau ona le itiiti ifo i le 6-8 vaiaso.

Aoina o le soifuaga o St. John, tina ma le tino ola

O nei otaota o loʻo faʻafefiloi i le aofaiga tutusa, o le 1 sipunipuni o le faʻafefiloi e fufulu i le 0.25 lita o le vai faʻafefe, tuʻu ai e tu mo le 1 le itula ma i le vevela e 'aina ai 2 sipuni 4 taimi i le aso aʻo leʻi' ai (30 minute).

Soo se togafitiga faa-aganuu e tatau ona faaaoga e faasaga i le talaaga o meaai lelei. E mafai ona e iloa pe o le a le meaai e tatau ona faia mo pancreatitis mai le vitio i le pito o le tusiga.

Togafitiga

Mo togafitiga ma le pateta pateta, o loʻo faʻaaogaina ma fufuluina lelei ni fualaʻau e aunoa ma le tataina. Ona fufulu lea i luga o se fatu ma togi le sua.

E tatau ona saunia le vai suamalie mo taumafataga taitasi. Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga o pancreatitis ma faʻaleleia le faimamaga, inu vai pateta i le lua mo le ½-1 ipu. 5 minute talu ona faʻamaʻaina, e aoga le inu i se ipu malamalama o le kefir. O le vasega e 2 vaiaso, ona malolo ai lea o le 1 vaiaso. Toe faia lenei mamanu 3-4 taimi.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le pulupulu o pateta pateta e iai foi sona aafiaga lelei i le galuega a le pancreas. E mafai ona kukaina pe tipiina le toto i se mea e teu ai manu ma 'ai i taimi taʻitasi aʻo leʻi' ai i le 30 minute, amata i le 1 sipuni ma faʻalautele le dose i le 50 gr.

Suʻega meli

O le meli o se meaalofa faʻapitoa lea e manatu i ai o se fofo mo toetoe o faʻamaʻi uma lava. E aliali mai o le meli foi e iai sona aoga aoga i faʻamaʻi o le pancreas. I le isi itu, sili atu le suamalie e faateleina ai le avega i luga o le tino. Ae i le isi itu, o le meli e aofia ai ni monosuga faigofie - glucose ma fructose. O le mea lea, e sili le lelei le 'ai o le meli ma pathoces pancreatic nai lo le suka masani, aua e sili atu ona faigofie.

O le fofo sili ona lelei mo le pancreas e vave faʻaleleia le meli vai, ae o lole i le taumalulu ma le tautotogo. I le pancreatitis e masani ai, o le meli e faatonutonuina ma faʻaosofia ai le gaosia o sua oona, ma le saturates le tino ma mea aoga ma faʻaleleia le tulaga masani.

Taua: o le meli e le tatau ona faʻaaogaina pe afai ua uma ona atiaʻe le maʻisuka pe afai ei ai se tagata e le faʻapalepale i oloa o le palu (allergy).

Togafitiga ma le meli palacreatic e le manaʻomia tele se taumafaiga. E lava le 'ai i taeao uma 1 sipuni o lenei mea o le palu (muamua i le potu o le la, ona i ai lea i le potuʻai). Inu le oloa e tatau ona avea ma susu mafana (1 ipu).

Ofe ofe

Ina ia mafai ona manuia le oats, e tatau ona e saunia lelei le susu. Ave uma fatu o le oatatasi, salu i totonu o sina vai vevela ma tuu i se nofoaga mafanafana. A totogo fatu, e fufuluina ma faʻagogo, eleele i le efuefu.

O le oatmeal e faʻaitiitia i se vaega toʻaitiiti o le vai malulu ma gaosia i vai inu. O le taunuuga e tatau ona avea o se masini viscous pei o le jeri. Mo le togafitiga o le pancreas, o le teuteu o le oona e inu i le 2 tioata i le aso i tamai sipuni.

Buckwheat ma lefir

Le faʻamamaina o le papacreatic and bile ducts, ua faʻaaoga ai le buckwheat. Ave 1 le sipunipuni o teu o le eleele ma faʻaalu i le po i le kefir (1 ipu). I le taeao, faʻaaoga se paluga faʻamalolo i luga o se manava gaogao. Buckwheat e faʻatautaia le vavave o le muscle, lea e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o le vai inu i totonu o le manava. I le taimi lava e tasi, ua tumu le tino i mea aoga ma faʻamamāina mai toxins faʻaopoʻopo.

Aloe ma Matua

Faʻamalo mo le togafitiga o le pancreas o loʻo faʻaaogaina i le ituaiga o sua mama poʻo le faʻafefiloi ma isi sui. E tatau ona faʻaaogaina le sua suamalie, aua e vave ona leiloa ana meatotino. O le isi filifiliga o le aloe juice, faʻatau i se fale talavai (e mafai ona teuina mo se taimi umi i totonu o le pusaaisa). I le mumusu faifai pea i le pancreas, o vaega o le sclerosis ma fibrosis ua faia, lea e sili atu ona ogatasi ma le fesoasoani a le mumusu ma le aloe. Mo togafitiga, faʻasalaga 5 g mummy i le 150 ml o le sua ma inu 1 teaseti i le aso.

Mo le toe faʻafoʻiina o le meaʻai i togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona e inu le sua o le aloe i lona mamanu mamā, 1 teaspoon 1-2 taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e faʻafefiloi le oloa ma le aofaʻi o le meli ma fufulu i le susu susu.

Taua: ole aloe e le tatau ona faʻaaogaina mo gasegase pancreatiti ma faʻalauteleina o le mumū masani.

Pele - manuia pe afaina?

O faʻamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi e le talafeagai. O lenei laau e tatau ona vavaeeseina atoa mai mea taumafa i taimi o faʻalavelave o pancreatitis. Ae, i le isi itu, o le garlic o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale, o meaola e faʻasolosolo meaola e faʻaosofia ai le faʻafouina o siama i totonu o le tino ma lo latou toe faaleleia. O laʻau e lauiloa foi mo le mea moni o loʻo i ai le phytoncides - o loʻo aʻafia ai aʻafiaga faʻamaʻi ma antimicrobial.

O le mea lea, e mafai ona 'aina le kālaiti i ni vaega tele mo faʻamaʻi o le pancreatic, ae na o faʻamasinoga o faʻamaloga atoatoa, o lona uiga, pe a leai ni faʻamaoniga.

Maitau: togafitiga o le pancreas ma togafitiga a tagata e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma i lalo o le vaavaaiga o galuega a le gland.

O le gasegase pancreatic o se togafitiga tutusa.

E afua mai i le mea moni e faapea o mafuaʻaga e afua ai, o loʻo i ai uma se mea le lelei ma masaniga leaga e aofia i le tele o manuʻa faʻafuaseʻi, pancreatitis ma faʻafitauli faʻapitoa.

E tele ituaiga o faʻavae e eseese i le nofoaga i totonu o le okeni (i le ulu, tino poʻo le siʻu o le gland), i le natura ma i le auala e tupu ai maʻi.

Togafitiga e faalagolago i le tele o mea. Afai e laiti le aʻoga ma e le tupu atili, ona mafai lea ona e faʻaaoga togafitiga faʻaleita, faʻapitoa ona taitaia le mataʻituina ma se tagata tomai faapitoa.

O nisi taotoga poo vailaʻau atonu e manaʻomia.

Faiga Faʻapitoa

O le uila o se tuuga tutoʻatasi lea e tumu i le suavai.

O pancreatic formations o loʻo i ai se faʻafefiloi o enzymes na natia e le tino, poʻo le mea e le o le tino.

O le faʻavasegaga e faʻaalia ai le moni ma le taufaasese. Moni (dysontogenetic) o ni faʻalavelave faʻalavelave lea o loʻo faʻatulagaina i le taimi o le fausiaina o le okeni i le vaitaimi o le atinaʻe.

O puipui o le cyst moni ua laina i le epithelial tissue. E masani lava ona iloa i le faalavelave faalavelave o le Dysontogenetic, ona o la latou lapoa i le tele o tulaga e laiti tele, ma talu ai ona o la latou laʻitiiti, e seasea aumaia ai le le toʻa ma e leai se aʻafiaga.

Ae afai o se afa na faia ona o se fuga o le pancreatic duct, faatasi ai ma le faaputuputuina o le pule, o le a amataina se faagasologa o le inflammatory, lea e masani ona oo atu ai i faafitauli (cystic fibrosis).

O se cyst sese e faia i le soifuaga o le tagata maʻi. I totonu o lona fausaga, e ese mai le mea moni: o ona puipui o loʻo ufiufi i ni mea felanulanuaʻi.

I le faʻaopoopoga, o le fausaga e latalata i le fatuina o fusi o le gland lava ia ma isi totoga lata ane (o le manava po o le ogaoga tele) e masani lava ona sui.

O mea nei e mafua ai le foliga mai o tau vale:

  • manuʻa ma le afaina i le gland tissue,
  • faʻalavelave i le galuega a le tino na mafua mai i meaai le lelei poʻo masani leaga,
  • afaina o le pancreatic e aafia ai lona fausaga: pancreatitis, popo pancreatitis, pancreatic necrosis.

O loʻo i ai se faʻavasegaga e aofia ai le faʻavasegaina o faʻatulagaga. Cysts - e moni ma sese - e mafai ona maua i soo se vaega o le okeni (mai le ulu i le siʻu o le gland).

O se eseʻesega faʻatulagaga e maua ai faʻamaoniga eseese, ae ina ia mafai ona aliali mai, e tatau ona atiae le cyst i se tulaga lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laasaga tetele i le ulu o le pancreatic e mafai ona mafua ai le tiga ogaoga i le manava, ma o le siʻosiʻu siʻusiʻu siʻosiʻomaga e masani ona mafua ai le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium.

O le natura o faʻavaega e mafai foi ona ese.

  • tulaga lelei
  • saʻo,
  • maʻi leaga.

O faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina o lenei faʻamaʻi e faigofie tele i metastasis, o le mea lea, pe afai e maua se togafitiga, e tatau ona vave faia togafitiga.

Tusa lava pe o le a le natura o kesi, i totonu o le tino atonu e tasi le neoplasm, pe tele.

O latou lapopoa e eseese - mai laʻititi (tele millimeters) i mea tetele - sili atu ma le 10 cm le maualuga. O taunuuga o le malepelepe o le uila o le a taʻitaʻi atu ai i le peritonitis.

Faailoga ma le siamaina o kesi o pancreatic cysts

I le amataga o le tuputupu ae o le cyst, e pei o se tulafono, e le o matauina faailoga, ona o le laitiiti o le fausia e le mafua ai suiga i le faagaoioia o le okeni (sei vagana ai mataupu o loo i ai le tele o faatulagaga i le gland).

Afai na faʻaalia mai faailoga, o lona uiga o le tele o le afa ua oʻo i le faʻavaʻa. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻaaoga togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata, ae e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

I tulaga ogaoga, e le tatau ona e tolopo se asiasiga i le fomaʻi, aua o le faafitauli e mafai ona sili atu le mamafa i le taimi, lea e sili ona lamatia i tulaga o loʻo i ai se tulaga faʻamaoni poʻo se faʻalavelave.

O le faailoga autu o le faʻaalia o se aʻoaʻoga i le pancreas o le iai lea o le tiga i le itulagi o le itu taumatau poʻo le itu tauagavale (faalagolago i le nofoaga o le faʻavae: i le ulu, tino poʻo le siʻu o le okeni).

O nisi taimi o lagona tigā e maua i le pute pe fai ni fusi-faapena.

O le tiga e faʻaauau pe paroxysmal ma faʻateleina i taimi o faamalositino ma pe a uma ona 'ai.

E le gata i lea, e masani lava ona tupu le vevela ma le vili, ma ua faʻaitiitia le manaʻo. O se lagona o le malosi i le manava e ono aliali mai.

O nisi taimi o le faʻaleagaina o le tino e faʻasosolo ai laina o le gland pe lolomi i luga o totoga tuaoi, e faʻaosofia ai faʻafitauli eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le cystreaic cyst ona faʻamalo ese le alalele, lea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave o faʻalavelave: o le ai ai le gasegase faʻalavelave, o le gaʻo o le duodenum ma le faʻaleagaina vave.

O le a sili atu ona mama, ma o le faanatinati, i se isi itu, o le a faapogisa.

O se tulaga e sili ona lamatia pe a oso i luga se uila, lea e salalau ai ona mea i luga o le vevela. O le vaeluaga masani e masani ona faʻatasi ma le toto toto.

I lenei tulaga, o le a faʻamaonia tele lava faʻamaoniga o le tiga. O le tagata maʻi e liliu ese, lagona lagona tiga ma vaivaiga, ma ua vaivai.

E ui lava i le mea moni e faʻapea, o faʻamaoniga o togafitiga e le o faʻamalamalamaina, e faigofie lava ona iloa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e maua se ultrasound.

O nisi taimi e faʻaaoga ai le ultrascopic ultrasound, lea o le a fesoasoani e fuafua ai le natura o le faʻavae (faʻaleagaina pe leai).

E mafai ona iloa se uila tele i le palpation. O nisi taimi e mafai ai e le tagata gasegase ona matauina se pupu. E masani ona tiga ma e pei o se faamaufaʻailoga i totonu o le manava.

O sosolo o le siʻusiʻu o le Pancreatic ma le faʻavae i le ulu o le gland o le a sili ona tiga.

Togafitiga o le faʻamaʻi ma le gasegase talafeagai

Togafitiga e faalagolago i uiga o le maʻi. Afai e laiti le cystreatic cycreatic (e itiiti ifo i le 3 cm), e le o iai se mea faʻapitoa pe faʻamalosi ma e le mafua ai le faʻavauvau, o lona uiga atonu o le a fautuaina e le au atamamai latou te siakiina e le aunoa ia siaki siaki e le aofia ai le alualu i luma o le afa.

I ia tulaga, e mafai e se tagata ona faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu.

Togafitiga ma togafitiga faʻa-aganuu e tele lava ina aofia ai le faʻaaogaina o toga o le vao poʻo le teuteu.

O se faaputuga o calendula, celandine ma yarrow e manatu e aoga.

O le autu autu o le calendula, lea na taʻua o le anti-inflammatory, o le faʻamalolo ma le choleretic aafiaga.

O le isi togafitiga o pancreatic seleselega e mai lau o laumei, currants ma lingonberries. Ina ia saunia se teuteuga, e tatau ona faʻafefiloi nei mea i mea tutusa.

O taimi uma lava e manaʻomia ai le fafagaina o le lauti fou poo se decoction - mo lenei mea, e tatau ona tumu le sipuniti o le mea e tupu mai i le 250 ml o le vai inu. O ia teas e tatau ona inu i le afa itula ao le i faia taumafataga mo le masina.

E mafai ona e togafitiga se uila ma togafitiga faʻatoʻa e ala i le ave o se tina. E fautuaina e solo i le aloe o le sua (o se fasi pepa e le sili atu nai lo se ulu afitusi) ma ave aso e 10 i taeao uma i luga o se manava gaogao.

O togafitiga faʻapitoa e valaʻau e le o le tele o togafitiga o tau e faʻapuai ai le atinaʻeina, o lea e le tatau ona faalēaogāina ai suʻesuʻega a le fomaʻi.

E masani ona i ai faʻasalalauga pe a faʻasalalau se uila leaga i luga o lona lava 3-4 masina pe a maeʻa ona faʻatetele.

A oʻo ina lautele le aʻoga ma faʻalavelave i le masani ai o le gaioiga o totoga, o le a faigata togafitiga.

O le togafitiga aupito sili ona lelei o togafitiga masani e masani lava ona aveese ai le cycreatic cyst.

I se tulaga tutusa, o le togafitiga o fualaau faasaina, o le fesoasoani lea ua soloia ai faailoga ma o le faaletonu o galuega i le galuega o totoga ua afaina ua totogiina.

Togafitiga o se uila ma taotoga e aofia ai le gaogao o lona vaega (alavai).

I le avea ai o se tulafono, o le laparoscopic drainage e faʻaaogaina mo lenei mea - o se taotoga faʻaleagaina e seasea maua ai ni faʻafitauli.

Afai o le uila e mumu ma o le pisa o loʻo i ai pe ua tuʻi le uila, ona faia loa lea o se laparotomy tatalaina o le faʻavae ma ona alavai faʻavaivai.

O le isi ituaiga o gasegase - cystoiserostomy - e aofia ai le tatalaina o le afa ma le suavai, mulimuli ane e fesootaʻi atu i le togafiti laiti.

E faʻapena foi ona faia se taotoga pe afai o le faʻavae e poloka ai le au o le pancreas. Afai o le uila e laiti ma feaveaʻi, ona mafai lea ona fiafia e aunoa ma le faʻaaogaina o alavai.

I le tulaga o se maʻi vevela, o le vavave o le uila ma se vaega o le pancreas e faia. O le mea sili lea ona faigata.

O le taumafataga ma se pati pancreatic o se mea e manaʻomia muamua mo le toe faʻaleleia.

E le aofia ai oloa e faʻaleleia ai le gaosiga o le kesi ma faʻaleleia ai le tuʻuina atu o enzymes, faʻapea foʻi ma le ava malosi, kofe ma le nicotine.

A e manaʻomia se meaai:

  • inu tele vai
  • 'ai fua o falaoamata
  • 'ai le' aʻai kuka poʻo le gaʻo,
  • 'ai pia paʻu, lapiti ma moa,
  • faia ni falaoa e aunoa ma ni susu,
  • 'ai fualaʻau
  • 'ai fuamoa.

O le cycreatic cyst o se togafitiga faʻapitoa, o le faʻataʻitaʻiina o le atinaʻe e mafai ona faigata ona faia. E mafai e aʻoga ona nofo i le tino o le tagata mo le tele o tausaga pe faʻamavae na o ia lava.

O nisi taimi togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleagaga e lava, ma o nisi taimi e tusa lava pe maeʻa taotoga, e toe foi mai le kesi.

E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le faagasologa ma faʻaaoga lelei lenei faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le le lelei o le atinaʻega, o faʻafitauli e mafai ona matautia tele, ae o vailaau faʻaonapo nei e tele meafaigaluega ma mafai gafatia e fesoasoani e foʻia le faafitauli ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le maʻi.

Manatua o se togafitiga lelei ma le togafitiga lelei e fuafua i le matuia o le tagata maʻi e pipii i fautuaga ma faʻasologa a le fomaʻi.

O le matafaioi a le faifaʻatasia i le lelei o galuega a le tino e matua telē tele, ae o tagata e leai ni aʻoaʻoga faʻapitoa faapitoa e malamalama i lona taua pe afai latou te fetaiaʻi ma le solia o ana galuega.Na o le taimi la o le a latou iloa tonu pe aisea e manaomia ai le pancreas, pe o fea oi ai ma pe faapefea ona tiga. E foliga mai e sili atu le maua o se malamalamaaga autu e uiga i le gaioiga o lenei tino ma faʻamaʻi mafai - ma sili atu ona taua, e uiga i lo latou puipuiga - muamua.

Le faʻamoemoe o le gland

O le pancreas, faatasi ai ma isi totoga, o se vaega o le tino o le tagata. O le igoa o lenei gland o loʻo taʻu mai ai o loʻo i lalo o le manava, ae o le mea lea pe afai e te faʻamasinoina lenei mea pe a iai se tagata i se tulaga vavalalata. I se tulaga tu, e sili atu ona i tua o le manava, i le itu tauagavale o le hypochondrium, i luga ae o le pute. O lona fausaga e mafai ona iloa ai vaega e tolu: o le ulu, tino ma le siʻu. E le o se mea sili lea ona tele. I totonu o se tagata matua, e oʻo atu i le 15-20 cm le umi, ma le lautele ma le mafiafia o le itiiti ifo ma le 3 cm. O le tele o lobili e aofia ai le pancreas, i le isi itu, ua fausia mai i sela o ituaiga e lua.

O nisi oi latou - ma o le toʻatele oi latou - o loʻo i ai ni vaovao ma faʻamalosi le vai inu, ae o isi e leai ni gaioiga ma maua ai hormones, o le tele o le inisalini ma le glucagon, e aʻafia ai le toto toto. O lona uiga, o lenei tino o loʻo tuʻufaʻatasia galuega ao auai i le gaogao ma le faia o galuega o le endocrine. O le gaioiga o galuega e faia e ala i le gaosiga o enzymes: amylase liliu fesuiaiga o gaʻo i le kulukose, trypsin e paʻu i lalo le polotini, lipase - fat. O nei enzymes e amata ona gaoioi pe a latou ulu atu i le manava, ae i totonu o le gland latou te le o toaga, a leai o le a amata ona eli le okeni. E pei ona tatou vaʻaia, e ui lava e amata le faʻaaogaina o otaota e oʻo lava i le oral vevela, ae o le pancreas lea e nafa ma le malepelepe manuia ma le faʻamaʻiina o meaʻai autu e le tino. O fea o loʻo i ai lenei okeni ma pe o le a le tiga - o le mafuaaga lea e taua ai le iloa, aemaise lava talu ai o le uʻamea lautele ei ai sona aafiaga tele i le metabolism.

O uiga masani o le pancreas

O nisi o faʻamaʻi e aafia ai le pancreas e lauiloa. O mafuaʻaga mo lenei mea o le le lava lea ma le le talafeagai o taumafa, popolega ma amioga le lelei, faʻapea foi ma se gasegase faʻapitoa. O le tele o taimi, e maua ai le pancreatitis - o le gasegase po o le faʻasolosolo, maʻi o le maʻisuka, o le tino mama. O se faʻamaʻi e pei o se uila o le pancreatic e le taatele ma sili atu ona faigata ona iloa, o faʻamaoniga ma togafitiga o le a talanoaina auiliili i lalo.

O lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le mea moni o totonu o le pancreas poʻo i luga o lona fogaeleele, o loʻo i luga o le fale - o taga e tumu i le vai. O nei atigilima e mafai, faateleina i le lapopoa, aʻa i isi totoga. I le tulaga o le suporation poʻo le malepe o le afa, o taunuuga e mafai ona sili atu ona ogaoga, e oʻo lava i le afaina. E mafai ona i ai sogi i soo se mea i le gland, mai le ulu i le siʻu.

Faʻateleina i luga o cysts

O tumutumu uma e ala i lo latou amataga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: o loo i ai ni tumutumu moni, ma o loo i ai ni pusi. O kene moni, i le itu, e mafai ona afaina, post-traumatic, o se taunuuga o le solia o le pule o le pancreatic duct, parasitic (pe a afaina i le echinococcus mai manu o le aiga po o opisthorchiasis mai le iʻa iʻa), neoplastic. O le a tulaʻi mai nei e avea o se taunuuga o faiga o le toto. E leai se mea e tupu, pe o ni tau faasese, e masani ona mafua mai i le pancreatitis ua mavae poʻo le faʻalavelave. I le taimi lava e tasi, o laina moni o loo i ai se epithelium i totonu, e ese mai i mea sese.

E mafai ona faʻamaonia se uila i luga o le pancreas ao faia suʻesuʻega i fafo pe afai ua lava lona lapoa. Faʻataunuʻu tonu lona i ai i le faʻaaogaina o le ultrasound poʻo le faʻatautaia o suʻesuʻega. O le faʻamaʻi e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻaʻailoga, ae maise lava pe a oʻo mai le vailaʻau ma laʻititi. O ia kusi e masani lava ona le faalavelave i le latou pule, ma e vave ona iloaina.

Faailoga o le maʻi

Ae o faailoga na faʻaalia e le uila i luga o le pancreas, e masani lava ona popole se tagata e uiga i le tiga i le hypochondrium - i le itu tauagavale ma le taumatau, faapea foi i le vaega tele. I lenei tulaga, o le tiga e mafai ona ese mai le natura: e le manaia ma maamaai, faʻaauau pe paroxysmal, e mafai ona fusi, tuʻu i tua. E le gata i lea, o le tagata e leiloa le mamafa, vave ona le lava, faitioga o maʻi oona. I le tulaga lautele, afai e aliali mai se uila, o faailoga ma togafitiga e faʻatatau tonu lava i lona telē, i luga o le mea tonu e tu ai, ma o aʻau o loʻo faʻapipiʻiina.

O le uila o le ulu o le pancreas, e pei o se tulafono, e tau atu i le faamalosi o le talo, e oo lava i lo latou poloka atoa, ma o le mea lea e masani lava ona atiae ai le taamilo. Faatasi ai ma lenei localization o le afa, e mafai ona lagonaina i luga atu o le pute. E mafai ona lagona le siʻusiʻu siʻusiʻu i le itu agavale o le hypochondrium.

Filifiliga o togafitiga mo kiona o pancreatic

E tusa ai ma togafitiga, i le tulaga o tamaiti laʻititi laiti, e ono le talafeagai. O le a lava le siakiina pea o lo latou tuputupuaʻe ma tulaga, faʻapea foʻi ma le faʻafefea ona aafia ai totoga tuaoi. Afai e tele le afa, e sili atu ma le 5 cm le lautele, poʻo le vave ona tupu, poʻo le suppurating, pe afai e mafua ai le faʻalavelaveina o le talo pe vaʻaia, pe a faʻaumatia le uila, o le taotoga e le mafai. Ae o le mea moni lava, e seasea lava ona faia le taʻavale, e tusa ai ma faʻamaoniga manino, pe a oʻo mai i le olaga o le tagata maʻi, talu ai o lenei mea o se faiga e sili ona faigata ma taʻutaʻua, e manaʻomia ai se poto masani ma le agavaa o le fomai tipitipi. O sea taotoga e faia pe a tele le afa, pe o le faʻaleagaina o le leaga.

Faatasi ai ma fomai, o le pancreas ei ai le mamalu o se tasi o okeni e sili ona faigata ma le mautonu. Afai e maua se uila o le pancreatic, o le taotoga e faigata i foliga o lona nofoaga. O loʻo i tua o le manava, ma e latalata lava i le tele o totoga taua. E le gata i lea, o le tino o le okeni lava ia e matua leaga lava, e faigata ona suiina. O le taotoga o le pancreatic ua afaina i faafitauli faigata.

Metotia faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa i le mataupu o tau

O le tele o taimi, latou te le aveesea le uila, ae faʻafefe, o lona uiga, gaogao i totonu poʻo le paʻu foi, e faʻaaoga ai se fagu manifinifi. A maeʻa le sasaaina o le vailaau o le cyst, o nisi taimi e masani ai, o loʻo i ai mea e manaʻomia muamua mo lenei neoplasm e sui i se mea faʻafesoʻotaʻi. Faʻatasi ai ma tumutumu tetele, o lenei faiga o le a le fesoasoani, ma ua faʻaaogaina e fai ma laasaga sauniuni mo le taotoga. Afai e fesoʻotaʻi le uaea o le cyst i le gaʻo o le gland - ma ua fuafuaina i le pupuʻu, ona faʻaaogaina lea o se faʻamaʻi tino manifinifi e fesootaʻi i le manava, pe afai o le uila o loʻo i le itu o siʻusiʻu o le pancreas, poʻo le duodenum, pe afai o le nofoaga o le faʻavaeina o le ulu o le gland. Afai e le faʻamaonia le feʻau o le uila ma le taʻavale, ona tuʻuina atu lea o se mea faapitoa i totonu o le paʻu o le afa, ma mafua ai le tapunia o ona puipui. Afai o le uila o loʻo i totonu o le siʻusiʻu o le okeni, ona mafai loa lea ona vaʻaia.

I se tulaga lautele, i le tulaga o se faʻamaʻi e pei o se pati pancreatic, o le fomaʻi mo le faʻamalologa atoatoa e lelei tele e tusa lava pe faia togafitiga faʻapitoa, pe a faʻapea o lenei maʻi e le o matua le amanaiaina. E manino lava le tāua o le taimi e iloagofie ai soʻo se neoplasm ma le faʻamoemoe o lona natura.

Isi togafitiga

Toeitiiti o faʻamaʻi uma e mafai ona aʻafia ai le tino o le tagata, o le tasi auala poʻo le isi e togafitia e le gata i avanoa o fomaʻi faʻapitoa, ae faʻapea foi i auala o togafitiga faʻamalo. E mafai ona ese le togafitiga lenei. Aua le tuʻuina atu atoa se tasi i nei vaega, ia le amanaʻiaina le isi.Ae o le natura e taʻu atu i tagata le tele o auala e faʻaitiitia ai le tulaga o faʻamaʻi. Na te leʻi faʻagaloina se faʻamaʻi e pei o se pati pancreatic cyst. O faʻamaʻi ma togafitiga e faʻamatala uma e tagata faʻamalolo. Atonu e le manaia le faalogo i nisi o fualaau kuka, ae maise lava e ui lava e oo lava i togafitiga faaleaganuu e le maua ai ni faitioga mo lo latou faaaogaina - o le a leai lava se afaina.

O lea la, o le a le kuka mo togafitiga faʻapitoa mo kiona o le pancreatic? Muamua lava, o sauniuniga laʻau nei. O togafitiga faʻalaʻau faalenatura - atonu o le mea taua lea e aoga tele ai isi vailaʻau. I le tulaga o tau, ua fautuaina e faʻaaogaina se faʻafefiloi o fugalaau calendula, yarrow ma celandine mo le masina. Faatasi ai ma le celandine e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete - o lona lapopoa e mafai ona oʻo atu ai i le oona. O vaega o loʻo faʻafefiloi i le aofaiga tutusa, sasaa se sipuniti o le aoina ma se puʻu o vai inu, faʻaauau le mafanafana mo le tusa o le itula. E tatau ona e inuina le fua o meaʻai aʻo lei 'ai, i ni vaega laiti pe tusa ma le kuata le ipu, inu le 200-250 ml i le aso. O le lauti o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga ma le faʻamaʻi manuʻa.

Ae mo le togafitiga o kiona o le pancreatic, e fautuaina e faʻaaoga fualaau e pei o le tansy, immortelle, plantain, wort St. John, chamomile, aloe ma isi. O nisi punavai e taʻu mai ai laulaau o le taroneberry, blueberry, vineberry strawberry, currant.

Matua ma isi mea

O lenei mea masani o le mineral-organic product is famous for its personality absorbble ma faamaloloina. E mafai foʻi ona faʻaaogaina i le tulaga o se faʻafitauli pei o le faʻavaeina o se uila i luga o le pancreas. E tuʻuina atu e faʻaumatia se fasi mummy le tele o se ulutala faʻatusa ile lua vaiaso.

E aoga i le tulaga o soʻo se faʻafitauli o le pancreas, ma le faʻaalia mai o se uila, e aofia ai le inu vai inu mama. E ui lava i le fesoasoani a togafitiga faʻaleagaga, o le vailaʻau o le pancreatic, o ona faʻamaoniga ma togafitiga, ina ia aloese ai mai faʻafitauli, e tatau ona mataʻituina e se fomaʻi.

Puipuiga

Ina ia aloese mai faafitauli i se okeni e pei o le pancreas, muamua, e tatau ona lafoaʻi masani leaga - o le ava ma le ulaula. O fua talafeagai uma e tatau ona faia e faʻaitiitia ai le avega i lenei tino. Ma o lenei mea e uiga i se taumafataga, o mea e manaʻomia e faʻataunuʻuina: gaʻo, falai ma mea vevela, ulaula ma 'aina meaʻai e le aofia. I le tulaga o le faʻaogaina o le pancreatic, legumes, faʻapea foʻi ma oloa e maua i le fiva, e pei o kāpeti, radisa, radish, ma nisi o fua, e le aoga.

O le pancreas o se mea taua tele o le digestive system, o le enzymes lea e talepeina ai le gaʻo, gaʻo ma le protein i ni mea faigofie. O le gland ei ai se faʻaoga o le natura e faʻaleleia ai le faʻavaeina o gase cystic i totonu o le okeni.

O ia faʻavaega e mafai ona tuʻuina atu ai faʻamaʻi, ma e mafai ona maua i se faʻalavelave faʻafuasei i se faʻamalama o ultrasound. Togafitiga o tau o meaʻai e faʻalagolago i le tele o mea, o le tele o fomai tipitipi e aafia i lenei mataupu. Pe a filifilia togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga na faʻavaeina ai ma pe o le a le fuafuaga mo lona atinaʻeina.

Mafuaaga o togafitiga

O fua moni o ni faʻalavelave faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma le solia o le faʻavaeina o le tino o le tino i le faagasologa o le atinaeina o pepe. I le avea ai o se tulafono, latou te le ola, o loʻo faʻaogaina i totonu o se vaega o sela epithelial, ma e mafai ona faatumuina i le vai.

Fua o fusi sese e fai pe a faʻaleagaina le pancreatitis poʻo le pancreatic necrosis e faʻaleagaina ai le tino. O le tino e taumafai e faʻaaogaina se nofoaga faapena mai mea maloloina ma fai ai se paʻu o mea faʻapipiʻi faʻataʻaliʻoliʻo.

O le taofi e taua o kyume e tupu pe a taofia le taʻavale. O ia faʻavae e faigofie lava i le tuputupu aʻe ma e mafai ona paʻu i lalo o le malosi o le tele o mea leaga.

E masani ona faia e le echinococcus le tele o pseudocysts. O lea ituaiga parasite, e pei o le opisthorch, e fesoasoani foi i le faaleagaina o le pancreas, aua e taofia ai le tafe o le vai inu.

Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faʻaaogaina o le cycreatic cyst, o le a eseese auala o togafitiga.

Fautuaga! Manua o tagata i le echinococcus e tupu mai mai mai maʻi, mamoe ma puaa. O le tagata o se lala paʻu oti mo lenei parataiso, o le fausia o se uila o se faʻagasologa e tumau mo le tele o tausaga. Ina ia e le maʻi i le echinococcosis, e tatau ona e fafaguina mai anufe i totonu, matau tulafono o le ola maloloina o oe, ma fufulu fufulu lima ao leʻi 'ai.

Ina ia aua nei aafia i le opisthorchiasis, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa iʻa iʻa i le taimi na i ai le opisthorchiasis. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mataʻituina le tatau o masima i le taimi o le taloina o iʻa ma le taimi o togafitiga vevela i taimi o kuka.

E faʻapefea ona e iloa le i ai o se uila i le pancreas?

O se tasi o metotia autu mo le togafitiga o lenei maʻi o se suesuega ultrasound o totoga o le tino.

O nisi taimi e mafai ona lagona se uumi tele o le ulu o le pancreas e ala i le paʻu o le abdomina pito i luma e pei o se tumutumu o fatuga.

O tamaʻi laiti, aemaise lava o mea faʻapitoa, atonu e le maua ni faʻamatalaga faʻapitoa. O ia faʻavae e maua i le taimi o le suʻesuʻeina o le tino o le tino e faʻaaoga ai le ultrasound poʻo le faʻatalanoaga.

E le o iai ni faʻataʻitaʻiga e iloa ai le maʻi. Paʻa i le pito i luga ma le pito i lalo, le faapalepale i meaʻai gaʻo, fesuiaiga i le suka o le toto, vomiting, ma isi faʻamaoniga o maʻi oona e mafai ona faʻalavelave.

E le masani ona maua ni potu cystic. E masani ona faʻalautele mai i le ulu o le gland ia kalafa echinococcal. I lenei tulaga, o le duodenum ua faʻapipiʻiina, o loʻo i ai se soliga o le vevela o le talo, ua aliali mai le lanu. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le inisua ma le faʻaleagaina o le tino e atiaʻe.

Faʻalagolago i le tele ma le nofoaga o le gasegase cystic, o le natura o mea o loʻo aofia ai, faʻapea foʻi ma le i ai o faʻamaoniga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻasolosolo o se vailaʻau o le pancreatic cyst.

O togafitiga talafeagai e mafai ai e oe ona togafitia lenei maʻi ma ausia ai le tulaga masani.

Fautuaga! O le mea muamua na iloa le auai o se vailaau moni o le pancreatic cyst, o se taimi e faia ai se suʻesuʻega loloto. Masalo o le fatuina o gasegase i le tulaga o le embryogenesis na aʻafia ai foi fatugaʻo po o le ate.

O a togafitiga mo kume?

O vailaau tipitipi e masani ona aʻafia i togafitiga o lenei faafitauli. O togafitiga faʻafomaʻi e aofia ai le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, lea na mafua ai le fausia o kystes, dieting. Aano pancreatitis ma le pancreatic necrosis, o le taunuuga lea e masani ona fausia ai pseudocysts, o ni tulaga faanatinati e manaʻomia ai ni fuafuaga faʻafuaseʻi.

Togafitiga Moni o le Taʻi

  • Faʻavae tetele e mafua ai le faʻafefe o le sua o le pani ma le faʻavaeina o le pancreatitis e masani ona manaʻomia le taotoga. I lenei tulaga, e aveese e le fomai tipitipi le tumutumu o le vevela po o le faia o se faapaleni pe a fai e tele ni tau.
  • Afai o le cyst e faʻalavelave, e leai sona sili atu i le 2 cm, e le tupu ma e le o faʻatasi ma faʻamaoniga o se faaletonu o le pancreas, ona i lea tulaga e le manaomia se togafitiga faapitoa. E lava le faia o se suʻega faʻatasi i le tausaga, ia tilotilo i le tele o le faʻaaloalo ile taulaʻi i faʻalauiloa ma mataituina se soifua maloloina.

Faʻatau togafitiga pepelo

Pe a togafitia togafitiga o le pancreatic pseudocysts, o le taimi e alu ese mai le taimi o mea e manaʻomia muamua mo lona atinaʻe ua amanaia. I le fausiaina o se pseudocyst, lea e tupu i luga o se vaitau pe a ma se tausaga, e 4 laasaga e iloga. E afua ona o le vave vave ona fausia o le paʻu o lea ituaiga. E oʻo atu i le ono masina, o le afa o le a faia, mai le ono masina i le isi - faia.O togafitiga togafitiga e mafai foi ona aofia ai togafitiga o togafitiga poʻo togafitiga faʻamalosi o le maʻi.

  • O se mea tāua o le iai poʻo le leai foi o se fesoʻotaʻiga i le va o le vailaʻau o le cystic ma le gaʻo o le gland. Ina ia mafai ona fuafua lenei mea, ave se togi o mea o loʻo i lalo o le vaavaaiga a le ultrasound poʻo le faʻaupuga. Afai ole maualuga o le enzyme pancreatic, amylase, maualuga, ona fesoʻotaʻi lea o le uila i le taʻavale. I lenei tulaga, ua faia le alavai o le alavai, o lona uiga o le fesoasoani lea o se paʻu tino manifinifi, o se pito i lalo, o le afa e fesootai ma le manava po o le duodenum. O le mea lea, ua gaogao le vavao ma ua faia ni tulaga ina ia suia ai lenei tulaga e ala i le fesoʻotaʻiga o mea.
  • Afai e le fesoʻotaʻi le uila i le taʻavale, ona faʻafefe lea o se mea oona i totonu o lona vaega, e masani lava o le ava malosi, lea e mafua ai ona tapunia ona puipui ma ua suia i se mea fesootai. I lenei tulaga, o le uluai gaolotoina o le gasegase cystic e faia e le puncture punouai, pe afai o loʻo oso le afa, pe faʻaaogaina se anastomosis ma le manava poʻo duodenum, pe afai ua uma ona faia.
  • Faʻalagolago i le nofoaga o le cyst, o le maualuga o lona faʻafeiloaʻiga i siama lata ane ma le i ai o faʻafitauli, o se gaioiga tele (laparotomy) poʻo le taotoga endoscopic o loʻo faia. O le taotoga mulimuli e itiiti ifo le faʻalavelave ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave mulimuli. I lenei tulaga, e faia ni nai mea laiti i luga o le pito i lalo o le paʻu o le abdomina e faʻaogaina ai meafaigaluega faʻapitoa. O le alualu i luma o le taotoga o loʻo mataituina e faʻaaoga ai masini vitio.

Faʻatau togafitiga

Afai e le o faʻamaonia le taotoga, e mafai ona togafitia le maʻi, mulimuli i fautuaga nei a le fomaʻi:

  • pipii i se olaga soifua maloloina
  • aua e te soona fai,
  • mulimuli i se taumafataga tutusa ma se taumafa mo isi faʻamaʻi o le pancreas,

Fautuaga! O le taumafataga ma se pati pancreatic e aofia ai le teena atoatoa o le ava malosi, faasaina o gaʻo, tausisia o mataupu faavae o meaʻai eseese. E le gata i lea, e le fautuaina ia legumes, broths, meaʻai vevela ma meaʻai.

Faʻalogo! Aua nei galo o le i ai o se vailaau cystic i le pancreas e manaomia ai le gauai atu i galuega a lenei okeni ina ia taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le malepe o le uila, pancreatic necrosis ma peritonitis.

Faailoga ma faʻamaʻi o le pancreas

E sili atu le masani i faʻamaʻi pipisi o le mumū, e taʻua o le pancreatitis i faʻamatalaga tau fomaʻi. E mafai ona tele pe maua ma i nisi tulaga e faigata tele i foliga vaaia o kesi - aʻoaʻoga faʻapitoa i le tino i totonu o le tino o le tino. O fomai e taʻua o le kanesa o le pancreatic o le ituaiga sili ona ogaoga o le faamai, lea e leaga ai le natura o neoplasms.

O faʻamatalaga nei e molimau i le tupu o faʻafitauli o le tino moni o le tino o le tino o le tagata:

  • faaitiitia pe maeʻa le leai o se meaʻai,
  • mamafa tele le gau
  • vaivaiga i le tino, vaivaiga, maualuga maualuga o le vaivai,
  • tigaina i luga aʻe o pute, lea e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tuʻinanau e vomiti,
  • i tulaga e seasea tupu - maualuga le vevela.

Fautuaga i le auala e togafitia ai le pancreas e ala i aga masani, o vailaau mo fualaau oona ma gafatia taulima na atiae ma suesueina e fomaʻi mai tagata mo seneturi i le fiaselau afe o gasegase. O le mea lea, e matua taua lava ma le amataina o uluaʻi faailoga e mafai ona faʻaalia ai se toilalo o le faʻamaʻi, amata faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma vailaau e le o ni faʻataʻitaʻiga, i le muaʻi talanoaina o mea uma ma se fomaʻi faapitoa.

Potato ma inu pati

O mea e faʻaaoga muamua i se taumafataga e le gata ina faʻamaʻaina ai le manava, ae faʻamalositino foi le maʻi.O se mea ofoofogia e ono foliga mai, o le sua mai le koko koko ma pati masani e taua tele i le taua faasaga i le pancreatitis. Ina ia faia e se tasi se mea inu vailaau, o le ai ai le tolu tolu alalaʻau pati ma kālati e lua. Latou fufulu mama fufuluina fualaau faisua, sasaa vai inu i luga o latou ma auina atu i le sua. I nei mea uma, e le manaomia le aveeseina o le pele, ae ia mautinoa e aveese le "mata" mai le pateta.

O le vaega e maua ai ua vaevaeina i vaega tutusa e tolu ma inu i le aso mo le kuata o le itula ao le i ai. O le atoaga o le faʻamalologa e aofia ai laasaga e 3, e taʻitasi aso e fitu aso. O le malologa i le va oi latou e tatau lava ona le itiiti ifo i le vaiaso, mo se isi suiga le lelei o le faʻamaloloina o le aʻafiaga o le faʻatumu o le tino i le koko.

Iapani Sophora Pain Relief

O le faʻaogaina o le inflammatory i le paʻu, aemaise lava i le vaitaimi o le faʻamalosia, e masani lava ona fesoʻotai ma tiga e le mafai ona faʻafitia, lea e mafai ona tineia ma le fesoasoani a le Japanese sophora. Mo le mea lenei, e lua ni suamalie suamalie o fualaau mamago ua sasaaina i totonu o se ipu vai vevela, ua gaugau i totonu o se fagu suamalie po o se tioata i luga o le vevela vevela mo le 5-7 minute, pe a maeʻa ona tuu le isi itula e nofo i totonu o se vaa ua tapunia.

Taumafa se sipuni suamalie o le taamilosaga faatolu i le aso ao leʻi faia taumafataga. Ina ia faʻateleina le faʻamalologa, e tatau ona faia le faʻamalositino i asiasiga e 3 o aso e 10 ma le malologa o le tasi vaiaso i le va oi latou.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le analgesic, o Sophora foi o loʻo i ai se meatotino faʻafouina, o le mafuaʻaga lea ua vave faʻaleleia ai le gaioiga o le gaioiga o le tino o le tino maʻi.

Laʻau faʻatoʻaga mo le afaina tele

O le faʻamasinoina e ala i le fautuaga ma manatu faaalia o tagata faʻaoga, o se faʻavae e faʻavae i luga o faʻamalositisi e 5 o loʻo taʻua o se tasi o togafitiga faʻaola mo faʻalavelave lavelave o le faʻamaʻi. E aofia ai sima o le sana, chamomile fanua, paʻu mimiti, calendula ma plantain. Muamua, o sooga uma e faʻapipiʻi i se ipu mafolafola mamago i tutusa tutusa, ona oʻo lea i le 1 teaspoon o le tutusa o le a sasaa atu i le 800 ml o le vai kuka ma vevela mo le 15 minute i totonu o se vai vai e puipuia ai le kuka. A maeʻa ona tatau lea o le susu ona tu mo le isi 40-50 minute i se nofoaga mafanafana. Inu le fausua faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai. Aʻo le i aveina, e faʻamaeʻa le susu o le susu: ave i se ipu malamalama masani? vaega o le fusi o laʻau ma? vaega o vai vevela ua vevela.

Afai o le tagata maʻi e maualuga lona maualuga o le eleʻele i totonu o le manava, e tatau ona aveese le lalaainina mai le aoina o togalaau, aua e naʻo tagata e maualalo le eletise e faʻaalia.

Tomai Pancreatitis Faamalolo

Afai o le mumū o loʻo i ai se foliga oona, o le faʻafefiloi o le meli ma le fuaina o fualaau faʻasaina o le a pulea ma lenei faafitauli. E manaʻomia ai le 50 g o rhizomes ua nutimomoia o le calamus ma le laumei, 25 g o le vao o lau thym, o le moa ma le rhizomes. O mea taumafa uma e mamago e avea o se paʻu i luga o se mea e gaosi ai le kofe, e 5 lepu'puʻu ua fuaina ma faʻafefiloi faʻatasi ma le 200 g o le meli i se masini tutusa. O fualaau lelei e taumafaina i le 25-30 aso, 1-2 teaseti i le taimi lava e teʻi ai ae le i momoe, ae le o le tuʻuina atu i se taumafataga.

Teuteu o laau mai le afa

O se tuufaatasiga o ituaiga laau e pei o calendula, celandine ma yarrow o le a fesoasoani e faatoilaloina se tino vaivai. O vaega uma e tolu e maua i le fua faatatau o le 1: 1: 1. O le sipuniti o le aoina o sauniuni ua sasaaina i totonu o se ipu tioata na o le vai na kuka, ua ufiufi i se tapuni ma ua tauanau mo le 2-3 itula. O lenei aofaiga o le suka e vaevaeina i le 4 servings e tatau ona e 'ai i le aso. O le faʻamalologa i lenei faʻavae e mafai ona tumau mai le 4 i le 6 masina.

E tusa ai ma se polokalame faʻapitoa, o le fausiaina o le calendula, tansy ma le shootainainua ua saunia ma 'aina. E naʻo le tele o mea e fefiloi e eseese. I lenei faʻatusa, o le faʻafefeteina e ave i le 2 vaega o le plantain ma le calendula, le tasi vaega o le tansy.

Faamalologa o le Kanesa

O metotia masani o le togafitia o le kanesa o le pancreatic e mafai foi ona i ai, ae leai se tulaga e tatau ona manatu i ai o se sui tauva mo auala masani. I le taua faasaga i lenei ituaiga o oncology, o le a maua ai iʻuga lelei e ala i le faʻaogaina o le centaury o le faamalu ma le vaʻavaʻa.

Umbrella centaury o loʻo i ai uiga lelei faʻamalosia toto. Ina ia liua e avea ma se tagata e fai togafitiga, o le mutia mago e palapala i se eleʻele eleʻele ma ave i lenei pepa, 1-2 g tolu taimi i le aso. Mai le centaury e mafai foi ona e saunia se fusi. Mo lenei mea, o le sipuni tele o laʻau fou o le laau ua tuʻuina i totonu o se ipu vai inu, afifi i totonu o se fagu ma se solo mo le faʻamafanafana sili ona lelei ma faʻafefiloi mo le 2 itula.

Ave le afa afa i le aso, e tusa ma le itula ma le afa i le maeʻa ai o le 'ai. I le faʻaaogaina o le metotia lava e tasi, o se teuteuga e faia mai fafo, ae na o lona faʻaaoga e faʻaititia i le 2 faʻasaga. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻasalaga i fafo ile tagata e maua ni gaʻo le lelei.

O le togafitiga o le pancreas e ala i aga masani ina ia faʻavaveina ai le faʻamagaloga o le tagata maʻi e mautinoa lava e tuʻufaʻatasia ma le teenaina o masaniga leaga ma se taumafa lelei e mafai e se gastroenterologist poʻo se tagata tausi fualaau fesoasoani ona fesoasoani ia te oe e filifili. E le mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina pe a maeʻa suʻesuʻega ma faʻatalanoaga ma se tagata tomai faapitoa.

Faʻamālōlō faʻapitoa mo tumutumu o pancreatic.

O le tele o taimi i le lalolagi nei o tagata e tatau ona feagai ma foliga vaaia o se uila i totoga eseese, aemaise lava i le pancreas. O sea ituaiga mea e fai, o se vaega, o totonu o ia mea o loʻo i ai se mealilo faaputuputu o lenei gland. O le anomaly o lenei ituaiga e ono i ai sona natura natura, ae i le tele lava o tulaga e tulai mai ona o se ituaiga olaga sese, lea e aofia ai le masani ona faaaogaina o le suamalie, gaʻo, mea vevela, ma ava malosi. I le faʻaopoopoga, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi ona o le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina lea e mafai ona mafua mai i oloa eseese.

A maeʻa ona faʻamaonia ma faʻamaonia le suʻesuʻega, e taua le amata vave ona faʻamalolo. I tulaga maualuga, o le aveeseina o le neoplasm e manaomia, o nisi taimi faatasi ma le okeni, ae afai o le maʻi i le amataga, ona mafai lea ona faʻaaogaina atili auala agamalu. O le mea lea, i le i ai o se vailaʻau faʻamalosi, o le faʻamalolologa ma auala masani o le a faigofie atu mo le tino. O lenei mea o le a mafai ai e avega mamafa. I lenei itu, e mafai ona e faʻaaogaina se tele o fualaau eseese a tagata.

Laʻau faʻafefe


O le tele o taimi, mo le faʻamaloloina o se uila o sea okeni, e faʻaaogaina laʻau mo togalaau, lea e faʻaaogaina e pei o le lauti. O le mea lea, o calendula ua manatu o se vaega taua i totonu o na meainu. O laau toto o lenei ituaiga ua leva ona malamalama i ai mo a latou anti-inflammatory, ma le faamalologa o meatotino.

I le faaopoopo atu, e mafai ona faʻaaogaina e le gata i tapenaga o togalaau, ae ese. Ae afai ei ai faʻalapotopotoga faʻapitoa o le pancreatic configurations mo le faʻamalolo maualuga, e tatau ona faʻaopoopoina i le yarrow ma le celandine.

Ae e taua le manatua pea e le mafai ona faʻaaogaina le tele o nei tupe, ona o lo latou le sologa lelei e mafai ona tau atu ai i mea vaivai. O le mea lea, e tatau ona e faʻafefiloi nei gaʻo i tutusa tutusa, ona ave lea oi latou i le aofaiga o le 1pp. ma sasaa se ipu vai inu. Ma le isi, o le mea e maua ai le vai e tatau ona onā i le kuata kuata, pe a ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le faagasologa o lea faamalologa e 30 aso.

E mafai foi ona e faʻaaogaina se isi vaega o aofaʻiga, lea e mafai ai ona e taofia le tuputupu ae o le anomaly. E aofia ai lanu lanu moana, currants, ma fugalaau. O le fua o nei tupe e tutusa, e tatau ona tuufaatasi, ave le 1pp. ma sasaa vai inu. E ave i le 50 ml ao leʻi 'ai taumafa, mo se faʻasaga.

Maʻeu! O se aafiaga lelei mo le faʻamaloloina o le siva o le chicory.E le gata i ona lava lelei lelei, o se meafaigaluega e matua taua lava le tofo o le kofe masani.


O se togafitiga lelei a tagata mo le faʻamavaeina o ogaumu poʻo isi mea faʻalavelave faʻalavelave o pateta. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona kuka pe tao (taofi, ina ia leai se masima ma mea manogi). E le gata i lea, o lona sua suamalie foi e lelei lona aafiaga. E mafai ai e oe ona i ai le faʻamaʻi-inflammatory, ma faʻamaua ai foi togafitiga faʻamalolo i luga o le tino. E le gata i lea, o mea o loʻo iai i totonu o lona suavai e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le mucosal, ma fesoasoani foi e toe faʻafoʻisia le faia o enzymes talafeagai mo le gaosiga o mea taumafa.

I le tulaga o suiga eseese i le okeni (foliga mai o se afa), e tatau ona e togi le sua pateta, ona inu lea o le 200 ml e le silia le 15 minute mai le aso o le gaosiga. I se tulaga le lelei, ua le toe aoga ona uiga. Ma afai e te faʻafefiloi lenei vai 1: 1 ma le sukalati (100 ml i le tasi), ona mafai ai lea e se fofo masani, e ese mai i isi mea uma, ona faamalosia ai le puipuiga o le tagata.
I le i ai o le maualuga o le malosi o le manava, faapea foi ma le i ai o allergies i ia oloa, e tatau ona lafoaia sea faamalologa.
E mafai foi ona e faʻafefe ia pateta ina ia mafai ona sau le faletalimalo. E tatau ona faʻaaoga mo le 1pp. afa itula ao lei faia se taumafataga. O le togafitiga e tele ni nai vaiaso, o le taimi lea e tatau ai ona e faʻateleina le fualaau, mai le sipuniti i se sipuni sipuni. Ona e manaʻomia lea ona e malolo i le 10 aso ma toe fai le vasega pe a manaʻomia.


E le o se meatotino leaga, o le puipuia lea o enzymes matautia, ei ai le oats. Ona o lea mea, faʻapea foi lona lava faʻataunuʻu atoatoa, ua faʻaaogaina o se vailaau masani, e le gata ina faʻaumatia ai le uila, ae ia togafitia ai totoga uma o loʻo i totonu o le manava. Oona e mafai ona toe faʻafoʻisia le faagasologa o otaota, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le mumū. Ae mo lenei mea e tatau ai ona faʻaaoga naʻo ni oona e leai ni igoa.

O susu susu o se vailaau lelei mo faʻasalalauga faʻasalalau faʻamalolo i lenei totoga. O lona faʻatinoga e mafai ai ona e ausia ni taunuʻuga leaga i le taimi sili ona puupuu. Ina ia kuka, e tatau ona e sasaa le 1.5 g o oats i le 1.5 g vai, ona kuka ai lea i luga ole vevela pe a ma le 1 le itula.

Ma le isi, e tatau ona e togi i totonu o le pusa, a maeʻa, kuka mo le isi kuata le itula ma faʻafefete le susu. O le taunuuga o le a avea ma se paʻepaʻe paepae e foliga mai o le susu. O lea meafaigaluega e tatau ona faʻaogaina faatolu i aso uma, 100 ml. E taua le tupu lenei mea i le 30 minute ao lei faia se taumafataga.

E taua le iloa! O sea oloa e le mafai ona teuina mo umi atu nai lo le 3 aso, e oʻo lava i le pusaaisa.

Mummies ma vai


I le teas ma fualaau faisua, o le faʻamaloloina o le tino i totonu o le paʻu e le faatapulaaina. Mo lenei mea, e fesoasoani tele le mummy i le faʻaleleia atili o le faagasologa o le toe faʻaaogaina o tau, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tino. E tatau ona fai se fofo i ni tootoo laiti (laiti ifo nai lo se ulu afitusi) mo le 3 vaiaso. E le gata i lea, e mafai ona e ave le sua o le aloe, lea e tatala ai le mummy, ona inu ai lea.

O se ituaiga lelei o le faʻamaloloina o faʻalavelave faʻaanatura o le vai maualalo. E pei o le "Borjomi", "Essentuki", faapea foi ma isi. Aemaise, o le faʻaitiitia o le eletise, o le a latou fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le okeni, ma faʻamalolo ai le mumū ma aveesea toxins.

E le afaina pe o le a le uiga patino o le faagasologa o le faamaloloina o le a faia, o se tasi o aiaiga taua mo le faamaloloina o le lelei tatau lea. I lenei itu, e tatau ona faʻaaogaina uma meaʻai leaga mai au mea taumafa: gaʻo, mea vevela, salty, ma gaʻo.

I nei mea uma, o le ava malosi e tatau ona faasaina atoatoa. E taua le tuʻuina atu o susu, sukalati, ma fuamoa. I le taimi muamua, o le a foliga mai e faigata, ona o le tele o tapulaa.Ae o loʻo i ai pea le tele o mea taumafa e le afaina ai le paʻu. O nei:

  • O isi meaʻai, mai le fagu i le oatmeal,
  • Lean soup
  • Pipi malosi mai le saito
  • Soʻo se fua suamalie (e sili atu le faʻaogaina i se pepa tao),
  • O oloa gaosi susu ma sina pasene o gaʻo,
  • Fualaau aina suamalie (i mea e le masani ai, mata),
  • Meat, ma iʻa maualalo maualalo,
  • Kissel.

O le taofiofi o kesi o pancreatic ma le faʻamalologa e faʻasaina foi. A uma mea uma, a aunoa ma le faʻamalolo tatau, e mafai ona manaʻomia le aveesea o le okeni atoa. Ae ina ia mafai ai ona filifilia se togafitiga faafomaʻi, e taua le maua o se faatagaga a se fomaʻi.

Poseric cyst: faailoga ma le faʻamalolologa faʻatasi ma togafitiga masani.

O le tiga i le tumutumu o lona uiga o nisi mea leaga o loʻo tutupu i totonu o le tino. O se tasi o tulaga o nei mafatiaga o se vailaau oona. O lenei o le a matou talanoa e uiga i faailoga, togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma lamatiaga o loʻo aʻafia ai lenei maʻi.

O le a le mea e tupu ai le vaʻa

O se uila e pei o se lua e faia i totonu o se okeni poʻo luga o le fogaeleele ma o loʻo aofia ai se tele o vai i totonu. E faia lava, i totonu o le ono masina poʻo le tausaga. Afai i laʻasaga amata o loʻo i ai sina laʻititi, ona oʻo lea i le pito i tua o le faʻavae e mafai ona faʻaititia tele.

O tufuga o loʻo vaevaeina i le moni ma le le faʻatuatua - faʻapitoa ma mauaina, i le faasologa. Afai o tagata muamua e ola mai le talavou e aunoa ma se faʻafitauli faʻapitoa, ona oʻo mai lea o le lona lua ona o le tele o tulaga ma e le manaʻomia i taimi uma le faʻamalologa. Faʻalagolago i tulaga o le faʻatulagaga, faʻapea foi i lona ita, o se metotia ua filifilia lea e aveesea ai.

O le uila e mafai ona faʻamaoni, faʻaleagaina poʻo le le saʻo. Peitai e tusa lava po o le fea o ituaiga e 3 o le faamai e le o tauaveina se mea lelei, ona e le masani mo le tino le neoplasm.

Aʻo le i faia le faʻamaloloina o se uila e ala i auala faʻaleaganuʻu, e tatau ona iloa poʻo a mea e manaʻomia muamua mo le tupu.

Faatasi ai ma tulaga, e mafai ona tatou iloatino:

  • Aiga
  • Faʻafitauli i le faʻavaeina o meaʻai i le pancreas, o se mea e manaʻomia muamua mo le fausiaina o tumutumu gaogao,
  • Pancreatitis poʻo le necrosis pancreatic e faʻapogai ai le fatuina o sulu le saʻo,
  • O le faapipiiina o le mea e le fiafia ai le gland,
  • Faʻaolaina o parasite i totonu o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, echinococcus, faʻaliliu mai manu le lelei,
  • Manua i le manava poʻo manua e mafua ai le afaina i totonu o le gland,
  • High cholesterol
  • Faʻamafanaina o isi totoga,
  • Pancreatic diseases, e pei o maʻa i totonu o le gland,
  • Le faʻaaogaina o le ava malosi, meaai falai ma le gaʻo.

O mea taua ia e manaʻomia e faʻaalia ai le tauvaga o se uila. Pe a lagona e ia lava, o le a lagona e se tasi e ala i faailoga o loʻo faamatalaina i lalo.

O le afaina o le afa o le pancreatic cyc ua fuafuaina i faailoga nei:

  1. Faʻanoanoa tiga
  2. Naua, vili,
  3. Manua leaga, teenaina o meaai e le tino,
  4. Teteeina o le soifua maloloina, faʻaauau pea le vaivai ma le vaivai,
  5. Tino i luga o le maualuga o le 37 tikeri, lea e le mafai ona tuu i lalo,
  6. Faamaufaʻailoga i le manava i lalo o le paʻu.

Afai o loʻo maua i le tagata maʻi se faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai ni faʻamaʻi tutusa, ua vaʻaia le taotoga poʻo togafitiga e fuafua i luga o le ogaoga o le maʻi. O le pancreas e talosaga mo le na o mataupu mulimuli. O lea, e le na o vailaau, ae o togafitiga masani foi e mafai ona saofagā i lenei.

Tomai faʻapitoa o le faʻamalologa

O togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina i mataupu e le taua ai le taotoga o taotoga ma e le manaomia ai le faʻanatinatiina vave o le afa. I lenei tulaga, e mafai ona faia i se taumafataga ma teuteuga o laau.

E pei ona e iloa, o laʻau e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le taofi o le tuputupu ae o kume, latou te faʻaoga tutusa:


Burdock.O paʻu o le Burdock ua aoina mamao mai le auala, ma sili atu i le vaomatua. O loʻo fufuluina ma le faʻamaʻaʻa, suamalie ma sasaa le sua i totonu o se pusa eseese. O le sua o le sua mo le 5 aso, a maeʻa ai le lua laulau punetini e faalua i le aso mo le 2 masina. O le meafaigaluega e iai le anti-inflammatory, antitumor, antipyretic ma isi uiga lelei.


Acacia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave lana fugalaau ma sasaa vodka masani e faatatau i: tasi ipu tioata - o le tasi fagu vodka. E totoe le faʻafefiloi mo le vaiaso i se nofoaga malulu e aunoa ma se malamalama, o se fogafale poʻo se potu e talafeagai. Ia inu i le tinotu faatolu i le aso mo se sipuni sipuni. O fuga acacia ua i ai antispasmodic ma aʻafiaga faʻaleaga.


Celandine. Ua faʻaaogaina lona sua. O se ipu vai suamalie e aoga mo vailaʻau, e pei lava o soʻo se meli ma le afa lita o propolis tincture. O mea uma e fefiloi ma ave i le taeao ao leʻi 'ai, tasi le sipunipuni.


Elecampane. Mo le gauga, ave se sipuni sipuni o aʻa o le laau, tutusa le tele o le fefete mago ma se lita o vai inu. Ua faʻafefiloi le paluga mo aso e lua i se potu malulu, mago. E ave i le afa afa faalua i le aso.


Calendula E saunia mai le lapisi mai le calendula ma le celandine i tutusa tutusa - tasi sipuni taitasi. E sasaa mea uma i totonu o se ipu vai ma faʻaoga mo ni nai itula, e mafai ona e tuua e pei o lea i le po. Talia e? ipu i le afa itula ao le i faia taumafataga mo le masina.

Se aofaʻiga mo le faʻamaloloina mai nisi o laau

  1. Aoina mai o le vort St. John (6 vaega),
  2. immortelle (4),
  3. oregano (1),
  4. upega (1),
  5. maea (1),
  6. burdock (1),
  7. sorrel (1),
  8. valerian (1),
  9. faʻaipoipo (1),
  10. violetiti (1),
  11. nut (1) ma le toso (1).

O aʻa e maua mai le paluga, laulaau mai le kulimi - ma fua mai le meaola. O le faʻafefiloi e paʻu ma tumu i le vai: tolu punetuni ile afa lita o vai inu. Faʻaauau le afa aso, e tolu taimi i le aso e ave i le afa afa.


Aoina mai o le lanu moana, fuamalie ma le laumela. O lalaga e ave i le tutusa tutusa, gaosia ma faatumuina i le vai: o se sipuniti o le tutusa i totonu o se ipu vai, e mafai ona e faʻatupulaʻia le fua. Inu se decoction ao lei fafagaina faatolu i le aso mo le 2 vaiaso.


Aoina mai o le mint, o lenamamama, plantain, yarrow, chamomile ma le St. John's wort. O togavao e maua i vaega tutusa, gaosia ma sasaa i le vai: se sipuni tele i totonu o se ipu malamalama. Inu le paluga faatolu i le aso ao leʻi 'ai, 1/3 ipu mo le tolu vaiaso.


Icelandic Moss. E faʻaaogaina e faʻamalolo ai ma faamama le pancreas mai maʻa, ma faʻasalalau lana galuega. Mo le tincture, o le ae manaomia le 30 kalama o moa ma le 200 ml o le pati vine. O mea uma e fefiloi ma faʻafefiloi mo aso e lua. Ia inu le tincture, faʻaalu se sipuni i le 1/5 ipu vai i le aso. O le vasega e oʻo atu i le 2 vaiaso.


Aoina o le tisa ma le moa. O le aʻa o le taulaʻau e tipi, e pei o laumei mint. O se teuteuga e aofia ai le tasi le sipuniti o aʻa ma le tolu teaspoons o laulaau. O le faʻafefiloi e faoa i le 200 mililiters o le vai mo ni nai minute. A maeʻa lena, ona ufiufi lea o le koneteina i se tapuni ma tuʻu le susu. Inu i ai le 1/5 ipu faʻatolu i le aso mo le masina ile vavao.

A faʻaaogaina sina mea e teu ai, e manaʻomia ona e vaʻai i le tulaga o le tino. Afai o le vomiting, manava manava, tiga o le manava ma isi aʻafiaga leaga e amata, ona tatau lea ona maeʻa le inu o le susu.

Masalo o le auala lenei e lipoti mai ai e le tino o se tasi o mea e le aoga e le talafeagai mo lea mea. Afai, a uma ona faʻaaogaina le tele o togalaau, o loʻo maʻi pea le tagata, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻaaogaina nei teuteuga ma togafitiga faafomaʻi. Faʻatasi, o nei auala e lua o le faʻamalologa e mafai ona maua ai ni faʻamoemoe lelei, lea e mafai ai ona aloese mai le taotoga.

E le gata o lauʻau e mafai ona fesoasoani i se uila, e mafai ona togafitia i isi auala masani.


O lenei vailaʻau e lauiloa i vailaʻau faʻapitoa ona o ona lava tulaga taua.E fesoasoani i siama ma gaʻo e toe faʻaleleia, faʻaleleia le tulaga lautele o se tagata, faʻasaʻo le mumunia, aveesea le toxins ma lelei le aʻafiaga i faʻalavelave uma o le tino.

O se uila pe a fai o le a maeʻa ona tuputupu ae, ma o le a amata ona faʻamalolo vaega o loʻo aʻafia. E naʻo oe e manaʻomia le ave faʻamaoni moni, aua o fualaau ma isi vailaʻau faʻatasi ai ma ia e le vavaeese ai pa. I le taeao e tatau ona e 'ai i se fasi mummy le tele o se pulu, e mafai ona e faʻamavaeina, mo se faataitaiga, i le lauti ma inu ai ao leʻi oʻo i le taeao. Ave mo le tolu vaiaso.

I le faʻaopoopoga i le broths ma le mumiyo, mo le faʻamalolo, e mafai ona e faʻaaogaina se vaiinu lelei ma talafeagai, e pei o le vai.

Laʻau moli i togafitiga

E mafai ona ia suia atoa le sua o le teas ma vai masani pe inu faatasi ma i latou. O le vai minerale e aofia ai vitamini ma minerale: calcium, magnesium, sodium, boric acid.

Talu ai e mafua ai le gaosiga o le inisalini, o le faʻaaogaina o vai inu mo le tele o vaiaso o le ai ai sona aoga aoga i le setete o le pancreas.

A o lei faʻamalolo ma aga masani, e tatau ona faia se suʻega atoa ma fefesoʻotai se fomaʻi e faʻaesea ni gasegase o le maʻi ma le le faapalepale i vaega.

O nei tupe o le a fesoa- soani i le faamamaina o le afaina ma taofi ai le tuputupu ae o le afa, ae o le a le tatalaina mai ia te ia lava, o le mea lea, ina ia aveesea, e tatau ona e faafesootai le falemai.

Le faʻamālōlōina o kiona o le pancreatic i auala faʻaleaganuʻu.

I lalo o le cycreatic cyst, e tatau i se tagata ona malamalama i se pusa masani, lea o loʻo i totonu o le tino o le okeni poʻo lona luga. I totonu o le cyst o vailaʻau elemene na gaosia e le okeni e tasi.

O le foliga mai o se neoplasm cystic pepecreatic e fesootaʻi ma le taina ma le poloka o ala, lea e mafua ai ona solia le lava gaioiga o le sua mai le manava i le duodenum. Faatasi ai ma le fesoasoani mai le meli i tulaga tali tutusa e le mafai ona e toso. I se tulaga le lelei, o se anomaly e mafai ona taitai atu ai i taunuuga e le mafai ona suia.

Faʻaaliga ma faʻamaoniga o le faʻaleleia o le uila

O ia ituaiga o faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona aliali mai ona o le tele o faʻamaʻi pipisi, o amioga faʻatauvalea ma le le lelei o meaai. E le gata i lea, o faaosoosoga o:

  • pancreatitis
  • maualuga cholesterol maualuga
  • afaina i totonu o le gland.

O vailaʻau faʻainisinia e iloa uiga nei o faiga faʻavavelosi:

  • tiga i le hypochondrium (taumatau poʻo le agavale). I nisi tulaga, e mafai ona afaina ai pusi, ma tuʻu i le lima tauagavale pe tusa foi pe fetaui,
  • faʻamaufaʻailogaina i le tumutumu. E mafai ona maua ile palpation,
  • gagging, nausea,
  • taua tele o le tuinanau po o le leai foi.

Afai o le faʻavae e tupu aʻe ai vaovao, ona mafai lea ona amata faʻapipiʻi nisi totoga lata ane. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i le vevesi o le talo.


E le gata i lea, e mafai ona faʻaalia e le cystryic cyst ia lava e pei o se manulele, se faʻalapotopotoga o mea faalilolilo. Afai e pipii le siama, o le a amata le vevela o le vevela o le tino, mea e le mautonu, ma vaivaiga.

Afai e te le amanaʻiaina fautuaga a le fomaʻi poʻo le le lava o le faʻamalolo, o le neoplasm cystic e mafai ona ausia ona lava lapopoʻa pito sili ona telē ma na o le malepelepe.

O se taunuuga o le malepelepe, o mea uma e maua mai i le uila o le a ulu atu i totonu o le manava o le manava ma o le a avea ma mea e manaʻomia muamua mo le tatalaina o le toto. Afai e tulai mai se tulaga talitutusa, o lona uiga o le le lelei e mafai ona lagona se tiga matuitui, ma pe a uma ona vaivai ma leai se malamalama.

Faamalologa i Falemaʻi ma Meaʻai

Afai e leai ni faʻaaliga sili atu o se uila, ona le valoia lea o le faʻamalologa i totonu o le falemaʻi, e le tele se vaʻaia. A maeʻa sina taimi, e mafai ona faʻaumatia faʻavae e aunoa ma le fesoasoani a isi, pe o le a mou atu foi pe a uma ona taofi le faʻapogai o latou foliga vaaia, e oʻo lava i le amanaia o le mea moni e le o faʻamalosia le faʻamalolo.

Afai e leai ni faʻamaoniga e faʻasalaina le tagata maʻi, ona faʻapea lea ole fautuaga a le fomaʻi:

  1. mulimuli i se meaai
  2. e na o le mea saʻo lava le maua i ni totoga lata ane, aemaise lava le gallbladder,
  3. pasia uma iloiloga ma suʻesuʻega talafeagai e iloilo ai le tulaga lautele o le tino,
  4. ave totogifuapauina o fualaau faʻamalositisi ma ave se taʻaloga o togafitiga faʻaleaganuʻu (e mafai ona faia lenei mea i le talosaga a le tagata gasegase ma e le mafai ona faʻaalia).


Taumafa paleni paleni, faapea foi ma le faamalologa i se maʻi, e muaʻi vaaia ai se faʻamalosiaga faʻagata o le gaʻo ma le gaʻo. O lapisi e tatau ona uʻu pe i luga o le vai, ona faʻaumatia ai lea ma le tiga.

E le mafai ona e taumafa i se vevela vevela poʻo se meaʻai lelei. O le mea moni, e tatau ona e lafoaia le gaʻo ma falai, ia suia meaʻai ma fualaau faisua ma fua. O lenei mea o le a fesoasoani i le aumaia o le pancreas i le faasologa tatau ma aveesea le talo tele mai le tino. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina ma le malolo.

E mafai ona e mauaina le faʻamalolo ma togafitiga masani. O lenei mea o le a fesoasoani e taofi le atinaʻe o capsule ma puipuia ai le faʻaalia o mea fou. O lenei mea o le a manaʻomia ai le aoina o togalaau faʻamalositisi, lea e vaʻai ai lo latou faʻaaogaina taimi uumi. E ui i lea, matou te maitauina o le faʻamalologa e ala i tulaga e le o tulaga masani, o isi vailaau masani e masani ona maua ai se aafiaga faʻalelei ma aoga.

O le faʻaumatia o se uila e mafai ona faia e faʻaaoga ai nei laau:

  • St. John's wort, chamomile, yarrow, immortelle (anti-inflammatory),
  • elecampane, sushnitsa, plantain, aloe (faʻafouina),
  • fennel, mint, oregano, valerian (antispasmodics).

O gaioiga e faʻavae i luga o nei laʻau e tatau ona saunia e tusa ai ma le faʻamatalaga, faʻapea foi ma le faʻamalolo o le taʻitaʻia, matauina uma o manaʻoga.

Metotia o faamalologa o tagata

E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi, pei ona uma ona matou fai i togafitiga faʻatoʻaga. E tele naua meaʻai:

  1. e tatau ona e ave i le faasologa tutusa o calendula, celandine ma yarrow. O le sipuniti o lea faaputuga o loʻo sasaaina i totonu o se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le 2 itula. Ona fufulu lea o le susuga ma 'ai se kuata kuata ao le i ai
  2. e tatau ona saunia ni meaʻai, calendula ma arrowainain. O nei laau (i le fua faatatau o le 2/2/1) o loʻo kuka i le 250 ml o le vai inu ma tuʻu mo le 2 itula. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻamamaina e ala i le susu ma inu i le kuata kuata i aso uma mo le masina,
  3. i nisi tulaga, e mafai ona faʻaaoga le stonecrop. O lenei vao o le a faʻaaoga lelei i lona freshest form, faʻaopoopoina i salati (3-4 laulau le aso e atoatoa lelei),
  4. e mafai ona e faʻaumatia faʻaupu i se faʻaoga faapitoa. Ina ia kuka ai, e tatau ona e ave: laulaau o strawberries, vine, lingonberries, launiu pi, ma faʻasalaga o sana. O mea uma lava e tatau ona faia i se aofaiga talitutusa, ma fefiloi mulimuli ane. O se sipuni sipuni o le tumau e sasaaina i totonu o se ipu vai vevela ma agavale e tu i le po. I le aoauli, e manaʻomia ona e inu ma inuina se afa tioata mo le 14 aso. Ona latou malolo ai lea, ma faaauau pea le togafitiga ile vaiaso.

O le faʻamalologa e ala i aga masani faʻapitoa le faʻaaogaina o laʻau faʻamamafana e fesoasoani ai i spasms e faʻalavelaveina ai le faʻaogaina o le tino, faʻapea foi ma i latou e fesoasoani i totoga o gaʻo e toe vave faʻaolaina.

O le tulaga autu mo le faʻamaloloina o togafitiga faʻatasi ai ma togafiti a tagata lautele o le muamua faʻamaopoopoina ma le fomaʻi togafitiga, aemaise lava talu ai o se togafitiga tutusa e leai se mea e mafai ona vavaeeseina ai le vasega masani.

Faʻamatalaga taua e faʻatatau i faiga faʻavavelosi

Ae e te leʻi amata faʻamalolo i metotia faʻale-aganuʻu poʻo le masani, e tatau ona e faamasani i le natura o kume. I le taimi muamua e taua le iloa e mafai ona moni pe sese. I le tulaga muamua, e mafai ona o mai se uila faatasi ma le atinaʻeina o le pancreas ma e le mafai ona natia i totonu ia te ia se lamatiaga i le soifua maloloina o tagata ma le ola.

E masani lava, o se tagata le lelei e mafai ona ia iloa e uiga i lana siakiina pe a uma ona iloa se faalavelave i se isi taimi i le isi suesuega o ultrasound.

O se uila le saʻo (pseudocyst) e aliali mai pe a mavae se manua tuga. O lenei anomaly e aliali mai mai masini fibro-altered o le okeni lava ia pe vavalalata. O le pseudocyst e mafai ona tumu i mea eseese:

  • enzymes
  • siama siama
  • sulu fesoʻotaʻiga
  • purulent exudate.

O pepe o pepe i pepe e mafai ona faʻalavelave poʻo maua. Afai o le uila e faʻalavelaveina, ona toe foʻi mai lea i le vaitaimi na faatoa amata ai ona fausia le au.

O se mea na maua i le pancreas o le taunuuga lea o se manuʻa poʻo se faʻalavelave le lelei i totonu o se okeni. Faʻatasi ai ma le tausiga maualuga o le soifua maloloina, e mafai ona e faʻamoemoe i se togafitiga talafeagai. Afai ei ai se togafitiga faʻapitoa, e taua tele pe a maeʻa ona masani ona masani i le taumafataga ae le o le asiasi atu i le gastroenterologist.

Faʻatonuga faʻapitoa

Afai o faʻalavelave i le pancreas e faʻalavelave i le maʻi, e mafai ona fautuaina le taotoga. Atonu e talafeagai i ia tulaga:

  • o le tele o le afa na sili atu i le 6 cm le lautele,
  • o loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻaleagaina o le neoplasm,
  • isi paleni na aliali mai.

O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona ofoina atu i le tele o auala e aveese ai se uila i le pancreas:

  1. cystoenterostomy. I lona auala, e tatau ona tatala, ma faʻamamaina ma faʻafeiloaʻi le puipui o le vaega o le intestinal. O lenei mea e maua ai se avanoa e fausia ai se ala mo le faʻafefeina o le sua suamalie,
  2. faʻapotopotoga. O le taualumaga o loʻo vaʻaia ai le aveesea o le vaega na aafia o le okeni,
  3. laparoscopy O sea tali atu e manatu faatauvaa. I lona vasega, o mea o loʻo i le cyst ua faʻamoemoe e faʻaaogaina se nila faapitoa. O se auala talitutusa e faʻaaoga mo le tele o neoplasms.

A maeʻa le taotoga, e taua tele le pulea o le setete o le tino. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le initaneti poʻo le ultrasound. Ole suʻesuʻega ile gastroenterologist e le faʻalavelave.

Afai ei ai se uiga mo tumutumu, ona sili lea ona lelei le faʻaitiitia o latou talaaga. Mai lea taimi i lea taimi e faigofie lava ona suia amioga e 'ai ma aso uma.

O le faʻamalolo o le vailaʻau pancreatic i le fale: lelei togafitiga faʻapitoa.

O le pancreas o se tasi lea o mea taua o le digestive system, o lea e tatau ai ona vave faasaʻoina ni eseesega i lana galuega ma le fesoasoani o togafitiga faamalolo. Faatasi ai ma le ono mafai ona solia, ua vavaeese ese le afa o le pancreatic, e puipuia ai le atinae lea e masani ona latou faaaogaina i isi togafitiga.

Faʻapitoa o le uila o le pancreatic cyst

O loʻo iai nei se uila faʻapitoa i le toatele o tagata gasegase e iai faʻamaoniga e talafeagai mo le faʻalavelaveina o lenei okeni. Faatasi ai ma se faʻamautinoaga faapena, ua faʻaalia ai se lua, i totonu lea o loʻo faʻaputuina ai vaega ninii o le faasele.

Masalo faʻapitoa pe maua i luga o le taimi, le natura o aʻoaʻoga. I le tulaga mulimuli, o mafuaʻaga o le anomaly o se mea le talafeagai ma le auai i le taumafataga o meaʻai suamalie, meaʻai gaʻo e faʻamaʻaina i mea manogi, o le atinaʻeina o cholelithiasis, ma le vevesi i le manava.

Faʻatasi ai ma se vailaʻau faʻasolosolo, teuteuga ma mea faʻapitoa, saunia e tusa ai ma togafitiga faʻasoifua masani, e masani ona faʻataʻitaʻiina

O fua o pancreatic cytism e faʻaogaina e pei o nei:

  1. Le mea moni lava. O le faailoga tusi e pa'ū i luga o le vaitaimi o le atinaʻeina o intrauterine, o le pito i totonu o puipui e fai ai le mea epithelial. Toeitiiti lava o taimi uma, o kene moni e faʻaalia i se laʻititi laʻititi, o lona uiga la o latou aʻafiaga e le talafeagai. O se faʻasesega o le aʻoga, o le mea na tupu na mafua ai le fesuiaiga o le pule o le pancreatic duct.
  2. Le aoga. O le faʻavaeina o sea cyst e tupu i le tele o tausaga.O lona eseesega mai i le filifiliga muamua o le ufiufiina o puipui ma ni mea e maua ai suiga fibrotic. O le tino o le gland ma totoga lata ane e mafai ona suia.

I le taimi muamua, o le mea na tupu i luga o le cycreatic cyst e le o iai ni uiga e mafua mai ona laʻititi. I le aluga o taimi, e ono oʻo mai lagona leaga i le itu tauagavale po o le sao i le popo ma le pusa, faʻapea foʻi ma le paʻu o le paʻu e le fesuisuiai ma le ita (tupu pe a 'ai). O isi faʻaopopo e aofia ai:

  • vili
  • taʻavale
  • faaitiitia le fiaai
  • lagona o le mamafa i le tumutumu.

I le le lava o le mataituina lelei ma le faamaloloina, o le atinaʻeina o kesi o le pancreatic e mafai ona faia i se tulaga ogaoga, ona o le lamatia o le malepelepe o aʻoga ua faateleina, e le saogalemu e ala i le gasegase o le loto, gasegase masani.

O le malosi malosi o le tiga, pallor o le paʻu, lagona malosi o le leai o se malosi, leai se mafaufau, e masani ona taʻu mai ai le toto toto.

I le faʻaopoopoga, ona o le atinaʻeina o se uila, e mafai ona faʻalavelaveina le puleaina o le pancreas, ma o se taunuuga o le faʻaalia o faailoga o le tino pancreatitis, o le faʻamaʻiina o vai secretory ua maua. Afai e afaina ai le afaina, o lona lūlū ma le suppuration ma le toesega o loʻo mulimuli mai e le faʻatea.

O le leai o se faʻamaʻi pipisi o le cycreatic e mafai ona oʻo atu ai i le pancreatitis

Faʻaleagaina Manuʻa

O le pancreas e tali lelei i vailaau masani, o le mea lea, faatasi ai ma le uila o lenei okeni, togafitiga faa-anamua ma le faaaogaina o laau eseese eseese e masani ona faia.

Ina ia maua se faʻamatalaga lelei i le totoga o meaʻai, latou te fuafuaina le faʻaofiina o vaega nei:

  1. Ina ia taofi le faʻaogaina o le mea e le lelei, e te manaʻomia le chamomile, St. John's wort, immortelle, yarrow.
  2. Toe faʻafoʻiina o galuega faʻapitoa e faafaigofieina e ala i le tale, elecampane, aloe, plantain.
  3. O le faʻamamaina o tiga e maua mai i le mint, fennel, valerian ma oregano.

O fua nei na sili ona faʻaaogaina:

  1. O Kaleula, celandine ma yarrow ua tuufaatasia i le tutusa tutusa. I totonu o se ipu vai inu, sasaa se sipuniti o le aoina ma faʻaauau mo ni nai itula, ona fufulu lea ma inu 60 ml aʻo leʻi 'aʻai,
  2. O fualaʻau, tansy ma uʻamea o le plantain e ave i le fua o le 2: 2: 1, sasaa se ipu vai inu vai sipuni o le aoina ma tuʻu mo le 2 itula mo le faʻafefeteina. A maeʻa, latou te inu 60 ml i le aso. O le umi o le togafitiga e le itiiti ifo ma le 30 aso.
  3. O laulaau o laumei, strawberries, laumei o loʻo faʻapipiʻiina ma sima, o launi o pini i se aofaiga talitutusa. Mo le kopiina ave se sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vai inu. Faʻaauau le paluga i le po. I le aoauli pe a uma ona faʻamamaina, latou te amata inu le mea e fafasi i le aso i le afa o le ipu. O le faʻamalologa e faia i se vasega lua vaiaso.

Mo le ausia o se taunuuga lelei i se pusa pancreatic, e fesoasoani le calendula, o loo onā eseese ma faatasi ai ma le yarrow ma le celandine, e maua mai ai le choleretic, faʻamalolo ma le faʻaleagaina o aʻafiaga.

E matuā saʻo lelei lava le siakiina o le fualaau faapitoa e faatatau i le vaega mulimuli, a leai o iai se faʻafitauli o le inuina tele o le tino.

Aua o le gaosia o vaega uma o loʻo tuʻufaʻatasia i tutusa tutusa ma faʻapipiʻi i totonu o se ipu vai inu suavai sipuni o le aoina. Aʻo le i ai meaai autu, latou te inu 50 ml o le faʻafefeteina faʻafefeteina i lea aso ma lea aso, faʻaauauina le togafitiga mo le 30 aso.

Mumiyo, chicory ma stonecrop

Soʻo se vaega o loʻo faʻaaogaina faʻapitoa.

  1. Sedum e mafai ona faʻaopoopo i meaʻai i le freshest form, faʻafeʻai ma le tolu poʻo le fa laulaau i aso uma o le salati.
  2. Ae o le chicory, ua onā ae le o le pancreatic kofe, lea e le talafeagai i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le mauaina moni lava o se tofo tutusa ma se meainu talafeagai.

E mafai e Mumiyo ona toe faʻafouina mea ua faaleagaina

Faatasi ai ma mea toto laau ma laau iti, e sili atu le inu o le vai alkaline mineral, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le eletise, lea e fesoasoani, e fesoasoani e faaitiitia ai le inflammatory manifestations ma aveesea ai toxins faatupulaia.

Le manaʻoga mo faamalologa mo tagata mo se tamaititi ma se tina maʻitaga

Pe a filifilia se fuafuaga mo le faʻamalositino mo se tamaititi o loʻo i ai se vailaʻau o le apocreatic cyst, o le a taulai atu fomaʻi i faʻamau tutusa ma le tele o le faʻavae. O le togafitiga autu i le i ai o tamaʻi mea laiti e faia i le faʻaaogaina o meaʻai ma togafitiga. Ae o le faʻaofiina o laʻau, e le aoga uma mo le faʻatupulaia o le tino o le tamaititi, aua o le tele o suʻega e solia. Ina ia filifilia le filifiliga talafeagai, e tatau ona e feutagai ma se gastroenterologist ma le pediatrician.

Fautuaga tutusa e faatatau i tina maitaga.

Contraindications

O le faʻalavelave matuia, lea e mafai ona avea o se faʻalavelave ogaoga i le faʻamaloloina o tagata o le vailaʻau o le pancreatic cyst, o:

  • tele tele o aʻoaʻoga,
  • faamalosia o isi totoga,
  • pine o le pito o le gland.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, o le togafitiga fautuaina i ia tulaga o le taotoga lea i le aveeseina o le tino vaivai.

O le maualuga o le mafaufau i le tasi poʻo le isi vaega o se vailaau masani o se faʻalavelave i lona faʻaaogaina

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona amanaia le faʻamalamalamaina patino o vaega o le tasi poʻo le isi auala. I le tulaga o allergies, o le sua, o le isu, ma le mumu i luga o le paʻu e mafai ona tupu.

E mafai ona afaina ai le tino i le faʻamalologa masani

I le leai o ni faʻasalaga, o faʻamalologa faʻamalo o le pancreas e na o se lelei lelei e faʻafetai ai i laʻau o loʻo avea ma vaega o faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻamalolo ai spasms, taofi le atinaʻeina o le faʻaogaina o le tino, ma faʻavaveina le faʻafouina o mea.

O le autu i totonu o lea ituaiga o togafitiga, o le faʻasoa faʻatasi o mea uma ma le fomaʻi togafitiga ma le mataʻituina pea o le tulaga, o le faʻaopoopoga o auala e le o ni faʻataʻitaʻiga e tapulaa.

Patient Reviews

Buckwheat ma kefir o le a fesoasoani i le pancreas. Na tupu se faʻafitauli ia te aʻu - o le pancreas na mu ai. O le a ou le fai atu na muamua lenei mea, atonu o meaʻai paleni na avea ma mea e manaʻomia muamua. Sa amata ona ou togafitia, mulimuli i se meaai, tausia au lava ia. Na faʻateleina aʻu e loʻu tinamatua i le faʻamalologa, na ia faʻamalosia au e 'ave lenei ituaiga o meaai i lea aso ma lea aso: sasaa se sipuni sipuni o le falaoa (buckwheat in a coffee grinder) faʻatasi ma se ipu kefir ma tuʻu ai i le po, faʻaaoga nai lo le' aiga o le taeao i le ao. E le gata i lea, na ou vaai i le aoina: pepa o le pepa, laʻau elecampane, fatu o le fatu, laau o le sukanamon mago, o le St. John's wort, fatu Coriander, ave i vaega tutusa, fefiloi, sasaa le sipuni se tasi o le vai inu, tuu mo le itula. Ave le afa afa 4-5 taimi i le aso.

E tusa ma le fitu tausaga talu ai, na aumai ai aʻu e oʻu tuaa ia Masha e fa tausaga le matua mai le falemaʻi: e tusa o le masina talu ai, na vavaeeseina ai ia te ia se uila i luga o lona tino. E ui i le manuia o le taotoga, ae na atili ai ona leaga le tamaitiiti. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai, i lenei vaitau o le taimi na tupu ai se afa fou i le falemaʻi lava lea, i luga o le fatugaʻo. Sa le mafai e le teine ​​ona tu i le taotoga lona lua, ma ua toe foi atu o ia i le fale. Sa ia taoto i luma o aʻu samasama, leai se miti, e pei o se mummy. Na ou aoina i latou mai tumutumu, mo gaʻo ma le pancreas. Sa ou faatonuina 3 tbsp. ia faʻafesoʻotaʻi le 2-3 minute i le 0.5 l o le vai, faʻamalosi ma tuʻu le inu nai lo le lauti afa afa muamua aʻo leʻi maeʻa. Ina ua mavae le masina ma le afa, na toe foi le teineitiiti i le aoga faataitai.

I le 1991, na ou maʻi tigaina lava. Na liliu o ia ma na leiloloa le 13 kilokalama i le vaiaso.Mo le fa masina e le mafai ona latou faia se faʻamaonia saʻo, latou fai mai o le suʻega e sili ona lelei. Naʻo le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai ni kesi se lua i le ulu o le pancreas. E oʻo mai i le taimi na iu ai ina manino o loʻo ou maua le pancreatitis, e toetoe lava a leai se mea e ola ai le tino. E le mafai ona ou aumaia se fagu susu i le fale, e tusa lava pe o le a le avega na mafua ai le tiga e le mafai ona taofia i le sao o le hypochondrium. Na fautuaina e se tasi o fomaʻi le faʻaaogaina o togalaau e avea o se auala faaopoopo i le ala autu o le faamalologa. E mafai ona e faigofie ma faigofie e aunoa ma le fesoasoani a isi, ave le tutusa o le mamafa o suauu, calendula, chamomile, paʻu mumu. Mo le maualalo o le acidity, faaopoopo le plantain. Ave le 1 tsp. aoina o vai inu i totonu o se ipu malamalama, tuu i totonu o se paluga palu mo 15 minute. Ona tuu lea e tu mo le 45 minute, maʻe. E mafai ona teu i totonu o le pusaaisa mo le 5 aso. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le 15 minute aʻo leʻi 'ai, faʻafefiloi le 1/4 ipu o vailaʻau 3/4 ipu vai mafanafana.

Olga Germanovna Silaeva

Faʻafefea ona togafitia le pancreas - vitio

E taua le iloa o faʻamalologa faʻaleaganuʻu faʻatasi ma pusa paʻu e mafai ona na o le faʻamaopoopoina o togafitiga lautele. Afai, e le o le talaaga o le tagofia o fualaʻau, o le lelava o le tiga e tupu ma o mea leaga e totoe o loʻo soloia, e le mafai ona e malolo. Matou te manaʻomia le mataʻituina faifaipea o le setete o le gland e faʻaaoga ai faʻamatalaga, suʻega, lea e mafai ona faia i se falemaʻi faʻamalolo.

Tuua Lau Faamatalaga