Na gasegase vae i le po - mafuaʻaga ma togafitiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aafia ai toetoe lava o totoga i totonu. E masani lava ona i ai se faʻamaʻi, e afaina ai neura o le gataifale, lea eo mai faatasi ma le tiga i vae, tamaʻi povi ma vae.

Faoa faamalosi i le maʻisuka e tupu i le tulaga o le malosi o le muscle e faʻaaogaina malosi, mafua ai le tiga ma le faʻafuaseʻi o le tiga. O le umi o nei vavao e eseese - mai i nai sekone i le 2-3 minute. E le gata i lea, pe a maeʻa le faʻamaʻi o le maso, o loʻo aʻafia le vaega o loʻo aʻafia ai le tino mo sina taimi.

E masani lava ona faʻaitiitia ai maso i vae, o nisi taimi ei ai le pipisi i totonu o le manava, sulu ma tua. I lenei tulaga, na o le tasi le muscle po o se vaega atoa o maso e mafai ona malilie.

O le tupuga o le tiga e faʻamoemoeina e le mea moni o le maso e faʻatagaina le tele o toxins i se taimi pupuu. O le afaina o le taua tele e afaina ai le namu, o se taunuuga lea e tulai mai ai lagona le lelei.

O le mea lautele, o tagata uma lava e iloa le muscle e faʻavalea i le gasologa o le taimi. Ae ui i lea, i le maʻisuka, o latou foliga vaaia o loʻo faʻaalia ai le tupu mai o soʻo se gaioiga faʻapitoa i le tino.

Mafuaaga ma faailoga o le faoa faamalosi i le maʻisuka

O musele faʻamafanafana ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaalia ai le iai o faʻafitauli. O le mea lea, e taua le tausisi i se meaʻai ma ave vailaʻau i se taimi talafeagai, aloese mai le faʻalavelave ma le faʻalositino. E tatau foi ona e vave togafitiga uma faamai e fesootai ma le maʻisuka, tuu le sikaleti, ava malosi ma matau se faigamalo o galuega ma malologa.

Ae aiseā e amata faʻaitiitia ai le musika i le maʻisuka? E i ai ni faʻalavelave i le taimi o le faʻamalolo, aua o le kullukose e tosoina ai le tele o le vai.

E i ai foi felafolafoaiga ma le leai o le magnesium, sodium ma le potassium. E tusa lava pe maua i le maʻisuka, o le faʻaosoina o le nerve e le fiafia, e le o le talaaga o lenei mea, o le fegalegaleaiga o faʻaoʻo malolo ma faʻafiafiaga e faʻalavelaveina. I lenei tulaga, o le vaega o le reflex o le taamilosaga malolo ma le vavalalata foi e pagatia, lea e mafua ai foi le le fiafia.

I le faʻaopoopoga, o le faʻailoga o le ATP e faʻaleagaina i le maʻisuka. Faʻatasi ma le talaaga o le hyperglycemia masani, o lona uiga o le adenosine triphosphoric acid e faʻaitiitia, lea e mafua ai le le lelei o le metabolism i totonu o maso ma latou le maua ai le malosi e malolo ai.

Faʻalavelave faʻapitoa, aemaise lava le maualalo o le toto i maso i totonu o vaʻa e maua i le maʻisuka, faʻaosoosoina ai le faaputuputu o le lactic acid i maso. O le iʻuga, o maso o le gaioiga ma le konekarate.

Afai e faʻauʻu le vae pe a maeʻa le faʻagasologa o le tino, ona leai lea o se malologa lelei o lenei tulaga o le a toe faia. I lenei tulaga, o le gaogao e avea ma masani ma sili atu ona tiga.

Po o le po, e puipuia le maʻi mai le malolo atoa. Ma o la latou faʻatasi ma isi mea le lelei o le maʻi suka o le a avea ma mafuaʻaga o le vaivai o le tino. O le mea lea, i nisi o maʻisuka, e tusa lava pe o se moli paʻu o le vae i le pepa e mafai ona mafua ai se lagona vevela ma le tiga tele, ma faʻalavelaveina ai o ia.

O se faʻafitauli i le faʻamalosi faʻamalosi e mafai foi ona o faatasi ma isi faailoga leaga:

  1. numera
  2. tingling i totonu o maso
  3. solia o lagona
  4. lagona o "goosebumps"
  5. tiga tiga
  6. le mautonu.

O le alualu i luma o le neuropathy e mafua ai le tiga faifai pea, ma ona o le le manuia o le innervation o maso, o le tagata maʻi e faigata ona savali.

Afai o le neuropathy e faʻalavelaveina ai le tino o le tino, ona ono tupu ai lea o le fatu ona o se faaletonu i le fati o le loto contractions.

Faʻatonu o le po

I le faagasologa o le faatonutonuina o manaʻoga o le nervous ma le muscle, o le tele o meaola e maua e le tino i aso taitasi e sili atu ona aʻafia ai. Faatasi ai ma le leai o ni mea taua, o nisi o galuega tauave ua solia ma o le le atoatoa i totonu o le eletise faapea foi le tuufaatasiga o meaola o le toto e tupu. O lenei vaega o le mafuaʻaga autu lea o vae i le po.

Pe a faʻaalia mafuaaga o spasms, e taua le mafaufau i uiga patino o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o tamaiti, e masani lava ona tupu mai le gaogao ona o le tele o gaoioiga, ae le na o le leai o ni meaʻai. I le taimi o le maitaga, o le vaʻavaʻalega ua manatu o se tasi o faʻaaliga masani o suiga o loʻo faʻatino e le tino o se fafine. Pe a oʻo atu i le matua o le matua, faʻavavevave i totonu o vae e tauamiotonuina foi. Ae ui i lea, o le tulaga aupito sili ona matautia o le tiga matuia i le i ai o faamaʻi tuga e pei o le, o le maʻisuka.

Faatasi ai ma mafuaʻaga taatele o vae, e iloa ai e tagata atamamai:

  • tulaga faigata e uunaia ai le faasaolotoina o le hormone cortisol e le tino, lea e poloka ai le mimitiina o le calcium,
  • gaioiga malosi o aʻafiaga lea e poloka ai foi aafiaga aoga o le koniteko i luga o le tino,
  • gaoioiga sili atu lea e faʻateleina ai le sosolo,
  • fomaʻi ma faʻamaʻi vailaʻau e faʻamalosi ai le aveesea o le potassium ma le magnesium mai le tino,
  • le atoatoa o le vaitamini D, calcium, magnesium ma le potassium ona o le le paleni,
  • vae manua
  • faʻamaʻi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli pipisi,
  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻitaga
  • maʻisuka malosi
  • sciatica
  • faʻamaʻi pipisi
  • le maalili.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi sili ona lamatia e mafai ona faʻalavelaveina ai galuega faavae a le tino. E le lelei, o le faʻamaʻi e aafia ai neura o le gataifale. O lenei vaega o le mafuaaga autu lea o le gase tiga i le po. O osofaʻiga muamua e faʻaalia i le faʻafuaseʻi o le tingling ma le itiiti o le paʻu o vae. E faasolosolo lava, o le malosi o spasms e faʻapupula, ma le toʻa vaivai e suia i tiga mataʻutia o vae, tamai povi ma vae.

O le mea autu o le faoa faamalosi e tupu mai i le maʻisuka o le togafitiga togafitiga. O le gasegase oi latou lava i se faamaʻi e faigata ona togafitia, ae o lo latou umi, faapea foi ma le malosi, ua matua faaitiitia le faafetai ona o galuega faapitoa e tatau ona faia e le gata i le taimi o le osofaiga, ae ia faia foi i latou i aso taitasi o faamalositino manaomia.

Auala e faoa ai le faoa faamalosi:

  • faʻaloloa ou vae ma faia vaevaega muamua o vae i le taimi muamua, ona faasaga lea i ai,
  • luga i ou tamatamai vae i ni nai taimi,
  • tosoina tamatamaivae i ni nai taimi
  • faʻamaʻi ou vae poʻo le mea na tupu ai le tiga.

I tagata matutua

I le matua, o vae o vae e toetoe lava a masani. E afua ona o suiga e fesootaʻi ma le matua o le tino. O laʻei e ofuina i le olaga atoa ma suia i le tele. O lenei faʻaaliga e taʻitaʻia ai le masani ai. E fautuaina e tau i le tiga ma faʻamalosi ma togafiti.

O le tino o se tagata matua e manaomia le vitamini e le itiiti ifo nai lo se talavou pe tuputupu aʻe. O le meaai e tatau ona faapaleniina ma ia aofia ai se aofaiga o vitamini, faapea foi meaʻai. O faʻatalanoaga ma se tagata tomai faapitoa e faʻamaonia ai faʻamaʻi e mafua ai le gaogao o le po o le a le sili atu foi ona le lelei.

I le taimi o le maitaga

O le po i luga o vae e amata ona faʻalavelave i le tele o fafine maʻitaga i masina muamua o le maitaga. O mafuaʻaga autu o le faʻalavelave i lenei mataupu o se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o vae ma le leai o ni fuamini. E le mafai ona le amanaiaina ia Fusi. O lagona tiga i totonu o vae e faailoa ai e le gata o suiga masani i le tino i le taimi o le maitaga, ae o ni faailoga foi o faamaʻi matuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, veins varicose, faʻavaivaia o le tino, faʻafitauli o le cardiovascular system ma isi.

O mafuaʻaga autu o le faoa faamalosi i le taimi o le maʻitaga:

  • leai se vitamini e mafua ai le vevela, faatasi ai ma le vomit, o le fafine ua le tele le meaʻai e tatau ai mo le faʻaleleia masani o le tino ma le fusi,
  • meaʻai paleni o se mafuaʻaga o le faʻafitauli o le tino ma e mafua ai le faʻavevesiina o le tino mascular system o le tino,
  • maualuga le cholesterol
  • Tachycardia
  • faʻamaʻi e fesootaʻi ma le atinaʻe o tama,
  • leai o le potassium, calcium ma magnesium.

I tamaiti, o le gaogao i le po e le masani ai. O faʻalavelave e mafua mai mafuaʻaga masani ma faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i le faʻatinoina o se totoga tuputupu ae. Afai e faitio se tamaititi, o le tiga umi o vae po o vae, e tatau muamua lava ona iloilo le mea moni i fafo. Afai e te masani ona faʻaaoga, e fautuaina e suʻesuʻeina oe e se fomaʻi.

O le gaogao o le po i tamaiti e mafua mai i:

  • le maalili
  • tulaga le talafeagai poʻo le le mautonu o vae i le taimi o le moe,
  • leai ni vitamini
  • le amataga o le atinaʻeina o nisi faamaʻi,
  • vae laugatasi.

Saili po o le a le maualuga o vae o tamaiti ma le auala e togafitia ai.

O le a le mea e fai pe afai na e aumaia lou vae faʻatasi?

O le fesoasoani muamua mo ogaoga ogaoga i vae o le massage ma se seti faapitoa o taga. A uma ona faʻaitiitia le tiga, e fautuaina oe muamua e faia ni nai laasaga, ona faʻaalu lea o sina taimi naʻo oe. O se tulaga taatele o le taimi lea e mafua mai ai le masalosalo mai mafuaʻaga masani masani - o le vae ua tasi le tulaga mo se taimi umi, ua e faia se malosi malosi pe ua matua malulu.

O taga nei o le a fesoasoani ia te oe e vave ona taulimaina gaʻo vae i le po:

  • gaoioi malosi o vae i se liʻo ma sasaina totini i ou luga,
  • massage fegasoloaiga o le nofoaga faʻapitoa,
  • pipiʻi le paʻu o le nofoaga ua afaina,
  • sii aʻe ou vae i luga ae o le tino e faʻamaonia le tafe toto,
  • faʻapipiʻi o le sinapi i luga o se spasm o le paʻu.

Togafitiga metotia

Afai o gaogao vae o se faailoga lea o se maʻi o loʻo i ai nei, o le mea muamua lava e tatau ona aveesea le faʻamaʻi autu. Faʻasalaga o le a otometi lava ona taofia oe pe a uma ona faʻaaogaina le mafuaʻaga o mea na tupu. Ina ia iloa le i ai o mea faʻaletonu i le gaioiga a le tino, o le a fesoasoani i tagata tomai faapitoa i se vaʻaiga vavalalata ma se fomaʻi. O le togafitiga o gaogao vae e le gata i se massage faigofie, ae aofia ai se mea atoa o mea e fai.

Le faʻalavelave togafitiga o le faoa faamalosi:

  • suiga i meaʻai
  • o le faʻaofiina o se aofaiga tele o vailaʻau faʻamalosi i le taumafataga,
  • Faʻaopoopoga faʻatagaina o taumafa i aso taitasi ma meaai e aofia ai le potassium, magnesium, calcium ma vitamini o vaega D ma B,
  • massage ma kulimi faʻamafanafana,
  • foot baths i le masima masima,
  • aveina o le televitamin sauniuniga,
  • sei vagana ai le ofuina o seevae le lelei.

Faatasi ai ma ia ituaiga o gaioiga, e tatau ona faʻamalosia faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, pe afai ei ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai ou vae vaevae, ona e faʻamalolo ai lea mo oe mo sina taimi e te laveaʻiina ai oe mai le faʻasalaga. O lau sini autu o le faʻaumatia lea o le maʻi maualalo. Afai ua vaivai lou tino ma o loʻo e faʻavaivai i taimi uma, o lona uiga o gaioiga autu e tatau ona avea ma toe faʻaleleia malosi o vitamini ma le faʻamautuina o le tino.

Puipuiga

O le puipuia o le faʻalavelave masani o le po e le gata i le faia o taga faigofie - o le taumafa lelei ma le puipuia o massage. I le i ai o nisi o tulaga, e toetoe a le mafai ona taofia le taofiofi, mo se faataitaiga, ona o le oʻo atu i le matua poʻo le iai o le maʻitaga. O faamalositino e tele, o le maalili e le maalili ma le faia o seevae le lelei e mafua ai foi le tiga i vae.

Se seti o puipuiga:

  • faatusatusaga masani baths,
  • le vaevaeina o le taumafataga ile ono vaefa taimi,
  • faʻamaʻi o le povi
  • le faʻaaogaina o le meaʻai faʻafefe
  • faatinoga e taulai i le faʻalauteleina o maso o vae,
  • inu ava malosi
  • aveesea o masani leaga,
  • aveesea o le malosi malosi,
  • faaitiitia o le aofai o kofe ma le ava malosi,
  • usitaia tulafono o se taumafataga faapitoa e faavae i luga o le faaopoopoina o le taumafataga i meaʻai ei ai le maualuga o le masnesium, calcium, potassium ma le phosphorus.

Faailoga faʻapitoa

E le mafai ona tupu ni fomaʻi i totonu o muso i soo se taimi o le aso, ae e masani ona tupu pe a savali ma tu mo se taimi umi. O le lautele o le falemaʻi o loʻo faʻaalia e:

  • O foliga vaaia o le tiga - o loʻo iloa i le ogatotonu o le maso, ma se paʻu po o se paolo mu. O le maso o se mea faigata, ao faʻalautele lona leo, e faʻapea foi le tiga,
  • Ua maitauina se lagona tingling - o loʻo taʻu mai ai le faʻamaʻi pipisi. O tagata gasegase latou te faitioina o loo latou faamaumauina o latou musele po o vae,
  • O le tagata maʻi e lagona le "goosebumps" i luga o le paʻu - o faailoga muamua ia o le le mautonu o le innervation. I le tutusa, faʻamaʻi, faʻaitiitia le faʻalogo ma pale vae e mafai ona maitauina.

Faatasi ai ma le faʻaosoosoina i taimi uma o maso o vae, e afaina ai neura ile lautele, lea e aʻafia ai le fatu. Afai e le togafitiina, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi ona puʻea faafuasei le cardiac.

O aʻafiaga e mafai ona maua mai le faoa faamalosi i le maʻisuka

Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e iai se faʻafitauli, ole vavalalata ole musika vavalalata taimi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

O le mea sili ona aofia ai:

  • Faʻafitauli le atoatoa
  • Vaʻaia o le nesi
  • Musika vailaʻau,
  • Faʻafitauli o le faʻalavelave faʻapitoa,
  • Faʻafuaseʻi ona puʻeina le cardiac.

Afai o le togafitiga e amata i le taimi, o le tele o faʻafitauli e mafai ona puipuia.

Fesoasoani Muamua mo vae

O maʻisuka uma e tatau ona iloa le mea e fai i le musele maso. O le malamalama i le fesoasoani muamua e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa - o le a fesoasoani lea i tulafono faavae e faigofie ona mulimulitaia:

  • O le taimi lava e tupu mai ai se moa - tuʻu lou vae i luga aʻe o lou ulu. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le toto, faʻaitiitia le spasm,
  • Faʻaauau vave ona tupu le maso - afai e faʻamafola tamaʻi povi, sii i luga le totini i luga o le ulu. Faʻasagavae vae - faʻasaʻo ou tamatamailima ma vavae ese,
  • Massage le mea na afaina, ia mafanafana - o le a faʻafilemuina ai maso o le vae,
  • Afai e le fesoasoani metotia muamua, ia tui lou tino i se pine.

I le tulaga o le faʻavevesi o le tele o vaega o maso, taumafai e suʻe le tulaga e sili ona lelei: pe a faʻaitiitia uma le vavae ma le faʻasalaga, tuu le vae i se tulaga vavalalata ina ia le malilie uma maso o vaega uma e lua.

Afai e le o ese atu faailoga mo le sili atu ma le 15 minute, ma o le a faʻaitiitia pea le vae - valaʻau i se falemaʻi!

O le sini autu o le togafitiga o le aʻafia lea o le mafuaʻaga autu - o le maʻisuka. Fualaau faasaina ua filifilia e le endocrinologist. O vailaʻau e fesoasoani e faatumauina le suka toto i se tulaga, e puipuia ai faʻafitauli faʻale-tino. O le galuega lona lua o le togafitiga tuusaʻo o le faoa faamalosi i le maʻisuka ma auala faʻapitoa ma le faʻaleleia o taualumaga.

Fomaʻi togafitiga

I le faʻaitiitia o le gaogao o vae, o vailaau faʻapitoa e filifilia e mafua ai le le lava o elemene o elemene - o vailaʻau poʻo vailaau faʻaoga. Aʻo leʻi amataina le latou tofiga, o suʻega e faia e fuafua ai le elemene o lona le lava e tatau ona faʻatumu.

O auala e filifili ai e aofia ai:

Ina ia faʻamavaeina le faailoga, o mea manogi faʻafefiloi poʻo vailaʻau e faʻaleleia ai le tafe toto - Diclofenac, Viprosal, Venuron, Venarum.

Fomaʻi togafitiga

O nei metotia ua faʻaalia e faʻamalosia ai vaʻa o vae, toe faʻaleleia le galuega o neura ma maso.E sili atu ona lelei le faʻatonuina o se togafitiga pe'ā uma ona tuʻuina mai e fualaau faʻamalosia le aoga - o le 1-2 masina lenei mai le amataga o le faʻaaogaina.

E pei ona faatonuina e le fomaʻi, o loʻo taua i lalo:

  • Vailaʻau eletise,
  • Ionotherapy
  • UVT (microwave therapy),
  • Togafitiga laser.

E lua taimi i le vaiaso i le ofisa o le physiotherapist, e faʻalua ona faia nei faʻatonuga, o le mataalia e maitauina pe a uma le 2-3 vaiaso. Mo le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi i taimi uma, e mulimuli i ana fautuaga uma.

Vailaau faʻapitoa

I le fale, e mafai ona e tauina le faʻamaʻi ma le fesoasoani a fomaʻi. Latou te fesoasoani e faʻamalosia musele o vae ma faaleleia le soifua manuia i le maʻisuka.

O fua pito sili ona lelei e lua:

  • Laʻau faʻafefomaʻi - ave lua teaspoons o le birch buds ma faʻaigisi i vai inu. E inu i le taeao ma le afiafi
  • E tusa ai ma se polokalame faʻapitoa, o peti chamomile e faoa, ae e tatau ona kuka mo le 10-15 minute i luga o le vevela vevela. Faʻaaogā faʻafefete i le tolu.

Mo le faʻamamaina i le lotoifale o le faoa faamalosi, e mafai ona e suʻe ou vae i le vaʻaiga o le sinapi pe faʻaaoga le paʻu o lenei laau. Ia faʻamamaina i le pati pīpī o le apple cider.

O isi metotia e faʻaopoopo i le togafitiga autu, aʻo leʻi faia, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

Faamalositino ma togafitiga

O nei metotia o togafitiga ma le puipuiga o le maʻi. Afai o loʻo gasegase le maʻisuka i aso uma, e fautuaina e te amata i se masini. O se tagata tomai faapitoa e taitaia se mafanafana o vaega o faafitauli, lea e faaleleia atili ai le toto ma le tino. O musika pe a uma le vevela e le o se mea e le mafai ona pipili, o le tele o siama e matauina le mama i o latou vae.

Gymnastics faʻamālōlōina e fautuaina ina ia faia faalua i le vaiaso, ae naʻo le taimi e faʻasaʻo ai faailoga. Ina ia tusia se polokalama, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga