Stevia poʻo le isi itu poʻo le a le eseesega

I le faleoloa o mea taumafa, o le stevioside e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa E960, lea e avea o se mea suamalie.

I le kukaina, e faʻaaogaina le vevioside e avea o se mea suamalie mo le sauniuni o mea e gaosia ai ma taoina, mea inu ava, oloa susu, sua suamalie ma mea inuinu, o le gaosia o le mayonnaise ma le ketchup, fualaʻau 'aina ma taaloga. I meaʻai, o le stevioside e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie e leai ni meaʻai ma le faʻaleleia atili o meaʻai.

I vailaau, o loʻo faʻaogaina ai le gaʻo i le togafitia o le maʻisuka, o le manuʻa, maualuga le toto maualuga ma le muʻamuʻa, e faʻaitiitia ai le maualuga o le uric acid ma faʻateleina ai le malosi o feteenaʻiga o muso o le fatu lea e fufuluina ai le toto mai le fatu.

O nisi o suʻesuʻega e faaalia ai o le ave i le 750-1500 mg o le stevioside i le aso e faʻaitiitia ai le toto toto i le 10-14 mm Hg ma le diastolic toto maualuga i le 6-14 mm Hg i totonu o le vaiaso e tasi e amata ai le fualaau. Ae peitai, o isi suʻesuʻega e faaalia ai o le ave i tua i se fualaau e oo atu i le 15 mg i le kilokalama i le aso e le afaina ai le toto i le gasegase maualalo.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le 1000 mg o le gaʻo i tua pe a maeʻa se taumafataga e mafai ona faʻaititia ai le toto suka i le 18% i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ae peitai, o isi suʻesuʻega ua faaalia ai o le 250 mg o le stevioside i le aso e leai se aafiaga taua i le suka o le toto pe a mavae le tolu masina o togafitiga i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 poo le ituaiga 2.

Mea aoga

Mo le taimi muamua, na amata ona faʻaaogaina e le au Guarani Indian lau o le laau mo meaai e maua ai le suamalie i le inu a le atunuu - tea mate.

O Iapani na muamua muamua talanoa e uiga i le faʻamaloloina o meatotino o stevia. I le vaitau valusefulu o le seneturi talu ai, na amata ai ona aoina e Iapani ma sui malosi le suka i le stevia. Na i ai se aoga aoga i le soifua maloloina o se malo atoa, faafetai lea e sili atu le ola o Iapani nai lo se isi lava tagata i luga o le paneta.
I Rusia, o le suʻesuʻega o mea aoga o lenei fale na amataina i se taimi mulimuli ane - i le 90s. E tele suʻesuʻega sa faia i se tasi o fale suesue i Moscou, lea na iloa ai o le pito i tua o se mea e maua mai laulava stevia:

  • faʻaitiitia le toto suka
  • faaleleia atili le toto toto,
  • faatulaga lelei le galuega a le pancreas ma le ate,
  • ua i ai se vailaʻau faʻamalosi, faʻafefe-inflammatory,
  • faaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto.

O le faʻaleleia o le stevia e faʻaalia mo le maʻisuka, talu ai o le laau e puipuia ai le atinaʻeina o hypo- ma hyperglycemic conditions, ma faʻaititia ai foi le fua o le insulin. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o laau afu ma fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, o le aafiaga faʻaleagaina o le pito i luga o le mucous membrane o le vaega o le digestive ua faʻaitiitia. Ole vao Stevia o se mea suamalie lea e tatau ona faʻaaogaina mo angina pectoris, oona, faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, atherosclerosis, faʻamaʻi o le paʻu, nifo ma le paʻu, ae o le mea sili lava - mo lo latou puipuiga. O lenei vaifofo o togafitiga masani e mafai ona faaosofia ai le galuega o le mafaufau loloto ma faaumiumi le ola o le tagata.
O le stevia e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ona o mea o loʻo iai i se mea faigata - stevioside. E aofia ai glucose, suauu, steviol ma isi mea tuufaatasia. Stevioside ua aloaia nei o se mea sili ona suamalie ma sili ona leaga. Ona o le lautele o lona soifua maloloina, e aoga i le soifua maloloina o tagata. E ui lava i le mea moni o le vevioside mama e sili atu le suamalie nai lo le suka, o loʻo i ai nai calories, e le suia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma e itiiti sona aʻafiaga.

O Stevia o le vaovao o le meli, lea o se mea lelei suamalie mo tagata soifua maloloina ma mo tagata gasegase maualalo o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, faʻapea foi ma le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i glycosides suamalie, o le laau e aofia ai antioxidants, flavonoids, minerals, vitamins. O le tuufaatasiga o stevia o loʻo faamatalaina ai lona faʻamalologa faʻapitoa ma le lelei.
O se vailaau togafitiga e iai le tele o mea nei:

  • le mautonu,
  • toe faʻatusatusa
  • immunomodulatory
  • siama
  • faʻatalanoaina puipuiga puipuia,
  • faateleina le gaosiga o meaola o le tino.

O mea faʻamalolo o le stevia leaves ei ai le faʻaleleia o aafiaga i le gaioiga o le puipuiga ma le cardiovascular system, fatugaʻo ma le ate, lauroid coland, ma le totoina. O le laau e faʻamautuina le toto maualuga, ei ai le aʻafiaga o aʻafiaga, e iai le fomaʻi, anti-inflammatory, anti-allergenic ma choleretic aafiaga. O le faʻaaoga masani o le stevia e fesoasoani e maua ai le toto toto, faʻamalosia ai toto toto ma taofi ai le tuputupu ae o le tino. Glycosides o le laau ei ai sona aafiaga faʻaleagaina, ona o le faʻaitiitia o faʻamaʻi o caries ma maʻi faʻasolosolo, e oʻo atu ai i le nifo. I atunuu i fafo, o le gaogaina o meaʻai ma le nifo o loʻo i luga o le gataifale ua gaosia.
E faʻaaoga foi Stevia e faʻamaonia ai le galuega o le gastrointestinal tract, talu ai o loʻo i ai le inulin-fructooligosaccharide, lea e avea o se meaʻai mo le sui o le microflora masani - bifidobacteria ma le lababacilli.

Contraindications i le faʻaaogaina o stevia

O aoga aoga o le laau ua manino ma faamaonia. Ae i le faaopoopo i aoga o le stevia, e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. O le mea lea, o togafitiga a le tagata lava ia ma se vailaau fofo e matua faʻasaina.
O le tele o faʻasolega i le faʻaaogaina o togavao stevia:

  • tasi le le faapalepale,
  • eseʻesega o le toto
  • afaina o le tino.

O mea uma lava i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻamatalaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se auala, o feutagaiga ma se fomaʻi o le TAIMI!

Mo tagata o loʻo ola i se olaga ola maloloina, o le maʻisuka, o tagata e faitauina le kalori, o le suka e suitulaga o se vaega taua o le taumafataga. Ua saunia meaʻai, faaopoopo i lauti, koko poʻo le kofe. Ma afai o muamua mea suamalie sa na o ni mea e gaosia mai le gaosiga, o nei mea masani e sili ona lauiloa. Ae e te le manaʻomia le faʻaaogaina ma le le mafaufau o lenei oloa, e tatau ona e suʻesuʻe muamua i aoga ma mea leaga o le stevia.

Talafaasolopito ma le faamoemoega

O le fanau mai o lenei vaovao o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O Initia mai aso anamua na latou faia lauti ma lona toʻalua ua taʻua. Sa amata e le au Europa ona faʻaaogaina mulimuli ane, talu ai latou te leʻi faʻalagolago i tu ma aga a Initia. Na o le amataga lava o le seneturi lona luasefulu, na talisapaia ai e Europa le laau ma amata ona faʻaaoga stevia, o aoga ma faʻamaʻi o loʻo suʻesuʻeina e oo mai i nei aso.

Mo manaoga tau pisinisi, ua totoina le laau i le Crimea ma le Territory Krasnodar. Ae mo lou lava manaʻoga e mafai ona tupu i soʻo se vaega o le Rusia Federation. O fatu e i totonu o le lautele, ma e mafai e se isi ona faʻatau. Na pau lava le mea e le tupu ai le stevia i totonu o le fale, talu ai ona o lenei mea toto e manaomia ai se faʻaauau pea o le ea fou, lauʻeleʻele lelei ma le maualuga maualuga o le suamalie. O le laau lava ia e talitutusa ma le falaoamata, lemoni mimita po o le mint.

O lenei vaovao ei ai le suamalie e tatau ona maua ile glycoside autu - steviazide. O le suamalie e maua mai i se vaega o le mutia ma faʻaaoga i totonu o pisinisi e avea o se meaai (E960) poʻo se fesoasoani faaopoopo.

E fia suauu?

O le aofaʻi o meaʻai gaʻo e sili atu le maualalo nai lo kalori. E 0.1 kalama o le carbohydrate i le 100 kalama. Ua i ai le finauga mo se taimi umi pe aoga pe faaleagaina ai le suka i le maʻisuka. Ma ua faamaonia e aoga ma fesoasoani e aloese mai faafitauli aua o lona toesea e le faateleina ai le suka toto. E leai se aʻafiaga o le lipid metabolism, e le o le mafuaaga lea mo le faateleina o LDL ma triglycerides.

O vailaʻau, gaʻo ma gaʻo gaʻo na tufatufa atu faapenei:

  • gaʻo - 0 kalama,
  • carbohydrates - 0.1 kalama
  • proteins - 0 kalama.

Suesuega

O le puʻeina o le latou suʻesuʻeina o vaega o lenei laau, ae le o laulaau i lo latou foliga masani. Steviositis ma rebaudioside A o loʻo faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga. O mea lelei ia. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o se stevia suia e tele taimi sili atu nai lo le suka.

Ae o le pito i tua o le tasi vaesefulu o laulaau o le stevia, pe afai e te 'aina laulaau i meaʻai, ona le mafai lea ona maua se mea lelei (tutusa ma le upusii). E tatau ona malamalama o se togafitiga faʻapitoa e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o ni ogaoga tele o le upusii. O le a leai se taunuʻuga pe afai e te faʻaaogaina lenei suamalie naʻo le suamalie o meaai. O lona uiga, i lenei tulaga, o le a le faʻaitiitia le mamafa, o le kulukose o le a tumau pea i le nofoaga ma le suka toto foi. Mo togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le faʻatinoga o le tagata lava ia o le a mafua ai se afaina ogaoga i le soifua maloloina

E leʻoloa lelei le auala e faʻaaogaina ai stevia. Ae e tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega, e manino lava o le vevela poloka poloka o calcium, mauaina o meatotino o se vailaʻau faʻamaonia.

O le stevioside e faʻapupulaina foi le tui ile inisalini ma lona maualuga ile tino.

O le Stevia extract o se meaola malosi tele, ona o lenei mea, i le tele o doses, e le mafai ona ave lenei suālaʻau, naʻo mo lona faʻamoemoe faamoemoeina. A leai, o le a sili atu le leaga, ma o le a faʻaitiitia le tau.

Mea leaga o le stevia

O Stevia e leai ni aʻafiaga amio leaga, ae o loʻo i ai tagata e tatau ona sili atu le faʻamautuina o lana meaʻai:

  1. Tina fafine.
  2. Faʻaiʻu susu.
  3. Tagata ua i ai le manatu.
  4. Faatasi ai ma le le mautonu.
  5. O Stevia ona o lona suamalie e mafai ona mafua ai le "fenumiai le mafaufau," lea e mafua ona o le tele o le manaʻo ma se manaʻoga e le faʻafefeteina mo lauusiusi.

Faʻapefea ona faʻaaoga?

Po o le a lava le foliga e mafai ona i ai (i le paʻu, laulau po o le sipuni), o ona mea suamalie e 300 taimi sili atu nai lo le suka. O le laulau ua faaalia ai le tele o stevia ma le suka.

E tele auala e faʻaaoga ai:

  • teuteu o le laau,
  • vavae ese mai i le ituaiga o paʻu, fualaau poʻo le sipuni.

O le eletise poʻo le meaʻai e maua ai le suamalie tele, ma e manaʻomia lou faʻaaogaina ma le faʻaeteete. E talitonu se tasi o le tasi ituaiga o faʻamalolo o stevia e sili atu ona leaga nai lo le isi. E le o le mea lea, o penefiti ma aʻafiaga o stevia i laulau e tutusa lelei lava ma le stevia i se isi faiga. I le faaopoopo atu i le upusii, latou te aofia ai meaʻai ma suamalie suamalie. O le faʻateleina o le paʻu e matua sili ona tele e sili atu ai le mama steviositis.

O le suavai o le stevia e alu i se setete o le mafanafana, aumai se siva. Ae o loo i ai meaʻai ma vaiinu ua saunia ma stevia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le chicory faʻatasi ma le faʻaopoopoga e faaopoopo i keke tiʻetiʻe, lauti, kofe, koko, suamalie, lamolemole, meaʻai. E faʻaopoopo i le paluga, e fautuaina e faʻatau lenei mea suamalie i le paʻu pepa. Mo vai, fualaau poʻo le sipuni e talafeagai.

O le a le itu i tua. Aisea e tiga ai?

Ina ia malamalama i lenei mataupu, muamua tatou te iloa pe o le a - o le itu i tua ma e mafai ona i ai se taimi le fiafia tele.

O le stevioside e taua o le Stevia dried extract. E ui lava o le mea moni o le stevia extract e le gata na aofia ai le vevela. E tolu mea sili ona suamalie (glycosides). O nei mea o le rebaudioside C, dilcoside A ma le rebaudioside A.

O i latou uma lava, vagana ai Rebaudioside Ai ai se tofo malosi.

O le mea lea, ina ia mafai ai e le stevia ona maua se suamalie suamalie mama, e faʻamamāina mai glycosides ma se taimi oona. O tekinolosi faʻaonapōnei e mafai ai ona vavaeeseina le Rebaudioside A ma se maualuga maualuga o le faʻamamaina. O lenei ituaiga o stevia extract e sili atu le taugata i le gaosiga, ae ui i lea, o se faʻaleleia lelei i uiga o le tofo e mafai ai ona matou fai atu e aoga.

O le a le stevia e filifili?

Mai le mea na muamua atu, o le a manino ai poo fea le stevia e sili atu. Ina ia mafai ona suamalie le suamalie, o le vaega lea na faia ai e tatau ona toe faamamaina.

O le mea lea, pe a filifilia le stevia, e tatau ona totogi le mafaufau i le pasene o Rebaudioside A i totonu. O le maualuga o le pasene, o le sili atu lea o uiga o le tofo. I totonu o otootoga masani, o lona anotusi e 20-40%.

O a tatou mea suamalie e faʻavae i luga o Rebaudioside A ma le mama o le 97%. O lona igoa faapisinisi o Stevia Rebaudioside A 97% (Faʻaaoga A). O le oloa e sili ona lelei lona tofo: e maua mai i mea manogi ma e sili atu le maualuga o le suamalie (360-400 taimi sili atu le maualuga nai lo le suka).

Talu ai nei, na taʻitaʻia ai e le au gaosi oloa le isi tekonolosi e faʻaumatia ai le oona oona i le pito i tua. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o loʻo i ai i luga o le vaeluaina le faʻamalosi o le intermolecular fermentation. I le taimi lava e tasi, o le a le toe i ai se taimi oona, ae o le tele o le suamalie e faaitiitia, lea i le gaosiga e 100 - 150 i le suka.

O lenei vavaega e taua o le glycosyl. E, e pei o le rebaudioside A 97, e sili ona lelei ona faʻalelei. O lona igoa faapisinisi o Crystal stevioside.

Matou te faʻatau atu le Crystal stevioside i le faʻatauina faʻatau mo le faʻaaogaina i le kuka i totonu o fale ma i totonu o le faʻapipiʻi tele mo le faʻaaogaina e avea o se mea manogi i le faleoloa meaai.

O le oloa e maualuga lona gaioiga, lea e faʻaalia i le solubility i le vai, o le tetee atu i siosiomaga faʻamaʻi ma togafitiga vevela. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaoga lelei le Crystal stevioside i le gaosiga o mea faʻafiafia ma mea e tao ai meaʻai, ituaiga mea inu eseese, fualaau faisua, fagu, compotes ma sili atu.

Stevia lau

Matou te faʻatau atu vaovao stevia mo tagata faʻatau oloa ma faʻatau oloa. Matou te gauai faapitoa atu i le tulaga lelei o laʻau o stevia.

Ua matou avanoa 3 ituaiga o stevia lau na aoina i atunuu eseese. O la tatou stevia ua tupu i totonu o itulagi sili ona lelei mo lenei mea totino: totonu Parakuei, Initia ma Crimea.

Le tau o laulaʻau i le tele tagata faufautua mo le faʻaaogaina ia latou lava pisinisi, e aofia ai le gaosia o togalaau, totogifuapauina, ma isi.

Parakuei - O le mea na fanau mai ai stevia, o fea, e moni, o loʻo i ai ni tu ma aga masani o le faʻatoʻaga.

Tulaga lelei maualuluga E uiga i le india na avea ai o ia ma "teritori lona lua" o stevia. O se suʻesuʻega faʻasaienisi ogaoga i tekinolosi faʻaaogaina e mafai ai ona tatou tuputupu ae i le mea aupito sili, i le manatu o tagata atamamai, faataitaiga o le mutia "meli" i lenei eria.

Crimean O le tau e lelei tele mo lenei laau. E le gata i lea, i le Crimea i tua i le 80 - 90 tausaga o le seneturi mulimuli tagata suʻesuʻe mai meaola mai le Kiev Institute of Sugar Beet na galue i le galueaina o stevia. Na latou sua ma o loʻo faamanuiaina nei i le tele o ituaiga tulaga eseese e iloagofie e se maualuga maualuga o mea suamalie ma i ai se lapopoa o laulaʻau ma se fausaga lelei.

E mafai e le au faipisinisi ona filifili lau laʻau stevia maualuga i totonu o faʻataʻitaʻiga sili ona lelei e oʻo mai i le aso.

O le mea lea, o la tatou kamupani o loʻo i ai le avanoa e ofoina atu ai le tele o ituaiga o oloa maualuga mai stevia:

Matou te moomoo ia te oe i le soifua maloloina lelei ma se olaga matagofie!

Faafetai lava mo lau galuega faʻapitoa, na vave ona ou mauaina le afifi. Stevia i le tulaga aupito maualuga, e matua le oona. Ua faamalieina aʻu. O le a ou toe faatulagaina nisi mea

luga o Iulia Stevia papaa - 400 pcs.

Faʻafiafia tele mea! Sa ou manao i laʻau suamalie ma ou umiaina ni laupepa stevia i loʻu gutu. E tofo suamalie. Ava 3 kg i le 3 vaiaso. Talosaga tetee ma kuki.

i luga o fualaau o stevia Rebaudioside A 97 20 gr. Sui le 7.2 kilokalama. suka

Mo nisi mafuaaga, e leʻi faaopoopoina le fuataga i le toe iloiloga, ioe, 5 fetu.

luga o Olga Rebaudioside A 97 20 gr. Sui le 7.2 kilokalama. suka

E le o le taimi muamua lea na ou faʻatonuina ai ma ua ou faamalieina i le uiga lelei! Faafetai tele! Ma faʻafetai faapitoa mo le "Sale"! Oe e manaia. )

Le afaina o le pito i tua

O le stevioside e saogalemu mo le faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i meaai i doses e oo atu i le 1500 mg i le aso mo le 2 tausaga. E tusa ai ma iloiloga, o le stevioside e mafua ai ona afaina poʻo le gaioiga. E tusa ai ma iloiloga, o le stevioside e mafai ona mafua ai le vevela, tiga o le muso ma le faʻalavelave.

E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le faʻaaogaina o le pito i tua ma fualaau e faʻasaʻo ai le mea e maua ai le lithium i le tino. E le gata i lea, e le tatau ona faʻapipiʻiina i luga o le pito i tua ma paʻu e faʻaitiitia ai le suka o le toto, e pei o le glimepiride, glibenclamide, inisalini, pioglitazone, rosiglitazone, chlorpropamide, glipizide, tolbutamide ma isi.

E mafai ona afaina ai le tino pe a faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faʻamalosi, e pei o captopril, enalapril, losartan, valsartan, diltiazem, amlodipine, hydrochlorothiazide, furosemide ma isi. O le faʻaaogaina o le vailaʻau i nei vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu tele i le toto.

Taumafa uiga

E ui lava i uiga matagofie o lenei laau, e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. O le manatu o se tofo faapitoa, pe o le, oona. O lenei oona e faʻaalia pe leai foi, e faʻalagolago i le auala o le faʻamamāina o meafaitino mataʻutia ma le mea e gaosia ai le mea lava ia. A o leʻi lafoaia se oloa faapena, e aoga le suʻeina o le suka e suitulaga mai le tele o gaosi oloa pe taumafai foi e fai ni mea e fausia ai fale.

Talosaga Aloaʻi Fale

Talu ai ona o le togavao o vaovao ma le faʻaleagaina e le ese mai i meaʻai suamalie ua faia, e mafai ona e taumafai e saunia se mea faʻafefete i le fale. O se ipu vai e sasaa ai lau vao stevia (1 sipunipuni). Tuu le vela ma tuu i luga o le afi mo le isi 5 minute. Sasaa le paluga i totonu o se vevela ma alu e faʻasolo mo le po. I le taeao, liligi le susu i totonu o se fagu mama. Laʻau o loʻo totoe pe a uma le faʻamaʻa, toe sasaa le afa afa ipu vai ma tuʻu i totonu o se vevela mo le 6 itula. I le aluga o taimi, ia faʻafefiloi ni meaʻai se lua ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. E le sili atu ma le 7 aso le teu. O lenei mea e mafai ona avea ma se mea lelei i le suka.

O le a le mea e aofia ai le stevia

Ua aumaia e le au atamamai se aso saogalemu o le stevia - o le 2 mg i le kilokalama o le mamafa. E tele mea aoga aoga, lea e faʻamaonia ai le laau mai le suka. O laupepa e aofia ai:

  • calcium
  • fulufulu
  • Manganese
  • palu
  • fumela
  • chrome
  • seleni
  • aluminium
  • peta pati
  • ascorbic acid
  • Vitamin K
  • nicotinic acid
  • riboflavin
  • tolauapiga
  • arachidonic acid.

Maʻisuka ma Steviositis

O le tele o mea suamalie e faʻapitoa i le natura ma e le talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O le mea lea, o saienitisi ma fomaʻi na latou suʻeina le suka sili ona masani. Ma o lenei matafaioi o le sili lea o le stevia. O aʻafiaga ma faʻamanuiaga o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi o loʻo tatou iloiloina i luga. O le mea pito sili ona taua o lenei fale mo le maʻisuka o le tuʻuina atu lea o le suamalie ma e le faʻateleina le maualuga o le inisalini i le tino. Ae e le mafai foi ona faʻaleagaina, sei vagana ai Stevia ma le maʻisuka o le a amata ona afaina ma e le aoga.

Taua! Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete le fatuga. Afai e leai se fusi ma se mea e manuia ai, ona mafai lea ona e faʻatau.

Le faʻaaogaina o le stevia i le maʻisuka

Faʻafefiloi St. John's wort (lau) i le aofaiga o le tolu punetini ma le stevia (2 sipuni), tapuni, sasaa se ipu vai inu. Liligi i totonu o se vevela ma alu mo se itula. O le gaʻo e ave i le 60 kalama ao le i fafagaina faatolu i le aso. O le susu e onā i vasega (masina), ona sosoo ai lea ma le vaiaso vaiaso ma toe fai mea uma.

Slimming ma Steviositis

Afai e manatu se tasi o le taimi lava e sui ai le suka i le stevia, o le a vave ona le maua le mamafa, o le a matua le fiafia. Stevia e le o se mea e mu ai le gaʻo ma e le mafai ona faʻaagaga le gaʻo pala i soo se auala, mo le mafuaaga lea o le a leai se paʻu o le mamafa e maua ai. E tatau ona lelei meaai ma faamalositino. I le taimi lava e tasi, o meaai i le nofoaga muamua iinei, e ui lava e taua le gaioiga afi.

O le natura o mea suamalie uma o le, e le aofia ai le suka ma le suamalie mai le taumafataga, ona o le pau o le kalori, ua amata ona gau le mamafa o le tagata. Ona o le mea moni e le o tui le inisalini i totonu o le toto i ni aofaiga tele, e sui le tino i le galuega sao ma amata ona gaʻo le gaʻo e aunoa ma se popolega.

O fea e te suʻe ai mo stevia?

O mea suamalie faalenatura ua maua i le lalolagi atoa. E mafua lenei mea ona o le le lelei o lenei fale. O le mea moni, o sauniuniga a kamupani eseese e eseese, aua o le tele e faalagolago i le nofoaga o le seleseleina ma le gaosia o fualaau aina, gaosiga o meafaigaluega, gaosiga, ituaiga o faʻasalaga.

E iai faʻamaoniga, faʻatalanoa lau fomaʻi.

O a glycoside vavalalata mai laulava stevia.
Tagatanuu Amerika e le iloa pe faapefea ona gaosia le suka, meaai suamalie i lenei laau. I aso nei, o le stevioside e faʻaaoga i le lalolagi atoa. E i ai sona suamalie manaia, ae leai se mea e maua ai calorie.
Pe a faatusatusa i isi mea suamalie, e sili atu ona manaia tagata i tua, e pei o se natura, nai lo le gaosia, o le amataga.

Sa vavae ese le stevioside e chemists i le 30s o le seneturi mulimuli. Ina ua mavae sina taimi, sa amata ona faaaoga e avea o se mea manogi i atunuu eseese o le lalolagi. I le taimi nei, o le stevia extract ua sili ona faʻaaoga i Iapani. Ae i ni nai tausaga talu ai, sa eseese mea uma.

O le stevioside e leʻi lauiloa e pei ona i ai nei. E le gata i lea, o lenei suamalie sa faasaina pe faatapulaaina i nisi o atunuu, e aofia ai le Europa Europa. Na masalomia e fomaʻi o le stevia e i ai sona aafiaga faʻalogo. O lona uiga, e mafai ona faʻaosofia ai mea le talafeagai i le atinaʻe o le tamaititi pe afai e 'ai e se fafine maʻitaga.

Peitai, e le o faʻamautuina popolega o saienitisi. I le tele o suʻesuʻega manu, e leʻi faʻaalia ai le vaʻaia o stevia. O le mea lea, o le asō o se tasi lea o mea e sili ona faʻaaogaina i le lalolagi. O aso taitasi o aso taitasi e mafai ona faʻatagaina o le gataifale i atunuu ese mai le 2 i le 4 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino.

O loʻo i ai le aʻafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata pe'ā faʻaaoga nai lo le suka. Ae ui i lea, o ona meatotino e tele lava ina faʻateleina i le aufaasālalau, ma i luga o nisi o nofoaga e uiga i togafitiga o togalaau poʻo isi togafitiga faʻale-aganuʻu, ua ofoina mai e tagata asiasi faamatalaga o faʻamatalaga sese o mea taufaasese. O le mea lea, o tusitala o ia saite ua fai mai o le pito i tua:

  • o se punavai o vitamini ma minerale,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaalia ai anufe
  • faaleleia le tulaga o nifo,
  • faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini talini,
  • togafiti le malulu
  • faʻaitiitia le toto cholesterol.

E le o faʻamatalaga sese uma lea o loʻo maua i luga o nofoaga e uiga i vailaau faʻapitoa, ae naʻo le sili ona lauiloa i latou. O le mea moni, o le stevioside e aoga i na o le tolu faʻamaʻi:

1. Oona.
2. O le maʻi suka.
3. Maualuga maualuga.

E tusa lava pe o le a le mea e te manaʻo ai ia Stevia e faʻamalolo oe i maʻi uma o loʻo i ai i le lalolagi, o le a le tupu lenei mea. Stevioside o se mea suamalie, ae le o se vailaʻau. E faʻamalolo ona e leʻo iai calories. Afai e faʻaaogaina e se tagata le stevia nai lo le suka, e faasolosolo malie lava ona le maua le mamafa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aoga tele le pito i tua ile mafuaaga lava e tasi - e leai. suamalie, ae o le inisalini e le manaʻomia mo lona faʻaaogaina. O le mea lea, o mea manogi e masani ona faʻaumatia e tagata e leai se metabolism. Stevioside e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tupu. O le mafuaʻaga o le stevia e fesoasoani i le paʻu o le paʻu, ao tagata o loʻo i ai le manua o loʻo mafatia tele lava mai le gasegase o le metabolism carbohydrate.

O loʻo i ai foʻi faʻamaoniga e faʻapea o le taʻavale e masani ona faʻaitiitia ai le toto toto i le 10-15 mm Hg, lea e avea ai ma fesoasoani aoga mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto. O le toto i le taimi uumi e afaina i le gafatia o le stevia e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. O le mea sili ona taua o se tasi lea o tulaga lamatia e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga.

O fea e faʻatau ai le vaʻa?

E mafai ona e faʻatau mai i tua o le taligalu toetoe o soʻo se supermarket faʻatau. Vaavaai i luga o se fata ma oloa e mamanuina mo le maʻisuka. E mafai foi ona faatauina Stevia i le fale talavai poo le okaina i luga o le initaneti. Totogi mo le gataifale mai atinaʻe eseese:

Stevioside, Sweet-Sweta - 435 ropu i le taga 90 g. E tusa ai ma faʻamatalaga mai le gaosi oloa, e tasi le pusa o le suauu e suia ai le 15 kilokalama o suka. O le fua o le suamalie e maua ai le 170. O lona uiga, e tusa ai ma le gaosiga o le oloa, o lo latou vavao e 170 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

Stevia faaopoopo . E maua i le 100 mg tablets. O le tau o le afifi, lea e aofia ai le 150 pauna, e 200 rubles. Faʻatulagaina faapitoa mo le faaopoopo i le lauti poʻo le kofe. I le faaopoopo atu i le stevia extract, latou te aofia ai le acid ascorbic ma le siakiina o aʻa.

Stevia Leovit . O le tau o le afifiina o le 200 rubles. E maua i totonu o pusa e 100 pusa. E tofu i latou ma le 250 mg o le stevioside. O le tasi lanu suamalie e tutusa ma le 4 g suka.

Stevia Extra . 150 pepa faʻamalosi e faaopoopo i le lauti. E tofu i latou ma le 100 mg o le pito i tua. O le tau e tusa ma le 200 rubles.

O nei Meaʻai Mea Sili Lelei Stevia . O le faʻaopoopoga e mafai ona faʻatonuina i luga o le Initaneti. E tau 660 rubles i le 100 sachets o le 85 mg. E fautuaina e le kamupanī le leai o se sili atu i le 4 sachets i le aso.

Stevia Green Canderel . E maua e le kamupani stevia i ituaiga eseese, atigi ma afifi. O oloa o loʻo avea o se mea suamalie mo le sauniuniga o lauʻau suamalie. O le tau masani o le 10-12 rubles i le 1 gram o stevia. O le mea aupito maualalo o le faʻamalologa o se afifi o le 40 g, lea e mafai ona faʻatauina mo le 450 ru.

Stevioside Reviews

I le iloiloina e ala i iloiloga i luga o le Initaneti, o le toʻatele o tagata latou te maua le sipuni o se mea manaia masani ma ola maloloina. E faʻaaogaina i le faiga o kuka, faaopoopo i le lauti, mea inu susu. E saunia le mea e faʻafiafia ai mai le gataifale. E le gata i lea, e le na o tagata e mananao e aveesea le mamafa. O loʻo i ai le manaʻoga tele i totonu o tagata o loʻo fiafia i se soifua maloloina ma e talitonu o le suka o se "paʻepaʻe paʻepaʻe".

I le iloiloina e le iloiloga, o le stevia e le gata ina lelei, ae e le lelei foi:

1. I luga o faletupe uma ma se faʻaopoopoga, o tusitala e tusi ai o le pito i tua e 250 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. I le faʻatinoga, e foliga mai o le 30-40 taimi e suamalie i le malosi. O nisi tagata latou te fai mai ia latou iloiloga o le tuatusi e na o le 20 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

2. O loʻo i ai se tuatusi mulimuli, lea e te manaʻomia e faʻaoga i ai.

3. Afai e faaopoopo se aofaiga tele o le stevia extract i le ipu, o le suamalie atonu e fai sina vevela.

O le tofo o le pito i tua e ese lava mai le tofo o le suka masani. Ae afai e te talitonu i iloiloga, ona maeʻa lea o se masina ona faʻaaogaina lea o le tagata i le suamalie ma faʻaaoga le lagona o le eseesega. O le mea moni, e le o tagata uma e naunau e faʻapipiʻi le pito i tua i meaʻai po o meaʻai. O nisi latou te matauina lona tofo tiga, o lea ua na o se mea suamalie mo lauti poo kofe.

O lenei tusiga ua puipuia e le puletaofia ma aia tutusa.

  • (30)
  • (380)
    • (101)
  • (383)
    • (199)
  • (216)
    • (35)
  • (1402)
    • (208)
    • (246)
    • (135)
    • (142)

I nei atunuu i Saute Amerika, o le stevia na faʻaaoga foi o se togafitiga masani mo mumu, o le manava o le manava, colic, ma na faʻaaoga foi e fai ma togafitiga.

I Amerika i Saute, e tusa ma le 200 ituaiga o stevia. O Stevia o se togalaau vao o le aiga o Astrov, o lea e fesootaʻi ai ma ragweed, chrysanthemums ma marigolds. Stevia honey (Stevia rebaudiana ) O le ituaiga sili ona taua o stevia.

I le 1931, na vaeluaina ai e chemists M. Bridel ma R. Laviel ni glycosides e lua e avea ai le stevia ma mea suamalie: stevioside ma rebaudioside. O le stevioside e suamalie, ae o loʻo i ai foi se taimi oona, lea e tele e faitio ai pe a faʻaaoga le stevia, aʻo toe lelei le pala, ile suamalie ma le oona.

O le tele o mea e le faʻamaonia ma, i se tulaga maualalo, o le gaioiga o stevia sweeteners e aofia uma ai mea suamalie, ae o le tele o togafitiga o stevia, e pei o Truvia, e aofia ai le rebaudioside, o le vaega sili ona suamalie o le lau stevia. Rebiana poʻo le rebaudioside A ua maua e saogalemu Meaʻai ma Fualaau Faʻatau (FDA) ma e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie faʻamalosi i meaʻai ma meainu ().

Ua faʻamaonia e le au suʻesuʻe o le faʻaaogaina o lau laʻau stevia uma e aofia ai le stevioside o loʻo i ai ni faʻamanuiaga tau soifua maloloina. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o nisi o ituaiga o stevia na faʻatautaia ma aofia ai nisi faʻaopoopoga e le o se mea lelei pe lelei.

Stevia Composition

Stevia e valu glycosides. O mea lelei ia e mafua mai i laulava stevia. O nei glycosides e aofia ai:

  • stevioside
  • rebaudiosides A, C, D, E ma le F
  • steviolbioside
  • lapoʻa A

Stevioside ma rebaudioside A e sili ona tele i stevia.

O le upu "stevia" o le a faʻaaoga e faasino i steviol glycosides ma rebaudioside A i lenei tusiga.

E maua mai i le aoina o laulaʻau, faʻamago, ave faʻatasi ma le vai ma le faʻamamaina. O le stevia e le vavalalata e masani lava ona i ai se manogi oona ma se manogi le lelei seʻia oʻo ina vevela pe vevela. Ina ia maua le stevia, e alu i le 40 vaega o le faamamaina.

O Stevia leaves e aofia ai le vevela i le maualuga o le maualuga e tusa ma le 18%.

O aoga o le stevia mo le tino

I le taimi o le tusitusi, e 477 suʻesuʻega na faʻatautaia e iloilo ai mea aoga o le stevia ma aʻafiaga e ono tutupu, ma o lenei fuainumera o loʻo faʻatuputeleina pea. O le laau lava ia ei ai ona togafitiga faafomaʻi e le gata ina puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ona togafitia ai nisi.

1. Faʻaaogaina o le anticancer

I le 2012 i le mekasini Meaʻai ma le Kanesa O se suʻesuʻega taua na lolomiina lea na muamua fesoʻotaʻi ai le stevia ma se faʻaitiitia o le kanesa o susu. Na maitauina le faaleleia o le apoptosis o le kanesa (maliu o le kanesa) ma faaitiitia ai nisi auala faigata i le tino lea e fesoasoani i le tuputupu ae o le kanesa ().

O Stevia o loʻo i ai le tele o 'eleʻele ma vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le meli. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai e le tolauapiga ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maua o le kanesa o le pancreatic e 23% ().

Faʻatasi, o nei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le gafatia o le stevia o se fofo masani mo le puipuia ma togafitiga o le kanesa.

2. O aoga o le stevia i le maʻisuka

Faʻaaogaina o le stevia nai lo le suka paʻepaʻe e mafai ona sili ona aoga mo tagata maʻisuka oe manaʻomia ona aloese mai le faʻaaogaina o le suka masani i le tele e mafai ai i fualaau o le maʻisuka. Ae latou te matua le manaomia foi le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. O suʻesuʻega i tagata ma manu ua faʻaalia e mafai ona atili ai le suamalie o le suka e mafai ona faʻaleleia atili ai le suka o le toto pe afai e te faʻaaogaina le sugar sugar table ().

Tusi tala Lautusi o le Supiet Supplements , iloilo le auala e aafia ai stevia i le mai suka. Na maua ai i le talo e togafitia i le 250 ma le 500 milligrams o stevia i aso taitasi, o le anapogi o le maualuga o le toto suka na matua faʻaitiitia ma faʻamalosia le inisalini, maualuga ma phosphatases alkaline e maua mai i tagata mamaʻi ua faaleleia ().

O se isi suʻesuʻega o fafine ma tamaʻitaʻi na latou maua le stevia ao leʻi 'aina le kulūkose toto ma le inisalini pe a uma taumafa. O nei aʻafiaga e foliga mai o tutoatasi mai le faʻaititia o calorie. O lenei suʻesuʻega e faʻaalia ai le auala e mafai ai e stevia ona fesoasoani e faatonutonu le kulukose ().

3. Fesoasoani e aveesea le mamafa

Na maua ai e le tagata lautele le 16% o kalori mai suka ma suka-meaai suamalie (). O lenei maualuga maualuga o le suka e fesoʻotaʻi ma le mamafa o le tupe maua ma le leaga o le toto suka, lea e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.

Stevia o se meaʻai suamalie fualaʻau kalo. Afai e te filifili e sui le suka o le suka e le saogalemu mo lou soifua maloloina ma le maualuga o le stevia extract ma faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei, o le a fesoasoani ia te oe e faʻaititia ai le na o le aofaʻi atoa o le suka i le aso, ae o lou faʻaoga o le kalori. O le tausia o lau suālaʻau ma kalori i se soifua maloloina, e mafai ona e aloese mai le atinaʻeina o le oona, ma le tele o faʻafitauli o le soifua maloloina, e pei o le maʻisuka ma le maʻi faʻasolosolo.

4. Siitia le cholesterol

O se suesuega i le 2009 ua faaalia ai o le extracta stevia e i ai sona aafiaga lelei i luga o le lipine lipine atoa. E taua le maitauina na iloa e le au suesue o aʻafiaga o le stevia e le afaina ai le tulaga o le soifua maloloina o mataupu o loʻo auai i lenei suʻesuʻega. Na faaiʻuina e le au suʻesuʻega o le stevia extract e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, e aofia ai le triglycerides ma le LDL "leaga" cholesterol, aʻo faʻateleina le maualuga o le "lelei" HDL cholesterol ().

5. Faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga

E tusa ai Suesuega Faʻatekonolosi Suʻesuʻega Faʻatasi , o taunuuga o suʻesuʻega o loʻo i ai nei e faʻamalosi e uiga i faʻamoemoe mo le faʻaaogaina o le stevia i le maualuga o le toto. Tulaga faanatura atofaina i stevia le tikeri o le aoga i le faaitiitia o le toto toto "vasega B" ().

Na maua ai o nisi o glycosides i le stevia e aveesea ai le toto toto ma faateleina ai le suauu excretion, lea e aoga tele mo le faatumauina o le mamafa o le toto. Iloiloga o suʻesuʻega uumi e lua (tasi ma le lua tausaga,) e maua ai le faʻamoemoe e mafai ona aoga le stevia i le faʻaitiitia o le toto i luga o tagata gasegase. Ae ui i lea, o faʻamatalaga mai aʻoaʻoga pupuu (mai le tasi i le tolu masina) e leʻi faʻamaonia ai nei taunuuga ().

1. Vaʻavave Green Stevia

  • Le laʻititi o le faʻaaogaina o ituaiga uma o suka suka e faʻavae i le stevia.
  • E le masani i lena suamalie masani ona i ai calories ma suka (mo se faataitaiga), ae o lau lanu lanumeamata o stevia e le oi ai ni calories po o suka.
  • Faʻaaogaina i Iapani ma Amerika i Saute mo le tele o seneturi o se suamalie masani ma se auala e faʻaleleia ai le soifua maloloina.
  • E tofo i le suamalie, e matua vevela ae le o le faʻapitoa e pei o le suamalie o le stevia.
  • 30-40 taimi sili ona suamalie nai lo suka.
  • Na maua ai o le aofia ai o stevia i le taumafataga e fesoasoani i le faatonutonuina o le suka toto, i le puipuia ma togafitiga o le kanesa, faaitiitia o le cholesterol, maualuga toto maualuga ma faaitiitia ai le mamafa o le tino.
  • O le filifiliga aupito sili, ae tatau pea ona faʻaaoga i le faʻalelei.

2. Aveesea Stevia

  • O le tele o fugalaau e maua ai le pito sili ona suamalie ma le itiiti o le vaega o le stevia leaf (rebaudioside), lea e le maua ai le soifua maloloina maua i le stevioside.
  • E leai ni calories po o suka.
  • E sili atu le suamalie nai lo lanu lanumeamata o stevia.
  • E tusa ma le 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

Organic stevia

  • Faʻatupulaia mai stevia o totoga.
  • E masani lava e le o GMO.
  • E le oi totonu.

O le mea e leaga ai, e oʻo lava i nisi o vailaʻau faʻasaina vavalaʻau faʻasaina o lo o aofia ai. O nisi o nei oloa e leʻo faʻamalosi mama stevia, o lea e tatau ai ona e faitauina i taimi uma ia igoa pe afai oe sailia se 100% stevia oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi ituaiga o stevia o le tino o le faʻafefiloi o stevia ma le inulin mai aganuʻu lanumoana. Agave inulin o se gaioiga sili ona gaosia o le lanu lanumoana. E ui lava o lenei mea e le o se mea e gaosia ai le GMO, o loʻo avea pea o se mea faʻapipiʻi.

Stevia Leaf Powder ma le Liquid Extract

  • O oloa e eseese, ae i se tulaga masani, o le vavalaʻau o le stevia e 200-300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka.
  • O mea e maua mai le paʻu ma le vai vevia e sili atu ona suamalie nai lo laulaʻau poʻo vao vevela o le stevia, lea e tusa ma le 10-40 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka.
  • Laʻau atoa poʻo le faʻamaloloina o stevia extract e le faʻamaonia le FDA.
  • Liquid stevia e mafai ona aofia ai le ava malosi, o le mea lea ia vaʻai i mea inu ava e aunoa ma se ava.
  • O suavai vavave o le stevia e mafai ona faʻamama (aromas - vanilla ma).
  • O nisi o mea eletise stevia e maua ai le fiva inulin, lea o se filo masani.

Stevia, laulau sugar ma le sucralose: eseesega

O uiga taua nei o stevia, table sugar and sucralose + fautuaga.

  • Zelo calories ma le suka.
  • E leai ni aʻafiaga masani.
  • Taumafai e faʻatau faʻatau otaota vao vavalaʻau mai faleoloa o le soifua maloloina i luga o le initaneti ma faʻafefe i latou i le kofe kofe (poʻo le moa ma le pestle).
  • O lau Stevia e na o le 30-40 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ma o le faʻamatalaga 200 taimi.
  • E tasi le sipuniti o le suka masani e aofia ai le 16 calories ma le 4.2 g o suka ().
  • O le maualuga o le suka o le suka e sili ona faamamaina.
  • O le tele o le suka e mafai ona oʻo atu i se faʻalavelave matautia o le gaʻo totonu, lea e le mafai ona tatou vaʻaia.
  • O le gaʻo e aofia ai totoga taua e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ogaoga i le lumanaʻi, e pei o le oona, diabetes, cardiovascular disease and some types of cancer ().
  • E maua le sucralose mai le suka masani.
  • E matua tele lava le faagasologa.
  • O le mea muamua sa fuafuaina ina ia faʻaaogaina e avea o se vailaau faʻasaina.
  • Teu calories ma le zero kalama o le suka i le tautua.
  • 600 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka ().
  • O le vevela-e le faʻavaivai i le taimi o kuka poʻo le taoina.
  • Faʻaaogaina i le tele o meaai ma vai inu meaʻai, meaʻai, susu, suamalie ma suamalie.
  • E mafua ai le tele o aʻafiaga masani masani e pei o le migraine, divaʻa, gaogao o le tuila, vevela, vevela, ulu o le tino, afaina, tiga o le fatafata, gasegase, tafe toto, ma sili atu.

Stevia Harm: Faʻafeagai ma itu

E masani ona saogalemu Stevia pe a fai e tautala tuusaʻo, ae afai e te maʻi i le paʻu, e ono mafai ona i ai sau faʻafefe i le stevia ma meaʻai o loʻo i ai. Faailoga o le tali atu i le tautala tautala e aofia ai:

  • fulafula i luga o laugutu, i le gutu, i luga o le laulaufaiva ma le gutu,
  • urticaria
  • tiga o le manava
  • taʻavale
  • vili
  • tingling sensing i le gutu ma le faai.

Taofi le faʻaaogaina o lenei mea suamalie pe afai e te oʻo i soʻo se faailoga o luga ole Stevia allergy, ma afai e ogaoga ou faʻaʻai, saili togafitiga faafomaʻi.

O nisi tagata e talitonu e mafai e stevia ona i ai se metotia uumi. Leai se faʻasalaga lautele mo stevia poʻo ni uiga leaga na faʻaalia. Afai o loʻo e maʻitaga poʻo susu susu, o le faʻamatalaga e uiga i le saogalemu o le stevia e le o maua. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ae atonu o le a sili atu le aloese mai le stevia, aemaise lava pe a masani ona faʻaaogaina laʻau uma o stevia e fai ma fomaʻi.

Afai ei ai sau maʻi poʻo se mea e te inu ai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei suamalie suamalie.

I lona suamalie, o le laau e sili atu i le sukari i le 15-20 taimi, e faateia ai tagata uma e maualalo lona kalori - 100 g o le oloa e na o le 18 kcal. O ia uiga e le o aofia ai i ituaiga laau uma. Ina ia suia le suka ma mo faamoemoega puipuia, e faʻaaogaina ai le vaovao. O faʻasologa o totoe o loʻo ola i lalo o le natura masani e le taua tele aua o loʻo i ai mea suamalie masani i ni mea laiti.

Mea faʻaoga

O Stevia e fiafia i le vevela ma le vevela o le tau, o le mea lea, e tupu aʻe ai i latū laititi. O le laufanua o le togalaau ua manatu i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu (Pasila, Paraguay). E ola i tulaga eleele-eleele, i luga o mauga ma laufanua valevalenoa. O fatu Stevia o loʻo i ai se matitiva matitiva, o lea ua faʻalauteleina ai laau.

Ona o lona tofo lelei, faapea foi ma malosiaga maualuga o le antioxidants, o stevia o loo galue malosi i atunuu i sasaʻe - Iapani, Saina, Initonesia, Thailand. Tofiga ma filifilia o meaola suamalie fou e aʻafia i Ukraine, Isaraelu, Amerika.

O le tuputupu ae o le stevia i le fale e pei o se fale o le fale e lauiloa foi. A maeʻa le taumalulu, e totō le mutia i fanua matala. I le tau mafanafana, o se tamai vao e ola matagofie, e mafai ai ona e aoina se fualaau suamalie o laʻau suamalie.

Faamatalaga o le Botanical

O Stevia o se togavao lauolaola vao ua fausia e avea o se taunuuga o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o gaʻo autu. O lona maualuga e mafai ona oʻo i le 120 cm. I lalo o tulaga leaga fesuiaiga, e leai se paranesi o le stevia ma ola e pei o se mutia ma se vaovao mafiafia e tusa ma le 60 cm le umi.

  • Faʻaʻau aʻa. O le umi ma e oʻo foi i aʻa e pei o le uaea o se faiga fibrous o le aʻafia o stevia, lea e oo atu i le 40 cm le loloto i le palapala.
  • O sulu. Taunuuga mamao mai le mea autu. O le fomu o le paʻu. O le faʻamalosi malosi o loʻo faia ai se vao vaʻalaʻau volipetric.
  • Lea 2-3 cm le umi, ia i ai se fulufulu foliga ma se uʻamea laititi. O le tele o le fausaga, o laulaau e leai ni mea faʻapipiʻi; latou te nonofo i se petiole faʻapuupuu. O le tuʻuina atu o le isi itu faʻafeagai.
  • Fugalaau. O fugalaau Stevia e papaʻe, laiti, aoina i le 5-7 vaega i ni ato laʻititi.
  • O fua. I le taimi o le fuaina o laau, o pusa laititi e aliali mai i luga o le vao, o le fatu e pei o se fatu 1-2mm le umi e sasaa mai.

A e totoina laau i totonu o potu, mo le fausiaina o se togavao, e tatau ona e faʻapipiʻi pea pito o pu.

Seleseleina o meafaitino mata

O lau Stevia e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi ma le suamalie masani. E seleseleina aʻo lei fuga, pe a aliali mai i luga o pou o le laau. O le taimi lea e sili atu le maualuga o le suamalie o mea manogi i laulaau.

Ina ia saunia laulaau, tipi ese laʻau o le laau, alu ese le 10 cm mai le eleele. A uma ona tipi, o le pito i lalo o le a vavae ese, ma o laʻau o loʻo faʻapipiʻi i luga o se ie siʻosiʻomaga ma se mea manifinifi poʻo le faʻamalolo i ni paʻu laiti.

E tatau ona faʻagogo Stevia i le paolo, ma lelei le lele. I le vevela o le tau, o gaʻo uma lava e malolo i totonu o le 10 itula, lea e mautinoa ai mea maualuga o mea tau laau. Ina ia faatumauina le maualuga o le maualuga o stevioglycosides, o le seleseleina o laau e faaaoga ai vailaau e fautuaina.

O le lelei o laʻau mago ma o latou suamalie e faalagolago i le taimi o le susu. I le maualuga o le vevela ma le maualalo o le tulaga vevela, o lenei mea e mafua ai le leiloa o le 1/3 o le aofaiga atoa o stevioglisides i le 3 aso.

A maeʻa le faʻamamago, ona aveese lea o laulaau mai ogalaau, afifiina i pepa poʻo cellophane taga. O le maualalo o le faʻamamafana ma le lelei o le faʻaleleia o le ea e faʻatagaina ai oe e teuina oloa gaosia mo le 2 tausaga

I le taimi o le sailiga, o le stevia na le gata o se taʻitaʻi i totonu o mea o mea suamalie, ae o se laau foi e iai le malosi tele o le antioxidant. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o le a fesoasoani i le faatumauina o le talavou, faʻaitiitia le aʻafiaga o mea e le lelei, ma toe faʻafoʻisia ai le galuega o sela ua faaleagaina. O loʻo i ai i le laau ni vailaau faʻasolosolo.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le laau e mafai ai ona faʻaogaina mo togafitiga faʻasolosolo ma mea faʻasolosolo, e avea o se meafaigaluega ma mea faʻapitoa falemaʻi:

  • o se punavai o vitamini ma minerale,
  • siakiina toto
  • immunomodulatory agent
  • mea totino ma meatotino antitoxic
  • hypoglycemic agent
  • mea totino ma aʻafiaga o le antimicrobial.

O se maualuga maualuga o glycosides e mafai ai e oe ona faʻaaoga le laau e avea o se mea suamalie ma gaioiga i lalo o tulaga tau alamanuia ina ia maua ai suamalie. Laititi o doses o stevia e tuʻuina atu i ai meaai o se suamalie suamalie, o meaʻai ma mea teuteu ua tumu i le vevela ona o le faateleina o le mamafa o stevioglycosides.

Cardiovascular

E mafai e stevia ona faʻasaʻo totoga o le toto. Laititi laʻititi e fesoasoani i lona faʻaititia. Aʻo maualuga, i le isi itu, e faʻaosofia ai le faateleina o le mamafa. O le gaioiga ma le malie o gaioiga a le laau e saogalemu atoatoa mo gasegase oona ma le gasegase. E le gata i lea, o le meatotino a stevia e faʻamaonia ai le fatu ma le fua o le fatu ua faʻamaonia. O se aafiaga lelei i luga o vaa e faʻaleagaina ai le vaʻaia, vaʻaia, faʻamaonia le leo o paʻu vevesi. O le vao e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto, e fesoasoani ai e faʻamalo le paʻu na faia i luga o puipui o maʻa. O le laau e mafai ona faʻaaogaina i taimi uma mo togafitiga ma puipuiga:

  • vegetovascular dystonia,
  • siama fatu fatu
  • toto maualuga
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • atherosclerosis,
  • veinsose veins.

Faʻasolosolo i le toto maualuga ma ona oso malosi, o le filifilia o le fualaau e tatau ona matua faʻaeteete. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga o le soifua manuia o le tagata maʻi.

Endocrine

O le masani masani o laasaga stevia o le faʻasaʻoina o le kulukose toto i le maʻisuka. O le aʻafiaga e mafua ona o le faʻasaina o le inu o le kulukose. E le gata i le faʻaaogaina o le stevia, o le maʻisuka e maitauina se faʻaleleia atili o le soifua lelei, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini mai fafo. I le faʻaaoga pea o le laau, o le fua o le hormone e faasolosolo malie ona faʻaititia.

O le mutia e mafai ona toe faʻafoisia le gaioiga o suauʻu pancreatic. I nisi tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona toe malosi atoatoa pe a uma ona faʻaaoga le stevia.

O le laau e faʻaleleia le gaosiga o hormones o le thyroid, faʻamaonia le maualuga o hormones o feusuaiga. Macro- ma micronutrients e manaʻomia mo le faʻasalaga o le hormonal, o le masani masani o le faʻaogaina o le endocrin system o loʻo i totonu o lau o le laau.

O vitamini ma macronutrients e faia ai stevia e faʻaalia ai le puipuiga a le tino. E aoga lenei i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi ona o gasegase, i le taimi malulu. O le gafatia o le stevia e faʻaitiitia ai le tali atu ma le tali atu o le tino puipuia i le taumafaina o tagata mamaʻi ua lauiloa. O lenei aafiaga e tatau mo faʻamaʻi faʻamaʻi e pei ole urticaria ma dermatitis, faʻapea foi mo le togafitiga ma le puipuia o maʻi o le paʻu autoimmune e mulimuli mai:

  • psoriasis
  • faʻamaʻi
  • idiopathic dermatitis,
  • seborrhea.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o stevia e faʻavae i luga o le gafatia o se laau e faʻafefe ma faʻamalo ai faʻamalolo saoloto. O le masini lava e tasi e mulimulitaina le mutia e faʻaitiitia ai le faasologa o le matua. O le antimicrobial and anti-properties properties o stevia fesoasoani i togafitiga o manua, e aofia ai le tagi, purulenti, maʻi o le gaʻo, ma lipine paʻu.

Totogi

O Stevia e i ai sona aafiaga aoga i totoga uma o meaola. O le laau e faʻamaopoopoina le faʻamalositino o suamalie ma mea manogi i totonu o le manava, faʻaleleia atili le faʻaleleia o meaai. Faʻapipiʻi meatotino e aoga mo gastritis ma ulutala peptic.

O le faʻaaogaina o le stevia e fautuaina mo le mamafa o le mamafa. I le tau faasaga i le meaʻai, e le gata o le malosi o le laau e suitulaga ai le suka e talafeagai, faʻaititia le calorie o mea taumafa, ae ia puipuia ai foi le oso mai o oso i insulin - o mafuaʻaga o osofaʻiga faʻafuaseʻi ma ogaoga o le fiaai.

Stevia toe faʻafoisia le faagaoioia o fiva namu, faʻamaonia le faʻasalalauga o manaʻoga faʻatasi ma i latou. O le laau e fesoasoani e osofaʻia osofaiga mai fafo. O aʻafiaga aʻafia o stevia e lauiloa foi. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani e taulima ai tulaga nei:

  • aveese le osofaia o osofaʻiga,
  • tauivi ma le le mautonu
  • faʻamalosia le faʻasalalau,
  • faaitiitia le atuatuvale popole,
  • E fesoasoani i le faʻavaivai masani
  • togafitia le atuatuvale ma feosofi
  • faʻaagaoioia le malosi i totonu o le tino,
  • ei ai meatotino faʻapitoa,
  • faateleina le malosi.

O aso taʻitasi e faʻaaogaina ai le stevia e fautuaina mo tagata taʻaalo, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le mafaufau ma le tino, e pei o se faʻalavelave faʻalavelave ma le malamalama.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o meafaitino mataʻese

O le Stevia i le maʻisuka ua fautuaina o se suauu saogalemu. O loʻo faʻaaogaina laulau, o le gaioiga galue, o le pito i tua o se mea e maua mai se laau. O le suiga masani mo stevia sugar mai le maketi o Arnebia o loʻo faʻapipiʻiina i luga o vailaʻau tuʻufaʻatasiga, e tutusa ma le afifiina mai Milford, ae o loʻo i ai se suiga sili atu ma saogalemu i le tutusa o le aspartame.

O le Stevia sweetener e faʻaaoga lelei e fatuina ai se laina o mea taumafa meaai mai Leovit brand. I meaʻai ma meaʻai, e faʻaaogaina ai lenei mea manogi. Mo le maʻisuka, e oʻo lava i le sukalati ma le vanilla e maua mai i le stevia e mafai ona maua.

Faʻaaogaina o stevia e faʻaaogaina foi mo faʻamalositino - ia faʻaitiitia le vaitau o tausaga, faʻamalamalama le paʻu ma lona toe faʻafouina. Le iloa masani o laau toto e faʻamaonia ai le tulaga o le mailei, faʻamalo faʻamalosi, e aofia ai le afuafusi. O le faʻaaogaina o mea taumafa faaopoopo i le stevia ei ai sona aafiaga lelei i le faʻaalia o le paʻu.

Totoga fale

O Stevia mea suamalie mago e faia i le gaosiga o le tino, e aofia ai mea suamalie mai le laau, ua taʻua o le "Stevioside". Ae ui i lea, e le tuliloaina e le kamupanī le sini o le faʻasaoina o le vailaʻau oona i totonu o le tusi. Mo lenei mafuaaga, mo le faaleleia atili o le tino, faatasi ai ma le faamoemoe o le aveesea o le mamafa, puipuia ma le togafitiga o faamaʻi, o le faaaogaina o le stevia i foliga o lau laau mamago pe fautuaina foi ua fautuaina.

Fomu o mea e saunia e tusa ai ma fuaitau faapitoa e mafai ona faʻaaoga i fafo, faʻaaoga i le kuka e faʻaleleia ai le tofo o ipu, lauti, kofe. Vavave saunia le sipuni mai le stevia, lea e faʻaaoga nai lo le suka. O le fua o le ti o le tila e lauiloa, lea e onā pei o se mea inu vevela pe faaopoopo i se isi meainu.

  1. 20 g o laulaau paʻu ua sasaaina i totonu o se vevela.
  2. Sasaa se ipu vai inu.
  3. Tuu le faʻamalosi mo se aso.
  4. Faʻamama, faʻatumu le keke i le afa afa o le vai inu.
  5. Faʻasaga i le faʻafefete muamua ina ua mavae le valu itula.
  1. Saunia le fua o le laau e tusa ai ma le fua muamua.
  2. Tuu i totonu o se apa ma se pito mafiafia.
  3. Faʻafefeesea le vevela vevela i le maualuga o uiga o le siva.
  4. Faʻamata le sauniuni e ala i le lafoina o le oloa i luga o se siva - e le tatau ona salalau le mataua.
  1. Lua laulau punupuni o laʻau e sasaa ai se ipu vai inu.
  2. Aumai i se vevela, faʻapipiʻi mo le 30 minute.
  3. Faʻamama le vai, faʻatumu laulaʻau ma le afa ipu vai inu.
  4. Faʻaauau le paluga mo le 30 minute, pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina i le broth muamua.
  1. 20 g o laulaau ua sasaaina i totonu o se ipu ava malosi po o vodka.
  2. Faʻavevela i luga o le vevela vevela poʻo le vai inu vai mo le 30 minute, e le mafai ai ona faʻafefe.
  3. A maeʻa sina manava, e faʻamalu le paluga.

  1. E tasi le sipuni laʻau e aunoa ma se mauga o mea totoa otaota pe vavaeina e sasaa mai i se ipu vai inu.
  2. A maeʻa le 20 minute o le faʻafefete, e mafai ona faʻaaoga le lauti.

Afai e ave le stevia mo le gaselase, ua lava lea e sui ai i sauniuniga o le suka i aso taitasi. Mo le togafitiga o faʻamaʻi, i le mauaina o se tonic effect, ua fautuaina e inu tea mai le laulaau.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau mai se mea na saunia mai le laau - faʻamalosi paʻepaʻe i ato poʻo ato. Faatasi ai ma ia, latou te kukaina meaʻai, pusa, meaʻai. Mo le tipiina o le lauti, e sili atu ona lelei le faʻatau o le vavao stevia po o taga mama faʻatasi ma mea e gaosia.

O meaʻai o mea taumafa, o le Stevia Plus suālaʻau e suitulaga i laulau e lauiloa. I le faaopoopo atu i le pito i tua, o lenei sauniuniga e aofia ai le chicory, faapea foi ma le laisene faila ma le vailaʻau C. O lenei tuufaatasiga e mafai ai ona faaaoga le suauu e avea o se punaoa faaopoopo o inulin, flavonoids, amino acids.

E iloa foi e uiga i le masani o le faʻaaogaina o le stevia fou. O laʻau mumu ua faʻaaogaina i manua, mumu, tui o le gaʻo. O se auala lenei e faʻamalieina ai le tiga, susunuina, faʻalauteleina le faʻamalosi. Mo le faʻaaogaina i totonu, lua pe tolu stevia lau o loʻo fafagu i totonu o se ipu vai inu. E tusa ai ma iloiloga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le stevia Crimean fou.

Faamatalaga malupuipuia

O le meli Stevia ua manatu o se mea e sili ona saogalemu ma sili ona maualalo i meaʻai e masani ona faʻaaoga, e mafai ai ona faʻaaogaina mo tamaiti. O le matua o tausaga e tolu tausaga. E oʻo atu i lenei tausaga, o le vailaʻau faʻasolosolo o vailaʻau o le stevia e mafai ona i ai se aafiaga le mautinoa i le tino o le pepe.

O tapenaga Stevia e le fautuaina mo tina maitaga, e ui lava ua faamaonia e le o ni gasegase o le laau e leai ni teratogenic ma ni mea e afaina ai. Ae ona o faigata o le suʻeina ma le eseese o mea e fiafia i ai, o le faʻaaogaina o Stevia e alu pe a ave se tamaititi e sili atu ona faʻaitiitia. I le taimi o le susu, e sili atu le lafoaʻi o stevia ona o lona saogalemu e leʻi puipuia mo pepe.

E leai ni aʻafiaga o le laau. Faatasi ai ma tuusaʻo tuusaʻo e naʻo le tasi le le faʻaaloalo, lea e seasea ona tupu.

I le faʻatusatusaina o mea faʻamalolo ma le faʻasaʻoina o stevia, e mafai ona tatou faʻapea o lenei mea totino o se auala e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino atoa, ia mautinoa le matagofie ma le autalavou mo le tele o tausaga. O faʻamatalaga e uiga i le extracta o le vavave stevia e faʻamaonia ai le manaia ma le gafatia o le laau e faʻaaoga atoa ai le suka mai meaai a tagata.

Stevia ma stevioside. O eseesega autu

E masani lava, e le iloa e tagata le eseesega i le va o le stevia ma le pito i tua. Stevia o se laau toto i Amerika. Ona suamalie ona lau. I nai seneturi talu ai, na saunia ai e le nuʻu o le atunuʻu le lauti mai lau o lenei laau. Sa taʻua e Locals o le "mutia manaia", e ui lava o le mea moni e leai se suka. O le suamalie suamalie ua tuuina atu i le laau e le glycoside o loo i totonu o lau.

Stevioside o se mea na mafua mai mafua mai i laulava stevia. E masani ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. O lona aoga sili lava o le leai o calorie ma carbon. E le gata i lea, o lenei mea e le afaina ai le toto toto.

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le stevioside ma le toto maualuga, ona o le faʻaaogaina o le suka i se ituaiga faʻamaʻi e matua faasaina.

O tagata e taʻitaʻia se soifua maloloina ma le mataʻituina o latou foliga, e manaʻo e sui atoatoa le suka i lenei mea ma faʻaaofia ai i le taumafa i aso uma.

I le taimi nei i faleoloa ma matagaluega faʻapitoa, e mafai ona e faʻatau uma lau vao vaʻa ma le suamalie masani na maua mai ia i latou. O lau o le laau e faʻaaoga e fai ai le lauti. Na o le sasaaina o laulaau ma le vai inu ma a maeʻa ni nai minute o le a maua e lau la latou suamalie suamalie.

O le tau o stevia leaves e sili atu ona maualalo ifo nai lo le stevioside. E mafua lenei mea i le mea moni e le manaʻomia e soʻo se faʻagaiga faʻaopoopo. Ua lava lea e faʻamago ai ma teu i taga. O lenei taotoga e le manaʻomia ai le faʻatauina o meafaigaluega faʻapitoa.

O le tau o stevia e amata mai i le 200-400 rubles mo le 100 karamu o mea e masani ai. Ae ui i lea, e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le tele o itu: o le gaosi oloa, tafaʻatasi. O le faʻatau vave laulaʻau i se pusa e silia ma le 1 kilokalama, e mafai e le tagata faatau ona faʻaola e tusa ma le 50%.

E maua e le au alolofa le avanoa e faʻatau ai lenei vaiinu i laʻau o stevia. E leai se suka e tatau ona faʻaopopo i se inu. I le faʻaopoopoga, o le teas o loʻo gaosia, e aofia ai meaʻai eseese ma mea faʻapitoa.

Aafiaga le lelei i le tino o le stevioside

Faatasi ai ma le taumafa tatau, ua faamaonia ai o le pito i tua o loʻo i ai le tele o meatotino lelei. Ae ui i lea, i le le pulea lelei, o le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli e mafai ona tupu, pei o le:

  1. stevioside e faʻaleleia ai le atinaʻe o le kanesa, ona o loʻo i ai ni vailaʻau faʻasaina o le tino,
  2. e mafai ona oʻo atu ai i se soliga i le atinaʻe o le tamaititi, o lea e le fautuaina i le taimi o le maitaga i soo se taimi,
  3. ei ai sona aʻafiaga
  4. afaina ai le ate ma faʻaitiitia ai lona aoga.

E le gata i lea, o nisi tagata na latou maitauina e faapea, pe a faʻaaogaina le vevioside, ua afaina i latou, sa latou gaoi. I nisi tulaga, o le ulu o le ulu ma le vevela, na afaina uma ai maso. O se allergy i lenei faʻaopoopoga e mafai foi ona tupu.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻaleleia o aʻafiaga le lelei o le itu i tua o le tino. E maitauina e le afaina ai le gaioiga o le ate ma e le mafua ai le kanesa.

O lona faaaogaina e mafua ai le faaleagaina o le soifua maloloina ma o lea la, o le Stevia sweetener e faatagaina i le tele o atunuu mo se taimi umi. O le faʻamatalaga tonu lea o lona saogalemu.

O fea e faʻatau ai i tua

O lenei mea suamalie o le sili lea ona faʻateleina i tagata faʻatau. O loʻo faʻatau atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga. E mafai foi ona faʻatonu i le Initaneti i nofoaga faʻapitoa. O mea e sili ona lauiloa i le stevioside sweeteners o:

  1. Stevia faaopoopo. O loʻo maua lenei faʻaopoopoga i le pepa laupepa. O latou afifi e aofia ai le 150 papa. O le tau o le siakiina o Stevia faaopoopo o loʻo i totonu o le 200 rubles. E mafai ona e faʻatauina le faʻaopoopoga i vailaʻau faʻasaina ma faleoloa i le initaneti. E le gata i lea, o le faaopoopoga e aofia ai le tele o vitamini.
  2. Stevia aveese. Faatau i totonu o pesini e tusa ma le 50 kalama. E lua ituaiga o stevia extract na faia e Paraguay. O se tasi oi latou ei ai se tikeri o le suamalie o le 250 iunite, le lua - 125 iunite. O le mea lea o le eseesega tau. O le muamua ituaiga tau e tusa ma le 1000 rubles i le mafai, faatasi ai ma se tikeri itiiti ifo o le suamalie - 600 rubles. E tele lava faʻatau i luga o le Initaneti.
  3. Aveese Stevia i se tufatufa. Faʻailoa i le afifi e aofia ai le 150 papa. E tasi le laulau e tutusa ma se sipuniti o suka. O lenei metotia e faigofie mo le faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le tau o lenei faʻaopoopoga e fai si laʻititi.

Stevioside Sweet

O lenei igoa suamalie ua avea ma taʻitaʻi i ana faʻatau i le Initaneti. E maua i le paʻu pepa ma o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o ipu ua faʻapipiʻiina ma se pusa, 40 kalama taʻitasi. O le tau o le iunite e 400 rubles. E maualuga le maualuga o le suamalie ma e tusa ma le 8 kilokalama o suka.

O loʻo maua foi le isi i isi faiga. E mafai ona faʻatau se afifi e tusa ma le 1 kilokalama ma eseese tikeri o le suamalie. O le faʻatauina o se afifi o le a aoga mo tagata e maua i le maʻisuka pe oti.

O lea faʻamaumauga e lava mo se taimi umi. O le tau o le 1 kilokalama o le stevioside Sweet o le a tau e tusa ma le 4.0-8.0 afe rubles i le afifi, e fuafua i le tikeri o le suamalie.

O lenei mea suamalie o loʻo avanoa foi i foliga o laau. O le mamafa o laau taitasi e 0.2 kalama ma i le tusa o le 10 kalama o le suka. O le tau o le teuina mai le 100 laau e i totonu o le 500 rubles.

Ae peitai, o le faatauina o laau e le aoga i se tau. Na o le pau lava le aoga o ia mea e teuina ai o le faigofie. E faigofie ona fetaui i totonu o lau ato po o lau taga, e mafai ona e aveina faʻatasi ma oe i soʻo se mea e tupu poʻo se galuega.

Tuua Lau Faamatalaga