Pancreatic injections mo pancreatitis

O le mumū o le tino e taʻua o le pancreatitis. O le tino o lenei faʻamaʻi e tuʻuina atu i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi ma le gaʻo. O le mafuaʻaga mo lenei tulaga o le fufuluina lea o le suavai i le duodenum. Ona i ai lea o le faateleina o le mamafa i le ala, faaleagaina i sela o le okeni. O lenei mea e oʻo atu ai i le autolysis ma le sosoʻo o le tino.

O le faailoga autu o le togafitiga o le fusi lea o le tiga i le pito i luga. E susulu atu i tala atu o le sternum poʻo totonu o le ogatotonu o le fatu. O le malosi o le tiga o le tiga e faateleina i le alualu i luma o le ituaiga o hemorrhagic o le fomaʻi o le faamaʻi. A aʻafia e le necrosis le gata o le namu o le gland, o le lagona tiga e faʻaitiitia.

O le a le matautia o le pancreatite

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le panicreatic necrosis, o se mea leaga e tupu i totonu o le 24 itula i le maea ai o le amataga o uluaʻi faailoga. Afai e vave saili e le tagata maʻi le fesoasoani, e mafai ona taofi ia faailoga i le vaega 1. A oʻo i luma le faʻamaʻi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiina ae:

  1. Peritonitis.
  2. Necrosis o le manava.
  3. Faʻasologa o le gaʻo
  4. Edema GM.
  5. Faʻasalaga o Renal.

O le tulaga o le maliu i le tino o le maʻi e 15%. Faʻatasi ma le necrosis, o le maʻi na maliu i le 70% o mataupu. O nisi taimi i tua atu o pancreatitis, o le gaosiga o le oncology po o le maʻisuka e atiina ae.

Fesoasoani faafomaʻi mo pancreatitis

Togafitiga o lenei togafitiga e faia ile falemaʻi. A maeʻa le faʻamautuina o le maʻi o le maʻi, e alu le fomaʻi e faʻaitiitia le faʻamaʻi. O faʻalavelave faʻaleagaina e faʻaaogaina e ala i talaʻaga. Ina ia toe faʻafoʻi le tino pe a maeʻa se osofaʻiga, o le tagata maʻi e faʻamaonia mai vai mama. E fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le faʻaumatia o le tino i le taimi o le faʻamalaina.

Aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi, e manaʻomia e le tagata maʻi ona tuʻuina se faʻamaʻi malulu i le pito i luga. O le malulu e faʻaitiitia ai le tiga, fesoasoani e faʻaititia le gaosiga o enzymes digestive e le tino. Afai o le tiga e le mafai ona faʻafitia, ua faatagaina e ave 1-2 palakalafa. nitroglycerin. I totonu, e mafai ona e ulu i No-shpa poʻo Papaverine.

Anisismatmodic injections

O le faʻaaogaina o iniseti antispasmodic i le pancreatitis mumua e mafua ona le gata i le aafiaga o le analgesic. Latou te fesoasoani foi i le malolo o maso o totoga i totonu. O le taimi atofaina o vailaʻau e faʻaumatia ai le aʻafia o le necrosis. O le tele lava o taimi, o le tagata maʻi e faʻamaonia le injections:

O le puleaina o injections o le Nitroglycerin e fesoasoani i le malologa o le sphincter o le popo o le hepatic-pancreatic.

Togafitiga ma iniseti injections

O le faʻamaʻalogaina o togafitiga e aofia ai le tofiga o Paracetamol, Baralgin, Faʻamatalaga. O nei injections e saofagā i le faʻamafanafanaga o spasms mai le o le okeni ma le excretion o le sua i le duodenum.

O nei fualaau oona ua tuufaatasia ma antihistamines. O le faʻaaogaina o le Diphenhydramine, Suprastin, Tavegil ua fautuaina. E i ai a latou aʻafiaga ma aʻafiaga.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia le tiga ma faʻaitiitia ai le pulefaʻatasia a le tino, o le toesea Sandostatin e faʻatonuina ile maʻi. O le vailaʻau e faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, e le sili atu ma le 3 taimi / 24 itula. Afai e mafatia le maʻi ile tiga e le mafai ona faʻafitia, ua faʻamaonia le faʻaogaina o Tramadol poʻo Promedol. O nei vailaau faʻamaʻi ei ai se aafiaga o nakoti. O le umi o togafitiga e 3 aso.

Pancreatic Products

Injections mo le atinaʻeina o pancreatitis ua faʻatulagaina e le gata mo le faʻamoemoe o le taofi o lagona tiga. Faʻasolosolo umi, o le maʻi ua liua i se foliga tumau. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, pe a maeʻa ona atiaʻe le maʻisuka.

O le pancreatitis e aofia ai le puleaina o inisiua o le insulin. I le taimi o le faigata o le togafitiga, o vailaau e faʻamaonia i le tagata maʻi. Le fualaau sili ona mamana o le Gentamicin. E tui i le muso 2-4 taimi / aso. O le faʻamoemoe o lenei vailaʻau e fesoasoani e aloese ai i le faʻaalia o purulent faʻafitauli.

Tofia o Contrycal mo pancreatitis

Kontrikal o se sauniuniga a le kamupani Croatian pharmaceutical Pliva Khrvatsk doo. O lona faʻaaoga e afaina ai le gaioiga o enzymes pancreatic. O le vaega o vailaʻau faʻasaina o le vailaau faʻasaina e aofia ai inhibitors proteinolysis ma sui o le hemostatic.

O loʻo avanoa le vavao i le tulaga o se faʻamalosi mo se fofo e faʻamoemoeina mo inisiua. O le igoa taatele o Counter-ampoule. Ua faatonuina mo pancreatiti. O le vaega malosi o le vailaʻau o le aprotinin, ma o le vaega lagolago o mannitol. O a latou faʻasalalauga e tuʻuina atu ai le lipophysilate. Faʻapipiʻiina i le solvent, e tui i le vein o le maʻi.

O analogues masani e aofia ai Gordoks, Pantripin, Respikam. Gordox e sili atu le taugofie nai lo le Contrikal, ae mafua ai ona afaina. O le pantripine e faʻaaogaina e puipuia ai necrosis pancreatic.

Faailoga ma le faʻailoga

Kontrikal o se vailaau faʻapitoa na faʻaaoga i le togafitiga ma le puipuia o pancreatitis:

  • faʻasolosolo faifai pea o le pancreatitis,
  • pancreatic necrosis,
  • gasegase ogaoga,
  • atuatuvale matala,
  • loloto le faaleagaina o le tino.

O le fualaau faasaina ua faatonuina ina ia taofi le ola o le tagata lava ia. E le gata i lea, o le injections e faʻasinoina i le tagata maʻi i le puipuiga o le pancreatitis postoperative.

O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le tulaga o le faʻalogo i le aprotinin. E leai se injections e faʻamaonia i le aso muamua ma le taimi o le lactation. O le itu pito sili ona ogaoga o aʻafiaga o se faʻafefe o le maʻi.

E faapefea ona faʻaaogaina vailaʻau?

O le tagata gasegase o loʻo faʻamaonia mai o laʻau po o injections o le Kolisi i totonu o le pancreatiti. Ole fua o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatutuina i luga o fua faʻatatau. Mo se taimi umi, o se fualaau tele o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i le maʻi, o lona 300,000 ATPE. Ona pa'ū lea i le 30,000 ATPE.

I totonu o le pancreatitis, o le toto muamua e eseese mai le 200,000 i le 300,000 ATPE. Ole fua ole tausiga, faʻaititia ile 10 taimi, e faʻatulagaina ile taʻi itula. Faatasi ai ma se faʻavavega o le masaniga masani o le faʻamaʻi, o le fua eseese e eseese mai le 25,000 i le 50,000 ATPE / 24 itula. O le togafitiga e 3-6 aso.

I le toto toto, o le tui e 1,000,000 ATPE. Ona tuʻuina atu lea i le tagata gasegase se laʻau, lea e maua ai tupe i se saoasaoa o le 200,000 ATPE / 60 min.

O le vailaʻau e faʻatinoina pe a maʻi le tagata maʻi. O le fua faatatau o le pulega o le fua muamua o le vailaʻau e eseese i le va o le 5-10 ml / m. O le togafitiga tausia e faʻatino e faʻaaogaina ai se fualaau toto. I le taimi o le togafitiga, e tatau ona folasia le 7,000,000 ATPE i le tagata maʻi. Tagata gasegase e ono aʻafia i le faʻamaʻi, i le taimi lava e tasi e manaʻomia ona ave Zyrtec poʻo Suprastin.

Fautuaga tau taumafa

I le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, o le tagata gasegase e mafai ona 'ai naʻo le maeʻa le 4-5 aso. Aʻo lei oʻo i lenei mea, e mafai ona e inuina vai e tele-mineralized e aunoa ma le kesi. O le tagata maʻi e manaʻomia e mulimuli i se meaʻaiʻai. O mea taumafa e maua i fulufulu faigofie faigofie e mafai ona fufulu.

I le taimi masani, o le taumafataga e mulimulitaia mo le tele o tausaga. Fried, meaʻai vevela, ate moa, inu ava malosi. E mafai ona e 'ai le iʻa, aano o manu, fualaʻau.

Anisismatmodic injections

O iniseti mai le pancreatic pancreatitis e faʻaaogaina ona o meatotino taua nei:

  1. O nei vailaau e fesoasoani i le mou ese o le tiga. O se taunuuga, o le tagata maʻi e amata ona lagona le sili atu ona lelei.
  2. E le gata i lea, o sauniuniga o lenei ituaiga fesoasoani i le faʻafilemuina o maso o maso o le okeni, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona faʻagaoioi le faagasologa o le vavao o le vai inu i totonu o le meaʻai.

I le tele o tulaga, e tatau ona faʻaaoga togafitiga spasmolytic nei e togafiti ai le pancreas:

Platyphyllin. O lenei vailaʻau faʻaaogaina i na o tulaga tumau ma le vaavaaiga a se fomaʻi. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le pancreas. O le tagata maʻi e fautuaina e tui 1-2 milliliters o se 0.2% fofo faʻafuaseʻi. Ole taimi ole tui e tatau ona 12 itula.

Vaʻai. O lenei vailaʻau e faʻateleina ai le faʻamalositino ma le faʻamamaina o le talo, faʻafeiloaʻi ai le sphincter o Oddi, aveese le gaogao ma faʻamalo ai faʻamaoniga e pei o le tiga, vomiting, taoto, manava ma le pala. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave o pancreatitis e pei o cholecystitis.

Metacin. Ole maualuga pito tasi o lenei vailaau e 2 milligrams. E leai se sili atu i le 6 milikalama o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i le aso i le maʻi. O le mea lea, ao faagasolo le aso, o le numera maualuga ole injections e le mafai ona sili atu i le tolu inisiua.

Atropine O se fofo 0.1% i ampoules ua fautuaina. E mafai ona faʻatonuina i le tagata gasegase. O ia togafitiga i le tele o mataupu e tuʻufaʻatasia ma le faʻafoega o vailaʻau o analgesic tautala. O se tasi o fua o le Atropine e na o le tasi le ampoule o le fualaau faasaina. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le tui pe a uma 3-4 itula.

Leai-Shpa. E faʻamalolo, e lua uma i le tulaga o se fofo mo le tuiina o le intramuscular, ma mo le puleaina o le tino. O le vine masani o vailaʻau e 2 mililiters. Afai e tatau ona tui i totonu o se vein, e tusa ma le 8-10 mililiters o le saline e faaopoopo atu ia i latou. Ina ia le faʻaosofia le pa'ū o le toto, o le fualaau faasaina e faʻatinoina lemu mo le 5 minute.

Papaverine. O le faʻaaogaina o lenei oloa e faʻamautinoa ai le saʻoina o le talo, faʻaitiitia le mamafa i totonu o le pancreas, faʻaititia le spasm o le sphincter o Oddi, ma faʻaleleia ai foi le aafiaga faʻamalosi o nisi fualaau.

O maʻi o le pancreatiti ma taimi laititi e masani lava ona togafitia i vailaau o loʻo i luga i le auala o fofo mo iniseti e le afaina, iniseti ma gaogao.

Injections faʻamalosi

O le faʻailoaina o le pancreas e mafua mai i le faʻaleagaina o le faʻafitauli i totonu o le setete o le maʻi e fautuaina ma le fesoasoani a NSAID.

Paracetamol Togafitiga o le mumū o le pancreas ma se meafaigaluega e mafua mai ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le vevela o le tino, faʻaitiitia le tiga ma faʻaititia le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina i le tino. Injections mo pancreatitis ma lenei vailaau faʻasaina e faia i le faʻaaogaina o se vaifofo ma se vailaau e 10 miligrams o mea gaosi i le milliliter.

Paralgin. O lenei meafaigaluega e fesoasoani e fofo se maʻi ona o le tele o mea aoga. Faatasi ai ma ia mea, e taua le faʻaalia o le faʻalavelave o le pancreatic, faʻamalo le mimiti o fiva maso, faʻaitiitia le tele o le mumū ma faʻaitiitia le vevela o le tino. E mafai e se tagata matua ona faʻaaoga ni fofo o le 2.5 ma le 5 mililiters, mo le tuiina ma mo le solo. O le faʻafefiloi o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina i nisi vailaʻau e mafai ona faʻamalolo ai le mumū.

Faʻamatalaga. E pei o le tele o isi vailaau, o lenei vailaau faʻasoifua maloloina e tolu mea taua: o faʻamaʻi, o le fiva maualuga ma le faʻaitiitia i le tikeri o le mumū. O le vailaʻau o loʻo maua i ampoules o le 1-2 milliliters ma se vaifofo o le 0.25% poʻo le 0.5% o le mea galue malosi.

Sandostatin. O se mea faʻafefiloi o le somatostatin. O se vailaau e faia i le tulaga o se fofo mo le tuiina po o se faʻamalosi mo lana sauniuniga. I se tasi o fualaau oona, o lona voluma e 1 mililita, o se vailaau e tusa ma le 0.05 mg po o le 0.1 miligrams o le mea galue malosi e ono aofia ai. E mafai ona fesoasoani le Sandostatin i le faʻalavelave ona o le mea moni e faʻalavelaveina le tikeri o le pulelaa a lenei okeni, o se taunuuga o lea mea e maua mai ai le sua pancreatic i se aofaiga itiiti. E masani lava o se vailaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase pe a uma le taotoga. Toeitiiti lava o iloiloga uma e uiga i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega i le Initaneti e lelei.

Injections mo le pancreas i le togafitiga o pancreatitis e tatau ona faatonuina naʻo le fomaʻi maʻi pe a uma se suʻega auiliili.

E faʻasaina le faia e le tagata lava ia le togafitiga, talu ai o soʻo se fualaau faasaina ei ai le lisi atoa o ona faʻailoga ma aʻafiaga.

Isi mea e maua ai le pancreas

I nisi tulaga, e faaopoopo atu i analgesics ma antispasmodics mo pancreatitis, o isi vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

Oona ile inisalini. O le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o se faʻagasologa umi o pancreatitis, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le inisalini i le toto o se tagata maʻi. E masani lava, o lenei maʻi e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Gentamicin. O nei vailaau faʻasaina o vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalosia o le faʻamaʻi, pe a faʻavae e se tagata se malosi malosi o le inflammatory i le pancreas. Gentamicin e tatau ona faʻatonuina mai le 2 i le 4 taimi i le aso. O le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina o loʻo aloese ai pea i le atinaʻe o ituaiga o pathologies o le purulenti, lea i nisi tulaga e tupu i le pancreatitis.

Taavale. O lenei meafaigaluega tuusao e aʻafia ai le gaioiga o le tino panicreatic enzymes. O se sauniuniga e maua i foliga o se faʻamalosi mo se fofo e faʻamoemoe mo tui. O le mea autu autu o le vailaʻau o Aprotinin. E tatau ona faʻamalosi le oloa aʻo leʻi faʻaaogaina, ona tui lea i totonu ole vein o le maʻi.

E taua le taulaʻi i le igoa o fualaau faasaina, talu ai o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O le pancreatitis e avea o se faʻamaʻi pipisi, o le mea lea, e le puipuia e le tui se tamaititi mai lenei faʻamaʻi. E le fautuaina e tui i isi maʻi i le gasegase o le faʻamaʻi ona o le mea moni e le mafai ona faʻatusatusaina le itu e mafai ona tupu mai i se togafiti faapena.

O se tagata poto i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa i le togafitiga o pancreatitis.

Pancreatic mumusu fualaau

I totonu o le pancreatitis, o fualaau oona e faia i luga o le vavalalata, i totonu o le intramuscularly poʻo le faʻaaogaina o le vailaʻau ma le iniseti..

O loʻo tuʻuina atu i le laasaga o le faʻamaʻi ma le togafitiga o le pancreatitis.

O le aoga o togafitiga e fuafua i vailaʻau e ave ma le pancreatitis. O fualaau ua filifilia lelei e faʻaitiitia ai le umi o togafitiga, puipuia ai faʻalavelave ma le fesuiaiga o le maʻi ile foliga masani.

Taua! O vailaau faafomai mo le pancreas i le togafitiga o pancreatitis e vaevaeina vaevaeina i le vaega autu ma ausilali.

O le vaega autu e aofia ai:

  • antispasmodics
  • analgesics
  • tapenaga o le enzyme
  • Teuteu o le anatema
  • atacids
  • H2-histamine poloka,
  • vailaʻau
  • faʻapipiʻi.

O le vaega a ausilali e aofia ai:

  • fualaau faasaina
  • vitamini faʻalavelave
  • taufaasese
  • togavao sauniuni.

Antispasmodics

E leai se vaʻa, Papaverine, Spasmalgon e faʻamafanafanaina ai maso o musika, faʻaitiitia le mamafa i le ala ma faʻaitiitia ai le tiga. I le tulaga o se osofaiga mataʻutia, o le tagata maʻi e faʻatonuina i totonu o le tino pe leai foi. Buscopan, Meteospasmil e mafai ona faia i le taimi o le faigata o le pancreatitis. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea ao le i 'ai.

Analgesics

Fuaina, Baralgin, Pentalgin faʻaoga mo le toomaga tiga, o fofo mo le tuiina e sili ona talafeagai. O le aʻafiaga o fualaau oona e lagona vave lava.

Natau Narcotic Promedol, Tramadol o loʻo faʻaaogaina e taofi le osofaʻiga o le tiga matuia o tagata matutua. E faʻaaogaina i totonu o le falemaʻi ni tagata o le kulupu.

Teuteuga o le Enzyme

O le faʻaogaina o le tino e faʻaleagaina ai le gaosiga o enzymes pancreatic. Ina ia mafai ona fesoasoani i le pancreas i le gaioiga o meaʻai, o sauniuniga o le enzyme e faʻamaonia. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina i le faamagaloga, ae o tagata taitoatasi. O le sili ona lauiloa o Mezim, Festal, Panzinorm, Creon. O fualaau faasaina ma fuataga ua faatonuina e le fomai. E tatau ona ave faʻamalosi i meaai.

Taua! A oʻo mai le tiga pe a maeʻa se taumafataga fiafia, e le mafai ona e faia ni sauniuniga o le enzyme - e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. E sili atu le lelei le ave o se paʻu po o se laupapa faʻasolo.

Teuteu o le anatema

Kontrikal, Trasilol, Gordoks, Tsalol. Togafitiga ma nei vailaʻau e amata i le aso muamua o le maʻi. ma faʻaauau seia oʻo ina faʻaleleia le tulaga o le maʻi. O le sodium chloride o loʻo faʻaofiina i se fofo faʻavae i le faʻaaogaina o se kululu.

E fautuaina mo le mimiti o le pancreatic e faʻaaogaina ai le faʻalavelave e faʻafefe ai le eletise hydrochloric. Faʻaaogaina faʻatasi ma sauniuniga o le antienzyme. O Alemagel, Alumag, Fosfalugel, Maaloks, isi.

H2-histamine poloka

O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamalolo ai le mumū e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o le eletise. O nei sui e aofia ai ranitidine, famotidine, nizatidine. I le togafitiga o le tino pancreatitis, e faʻaaogaina mai le aso muamua o le faʻamaʻi i le ituaiga o injections. I le foliga masani o le mumū, latou te inu 2-3 taimi i le aso mo le 14-20 aso.

Antibiotics

E leai se maliega i luga o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i le togafitiga o pancreatitis. Tofia e puipuia faʻamaʻi pipisi i le cholangitis, maʻi gallstone, vaevaega o le papacreatic duct. O vailaau faʻamaʻi e masani ona faʻaaogaina i le faasologa o penicillin (Amoxiclav, Amoxicillin), pe faʻatasi, mo se faʻataʻitaʻiga, penisillin ma le streptomycin.

Le polokalame mo le togafitia o le pancreatitis

O togafitiga o maʻi e faia ile tele o itu:

  • mumusu e inu pia,
  • mulimuli i se taumafa maualalo i le gaʻo (e le silia le 80 g i le aso). Fafagaina o meaai laiti 5-6 taimi i le aso,
  • tiga tiga
  • togafitiga o le le atoatoa o le enzyme,
  • vailaʻau togafitiga
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le endocrine, faʻapitoa o le hepatobiliary ma fualaau.

Taua! O le togafitiga mo le pancreatitis ma fualaau faasaina ua fetuutuunai e fuafua i uiga patino o le tagata maʻi, e fuafua i foliga o le mumū ma lona malosi.

Vaega o faʻatagaina ole pancreatitis togafitiga:

  • faʻamaʻaloga e ala i le afaina o le vailaau eletise ma vaifofo (Lactosol, saline). Faʻamalamalama sorbents Reosorbilact, Sorbilact, fools solutions Reopoliglyukin, Refortan, Heparin, fofo o le kulukose 5%, 10%, hepatoprotectors,
  • togafitiga faʻamalosi e oʻo atu i le 2-3 aso,
  • analgesia ma faʻamalosi, antispasmodics, isi vailaʻau,
  • asiasiga o le manava po o le tofiaina o fesoasoani,
  • faʻasaina o le faʻamalolosi gastry e faʻaaoga ai H2-blockers (Ranitidine, Cimetin). Faʻaaogaina pe afai e le mafai ona suʻeina mea o loʻo i totonu o le manava,
  • gasegase gasegase: afaina o plasma, vailaʻau plasma,
  • o le faʻaaogaina o inhibitors manava faasela ma le inhibitors o le enzyme proteolytic,
  • fomaʻi faafouina o le enzyme. E faia i vaega eseese o le faʻamaʻi,
  • hormone therapy - Somatostatin, Sandostatin, Glucagon, isi. O se auala e le lava le suʻesuʻeina, ae o le faʻaaogaina o nei tupe o loʻo i ai se faʻafitauli o le manava o le manava ma le pancreas. O se taunuuga, o le tiga ma le pala e vave ona vave.

O le togafitiga ua tuʻuina atu ua faʻamatalaina i na o tulaga lautele pe faʻafefea ona faʻamalolo le mumu o le pancreatic ma fualaau faasaina. O tofiga uma e faia e se fomaʻi!

Fualaau mo togafitiga

O fualaau mo le togafitiga o tagata matutua ua faatonuina e se endocrinologist, gastroenterologist, fomai tipitipi poʻo le fomai tipitipi. I le taimi lava e tasi, o vailaʻau ua faʻamaonia mo le togafitiga o faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaumatia o faʻamaoniga o le maʻi.

Pancreatitis tagata mamaʻi vave vave ona faʻaleagaina ona o le vomiting ma le taotoga. O le vailaʻau faʻamaʻi faʻasolosolo o Cerucal ua faʻatuina ia lava e avea ma vailaau mo pancreatic pancreatitis. O le vailaʻau faʻasaʻo e tuʻuina atu i le auala o se fofo mo le tuiina i ampoules o le 2 ml. Ulufale ma le totogia ma le intramuscularly, o le maualuga o aso taitasi o le 80 mg.

O lenei vailaau e togafitia ai le pancreatitis, maʻi o le tino o le manava ma le duodenum, o le mumu o le esophagus. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le malosi o le manava, faʻaititia ai le gaosia o le vai gastric, ona o le mea e alu ai le mumū, o le tiga e aluese. O le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi.

O lenei meafaigaluega e mamao ese mai le fou. E masani ona faatonuina e faʻaititia le malosi o le manava i le pancreatitis, maʻi maʻi leʻo ma le manava, afaina o le esophagus ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. E maua mai i le foliga o se vai fofo o le 2 ml i se amipoule ma fualaau o le 150 ma le 300 mg.

O le vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le faʻaoʻo e tupu i tua o togafitiga fualaau. O le vailaau faʻasaina ma le maualalo o le absorption e le faʻavaivaia ai le muso o le kolone. Maua i le ituaiga o sipuni.

Novocaine ei ai lona faʻaofo, faʻafefe-inflammatory ma antitoxic i luga ole maʻi. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e faaitiitia ai le gaosia o le sua o le pancreatic ma faamamaina ai le toto o muso lamolemole.

O le 100 ml o le 0.25% fofo o loʻo faʻafofoina faalua i le aso.

Le fualaau faasaina mai le NSAID group. O fualaau oona tiga. E masani lava e le afaina ai aʻafiaga, ae e le fautuaina mo tagata gasegase e maua ai le maʻi maʻi.

Sandostatin

Togafitiga o pancreatitis i le taimi umi ma le taimi o le feʻaveaiga e faia i le somatostatins - sauniuniga a Sandostatin, Octreotide.

Sandostatin vave faʻaitiitia le faʻamalosi o le pancreatic, togafitiga faʻatasi ai ma le fualaau faasaina e faia mai aso muamua o le maʻi. Ulufale i lalo i le 100 mcg 3 taimi i le aso mo le 5 pe sili atu aso. O le vailaau e faʻamalolo ma faʻasaʻo le mumu.

Taua! Ina ia aloese mai se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis o fualaau faasaina, e le mafai ona e mafaufau loloto!

O se sauniuniga o le enzyme, sui i le sua o le pancreatic. E tutusa ma le lua-atigi ituaiga. O le aoga o lenei vailaau faasaina, o le gaosiga o le gaioiga e tuʻuina atu i le duodenum. I le pancreatitis, ua faatonuina e totogi ai le faaletonu o le enzyme pancreatic.

Trypsin Inhibitor (pancreatic enzyme). Auai i le hematopoiesis, faʻaleleia puipuiga a le tino. Ave 1-2 laumei faatolu i le aso pe a uma taumafa. O le umi o le kosi i le tino pancreatitis o le lua vaiaso, i le aso tasi ma le afa i le lua masina.

O togafitiga o vailaʻau faʻasolosolo ma le maʻi pipisi e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuniga o le antienzyme. Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, o le faʻasaʻolotoina o le vai inu oona. O le gaioiga e taofia ai le gaioiga o meaʻai meaai, ma puipuia ai le faaleagaina o le tino. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i totonu o le falemaʻi.

O le vailaau faʻasaina ei ai sona aʻafiaga, e puipuia ai le fausiaina o maʻa, faʻaosofia ai le gaosiga o le keke, o lea ua faatonuina ai mo le mumū o le pancreas ma le ate i se tulaga o le faamagaloga. Ave 2 paluga 3 taimi i le aso.

Vailaʻau mo se osofaʻiga o pancreatitis

O se osofaiga o pancreatitis e masani lava ona oso faafuasei, faatasi ai ma meaai pe a mavae le 20-25 minute. E masani lava, o se osofaiga o le maʻi e amata i le 2 itula talu ona uma le taumafataga. O le tiga e matua ogaoga lava e mafai e se tagata ona le iloa pe maliu mai le tiga.

O le maʻi pancreatitis e faʻaleagaina e tatau ona mafai ona tuʻuina atu se osofaiga o pancreatitis i le fale. E taua tele le faʻafefe i le amataga o le osofaiga.

Analiseics ma antispasmodics o le a faia lelei lenei mea. Faʻatau faigofie tau togafitiga Analgin ma No-shpa e mafai ona taofi le tiga i le amataga. Latou te faʻaaogaina fualaau faʻamalosi.

O se tui e sili ona lelei i le tapenaina o le papa, talu ai e sili atu le vave ona fai. E le gata i lea, o le tagata maʻi e faʻasalaina i le naʻo ma le vomia, e faigata ona inu se pulu.

O se togafitiga lelei mo pancreatitis mo le tiga o Baralgin. O se vailaʻau tuʻufaʻatasia, e aofia ai se mea faʻapitoa ma le antispasmodic. O le vailaʻau e faʻaaogaina lemu, i totonu o le initaneti. Afai e le mafai ona tuʻuina atu se iniseti, inu mea o loʻo i totonu o le faʻamalama ma fufulu ile vai.

O le papaverine ua tui i le toto ma le 2 poo le 3 ml o le 2% fofo. O le vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le masima o musele lamolemole o totoga i totonu.

Nitroglycerin 1-2 lālā e fautuaina mo ogaoga tiga ma fatu fatuga.

O fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory e le o-steroidal e faʻamalolo ai le mumū. Faatasi ai ma le pancreatitis mai le pala, o le Paracetamol e masani lava ona faatonuina. O vailaʻau faʻasaina, e le o faʻamaonia mo maʻi o le ate, maʻi o le peptic.

Taua! O se pusa tioisa ua tuʻuina i luga o le tui o le pancreas, e fautuaina e tuʻu le maʻi. E tatau i se fomaʻi a le falemaʻi ona logoina e uiga i le faʻaaogaina o fualaau oona, ma faʻaalia po o fea.

O le tele o fautuaga a fomaʻi e oʻo mai i le mea e tasi: ia puipuia soʻo se faʻamaʻi e faigofie atu nai lo togafitiga. E manaʻomia le puipuiga o faʻamaʻi.

Fautuaina:

  • taimi e togafitia ai le ate ma maʻi o le manava,
  • matau le masani i aso uma - 'ai i se taimi, ia lava le moe,
  • fafaga lelei meaai, aua le faanatinati mo meaai,
  • 'ai sina meaʻai
  • lafoai masani leaga.

O vailaau sili ona lelei o le a le fesoasoani pe afai e le mulimuli le tagata maʻi i se meaʻai ma le ava malosi. O nei fua faigofie e mafai ona puipuia ai le mumū o le pancreas.

Le faaaogaina o laau

Aua e te le amanaiaina togafitiga masani. E ui lava ma le faʻamalosia o pancreatitis, e le faʻaaogaina laʻau, ae i le togafitiga o pancreatitis masani, o le a latou aumaia le leai o se mautinoa. E masani ona fautuaina e inu le teuteu o laau ile afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O taitai o togalaau togafitiga i le togafitiga o pancreatitis o le chamomile, immortelle, calendula, sulu sipuni.

Pancreatitis: o le atinaʻeina o le maʻi

O le galuega autu a le pancreas o le gaosia lea o enzymes e faʻamalosia lelei ai meaʻai, talepe le tele o mea. O le gland e maua mai ai le sua pancreatic, lea o loʻo aofia ai ona enzymes i se faiga e le galue. Ua faʻagaoioia i le duodenum. Afai e faʻaleagaina lo latou lolovaia mo soʻo se mafuaʻaga, o le faʻaʻatoaina o enzymes e tupu i totonu o masini o le gland lava ia: faʻaleagaina le tagata lava ia o le okeni. O le inflammation e atiina ae mafuaʻaga:

  • sui o suauu o loʻo galue ai faʻamalosi pe faʻafesoʻotaʻi le tino,
  • i mataupu ogaoga, siama maualuga (maliu) o sela o okeni.

O le gasegase o le tino ma le leʻoʻoʻo i totonu o le gaioiga laititi e faʻaalia i le osofaʻi malosi o le fusi faʻatasi ma le faʻaumatia o sela i totonu o le gland. O se ata talitutusa talitutusa e matauina ma le gasegase o le pancreatitis. E tupu pe afai o le gallbladder poʻo isi totoga o le faʻaogaina o meaʻai e sili atu ona mamafa. O le cholecystitis o loʻo i ai nei o se faʻamaʻi lea e tele lava ina mafua ai se gaioiga faʻamalosi i le pancreas. I ona faʻaaliga, e foliga mai o se osofaiga o le tino pancreatite.

O le tiga e amata i le itu tauagavale ma e fusi-pei o, e faʻateleina i le tulaga maualuga ma pe a uma ona 'ai po o le ava malosi.

I le faaopoopo atu i le ogaoga o tiga, o le faʻamaʻi faʻatasi ma le: nausea,

  • vomiting le mafaatusalia lea e le aumaia le toomaga,
  • manava manava (ogaoga o meaʻai ma meaʻai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina),
  • maualuga le vevela.

Spiesmolytic spectrum injections

Afai o le tulaga e ono mafai ona faʻamaonia e aunoa ma se taotoga, o le isi togafitiga togafitiga e faia i totonu o se matagaluega gastroenterological poʻo le togafiti. E tele vaega o vailaau faʻasaina o loʻo i ai auala eseese o faʻatinoga e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai galuega faʻapitoa. O nisi oi latou o antispasmodics, lea e mafai ona tui i totonu o le tauau i luga o le tauau ma totonu o le taʻavale:

E i ai se aafiaga tele (faʻalauteleina le lumenia o toto toto, faʻaleleia le tafe toto) ma faʻamalolo le spasm o muso lamolemole.

Papaverine - o se fualaau oona ei ai le igoa o lona mea autu autu. Faʻafeiloaʻi i vispasmodics malosi. E maua i fomaʻi vailaʻau eseese, o le tasi o ia mea e 2% fofo mo le tui. E faʻatonuina i le tino, ae o lona pule faʻaleagaina o se vaega o le paluga o le lytic faigata e mafai. I le faʻaaogaina lelei, o le auala e faʻaaogaina ai le folasia o ia fofo o loʻo faʻaaogaina. O le faiga o le faʻatinoga e faavae:

  • i luga o le faʻamautuina o le vevela o le talo ma le vai inu,
  • i le faʻaitiitia o le mamafa i totonu o le okeni aʻafia.

  • glaucoma
  • poloka o le atrioventricular (o se tasi o ituaiga o faʻalavelave faʻalavelave o le fatu),
  • faʻailoga faʻamaonia,
  • ate fatu
  • tasi le le faapalepale.

  • maʻitaga
  • tamaitai i le taimi o le lactation,
  • tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga.

Mo i latou, o lenei vailaʻau e mafai ona faʻatulagaina taʻitoʻatasi mo faʻamaoniga faʻapitoa e se fomaʻi ona o aʻafiaga i itu:

  • afaina o le tino
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • fatu faʻalavelave,
  • sosolo
  • eosinophilia i le toto toto (e masani lava i se vaega o le maʻi e faʻamatalaina).

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, o le aʻoga e suʻesuʻe ma le totoʻa. E faʻaaogaina taʻitasi, ma mafaufau i faʻamaʻi uma o loʻo maua.

Pancreatic injections mo pancreatitis

I faʻalavelave ogaoga poʻo se gaioiga gasegase, faatasi ai ma le faʻasaʻolotoina o se numera tele o enzymes, o sauniuniga o le antienzyme e faʻaaogaina i le tulaga o le gaogao oona:

  • Gordoks - 500,000 iunite,
  • Taavale - 200,000 iunite.

O le fua faatatau o aso taitasi e 1 miliona iunite ma le 400,000 iunite, i le faasologa. Latou te puipuia le aʻafiaga leaga o enzymes proteolytic. E fautuaina le tuʻuina o droles i totonu ole falemaʻi.

Faʻaaogaina tele Kvamatel (gaioiga galue - famotidine) - poloka poloka N2-Histamine responsors. Histamine e faʻaalia ai le faateleina o le gaosiga o le sua suamalie, ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le gaʻo. Kvamatel (faʻatoʻa totoina le fualaau fualaau H2Initaneti responsors) e maua ai le malologa galue o laumei pancreatic:

  • e faʻaitiitia ai le faʻapipiʻi o enzymes proteolytic,
  • faʻaosofia le atinaʻeina o mea fesoʻotaʻi i le nofoaga o necrosis.

Togafitiga e amata i le suavai leaga ma e faia i se falemai.

Dalargin o se vailaʻau antiulcer, ae faʻaaogaina foi i le togafitiga o pancreatitis:

  • e taofiofia ai le gaosia o enzymes,
  • toe faʻafoʻisia mea leaga o le gland,
  • sui mea e le mai i le toto ma sela atoa.

O vailaau ua faatonuina e pei o le injections mo le mumū o le pancreas intramuscularly poo le le mautonu.

Sandostatin (Octreotide) - ua faʻaaogaina e faʻamafiesea ai le tiga i le masani poʻo le pancreatiti. E aʻafia ai le faʻamalositino o le pancreas, faʻasaina. Ole fualaau e le mo le faaaogaina ile. Ua faatonuina e se fomaʻi mo tui i totonu o le falemai o se vaega o togafitiga atoatoa. E lava le faʻaaogaina o nai tui mai pancreatitis ina ia pa'ū le maualuga o le amylase i le toto. Faʻaaogāina e fomai tipitipi i le tino pancreatite.

Trental ma solcoseryl i tamai atumaga (2 ml) faʻatasi ma fesoʻotaʻiga vavalalata faʻatasi e fesoasoani i le faʻamautuina o le toto i totonu o le okeni ua aʻafia. E taua lenei mea i le amataga o le togafitiga o le mumu o le mumcreatic inflammation e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau o isi vaega.

Tuua Lau Faamatalaga