E uiga i le auala e togafitia ai le maʻisuka i le taimi muamua: taumafa, physiotherapy ma togafitiga faʻaleaganuʻu

O le maʻi suka - faʻamaʻi o le endocrine, lea e faʻavae i luga o le le atoatoa o le inisalini, poʻo le pili ole inisalism, lea e solia ai le metabolism ma galuega ole tino ma tino ole tino. I aso nei, e silia ma le 60 miliona tagata e maua i le maʻisuka i le lalolagi. O le faʻateleina o le aofaʻi o tagata gasegase i le sefulu tausaga mulimuli o le 20 senituri na mafua ai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e fatuina se komiti faapitoa o tagata tomai faapitoa i le maʻisuka. Ina ua maeʻa ona iloiloina le tele o mea, na faaiuina e sui o le komiti: "E saogalemu le vavalo o le maʻisuka ma ona tulaga faigata o le a avea ma avega mamafa mo le soifua maloloina."

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o togafitiga masani e manaʻomia i le gasologa o le olaga. O le autu o le faʻamaʻi o le faʻavaeina lea o le vaʻavaʻaʻiga i le va o le tino ma gaʻo o le tino i le inisalini o le homone ma lona gaosiga e puʻe beta o tamaʻi pancreatic o Langerhans.

O le mamafa, tausaga matua, maʻi matuia, manua, taotoga, tulaga atuatuvale, maitaga, tamaʻaiga, togafitiga, vailaau faʻasolosolo, ma viral infections e fesoasoani i le maʻisuka. O le maʻisuka e mafai foi ona tupu mai ona o faʻamaʻi o le pancreas, faʻamaʻi o le natura o le natura, tulaga e mafua mai fualaau faasaina po o vailaʻau, faʻamaʻi i le inisalini na talia, atinaʻeina o faʻasologa o gataifale, mea faʻafefiloi.

O nei maʻi faigata na matauina i le pathogenesis o le maʻisuka: o le faʻaaogaina o le kulukose i le insulin-toto dependent, totoga o le ATP, gase glycogenolysis, faʻafouina o le gluconeogenesis, faʻaleagaina le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo ma le gaosia o meaola i totonu o siama, lipolysis, o le tele o le pala i luga ole synthesis protein), o le faaitiitia o le RNA, o le aofia ai o amino acids i le gluconeogenesis, o le fatuina o oloa-under-oxidized - lactate and pyruvate, o le le atoatoa faʻalavelave faʻalavelave, i lalo o le faʻamalosia o gaʻo, le faʻavaeina o tino o le ketone.

Sisuka Sugar (faʻamaʻi suka, maʻisuka) o se faʻamaʻi pipisi e mafua ai ona faʻalavelave tele le gaosiga o gaʻo ma le vai i totonu o le tino. O siama o le tino e le mafai ona gauai atoatoa ai gaʻo gaʻo e sau mai mea taumafa ona o le maʻi o le pancreatic. Ona o le le lava o le totoina o le homulini insulin i lenei gland, o meaʻai gaʻo, o loʻo gaosia e le tino i le sili ona faigofie o le suka - glucose, e le o gauaiina e le tino, ae faʻapuputeleina i le toto ma mai i mea e gaʻoina e gaʻo i totonu o le uila. I le taimi lava e tasi, e faʻalavelaveina foi le gataifale o le vai, ona e le mafai e le fusi ona taofia le vai ma faʻagogo, ma le faʻafefe o le suavai ua tele naua i gaʻo. O le mafuaʻaga o le maʻisuka e mafai ona avea ma se mea e tupuga mai i le tino, meaai le lelei (gaosia o mea suamalie), aafiaga ogaoga o le neuropsychic, galuega le talafeagai ma tulaga ola.

Faʻaaliga masani o le maʻisuka e tele lava ina fia inu, e le mafai ona faʻaaogaina ("luko") le manava ma le faʻasalaga o le tele o urine e aofia ai le suka, faʻapea foi le suka o le toto, o nisi taimi o vaivaiga masani, emaciation (po o le lapisi), vaʻaia le vaʻai, tofo i le gutu uʻamea, faʻamaʻi manuʻa manuʻa, vevela le paʻu ma le faʻaleagaina o maʻi paʻu. E masani lava, o le maʻisuka e afaina foi i le palatini mama ma le gaʻo gaʻo. O se taunuuga, o mea vevela e maua i totonu o le tino, lea e mafai ona mafua ai le faʻalavelave sili ona leaga - o le maʻi suka, o lona uiga, o le inu o le tino.

Togafitiga o le maʻisuka e tatau ona faia e se fomaʻi, o le muamua na te faatonuina se meaʻai i le tagata maʻi, ma mafaufau i uiga o se maʻi o le tino i le tino, faapea foi ma le inisalini. O taiala masani mo tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faapenei: muamua lava, e tatau ona e taofi le kukaina o suka ma mea uma e aofia ai le suka ma le pulelaʻau: falaoa, muffins, araisa ma cereals, fuamalie, vine. Nai lo le suka, faʻaaoga le saccher, xylitol suia i le tofo. E fautuaina foi le 'ai o le meli pia masani (50-100 g i le aso) ma inu vai mafanafana "vai suamalie (o se sipuni sipuni o le meli i le 1 ipu vai) i le po. E aoga le meli i totonu o le tino.

E lelei mo se tagata maʻi maʻi suka ona talie i le tele e mafai ai, talu ai o le ata e maua ai le toto toto! O meaai mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai le tele o aano o manu i ituaiga uma ma gaʻo. Laʻau susu, cheese cheese, yogurt e aoga tele. Ina ia faafaigofie le gaogaina o gaʻo, e manaʻomia mea manogi.

Ona o le mea moni o mafuaʻaga ma le mamafa o le le lava o le inisalini i tagata maʻi taitoatasi, o le maʻisuka ua maeʻa vaevaeina i ni ituaiga se tolu.

Ou te lolomiina ua faamatalaina, o se tulafono, i le toesea po o le paʻu o le gaosiga o le inisalini, lea e manaʻomia ai le faʻatagaina ma le faʻamalosia o le iniseti. O lenei ituaiga o maʻisuka e taʻua o le insulin-faʻalagolago, poʻo le tamaititi.

II ituaiga e mafua mai i le faaitiitia o le lagona o le gaʻo i le inisalini ma lona le atoatoa, e ui lava i le faʻasaoina poʻo le faʻaopoopoga foi o le inisalini i le toto. O le le atoatoa o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaʻoina e ala i le gaosiga o meaʻai ma le suka.

III tusitusi maʻi o le maʻisuka - mea faʻapitoa-pei, migratory, faʻalavelave faʻalavelave, o lenei ituaiga o maʻisuka e tele lava ina fesoʻotaʻi ma le phytotherapy.

O nei maʻi faigata na matauina i le pathogenesis o le maʻisuka: o le faʻaaogaina o le kulukose i le insulin-toto dependent, totoga o le ATP, gase glycogenolysis, faʻafouina o le gluconeogenesis, faʻaleagaina le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo ma le gaosia o meaola i totonu o siama, lipolysis, o le tele o le pala i luga ole synthesis protein), o le faaitiitia o le RNA, o le aofia ai o amino acids i le gluconeogenesis, o le fatuina o oloa-under-oxidized - lactate and pyruvate, o le le atoatoa faʻalavelave faʻalavelave, i lalo o le faʻamalosia o gaʻo, le faʻavaeina o tino o le ketone.

Togafiti

Ua faamaonia nei o le taui lelei o le maʻisuka (o le maualuga o kulukose o le toto e latalata ile masani) e na o le pau lea o le auala e taofia ai le atinaʻeina o le tele o faafitauli ma matautia. E na o le tolu vasega o vailaʻau faʻamalosi - o le hormone insulin (o se auala e suitulaga ai togafitiga), sulfonamides ma biguanides - o ia mea uma ei ai a latou lava faʻasologa. O le mea lea, o le sailiga o fualaau fou mo togafitiga o le maʻisuka o se galuega faanatinati.

Laʻau faʻafomaʻi ma togafitiga faʻatoʻaga

O le tele o tagata suesue ma tagata na faia ni fualaau faasaina na mafua ai ona taulai atu i le i ai o nisi o laau antidiabetic ma laau totō i vailaau faafomai. O tagata maʻi ma fomaʻi e tosina atu ia i latou i le vaivai o le gaioiga, le leai o ni aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻasalaga. Faiga o vailaʻau faʻasaina - infusions, tinctures, decoctions, syrups - e talitutusa ma fomu na faʻaaogaina e togafitia ai isi faʻamaʻi. O le tele o vailaau e afaina ai le gasegase o le metabolism e aloaia i vailaau faasaienisi ma e faaaoga i togafitiga faigata. I Rusia, o laau antidiabetic e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma meaʻai, insulin therapy, faʻataʻitaʻiga faaletino, fesoasoani e faʻaititia le manaʻomia i aso taʻitasi mo insulin poʻo fualaau.I tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II, o le taua o vailaau faʻamaloloina e sili atu ona taua i le uluaʻi taimi - faʻasolosolo, agavaʻa agavaʻa - i le tulaga o le monotherapy, tuʻuina o le faʻamautinoaga poʻo le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le maʻi.

O faʻataʻitaʻiga, o le togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ua mafai ona faʻasalaina mo le faʻafitauli o le tino, e puipuia le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Ae ui i lea, i se tulaga lautele, o lona manuia e faalagolago i le manaoga o le tagata maʻi ina ia ola maloloina, i luga o tulaga masani o le tagata o loo mafatia i le maʻisuka olaga, ma i uiga faaalia oi latou o loo siomia ai o ia.

I le taimi nei, e sili atu i le 200 vailaʻau faʻamaʻi ma le faʻaitiitia o le suka e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi. Faʻatasi ai ma meaʻai (proteins, lipids, carbohydrates), o vailaʻau e aofia ai mea faʻalauiloa, e aofia ai gaʻo, inosine, inulin), ma o loʻo avea ma taʻiala. I totonu o tagata o le atunuu (aganuu) ma fomaʻi aloaia (fomaʻi), fatulala, fatu o le oatasi, launi vine, lanu lanu lanu (tipu), ma le ogalaau e faʻaaogaina. O le hypoglycemic (hypoglycemic) o le tele o fualaau faasaina ua uma ona faamaonia i suesuega.

Mo le sili atu ma le 20 tausaga, o le All-Russian Research Institute of Medicinal and Medicine Plants o loʻo faʻatautaia suʻesuʻega lelei e uiga i le suʻeina ma le atinae o togafitiga fou mo togafitiga o le maʻisuka (T.E Trump et al., 1964). Sa suʻesuʻeina e saienitisi e tusa ma le 20 tagata taitoatasi ma tuʻufaʻatasiga faʻatasi ma mea faʻafefiloi mo gaioiga. Ua faʻamautuina o nei laau e pei o pi, vine, modernha, Ierusalema atishoke, chicory, 'oti, e mafai ona faʻaaogaina (faaopoopo ile inisalini) poʻo le faʻasologa o togafitiga (mo ituaiga e le o insulin).

E iai ni aiaiga e faʻamatalaina ai le faiga o gaioiga o laau i le maʻisuka, ma faʻamaonia e suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega. O le faʻataʻitaʻiga, o le tele o vailaau o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi, ma o le kulukose i se siʻosiʻomaga maʻaleʻale e sosoʻo atu i isi gaʻo - fructose poʻo mannose, aua e le manaomia le metabolism, ma o le manaoga ole inisalini e faʻaitiitia. O le tele o laau totő, e aofia ai galega, pi, pi, o loʻo i ai le vailaʻau, lea e mafai ona galue e tusa ai ma le masini o loʻo faamatalaina i luga. Galegin, i se faaopoopoga, o se oloa maualalo o le biosynthesis urea ma, i se tulaga talafeagai, e pei o sauniuniga sulfaurea.

E talitonuina o le a avea le palatini ma mea e saofaga ai i le toe faʻaleleia o le inisalini e maua mai i pisapisaia B. E le gata i lea, o le tele o togafitiga faafomai, e aofia ai le ginseng, eleutherococcus, zamanki, ei ai le aafiaga e aunoa ma le puipuia, faasaʻoina o le maʻisuka faapitoa-faaletonu, lea e taua i le togafitiga o le maʻisuka III. I lalo o le malosi o togalaau, lea ei ai se mea totino, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻagaoioia le vaʻa tutotonu ma autū. O le pancreas e mafua mai i le nerve vago, ona o le mafuaʻaga o le faʻaititia o le inisalini ma le faʻalavelave faʻafitauli i le taimi o le inisalini faʻataʻitaʻiga ua faʻaititia.

Faʻaleagaina o faʻafitauli o le maʻisuka

angioprotectors - arnica, suauu antiplatelets - astragalus, lagochilus anticoagulants - meaola suamalie, chestnut

antihypoxentants - astragalus, linden, ulytonootrops - arnica, cuff, phytotranquilizers o meaʻai - passiflora, peony

phytonephroprotectors - artichoke, dioscorea, knotweed, clover, lepedesa, knotweed

dermoprotectors - nettle, violet, horsetail

Faʻafouina o mea faʻafouina - faʻamaʻi, aloe, Kalanchoe, laisene, Sophora osteoporosis, myodystrophy

aralia, immortelle, gentian, elecampane, clover, alfalfa, vormwood, tifol

O le tele o laau totő, e mafua mai i mea o loʻo iai i le maualuga o le bioavailability ma le digestibility, faʻamalosia ai le tino ma vitamini, minerale, aʻafiaga lelei e le gata i le gaʻo, ae o isi ituaiga uma o le metabolism, faateleina le puipuiga, lea e matua taua tele mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka - o se faʻamaʻi faʻasolosolo masani.

O fualaau o togafitiga o le auala lea e filifili ai i togafitiga o uluaʻi faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga II ma le III. I tagata gasegase e faʻavaivaia le kulūkose, o vailaʻau faʻamaʻi faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga ma mea taumafa e mafai ona taofia le atinaʻeina o le maʻi. Afai e maua se maʻisuka vaivai o le maʻisuka, o le taimi talafeagai o le togafitiga talafeagai o fualaau oona e maua ai le taui mo le le atoatoa o le tino ma puipuia ai le alualu i luma o le maʻi.

O le mafuaaga o le le lava po o le le atoatoa o le togafitiga o togalaau e le o le toilalo o le metotia, ae i le tofiaina o le le aoga o totogifuapauina, i le le saʻo o sauniuniga o mea mai ia i latou, i le tofiaina o ni mea sese ma le solia o tuutuuga o le taliaina. O le faʻalauteleina o folasaga o se togafitiga saogalemu ma le lelei o togafitiga ma fofo o togalaau e taofia i le le lava o le malamalama o fomai e uiga i lona gafatia ma, o se taunuuga, o le fefe i tagata gasegase e vaeluaina ma masani (togafiti mai le lelei ma saogalemu) metotia o togafitiga.

Faʻatasi ma le maʻisuka maʻoti, e aofia ai le ituaiga II, togafitiga o togalaau e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga mai togafitiga faʻasolosolo masani. O la tatou lava faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo maʻi e mafai ai ona tatou fautuaina lenei vaega e fai ma togafitiga o filifiliga i le amataga o togafitiga o le maʻisuka.

Ae o soʻo se ituaiga o maʻisuka, o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai togafitiga o fualaau oona e avea o se vaega lagolago e faʻaleleia ai le tino o le microcirculation, faʻamautuina galuega o le cardiovascular system, ogatotonu tutotonu ma vaʻaia, fatuga ma mata. Faiga e sili ona fiafia i ai, e aofia ai le 4 vaega o laau: o le mea autu, faʻaopopoina faʻaopopo, faʻamaonia o le tofo, manogi ma mea e le manaʻomia ile tino. O totogifuapauina mo vailaau mo togafitiga e tatau ona aofia ai mea e gaosia ai laau. E tatau ona fetuunai le tuufaatasiga o le tino o le tino i le 2 masina, ma faʻamatalaga o loʻo i ai faʻamalosi, adaptogenic, hepato-ma gastroprotective agents - i le 2 vaiaso e fesootaʻi ma se suiga i le masini faʻaleleia o totoga ma gaʻo. O le tagata maʻi e filifilia taitoatasi mo le fuataga, taimi o le pulega, ma le umi o le vasega, lea e mafai ai ona faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e matua moni lava i se ituaiga o le maʻisuka ituaiga II, prediabetes.

Pe a faatonuina laau toto ma meaola o le toto ma le togafiti, o le togafitiga e tatau ona aofia ai laau e aofia ai le elemene magnesium (currant, blackberry, rasipi, knotweed, birch, elderberry black, lagochilus, celandine) ma le macrocell potassium (persimmon, apricot, banana, piach, anise , arnica, elderberry black, astragalus, knotweed, nettle).

O nisi o togafitiga o togafitiga, faʻatasi ai ma vailaʻau oona, ei ai foi le malosi e puipuia, lea e masani ona manaʻomia i togafitiga faʻapitoa o tagata maʻisuka: eleutherococcus, ginseng, modernha, aralia, lemongrass, rhodiola, levzea. O nei laau totō, e pei o le inisalini, e maualuga ai le maualuga o le GMF i le ate ma muso, faʻamalosi ai le inisalini. Matou te tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga le aoina o fualaau - arfazetin, lea e faatagaina, pe'ā maeʻa suʻesuʻega, mo le faʻaaogaina i Rusia. O le aofaʻiga e faʻamaonia ai faʻalavelave faʻaleagaina i le maʻisuka, faʻaitiitia le kulukose, faʻaleleia le gaioiga o le glucogen synthesizing o le ate, ei ai le anti-inflammatory, malosi-membrane, malosi faʻamalosia lautele, faʻavaveina le toe faʻaleleia o le paʻu o le finocrine o le pancreas, faʻaleleia atili lona gaioiga.

lanu, laʻau 20.0
beans, sash 20.0
aralia, aʻa 10.0
horsetail, vao 15.0
rose sipuni, fualaau aina 15.0
St. John's wort, vao 10.0
chamomile fugalaau 10.0

10 g o le aoina mo le 400 ml o le vai vevela, faʻafefiloi i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute, ona faʻamafanafana i le vevela o le potu (ia le itiiti ifo ma le 45 minute), aʻa. Faʻasala ese mea totoe o loʻo totoe. O le tele o le mea e tupu mai ai ua oʻo mai i le 400 ml i vai inu. E sili atu le inu i le faʻafefete i le ituaiga vevela 30 minute ao lei faia se taumafataga, afa afa 2-3 taimi i le aso. O le 20-30 aso, o se malologa o le 10-15 aso, ona toe fai lea o togafitiga. I le gasologa o le 3-4 tausaga.

O togafitiga nei mo tagata mamai e maua i le maʻisuka ua fautuaina.

Aoina (vaega):

aralia, aʻa 2
fafoetail, vao 3
rose sipuni, fualaau aina 3
St. John's wort, vao 2
chamomile fugalaau 2

2 sipuni tele o le faʻafefiloi o laau totoa ile 400 ml o vai inu, faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo le 15 minute, malulu mo le 45 minute, ona togi ma inu le tasi o vae tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso mo le 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Tincture o le Leuzea 40 faʻafefe i le taeao ma le aoauli ao leʻi oʻo i taumafataga.

Fugalaau lanu 1 le sipuni (po o le vinibis) 3 taimi i le aso ma meaai.

Diquvertin (quercetin) 2 pusa 3 taimi i le aso.

Diabetulin 1 capsule 3 taimi i le aso.

O le faʻaaogaina o le suka-faʻaititia o laau toto i mea taumafa i le tulaga o vailaau faʻasaina o mea taumafa o se mea taua tele e tusa lava pe faʻatusatusa i le faʻaaogaina o fua masani masani faigofie e faia i luga o le faʻavaeina o mea tau laau (infusions, decoctions, tinctures). I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona manatua e uiga i le olaga atoa, i aso uma, pe a le o le itula, fualaau.

Ae peitai, o mea taumafa, atonu, e na o le pau lea o le mafuaaga o le maʻisuka maualalo, o le autu mo le maʻi tuusao ma se tala malosi mo togafitiga ma le inisalini ma isi fualaau oona mo le maʻisuka malosi.

Galuega a le phytodietetics: faʻaitiitia le maualuga o le kulukose, gaʻo faamamaina, faʻalauteleina o mea e maua ai amino oona, alkali, faʻalauteleina o le tino o le okesene (apricots, quinces, tilo, vine, pears, blackberries, cucumbers, peaches, ash mountains, blueberries, mulberries), faʻaolaina o le meaai ma vitamini ma micronutrients - zinc, chromium (strawberries, vaʻa, primroses, paluga o mauga, currants, sipuni rose, fugalaau), o le faʻatusatusaina o le caloric e faalagolago i le phenotype. O le mea moni, e le o le mea lea e uiga i togafitiga a le tagata lava ia, ae e uiga i le faʻatonuina o togafitiga o meaʻai ma le phytotherapy i le fale, ua faatonuina ma pulea e le fomaʻi.

O fomai i le salafa o le lalolagi e ofoina atu tagata mamisuka, e faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, togafitiga o meaʻai. O le meaai e tatau ona i ai le 50-60% o gaʻoloʻo mai calories i aso taitasi, 15-20% protein ma le 25-30% gaʻo. O le tele o mafuaaga mo lenei mea: o tagata gasegase e leai ni tomai faʻapitoa i le sauniaina o taumafataga taumafa, o nisi taimi e le amanaia e le au atamamai le aafiaga faalelagona o mea taumafa i le tulaga o le tagata maʻi pe a faia ni fautuaga ("mea e le masani ai, ma o lea e leai ni mea") e aunoa ma le amanaia o le vafealoaloai ma tulaga lautele o aganuu a le tagata maʻi i le maʻisuka. I le taimi nei, o le tele o faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona faʻaititia pe faʻavaivaia e ala i meaai masani, ma le faʻaaogaina o taumafa. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga I ma II e mafai ona faʻaaogaina togavao ma le tele o mea e maua ai: mailei, laumei, primrose, plantain, burdock, chicory, wati St. John, calamus, horsetail, goose cinquefoil, mutia vao, paniculate wormwood, elecampane, oregano.

Ina ia faaleleia atili le gafatia o meaʻai o le phytodietetic, e mafai ona e fautuaina ipu ma le faaopoopoina o apricots, viburnum, ash ash, black ma red currant cranberries, thorns, quinces, gooseberries, persimmons, lingonberries 'sea buckthorn, blueberries, blueberries, rose hips, irgi, honeysuckle. O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aoga lelei le birch suamalie e faʻafefiloi (mixing) faʻatasi ai ma le meaʻai o St. John's wort, lemongrass, zamanchi, centaury, ma le fuga (decoction) o blueberries, lingonberries, chicory, rose upps, stalks.

O fualaau faisua ua saunia lelei mai kukama, pepa lanumeamata, aniani, pateta, tamato, beets, kapisi, kāloti, pini lanumeamata, ma le mea totino e aoga.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o se taumafataga Nu 9 ma se fomaʻi physiological masani o le 90 g, o se tapulaa faʻaleagaina o gaʻo i le 80 g, o le tele o meaola, ma le faʻaitiitia o le gaʻo i le 350 g ona o le faigofie faigofie o digestible, o le sugar ma oloa o loʻo aofia ai, ua faʻamatalaina o se faʻataʻitaʻiga poʻo se faʻaauau pea. O taumafa e aofia ai le faatapulaaina o le tele o masima, cholesterol ma le faateleina o le taumafa o vitamini, lipotropic substances, fiber ma pectins (fiber dietary), o mea aoga gaʻo. Taumafa e tatau ona 5-6 taimi i le aso i le taimi e tasi. Xylitol, sorbitol poo le fructose o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o taumafa Nu.9, ona o le aofaʻiga o a latou meaola. Mo le tofo, ua faaopoopo le saccharin i meaʻai ma meainu. O le faateleina o le lagona o le tumu atoatoa, fualaau faisua, fualaau aina ma fualaau aina e iai ni nai suka gaʻo, ae o le amanaia o le aofaiga atoa o taumafa, e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

O le taumafataga Numera 9 ua fesuisuiai, o le faatonutonuina autu o le carbohydrate, e faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka, maʻi faʻamaʻi, malosi o le galue, tausaga, ituaiga ma le tino o le maʻi ma le insulin. O maʻi maualalo ma ogaoga o le maʻisuka ua maua le inisalini togafitiga, faʻalauteleina le meaʻai i totonu o le meaai i le 400-450 g ona o falaoa, falalaʻau, pateta, fualaau faisua ma fua. I le tulaga o le maʻisuka vaivai, o le suka ma ona oloa e le aofia ai, faatasi ai ma le maualuga ma le matuia o tikeri i le talaaga o le togafitiga o le inisalini, 20-30 g o suka e faatagaina. O loʻo tuʻuina atu i punaoa o mea 'eleʻele' oloʻo mauʻoa i vitamini, minerale ma filo o mea taumafa: falaoa atoa, cereal atoa o fatu, legumes, fualaau faisua ma fua.

Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, le lava le taumafaina o mea -ona (aemaise lava pe a uma le faatomuaga), e mafai ona i ai se tulaga o le hypoglycem: o se faaitiitia o le toto toto, vaivaiga, fiaai, gatete, afu malulu, le mautonu. O lenei tulaga e vave faʻaitiitia e ala i le taumafaina o suka, meli, lauti suamalie ma compote. Faʻamatalaga ile hypoglycemia, e tatau ona 'aʻai i le ono taimi i le aso, faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻu meaʻai mo le po.

I se tulaga muamua, o se taumafataga e faʻatapulaʻaina (20-30 g) poʻo le faʻaaogaina o gaʻo, o le faʻaitiitia o puipuiga i le 40-50 g o loʻo faʻaalia. O meaʻai, alalaisa po o isi aso o anapogi e manaomia.

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

1. Faʻailogaina o upega.

Ina ia saunia le fusi, 50 g o laʻau mumu ua sasaa atu i le 500 ml o vai kuka, ae sili atu le faʻaaogaina o ipu ua fafagu. A maeʻa le 2 itula, faʻafeiloaʻi le faʻafefete ma inu 1 teaspoon 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. Lelei sili atu lau laʻau fou. E mafai ona e faia sou kuka kuka ma fualaʻau suamalie eseese mai vao vao.

2. Pipi pipi.

Selesele ia Aokuso ma faʻaaogaina o se decoction: 15-20 g o pata ua kuka mo 3-4 itula i le 1 lita o le vai i le afa o le voluma. E tatau ona faʻamalieina, faʻapipiʻi ma ave le 1/2 tioata i le 30 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso mo 3-4 masina.

3. Laʻau aʻa.

1 sipuniti o aʻaʻoti gaosia lelei e pei o le lauti i totonu o se ipu vai inu, faʻaauau pea mo le 20 minute, mālū, faʻapipiʻi. Ave le 1/4 ipu 3-4 taimi i le aso.

4. Lea o le kiona.

Ina ia saunia le fusi, 1 sipunipuni o laʻau paʻu ua sasaa i se ipu vai inu, kuka mo le 20-30 sekone, fai mai, filifi ma ave i le aso atoa. E mafai foi ona e faʻaaogaina vaega o le paina. Mo lenei, o vaega o fasi pepa e 40 o loʻo sasaaina i se ipu vai inu ma faʻafefete i totonu o le vai vai mo le 1 itula. O le pito i totonu e tatau ona faia i se tioata poʻo le faʻamaonia. Ona tatau ai lea ona e mafanafana, vevesi ma ave le 1 teaspoon 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

5. O le togaberry (galega).

Metotia o sauniuniga: faʻapipiʻi 1 sipuni tele o le mutia vao mo le 10-15 sekone i le 250 g o le vai inu, ona faʻafefete, pipiʻi ma inu 0.5 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Faaaoga le goatberry officinalis e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tatau ona maitauina o le laau e fesoasoani i le faateleina o le toto maualuga.

Le amataga o le maʻisuka. Suauʻu 1 sipunipuni o le vavalaʻau tapuni vao mo le 30 minute i luga o le vevela vevela i le 2 ipu vai. Faʻaauau, afifi, 2-3 itula, aʻa. Faaaoga le 1 / 5-1 / 4 ipu 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'aʻai. Fainu seʻia oo i le 3 masina pe sili atu foi. E fesoasoani i le amataga o le maʻisuka.

1 sipunipuni o launiu lanu meamata i le ipu vai inu. Faʻaosooso, afifi, 30-40 minute, aʻa. Ave se ipu tioata o le afu 3 taimi i le aso i se foliga malulu i lapisi lapoa. E faʻaaoga i le amataga o le maʻisuka.

8. Pipi mumu.

O le suamalie fou o le pia e inu i le maʻisuka i le 1/4 ipu 4 taimi i le aso.

E inu le mea inu i ituaiga o le maʻisuka. Neomertillin i laʻau e faʻaitiitia ai le suka toto (1 sipuniti o laʻau paʻu, tataʻi se ipu vai inu, tuu mo le 30 minute i luga o se ipu vevela, vevela) inu 1/3 ipu 3 taimi i le aso).

Burdock (aʻa) - 1 le vaega, piula lanumeamata, laʻau malogo - 1 le vaega, vine (leaf) - 1 vaega. Faʻaaogā le 60 g o le aoina i se lita o le vai malulu mo le 12 itula. Ona vevela lea mo le 5 minute, mausali, afifi, 1 le itula, aʻa. Faaaoga le 3/4 ipu 5 taimi i le aso, tasi le itula talu ona 'ai.

11. Lingonberry vulgaris.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, fou lingonberries ei ai sona aoga aoga.

12. Fugalaau lanumoana.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina se teuteuga o weni ma lau laʻau (o se sipuni sipuni o le mutia e selesele ai se ipu vai inu, faʻafefe mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, malulu, tafe. Ave se sipuni sipuni 3 taimi i le aso).

Blueberries (leaf) -1 vaega. Paʻu pipi, lau lau vevela - 1 le vaega. Lulu (fatu) - 1 le vaega. Laʻau vao - 1 vaega.

3 sipuni leotele i 3 ipu vai. Suauu mo le 10 minute, mausali, afifi, 30-40 minute, aʻa. Ave le 1/4 ipu 6-8 i le aso.

14. Fuga o le vaʻavaʻa - 20 g, mutia o le manulele mauga - 20 g, mutia o le togafiti vao - 20 g. Sasaa sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, vevela mo le 3-5 minute, tuʻu mo 10-15 minute. Faʻasologa. Ave se sipuni sipuni 20-30 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso.

15. Fugalaau lanu - 25 g, laʻau o le gaufuga - 25 g, togafiti togafiti togafiti - 20 g. Sasaa se sipuni sipuni o le aoina ma le 300 ml o le vai kuka, vevela mo le 5 minute, mausali, afaina. Ave le 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 20 minute.

16. Mo le maʻisuka, 2-3 'aniani aniani, sasaa 2 ipu vai inu vai inu, tu mo le 7-8 itula, fafati ma inu le fua i totonu o le kofe ipu 3 taimi i le aso ao le i faia taumafataga.

17. Fugalaau lanu - 25 g, otaota galega officinalis - 25 g, filati manogi leaga - 25 g. Liligi 300 ml o vai inu i luga o le tasi sipuni sipuni o le aoina. Suauu mo le 15 minute, mausali 5 minute, aʻa. Ave le 2-3 punetini 3-4 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 20 minute.

18. Nofoaga i fafo.

Ina ia saunia le susu, ave le 30 g o le telefoni feaveaʻi, sasaa 1 ipu vai inu, faʻafefete mo 5-7 minute, ona faʻasolosolo 2-3 itula. A maeʻa ona vevela i le susu, ave le 2-3 sipuni 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E mafai ona faʻaaogaina le alalaʻau fou (fuamoa, faʻatumu mo pies), faʻapea foi i le ituaiga o fusi.

Salati mai le atunuʻu: 2 ipu o laʻau gaosia lelei o le atunuʻu e fefiloi ma le 50 g o aniani lanu meamata, sulla 20 g, e mafai ona e faʻaopoopo 40-50 g o laʻau felaʻau. Vaitaimi faʻatasi ma fuālaʻau manogi poʻo kirimi kiripulu. Tofo e tofo ai.

E mafai ona faaopoopo pistils Horsetail i okroshka.

Ina ia saunia le susu, ave 10 selu lili paʻu, sasaa le 1 ipu vai inu, vevela mo le 3-5 minute, mausali 4-5 itula, pe a maeʻa le gae tago 1/2 cup 3-4 taimi i le aso.

20. Tina tina - 10 g, laʻau o le sukalati - 15 g, lau laʻau - 20 g.

O se sipuni sipuni o le aoina mo se ipu vai inu, vevela mo le 3-5 minute, faʻamalosi mo le itula. Manua, ave le 2 sipuni 3 taimi i le aso pe a uma taumafa.

21. Laulaʻau lanu - 50 g, pi pi - 50 g, galegi gaʻo - 50 g, laulaau meli - 50 g.

2 sipuni tele o le aoina mo le 0.5 lita o le vai inu ma tumau ai i le 30 minute, faʻafefe. Ave le 1/3 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

E faapefea ona togafitia le maʻisuka i le taimi muamua?

O lenei faʻamaʻi e mafai ona iloa i le amataga lava, e tatau lava ona e faʻalogo lelei ia oe lava ma matauina ni suiga laiti e tupu.

Afai e te lagona se tasi o nei faʻaʻailoga, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata e mulimuli i le endocrinologist e iloa le maʻisuka ma amata ona saʻo togafitiga vave.

O le ituaiga muamua e aofia ai tagata mamaʻi o loʻo faʻavaivaia le paʻu. Inisalini e toesea pe laʻitiiti foi. O ia ituaiga gasegase e avea ma insulin-e faalagolago ma e faamalosia e ave mo le olaga.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le maualuga o le inisalini e gaosia e le lava mo le olaga masani pe le mafai foi ona gauai lelei e le tino.

O le maʻi e masani ona tupu ona o le le toaga ma le atoatoa. O le numera o tagata gasegase o lenei ituaiga e manumalo.

I le amataga, o le maʻisuka, e pei lava o isi faʻamaʻi, e sili atu ona mafai ona mafai. Ae o le togafiti o togafitiga e eseese lava, ma togafitiga e tatau ona faia taʻitasi, i le feutagai ma se endocrinologist.

O le togafitiga e tatau ona aofia ai se tasi elemene e tatau ona faia e tagata gasegase. O le tausisia lea o taumafa lelei.

Taumafa e faʻafaigofieina le toto suka

E tatau ona i ai se taumafa gaʻo i le olaga o se tagata e maua i le maʻisuka. O le tagata maʻi e tatau ona iloa le mea o le carbohydrate i totonu o mea taʻitasi e faʻaaogaina, ina ia le sili atu i le maualuga o le tulaga taliaina.

Mai le meaai e tatau ona aveeseina:

E le gata i lea, aua nei 'ai meaai ma ulaula. O le lisi meaai e tuufaatasia mo le vaiaso, ona sui ai lea. E saini i luga o le uati ma e tatau i le tagata gasegase ona matua matauina.

Meaʻai maloloina

O meaʻai nei e tatau ona aofia i totonu o le maʻisuka meaai:

E mafai foi ona e faʻaaoga le kisisisi, fuamoa (e aunoa ma ni yolks), ma mo le teuteuina o salati, faʻaaoga le olive poʻo le suauu ma le kulimi e aunoa ma ni vali.

High Glycemic Index (GI) Meaai

GI e fetaui lelei ma le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo. O meaai maualuga GI e tatau ona vavae ese mai le lisi meaai.

O faʻataʻitaʻiga pito maualuga o le GI o:

  • pia
  • aso
  • glucose
  • falaoa paʻepafasi
  • feololo,
  • tao tao,
  • soo se ituaiga o pateta
  • Tuugalafi Apricots
  • falaoa paʻepaʻe
  • kāloti
  • fuga saito
  • laisa paepae
  • paka
  • sima
  • sukalati ma sukalati,
  • lanu enaena ma le paʻepaʻe,
  • semolina.

O fuainumera ua lisiina o taʻitaʻi i totonu o le GI. Ae e tele isi, e le tatau foi ona i totonu o le meaai.

Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

Aso Gafua:

  • taeao (H) - polotini omelet, cheese cheese,
  • muamua taumafataga o le aoauli (PP) - salati fua ma yogurt,
  • 'aiga o le aoauli (Oh). Muamua o le sua o le vaomatua, o le lona lua o iʻa ua tunu i le sukalani enaena, sua sua,
  • 'ai o le aoauli lua (VP) - falaoa palu leisi,
  • taumafataga (U) - meaʻai a le moa vavalaʻau ma fualaau faisua,
  • ao lei moe (PS) - kefir.

Aso Lua:

  • 3 - falaoa tao
  • PP - fualaau mamago
  • Oi - O le pipi muamua (e aunoa ma ni aano o manufasi), o le lona lua - meatballs faatasi ma le karite palesi, compote (meafale),
  • VP - salati fualaʻau
  • At - mea manogi mama,
  • PS - fua.

Aso Lulu:

  • 3 - sisi leisi, popo fou,
  • PP - salati fua
  • Oi - O le muamua o le kuka sipeti mai le kapisi fou, o le lona lua o se paluga o aano o manufasi ma fualaʻau, meainu suamalie,
  • VP - vine
  • At - sisi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • PS - susu susu tunu.

Aso Tofi:

  • 3 - falaoamata oatmeal,
  • PP - salati fua
  • Oi - O le muamua o le mashroom soup, o le lona lua o fugalaʻau kāpeti (faʻatasi ai ma le sukalanu enaena), faʻapipiʻi,
  • VP - falaoa palu leisi,
  • At - kulupu moa (vavao),
  • PS - kefir.

Aso Faraile:

  • 3 - protein omelet,
  • PP - fualaau mamago
  • Oi - O le muamua o le sua o fuālaʻau, o le lona lua o iʻa ua tunu, o le vai,
  • VP - salati fualaʻau
  • At - aano o manu (kuka) ma fualaau faisua,
  • PS - fua.

Aso Toonaʻi:

  • 3 - kusi falaoa
  • PP - salati fua
  • Oi - Muamua - soupeti soup mai St. kapisi, le lua - meatballs, ti,
  • VP - fuamoa paʻepaʻe
  • At - suauu kuka,
  • PS - susu susu tunu.

Aso Sa:

  • 3 - alalaisa
  • PP - fualaau mamago
  • Oi - O le muamua o le mashroom soup, o le lona lua o meaʻai ua kukaina ma salalaʻau fuamoa, faʻapipiʻi,
  • VP - vine
  • At - suauu uu ma fualaau faisua,
  • PS - kefir.

Gaoioiga faaletino

O gaoioiga faaletino o se faʻaopoopoga tāua i vailaʻau ma mea taumafa.

E faʻafetai i le sao saʻo:

  • o maso e matua aʻafia ai le suka, ma lona tulaga i le faʻaitiitia o le toto,
  • tulaga faʻale-tino / mafaufau e faʻamaonia,
  • o le fatu o le fatu ua aʻoaʻoina ma faʻamalosia, e pei o le tino atoa,
  • mamafa le mamafa o le tino, e pei ona faʻaaogaina le malosi (gaʻo)
  • aʻafiaga faʻasalalau
  • gasegase faʻamautu
  • cholesterol faʻaleleia
  • o le lagona lelei o siama i le insulin e faateleina.

O le filifilia o se seti o faʻatinoga e sili ona lelei e faia ma le fomaʻi, ae o loʻo i ai ituaiga masani o gaoioiga faaletino e faia i le agamalu ma le malosi:

  • savavali
  • aau
  • uila.

Ina ia mafai e vasega ona maua le manaʻoga manaʻomia, e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso.

E tatau ona e amata i se gaioiga laitiiti (5-10 minute), faasolosolo malie mai i le 1 itula (poʻo le 45 minute).

O maʻi e faʻamalosi e ave i taimi uma le inisalini e tatau ona nofouta e faʻapea o le faʻamalositino faifai pea, e mafai ona faaitiitia le fualaau. I soʻo se tulaga, e tatau ona fuaina le maualuga o le suka i luma ma a maeʻa faamalositino.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona faʻaititia le toto suka e aunoa ma fualaau. O togafitiga faafomai e fautuaina ai le faaaogaina o laau toto mo lenei faamoemoe:

O meafaigaluega saunia e tusa ai ma ia fua o le a fesoasoani foi:

  • se luʻu o pini (pi) sasaa 50 ml. fufuluina o vai, alu i le po i totonu o se tulaga ua ufitia. Inu i luga o se manava gaogao
  • Straw 10 laʻau o strawberries i totonu o le vai taele (200 ml). Ave le 2 r / 30 30 minute ao lei faia taumafataga,
  • fufulu ma fufulu ia totoa o tamaʻi uila laiti. Inu i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, e manaʻomia le inisalini. Ae mo le lona lua o manaʻoga mo vailaau faʻalagolago i le tikeri o le atinaʻe o le maʻi. I le vaega muamua o le faamai, o nisi taimi e na o se paleni-meaʻai ma le gaosiga o meaʻai ma le tino e lava.

E mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka i se taimi vave?

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka i le taimi vave lava ua manatu o se maʻi e mafai ona togafitia, e ui lava e le o fomai uma o malilie faatasi ma lenei faʻamatalaga.

O le mulimuli i se taumafataga ma le faʻatonutonuina o gaoioiga faaletino, e mafai lava e le tagata gasegase ona aumaia lona tino i lona tulaga muamua. Ae o le maʻi e mafai ona toe foi mai i taimi uma, o le mea lea, o le mataʻituina e le aunoa ma se glucometer e tatau.

Vitio faʻatalanoa

Le lisi o meaai e le mafai ona 'aina e tagata maʻisuka i le vitio:

O le vave lava e mafai ona fuafuaina le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, o le sili atu ona lelei o le faʻalavelave o taualumaga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le suka. E mafai lava ona toe faʻaleleia, ae mo lenei mea, e manaʻomia e tagata gasegase le faia o taumafaiga maualuga, e aofia ai taumafa ma faamalositino.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Taunuʻuga lelei a tagata

Ou te fia iloa o le puipuia o le maʻisuka o se mea taua. lapatai o se maʻi faigata lenei togafitiga.

Ina ia mautinoa o loʻo iai lenei maʻi, e tatau ona faia se suʻega toto, lea e fuafua ai le maualuga o le suka. E tatau foi ona e suʻeina se suʻega urine. O se tagata soifua maloloina e leai sana suka i lana urine. A aunoa ma se auiliiliga, e matua faigata lava ona iloa lenei maʻi. Ma afai e maua le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae e faʻaumatia ai.

1. Ave le aʻa o le horseradish ma sufulu. Faʻafefiloi le sipuni sipuni o le paʻu e maua mai i le tasi ipu malamalama susu. E le mafai ona e faʻaaogaina kefir mo le sauniuniga o le fualaau faasaina. Faʻafefiloi uma vaega ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Taofi iina mo le 6 i le 8 itula. Ave le vailaau faʻasaina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga i se sipuni sipuni. E tatau ona e inuina le vailaʻau seia oʻo ina faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

2. Ave le afa-lita o le vai vevela ma tuu i totonu lua kalama o le paʻu o le togi ma le 6 kalama o lauti lanumeamata. Faʻafefiloi mea uma ma faʻafefiloi le vevela. Aumai i se vevela ma vela mo le tusa ma le tolu minute. Ave le oloa gaosia 200 milliliters i le tele o taimi i le aso. O le vasega e lua vaiaso.

3. Ave le vao vao ma fasi ai. Sasaa se sipuni tele o le mutia ma se ipu vai vevela. I le sasaaina o le afu i totonu o se vevela, tuu i le po. I le taeao, faamama le vailaʻau faʻamalolo ma ave le 1/3 ipu o le maʻisuka o le ituaiga lona lua i luga o se manava gaogao.O le vasega e 10 i le 15 aso.

4. O se fofo sili ona aoga o le sua o le lemoni ma le moa e tasi. Liligi mea uma i totonu o se paluga ma faʻafefiloi lelei. I le taeao, inu le paluga i luga o se manava gaogao i le laasaga e tasi.

5. Ave le 50 mililiters o le pipi ma le sukalati fou. Faʻafefiloi lelei ma inu i luga o se manava gaogao i le taeao. O le vasega e mai i le lua i le tolu vaiaso.

Taulimaina maualuga le suka ma aniani ma le kalaka

Aumai ni aniani aniani ma sasa le sua mai fafo. Ina ia saunia lau vailaau o le maʻisuka, e te manaʻomia le afa-lita o le suka tipi. Faʻafefiloi ma le afa lita o le ava malosi.

Mo le lima vaiaso, ave le vailaʻau i totonu o se sipuni sipuni. A maeʻa lena, fai se malologa mo le 20 aso, ona toe fai lea o le kosi. E sili ona lelei le teuina o le mea ua maeʻa i se pusa tioata pogisa i se nofoaga malulu.

Ave tolu cloves o le kākalo, faʻapipiʻi ma suʻe i le fagu. Aumai le masini e maua ai le afa o le lita o vai inu, ona afifi lea o le fagu i le afu mo le 20 minute. Taʻu meaʻai ma inu i le lauti i le aso atoa.

Aspen - o se fofo lelei o tagata

Ave sina lima o le paʻu o le aspen ma sasaa i totonu o le ulo mo le tolu lita. Faatumu le vai totoe i le vai. Tuu le kesi i luga o le vevela vevela ma aumai i se vevela.

Aveese le susu mai le afi ma ave i soo se ituaiga: mafanafana, vevela poʻo le malulu. E mafai ona e inu le kuka e pei o le la i le tele ole aofaiga. A maeʻa ona inu uma le vai, faʻamumu le ulo i le vai ma faʻavela mo le lima minute.

A maeʻa ona inu le vaega lona lua o le susu, ia faʻaalu sina malologa mo le tusa ma le fitu aso. A maeʻa lena, ave le paʻu fou ma toe faia le togafitiga, faia se malologa i le faaiuga mo se masina atoa. A maeʻa, ia siaki le tulaga, suʻe se suʻega toto i le falemaʻi.

E lua ituaiga o maʻi o le maʻisuka-o le insulin-o loʻo faalagolago (type I) ma le non-insulin-dependent (type II). I le tulaga muamua, o le a le lava le insulin e maua mai ai siama o le pancreatic, i le tulaga lona lua, ua lava le insulin i totonu o le toto, ae e le tali atu i ai sela o le tino. Po o le a lava le ituaiga o togafitiga, e na o se endocrinologist e aafia i togafitiga o le maʻisuka.

O le mea e leaga ai, e leai se faʻamaoniga faʻavae e faʻamaonia ai le lelei o aʻafiaga o loʻo i luga i luga o le faʻafitauli o le maʻi. Ae peitai, e mafai ona e fesoasoani i le tino e taulimaina le faamai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli ma le totoa i se taumafataga, faamalositino, tuʻuina atu masani leaga ma ave vailaau faatonuina i se taimi tatau.

Tomaʻi

1. Ave mai i le 5 i le 7 pi, sili ona lanu samasama, lanu samasama poʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe. I le afiafi, tuu i latou i le 100 kalama o vai ua tunu. I le taeao, ia 'ai lenei pi ma fufulu i lalo i le vai sa i ai. E tasi le itula mulimuli ane, e mafai ona ia 'aina le taeao. O le faagasologa o togafitiga e tasi ma le afa masina.

2. O le vailaau lea e faʻasaina mo i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto. Afai o le maʻisuka o loʻo i le amataga, ona mafai lea ona e faʻaaogaina mo togafitiga. Ave se vevela ma sasaa ni nai sipuni o fatu pi i totonu, ona sasaa lea o se ipu vai inu. Tapuni le vevela ma tuu i luga mo le 6 itula. Ave le oloa gaosia i le 20 minute ao lei 'ai, vaevaeina i ni atopa se tolu i le aso.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele. Aua le tuua mea uma e ala i lona lava maliega ma teena le togafitiga atoatoa. Saili fesoasoani mai tagata tomai faapitoa e faatonu ai vailaʻau e saʻo mo oe. Afai e manaʻomia, o le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e filifili se fomaʻi faʻapitoa a tagata. Aua e te aafia i le togafitiga o le tagata lava ia, aua e ono afaina ai lou tulaga.

Togafitiga o le maʻisuka ma fualaʻau

Ou te matua fesoasoani i togafitiga o lenei maʻi o fualaau faisua sili ona masani ai. E le gata i lea, e tatau i se tasi ona tausisi i se faiga faapitoa mo le tagofia o vailaʻau faʻamaʻi ma fautuaga, ona oʻo mai ai lea o se taunuuga lelei o le a le umi ona oʻo mai.

Ou te tuʻuina atu ia te oe manatu: tasi oloa - tasi le fua!

Sasaa se sipuni sipuni o le galati suamalie ma se ipu malamalama susu, taofi i le pusaaisa mo le 8 itula. Inu se sipuni siva i le afa itula aʻo leʻi oʻo i le taumafataga seia oʻo ina lelei le tulaga.

Aluga

Somi le sua mai le aniani, faʻafefiloi ma le ava malosi i se fuataga 1: 1 (vaega o le 0.5l: 0.5l), sasaa i se fagu tioata tioata. Ave se sipuni sipuni mo le 5 vaiaso. E mafai ona e toe faia le kosi ile luasefulu aso malolo.

I le afiafi, liligi ni nai ituaiga o ituaiga malamalama o le 100 g o vai ua tunu. I le taeao, faʻafefe le vai, 'ai se itula ao leʻi faia le taeao, inu vai. Faia lenei aso mo aso e ono.

Pusi fatu

Tuu tolu sipuni tele o pipi pi pi i totonu o se vai vevela, sasaa ni ipu tioata se lua, tuʻu mo le itiiti ifo ma le 6 itula. O le fua o le fua o le fusi e vaevaeina i ni atumaga se tolu ma inu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga. Saunia se auaunaga fou i aso uma.

Galu 3-4 cloves o le kālati i se mea faifaipea o se meaola tutusa, sasaaina le 0.5 lita o le vai vevela vevela. Luasefulu minute e faʻamalosi ai, ona aʻafia ai lea. Inu le fua i le gasologa o le aso, ave sina vaega itiiti.

Togafitiga ole maʻisuka

  • 200 g gutu oatisi atoa mo suavai suamalie (0.5 l), faʻamalosi mo le 6 itula, aʻa. Faʻamataʻu ave le afa afa i le aso.
  • Grind oat grain i se kofe kofe i falaoamata. Liligi lua laulau punetini o le falaoamata ma ni ipu tioata se lua, aumai i se vevela ma vela mo le 5 minute. Faʻafiafia ma inu le meaʻai ile afa itula ao leʻi 'aʻai. Toe faia faalua i le aso seʻia maeʻa le tulaga.

I le afiafi, sasaa se sipuni sipuni e lua ipu vai i le vevela vevela, tuu i le po. E maua e le Croup se vaega tele o le vai. I le taeao, faʻafefe le vai o loʻo totoe, 'ai le fafuga i luga o se manava gaogao i le itula ao leʻi oʻo i le taeao. Toe faia i aso uma seia oʻo ina faʻamaopoopo tulaga o le suka toto.

Tipi le millet i se kofe kofe i le falaoamata. I taeao uma i luga o se manava gaogao, ia 'ai se sipuni tele o lenei falaoamata, fufulu ile susu. O le vasega o le faʻatagaina o le tasi le masina.

Laʻau laau

  1. Sasaa le lima o le paʻu o aspen paʻu ma le tolu lita o le vai malulu, tuʻu i luga le afi, aumai i se vevela, ae aua le kuka. E mafai ona faʻaumatia ma malulu ma mafanafana. Inu i soo se aofaiga, pe a manaʻomia. E mafai ona toe tumu le paʻu i le vai, ae e tatau ona e kuka mo le 5 minute. A maeʻa le vaega lona lua, e tatau ona e faia se vaiaso malolo, ona mafai lea ona toe faia le kosi i se paʻu fou.
  2. Sasaa se sipuni sipuni o le ili o le hazel i lalo o le lua tioata o vai malulu, alu i le po. I le taeao tuʻu i le afi, aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. Laʻau, malulu, pusaaisa. Inu i luga o le manaʻoga i se tulaga mafanafana.

Elecampane aʻa

Elecampane aʻa e maua ai le aʻa-faaitiitia ona o le inulin o loʻo iai. O le afaina mai aʻa o le elecampane e mafai ona saunia i ni auala se lua.

  1. Sasaa se sipuni tele o le elecampane rhizomes ma se ipu vai inu, faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le afa itula, ona afifi ai lea, faʻamaʻi, malulu ma vevela. Ave faʻalua afa tioata i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga.
  2. E lua punetenete o aʻa elecampane eleʻele e sasaa i totonu o se vevela ma ni ipu tioata e lua, tuu i le po. I le taeao, e le mautonu ma malulu. Talia e pei ona taʻua i luga.

Laʻau laʻau

Lua laulau punetini o laʻau paʻu (blackcurrant leaf leaves) (faʻamago pe fou) sasaa lua ipu vai inu, faʻasolosolo, vevela. Inu le afa afa i le aso.

O fua o le fua o le suka i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i soo se taimi ma i soʻo se aofaiga - e mafai ona faʻaumatia i foliga faʻanatura, faʻapea foʻi ma sauniuni ma mea e teuteu ai.

Quince Lea Lea ma Lala

O lala laau ma laulaʻau e aoina i le vaitaimi o le vavao. Sasaa se sipuni sipuni o lala vavalaʻau ma tuʻu le quince i se ipu vai inu, tuʻu i le afi ma faʻapipiʻi mo le 15 minute ile vevela vevela. Faʻasalaga, malulu, vevela. Ave se sipuni tele tolu taimi i le aso.

O lenei fofo e fesoasoani foi i le maualuga.

Laʻau

  • 50 kalama o laulaʻau laulanati e sasaa mai ai le lita o vai inu, e tumau, malie, inu ma inu i le aso atoa.
  • Faʻatasi se sipuni sipuni o laulaʻau mamago mamago ma ni ipu tioata se lua, faʻafefiloi i totonu o le vai taele mo le 15 minute, faʻavave mo se itula, malulu, mago. Inu le afa afa i le aso.
  • Aveese vaega mai le 40 pusa, sasaa i se ipu vai inu. Sogi i totonu o se vai vai mo se itula, malulu, vevela. Ave le fualaau faasaina tasi teaspoon faatolu i le aso afa ile itula ao le i taumafa.

Vaʻalele

O tupulaga laiti o le vaʻaele, aoina i le tautotogo, ua lauiloa mo latou aafiaga o le hypoglycemic. 30 g suauu gaosia o le atumauga, sasaa lua ipu ipu vai, vevela mo le 10 minute, ona faʻasolosolo ai lea i le 3 itula, ona aʻafia ai lea. Inu i luga o se manava gaogao le afa o le ipu susu i aso uma.

Sasaa se sipuni sipuni o le kulupa vao i se ipu vai inu ma tuu mo le 4 itula. Ona tosina lea ma inu faalua i le aso ao le i ai taumafa, o le kuata kuata.

Plantain

O lenei togafiti leaga e sau i le laveai i le tele o mataupu, ma o le maʻisuka e le o se faʻasalaga. 10 g o le fasi laau nutimomoia ile suamalie ile tasi ipu tioata vai, faʻafefete, vevela. Inu lua laulau punetolu i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

E le fautuaina mo gastritis ma le maualalo o le acidity.

Sasaa se sipuni sipuni o le mutia ma se ipu vai inu, tuu mo le 12 itula, ona tosina ai lea. Inu le afa afa faalua i le aso.

Tuu se sipuni sipuni o le mutia i le afiafi i se vevela ma sasaa se ipu vai inu. Ia faʻamalosi i le po atoa, faʻalavelave i le taeao ma inu i taeao uma i luga o se manava gaogao i le tasi vaetolu o se ipu malamalama. O le vasega o le faʻatagaina e lua vaiaso.

Suauu Faʻafefiloi

  • Faʻafefiloi i vaega tutusa vaʻai lauulu lanu mumu ma le aʻa. Liligi 50 g o lenei paluga faʻagogo ma se lita o vai inu ma tuʻu mo le 12 itula. Ona vevela lea ile vevela vevela mo le 15 minute ma toe faʻapala mo le 15 minute. Faʻasusu le susu ma faʻainu i vaega i le aso atoa.
  • Saunia se mea suavai suamalie o mea nei: lanu lanu moana, laʻau mulumulu (paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe), pi pi, laʻau faʻailoa - o mea tutusa i vaega tutusa. Lua punetini o lenei aoina mo lua ipu vai inu ma kuka mo le 15 minute i totonu o le vai vai taele. Faʻamauina mo le afa itula, ona aʻafia ai lea. Faʻaalu faatolu i le aso i totonu o le ipu tioata i le itula ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Faʻafefiloi i vaega tutusa (pe tusa o le 10 g) se laupepa o laulaau, fua o le vine, fatu o le fatu ma le vao vao. Sasaa se sipuni sipuni o lenei atinaʻe ma se ipu vai malulu, tuʻu i le afi ma faʻapipiʻi mo le 20 minute, faʻamalosi. Ona faʻaosoosoina lea mo le 15 minute, faʻamalie ma faʻafefe le susu. Inu i le aso i tolu inumaga.

Ae ui i lea, e fautuaina e faʻaaoga soʻo se ituaiga o potion mai le faleoloa o fua o le matou tinamatua ae na o maliega ma le fomaʻi. A le o lea, o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli mai le ate, fatugaʻo, gasegati o le tino ma le cardiovascular system.

Tomai faʻavae mo le maʻisuka

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, atonu e te fiafia i se togafitiga masani mo ona faailoga. Ole tele o fualaau oona mo le maʻisuka e mafua ai aʻafiaga aʻafiaga, o le a le mea e faʻaaoga ai pe afai e mafai ona e togafitia le faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleaganuʻu?

Lalo, e ese mai togafitiga ile maʻisuka, o le ae mauaina foi se lisi o mea masani mo le maʻisuka o loʻo maua i falemaʻi. O mataupu na ou aoina ma le mautinoa o le a faʻaleleia ai le maualuga o lou malamalama e uiga i togafitiga faʻavae mo le togafitia o lenei maʻi, ma o le a fesoasoani ia te oe e filifili mea e sili mo oe.

Fofo faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le toto suka

Talosaga mo le maʻisuka

Ave se fua tutusa o laulaau lanumoana, laʻau pupu, o le vao o le vao (afai e leai se vao, e mafai ona e faaopoopo fatu). 1 sipunipuni o le faʻafefiloi mo se ipu vai inu, faʻaauau le vevela mo le 2-5 minute. Taimi faʻamalosia, aʻa. Inu 1/3 le afaina 3 taimi i le aso afa afa itula ao le i taumafa. E mafai foi ona faaopoopo i le fulufulu mea nei, e aoga pe afai e afaina le manava, ma e maualalo ai foi le cholesterol.

Malu le 5 vaega o le buckwheat ma le 1 le vaega o auala solo i totonu o se mea e fai ai le kofe, tuufaatasi. I le afiafi, sasaa le 1 sipunni o lenei paluga i totonu o se ipu malamalama ma sasaa le 1/4 ipu o susu susu po o le yogurt fale, e aunoa ma le fafagu.

I le taeao, ia 'ai le paluga fuga i luga o se manava gaogao ma le apu e tasi. Ma, ao faagasolo le aso, lua taimi ao leʻi 'ai,' ai le tasi sipuni sipuni o sea paluga mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. 'Ai e pei o lenei mo le tolu masina.

O nei mea taumafa e le naʻo le totoina o le toto, e faʻamaonia ai le gaioiga o le gutu o le endocrine, ma muamua lava - o le pancreas, lea e amata ona tali saʻo ma maua ai ana lava hormones. O le fualaau aina atoa e tali lelei i ia meaʻai.

Gaʻo maʻi

1. Muamua, inuina 1 masina o lenei mea e aofia ai:

1 tbsp sipuni o vine vine, 1 tbsp. sipuni o le rose vao mo le 2 tbsp. vai inu. Faʻaosooso 2 itula. O le mea e mafua ai le faʻaaogaina nai lo le vai.

2. A maeʻa le vaiaso o le malolo, o le isi mea e sosoo ai.

Aumai le 25 g o le galega vao, pi pi, lanu lanu moana, laʻau o le laumei, laʻau laʻau. 1 tbsp. sasaa le sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, vevela mo le 5-6 minute. Ave 1 le ipu o le faʻasalaga 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

3. A mavae le vaiaso malolo, ave le ata mai le faʻatau.

100 g o aʻa na faatauina mai i le 1 lita o le vodka lelei. Aumai le 10 pa'ū 2 taimi i le aso (taeao ma le afiafi), muamua faʻamaeʻaina i sina vaega o le rosehip infusion poʻo le lanu meamata. 2 vaiaso e inu ai. A maeʻa togafitiga, siaki lou toto suka. O ia togafitiga e faia e tusa ai ma faʻamatalaga.

Oats

O fatu o le oatiti e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka. Sasaa le tasi ipu tioata ma 5-6 ipu tioata ma faʻafefete mo le 50-60 minute (ina ia aua le kukaina). Taʻu ma inu pe a manaʻomia i soʻo se taimi ma soʻo se aofaiga. Taofi le salu i totonu o le pusaaisa.

Horseradish

Mo togafitiga, o le a e manaʻomia ai le aʻa o le vine, lea tatou te taina i luga o se lau. Faʻafefiuʻi le galala ma le susu susu. E le o le faʻafefe, e aofia ai susu susu. O le fua faatatau e 1:10. E tatau ona ave lenei vailaau 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E le faaitiitia vave le suka, ae faasolosolo lava. Ae tatau ona oo mai le aafiaga.

Lisi le sipuni

O le auala pito sili ona faigofie e aveesea ai le maʻisuka o le 'ai lea o aniani i le taeao (i luga o se manava gaogao). Ua tunu. Taumafa i aso uma mo le masina. Ona pasia lea o lou toto mo auiliiliga, ma o le a e matua ofo lava: o le suka toto o le a pa'ū ifo i le masani.

Fualaau totisina

Taumafa le fatu o fatu i aso uma. I le auala, o fatu o le sinapi e iai se aafiaga tele i le gaʻoina o otaota, faʻamalolo litaea, ma faʻateleina le puleaina o talo, ina ia faʻalelei atili ai lou soifua maloloina ma lou mafaufau.

Fuga fatu

Flax e aoga tele e aʻafia ai le maʻisuka, ona o fatu e faʻaitiitia le toto suka, lea ua faʻamaonia e sili atu ma le tasi. O le teuteuina o laumei o loʻo i ai foi sona aoga aoga i luga o le faiga o meaʻai, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Faʻafiafia teuteu:

    5 sipuni tele o le palasi, 5 ipu vai.

Liligi le fatu ile vai, simmer mo le 10 minute. Ona faʻasolosolo atu lea o le falala mo le 1 itula, faamama. E tatau ona faʻaumatia lenei faʻasologa tolu taimi i le aso i le afa o le tioata. O le togafitiga o se masina.

Iapani tanu o fatu sophora

2 tbsp. sipuni tele o fatu e te manaʻomia e faʻamalosi i le 0.5 lita o vodka mo le masina, ona ave lea 1 teaspoon 3 taimi i le aso mo le 1 masina. O se meafaigaluega sili lenei.

Lilac

O lalaga o soo se lilac e mafai ona gaosia ma inu e pei o le laititi e aunoa ma le masani ma e tusa lava po o le a le meaʻai i le maʻisuka. O lea lauti e faʻasaua ai le toto suka.

Po o le faʻamaonia le maualuga o le suka o le toto, inu faʻasusu o le lilac buds, lea e seleseleina i le tulaga o le fulafula. 2 tbsp. o se sipuni o fatufiti tuʻu le 2 tbsp. tafe vai, alu mo le 6 itula ma le aʻa. Ole fua ole aso lea e tatau ona e inuina mo le 3-4 taimi.

Toa lapoa ma le sua o le tipolo

Squeeze le sua o le 1 lemoni, tatu 1 le moa mata, taia, e liua se pusa. Inu i luga o se manava gaogao, 'ai pe a uma le itula. Inu 3 i le laina i le taeao. Toe faia pe a uma le 10 aso. E faʻaititia lelei le suka.

Lewsee

O le teuteuga o aʻa e onā i le maʻisuka. 1 tbsp. sipuni o mea gaosi i le 1 tbsp. vai, faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le lua itula, aʻa. Inu 1 tbsp. sipuni faatolu i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Blueberries

Blueberries o se toto e iloa ai le maualuga o le suka. E mafai ona togafitia oe i fua, ae e mafai foi ona e fai ma lau lau. Sasaa se ipu vai inu vai 1 tbsp. sipuni tele ole launiu fou poo 1 teaspoon o le malogo, aumai i se vevela (ae le o le kuka), faʻaosoosoga mo le lua itula, aʻa.

Inu 3 taimi i le aso mo le 1 tbsp. vevela vevela o laulaau lanu. Le togafitiga mo le 6 masina. Ma mulimuli i se meaai. O le suauu o le a pa'ū ifo i le masani.

Ava o le oak

Umu le vao, olo i le paʻu ma ave i masina taʻitasi ia tutusa taimi mo le 1 teaspoon faatolu i le aso aʻo leʻi 'ai, inu leuti.

Ata teuteu o fasi pepa paina

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se teuteuga o vaega o le paina e fesoasoani e tausia le soifua maloloina. 40 g o meaʻai faʻapitoa mo le itula i luga o le vevela i le 0.5 l le vai. Inu 1 tbsp. sipuni ao lei faia taumafataga taitasi.

Togafitiga

1. Chernushka (Damascus nigella) e togafitia ai le maʻisuka.

Tagata suesue a Amerika ma le poto masani a tagata faʻamaʻi ua faʻamaonia le mafai gafatia ona faʻaitiitia lelei le toto suka ma aupito sili ona malosi le puipuiga. 1 tbsp. (150-200 ml) nigella, 1 tbsp. o aʻa o le elecampane, 1 ipu oregano, 1 le ipu o le pomegranate peels.

Paʻu uma mea uma ma le lelei ma sasaa i se pesini. 1 tbsp. Faʻasoʻese faʻamaʻamea rimoni, ona teuteuina lelei lea ma sasaa i vaega muamua e tolu. Teu lenei paluga i totonu o se fagu vili lanumoana i se nofoaga malulu. Faaaoga 15 minute aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso mo le 1 tbsp. sipuni o lenei paluga mo le 4 vaiaso sosoo, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia le fualaau.

Faia ni 2-3 vasega o togafitiga. O le tuufaatasiga o lenei fua lelei e mafai ona tuuitiitia ai le toto suka mai le 16 mmol i le 5.0 mmol i le tasi le auala o togafitiga.

2. Mai aʻa o le mulberry, lau paʻu lau, ma le lau o le meulama o Melani, o le a tatau ona saunia le lauti ma teuteuga.

E fautuaina le faʻaaogaina o le lauti faʻatasi ma se faʻafefiloi mago, lea e aofia ai le meaʻai luga, aua o le togafiti o togafitiga e vave maua vave i le mea faigata.

Meaʻai mo le faʻasalaga o le mayonnaise lau:

Laʻau faʻamago faʻamaina, 1 tbsp. sipuni o laulaau gaosia 1 le ipu vai vevela ma faʻafefe mo le 1 minute, ona faʻamalosi pea seia maeʻa le vai. Taʻu ma inu i lenei mea e afaina i le aso atoa. O lenei togafitiga e mafai ona faʻatinoina i le gasologa o le tausaga. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o lenei lauti e togafitia lelei le goiter, thyroid gland, toto maualuga, atherosclerosis, fibroid, cysts, ma isi.

Laʻau o le keke mulberry:

1 tbsp. sasaa se sipuni o aʻa 300 ml o vai, faʻapipiʻi mo le 5 minute i luga o le vevela vevela, faʻasolosolo 1 itula, vevela ma inumia 100 g 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. E lelei le tuʻufaʻatasia o le teuteu o aʻa maʻau ma le launiu o laurtle lau.

O le fua mo le lauti mai le paʻu:

E tupu i le maʻi suka na 'ai nisi o mea faasaina, ae afai na te inuina le lauti mai se fala, e le toe oso le suka! 1 pala. sipuni sipuni ma fugalaau suamalie 300 ml o vai inu, aumai i se vevela. Ona malulu lea, vevela, vaevaeina i ni vaega se lua ma inu i ni vaeluaga se lua ao le i taumafa.

E faʻamaloloina e le fomaʻi le tele o isi faʻamaʻi. Na te faʻamaloloina uma le mumū, o le tino, o le hernias, o le taofia o faiga faʻamalosi, faʻasaʻo tiga i totonu o le loto, togafitia ai le rūmāmati, maʻi pa'ū ma sili atu. I le ala, na te faalauteleina susu mo teineiti laiti.

Tincture na faatauina mai mai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka

1 auala. O le teuteuina o aʻa ma le tincture o le laau e tatau ona onā i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le puipuia o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo. Mo togafitiga, e 10 pata o le tincture e ave foi ile taeao ma le aoauli mo le 2 vaiaso. O le tincture ua saunia ma le 70 pasene o le ava malosi.

Liligi 100 g aʻa ma se lita o le ava malosi, ia tumau pea 20 aso. O le tincture faʻatau e tatau ona tafe i totonu o le vai, rosehip infusion poʻo le lanu lanumeamata. Taunuuga: Salu 2 sipuni tele o le gaʻo gaʻo ma se lita o vai, faʻapipiʻu mo le afa itula i totonu o se pusa faʻamafaʻailoga ma tapunia le tapuni ile vevela vevela. Se itula e faʻasolo ai.Inu 1 / 3-1 / 2 ipu 4 taimi i le aso, tusa lava po o le a le meaai.

2 ala. Faʻaitiitia le suka o le toto o le a fesoasoani i le teuteuina o le aʻa na faʻatauina i le susu. 50 g o aʻa nutimomoia (e mafai ona e lili ma seleulu) tuʻu i totonu o le ipu 5-lita, sasaa le 3 lita o le susu fou ma faʻapipiʻi i luga o le vevela i totonu ole vai vai ina ia le mu le susu seia oʻo ile 1 lita.

Ia mautinoa o le susu e le sola ese ma e le mu. Faʻasusu le susu i taimi uma. Ona aveese lea mai le vevela ma tuu le malulu. Faʻasolo i le 2 laulau o le gaʻo ma faʻamaʻi, lafo ese aʻa ina ua uma ona tui. O teuteu i luga o le susu ua saunia mo le faʻaaogaina.

Fagavai lau

Ave le 8-10 fasi leafla faisua, faʻi 200 ml o vai inu i totonu o se vai vevela ma faʻaauau mo se aso. Ia mafanafana, taimi uma e suʻe ai mai le vevela, 1/4 ipu 3-4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le vasega e 3-6 aso.

Ginseng lanumumu o se meafaigaluega sili lea i le togafitiga o le maʻisuka e oʻo lava i le tulaga 4

O le ginseng mumu e tolu ona sili atu lona aoga nai lo le mata, ma o le taunuuga e sili atu i le togafitiga o le maʻisuka, o le kanesa (e oo lava i le tulaga 4), fomaʻi mama, faamaʻi fatu, bronchial asthma, ate, pe a fuafuaina le feusuaiga a se tamaitiiti - o se tasi lea o mea faalilolilo o le ginseng; O le ginseng lanumumu e tele sona sao i lenei mea.

Lua fua (ia filifili mai) i le togafitiga o le maʻisuka:

  1. Pulu uila ginseng (i le vaega i le ginseng faitau pe faapefea ona maua le ginseng mumu). Laʻau afu, e tatau ona e ave le 0.25 g 2-3 taimi i le aso, tafe i lalo i sina vai. O vaiaso uma lava e tolu vaiaso, e faia ai se vaiaso malolo, ma o le mea e tali atu ai e 2-4 masina.
  2. Tincture o le ginseng mumu. O le aʻa e sasaa mai i le 70% ava malosi i le fua faatatau o le 1:10 i le mea na nutimomoia - o le laʻititi lea. Faʻaosooso tasi le masina i se mea pogisa, faamama ma sasaa i totonu o vailaau uliuli. Fai: 10 i le 20 pata i le 1 teaspoon o le vai malulu inu vai 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. Amata ona ave le 10 fuga, faʻaititia le fualaau i aso uma e 1 le mataua, o lea e tatau ona e oʻo i le 20. O le togafitiga e 90 aso. Mo maʻi e maua i le maʻi mama, e le itiiti ifo i le 2 vasega e tatau ona faia. O aso uma e 30 o le aveina o le taoto e tatau ona ave se malologa e 10-aso.

Suauu mo le maʻisuka

Le faʻamalolo vave nai lo manua, tipi, saunia se suauu. I totonu o se tamai laulau faʻatasi ma se tapuni, tuu se ipu tioata o Karoti Karoti ma liligi le suauu manogi i le pito i luga. Ona tuʻu lea o lenei meaʻai ma le pata i se isi (lautele) faʻatasi ai ma vai inu.

Fufulu i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute, ona faʻaliliu lea i le ea ma faʻailo i ni fasi pepa se lua. Teu i totonu o le pusaaisa. Lubricate nofoaga na faaleagaina i luga o le paʻu i le sukalati, ma ave i totonu: 1 tsp. 3 taimi i le aso, e umi le umi i le gutu.

Aemaise lava, o le maʻisuka e aliali mai pe a le gaosia e le pancreas le aofaiga manaomia o le inisalini, po o lona gaosiga i le tele o aofaiga, ae le mafai e le tino ona faʻaogaina - o le maua o le insulin ma le kulukose mai le toto i siama ua poloka. O lea, sei tatou talanoa e uiga i faailoga,

ma le auala e togafitia ai le maʻisuka ma togafitiga faʻa-tagata.

O le igoa "maʻi suka" mo se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le leai o se inisalini ma, e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, na tuʻuina atu e fomai o Eleni anamua. Faaliliu mai le Eleni - o le "tafe mai", i le Latina - o le maʻisuka.

I le maʻisuka, ua le maua e le tino o le tagata le malosi e talepe ai le kulūkose, lea e sau mai meaʻai, e le mafai ona teuina mea sili i musele poʻo le ate. I le leai o se taimi e maua ai suʻesuʻega ma togafitiga, o le a oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga le lelei: o le kulukose, e le o maua le talosaga, e ui lava o le vaega o le tino, e tumau pea i totonu o le toto, o lea e afaina ai le toetoe o tagata uma lava.

Ina ia maua le malosi, o le tino e momotu le gaʻo nai lo le glucose, lea e tau atu i le fausia o se aofaiga tele o toxins (tino ketone poʻo, sili atu faigofie, acetone).O le solia o le polotini, gaʻo ma le mineral metabolism e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino o le tino ma le faiʻai, o toto toto ma isi totoga ma mamanu.

Taunuʻuga o le maʻisuka

    O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o le fatu, fatu o le fatu, faʻateleina le taʻavale. Faʻaitiitia le tafe toto e oʻo atu ai i le atherosclerosis o laʻau o le gataifale, vaʻa laiti ma le neuropathy vae (vaivaiga o le muscle, mago, vevela, tiga, gaogao) ma le foliga mai o maʻi pipisi ia i latou. O isi faiga o le paʻu o le paʻu ma le mama, e oʻo lava i le gangrene, e foliga mai foi. O le vaivai o le Renal (nephropathy) e atiina ae, e maua ai le protein i le urine. O faʻasolosolo e le o le inflammatory o le retina (retinopathy). Maʻi faʻamaʻi (i le leai o togafitiga faʻapitoa). Afai ole maʻi o le maʻisuka ua afaina, tiga o le manava, ma le gutu manogi o le acetone, e tatau ona faia ni fuafuaga faʻafuaseʻi, sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi. I le lautele, e tusa ma le afa o tagata e maua i le maʻisuka e maua mai le neuropathy o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o togafitiga faʻavae mo le maʻisuka e mafai ona faaleleia atili ai le tulaga.

Auala e togafitia ai togafiti a tagata

Muamua lava, e tatau ona maitauina e tatau i le endocrinologist ona avea ma faufautua autu ile maʻi ole maʻi suka. Po o le a lava le matagofie o se fofo a tagata mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a le auala e alu ai, e tatau ona lesitala ma se fomaʻi, muamua ma faalogo i ana fautuaga.

O togafitiga faʻapitoa e aofia ai se taumafataga faapitoa - e tatau ona e iloa pe fia le mau o gaʻo i totonu o se oloa faapitoa ma le fua o lona malepe i le tino. Ioe, suka, tao tao,

, fua suamalie, ma isi.

O taʻaloga e sili ona fautuaina, aemaise lava talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 2, o le paʻu o le mamafa i le inosia o se piliki faaopoopo i le tau faasaga i le faʻamaʻi. Vaʻai i lenei tusiga mai le taamilosaga "tamoe-ma-laasaga"; o lenei polokalame e matua fetaui lava mo tagata matutua ma e foliga mai e sili atu le mamafa.

O le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka, ioe, e tatau ona e faʻaaogaina le inisalini (faatasi ai ma le ituaiga muamua), fualaau e faʻaitiitia ai le toto suka (ma le ituaiga lona lua). E ui o nei vailaʻau e le togafitia ai le maʻisuka, ae na o le faʻaititia ai o lona uiga autu.

O isi togafitiga o le maʻisuka e tusa ai ma Blagov e fautua mai ai se aʻafiaga ile mafuaaga. Aisea e faʻaaoga ai le seneturi o le poto masani o tagata taʻavale ma tagata faʻamalolo. Sei o tatou liliu atu i togafitiga faʻavae mo le maʻisuka.

O le fua o loʻo faʻaaoga i le amataga o le maʻisuka

O le fua e faʻaaogaina ai le paʻu o le aspen, lea e faʻatulagaina mo le 30 minute. O le fusi e saunia i le fua faatatau o le tasi sipuni sipuni, ma le paʻu lelei le paʻu mo le afa o le lita. Faʻamalosi i se nofoaga mafanafana mo le lua itula, faamama, ma inu mo le tele o masina, tasi le kuata o le ipu tioata faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le faʻasologa lona lua mo le maʻisuka i le taimi muamua

O lau lanu lanu meamata ua faaopoopoina i le vai inu, tuu i se nofoaga mafanafana mo se itula, faamamaina. E taʻi faatolu ona faʻaaogaina le kulimi i le aso, tasi le ipu malamalama taʻitasi. O le faʻasolosolo o le inu o loʻo fautuaina i nai sipuni laiti. Manatu o le tincture - faʻavae i luga o le lima punetini o launiu lanu mūmū i le lita o vai inu.

Se isi auala

Fai se aofaʻiga o mea nei i vaega tutusa:

    laulaau launiu launiu (laulaʻau matutu) lau o le fatu o le flax

Suauu lima kapalai puneteni o lenei faaputuga i se lita o vai mo le luasefulu minute. Faʻamalosia le afa itula i se nofoaga mafanafana. Ave le kuata 7-8 taimi i le aso.

Ma se isi fua

Faia se totogifuapauina i vaega tutusa mai:

    Laʻau o le paʻu o pi pi (laʻau matutu) o lau lanu lanu moana

I le amataga, o le mea e maua ai le paluga e faʻapipiʻi mo le 12 itula ile vai malulu. Ona aumai lea i se vevela ma vela mo le lima minute. Ia faʻamafanafana faʻamafanafana mo le itula e tasi ma ia faʻaalu i le lima i le aso, tasi le itula talu ona 'ai. O le fusi e saunia i le fua faatatau o le 60 kalama o le faʻafefiloi i le lita o le vai.

Au uo pele, o togafitiga masani o le maʻisuka e aofia ai le inisalini poo fualaau oona e maualalo ai le maualuga o le suka i le toto, e faʻaitiitia ai ona uiga.E ui o isi togafitiga mo le maʻisuka e taumafai e aveese le mafuaaga o le maʻisuka ma ausia ai le faʻamagaloina o le maʻi. O le mea lea, a itiiti ifo ifo i lalo le vailaau o vailaau tatau mo le tagata maʻi, e puipuia ai faʻafitauli faigata .... Soifua maloloina ia oe!

I se mea e seasea tupu, o fualaau o le vevela Amur e aumai ai le suka i le masani i le lona lua, aso lona tolu o le puleaina, o lea e fautuaina ai muamua e ave fua o le amur velvet, ona fuaina lea o le suka i le itula, ma afai e tatau, ave

E tatau ona maitauina o le maualalo o le toto toto e le itiiti ifo le lamatia nai lo le maualuga, o le mea lea, i le tulaga o le puleaina o le amur vevetvet ma se fualaau faasaina, e tatau ona faia pea le suʻi toto. E le gata i lea, aua nei faia i le amataga o le taliaina o le Amur vevevet le musu e ave fua o le suka, aua i le tele o tulaga, o le suka e toe foʻi mai i le masani i le 2 - 6 vaiaso o le ulufale.

O le teenaina o fualaau faasaina i le amataga o le taliaina e mafai ona afaina tele ai le toto toto. O le teuteu o aʻa (2 tbsp. O mea e faaaoga i le 200 ml o le vai inu) e inu 1/2 poʻo le 1/3 ipu 3-4 taimi i le aso. E mafai ona e faʻatau le oloa maeʻa i le fale talavai. O le aʻa o lenei laau e aofia ai le 35% o meaʻai pectin lea e faʻaitiitia ai le toto suka.

Aralia Manchurian. Fesoasoani i le tino e pulea le tele o vaega o le metabolism, e aofia ai le faʻaitiitia o le toto suka. 10 gr. o le aralia o le aʻa e tumau i le 1 ipu fufulu vai mo le 4 itula. Ave le 1/2 ipu 2 i le 3 taimi i le aso. E masani ona faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka faʻatasi ma togafitiga faʻavae.

Chokeberry chokeberry. O se teuteuga o fualaau aina (20 g o fualaau mamago mo 200 ml o le vai kuka) e ave i le 1/2 ipu 3-4 taimi i le aso. E faʻamaonia ma le faʻagasolo i le faʻaopoopoga o le toto, o le ulutala o le manava ma le duodenum ma le gastritis ma le maualuga maualuga.

Tuga vao. O se teuteuga o laau (1 tbsp. Lisi meafaitino mo 200 ml o le vai inu) i totonu o tagata faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina mo le maʻisuka.

Amur Velvet. Ave fua o le Amur velvet 2-3 pcs. o se aso i le taeao i luga o se manava gaogao, 30 minute ao leʻi faia taumafataga. O le taumafa i aso taitasi o fua vevela e faʻamaonia ai le toto toto, metabolism ma le pancreatic gaoioiga. E le fautuaina e ave le silia ma le 5 vine. o loʻo i ai i le laau nisi mea e mafai ona afaina ai le tino.

O fua e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu. Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuu. Latou te faʻaaoga foi Amur vevevet bast. Ina ia saunia le susu, e kuka ai le sipuni o le gaosi meaʻai ma le 200 ml o le vai mo le 15 minute. O lenei aofaiga o le susu e onā i le 3 atopa i le aso.

Lingonberry. O se teuteuga o laulaʻau (2 tbsp. O mea e faʻaaoga i ipu taʻitasi) e inu 1 / 2-1 / 3 ipu 2-3 taimi i le aso. Lingonberry o loʻo aofia ai vailaʻau e faʻaititia ai le toto suka. E faigofie ona faʻaoga i le togafitia o le maʻisuka faʻatasi ma togafitiga faʻalautele.

Peas. E maualalo e pea le toto toto. E le fautuaina mo le gout, gasegase gasegase, faʻavavevaveina o gaioiga o le tino i totonu o le manava ma le gaogao, faʻatasi ai ma le gasegase o le taotoga.

Paʻu ulaula. Talia e aunoa ma le tataina o fatu laulamu paʻepaʻe, fufulu i le fufulisi o le sipuni (lapisi tapuni lapisi, sasaa se ipu vai vaipuna, faʻasolosolo 3 itula, faamama).

City Gravilate. Tea mai le faʻafefiloi (30 g o aʻa o le taulaga, 10 g o launiu lanu, ao leʻi fufuluina, 10 g o launiu blackberry, gutu, 30 g goose cinquefoil mutia, 20 g o le talo o le fatu pi) ua gaosia ma fefiloi lelei. 1 tbsp. l sasaa se ipu vai inu i totonu o lenei paluga. Inu mo aso e tolu i totonu o se ipu malamalama pe a uma se taumafataga.

Grushanka faataamilosaga. Faʻaaogaina o laʻau (1 tbsp. Lisi meafaitino mo le 200 ml o le vai kuka, faʻasolosolo 2 itula) ave le 1-2 tbsp. l 3 taimi i le aso poʻo le tincture (i se fua faatatau o le 1:10 i luga o le vodka) ave le 20-25 pa'ū faʻatolu i le aso. O mea e afaina ai ma le tincture e ave mo le mumunia o le gastrointestinal tract, fatugaʻo, vevela, tino feusuaʻiga fafine, o le afaina ma le maʻisuka togafitiga ma togafitiga faʻatoʻa.

Elecampane umi. O vaega o fua o le rose vao, 2 vaega o fua o le mauga mauga, 4 vaega o le saito o le sana, 4 vaega o le eleele o le cumin sandy, 4 vaega o le rhizome ma aʻa o Elecampane maualuga, 4 vaega o le rhizome ma aʻa o elecampane maualuga, , 1 vaega laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, 2 vaega o le lapisi vine rhizomes, 2 vaega o le prickly hawthorn fruits, five-leafled grass and common yarrow leaves and leafmint leaf. vaʻa 10 minute, faʻasolosolo 8 itula, faamama, inu 100 ml 3 taimi i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Blackberry gray. Faʻasalaga o laʻau (2 tbsp. Lisi mea faʻaaoga mo le 500 ml o le vai inu, faʻasolosolo 1 itula, faamama) latou te inu 1/2 le fagu 4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga i togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Ginseng Fesoasoani i le tino e pulea le tele o vaega o le metabolism, e aofia ai le faʻaitiitia o le toto suka. Genseng tincture faʻatau i falemaʻi ma inu 15-25 faʻafefe 3 taimi i le aso. Ginseng e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele.

Faamalu le faamalu. O le faʻafefeteina o afu (20 g o meaʻai mataʻu i le 200 ml o le vai inu) e maualalo ai le toto suka, ave 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

Centaury masani. O le faʻaaogaina o laʻau (1 tsp.) Mea faʻatauvaʻa faʻamalosi i ipu taʻitasi, faʻasolosolo 10 minute) latou te inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso i le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Kapisi. Sauerkraut ma lona suamalie (2-3 taimi i le aso mo le 1/2 ipu) e faʻaaoga mo le maʻisuka. O kalama, pi ma pi e mauʻoa i le chromium, o se elemene taua e tatau mo le gaioiga masani o le inisalini.

Pupa clover. O le fua o laau (3 tsp.) Mea e gaosia i le 200 ml o le vai e kuka ai, e tumau ai i le 20 minute) e maualalo ai le toto suka, e inu 1/2 cup 4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi taumafa, i le togafitia o le maʻisuka ma togafitiga faa-tagata.

Tasatberry officinalis. I fua o le maʻisuka, i le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻaaogaina ai se afu o laʻau (1 tsp. I le 1 ipu vai inu) ave 1 tbsp. l 4-5 taimi i le aso.

Faʻailogaina o upega. E faʻapena ona faʻaleleia le numera o le toto mūmū ma faʻafaigofie le tuufaatasiga o le toto (aafiaga hematopoietic o le uʻamea), faʻaititia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto. Faʻataunuʻu o laulaau (10 g, 2 tbsp.) Mea inu i le 200 ml o le vai inu) e inu i le afa poʻo le 1/2 ipu 3-5 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga, i togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-tagata. Faʻatau o mea inu meaʻai 1 tbsp. l 2 itula pe a uma se taumafataga. Mo le taumalulu, e mafai ona inu le sua (1 le vai inu i le 1 vaega 40% ava malosi) ma ave 40 pa'ū 3 taimi i le aso 2 itula pe a uma taumafa.

Toga masani. O le teuteu o le saito o le sana (10 g, poo le 3 tbsp. L., Mea e gaosia i le 200 ml o le vai inu) e inu 1/2 ipu i le 3-4 itula aʻo leʻi 'ai meaai, e maualalo ai le toto suka. E masani ona maua i le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele.

Lora mamalu. Faʻauʻau o laulaʻau (10 laulaau laʻau e sasaa atu i le 3 ipu vai inu, faʻasolosolo 2-3 itula) latou te inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso. 1/2 sip laʻau faʻailoa e faʻaleleia le malosi o le inisalini e faʻaaogā e le tino, faʻaititia le toto suka.

Fox masani. togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faa-tagata 1 tbsp. l (20 g), launiu lanu moana (40 g) ma le laʻau masani (10 g), faʻasolosolo mo le 6 itula i luga o se ipu vai inu i le vevela o le potu, faʻafefe mo le 15 minute, faamama ma inu 1 tioata 2-3 taimi i le aso ma le maʻisuka.

Schisandra chinensis. Faʻatauga o fualaau fou poo ua maeʻa (1 tbsp. Lisi mea e faʻaaoga i le 1 ipu vai inu, faʻasolosolo 2 itula) 'ave le 2 tbsp. l 4 taimi i le aso. Used during treatment of diabetes with remedies. Faʻailoaina i le le mautonu, toto maualuga, popole ma le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular system.

Burdock ma isi meaola. togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻatoʻaga Faʻauʻau o lau (1 tbsp. l.mea e gaosia i le 200 ml, faʻamalosi 2-3 itula) mo le 1 tbsp. l 4-6 taimi i le aso, tasi le itula talu ona 'ai. O se teuteuga o le aʻa (1 tbsp. O mea gaosi i le 1 ipu ipu suamalie) e vevela i le 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso. 1 tbsp. l o le paluga e tutusa le vaevaeina i le va o le paluga o le pa, o laulaau o pusa masani, vine ma le paina laulamu e faʻaogaina mo ni nai itula i luga o se ipu vai inu i le vevela vevela, e kuka mo le 5-7 minute. ma inu 5-6 ipu mata i le aso pe a uma taumafa. O le Burdock lau ma aʻa o se auala faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Aluga. Latou te 'ai fou pe foliga mai o le afu (2-3' aniani gaʻo ma le pelu e sasaa i le 2 ipu o vai inu vevela, faʻasolosolo 7-8 itula, fufulu) latou te inu 1/4 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O eletise i Europa ma Asia i seneturi ua mavae ua fautuaina e avea o se fofo mo le maʻisuka, o le 'ai i aso uma e faʻaleleia le toto ma fesoasoani e faʻaititia le toto suka.

O le aniani, aemaise lava o lana peel, o se tasi lea o punaoa sili o le quercetin, o se mea e aoga i mata o le mafaufau lea e masani ona aumai faatasi ma le maʻisuka, ma e faʻaaogaina lelei i togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-tagata.

Tatala latalata. O le teuteu o le vaovao (10 g o meaʻai mataʻu i le 200 ml o le vai inu) 1/4 ipu 4 taimi i le aso e avea o se astringent ma diuretic, mo le edema ma le maʻisuka aʻo faagasolo togafitiga ma togafitiga faa-tagata.

Lauina o koko O le tamaoaiga o meaʻai pectin e faʻatonutonuina ai le suka o le toto, e aofia uma ai vitamini A, B, C, ma le E, lea e fesoasoani i le tino e feagai ma le maʻisuka aʻo togafitia le maʻisuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu, ae e manaʻomia le 'ai faʻatasi ma se mea e aofia ai le gaʻo po o le polotini.

Lauina o palu. O le faʻasalaina o fatulaʻau e leʻi faʻamaina (100 g o meaʻai e tolu mo le 3 ipu vai inu) e inu 1/2 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. 3 tbsp. l o meaʻai e tutusa (o tutusa) o vao oatisi, lau lanu lanu, fatu o le flax ma laulaau pi pipi e kuka mo le 10 minute i tolu ipu tioata vai, mausali mo le 20 minute, fufulu ma inu 1/4 ipu 6-8 taimi i le aso. E inu uma i le maʻisuka.

Lauina o le kukama. I le maʻisuka, o le sua mai kukama, lea e aofia ai inisalini pei o mea e maualalo ai le suka toto, e aoga.

Vailaʻau faʻamaʻi. Faʻatauga 1 tbsp. l o le paluga e tutusa ma le aʻa o le aʻa tifale, lanu lanu moana, ma le dioica nettle, o laulaau o popo o popo masani ma le mutia o le 'oti i luga o se ipu vai inu, ua tuu mo le 20 minute ma ua ave i le ipu e tasi 3-4 taimi i le aso.

E fautuaina le saunia o lenei mea e afaina i aso uma pe na ona inu foi i le afaina o le laʻau (1 tbsp. L. Meafaitino i le 200 ml o le vai inu), e talitonuina o le aʻa o le laumei e faaosofia ai le pancreas ma faalauiloa ai le faamatuu atu o le inisalini. E mafai ona e 'aina se salati o laʻau tilati i aso uma i le masina o Aperila ma Oketopa (faʻamamaina le 5-6 laulaʻau o le taulaʻau e vavae ma faaopoopo le 1/2 tsp o le suālaʻau fuālaʻau) i le itula ao le i' ai.

Laʻau. I le ituaiga o lauti (1 tbsp. L. Laʻau faʻamafa i le 1 ipu vai inu, faʻasolosolo i le 10 minute) latou te inuina se tioata faalua, faatolu i le aso i le togafitia o le maʻisuka ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Hay fenugreek. 1 tsp fatuga o fatu e fafaguina i se ipu vai inu, faʻafefe mo le 20 minute ma inu i le aso. O fatu e fausia ai le focus i totonu o le vai o loo i ai le 6 vaega e pulea ai le toto suka, i le faaopoopo atu, fenugreek e faateleina ai le maualuga o le lipoproteins i le toto, lea e aoga mo le puipuia o faamaʻi cardiovascular, lea e faigofie tele i le maʻisuka.

Laʻau tele. O se teuteuga o fatu (10 g o mea e gaosia i le 200 ml o le vai inu) e inu 1/4 ipu 4 taimi i le aso mo le maʻisuka.

Portulak togalaau. Faʻatauga (1 tbsp L. Laʻau faʻamaʻafi e sasaa ai se ipu vai inu ma faʻamalosi 2 itula, faamama) ia 2 tbsp. l 4 taimi i le aso mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka.

Lauti tini. O le afaina o laau (3.5 g o gaʻo i le 200 ml o le vai inu) e inu 1/2 ipu 2 taimi i le aso ao lei faia meaai mo le 4-6 masina, ma malologa mo 5-6 aso i masina taitasi.O le faʻaaogaina o lauti o meaʻai mo le maʻisuka, maʻi matuia ma le tumau o gaʻo ma le edema o tupuaga eseese, e aofia ai le toilalo fatu, e aoga.

Milk Terra. Aumai fua o le vao vaovao, o aʻa o meaola masani, o le rhizomes o le mutia o le saito, fugalaau mumu, pou ma le suamalie o le sana masani, o fualaau o le kinnamon ua oso i luga i le 2: 2: 4: 2: 2: 4. 2 tbsp. l ua sasaa le paluga i se ipu vai, kuka i luga o le vevela vevela mo le 5 minute, mausali 4 itula. O le togafitiga o le maʻisuka e 2-3 tausaga ma taʻi kuata kuata mo le lua vaiaso.

Lulu lanu mumu faʻaauau le faʻapalepale gaʻo.

Faʻagasologa o le faʻasalaga. Faʻataunuʻu o laʻau (1 tbsp. Lisi meafaitino i le 400 ml o le vai inu, faʻasolosolo 2 itula, faamama) inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O le faʻafeʻau o loʻo faʻaalia ai se aʻafia ma le faʻamalosi, e faʻaaogaina mo le atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, o le amataga o le maʻi pa'ū.

Lauga masani. Faʻasusu o laulaʻau (1 tbsp. Lisi meafaitino mo le 200 ml o le vai kuka), 1 tbsp. l 3-5 taimi i le aso 40 minute pe a uma se taumafataga i le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele.

Uma masani. O pi, o loʻo mauʻoa i le fiva solu, faʻatuai le faateleina o le suka toto pe a uma ona 'ai ma faʻagesegese lona pa'ū i luga o se manava gaogao, o lona uiga, e fesoasoani e taofi lenei faailoga e lata i le tau aofaʻi. O le faʻafefiloi o laulaʻau o laʻau pi, launiu launiu, laʻau masani o le vao ma le paʻu masani i le ratio 2: 2: 2: 1 ua saunia e avea o se teuteu (1 tbsp) meaʻai i totonu o se ipu vai inu, kuka mo le 20 minute) ma inu i le 3 tbsp. l faatolu i le aso.

Talosaga masani. O le teuteu o le aʻa (1 tbsp.) E inu 1/2 le tioata 4 taimi i le aso ao lei faia meaai ma ituaiga o maʻisuka. E faʻaaogaina aʻa ma le eleele e fai ma sui o le kofe masani.

Teas chinese. Ua faʻamaonia e tagata suesue a Initia mea aoga o le keke uliuli mo le maʻisuka, e na o lou fia inu tele lauti, ma e mafai ona e faʻaopopo le kinamoni, faʻafefe ma faʻafefete, lea e faʻaleleia le aoga o le inisalini.

Blueberries. Faʻasusu o laulaʻau (2 tbsp. Lisi meafaitino i le 400 ml o le vai inu, faʻasolosolo 2 itula, faamama) inu 1/2 ipu 4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O laʻau manogi e lelei i le faʻafefiloi ma isi laau toto, ae o ia lava e nafa ma le gaioiga o le pancreas ma fesoasoani ai i le maʻisuka. E le gata i lea, o le laumei e faamalosia ai puipui o toto toto, lea e masani ona faʻavaivaia e le faʻamaʻi, ma fesoasoani e puipuia le faʻaleagaina o le tino o le maʻisuka.

Ata. Talu ai ona mafai e le keleka ona pulea le suka toto, e lelei le 'ai i le tele e mafai ai, vevela poʻo sina kuka. O laʻau e sili ona aoga i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele.

Salvia officinalis. Faʻaaogaina o laulaau (1 tbsp. Lisi meafaitino i le 400 ml o le vai inu, faʻasolosolo 1 itula, faamama) inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga o le maʻisuka. O se teuteuga o le paluga nutimomoia (laulaau o togafiti togafiti ma togafiti, o aʻa o laumei, mea e faaleagaina ai le cumin sand, fugalaau o prickly hawthorn i le ratio 2: 2: 3: 2: 2). 2 tbsp. l o le paluga e sasaa mai i se ipu vai ma faʻapipiʻi mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, faʻaauau pea seia malie. Ave 50ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi faia meaai o se sui sooupu.

Afai e togafitia le maʻisuka i lenei vailaʻau mo le itiiti ifo i le masina, o le faʻaitiitia le faʻaitiitia o fua o suka e mafai ona ausia. E aoga tele foi le faaopoopo o aniani i ni aofaiga tele pe a kuka muamua ma le lua vasega i soupisi, falai, nonsoledes casseroles ma isi mea faapena.

O le isi fua lelei mo le togafitia o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuʻu, o le ave lea o aʻa tetele (pe tusa ma le lua senitimita le umi ma a itiiti ifo i le lua senitimita le mafiafia) ma laʻau e iva eleka. O nei mea uma ua mulumulu, nutimomoia, tuu i totonu o se koneteina fagu ma sasaa atu ile pia.

Faʻamalosi mo aso e sefulu i se nofoaga pogisa.I aso muamua, e tatau ona ave se tasi sipuniti o le tincture faʻolu i le aso ao leʻi 'ai, ma i nisi taimi e tasi le sipuni sau tolu i le aso ao leʻi' ai.

Faʻasolosolo lava ona maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le pateta vai e maua ai se togafitiga sili ona lelei, ma faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻi, o le maʻi e faigofie tele. Inu le sua i le afa ipu faalua i le aso, taeao ma le afiafi, tolusefulu minute ao lei faia se taumafataga. O se vailaau lelei tele mo togafitiga o le maʻisuka ma le tele o gasegase o le manava, ae ina ia le afaina ai aʻu, ou te fautuaina oe e faitau le tala "Benefits of Juicy Potato".

O le siʻamea e maualalo ai le suka toto, aʻo fuaina vine ma le melonini e faʻaleleia. Ole fua faigofie faigofie mo togafitiga masani e faʻaitiitia ai le suka o le toto: i le afiafi, sasaa 3 pi pi ma le 100 ml o le vai malulu, ma i le taeao i luga o se manava gaogao, ia 'ai ma inu i lenei vai.

Togafitiga ma le falaoamata taoti: teu i totonu o le faila keke. i le po 1 tbsp sipuni o lenei falaoamata e sasaa ai se ipu o yogurt poʻo lefir, ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao. O lenei fua o loʻo i ai se aafiaga aoga naʻo le faʻalauteleina o le faʻaoga.

Togafitiga o le maʻisuka i le oona: sasaa 300 ml o le vai kuka 2 sipuni tele o le oats, kuka mo le 5 minute, ona faaopoopo lea 2 sipuni tele o le susu ma faʻavela mo le isi 5 minute. O le afa itula, faʻasolosolo, vevela, faaopoopo le meli i le tofo. Ave le 2 sipuni sau 3 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le masina.

Manatua - o le maʻisuka e le o se faʻasalaga. I le togafitia o le maʻisuka i togafitiga faʻalautele, e mafai ona e tausia lou soifua maloloina i le maualuga o se tagata soifua maloloina masani. Ia soifua maloloina!

O togafitiga o fualaau oona o le faavae lea mo togafitiga o soo se ituaiga o le maʻisuka, ae ui i lea, o vailaau o inisalini o lo o avea ma vaisu ma o le aoga o ia togafitiga e faaitiitia ai le taimi. O nisi o tagata gasegase o loʻo i ai se tulaga o le ola lea e aofia ai le lafoaʻi o vailaʻau faʻasaina.

O a ni auala e mafai ona faia i le fale? Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, o togafitiga ma togafitiga faʻavae e tatau ona atoatoa. Mafaufau e le gata o fualaʻau sili ona lelei, ae o metotia foi e sili ona taua e aloese ai.

O auala autu o togafitiga i le fale

O isi metotia o le togafitia o le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai faʻamalologa le lelei ma faʻaleleia lou soifua maloloina ma le fesoasoani o mea masani ma natura.

Togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina e aofia ai le faaaogaina o metotia nei:

  1. Lelei togafitiga ma meaai lelei,
  2. Faʻafofo ma fualaau faisua ma fualaau suamalie,
  3. Faʻataʻitaʻiga masani ma fualaʻau,
  4. Gymnastics faʻamalosi.

Manatua e tatau ona atoatoa le faʻaaliga. E na o le tasi le fomaʻi e le mafai ona fofoina le maʻi. Ia saunia mo le mea moni o le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele o le a umi, o lea e taua ai le filifilia o metotia o le ae faʻalelei e faʻaaoga ai aso uma.

Suʻe isi fomu mo le maʻisuka e puipuia ai mausa. Aua e te le maua le faamoemoe pe afai e le aumaia e se tasi o metotia iuga ua faamoemoeina - e aoga le filifilia o isi vailaau togafitiga poʻo fualaau.

Meaʻai maloloina

O le tausisia lelei o taumafa o le vaega autu lea e faalagolago ai le manuia ole togafiti ile maʻisuka i le fale. Meaʻai eseese ua atiae mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.

  1. O le ituaiga o maʻisuka pito sili ona matautia o le 1, talu ai o le faalagolago o le maʻi i le inisalini i lenei mataupu e matuia. O le meaai e tatau ona filifilia e le fomaʻi, o le lisi o oloa taliaina o le a matua tapulaa lava, o fualaau oona e fuafua e le silia ma le 70 g i le taumafataga.
  2. O le taumafa ma le gaʻo o mea autu ia o le maʻisuka ituaiga 2. Pe a faʻatulagaina se meaʻai, e tatau ona amanaʻia le vaega mamafa o le tagata maʻi - 20 Kcal i kilo kilokalama mo fafine ma 25 Kcal, i le faasologa, mo alii.

O meaʻai uma e faʻateleina le toto suka e tatau ona vaʻaia, ma o meaai talafeagai e tatau ona lava le vai, fiber, ma le porotini.

O le lisi o oloa faʻamaonia mo isi maʻi tausiga ole maʻisuka e aofia ai mea nei:

  • Faʻatau susu meaʻai,
  • Laʻau paluga po o fualaau faisua,
  • Laʻau suamalie maualalo ma fua,
  • O falaoamata falaoamata falaoamata o le vasega 2,
  • Aʻa ma aano o manufasi o loʻo vaivai
  • Laʻau suamalie maualalo
  • Cereals: oatmeal, o le karite pela, falaketi, karite, saito.

Vaevaeese ese mai le taumafataga:

  • Pulu,
  • Manua gaʻo ma gaʻo, iʻa,
  • Marinades ma piko,
  • Legumes
  • Semolina, pasta ma le araisa paepae,
  • Fualaau suamalie ma suamalie maualuga,
  • Fale faʻafiafia
  • Faʻamafa i meaʻai.

A filifilia fualaau mo au meaʻai, taulai i na mea manogi, fualaau aina ma fualaʻau e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino ma faʻaitiitia le toto suka.

Le tala faʻasolopito o le togafitiina o le buckwheat ma lefir

O le tala faʻasolopito o loʻo salalau solo o le anufe faʻasusu i le kefir i le afiafi e fesoasoani i le maualuga o le suka. O le mea moni, o se tasi lea o mono-diets, e aofia ai le faʻaaogaina o le buckwheat faʻamalolo ma kefir mo le 7 aso.

Suauu, saula, suka ma masima i lenei tulaga e le taliaina. Na o se isi ipu tioata e maualalo le gaʻo ma 2 lita o le vai i le ituaiga vai ma lemoni, poʻo le lanu lanumeamata e faatagaina. 5 itula aʻo lei momoe, e tatau ona e 'ai mo le taimi mulimuli.

O sea ituaiga taumafa e matua afaina ai le tino, e pei o soo se ituaiga meaʻai, o le mea lea o le tupuga o aʻafiaga itu o le a avea ma taunuuga faamoemoeina. O le soifua maloloina lautele o le a faʻapeteleina, o le a tupu mai le ulu o le ulu, ma o le faʻasaʻo le masima mai le taumafataga o le a mafua ai ona oso i le toto.

E ui i le mea moni o nisi nai pauna faaopoopo o le a leiloa, i totonu o le masina o le a latou toe foi mai.

Mafaufau i isi vaega o le aʻafiaga o sea ituaiga o meaai i le tino.

  1. I le soloia o selu ma falaoamata, o le a faaitiitia le maualuga o le suka, ae o le aafiaga pe a uma le taumafataga o le a le umi, talu ai e toaitiiti tagata e mafai ona tausisi i le tausisia o meaʻai taumafa mo se taimi umi, e tusa lava pe tatou te talanoa e uiga i le togafitia o se maʻi ogaoga.
  2. O le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto pe afai o le tagata maʻi na muamua atu i le maualuga o le toto maualuga. Afai o le mamafa e faasolosolo lelei pe sili atu ona leaga, o taunuuga o sea ituaiga meaai o le a avea ma ulu o le ulu, o le valea, le iloa, ma isi faailoga e iloagofie ai le mafaufau.
  3. I nisi o tagata gasegase, o le a faaitiitia le vaivai, o le vaega o meaʻai o le a faasolosolo lelei, o le a le matauina ni nai pauna faaopoopo i ni nai aso.

E ui i le mea moni o le faʻataʻitaʻiina ma le kefir e maua mai i le tele o tulaga lelei taunuuga, pe a uma ona toe foʻi i le masani masani, o le a mou atu pe a mavae aso e 3, mulimuli ane o le a faʻalavelaveina le maʻisuka i fesuiaiga i le mamafa ma le suka, o se tulaga malepelepe ma vaivaiga. E faigata ona faʻafetaia na ituaiga o faʻalavelave e oʻo lava i se tino soifua maloloina ao talavou, ae o loʻo matou talanoa e uiga i tagata gasegase maua i le maʻisuka.

O se taunuuga, o le taumafataga o le buckwheat i luga o le kefir e le mafai ona aofia i le fuafuaga ole togafitiga o le maʻisuka i le matua ma e le fetaui mo tagata mamaʻi i le inisalini togafitiga ma le toto le toto.

Faʻatau togafitiga

O le sauniuniga o suavai masani o le a faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka ma o le mea sili lea e puipuia ai oe pe afai o loʻo e lamatia. O togafitiga fualaau e le o le togafitiga autu lea mo le maʻisuka. O fualaau e tatau ona totoina fou, ma o fualaau, suamalie ma fualaau faisua e tatau ona aofia ai se aofaiga maualalo o le kulukose.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O vaifofo mo le maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le suka ma fautuaina le faʻaaogaina o meaai masani, laau totō ma laau afu.

  1. Faaopopo i le salati i aso uma mo le 1 tsp. fatu sinapi po o le suauu sinapi.
  2. Grind acorns na muai faʻamago ma vele ma tuu i totonu o falaoamata ma ave le 1 tsp. ao le i ai.
  3. Liligi le 100 ml o le vai vevela i le 5 lagogo lago. A maeʻa ona faʻaosooso mo le 24 itula, faʻaaoga ma faʻaaoga 50 g 20 minute aʻo leʻi 'ai.
  4. Faʻailoga e 30 walnuts le kuka i le 350 ml o le vai inu i totonu o se vai vai.Inu le susu i le aso e afa itula ao le i taumafa.
  5. I totonu o le lita o le vai inu mo le 30 minute, siaki 2 sipuni tele o laulaau mamago. Pe a maeʻa le itula o le faʻamalosi, vevela, ma inu faalua i le aso mo le afa o le ipu.
  6. 5 gutu tipi, mausali i le vai mafanafana mo le 12 itula. Inu se ipu lona tolu o sea decoction o se ulugalii taimi i le aso ao le i faia taumafataga.
  7. Tui le vaega paʻepaʻe o le eleʻele e 10 ma liligi le 2 lita o le uaina uaina mo le 2 vaiaso. Inu 30 ml pe a uma meaai autu.
  8. Faaaoga le 2 cloves o le kalaka i le aso e faʻavasegaina ai le suka, faaleleia le intestinal microflora ma faʻamaopoopo le mamafa mo le 2 masina.

Laʻau togafiti

Togafitiga o le maʻisuka faʻasolosolo i togafitiga faʻasalalau e aʻafia ai foi le sauniuniga o teuteu o laau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le leaga o faʻamaʻi i soo se laasaga o le maʻi.

  • I luga o se tioata o le kuka vai 1 sipuni o laulaʻau poo le launiu. Ufiufi le susu i se sikafu mafanafana ma faʻaosooso mo le afa itula. Fainu i le tolu i le aso i totonu o se sipuni.
  • Tuʻu lauʻau vevela o le paʻu ma faʻafefe vai i tutusa tutusa ma tuʻu mo ni nai itula. Inu 30 ml tolu taimi i le aso.
  • Taʻu laulaʻau o le paffi i le aofaiga o le 2 sipuni tele i le 0.5 l o le vai ma inu ai le fafasi faalua i le aso ile afa-tioata.
  • Sasaa le 40 g o le paʻu paʻu paʻu ma se ipu vai ma inu faʻamaʻi faatolu i le aso pe a uma le faʻafefeteina mo le 2 itula.
  • Suauu kulimi mama mo le 20 minute - 3 ipu pini i le lita o vai inu. Inu se ipu malamalama o le susu i luma o taumafataga taitasi.
  • Somi le sua mai le tele o vine laiti o susu ma inu 100 ml aʻo leʻi 'ai.
  • Galu ma faʻafefiloi i le tutusa tutusa o le walnut, laumei, galega, chicory ma nettle. Palu 1 lita o le aoina mo ni nai minute i totonu o le 2 ipu vai. A maeʻa le 15 minute o le faʻafefeteina, e mafai ona e 'ai le 20 g i le aso.

Tauina o le maʻisuka i le fale

E mafai ona e faʻaaoga isi togafitiga faʻamalosia tagata mo le maʻisuka. I le faʻaogaina o lenei mea poʻo lena metotia, ia taulaʻi atu i lou soifua manuia ma taofi le ave loa loa pe afai o le a tupu le faʻamaʻi o le faʻamaʻi. Mafaufau foi i le ono tulai mai o se mea e afaina ai, pe afai o lou tino e faigofie i allergies.

Hydrogen peroxyide mo le maʻisuka ituaiga 2

O le hydrogen peroxyide o se vailaau e le masani ai tagata mo le maʻisuka ituaiga 2. O mataupu nei e tatau ona matua tausisia i:

  1. O le fofo e tatau ona na o le 3%,
  2. A maea se vasega e 10-aso, fai se malologa mo le 3 aso,
  3. Faʻaaoga le oloa i le taimi aʻo leʻi 'aʻai,
  4. 2 mataua o le peroxide - o le maualuga pito i luma ole fua ole aso.

Ina ia saunia le fualaau faasaina, ia tuu le 1 mataua o le peroxide i le 50 ml o le vai. Faʻagasolo malie le faʻatupulaʻia mai le 1 le tasi i le 10. E le o faʻamaonia lenei metotia e fomaʻi aloaia, ae o le aoga o le maʻisuka togafitiga ua faamaonia i le faiga.

Soda o se vaega o togafitiga

O le suka na faʻaaogaina o se fofo mo le maʻisuka talu mai le amataga o le seneturi lona luasefulu. Faʻaaogaina totonu o le fale e amata i se vaega maualalo ole suauu. Vaevae sina tamai pine i totonu o se ipu vai inu, i luga o le pito o se naifi. Faʻafiafia ma inu i le tasi gulp. Inu i lenei vai mo le vaiaso pe afai e leai ni aʻafiaga o loʻo aʻafia ai - gaioiga poo le valea. A maeʻa se malologa puupuu, e mafai ona toe faia le vasega.

O le taele susu o se fofo sili atu ona saogalemu mo le maʻisuka. E aoga le fufulu i aso taitasi mo aso e 10 (o se soda i totonu o le vai taʻele atoa).

Fatu laʻau

Talu ai ona o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo, minerale ma vitamini i fatu o le flax, o lenei vaifofo mo le maʻisuka e aoga tele.

  • Puipuiga o mucous membranes mai le faaleagaina ma le faʻaleagaina,
  • Faʻamamaga tiga
  • Puipuiga o le Tusa 2 Maʻisuka
  • Faateleina le lagona o le cell i le insulin,
  • Tulaga masani o le mamafa.

Faia se fusi o le 200 ml o le vai kuka ma le 2 sipuni tele o fatu. A maea le filiga, ia inu faʻolu i le aso i totonu o se ipu malamalama.E mafai ona faʻafefiloi fualaʻau i laau faʻalaʻaulaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le laʻau bay, fatu o le pi, viburnum eli, upega, birch buds poʻo aʻa.

E mafai ona e faʻafefiloi mea uma i tutusa tutusa ma faʻaauau 4 lita o le aoina i totonu o se lita lita mo le 2 itula. O lea ituaiga o meainu ua onā i se tulaga tutusa, ae i le tasi vaetolu o se tioata. Faʻatasi ma le susu ma le taimi o le maitaga, ua solia le auala.

Propolis togafitiga

Ua fautuaina le Propolis e avea ma fofo mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O mataupu faavae o togafitiga e faapenei:

  • E leai se sili atu i le 15 g o le propolis i le aso,
  • Faʻasalalauga 2 itula ao leʻi 'aʻai,
  • 4 g - tasi le tautua.

O le elemene ua maeʻa maeʻa, a maeʻa e tatau ona foloina. O le tincture ma le elemene o loʻo fesiligia ma le lali o le malo e lelei foi. Proolis tincture e mafai ona fai ma falemaʻi poo fale - 20 laulau ile ipu vai. E le gata i lea, ave faʻasolo faʻasea faatolu i le aso mo le 10 mg. A maeʻa le tolu vaiaso, o le maualuga o le suka e faʻaititia e 3-4 μmol / L.

Cryptei mo le maʻisuka

Amur Krythea o se puʻu masani e le masani ai, o loʻo i ai se faʻafouina, faʻafefe-inflammatory ma le faʻamalosia. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina se siʻosiʻomaga e faʻaosofia ai le gaosia o enzymes ma hormones o le pancreas ma o loʻo aʻafia ai i le gaosiga o le gaʻo.

Enzymes, o se vaega o le extracta o le Krythea, fesoasoani i meaai ina ia matua gauai uma i totonu o le tootoo laiti ma faafaigofie ai ona faanunununu. O mea faapena e i ai i totonu o le tino o le tagata, ma o vailaʻau o enzymes e faʻateleina a latou galuega.

E le gata i lea, o lenei meafaigaluega o loʻo i ai meatotino nei:

  • Faʻaitiitiga o le tiga i ni mea ua faaleagaina,
  • Toe faʻafouina o le siama i totonu o le mucous membranes o le digestive tract,
  • Faatoaagaina o le puipuiga,
  • Tulaga masani o le malosi o le manava,
  • Aneti i le gaioiga.

O Krythea Amur o loʻo faʻaalia mo le faaleagaina o tamaʻitaʻi o Langerhans ma se faʻafitauli o le pancreas, lea e masani ona tupu i le talaaga o le maʻisuka. Ole fegalegaleaiga ole pathologies o loʻo i luga e mafai ona faʻaitiitia ile faʻaitiitia pe afai e te faʻaaogaina fualaau faasaina.

E na o le 1 sipuni vavao ao leʻi 'ai e lava. 1-2 taimi i le aso - mo tamaiti ma 3 taimi mo tagata matutua. E tatau ona faia se taamilosaga faalemasina pe a maeʻa le 3-masina o togafitiga, pe a maeʻa ona faʻaauau le togafitiga.

Lemonisi mata

I le maʻisuka, e taua le faatumauina o le malosi o le tino, ma o le vitamini C i lemoni e lelei mo lenei mea. Naʻo le faʻatoʻaga laveaʻi - aua le faʻaaoga fua o lemoni i luga o se manava gaogao.

  1. Oti lelei le manogi atoa ma faʻafefete mo le lima minute i totonu o se ipu vai. I le tasi itula pe a uma se taumafataga, inu se mea teuteu.
  2. Lulu i totonu o se mea e teu ai manu o se ulu o le keke ma le lemoni e tasi, faʻafefiloi ma le 3 tsp. meli ma 'ai i le aso ile aiga taʻitasi se teaspoon. O nei vailaʻau e mafai ona saunia ma teuina i totonu o le pusaaisa.
  3. Faafefiloi walnuts ma vine (300 g ia mea taitasi) ma liligi le sua o le lua lemoni. Faʻaopopo se ipu o le meli ma faʻatau e tusa ai ma se fuafuaga e pei o le fua muamua. O mea nei e mafai ona gaʻo i se mea e fai ai meaʻai manu pe tuʻu atoa.

Lemon ma fuamoa

O le suka i le maʻisuka e aoga ia i latou lava, aua o mea uma e lua e lelei ai ma meaʻai. O le faʻaaogaina o fuamoa ma lemoni i aso uma i le aofaʻi tutusa e mafai ona faʻaititia ai le suka i totonu o se ulugalii, e tusa lava pe e te le faʻaaogaina fualaau i le taimi lava e tasi.

E faavae i luga o nei oloa e lua, na ia faia ai se fua e le gata ina faʻamamāina ai faʻamalologa leaga, ae faʻamaopoopoina ai foi le maualuga o le suka.

Faafefiloi le moa moa ma le 5 ml o le sua o le tipolo. O oloa e tatau ona fou. O fuamoa fale e sili ona lelei, ma le suamalie fou. E mafai ona suia se moa moa i le 5 salu. O le mea e tupu mai ai o le a lava lea mo se tasi o le afa i le afa itula aʻo leʻi 'ai. O le masina faalemasina o togafitiga e aofia ai le tolu-aso (3 aso o togafitiga / 3 aso malolo).

Spice togafitiga

Taulimaina o le maʻisuka i le fale e aʻafia ai le faʻamalosia o mea manogi ma se taumafataga i aso uma. O loʻo i ai fua o loʻo faʻavae i luga o le vaega e tasi, ma faʻavae i luga o se faʻafefiloi o mea manogi.

Phenol o loʻo i totonu o le kinamona e fesoasoani e faʻaititia ai le suka i le 20-30%, pe a faʻaaogaina i aso uma. E faaopoopo le siʻosiʻomaga e faʻatau ai e le gata i meaʻai, ae faʻapea foi i meaʻai autu. O le a le taunuuga o lenei vaega?

  • Faateleina le malosi o le insulin
  • Lower glucose
  • Faʻavae malosi
  • Puipuiga o fusi toto,
  • Lower cholesterol.

E mafai ona faʻaopopo le tinamon i le lauti, faia mai i se mea e afaina i le meli, ae e tatau ona e mataala i lenei metotia i le taimi o le susu.

Clove e faʻaitiitia ai le kulukose, faʻamamaina le toto, puipuia ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi o le intestinal, faʻaitiitia le faʻavaeina o le kesi, faʻaleleia ai le mea o loʻo i ai meaʻai, faʻaipoipo ma faʻafefe ai tiga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le fua aupito sili ona lelei lea e 20 alavai o mea manogi e tatau ona faʻaosoosoina i totonu o se ipu vai inu vai i le po. O le isi, e vaevaeina le vai i ni vaega se tolu ma inu i le aso. I le aso lava lea e tasi i le afiafi, ua saunia se mea e tusa ai ma se polokalame faapena, ae o le 10 ulu o cloves ma ua ave i le aso e sosoo ai i ni inumaga se tolu.

O le fua mo le susu ma le agave o le sili lea ona aoga mo le maʻisuka. E tatau ona faʻafefiloi le 2 g o le turmeric ma se sipuni o le vafe o le agave ma faʻaaogaina ia ituaiga o paluga i ni nai taimi i le aso. Ina ia maua le sua mai le agave mo lenei fua, e tatau ona e tipi ese laulaau o se fale fale ma taofi i totonu o le pusaaisa mo le 24 itula. O fualaau e tatau ona fou.

Ae mo le turmeric, i le faaopoopo atu e mafai ona faaopoopo, pei o lenamononi, i soʻo se ipu ma le lauti, lea o le a fesoasoani e faʻaititia le suka, mamafa, ma faʻamalosia ai le ate.

Ginger root e maua ai le itu nei:

  1. Lower glucose
  2. Faatonutonuina o le gaʻo gaʻo,
  3. Faʻaitiitia o le cholesterol leaga,
  4. Faʻasalalau masani o faiga faʻasolosolo,
  5. Faʻavave faʻasolosolo,
  6. Paʻu mamafa.

E mafai ona e faʻapipiʻi le aʻa o le ginger i le tī poʻo meaai uma e fou ma faʻamago i le paʻu pepa. E taua le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o lenei mea manogi i le maualuga o le vevela, maualuga o le toto ma faafitauli i le gaioiga o le fatu.

O togafitiga faʻapitoa i le fale

O le faamalositino o se auala sili lea e maualalo ai le suka i le fale. O maʻi suka e le o iai ni faʻalavelave matuia e mafai ona faia galuega nei:

  • Faʻavae i luga tamatamai vae 20 taimi,
  • Squats 5-10 taimi
  • Toto i luga o le fola ma vae i luga mo le 5 minute (vae e faalagolago ile puipui)
  • Savalivali ma fesuisuiai o le tuai ma le saoasaoa vave,
  • Puli tulivae ao nofo i luga o se nofoa - 10 taimi.

I le matua, pe a faia ia uluai vasega e lua, e mafai ona e pipii i tua o le nofoa. Aua e te faʻaaogaina oe, faʻalemu lemu le avega pe ae lagona le manaʻomia.

Taʻi o le Maʻisuka: Tomai Faʻaleagaina

Talu ai ona o le maʻi suka suka toto ai le toto suka mo se taimi umi, o le tulaga o le tino o se faʻalavelave atoa, ua faʻaumatia tamai vaʻaia, o latou gasegase vaivai. O le mea lea, o le tupuga o se manua o le a avea ma se faafitauli moni, aua e le faʻamalolo mo se taimi umi lava ma e mafai ona liua i totonu o se ulupo.

E oʻo lava ile mea pito sili ona leaga e tatau ona vave faʻaleleia. ma faaopoopo atu i vailaau mo vailaau mo togafitiga, o togafitiga masani faafomaʻi e masani ona faʻaaogaina.

  1. A maeʻa timuga, i le totonugalemu o lālā matala, eli fafo ona aʻa, susu ma vavae ese lauulu e tuʻu ai. Fufulu, fufulu ma saunia le fua e fua i le 1 sipunipuni o mea faʻaaoga i totonu o se ipu e tolu-lita. E le tatau i le vai ona oʻo i pito o le fagu i le 5 cm. Fafaga le paluga mo le itula, ona fufulu lea ma inu nai lo le vai i le aso. Ole fua o aso uma o se vailaʻau e le faatapulaaina. O aso uma lava, ia saunia se fuga fou.I totonu o le masina, o le a faʻaleleia meatotino faʻafouina o le tino.
  2. Faaaoga lau lalandland i manua ma faʻaaoga se fusi fusi i le pito i luga.
  3. Faʻaaoga fualaau totoma fou e togafitia manuʻa o le purulenti e pei o se tonic poʻo le faʻamalosi.
  4. Faaaoga le suauu e faavae i le pata ma le propolis - 200/30 g, i le faasologa, mo le togafitia o manuʻa.
  5. Faaaoga se suauu faapena mo le 15 minute.
  6. O le teuteuga mai aʻa o le burdock ma le celandine e fesoasoani foi i le faamaloloina o manuʻa i le maʻisuka. Mo le 20 g o le celandine ma le 30 g o le fala, faaopoopo le 100 ml o le suauu mata. Taʻu le faʻafefiloi ma le vevela. Vaitaimi i le gasologa o le aso, faʻaaoga le mea faʻapitoa i le faʻafitauli.

Manatua, o le ae le maua le faʻamoemoe pe a fai e naʻo le tasi le fofo e te faʻaaogaina mo naʻo ni nai aso. E te le maua vave se taunuuga i togafitiga o le maʻisuka i lenei auala. O le vasega e tatau ona umi ma i nisi tulaga o le a le galue atoatoa, o le ae faia se togafitiga faʻaleleia i lou olaga atoa, ia e tausisia le meaʻai ma mulimuli i se meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga