Faamatalaga talafeagai i 19.10.2014

  • Igoa Latina: Pancreatin
  • ATX Code: A09AA02
  • Mea aoga: Pancreatinum (Pancreatinum)
  • Foafoa: STI-MED-SORB, Valenta Pharmaceuticals, AVVA-RUS, Faatoaga Faʻamaʻi Vaomalo, Biosynthesis OJSC, OJSC Aveksima, Pharmproekt, Rusia, PJSC Lekhim, PJSC Vitamini, Iukureini

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Ili suani1 le papa
Pancreatin faʻatasi ma le enzymatic gaoioiga:
proteolytic - 200 FIP iunite
(IU galuega eletene)
amylolytic - 3500 FIP iunite
lipolytic - 4300 FIP iunite
tagata faʻapitoa: PVP, lactose, glucose, starch, magnesium stearate, sucrose, talc, phthalate acetate cellulose, fatelapeta, paʻu paʻepaʻe, carnauba wax, gum arabic, shellac, colococo brown coloyeye

i totonu o se pupuʻu 10 pcs., i totonu o se atigipusa e 5 paʻu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Pankramin o le: maʻisuka e leai se inisalini, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, apocreatitis ma le popo pancreatitis, taimi muamua ma le taimi mulimuli i taimi o gaioiga i gaʻo o le gastrointestinal tract, pancreas ma le duodenum, faʻamaʻi o le oncology, e aofia ai le faʻamalolo ma le chemotherapy, faiga faʻapitoa .

Metotia faʻaaoga:
Pankramin ave 1-3 fualaau 2-3 taimi i le aso mo le 10-15 minute aʻo leʻi 'ai, fufulu i le vai, e aunoa ma le tatuʻu.
Vasega: 10-14 aso.
Faʻaauau le vasega i le 3-6 masina.

Contraindications:
Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Pankramin o: tagata taitoatasi le le faapalepale i vaega o le oloa, maʻitaga, tausia o susu.

Faʻataʻitaʻiga

O Pancreatin e aʻafia i le vaega o le falemaʻi "Enzymes ma anti-enzymes" ma o tele fualaau faasainao ana gaoioiga e faʻamoemoe i le faʻatumu o le faaletonu o le tino panicreatic enzymes ma faʻafaigofie le faʻamaʻiina o le polotini, gaʻo, ma meaʻai gaʻo-o loʻo i totonu o le tino. O se taunuuga, o le a sili atu le saoasaoa o nei mea ma sili atu ona gauai i totonu tamai tootoo.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pancreatin o se vailaʻau o le enzyme o loʻo i ai panicreatic protease enzymes, Trypsin, chymotrypsin, lipase, amylase.

O le mea e faʻaosofia ai le pule faalilolilo a ia lava panicreatic enzymes ma fualaau oona (aemaise lava manava ma le tootoo), faapea foi ma pule faaseefaʻamaonia le tulaga faʻatinoina fualaau oona, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le faʻaaogāina o gaʻo, mamafa poʻo mea e le masani ai mo tagata.

Pukreatin capsules, taʻavale ma papamaʻa e ufiufi ma se faʻapitoa faʻapitoa e puipuia ai i latou mai faʻasesega ao le i ulu atu i le siosiomaga alkaline tamai tootoo. O lona uiga, e le faatagaina e le atigi le mea malosi e soli i lalo o le aafiaga o le hydrochloric acid ma le pH fualaau suamalie i le manava.

O le maualuga o le gaioiga o le enzymes o le pancreatic o loʻo mataituina e tusa ma le afa itula pe a uma ona faʻapalaina capsules, o le papaʻi poʻo pancreatin.

O le gaioiga o fualaau faasaina o le tuufaatasiga lea o ona vaega taʻitasi. Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻamautuina o faʻataʻitaʻiga o le pharmacokinetic, faʻapea foʻi le iloa metabolites o mea gaioiolosi na faia i le gasologa o lona biotransformation i le tino, o se galuega faigata tele.

O vaega e na o le faʻaaogaina o faailoga faʻapitoa poʻo suʻesuʻega faʻaletagata.

O le lelei o sauniuniga o pancreatin o le a fuafuaina e ala i le faʻamalolo (faʻamaonia masani, micro-sized tablets) ma le tulaga o le falemaʻi: mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le pancreatitis i aso uma, o le sili ona lelei e maua i le faʻaaogaina o pepa o fualaau oona, e fautuaina le faʻaaogaina o fuainumera microtablelet .

Contraindications

E pei foi o isi vailaʻau, o sauniuniga o le pancreatin e tele ni faʻailoga. O le mea lea, e le tatau ona faʻamatalaina i mataupu nei:

  • gasegase gasegase tinofaʻapea foi maʻi ma faʻateleina le pancreatitis lemu,
  • se talafaasolopito o maʻi hypersensitivity i sauniuniga e aofia ai enzymes pancreatic o meaola, faapea foi ma le hypersensitivity i pancreatin,
  • gasegase faʻalavelave i le togafiti,
  • gasegase ua maua gasegase ogaoga.

Faʻaiʻuga

Togafitiga ma sauniuniga o le pancreatin i mataupu e seasea tupu (itiiti ifo nai lo le 10,000 mataupu) e ono aʻafia ai aʻafiaga. O le tele o taimi afaina o le tinoe fesoʻotaʻi atu ma le faʻamausili o le tagata lava ia i ona vaega.

O le faʻaaoga umi o mea maualuga o pancreatin e mafai ona tupu ai le atinaʻe hyperuricosuria - togafitiga o loʻo faʻaalia uric acid urate faaputuputu ma aʻoaʻoga fua faʻatatau.

E seasea ona maua i maʻi na maua i cystic fibrosis, o le faʻaaogaina o mea maualuga o pancreatin e ono mafai ona o gatasi ma le faʻavaeina o vavalalata i le itulagi ileocecal (nofoaga na fausia lekene ma faʻaopoopoga ma le faʻalavelave faʻalatalata tamai ma le tele o le totini) ma i totonu colon colon (o lona uiga, i lona alu aʻe).

Mai foi fualaau oona i tulaga e seasea tupu, e mafai ona solia, o loʻo faʻaalia i latou lava manava manava, tiga matuia, le mautonu le manava, faoa faamalosi taʻavalesuiga i le natura o le nofoa. O nisi taimi o le atinae e mafai faʻalavelave i le togafiti, malosi.

I maʻi cystic fibrosis tagata mai urogenital system E mafai ona tupu ni faʻasalaga, faʻaalia i le faateleina o le excretion o le uric acid ma le urine (aemaise lava pe a fai e Pancreatin e faʻaaogaina i ni maualuga).

Le puipuia o aʻoga uric acid calcula i maʻi mai lenei vaega, e tatau ona mataitu pea le uric acid i le urine.

Fegalegaleaiga

Faʻasaga i tua o le faʻaaoga umi o le pancreatin, o le faʻafefe o le folate ma le uʻamea atonu e faʻaitiitia. O lenei, i le isi itu, e faaosofia ai le manaʻomia mo a latou faʻaopoopoga faaopoopo i le tino.

Faʻaaoga faʻatasi o le vailaʻau faʻatasi ma atacids, lea e aofia ai le calcium carbonate (calcium carbonate) ma / poʻo le magnesium hydroxide, e faʻaititia ai lona aoga.

O isi ituaiga o fegalegaleaiga o pancreatin e leʻi i ai nei.

Faatonuga faapitoa

O le a le pancreatin ma o le a le mea e faʻaaoga i vailaau mo?

Pancreatin o le sua pancreasaofia ai i le vaeluaina o polotini, meaʻai gaʻo ma gaʻo. Lana matafaioi i totonu faagasologa o le loli Na toe faatuina i tua i le 1659 e le fomaʻi Siamani, fomaʻi, anatomist ma chemist Francis Sylvia.

Peitai, na o le lua senituri mulimuli ane, na mafai ai e le fomai poto Farani o Claude Bernard ona sailia se auala e maua ai lenei sua.

O le suʻesuʻeina o meatotino o lenei vailaau, na ia maua ai le faaiuga pe afai e mafai e le protein ma gaʻo ona faʻamavae i totonu o le vaega o meaʻai, ona le mafai ai lea e le gaʻo ona malepe i lalo e aunoa ma le auai o Pancreatin. O le mafuaaga lenei pe a maʻi o le pancreas o meaʻai gaʻo i totonu o le tino e toetoe lava a le aʻafia.

O se faʻaleleia o mea e faʻaleleia ai otaota i le lalolagi na muai saunia e avea o se vaega o puaa ma povi, ae na amata ona gaosia tapenaga o fale fale talu mai le 1897. O latou o se paʻu vevela tele e taua o le "pancreatinum absolute". Ae ui i lea, o lenei paʻu na le aoga, e tusa lava pe maua e tagata gasegase i tulaga maualuga.

Na faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, pe a pasia le manava panicreatic enzymes le faʻavaivaia i se siosiomaga faʻapitoa le manava (i totonu o le tino tino o le enzymes ulufale sao atu i totonu 12 ulutala duodenal).

Mulimuli ane, o sauniuniga o le pancreatin na faʻafouina i taimi uma. Talu ai o mea uma o le augatupulaga aupito lata mai o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o le tetee atu i le sua oona ma aofia ai le numera talafeagai o enzymes, pe a iloiloina lo latou aoga, latou te taulaʻi muamua i le tele o fualaau o fualaau taʻitasi.

O le fualaau oona e aoga pe a ulu mai 12 ulutala duodenal i le taimi e tasi ma chyme (vai po o le vai-vai, o se vaega o meaʻai o loʻo i lalo o le otaota), lea e tatau ona i ai sona aafiaga. A leai, o le avea o le pancreatin e leai se aoga.

I le faagasologa o le faʻaogaina o meaai i totonu o le pu o le leoleo faitotoa Duodenal ulua na o meaola e pasi, o le tele e le sili atu nai lo le 1.5-2 mm. O siaki laititi e taofi i le manava, lea latou te momotu i lalo o le malosi o enzymes ma le hydrochloric acid.

O le mea lea, o loʻo i ai pea i totonu o le manava ni papatusi lapopoa tele mo le umi o le a faʻaaogaina ai a latou mea ola.

O sauniuniga ole pancreatin o loʻo maua i le tulaga o laupepa ma micro-sized spheres, faʻapea foʻi ma ufiufi i se membrane faapitoa e pa'ū tonu i inumaga, vaega o le tele-tele.

O pusa pancreatin o loʻo aofia ai lactose. O le mea lea, e le tatau ona faʻamatalaina i tagata gasegase ma le faʻaleagaina. galactose, hypolactasia poʻo maglucose galactose malabsorption indrome.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o sauniuniga pancreatin, ua fautuaina e toe ave gaosi pepa ma mea sauniuni uʻamea.

I tagata gasegase ma se faʻafitauli o "cystic fibrosis"O se masani masani o le faamai o le tosoina o le manava. Afai ei ai ni faʻailoga e tutusa ma lenei tulaga faʻaleaga, e tatau ona e nofouta i le tulaga lamatia gaogao o le intestinal (faʻapitoa o le vaʻaia o le intininal lumen).

O le oloa e aofia ai elemene pancreatic e mafai ona faaleagaina mucosa tautala, ma o le mea lea e tatau ai ona foloina fualaau e aunoa ma le tunu.

O tagata mamaʻi e faigata ona foloina se capsule atoa ua faatagaina e sasaa le microspheres o loʻo i totonu ma faʻafefiloi i meainu vai poo vai inu mo le inu.

I taimi o togafitiga ma le vailaʻau (aemaise lava, gasegase ua maua i pancreatitis) E fautuaina e fetuunai au mea taumafa. Manaoga tau taumafa mo galuega le lelei ПЖЖ mea nei:

  • meaai e tatau ona uʻu
  • o ipu uma e tatau ona mafanafana, ae le vevela ma e le malulu,
  • o le numera o taumafataga e 5-6 i le aso, ae o vaega e tatau ona laiti,
  • o le faifai pea o ipu e tatau ona fai le vai-vai (o meaai mautu e mafai ona faʻasaina)
  • semolina, buckwheat, rice ma oat groats pe a uma le kuka (i luga o le vai) e tatau ona faʻasaina,
  • 'ava e tatau ona tele (e sili ona lelei le faʻaaoga o le lapisi o le rose ma le tipi vaivai).

Tosiga ma le pulega

O meaola o pancreatin e filifilia e tusa ai ma uiga patino o le tagata maʻi ma i le tele o mataupu e fuafuaina e faalagolago i le tikeri o le atinaʻe o le le atoatoa o le pancreatic. O le aofaʻiga o faatonuga mo le faʻaaogaina o Pancreatin o loʻo taʻu mai ai e faʻamautuina i papa maʻa e fa i taumafataga taʻitasi, lea e tusa ma le 16,000 iunite o le lipase i le aso. O lenei mea e maualuga le fua o le fualaau mo le tagata matua maʻi.

E le gata i lea, o le le atoatoa o le gaogao o le tino o se mea e manaomia muamua mo le faateleina o le maualuga o le fua o Pancreatin, ma e mafai ona faatonuina i le aofaiga o le 50 pauna i le aso. E le o le tele lea e tatau ona fefefe ai iinei, ae o le siama lea na faatonuina ai. E lima sefulu pepa o fualaau faasaina e aofia ai manaoga masani o le tino o le tagata mo lipase.

Mo tamaiti, o Pancreatin o loʻo faʻatulagaina faʻatulagaina e tusa ai ma le polokalame lenei:

TausagaFai
Tamaiti mai le lua i le fa tausagaTasi le laulau mo le fitu kilokalama o le mamafa
Tamaiti e sili atu i le fa tausagaTasi le laupapa mo 14 kilokalama o le mamafa

I le taimi lava e tasi, o numera o loʻo i ai nei o se taʻiala ma e le o ni faatonuga mo le faʻaaogaina. O le tofiga ma le fua o le Pancreatin e faʻatautaia e se fomaʻi, ma ia amanaʻiaina uma uiga o le maʻi ma togafitiga.

Faiga faʻavae ma tau

O le vailaau faʻasaina e maua i ni mea se lua:

Faiga faʻapolopoloFaʻaopoopo le AotelegaTau
Pepa faʻatafuna10, 20, 50, 60 vaegamai le 20 rub.
Ili suani50 fasi vaegamai le 130 pa.

O vailaau nei e mafai ona avea ma mea tutusa o Pancreatin:

Mo le susu

O le a se isi mea e fesoasoani ia Pancreatin? E tusa ai ma le faʻamatalaga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le mu. O se lagona mu i totonu o le sternum, faatasi ai ma le fusiva, afaina, afu, oona pe oona, e mafua mai i mafuaaga eseese. O nei mea e mafai ona avea ma masani leaga e mafua ai le faʻavaivaia o le ogatotonu o le sphincter o le manava po o le nutimomoia ona o le tuufaatasiga o mea taumafa ma sili atu. O le pancreatin ma le manava e le gata e fesoasoani e aveesea ai faailoga o se tulaga le lelei, ae toe faʻafoisia foi le gaioiga o le gastrointestinal tract. Umi o le togafitiga: 3-4 aso.

Ma le gastritis

Faatasi ai ma le mumū o le mucosa gastric, ua solia ai lona fausaga, lea e tau atu i le solia o galuega a le okeni. O le pancreatin mo gastritis o le a fesoasoani i le vave faatoilaloina o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi, ma afai o faʻasologa o maʻi e masani ona faʻasolosolo, ona faʻateleina lea o vailaʻau faʻasolosolo ma gaosia ai elemene gastric o loʻo misi. O le tagofia o le fualaau faasaina, e fesoasoani se tagata e faʻafaigofie meaʻai e ulu atu i le manava. O le togafitiga e faʻalagolago i le laasaga o le faʻamaʻi, ma e mai le tele o aso i ni nai masina (a itiiti mai e lua mo maʻi faʻapitoa).

Ma le manava

E masani ona tuʻuina atu le vavalalata faʻatasi ma fale taʻavale tolu pe sili atu taimi i le aso. O faʻapogai autu o le manava o le vaʻavaʻa ma le faʻaauau pea o le manava. E mafai ona tupu le maʻi ona o le atiina ae o le tele o faamai, e afua mai i le kanesa o le bowel, Addison poo le faasalalauina o le pneumosclerosis, e faaiʻu i siama e masani ai le Escherichia coli masani. A o le i aveina ni papa, e tatau ona e malamalama i le mafuaaga o le manava. Afai e fesootaʻi atu i faʻateleina o maʻi o le gastrointestinal, ona mafai lea ona e aveina vailaʻau e tusa ai ma le faigamalo lautele seia oʻo ina faʻaaogaina le faʻailoga le lelei.

Saili po oa isi pili o le manava o le diarrhea.

I le tulaga o mea oona

Faʻaleagaina o le tino e mafua mai i le tele o mafuaʻaga: ave meaai le lelei, pe a uma le faʻamaʻiina o fualaau, pe a maeʻa le inuina o mea vevela, pe a maeʻa le iniseti ma isi. O foliga vaaia o le oona o le gasea, vomiting, tiga o le manava, manava, fiva. O le pancreatin i le tulaga o le oona e ave pe a tupu mai ona o le tau o oloa maualalo. I isi tulaga, o se togafitiga ese ua faatonuina.

Ma le pancreatitis

O le gaioiga o sauniuniga o le enzyme e le o le faʻamoemoe e faʻaitiitia le tiga i le taimi o faʻalavelave o le gastrointestinal tract, ae faʻapipii i lalo le pancreas. Faatasi ai ma le mumū o lenei okeni (pancreatitis), e iloa ai e se tagata ni faailoga o le inisua, ogaoga tiga o le manava ma le falaoa-e pei o ogaumu. E le mafai e le pancreas ona taulimaina le taumafaina o meaai. Pancreatin i le pancreatitis e fesoasoani e puipuia ai faigata ogaoga. Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga o faʻamaʻi lea e le mafai ai ona inu i le faʻataʻitaʻiga o le enzyme, ae o loʻo i ai mea o loʻo faʻatulagaina mo le olaga. Ina ia le faʻaleagaina le tulaga, e le faʻatagaina le ola o le tagata lava ia.

Aʻo gasegase

O tagata soifua maloloina pe a maeʻa tausamiga fiafia tele latou te iloa le mafuaaga latou te inu ai Pancreatin.O tapenaga o le enzyme e fesoasoani e taulimaina ai le gaogao o meaʻai, taumafa mamafa ma aloese mai na taunuuga le lelei e pei o le tele o totoga o le tino, faʻalavelave i le intestinal microflora, faafitauli i le mamafa ma le fausiaina, gauai vave o sooga, atinaʻe o veins varicose. Pe a 'ai, ona ave loa lea o le pancreatin i le taimi lava e uma ai se taumafataga, 1-2 laulau i le taimi, fufulu ile vai. E tatau ona manatuaina o le ava malosi e faʻamavaeina uma le aafiaga o le fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga