E faʻapefea ona sauniuni mo foai toto mo le suka

O se suʻega toto mo le suka mai se tamatamailima poʻo se vein o se auala sili ona lauiloa o suʻesuʻega.

Ona o lona faʻamatalaga ma le faʻaogaina, o lenei suʻega e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo le faʻamalositino ma le faagasologa o suʻega faafomaʻi o tagata.

Ina ia mautinoa o le taunuʻuga e saʻo lelei, e taua le saunia sao mo le samasama toto.

Le taua o sauniuniga tatau mo le anapogi toto toto mai se tamatamailima ma mai se vein


O le suka toto e le suia na o ia. O lona fesuiaiga e tupu i lalo ole aʻafiaga o mea moni mai fafo. O le mea lea, o le faʻalavelave i le afiafi o le suʻega mai le olaga o le tagata maʻi o tulaga e mafai ona faʻasese ai le iuga e matua talafeagai lava.

Afai e te le mulimuli i tulafono o sauniuniga, o le a le mafai e se fomaʻi ona maua ni faʻamatalaga faʻatatau e uiga i le setete o le tino.

O se taunuuga, o se tagata o loʻo faia ni suʻega e mafai ona faʻamaonia saʻo. E le gata i lea, e le mafai e se fomaʻi ona maitauina le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia ona o le vaeluaina o faʻamatalaga na maua.

O le mea lea, afai e mafai ona e solia se tasi o tulafono o sauniuniga, e sili atu le tolopo le foai toto mo le suka mo le aso pe lua.

Suʻe toto mo le suka: faʻapefea ona saunia se tamaititi ma se tagata maʻi maʻi?

O tulafono mo le sauniuni mo le auʻiliʻiliga o le a tutusa mo tagata matutua ma tagata gasegase.

O le a tatou le tuʻuina atu tuʻufaʻatasiga eseese o manaʻoga mo vaitausaga eseese, ae o le a tatou tuʻufaʻatasia mea uma i le tasi lisi lautele:

  1. 8-12 itula ao lei faia le suʻega e taofi ai le 'ai o se meaʻai. Mea taumafa e ulu atu i le tino o le a vave faʻaleleia ai le maualuga o le suka,
  2. Tuuina atu sugary ma meaʻai caffeine i le po na muamua atu. E mafai ona e inu na o vai masani e leai se vai e aunoa ma ni suamalie, mea manogi, meainu ma isi mea e faʻaaoga,
  3. tasi le aso ao lei amataina le toto, tuʻuina atu tapaa ma ava malosi,
  4. Aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona puipuia oe lava mai le popolega ma gaioiga faaletino,
  5. e fautuaina e aua le faʻaaogaina vai inu suka,
  6. I le taeao, aʻo leʻi suʻeina oe, e le mafai ona e fufulu ou nifo pe faʻamalolo lou manava i le kesi. O suauu o loʻo i ai i le kulumu ma le tosifo e mafai ona afaina ai le glucose.

E tatau ona pasi le auiliiliga i luga o se manava gaogao!

Afai na e mauaina se faʻamaʻi toto i le aso na muamua atu pe ua e faia togafitiga o le physiotherapeutic, e tatau ona tolopoina le sampling samples mo le lua i le tolu aso.

O le matauina o tulafono faigofie o loo lisi atu i luga, e mafai ona e maua le suʻega saʻo auiliiliga. Ma o le fomaʻi, o le a mafai ona tuʻuina atu ia te oe le faʻamaonia saʻo.

O le a le mea e le tatau ona 'aina ao le i aveina mea?

Ina ia maua se faʻatuatuaga mautinoa, e taua tele le aloese mai meaʻai i le 8-12 itula aʻo leʻi suʻeina, ae ia tausia foi se meaʻai lelei.

Mo se aso mai le lisi e aunoa ma le faʻaaogaina:

  • meaʻai gaʻo (gafe, paluga, alaisa paepae, pateta, falaoa falaoa papaʻe ma isi mea),
  • meaʻai vave
  • meainu suamalie
  • tetrapac juices,
  • falai, gaʻo, ipu,
  • meaʻai, mea manogi, meaʻai ulaula.

O oloa o loʻo i luga e faʻaosoosoina ai le maualuga o le suka i se maualuga maualuga.

O a meaai e mafai ona 'ai i le afiafi ao leʻi tuʻuina atu?


O le afiafi i le afiafi o le suʻesuʻega e tatau ona faigofie ma maloloina. O se filifiliga o meaʻai e ono avea ma se filifiliga lelei: moa tao, cereals, fualaʻau lanumeamata.

E mafai foi ona e 'aina le meaʻai laiti-lefir. Ae sili atu le teena o se yogurt faleoloa ua saunia. E masani ona iai se vaega tele o suka.

E mafai ona ou inu lauti e aunoa ma le suka ma le kofe?

Caffeine ma lein i le kofe ma le la e afaina ai toto maualuga o le suka. O le mea lea, ina ia le faʻaosoosoina le faʻasesega o faʻamatalaga, aʻo leʻi pasia le suʻega e mafai ona e inu na o vai masani.

Inuina le kofe poʻo le lauti aʻo leʻi faia le suʻega e le fautuaina.

E mafai ona ou inuina fualaau?


E le fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o le suka i luga o le uila o le toto sampling, talu ai i lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose o le a faʻaitiitia le faʻaogaina.

O le mea lea, o le a le mafai e le fomaʻi ona tusia ni faaiuga faʻataunuʻu e uiga i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma fualaau oona, ave le vailaʻau. Ae i lenei tulaga, pe tolopo le suʻega, pe logoina le fomaʻi i le afiafi na latou faʻaaogaina vailaʻau faʻaititia le maualuga o le suka.

Pe mafai ona fufulu oʻu nifo?


Aua le fufulu o ou nifo i le taeao ao lei amataina le toto
. O le suauʻu manogi e aofia ai le suka, lea i le taimi o le faʻamamaina o le a mautinoa e ulu i le toto ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose.

E tutusa lava le mea e fai mo le gau. E tusa lava pe fai mai "sugar free", e le afaina ai le lamatiaga.

O nisi o gaosi oloa e nanaina ma le iloa le i ai o le suka i totonu o le oloa mo le manuia oa latou lava mea tau tupe.

Afai e tatau ai, fufulu lou gutu i vai manino.

O le a se isi mea e mafai ona aʻafia ai iuga o le suʻesuʻega?


Manatuama gaioiga faaletino e mafai foi ona afaina ai le taunuuga.

E le gata i lea, e mafai ona latou faʻateleina ma faʻaitiitia le faʻamaoniga. O le mea lea, afai o le aso na e galue malosi ai i le falemaʻi pe sa e popole lava, e sili atu le tolopoina o le tuʻuina atu o le biomaterial mo le suʻega mo se aso poʻo se lua.

E le gata i lea, e le tatau ona e faia se auʻiliʻiliga pe a maeʻa le tui o le toto, physiotherapy, x-ray poʻo le autu i le i ai o faʻamaʻi pipisi i le tino.

E mafai ona ou suʻe suʻega kullukose i le vevela?


O le tuʻuina atu o le toto mo le suka i le maualuga o le vevela (ma le malulu) e matua le manaʻomia.

O se tagata malulu ua i ai se faʻalauteleina o le gaioiga o le puipuiga o le immune ma endocrine, faapea foʻi le faʻalavelave faʻaleagaina. E le gata i lea, o loʻo aʻafia foi le tino i aʻafiaga o faʻamaʻi.

O le mea lea, e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le toto ma le vevela, e oʻo lava i se tagata maloloina. O le mea moni, i ia tulaga, o le hyperglycemia e masani ona le taua ma e alu ese lava ia ma le toe faaleleia.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le atinaʻeina o le maʻisuka e aʻafia saʻo lava i siama viral (ARVI poʻo ARI). O le mea lea, afai ei ai se vevela maualuga, o le maualuga o le maualuga o le suka o le a iloa, o le a mautinoa lava e avatu e le fomaʻi ia te oe se faʻamatalaga mo se suʻesuʻega faaopoopo e taofia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

E mafai ona ou faia i le taimi o le tamaʻitaʻi?

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O le maualuga o le glycemia i le tino o le tino e faalagolago tonu i le malosi o le gaosia o le estrogen ma le gaseterone.

O le tele o estrogen i totonu o le toto, o le glycemia maualalo.

O le mea lea, o se faʻaitiitia o le gaosiga o le estrogen ma le gaosiga o le gasetele, e ese mai ai, faʻaleleia ai le maʻi o le inisalini, faʻateleina le maualuga o le suka i le vaega lona lua o le taamilosaga.

O le taimi sili ona lelei mo foai toto mo le suka o le 7-8 aso le taamilosaga. A le o lea, o le auiliiliga o taunuuga e mafai ona fesuiaʻi i le tasi itu po o le isi.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le auala e saunia lelei ai mo foai toto mo le suka, i le vitio:

O sauniuniga talafeagai mo le auʻiliʻiliga o le ki lea i le mauaina o se faʻamoemoega mautinoa. Ma ona o le saʻo o faʻamatalaga na maua i le suʻesuʻeina suʻesuʻega suʻesuʻega e matua taua tele, e fautuaina malosi e tagata tomai faapitoa ina ia mataʻituina e tagata gase tulafono sauniuni aʻo leʻi totoina le toto mo le suka.

Saunia e suʻe se suʻe toto

I le faagasologa o le manavaina o le masini ma le malosi o le gaosiga o fusi o le tino atoa, o le kulukose o loo i ai se matafaioi taua, faapea foi ma metabolites o le gaosiga o le gaʻo.

Afai i le tino mo se taimi umi o loʻo i ai se faʻaititia po o, i se isi itu, o le faateleina o maualuga o le suka, e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga mo le soifua maloloina o le tagata ma e oʻo lava ina faatupu ai se taufaamatau i lona olaga.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai le auala e sauniuni lelei ai mo se suʻega o le suka toto e maua ai le faʻatuatuaina o le kulukose o se taunuuga o le suʻesuʻega.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le galuega o le suka o le toto ma lona taua mo le tino

O le siakiina o le maualuga o le suka i le tino e taua tele ma ei ai se aafiaga tele i le soifua maloloina o le tagata, o lea e matua fautuaina ai e fomai e le o amanaiaina lenei taimi. I totonu o le tino o tagata taitoatasi ei ai le tele o faailoga suka i le taimi e tasi, faatasi ai ma lactate, hemoglobin, e aofia ai lona foliga glycated, ma, o le mea moni, o le kulukose e faapitoa le iloga.

Suamalie e faʻaaogaina e tagata, pei o isi lava ituaiga o gaʻo, e le mafai ona aʻafia saʻo e le tino; o lenei mea e manaʻomia ai le gaioiga o ni enzymes faapitoa e talepeina ai le suka muamua i le kulukose. O le vaega aoao o ia ituaiga hormones ua taua o glycosides.

E ala i le toto, e tufatufa atu ai le kulukose i gaʻo ma okeni uma, ma tuʻuina atu ia i latou le malosi talafeagai. O le mea sili lava, o le faiʻai, fatu ma skeletal muso e manaʻomia lenei mea. O faʻavaega mai le tulaga masani, i le laʻititi ma le sili atu, e mafua ai le faʻaalia o faʻafitauli eseese i le tino ma faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le leai o le kulukose i sē uma o le tino, o le a matelaina le fiaai malosi, lea e le mafai ona afaina ai a latou galuega. Faatasi ai ma le sili atu o le kulukose, o lona tele o loo teu i totonu o puipuiga o tisipenisione o mata, fatugaʻo, maso o le toto, toto toto ma nisi totoga, lea e tau atu i lo latou faatafunaga.

Faʻaalia e tatau ona suʻe se suʻega toto e iloa ai le maualuga o le kulukose e masani ona:

  • Faʻasalaga o gland gland, thyroid gland, pituitary gland ma isi totoga o le endocrin system.
  • O le maʻisuka o le inisalini-tutoatasi ma ituaiga o le insulin. I lenei tulaga, o le suega o le kullukose ua faʻamaonia e faʻamaonia ai ma sili atu ona pulea le faʻamaʻi.
  • O le tele o tikeri eseese.
  • Faʻi maʻi.
  • O le maʻisuka ituaiga gestation, lea e tupu mo sina taimi i le taimi o le maitaga.
  • Faailoaina o le faapalepale o le kulukose. Tofia i tagata e lamatia mo le maʻisuka.
  • Le i ai o le faʻavaivaia o le glucose toleni.

E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose ma lona naunautaiga e taua faapitoa i le siamaina o nisi faamaʻi.

I lenei tulaga, e masani ona faia se suʻesuʻega i ni vaega se lua, lea e faia ai le uluai sampling i luga o se manava gaogao, ma le lona lua o se suʻega toto mo le suka ma se avega i le tulaga o le faʻaofiina o se kulūkose. O le toe sampling o loʻo faia i le 2 itula i le maeʻa ai o le pulega.

Mo le taunuʻuga e faʻalagolago ma faʻamaonia pe a mafai, e taua le sauniuni mo le suʻega ma iloa le auala saʻo e suʻe ai le suʻega toto mo le suka.

O le sauniuniga mo le pasia o le suʻega o le kulukose e tele ni manaʻoga ina ia mafai ai ona maua se faʻatuatuaga mautinoa:

I le taimi nei ua e iloa le auala e lelei ai le foaʻiina o le toto mo le suka, o le a le mea e manaʻomia mo sauniuniga aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona 'ai muamua aʻo leʻi folasia le toto mo le kulukose mai se tamatamailima po o vein, e mafai ona fufulu ou nifo, o le a le mea e' ai ao leʻi foaiina le toto mo le auiliiliga, leai se tulaga.

  • Totoina le toto pe a uma le X-ray, ultrasound, physiotherapy, massage.
  • E le gata i lea, aua e te ulaina le komi, aua o loʻo i ai le suka. Ma e sili ona lelei le pulumu o ou nifo aʻo lei faia le toto e aunoa ma le tosotoso, aua toetoe oi latou uma e aofia ai le glucose.

I le pasia o se suʻega toto mo le maualuga o le suka, e maua e se tagata faʻamatalaga e uiga i le maua o le glucose, lea e faia i totonu o le tino se galuega taua i le tulaga o le tuʻuina atu o le malosi i siama uma, ma o sauniuniga talafeagai o le a fesoasoani e pasia le auiliiliga ma le saʻo atoatoa e oo atu i le 100%.

E maua e le tino le suka i ituaiga eseese mai meaai tatou te taumafaina: suamalie, vine, fualaau aina, pusa, fualaau faisua, sukalati, meli, suamalie ma meainu suamalie, ma mai le tele o meaai gaosi ma oloa gaosi.

Afai e maua le hypoglycemia i taunuuga o le auiliiliga, o lona uiga, maualuga le maualuga o le suka, atonu e taʻu mai ai le le lelei o nisi o totoga ma tino, aemaise lava o le hypothalamus, glansone, pancreas, fatugaʻo po o le ate.

I nisi tulaga, o le faaitiitia o le faailoga e matauina pe a matauina e se tagata meaʻai e faatapulaaina pe le aofia ai le taumafa o laʻau suamalie, oloa o le falaoamata, muffins, falaoa. I lenei tulaga, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose i totonu o le toto, e aʻafia ai le galuega a le tele o totoga, aemaise lava le faiʻai.

O le tulaga o le hyperglycemia, pe a maualuga le maualuga o le suka, e masani ona matauina pe a maʻi le tagata i le maʻisuka, faapea foi ma isi faaletonu i le endocrine, o maʻi o le ate ma faafitauli i le hypothalamus.

Afai e tulaʻi le kulūkose, e faʻamalosi le pancreas e amata ai le gaosiga o le inisalini, talu ai e le o aʻafia le tino i le tino, ma o le inisalini lea e fesoasoani e talepeina i latou i lalo o le inisalini. Ae peitai, o se aofaiga faatapulaa o lenei vailaau e gaosia i le tino, ma o lea la, o le suka e le o aʻafia e le tino e amata ona faaputuputu i totonu o masini i le ituaiga o teu o meaʻai, lea e mafua ai le mamafa o le mamafa ma le gaʻo, lea e mafua ai le tele o faamai.

O le maualuga o le kulukose o le toto i tamaiti e ese mai masani a se tagata matua ma e faalagolago foi i le matua ma le taimi o le suega (i luga o se manava gaogao, o le itula talu ona 'ai, ma isi). Afai e te pasia le auiliiliga aʻo lei moe, o le a faʻaititia le faʻalauiloaina ma e ese mai i latou na ono mafai ona maua mai iʻuga o le auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o tulafono o le suka o le toto i tamaiti i le matua.

  • I tamaiti laiti ifo i le 6 tausaga le matua, pe a ave le toto mo le iloiloga o anapogi, o le taua ole 5 i le 10 mmol / L poo le 90 i le 180 mg / dl ua manatu ole faailoga masani. Afai e faia le sampling samples ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai i le afiafi, e suia le masani ma e faasolo mai le 5.5 i le 10 mmol / l pe mai le 100 i le 180 mg / dl.
  • I tamaiti e taʻi 6 i le 12 tausaga le matua, o le faailoga o le a masani lava pe afai e tutusa lelei ma le vaitausaga ua mavae, o lona uiga, e oʻo i le 12 tausaga i tamaiti, o le maualuga o le maualuga o le toto e mafai ona manatu e masani.
  • I talavou e sili atu ma le 13 tausaga le matutua, o fuainumera ua manatu o ni faailoga tutusa e pei o tagata matutua.

A o faia se suʻesuʻega i se tagata matua, o se mea taua o lona tulaga, faʻapea foi ma le taimi o le toto sampling ma le faasologa o meaʻai.

Laupapa o le kulūkose faʻataʻitaʻiina i taimi eseese:

Auala e sauniuni ai mo le toto toto mo le suka: 12 tulafono

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

O le fuafuaina o le maualuga o le suka, poʻo le kulukose, i totonu o le toto o se tasi lea o suʻega sili ona taua e manaʻomia mo se tagata matua. Ae masani lava o le auiliiliga e foliga mai e le mafai ona faʻatuatuaina, talu ai e le iloa e se tagata le auala e saunia lelei ai mo foai toto mo le suka.

O le suʻega toto mo le suka e tuʻuina atu e maua ai le maʻisuka. O se faʻamaʻi lea e mafai ona avea ma soymptomatic mo se taimi umi ma aafia ai vaʻa ma neura. O le mea lea, e taua tele le iloa ma amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Metotia mo le fuafuaina o le maualuga o le toto (pe faapefea ona tuʻuina atu le toto)

E tele auala e fuafua ai lau maualuga o le suka o le suka:

  • Toto toto toto (i le toto mai se tamailima). O le toto toto o se tuufaatasiga o le vai o le toto (plasma) ma le toto. I totonu o le fale suesue, e ave le toto pe a maeʻa le puʻupuʻu o le limatusi lima po o se isi tamatamailima.
  • Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto plasma oona. I lenei tulaga, o le toto e aveesea mai le vein, ona faʻasaina lea, ma ua tuʻuina atu le plasma.O le suʻega o le toto mai se vein e sili atu ona faʻatuatuaina nai lo le tamatamailima, ona o le plasma mama e aunoa ma ni toto e faʻaaogaina.
  • Faaaogaina o le mita. O le mita o se masini laitiiti mo le fuaina o le suka toto. E faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka mo le pulea e le tagata o ia lava. Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka, e le mafai ona e faʻaaogaina faitauga o le mita, ona e i ai se mea sese, e fuafua i tulaga i fafo.

Ina ia mafai ona pasia se suʻega toto mo le suka, o nisi tapenaga sauniuniga faapitoa e le manaʻomia. E tatau ona taitaia se ituaiga olaga e te masani ai, e masani ona 'ai, ia lava mea e gaʻo ai, o lona uiga, aua e te fiaai. I le taimi o le anapogi, o le tino ua amata ona faʻamalolo le kulukose mai ona faleoloa i le ate, ma e mafai ona mafua ai le faateleina o lona maualuga i le auiliiliga.

O le vaveao (seia oʻo i le 8 i le taeao) e leʻi amata ona galue le tino o le tagata i le malosi atoatoa, okeni ma auala "moe" filemu, e aunoa ma le faateleina oa latou gaioiga. Mulimuli ane, o faiga e faʻatatau i le toe faʻafouina, faʻalauiloaina ua faʻalauiloaina. O se tasi oi latou e aofia ai le faateleina o le gaosiga o hormones e faʻapupulaina ai le suka toto.

E toatele e fiafia i le mafuaaga e tatau ai ona ave se suʻega o le suʻe toto mo le suka. O le mea moni o le oʻo lava i le tele o le vai e faʻagaoioia ai lo tatou faʻapalaina, o le manava, pancreas, ma le ate ua amata ona galue, ma o nei mea uma e aʻafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

E le o tagata matutua uma e iloa le mea e leai se aoga. O le manava gaogao e le o faʻatau meaai ma vai 8-14 itula ao leʻi faia le suʻega. E pei ona mafai ona e iloa, e le o le uiga o lenei mea e tatau ona e fia 'ai i le 6 i le afiafi, poʻo le sili atu foi le leaga, i le aso atoa pe afai oe suʻeina le suʻega i le 8 i le taeao.

  1. 'aua neʻi e matelaina muamua, taʻitaʻia se olaga masani,
  2. ao le i faia le suʻega, 'aua le' ai pe inu i soo se mea mo le 8-14 itula,
  3. aua le inu ava malosi i totonu o le tolu aso ao lei faia le suʻega
  4. e fautuaina e sau mo auiliiliga i taeao po (ao leʻi oʻo i le 8 i le taeao),
  5. i ni nai aso ao leʻi faia le suʻega, e fautuaina e taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faateleina ai le suka suka. E na o le pau lava le mea e faaaoga i fualaau faʻatau mo sina taimi, e te le manaʻomia le faʻailoaina o mea e te faʻaauau pea.

Aʻo leʻi faia se suʻega toto mo le suka, e le mafai ona e:

  1. Le ulaula. A o ulaula, o le tino e maua ai hormones ma mea faʻalaiolosi o loʻo faʻateleina ai le toto suka. E le gata i lea, o le nicotine e faʻataʻatia ai vaʻa toto, lea e aʻafia ai le toto sampling.
  2. Fufulu ou nifo. O le tele o nifo oona e aofia ai sugars, faʻamalosi, poʻo ni mea e maua mai le suamalie e faʻaleleia ai le kulukose toto.
  3. Fai ni gaioiga tetele, auai i le falemaʻi. E tutusa foi le auala i le auala i le fale suesue lava ia - leai se mea e tatau ona faanatinati ma faanatinati, faamalosia o maso e galulue malosi, o lenei mea o le a faalavelaveina ai le auiliiliga o le auiliiliga.
  4. Faia faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (FGDS, colonoscopy, radiography ma faʻatusatusa, ma sili atu foʻi, faʻalavelave faʻalavelave, e pei o le faʻamalosi).
  5. Fai togafitiga faafomaʻi (massage, acupuncture, physiotherapy), latou te matua faateleina le suka toto.
  6. Asiasia le bathhouse, sauna, solarium. O nei gaoioiga e sili ona toe faʻaleleia pe a maeʻa le auiliiliga.
  7. Ia popole. O le faʻamalosi e faʻaosoina ai le faʻamalolo o adrenaline ma cortisol, ma latou faateleina le suka toto.

Mo nisi tagata gasegase, o se suʻega o le faapaleni kullukose, poʻo le suka o le suka, ua faatonuina e faamanino ai le siama. E faia i ni tulaga. Muamua, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo le sugar sugar. Ona inu lea e ia se vaifofo e iai le 75 g o le kulukose mo ni nai minute. A maeʻa le 2 itula, ona toe faʻatulaga lea o le maualuga o le suka i le toto.

O le sauniuni mo se suega o le avega e le ese mai le sauniuniga mo se suʻega o le toto i taimi masani. I le taimi o le auiliiliga, i le va o le vaʻaia o le toto, e fautuaina e amio lemu, aua le gaoioi ma aua le popole. O le kulūkose o le vai inu vave, mo le sili atu ma le 5 minute. Talu ai ona o nisi o tagata gasegase o se tali lelei e mafai ona mafua ai le vomia, e mafai ona e faaopoopo atu i ai sina sua o le lemoni po o le citric acid, e ui lava e le manaomia.

Soʻo se tina maʻitaga, pe a lesitala, ona tele taimi ile taimi o le maitaga, ole a suʻeina le toto mo le suka.

O le sauniuni mo se suʻega toto i le taimi o le maitaga e le ese mai le tasi o loʻo faamatalaina i luga. Pau lava le mea o le a le tatau ona matelaina se fafine maʻitaga mo se taimi umi, ona o uiga o le metabolism, e ono faʻafuaseʻi ona paʻu. O le mea lea, mai le taumafataga mulimuli i le suʻega, e le silia le 10 itula e tatau ona pasia.

E lelei foi le aloese mai le pasia o le suʻega i fafine maitaga i le ogaoga o le toxicosis, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le vomiting. E le tatau ona e suʻeina se suʻega toto mo le suka pe a uma le vomiting, e tatau ona faʻatali mo se faʻaleleia atili o le soifua manuia.

I lona uluai aso fanau, e tatau i le tamaititi ona i ai sana suʻega toto. E tele lava ina faigata tele ona fai, e pei ona fafaga e se tamaititi susu i le po.

E mafai ona e foai atu le toto mo le suka i se pepe pe a mavae se taimi puupuu o le anapogi. O le a le umi, o le a filifili ai tina, ae tatau ona le itiiti ifo i le 3-4 itula. I lenei tulaga, e le tatau ona galo se tasi e lapatai atu i le fomaʻi talavou e le o umi le anapogi. Afai e masalosalo, o le a tuʻuina atu le tamaititi mo metotia faʻapitoa suʻesuʻe.

O se suʻega toto mo le suka e vave lava ona faia, e te le manaʻomia faʻatali mo ni nai aso.

Pe a ave le toto mai le tamatamailima, o le taunuuga o le a saunia i ni nai minute. A e piki mai se vein, e tatau ona e faatali pe a ma le itula. E tele taimi i falemaʻi, o le taimi o lenei auiliiliga e fai si leva. O lenei mea e mafua ona o le manaʻomia ona faia faʻataʻitaʻiga i se numera tele o tagata, a latou felauaiga ma le resitara. Ae i se tulaga lautele, o le taunuuga e mafai ona maua i le aso lava e tasi.

O le masani masani anapogi o toto toto o:

  • 3.3-5.5 mmol / l - pe a ave le toto mai se limatusi,
  • 3.3-6.1 mmol / l - ma le samplesina toto mai se vein.

Mo fafine maʻitaga, o nei fuainumera e ese le eseesega:

  • 3.3-4.4 mmol / l - mai le tamailima,
  • e oo i le 5.1 - mai se vein.

O le suauu maualuga atonu e le ogatusa ma tulaga masani, e maualuga, e le masani ona faaitiitia.

Taumafa mulimuli: e fia itula e te 'ai?

O lea e maua ai e le tino le taimi e faʻailo ai le taumafataga o le afiafi, ma le maualuga o le suka e faʻamaonia, i le va o le taumafataga mulimuli ma le toto sampling, e tatau ona alu mai le 8 i le 12 itula.

Caffeine ma lein i le kofe ma le la e afaina ai toto maualuga o le suka. O le mea lea, ina ia le faʻaosoosoina le faʻasesega o faʻamatalaga, aʻo leʻi pasia le suʻega e mafai ona e inu na o vai masani.

Inuina le kofe poʻo le lauti aʻo leʻi faia le suʻega e le fautuaina.

E sili atu le teena o le ava ma le tapaa i se aso ao leʻi faia le suʻega. A le o lea, o le tagata maʻi e aʻafia le lamatiaga o le mauaina o faʻamatalaga sese.

E le fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o le suka i luga o le uila o le toto sampling, talu ai i lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose o le a faʻaitiitia le faʻaogaina.

O le mea lea, o le a le mafai e le fomaʻi ona tusia ni faaiuga faʻataunuʻu e uiga i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma fualaau oona, ave le vailaʻau. Ae i lenei tulaga, pe tolopo le suʻega, pe logoina le fomaʻi i le afiafi na latou faʻaaogaina vailaʻau faʻaititia le maualuga o sugar.ads-mob-1

Aua le fufulu o ou nifo i le taeao ao lei amataina le toto. O le suauʻu manogi e aofia ai le suka, lea i le taimi o le faʻamamaina o le a mautinoa e ulu i le toto ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose.

E tutusa lava le mea e fai mo le gau. E tusa lava pe fai mai "sugar free", e le afaina ai le lamatiaga.

O nisi o gaosi oloa e nanaina ma le iloa le i ai o le suka i totonu o le oloa mo le manuia oa latou lava mea tau tupe.

Manatuama gaioiga faaletino e mafai foi ona afaina ai le taunuuga.

E le gata i lea, e mafai ona latou faʻateleina ma faʻaitiitia le faʻamaoniga. O le mea lea, afai o le aso na e galue malosi ai i le falemaʻi pe sa e popole lava, e sili atu le tolopoina o le tuʻuina atu o le biomaterial mo le suʻega mo se aso poʻo se lua.

E le gata i lea, e le tatau ona e faia se auʻiliʻiliga pe a maeʻa le tui o le toto, physiotherapy, x-ray poʻo le autu i le i ai o faʻamaʻi pipisi i le tino.

E mafai ona avea aʻu ma se foaʻi mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua o se faʻalavelave i foai. O le toto mo foai mo tagata foai e le saogalemu mo le maʻisuka lava ia, talu ai ona o le paʻu tele i le tele o le vailaʻau e mafai ona mafua ai le osooso malosi i le maualuga o le suka ma le atinaʻeina o se coma.

E uiga i le auala e saunia lelei ai mo foai toto mo le suka, i le vitio:

O sauniuniga talafeagai mo le auʻiliʻiliga o le ki lea i le mauaina o se faʻamoemoega mautinoa. Ma ona o le saʻo o faʻamatalaga na maua i le suʻesuʻeina suʻesuʻega suʻesuʻega e matua taua tele, e fautuaina malosi e tagata tomai faapitoa ina ia mataʻituina e tagata gase tulafono sauniuni aʻo leʻi totoina le toto mo le suka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Fautuaga pe faapefea ona saunia ma pe faapefea ona foai atu le toto mo le suka

E tusa ai ma tagata atamamai, e toʻatele tagata Rusia e maua i le maʻisuka, ae latou te le iloa. E masani ona le tupu mai faailoga o lenei maʻi. WHO fautuaina le foai atu o le toto mo le suka pe tusa o le tasi i le tolu tausaga pe a uma le 40 tausaga. Afai ei ai aʻafiaga faʻaletonu (atoatoa, tagata maʻi o le aiga), e tatau ona faia se suʻesuʻega i tausaga taʻitasi. I tausaga maualuluga ma se tagata e fia iloa lenei maʻi, e tatau i tagata ona malamalama pe faapefea ona foai atu le toto mo le suka.

O le tuʻuina atu o soʻo se suʻesuʻega e manaʻomia ai le usitaia o se tulafono faʻavae. O nisi tulaga e faʻatonutonuina ai pe faapefea ona avatu lelei le toto mo le suka. I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, faʻaaogaina vave faʻataʻitaʻiga ma glucometers ma auʻiliʻiliga i le fale suʻesuʻe. Faatasi ai ma fesuiaiga eseese o le puleaina o le toto, sauniuniga mo le auiliiliga e ese lava.

O le le tausisia o fautuaga ua fautuaina e fesoasoani i le le saʻo o iuga, o lea e fautuaina ai e aoao pe faapefea ona sauniuni mo foai toto mo le suka. O nisi nei o fautuaga mo amioga aʻo leʻi asiasi i le potu togafitiga:

  • aua le popole
  • aloese mai galuega faigata mafaufau,
  • Aloese mai faamalositino
  • moe lelei
  • Aua e te auai i le togafitiga o le physiotherapy ma le massage,
  • aua nei faia ni x-ave ma avega.

E le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa, o le suka e toe foʻi i le masani pe afai e malolo se tagata ma toʻafilemu. Soo se mea e sili atu i luga, i se isi itu, e faʻaitiitia ai lenei tulaga. E tusa ai ma faiga masani, o auiliiliga e tuʻuina mai i le taeao, o le mea lea, e le tatau ona e sau mo togafiti pe a uma se taʻaloga i le po ma a uma le faigaluega e aunoa ma le moe i se komepiuta poʻo le kesi. A maeʻa le savali vave pe aʻe i luga o faasitepu, e tatau ona e malolo ao leʻi faʻafefe.

E tatau ona lapatai le fomaʻi na auina mai e suʻe suʻega e uiga i se malulu, o se faʻalavelave tele o maʻi tumau ma le togafitiga fualaau faʻaaoga, pe afai ei ai. Atonu o le a ia filifili e tolopo le suʻega. Faʻamatalaga faigofie i le auala e sauniuni ai mo le totoina o le toto mo le suka o le a maua ai faʻamaoni moni ma faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le toe suʻesuʻeina.

O le faʻatulagaga e tele ni nai minute

Talia, naunau e maua ni sailiga moni o suesuega, o le fesili pe mafai ona inuina vai ao le i tuuina atu le toto mo le suka. O le inu malosi o le vai e le gata i fautuaga.

O le suega o le kulukose o se vaega taua o se suʻega o le toto. Ina ia maua fua e le masani ai, o le teena o le faʻaaogaina o vailaʻau e suia ai le vailaʻau o le toto i le 8 itula talu ai. O le mea lea, o le tali sao i le fesili, pe i luga o se manava gaogao pe leai foi, e tatau ona faia le auiliiliga, o le a avea ma filifiliga muamua.

O le tali i le fesili pe o fea e ave ai le toto mo le suka e le lelei. E faʻaaoga uma mea leaga ma mea leaga. O tulaga taua o ulutala i lenei mataupu e ese si ese. Afai e faatonuina e le fomaʻi le tele o suʻega toto, faʻaopopo i le fuafuaina o le maualuga o suka (mo se faʻataʻitaʻiga, se auiliiliga lautele ma le siaki o meaola), ona e le manaʻomia lea ona e faia se faʻataʻitaʻiga eseese. Ua lava le faia o se tasi togafiti ma tufatufaina atu toto i ni suʻega suʻega eseese. Faʻaaoga mea faʻataʻitaʻi mai le pito i luga o le tamatamailima, e afaina mai le vein vein. E mafai foi ona ave le toto mai isi nofoaga i taimi o mea faafomai poo le taimi foi e faaleagaina ai le vein vein.

Afai e maua e le tagata maʻi fualaau faʻasaina e ala mai i se pusi anufe, e mafai ona suʻe le toto e aunoa ma se manua faaopoopo i le vein. I le fomaʻi, ua faatagaina lenei mea e avea o se mea mulimuli.

Afai o le suka o loʻo i luga o le tapulaʻa pito i luga o le tulaga maualuga pe laʻititi foʻi maualuga, ona faatonuina lea e le fomaʻi le suʻeina toto mo le suka "ma le avega". O se taimi umi lenei e le itiiti ifo ma le lua itula.

Aʻo le i ai le suʻega, e tatau ona e matelaina mo le afa aso. A maeʻa le togafitiga muamua, e ofoina atu le maʻi o le syrup e aofia ai le 80 g o le kulukose. I totonu o le 2-3 itula, e faʻaluaina le pa puipui faʻamaonia (pe a ma le 2-4 taimi).

Mo le suega e saʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono o auala e avatu ai le toto mo le suka ma se avega. I le taimi o suʻega e faʻasaina le 'ai, inu, ulaula.

E fautuaina e mulimuli i tulafono o loʻo i luga (aua e te popole, aloese mai soʻo se mea mamafa, aua le auai i le physiotherapy, x-ray, ultrasound). O le fomaʻi e vaavaaia e tatau ona nofouta i togafitiga faʻasolosolo pea ma le faʻamalosia o faʻamaʻi, pe afai ei ai.

I aso nei, e mafai e tagata uma ona fuaina a latou kulūkose pe a latou faʻatau se glucometer. O lenei fuaitau ua taua o le auala manino. E itiiti ifo le saʻo nai lo le suʻeina o le toto i masini suʻesuʻe. O se auala lenei mo le faʻaaogaina o fale. E manaʻomia le masini mo i latou e manaʻomia tele le mataituina ina ia mafai ai ona faia le inisalini ile taimi.

Glucometers o loʻo maua i se ato lapoa ma e faʻatusatusa, mamafa, seti faʻatulagaina. O le masini e masani lava ona sau ma ni manoa mo le tipiina o le paʻu, lea o loʻo faʻapipiʻi ai ni nila ma ni laupepa. O le pusa e mafai ona aofia ai seti o siaki faʻataʻitaʻiga ma pupuʻu faʻaogaina, i le gasologa o taimi e manaʻomia ona faʻatau.

E ui lava i le tele o lenei mea feaveaʻi, o le taʻiala mo le tele o oloa e tutusa. O se tagata ua faamalosia e siakiina pea le suka ma tui inisalini i se taimi talafeagai e tatau ona suesue pe faapefea ona saʻo le toto mo le suka i se glucometer. O meafaifaʻaili uma e tuʻuina atu ma se faʻatonuga e tatau ona suʻesuʻeina aʻo leʻi faʻaaogaina. E masani lava, o le toto mai le tamatamailima o le a tofotofoina, ae mafai ona faia se tui i luga o le manava po o le lima. Mo le sili atu o le saogalemu, e fautuaina e faʻaoga ni niila e leai ni mea e faʻaogaina poʻo ni pupuvaʻa e faʻamalosi (lancets). E mafai ona e faʻamaʻapeʻa le 'upega tafaʻilagi ma soʻo se visei: chlorhexidine, miramistin.

O le algorithm mo le fuaina o le toto toto ma se glucometer:

  1. I totonu o le peni (pe a aofia i totonu o meafaigaluega), e tatau ona e faʻaofi se atigi maʻa, ona faʻaali lea o le mita (o nisi faataitaiga e manaʻomia le taimi e faʻalogo ai le tagata lava ia). E i ai suiga e ono otometi lava pe ae faʻapipiʻi se fasi siaki.
  2. Fufulu le paʻu i se tui faʻapitoa, tuʻia.
  3. Fafati se matāua ma faʻaoga i le fasimea. E i ai ni faʻataʻitaʻiga e aumai ai le laina i le pito i luga i le pa'ū, ona faʻaali lea o le suʻega e aunoa ma se suiga i le faiga.
  4. A maeʻa se taimi puupuu, o le fua o fua o loʻo faʻaalia i le mata o le masini.

Afai o le taunuʻuga e leʻo faʻamoemoeina, toe fai le faʻataʻitaʻiga pe a mavae ni nai minute. Faʻamatalaga sesē pe a tuʻuina atu le suka i se glucometer e mafua mai i le faʻaaogaina o le maʻa ma faʻamalo ai le suʻega o suʻega.

Glucometer ma fua fua

Tulaga faʻataʻitaʻi masani mo le suka toto mo se tino ola maloloina. O tulaga masani e tutoatasi mai le numera o tausaga. O le eseesega o eseesega o uiga ia o mea mataga ma mea vevesi. E sili atu le maualuga o faailoilo o se tulaga vavalalata i le atinaʻe o le maʻisuka poʻo lona amataga.O eseesega e maitauina i le va o fuaitau o le faasinomaga na mauaina i totonu o fale suesue eseese. O nisi taimi ole laʻititi laʻititi o le faʻamaufaʻailogaina o loʻo faʻaalia ai foliga o le suʻega i totonu o se ofisa faapitoa. I totonu o falesuesue, o lenei mea ua faʻamaonia e ala i le faʻaalia o lona tulaga faʻavae masani. E masani lava, i pepa lolomiina, o le ata sili atu le maualuga o loo faaalia i le malosi.

O le maualuga o le maualuga o le toto mai le sugar mai le 3.8 i le 5.5 mmol / L o le tulaga masani, faatasi ai ma le taua o le "5" o le suesuega e le mafai ona toe faia. I le leai o ni aʻafiaga o aʻafiaga ma faailoga masalosalo (fia inu, vevela, gau gau), o le isi suʻega e fautuaina e leʻi muamua atu i le 3 tausaga, a leai - pe a uma le tausaga.

Suauu toto i le lautele o le 5.5-6 mmol / l ua manatu o le tuaoi. O lenei tulaga faatauaina e faamatalaina o se faailo o prediabetes.

O le tau e mafai ona sese pe afai e leʻi mulimulitaia ia fautuaga i le auala e foai ai le toto mo le suka. Ina ia faʻamalo le mea sese, e tatau ona e toe faia le suʻega i le tausisia o tulaga uma. Afai e le suia le tau, ona faia loa lea o se suʻega o suʻega poʻo se suʻesuʻega i le taimi nei i luga o le tolu-masina le taimi.

Ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto ≥ 6.7 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le vaivai o le kulukose. Pe a maua mai se taunuuga faapea, e tatau ona foai atu le toto mo le suka ma se avega: o le taua o le auiliiliga 2 itula pe a maeʻa le syrup ≤ 7.8 mmol / l e masani ai.

O le taua o le "8" pe a tofotofoina mo se manava gaogao e iloa ai le maʻisuka. O le suʻega pe a uma ona suʻe le siva, ma tuʻuina atu le taua o le "8", e faʻaalia ai le itiiti o le maualuga o le masani (7.8 mmol / l), ae ua faʻatagaina oe e faʻamaonia se soliga o le metabolism. O se isi faʻaopoopoga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e "11" o lona uiga o le selau pasene o le siakiina o le maʻi.

Vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaoga le mita ia oe ma le aoga o le masini e faʻaalia i se tagata soifua maloloina 1 itula pe a uma se taumafataga:


  1. Kilo C., Williamson J. O le a le maʻisuka? Faʻamatalaga ma Fautuaga (faaliliuina mai le Igilisi: C. Kilo ma le J.R. Williamson. "O le maʻisuka. Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻaliliuina Lou Ola", 1987). Moscow, Mir Publishing House, 1993, 135 itulau, faasalalau o 25,000 kopi.

  2. Kishkun, A.A. Diagnostics laboratory diagnostics. Tusitaulima mo tausimai / A.A. Kishkun. - M .: GEOTAR-Media, 2010 .-- 720 p.

  3. Maʻisuka, Vailaau Faʻataʻi - M., 2016. - 603 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tulafono mo le sauniuni mo le sampling toto mo le suka

Mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega, o le toto sampling e faia mai le vein poʻo le tamatamailima. O fua masani i totonu o le suʻesuʻega ei ai ni eseesega e faʻatatau i le nofoaga o le sampling o le biomaterial.

O se faʻapuʻupuʻuga puupuu o le aofaʻi o le kulukose i le tino e mafai pe a oʻo ina faʻaauau le malosi o le mafaufau i le mafaufau. I le mea na tupu ao leʻi tuʻuina atu le toto mo le auiliiliga sa i ai se aafiaga faʻaletino i le tagata, ona tatau lea ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea poʻo le tatau ona tolopoina le faʻatulagaga i se aso mulimuli ane.

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e manaʻomia le tagata maʻi e pulea lona tulaga faʻalagona-mafaufau ina ia mafai ai ona maua ni suʻega maumaututu.

A maua mai le biomaterial mai se tamatamailima, o mea teuteu e faʻaaogaina e le tagata maʻi i le taimi o le tausiga o le paʻu e mafai ona i ai sona aafiaga i le iuga.

Aʻo leʻi asiasi i le potu suʻesuʻe, e tatau ona fufuluina lelei ou lima, e mafua mai i le mea moni o togafitiga faʻafomaʻi na faia ao le i faia le toto sampling process e le fesoasoani i taimi uma e aveese mea totoe o mea e faʻaleleia ai le paʻu.

Aʻo le i aveina le toto mo le auiliiliga, e faʻasaina le 'aina o le taeao. O le biomaterial mo le suʻesuʻega ua faia i luga o se manava gaogao. E faʻatagaina le 'aina o meaʻai inu caffeinated ma inu inu suka i le taeao. E faatagaina e tineia lou fia inu i se ipu vai e aunoa ma le kesi. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻafetaia lea o le 8-itula anapogi ao leʻi asiasi i le fale suʻesuʻe.

Afai e maua e le tagata gasegase se togafitiga o fualaau, ona tatau loa lea ona logoina e le fomaʻi lenei mea. E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o fualaau oona e mafai ona aafia ai le aofaiga o le suka i le plasma toto.

E le fautuaina e faia se suʻega toto mo le suka i le taimi lava e maeʻa ai le physiotherapy, x-ave ma ultrasound. O se taunuuga sese e mafai ona maua e ala i le suʻeina o meafaitino i le taimi lava e maeʻa ai le faʻamalositino i le tino, o lea e tatau ai ona e fiu i taaloga i aso e lua.

O le taimi sili ona lelei mo foai toto mo le auiliiliga o le taeao.

Taumafa ao lei folasia le toto mo le auiliiliga

O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e faʻasaina le inu ava malosi.

O le tele o tagata gasegase e le mafai ona mautinoa le tele o itula e le mafai ona e 'ai ao lei foaiina le toto mo le suka. Ae e te leʻi alu i le fale suesue, e tatau ona e tatalia le itiiti ifo o le 8 itula le anapogi. Ina ia maua le sao sili ona saʻo o le suʻesuʻega, e fautuaina le tagata maʻi e faʻamalamalama le tali i le fesili i le tele o le taumafataga ao leʻi folasia le toto mo le suka mai lau fomaʻi.

O le toʻatele o tagata gasegase e talitonu ao lei faia le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e tausisi i se taumafataga faapitoa ao lei foaiina le toto mo le suka. O sea faamatalaga e sese. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a faʻaaogaina se aso aʻo leʻi faʻatalanoaina meaʻai e le lelei i le gaʻo, o le le maualalo o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, e mafua ai le leaga.

O meaʻai talafeagai e iai se aafiaga taua i le suka o le toto, o le mea lea o le fesili ole mea e le tatau ona e 'ai ao lei tuuina atu le toto mo le suka e sili ona talafeagai mo le tele o tagata gasegase.

O le meaai ao lei alu i le fomaʻi e tatau ona faia i aso uma mo le maʻi.

O le a le mea e le tatau ona 'aina ao lei foaiina le toto mo le suka?

O le mauaina o se mea sese i le taimi o le auiliiliga e mafai ona avea ma se numera tele o itu, e afua mai i le mafaufau-lagona faalelagona i le tino ma faaiu i le le atoatoa o meaai.

E tatau i tagata uma ona iloa meaʻai e le mafai ona e 'ai ao le i tuʻuina atu le toto mo le suka, e mafua mai i le mea moni o se suʻesuʻega e manaʻomia mo le toeitiiti asiasi i le falemaʻi, talu ai o lenei faailoilo o se tasi lea o tulaga sili ona taua mo le togafitia o le tele o tulaga faʻaleaga.

O fomaʻi e fautuaina le lafoai o le faʻaaogaina o nisi o meaʻai aʻo le i alu i le fale suesue, o le a mafai ai ona maua le suʻega sili ona saʻo. A o leʻi foaiina le toto mo le suka, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i mea e mafai ona e 'aʻai ma le mea e leai.

O le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi le lafoaia o meaʻai uma aʻo leʻi faia le faʻatulagaga:

  • meaʻai gaʻo
  • meaʻai vave
  • Fale faʻafiafia
  • meainu suka,
  • fufulu suamalie.

O nei oloa e tatau ona lafoai muamua, ona o le mea moni o le tele oi latou e faʻaosofia le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E oʻo lava i se tino ola maloloina atoatoa, o le faʻamaoniaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto e umi se taimi umi, o le mea lea, o le matauina o tulafono o meaʻai ao leʻi faia le suʻesuʻega o le a mafai ai e oe ona maua le tali sili ona faʻatuatuaina.

E masani lava, o gasegase, matauina o tulafono faavae o le sauniuniga mo se toto samples mo le auiliiliga, faagaloina mea inu ma faaauau pea ona faʻaaoga. O meaʻai afifi ma mea manogi e aofia ai le tele o suka, lea e oʻo atu ai i faitauga sese i le auʻiliʻiliga mo le kulukose.

I sauniuniga mo le siama o le biochemistry ma le auiliiliga mo le suka, e tatau i se tagata matua ma se tamaititi ona lafoai mea nei:

  1. Soʻo se meaʻai vevela, suamalie ma suamalie.
  2. Puni.
  3. Oranges
  4. Avaka
  5. Cilantro.
  6. Miliki.
  7. Aano o manu.
  8. Fuamoa
  9. Sausagesi.
  10. Sukalati.

I le faaopoopo atu, e faʻasaina le tagata maʻi, ia le itiiti ifo ma le vaiaso ao leʻi faia le auiliiliga, ia inuina meainu o loʻo i ai le ava i totonu o la latou fatuga.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ao leʻi ofoina atu le toto mo le suka?

E tatau ona fai atu i le taimi lava lena e le tatau ona tele naʻo meaai ao leʻi faia suʻesuʻega i le kulukose i le plasma.

O le faʻaaogaina o oloa faʻasaina e tatau ona lafoaia ia le itiiti ifo ma le aso ao le i aoina le biomaterial.

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia i le fesili pe ono mafai ona 'ai muamua aʻo leʻi ofoina atu le toto mo le suka? O le tali i lenei fesili e leai. O le auala o le suʻesuʻega e manaʻomia ai le anapogi o le toto, lea e aofia ai le itiiti ifo ma le 8-itula o le leai o se meaʻai.

O le mafuaʻaga o lenei manaʻoga o le faʻamautinoaina o le suka o le toto, o le tele o taimi e faʻamautuina ai le kulūkose pe a uma le taumafataga mulimuli.

E mafai ona e 'ai meaai nei i ni mea laiti 8 itula ao leʻi faia le suʻega:

  • moa susu
  • Noodles
  • araisa
  • fualaau faisua fou
  • fualaau mamago
  • nati
  • apu moli
  • pears
  • suavai.

E tusa lava po o le a le oloa ua filifilia, o le aofaiga o meaʻai i meaai e tatau ona laʻititi, o le maualuga o meaʻai e faʻaumatia e le sili atu i le afa o le fua masani.

O le tagata maʻi e tatau ona manatuaina i soʻo se tulaga, o le anapogi e maua ai sina fua saʻo sili atu nai lo le faʻaaogaina o oloa faatagaina.

Le aʻafiaga o le ulaula ma le faʻaogaina o le pulumu i luga o le faʻatinoga o le auʻiliʻiliga

O le ulaula o loʻo i ai le suʻega o le toto e masani ona fesili pe faʻafefea ona ulaula le ulaula i le faʻamaoni o faʻamau. O ia ituaiga gasegase e tatau ona nofouta o le sikaleti ei ai sona aafiaga le lelei i le tino atoa, e aofia ai le faʻaaogaina o meaola oona.

Mo lenei mafuaʻaga, e saogalemu le faʻapea atu o le ulaula ulaula e mafua ai le vaeluaina o taunuuga. O le mea lea, e le faatagaina tagata e ulaula i le tele o itula ao le i faia mea mo suʻesuʻega.

O le ulaula e mafai ona i ai se aafiaga taua i le tulaga o le soifua maloloina o tagata mamaʻi ma le maualuga o le kulukose i le tino. O le asu tapaa e faateleina ai le mamafa i luga o galuega fatu cardiovascular ma le faaleagaina ai le toto.

Ona o le mea moni, o suʻega ua faia i luga o se manava gaogao, o le ulaula tapaa e matua faʻasaina aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga o le samples. O le ulaula aʻo leʻi 'ai meaai e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaalia o se faʻalavelave atoa o faʻafitauli le lelei i se tagata maʻi:

  • vavao
  • vaivaiga i le tino atoa,
  • o foliga mai o se lagona o le gaioiga.

E leai se faʻamaoniga mautinoa pe ono mafai ona fufulu ou nifo aʻo leʻi faia le toto foaʻi toto. E mafai e fomaʻi ona manatu o vaega o loʻo iai i le tuufaatasiga o le toothpaste e mafai ona aʻafia ai le sao atoatoa o iuga. Mo lenei mafuaʻaga, o le tele o fomaʻi o loʻo faia suʻega suʻesuʻe ile fale suʻesuʻe o le manatu e sili atu ona lelei le taʻalo lelei ma aua le fufulu ou nifo i le taeao ao leʻi tuʻuina atu le biomaterial mo le suʻega.

Tuua Lau Faamatalaga