Urine collection e Nechiporenko

Ole suʻesuʻeina o le urine e tusa ai ma le auala Nechiporenko e faʻaaogaina e faʻamaonia ai foliga o le vailaau: o le toto paepae paepae, toto mumu mumu, mea mama.

E masani lava, i le microscopy, e mafai ona e mauaina: toto mumu mūmū 2x10 6 / l, suauu toto paepae e oo atu i le 4x10 6 / l

Faʻaaliga: 1) suʻega.

Contraindications: leai.

Meafaigaluega: 1) se koneteina tioata vailaau faʻasaina o le 100 - 200 ml, faʻatasi ai ma se tapuni; 2) tuʻuina atu mo suʻesuʻega mo mea faʻapitoa, poʻo se igoa e taʻu mai ai le matagaluega, uarota, igoa atoa onosaʻi, ituaiga o suʻesuʻega, aso ma le saini a le tausisoifua (mo faʻamaʻi).

Gaoioiga algorithm:

1. O le aso na muamua atu (i le afiafi) e logoina ai le tagata maʻi e uiga i le suʻesuʻega o le a oʻo mai, tuʻu atu se taʻiala po o se pusa ua saunia ma se fasi pepa i luga ma aoao le auala o le aoina o le urine mo le suʻesuʻega:

I le taeao ao leʻi aoina le urine, fufuluina totoga totoga fafo

2. Aoina se vaega o le urine: muamua, ia tuu se vaega itiiti o le urine i totonu o le faletaele, taofi le urination, ona aoina lea o le 50-100 ml o le mimilo i totonu o se atigipusa ma faasao le isi i totonu o le faletaele.

3. Alu i totonu o le potu malulu i totonu o se atigipusa faapitoa (i luga o se nofoaga i fafo atu, ave faʻamalosi i le fale suesue).

4. I le tausisoifua ile tiute ina ia mautinoa le tuʻuina atu o meafaitino mo suʻesuʻega i le fale suesue seia aulia le 8:00.

5. Faʻasoa fua o suʻesuʻega na maua mai le fale suesue i totonu o le tala faʻasolopito o le soifua maloloina (pepa faʻasalalau).

Manatua:

1. Afai o le tagata maʻi o loʻo i se tulaga ogaoga poo luga o le moega momoe - fufulu le tagata maʻi ma aoina mai urine mo le suʻega e faia e se tausisoifua.

2. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le taimi nei, ona faʻaaoga lea o le suʻega urine i se isi aso. I faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le urine e faia e se pusi.

Sauniuniga o maʻi ma faʻasoasili

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Upu sili ona lelei:Mo se sikolasipi, e mafai ona e faʻatau se mea, ae le sili atu. 8724 - | 7134 - pe faitau mea uma.

Faʻasao le adBlock!
ma toe faafou le itulau (F5)

matua manaʻomia

Faʻaaogaina o le Urine e tusa ai ma le Nechiporenko: faʻamanatu

Talu ai ona o lenei suʻesuʻega e sili atu ona sao, o lona faʻatinoga, pe a le faʻaaoga lelei, o le a fesiligia. O lona uiga e manaʻomia le sauniuniga e le gata i le taimi lava ao leʻi aoina se suʻega o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko, ae 1-2 aso aʻo leʻi aoina.

E moni lava lenei mea mo suʻega tamaititi.

  • O faamalositino faaletino, marathon, soʻo se mea e le mafai ona faʻaaoga. E faʻaaogaina foi lenei mea i le atuatuvale o le mautonu. O le tino e tatau ona galue i se tulaga toafilemu, e aunoa ma ni gaioiga ogaoga i taufaamatau.
  • E tutusa lava ia mo meaʻai. Soʻo se meaʻai vevela, mamafa, ulaula e le aofia ai pe afai e mafai. E tatau foi ona e faatapulaaina ia oloa e mafai ona suia ai le lanu o le urine. E le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti ni fua lanu lanu.
  • I lenei tulaga, e tatau ona e inu vai tele. O le tamaititi i le aso ao le i faia le auiliiliga e tatau ona faʻafeinuina faavaitaimi, ae i le faʻamautuina.
  • E le tatau ona e faia se suʻesuʻega i le taimi lava e maeʻa ai le suʻesuʻega o le vevela. A maeʻa le cystoscopy poʻo le catheterization, o le itiiti ifo i le 5 aso e tatau ona faʻaalu, mulimuli ane e mafai ona e faia se suʻega.
  • O le faʻaaogaina o le Urine mo le suʻesuʻeina e le manaʻomia 1-2 muamua, i le taimi poʻo le vave pe a maeʻa ona faʻataʻitaʻi. I se tulaga ogaoga, e fautuaina e fomaʻi le tuʻuina atu o se vailaau faʻamalosi aʻo leʻi aoina mai le urine e tusa ai ma le Nechiporenko.
  • Aʻo lei faia le faʻatinoga, e manaʻomia le fufulu mama e aunoa ma ni meafaigaluega faʻapitoa. A le o lea, o le auiliiliga o le a faʻaalia ai se numera sili ona maualuga o laulaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe, lea o se faailoga sese o le mumū i totonu o taifau taʻavale, vevela poʻo le urethra.

Urine collection algorithm e tusa ai ma Nechiporenko

E pei foi o isi suega (sei vagana ai le aoina i aso taitasi), o le averesi o le urine e aoina i le taeao, i se tulaga o le malologa o le tino.

  1. Fufulu le fagu i le maeʻaeʻa e aoina ai le auʻiliʻiliga ma, pe a manaʻomia, se tasi lona lua mo le felauaiga, ma faʻamafanafana i latou.
  2. Fufulu oe lava i le vai mafana (fufulu lau pepe).
  3. Tuʻu le vaega muamua o le urine (tusa ma le 25 mililita) i totonu o le faletaele. Suia se fagu vailaʻau i lalo o le ogatotonu. Mo le auʻiliʻili, 25-50 milliliters o le vai ua lava. E tatau ona e faʻauʻuina le mimilo i le falemaʻi, tuʻu ese le pusa mo le aoina.
  4. Sii lemu le urini mai le koneteina i totonu o se pusa tioata poʻo se isi fagu lua.
  5. Kelu pe faapipii i se isi auala se faatonuga ma le igoa ole maʻi.
  6. I totonu o le 1.5-2 itula, ia tuʻuina atu le auʻiliʻiliga i le falemaʻi.

E le faigofie le aoina o se auiliiliga e tusa ai ma le Nechiporenko i se tamaititi, aemaise lava ile teine. I le tulaga o se tamaititi, e mafai ona e faʻaaoga se condom, lea, e ui lava e le sili atu ona talafeagai nai lo le urini, e sili atu ona fetaui mo le auiliiliga o le auiliiliga. Afai ae le o le vaega ogatotonu o aoauli uma o le taeao ua aoina, e tatau ona lapatai le fomai, e pei o le a sili ona maualuga le faatinoga.

Faʻafefea le suʻesuʻega

  • Ua faʻafefiloi le vai faʻaputu
  • I lalo o le 10 ml ua lafoina i totonu o se suʻega suʻega faapitoa,
  • O le tui tuʻuina i totonu o se centrifuge, o se taunuuga o le vaʻaia manino o le vaʻaia,
  • Ua faʻamaligiina le pito i luga, ma ua faʻafefe le palapala i totonu o se vaʻa faʻapitoa, lea e faitauina ai le numera o lela toto ma paʻu i totonu o le mililita o le vai muamua.

O le a le lipoti o le a lipoti mai

O le faʻamoemoega o le auʻiliʻiliga, faʻaopopo i le faʻatusatusaina o le taunuʻuga ma le masani, o le fuafuaina e le gata o le aofaiga, ae o le fua faatatau foi o leukocytes ma le toto mumu i le urine. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le glomerulonephritis, o mea uma e lua o tino e sili atu, peitaʻi, o le maualuga o le toto toto mumu e maualuga.

O le mafuaʻaga mo le maualuga (luga aʻe o le maualuga o le 1 afe iunite / ml) o le toto mūmū mumu e mafai ona afaina uma (glomerulonephritis), ma neoplasms i fatugaʻo poʻo manuaga o le faʻalavelave faʻapitoa. O le ituaiga o togafitiga e sili atu ona fuafuaina e ituaiga ituaiga mūmū mūmū: teu pe le suia.

O le i ai o sela mumu atonu e mafua ona o le faaleagaina o masini i fatugaʻo.

O le foliga o le paʻu ua fuafuaina i le auala o mea masima, suauu paʻepaʻe, ma isi mea faʻapipiʻi i luga o le faavae o le protein. E lima ituaiga o fomu, ma na o le tasi oi latou i totonu o mea laiti e leʻo tautala i pathoces i se aofaiga e oo atu i le 20 iunite / ml. O le tele o tulaga masani e faʻaalia ai le pyelonephritis, maualuga o le toto poʻo le faʻasolosolo lelei o togafitiga.

O le i ai o le falesa e mafai ona faʻaalia ai le vevela tele, faʻamaʻi o se viral ma siama, natura ma isi maʻi.

E talanoa tagata e uiga i faamaʻi masani (gasegase le tumau) poʻo suiga faʻale-tino i lo latou fausaga.

O le toto mumu e mafai ona taʻu mai ai le faʻamaʻi o le fatu, manuʻa o le okeni ua tuʻuina, glomerulonephritis, poʻo se faʻalavelave maualuga.

Nurse action algorithm.

1. Faʻamatala i le tagata maʻi le faʻamoemoe, alualu i luma o le faʻataʻitaʻiga o le a oʻo mai, ina ia maua le maliega a le tagata gasegase e faia le togafitiga,

2. Ina ia aʻoaʻoina le tagata maʻi pe faʻapefea ona faʻaoga le falemaʻi alofilima,

3. E lapatai atu i le tagata gasegase i le taimi e vaʻaia ai le vaʻa e tatau ona tapunia i se paʻu,

4. Ina ia aʻoaʻoina le tagata maʻi i le auala e aoina ai urine mo suʻesuʻega:

A maeʻa le alofiti, ona vavaeeseina lea o le vaitafe muamua o le urine i le faletaele i le tau o le "1", "2" ma le faatuai le urination,

Umi faanatinati i se pusa i se aofaiga o le itiiti ifo i le 10 ml. ma taofi le mimilo

Faʻamama le faʻamalosi i totonu o le falemaʻi

Kuni le fagu ma se tapuni,

Ia mautinoa o loʻo malamalama le tagata maʻi i le faʻamatalaga na maua, avatu i le tagata maʻi se pusa mo le aoina o le urine,

A maeʻa le aoina o le urine, tago lima i se tulaga faʻalesoifua maloloina, ofu totigilima,

Tuu se atigi fagu i totonu o se atigipusa mo le felauaiga o le vai ola, faʻaogaina faʻatasi ai ma le faʻavae maeʻa mo suʻesuʻega faʻamalosi i le fale suesue,

Aveese totigilima, masini, tago lima i se tulaga maloloina,

soga totigilima i le 3% r-chloramine-60 min.

soso le masini i le 3% fofo o le chloramine - 120 min,

faʻailoa le fata mo le poma. meafaitino i le 3% fofo o le chloramine - 60 min,

10. Tago lima i se tulaga maloloina.

"Tekonolosi mo le faʻaaogaina o le Urine mo le auʻiliʻili faʻatalanoaga lautele

Faamoemoega: faʻamaʻi, tuʻuina atu aʻoaʻoga lelei ina ia maua ai se faʻatuatuaga mautinoa o le suʻesuʻega,

Faʻaaliga: fuafuaina e le fomai

Contraindications: fuafuaina e le fomai

1 ipu mama, mago ma se tapuni, le maualuga o le 200-300 ml., O se itu mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega, se fata mo otaota otaota, se pusa vaimamaʻi ufiufi ma meafaigaluega (tweezers), se atigipusa ma polo paʻu i le 70% ava malosi, se pusa mo le felauaiga o meaola, mea totino, pusa faʻatasi ma le. fofo.

O le natura ma le lelei o le auiliiliga, faʻamaoniga

Urinalysis e tusa ai ma Nechiporenko o se suʻesuʻega suʻesuʻega lea e mafai ai e oe ona iloilo le tulaga o fatugaʻo ma le urinary tract

I se faasologa masani, o le tele o siaki i le vaaiga o le faitauga ua faitaulia. I le auiliiliga e tusa ai ma le Nechiporenko, o le suʻesuʻeina o meaola (urine) e faia i le numera o siama eseese (o le toto paʻepaʻe, o le toto mumu mumu ma le kulini) i le 1 ml o le urine. O lenei mea e faʻatagaina oe e faʻamautinoa ai le soliga o tulafono i le polokalama urinary.

Aʻo le i faia le suʻega, e faʻamatala e le tausi maʻi i le tagata maʻi pe faapefea ona saʻo le faʻaiuga e tusa ai ma le Nechiporenko e puipuia ai aʻafiaga sese. O le saʻo o le iuga e tele lava ina faalagolago i le sauniuniga tatau ma le usitaia o tulafono o le taualumaga mo le aoina o le urine. O faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi ma le aoina saʻo o le faʻasoasoaina o avega e matua leai lava.

O le faʻaaogaina sili o le auala o le suʻega faʻasolosolo e tusa ai ma le Nechiporenko, o le faagasologa o le aoina mai o mea e faigofie pei o le OAM, o le suʻesuʻega e le tele se taimi, e le taugata, ae o loʻo tuʻuina atu nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le gaioiga, gaʻo susu, ma le urinary tract.

Nechiporenko suʻesuʻega o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • O le toto natia i le mimi. Afai e maua i totonu o le OAM ni suauu toto i totonu o le urine, o le a faia se suʻesuʻega faaopoopo. Pe a suʻesuʻeina e Nechiporenko, o le toto (sel paʻepaʻe ma lela mumu) e faitauina. Afai ei ai se punavai o le toto toto i le auʻiliʻiliga, o le ai ai se numera faateleina o lela mumu.
  • I le taimi o le maitaga. I le taimi o le maʻitaga, o le suʻega o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko e masani ona tuʻuina atu e le gata i tulaga faʻafitauli i le OAM, ae faʻapea foi mo le puipuia, ina ia aua le misi le faaletonu o fatugaʻo, lea e oʻo i le tele o popolega ao fanau.
  • O se suʻega mo togafitiga o le faʻamaʻi. Afai o le togafitiga o se maʻi mumusu o le polokalama urinary ua faatonuina, o le tikeri o lona aoga e mafai ona fuafuaina e ala i le faʻaaogaina o se suʻesuʻega o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko. E sili atu le faʻamaonia e uiga i le i ai o le mumū nai lo OAM.
  • Afai e te masalomia se gaioiga e le lelei i le polokalama urinary. Afai ei ai se masalosaloga o le mumū i le taimi o se faʻataʻitaʻiga lautele, o le faʻataʻitaʻiga lona lua e tusa ai ma le Nechiporenko ua tuʻuina atu e fuafua le numera saʻo o leulokika i mea. O lenei mea o le a fuafua ai le maualuga o le mumū, faʻapea foʻi le mataituina o le lelei o togafitiga i le lumanaʻi.

Sauniuniga ma tulafono mo le aoina o urine mo le auiliiliga

Mo taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e faʻatuatuaina, e tatau ona e mulimulitai i tulafono uma e sauniuni ai ma aoina le mimi

O le maʻi e aoina mea mo suʻesuʻega tutoʻatasi i le fale. O le sao o le auiliiliga e faalagolago i le saʻo o le a ia saunia ma aoina ai le urine.

O le tele o taimi, o mea sese e mafua mai i le sese o fesoasoani ile fale suesue, ae ona o le le tausisia o tulafono mo le aoina o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko ma le fatu o mea mai fafo i totonu o le meafaitino.

  • 2 aso ao le i faia le suʻega, ua fautuaina e aloese mai meaʻai vevela, ulaula, falai, meaʻai vave, tele sugary, mea inu gaʻo, kofe malosi ma le lauti. O nei oloa e afaina ai le tuufaatasiga o le urine ma e mafai ona suia lona faatinoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 'ai o hamu i le afiafi o le suʻega e mafai ona taʻitaʻia ai le polotini i le urine.
  • E tatau ona faʻaesea mai mea taumafa taumafa e afaina ai le urine (beets, kāloti, laumei), 12 itula ao lei faia le suʻega.
  • E le fautuaina le inuina o le ava i le aso ao lei aoina le urine, ma ia aua foʻi neʻi inuina fualaau. E tusa ai ma le pulega ma le tosoina o le fualaau faasaina, e tatau ona faafesootai se fomaʻi.
  • O le aso ao leʻi tuʻuina atu le urine, e tatau ai ona aloese mai le malosi tele o le tino ma le popole. E le o se mea e manaʻomia e faʻaalu.

E le fautuaina tamaitai e tuʻuina atu le urine i le taimi o le tamaʻitaʻi. O le toto e mafai ona oʻo atu i le uila, e taʻitaʻia ai iʻuga sese. Afai e faaumiumi le totoga po o le failele, ma e tatau ona e pasi i le urine, aʻo leʻi amataina le susu, e tatau ona e tuʻuina se ufiufi i totonu ole va.

Ina ia iloilo le urine e tusa ai ma Nechiporenko, e tatau ona e aoina le aofaʻi o le taeao o le urine.

Aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga o le aoina o le urine, e tatau ona e saunia se pusa. E fautuaina e faʻatau se pusa tioata i le fale talavai. A leai, o le urine e aoina i totonu o ni pusa mama ma mamago. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona fufulu le pusa, faʻamaʻi ma faʻamago maeʻa.

I le taeao, ao lei aoina le urine, e tatau ona fufulu oe lava. O le vaega muamua o le urini e alu i totonu o le faletaele, ona oʻo lea i totonu o le atigipusa ma e tatau ona e toe uma i totonu o le faletaele. A maeʻa le faʻasologa o le faʻaosoina o le urine, e tatau ona e tapunia le tapuni ma tuʻuina atu i le fale suesue mo auiliiliga ile itula. E le tatau ona teuina le uumi mo le silia ma le 2 itula ma ia i ai i se nofoaga mafanafana. Ua amata ona ia feoai ma ua le talafeagai mo suesuega.

Faʻapenaina o suʻesuʻega faʻamatalaga e tusa ai ma le Nechiporenko: faʻataʻitaʻiga ma tulafono masani

O le auiliiliga mo Nechiporenko e aofia ai le tele o faailo. E masani lava, e le tatau foi ona i ai i totonu o le urine ni sela paʻepaʻe, poʻo sela mumu mūmū, po o ni paʻu (elemene eletini). O gaʻo maloloina e le pasi toto ma pulu.

O le i ai o nei elemene o loʻo faʻamaonia ai le faaleagaina o le tino fatu. Totoina o suʻesuʻega faʻasolosolo:

  • Laʻau paʻepaʻe toto. O nei vaega e fai ma sui e tali atu i le tali a le tino. E faʻamalolo lelei lava pe a ulufale atu faʻamaʻi i le tino. E mafai ona latou ulu atu i le taulaiga o le mumū ma faʻaitiitia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. E tatau ona i ai i totonu o le toto ia sela o le toto paʻepaʻe, ae le tatau ona i ai i le vailaʻau, latou te faʻaalia ai le i ai o se faʻaogaina o le faʻaoga. E masani lava, o latou toesea pe auai i se vaega itiiti (e oo atu i le 2000 i le 1milimita). O le i ai o sela paʻepaʻe i le urine e taʻua o le toto paʻepaʻe toto. I lenei tulaga, o se isi suʻesuʻega ua faʻamatalaina: o se ultrasound o fatugaʻo ma le vevela, o se auiliiliga o le urine mo le faʻamaʻi pipisi.
  • Laʻau toto mumu. O le i ai o lela mumu i le urine e taua o le hematuria. Atonu latou te i ai i le urine i se aofaiga e oʻo atu i le 1,000 i le 1milita o meafaitino. O le i ai o sela mumu i le urine e faʻaalia ai le i ai o le toto toto, faʻaleagaina i totonu o fatugaʻo o fatuga, vevela, ureters poʻo le urethra, mumu, ma le tumutumu o faagasologa. E masani lava, o le mumū ma le tafe toto o loʻo i ai i le taimi e tasi. E mafai ona liua toto o le toto mumu i le urine (e aunoa ma le hemoglobin) ma e le suia (ma le hemoglobin).
  • Hinaini cylinders. E mafai ona i ai i le urine i se aofaiga e oo atu i le 20 iunite i le 1 ml o meafaitino. O pupuni lapisi e aliali mai i le urine ona o le i ai o le polotini i totonu, lea lava ia o se faailoga o togafitiga. O faʻamalama Hyaline e faia uma i le polotini. O le i ai o nei pusa eleʻele e faʻaalia ai le faaleagaina i le gaʻo fatu ma e masani lava ona tupu i le natura, glomerulonephritis, pyelonephritis.
  • Fagu tetele. O le mamafa o le paʻukeke o vaega ninii o polotini mai le tele o lapisi. O se foliga laumua ua tuʻuina atu ia i latou e sela epithelial e pipii i luga o latou luga. O le i ai o nei vaega o loʻo faʻaalia ai se faʻamaʻi o le renal tubules (glomerulonephritis, nephropathy, amyloidosis). E mafai foi ona i ai i le urine i se aofaiga e oo atu i le 20 iunite i le 1ml.

Mafuaaga talafeagai mo le faateleina

O se maualuga maualuga o le faʻamalositino e ono taʻu mai ai faʻamaʻi fatu

Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, o se suʻesuʻega faaopoopo (ultrasound, MRI) atonu e talafeagai. E mafai ona faia se suʻesuʻega e faʻavae i luga o faʻamaumauga ua faʻateleina ai faʻamaoniga.

O mafuaʻaga mo le vavaeesega e mafai ona faʻatino.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se maʻi na tuʻuina atu le urine i le taimi o se maʻi viral, i se vevela maualuga, na ia le amanaiaina tulafono o sauniuniga. I fafine, o le mafuaʻaga o le le lelei o le faʻatinoga e mafai ona faʻaleagaina. Afai o le faʻasalaga faʻaleagaina e ulufale atu i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona iloa le hematuria ma le leukocyturia.

O mafuaʻaga mo le siʻitia o le maualuga o faailoilo e mafai ona avea ma faʻamaʻi eseese o le polokalama urinary:

  • Glomerulonephritis. Faatasi ai ma lenei faamai, o le renul glomeruli e amata ona mu. I le auiliiliga o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko, e matua mafai lava ona faateleina faailoga, talu ai ona o le glomerulonephritis, o le gasegase o le gaogao o gaʻo ua le toe aoga. Faatasi ai ma mea e iloa ai, o le foliga mai o le mimita, o le i ai o le edema, toto maualuga, o le faaitiitia o le tele o le urine ua mafai ona iloga.
  • Faʻatoʻilaloina o fatu O se maʻi e seasea lava ona tupu lea e mate ai le tino o le fatu ona o le leai o se tafe toto. I le tulaga o le faaleagaina o fatugao, o le a faateleina le toto mumu i le auiliiliga. O le maʻi e amata i le fatuga o fatugaʻo, ona oʻo mai ai lea o le toto i le urine, ma ua maeʻa le mimi. Afai e taofi le toto i fatugaʻo uma e lua, o le maʻi e ono afaina.
  • Tigā vevela. O lenei kanesa e sili ona taatele i tagata matutua. I le mimi, o le numera o leukocytes e faateleina. E mafai ona e iloa se tumo i le taimi o le ultrasound poʻo le MRI. O nisi o faailoga e faʻavaivaia ai le urination, toto i le urine.
  • Eclampsia. O se faʻafitauli matuia o le gestosis lea e mafai ona taʻitaʻia ai se coma. O lenei tulaga e tupu i fafine maʻitaga. E matautia mo le tina ma le tamaititi. Faʻatasi ma le eclampsia, faʻasolosolo i luga o le placental, faʻateleina le mamafa, ma e le o toe gauai atu.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le auiliiliga o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko e mafai ona maua i le vitio:

Totoina o le Urine i pepe faatoa fananau mai

O loʻo aoina le mea i totonu o se ato faʻapitoa faapitoa, lea o loʻo muamua atu i faʻataʻitaʻiga masani mo le tumama. I lona toesea, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa palasitika masani. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le urine e sasaina mai le faʻailoga mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, talu ai o le filtration ma mataupu ese mai fafo e mafai ona aʻafia ai taunuuga.

Sauniuniga mo se faʻataʻitaʻiga masani

O sauniuniga faapitoa mo le suʻesuʻega e le manaʻomia. O mea e tatau ona aoina i le taeao aʻo faʻapipiʻiina le urine i le vevela lea na faaputuputu iina i le po. Aʻo leʻi faia, e tatau ona faʻatagaina le faʻaaogāina o togafitiga lautele. E tatau ona faʻamaonia le pusa oona, lea e mafai ai ona e faʻatauina ipu inu i le fale talavai. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o siama e ulufale mai i le faʻataʻitaʻiga mai maʻi, ua fautuaina e te muamua tuʻuina atu sina urine, ona, e aunoa ma le taofi, sui le pusa. I le aotelega, e tatau ona e aoina pe tusa ma le 50 mililiters o meafaitino pe sili atu foi. E mafai ona e teuina le faʻataʻitaʻiga mo le silia ma le 2 itula i totonu o le pusaaisa, a leai o le faʻamatalaga o faʻamatalaga o le auiliiliga e faʻaititia.

Sauniuniga mo suʻesuʻega o aso faimalaga

Muamua saunia se pusa mama mo le aoina o le urine ma se voluma e le itiiti ifo i le 3 lita, lea o le ae aoina mai ai le biomaterial i le aso e sosoo ai.

  • I le taeao, faʻasaʻo atoa le vevela, ona aoina lea o vaega mulimuli ane o le mimii i totonu o le pusa sauniuni seia oʻo lava i le taimi e tasi i le aso e sosoo ai.
  • A o aoina, teuina le pusa i le urine i se mea malulu, pouliuli i le vevela (+4. + 8 ° C).
  • I le faaiuga o le aoina o urine i aso taitasi, faʻafefiloi lelei ma sasaa pe tusa ma le 50ml i totonu o se pusa tiola e mafai ona faʻaaogaina, ia faʻaalia i luga o le igoa le aofaiga tonu o le urine faʻasaina i le aso (mo se faataitaiga: "Diuresis 1500 ml").
  • Vili le tapuni i luga o le koneteina ma faʻapipiʻi le vailaʻau mo le suʻega.

Sauniuniga mo le suega a Zimnitsky

O le suega a Zimnitsky ua faia e iloilo ai le gaioiga galue - o latou gafatia e gauai ma faʻamalosi ai le faʻasolosolo. O le suʻesuʻega e ese mai le vaega totoe o le auala e aoina ai mea. I le aotelega, e tatau ona e maua le 8 fesoasoani o mea faitino i se taimi faapitoa. I le 6 i le taeao, e tatau ona e urinate, mulimuli ane, e amata i le 9 i le taeao, i le 3 itula e aoina ai le urini i totonu o pusa ua saini. O urine uma e maua, e aunoa ma le faʻafefiloi, e tatau ona aumai i le fale suesue. E le gata i lea, e tatau ona e faʻamaʻoti mai le tele o le vai na faia i le aso. E tatau ona i ai le aofaiga atoa o le ava malosi i le lautele o le 1-1.5 lita.

Sauniuniga, aoina ma felauaiga o le mimilo mo suʻesuʻega o le baioio

E manaʻomia le faʻatinoga o le aoina o le biomaterial aʻo leʻi faʻaaogaina le antibacterial, antifungal poʻo le immunobiological therapy. I le tulaga o togafitiga, ua fautuaina e faamaea le vasega, ona faia lea o se auiliiliga ile 10-14 aso.

  • O le Urine e aoina STRICTLY i totonu o ipu e le lelei, e mulimulitai i tulafono o le tumama
  • A maeʻa le maeʻaeʻa maeʻaeʻa o le tino i fafo, e aunoa ma le paʻiina o se mea e leai ni siama o le tino, ia aoina se vaega o le urine o le taeao (faʻasaʻo sina urine, taofi le susu ma aoina mai le 3-5 ml i totonu o se fagu).
  • O le pusa faʻapipiʻi i le biomaterial e tuʻuina atu i le fale suesue. Afai e le mafai ona vave femalagaaiga, e mafai ona teuina le biomaterial i le vevela (+4. + 8 ° C) e le silia le 24 itula.

Sauniuniga mo suʻesuʻega faʻasolosolo e tusa ai ma Nechiporenko

O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega o le suʻesuʻeina lea o le tulaga o fatugaʻo.

I le taimi o le auʻiliʻiliga, o fua o le paʻepaʻe paʻelaʻe, o totola mumu mūmū ma uaua ua fuafuaina.

Mo le suʻesuʻega, ave se vaega o le urine.

Sauniuniga mo le faʻatinoga faigofie:

  • Faʻesea meaʻai vela ma le salima, faʻapea foʻi ma oloa e aafia ai le lanu o le urine, ile afiafi o le suʻesuʻega.
  • Le taofi le avea o le togafitiga i le lua aso ao lei faia le suʻega.

  • Faʻamālōlōina le tino i fafo.
  • E tatau ona aoina se vaega o urine, o lona uiga tatala le vaega muamua o le urine i totonu o le faletaele, ona taofi lea o le urinating ma aoina le vaega pito i totonu i se pusa.
  • O le pusa faʻapipiʻi i le biomaterial e tuʻuina atu i le fale suesue.

Urinalysis e tusa ai ma le Nechiporenko e le manaomia ai le 100% o le pusa o lapisi, talu ai e le aofia ai le faitauina ma le faʻamaonia o siama.

Sauniuniga mo le auʻiliʻili o le 17-KS

17-ketosteroids o fualaau oona o hormones o loʻo faʻasolo i le urine ma e atagia ai le maualuga o le gaosiga o le torogen i totonu o le tino. O le auʻiliʻiliga e faʻaaogaina i le suʻesuʻega o faʻafitauli o le hormonal ma tumutumu o le pito o le endocrin. Mo suʻesuʻega, o aso uma e aoina e tusa ai ma tulafono lautele. E le manaʻomia ni sauniuniga faapitoa mo le auʻiliʻili. Aʻo leʻi aoina le urine, pe afai e mafai, taofi le inu o vailaʻau i totonu o le 2-3 aso, 'aua le' ai meaai e mafai ona pisia (faʻataʻitaʻiga, beets, kāloti, ma isi) i le aso. E fautuaina ina ia matauina le filemu faaletino ma mafaufau-faalelagona. O mea uma o loʻo taʻua i luga e faatatau i le suʻesuʻega o le urine mo isi hormones.

Sauniuniga mo le Vailaau Vaʻaia o le Kanesa (UBC) Fesoasoani

Faʻasalaga leaga o le epithelium o le vevela, o ona puipui puipui faʻamalosi ai le cytokeratins. O le faʻamoemoe ia i latou i le urine o se metotia faʻapitoa e siakiina ai mo le mauaina o le kanesa o lenei okeni. Mo suʻesuʻega, ave se tasi vaega o le urine. O sauniuniga faapitoa e le manaʻomia, peitaʻi, lua aso ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, e fautuaina e faalēaogāina uma togafitiga, faʻatasi ma le fomaʻi. E le fautuaina e faia se suʻesuʻega i le i ai o ni faʻalavelave mataʻutia o le faʻaogaina o le tino.

E mafai ona e faʻasolosolo mo le suʻesuʻega talafeagai i soʻo se ofisa faafomaʻi. O matou tagata atamamai e saunia i taimi uma e fautuaina pe faapefea ona saunia lelei mo se auʻiliʻiliga faapitoa ina ia mafai ai ona maua le taunuʻuga sili ona faʻatuatuaina. Skylab o:

  • Mavave. Sefulu fale suesue i totonu o vaega eseese.
  • Telefoni. O le taunuuga o le suʻesuʻega e mafai ona maua i luga o le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma le tuua o le fale.
  • Faamaoni. Matou te faʻaaoga meafaigaluega faʻaonapo nei faʻapitoa, lea e maua ai le faʻamaoni saʻo.

Faatasi ai ma nei tulaga lelei, o tau mo a tatou auaunaga e maualalo tele ma taugata i le toatele o tagata mai.

Laasaga faigofie e saunia ai mo auiliiliga

O se mea na ola ai le olaga i le afiafi o le auiliiliga. Se aso ao leʻi faia le suʻesuʻega:

  • aloese mai gaoioiga ogaoga faaletino,
  • Aua nei asiasi i le fale taele ma le sauna,
  • aloese mai le atuatuvale o le atuatuvale ma lagona manino,
  • aveese karisi, rhubarb ma beets mai le meaai - latou te aafia ai le lanu o le urine,
  • 'aua le' ai meaʻai e mafua ai ona masani ai urination - tilo, melon, pi,
  • aua nei inu mea inu laau,
  • o le lisi e le tatau ona aofia ai ni meaʻai vela ma suamalie, vai inu,
  • aloese ai mea ulaula,
  • aloese mai le ava malosi
  • faaitiitia le taumafaina o meaʻai o manu - latou "faigata" mo fatugaʻo,
  • inu lau masani o le vai, e aunoa ma le suia faapitoa o mea inu.

E le gata i lea, e tatau ona e talanoa ma lau fomaʻi i le mataupu o le tagofia o fualaau. O vailaau faʻamaʻi, togafitiga ma fualaau faʻasaina e aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻesuʻega, o lea i le tele o tulaga, e taofi le latou tali. E faʻasaina faʻasoesa i aso e lua ao lei tuʻuina atu Nechiporenko, isi vailaʻau - i se tasi aso.

Ole suʻesuʻega e le mafai ona faʻatinoina i le taimi o le suʻeina o le tino, i le taimi lava e maeʻa ai se suʻega faʻapitoa o le vevela. E faʻatagaina e ave i totonu o le vaiaso talu mai le cystoscopy ma le faʻafefe o le vevela.

E tatau ona muamua faʻatau se pusa faʻapitoa. E mafai ona maua e le gata i falemaʻi, ae faʻapea foi i nisi o potu o Rospechat.

Afai o le aoina o le a faia i totonu o le fagu faatauina, e te le manaʻomia ona tatala lona tapuni muamua pe paʻi i ai mai totonu. Afai e leai se pusa telē, e mafai ona faʻatagaina le suʻega i totonu o se atigipusa tioata ma se ua lautele na faʻamaʻi muamua aʻo lei faia (mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻamamaina i le vaifofo ma mafanafana ile microwave mo le 3 minute).

Totoina o atinaʻe matutua

Mo le suʻega, o le urine e ave loa pe a uma le moe. Ave le urine e tatau ona vave faia i le taeao, i luga o se manava gaogao.

  1. Faia lelei le tumama o le tino i fafo.I fafine: togafiti le labia i le fasimoli ma le vai, i se mafanafana lelei ma le "mua ma tua", ona fufulu lea i le vai mafanafana ma faʻamago ma se ie mago poo se solo mama.I alii: togafiti i se mafanafana mafanafana vaifofo, fufuluina lelei le lafu o le paʻu ma le tatala i fafo o le urethra, fufulu i le vai mafanafana, faʻafefe.
  2. Lafoaʻi nisi o mimilo i totonu o le faletaele (tusa ma le 25 ml).
  3. A aunoa ma le taofiina o le urination, sui le pusa i lalo o le vaitafe ma aoina le vaega tele (25-50 ml). E tatau ona sili ona telē, e fesoʻotaʻi ma le isi lua.
  4. Faʻamuta le urinating i totonu o le falemaʻi.
  5. Faapipii le igoa poʻo le faatonuga na maua i le falemaʻi i le fagu.

Felauaiga i totonu o le pepa tapuni. O le fagu e tatau ona aumai i le fale suesue i le vave e mafai ai, sili atu i totonu ole 1.5-2 itula pe a uma le aoina. Afai e le mafai ona faʻatagaina vave le falemaʻi, e mafai ona e teu i totonu o le pusaaisa, i le +2 .. + 4 tikeri, e le silia le 1.5 itula.

Tulafono mo suiga mo tamaiti

E le faatagaina le aoina o le urini muamua, o lona uiga, i le afiafi, poʻo le 3 po o le sili atu itula aʻo leʻi tuʻuina atu i se fomaʻi. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻafefeteina le vai mai se ulo, pepese ma lepekini (sei vagana ai se mimiti mimiti i tamaiti laiti).

Tomai mo le aoina o le urine i tamaiti e mafai ona tutu pe savali i luga o le potty:

  1. Fausia se faletaele o le tino i fafo.I teine: Fufulu le perineum i le vai mafanafana, ia muamua i le fasimoli pepe, ona faʻamamā (faʻagasolo mai genitals i le anus), faʻamago.I tama: Fufulu faʻamaʻi tino i le vai mafanafana ma le fasimoli, fufulu ma faʻafefe.
  2. O le tamaititi e amata ona uu i totonu o se fagu poʻo se faletaele, ona e manaʻomia lea e suitulaga i se fagu ma aoina le vaega tele, o le murination e muta i le saolotoga.
  3. Lagolago i luga o le faletupe atoa igoa poʻo le itu mai le falemaʻi.

Ona o uiga faʻale-tino o tamaiti laiti, e tatau ona teuina le pusa lata ane i taimi o togafitiga faʻalesoifua maloloina (e mafai ona latou fesoasoani vave i le taimi e teu ai). E faigata le maua o le aofaʻi o vaega mo lenei auʻiliʻiliga i pepe ma pepe faatoa fananau mai, o lea e talafeagai ai se tasi.

  1. Fufulu le tamaititi e pei ona faamatalaina i luga.
  2. I tama, o le vaitafe o le urini e mafai ona tuʻuina atu i se atigipusa pe a amata ona pepe le pepe. I teineiti, e tatau ona e taumafai e faaosofia le urination: ia teu i luga ae o le sisi e ala i le fuliina o le tap.
  3. A o laʻititi le matua, ma e le aoga vave le aoga i se fagu, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamatalaga. Mo tama ma teine, latou te eseese ma faataga oe e pasi le auiliiliga e aunoa ma ni faafitauli.
  4. Faapipii le igoa poʻo le itu i le fagu.

Ave le pusa i le falemai i totonu o le 2 itula talu ona tuʻuina. Taofi i totonu o le pusaaisa tapuni. E fautuaina foi e lapatai le fomaʻi o lenei mea uma o le mimii, ae le o le ave, pe afai.

Tuua Lau Faamatalaga