O le a le sugar pe a uma ona 'ai: 8, 10, pe masani ea?

Irina: Le aoauli lelei! O aʻu o le 56. O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e masani lava 3.4 - 3.7 (E masani ona ou ala aʻe ma se ulu tiga). E i ai laʻu taeao i le taimi lava lena, ae a maeʻa le itula ma le afa pe a uma le sugar o le 3.1, 3.2 - o loʻu soifua maloloina e le lelei, ma o le malosi e tulai mai. E masani lava tasi ma le afa itula i le maeʻa o le taeao - 3.3-3.9. O le taeao e masani ona aofia ai le oatmeal i totonu o le vai ma ni nai fatu, kofe poʻo le chicory i le laulau e tasi. stevia ma le faʻaopoopoga o susu susu, se sanuisi (lala laau lala) ma le pata ma le sisi ma le 2 paʻu o sukalati susu. I le gasologa o le aso, o mea uma lava e lelei: E masani lava e le 'ai ni meaʻai gaʻo i le aso, sei vagana ai sina mea itiiti mo le muamua ma le lua o le taeao (a maeʻa le lua o le taeao, e le pa'ū le suka). I le taimi lava e tasi, na ou matauina: pe a 'ai le suamalie (se fasi keke, lole), suka pe a ma le 2 itula - 10.5 - 11.2.
O le hemoglobin glycated - 6.1, c-peptide ma le insulin - o le masani. O le maʻisuka e le endocrinologist e le i faavaeina, o le taimi lava e ave ai le suka i totonu o le manava, e masani lava, o le maʻisuka e maualuga lona 2 tikeri.
O le a le mea e mafai? O loʻu moe e masani lava ona 7 itula. Faafetai

Irina, faʻamasinoina i luga o faʻamaoniga o loʻo i luga, ua e maua sina hemoglobin glycini ma suga maualuga pe a maeʻa le gaʻo (pe a maeʻaeʻa gaʻo gaʻo, e tatau ona maualalo). Atonu e iai sou muaʻi maʻi.

Aʻo leʻi tupuina le maʻisuka ituaiga 2, e toetoe lava o taimi uma e tutupu mai ai le maʻisuka - o se tulaga e maualuga ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto nai lo le mea masani, ae e le lava maualuga mo le maʻisuka ina ia maua ai.

O fomaʻi e valaau i nisi taimi o le solia o le toleniga o le glucose poʻo le faʻavaveina o le anapogi glycemia, faʻalagolago i po oa suʻega na maua. O faʻasologa o vailaʻau e faʻapupulaina ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 i le lumanai.

O taunuʻuga o suʻega e faʻaalia ai le i ai o vailaau faʻasolosolo e pei ona taua i lalo:

  • HbA1c - 5.7% - 6.4% (e 6.1%, o loʻo iai i lenei vāega).
  • Ole suʻesuʻeina o le kulūkose toto - 5.6 - 7.0 mmol / L. (iinei o loʻo i ai au faʻamatalaga lelei, e oʻo lava i lalo ifo).
  • Suʻega o le faapalepale o le glucose - 7.8 - 11.1 mmol / L. I lenei suʻega, e te inuina se vaiinu suamalie, ma a maeʻa le 2 itula, fua lau suka toto. E i ai sou tulaga faʻapena ma le suamalie - suka e maualuga i le maualuga o tagata muamua (ma atonu - ituaiga 2 maʻisuka).

O le a se mea e mafai ona ou fautuaina oe? Toe alu, alu i le endocrinologist ma fai atu e toe tofia e toe foai le toto mo le hemoglobin glyc, o se suʻega toto mo le sugar sugar ma tago i se suega o le faapaleni kullukose. Aua e te amataina le tulaga, ona e vave vave ona tupu i le maʻisuka ituaiga 2. Ma o predabetes e na o meaai e mafai ona puleaina.

Lazareva T.S., endocrinologist o le vaega maualuga

Glucose o le toto pe a uma ona 'ai

I tagata e le maua i le maʻisuka, e maualuga le maualuga o le suka i le toto pe a uma ona 'ai. E mafua ona o le gaosia o le kulukose mai kalori mai le 'aiina o meaai. Latou te saunia le gaosiga o le malosi o le malosiaga, lea e talafeagai mo le galuega atoatoa a le tino atoa.

Ae o le glycemia e mafai ona aʻafia i se gasegase i le gaosiga o gaʻo. Ae ui i lea, e masani lava o le kulūkose i totonu o le toto e le fesuiaiga tele, ma e vave faʻasolosolo.

O le maualuga o le suka i le tagata maloloina e mai 3.2 i le 5.5 mmol / L. O nei faailoga e fuaina i le manava gaogao. E faʻatatau i le matua, atonu e ono fai si laʻititi:

  1. e oʻo i le 14 tausaga - 2.8-5.6 mmol / l,
  2. o le masani o le suka toto i alii ao lei amataina ma pe a uma le 50 tausaga o le 4.1-5.9 mmol / l,
  3. matua atu i le 60 tausaga - 4.6-6.4 mmol / l.

E leai se taua tele o tausaga o tamaiti. Mo se tamaititi e oʻo atu i le tausaga, o faʻamaufaʻailoga 2.8-4.4 e manatu e masani, e oʻo i le 14 tausaga - 3.3-5.6 mmol / l.

1 le itula pe a uma le taumafataga, e le tatau ona sili atu i le 5.4 mmol / L. le glycemic rate. E masani lava i se tagata soifua maloloina, o taunuuga o le suʻesuʻega e mai le 3.8-5.2 mmol / L. A maeʻa le 1-2 itula i le maeʻa o se taumafataga, o le glucose e mafai ona oʻo i le 4.6 mmol / L.

Ma o le a le maualuga o le glycemia i fafine maʻitaga? O le masani o le suka toto i tamaitai i le tulaga e 3.3-6.6 mmol / l. Afai o le kulūkose i le taimi o le maitaga o loʻo faʻaauau pea ona tuputupu aʻe, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le maʻi o le maʻisuka.

E talitutusa foi le taua o le mafai gafatia o le tino ona gaosi le kulukose. O le mea lea, e tatau i tagata uma ona iloa le suia o le suka pe a uma ona 'ai i le aso atoa:

  • i le po mai le 2 i le 4 itula - sili atu i le 3.9 mmol / l,
  • ao lei faia le taeao - 3.9-5.8,
  • ao lei faia le aoauli - 3.9-6.1,
  • ao leʻi faia le taumafataga - 3.9-6.1.

E talitonuina pe a uma ona 'ai, e aʻafia le maualuga o le suka i le taumafaina o meaʻai maualuga i le gaʻo. Pe a latou talepe, o loʻo i ai le faateleina o le suka i le 6.4-6.8 mmol / L. E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻatonuina o le kulukose i lenei taimi e mafai ona faʻatupulaʻia le toeitiiti lua taimi, o le a mafai ona faʻasolosolo ona faʻasolosolo lelei le fuainumera.

O le a le maualuga o le suka e manatu e masani ai i fafine pe a uma le 50? Faatasi ai ma le matua, ua faasolosolo malie ona faateleina le faailo o le feusuaiga o le glycemia. E mafua lenei mea ona o suiga o le hormonal ma le amataga o le moa. O le mea lea, o le masani o le toto toto mo fafine oe na sao mai i le moa o le 3.8-5.9 mmol / l, ma le vevela - 4.1-6.3 mmol / l.

Ma o le a le mea e gaosi ai le suka e masani ona masani ai mo le maʻisuka o ai na te 'ai meaai? Mo tagata e iai se faʻamaʻi, o tulaga faatonuina e mai le 7 i le 8 mmol / l.

E le gata i lea, pe a fuaina fua faʻamatalaga i le maeʻa ona 'ai, e mafai ona iloa siama. O le i ai o sea setete o loʻo faailoaina mai e mafua mai i le 7.7 i le 11 mmol / L.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o iai le maʻisuka, o le toto toto pe a uma ona 'ai e mafai ona tulaʻi i le 11.1 mmol / L.

E faapefea ona fuaina le glycemia?

Ina ia iloa pe o le a le maualuga o le suka e tatau ona iai i totonu o le toto ma pe o le a le mea e mafai ona i ai, pe afai e te foai toto mo suka i totonu o soʻo se falemaʻi. Mo lenei, 3 auala e faʻaaogaina: orthotoluidine, ferricidide, glucose oxidase.

O nei metotia e faigofie ae sili ona malamalama. E faʻavae i luga o se vailaʻau faʻataʻi ma le suka i totonu o le toto. O se taunuuga, ua faia se fofo, lea o loo suesueina i luga o se meafaigaluega faapitoa, o le susulu o lona lanu ua faaalia, ia maitauina lenei mea o se faailoga o fuainumera.

O taunuuga o loʻo faʻaalia i mg i le 100 ml poʻo i totonu ole vaega ole mea ua solo - mmol ile lita. Ina ia liua milligrams i mmol / L, o le numera e faʻateleina i le 0.0555. E maitauina e masani ona maualuga le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o le auala Hagedorn-Jensen nai lo isi metotia.

E tele tulafono mo le ave o le toto mo le suka:

  1. biomaterial e ave mai se tamatamailima po o se vein seia oʻo i le 11 i luga o se manava gaogao,
  2. 8-12 itula aʻo leʻi oʻo i suʻega e le mafai ona e 'ai,
  3. inu ava malosi e le faatagaina, naʻo le vai.

Aʻo suʻesuʻeina le toto oona, o le fua faatatau e mafai ona faʻaititia i le 12%. E masani lava pe afai o le maualuga o le glycemia i capillaries e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L, ma i le Vienna sugar 6, ae le sili atu i le 7 mmol / L.

A oʻo ina maua uma toto totoʻa, o loʻo i ai eseesega i faʻamatalaga. Afai e 10 pe sili atu le suka, ma i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, e sili atu i le 7 mmol i le lita, o lenei mea e faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka.

Faʻamoemoega le mautinoa, pe afai e leai ni faʻamaʻi ogaoga, ae faʻaosofia tagata moni, o loʻo faia se suʻega mamafa ile glucose. O le autu o le auiliiliga e faapenei:

  • anapogi ua ave le toto mo suesuega,
  • ona latou inu lea o se vaifofo o le kulukose (75 g),
  • A maea le 30, 60 ma le 120 minute, ona faia loa lea o le fua o le suka.

I le taimi o le suʻesuʻega, e faʻasaina le inuina o le vai, ulaula, 'ai ma le tino. O taunuʻuga o le suʻega e faʻamatalaina e pei ona taua i lalo: o le kulukose o le kulupu aʻo leʻi faʻaaogaina le siva e tatau ona masani pe maualalo.

I le tulaga o le faapalepale o le kulukose, o tali o suesuega i totonu o le toto e 11.1 mmol / l, ma i le toto vevela 9-10 mmol i le lita. E masani lava, o le suka maualuga e tumau mo le isi lua itula pe a maeʻa le suʻesuʻega, e faʻaalia ai e le o digestible le kulukose.

Mo le fuatiaina o fua o le glycemia, e tatau ona e maua se glucometer. E faʻaaogaina e pei o lenei: i totonu o le peni e faʻaaogaina ai le paʻu, tuu se nila ma filifili le loloto o le puncture.

A maeʻa ona faʻaaogaina le masini, pe a faʻaalia le faʻamatalaga i luga o le lau, ua saunia mo le faʻaaogaina, o le paʻu e togafitia ma le ava malosi ua faʻaaogaina. Ma le isi, o se mataua o le toto e faʻaaoga i le fasi pepa.

A maeʻa sina taimi, e maua ai e le masini se faʻamaoni saʻo. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga le glucometer i le 4 taimi i le aso. Faatasi ai ma se ituaiga insulin-tutoatasi o le faamai, sa ou fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto 2 taimi i le aso (ua fuaina le suka pe a uma ona 'ai ma aʻo lei aveina).

Faʻatasi ai ma le glycemia lē pulea, e tatau ona maualuga le puleaina o le kulukose ma siaki le suka 8 taimi i le aso faatasi ai ma le tele o taimi:

  1. ao le i ai
  2. pe a uma ona 'ai pe a mavae le 120 minute,
  3. ina ua mavae le 5 itula
  4. i luga o se manava leai
  5. taeao ma le po.

Pe a toe foʻi mai faʻamatalaga i le masani, o le taimi o fuataga e faʻafetaui e ala i le inisalini faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻafofoga faʻafofoga ole vailaʻau o le hypoglycemic. Ae o le a le mea e fai i le hyperglycemia masani ma le hypoglycemia? Ma o a nei tulaga o loʻo faʻaalia?

Aisea e tupu ai le hyperglycemia ma le hypoglycemia pe'ā uma ona 'ai ma pe faʻapefea ona latou faʻaalia?

A masani ona faʻamautu le suka o le toto pe a uma ona 'ai, o lona uiga o le hyperglycemia masani. Afai e tulai mai le suka, o faailoga e pei o le fia inu, polydipsia, ma le gutu malogo e tupu.

I le maʻisuka tele, o le maʻi o loʻo maʻi ma e faʻapupulaina le gasea, vomiting, faʻavevela, ma vaivaiga. O nisi taimi e le iloa ai e se tagata ma pa'ū atu i se pa. Afai e le o faia ni togafitiga talafeagai, ona mafai loa lea ona tupu se taunuuga oti.

Pe a oʻo i luga le kulūkose, e tulai mai isi aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le tino puipuia, ona o le tino e amata osofaia faʻamaʻi tino. O loʻo faʻaauau pea le faʻalavelaveina o gaioiga faʻasolosolo, ma o se taunuuga o lea ua vave ona maua ai le mamafa o se tagata.

O isi faʻafitauli o le toto maualuga o le:

  • nifo nifo
  • le faʻavavevaveina o le faʻaleagaina o faʻamaʻi ma faʻafefete o le fefete, aemaise i le tino o le tino,
  • ogaoga ogaoga i le taimi o maitaga,
  • le atinaʻe o faʻamaʻi gallstone,
  • maualuga le lamatia o le faʻamaʻi i tamaiti,
  • appendicitis.

A maeʻa ona 'ai, o le faʻatonu o le glucose e le gata ina faʻateleina, ae paʻu foi. O le tulai mai o le hypoglycemia e fesoasoani i le matelaina ma faamaʻi eseese e mafua ai le faaitiitia o le kulukose toto.

Faailoga o se tulaga o le hypoglycemic - gatete, faʻapipiʻi o le paʻu, fiaai, gaioiga, popolevale, leai se faʻamalosi, faʻavaivaia, popole. O se pa'ū taua i le suka e mafua mai i le vevela, faʻavasegaina o mea faitino ma le tautala, maʻi vevela, le fiafia, faʻafefe, fefe, malaise, ma le fenumiai.

O se tasi o mafuaaga o le a pau ai le suka o se mea e le paleni taumafa, pe a sili ona taua meaai a le kalone i le taumafataga. O le mea lea, ina ia faʻasolosolo le glycemia, e tatau ona 'ai meaai mama-carbohydrate (fua suamalie, sukalati mafiafia) ma toe faʻaleleia au meaai i le lumanaʻi.

E le gata i lea, pe a uma le faitau o le glycemia pe a maeʻa le 60 minute pe a uma ona 'ai, e itiiti ifo i le 2.8 mmol / l, ma o fafine - 2.2 mmol / l - o loʻo faʻaalia ai le inisalini, o se mea e pei o le tumutumu lea e atiaʻe ai le faateleina o le inisalini e faia i le pancreas. I lenei tulaga, o suʻega faʻaopopo, e aofia ai suʻesuʻega e iloa ai le manava, e tatau.

Ae o le hypoglycemia pe a uma ona 'ai e seasea lava. E masani lava, aemaise lava i le maʻisuka, o se tagata e atiina ae le hyperglycemia.

O le mea lea, e taua le iloa pe faʻapefea ona taofi lenei tulaga i taimi talafeagai ma puipuia le atinaʻeina o aʻafiaga e lamatia ai le ola.

O le a le mea e fai i le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai?

Ae e te leʻi tuʻuina atu le sukū ia oe lava, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le mea moni, i lenei mataupu e taua le amanaʻiaina o uiga o le totoga, o lona tulaga lautele, o suʻega ma sili atu.

I le faafuasei ma le malosi o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o fua nei o le a fesoasoani - tagofia o vailaau ma togafitiga faa-aganuu (o laau, vine, cereals) lea e faatonutonu ai le glycemia, insulin ma le togafitiga o le soifua maloloina. O le teenaina o vaisu (tapaa, ava malosi) o le a fesoasoani foi e faʻavasega le maualuga o le suka i le tino i le taimi.

Le taua o le oti mo le hyperglycemia. Tagata soifua maloloina ma meaʻai lelei, e aofia ai maʻi gasegase ma le maʻisuka maualalo, e mafai ona faʻamautuina lelei lo latou ola maloloina tusa lava pe leai se vailaʻau.

Mea taumafa ua manatu e aoga i tagata uma ei ai foi se aoga aoga i le maʻisuka. O le toʻatele oi latou e maualalo le faʻaogaina o le faasino igoa, ua leva ona paʻu i totonu o le tino, e aunoa ma le mafua ai ona oso i luga le insulin.

O le mea lea, o le maualuga maualuga o le suka e tatau ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai falaoa mai le falaoamata o meaʻai. O falaoa ma falaoamata atoa e sili ona lelei. O nei meaʻai e le mafua ai le oso maualuga o le kulukose o le toto ma ua paʻu umi mo se taimi umi.

E fia ni meaai e mafai ona e 'ai i le taimi? E tatau ona e 'ai e le aunoa, i ni vaega laiti. E le gata i lea, o sina vaega itiiti o meaai o se tulaga taua e le gata mo se maʻisuka, ae mo se tagata soifua maloloina. A leai, o le a lamatia o ia i le atiaʻe o se suka suka.

Ma ina ia faʻaleleia le taimi i le va o le 'ai, talu ai ona o taimi masani e mafua ai le afaina o le inisalini ma le malosi o le suka, e tatau ona e faʻatamaoaigaina le taumafataga faatasi ma palatini. Latou te faʻamamafa le tino mo se taimi umi ma faʻamalieina le fiaai.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e tatau ona e faaaogaina fualaau faisua ma fualaau aina e aofia ai fiva, minerale ma vitamini i aso uma. E mafai ona 'ai le 2-3 meaʻai gaosi i le aso, lea o le a tumau ai pea le faʻatonu o le kulukose.

Mo le maʻisuka, o sua suamalie fou e sosoʻo mai lanu mumu ma pateta e aoga tele. E fautuaina le inu o le pia i taeao uma ile 70-100 milliliters. Ma o fualaau suamalie e sili ona suia e ala i le 'aiina o se apu lanumeamata atoa ma le moli.

O nisi mea taumafa e mafai ona mafua ai le gasegase. O nei meaʻai e afaina ai le toto toto e tusa lava pe 8 itula pe a uma ona 'ai. Faatasi ai ma le faateleina o le hyperglycemia i le taumafataga, e le tatau ona i ai le suka, faapea foi:

  1. laisa paepae
  2. meaola manu
  3. fualaau mamago (apricots mago, mati, aso),
  4. saisi,
  5. faʻi.

Isi togafitiga o le hyperglycemia

Faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto, ua fautuaina e inu se fua o laʻau bay. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 8 laulaau sasaa 500 ml o vai inu ma tumau 6 itula. Ua onā ao le i ai taumafa ile 50 ml i le taimi faatolu i le aso.

Mo se faamoemoega faapena, ave se teuteuga o le hawthorn mo le maʻisuka. E le gata i lea, o vine e mafai ona seleseleina tutoatasi. O fua e faaopoopo i lauti pe faoa mai ia i latou. O se vaiinu ma le hawthorn e le gata e faʻasalalau ai le faʻatinoga, ae e iai foʻi se aafiaga lelei i le mamafa, o le vascular system ma le fatu.

I le maualuga o le suka, e aoga tele le inu o teasbal teas ma decoctions. O vailaau faʻasaina o antiglycemic is chicory. O loʻo aofia ai inisalini masani, lea e talafeagai mo le tele o le maʻisuka, ma e faʻapupulaina foi le malosi o le malosi ma faʻamalosia le tafe toto.

O isi togafitiga faa-tagata e maualalo le suka i le natura:

  • suamalie ma le teuteu mai aʻa o le laau,
  • faʻafefeteina o launi pi (saunia e pei o le lauryl broth),
  • teuteu o vaega o paina,
  • fualaau vaomago infusion,
  • teuteuga o le upega, wormwood, plantain St John's wort ma clover.

I le maʻisuka, e aoga tele le inu i se fulufulu o vine, tele i glycosides ma tannins. Ina ia saunia le vailaau, ua sasaa atu le laau nutimomoia (1 tsp) i le 250 ml o le vai e kuka ai le suavai, ma ua tauanau mo le afa itula ma ua maeʻa. O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso mo le 1/3 ipu.

I le tulaga o le toilalo i le faiga o metabolic, e fautuaina e faʻaaoga kukama fou e maua ai le inisalini masani. E le gata i lea, o se fualaau lanu meamata e faʻaitiitia ai le manaʻo, e le faʻatagaina oe e maua atili pauna.

O faʻamatalaga e uiga i le glycemia masani o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga