Nuances o le togafitia o maʻi pipili i le maʻisuka

Tagata e maua i le maʻisuka latou iloa le taua o le togafitia lelei o latou lava soifua maloloina. O lenei faʻamaʻi e matautia mo le atinaʻeina o faʻafitauli. E tele taimi e mafatia ai vae vaivai, o le maʻi o le maʻisuka vaevaeina ma atiaʻe ai maʻi papaʻi. E tatau ile tagata maʻi ona iloa poʻo le a le auala sili e togafitia ai maʻi o le gaʻo i vae ma pe faʻapefea ona aloese mai i latou i le maʻisuka.

Mafuaaga o le Faʻatau

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o faiga faʻava-o-tino i le tino. O se taunuuga, o faʻafitauli o le popole ma le natura masani e masani ona atinaʻe: o le solia o le okesene fesuiaiga o siaki, faaleagaina o vaʻa toto, faʻaleagaina fusi o fiva namu.

Ona o lagona le lelei ma le toto, o le a le iloa ai se manuʻa laʻititi pe faaleagaina ile paʻu.

Ona o le faʻaitiitia o metabolic processes i totonu o le tino, e le faʻamalolo ai lino, ma talu ai e le masani ona iloa e le tagata maʻi le manua i le taimi, ua liua i se ulupo. O le a le foliga o le ulugalii o loʻo faʻaalia i le ata.

O faʻamaʻi pipisi i luga o vae e lua ituaiga: neuropathic i le natura ma le natura i le natura. O manua mai le neuropathic e mafua ona o le faaleagaina o fusi o fiva namu. O lenei maʻi ua taʻua o le polyneuropathy o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, ua leiloloa lagona o le pito i lalo.

Osema o le gasegase Ischemic ua faia e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system, lea e mafua ai le soliga o le gasegase vascular ma le toto microcirculation.

Uluai maʻi e le tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka totogi. O lona uiga afai e siaki e le tagata maʻi lona lava soifua maloloina ma usitaia faatonuga uma a le fomaʻi, e le tatau ona fefe o ia i le atinaʻeina o faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, afai o le maualuga o le suka o le maualuga o le maualuga o le suka, o le maʻi e le amanaiaina togafitiga o meaʻai ma soli tulafono mo le faʻaaogaina o le suka, o le aʻafia ole maʻi pipisi e tele taimi.

Faailoga o le maʻi

O maʻi faʻasolosolo o se tasi lea o faʻaaliga o se faʻaleagaga faʻapitoa pei o le maʻisuka vae. Soʻo se manua ma paʻu o le paʻu i le maʻisuka e manaʻomia togafitiga faʻapitoa. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e faʻavaivaia le toe faʻaleleia o le tino, o lea e le mafai ai ona e faatali mo le manua e faʻamalolo ai ia lava. E le afaina le faaleagaina o mea iti laiti i le loloto o le mai. Faailoga o le atinaʻeina o vae o gaʻo vae i le maʻisuka:

  • vaivai ma le tosoina o le tiga i vae pito i lalo, e tusa lava po o le a le uta,
  • siakiina o le paʻu faataamilo i le manua ile vae,
  • fula o vae,
  • o le paʻu i le manua o le vevela.

O nei faʻaʻailoga e vave aliali mai, ma o se faʻafitauli pipisi. Afai e le o ave togafitiga togafitiga i le taimi, o le manua e liua i totonu o le loloto o le maʻi o se foliga lapotopoto. Maʻeu le maofa o vae o tagata maua i le maʻisuka e mafai ona vaaia i le tele o ata i le Initaneti. O ia maʻi pipisi i le maʻisuka, talu ai ona manino, o le tilotilo i le ata, na o latou lava o le a le faamaloloina, o le mea lea, latou te manaomia le tulaga maualuga ma le taimi e togafitiga ai.

E tatau ona manatua o soʻo se manuʻa ma le maʻi pipili, pe afai e te le amata togafitiga, e mafai ona iu ina tupu aʻe i le gangrene.

E mafai ona togafitia siama o le vae i le maʻisuka i le fale ma na fualaau oona o le a fautuaina e le fomai i le suʻega.

Uluaʻi togafitiga

O se maʻi faʻamaʻavale i luga o le vae ma le maʻisuka e iai se lamatiaga ogaoga o le soifua maloloina, o le mea lea e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

Togafitiga o se maʻi faʻamaʻi i luga o le tino ma le maʻisuka e faia i ni tulaga:

  • moega e malolo ina ia aveesea le avega i luga o le vaega na aafia,
  • togafitiga faifaipea o maʻi pipisi i vaifofo faʻapitoa,
  • laeiina le manua i ofu e le ogatasi ma luga o le manua, faʻamautinoa o le ea o loʻo i lalo o le fale,
  • fufulu se uluga mai mea ua oti,
  • ave fualaau faasaina o fualaau oona lea ua faatonuina i le maea ai o le suʻesuʻeina o aganuu mai le manua,
  • aveina o vitamini-minerale tapenaga ma immunomodulators,
  • maʻisuka taui.

O le lelei e togafitia ai le gasegase o le gaʻo i luga o le vae o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le fomai e fuafua, peitaʻi, o togafitiga e mafai ona faia uma i le falemaʻi ma i le fale.

E mafai ona iloa le ata o le maʻisuka i le maʻisuka ile vae i le ata. Ulutala i luga o vae o tagata gasegase e mafai ona maligi pe taʻavale, pe afai o le togafitiga e faia e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasaina, ma le faʻaaogaina o laei e mafai ona maua i le ata ma le vitio i luga o le Initaneti.

Afai e maua le maʻi suka i tagata mamaʻi io latou vae, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomaʻi o le a faia se suʻega ma faatonu togafitiga. A le o lea, o le manua masani lava mai sana e mafai ona avea ma gangrene ona vaevae ai lea o le vae.

O se seti o togafitiga e togafitia ai se manua o le a le faamanuiaina e aunoa ma le totogiina o le maʻisuka. O le mea lea, o togafitiga e aofia ai togafitiga o mea taumafa ma le puleaina o fualaau o le suka.

E faʻapefea ona taofia le faʻavaeina o manuʻa?

Soo se mea e faaleagaina, e aofia ai sana masani masani ona o seevae le lelei, e mafai ona oo atu ai i le faia o se manua. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e tausisi i tulafono nei.

  1. O le tausisia o le maʻisuka i aso taʻitasi mo le maʻisuka e faia i le faʻaaogaina o vaifofo faʻapitoa. Mo lenei mea, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le chlorhexidine solution poʻo le laʻau o le lauti, o se visepisi sili lea.
  2. E taua le faʻamautinoa o le paʻu o vae e le faʻamago. Mo le puipuiga, o kulimi gaʻo gaʻo ma gaʻo faapitoa e faʻatatau i lanolin ma fuālaʻau fuālaʻau e faʻaaogaina.
  3. Aua le utaina ou vae i ni auala uumi. E taua foi le puipuia o le maalili ma le vevela o le paʻu o vae. E tatau ona e fai laei e tusa ai ma le tau ma aua le faʻavevelaina (o le maualuga o le vai vevela e le maualuga atu i le 33 ° C).
  4. O seevae le talafeagai e avea ma se tulaga lamatia matautia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O seevae e tatau ona maualuga, lelei ma fetaui i le tau. O le filifiliga aupito sili lava o le masani lea e faia ni seevae faʻapitoa. O le filifilia ma le fetaui lelei o seevae fou e tatau ona faia i le afiafi. I le taimi lenei o le aso, e fetogi vae, o le seevae na filifilia e le seleseleina ma mafua ai le le toʻa pe a savali. E le fautuaina le faʻatonuina o seevae e ala ile ata ile faleoloa i le initaneti.

E tatau ona asiasia siama i aso uma. Afai e maua se faʻaleagaina o le paʻu, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O le maʻi suka o le taʻitaʻi i le numera o faʻafitauli e tulaʻi mai ao faagasolo le maʻi.

Ona o le maualuga o le kulukose o le kulūkose, o le a faʻaitiitia ai le vaʻai o le tagata maʻi, o vaʻa toto ma le fatuga o le fatu ua le maua ai le malosi, ma o fatugaʻo ma gaogao o loʻo faʻaleagaina i la latou galuega.

E le o le mea mulimuli i lenei lisi o loʻo nofoia e ulia pipili e foliga mai ile pito i lalo ole vae ma vae ona o le le lelei o le taʻavale. O sea solitulafono ua le gata ina faigata ona togafitia, ae ua maua ai foi i le tagata maʻi le tele o mea faigata.

O le mea lea, e matua taua lava mo le maʻisuka e puipuia ai le tupu mai o ia tulaga. Ma afai o maʻi mai le tino e foliga mai, o le a vave lava ona faia se gaioiga vave e togafitia ai le faʻalavelave. Mo faʻamatalaga i le auala e taulima ai maʻi o le maʻisuka, faitau i lalo.

O mataupu faavae o le togafitiga o maʻi pipisi i le vae ma le maʻisuka

Ole togafitiga ole maʻi ole gaʻo e faʻavae i le faʻaauau pea o le maualuga o le kulukose o le toto ma le faʻaauauina o togafitiga ogaoga o le maʻisuka.

E taua foi i taimi talafeagai tagata tomai faʻafesoʻotaʻi mo fesoasoani faʻapitoa: o le asiasiga na faia muamua i se fomaʻi, o le maualuga e ono mafai ona faʻamaeʻaina atoatoa le faʻalavelave.

Ina ia ausia le toe faʻaleleia, o le vae ua aʻafia e saʻoloto mai le avega i le maualuga.. I uluaʻi laʻasaga, o se fofo e mafai ona mafua ona o le fufuluina pea o le manua faʻatasi ai ma vailaau antibacterial ma suiga faifaipea o laei.

I mataupu e sili atu ona maualuga, atonu e talafeagai le ave o vailaau faʻasaʻi ua faatonuina e le fomaʻi. I tulaga sili ona ogaoga, o le faamamaina o taotoga o le ulutala poʻo le shunting ua faia. Afai o le taotoga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia, e mafai ona faʻamavae.

Faʻaleleia faʻalotoifale

Faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻamalamalamaina ma e aofia ai gaoioiga nei:

  • fufuluina o manua i togafitiga faafomai. O le faʻatulagaina lelei o togafitiga i le lotoifale e aofia ai le fufuluina masani o le vaega na aʻafia ai ma le 3% o le peroxide solution ma sui antimicrobial (Miramistin, solution Chlorhexidine poʻo le Acerbin spray), faʻapitoa foi ma le faʻaaogaina o se ofu e le faʻamalosiina lea e faʻamalolo ai meatotino. Faʻalagolago i le ituaiga o manua, togafitiga faʻatasi ai ma laei mulimuli ane e mafai ona faia i le tasi taimi i le 2-4 aso poʻo aso uma. O ia gaioiga o le a faʻaititia ai le numera o faʻamaʻi,
  • faʻaaogaina o laʻei. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa, e fautuaina e faʻaaoga e le o ni paʻu masani poʻo ni mea na gaosia, ae o ofu e faia i mea faʻaonapo nei e le pipii atu i le manua. O le ituaiga o mea o loʻo faia e tatau ona filifilia e le fomaʻi,
  • necrectomy ma le saisaitia o sana. O tino maliu ma sana e masani lava ona o mai faatasi ma foliga vaaia o ulterior formations. O le paʻu oti o se nofoaga lelei e tupu ai le siama. O le mea lea, i le faaopoopo atu i togafitiga i fale, e tatau foi ona faia le faamamaina faafomaʻi o le manua ma le aveese faʻatasi o le tino maliu e se fomaʻi poʻo le tausi maʻi i le 3-15 aso.

O le faʻaaogaina o lanu lanumeamata ma le iodine i le maʻisuka e faʻasaina.

Le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina

O meaola leaga e faʻateleina le lauʻeleʻele o le faʻaalia o maʻi o le gaʻo e matuā puipuia lava i aʻafiaga o fualaau faasaina. O le mea lea, mo lo latou faʻaumatiaga e manaʻomia ai se auala talafeagai, lea e naʻo le fomaʻi e mafai ona maua.

Ua faatonuina e le fomaʻi se fualaau oona e faavae i luga o le tulaga o le falemaʻi ma le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. Faʻalagolago i le mamafa o le tulaga, o vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻataʻitaʻiina i foliga o laumei poʻo inisiua iniseti, lea e televave lona aafiaga i le tino.

O le umi ma le malosi o togafitiga e fuafuaina foi e le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, i le mauaina o maʻi pipisi i le maʻisuka, o vailaau faʻasaʻi o le tele o aʻafiaga o aʻafiaga ua faʻataʻitaʻiina: Amoxicillin, Doxycycline, Heliomycin ma isi.

E faʻasaina le ave faʻamalositino ia oe lava i le tulaga o le foce ulutala, ma le faʻaaogaina o suauu antibacterial. O le mea lea, e mafai lava ona e afaina ai lou lava soifua maloloina.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona togafitia i le fale?

Togafitiga o se maʻi o le maʻisuka e tupu i le maʻisuka i le fale e le sili atu lona aoga nai lo togafitiga e pulea e se fomaʻi.

Ae ui i lea, i le amataga, e mafai lava ona faʻaumatia atoa le faʻalavelave na tulaʻi mai. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga togafitiga a tagata ma fofo.

Ina ia mafai ona togafitia le togafitiga ile fale, e taua tele le suʻeina o le vae ua faaleagaina, faʻapea foi le faʻasolosolo pe aumai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e pei ona masani ai ile "soifua maloloina". A leai, o le togafitiga e le aoga.

Tomai togafitiga

Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi!

Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

I na tulaga pe afai e leʻi maua e le togafitiga le manaʻoga, o le maʻi atonu e faʻataʻitaʻiina se taʻaloga lea o le a aveesea ai le taulaiga o le mumū ma le tino maliu.

E mafai ona faʻatinoina togafitiga faʻapitoa i auala nei:

  • gasegase togafitiga
  • faʻaaogaina o ata,
  • togafitiga.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea vaivai e sili ona aoga, talu ai o lenei tulaga e ono latalata le leai o se faʻafitauli. I le taimi o le taotoga, ua faʻaumatia le tuuga, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le loloto ma le lautele o le manua.

Afai e le o maloloina lelei le maʻi, o le a sili atu ona aoga ma faʻamalosi metotia e faʻataʻitaʻiina i le maʻi. Faʻamavaega lelei e aofia ai taotoga i luga o le pito o le ulupo. I ia tulaga, o le vaopi e tupu e aunoa ma le faʻasalaga faʻaleagaina o le fausaga o ponaivi ma mea paʻu.

O togafitiga o le Ultrasonic e maua ai se lelei lelei. A maeʻa le faʻatinoga, ona toe faʻafoʻiina lea o le toto ma faʻagasologa le faʻaleagaina o meaola, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o mea faʻaleagaina.

Faamaloloina o suauu

1 tbsp sasaa le suauʻu fuālaʻau le lelei i totonu o se atigi fagu ma faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le 20 minute.

Faaopopo 1 tbsp i le koneteina iʻa fagota ma faʻafefe mo le isi 20 minute i totonu o le vai faʻaʻeleʻele. Fufulu 25 paʻu o streptocide i totonu o se faʻamaʻi ma sasaa atu i totonu ole paluga o iai nei.

Suauu le mea na tupu i le isi afa itula, malu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. O le mea e tupu ai e faʻaaogaina i le ulutala ma le fusi. I le avea ai o se tulafono, o le aafiaga e aliali mai i le 2-3 vaiaso (faʻamalolo le maʻi ma faʻamalolo).

Lafoaʻi paʻu mai tatarnik lau

O le vao o le vao e faʻasaina i se mea e pei o le falaoamata ma sieve i se sieve, ona tuu lea i totonu o se fagu ma alu i se potu pogisa.

A o leʻi alu i le moega, o le nofoaga mumū e faʻasusuina ma Rivanol (e mafai ona faʻatau le vailaau faʻatau i le fale talavai) ma faʻafefe faʻafefeteina i le paʻu palapala, pe a maeʻa ona fusi le manua.

A maeʻaeʻa, e le faʻamamaina le maʻi, ae faʻapipiʻi faʻapipiʻi foi i le paʻu paʻu ma toe fusi.

A maeʻa se vaitaimi, o le manua e faʻamalolo ma e mou atu.

Protein ma le meli

Faʻafefiloi le meli ma le palatini i le ratio 1: 1 ma faʻaoga i le manua, ona ufiufi ai lea o le laufanua mumū ma ni laupepa se tolu, faʻatasi ma le cellophane ma le fusi.

O le faʻatinoga e faʻatino pe a ma le 6-8 taimi. Afai e te usitaʻia fautuaga uma e manaʻomia, pe a maeʻa le vasega, o loʻo faʻapipiʻi le paʻu i le paʻu manifinifi.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le togafitiga o maʻi o le gaʻo i vae e maua i le maʻisuka i le vitio:

Togafitiga faʻasaʻo e faʻaalia i le maʻisuka, e ui lava e faigata, ae mafai pea ona togafitia. Ae peitai ina ia aloese mai faafitauli le talafeagai, o le aliali mai o manuʻa o le maʻisuka e sili ona aloese mai le tausisia o le tumama ma siaki pea le toto toto.

E sili atu ma le lua miliona tagata i le lalolagi atoa e mafatia mai maʻi pipisi e foliga mai io latou vae ma vae. O le maʻi o le maʻi o se faʻamaʻi lea e tupu ai le leaga o le epithelium poʻo le paʻu o lalo ifo, ma e mataʻituina foi ma le faʻaogaina o gaioiga.

O lenei faʻamaʻi e mafua ai le gau o le tino i luga o vae, ma a maeʻa le faʻamālōlōina o le ulupo i luga o le paʻu, e tumau pea maʻila.

Togafitiga o manua manu i luga o vae, e ui i le mea moni e faapea o le aso nei o loʻo atiaʻe lelei, o se tasi lea o faiga sili ona faigata. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi i totonu o siama, o le solia o meaʻai e gaosia - gaʻo.

E le gata i lea, o galuega puipui o le tino ua matua faʻaititia, o lea o le toe faʻaleleia o le malosi ua leiloloa. O se tasi o ituaiga sili ona ogaoga o maʻi pipisi o le maʻisuka.

Maʻisuka o le maʻisuka

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tele naua faʻafitauli e tulaʻi mai, o le tasi oi latou o le maʻi suka o le maʻisuka.O lenei maʻi e matautia i le osofaia e le tele o faʻamaʻi pipisi, lea, afai e le togafitia, e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene ma le toesea mulimuli o le vae.

I le amataga o le faʻamaʻi, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o vae vaivai ona o le maliu o nila mama. E mafai ona lagona lenei mea pe afai e te uuina lou lima i luga o le vae, lea o le a malulu i le paʻi.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e paʻu i tiga o le po. O faʻamaoniga e tali tutusa ma se ulutala vae vae. Peitai, o loʻo i ai se eseesega taua:

  1. e leai se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi,
  2. o le manua e loloto
  3. le lapoa e tele.

O le maʻi suka o le maʻisuka e masani ona i luga o tamatamai vae. E masani lava o se mea e tupu i le mea e tupu ai, o le faʻaleagaina lea o sana i luga o le soʻo. O le isi mafuaaga taatele o le gasegase o le angiopathy vae i le maʻisuka.

Togafiti faʻamaʻi maʻi

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi pipisi i pito i lalo o le maʻisuka, o le tagata gasegase e filifilia se togafitiga taʻitasi mo maʻi taʻitasi. O lenei auala e tatau ona tatau ona e tele mafuaʻaga o faʻasologa o pepe.

Ina ia iloa nei tulaga, aʻo lei amataina le togafitiga mo le maʻisuka, o loʻo faia faʻataʻitaʻiga bacteriological, cytological and histological. E masani ona faʻaaogaina faʻamalositino.

A maeʻa le faia o suʻesuʻega eseese ma faʻamautinoa se faʻamaoniga saʻo, o le fomaʻi e faʻamatalaina le togafitiga talafeagai.

  • O togafitiga atonu o se taotoga,
  • fualaau
  • togafitiga i le lotoifale o le a aofia ai foi i le lavelave o togafitiga togafitiga, lea e taofiofia ai le tuuga ma le tino maliu.

Mo lenei mea, o le vae o le vae i le maʻisuka e togafitia i vaifofo faʻapitoa ma mea inu e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o paʻu ma le taula. E le gata i lea, o le physiotherapy ma isi togafitiga e taua tele i le faagasologa o le faamalologa.

Togafitiga o fualaau mo maʻi o le maʻisuka

Faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻatasi ma soʻo se togafitiga faʻapitoa. O togafitiga faʻamaʻi e mafai foi ona avea ma se auala tutoatasi o togafitiga, i le tulaga o nisi ituaiga o maʻi o le maʻisuka, o le agamalu e faʻalelei.

Faʻalagolago i le natura o le faʻavae o le faʻamaʻi, ua vaevaeina i ni laʻasaga eseese.

Muamua tulaga

I le laasaga muamua o le maʻi o le tagi, o vailaʻau nei e aofia ai i le taimi o togafitiga:

  1. vailaʻau faʻapitoa (faʻasologa, tavegil, ma isi),
  2. vailaʻau faʻasaʻi lautele,
  3. antiplatelet agents mo iniseti oona (reopoliglyukin, pentoxifylline),
  4. anti-inflammatory (non-steroidal) vailaʻau (diclofenac, ketoprofen).

Faʻaleauau i le lotoifale i le taimi muamua e faʻamoemoe i le aveeseina o siama oti ma siama mai le mai. E faasino i:

  1. fufuluina o le ulutala i vaifofo faʻapitoa e faʻavae i luga o furatsilina, potassium pāpā, chamomile, celandine, chlorhexidine poʻo se faasologa,
  2. faʻaaogaina o faʻamalosi ma kulimi faʻamalolo (streptolaven, levomycol, dioxole), faʻapea ai ma se laei faʻapitoa mo le sorption (corbonet).

I nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le hemosorption, o se faʻasalaga toto.

Lona lua tulaga

I lenei laasaga o togafitiga o fualaau faasaina, lea e amata ai le vaega faamalolo ma le amataina o le siʻi, o togafitiga faamalo (ebermin, solcoseryl, actevigin) ma antioxidants (tocopherone) e faaaoga i le togafitiga o maʻi o le gaʻo.

O le natura o togafitiga i le lotoifale o le suiga. I le laasaga lona lua, o loʻo faʻaaogaina laei o manua:

E le gata i lea, o le maʻi o le maʻisuka e togafitia i curiosin.

Fomaʻi togafitiga mo togafitiga ole maʻi

Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o taualumaga o le physiotherapeutic, o se tasi o meafaigaluega e faʻataʻitaʻiina i le faʻamalosiga:

  1. Togafitiga ma aʻafiaga i le lotoifale i totonu o potu potu o le Kravchenko. O lenei metotia e faʻaaogaina mo maʻi o le atherosclerotic.
  2. Faʻauluuluga o le ultrasonic elevitation. O le togafitiga e faʻaleleia ai le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faʻasaga i luga o faʻamaʻi i totonu o le ulutala.
  3. Suʻega faʻapitoa.O loʻo faʻamatalaina o se vateatea, faʻasao, faʻafeololo ma faʻaleagaina.
  4. Lafoaʻi Laser Faʻaaogā e faʻamamā ai le tiga, aveese le mumū ma faʻafaigofie le faʻaleleia o le tino.
  5. Vaʻaia o UV. O le faʻatulagaga ua faʻatulagaina ina ia faʻaleleia ai le malosi o le tino i le tele o faʻamaʻi pipisi.
  6. Faʻafofo ma le gaʻo ma le ozone. Faʻaleleia le faʻaaogāina o le okesene e ala i paʻu paʻu ma faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o mea fesoʻotaʻi.
  7. Lafoaʻiga o le tino ma le palneotherapy. O ia ituaiga togafitiga ua faatonuina mo le toe malosi atoatoa pe a mavae se gasegase.

E faʻapefea ona togafitia faʻalavelave faigata ole maʻi suka?

E tupu le ulutala ile tele o vaega, o le togafitiga e le aumaia ai taunuuga talafeagai. O le manua e le faʻamalolo ma o lenei mea e aumaia ai le mafatiaga e le gata. E masani lava o lenei mea uiga ese o se uiga o se tulaga sili atu ona leaga o le le atoatoa o le vevela.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi o le gaʻo, ua maeʻa ai le paʻu o le paʻu. O le paʻu talafeagai o le paʻu e aveesea mai le suilapalapa poʻo le pusa.

A maeʻa fatuga o fatuga o le epithelium ona mauaa lea ma avea ma ni mea e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu i le ulcers.

Fofo faʻapitoa mo togafitiga ole maʻi suka

O le togafitia o maʻi suka o le maʻisuka o se taimi e sili ona tele le taimi. O nei manua e faigata ona faʻamalo le tulei, ma o lenei mea faʻalavelave ma le faʻamalolo ma le toe faʻaleleia. I le taimi o le faamalologa, o togafitiga faʻasamoa e faʻaleleia lelei ai le lelei o togafitiga fualaau.

E aofia ai le fufuluina o le maila i deco deco and infusions mai fualaau faʻamaʻi, faʻapea foi a latou togafitiga mulimuli ane ma gaʻo fale, o lona uiga, togafitiga o le maʻisuka i le fale e mafai.

O aʻafiaga malosi faʻafeiloaʻi e maua i le faasologa, celandine, calendula ma le chamomile. O nei laau e le faigofie ona aveese le mumu, ae o le a avea foi ma se epithelium talavou. A maeʻa le fufuluina o togafitiga, faʻamaonia tagata faʻapitoa masani e faʻaaoga fua nei:

  1. O se manua mamā e tatau ona susunuina i le vodka poo le propolis tincture. A maeʻa lena, o le ichthyol cream poo le kulimi Vishnevsky, lea e aofia ai le talo birch, e faʻaaogaina i le nofoaga tiga.
  1. Afai e le faʻamalolo le maʻi pipili mo se taimi umi, ona faʻaaoga lea o paʻu lapisi ua tumu i le tar. O le mea e mafua ai ona faʻaaogaina i le manua mo 2-3 aso, mulimuli ane e tatau ona suia i ni mea fou. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia seia oʻo ina mou ese atu le uluga.
  1. Ma o se meafaigaluega sili ona lelei i le togafitiga o maʻi o le gaʻo o le paʻu lea e faia mai laulaʻau mamago. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona fufulu le uluaʻi i se vaifofo o le rivanol. Ona tatau lea ona fufuluina i le fulufulu faamalo ma le fusi. E tatau ona toe faʻasolosolo faifaipea le faagasologa, toe faʻafefeteina le vaega na aafia o le paʻu i le paʻu, ae le tatau ona fufulu muamua le manua. Faafetai i le paʻu mai le tatarnik, o le maʻi maʻi o le maʻisuka o le a vave ona fofo.

TAITAI! Mo le makaina o se tusiga, kiliki: FMTL + D

Fesili atu i le DOCTOR se fesili, ma maua se TALOSAGA LELEI, e mafai ona e faʻatumu se faʻapitoa i luga o la matou SITE i lenei sootaga

E faʻapefea ona iloa pe o le a le paʻu o paʻu na faʻaalia i luga o vae?

I le vevesi o aso o le vaiaso, o se vaega tele o le uta e pau i luga o matou vae, aua e tatau ona e savali, tu, ma o nisi taimi e tamoe tele. E le o se mea e ofo ai, o nei mea uma e le faʻaopopoina ai le soifua maloloina i o tatou vae ma faʻaosoosoina ai le atinaʻe o maʻi eseese, mo se faataitaiga, o paʻu faʻamaʻi i luga o vae e le masani. E faʻaalia i le vevesi o le vevela, o le masalosalo, o le paʻu o le paʻu. Liliuina o mata tauaso i nei faailoga o lona uiga o sauniuni oe lava mo taunuuga le lelei. E tatau ona iloa le faʻamaʻi i le vave e mafai ai, faʻavae se faʻamaoniga saʻo ma amata togafitiga. O lea la, oa ituaiga o paʻu paʻu o vae e masani ona feagai ma tagata?

Alu o le dermatitis

O le atinaʻeina o le dermatitis allergic e faigata ona le matauina.E faʻaalia ai o ia lava o se vevela tele, vevela ma le mafiafia o le paʻu, o nisi taimi e foliga mai o ni paʻu laiti, ua tumu i se vai manino. O le tele o taimi o le paʻu lea i se ituaiga o mea e le fiafia ai. Muamua lava, e taua le manatuaina pe afai e leʻi leva talu ona e fesoʻotaʻi ma formaldehyde, latex, N-phenylenediamines. O vailaʻau mulimuli o loʻo maua i le jeans poʻo le taele oona, ma o le formaldehyde e mafai ona maua i laei vailaʻau.

E tatau ona faʻamaonia le allergen ma faʻaumatia, ma, atonu o le a le toe maua e le dermatitis allergic i totonu o ni nai aso. E ui lava i le mea moni o le sosolo i le dermatitis e malosi tele, e tatau ona e aloese mai le sasaina malosi ina ia le aʻafia ai le siama. O le aveina o antihistamines o le a fesoasoani e faaitiitia ai.

Eczema i luga o vae e mafai ona atiae i soo se tagata, e tusa lava po o le a lona matua ma lona olaga. O le tagata gasegase e maitauina se lagona mu, vevela mamafa, pimples suavai, faʻaogaina o mea. A maeʻa ona faʻapala, ona lilo lea o le paʻu i se mago malogo. Mulimuli ane, e tafe ma laveaiina le tele o le le mautonu. O le mea na tupu e faʻaolaina e le faʻalauteleina o le manogi o le siosiomaga, talu ai o loʻo aʻafia faʻafuaseʻi siama faʻamaʻi. O nisi taimi o le eczema o se taunuuga o se mea e oso ai le oso, ae o mafuaaga o lona atinaʻe o faʻalavelave faʻafuasei foi i le tino, faʻavaivaia le puipuiga o le tino, faʻalavelave faifaipea ma ogaoga, faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, maʻi faʻaleagaga. E matua faigata lava ona faʻamalolo le eczema na o oe, e te manaʻomia le faʻatalanoa o se tagata suʻesuʻe.

I le togafitiga o le kuluma, o meaʻai talafeagai e taua tele, taumafai e faʻaitiitia le taumafaina o meaʻai gaʻo ma falai.

Faʻaaliga o psoriasis i luga o le paʻu

I le psoriasis, o masini e taʻua o le psoriatic i luga o vae. O le isi igoa o ni faʻataʻitaʻiga. O le vaitaimi ogaoga o le faʻamaʻi ua suia i le faʻamagaloina. I le taimi muamua, o palasitino e nofofua, e foliga mai o faʻamaufaʻailoga tulaga ese lea e faʻagasolo malie i luga o le paʻu ma maua ai se lanu mumu. I le pito i luga, e mafai ona e vaʻavaʻai i fua lanu paʻepaʻe-e mafai ona fufulu ese ma se atigilima. I le aluga o taimi, o palesia e ola ma feʻatasi ma isi. O le auala lea e fai ai pepa palapala psoriatic. I le taimi o le faʻamagaloga, e aliali mai ai se laina o Voronov i luga o papa, o se ituaiga o le lautele.

O le Psoriasis, e pei o isi paʻu o le paʻu o le vae, e maua ai le maʻi i le tele o lagona le fiafia, ma faaopoopo atu i ai, e mafai ona maua e le tagata maʻi le le mautonu, ona e foliga mai e matua le fiafia lava ia papatua psoriatic. O mafuaʻaga tonu mo le atinaʻeina o psoriasis e leʻi faailoaina, ae o tulaga faigata, o le gasegase o le genetics, o manua faʻainisinia, faʻalavelave faʻaleagamoni ma faʻalavelave i le gaioiga o le tino o le tino e faʻaalia i totonu o mea faʻaosooso.

Fungal fao

Namu fungus (mycosis)

E masani ona taatele faʻamaʻi faʻamaʻi. O le avanoa e maua ai se mea malie e taoto i le vaitaʻele, sauna, fale taele ma e oʻo lava i le mea e leaga ai, i se pati pe afai e te faʻaofuina ni seevae o se tagata ua pisia. O le tino o le tagata o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o le malie, aemaise lava pe afai e mafatia le tagata i le tele o le salu, e faʻapea foi pe a faʻavaivaia lona faʻamaʻi ma o lona ola mama e maualalo. O le anufe e afaina ai le tino o le fao ma le paʻu latalata i ai. O ona faailoga e aofia ai se suiga i le lanu o le fao papatusi i se lanu samasama, o lo latou faʻamalosi pe, i se isi itu, vaivai, se lagona o le sasaina o fao, o se manogi le lelei, tamai vaʻavaʻa i le va o tamatamailima. E le gata i lea, o fao e mafai ona amata ona paʻu ma malepelepe, e faigofie lava ona tupu aʻe. I le mauaina o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. O le togafitiga o le galo e umi tele ma tiga, ma o le malosi o le faʻamaʻi ua faʻalauiloaina, o le sili atu ona faigata ona togafitia.Ina ia mafai ona togafitia le togafitiga, e tatau ona saʻo le faʻamautuina o le ituaiga anufe.

O tagata uma lava na o mai i le telefoni. O mafuaʻaga autu mo o latou foliga e pei o ni seevae le talafeagai, mamafa tele i luga o vae, soona inu tele. Latou te matua tiga lava ma e masani ona faigata le savavali pe le mafai foi. O le sana atonu e matutu pe susu. E vave tele ona tupu le kulimi sana, i totonu o le aso e tasi, ma mafai ai ona gaosia se kulimi mago mo se taimi umi. O le tele o le telefoni e masani ona itiiti le tiga.

Ina ia puipuia le foliga mai o le au valaau, o le paʻu o vae e tatau ona tausia ma le faaeteete ma faʻaaogaina e le aunoa ia mea. Ae afai o le sana o loʻo faia pea, e tatau ona faʻamaufaʻailogaina i se fesoasoani faʻasoa ma tuʻuina atu vae i le filemu atoatoa. Ina ia aveese le masini ma le fatu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, talu ai e faigata tele ona faia lenei mea i le fale. Valaʻau e mafai ona faʻaumatia i le laser, cryotherapy poʻo mea faʻapitoa.

E leai se mea e tatau ona e taumafai e tui se valaau susu. O le vai o loʻo i ai e puipuia ai le tino mai le faʻamaʻi. I le aluga o taimi, o le a foia lava ia.

Puipuiga o faʻamaʻi paʻu o vae

E masani lava ona tatou feagai ma faʻamaʻi paʻu ona e le o faʻauupegaina i tatou i le malamalama i auala e taofia ai lo latou atinaʻeina. O le mafuaaga lona lua e matua paie lava e tausi ai ou vae. Ae o le puipuia o le faamaʻi e sili atu ona faigofie nai lo togafitiga, o lea e tatau ai ona e manatua se numera o tulafono faigofie.

  1. Se filifiliga o seevae lelei. O seevae e le o se mea e teu ai. Mea e gaosi ai meaʻai, e mafua ai le afu tele o le vae, o seevae seevae, o le mulivae vaivai e mafua ai le afaina tele. O le mea lea, o seevae e tatau ona lelei ma faigofie pe a mafai, ma o le vae i totonu e tatau ona "manava". Lelei lele lelei e matua taua i le puipuia o le faʻaleleia o maʻi.
  2. E taua e le gata ina filifili ni seevae lelei, ae ia vaʻaia ma le faʻaeteete. Fufulu i le taimi, fufuluina, solo ese le oneone ma fasi mea laiti na i totonu.
  3. Aua e te alu e leai ni seevae i nofoaga e pei o le vaitaele, sauna, fale taele. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le pikiina o le galu. E sili foi le aua le alu solo i luga o le matafaga, ae o lenei mea e fesootaʻi ma le lamatiaga o le manua faʻapitoa ona o le gau o le tioata poʻo isi otaota.
  4. A maeʻa le vai, e tatau ona fufulu ma le faaeteete vae, aemaise lava le avanoa i le va o tamatamailima.
  5. Afai o tele o ou vae e afu, e tatau ona e faia se gaioiga. Laʻau faʻapitoa, deodorants, kulimi - o nei mea uma o le a fesoasoani e foia ai le faafitauli.

E tatau ona faia e le tagata suʻesuʻe mai le dermatologist le faʻamaonia saʻo ma faatonu togafitiga. O le tele o taimi, o togafitiga faʻatau fualaau faʻasaina e faʻaaogaina, o lona uiga, o ituaiga o suauʻu, gels poʻo poli (faʻaaogaina e togafiti ai fua).

I le faʻaitiitia o faʻafitauli le lelei, e mafai ona e togafitiga i togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu, mo se faataitaiga, faia se vae paʻele mai le vai malulu faatasi ma le faʻaopoopoga o suauu ma masima pe solo ese vaega o loʻo pagatia i le sua o le tipolo.

O se mea tāua o le faʻauʻuina o mea e faʻafesoʻotaʻi ma vae: seevae, seevae, totini, totini, tights. Ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi, e taua le faamamaina o le faletaele i se taimi talafeagai.

Paʻu faʻamaʻi i luga o vae

O foliga vaaia o le faʻaleagaina o le paʻu e masani ona maua i vailaʻau. O lenei faʻamaʻi e aafia ai vaega eseese o le tino. E taua le aua le faatuai le togafitiga ma faʻanatinati atu i se fomaʻi, ituaiga uma o paʻu o le paʻu ei ai ona lava mafuaaga ma foliga o le atinaʻeina o masini. I totonu o lenei tusiga, o le a matou faʻaalia le faʻafitauli o maʻi paʻu i luga o vae ma ata, faʻamatalaga auiliili o ituaiga taʻitasi ma metotia o togafitiga.

O a paʻu paʻu i luga o vae?

O faʻamaʻi paʻu nei e mafai ona maua ile vae e mafai ona iloga:

afaina - fulafula, abscesses, genetics - psoriasis, neurotic (mafatiaga), maʻi o le tino - moa, melanomas, autoimmune, allergic, parasitic.

E mafai ona faʻamālōlōina Psoriasis e tagata uma i le fale. O le ae faʻagaloina le faʻamaʻi, mausali faʻamagalo mo le tele o tausaga! E i ai se kulimi e mafai ona toe faʻafouina le paʻu ma faʻamalolo mai psoriasis .... »

Mafuaʻaga i fafo ma totonu o le maʻi

Talu ai ona o se faʻamaʻi o le paʻu, ua vaevaeina i ni vaega se lua:

Faʻafitauli o le siosiomaga: tulaga maualalo ma maualuga, vevela ultraviolet, manuʻa - tipi, faʻamaʻaloga, abrasions, faʻamaʻi pipisi, siama, siama, vailaau mama, faʻalavelave faʻalavelave: faʻalavelave, atuatuvale, faʻalavelave faʻalavelave: matafaga, vai, sauna, fale taele , faʻasologa o seevae i luga o vae, faʻailoga solo, isi slippers.

solia o galuega a gaioiga i totonu: fatugaʻo, ate, intestines, faʻaitiitia le faʻaogaina o le tino, faʻaogaina o le toto, mea e le masani ai i le cardiovascular system, reactions responses, lowra bacterial of the intestine, deficiency deficiency - le lava o vitamini ma minerale.

Ituaiga o paʻu paʻu i vae, vae, tamatamai vae

O le isi, o le a tatou faʻaalia auiliiliga ituaiga eseese o faʻamaʻi.

Le faʻamaʻi sili ona taatele i aso nei. E tupu i tagata matutua ma tamaiti o itupa uma. O taimi masani, e manaʻomia le togafitiga umi ma le mataʻituina. O se uiga taua o foliga le mafaamatalaina o se vevela ma le mumu i vaega eseese o le paʻu: susulu, vaega o sooga vae, vae, ma fagu pepa.

E ese lapopoa: o faʻasalalauga i paʻulaʻe paʻepaʻe poʻo paʻepaʻe e mafai, e manino le faʻamalamalamaina o tuaoi o foo. O le maʻi e maua taitoatasi: i nisi, i se foliga lapopoa, ae vave, i le lona lua, mo le tele o tausaga, na o ni faʻaaliga faʻaalia o papa i luga o tiute. I fafo atu, o psoriasis o vae e talitutusa ma le eczema ma le mycosis. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e taua le maua o se faʻamautinoaga atoatoa.

edema, sosolo, gasegase, felafolafoaʻi papau i le va o faʻamagaloga, solia o faʻailoga fao.

I le ata, ua iloa ai uaua o vae ma psoriasis:

I le taimi o togafitiga, e faʻaaogaina ai se faʻalavelave o vailaʻau mo fafo ma totonugalemu. O togafitiga ua filifilia e amanaʻia ai le maualuga o le atinaʻe o le maʻi.

i le alualu i luma, o le faaaogaina i aso taitasi o le suauu ua faatonuina - 2% salicylic, fluorocord, flucinar, corticosteroid creams, taimi tumau - o meainu e aofia ai le faaitiitia o mea e maua ai le maualuga: sulfur, naphthalan, tar ma isi, cryotherapy, phototherapy.

I soo se laasaga, o le taele mafanafana e le sili atu i lo le 38 tikeri Celsius ma le masima masima e aunoa ma ni mea faaopoopo e oo i le tolu taimi i le vaiaso, meaola o paraffin mo foci, ma le ultraviolet irradiation ua fautuaina. O tulaga lelei lelei e matauina pe a uma togafitiga toga.

Faʻasalalau (faʻamautinoa e pei ona faatonuina e le fomaʻi):

mea faʻapitoa, sauniuniga e aofia ai le calcium, togafitiga faʻapitoa ma vitamini, atachemotherapy pe a faia se ata pue.

Neurodermatitis

O nei meaola e aʻafia i le vaega o faʻamaʻi pipisi e maua ai faʻamaʻi. O se vaega taua i le gasegase o le faamaʻi e faia e le setete o le tino. O le umi o le maʻi ua fuafuaina i le tele o tausaga.

E lua ituaiga o neurodermatitis:

Limited. Localization i luga o vae - popliteal dimples, inguinal - fomaʻi femoral. Faasalalau. O le faʻamaʻi e afaina ai soʻo se vaega o le paʻu. Sores o loʻo faʻaalia i luga o le maʻila, toto toto, vavave.

Mo nei fomu, faʻafefete i foliga o nodules o uiga lelei ia, o loʻo faʻapotopotoina, faia o se faʻaoga faifai pea, o se mea tiga tiga tiga, ma tuʻu ai ni maʻila pe a faʻafefe.

ogaoga o le vevela, o ni nofoaga patino o le faʻaletagata, faʻasalaga uigaese, allergies masani, le salalau atu o le foci pe a osofaʻi.

O le ata o loʻo faʻaalia ai vaega na aafia o vae i le tamaititi:

malo vevela: falemaʻi i totonu o le itu i saute, poo le vai vevela vevela, mataʻituina tulafono masani i aso uma, aloese mai mea faʻalavelave, malologa malo, togafitiga o togafitiga - faʻagata mea e maua ai allergen, togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻamaʻi. antihistamines: togafitiga o le vailaʻau: physiotherapy: faʻaosoosoina taualumaga. tuni ma corticosteroid ointments.

Mo maʻi, e taua tele le puipuia o tui puipui, o tui, o le filifilia lelei o toto i le taimi o le tui, o fualaau e faʻagata ai faʻasalaga mai le maʻi.

Mycosis - O se maʻi masani masani e afaina ai le paʻu o le tamatamaivae, tamatamaʻilima, lapoʻa i le va o tamatamailima. O le mea na mafua ai le faʻasaoina o le fatu o Trichophyton ma Candida. I le amataina o le epidermis, ua amata ai ona latou matua faʻateleina.

Faʻasalaina sores pe i ai ni manuaga laiti o paʻu ua afaina, o le a amata ona loloto le fatu i totonu o le pito i lalo o le siama. O lea la, o le faʻamaʻi pipisi e ala i le felauaiga o le toto i totonu o le tino o le tagata. I tamaiti ma tagata matutua, o faʻaleagaga o le paʻu i luga o vae o loʻo faʻaalia i le sili atu o le alualu i luma, e sili atu le faigata ona togafitia. E mafua lenei mea i se faʻafitauli faʻavaivai vaivai.

O faʻamaʻi o le maʻi e faʻalagolago i lona foliga:

Le pepa solo. Se amataga vave o le faʻamaʻi. Iloiloina o le tagata gasegase, laitiiti le tagotago i le va o tamatamailima, o vaʻa laiti e aafia ai le pito i luga o le epidermis e faʻaalia. O nei faailoga o mycosis e le faʻalavelave ai le maʻi. Fua faʻatatau. O le epidermis i le va o tamatamailima e alu ese ma fua faʻataʻetaʻe, mulimuli ane le mumu o le paʻu, faʻapipiʻi le suamalie. E leai ni faailoga o le mumū. Faiga o le Hyperkeratotic. Vaʻaia faʻalepule mafolafola mafolafola, cyanotic - lanu mūmū. O le nofoaga o manuʻa e masani lava o fao o vae. O le faʻaogaina o le faʻaogaina ua tumu atoa i lanu o se lanu paʻeʻeʻe sinasina. E manino le taʻavale, faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o loʻo faʻatusalia i le vavaeina o vaega o paʻu, o loʻo i ai le faʻavaeina o vailaʻau taʻitasi. E le mafai e le faʻalavelave faʻapitoa ona vaevaeina i ni vaega, ma faʻataʻapeʻapeina foo ni lapoa tetele. I le aluga o taimi, o le atoa atoa, tua ma vae i luga o itu ua ufitia atoa. O ituaiga o gaioiga o le hyperkeratotic (sana) e talafeagai i lenei fomu. O latou lanu samasama, o le atoa o le fale ua faʻaleagaina e fuga. E mamago le paʻu, paʻu laiti ma le vevela. Faiga faʻapitoa. O le inflammation e foliga tutusa lava ma le paʻu masani o le papatusi. Ole lapoʻa lapoa e ufitia ai laupepa i le va o tamatamailima. O le paʻu ua avea ma ata lafoia o le mumu. I le aluga o taimi, o le soga ma le susu susu faatasi ma faailoga. Faatasi ai ma le tuai ona togafitiga, o le a le afaina ai le tiga ma loloto ma le afaina. E le gata i lea, o le tiga o le nofoaga ua afaina, o le vevela ma le vevela tele ua matauina. Dyshidrotic foliga. Le faʻavaeina o se numera tele o fofo e ufitia i paʻu mafiafia. O nofoaga o liona o fao o vae. E masani lava ona salalau Rashes, o lona uiga o togafitiga taimi e taua tele. I le le amanaiaina o le setete, latou te agai atu i le tulaga atoa o le vae, e aofia ai le vaega o tamatamailima. O tamai vesicles e faasolosolo malie ona amata ona fusia, tupu aʻe i ni vaega se tele o lapoa tetele, e mafai ona malepe. I lo latou nofoaga o le a tupu (lanu piniki mumu). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le afi, e tolu fati e fausia i nofoaga o le uluai localization o le tele o le taulai atu: o le ogatotonu - o le paʻu mumu lanu mumu lanu ma sina lanu vaivai, o le ogatotonu o loʻo i ai, lea o loʻo maua mai ai se vaega itiiti o le suavai vavalalata i le tala o le fulafula ma le hypremia, o le itu - o loʻo i ai le telefoni, o le vevela e faʻalavelaveina i nei vaega o le paʻu. Aute foliga. O le faʻaalia o le maualuga o le maaleale i le gaʻo patipisi. Ua vave ona alualu i luma Mycosis. O le maualuga o vae ma vae maualalo o le a avea ma lagona malosi ma le malosi o le tusitusi, ma o le tele o vesicles ma paʻu o loo i ai se mea e foliga mai ai serous-purulent.O lo latou amataga e taʻitaʻia ai le tele o le palapala, o le mai le gaʻo i le va o tamatamailima e sili atu i lo latou. Faʻaalia vaivaiga taʻitasi, maualuga le vevela o le tino, migraine, faigata le savali.

O nisi o faʻamaoniga e eseese: i nisi o latou faʻalauiloaina, i isi i totonu o se faʻamatalaga natia. Pe a faʻapipiʻi muamua faailoga o se maʻi, e taua le vave ona alu i se tagata faʻataʻitaʻi e faʻamautu pe faafitia le maʻi.

O le ata o loo faaalia ai le mycosis o vae:

O le aoga o togafitiga o le mycosis e faalagolago lea i vaega e tolu: o le saʻo saʻo, o togafitiga talafeagai ma le faʻamalosi maʻi. Faʻaalu i ni vaega se lua: sauniuniga, autu.

Vaega o le togafitiga o loʻucosis:

E tāua tele le taofia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le taulaiga. E fesoasoani lenei i le taele ile vai vaifofo ma se vaifofo o le palatini palatini ma le apocidic acid. A maeʻa le vevela, e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete le taulaʻi o le vavalalata sikaly. I le faaiuga, faʻaaoga se suauʻu faʻamago - salicylic, paʻu zinc. Faatasi ai ma le tele o le saluina o vae, E fautuaina e fufuluina vae i le paʻu o le paʻu paʻu poʻo le paʻu. Pe a faʻaaogaina le faʻaogaina o mea leaga, e mafai ona e amata faʻaaoga vailaau antibacterial. Pe a faʻaalia le ituaiga o laʻau faatonuina togafitiga fomai i fafo ma fafo - Lamisil, Nizoral, Triderm, Clotrimazole ma isi. O le sini autu i le togafitiga o loʻucosisi o le toe faʻaleleia mai se faʻamaʻi pipisi. Faʻalogo!Aveese papillomas mai le paʻu! Ma latou te le fefefe ia te oe, o le a aveesea i latou i lenei po e ala i lenei faamalologa ... "

Malino melanoma

Melanoma (kanesa) o vae - O le sili ona malosi ma toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia o maʻi mama. E mafai e ia ona faia ni mea e faʻaleagaina. Ina ia iloa le faʻamaʻi i le taimi, o le siakiina masani o tama ma teine ​​matutua i luga o vae e taua.

O lenei ituaiga o kanesa e matua lamatia lava. I se taimi puupuu, o faʻavae fou e mafai ona aʻafia ai totoga i totonu. I le tausaga e tasi, o se faʻamaʻi matautia e aʻafia ai le lymphodes, e ala atu ia i latou ma vaʻa toto e ulu atu i totoga uma - ponaivi, faiʻai, ate, mama.

E mafai e Melanoma ona atiaʻe taʻitoʻatasi, ae i le tele o tulaga e natia ai le talaaga o birthmarks, e faigata ai i fomaʻi ona suʻesuʻe vave. O le mimita o le mimiti e taatele; i le tele o tulaga, e afaina ai alofilima.

o le televave o foliga mai o fou fou, o le tele ma le fausaga o le mole tuai i luga o le vae, o le paʻu uliuli ua aliali mai i le paʻu ua leva ona pogisa, o le lautele o le mumu i luga o le pito atoa o le puaa i luga o le vae, ogaoga ma le tafe toto i luga o le paʻu.

I le ata na tuuina atuvae o le minoo vae ua faʻaalia:

O se faʻamaʻi e togafitia i auala e lua:

Togafitiga talafeagai i le amataga. I le vave mauaʻi, o le aveeseina o le minoi i luga o vae e le faigata. O le tele o le itiiti ifo ma le tasi le milimita e le o se maʻi mumusu, e le manaomia ai le faʻavaveina o le faʻaogaina o le suauʻu. O se faailoilo i luga aʻe o le 1 mm - o le tumutumu o loʻo fiafia. O le melanoma lava ia ma se vaega laitiiti o le paʻu o loʻo faʻataʻatia le liona. E maua ai le 100% o taunuʻuga. Faʻatasi togafitiga faʻaaogaina i ni tulaga sili atu ona alualu i luma. O le liona e sili atu i le 1 cm, e le o lanu lanu foliga, e filifilia togafitiga faʻapitoa. Muamua, o se faʻaogaina o le faʻaogaina o le taulaiga e faʻatinoina, pe a maeʻa se tumutumu ma se lautele o mea e latalata i ai meaola e fiafia. A maeʻa sea taotoga, e talafeagai le palasitika o le nofoaga ua afaina. A maeʻa togafitiga, e manaʻomia e le au gasegase le mataʻituina pea ina ia taofia le faʻaalia mai o melanomes fou. A maeʻa togafitiga, e faʻamaonia le immunotherapy.

Mo a mafuaʻaga e aliali mai ai le maʻi maʻi

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le maʻi suka o le maʻi suka i luga o le vae o le le lelei o le tino o le tino.

E mafai foi ona e iloa le tele o ituaiga o togafitiga o le faʻavaeina ole maʻi pipisi:

  • Tuuina atu e le maua e le tino ia mea e tatau ai, o le paʻu e amata ona paʻu, mago.I le fesoʻotaʻi ma le faʻalavelaveina o vaʻa toto, faʻaitiitia le toto toto, amata mai le necrosis (o le tino maliu).

O le maʻi suka - o se faʻamaʻi e manaʻomia ai le gauai faapitoa i le tulaga o pito i lalo, aemaise lava vae

  • I totonu o le maʻisuka, pe afai o le paʻu (paʻu, tipi, mu, misa, ma isi) e le o togafitia lelei, o loʻo i luga o latou nofoaga. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e matua maualuga lava e mafua ai suiga le lelei i le tino, mo se faataitaiga, e taofia ai le faamaloloina o manuʻa.
  • O tagata e maua i le maʻisuka e afaina mai i le neuropathy, o lona uiga, leai se lagona. I le avea ai ma se filifiliga, pe a savali le tagata maʻi atonu e le lagonaina ni seevae solo, o se maa na pau i lalo o le vae, poʻo isi mea e mafai ona afaina ai le paʻu. O se taunuuga, e le o togafitia le manuʻa i le taimi, o siama faʻamaʻi e mafai ona ulu i ai. E amataina le afaina, ma e le o toe umi ae avea ma foliga uligā.

Vaʻaia o le atinaʻeina o se maʻi o le gaʻo, ma faʻataʻitaʻiga faʻatasi

Aʻo suʻesuʻeina le maʻisuka ituaiga 2, e le vave amataina se uluga. O le televave o le faʻamausaliina o nei paʻu o le paʻu le lelei e faafaigofieina e se maualuga maualuga o le toto toto, o se uiga le lelei i togafitiga o le maʻi, ma le le usitaia o meaʻai faatonuina. O loʻo tupu i le afa o tagata e maua i le maʻisuka, ma e tupu pe a ma le 1 le tausaga talu ona iloa le maʻi.

E tusa ai ma fuainumera, o maʻi o le gaʻo i le maʻisuka na mafua ai le 3% o maʻi uma o le gaʻo

Vaʻaia o le atinaʻeina o le toto o le toto o le pepe:

  1. I le taimi muamua, o le mea na tupu muamua o maʻi pipili, faʻapipiʻiina o le paʻu o le tino. O le tagata gasegase e le lagonaina le tiga poʻo suiga i le vevela o le tino, e pei ona i ai muamua. Lanu mumu po o le lanumoana e amata ona aliali i luga o le paʻu. O nisi taimi o le fulafula e tupu i vaega pito i lalo o vae.
  2. O le laasaga lona lua e faʻaalia i mea muamua na tutupu i ituaiga eseese o le paʻu: paʻu, afaina, afaina. Ma e ui e ui lava e le pei o le taimi muamua, lea e faʻasauā ai tagata maʻi i le tiga i vae, i le isi laasaga, e masani lava e le lagona e le maʻi le lagona le toʻa. E ui lava e le afaina, i le taimi muamua na tilotilo ai, o manua i lenei taimi ua faateleina i le lautele ma loloto.
  3. O le lona tolu vaevaega o le taimi lea o faʻaalia faʻaalia o se ulutala. O le manua e faʻalavelave, e muamua muamua, ona amata ai lea ona fesuiaʻi. Faʻaleagaina le paʻu o le paʻu i le tele, o le foliga mai o vaivaiga tutusa i isi vaega o vae e mafai.
  4. I le taimi lona fa, o le alualu i luma taua o loʻo iloa i le faʻamaʻi. O le manua e avea o se fatu, tiga, e afaina ai le tino i totonu o le maso. E lagona e le tagata maʻi le vaivai, e alu aʻe lona vevela.
  5. I le laasaga mulimuli o le atinaʻeina o se maʻi o le gaʻo, o le tagata gasegase o loʻo feagai ma le paʻu o manu ua afaina. O faʻamaulalo i lalo o le pa'ū o nofoaga e faʻaauau pea ona pala. Ua taʻua e fomaʻi lenei mea mataʻutia o le galinrene susu.

E taua tele le manatua e mafai ona maua mai le maʻi suka i se tagata gasegase e le gata i le maʻisuka ma le veinsose veins

Epidermophytosis

Epidermophytosis o vae - O le maʻi sili ona taatele (dermatomycosis) e aʻafia ai le paʻu ma fao o vae. Mo le atinaʻeina ma le ola o le anufe, o mea manava mafanafana e lelei tele - o le vailaʻau i le va o tamatamai vae.

A aunoa ma ni faʻalavelave, latou te salalau atu mai se tagata maʻi i se tagata soifua maloloina: pe a faʻanofo e aunoa ma seevae, e tumau i luga o le fola mea maʻaleʻale mago mai le paʻu o vae, ona pa'ū lea i luga o le paʻu o vae o se tagata soifua maloloina. E tasi le taimi i luga o le paʻu o se tagata fou, e matua malosi lava.

O faʻailoga mai fafo o le faʻamaʻi ua matua afaina ai, o lea e ono le iloa ai e le tagata o le faʻamaʻi lona faafitauli. O le toilalo faʻaleagaina e afaina i tagata na muamua mafatia i lenei maʻi.

Faailoga e faʻalagolago i foliga o epidermophytosis:

Fua faʻatatau. O le taina i le vaega o le faitotoa o vae o se uiga.E mafai ona osofaia vaega laiti poʻo, i se isi itu, o le vae atoa. O le manaia o le manogi o le uiga. O le faʻamaʻi e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻamaoniga, ma faʻaleagaina ai le faʻafitauli o le maʻi. I le laasaga muamua, e tasi le vae e aafia, faatasi ai ma se gasegase faaumiumi, o le maʻi e afaina ai le vae lona lua. Faiga faʻapitoa. O loʻo faʻatulagaina i le taimi o le fomaʻi. Le nofoaga o le maʻi i le va o le lona fa ma le lima. O lenei fomu e faʻailoaina i vaʻa na siosiomia e le exfoliating epidermis i le va o tamatamailima, sasaina ma le tiga i nofoaga o le localization. O le faʻamaʻi e osofaʻi i gauga o tamatamailima ma vae. O le maʻi e umi, toe foʻi i le taumalulu. A aunoa ma le matauina ma le togafitiga o lenei fomu, o se "erysipelas" masani o vae ma thrombophlebitis e atiina ae, ona o le faatoilaloina o siama o le streptococcal. Dyshidrotic foliga. O faailoga iloga o foliga vaaia o ituaiga o lapisi eseese. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi, faʻapipiʻi uluporate ma le epfoliated epidermis i pito. O le siama e mafai ona alualu i luma i totonu ma tua atu pito i luga o vae. Faailoga - tiga ma le vevela. A oʻo ina aʻafia se faʻafitauli ua pisia, o le suavai i totonu o vesicles e faʻafefeteina, o le a tuʻuina atu le pus. Le taliaina o le lymphangitis ma le lymphadenitis. O le maʻi e umi se umi, e iai taimi o le faʻamagaloga ma le faʻateleina. Epidermophytosis o fao. I luga o le fao o loʻo i ai ni lanu samasama lanu po o ni mea e maua. A maeʻa le fao, e suia le lanu i le samasama. I le epidermophytosis o le fao, o le soliga o le ipu ua matauina, e malepelepe ma malepe, ma ua teena. E masani ona matauina le faaleagaina o le muamua ma le lima.

O le sini o le faʻaumatiaina o nuʻu o meaʻai ma o latou neoplasms.

Vaega o togafitiga o epidermophytosis:

Faʻatasi ai ma se foliga malu, o vaega ua afaina e togafitiina ma le faʻaaogaina o mea manogi: sulfur-tar, mycosolone, o le suauu Wilkinson, o lotions ma dressings. O le vaega ogaoga o le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le tino, e togafitia ma le tofiaina o se vailaau o vailaau faʻasaʻi lautele.

Togafitiga o le epidermophytosis o fao i luga o vae amata i le aveeseina o le fao, pe a uma ona togafitia le fao, ma o le fasipolo o loʻo natia iina. E faʻaaogaina mea manogi o le suauu, eletise ma keratolites, ma suamalie o le fungicidal.

Togafitiga o se maʻi afaina i le maʻisuka

Ole togafitiga o se faʻamaʻi e fautuaina e talanoaina ma le endocrinologist auai. A maeʻa ona iloiloina le tulaga o le mumū ma le tulaga lautele o le maʻi, o le a mafai ona faʻamaonia le ituaiga togafitiga.

E tele auala e togafitia ai le maʻi suka o le maʻisuka:

  • taotoga togafitiga,
  • fualaau faasaina
  • physiotherapy ma togafitiga faʻalotoifale,
  • metotia a tagata (i le amataga).

O le taotoga auala e faailoaina pe a iloa le necrosis (maliu) o le masini. A maeʻa le aveeseina o nofoaga ua maliliu, o loʻo faʻaauau togafitiga i le faʻalapotopotoga ma tulaga lautele, faatasi ai ma le fesoasoani a vailaʻau.

O togafitiga faasao e masani lava ona faʻamaonia pe afai o le tulaga e le o televave, ma e le manaʻomia ni faiga faʻavae. O fualaau, e fai ma tulafono, o loʻo faʻatulagaina i le mea faigata:

  • vailaʻau
  • anti-inflammatory drugs
  • vailaʻau faʻapitoa,
  • totoga o le toto, faʻavalea toto,
  • vailaʻau e faʻaleleia ai le mafaufau lautele o le tagata maʻi, faʻamaʻi pipisi. Tofia i le auala e faʻaitiitia ai le tiga.

Togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka e faia i le amanaia o le laasaga o le gaʻo manuʻa ma naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi

Mo togafitiga faʻapitonuʻu (faʻapitoa mo le paʻu o le paʻu o le paʻu) faʻaaoga:

  • "Chlorhexidine" ma le "Furatsilin", "Miramistin" mo le faʻamaʻiina o manua,
  • uu, ma kulimi e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Levomekol, Streptolaven, Argosulfan, Solcoseryl, ma isi,
  • fulufulu mafiafia (latou te "gauai" i le meaʻai ma microbes ma siama e faʻafesoʻotaʻi ai le manua).

O togafitiga faʻaletoroni o se faasologa o auala e faʻaaoga lelei i vailaau faʻaonapo nei.

Fomaʻi togafitiga mo le togafitia o maʻi o le maʻisuka e aofia ai:

O le a loʻucoscos?

Mycosis o vae o se faʻamaʻi e tupu ona o le ulu atu o le togi Trichophyton i totonu o le tino. O le siama e 2 ituaiga - trichophiton rubrum (trichophyton mumu) ma le trichophiton mentagrophytes (trichophyton male faʻafefeteina poo le siva faʻasaʻo).

O le tele o taimi, o le soesa o le mycosis o vae o le trichophyton mumu. O le fomaʻi e mafai ona mafua ai le afaina o le paʻu o vae, i le avanoa avanoa. E le gata i lea, o le pine e aliali mai i luga o le mulivae, ma mafua ai le taʻe ma le paʻu o le epidermis.

E mafai ona aʻafia e Mycosis le paʻu o vae, ae faʻamaʻaʻaina ai foi le fao, ma faʻaleagaina ai se fao ola maloloina.

Aua e te amata vae mycosis

Mafuaaga o vae mycosis

Mycosis o le paʻu e tele mea e manaʻomia muamua mo lona atinaʻeina.

  1. Le taofiofia o le toto i pito maualalo e fesootaʻi ma faʻamaʻi vascular (thrombophlebitis, atherosclerosis, faʻalavelave tuinanau).
  2. Faʻaitiitia le puipuiga o le tino ona o faʻamaʻi faʻaleagaina o faʻamaʻi o le natura viral.
  3. Faateleina le vevela i vae.
  4. Kuni seevae, o le ofuina o lea mea e faʻaosoina ai le fatuina o masini ma le telefoni, faʻaletonu laiti po o masini masi.

O nei mafuaʻaga e mafua ai le mafuaʻaga o faʻamaʻi. E mafai ona maua i luga o le paʻu le paʻu i totonu o se faletua lautele, saunas, vaituloto.

O seevae seevae e tele lava ina taʻitaʻi atu i vae o le mycosis

O le inuina o le fuga ma le salalau o ona spores i luga o le paʻu o vae e mafua ona o le le amanaiaina o tulafono o le tumama. I nofoaga masani e lelei tele le faʻaaoga o ou seevae e mafai ona aveeseina, aua e te savali e aunoa ma ni seevae i luga o le fale susu, solo ese na o au solo sa aumai.

E mafai ona tupu i luga o fasipolo vae i tagata i vae laugatasi. O le le tausia o le tumama i le fale e uunaia ai le salalau o siama.

Ituaiga faʻamaʻi ma a latou faʻaaliga

Mycosis o vae o loʻo aofia i le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi (ICD). I le faʻamatalaga o lenei faʻamaʻi, faʻamaonia e pei o: dermatophytosis, dermatomycosis e faʻaaogaina. O ia faʻamatalaga e faʻaaogaina mo le paʻu o le mycosis. Afai e salalau le faʻamaʻi i fao, ona tatou talanoa lea e uiga i le onychomycosis (mycosis of fao).

Mo mcb mycosis o vae o loʻo i ai vaega nei:

  • agavaʻa faʻalavelave faʻalavelave (faʻamaʻi masani masani ma mycosis),
  • hyperkeratosis o se togafitiga e mafua ai le paʻu tele ma le paʻu o le pito i luga o le paʻu o le vae o loʻo aʻafia e le manoa
  • dermatophids - o se faʻalavelave faʻalavelave i maʻi faʻamaʻi (contact dermatitis contact allergic).

O le auala lea e foliga mai ai le foliga o le vaeluaga o vae

E faʻapefea ona vaʻaia nei maʻi i le ata.

O nisi taimi e fenumiai ai mycosis o le paʻu ma le au failautusi. O faʻamaʻi e talitutusa ma uluaʻi faailoga - o foliga mai o le paeling ma vaiyicles i luga o le epidermis i le va o tamatamailima. I ia tulaga, e tatau ona e gauai atu i isi faailoga (tosoina, mumu, vavao i mulivae).

Mycosis o le vae i taimi mulimuli

Fomaʻi fomaʻi o le vae mycosis

O le pipisi mo se taimi umi e mafai ona tupu ma toetoe lava leai ni faʻaʻailoga. O le paʻu i le va o tamatamaivae ma luga o vae o le vae e le mafua ai le tele o mea faigata, o le mea lea o le a le vave gauai atu i ai se tagata mai.

E faʻatatau i le umi o le atinaʻe, o le tele o fusi o vae e iloga, e taʻitasi ma eseese i ona uiga patino.

  1. Fesoʻotaʻiga (vavalalata). O le paʻu i le va o tamatamailima ma le tino e aafia. O le pepa e liliu mumu ma le pala, vela, o nisi taimi e mu. O le tua o le vae e tumau pea le leai o se afaina, e leai se mumu.
  2. Fua faʻatatau. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le paʻu o le epidermis, mumu i nofoaga e sili ona leaga. I lenei laasaga, o le paʻu e ono tupu i nisi taimi.
  3. Laasaga Hyperkeratotic o mycosis.O foliga mai o vailaʻau suamalie (papules), faʻafefeteina o paʻu o le lanu po o le lanu mumu, lea e iu lava ina fusia i totonu. O le anufe e aafia ai le vae ma ona pito i tua, o le mulivae e oʻo mai.
  4. Dyshidrotic ituaiga foot mycosis (mutia susu). O le paʻu e lilofia i le tele o moli e maua ai le vai, lea, paʻu, alu ese le maʻi suka. O le tulaga maualuga o se maʻi faʻaleagaina e tutusa ma le eczema poʻo le psoriasis, ma e faigata ona iloa.

O le suiga i le tulaga o le paʻu o vae i taimi taʻitasi o loʻo manino lava i le ata.

I le faaopoopo atu i faailoga iloga o faʻamaʻi pipisi, o le umi o le paʻu o vae e ono le mafai ona faʻaalia mo se taimi umi. O faʻataʻitaʻiga laiti e faʻafefeteina (itiiti le peʻe, paʻu vevela) - o le solo lea o mycosis o vae. I le taimi lea, o le tagata ua pisia o loʻo faʻaalia nei uiga i se mea e tupu masani ai poʻo le faʻavave o le faʻamaʻi, ma e le masalomia o loʻo tuputupu ae ma o le a faʻalavelave le galu.

Mo faʻafitauli i loʻucosisi, atonu e manaʻomia le falemaʻi.

E le mafai ona e le amanaiaina soʻo se suiga i le paʻu o vae ma le va o tamatamailima. E taua tele le faʻaalia o faʻalavelave masalomia i le fomaʻi ina ia le amataina le maʻi.

Togafitiga metotia

E oo lava i se 'galo' faʻamaloloina 'e mafai ona faʻamalolo i le fale. Tau lava e aua nei galo e fafagu tasi i le aso.

O se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma fualaau faasaina o le ki lea i le toe faaleleia. O togafitiga mo faʻamaʻi pipisi e tatau ona atoatoa. O vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga faʻatoʻaga. O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

Faʻatau togafitiga

Faatasi ai ma le tele o auala e pulea ai siama, o le auala tuufaatasi e sili ona lelei. O lona uiga o le faʻaaoga faʻaaogaina o vailaʻau mo fafo ma totonu.

  • moa mai fafo, vailaau oona, fofo.
  • sauniuniga mo le faʻaaogaina i totonu.

I le amataga o togafitiga, ua faatonuina ai e le fomai se suauʻu mo le laʻau - Mycozoral. O le vailaʻau e masani ona faʻaaogaina mo tagata suʻesuʻeina o masini mūmū, dermatomycosis o vae. O le vailaau e afaina ai le setete o spores, e maua ai se siosiomaga leaga mo le ola o le siama, lea e tau atu i lona maliu.

Faamatalaga faʻataʻitaʻi o vae mycosis togafitiga

O se meafaigaluega taua i togafitiga o loʻucosis o Naftifin. I le faʻamasinoina e iloiloga, o le vailaʻau faʻamaloilo e faʻaleagaina ai le paʻu, faʻafefe ai le silo vae ma puipuia ai lona toe tupu.

Faatasi ai ma fualaau e fesoasoani e fofo ai mycosis, o le fluconazole e sili ona aoga. E faʻafefea ona togafitia se maʻi faʻaleagaina i se vailaau faʻasaina, e fuafua e le fomaʻi. E masani ona faatonuina i le 150 mg i le aso mo le 14-24 aso. O le togafitiga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i uiga o le maʻi.

E fautuaina ia laumei ia tuʻuina faʻatasi ma le ointments i le mataupu pe a le mafai e le solasolo mai fafo ona faʻamaʻi (faʻasologa muamua o faʻamaʻi ma dermatophytes).

Fofo faʻapitoa mo vae mycosis

O se tagata lelei o le adjuvant i le taua faasagatau i faʻamaʻi paʻu o le paʻu o vailaau masani. Aʻo leʻi faʻaaogaina faʻamaumauga, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

Salu poʻo masima masima

Mo le 1 lita o le vai (38-40 tikeri) e te manaʻomia 2-3 tsp. suauu poo masima (galu). Faʻaoso mea uma, ma faʻaititia ou vae mo le 20-30 minute. A maeʻa le faʻagasologa, faʻamama le paʻu i le tele e mafai ai mai le paʻu ma le epidermis.

O vai taele fesoasoani e fesoasoani ai i le tau faasaga i le galo

E fautuaina le faleʻeleʻele ao lei momoe. Lubricate le paʻu na togafitia ma vailaau i fafo. O lenei mea o le a faʻateleina ai le faʻamaloloina o vaega na faaleagaina e le manoa.

Lotions i le vailaʻau

I se fofo o le 9%, faʻamamaina se paʻu o le cotton poʻo le gau, faʻaoga i vae ma le vaeluaga, faʻafefiloi ma le polyethylene. A maeʻa le 3-5 minute, ave faʻamaga, ma fufulu le paʻu i le vai mafanafana, fufulu mama ma gaʻo faʻatasi ma le suāuʻu Mycozoral poʻo isi vailaʻau faʻatoʻa. Faitau atili e uiga i togafitiga vine.

O fualaau faʻapitoa ma le vailaka e fesoasoani lelei i loʻucoscos

Vaʻaia o le Aurotini Peroxide Treatment

Lubricate areas e aʻafia ai ma le 3% faʻafofo i le tele o taimi i le aso. Faia lelei pe'ā uma le taele susu. O lenei metotia e fesoasoani i le faʻafefe o le anufe, faʻagesegese lona atinaʻe ma puipuia le salalau atili. Aoao atili e uiga i togafitiga o hydrogen peroxide.

E faʻafefea ona togafitia mamanu o vae i se tamaititi?

O faʻamaʻi pipisi e afaina i tamaiti. Mycosis o vae i totonu o se tamaititi e faʻaalia e le purulent vesicles, faʻasalaga tetele faʻavave, sosogi ma mumu. E faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi i tamaiti, matou te mafaufau atili i auiliiliga.

Faatasi ai ma le toilalo o vae i se malie, o le mea sili ona aoga o Terbinafine. E tatau ona faʻaaogā le faʻaaogaina i vaega na aafia i se vaega itiiti ao le i momoe. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

E fesoasoani le suauʻu o le Exoderil. E galue malie i luga o le paʻu o le tamaititi, e aunoa ma le aʻafia ai o aʻafiaga. Ae o tamaiti Mycozoral e lelei e le faʻaaogaina. O le suauu malosi e aʻafia ai le tino o le tamaititi ma mafai ona mafua ai ona osofia.

Aʻo leʻi togafitia le vae o le mycosis i se tamaititi, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi

O togafitiga faʻapitoa i le tau faasaga i le fusi vae i tamaiti e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. Faʻatasi ma togafitiga autu, ua fautuaina e faʻaaoga le hydrogen peroxide, iodine, vinika. O nofoaga afaina e tatau ona togafitia i se vaega itiiti o nei mea, ina ia le faʻaosofia ai le vevela poʻo le mu o le paʻu.

O le a le mea o le maʻi o le gaʻo

O liona nei i luga o le paʻu poʻo mucous membranes e le faʻamalolo mo le sili atu ma le 2 masina, e faʻafouina pea.

O le maʻi e le tupu na o ia lava, o se mea e faʻaosofia e le faʻavae faʻavae. O vailaau faafomai e le mafai ona fuafuaina le mataupu faavae lautele o le foliga mai o se ulutala gaʻo, le masini o le faatulagaina, e le i suʻesuʻeina faailoga.

Mafuaaga mo le atinaʻeina o le faafitauli

O loʻo maua i le maʻi suka i le maʻisuka o se taunuuga o le faaleagaina o puipui o capillaries. O lenei faiga le lelei e tupu mai ona o mafuaaga nei:

  • o le metabolism i totonu o le tino ua faʻalavelaveina, lea e afaina ai aʻafiaga uma ma faʻalapotopotoga,
  • e leai se okesene i nisi vaega o le tino. O le tele o taimi i pito pito i lalo (i luga o vae),
  • le aʻafiaga o aʻafiaga o vailaʻau e faʻapupulaina ona o le solia o le gaosiga o gaʻo.

I le tasi tausaga talu ona uma le ituaiga o maʻisuka, o faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi e tupu i le afa o maʻi

O le maʻi suka o loʻo maua i le maʻisuka e tupu ile pito i lalo. O le faʻavaeina o sana, o le vevela i le paʻu e fesoasoani i lenei mea le lelei.

O nai maʻi laiti e mafua ai ona faateleina le taimi, e mafua ai le atinaʻeina o mea e faaleagaina i luga o le pito i lalo.

O lenei faafitauli o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  • e tusa lava pe iai ni manuʻa laiti, e mataʻituina tiga ogaoga. O le faʻamafanafanaga e matua faʻaleleia i le po,
  • afai o le maʻi o le maʻisuka i le maʻi suka o le polyneuropathic i le natura, o loʻo i ai le leai atoatoa o le tiga. O le afaina o le paʻu i luga o le paʻu e le mafua ai se faʻafitauli. E le faitio se tagata i le tiga e tatau ona i ai i tulaga masani,
  • e aunoa ma se fesoasoani i fafo, o le faaleagaina o vae i le maʻisuka e le faʻamalolo. O aso uma o loʻo i ai se faʻalavelave i le tulaga o le tagata.

Uluaʻi togafitiga

E faʻapefea ona togafitia maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka maʻi maʻi, pe afai na o le faʻaalia? E faia e fomaʻi le mataʻituina ma le totoʻa o le kulūkose, faʻamaonia fualaau e faʻaititia ai lona maualuga. Ole togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka vae ma le maʻi ole gaʻo e faʻamoemoe i le taofi o le alualu i luma o le maʻi ma aofia ai laasaga nei:

  • o se vasega ua faatonuina mai fualaau faasaina i le tulaga o injections e faamalosia ai vaʻa toto,
  • le faʻaaogaina o tupe e aʻafia ai le afaina o meaʻai o loʻo aʻafia,
  • togafitiga faʻapitoa o vailaʻau epidermal i luga o le vae.O pito o le manua, o vaega o le paʻu lata ane e togafitia i vaifofo faʻapitoa. E masani ona faʻaaogaina iodine, lanumeamata lanumeamata, ava malosi. O le vaega o loʻo faʻamau ai le manua e masani lava ona fufulu i faʻamaʻi pipisi. E aofia ai furatsilin, hydrogen peroxide ma isi,

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona i ai se siama o le gaʻo pei o se tasi o faʻafitauli

  • faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi. O gaosiga mo maʻi pipisi i le maʻisuka e maua ai se aafiaga lelei e ala i le faaosofiaina o le vaeluaga o le tino, ma faʻavaveina ai le fausia o le paʻu o le paʻu. E fautuaina e faʻaaoga sauniuniga i se foliga o se mea e pei o le gel, lea e fesoasoani e puipuia ai le fausia o se ata tifaga, lea e aʻafia ai le faʻamalologa. O laei ma le faʻaaogaina o suauu e tatau ona faia i le 1-2 taimi i le aso ma le tausiaina o puipuiga e le aofia ai le faʻamaʻi.

Faʻaiuga mulimuli

E faʻapefea ona togafitia maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, pe afai ua amata ona faʻamalolo? I lenei laasaga ua fautuaina e faʻaaoga:

  • o suauʻu e faʻateleina ai le toe faʻafouina o le epidermis. O fualaau oona e maua ai le saofaga i mea taumafa talafeagai, e le o le talaaga o le toe faʻafouina o sela o le paʻu o loʻo mataituina. O laei ma le faʻamaloloina o mea manogi e faia i le aso,
  • togafitiga physiotherapeutic. O le faʻaaogaina o masini faʻapitoa e maua ai se faʻamaoniga faapitoa i ni mea ua faaleagaina, e faʻavaveina ai le taimi o le toe faʻaleleia. E aofia ai faʻataʻitaʻiga o le galulolo, togafitiga o le ozone, faʻamalositino laser, ma isi. O Hirudotherapy, o lona uiga o le faʻaaogaina o lago, e tele ni iloiloga lelei.
  • auala puipuia. Latou te fesoasoani e taofi faʻasalaga faifai pea o le maʻi.

Faamaloloina o mea manogi

O maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka ua faʻaaogaina lelei i auala nei:

  • Delaxin. O se sauniuniga e faʻavae i luga ole tannin synthetic - a astringent. O le vailaʻau e maua i foliga o se kulimi poo le paʻu, ei ai se antipruritic, faʻamagoina, ma le faʻafouina o mea ua faaleagaina. A maeʻa ona faʻaaogaina le Delaxin i le paʻu, ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le inflammatory, ua faʻaumatia le microflora pathogenic,

Faʻamālōlōina i le lotoifale e faʻamamaina maʻi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fofo faʻasoasili ma mea inu

  • "Fusicutan." E aofia ai i le tuufaatasiga o le acids fusidic, lea e aofia ai le vaega o vailaau faʻamaʻi. O lenei fualaau faasaina e maua ai se aafiaga tetee antibacterial. "Fusicutan" e faʻaaogaina e aʻafia ai manuʻa, i le i ai o ni paʻu,
  • "Vulnostimulin." E faʻaaogaina mo manuʻa matala (e aofia ai faʻamaʻi pipisi). O loʻo i ai mea faʻapitoa - coriander suauu ma lavender, faʻamatalaga o le germ wheat. "Vulnostimulin" ei ai lona aʻafiaga e faʻaleagaina, faʻateleina le faʻamalolo manuʻa,
  • "Solcoseryl." A maeʻa le faʻaaogaina i le paʻu, e faʻaosofia ai faiga faʻavae, faʻaleleia le faʻamālōlōina o leona na faia i luga o le paʻu,
  • "Faʻamasinoga." E i ai sona aʻafiaga o le antibacterial. O loʻo aofia ai vaega faʻapitoa - chlorophyll, salts acid, carotenoids.

Faʻatau togafitiga

O le natura o le togafitia o le gaʻo o le paʻu o le paʻu o vailaʻau faʻapitoa ma mea faʻapitoa. Amata togafitiga ma le faʻamautuina o le suka.

Afai o le uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka na tupu, o le fualaau talafeagai o le inisalini mo le puleaina i aso uma e faʻatulagaina, o se taumafa malosi e fautuaina. O le inisalini e faʻaumatia ai le mafuaaga autu o le maʻi, ae le afaina ai le fua faatatau o le toefuataiga o le amio saʻo o le paʻu.

O le togafitiga autu e faasolosolo malie malie ma le tofiaina o vailaʻau faʻasaina lautele e faʻatatau i:

  1. togafitiga o faʻamaʻi pipisi o faʻasologa o mea,
  2. analgesic i le lotoifale,
  3. avega faʻaititia e ala i le faʻapipiʻiina o le tapuvae,
  4. toe faʻaleleia o le gaioiga o le faʻalavelave popole,
  5. faʻasaʻoina o le toto totoʻa, faʻaitiitia o faʻasolosolo,
  6. faʻamaʻi faʻamaʻi o manuʻa faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e puipuia ai le faʻapipiʻi o le tulei.

O le vaega autu o vailaau mo le togafitiga o maʻi pipisi:

  • Delaskin - o le kulimi e le o le homone lea e faʻaitiitia ai le faʻamamaina. O le meafaigaluega e fasia ai le fomaʻi, faʻapipiʻi le paʻu ma se pa puipui,
  • Fusicutan, Chloramphenicol - vailaau faʻasaʻi mo le telefoni feaveaʻi,
  • Vulnostimulin - antiseptic faʻatasi ai ma se faʻamatalaga aloaʻia le faʻaleagaina, mafua ai le epithelialization o maʻi mama,
  • Diclofenac - faʻaitiitia le vevela o le tino, faʻasaʻo le mumu, faʻaitiitia le tiga,
  • Actovegin - o vailaau faʻasaʻo e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le hypoxia o meaola.

Faʻatonuga faʻapitoa

Afai e le aoga le vailaau faasaina, e faia le taotoga. A maeʻa ona suʻesuʻe iʻuga o suʻesuʻega ma fuafua le loloto o le faʻaleagaina o mea, faʻaaliga o le paʻu oti, pulupulu mea o loʻo faaalia, ma i vaega mulimuli o le gangrene, o le vavaega o le vaega o le ponaivi o loʻo faʻaalia.

Aveesea o siama afaina ua faia i auala nei:

  1. kenera. O le faʻaaogaina o se mea e mafai ona faʻaogaina e mafai ai mo togafitiga faʻaitulagi o se vaega e le o faʻamalolo ai vae. E le talafeagai i le siakiina o le tuanaʻi,
  2. faʻamavaega matapiuta. Aveeseeseina ma le filifilia o le ponaivi metatarsin ao puipuia le vae,
  3. faʻataʻitaʻiga. Le faʻaogaina o le auala e osofaʻi ai, e aofia ai le faʻaofiina o se pusa vevela ma ni pu. E fesoasoani lenei mea e aveese ai le televave ma le toe faʻaaogaina o le tino ua faaleagaina e aunoa ma se taotoga,
  4. faʻasolosolo. Se auala e le faʻaleagaina mo le aveeseina o veins faʻamaʻi mai le toto toto. O loʻo faia i lalo o le faʻaleagaina ile faʻaaogaina o le laser coagulation,
  5. autodermoplasty. O se faʻaopoopoga o se nofoaga fou o le paʻu e maua mai le isi vaega o le tino. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tala, ua faia ai se vaega o mea maloloina lelei, lea e faʻapipiʻiina i se suture fusi i le vaega ua afaina,
  6. vailaʻau faʻaleleia VERSAJET. O se mea faʻaonapo nei e faʻatagaina ai le faʻasalaga o mea e le o le tino. O le faʻaaogaina atoatoa o mea faʻatasi ma le fomaʻi faʻamalosi e fesoasoani i le faʻaopoopoga atoa o le maʻi e aunoa ma le toe faʻafoʻi.

Faiga Faʻaletolosi

Togafitiga o maʻi suka e aofia ai le tofiaina o maniotherapeutic manipulations. O togafitiga faʻamalosia e maua e:

  1. le malosi o le laser antibacterial,
  2. aafiaga faamanino e toe faʻafoʻisia ai le vaʻaiga lautele ma faʻasaʻo le tiga,
  3. ozone togafitiga e gaosia ai sela ma le okesene,
  4. palapala pala mo le toe faʻafouina o le epithelial, toe faʻaleleia o microcirculation.

Le faʻaalia o se ulupo i le maʻisuka

  • faafitauli i le toto i nisi vaega o le tino,
  • suiga o le tino ona o le leai o se okesene ma micronutrients,
  • maʻega o le toto i veins
  • solia o le toto i totonu o fua,
  • faʻafitauli faʻapitoa
  • faʻamaʻi pipisi ma paʻu o le paʻu.

O maʻi tuifaʻailoga e masani ona faʻaalia i luga o vae, o vae pito i luga ma le ulu e ono le aʻafia ona o faafitauli i vaʻa.

O le tele o taimi, o nei ituaiga e maua ai:

  • vevela
  • faʻailoga
  • neurotrophic
  • fefiloi.

Ole togafitiga ole maʻi ole gaʻo e manaʻomia ai le taimi ma taumafaiga. O se faʻafitauli taua tele lea e mafai ona vaʻaia le taotoga. O le auala aupito sili ona lelei e puipuia ai le faʻaleagaina o mea e faʻaleagaina ai le faʻavae o togafitiga.

  • genis predisposition
  • taimi masani faigata
  • tausaga o le tino,
  • faafitauli o le pancreatic,
  • faʻamaʻi pipisi, siama,
  • mamafa tele faafitauli.

O faʻamaʻi e faʻaosooso ai i lenei faailoga e faigata ai ona togafitia le maʻi pipisi i le maʻisuka, ma o le fomaʻi e masani ona leaga. E sili atu ona faigofie le taofia o le atinaʻeina o se faʻamaoniga, o lea e fautuaina ai e matua taulai atu i le puipuiga.

Atinaʻe Atinaʻe

I le tele o ata, e mafai ona e suesue ogaoga vae i le maʻisuka ma o latou atinaʻe i se faasologa tonu.

O faʻasolosolo faʻamaʻi e tupu i le faasologa o loʻo mulimuli mai:

  • osofaʻi muamua, e faitio le maʻi ile lagona o le vaivai i vae,
  • galu e tupu i le po
  • vae vae, lagona mu
  • veins, pogisa pouliuli foliga mai i luga o le paʻu,
  • i luga o le nofoaga pogisa o loʻo i ai le mafiafia o le paʻu ma se uiga lelei,
  • o le nofoaga ua afaina ua faasolo ina faateleina,
  • susu le susu i luga o le paʻu, faʻavave le toto,
  • paʻu paʻepaʻe o le 'auga o le paʻu e aliali i le ogatotonu o le nofoaga,
  • se ulugaliʻi e aliali mai.

Afai o le tagata maʻi e le togafitia i vaega muamua, o le manua e tupu lemu, afaina ai maso, ligaments, mea o le ponaivi, faasolosolo malie, gasegase, fulufulu susu, tulei mai fafo o le masini, o se manogi manogi e lagona, a maeʻa le pipisi, faʻamaʻi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le maʻi o le solo i luga o le vae i le maʻisuka ei ai le lapotopoto ma le oval, o le lautele o le 20 i le 100 mm, e masani lava ona tupu i le pito i luma poʻo le pito i luga o le vae pito i lalo, e le ogatasi pito, tumu i le tulei.

O le maʻi o le maʻi suka ua taua o le vae o le maʻisuka. O le faʻafitauli e amataina i luga o le siʻosiʻomaga ona o suiga i le gaioiga, suiga o le tulaga o vae, leai se lagona, le lelei o le faʻaogaina o vae, o le maina, o sana ma isi mafuaaga.

Suʻega a se fomaʻi

Pe a tupu se ulua i luga o vae i le maʻisuka, o le togafitiga e faʻamoemoe e puipuia ai le tosoina o tamatamailima po o le tino atoa ua faaleagaina e le maʻi suka, ma puipuia ai lo latou seleselega. Muamua, o le maualuga o le mumu, o le lelei o le toto i le tino, ma le lagona i luga o le vae ua fuafuaina.

  • latou te faʻalogologo i le tagata maʻi, aoina mai se fagu,
  • suʻega toto: maualuga o le suka ma isi faʻaʻailoga,
  • tamatamailima e lagona
  • asiasiga i luma
  • pulupulu fuaina
  • lagona lelei i le vevela, tulaga o le tiga,
  • o le natura o le faaleagaina o le tino ua fuafuaina,
  • faʻataʻitaʻiga o meaʻai ole pulusala i le manua,
  • siakiina o se sui sooupu ma lona lagona lelei i vailaau,
  • totoina o le maualuga o le faʻamautuina,
  • o le nofoaga o uluaʻi faʻataʻitaʻiga o loʻo suʻesuʻeina i luga o masini ray-ray.

E masani ona iloa e le fomaʻi le faitioga a le tagata maʻi, suʻesuʻeina vae, luga o le vae, tasi, o le tino i le va o tamatamailima, e fuafua ai faʻalavelave ma faʻafitauli.

Faatasi ai ma le fesoasoani a masini faʻapitoa, o suʻesuʻega nei e faʻatino:

  • lagona o le tino ma le mamafa i le pito i lalo,
  • mataʻituina o le tuʻuina atu o toto i totonu o le nofoaga ua faaleagaina faʻatasi ai ma le okesene,
  • o le faʻavaeina o se faʻatusatusaga o fesoʻotaiga e fesoasoani tele e suʻesuʻe toto toto i le faʻaaogaina o meafaigaluega o le x-ray,
  • faʻavasegaina faʻasolosolo ma MRI e iloa ai suiga i totonu o masini,
  • siaki le lelei o le toto i le tupe,
  • fuafua le loloto o le manua, o le tulaga o tui vavalalata,
  • ua faia se faʻataʻitaʻiga mo se suʻega auiliili.

I luga ole suʻega, o se tagata tomai faapitoa e maua se maʻi o le maʻisuka poʻo se faʻavela tutusa ile isi maʻi. A maeʻa le suʻega, ona filifilia lea e le fomai tipitipi se metotia mo togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka.

O le faʻavae o togafitiga o le siakiina faifai pea o le kulukose ma le umi o togafitiga o le maʻi. E tatau ona liliu i fomaʻi mo se fesoasoani i le taimi e faʻateleina ai avanoa o se toe faʻaleleia atoatoa.

O gaoioiga faaletino e aveeseina mai le vae na aafia, i vaega muamua o togafitiga i le tulaga masani o le fufuluina o manua i siama antibacterial. I tulaga sili atu, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, lea e faʻataʻitaʻiina e tagata tomai faapitoa, e manaʻomia. I tulaga faigata, faia le faamamaina o taotoga, o le a aveeseina le tino, ma o le mimiti e faia. Afai e le mafai ona ausia le mea e manaʻo i ai, e tatau ona toesea le vaevaega ua aʻafia.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Fomaʻi

O meaola leaga o loʻo salalau i totonu o le malala o le gaʻo e puipuia i aʻafiaga o vailaʻau eseese, e faʻamavaeina ai, o le auala saʻo ma le tomai faʻapitoa o fomaʻi e manaʻomia. Ua faatonuina e le fomaʻi se fualaau oona e amanaʻia le tulaga ma uiga o le tino.

O le vailaau oona o loʻo faʻamaonia i totonu o laupepa po o inisuaga o le intramuscular lea e vave ona aʻafia ai vaega faʻafitauli. O le umi ma le malosi o le kosi o le togafitiga ua fuafuaina e se fomaʻi.

A maeʻa le faʻamautinoaina o se maʻi o manu, o fualaau o le tele o gaioiga o gaioiga e faʻamaonia:

E le mafai ona e faʻaaoga nei fualaau oona ia oe lava ia ma le atinaʻeina o focci ulutala poʻo le faʻaogaina o suauu. O lenei mea o le a afaina ai le soifua maloloina ole maʻi.

Talosaga faʻasaina ua fautuaina e fomaʻi mo le maʻisuka peʻafai e tupu se ulutala gaʻo. E tasi le sipuni tele o le suāuʻu manogi e vevela mo le 20 minute i totonu o se vai vai. 1 tbsp ua faaopoopo i le vai. tuʻuina atu le suāuʻu iʻa, e tuʻuina atu i togafitiga faʻamafanafana mo le isi 20 minute. I le mea e tupu ai, o le a faʻaopopoina ai le 25 'apa o le streptocide, faʻapipiʻi i totonu o se sieve i foliga o se paʻu. O le tino maeʻa e vevela i totonu o se vai vai taele mo le isi 30 minute, faʻamafanafana, tuu i totonu o le pusaaisa. E faʻaaogaina le vailaʻau pe a faʻaaogaina i se ulutala matala poʻo pe a fusi. I le faʻaaogaina i aso taitasi, o se aafiaga aoga e iloa ai ia lava i le 2-3 vaiaso, foliga o sikuea, faʻamaʻi manuʻa faamalolo.

Matou te lisiina mea manogi e fautuaina e fomai:

O mea manogi e faʻaaogaina i laasaga o le faʻamalologa ma le fausiaina o siaki siama i le atinaʻe o maʻi pipisi i le maʻisuka.

Vaega o le togafitiga o se pepa ua leva

Afai e le tumau le maʻi o le maila, e faʻaaogaina le paʻu o le cotton, faʻafefiloi i le ta, e faʻaaogaina nei manulele i le mumū, taofi mo le 2-3 aso, suia i le fou. E faʻatinoina le faʻatinoga seia maeʻa ona aveeseina le mumu.

O se meafaigaluega lelei mo le togafitiga ma le puipuia o le maivi o se paʻu e faia mai i le prickly tartar. O le rivanol solution e faʻaaoga mo le fufuluina muamua aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau autu. O le manua e togafitia i fulufulu faʻamalosi, fusi, o ia taualumaga e faia i taimi uma, e le manaomia le fufuluina o isi. Faafetai i le tatadik powder, o le maʻi maʻi o le maʻisuka e faʻamalolo vave.

Puipuiga ma fautuaga

Afai e iloa e le tagata maʻi le faasaʻoina o le olaga o le maʻisuka, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻafitauli o le atiaʻe o maʻi pipisi.

Le mea e le mafai ona faia:

  • E le mafai ona e tipi fao i seleulu mata, pe a leiloloa lou mafaufau, faafitauli o le vaʻai, e sili atu le faʻaogaina o se faila fao.
  • E le fautuaina e tipi tele fao fao ma aveese tulimanu.
  • E le mafai ona faʻaaoga mea mu, vevela vevela vevela ma le le lava o le lagona, e mafua ai ona mu. E tatau ona fetaui le vai i le vevela o le tino, e le sili atu i le 15 minute le umi o faʻatulagaga.
  • O le tietie solo i luga o le auala, i luga o le matafaga e le manaomia, e masani ona manaʻomia ni seevae.
  • O le faʻaeteete e faʻaaogaina i le vevela o le la, o se malosi malosi e masani ona oʻo atu ai i le mu.
  • Ina ia aveese masini, e le manaʻomia le faʻaogaina o vailaʻau.
  • Vaevae ma fusi uʻamea e pipii ai siama, o foliga mai, o le mumū.

  • i aso uma e asiasia vae, tamatamailima, vae, mo le faaleagaina,
  • togafitia le gasologa o vaega o le tino ma se kulimi gaʻo,
  • laupepa poʻo le faila faila mo le tausiga o vae,
  • pe a uma ona fufuluina, susu uma le susu i se solo mama, o le paʻu i le va o tamatamai lima e soloi,
  • fulufulu faʻavae mafanafana e aunoa ma isi 'au elastic e faʻaaogaina mo le mafanafana.
  • seevae e siakiina e le aunoa, maʻa laʻititi, mea mai fafo, le faʻaaogaina o taʻaloga e le tatau ona pa'ū i seevae.

Pe a vevela, e faʻafuaseʻi ona tupu mai le diaper, o loʻo faʻafeiloaʻi vae i le chlorhexidine poʻo le Miramistin, o le patch e faapipii i le manua. Ina ia foia na mea leaga, o le suauu manogi e le fetaui. Afai e le faʻamalolo le tino, a maeʻa le 2-3 aso e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia.O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga