Suʻega o le faapalepale o le glucose: masani ma vavaeesega, faʻavaeina o taunuʻuga, uiga o le faʻatinoga

Mataupu faavae o le metotia: Glucose tolerance test - o se suʻesuʻega o le metabolism o le carbohydrate e faʻavae i luga o le faʻavaeina o le maualuga toto kulukose i luga o se manava gaogao ma maeʻa faamalositino. Ole suʻega e faʻatagaina ai oe e faʻaalia ituaiga o le maʻisuka ma faʻavaivaia le kulūkose.

Le faasologa o le galuega:

1. Muamua, o le anapogi o le toto glucose concentration e fuafuaina

E mafai ona maua se suega o le faapalepale kullusese pe a fai e le sili atu i le 6.7 mmol / L. le suega o le suega o le kulukose. O se faʻafitauli tutusa e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o aʻafiaga o le hyperglycemic coma i le taimi o le faamalositino.

2. O le tagata gasegase e faʻaaogaina pe tusa ma le 75 g o le kulukose, lea o loʻo faʻasese i le 200 ml o le vai (e faavae ile 1 g / kg o le mamafa o le tino).

3. A maeʻa le 30, 60, 90 ma le 120 minute pe a uma le faʻamalositino, ona tosina lea o le toto ma faʻamoemoe le kulūkose.

4. O taunuuga o le filifiliga e faʻaaogaina mo faleglycemicpupuni:

I se tagata soifua maloloina, a maeʻa le inu o le kulukose, o le faateleina o ona mea i totonu o le toto e mataituina, lea e oʻo atu i se tau aogā i le va ole 30 ma le 60 minute. Ona amata ai lea o le paʻu i le 120 minute le glucose mataupu e oʻo i le laasaga muamua, e taʻua i luga o se manava gaogao pe i ai foi ni mea sese i le itu, e faʻaititia ma faʻaititia. A mavae le 3 itula, ona oʻo lea o le suka toto i lona tulaga muamua. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le maualuga o le maualuga o le kulukose ma le maualuga o le hyperglycemia (sili atu i le 8 mmol / l) e mataituina i le itula e tasi pe a maeʻa le suauu. O le kulūkose maualuga e maualuga (luga aʻe o le 6 mmol / L) i le atoa o le itula lona lua ma e le toe foi i le laasaga muamua i le faaiuga o le suʻesuʻega (pe a uma le 3 itula). I le taimi lava e tasi, ua matauina le glucosuria.

Faamatalaina o taunuuga o le suega o le faapaleni o le kulukose:

Taimi

Toto toto glucose

O le maʻi suka - o se faʻamaʻi o le seneturi 21

O le faatelevaveina o le aʻafiaga o lenei maʻi faʻapitoa na mafua ai le atiina ae o tulaga fou i togafitiga ma suʻesuʻega o le maʻisuka. O le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi na atiaʻe le tusiga o le UN Resolution i le 2006. O lenei pepa o loʻo aofia ai fautuaga i sui uma o le Setete o Amerika, "ia atiaʻe taʻiala a le atunuʻu mo le puipuia ma le togafitiga o lenei maʻi."

O aʻafiaga sili ona mataʻutia o le lalolagi atoa o le faʻamaʻi o lenei faʻalavelave o le tele lea o faʻalavelave faʻavafesa lautele. O le tele o tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka latou te atiina aʻe le nephropathy, o le tino o le fatu, o le faiʻai, ma vaʻa faʻapitoa o vae. O nei faʻafitauli uma e mafua ai le le atoatoa o le gasegase i le valu mai le sefulu mataupu, ma i le lua oi latou - o le oti.

I lenei itu, o le Federal State Budgetary Institution "Endocrinological Scientific Center of the Russian Academy of Medical Sciences" i lalo o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia ua faaleleia atili le "Algorithms mo togafitiga faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia." E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faʻapitoa a Epikopo mo suʻesuʻega mo lenei vaitau mai le 2002 i le 2010, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le tele o le numera saʻo o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi nai lo le numera o tagata ua resitala aloaia i le fa taimi. O le mea lea, o le maʻisuka i Rusia ua faʻamaonia i soo se sefulufa tagata nofoia.

O le lomiga fou o Algorithms o loʻo taulaʻi atu i se faiga faʻapitoa i le fuafuaina o sini faʻaleleia o le puleaina o le gaʻo gaʻo ma le faʻamaʻi toto. E le gata i lea, o tulaga e faatatau i le togafitiga o faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga na toe faʻaleleia, o aiaiga fou i luga o le faʻamaʻiina o le maʻisuka na faʻafeiloaia, e aofia ai le vaitaimi o le gasegase.

O le a le PGTT

O se suega o le faapalepale o le kulukose, o faʻamaumauga ma faʻamaumauga o le a e aʻoaʻoina mai lenei tusiga, o se suʻesuʻega taatele. O le faʻataʻitaʻiga o le metotia falesuesue o le faia lea o se vaifofo o loʻo i ai le kulukose ma ia mataʻituina suiga e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le suka i le toto. I le faaopoopo atu i le auala tautala o le pulega, o le tuufaatasiga e mafai ona faʻatonuina i se auala vavalalata. Ae ui i lea, o lenei metotia e masani ona faʻaaoga. O se suʻega o le faapaleni o le glucose e masani ona faia.

Toeitiiti lava o tamaitai uma na lesitalaina i le falemaʻi faʻalavelave mo le maitaga e iloa le auala e faia ai lenei auiliiliga. O lenei metotia falesuesue e faʻatagaina ai oe e iloa pe o le a le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo le i ai ma pe a uma ona faʻatauina le suka. O le taua o le faʻataʻitaʻiga o le faailoaina lea o faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻavevesi i le kulūkose e ulufale atu i le tino. O se suega o le faapalepale o le kulukose o le tino e le o lona uiga e maua e se tagata le maʻisuka. I nisi o tulaga, o le auʻiliʻiliga e mafai ai ona tatou faʻauʻu e uiga i tagata ua taʻua o le prediabetes - o se tulaga faʻaleagaina i luma o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi masani faʻaleagaina.

Suesuega o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe

E pei ona e iloa, o le inisalini o le hormone lea e liua le kulukose i totonu o le toto ma feaveaʻi i potu uma i totonu o le tino e tusa ai ma manaʻoga ole malosi ole tino ole tino. I le le lava o le puleaina o le inisalini, o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 1. Afai o lenei hormone e gaosia i le tele o aofaiga, ae o le kulupu o le gasegase ua le lelei, ua maua ai le maʻisuka ituaiga 2. I tulaga uma e lua, o le suʻega o le toleniga o le kulukose e fuafua ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka.

Faailoga mo le auiliiliga o tofiga

I aso nei, e mafai ona pasia se suʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe i soo se fomaʻi ona o le faigofie ma le faʻaogaina o le metotia. Afai ei ai se masalosaloga o le gasegase o le kulukose gau, e maua e le tagata maʻi se faʻamatalaga mai se fomaʻi ma auina atu mo se suʻega o le toleniga o le glucose. Po o fea lava e faia ai lenei suʻesuʻega, i totonu o se tala faʻatupeina poʻo se falemaʻi, e faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa se auala se tasi i le faagasologa o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe suʻesuʻega o toto samples.

O le suʻega o le toleniina o le suka e tele lava ina faʻamaonia e faʻamaonia ai poʻo le faʻasaʻoina ai o tagata muamua. Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka, e masani lava e leai se mea e manaʻomia mo se suʻega faigata. I le avea ai o se tulafono, e sili atu i le glucose index i totonu o le toto e lava lelei i tulaga suʻesuʻe.

E masani ona i ai tulaga e tumau ai le maualuga o le suka i le tino masani i luga o se manava gaogao, o lona uiga o le tagata maʻi, o le suʻeina o suʻega toto mo le suka, e maua ai i taimi uma taunuuga lelei. Ole suega ole toleni ole kulukose, e ese mai le masani ole suʻesuʻega suʻesuʻe ile suʻesuʻega, e mafai ai e oe ona fuafua le inosia o le inisalini i le sugar pe a maeʻa le tino. Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e matua sili atu le maualuga nai lo le masani, ae i le taimi lava e tasi o suega na faia i luga o se manava gaogao e le o faʻaalia ai togafitiga, ua faʻamautuina prediabetes.

O fomaʻi e mafaufau i tulaga nei e avea ma faavae mo le PHTT:

  • o le iai o faʻamaʻi o le maʻisuka i tulaga masani o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, o lona uiga, e le i faʻamautuina muamua le siama,
  • genis predisposition (i le tele o tulaga, o le maʻisuka e maua e le tamaititi mai le tina, tama, matua matutua),
  • sili atu o le suka i totonu o le tino ao leʻi 'ai, ae leai ni faʻamatalaga patino o le maʻi,
  • glucosuria - o le i ai o le kulukose i le uila, lea e le tatau ona i totonu o se tagata soifua maloloina,
  • oona ma le mamafa.

I isi tulaga, e mafai foi ona filifili se suega o le faapaleni o le kulukose. O a isi faʻamatalaga mo lenei auiliiliga e mafai ona iai? Muamua, o le maitaga. O le suʻesuʻega e faia i le lona lua o masina, e tusa lava pe maualuga le maualuga o le mamafa o le glycemia pe o loʻo i totonu o le tulaga masani - o tina uma o loʻo faʻamoemoe e pasia le suega o le gasegase e aunoa ma se faʻalavelave.

Glucose faapalepale i tamaiti

I le popofou, o tagata gasegase ei ai se vailaau i le faʻamaʻi ua tuʻuina atu mo suʻesuʻega. Ole taimi, o le suega o le a avea ma se tamaititi na fanau mai ma se mamafa tele (sili atu i le 4 kilokalama) ma e iai foi lona mamafa pe a matua. Iniseti o le paʻu ma le le lelei o le faʻamālōlōina o mea laiti laiti, manuʻa, maoaʻe - o nei mea uma o le faavae lea mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose. E i ai le tele o faʻailoga mo le suʻega ole toleniga o le kulukose, lea o le a faʻamatala mulimuli ane, o le mea lea, e le faia lenei faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se manaʻoga faapitoa.

Faʻamatalaga o meaola o le vailaʻau faʻamalosi o le gaʻo

E manaʻomia se suʻega o le faapaleni o le kulukose e mataʻituina ai le maualuga o le toto suka. O loʻo faʻatinoina e aunoa ma le tele o taumafaiga e faʻaaoga ai se tupe maualalo. O lenei auiliiliga e taua tele mo tagata mamisuka, tagata soifua maloloina ma tina faʻamoemoe i taimi mulimuli.

Afai e tatau ai, o le faapalepale o le kulukose vaivai e mafai ona fuafua e tusa lava pe i le fale. O le suʻesuʻega e faia i le va o tagata matutua ma tamaiti mai le 14 tausaga. O le tausisia o tulafono talafeagai e mafai ai e oe ona faia saʻo atili.

E lua ituaiga GTT:

O eseesega o le auiliiliga e eseese i le auala o le faʻaofiina o gaʻo. O le suʻega ole toleniga o le glucose e faʻafofogaina o se auala faigofie suʻesuʻe. E tatau ona e inuina vai suamalie i ni nai minute pe a maeʻa le muamua toto sampling.

O le suega o le faapaleni o le kulukose i le auala lona lua o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻatonutonuina o le fofo i totonu o le va. O lenei metotia e faʻaaogaina pe a le mafai e le tagata maʻi ona inu se vaifofo lelei na o ia lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se suʻega o le faapalepale o le glucose o loʻo faʻaalia mo fafine maʻitaga o loʻo aʻafia i le faʻamaʻi.

O fua o le suʻega o le toto e iloiloina i le lua itula pe a uma ona ave le suka i le tino. O le faasinoga o le taimi lea o le toto samame muamua.

O le suega o le faapaleni o le kulukose e faʻavae i luga o le suʻesuʻega o le tali o le mea faʻapipiʻi i lona ulu i totonu o le toto. O le biochemistry o le gaosiga o le gaʻolaʻau o loʻo iai ona lava uiga. Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le kulūkose, e te manaʻomia le inisalini lea e faʻatonutonu ai lona maualuga. Inisalini e le atoatoa e mafua ai le hyperglycemia - sili atu i le masani o le monosaccharide i le toto toto.

O a faailoga mo le auiliiliga?

O lea ituaiga o siama, faatasi ai ma masalosaloga a le fomaʻi, e mafai ai ona iloa le va o le maʻisuka ma le faʻavaivaia o le kulukosesesese (tulaga o le maʻisuka). I le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi, o le NTG o lona lava numera (ICD code 10 - R73.0).

Tofia se auiliiliga o le suka i le tulaga o loʻo i lalo:

  • ituaiga 1 maʻisuka, faapea foi ma le pulea e le tagata o ia lava,
  • masalomia o le maʻisuka ituaiga 2. O se suega o le faapalepale o le kulukose o loʻo faʻatulagaina foi e filifili ma fetuunai togafitiga,
  • prediabetes state
  • masalomia o le maitaga poo le maʻisuka faʻamaʻi i se maitaga maʻitaga,
  • gasegase gasegase
  • le solia o le pancreas, slanders, pituitary gland, ate,
  • afaina.

E mafai ona suʻesuʻeina le suka o le toto e tusa lava pe na o le faʻataʻitaʻiga o le hyperglycemia i le taimi o le faʻalavelave faʻalavelave. O ia tulaga e aofia ai le fatu fatu, stroke, pneumonia, ma isi.

E taua le iloa o suʻesuʻega faʻamaʻi e faia e le tagata lava ia i le faʻaaogaina o se glucometer e le talafeagai mo le faia o se siama. O mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo natia i faʻamatalaga le saʻo. E mafai ona oʻo atu le 1 mmol / l pe sili atu.

Contraindications i le GTT

O le suʻesuʻeina o le faapalepale o le kulukosesese o le faʻamautinoaina o le maʻisuka ma le prediabetes state e ala i le faia o suʻega faigata. A maeʻa se avega o gaʻo peta-cell, ole mea e faʻaleagaina ai. O le mea lea, e le mafai ona e faia se suʻega e aunoa ma se manaoga faapitoa. E le gata i lea, o le naunautaiga o le faapaleni o le kulukose i le maʻisuka ua mafai ona maua i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le faateʻia o le tagata maʻi.

E i ai le tele o faʻailoga i le GTT:

  • tasi glucose masalosalo,
  • gasegase gasegase
  • afaina poʻo le faʻamaʻi i le vaega laʻititi (faateleina le kullukose faʻaleleia suppuration),
  • faʻailoa mai faʻaaliga o le toxicosis,
  • taimi faʻatopetope
  • ogaoga o le manava ma isi faailoga e manaʻomia ai togafitiga ma togafitiga,
  • o le tele o faʻamaʻi pipisi (acromegaly, pheochromocytoma, maʻi Cushing, hyperthyroidism),
  • ave fualaau faasaina lea e faaosofia ai se suiga i le suka o le toto,
  • le lava le masima ma le magnesium (faʻaititia le aafiaga o le inisalini).

Mafuaaga ma faailoga

Pe a tupu se faaletonu o le gaosiga o le gaʻo, o le gasegase o le kulukose vaivai e matauina. O le a lenei mea O le NTG e faʻatasi ma le faateleina o le suka toto i luga aʻe o le masani, ae le o le sili atu i le faʻailoga o le maʻisuka. O nei manatu e fesoʻotaʻi ma le faʻavae autu mo le faʻamautinoaina o le faʻafitauli o le tino, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

E maitauina o aso nei, e mafai ona iloa le NTG e tusa lava pe o se tamaitiiti. E mafua ona o le faafitauli ogaoga o le sosaiete - oona, lea e afua ai le afaina o le tino o le tino. I le taimi muamua, o le maʻisuka ao talavou o ia na mafua ona o le faʻamaoni, ae o lenei ua matua faateleina le mai ona o se olaga le talafeagai.

E talitonuina o mea eseese e faʻaosofia ai lenei tulaga. O nei mea e aofia ai le vailaʻau faʻasolosolo, faʻamalosia o le inisalini, faʻafitauli i le paʻu, nisi o faʻamaʻi, gaʻo, leai se faʻamalositino.

O se vaega o le solitulafono o le auala asymptomatic. O faʻalavelave faʻalavelave e aliali mai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le iʻuga, o le tagata maʻi ua tuai ma togafitiga, e le iloa le faʻafitauli o le soifua maloloina.

O nisi taimi, e pei o le NTG e atiina ae, o faailoga o le maʻisuka ua faʻaalia: o le fia inu tele, o le lagona o le susu, inu malosi, ma le masani ai. Ae ui i lea, o ia faailoilo e le o se 100 pasene faavae mo le faʻamaonia o le siama.

O le a le uiga o faʻamatalaga na mauaina?

Aʻo faia se suʻega o le faapaleni o le glucose, e tatau ona mafaufauina se tasi vaega. O le toto mai se vein i se tulaga masani o mataupu e aofia ai le sili atu o le sili atu o le monosaccharide nai lo le toto capillary e ave mai se tamailima.

O le faʻamatalaga o se suʻega o le toto i le glucose toleniga e iloiloina e tusa ai ma itu nei:

  • O le aoga masani o le GTT o le toto glucose 2 itula i le maea ai o le puleaina o le vaifofo suamalie e le sili atu i le 6.1 mmol / L (7.8 mmol / L ma le samato toto).
  • Manatu le onosai - o se faailoga i luga atu o le 7.8 mmol / L, ae itiiti ifo i le 11 mmol / L.
  • O loʻo maua i le maʻisuka maualuga - maualuga maualuga, e sili atu i le 11 mmol / L.

O se faʻataʻitaʻiga e tasi le iloiloga e iai se toe faafoi - e mafai ona e faʻaitiitia le faʻaitiitia i le kolisi suka. O le mea lea, o faʻamaumauga sili atu ona faʻatuatuaina e maua mai i le fuaina o le suka i le 5 taimi i le 3 itula poʻo le 4 taimi ile afa itula. Ole sugar, o lona masani e le tatau ona sili atu i le maualuga o le 6.7 mmol / l, i le maʻisuka e gase i le numera maualuga. I lenei tulaga, e mataituina se uʻamea gaʻo. E ui o tagata soifua maloloina e vave lava ona faaalia se maualalo.

Laasaga sauniuni o le suʻesuʻega

E faʻapefea ona suʻe se suʻega toleniga o le kulukose? Sauniuniga mo suʻesuʻega e taua tele i le sao atoatoa o iuga. O le umi o le suʻesuʻega e lua itula - e mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le suʻesuʻega mulimuli e faʻalagolago i le mafai gafatia e faʻafoe lenei faʻaʻailoga.

I le taimi muamua o le suʻega, o le toto e ave mai se tamatamailima poʻo se vein i luga o se manava gaogao, e sili i le vaveao.

Ma le isi, e inu e le tagata maʻi se vaifofo o le glucose, lea e faavae i luga o se paʻu faapitoa. Ina ia faia le siva mo le suʻega, e tatau ona faʻaitiitia i se vaega patino.O le mea lea, ua faatagaina se tagata matua e inu i le 250-300 ml o le vai, ma le 75 g o le kulukose ua faamamaina i totonu. O le fua mo tamaiti e 1.75 g / kg o le mamafa o le tino. Afai o le a gasegase le maʻi (toxicosis i totonu o fafine maʻitaga), o le monosaccharide e faʻaaogaina i se auala le talafeagai. Ona latou ave lea o le toto i le tele o taimi. Ua faia lenei mea ina ia maua ai faʻamatalaga sili ona saʻo.

E taua le sauni muamua mo se suʻega toto mo le faʻapalepale kullukose. E fautuaina 3 aso aʻo lumanaʻi le aʻoga e aofia ai mea taumafa e 'aina i le gaʻo (sili atu i le 150 g). E sese le 'ai o mea taumafa-kalori ao leʻi faia le auʻiliʻiliga - o le suʻesuʻega o le hyperglycemia o le a le saʻo i lenei tulaga, talu ai ona o le a faʻaititia le iʻuga.

E tatau foi ona 2-3 aso aʻo leʻi tofotofoina e taofi le faia o togafitiga, glucocorticosteroids, faʻailoga tautala. E le mafai ona e 'ai i le 8 itula ao lei faia le suʻega, inu le kofe ma inu ava malosi i le 10-14 itula ao lei faia le suʻega.

E toʻatele e naunau pe mafai ona fufulu ou nifo aʻo leʻi ofoina toto. E le aoga lenei mea, e pei o nifo nifo e aofia ai mea suamalie. E mafai ona fufulu ou nifo 10-12 itula ao leʻi faia le suʻega.

Vaega o le tau faasaga i le NTG

A maeʻa le solia o le toleniga o le kulukose, e tatau ona talafeagai le togafitiga. O le tauivi ma le NTG e sili atu le faigofie nai lo le maʻisuka. O le a le mea e fai muamua? E fautuaina e faʻatalanoa se tagata e finau.

O se tasi o tulaga autu mo le manuia o togafitiga o se suiga i lou olaga masani. O le maualalo o le kalapu taumafa ma le faʻavaivaia o le kulukose o loʻo i ai se nofoaga faapitoa. E faʻavae i luga o le polokalama a le Pevzner.

E fautuaina le faamalositino. E taua foi le puipuia o le mamafa o le tino. Afai e le manuia le leiloa, e mafai e le fomai ona faatonuina ni vailaau, e pei o le metformin. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona e saunia mo le mea moni e oʻo mai aʻafiaga ogaoga.

O se matafaioi taua e faia e le puipuia o le NTG, lea e aofia ai suʻesuʻega tutoʻatasi. O togafitiga e sili ona taua mo tagata o loʻo aʻafia: mataupu o le maʻisuka i totonu o le aiga, mamafa, tausaga pe a ma le 50.

Faʻafefea ona alu le faiga

O lenei suʻega suʻega e faia i lalo ifo o tulaga faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a le aufaigaluega fomaʻi. O le auala lenei ua faia ai le suega o le faapaleni kullusese:

  • I le taeao, i luga o se manava gaogao, o le maʻi na foaʻi mai le toto mai se vein. Fuafuaina ma le faʻavasegaina o le suka i totonu. Afai e le sili atu i le masani, faʻagasolo i le isi laasaga.
  • O le tagata maʻi e tuʻuina mai le sua sua suamalie, lea e tatau ona inu. Ua saunia e pei ona taua i lalo: 75 g gaʻo ua faaopoopo i le 300 ml o le vai. Mo tamaiti, o le aofaiga o le kulukose i le fofo o le a fuafuaina i le fua faatatau e 1.75 g mo le 1 kilokalama o le mamafa.
  • A mavae ni nai itula pe a uma le faʻaofiina o le siva, toe ave le toto vevela.
  • O le malosi o suiga i le maualuga o le glycemia e iloiloina ma ua maua ai taunuuga o le suʻega.

Ina ia aloese mai mea sese ma le le saʻo, o le maualuga o le suka e fuafuaina i le taimi lava e maeʻa ai le toto. O le umi o le felauaiga poʻo le faʻamaisa e le faatagaina.

Faʻamatalaga sauniuniga

I lea tulaga, o sauniuniga faapitoa mo le toleniga o le toleniga o le glucose e le oi ai, sei vagana ai le tulaga faʻamalosia e tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao. E le mafai ona aʻafia le toto i le toe faʻaaogaina o le kulukose - latou te faalagolago i le fofo sao ma le sao o meafaigaluega falesuesue. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e maua i taimi uma le avanoa e faʻaosofia ai le taunuuga o le suʻega muamua ma puipuia ai le suʻega mai le le faʻatuatuaina. E tele mea e mafai ona faʻasese ai taunuuga:

  • inu ava i le afiafi o le suʻesuʻega,
  • afaina o le gastrointestinal
  • galala ma le galala, aemaise i le vevela o le tau ma le le lava o le suavai,
  • galuega faʻavaivaia poʻo le faʻamalositino i le afiafi o le auiliiliga,
  • suiga tetele i meaʻai e aʻafia ma le teenaina o meaʻai gaʻo, matelaina,
  • ulaula
  • tulaga faigata
  • se maʻi malulu na mafatia i ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega,
  • toe faʻaleleia o taimi,
  • faatapulaaina o le afi, moe malolo.

E taua tele le gauai faapitoa i le sauniuni mo le suʻega ole toleniga o le kulukose. E masani lava, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i mea uma e mafai ona aʻafia ai le iuga o le suʻega.

Contraindications mo le auiliiliga

O lenei auiliiliga e le saogalemu i taimi uma mo tagata mamaʻi. O le suʻesuʻega e taofi pe afai, i le muamua toto sampling, lea o loʻo faia i luga o se manava gaogao, o faʻamatalaga glycemia e sili atu i le masani. E le faia se suega o le faapaleni o le kulukose e tusa lava pe sili atu le mamafa o le urine ma le toto mo le suka i le 11.1 mmol / L, lea e faailoa saʻo ai le maʻisuka. O le suauu i lenei tulaga e ono lamatia tele mo le soifua maloloina: pe a uma ona inu sina sipuni suamalie, e ono le iloa e le tagata gasegase pe paʻu foi i se coma hyperglycemic.

Contraindications mo le suʻega o le gasegase o le:

  • o gasegase afaina poʻo le faʻamaʻi,
  • tolu tolu masina o le maitaga,
  • Tamaiti ei lalo o le 14 tausaga
  • ituaiga o pancreatitis,
  • o le i ai o faʻamaʻi o le endocrin system, o loʻo faʻaalia i le maualuga o le toto suka: Theenko-Cushing syndrome, pheochromocytoma, hyperthyroidism, acromegaly,
  • ave fualaau faʻamalosi lea e mafai ona fesuiaʻi ai taunuuga o le suʻesuʻega (fualaau faʻamalo, vailaʻau, antiepileptic, ma isi).

E ui i le mea moni e mafai ona e faʻatau se glucometer taugofie i aso nei i totonu o soʻo se fale talavai, ma o le fofo o le kulukose mo le toleniga o le kulukose e mafai ona faʻaitiitia i le fale, e faʻasaina le faia o oe lava suesuega:

  • Muamua, i le le iloa e uiga i le i ai o le maʻisuka, o le gasegase e lamatia ai lona tulaga.
  • Lona lua, o taunuʻuga saʻo e mafai ona maua i le fale suesue.
  • Lona tolu, e masani lava e le manaʻomia le faia o se suʻega faapena, talu ai o se avega tele mo le pancreas.

O le saʻo o masini feaveaʻi faʻatau atu i falemaʻi e le lava mo lenei auiliiliga. E mafai ona e faʻaaogaina ia ituaiga masini ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le glycemia i luga o se manava gaogao poʻo le maeʻa ai o se natura masani ile gland - o se taumafataga masani. O le faʻaaogaina o ia masini e faigofie lava ona iloa ai oloa e afaina tele ai le kulūkose. Faʻafetai i le faʻamatalaga na maua, e mafai ona e fatuina se meaai patino ma le sini o le puipuia o le maʻisuka poʻo le puleaina o lona ala.

Iloiloga o faʻataʻitaʻiga

O taunuʻuga e iloiloina pe a faʻatusatusa i faʻamaumauga masani, lea e faʻamaonia i tagata soifua maloloina. Afai o faʻamatalaga na mauaina e sili atu nai lo le laina ua faatulagaina, e faia e tagata tomai faapitoa se suʻesuʻega talafeagai.

Mo le taeao toto sampling mai se maʻi i luga o se manava gaogao, o le masani ole itiiti ifo i le 6.1 mmol / L o le masani. Afai o le faailo e le o ese atu i tua atu o le 6.1-7.0 mmol / l, latou te talanoa e uiga i tagata vaʻaia. I le tulaga o le mauaina o taunuuga e sili atu i le 7 mmol / l, e leai se masalosalo o le tagata o loʻo maua i le maʻisuka. O le vaega lona lua o le suʻega e le faia ona o le lamatiaga o loʻo faamatalaina i luga.

I nai itula talu ona maeʻa le suʻega suamalie, e toe maua ai le toto mai le vein. O le taimi nei, o se tau e le sili atu i le 7.8 mmol / L o le a iloiloina o le masani. O se taunuuga o le sili atu nai lo le 11.1 mmol / L o se faʻamaoniga e le mafaamaloina o le maʻisuka, ma o loʻo maua i vailaau faʻasolosolo i le va o le 7.8 ma le 11.1 mmol / L.

O le suʻega o le glucose toleniga o se suʻesuʻega falesuesue lautele o loʻo tusia ai le tali a le pancreas i se aofaiga taua o le kulukose. O taunuuga o le suʻega e mafai ona faʻaalia ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi o tino eseese o tino. O le mea moni, o le solia o le faapaleni o le glucose e le gata ina maualuga, ae e le taua foi.

Afai e maualalo le suka i le toto, e taua lenei hypoglycemia. Afai e maua, e mafai e le fomaʻi ona faia se masalosalo e uiga i faʻamaʻi e pei o pancreatitis, hypothyroidism, ma togafiti o le ate. Glucose i totonu o le toto i lalo o le masani e mafai ona avea ma taunuuga o le ava malosi, meaai poʻo fualaau oona, o le faʻaaogaina o le arsenic. O nisi taimi o le hypoglycemia e sau faatasi ma le anemia uamea. I soo se tulaga, i le maualalo o tulaga taua o le suega o le faapaleni o le kulukose, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le manaʻomia mo nisi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka ma le prediabetes, o le faateleina o le glycemia e mafai foi ona faailoa mai ai mea le talafeagai i le endocrine system, cirrhosis o le ate, fatuga o fatuga ma vascular.

Aisea e tofotofoina ai le maʻitaga o le kulukosesese

O le suʻesuʻeina o le toto i le toto ma le suka o se fua faʻataʻitaʻi taua lea mo tina uma o loʻo faʻamoemoe. O le kulukose maualuga e mafai ona avea ma se faailoga o le maʻisuka ituaiga. O lenei togafitiga atonu e le tumau ma pasia pe a uma le fananau mai e aunoa ma se tali atu.

I totonu o falemaʻi faʻapitoa ma falemaʻi gynnecological o falemaʻi faʻapitoa Rusia, o lenei ituaiga o suʻesuʻega e faʻamalosia mo maʻi ua resitalaina mo le maitaga. Ina ia tuʻuina atu lenei auʻiliʻiliga, ua faʻatulagaina aso faʻatulagaina: o le suʻega toleniga o le kulukose e faia i le vaitaimi mai le 22 i le 28 vaiaso.

O le toʻatele o fafine maʻitaga e mafaufau pe aisea e manaʻomia ai ona latou faia lenei suʻesuʻega. O le mea o le taimi o le fanauina o le tamaititi i le tino o fafine, o suiga tetele e tutupu, o le galuega o le pito o le endocrine ua toe fausia, ma ua suia le suiga o le hormonal. O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ai le le lava o le gaosiga o le inisalini poʻo se suiga i lona gafatia i le kulukose. Ole mafuaʻaga autu lea o loʻo lamatia ai le maʻisuka ile maʻitaga.

E le gata i lea, o le maʻisuka faʻamaʻi o se mea taufaamatau e le gata i le ola maloloina o le tina, ae faʻapea foi i lana pepe e leʻi fananau mai, talu ai o le maualuga o le suka e mautinoa lava e ulufale atu i le fomaʻi. O le faifai pea o le glucose o le a taʻitaʻi atu ai i le mamafa o tupe maua e tina ma tamaiti. O se tamaʻi fausua, o le mamafa o le mamafa o le tino e sili atu i le 4-4.5 kilokalama, o le a sili atu ona faʻalavelave pe a pasia le alalaʻau fanau, e mafai ona mafatia i le sophyxiation, lea e mafua mai i le atinaʻe o faʻafitauli CNS. E le gata i lea, o le fanau mai o se pepe ei ai le mamafa, o se lamatiaga sili lea i le ola maloloina o se fafine. I nisi o tulaga, o le maʻisuka faʻapitoa na mafua ai le fanau mai vave poʻo se maʻitaga na misia.

E faʻapefea ona suʻe se suʻega toleniga o le kulukose mo fafine maʻitaga? O le mea moni, o le suʻesuʻega e le eseese mai le faʻamatalaina i luga. Pau lava le eseesega e faapea o le tina o loʻo faʻamoemoe e tatau ona ofoina atu le toto i le tolu taimi: i luga o se manava gaogao, tasi le itula pe a uma le folasia o le fofo ma le lua itula mulimuli ane. E le gata i lea, ae ave le toto sulu aʻo leʻi faia le suʻega, ma le ita pe a uma ona faia le fofo.

O le faʻamatalaga o tulaga taua i le lipoti a le suʻega e pei o lenei:

  • Faataʻitaʻi i luga o se manava gaogao. O fua faatatau e itiiti ifo i le 5.1 mmol / L o le a masani ai, o le ituaiga o le maʻisuka e maua i le 5.1-7.0 mmol / L.
  • 1 le itula i le maeʻa ai o le siva. O se taunuuga masani o se suega o le faapalepale o le kulukose mo fafine maʻitaga e itiiti ifo ma le 10.0 mmol / L.
  • 2 itula i le maeʻa ai o le kulukose. O le maʻi suka faʻamaonia i le 8.5-11.1 mmol / L. Afai o le taunuuga e itiiti ifo i le 8.5 mmol / l, o le fafine e ola maloloina.

O le a le mea e tatau ona e gauai faapitoa i, iloiloga

E mafai ona pasi se suega o le faapaleni o le kulukose i le maualuga maualuga i totonu o soʻo se falemaʻi o le tala o le tupe i lalo o le inisiua inisiua malosi mo le saolotoga. Afai e te talitonu o le toe iloiloga o tagata gasegase oe na taumafai e faia tutoatasi le maualuga o le glycemia ma le uta o le kulukose, e le mafai e glucometers feaveaʻi ona tuʻuina atu taunuʻuga faatuatuaina, o lea o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega e mafai ona matua ese mai mea na maua i le fale. Pe a fuafua e foai atu le toto mo le faapalepale kullukose, e tatau ona e mafaufau i se numera o mea taua:

  • E tatau ona faʻamaonia se auiliiliga i luga o se manava le aoga, aua a maeʻa ona 'ai, o le suka e sili atu ona vave faʻavaveina, ma e mafua ai ona faʻaitiitia i lona tulaga ma maua ai le le faʻatuatuaina o taunuuga. O le taumafataga mulimuli e faatagaina 10 itula aʻo leʻi suʻeina.
  • E le manaʻomia se suʻesuʻega a le aʻoga e aunoa ma se manaʻoga faʻapitoa - o lenei suʻega o se faʻalavelave faigata i le pancreas.
  • A maeʻa se suʻega o le faapalepale o le kulukose, atonu e te lagona se maʻi itiiti - e faʻamaonia e le tele o iloiloga faʻaletonu. E mafai ona e faia se suʻesuʻega naʻo le tulaga o le soifua maloloina masani.

O nisi tagata atamamai latou te le fautuaina e faʻaaogaina le kuki pe faʻamalolo foi ou nifo i le tosusu i luma o le suʻega, aua o nei oloa mo togafitiga faʻapitoa e ono aofia ai le suka, e tusa lava pe itiiti. Glucose e amata ona vave gauai i totonu o le vavagana o le tautala, o le mea lea o taunuuga e mafai ona sese. O nisi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le toto maualuga o le suka, i ni nai aso ao leʻi faia le suʻega, e sili atu le lafoaia o le faʻaaoga.

Tuua Lau Faamatalaga