Suga i urine: masani mo alii i le matua, laulau, faʻamaʻi maʻi

Afai, e tusa ai ma iuga o se suʻega o suʻega o le urine, ua e mauaina le suka maualuga, o le taunuuga e mafua ai se suʻesuʻega sili atu ona maeʻa ina ia le faʻamaonia pe faʻamaonia ogaoga ogaoga.

O aʻafiaga e tupu e le gata i le faateleina o le suka o le toto, ae faʻapea foi ma le faʻaitiitia i le "pito i tua" - o le gafatia o fatugaʻo e reabsorb glucose.

Afai o suʻega o le urine e sola ese mai tulaga faʻamaonia mo se setete maloloina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se urologist ma le endocrinologist e faʻamaonia le tulaga.

O le mea moni o le i ai o le kulukose i le urine e taua o le glucosuria. O le tulaga masani e manatu o se tulaga pe a le aofia ai le suka poo le itiiti o le siama o le tagata e le suʻesuʻeina e suʻega suʻesuʻe.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le suka e faʻasalaina, pe, i se isi faaupuga, toe foʻi uma lava i le toto toto e ala i le taʻavale.

E le gata i lea, o le faagasologa o le faʻasaʻoina e aofia ai le faʻamamaina o le kulukose i totonu o se aofaiga faatapulaaina.

Afai o le glycemia (maualuga o le toto sugar) e sili atu i se tulaga taua, o le lapopoʻa tupalesite ua televave, o le glucose surpluses e ulufale mai i le urine ma le setete o suiga o meaʻai.

O le mea lea e taʻua o le "mimiti pipii" e aliali mai. O se faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo faʻaalia ai le gasegase o le fatu, maʻi o le maʻisuka, o le i ai o isi faʻamaʻi mafai.

I tulaga masani ma isi tulaga o le tino, o le kulukose i le urine e maua i ni aofaiga tele:

Faʻailoga, mmol / lita
Tulaga masani mo se tino maloloina1,7
Fesuiaiga masani e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi2,8
Tina fafinee oo i le 7.0
Faʻailoga o Renal
I se tagata matua8,9 – 10,0
I se tamaitiiti10,45 – 12,65

O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le tele o mea, e ala i le gaioiga o loʻo faʻaalia ai ituaiga o glucosuria nei:

  • Meaʻai. O lenei meaola e atiina ae ona o le taumafaina o meaai maualuga-carbohydrate, lea o le toto toto e tasi ma e puupuu lava e maualuga i luga aʻe o lona pito i luga.
  • Uiga O lenei mataupu o le siakiina o le kulukose e fesootaʻi ma le ogaoga o le atuatuvale, popolega o le mafaufau, mataʻu, faateʻia poʻo le faʻalavelave. O lenei ituaiga e tupu foi i fafine maʻitaga.
  • Faʻafitauli. O le fomu e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻalavelave matuia.faʻatasi ai ma se faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. Vaeluaina i:
    • afua (laitaga) - e tupu ona o faʻamaʻi fatugaʻo,
    • extrarenal - faʻatasi ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

Fluctuations i le faailo e tupu i faʻamaʻi o ituaiga eseese. Renal glucosuria o loʻo tuʻuina atu i faʻamaʻi fatu faʻatoʻa: pyelonephritis, nephrosis, faʻalavelave faʻaleagaina, afaina glycogen. O mafuaʻaga o pepa faʻaopoopo o:

  • maʻisuka malosi
  • laasaga o le vevela o pancreatitis,
  • manitisitis
  • faiʻai o le faiʻai
  • afaina o le tino,
  • epilepsy.

O le vavao (tele) mai le masani o le kulukose i le urine ua matauina ma le faateleina o le gaosiga o le hormone tuputupu aʻe, hormones glucocorticoid, adrenaline (ituaiga endocrin), ma le inuina o fualaau faasaina e faavae i le chloroform, morphine, strychnine (ituaiga o glucosuria). Faʻateleina le suka i le faʻamaʻi ma le maʻi o le ate. E le gata i lea, o loʻo i ai se ituaiga o glucosuria, lea e atiina ae i faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva ma fiva.

I mataupu pe a tofotofoina e le urine i tamaiti le aoga o le suka o le 2.8 mmol / L, o le tau e manatu e masani.

O le faʻaleleia o le taunuʻuga atonu e sese, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le ave o vailaau oona, o le faʻaaogaina o se tele o suamalie poʻo vailaʻau C.

I le taimi lava e tasi, o le kulūkose i totonu o le urine e mafai ona avea o se faailoilo o togafitiga o le endocrin system, o le atinaʻeina o maningitis faʻamaʻi po o le encephalitis, o le mea lea, faatasi ai ma ia iloiloga, o se asiasiga i le endocrinologist e manaʻomia.

I soʻo se tulaga, o se mea faʻalavelave e manaʻomia ai le toe iloiloga, o le faʻaaogaina o oloa ma faʻamatalaga ma mea inu e tatau ona faʻaaogaina muamua.

Afai o le toe faia o le a le faaalia ai uiga o le kulukose i le urine, o lona uiga o meaʻai paleni le lelei o le tamaititi, faʻaleagaina o mea suamalie.

E manaʻomia e matua ona fetuutuunai le taumafataga e ala i le faʻamalamalamaina o meaʻai e aʻafia ai le faʻatinoga ma faʻaesea ai mai le lisi.

Auala e faia ai se auiliiliga

O tapenapenaga tatau mo le auʻiliʻili o le a maua ai le sao sili ona saʻo. E masani ona faatonuina e le fomaʻi se aoina i aso taʻitasi mo le suʻega o suʻega. O le mauaina o le ata faʻamaonia saʻo e manaʻomia ai le usitaia o tulafono faʻapitoa:

  1. 2-3 aso ao leʻi oʻo i le aoina, 'aua le faʻaaogaina togafitiga, inu le tele o suavai, faʻaaoga fualaau suamalie, ava malosi i soʻo se malosi, meaai gaʻo.
  2. Saunia se pusa tele tioata (fagu).
  3. Liligi i le taeao mimi.
  4. I le gasologa o le aso, ia aoina uma le urini i se pusa e tasi.
  5. Faʻafefiloi le urine ua aoina.
  6. Liligi 150-200 ml mai le koneteina.
  7. Ave lenei vaega mo suʻesuʻega.

Afai e iloa le glucose i le urine, e le mafai ona le amanaiaina lea ituaiga o faailoga, aua, o le mea muamua lava, o lenei faailoga o le soliga o maʻi o le pancreas ma fatu fatu.

Afai o le suka i totonu o le urine na iloa muamua, e pei o se tulafono, o le tulaga e le lamatia ai le ola maloloina.

Afai o le auʻiliʻiliga o le aoina o aso taitasi o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga faifaipea, e tatau ona faia nisi suʻesuʻega faʻapitoa e iloagofie ai le punavai o togafitiga ma faʻatonu le togafitiga talafeagai.

o le tulaga lamatia o le suka i totonu o le urine o le atiina ae o le maʻisuka. Aʻo faʻamaonia lenei faʻamaoniga - glucosuria i le maʻi suka - o le endocrinologist e faia togafitiga ma isi faʻafitauli.

Puleaina o le tulaga e talafeagai foi e puipuia ai le le atoatoa. O le i ai o le kulukose i le urine e mafai ona faʻatasi ma le kanesa, faʻamaʻi pipisi.

I fafine maʻitaga, o le mafuaaga o le glucosuria o le avega lea i luga o le tino (e aʻafia ai le aʻafiaga o fatugaʻo) mafua mai i le tuputupu aʻe i le intrauterine o le fetus.

Afai o se fafine maʻitaga e fesuisuiai i lona maualuga o le suka ma le protein, o le tulaga e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa.

O se tulaga le taua ma le puupuu-taimi i le tulaga taufaamatau mo se tamaitai ma se tamaititi e lei fanau mai e le oi ai. E mafai ona talanoa e uiga i togafitiga pe a faʻaalia pea le maualuga o le kulukose.

O le tulaga mo se tina maʻitaga e lamatia ma le ono mafai ona fausia poʻo le iai foi o le maʻisuka.

Togafitiga mo suka maualuga maualuga

Le faʻaitiitia o lou kulukose E fautuaina e fetuutuunai le taumafataga, lafoaia o mea inu gaʻo faigofie, meaʻai vevela, fried and fatty, ava malosi, nicotine, mea inu gaʻo. E masani lava, o togafitiga insulin e faʻataʻitaʻiina ma le taumafa.

Faʻaaloalo i le faʻatonutonuga o le galue galue ma le malologa, o le tuʻuina atu o se taimi talafeagai mo aʻoga faaletino ma le moe o le a fesoasoani e faʻamaonia ai suʻega.

Afai o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e faʻamaonia ai se faʻaopoopoga o le taunuuga, e manaʻomia le suʻega atoa ina ia iloa mafuaʻaga o maʻi ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Vailaau faʻapitoa

Ina ia aveese faʻamaoniga o togafitiga, togafitiga faʻatoʻa, faʻaalia uma i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e mafua ai le tuputupu ae o le kulukose i le urine, fesoasoani. E lelei le faʻaaogaina o na fua:

  • Faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi. O le laʻau, o le laʻau ma le laumei ua maua i le tutusa o sea. 1 tbsp. l e tatau ona faatumuina le paluga i le 300 ml o le vai inu, ma tumau pea 3-4 itula. Aumai muamua meaʻai e pei o le lauti. E lelei le faʻaaogaina o le fusi o le stevia, ma ia saunia i se auala talitutusa.
  • Ofe ofe. Sasaa se ipu o le oat fatu ma se lita o vai inu, kuka i le vevela vevela mo le 5-8 minute. Inu le afa afa i luma o taumafataga.
  • Oona inu susu ma le kinamona.E tatau ona ave le susu poʻo le susu susu ma se pine o le kinnamona, e sili atu le inu i le afiafi.

Acupressure fesoasoani lelei. O le faʻaleleia o aafiaga o le massage masini e faʻaalia faʻaalia - e tatau ona taʻalo nisi o vailaʻau galue i luga o le tino e tutusa ma le pancreas. E faʻamalosia ai le inisalini, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka.

E i ai lima taua (o le ogatotonu o le lapoa lapoa), vae (i le fao o le uluaʻi vae, totonu), foliga (malumalu), tua (i le va o le tauau).

O lea ituaiga massage o se filifiliga lelei togafitiga, ae o togafitiga e manaomia ai le feutagai ma se fomaʻi e aloese ai mai faafitauli.

Urinalysis mo le suka: o le masani i alii i tausaga ma mafuaʻaga o mea sese

E le tele ni tagata e mafaufau e uiga i le setete o le soifua maloloina o le tino seia oo ina tulaʻi mai faafitauli eseese e faalavelave i lona masaniga galue.

O le iʻuga, o le maualuga o latou sukū e maualuga tele, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka, pancreatitis ma isi faʻamaʻi.

E iloa o le pancreas e nafa ma gaioiga taua o le tino, o le masani ma le gaioiga o mea taumafa e faalagolago i ai. O le mea lea, o le tulaga lautele o le ola maloloina o le tagata e faalagolago lea i lona aoga.

I nisi o ona soliga, e oso i le maualuga o le suka i le urine, lea o se faailoga taua o le maʻisuka. E le gata i lea, o alii matutua foi e taʻalo i se tulaga taua. O ia na te fuafuaina le ono mafai ona maua i faʻamaʻi, e pei o se tulafono, i luga o tausaga e na o le faʻateleina. Ae aiseā e aliali mai ai le suka i le mimi, o le masani i alii i le matua - e fia?

O le i ai o le suka i le urine i tane e le o se mea e masani ai, ma o mafuaʻaga mo ona foliga vaaia e ono ese lava. E le mafai ona afaina lenei uiga faapitoa i se faʻamaʻi faapitoa.

Muamua lava, o mafuaaga o le suka i le urine i tagata matutua e faalagolago i lona olaga:

  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • ava malosi
  • tulaga o le mafaufau ma le faaletino,
  • faʻaleagaina o le nicotine
  • 'ai e sili atu le suamalie ma meaʻai vevela.

E le gata i lea, o le suka e mafai ona i totonu o le urine ona o se faʻamaʻi o faʻamaʻi nei:

  • fatu fatu
  • taʻavale
  • O le maʻi o Herenko-Cushing.

Ae ui i lea, o nei mea uma e le o mafuaʻaga uma o le suka i le urine, ei ai le tele o mea, ma o le tasi oi latou o le maʻisuka.

O faʻamaoniga o le maʻisuka ua faʻamauina e pei ona taua i lalo:

  • matuai galala ma fai soo,
  • suiga o le mamafa
  • vevela paʻu
  • moe
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • faʻateleina le sosolo
  • faʻaleagaina ma faʻafefe taimi faʻafefe.

Suʻega saʻo

Mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le urine, e tatau ona e pasia mo le auiliiliga.

E fautuaina e te tauaveina lenei tiutetauave ma le atoatoa o le tiute ma ia manatua o suega faʻamalosi e faia faapitoa lava e aoina ai le vaega o le taeao.

A itiiti mai o le aso ao leʻi tuʻuina atu, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o fualaau suamalie, suamalie, beets ma buckwheat.

E tatau ona faia lenei mea ina ia sili atu le saʻo o auiliiliga, talu mai le taimi e faʻaaogaina ai, o le a suia le elemene, o le a aʻafia ai faailo mulimuli.

Ina ia maua se faʻamaoniga sili ona saʻo, e tatau foi ona faia le tumama o le tino ma saunia se pusa faapitoa aʻo leʻi aoina. Ina ia faia lenei mea, o se pusa palasitika ma se tapuni e talafeagai, e mafai ona faʻatau i se fale talavai, poʻo se fagu moli mamā, lea e tatau muamua ona fufulu ile vai inu.

I mataupu pe a maua le suka i le uila i le taimi o le siama, o le tagata maʻi ua faatonuina se suega o le kulukose toto.

Ma ia tofia foi se suiga lona lua. Ae o le mafuaʻaga o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine i le taimi e tasi o loʻo faʻaalia ai le maʻisuka.

Afai e matauina lenei mea i na o le urine, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai se maʻi le lelei, e aofia ai: le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le faateleina o le suka i le urini e mafai ona avea ma se faʻalavelave faʻalagona, poʻo le vaetamaina o vailaʻau.

Le masani o le suka i le urine i alii

A o leʻi talanoa e uiga i ia manatu e pei o le kulukose i le urine, o le masani i alii, e tatau ona e iloa e le tatau ona i ai iina, ma o lona i ai ua uma ona faʻamaonia ai soʻo se soliga.

O loʻo i ai se masani masani o le kulukose i le faʻamuʻi i alii - 0.006-0.08 mmol / l. Ma le isi, e le tatau ona sili atu i le 1.7 mmol / l.

O le masani o le suka i le urine i alii pe a mavae le 40 tausaga atonu e laʻititi maualuga atu.

Afai, i le taimi o se auiliiliga lautele, o le kulukose i le urine e leʻi iloa, ona mafai loa lea ona manatu i mea e masani ai. E taua le manatuaina o le matutua o tausaga o le tamaloa, o le maualuga o le suka o le a mafai ona matauina i le vevela, ma e mafua mai i le mea moni o fatugaʻo amata amata ona sili atu ona leaga i le taimi.

O le urine o se suavai lea na maua mai ona o le faʻamamaina o le toto, o lona fatuga saʻo e faalagolago i le tele o mea, e pei o le: olaga, ituaiga, mamafa, tausaga, vevela o le ea ma le matua.

A maeʻa le gaosia o le kulukose i le faagasologa o le gaosiga o meaʻai, ona ulu atu lea i le toto ma oʻo ai ina malosi, o se vaega talafeagai o soʻo sela i totonu o le tino mo lona faʻatinoga atoatoa.

I le taimi e amata ai le maualuga o le suka, o le pancreas e maua ai le inisalini malosi, lea e tatau mulimuli ane ona faʻaitiitia ai faitauga glycemic.

Afai e le lava lenei hormone, ona amata ai lea e le tagata ona atiae le maʻisuka.

I le taimi o le hyperglycemia, e le mafai e alo o le tamaʻitaʻi ona tu i le avega, o lea e le maua ai se taimi e faʻaalu ai le kulūkose.

O le iʻuga, o le maualuga o le suka e ulufale atu i le faʻaleleia o tagata. O le tapuni pito i tua o le taimi lea e amata ai ona galue gaʻo i le tulaga sili ona maualuga. Mo tagata taitoatasi, o nei faailoilo e mafai ona avea ma tagata taitoatasi.

Mo tagata matutua, o le tapuni muamua e masani lava 8.9-10 mmol / L. I le aluga o taimi, o nei fuainumera atonu e faʻaitiitia. Ae afai o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le suka, o lona uiga atonu o lenei mea e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka. Ae peitai, e mafai ona avea lenei ma faailoga o le le gata o lenei maʻi, e mafai ona tupu e mafua mai i le atuatuvale, gasegase, faia o ni vailaʻau faapitoa.

Faʻaiʻuga

O le faateleina o le maualuga o le suka i le urine e masani ona o faatasi ma le faateleina o ona mea i totonu o le toto. O lenei tulaga e mafai ona i ai ni ogaoga matautia ma taunuʻuga, pei o le:

  • maʻisuka retinopathy. I lenei tulaga, e mate le oti o le toeititi ona o le mea moni o le toto na afaina, o lenei mea e mafua ai le leiloa o le vaʻaia,
  • maʻisuka nephropathy. E aʻafia ai le glomeruli o gaʻo ma e faʻaalia e le edema i luga o vae, maualuga maualuga toto maualuga o le suka,
  • faʻafitauli i le tino. Latou te taʻitaʻia i taimi uma le tiga i ona vae poʻo le manava, e ō mai foʻi ma le numera o tamatamailima, o le tiga i le taimi o le feʻaveaiga, faʻavevesi,
  • eseese faʻalavelave o le paʻu. E aliali mai i le tulaga o le: afaina, afaina o le tino, fatu,
  • eseese faʻafitauli o le fatu cardiovascular system. E foliga mai ona o le maualuga o le suka i le toto ma le urine. O isi faʻaaliga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi fatu fatu, ma faʻapupulaina foi le lamatiaga o le fatu fatu.

Fautuaga

Afai e te maua se maualuga o le kulukose i le urine, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, aua o le le amanaʻiaina e mafai ona aʻafia ai lou soifua maloloina atoa.

O le maʻisuka e le mafai ona puipuia, ae sili atu le faigofie ona togafitia nai lo ona faʻafitauli: fatu fatu, stroke, tauaso, gangrene.

Afai e te maua se maualuga maualuga o le suka i le urine, e le tatau ona e fefe i le taimi lava lena, ae e sili le fefaʻasoaʻi i se fomaʻi ina ia mafai ona ia faʻatonuina se suʻesuʻega. Talu ai ona o loʻo i ai se avanoa e afaina ai le urine, ma o se taunuuga o nei taunuuga na le mafai ona faʻatuatuaina.

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Ina ia iloa pe o le a le masani o le suka i le urine e mo tausaga o tagata, e mafai ona e faʻaaoga le laulau poʻo lenei vitio:

O le faateleina o le maualuga o le kulukose i le urine o se tamaloa i soo se tulaga e faailoa ai soo se soliga i totonu o le tino. E le tatau ona i ai i le mimi, pe o lona aofaiga e tatau ona laʻititi.

O maualuga maualuga e mafai ona tautala e le gata i le atinaʻeina o se faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le maʻisuka, ae mafai foi ona avea ma taunuuga o le mamafa o le mafaufau ma le faaletino, o le olaga le lelei ma masani leaga.

Ua faia se auiliiliga e faailoa ai le sugar sugar content in urine, ma e tatau ona mulimulitaʻia ni tulafono taua mo taunuuga lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o se seti o vai i totonu o se pusa e le afaina ma sauniuniga muamua o le tino - o le teenaina o le maualuga o le carbohydrate ma le faʻaleleia o le tino.

I tane, suka i le mimi


Sili taua fomaʻi

Stanchev Dmitry Nikolaevich

Kochetkova Roza Petrovna

Buvatinov Sarang Viktorovich

E tele taimi e tatau ai i tamaloloa ona tuʻuina atu faʻamatalaga mo suʻesuʻega - mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o suʻesuʻega puipuia pe a talosaga mo se galuega, poʻo pe a matauina e se fomaʻi ao togafitia le maʻi.

O le foliga mai o le suka i le urini e le mafai ona taʻua o se mea e le masani ai - aemaise lava o lenei faafitauli e mafai ona matauina i tagata pe a mavae le 45 tausaga, ona o le matua, o le ono mafai ona maua le maʻisuka, faapea foi le maua o gasegase eseese, faateleina. I le mea e tatau ai, e le tatau ona i ai le kulukose i le urine, ona e matua gauai uma lava i le toto pe a pasi atu i le faamamaina.

Afai e maua e fomaʻi le suka i le urine, o le a le uiga o lenei mea - o le fesili muamua e tupu i le tagata maʻi. O lenei mea ofoofogia o loʻo molimau i le tele o pathologies, lea e na o le fomaʻi e mafai ona saʻo le fuafuaina. O le mea pito sili ona taua e le o le fefe, ma amata togafitiga i le taimi.

Gaoioiga masani

E taua le maitauina o le au atamamai na fuafuaina le masani o le suka i le urine i alii ma tamaitai. O le faailoga pito maualalo lea e leʻo faʻaalia ai togafitiga i le tino. I le faanatinati o se tagata soifua maloloina, o le glucose concentric e itiiti, ma e mafai ona maua mai i le 0.06 i le 0.0883 mmol i le lita.

O lenei tulaga maualuga o le tulaga masani mo itu uma e lua. Afai e faʻataunuʻuina se suʻesuʻega lautele poʻo le suʻesuʻeina o meaola o le urine, e masani lava ona le gauai le au suesue i le i ai o le kulukose i lenei lapoa - latou te faamaumauina ua leai.

Afai o le faʻauʻuga mulimuli e sili atu nai lo le masani, o loʻo faʻamaonia ai le maʻisuka maualuga - ona o le faateleina o le toto suka, o fatugaʻo e leai se taimi e faamamaina ai - poʻo faʻamaʻi fatugaʻo e le mafai ai e lenei tino ona faatino atoatoa ana galuega.

Ina ia maua le suʻesuʻega mulimuli, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni faʻataʻitaʻiga faaopoopo - mo se faataitaiga, o le suʻega toto mo le kulukose.

Ma le isi, e tatau ona e asiasi i le tele o isi tagata tomai faapitoa:

Tuuina atu ia i latou ua tuuina atu e le fomaʻi.

Afai o se auiliiliga lautele e maua mai ai le suka i le faanatinati - o le a le uiga o lenei mea mo alii, ma o a mafuaaga na tupu ai lenei mea matautia?

Atonu e tele nisi:

  • O le maʻi suka. Afai e maualuga le maualuga o le suka i le toto o le tagata, e le lava le taimi e gafatia ai e gaʻo le tele o le suka. O ia ituaiga o siama e mafua ona o se suʻega toto mo le kulukose - pe afai, e tusa ai ma ona taunuuga, o le suka e 10, pe sili atu.Afai e maua e se tagata le galala tele, faʻavaivaia faʻavaivaia ma le maua le malosi, faʻaletonu le vaʻaia, pe a amata amata ona mamafa le mamafa o le tino, o le mea lea e faʻasalaina e ala i le vevela o le paʻu - o se taimi lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi ma suʻe suʻega, aua o ia faʻaʻailoga e ono iloa ai le maʻisuka,
  • Faʻaleagaina o gaioiga faʻaaogaina o fatugaʻo,
  • Tuai i le faagasologa o le suia o le suka i tafatafa o taila.

E ui i le tele o mafuaʻaga, o se suʻesuʻega muamua mo se maʻi na maua i le glucose mimilo o le a maua i le maʻisuka.

E aʻafia ai le kulukose ma faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaleleia pe afai o se tagata:

  • Ua uma ona i ai soʻo se ituaiga o maʻisuka
  • Faʻasologa o gase i soo se ituaiga - e tusa lava pe sili atu ona vaivai,
  • Hyperthyroidism
  • Fafano i fuamoa, chloroform poʻo morphine,
  • Manuaga, poʻo gasegase, poʻo le faʻavevesiina o le tino o le tino (e pei o le epilepsy, faʻamalosi),
  • Glomerulonephritis, ma isi faʻamaʻi pipili,
  • Faʻailoa
  • Faamai pipisi.

Afai ua uma ona faatonuina oe i se suega masani, ma ua e mafatia i se tasi o maʻi ua taua i luga, aua neʻi galo e lapatai le fomai e uiga i lenei mea.

O mafuaʻaga e mafai foi ona faʻatino - mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le suka i totonu o le tino e mafai ona faʻaleleia pe a uma le atuatuvale, pe faʻamalosi malosi. Faailoilo e sili atu foi i le masani pe a uma ona 'ai mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o gaʻo.

Auala e fuafua ai

Afai e maua le maualuga maualuga o le suka, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega faaopoopo e faamanino ai le siama. E masani lava, ina ia maua se ata sili atu ona faatuatuaina, o se faatonuga e tuʻuina atu mo suʻesuʻega i aso taʻitasi, lea e maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le i ai o le kulukose i le urine.

O mea mo se suʻesuʻega e aoina i le po i totonu o se pusa tioata tioata.

Ina ia mafai ona maua se auiliiliga lautele ma maua ai ni taunuuga moni, o mea e tatau ona aoina naʻo le taeao, sili atu i luga o se manava gaogao, i totonu o se pusa tioata.

O loʻo i ai foʻi auala avanoa mo le fuafuaina o le i ai o le suka i totonu o le faʻamalosi - mo se faʻataʻitaʻiga, vaifofo poʻo fasipepa ma faʻataʻitaʻi, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai.

O taunuuga

Ua uma ona matou iloa pe o le a le uiga o le kulukose i le urine.

O lenei faailo e sili ona taua, aua e mafai ona faʻamaonia le i ai o se maʻi tuga. O le tasi le taimi ma le le tumau le siitia i lenei tulaga maualuga e le afaina ai alii - ae afai e le suia le tulaga i taimi o iloiloga mulimuli ane, o se taimi lea e faʻalogo ai le alaga ma faʻaauau ai togafitiga.

O le maʻi suka o le taunuuga autu.

O lenei maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo faifaipea o le inisalini o le inisalini - o se mea e le lava le maʻi. E faʻamalosia le maʻisuka e vaavaaia pea a latou mea taumafa, faʻasaʻo i latou i nisi o meaai ma faʻaaoga soo se glucometer e fua ai le kulūkose i totonu oo latou toto.

E taʻitaʻia ai i se faʻafitauli i galuega vaaia, faʻapea foʻi ma faafitauli i isi totoga. Afai e te fuafuaina lona amataga i se taimi talafeagai, e mafai ona puipuia le atinae.

Afai e te le o maʻi i le maʻisuka, e mafai ona e puipuia ma tuu i lalo lau suka i totonu o lau siama:

  • Faatapulaa lauulu, pe taumafai e vavaeeseina. Taumafa fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, gaʻo meaʻai, iʻa. Taumafai e fufulu ma faʻafefiloi meaʻai nai lo le falai, faʻasusu sugary mea inu inu, meaʻai vave, meaʻai ma le ava malosi,
  • Afai ei ai le mamafa o le mamafa, taumafai e faʻaumatia. I le faaopoopo atu i mea taumafa, o le faamalositino e faamalosia,
  • Mai togafitiga faa-tagata, e fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaopoopoina o le kinamoni i le lauti. E mafai foʻi ona e faʻafefiloi ma le kefir,
  • E lelei foi le inu i mea teuteu o laumei, uʻamea, mafolafola ma laumei.

O le tausia lelei o lou soifua maloloina, o le ae faʻateʻaina ai le tele o faafitauli, ma o le suka i lau urine o le a na o sina taimi lava e tupu mai ai, o se taunuuga o mafuaʻaga faʻapitoa.

Faailoga o le atiaʻe o le maʻisuka i alii:

E le o fautuaina e le pulega le tele o fualaau oona ma, i uluai faailoga o le faamai, fautuaina oe e faafesootai se fomai.

O la matou faʻailoga e aofia ai fomaʻi sili ona lelei, e mafai ona e faia se tafaoga i luga o le initaneti poʻo le telefoni. E mafai ona e filifili se fomaʻi talafeagai oe lava pe o le a matou filifiliaina mo oe i le tulaga saʻo mo le saoloto.

E na o le taimi foi e tusia ai, O le tau mo se faʻatalatalanoaga o le a maualalo ifo nai lo le falemai lava ia. O la matou meaalofa laitiiti lea mo a matou tagata asiasi.

Suga i urine - o le a le uiga mo tane, fafine, laulau o tulafono masani, tulafono faʻavae

Glucose o se vaega taua tele mo tagata, lea e tatau mo le faʻaaogaina o le metabolism masani.

O loʻo avea o se punaoa malosi mo le gaosiga o meaola, ma o loʻo faʻaaogā foi e le faiʻai ma le tino o le tino e tausia ai le gaioiga o le tino.

E ui lava i le tāua taua o le tafaoga, o lona faʻasalaga i se maualuga poʻo le itiiti ifo foi lona tulaga e avea ma mea taufaamatau i le soifua maloloina o le mafaufau ma le soifua maloloina o se tagata, i tulaga ogaoga-i le olaga.

O le maualuga o le suka i tane ma fafine e tatau ona fuafuaina pe a ma le tasi i le 6 masina. O lenei mea o le a faʻamautuina ai le moni o maʻi o le maʻisuka po o patini patini i le laasaga pe a solo ese le ata o le falemaʻi ma e le faʻaalia.

O suʻega faʻasologa masani e fautuaina ai le suʻeina o le toto, ae o suʻega suʻega e faʻamaonia pe afai e masalomia le hyperglycemia. Fuafuaga o le suka i le urini o se pepe faatoa fananau mai - o se suʻesuʻega faʻatulafonoina i le i ai o le maʻisuka masani poʻo le maʻisuka i le tina. O le tau o suʻesuʻega mo faletusi tutoatasi e tusa ma le 150 rubles, o le taimi faʻatino e 1 le aso.

E faʻapefea ona aoina se suʻega urine mo le suka?

Urine collection algorithm mo suka (nofofua tasi):

  • se falemaele maeʻaeʻa o faʻalapotopotoga o loʻo faia,
  • e tasi le vaega o le urine e aoina i totonu o se pusa faapitoa e leai ni mea (muamua, i le leai o ni faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi faapitoa),
  • ua le sili atu i le lua vaetolu o le koneteina,
  • pe afai e tatau ai, o le urination e faʻaauau pea i totonu ole falemaʻi,
  • ua tapunia le koneteina ma se tapuni ma sainia.

A maeʻa le aoina, e tatau ona faʻapipiʻi le biomaterial o loʻo aoina i le fale suʻesuʻe i le vave lava e mafai ai, o le malūlū lelei o le malulu e oʻo ile 10 ° C.

Tulafono mo le aoina o mimi mo le suka i le ao:

  • i totonu o le matagaluega o suʻesuʻega e tatau ona ave se pusa oloa, e le talafeagai le suia i le lelei o fale ma ipu,
  • o le aoina o le urine mo le suka e amata i le urination lona lua, e le mafai ona aoina vave le isumu pe a uma ona ala i totonu o le fagu,
  • E tatau ona faamaumauina le taimi o le timu, o le aoina o le taimi e faia saʻo lava i le 24 itula,
  • ona tuʻuina atu lea o le fagu i le fale suʻesuʻe,
  • i le va o le aoina, o le biomaterial o loʻo teu i totonu o le faʻalaulaulaulama e le maualuga atu nai lo le 10 ° C, e matua faʻasaina ona tuʻu i totonu o le pusaaisa,
  • afai e talafeagai le faʻaaogaina o se atigipusa e puipuia (e lapataʻiina e se tagata faigaluega suʻesuʻe ile mea lea), faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le faʻasaoina i totonu o le atigipusa ao leʻi oʻo i le muamua aoina. Isi gaioiga e tusa ai ma tulafono. Taua: o le hydrogen chloride e galue o se mea e puipuia, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le mumu e faʻafesoʻotaʻi ai paʻu faʻaalia. O le mea lea, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i lona teuina ma le faʻaaoga.

E le faʻamalosia se faʻataʻitaʻiga i aso taitasi ma e faia faʻatasi pe a maeʻa ona maua iuga o se vaega se tasi o le urine e sili atu nai lo masani. Faʻaaogaina o suʻesuʻega faʻasolosolo i aso taʻitasi: faʻamaloloina o faʻamatalaga sese sese ma maua faʻamaonia saʻo.

Faitau atili: Faʻapefea ona aoina fecesi mo auiliiliga i se tagata matua, pepe, ma pe mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa

Faʻamatalaga taua

I se tagata soifua maloloina, o le suka i aso taʻitasi ma le nofofua nofofua ua toetoe lava a toesea. I le tulaga o le maua mai o taunuuga o le suʻesuʻeina o le faatalatalanoaga e tutusa ma le zero, e tatau ona faia ni suʻesuʻega faʻaopopo e iloa ai faʻamaʻi pipisi o le urinary tract. O le mea moni o le suka i le urine e faʻaitiitia i le maea ai o le faʻaaogaina o vailaʻau togafitiga poʻo metotia e maualuga le taua o le faʻamaonia.

E tatau ona faamamafa atu e le o faʻaogaina le auʻiliʻiliga o le auiliiliga, ona e le lava a latou faamatalaga. O le mea lea, o le a le mafai ona faʻamatala saʻo i latou lava. Pe'ā filifilia le fomaʻi, e le gata o le kulūkose masani i totonu o le urine, ae faʻapea foi faʻamatalaga o isi suʻega suʻesuʻe, faʻapea foi ma le talafaasolopito lautele ole maʻi (falemaʻi, aiga).

O le laulau o loʻo aofia ai faʻamatalaga o le suka o le sukina i alii ma tamaitai i tausaga taʻitasi.

TausagaFaailoga masani
Auaunaga nofofua, mmol / lUma i aso uma, mmol / aso
E oo i le 50 tausaga0.05 i le 0.8E itiiti ifo i le 2, 8
Ina ua mavae le 50 tausaga0.05 i le 1.5
I fafine aʻo maʻitaga0.05 i le 2.5

E tatau ona maitau o le masani o le suka i le urine o fafine i le taimi o maitaga, aemaise lava i le kuata mulimuli, e mafai ona siʻitia laʻititi.

E mafua lenei tulaga i le mea moni e lagona e se fafine le manaʻoga e faʻatau le tele o meaʻai, e aofia ai ma meaʻai gaʻo faʻamalosi.

E leai se taimi e maua ai le tino e maua ai le insulin mo le faʻaleagaina o le gaʻo, ma o le mafuaʻaga lea ua tuʻuina atu ai le kulukose maualuga i totonu o le toto ma le urine. E le gata i lea, i le taimi o le maitaga, o le faapalepale o sela i le gaioiga o le inisalini e faateleina.

Faʻailoga e mafua ai le faateleina o le kulukose i le urine aʻo maʻitaga: o le genis predisposition, gesational diabetes mitusitus, o se fafine maʻitaga ua silia ma le 30 tausaga ma uiga o le gaʻo.

O le faʻaaogaina o suka i totonu o le faʻamuʻi mai masani i maʻitaga maʻitaga o se faʻalavelave faʻafefe, e faʻaalia ai le manaʻomia mo meafaigaluega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻi.

E tatau ona maitauina pe a mavae le 50 tausaga, o le suka urinary o tane ma fafine e tulaʻi i luga, o se fesuiaiga o le masani o le physiological. O le mafuaʻaga o le taofia o le atoatoaga o le gaioiolosi o gaʻo ma le solia o le metabolism process.

Faitau atili: Lisi o le maualuga o le suka i le fafine i le matua

Suga i urine - o le a le uiga mo alii ma tamaitai?

Taua: o se tasi suiga o le tulaga faamasani mai le masani i le leai o ni faailoga o le maʻi e leai se aoga o le mafaufau.

Atonu e mafua mai le sauniuniga le talafeagai o le maʻi aʻo leʻi suʻeina poʻo le le usitaia o le algorithm mo le aoina o le biomaterial. O le taunuʻuga e aʻafia i mea taumafa i luga o vailaʻau faʻamalosi tino faigofie, ma le gaʻo poʻo le faʻalagona lagona. Mo le puleaina, o le suʻega lona lua e faia ile 2 i le 4 vaiaso.

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga faʻaleagaina o le maualuga o le suka i le urine o:

  • o le maʻisuka o vailaʻau eseese ma ituaiga,
  • faateleina le gaosiga o hormones,
  • hypercorticism syndrome - faʻaalia mai o se taunuuga o le aafia i le tele o hormones (catecholamines) o le cortex adrenal mo se taimi umi,
  • o le faʻavaeina o se tumutumu o gland slander, lea e mafai ona faʻapipiʻi ituaiga meaola e pei o le homone i ni aofaiga tetele,
  • faʻalavelave i le masaniga o galuega a le adenohypophysis, i le avea ai o se tulafono, e taʻitaʻia atu ai i le faʻaalia o le faʻasalaga,
  • O le fomaʻi muamua o le Fanconi - o le fesuiaiga o le kenera, e iloa ai o ia lava i le tulaga o meaola o meaola faʻamaʻi ma le faʻaogaina o togafitiga: togafitiga o le tele o lapisi, ma faʻafitauli i le faagasologa o le toe suia o mea eseese (sugars, phosphates, amino acids),
  • o le le faʻaaogaina o le gaʻo e mafua ai le hypo- (le lava) poʻo le gaʻo (excess) o hormones.

Faitau atili: Faʻapogai ma taunuuga ole suka i le urine aʻo maʻitaga

O le a le uiga pe afai ei ai le suka i totonu o le uila ae le o le toto?

O le faateleina o le kulukose i le mimi e faasaga i le talaaga o lona tulaga faatagaina i le toto e taʻu ai le faaleagaina i fatugaʻo. O le mea masani, o sugars faigofie e faʻamaʻiina i le taimi o le filtration lona lua o le urine, ma i le tulaga e faʻaleagaina ai le tele o tubules poʻo nephrons, e le atoatoa le faʻasalaga.

O se taunuuga, o le tagata maʻi e maualuga le sugars i le urine, ma i totonu o le toto o le tau o le faailo e tumau pea i totonu o le mea e taliaina.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega faifai pea e le tatau ona lafoaia pe a maeʻa le 1 - 2 masina, talu ai o le maʻisuka e mafai ona tupu i le taimi muamua e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaʻi.

O le iloa o pathoni tuʻufaʻatasia o gaʻo ma le maʻisuka e manaʻomia ai se auala talafeagai i le tofiaina o togafitiga faʻaleleia e se fomaʻi maualuga.

Le Taua o Suʻesuʻega o le Maʻisuka

I le faaiuga o le XVII senituri, na matauina ai e le fomaʻi Peretania o T. Willis e faapea i nisi o gasegase o le urini e suamalie. O ia na ia fuafuaina le upu maʻisuka, lea i le faa-Latina o lona uiga "suamalie e pei o le meli". Mulimuli ane, na faamaonia e Do Doonon o le urine e maua ai se tofo lelei ona o lona maualuga o le kulukose.

O le taatele o le faʻasologa o togafitiga faʻapitoa na maua ai i le tulaga o faafitauli sili ona taua mo vailaau ma sosaiete atoa. E tusa ai ma le International Diabetes Federation, e silia ma le 415 miliona tagata i le lalolagi atoa mai le 20 i le 80 tausaga le matutua ua maua i le maʻisuka. E le gata i lea, sili atu ma le 40% oi latou e le o iloa lenei mea, talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻapitoa o le maʻi.

O le faʻamaʻi mulimuli e faia pe'ā uma ona matauina le 5 faʻamaoniga faʻamaonia:

  • o le kulukose toto e sili atu nai lo le masani (i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai),
  • suega o le faapaleni kullukose (toe faia fua o suka i le afa o le itula pe a uma le ipu vai suamalie) e sili atu ma le 11 mmol / l,
  • o le hemoglobin glycal e le ausia tulaga faatauaina tulaga faatauaina,
  • o loʻo i ai le suka i totonu o le uila
  • ketone bodies (acetone) o maua i le urine.

O se suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka faatasi ai ma se suʻega toto e mafai ai e oe ona faʻamautu le i ai o le maʻisuka malosi, e vaʻaia ai lona ituaiga ma le malosi.

O le faʻataʻitaʻiga o le togafitiga e tele lava ina faalagolago i le faitau tusitusi o togafitiga ua filifilia ma le tausisia e le tagata maʻi fautuaga uma a le fomaʻi.

O le faʻaleleia o le faʻasaoina o le gafatia galue e aunoa ma le fetuunai o le mafanafana faalemafaufau o se tagata, faʻapea foi ma se faʻalavelave tele i le amataina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Ina ia tauaofai, e tatau ona e gauai atu i manatu taua:

  • o le maualuga o le siama o le siama o le suavai e le taua, o le maualuga aupito maualuga e mafai ona faatagaina e 0.8 mmol / l,
  • vavalalata i se tulaga maualalo mai le tulaga masani e faailoa ai faʻamaʻi pipisi o le urinary system, i se tulaga sili atu - i le tele o faʻamaʻi (maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi o gaʻo poʻo le endocrine),
  • tasi faʻasesega o le masani e faasaga i le talaaga o le leai o ni faʻamaʻi o le faʻamaʻi e leai se taua o le faʻamaonia, aua e ono mafua mai i le maʻi ua le amanaʻia tulafono o sauniuniga mo le auiliiliga,
  • Faʻatasi ai ma aʻafiaga e mafua ai le faʻalauteleina o le suka, o loʻo i ai ni vailaʻau faʻapitoa, faʻafitauli faʻalagona, tino faaletino ma meaʻai-maualuga i le afiafi o se asiasiga i le fale suesue,
  • maualuga faʻamaualuga maualuga o le parakalafa (ia faʻaluaina le faaluaina o le auiliiliga) faʻaalia le manaʻomia mo se suʻesuʻega faaopoopo o le tagata maʻi ina ia mafai ai ona faʻavae le mafuaʻaga.

Mataupu ua saunia
Microbiologist Martynovich Yu. I.

Faitau i luga: Meaʻai mo maualuga suka - menus, aafiaga o le ava malosi ma le kofe, ma isi mea

Tuuina atu lou soifua maloloina i tagata tomai faapitoa! Fai se taimi atofaina ma le fomaʻi sili i lau 'aʻai i le taimi nei!

O se fomaʻi lelei o se tagata tomai faʻapitoa e, e faʻavae i luga o au faʻaʻailoga, o le a faia le faʻamaonia saʻo ma faʻatonu togafitiga lelei. I luga o le matou faʻailoga e mafai ona e filifilia se fomaʻi mai falemaʻi sili ona lelei i Moscou, St. Petersburg, Kazan ma isi aai o Rusia ma maua se faʻaitiitiga e oo atu i le 65% mo tofiga.

Saini i le fomaʻi i le taimi nei!

Suga i le urine - o le masani o le auiliiliga, faateleina - o le a le uiga?

Category: Analysis Online

E manaʻomia e le tino le glucose (suka) - o se punavai o le malosi. O le faateleina o le suka i le urine e iloa ai le atinaʻeina o le faamai - tele lava, maʻi suka. E tusa ai ma le masani o le kulukose i le urine, pe faapefea ona faia se auiliiliga ma pe aisea e ala ai lenei faailoga, faitau i luga.

Urinalysis mo le suka

E lua ituaiga o suʻesuʻega urine mo le suka - i aso uma ma taeao.Muamua o le sili ona faʻamaonia, ua faʻamaonia pe afai o se suʻesuʻega o le taeao o le urine ua faʻaalia ai se vavaeese mai le masani.

O le aso faimalaga i aso uma e aoina i totonu ole fagu lita e tolu. O le vaega muamua o le taeao e le o aofia ai i le auʻiliʻiliga - latou te amata amataina le amina mai le faʻataʻitaʻiga lona lua. E tatau ona teuina le pusa i aso uma i totonu o le pusaaisa poʻo se isi nofoaga malulu ma le pogisa. A oʻo ina aoina le urine, e matua luluina, ma o se tamaʻi laʻitiiti (150-200 ml) e ave mo le suʻega.

Ina ia faʻamalamalamaina le muimui o le taeao, o le vaega muamua o le urine e aoina i totonu o se tamai ipu mama, masini vaigogo poʻo se pusa faʻapitoa.

E taua le sauniuni mo le suʻega mo le fuafuaina o le suka i le mimi, lea e te manaʻomia ai le aso na muamua atu:

  • Aua le inu tele vai, aua le 'ai fualaʻau, ma fuamū mūmū ma fualaʻau, suamalie, fualaʻau suamalie, tamato, beets ma isi mea e maua ai le gasegase po o le paʻu o le urine.
  • Ia lava le moe, pe faʻapefea ona e malolo, tuʻu le malosi faaletino.
  • Afai e mafai, ia aloese mai tulaga faigata, feteenaiga, soʻo se popole.
  • Aua le tagofia se vailaʻau, ma afai e le mafai, ia mautinoa e logo le fomaʻi e uiga i fualaau o loʻo faʻaaogaina.

Urinalysis Tulaga masani o le auiliiliga lautele o le urine. Urinalysis, transcript. Fua o le tino i tagata matutua, fafine ma alii. Le masani o le faanatinati i tamaiti

I totonu o le tusiga o le ae faitau pe o le a le mea e aofia ai i le auiliiliga lautele o le urine, o le a le umi o le faasinomaga o nei faailoilo, o le a le masani o laulaau paʻepaʻe paepae ma lela mumu i le urine, o le a le tele o le protein ma le suka e mafai ona i totonu o le urine, o mea o epithelial o loo maua i le suʻega.

O le faʻamatalaga na saunia e fomaʻi o falemaʻe ma falemaʻi o le CIR.

O se suʻesuʻega lautele o suʻesuʻega o le urine (faʻataʻitaʻiga lautele, OAM) e aofia ai le faʻamautuina o meatotino faʻapitoa, faʻasologa o vailaʻau ma suʻesuʻega o mea laiti.

Suga i urine - o le a le uiga?

I se tagata soifua maloloina, glucose, pasi i fatugaʻo, faʻaaoga atoatoa ai a latou siaki ma toe faʻafoʻi i totonu o le toto. E le oʻo i le urine, o le mea lea, e le masani ona fuafua i ai.

Ae afai ei ai le suka i le mimi, o le a le uiga o lena mea? A oʻo i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le masani (luga aʻe 9.9 mmol / l), e le o gaʻo uma lava i totonu o le toto i totonu o le lapoa, o le mea lea, e ulufale atu i le mimi.

O lenei faʻamatalaga faʻapitoa e taʻua o le glucosuria - e faʻaalia i taimi uma le i ai o le malfunctions i le tino, ma e le mafai ona tuʻuina le maualuga o le suka i le urini e aunoa ma le gauai.

O le masani o le suka i le urine o lona toesea atoatoa po o ni mea e le taua, lea e le maua foi i le taimi o le auiliiliga (e oʻo i le 0.08 mmol / l). O le maualuga o le kulukose o aso taʻitasi i le urine e 2.8 mmol.

O le tele o nei faailoilo o se taunuuga o le faateleina o le maualuga o kulukose o le toto. Suga i le urine e mafai foi ona tulai mai mo nisi o mafuaaga, talanoaina i lalo.

Mafuaʻaga o Sugar Suafa Maualuga

O le tele o taimi, o le suka e aliali i le urine ma le maʻisuka. O lea glucosuria ua taʻua o le pancreatic. I le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, o le foliga mai o le kulukose i le urine e masani ona fesootaʻi ma lona faʻaitiitia o le toto. O le gase o le pancreatitis e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga o le maualuga o le suka.

E iai isi ituaiga o glucosuria:

Hepatic glucosuria e tupu i le hepatitis, manua o le ate, togavao o Girke, mea oona. Faʻalautele Renal i faʻafitauli faʻaleagaga, faʻamaʻi o le renal tubules (glomerulonephritis), néphritis, e masani ona maua i tamaiti.

Symptomatic Glucosuria mafua mai i isi faʻamaʻi, ma mafuaʻaga talafeagai o le suka i le urine e faapenei:

  • maniteitis
  • vavalalata, afaina,
  • afaina o le tino,
  • acromitaly (faamai o le pituitary gland tua),
  • encephalitis
  • tumo o le gland (pheochromocytoma),
  • O le maʻi o Herenko-Cushing (maualuga maualuga o hormones i le toto),
  • taʻavale
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • faiʻai o le faiʻai.

O suʻega e mafai ona maua ai le suka ma le acetone i le urine i le taimi e tasi - o se faailoga manino lea o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le vavalalata ole inisalini, lea e malepe ai le kulukose - ma le maʻisuka ituaiga I poʻo le maʻisuka ituaiga 2 ma le tino vaivai o le pancreas. O le acetone i le urine e mafai foi ona aliali mai e aunoa ma se faateleina o le suka.

O se tasi foliga vaaia o le kulukose i le urine e mafua ona o le ogaoga o mafatiaga, le mautonu o le mafaufau.

Faailoga o le maualuga o le sukari:

  • matuai galala
  • vaivai, vaivaiga,
  • le mautonu pea
  • malogo ma le paʻu o le paʻu,
  • tigaina ma le ita i le tino ma le urethra,
  • paleni mamafa
  • faʻaauau faifaipea.

Ia mautinoa ia tofotofoina pe afai o iai nisi o nei faʻaʻailoga i lau tama. O le vaivai, le mautonu, loimata, fiainu atonu o ni faʻaaliga o le maʻisuka.

Suga i le urine aʻo maʻitaga - foliga

I fafine maʻitaga, e le tatau i le glucose masani ona i totonu o le uila. O se tasi o mataupu e foliga mai e le taua tele, o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻavasegaina o le tino. I totonu o le tino o se fafine o loʻo faʻamoemoe se pepe, o faʻafitauli uma o meaola o meaola e tupu tele, ma o fatugaʻo e le masani ona feagai ma le tele o le kulukose na gaosia, e pasi ai sina vaega itiiti i le urine.

Suga i le urine aʻo maʻitaga e aliali mai i nisi taimi ona o le mea moni e amata ona galue se masini e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini i le paʻu. E tatau ona i ai i taimi uma le tele o le kulukose i totonu o le toto, lea e lava mo le tina faʻamoemoe ma le tamaititi.

Afai e galue malosi se masini anti-inisalini, e aliali mai le glucose maualuga i le toto - e le mafaia e fatuga ona gaosia, ma o se vaega e ulufale atu i le urine. O se tulaga tutusa e masani ona iloa i masina mulimuli o le maitaga.

Afai o le taimi o le suʻeina o se tamaititi i le urine e tele lava ina iloa, e tatau ona masalomia le atinaʻe o le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi. I lenei tulaga, ia mautinoa ia e faia se suʻega maeʻa e suʻe ai le mafuaaga o le glucosuria ma ia amata ona tau i se taimi talafeagai.

Faaiuga

O le maualuga maualuga o le suka i le urine o se faʻavevesi. A maeʻa ona faʻamaonia, ia faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. E taua le mataituina o lenei faailo ao maitaga, talu ai o le glucosuria ma maʻi o loʻo aʻafia ai e mafai ona afaina ai e le gata o se fafine, ae o se tamaititi foi.

O le lamatiaga autu o le faateleina o le kulukose i le urine o le maʻisuka. O tagata uma lava, ae maise lava tagata e sili atu ma le 30 oe ei ai aiga e maua i le maʻisuka, e tatau ona pipii atu i se soifua maloloina ma faʻaauau ona faia suʻega toto ma faʻamalosi.

Faʻaleagaina o le tino

O mea autu faaletino o le urine, fuafuaina e le OAM:

  • lanu
  • manino
  • mamafa mamafa
  • pH (urine reaction)

O le lanu o le urine e masani lava e mai i le lanu samasama i le samasama lanu ma e mafua ona o puaʻa o lo oi totonu (urochrome A, urochrome B, uroetrin, uroresin, ma isi).

TamaitiEse ese lanu samasama
AliiEse ese lanu samasama
TamaitaiEse ese lanu samasama

O le lanu o le urine e faalagolago i le tele o le mimilo ese ma le mamafa o lona mamafa. O le mumu mumu lanu samasama e masani lava ona faʻalauteleina, faʻasalalau i se vaega itiiti ma e maualuga lona mamafa. O le faʻavavega o le mimiti e faʻapitoa lava, e maualalo le mamafa o le mamafa ma ua faʻateleina i le tele o mea.

Fesuiaiga lanu e mafai ona avea ma se taunuuga o se togafitiga faʻaleagaina i totonu o le polokalama urinary, o aʻafiaga o meaʻai, ma vailaau e ave.

Malamalama (turbidity)

O le masani masani o le manino. E mafai ona i ai le vevela o le urine e mafua mai i le i ai o mūmū mūmū, sela o le paʻu paʻepaʻe, epithelium, siama, gaʻo susu, vaʻaia o masima, pH, fofo, vevela teu malu (vevela o le vevela e mafua ai le leiloa o salts).

I mataupu pe a ufitia le urine, e tatau ona e iloa pe faʻasaʻolotoina vave lava, pe pe o le ao nei e tupu sina taimi pe a mavae le tu.

TamaitiMalamalama atoatoa
AliiMalamalama atoatoa
TamaitaiMalamalama atoatoa

Urine faapitoa le mamafa (g / l)

I se tagata soifua maloloina, e mafai ona fesuisuiai i luga o se lautele lautele i le aso atoa, lea e fesootaʻi ma le faʻalauteleina o mea taumafa ma le leai o se suavai i le afu ma le mimita.

Tamaiti i lalo o le 1 masina1002-1020
Tamaiti 2 i le 12 masina1002-1030
Tamaiti 1 tausaga - 6 tausaga1002-1030
Tamaiti 7 i le 14 tausaga1001-1040
Tamaiti 15 i le 18 tausaga1001-1030
Alii1010-1025
Tamaitai1010-1025

O le mamafa o le urine e faalagolago i le tele o mea ua soloia i totonu: urea, uric acid, creatinine, salts.

  • O le faaitiitia o le mamafa o le urine (hypostenuria) i le 1005-1010 g / l ua faaalia ai le faaitiitia o le malosi o gaioiga, o le faateleina o le tele o le urine ua aveesea, ma le inu malosi.
  • O le faateleina o le mamafa o le urine (hypersea) o le sili atu i le 1030 g / l e matauina ma le faaitiitia o le tele o le urine ua aveesea, i tagata gasegase i le glomerulonephritis, faamaʻi pipisi, ma le faaletonu o le cardiovascular, atonu e fesootai ma foliga vaaia po o le faateleina o le edema, le tele o le vai (vomiting, diarrhea) ), faʻasalaga o fafine maʻitaga.

Faʻamaʻi o le Urine (pH)

urine pH i se tagata soifua maloloina o loʻo i ai i luga o se meaʻai faʻafefiloi, vailaʻau poʻo sina pulu.

Tamaiti i lalo o le 1 masina5,4 — 5,9
Tamaiti 2 i le 12 masina6,9 — 7,8
Tamaiti 1 tausaga - 6 tausaga5,0 — 7,0
Tamaiti 7 i le 14 tausaga4,7 — 7,5
Tamaiti 15 i le 18 tausaga4,7 — 7,5
Alii5,3 — 6,5
Tamaitai5,3 — 6,5

O le tali o le urine e mafai ona eseese e fuafua ile natura o meaʻai. O le tele o proteins e maua mai i manu i le taumafataga e tau atu i se tali malosi o le aano; i totonu o se fualaʻau fualaʻau, o le urine reactivity o le alkaline.

  • O se gaioiga masani o le urine e matauina i fevers o ituaiga eseese, o le maʻisuka e maua i le tulaga o le taupulepulega, matelaina, ma le le atoatoa.
  • O se uiga o le urine alkaline o le uiga lea o cystitis, pyelonephritis, hematuria taua, pe a uma le vomiting, manava, ma le faʻaaogaina o le vai maʻaleʻale.

Puipuia i le mimi, o le masani o le protein i le urine

O le masaniga o le urine e aofia ai se aofaiga itiiti o polotini (itiiti ifo i le 0.002 g / l), e le o maua i ni mea maualuga, o lea ua talitonu ai e leai se palatini i le urine. O foliga vaaia o le protein i le urine e taʻua o le proteinuria.

Tamaiti i lalo o le 1 masinao loʻo misi
Tamaiti 2 i le 12 masinao loʻo misi
Tamaiti 1 tausaga - 6 tausagao loʻo misi
Tamaiti 7 i le 14 tausagao loʻo misi
Tamaiti 15 i le 18 tausagao loʻo misi
Aliihttp://www.CIRLab.ru/library/609/128434/

Fuafuaga o mea faʻaleagaina o se faʻataʻitaʻiga o le urine

O le laasaga muamua i le suʻesuʻeina o se faʻataʻitaʻiga urine o le ata. O le tagata tomai faapitoa e iloilo le vaeluaina i le paolo, manogi, manino, maualuga ma le eletise. Saienisi fomaʻi ua faʻamaonia tuʻusaʻoina mo nei faʻaʻailoga uma mo se tagata soifua maloloina. I le faʻatusatusaina o le faʻataʻitaʻiga ma faʻamaufaʻailoga, o le tagata tomai faapitoa e maua ni faaiuga e uiga i mea sese.

O le fua o le urine e tatau ona lanu samasama. O le i ai o pathoces o le urinary system or other factors, mo se faʻataʻitaʻiga, o le aveina o ni meaʻai (antipyrine, amidopyrin, santonin) poʻo oloa e maua ai le suauu paʻu (kāloti, beets), e mafai ona aʻafia ai le paolo. O le toto toto o le malestrualua e suia ai foi le lanu o le urine.

E uu e Urine se ipu mumu pe afai o loʻo i ai ni mumu toto mumu. E tupu lenei mea i le glomerulonephritis, o le foal colic, o le fatuina o maa gaʻo ma le mailei, faʻapea foʻi ma manuaga i le fale.

Urine malulu o le urine maua pe afai o le paka e faʻapipiʻiina i totonu ma le hepatitis, lea e masani ona faaosofia ai faʻafitauli o maʻi ate ma fatu fatu.

Faʻaleagaina o le tino ma ituaiga uma o vailaau faʻasaina po o le maualuga o vailaau mo togafitiga e mafai ona faaosofia ai se suiga i le lanu o le urine e lanu uliuli.

Afai o le hemoglobin, lea e maua i le toto mūmū mūmū e le suia, e ulufale i le urine, urini liliu mai le lanu uliuli. O lenei mea e maua ai le anemia haemoli.

O le urinometer o se meafaigaluega masani lea e iloa ai e le au tekinisia le maualuga o le urine. O le urinometa e iai le fua e faʻaaogaina i totonu ole atigipusa ma se faʻataʻitaʻiga o meafaitino. O le maualuga o le faatofuina ua fuafuaina e le tele. O le masani masani mo se tama matua e tusa ma le 1020 gramita i le lita.

E mafai foi ona taʻu mai e le manogi o le urine mai fafo se faʻamaʻi. vailaʻau totoga poʻo ni faʻamaʻi eseese. O le mea lea, o le maʻi suka e mafua ai le manogi malosi i le urine, e tutusa ma le acetone.

O se tagata tomai faapitoa foi e faatusatusa le manino o le faataitaiga ma le tulaga masani. O le mumusu o le mumusu o se faailoga o le gasegase fatuga, talu ai i totonu o ia ituaiga urine o loʻo i ai le palatini, lea e le tatau ona i ai i se suauu ola maloloina.

O le maualuga o le eletise ua fuafuaina e le faailoilo. O se fasi pepa laititi ma se reagent e faʻaaoga i ai o loʻo faʻatofu i se faʻataʻitaʻiga o le urine. O se gaioiga faʻaalia e tupu ma o le faailo e suia le lanu - o lona uiga o le taunuuga o le suega o le acidity e masani lava.

O le laasaga lona lua o le suʻeina o urine o le faailoaina lea o elemene o loʻo aofia ai. O suʻesuʻega faʻaletausaga faʻapitoa e aofia ai le fuafuaina o le i ai o le protein ma le suka. Afai e masalomia se faʻamaʻi faapitoa, o le fomaʻi ua i ai le aiā tatau e auina atu ai le tagata maʻi i se suʻesuʻega loloto e fuafua ai mea o loʻo i luga o le bilirubin, pati pipi, indican.

Muamua, i le faʻaaogaina o se faailoilo, o le tagata tomai faapitoa e fuafuaina le i ai o se vailaʻau i le faʻataʻitaʻiga: afai o le faailoga e suia le lanu, ona tupu ai lea o se gaioiga faʻaalia, o lona uiga, o le mea o loʻo manaʻo i ai o loʻo i totonu o le faʻataʻitaʻiga. Ma le isi, faʻaaogaina se microscope, faʻatusatusa mea patino o mea taʻitasi i luga o le vaaiga.

Faʻamatalaga o meaʻai suamalie. Totogi

O se faʻataʻitaʻiga o le urine e tuʻuina i totonu o se centrifuge, lea, i lalo o le gaioiga o le malosi o le centrifugal, e vavae ese ai vaega mausali mai le vai - o se mea e faʻaaogaina.

O suʻesuʻega a microscopic e faʻaalia ai le faʻaogaina o ia elemene:

  • vailaʻau o le epithelial
  • mucous fluid
  • mūmū toto mumu
  • paʻu paepae paʻepaʻe
  • fagu
  • tioata tioata
  • microbes.

E le gata i lea, i se tino maloloina, e le tatau ona i ai i luga ole fofo ma siama i le palapala o le urine. O le fuainumera o siama e faʻatusatusa tutusa ma ua faailogaina i le fomu e tusa ai ma faʻavasegaga mai le tasi i le fa koluse, o lona fa o lona uiga o se mea tele.

O le suʻesuʻeina o sima o le urine o urates, oscalates ma phosphates i le suamalie o le urine ua manatu e masani, o la latou gaioiga e tusia i le auala e pei o microbes - crosses.

O le numera o leukocytes i le urine o se tagata soifua maloloina e le tatau ona sili atu i le 3 iunite. O le faʻalauteleina o le leukocyte counts e faʻaalia ai le afaina o totoga totoga.

O le siakiina o sela mūmū mūmū taʻitasi i totonu o le suauu mamina o le tagata ua manatu e masani.

Vailaʻau paʻepaʻe, toto mūmū mumu, ma sel epithelial e mafai ona fausia ai paʻu. O le masani mo le mea o loʻo iai i totonu o le masini eletise a le tagata e tusa ma le 3 iunite.

Lisi o mataupu o elemene i le faanatinati o se tagata soifua maloloina:

Iloiloga o iloilogaNorm
HueMalamalama lanu samasama
Malamalamamanino
SmellLeai
Faʻaletonu4 i le 7
VaʻaiaE tusa o le 1020 g / l
Puipuia PuipuiaAofaʻi toesea
SugaAofaʻi toesea
KetoneAofaʻi toesea
BilirubinAofaʻi toesea
UrobilinogenLe sili atu i le 17 micromol / l
Laʻau toto mumu1
HemoglobinAofaʻi toesea
Laʻau paʻepaʻe totoLe sili atu nai lo le 3
EpiteliumLe sili atu ma le 10
PulufanaAofaʻi toesea
BacteriaAofaʻi toesea
YeverAofaʻi toesea
Meaola faʻapitoaAofaʻi toesea

(2

Faailoga masani

E masani lava (i se tulaga o le malologa atoa), i se tino maloloina lelei, o le kulukose i le urine o loʻo i totonu o ia voluma laiti e le mafai ona faʻataʻitaʻiina i suʻega o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe pe a faʻagasolo le suʻega o meaola, faʻasalalau poʻo le lautele o le meaola faʻapitoa.

Mafaufau po o le a nei ituaiga o togafitiga, o le talaaga o mea latou te atiina ae ma le auala latou te faaalia ai.

Physiological Glucosuria

O le glucosuria o le tino o se tulaga eo faatasi ma le faateleina o le maualuga o le suka i le urine i le 1.7 mmol / lita. I le tele o mataupu, o loʻo faʻalauteleina maʻi faʻapitoa i tagata e le o mafatia i soʻo se faʻamaʻi, faasaga i tua o:

  • popolega ma le fiafia faalemafaufau,
  • ave ni fualaau faapitoa
  • faʻaleagaina o mea taumafa e maua mai meaʻai gaʻo-mauoa e iai caffeine,
  • maualuga malosi faaletino,
  • umi le anapogi,
  • maʻitaga.

Faʻalagolago i mafuaaga na mafua ai ona atiaʻe, ua vaevaeina le glucosuria physiological i:

  • taumafa,
  • lagona
  • togafitiga o fafine maʻitaga.

O le glucosuria o mea taumafa e le tumau i le natura ma e atiina ae e avea o se taunuuga o le faʻaaogaina o meaʻai e maua i le gaʻo ma gaʻo, e mafai ai ona faʻateleina le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine. O faʻafitauli e aliali mai i le afa itula poʻo le itula pe a uma ona 'ai.

O le faaitiitia o le vaega tele o le suka i le urini e tupu i le lima i le ono itula pe a uma se taumafataga. I le faaopoopo atu i oloa gaʻo-o lo o aofia ai meaʻai, glucocorticoids - Beclomethasone, Dexamethasone, Triamcinolone, Prednisolone e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o lenei mea ofoofogia.

Glucosuria lagona o se taunuuga tuusaʻo o le atuatuvale, le mautonu, gau o le toto, poʻo le manuʻa. O le faateleina o le vaega tele o le kulukose i totonu o le toto i lenei tulaga e afua mai i le faateleina o le synthesis o le hormones glucocorticoids, e talafeagai mo le tino e fetuunai ai i le popole.

Glucosuria Pathological

O le glucosuria (glycosuria) e le masani ai o se tulaga faatasi ai ma le faateleina o le kulukose toto e oo i le 2.8 mmol / lita ma le maualuga. Faʻalagolago i mafuaʻaga na mafua ai, ua vaevaeina togafitiga i:

  • toe faʻaleleia, faʻalauteleina i se talaaga o faʻamaʻi fatu fatu,
  • extrarenal, faatasi ai ma le faateleina o le vaega tele o le kulukose i totonu o le toto.

O mafuaaga o le glucosuria tele e masani lava:

  • de Tony-Debre-Fanconi syndrome,
  • Tubulointerstitial fatu fatu.

Ma o ia lava ua vaevaeina i:

  • muamua, e mafua mai i faʻalavelave faʻaleagaina o le tino,
  • lona lua, o le atiaeina o le talaaga o ia maʻi faʻapitoa e pei o le nephrosis, le faʻamaʻi o Girke, le glomerulonephritis, lea e masani ona masani i le natura, ma isi).

O le glucosuria i fafo e masani ona o faatasi ma le faateleina o le vaega tele o le suka i totonu o le toto ma ua vaevaeina i:

  • maʻisuka
  • totonugalemu
  • pancreatic
  • taʻavale
  • endocrine
  • hyperthermic.

O le maʻisuka glucosuria i le tele o mataupu o loʻo maua i maʻi o loʻo mafatia i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, lea e maua mai e tusa ai ma le ituaiga muamua.

O le glucosuria tutotonu e atiina ae i le encephalitis, gasegase o le faiʻai o le faiʻai, neoplasms maaleale ma le leaga o le mafaufau, maningitis, hemorrhages cerebral, afaina o le hemorrhagic, tulaga e tupu i le taimi o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi.

O le glucosuria Pancreatic e mafua mai i le pancreatitis ma e mafua mai i le le lelei o le panocreatic endocrine. O le faʻaitiitia o le suka i le urini e tupu ao faʻavaivai le mumū ma o loʻo faʻamaloloina le faamaʻi tino.

O le glucosuria oona e tupu ona o se mea oona i mea e pei o morphine, chloroform, strychnine, phosphorus poʻo carbon monoxide.

O le endocrine glucosuria o se taunuuga o le gasegase, Herenko-Cushing syndrome, hypernephroma, thyrotoxicosis, pheochromocytoma, overdose poo le umi o le faaaogaina o fualaau faasaina na faia i luga o le cortisol, o le maualuga o le adrenaline, hormones glucocorticoid, somatotropin and thyroxine in the blood.

O le Hyperthermic glucosuria e atiina ae i se talaaga o faʻamaʻi, o le auala lea eo mai faatasi ma le maualuga o le vevela o le tino ma le fiva.

O le faanatinati o tamaiti ola maloloina e le tatau ona i ai le suka. O le taua o le kulukose i totonu, faapea foi ma tagata matutua, o le 0.06-0.08 mmol / lita. O le iloaina o le glucosuria i totonu o se tamaititi o se avanoa e faafesootai ai se fomai ina ia mafai ai ona fuafua lona ituaiga ma faatonuina se tulaga talafeagai mo togafitiga.

O le masani o le kulukose i fafine i le urine o le 0.06-0.08 mmol / lita.O le tele o nei tulaga faatauaina o se faailoilo manino o se maʻi tuga o loo atiae i totonu o le tino, e manaomia ai vave togafitiga faafomai ina ia mafai ai ona faia se suesuega atoa i totonu o puipui o se fomai, e faailoa ai se maʻi o loo i ai nei ma faatonuina ai se tulaga talafeagai e togafitiga ai.

I le taimi o le maitaga

O le i ai o le suka i le urine o fafine maʻitaga e maua i le tele o le tolu masina ma e mou atu i lona lava taimi lata mai talu ona fanau le pepe. E ui i lea, e ui lava i lenei, e mafai e lenei tulaga ona lamatia uma le fafine ma le tamaʻi fomaʻi, lea e afua mai i le maualuga o lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka, faʻatautaia e tusa ai ma le ituaiga lona lua.

O le i ai o soliga tulafono e ono faailoa mai:

  • faʻalauteleina o le 'ai (manaomia pea mo meaai),
  • fiainu
  • maualuga le toto maualuga
  • faateleina le uunaiga e lafoai le vevela,
  • faʻafouina o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi.

O le vaega aʻafia mo le atinaʻe o glucosuria e aofia ai tamaitai:

  • faʻatasi ai ma se gasegase faʻatoʻateleina i le maʻisuka (fai aiga - maʻisuka),
  • sili atu i le tolusefulu tausaga
  • mamafa tele
  • o loʻo iai ulumatua e sili atu i le 4.5 kilokalama le mamafa o le fanau mai,
  • ma le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate ma le faʻalauteleina o taimi i le vaega tele o le suka i le urine i totonu o le siama.

Faʻalogo! O sina siʻosiʻesega o le vaega tele o le kulukose i le faanatinati o fafine o loʻo faatalitali mo se pepe, e pasi i se taimi puupuu, e le afaina ai i latou lava poo le fetus.

O le masani o le suka i le urine i alii o le 0.6-0.8 mmol / lita. O le tele o nei tulaga faatauaina e faailoa ai le i ai o nisi o maʻi ma manaomia vave le apili i se fomaʻi faʻapitoa faapitoa - o le a le mafai ai ona tupu le faʻamaʻi ma ona aʻafiaga faʻapitoa.

Puipuiga

E ui i le mea moni e faapea, o le siʻitia o le vaega tele o le kulukose i le urini e mafua ona o le tele o mafuaʻaga, e mafai lava ona faia nisi o auala e puipuia ai lenei mea matautia. O le mea lea, o le puipuia o le atinaʻeina o togafitiga e mafai ona:

  • tausia o se olaga ola maloloina
  • faʻataʻitaʻiga masani, e aofia ai suʻesuʻega o toto ma urine,
  • faʻamatalaga taimi ma togafitiga o faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le suka i le urine,
  • aloese mai le oʻo i tulaga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave mamafa o le tino.

O nei fuataga e mafai ona puipuia ai faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma foliga vaaia o le suka i le urini, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le glucosuria i tagata matutua ma tamaiti.

Afai o masani nei e te masani ai:

  • tumau le maualalo o tiga
  • faigata faigata
  • solia o le toto.

Na pau le auala taotoga? Faatali, ma aua le galue i metotia faʻamalosi. E mafai ona faʻamalolo le maʻi! Mulimuli i le fesoʻotaʻiga ma saili pe faʻapefea ona fautuaina e le Specialist le togafiti ...

O le masani o le suka i le toto pe a uma le 40, 50, 60 tausaga:

O le fua o le suka i le tane o se tasi lea o faailo e fesuiaʻi ma le matua. O lona faʻamatalaga o se tasi o ituaiga talafeagai o le puleaina o le maʻi o le maʻisuka - o se faʻamaʻi e aafia ai le sili atu ma le 200 miliona tagata i le lalolagi ma e tusa ma le 10-12 miliona i Rusia.

Manaomia le suʻega

O le a le masani masani o le suka o le toto i tane pe a mavae le 40 tausaga? O lenei fesili e popole ai le tele o sui o le malosi o feusuaiga, o loʻo mataituina lo latou ola maloloina. Ma o le mea lea, o le suʻesuʻeina ia le itiiti ifo ile tasi i le tausaga o se fua talafeagai e puipuia ai le amataina o le maʻisuka.

Ma o le taua o lenei mea ua faateleina i le matua. O suʻesuʻega faʻapitoa, suʻega o le toto o le toto, faʻataʻitaʻiga o le urine masani e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga.

O le masani o le suka i le toto pe a uma le 40 tausaga, ma isi faʻasologa e suia ma le matua.

Hormones e aafia ai le metabolism o le suka i le tino

Glucose e gaosia mai le suauu, glycogen, maso, ma o loʻo synthesi mai le glycogen ate, amino acids, lactate, glycerol.
O le fua o le suka o le toto i tagata o vaitausaga eseese e faalagolago i le tele o le inisalini ma lona gafatia e faʻapipiʻi le kulukose i siama. Ae i totonu o le tino o loʻo i ai ni homoni o loʻo i ai se aafiaga o le hyperglycemic. O lenei:

O faiga faʻavae faatonutonu e faʻamautinoa ai le gaosiga o le carbohydrate masani ma fuafua ai le toto suka. O le masani i tagata e sui ma le matua.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka

O le masani o le suka toto i tagata o soo se vaitausaga e 3.5-5.5 mmol / l. Pe a ave le toto mai le vein, 6.1 mmol / L e manatu o se faailo taliaina. I luga atu o lenei tau aogā ua leva ona avea ma faailoga o tagata muamua.

I le faʻateleina o fuainumera, o loʻo mulimuli mai faailoga nei:

• solia o le puipuiga a le tino,

• O le mamafa o le paʻu ma le faateleina o le 'ai,

• mago mucous mu,

• Polyuria, lea e faapitoa ona faalauiloa i le po,

• faʻamaloloina manuʻa,

• faʻamaʻiina o maʻi poʻo le uʻu.

O nei suiga uma e tupu pe afai e sili atu le maualuga o le suka suka. I totonu o tagata e 50 tausaga, o nei faʻamaoniga e sili ona faʻailoa.

Le afaina o le glucose maualuga

O le suka o le toto (pe a fai e sili atu) e le o faʻaaogaina mo le gaosiga o le malosi, ae ua liua i ni triglycerides, o loʻo teuina e pei o ni gaʻo e leʻo manaʻoina pe faaputuputu i totonu o le toto, lea latou te saofagā ai i le fausia o ni atherosclerotic plate.

O se tagata matua e feagai ma le faʻafitauli o le le faʻaaogaina o le kulukose, ona o le toto toto e le talafeagai le tali ma faʻamalosi ma mafua ai le soli o gaioiga o le glycation. O lenei mea e mafua ai le felafoaʻi faifaipea ma le faaputuputuina o faʻamaʻi saoloto e leai se totogi.

O le maʻi suka ma le gasegase i le faʻamaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻaleagaina ai ituaiga uma o metabolism, aemaise lava o le gaʻo.

E tele taimi e tupu ai i tagata o loʻo i ai nei faʻafitauli lamatia:

• gasegase i aiga,

• prediabetes (faʻaititia le kulukose i luga atu o le masani),

• maualuga cholesterol maualuga,

• ola solofanua,

• talaʻaga o le angina pectoris, faʻaʻau fatu poʻo le stroke,

O mea uma o loʻo taʻua i luga o loʻo taatele i le tele o tagata o latou tausaga e 45 pe sili atu tausaga.

Le matautia o le hyperglycemia

O le faʻatagaina masani o le suka o le toto i tagata pe a mavae le 50 tausaga e oʻo atu i le 5.5 mmol / l i le taeao i luga o se manava gaogao ma oʻo atu i le 6.2 mmol / l aʻo leʻi faia le aoauli po o le 'aiga o le afiafi. Faʻateleina le faʻatinoga e matua le manaʻomia.

Sugar harms cells e ala i le tele o auala ma o se mafuaʻaga taua i le tupu mai o faʻamaʻi eseese i tagata matutua:

• faʻaleagaina le retina,

• faʻalavelave faʻaleagaina ma le vevesi,

• faʻaititia le toto toto,

• faʻateleina le faʻatoagaina o faʻamalolo saoloto.

O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gaioiolosi auala. I suesuega i tagata, o maualuga maualuga o le kulukose na mafua ai le faateleina o le ola faaletino mai le kanesa o le vaega o meaʻai (i le tele o tulaga) ma le kanesa o isi localizations.

O le masani o le suka o le toto i tagata pe a mavae le 60 tausaga ua faʻaititia le siʻitia. Ae ui i lea, o faailoga i luga atu o le 5.5-6.0 mmol / l e tatau ona mataala, talu ai o lenei tausaga e maualuga le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi eseese.

O le fatu faʻamaʻi o le fatu, o le atherosclerosis o le matelaina o maliu ma le cerebral, o stroke o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka ma vailaʻau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona mafai ona faʻalavelave faʻalavelave i le telefoni feaveaʻi i le tele o okeni ma faiga.

O fatuga, mata, ma aʻafiga o le neura e afaina tele i le toto maualuga.

O le mea lea, i le matua o tagata, o le maualuga o kulukose o le toto e aunoa ma le taumafaina o meaai e masani ona faateleina, ma o le soifua maloloina e faaitiitia.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le suka o le toto e fuaina i se glucometer ma i le suʻesuʻeina o le toto vevela. O le eseesega i faitauga e 12%, o lona uiga, i totonu o le fale suesue, ma le sili atu ona saʻo le filifiliga, o le maualuga o le suka e sili atu nai lo le suʻesuʻega o le pa'ū toto.

Ae ui i lea, o le glucometer o se glucose lelei, ae o le a sili atu ona maualuga le taua, o le mea lea, pe a sili atu le maualuga o le suka o le toto i tane, o se suʻesuʻega i le fale suesue o le a faʻamaonia pe faafitia le uluaʻi suʻesuʻega.

Ina ia iloa ai le maʻisuka ma le prediabetes, o le kulukose tolerances ma le hemoglobin glycated o loʻo faʻaaogaina.

O le auʻiliʻili o le faʻapalepale o le kulukose o le faʻamoemoe lea o le lagona o le inisalini, o le gafatia o kulūkose e iloa ai lenei hormone. O le suʻeina lea o le suālaʻau. O le suʻesuʻega muamua na faia i luga o se manava gaogao, o le 75 g o le glucose ua onā i le faʻaaogaina o le toto pe a uma le 120 minute.

Suka i totonu o tagata matutua ma tamaiti

Glucose i le faanatinati o se tagata soifua maloloina ua toesea, aua, o le pasia o le faamama o le fatu (glomerulus), ua matua gauai uma i totonu o le toto (ua taofiofi) i totonu o le lapisi.

O sina vaega itiiti o le suka e tumau pea i totonu o le uila lea e le mafai e se iloiloga lautele poʻo ni suʻesuʻega o meaola faʻapitoa ona iloa.

Seiloga e tupu mai se siama siama o le urinary tract, o le kulukose e mafai ona mou ese atoa, ae mo le suʻesuʻeina o lenei manatu e le taua.

Glucosuria - o le i ai o le kulukose i le urine. E aliali mai pe a oʻo i luga le maualuga o le toto toto i le 8.8-9.9 mmol / L. O loʻo faʻamatalaina e le le mafai ona toe faia e le renal tubules e faʻaaogaina ai le tele o suka i le toto.

O le aofaʻiga o le aofaʻi o le toto maualuga o le suka o le 8.8-9.9, e mafai ona faʻaititia i le tele o faʻamaʻi fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le matua.

O foliga vaaia o le kulukose i se suʻega o le urine o se vavaeese mai le masani. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o se taunuuga faapena e mafai ona avea ma faailoga o le tele o faʻamaʻi tuga.

Mafuaaga o le maualuga o le suka o le urine

O le faateleina o le suāsusu o le suka e mafai ona mafua mai i ni mafuaʻaga autu:

  • Faʻasalaga o faiga faʻaaogaina o fatugaʻo.
  • Faateleina le kulukose o le toto.
  • O loʻo i ai le tuai i le suia o le suka i tafatafa o le renal tubules.

E ui o le glucosuria e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese, masani o ona foliga vaaia o se faailoga o le maʻisuka.

O lenei suʻesuʻega lea na muamua faia i le tagata maʻi seivagana ua faʻamaonia (lea e masani lava ona tupu) poʻo le faʻamaonia e suʻesuʻega talafeagai.

Suga i urine: o le a le uiga, masani, mafuaʻaga, auala e aoina ai suʻesuʻega

A faʻaalia e le suʻesuʻega suʻesuʻega le i ai o le kulukose i le urine, e masani ona faateʻia le maʻi. Ma o le mea muamua e oʻo mai i le mafaufau o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le glucosuria e le o taimi uma o se taunuuga o se faaletonu o le pancreas, ma o le suka i le urine atonu e ono tulai mai mo isi mafuaaga.

Ina ia aua le popole, e aunoa ma se mafuaaga, e tatau ona e malamalama i le uiga o le meaʻai pe afai o le suka o loʻo i ai i le urine, ma le faʻaitiitia o lona tulaga e aunoa ma le faaleagaina o lou lava soifua maloloina.

Le fua o le kulukose i tagata matutua ma tamaiti

E le tatau ona tatou talanoa e uiga i se manatu faapena e pei o le suka i le auiliiliga o le urine i se tagata e leai ni faafitauli tau le soifua maloloina. O lenei vailaʻau e mafai ona maua i le toto, ae le o le urine. Peitai, afai, e ui i lea, na iloa, o lona aofaiga e le tatau ona sili atu nai lo le masani.

O le mea lea, o le masani o le suka i le urine i fafine e mafai ona maua mai i le 0.6 i le 0.08 mmol i le 1 lita o le urine. E mafua mai i taunuʻuga a le fomaʻi pe a fai se faʻamaʻi i le tagata maʻi. Afai e sili atu le tele o faʻamaufaʻailoga o le kulukose i nei fuainumera, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga ma matautia mo le soifua maloloina.

Ae o le fesili o le masani o le suka i le urine i alii, e leai se eseesega mai faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga. E faapena foi mo tamaiti laiti. O lona uiga o le masani o le kulukose i le urine e tutusa mo tagata uma.

O le masani o le suka i le faanatinati o tina maitaga ma tamaiti laiti e tutusa, o lea pe a e vaai i le fomu e faailoa mai ai taunuuga o suesuega o le urine, aemaise lava i le koluma "glucose", o le a mafai ona malamalama le tagata maʻi pe tatau ona popole i le i ai o le kulukose i le urine.

Mafuaaga ma faʻamaʻi mafai

O mafuaaga o le suka i totonu o le uumi e mafai ona matua eseese, ae masani ona foliga mai e foliga mai:

  1. Toto fatu.
  2. O le maʻi suka.
  3. Pancreatitis
  4. Maʻi leaga faiʻai.
  5. Meningitis
  6. TBI.
  7. Hemorrhagic stroke.
  8. Encephalitis.
  9. Fafano i nisi o vailaau poʻo vailaʻau (faʻataʻitaʻiga, morphine poʻo le chloroform).
  10. Saʻo o fatugaʻo.
  11. O foliga masani o le kielonephritis, ma isi.

E le gata i lea, e tele isi mea e mafai ona mafua ai le sili atu o le kulukose i le tino. E masani ona avea i latou ma:

  • ogaoga faigata
  • luga o galuega
  • tele faamalositino
  • taumafa suamalie ma falai
  • ava malosi.

Suga i le urine o se tamaititi e masani lava ona aliali mai pe a uma ona ia faʻaaogaina se tele o laʻau suamalie, ma i tagata matutua ona o le faʻaaogaina o:

  • vailaau o loʻo i ai le saccharin,
  • acetylsalicylic acid
  • phenacetin-fualaau faasaina,
  • vailaau, lea e aofia ai le antipyrine,
  • caffeine-containing medicines (o le tele o le inu o le kofe uliuli e mafai foi ona mafua i lenei mea)
  • sauniuniga e faʻatatau i vaomago, ma isi.

O se suʻega urine mo le suka e mafai ona sese pe lelei le lelei. I lenei tulaga, ua toe faʻaalia le toe faʻaleleia o le mimilo mo lana suʻesuʻega suʻesuʻe. E tusa lava pe a maeʻa ona maua le suka i le urine, e tatau i se anomaly ona matua popole tele i le fomaʻi ma le tagata maʻi, ma tuleia i latou e faia nisi metotia faʻavasega.

Glucosuria i le maʻisuka

Talu ai o se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le mimiti pipii o le maʻisuka, e tatau ona suʻesuʻeina lenei fomaʻi i auiliiliga. A leai, o le tulaga atonu e ono lamatia mo le maʻi.

O mafuaaga o le suka i le urine ma le maʻisuka o:

  1. Laititi o le insulin i le tino.
  2. Faʻafitauli i le paleni o le hormonal faʻaosofia e le maʻi.
  3. Le lava le taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2.
  4. Le faʻaaogaina o le ava malosi.

Urine i le maʻisuka ua avea ma mea totino ma maua mai ai se mea manaia mulimuli. Afai e te vaʻaia nei faʻalavelave i totonu ia te oe lava, ia faʻafesoʻotaʻi vave se endocrinologist ma maua se suʻega faafomaʻi.

O le maʻi suka e faʻaleagaina ai le paleni o le kulukose i totonu o le tino: i totonu o le urine, o lona maualuga e oʻo atu i le 3% pe sili atu, ma i le toto, i le isi itu, e faʻaititia ai le taua.

O le mea lea, e faalagolago le tagata i tapenaga o le inisalini, talu ai e leʻo gaosia lenei vailaau i le tele o aofaiga e le maʻi maʻi.

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le suʻesuʻega, e tatau ona suʻesuʻe se suʻesuʻega o le urine. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e iloa le auala e suʻe ai se suʻega o le urine mo le suka.

Faailoga o le maualuga o le suka ma le urine collection mo le auiliiliga

Ina ia aua le misia le taimi tonu lava e amata ona tupu ai le maʻi, e tatau ona e gauai faapitoa i le auai o:

  1. Tele galala, lea e toetoe a le mafai ona faamalieina.
  2. O le taotoga masani.
  3. Se faʻaitiitia o le mamafa o le tino.
  4. O taimi masani (o nisi taimi pepelo) o loʻo faʻamalosia e faʻamalo le vevela.
  5. Tuʻuina, susunuina ma le faʻavauvau i le tino atoa (faʻapitoa i le vāega vavalalata).
  6. O le le lava ma lagona masani o le matua vaivai.
  7. Ole magoga tele o le feʻau o le epidermal, lea e masani ona oʻo atu ai i le lafoaʻiina ma isi faʻamaʻi pipisi e tele siama faʻamaʻi. O le iʻuga o lenei mea, e amata ai le amataina o le mu, lea e mafai ona oʻo atu ai i foliga o manuʻa tiga, maʻi o le tino ma le mai luga o le paʻu.

Afai e te maitauina se tasi o mea e sili ona mataʻutia o loʻo i luga, aua le tolopo le asiasiga i le fomaʻi. O le a ia filifilia se inumaga mimilo mo le suka e faʻamaonia ai pe faafitia ai le mea ua tupu.

E faʻapefea ona aoina le isumu?

Ina ia mafai e suʻesuʻega faʻapitoa ona tuʻuina atu taunuʻuga faatuatuaina, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e aoina lelei se suʻega o le urine e iloa ai pe o iai le suka. Muamua lava, e tatau ona manatua e naʻo se uumi o le taeao e fetaui mo se suʻesuʻega se tasi.

Ina ia faʻamautuina le tulaga o le glucosuria, o le suʻega o le urine i aso taʻitasi e fai ai le suka.Afai e te le manaʻo e fai lenei faiga i aso uma, ona e taumafai lea e faʻatumu uma mea e manaʻomia mo le aoina o le urine. Muamua lava, e tatau ona e tausisi i se taumafa e aofia ai le le atoatoa mai le meaai:

  • fualaau suamalie
  • beets
  • sweets, sukalati, mea faʻafiafia,
  • buckwheat.

O le mea moni, o nei meaʻai e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, ae mafai ona latou aʻafia ai taunuuga o suʻesuʻega. O le aʻafiaga, popolega popole poʻo le tele o gaioiga faaletino e mafai foi ona saofagā i iuga o se suʻega faʻamaʻi mo le suka. O le mafuaaga lena, ao leʻi asiasi atu i le fale suesue, e tatau ona puipuia e le tagata lava ia le tele e mafai ai mai aafiaga leaga uma mai fafo.

Mo le aoina o mimi mo le suka saʻo, ia tausisi i mea nei e fai:

  1. Aʻo leʻi faia muamua faʻataʻitaʻiga (pe a oʻo mai i le aoina o urine i aso taʻitasi), e tatau ona faia uma togafitiga o le tumama. Ae ui i lea, e tatau ona aloese le faʻaogaina o vavalalata vavalalata ina ia le pa'ū vaega i totonu o le fagu, a le o lea o le a le saʻo mea e maua mai i le suʻesuʻega.
  2. Saunia se fagu o le ae aoina ai se faʻataʻitaʻiga o le urine. Mo urine i aso uma mo le suka, atonu e te manaʻomia se fagu e 2.5 - 3 lita. Mo se tasi faʻataʻitaʻiga o le mea o le a e manaʻomia se tamai atigipusa ma se tapuni faʻapipiʻi lelei, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai.
  3. O le muamua urination ua faaseʻe, o le urine urupa e amata i le lona lua, ma isi mea mo le 24 itula.
  4. A maea ona aoina atoa le elemene, e tatau ona lulu lelei le fagu, ona sasaa lea o se vai laitiiti i totonu o se atigipusa (200-300 g).

O tulafono mo le aoina o urine mo le suka e le aofia ai se suʻesuʻega i fafine i taimi o tamaʻitaʻi. O lea suʻesuʻega e na o le mulimuli lava, pe afai o le soifua maloloina o le maʻi e lamatia tele.

Muamua taunuuga e ono le mafai ona faʻatuatuaina, poʻo le faʻaalia o mea sese le tumau mai le masani. Afai e masalosalo, o le toe faia o suʻesuʻega suʻega o loʻo faʻaalia.

E taua tele le faʻatinoga o suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka, pe afai e masalomia le atiaʻe.

Afai e tolu taunuuga, tasi pe a mavae le isi, ia faailoa mai o le kulukose o loʻo i ai i le urine, ua saʻo le siakiina ma ua manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faafomaʻi.

I le faaopoopo atu i suʻesuʻega o suʻesuʻega o le urine, o loʻo iai foi suʻega vave i foliga o fasi pepa e pei o se suʻega o le maʻitaga. E mafai foi ona e suʻeina oe lava mo le glucosuria e faʻaaoga fofo faʻapitoa. O nei metotia e aoga tele, pe afai, ioe, e saʻo lelei le faaaogaina.

O se fesili taua pe faapefea ona faailoa le suka i auiliiliga. Mo lenei, o le faailoga Glu o loʻo faʻaaoga, poʻo le igoa atoa o le vailaau o le "glucose". Afai o faʻaʻailoga o loʻo faʻaalia i totonu o le fomu e mataʻutia, e sili atu le vave mafaufau i le faʻaitiitia o le suka i le urine, talu ai ona o lenei tulaga o le faatuai e mafai ona i ai ni taunuuga leaga.

Faʻafefea ona togafitia

Afai o le suka suka mo tane, tamaitai poʻo tamaiti laiti ua sili atu, e tatau loa ona ave faʻataunuʻu vave. Ae peitai, mo lenei mea, muamua e te manaʻomia le fuafuaina o le mafuaʻaga tonu o lona foliga mai i le urine. E ui lava e leʻi faʻamautuina se suʻesuʻega saʻo, ae o loʻo i ai le mafuaaga e masalomia ai ua atiaʻe e le tagata maʻi le maʻisuka, e tatau ai:

  1. Teʻena meaai e aofia ai le tele o meaʻai.
  2. Taofi le inu ava malosi.
  3. Aua e te 'ai fualaʻau.
  4. Faʻesea falai, ulaula, meaʻai falaoamata.

Afai o le tagata gasegase e mamafa tele lona mamafa, lea e masani ai mo le maʻisuka, e tatau ona faia ni fuafuaga e faʻaitiitia ai. O le tele o mea e mafua ai se avega mamafa mo le loto, ona o le maʻi atonu e iai ni faafitauli matuia ma lenei okeni.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le hyperglycemia, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tele o le meaʻai e te 'ai i le aso.E le gata i lea, ina ia mafai ona faʻaleleia toxini i totonu o le tino, e tatau ona e 'aina meaʻai, poʻo inu vai faapitoa e faamama. E mafai ona faʻatau i le fale talavai, pe saunia oe lava.

Tuua Lau Faamatalaga