Siitia le kofe pe faʻaitiitia

Teu ua sili ona taatele i le lalolagi. O le toʻatele e aunoa ma se ipu inu inu e le mafai ona amata galue, aua o le inu e faʻaolaina ma faʻamalosi. O le taeao e le gata i le, o le tele lava e inu pea i le aso atoa. I aso nei, o ona aoga aoga ua lauiloa, o le puipuia lea o le tele o faamai. O uluai suʻesuʻega na faʻaalia ai se aʻafiaga i faʻafitauli masani ma le cardiovascular system. E fiafia tagata faʻatau i le fesili pe o le kofe e fafagu pe faʻaitiitia le toto maualuga?

O faʻamatalaga talu ai na faʻaalia ai itu lelei ma le lelei o le vaiinu. O le ituaiga o lona aʻafiaga e faalagolago lea i le gaioiga a le tagata lava ia.

O nisi taimi e mafai ai e ia ona faʻaitiitia le toto maualuga, e mafai ona aʻafia ai i le malosi - e maua ai le malosi ma fesoasoani e fafagu ai, ma i nisi o tulaga e matua ese lava ona aafiaga - e avea tagata ma mea e le faʻaaogaina, latou te fia momoe.

E faʻafefea ona inu se meainu i aʻafia, e leai se tasi o le a tali mai i faʻamautinoa, aua o suʻesuʻega i lenei autu e tatau ona faaumiumi, ae le o se taimi puupuu.

Pe a inu, e mafai ona e matauina mea nei:

  1. se tagata e leai ni faʻamaʻi, e le lagona le suia o le mamafa,
  2. Ole maualuga o le toto maualuga e mafai ona avea ma se vaega maualuga o le mamafa. O le taunuuga taua o le a afaina ai,
  3. naʻo se vaega toaitiiti o tagata faʻatau (20%) lagona le faʻaitiitia o le mamafa,
  4. masani masani e faʻaosoina ai le fetuunaiga o le tino i aʻafiaga o le inu.

Mai le faʻataʻitaʻiga e mafai ona tatou faʻamaeʻa - kofe, pe a faʻaaogaina ma le poto, e le aʻafia ai le mamafa o le intracranial.

Afai e te inuina i ni tui tele, o le caffeine tele o le a aʻafia ai tino uma. O le faʻaaogaina o le vai e tasi e faʻatele ai le mamafa. O le aafiaga maualuga o le a faʻapuupuuina - na o le itula ma le afa. O le umi o lenei gaoioiga e ese mo tagata uma, e faʻalagolago i foliga. O faailoga e mafai ona siitia i le 8 tulaga faatauaina, uma ona o le ipu inu. O le maualuga ole maualuga ole maualuga ole maualuga e le mafai ona faʻaalia o ia i tagata soifua maloloina i lalo o ana gaioiga. E le mafai e le tino ona tali atu i le maualuga o le kalo, ona o le fetuunaiga i lona faʻaaogaina.

E faapefea ona aʻafia le kofe?

Mea e fiafia i ai tagata e taumafa - pe mafai ona inu le kofe i le toto maualuga? Muamua e tatau ona e malamalama pe faapefea ona galue se mea i le tino o le tagata. O le caffeine e maua i le tele o oloa, ae o le lauti ma le kofe ua sili atu ona faʻailoa. E ui i le auala e ulu atu ai i totonu o le toto, e tulai mai le malosi i soo se tulaga. E mafua lenei mea ona o le malosi o le faʻaogaina o le tino tutotonu. Afai e te lagona le vaivai, e masani ona faʻaaogaina. E faʻamalosia ai le faia o faiʻai, o lea ua onā i le faʻagasoloina o le mafaufau. Ona o vasospasm, o le mamafa o le malosi.

Adenosine o se vailaʻau e faʻapipiʻiina e le faiʻai e faʻaitiitia ai galuega a tagata i le faaiuga o le aso. E maua ai le malosi e malolo ma moe ai masani. O se moe maloloina e toe faʻafouina pe a maeʻa le aso faigata. O le i ai o se mea e le mafai ai ona mataala mo ni nai aso i se laina e aunoa ma se malologa. Caffeine e taofia lenei mea, ona o lea mea, e le mafai e le tagata ona momoe masani, o le adrenaline e tulaʻi i le toto. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le mamafa o faʻataʻitaʻiga e maualuga tele.

O suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai afai e te inuina le kofe eletise, o le mamafa o le a sili atu ona maualuga nai lo le masani pe ana fai muamua i totonu. O le tele o mea e aʻafia ai ma se faʻagasolo i le maualuga o le toto. I se tagata soifua maloloina, o le a faasolosolo lemu le faʻaalia. Ua faʻamaonia e saʻo lava le tolu ipu ipu inu e mafai ona faʻaleleia.

E tusa ai ma le paʻu o faʻamatalaga, o loʻo i ai faʻamaumauga - na o le 20% o tagata e lagona le faʻaitiitia o le mamafa pe a uma ona inu.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻaonapo nei, kofe ma le mamafa e leai se fesoʻotaʻiga. O le tino e vave faʻafetaui i ai, e tusa lava po o le a le aofaʻi o loʻo faʻaaogaina. Afai e le tali atu i le faateleina o le tele o caffeine, ona tumau ai lea o le mamafa e le suia, ae na faamaonia ai o tagata inu ava atonu e ono aafia i le maualuga o le suka.

Ona o uiga patino o le tino, e le o iai se tali manino i le kofe. O lenei mea e aʻafia ai i le tele o mea - o le gafatia o le fatugalemu o le tino, le gaioiga masani ma le i ai o isi faʻamaʻi.

Aafiaga o aʻafiaga

Teu ua i ai caffeine, ma ua iloa e tagata uma o le mamafa e tulai mai, ma o le tele o suʻesuʻega ua uma ona faia. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga lea na fuaina ai le mamafa muamua ma le maeʻa o le kofe. Na maua ai ina ua uma 2-3 ipu o le vaiinu, o le maualuga o le toto maualuga e siitia e tusa ma le 8-10 iunite, ma le maualalo e tusa ma le 5-7.

A maeʻa le kofe, e osooso se tagata i faailo i le taimi o le itula muamua, aʻo gaioiga e galue, ae o le tau e mafai ona tumau i le 3 itula. Sa faia suʻesuʻega i tagata e leai ni faafitauli i le mamafa ma e leai se fatu poʻo se maʻi faʻafomaʻi.

Toeitiiti lava o le au saienitisi uma ua talitonu e faapea, ina ia mafai ai ona maua saʻo suesuega, e umi se taimi, e umi ni tausaga. Na o na ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona iloa ai pe faapefea ona faʻafefe pe aoga le kofe mo tagata ma o latou aʻa.

Sa faia foʻi e saienitisi Italia se suʻega e 20 tagata na auai. Mo se vaitaimi patino, latou te inuina espresso i le taeao. I le taimi o le faamalositino, o le toto toto e tafe pe a uma le ipu e tasi e faaititia e le 20% i totonu o le itula talu ona uma le pulega. Afai o le tagata volenitia e i ai fatuga o fatu, ona maeʻa ai lea o le kofe, e mafai ona maua le tiga o le fata ma le tafe toto. O i latou e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina latou te leiloa ni aʻafiaga le lelei. O se gaoioiga tali tutusa e faatatau i le mamafa.

Afai o le mamafa e maualalo, ona maeʻa lea o le kofe ona tulaʻi lea ma faʻamaonia. O le inu lava ia e mafua ai le faʻalagolago, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻaeteete i le vaʻaia, aua e tele le taimi e mafai ai e le kofe ona faateleina ma mo le soifua maloloina masani e tatau ona e inuina le sili atu kofe i le taeao, ma e aafia ai le tino cardiovascular.

Afai e tulai mai pea le mamafa, o le a iloa e fomaʻi le maualuga, ona sili atu lea ona inu le ti, aua o le kofe o le a sili ona afaina. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faapea o le maualuga o le toto maualuga e tau atu ai i le atuatuvale o le fatu ma toto toto, ma pe a uma le ipu o le vaiinu o le tulaga o loʻo leaga. I se faaopoopoga, o se siʻitia laʻititi i faʻamaʻi o le mamafa e mafai ona faʻateleina ai le alualu i luma taua.

O tagata soifua maloloina e iai le mamafa e le mafai ona popole i le tulaga ma inu kofe, e masani lava, i totonu o mafuaaga. 2-3 ipu i le aso o le a leai se aafiaga le lelei, ae o fomaʻi ma saienitisi e fautuaina le inuina o le kofe masani, e sili atu le le inu i le kofe vave, e oo atu i le 5 ipu i le aso e manatu i le masani masani. A leai, o le faʻaaogaina o sela o le tino o le tino e mafai, o le a amata le vaivai.

E faateleina le mamafa?

Teu o se tasi o mea sili ona lauiloa i le lalolagi. O le mea autu i le tuufaatasiga o le caffeine, lea e faatatau i se mea e faaosofia ai le natura. O lea ituaiga mea e maua i nisi o ituaiga o nati, lauti ma isi laau toto, ae o le toʻatele o tagata e maua mai le kofe ma le sukalati.

A uma ona inuina le vai inu, ona faʻaosofia ai lea o le tino, o lona uiga o le fofo e masani ona faʻaaogaina i taimi o le vaivai, leai o le moe, ma faʻaleleia ai foi le mafaufau. Afai o le faʻateleina o le inu o le a matua tele lava, e amata le toto toto, ona o le mamafa o le mamafa.

E le gata i lea, o le ava e tau atu i le faateleina o le gaosiga o le adrenaline, lea e afaina ai foi le tuputupu ae o faailoga. E tusa ai ma lenei mea, na maua e saienitisi e faapea, faatasi ai ma le faʻaaoga pea o se mea inu i ni atopaʻu tetele, o le maualuga o le mamafa e mafai ona mafai muamua i le tagata maloloina atoatoa. O lenei faagasologa i tagata soifua maloloina e faasolosolo lemu, ae i le i ai o ni mea taua e mafai ona faatupuina ai le maualuga, o le faateleina o le mamafa e televave le vave. Ina ia faʻaleleia faailoga, e tatau ona e faʻaoga 2 pe sili atu i luga i le aso.

Pe o le paʻu o le mamafa?

O loʻo i ai suʻesuʻega lea e amata ai e tagata volenitia o loʻo inu i le 2 ipu i le aso ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻatinoga, e ui lava ina latou maʻi i le maualuga. O faʻamatalaga a fomai i luga o lenei mea:

  1. O le faʻaogaina o le caffeine e oʻo atu ai i le tagofia o mea ua fai ma vaisu, pe a maeʻa ona amata faʻaletonu le tino i le fua masani. E foliga mai e le mafai e le tino ona iloa le kofe i soo se auala, o le tonometa indicative e le faateleina, ma e oʻo lava i sina faʻaitiiti itiiti e mafai.
  2. Teu ua afaina ai tagata eseese i auala eseese, aua o nisi e faaitiitia ai le mamafa, mo isi e faateleina. O lenei vaega e faʻalagolago i uiga o le kenera, faʻamaʻi faaopoopo, le faʻaoga o le tino.

E ui o le ava e mafai ona faʻaititia ai le gaioiga, e le fautuaina e faʻaaogaina e faʻaitiitia i le maualuga maualuga.

Mafuaʻaga mo se faʻalautele pe a uma se inu

E taua foi le iloa pe aisea e aʻafia ai le kofe ile tonometa. A uma ona inu le ipu inu ipu inu ipu ipu, ona tupu ai lea o le tele o aafiaga i le faiva. O le mea lea, e alu ese mai se tulaga o le malologa i se vaega o le suavai, ona o le tele o le caffeine e masani ona taʻua o se "togafitiga o le mafaufau".

O le aʻafiaina o le faiai o galuega, o loʻo i ai se faʻaititia o le faʻasaʻolotoina o le adenosine, lea e talafeagai mo le saʻo le felaʻiaʻi o manaʻoga. Neurons e matua fiafia lava, o se taimi umi lenei, a maeʻa ai le malosi o le tino e mafai.

E i ai se aafiaga i luga o laufanua oona, lea e mafua ai le faateleina o "hormones o le mamafa" i le toto. I le avea ai o se tulafono, o le latou gaioiga e tupu i taimi o le atuatuvale, popole ma le fefe. O nei mea uma e oʻo atu ai i le saoasaoa o le fatu, faʻasolosolo vave, faʻapea foʻi ma le vaʻaia o le vascular system. E sili atu le malosi o se tagata, faʻateleina atili ma faʻateleina le mamafa.

Kefe lanu

E iai ituaiga kalafi lanu meamata e masani ona faʻaaoga i togafitiga faafomai e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻasaʻo le toto toto. E pei o le kofe uliuli, e tatau ona faʻaogaina fualaʻau lanumeamata ina ia le aʻafia ai le tino.

E faavae i luga o suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o 2-3 ipu ipuinu e faʻavae i luga o fatu lanu meamata e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaʻe:

  1. Oncological disease.
  2. Mafuaaga.
  3. Maʻisuka
  4. Faamai pipisi.

O loʻo maua foi le kafe i laulaʻau lanumeamata, o lea e fautuaina ai tagata faʻalauiloa e faʻaaogaina e aunoa ma le maualuga o le toto poʻo i latou o loʻo i ai le vaʻaia. Faʻatasi ai ma se faʻamuamua i le faʻasalalauga, o le inu ava atonu ei ai aʻafiaga nei:

  1. O vailaau faʻamalositino e masani ona faʻatulaga.
  2. O toto toto o le faiʻai ua faʻamautuina.
  3. O le galuega o nisi vaega o le faiʻai e faaleleia.
  4. O le galuega a le loto e faaosofia.
  5. Ua faateleina le tafe toto.

A maeʻa le kofe lanumeamata, e le faʻaitiitia le faitau tonometa, ma e pei ona faʻaalia mai e fomaʻi, faʻaaogaina le kofe i tikeri 2 ma le 3 o le maualuga o le toto maualuga e le fautuaina. Mo isi tagata, o le taumafa i totonu o le faʻatagaina o le masani e le tatau ona mafua ai taunuuga. O le mea moni, e tatau ona manatuaina o le siʻitia i aso taʻitasi e taʻitaʻia ai i spasms o le vascular system, o lea e mafai ai ona i ai ni mea leaga i totonu o le tino.

Teu ma susu

E tusa lava pe e te inuina se vai inu susu, e le o lona uiga o le ai ai se aoga faapitoa. O le pito i lalo o le fua, o le tele o le inu, o le sili atu lea o le popolega mo le tino. O le tele o saienitisi ua oʻo mai le faaiuga afai e te faaopoopoina le susu po o le kulimi, ona faʻaitiitia lea o le aofaiga o caffeine ma faʻaitiitia ai lona aafiaga ile tino. Ae o le faʻaitiitia o le inu e matua le mafai lava.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e fautuaina e faaopoopo meaʻai susu, aʻo faʻaaoga fua talafeagai, inu 1-2 kapu i le aso. E le gata i lea, o le kulimi poo le susu e mafai ai ona toe faʻatumu le paleni o le koneteko i totonu o le tino, lea e leiloloa pe a inu le kofe. Mo tagata alolofa i le kofe, e aunoa ma le maualuga o le toto ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi, e fautuaina e inu i le 3 ipu ipu inu ma le faaopoopoina o le susu, o le a leai se aʻafiaga leaga.

Teu uamea

E faʻafefea ona leai se kofe ua leai ni meaʻai, o ai ma e fia le inu e inu? Atonu e foliga mai o se meafaigaluega faapena o se auala sili ona lelei, ae e le saʻo lenei mea. I le vai ua maeʻa, o loo i ai pea se vaega o caffeine, ae o lona maualuga e maualalo.

I le gasologa o le gaosiga, e mafai ona faatagaina se tulaga masani o caffeine, o lea i totonu o le ipu inu o le ai ai le tusa ma le 14 mg o le vailaau, pe a tatou talanoa e uiga i se mea inu suamalie ma e tusa ma le 13.5 mg i se mea gaosi oloa.

O le kofe tilatila ma le maualuga o le toto maualuga e le fautuaina, aua e tele naua mea leaga e tumau ona o le faʻamamaina o le oloa. E faapena foi i le tuufaatasiga e tele gaʻo e le maua i fatu masani. Leai se mea e sili ona taua le tofo, lea e le fiafia i ai tagata uma.

Afai e te manaʻo moni e inu kofe, ona sili atu lea ona fai se ipu masani, faʻafefe, ae le malosi, faatasi ai ma le faaopoopoina o le susu poʻo le kulimi. Pe na o le faʻaaoga foi o se mea e suitulaga ai i le foliga o chicory.

Faʻalavelave faʻapipiʻi

Afai e maua se siama faʻapitoa poʻo le mata o le tino, ona faʻaaogaina loa lea o le kofe. O le tele lava o taimi, o le faateleina o mea faʻapipiʻi e mafua mai ona o vaʻaia o vaʻa o le faiʻai, ma o le kalo na o le faʻamalosia atili. O lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le toto, faapea foi ma se tulaga lautele o le soifua maloloina.

I le maualuga o le toto, e taua le inuina o fualaau oona o le a faateleina ai le lumenia o vaa, faʻamaonia ai le toto toto. I lenei tulaga, o le a le toe i ai ni uiga le lelei ma o le a le aliali. E le talafeagai le faia o suʻega na oi latou lava, o le a na o le afaina lava.

Le aʻafiaga o kofe i luga o le toto

E tele tagata e masani ona mafaufau o le kofe e mafua ai le toto. Ae ui i lea, e le o taimi uma lenei. I le masani ai o le toto, o le ipu espresso ei ai lona aoga i itu uma o le tino. O loʻo i ai le faʻalauteleina o vaʻa toto ma le malosi o le toto. O se taunuuga, o loʻo i ai se faʻaititia o faitauga mamafa, e tusa ma le 15% o tagata fiafia i se mea manogi.

Afai e maua e le tagata kofe le paluga (toto maualalo maualalo), ona faʻafefe lea e le kofe le mamafa ma lagona ai e le tagata le soifua maloloina atoatoa. O le inuina o le kofe i lalo ifo o le mamafa o le mamafa e lelei, ae i le faʻalelei.

E sili atu mo tagata mamaʻi e maualuga le toto e teena ai le inu, aua e aʻafia ai le aʻafia o le toto i totonu o ia tagata. E mafai e le caffeine ona faatumauina le maualuga o le toto maualuga mo se taimi umi.

O le aafiaga o le kofe i luga o le mamafa na suʻesuʻeina ma le malosi. Sa faʻatautaia e saienitisi suʻesuʻega, na fefiloi ai taunuuga.

E faapefea ona aʻafia le kofe i le toto?

  • O le faʻaaogaina o le ava e le afaina ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi gasegase. E tusa lava pe a uma le tasi ipu o le malosi o espresso, o le faateleina o le toto maualuga e tupu. E ui ina e le taua, o le faʻamautuina o le setete pe a maeʻa se kalufe kofe e tatau ona faʻamoemoe mo se taimi umi. O le mea lea, o le inuina o le kofe i luga o le mamafa e le fautuaina.
  • Normotonics (o se vaega o tagata e maua i le toto maualuga 120/70, 110/60, 130/80) e masani lava latou te leʻi matauina se suiga i o latou tulaga. Latou te lei malamalama o lo latou toto o loʻo totolo pe paʻu. O se aafiaga manino o se vai malosi i luga o le tino e leʻi matauina.
  • Vaʻaia i se isi itu - lagona le malosi o le malosi. Ua faateleina le maualuga o le toto mai le kofe. O lenei faagasologa na faʻaleleia ai o latou tulaga, faʻamalolo mai le malaise, lagona o vaivaiga. I le auala, pe a le mafai ona inu le espresso, e mafai ona e faʻasaina le mamafa ma oloa e aofia ai caffeine: sukalati, Coca-Cola ma isi.

O loʻo i ai se manatu lauiloa e faapea o le espresso ma le cognac e faʻaitiitia le toto maualuga. Cognac faʻateʻa toto toto, o lea ua faʻafefe ai le mamafa. E le moni lenei mea. E sili atu le le faʻaaogaina o lenei paluga. Teu i le ava malosi ei ai sona aafiaga le lelei i totoga.O se sauniga faʻavaomalo ma se mea e le faʻaleagaina e mafai ona mafua ai le arrhythmia, faʻateleina le faʻateleina o le toto, ma maʻi o le ate.

Afai e te 'ai faʻasoa i aso taitasi i ni mea laiti (tasi pe lua ipu i le aso), ma e leai sau faʻafitauli o le soifua maloloina, o le mea lea o le a aoga ai le inu.

O le a le mamafa o le kofe ua faʻailoa mai?

Ua iloa e saienitisi pe faʻafefea ona aafia le tino i le masani ona faʻaaogaina o le inu kofe. E pei ona taua i luga - kofe e siitia pe vaivai ai le toto i tagata. E faalagolago tele i uiga o le tino.

O tagata mamaʻi e iai le manaʻoga o le maualuga o le toto e le tatau ona faʻaleagaina le malosi. O lenei mea e mafai ona tupu ai le paʻu, faʻapipiʻi fatu.

Ae ui i lea, e le o tagata uma ua iloa le uiga tonu o le maualuga o le maualuga, ma le a le mea e tupu ai. O lea ituaiga o siama e mafai ona faia e le tagata cardiologist. A uma lava, o faʻamaoniga o le mamafa o le toto e mafai ona suia i se tagata e oo lava i le aso. I le taimi o le malosi faaletino, e ala i luga, malolo pe moe lemu. A oʻo ina faʻateleina pea le mamafa o le toto (sili atu i le 140/90), ona faʻamaonia mai ai lea o le i ai o togafitiga.

O lenei faʻamaʻi faʻasese, e mafai ona avea ma soymptomatic. O ona faailoga e talitutusa ma faailoga o isi faʻamaʻi. Afai e te lagona le fulafula o pito i le taeao, faʻafefe, mumu o foliga, galo, ona mafai lea ona avea ma faailoga o se maʻi. Faʻafesoʻotaʻi lou cardiologist, atonu o loʻo iai lau tikeri maualuga maualuga. O le i ai o le ulu o le ulu ua faailoa mai ai le tikeri lona lua o le maʻi. O le tikeri lona tolu (AD 180/110) o se lamatiaga tuusaʻo i le olaga. I lenei laasaga, o le ulu tiga, vomiting, gasegase, vaivaiga, vavalalata ua matauina.

O le masani o le inuina o le kofe masani e le o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o le maʻi. O punavai autu o le faʻaalia o le toto maualuga e aofia ai:

  • Faʻalavelave faʻalavelave masani, aafiaga. Pe a tuʻuina atu le adrenaline i totonu o le toto, e momoʻe le fatu i le tapulaa, e vaʻa vaʻa vaa. Afai e le o se mea e le masani ai ia ituaiga meaola, ona oʻo lea i le taimi o le a faʻavaivaia ai le tino o le fatu ma faʻalautele ai le maʻi.
  • Oona tele - faʻaalia se maʻi. O le masani ai, o le faʻaaogaina o meaʻai vave, meaʻai gaʻo, suamalie - e aʻafia ai faʻalavelave uma o le tino atoa, e aofia ai vaʻa toto, fatu.
  • O le maualuga ole maualuga ole maualuga ole gafa. Afai ei ai se tasi i totonu o le aiga e i ai se tulaga e masani ai i lenei maʻi, o lona uiga o le tamaitiiti i le lumanaʻi e mafai foi ona maualuga lona maualuga.
  • Faʻafitauli o fatugaʻo, leai o le magnesium, maʻi o thyroid - e mafai ona avea ma punavai o le atinaʻeina o le maʻi.

Le fesili pe mafai ona maua le kofe i lalo o le maualuga pe leai foi ua uma ona talanoaina. O le tali e leai. O se mea sese foi le mafaufau o le kofe vave po o le lauti ei ai sona aafiaga leaga i le tino. Leai, naʻo le inu o le pia mai fatu masani e sili atu ona faigofie ona faʻafeiloaʻi i nai oso laiti i le toto.

E mafai e tagata faʻasalalauga o malosi espresso ona fiafia i le fesili - o le a le mamafa e le mafai ona e inu i kofe. E saogalemu le inu i se faitauga mamafa ole 130/85. Afai e sili atu le maualuga o le toto, ona sili atu lea ona lelei le fesuiaiga i le lanu lanumeamata, vaiinu, faʻamalosi.

O le tele o cardiologists e le faʻasaina a latou gasegase mai le inu o le espresso pe afai e faʻaaogaina e inu i aso uma. E faʻateleina e le kofe le mamafa o tagata faapena? E leai se kofe kolo e le talafeagai mo tagata e anafefe.

Ina ia faia le vai inu saogalemu pe a mafai, e fautuaina e inuina faatasi ma le faʻaopoopoga o isi oloa: i le susu, kulimi, ice kulimi. Na o le faatauina o nei oloa, ia mautinoa e gauai atu i mea e gaʻo, pe a itiiti, o le lelei. Faʻaaogisi pia gaʻo e leai ni cafe mo espresso. I le uma, o vasega eseese o fatulaʻau e aofia ai le tele o caffeine. O le maualuga pito i luga o le vaega i le robusta, toeitiiti lua faaluaina e pei o le Arabica.

Teʻena le kofe i le afiafi. O le aʻafiaga o le caffeine i luga o se tino vaivai ua leai se aoga.

E tele mea aoga o keke kope. E faaitiitia ai le lamatia o le kanesa, atherosclerosis, fomaʻi, cirrhosis, gaʻo, ma le maʻisuka. Ae i le maualuga, inu le kofe e le manaomia, ae maise lava i ni gaʻo tetele. Ona o le tele o le taumafa o caffeine, o mea ua fai ma vaisu, o le le fiafia ma e oo lava i faafitauli ogaoga e mafai ona tupu.

Mo le malosi poʻo le moe

I le tele oi tatou, o le caffeine e matua faʻaosofia ai gaoioiga faʻaleafaufau ma faaletino. E masani lava ona faʻaaogaina faʻailoga o le vaivai tele, e oʻo lava ina faʻalauteleina ai mafaufauga. Afai e te inuina le tele o le kofe vave, e mafai foi ona faʻaosoina ai sina inu. O le mea e malie ai, e tusa ma le 15% o tagata pe a uma ona inu se ipuinu e foliga mai e maua i luga o taofi, e manaʻo foi e momoe.

O se taunuuga, e faia e tagata uma se faaiuga mo ia lava. E faʻafefea ona afaina e se mea inu ma o le a le taimi sili e inu ai.

Faʻalagu pe maualalo?

Caffeine o le mea e sili ona lauiloa o lo tatou taimi. O le suesuega o lona aafiaga i luga o faiga o le tino atoa na faia e le Soviet physiologist I.P. Pavlov, o le na faamaonia o le kaloti e mafai ona:

  • faʻaauau gaioiga ole biomlectric o le faiʻai,
  • ia faʻamalosia ma faʻamalosi tomai o mea faʻaleleia,
  • faateleina le galue galue i luga o le mafaufau ma le faaletino.

O tagata soifua maloloina, e le o mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le leai o ni faafitauli i le mamafa, pe a uma le inu kofe e mafai ona oʻo i taimi pupuu ma lē taua i le toto.

E taua le matauina o le faʻaaogaina o se ipu kofe e fesoasoani i le faateleina o le mamafa i le 5-7 mm RT. Art. sili atu i le masani, lea e mafai ona faʻamautu i totonu o le 1-3 itula i tua atu o le pulega.

O lea osooso e le saofaga i le atinaʻeina o le maualuga i se tagata maloloina. O le taimi e amata ai ma le umi o le aafiaga o le hypertensive o le tagata lava ia ma e faalagolago i le saoasaoa lea e faʻaumatia ai le caffeine.

O le mea moni o le caffeine e maualuga ai le toto maualuga ua lauiloa mo se taimi umi: o le tele o suʻesuʻega atoa i lenei autu ua maeʻa. Mo se faataitaiga, i le tele o tausaga talu ai, na faia ai e le au atamamai mai le ofisa faafomai o le Iunivesite o Madrid i le Iunivesite o Madrid se suesuega lea na fuafuaina ai le fuainumera o faailo pe a uma ona inu se ipu kofe.

I le taimi o le suʻega, na maua ai le caffeine i le 200-300 mg (2-3 ipu ipu kofe) e faʻatele ai le toto toto i le 8.1 mm RT. Art., Ma le diastolic rate - 5.7 mm RT.

Art. O le maualuga o le toto maualuga e matauina i le 60 minute talu ona maeʻa le caffeine ma e mafai ona faia mo le tusa ma le 3 itula. O le suʻega na faia i luga o tagata soifua maloloina e le o mafatia i le maualuga o le toto, masalosalo poo pathologies cardiovascular.

Ae ui i lea, toetoe lava o tagata atamamai uma lava latou te talitonu e le mafai ona faʻaleagaina le caffeine, o suʻesuʻega uumi e manaʻomia e mafai ai ona e matauina le faʻaaogaina o kofe mo le tele o tausaga poʻo ni tausaga.

E na o na suʻesuʻega o le a mafai ai ona tatou faʻamaonia lelei le lelei poʻo le leaga o aʻafiaga o le kafini i le mamafa ma le tino atoa.

Teu o se tasi o mea sili ona lauiloa. O lona mea autu o le caffeine, e amanaʻia o se mea faʻaleleia faanatura faalenatura. E mafai ona maua caffeine e le gata i keke kofe, ae faʻapea foi i ni nai fatu, fualaau aina ma vaega o laau toto. Ae ui i lea, o le aofaiga autu o lenei vailaau e maua e se tagata le lauti poo le kofe, faapea foi ma le koko poʻo le sukalati.

O le tele o le faaaogaina o kofe na mafua ai le tele o suʻesuʻega na faʻatautaia e suʻesuʻe ai le aafiaga o le kofe i faʻamaʻi toto.

O meaʻai e faʻamalosia ai le fatugalemu o le tino, o lea e masani ona faʻaaogaina mo le tele o mea, leai se moe, ma faʻaleleia foi le mafaufau. Ae ui i lea, o maualuga maualuga o caffeine i totonu o le toto e mafai ona oo atu ai i spasms vascular, lea, i le itu, o le a aafia ai le faateleina o le toto.

I le ogatotonugalemu o le tino, o le nucleoside adenosine e faʻapipiʻiina, o loʻo nafa ma le masani masani o le moe, moe maloloina ma se faʻaitiitia o gaioiga i le faaiuga o le aso. Ana leai le gaioiga a le adenosine, semanu e ala mai se tagata mo le tele o aso i le laina, ma mulimuli ane o le a pauu mai ona vae mai le vaivai ma le vaivai.

O lenei vailaau e iloa ai le manaʻo o se tagata mo se malologa ma tuleia le tino e moe ma toe faʻafoʻisia le malosi.

O le sodium caffeine-benzoate o se vailaʻau o le psychostimulating lea e toetoe lava tutusa tutusa ma le caffeine. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina e faaosofia ai le fatugalemu o le tino, ma le inuina o fualaau faasaina ma isi faʻamaʻi e manaʻomia ai le amataina o vasomotor ma potu faʻalaulela o le mafaufau.

O le mea moni, o le sodium caffeine-benzoate e faʻateleina le mamafa, e pei foi o kafiini masani. E mafai foi ona mafua ai le aʻafiaga o "vaisu", faʻalavelave moe ma le fiafia lautele.

O le caffeine-sodium benzoate e le faʻaaogaina mo le maualuga o le totoga o le toto, faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le toto, atherosclerosis, ma le moe.

O le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o faʻataʻitaʻiga o le mamafa o loʻo fuafuaina e le suʻega o lenei sui o le psychostimulating, faʻapea foʻi ma uluaʻi fua o le toto.

E matua faigata lava le fefinauai e uiga i le lelei poʻo le leaga o aʻafiaga o kofe ma le faaopoopoina o le susu i luga o le tino. E foliga mai, o le taua o le mataupu e le tele i totonu o le vai e pei o le tele. Afai o le faʻaaogaina o soʻo se kofe inu, e oo lava i le susu, e faʻalelei, o le a leai se faʻalavelave.

O le mea moni e mafai ona faʻamaonia le caffeine e fesoasoani ai i le faateleina o le toto. Ae o le susu, o le mea lea e le o se mea.

E toʻatele tagata atamamai e faʻapitoa e talitonu o le faaopoopoina o le susu i kofe e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kafe, ae o le a le aoga atoa. O le mea lea, e fautuaina e inu le kofe i le susu, ae toe i totonu o tapulaa tatau: e le sili atu ma le 2-3 ipu i le aso.

E le gata i lea, o le i ai o se meaʻai susu i le kafe e mafai ai ona e faia mo le gaʻo o le calcium, lea e taua tele, aemaise lava mo tagata matutua.

E mafai ona e fai atu ma le mautinoa: e mafai e le kofe ma le susu ona faʻateleina le mamafa, ae, o se tulafono, sina. E oʻo atu i le 3 ipu o le kofe kofe i le susu e mafai ona faʻaumatia e soʻo se tagata.

Kefe tiva - o le a foliga mai o se mea sili ona lelei mo i latou e le fautuaina le kofe masani. Ae pe faigofie?

O le a le ituaiga kofe e mafua ai le mamafa? I le faʻamuamua, e mafai ona faʻaaogaina soʻo se ituaiga kofe: taimi masani poʻo le eleele, lanumeamata, ma e oʻo lava i le lefefein kofe, pe a faʻaaogaina e aunoa ma se fua.

O se tagata soifua maloloina e inu kofe i se auala lelei e mafai ona aoga tele mai lenei vaiinu:

  • faaosofiaina o metabolic processes,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga II ma le kanesa,
  • faaleleia atili o le gaioiga o lagona, mafaufauga, manatu,
  • faateleina le mafaufau ma le faatinoga faaletino.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga, ma aemaise lava i le maualuga o le toto, o le kofe e tatau ona faʻapalaina i le tele o taimi ma le faaeteete: e le sili atu i le 2 ipu i le aso, e le malosi, naʻo le eleele masani, e mafai i le susu ae le o luga o se manava gaogao.

Ma le isi: taumafai e aua le inu kofe i aso uma, o nisi taimi e suitulaga i isi meainu.

E mafai ona i ai faatasi meaʻai ma le mamafa pe afai e te faʻaalia lenei mataupu ma le poto e aunoa ma le faʻaaogaina ma le matauina o le fua. Ae, i soʻo se tulaga, faʻateleina le maualuga o le toto, ao leʻi tuʻuina atu se ipu kofe, talanoa i lau fomaʻi mo fautuaga.

O le auala sili e iloa ai le mea moni o le suʻeina lea o aʻafiaga o caffeine ia te oe lava ia. Fua le mamafa aoe, ona inu lea o lau kapalai masani o le kofe (latte, espresso, americano, o lona uiga, o le mea e te masani ai).

Toe fua le mamafa. Afai e siʻitia e tusa ma le 5 faʻailoga i luga o faʻamatalaga uma e lua - mea uma lava, pe a sili atu le maualuga - ia mataituina i le tonometa i le 10 minute.

O le faʻateleina o le faʻaopopoina o faailoilo o lona uiga e te ono aʻafia ile caffeine, ma e tatau ona e mafaufau e fetuunai voluma.

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le aʻafiaga o kofe i luga o le mamafa e tupu i auala eseese mo tagata uma. O faʻataʻitaʻiga na faʻatinoina na faia ai faaiuga faʻamalieina, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Afai o se tagata soifua maloloina atoatoa e inu kofe, o lona uiga e le suia le faailo o le toto.
  • Afai o se tagata inu uaina ua maua i le maualuga, o lona uiga o le toto maualuga e masani ona tulai mai i se taua taua. I le isi itu, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.
  • I le 20% o tagata na auai i le suʻega, na faʻaititia le mamafa, ae le o le tele.
  • Afai e te inuina le kofe i taimi uma, ona faʻafetaui lea o le tino i le caffeine, ma atonu i le lumanaʻi, o le a masani ona taofia le tali atu i ai.

O le mea lea, i le i ai o faaiuga taua, e mafai ona tatou taliina le fesili faanatinati: "E mafai ona inu le kofe i le toto maualuga?". E mafai, ae naʻo le faʻalelei.

O tagata e fiafia i le kofe e tele lava ina fiafia i le fesili: E mafai ona inu le kofe i le toto maualuga? " O le tele o meaʻai e aofia ai caffeine (o se mea e faʻaleleia ai le natura).

E maua le caffeine e le gata i le kofe, ae faapena foi i le tele o isi oloa. Ae, o le kofe ma le lauti e masani ona faʻateleina e tagata, ma o le caffeine e ulufale i le tino i lenei auala.

E ui lava i le auala e ulufale ai, o le caffeine e maualuga ai le toto.

Ona o le mea moni e faapea i taimi lata mai na amata ai ona faʻaleagaina e le tagata lenei vai tele, na faigofie ai i fomaʻi ona suʻesuʻe lona aafiaga i le toto.

E tasi lava le taimi i le tino, o se mea e amata ona faaosofia ai le fatugalemu o le tino. O le mafuaaga lena e inu ai e tagata pe a latou lagona le vaivai, le lava le moe, i le tulaga o le maualalo o le toto. E faʻapea foi ina ia faʻaleleia ai le mafaufau. Afai ei ai le maualuga o le caffeine i totonu o le tino, ona amata lea ona pupuʻu vaa, ma ona o lenei mea, e mafai ona tulai mai le mamafa.

I le ogatotonu o le tino, o le tuufaatasiga o le nucleotide adenosine, e aofia ai i le faagasologa o le moe, moe maloloina ma faaitiitia ai galuega i le faaiuga o le aso.

Afai e le oi ai le elemene i le tino, ona mafai lea e se tagata ona galue mo ni nai aso ile laina. Ma o le a mafua ai le vaivai ma le vaivai o le tino. O lenei vailaʻau e faʻafoeina ai manaʻoga o se tagata ma malolo atoa.

Tuuina atu o le kafe o le mea e sili ona malosi e faaosofia, e tele sona aafiaga i luga o le fatugalemu o le tino, ma o le maualuga o caffeine i totonu o se vaiinu e mafai ona tupu ai le vasospasm, lea o le a mafua ai le siitia le tumau o le mamafa.

O loʻo iai i le ogatotonu o le tino le mea e gaosia ai - o le adenosine, lea e taʻalo ai i se vaega taua i mea uma e fai i totonu o le tino, ma o se faʻaliliuga o aʻafiaga o le nerve e faʻamoemoe i le taofiofia o gaioiga.

O lenei vailaau e afaina ai le moe ma le malosi, o lona uiga, e mafua ai le le lava ma le moe, le maualalo le gafatia galuega.

Caffeine, i le isi itu, poloka le gaosiga o le adenosine, lea e mafua ai le faaosofia o le tino o le tino ma faateleina ai le faatinoga. Ae ui i lea, o lenei mea e mafai ona avea ma mafuaʻaga tuusaʻo o le malosi tele o le toto maualuga pe a faʻaaogaina soʻo se meainu e aofia ai le tele o caffeine.

Caffeine foi e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o le adrenaline, lea e faʻapupulaina ai foi le mamafa ma taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le faʻatinoga.

Faʻaseʻa pe faʻaititia le kofe? Fesoasoani e moe pe taofia ai?

E le gata i nei aʻafiaga uma e mafua mai i le faʻaaogaina o kofe, na i ai i le au atamamai e tasi o le masani ai o le taumafaina masani o mea caffeine e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto maualuga.

Ae ui i lea, o suesuega talu ai nei i lenei vaega ua faaalia ai o lenei faaiuga e le saʻo atoatoa. O le faateleina o le mamafa pe a faʻaaoga le kafeine e faʻagesegese lemu i tagata soifua maloloina ma e vave ona vave i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto ma faʻamaʻi faapena.

E le gata i lea, o le mamafa e tulai ae e le o umi. O le mea sili e ofo ai, o le kofe e mafai foi ona faʻaitiitia ai le toto.

E tusa ai ma taunuʻuga o se suʻega na faia e le au saienitisi Sipaniolo, e 15% o tagata na maua i le toto maualuga na mafua ai ona faʻaitiitia le caffeine.

E sili atu le mamafa o le kofe

I le 15% o tagata suʻesuʻeina oe na masani ona faʻapala 2-3 ipu ipu fafati i le aso, o le mamafa o faʻamaʻi ua faʻaitiitia lemu. O lenei mea matautia e mafai ona faamatalaina i le aafiaga o le kofe, ona o le sili atu o le sodium ua aveesea mai le tino ma le vai.

Peitai e mafai ona ausia lea tulaga aloaia e ala i le taumafaina o le tele o le vai inu (i luga o le 4-5 iko), ma i lenei tulaga, o le maualuga o le caffeine o le a mafua ai se tulaga maualuga o le faateleina o le mamafa e sili atu i le tulaga o le faaitiitiga mai le meatotino diuretic.

I le maofa e ono foliga mai, o nisi o tagata suʻesuʻe ua finau faapea e mafai.

O le kofe tipi e le afaina ai le mamafa

Saienitisi oe fai mai o le kafe e mafua ai le toto maualuga e aumaia ai le finauga lea: o le vaiinu ei ai le aafiaga o le diuretic, ma o le aveeseina o le tele o le vai mai le tino e fesoasoani e maualalo ai le toto, o lea o le vai e maualalo ai le toto.

Ae ui i lea, e le o se mea e matua talitonuina. Ina ia ausia se malosi malosi o le toto, e tatau ona e inu ia le itiiti ifo i le 4-5 kofe ipu vai. Ma o le tele o caffeine o loʻo latou aofia ai faʻaopopo manino ai le mamafa. E afua mai i lenei mea afai e mafai e le kofe ona faʻaitiitia le toto, ona faʻatoʻa puipuia lea o lona aʻafiaga e ala i ona aafiaga ogaoga.

E faapefea ona aʻafia le kofe?

E faʻateleina le mamafa o le kofe? Le fesili pito i sili ona taua mo tagata e maua i luga o le toto. Ina ia taliina, ua muamua iloa e saienitisi pe faapefea ma pe o le a le gaioiga o le tino e aafia i le caffeine.

O le isi suʻesuʻega na faia e tagata tomai faapitoa i Italia. Na latou faailoa mai ni tagata volenitia se toʻalua e tatau ona inu i taeao uma i se ipu espresso.

E tusa ai ma iuga, o le ipu o espresso e faʻaititia ai le toto o le toto e tusa ma le 20% mo le 60 minute i le maea ai o le inu. Afai ei ai muamua ni faʻafitauli i le loto, ona 'ai lea o le tasi ipu o le kofe malosi e ono mafua ai le tiga o le loto ma faʻafitauli lautele.

O le mea moni, afai o le fatu e lelei atoatoa, ona le lagona ai lea e le tagata le aʻafiaga leaga.

O le mea lava lea e tasi mo le aafiaga o le kofe i luga o le mamafa.

Teu mo le maualuga

O loʻo i ai se manatu malosi o le maualuga ma le kofe e lua faʻavaega tutusa. O taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega e faʻaalia i tagata ua iai ni faafitauli e fesoʻotaʻi ma le toto maualuga, o le caffeine e faʻateleina le toto ma faʻaleleia pe a uma ona inu le inu ma manino, ae mo sina taimi puupuu.

Ae e oʻo lava i fomaʻi mai i le lalolagi atoa e le mafai ona o mai i se maliega autasi ma tuuina mai se tali mautinoa i le fesili - e mafai ona gaosi le kofe ma le maualuga? O nisi oi latou e vavalalata lava i lenei vaiinu, ao isi ua finau faapea o le kofe ua i ai le mamafa i le faatapulaa o doses e faatagaina.

O le inu malosi, o le mea moni, o le a faateleina le toto maualuga mo sina taimi, ae o le a le afaina ai se maʻi.

Ae o le kofe i luga o le toto maualuga e tatau ona togafitia ma le faaeteete i le i ai o isi mea e ono aʻafia ai le toto. E tatau ona faʻamapulaʻa lana mauaina pe afai:

  • e tatau ona e nofo i se potu malulu mo se taimi umi,
  • e leai se auala e lafi ai mai le vevela o le la ma le vevela,
  • aʻoaʻoga tau taaloga i luma atu, faʻapea foi i le taimi lava e maeʻa ai,
  • tulaga o le fiafia ma le popole, tulaga o le atuatuvale,
  • ua e feagai ma se faʻafitauli ogaoga (faʻamapulaʻa i nai vaiaso).

Kapalai e aʻafia ai aʻafiaga i lenei auala pe a faʻaaogaina se mea e seasea ma e le masani ai. Ae o le uunaiga mai le kofe inu ona e le mafai ona faʻaalia mai pe a latou inu i aso uma.

O le tino e fetaui ma le taumafa i aso taitasi o caffeine. Afai o se mea e sili ona fiafia i ai ua aofia i totonu o le taumafataga mo le tele o tausaga, ona maua lea o le maualuga o le maualuga o le a le avea ma se mea e faalavelave i lona faʻaaoga atili pe afai e masani ona faʻateleina le sili atu i le lua ipu i le aso.

O le mea moni, o soʻo se vai inu caffeine o le a taofia ai le adenosine, mafua ai le gaosiga o le adrenaline ma, o se taunuuga, faateleina le mamafa. E na o dosite o caffeine ma i se tulaga e mafai ai e tagata taitoatasi ona faʻafitauli.

I soo se tulaga, afai e te faia se tui tele, o le ai ai se oso i luga o le mamafa. E masani ona tupu lenei mea ia i latou oe, mo se faataitaiga, e masani ona inu se mea inu mai se kofe taofi pe vave, ona inu ai lea o se ipu masani. Ia maloloina i le filifilia o le malosi o le vai ma lona ituaiga.

O le a le filifiliga o le lanu meamata poʻo le kofe masani

O pipi tioamata kofe e faʻaaogaina i vailaau e avea o se auala e faʻafefe ai le metabolism, faʻamautuina le maualuga o le suka, faʻamalosia le fatugalemu o le tino. Ioe, pei o le kofe masani, o fualaau lanumeamata e manaomia ai le tausisia, a le o lea, o le faʻaaogaina o kalama kalafi e mafai ona aʻafia ai galuega a le tele o tino.

O le toʻatele o tagata e talitonu e le mafai ona faʻaaoga le kofe mo le maualuga o le toto, ae e sili atu le sui i le lanu lanumeamata. Ae o se faʻamatalaga sese lea.

E pei ona matou taʻua i luga, i mea uma e tatau ona e iloa le fua. Ma afai e te inuina le kofe i le agavaʻa, ona e le afaina ai lea o le toto.

E tusa lava pe maualuga le maualuga o le vasega 2, e faatagaina fomai e inu le tasi ipu ipufe i le aso. I le taimi lava lea, o le lauti o loʻo aofia ai foi le tele o caffeine, aemaise ile lanumeamata.

High Pressure Coffee

I le faʻaopoopoga i le toto maualuga, o le caffeine e faʻapupulaina ai le toto ma le mamafa o le toto. E faʻapupulaina ai le toto i luga o le faiʻai ma faʻalavelave ai le toto. Caffeine foi e aʻafia ai le aʻafiaga o le intraocular. O le faateleina o le toto i totonu o vaa e mafai ona amataina ai le atinaʻe o glaucoma. O se maʻi tuga tele lea e tau atu i le tauaso.

E le mafai ona vaʻai le tali o le tino ile ipu inu. O le aafiaga e faalagolago ile:

  • le faʻatoʻateleina o le gasegase i maʻi cardiovascular,
  • fausaga o le tino,
  • isi vaega o le tino o le tagata.

Teu ma le mamafa o tui

O le caffeine ua faʻasalaina ma le faʻateleina o le toto ma le faʻasaina o le intracranial.

O le mafuaaga taatele o le faateleina o le tui o intracranial o le cerebrovascular spasm. Ma o le caffeine, e pei ona tatou taʻua i luga, e mafai ona faʻaleagaina ai nei vaʻaia, lea o le a matua aʻafia ai le toto ma faʻalavelave ai le maʻi o le maʻi.

E tatau ona faʻaaogaina le mamafa o meaʻai, mea inu ma vailaʻau e faʻalauteleina ai le lumen o vaʻa, faʻaleleia le tafe toto, lea e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga ma, aemaise lava, o le ulu.

E le tatau ona e faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o le kofe ma le mamafa o le intracranial: e tatau ona e inuina pia ma oloa pe afai e te mautinoa atoatoa o le a le afaina oe.

O faʻamanuiaga uma o le ava

E tusa ai ma saienitisi, o le kofe o se mea aoga tele, pe afai, ioe, e faʻaaogaina i le faʻaogaina, o lona uiga, e le silia le 1 - 2 ipu. E aofia ai le caffeine, lea, e pei ona e iloa, o se vailaʻau e mafua ai le faʻalagolago ma afaina ai le gaioiga o totoga ma tino.

E fesoasoani tele i le faʻaleleia o le gaosiga o le hormone e taʻua o le fiafia, o se taunuuga lea e lagona ai e se tagata le faʻaleleia atili o le lagona, faʻapea foi le fafaguina o le tino ma molia i le malosi. Ma e tupu lenei mea ona o le malosi o le caffeine e faʻaola ai le toto toto, lea e mafua ai le faʻaleleia o le toto ma faʻalauteleina le faʻatinoga.

E le gata i lea, ua faʻamaonia e saienitisi o lona faʻaaogaina i le faʻamalositino e puipuia ai le tupu aʻe o le kanesa i fatugaʻo ma le toto, o le mea lea e sili ona aoga mo tagata ulaula. Ma o loʻo i ai sona aʻafiaga, lea e fesoasoani e aveesea le tele o le vai ma le masima mai le tino, e mafua ai le fulafula ma le faʻaputuina o mea leaga e afaina tele ai le tino ma le soifua maloloina.

Ae le gata i nei mea uma, o le kofe o loʻo i ai se tele o meaola ma mea elemene e manaʻomia e le tino mo galuega masani. E aofia ai gaʻo, proteins, ma gaʻo. I lona tino mamanu e le oi ai calories, o lona faʻaaoga e faʻaitiitia ai ma faʻaleleia ai le mamafa, aua e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le manaʻo ma manaʻoga mo lauulu.

E le gata i lea, e aofia ai le uʻamea ma le potassium i le tele o mea. O le fesoasoani muamua e faʻamaonia le maualuga o le hemoglobin i le toto, ma le lona lua e faʻaleleia le gaioiga o le fatu.

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, tatou te fautuaina le au faitau

O fualaau faasaina "Hypertononium"

O se vailaau masani lea e galue i luga o le mafuaʻaga o le faamai, puipuia atoatoa le lamatiaga o se fatu fatu poʻo le faʻamaʻi. O le Hypertononi e leai se faʻailogaina ma amata ona galue i totonu o ni nai itula talu ona faʻaaogaina.

O le lelei ma le saogalemu o le vailaau faasaina ua faʻateleina ona faʻamaonia e suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma le tele o tausaga o le soifua maloloina. .

Sei o tatou faia se faaiuga laitiiti. O lea, o le kofe e fesoasoani i:

  • faatamaoaigaina o le tino ma vitamini ma minerale,
  • aveese le tele o le vai ma le masima,
  • puipuiga o kanesa
  • puipuiga o le uamea vaivai ole ania,
  • faatulagaga masani o le loto,
  • faateleina le lelei
  • faaleleia le lagona.

O le mea lea, e saogalemu le fai mai o le kofe o se mea inu lelei mo le tino. Ae ui i lea, o lona faʻaaoga seia oʻo i le 14 tausaga e le fautuaina, ona o le le atoatoa o le tele o totoga ma totonu o totonu.

Galuega faatino faaleleia atili kofe

Ina ia faʻateleina le faʻamalosi, e mafai ona e faʻaaoga ituaiga eseese ma ituaiga kofe, auala e tasi e aafia ai le fatu, toto toto, toto toto. E oʻo lava i le suauu i le susu i vaega e le faʻaumatia e oʻo atu ai i le faateleina o tonometa.

Afai e te inuina le vai i le faʻamaoni, ona e maua ai lea o se aoga mai ia mea:

  1. Fefaʻasoaʻiga o fefaʻatauaiga
  2. E mafai ona faʻaitiitia le maʻisuka ituaiga 2.
  3. Ua faʻaitiitia le aʻafiaga o le oncology.
  4. O le galue o lagona e faʻaleleia.
  5. Faateleina le faʻatinoina ma le mafaufau.
  6. Faateleina le faatinoga.

Afai ei ai se vailaau o le toto maualuga, ona inu loa lea o le inu i le 1-2 ipu i le aso, ia faʻavaivaia, ma ia faʻaaogaina na o fatu mo le gaosia ma le gaosia. Ia mautinoa e faaopoopo le susu i le vai inu ma inu pe a uma ona 'ai. Afai o le faateleina o le mamafa pe a uma le kofe e masani ona matauina, e fautuaina e te le inuina i aso uma, ae sui i le lauti, sua sua ma isi meainu.

O tagata ei ai tachycardia e sili atu nai lo le le faʻaaogaina o le vai, aua o le fatuga masani o le lamatiaga e le gata i le soifua maloloina, ae faʻapea foi i le ola. Afai e leai ni faafitauli ma faʻamaʻi, ona tatau lea ona inu le kofe i nai tootoo ae le masani, o se mea faigaluega na o le aoga. A aunoa ma ni mafuaʻaga ogaoga, e le manaʻomia ona e inu e inu, ia na o le iloa le fuataga ma mataʻituina le tali a le tino.

Aisea e mafai ai e le kofe ona faateleina le toto maualuga

Ina ia taliina, ua muamua iloa e saienitisi pe faapefea ma pe o le a le gaioiga o le tino e aafia i le caffeine.

Na foliga mai o ia:

  1. Faʻasalalau na nofoaga o namu e aʻafia ai le toto. Ua oso le mamafa. E le gata i lea, e le gata i le faʻavae ma le diastolic.
  2. Afai e taulaʻi, e mafai ona taʻitaʻia i se tamai vaʻa o vaa.
  3. E poloka le gaosiga i totonu o tagata o se vailaʻau kemisi faapitoa - adenosine. Lea e aoina aʻo tatou ala. Na te faia tatou te fia moe. O se faʻaitiitia i le maualuga o le adenosine o lona uiga o se faʻaopoopoga tele o le toto.
  4. I lalo o lana gaioiga, o le eleele e sili atu le malosi e maua ai le adrenaline. O lenei hormone e faʻagaoioia le tele o faagasologa ma e faʻapupulaina foi le toto.

E foliga mai o le kofe e taumafai e siitia le toto. Ae o loʻo i ai ni tuusaunoaga.

Afai ei ai i le tagata le toto, o lona uiga e masani lava ona tulaʻi mai i se ipu o se mea inu malosi. O se taimi puupuu lenei, pe a maeʻa ona toe fetuunaʻi. O tagata soifua maloloina e inu i le ava i taimi uma e ono le maua ni suiga io latou toto maualuga. O se tasi lenei o faailoga o mea ua fai ma vaisu.

Le itiiti ifo o le caffeine, o le itiiti ifo lea o le lamatia o le inuina o lau mea e sili ona e fiafia i ai mo gasegase maualuga, tausia o lou soifua maloloina.

E mafai ona inu le kofe mo gasegase maualuga ma le mamafa

I le tele o gasegase maualuga, o le kofe masani e vave ona faʻaosoina le mamafa ma mo se vaitaimi umi atu nai lo tagata soifua maloloina.

O le lamatiaga lenei ona o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ua fautuaina e lafoai atoa le meainu vevela. E sili atu le suia i le tipu o le chicory poʻo le laʻau. O se mea matautia tele le inuina o le kofe ma le koko i le maualuga o le toto maualuga - o se ala tuusaʻo lea i le taʻavale.

O sina faamafanafanaga mo i latou ua maua i le maualuga o le toto ma e le mafai ona ola e aunoa ma se inu kofe. E tasi le ipu i le aso e le afaina tele. Ae o fatu gaosi e le tatau ona malosi! E le mafai ona e inuina se mea inu i le taeao, sili i le aoauli. E fautuaina e faʻamalu i le susu.

E leʻi pine ona maeʻa ae, e toʻatele tagata e maualalo le toto, ae faasolosolo lemu i totonu o ni nai itula. Afai o le tulaga masani o le tino i le kofe ua faaopoopo i lenei tulai, o le tulaga lautele o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faateteleina.


O se tali a le tagata lava ia e taua foi i le faateleina o le mamafa o tagata. Soo se tasi oi tatou e mafai ona faʻaali i le toetoe o soʻo se oloa. O tagata e maua le toto maualuga e tatau ona amanaia lenei mea pe a inu le kofe.

E lelei lava, pe afai e mafai ona faia ni siaki e aofia ai oe, se ipu lauti ma se tonometa. O taunuuga o le a faʻaalia ai le mea e faia e le kafeine ma lou tino. Faateleina, ma e mafai ona faʻaititia, le cardiovascular system. Pe le afaina ai foi lo latou tulaga.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Suesueina o Aafiaga Faʻatasi

Ua faamaonia e saienitisi e faapea o le kofe e le afaina ai le atinaeina o le maualuga o le toto ma le tulaga o le vascular system. O suʻesuʻega sa faia e tagata e sili atu i le 65 tausaga (sili atu ma le 400 tagata sa suʻesuʻeina). O tagata gasegase uma na maua le faʻamautinoaga ma le faʻamaonia le fuaina o le malosi o le tino.

O se taunuuga, na maua ai e faapea:

  • E tusa ma le 35% o tagata e le sili atu i le 2 ipu i le vaiaso,
  • E tusa ma le 50% o mataupu e leai se sili atu nai lo le 2 ipu o se mea e inu ai i le aso,
  • 10% - sili atu ma le 3 ipu i le aso.

I totonu o le vaega tele o tagata, o gaʻo ma veins na i ai se maualuga maualuga o le elasticity ma le malosi, ma oi latou na auai i le vaega muamua e leai ni veins e vaivai. Mo le au amateurs, o le taunuuga na sili atu ona leaga.

Ua faaiʻuina e saienitisi oi latou e le inuina le kofe ma i latou e faʻaleagaina e leai se eseesega i le lamatiaga o le faatupuina o le toto maualuga.

O tagata e inuina lenei inu malosi i ni vaega laiti e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi o le toto e tutusa lava le masani.

O lenei suʻesuʻega sa amanaʻia ai le gaioiga faʻapitoa o tagata maʻi, o mausa leaga, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasalalau lona tolu, o le mamafa ma faʻamaʻi o le tino. I nisi tulaga, e fautuaina e fomaʻi lenei inu mo le soifua maloloina o le tino (ma le maualalo o le toto).

Meatau aoga o kofe

O le lelei lelei o le kofe i le tino o le tagata:

  1. Faatumu le tino i le malosi
  2. Faʻamalie le vaivai, le mautonu,
  3. Fautuaina o le atuatuvale
  4. Toe faafouina o le vaega o meaʻai,
  5. Faʻamalosia le faʻamalosi,
  6. Faʻamamaʻi faailoga o le manava,
  7. O le mamafa
  8. Faateleina le palukala i le toto,
  9. Faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka,
  10. Faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa
  11. Siitia le toto toto.

O le caffeine ei ai le antimicrobial ma le diuretic meatotino, e faʻaleleia ai le gaosiga o le kulupu, lea e faaumiumi ai le paʻu talavou. O le mea lava lea e tasi e laveaʻiina mai le ulu o le ulu, faateleina le malosi o alii ma feusuaiga.

Teu faafefiloi le faʻalavelave o le tino, faʻaleleia le tuʻuina atu o le hormone o le fiafia i le toto, ma e nafa ma le faʻatupulaia o le mafaufau.

Contraindications

E le fautuaina e inuina se vaiinu:

  • I le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • Tagata e sili atu i le 70
  • Mo le faʻalavelave moe,
  • Faʻatasi ma le maʻi pipili,
  • Faatasi ai ma le angina pectoris,
  • Faʻatasi ma le le atoatoa o le fatu

E le mafai ona e inuina i luga o se manava gaogao, vave loa ona 'aʻai ma aʻo le i momoe. O le tele o tuinanau mo le inu e mafua ai ona paʻu i le gaosia o vitamini ma minerale.

  • Afai e sili atu i le ono ipu inu inu malosi e te inu ai e aunoa ma le susu i le aso, ona:
  • O loʻo lamatia le lamatiaga o le gasegase oona,
  • O le aofai o le calcium i le tino ua faʻaitiitia.
  • Teteleina o le manogi.

E le fautuaina le inuina o lenei vai inu e aunoa ma le susu mo le ischemia, faamaʻi fatuga, aʻo lei taʻalo ma taʻavale faaletino.

Teu i le taimi o le maualuga

Suesuega e saienitisi ua faaalia ai o le inuina o sili atu nai lo le tolu kofe kofe i le aso e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa i le 3-15 mmHg, ma le diastolic pressure i le 4-15 mm Hg. E naʻo tagata e masani ona aʻafia, ma i latou e masani ona inu kofe. Afai e seāseā inu le inu, o le a mafai e lea aofaiga ona faʻaosoina ai se siʻosiʻomaga vave, ma se faʻaititia mulimuli ane o le toto.

O se fesili masani: o le maualuga o le maualuga e mafai ona inu le kofe - e leai se tali manino. E faʻalagolago lava i le tulaga ma le tikeri o le faʻamaʻi, maʻi faʻatasi ma le tulaga lautele o le maʻi. Teu i le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le mamafa sili atu nai lo tagata maloloina. Ma o le malosi o le inu, o le malosi ma le umi o le aafiaga.

O le aʻafiaga o le kofe ma le maualuga o le toto maualuga e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. O nisi tagata e sili atu ona nofouta i lenei vaiinu, ae o isi e le o matauina le aafiaga o le kaloini i luga o le tino. Mo le tele o gasegase i le amataga o le faʻamaʻi, e le afaina, ona o lona aafiaga e vave ona alu. E tasi le kofe i le aso e mafai ona faaleleia ai le gaioiga o le fatu ma toto. I vaega sili atu ona faigata o le maʻi, e mafai ona e inu kofe pe leai, e tatau i le fomaʻi ona filifili.

E faigofie ona faʻamaonia pe faʻafitia le afaina o le oloa i le fatu faʻamaʻi pipisi: 15 minute pe a uma ona inu le inu, e mafai ona e siakiina le faitau o le toto. E masani ona fuaina le mamafa i lima uma muamua ma le maeʻa inu o se ipu o lau mea e sili ona e fiafia i ai. Faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata lava ia, o le mamafa e faateleina i le 3-6 iunite. Afai e sili atu - maualuga maualuga ma le kofe ua matua le fetaui.

O le inisiua e le mafai ona mafua mai i faʻafitauli faʻapitoa ma ave se vaega o vailaʻau. Mo se tagata soifua maloloina, 3 ipu kofe e mafai ona masani, ae mo le maualuga maualuga, o le tele o caffeine e ono mafua ai se faʻalavelave. O le i ai o caffeine i totonu o vaʻa e faʻaosofia ai le faʻalavelave o le tino. O le iʻuga, o aʻafiaga o maso o le fatu e amata ona faʻamalosi malosi, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le numera o stroke. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻateleina o aʻafiaga ma faʻafitauli o le cardiovascular. O le aʻafiaga e ono oʻo i le 6 itula.

O le mea lea, mo faafitauli o le loto poʻo le le faʻalepaleina patino ile kofe, e le fautuaina le toto maualuga.

E faʻafefea ona inu kofe mo gasegase maualuga

O gasegase tuga e maualalo le toto i le taeao. E amata ona tulaʻi i le itula ma le afa talu ona ala i luga, ma inu se ipu kofe i lenei taimi o le ai ai se aafiaga faalua. A maeʻa se taimi puupuu, o le a amata ona toe faʻaitiitia le toto maualuga, lea e ono mafua ai le ulu o le ulu ma le vevela. O fomaʻi e fautuaina e inu se vai inu malosi i le lua i le tolu itula pe a uma le moe i le po.

Mo maʻi gasegase, e taua e le gata o le taimi e talia ai, ae o le filifiliga saʻo ma le sauniuniga o lau mea e sili ona e fiafia i ai. O le kofe vave lava ei ai se mea sili atu ile caffeine nai lo le kofe oneone, o lona uiga e le fetaui mo le faʻaaogaina. Teu i luga o le toto maualuga e fautuaina ina ia saunia e pei ona taua i lalo: sasaa fatuga eleele fou i le vai inu ma vevela ile vevela vevela. Faʻaopopo sina suka ma se pine o le kinnamona e faʻavave ai luga le metabolism.

Faatasi ai ma le maualuga, e mafai ona e inuina pia o loo iai caffeine. Ae e sili atu le taumafai e suia le kofe i le chicory: faatasi ai ma se tofo tutusa, o le chicory e tele mea aoga ma e le oi ai le caffeine. Suʻe i mea e leai ni caffeinated e faasolosolo lava pe a fai o le kofe ua uma ona masani. O le tuumuli ese o le tino e mafai ona mafua ai le ulu tiga matuia, le mautonu, moe. I le taimi o le fesuiaiga, e fautuaina le faʻaaogaina o kofe vai inu ma le kofe mo le maualuga. Ona palau ai lea o le weaning e aunoa ma ni faʻalavelave ma e le afaina ai.

Mea inu meainu

O le faʻaaoga masani o le inu kofe e mafai ona aʻafia ai le galuega a le loto, ae faʻapea foi le tino atoa. O le kofe a Barley ma le keke e maloloina lelei, ma e fesoasoani i:

  • Faʻaleleia le tulaga o le vaega o meaʻai,
  • Puipuiga o le maʻisuka
  • O le tau faasaga i isi pauna,
  • Toefuataiga o le loto (aemaise lava i le vascular dystonia),
  • Puipuiga o ituaiga eseese o le mumū,
  • Faamalosi lautele o le tino.

E leai ni faʻailoga tuusao mo le inuina o le ava. E i ai na o le mea e gata ai mo i latou o loʻo fia maua. O ia tagata e le fautuaina e inu sili atu i le 5 ipu i le aso. O le vaiinu e maua ai le aafiaga o le faʻaitiitia o le mamafa i ni vaega laiti, ae afai e te faʻaleagaina, ona amata lea ona galue le kofe i le isi itu.

E faigofie ona faʻavelaina:

  1. 3 punetini o le keke ma le aofai tutusa o karite,
  2. O mea e faʻaaogaina e mulumulu i vai mama mama,
  3. Liligi le fatu i le vai mafanafana ma tumau mo se aso,
  4. Ua suavai le vai, ma ua sasaa le paluga o fatu i vai mama fou,
  5. O le masini ua tuʻuina i le afi, ma aumaia i se faʻala,
  6. O le taimi lava e amata ai ona paʻu fatu, ona aveese lea o le koneteina mai le afi,
  7. Ua toe fufulu foi fatu ma vai inu, mamago,
  8. I totonu o le 5-7 minute, o fatu e tatau ona falai i totonu o se apa mago, faʻaosooso,
  9. 'Oti faʻatasi ma se mea e teu ai le kofe,
  10. Faʻatasi i se Turk e pei o se kofe eleele masani.
  11. Mo le tofo, e mafai ona e faaopoopo i ai chicory, cinnamon, cardamom, vine vine.

Tuua Lau Faamatalaga