Tisipisi gestation i le maitaga: mea e tatau ona e iloa

Mai le aso muamua o le maitaga ma le vaitaimi atoa, o le tino o le fafine e galue i se auala eseʻese.

I le taimi nei, e ono le lelei le faʻaaogaina o metabolic, ma o le a ono faʻaitiitia le lagona o le inisalini. O se taunuuga, o le kulukose e leʻo totoʻa atoatoa, ma o lona faʻatupulaia i le tino e faʻateleina ai le tele.

O lenei tulaga e lamatia ai le atiina ae o ni faafitauli ogaoga. O lea, o le a le lamatiaga o le maualuga maualuga o le suka i le taimi o le maitaga.

Le fua o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga

Faailoga o le metabolism gaʻo i fafine maʻitaga ei ai a latou lava tulaga faatonuina.

O le taimi muamua e pasi ai e le fafine se suʻega o le toto i le amataga, ma o le faailo (i luga o se manava gaogao) e tatau ona teu i totonu o le 4.1-5.5 mmol / l.

O le faateleina o tulaga faatauaina i le 7.0 mmol / l po o le sili atu o lona uiga o le tina faamoemoeina na atiina ae le maʻisuka (faaali), o lona uiga, e maua i le vaitaimi o le soifua maloloina. O lona uiga pe a maeʻa le fanau mai o le faʻamaʻi, o le a tumau, ma e tumau pea ona togafitia.

A oʻo ina taua le suka o le toto (faʻapea foi i luga o se manava gaogao) e tutusa ma le 5.1-7.0 mmol / l - o se fafine e maua i le maʻisuka gestation. O lenei faʻamaʻi e naʻo fafine maʻitaga, ma pe a uma ona fananau, e pei o se tulafono, o le a mou atu faailoga.

Afai e maualuga le suka, o le a le uiga?

O le pancreas (pancreas) e nafa ma lenei faailo.

O le inisalini e gaosia e le pancreas e fesoasoani i le kulukose (o se vaega o meaʻai) ina ia faʻamalosi e sulu, ma ona mea o loʻo i totonu o le toto, e tusa ai, o le faʻaititia.

O fafine maʻitaga ei ai a latou lava gaʻo faapitoa. O latou aʻafiaga e faʻafeagai tonu lava ma le inisalini - latou te faʻatupulaʻia le maualuga ole kulukose. A maeʻa ona faʻaaoga atoatoa e le pancreas lana galuega, ona tupu ai lea o le tele o le gaʻo o le kulukose.

Aisea ua tulaʻi ai?

O loʻo maua i le maʻisuka togafitiga aʻo maʻitaga mo ni mafuaaga:

  1. I totonu o la tatou tino, o le inisalini e nafa ma le ave o le kulukose e sela. I le afa lona lua o le maitaga, o le gaosia o hormones e faʻavaivaia lona aafiaga e faʻaleleia. O lenei mea e mafua ai ona faaitiitia le lagona o le tino o le tino o le tino i le inisalini - o le insulin resistance.
  2. O le tele o taumafa o se fafine e taʻitaʻiina ai le faateleina o le manaʻomia mo le inisalini pe a uma ona 'ai.
  3. E mafua mai i le tuufaatasiga o nei mea e lua, o le a le mafai ona gaosia tino sela o le pancreatic, ma maua ai le maʻisuka maʻisaga.

E le o fafine uma ua maitaga e iai se lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai mea e faʻateleina ai lenei tulaga. E mafai ona vaevaeina i latou na i ai ao lei maʻitaga ma tutupu i le taimi.

Laulau - Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le maʻisuka faʻamaʻi
Tuai le maʻitagaFaʻamatalaga i le taimi o le maitaga
Tausaga e silia ma le 30Fualaau lapopoa
Oona tele poʻo le mamafaPolyhydramnios
O le maʻisuka faʻatasi i totonu o le aigaUrinary glucose excretion
Tisipisi gasegase i se maʻitaga muamuaO le mamafa i le taimi o le maʻitaga
Muamua po o le tuai o le gestosis i se maʻitaga muamuaFaʻaleagaga faʻaleagaina o le tamaititi
Fanau mai o tamaiti e oo atu i le 2500 g pe sili atu i le 4000 g
Fuga o pepe, poʻo le fananau mai o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le taimi ua tuanaʻi
Miscarriages, faʻanoanoa, faʻanoanoa ua mavae
Faʻasologa o le Faʻasologa o le Polycystic

E tatau ona manatuaina o le glucose e ulu i totonu o le pepe i le placenta. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o lona maualuga i le toto o le tina, o le sili atu ona oʻo atu i le tamaititi. O le pancreas o le tamaititi e galue i se auala sili atu, faʻaalia le tele o insulin.

Faʻapefea ona iloa?

O le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga e faia i ni tulaga. O tamaitai uma, pe a lesitala mo le maitaga, e faia se suʻega toto mo le kulukose. Ole fua o le kulukose toto mo tina maitaga e mai le 3.3 i le 4.4 mmol / L (i le toto mai le tamatamailima), poo le 5.1 mmol / L i le toto vevela.

Afai o se fafine e i ai i se vaega maualuga (e tolu pe sili atu tulaga lamatia o loo lisiina i luga), e tuuina atu ia te ia le tautala Glucose tolerance test (PGTT). O le suʻega e aofia ai laasaga nei:

  • O se fafine i luga o se manava gaogao e maua ai le toto mo le kulukose.
  • Ma, i totonu o le 5 minute, o le fofo e aofia ai le 75 g o le kulukose.
  • A maeʻa le 1 ma le 2 itula, ona faia loa lea o le toe fuataʻi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O fua o le kulukose i le toto vevela e manatu e masani:

  • i luga o se manava gaogao - itiiti ifo i le 5.3 mmol / l,
  • ina ua mavae le 1 itula - itiiti ifo i le 10.0 mmol / l,
  • ina ua mavae le 2 itula - itiiti ifo i le 8.5 mmol / l.

E le gata i lea, o le suʻega o le toleniga o le glucose e faʻatinoina mo tamaitai ua tele le faʻavaveina o le toto kullukose.

O le isi laasaga o le faʻaaogaina lea o le PHTT mo fafine uma ua maitaga i le vaitaimi o le 24-28 vaiaso.

Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka o le maʻisuka, ua faʻaaogaina foi se faailoga o le hemoglobin glyc, lea e atagia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i nai masina talu ai nei. E masani lava, e le sili atu i le 5.5%.

GDM ua maua i:

  1. Glucose anapogi i le sili atu i le 6.1 mmol / L.
  2. Soʻo se filifiliga fua o le kulukose pe afai e sili atu i le 11.1 mmol / L.
  3. Afai o le taunuʻuga o le PGTT e sili atu i le masani.
  4. Ole maualuga o le hemoglobin glycated e 6.5% poʻo le maualuga.

E faapefea ona faʻaalia?

O le tele o taimi, o le maʻisuka faʻamaʻi e faʻavalea. E le popole le fafine, ma na o le pau le mea e popole ai le fomaʻi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I mataupu e sili atu ona ogaoga, fiainu, tele urination, vaivaiga, acetone i le urine ua iloa. O se tamaitai ua mauaina le mamafa siliva nai lo le mea na faamoemoeina. Pe a faia se suʻega o le ultrasound, o le a iloa le vaʻaia i le atinaʻeina o le fetus, o faʻafitauli o le le atoatoa o le toto o le placental.

O le a le mea e lamatia ai le maʻisuka faʻamaʻi, aisea e matua vavalalata ai le kulukose i le maitaga? O le maʻisuka maʻi e lamatia mo ona aʻafiaga ma faʻafitauli mo tamaitai ma tamaiti.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka faʻamalosi mo se fafine:

  1. Faʻapauina faʻafuaseʻi le faapau pepe. O le faateleina o le taimi o le faapau pepe i fafine ma GDM e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi, aemaise lava o le urogenital organs. O faʻafitauli o le Hormonal e taua foi, talu ai o le maʻisuka faʻamalosi e masani lava ona atiina ae i fafine o loʻo i ai le maʻisaga o le ovary polycystic ao le i maʻitaga.
  2. Polyhydramnios.
  3. O le gestosis vave (edema, faʻateleina le toto maualuga, palatini i le urine i le afa lona lua o le maitaga). O le gasegase matuia e lamatia mo le ola o se fafine ma se tamaitiiti, e mafai ona iu ai i le faʻavevesi, le lava le malamalama, totoga mamafa.
  4. Faʻasologa masani o faʻamaʻi pipisi.
  5. I maualuga maualuga o le kulukose, o le faaleagaina o vaʻa o mata, gaʻo, ma le placenta e mafai.
  6. O galuega muamua e sili atu ona fesootaʻi ma faafitauli o le maʻitaga e manaʻomia ai le vave faʻatagaina.
  7. Faʻaiʻuga o le fanau mai: vaivaiga o le galue, faʻaleagaina o le alafaʻa fanau, maʻi o le tina failele.

Le aʻafiaga o le maʻisuka faʻateʻa i luga o le pepe:

  1. Macrosomy o se mamafa tele o se pepe faatoa fananau mai (sili atu i le 4 kilokalama), ae o totoga o le tamaititi e matua. Ona o le faateleina o le inisalini i le toto fetal, o le glucose maualuga e teuina e avea ma gaʻo gaʻo. E fanau mai se pepe lapoa, ma alafau taamilosaga, paʻu mumu, o tauau lautele.
  2. E mafai ona faʻatuai ai le atinaʻe o tamaʻitaʻi.
  3. O le faʻaleagaina o le tino e sili atu ona masani ai i fafine o loʻo i ai le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga.
  4. Hypoxia o le fetus. Mo le faʻaleleia atili o metabolic process, e manaʻomia e le fetus le okesene, ma o lona faʻaoga e masani lava ona faʻatapulaaina e ala i le soliga o le toto toto. Ona o le leai o se okesene, o le okesene, matelaina o le hypoxia.
  5. O faʻafitauli o le manava o le tino e masani ona tupu i le 5-6 taimi. O le tui o le inisalini i le toto o le pepe e taofia ai le fausiaina o le tuai - o se mea faapitoa e puipuia ai mama mamame pe a uma ona fanau mai le pau.
  6. E tele taimi e tupu ai le maliu o le tama.
  7. Faʻaleagaina le tama i le taimi o le fanau mai ona o lapoa tetele.
  8. Tulaga maualuga o le hypoglycemia i le aso muamua talu ona fanau mai. O le hypoglycemia o se faaitiitia i le kulukose toto i lalo o le 1.65 mmol / L i se pepe fou. O le tamaititi o loʻo moe, faʻalavelave, faʻasaina, le lelei tele, ma le malosi faʻaitiitia o le kulūkose, o le leai o se malamalama e mafai.
  9. O le vaitaimi fou e maua mai i faʻafitauli. Laasaga maualuga o le bilirubin, siama siama, mama o le tino.

Togafitiga o le ki i le manuia!

E pei ona manino nei, afai e maua le maʻisuka aʻo maitaga, e tatau ona togafitia! O le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻafitauli ma fanauina se pepe soifua maloloina.

O se fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona ia iloa pe faʻafefea ona pulea lelei lona kulūkose i se glucometer. Faʻamaumau faailoga uma i se tusi faʻamau, ma asiasi i taimi uma i le finocrinologist.

O le faʻavae mo le togafitiga o le maʻisuka faʻamaʻi o le taumafa lea. O mea taumafa e tatau ona masani, ono taimi, mauoa i vitamini ma meaʻai. E talafeagai le vavaeeseina o meaʻai gaʻo (oloa e aofia ai suka - selu, sukalati, meli, kuki, ma isi mea) ma faʻaaogaina tele fipa o loʻo i totonu o fualaʻau, lala ma fua.
E manaʻomia lou suʻeina o calories ma faʻaaogaina sili atu nai lo le 30-35 kcal / kg o le mamafa o le tino i le aso i le mamafa masani. Afai e mamafa le fafine, o lenei fuainumera e faʻaititia i le 25 kcal / kilokalama o le mamafa i le aso, ae le itiiti ifo i le 1800 kcal i le aso. Meaʻai e tufatufaina atu e pei ona taua i lalo:

E leai se tulaga e tatau ona e fiaai. O lenei mea o le a aafia ai le tulaga o le tamaititi!

I le taimi o le maʻitaga, e le sili atu i le 12 kilokalama o mamafa le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa, ma pe a fai o le a gasegase ao le i maʻitaga - e le silia le 8 kilokalama

E tatau ona fai aso uma, manava manava fou. Afai e mafai, ia faia ni vailaʻau vai poʻo ni falemaʻi faʻapitoa mo fafine maʻitaga, faia ni faʻamalositino. O le faamalositino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin, faʻateleina le faʻaoloa o le okesene.

Togafitiga insulin

O taumafa ma faamalositino e faʻaaoga mo le lua vaiaso. Afai e le tupu le tulaga o le kulukose o le toto i lenei taimi, o le a fautuaina e le fomaʻi le amataina o le inisalini, ona o le faʻasaina o fualaau o le suka e faʻasaina i le taimi o le maitaga.

Leai se mea e te fefe ai i le insulin i le taimi o maitaga! E matua saogalemu mo le fetus, e le afaina ai se fafine, ma o le a mafai ona taofi le tui o le inisalini i le taimi lava e uma ai le fanau.

Pe a faatonuina le inisalini, o le a latou faamatala auiliili pe faapefea ma le mea e tui ai, pe faapefea ona fuafua le fualaau talafeagai, pe faapefea ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma lou tulaga, faapea foi ma le auala e aloese ai i le faaitiitia o le kulukose toto (hypoglycemia). E tatau ona matua usitai i fautuaga a le fomaʻi i nei mataupu!

Ae o le maʻitaga ua oʻo mai i le iʻuga, o le a le isi mea e sosoo ai? O le a le fanau mai?

O fafine e maua i le maʻisuka faʻamalosi e manuia le fanau mai oi latou lava. I le taimi o le fānauga, e siaki ai le kulukose o le toto. Obstetrics e mataituina le tulaga o le tamaititi, pulea faailoga o le hypoxia. O se mea e manaʻomia muamua mo le fananau mai o le laʻititi lea o le fetus, o lona mamafa e le sili atu i le 4000 g.

O le maʻisuka faʻasalaga na o ia e le o se faʻamatalaga mo le vaega caesarena. Ae ui i lea, e tele taimi e faigata ai ile maʻitaga i le hypoxia, fetuseta tele, gestosis, gasegase vaivai, lea e oo atu ai ile taotoga.

I le taimi o le vaʻalele, o le mataʻituina o le tina ma le tama o le a tuʻuina atu. I le avea ai o se tulafono, o le kulukose e toe foʻi i le masani i totonu o nai vaiaso.

Faʻaaliga mo se fafine

6 vaiaso talu ona fanau mai, e tatau ona sau le fafine i le endocrinologist ma faia se suega o le faapaleni kullukose. O le tele o taimi, o le kulūkose e faʻapitoa, ae i nisi o gasegase e tumau pea le maualuga. I lenei tulaga, ua maua le fafine i le maʻisuka ma ua faia togafitiga talafeagai.

O le mea lea, a uma ona fananau mai, e tatau i se fafine faapena ona faia taumafaiga uma e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, 'ai e le aunoa ma le lelei, ma ia lava le gaioiga faaletino.

O le a le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine, lea eo mai faatasi ma le le atoatoa po o le leai foi o le inisalini - o le hormone o le pancreas, e mafua ai le faateleina o le kulukose toto - hyperglycemia. I le na o le mea lava lea, o le luga o luga o le gutu o le a le toe faʻamalosi ai le inisalini, lea e faʻaaoga ai le kulukose, pe o le inisalini e gaosia, ae o le gaʻo e le mafai ona talia. E i ai le tele o faʻasoasoaga o lenei faʻamaʻi: ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ituaiga 2 o le maʻisuka ma le maʻisuka e le o le inisalini, faʻapea foi ma le maʻisuka maʻi.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1, e taʻua o le inisalini, o le a tupu aʻe ona o le faʻaumatia o teineiti faapitoa - tamaʻitaʻi o Langerhans e maua ai le inisalini, e mafua ai le atinaʻeina o le le lava o le insulin e mafua ai le hyperglycemia ma e manaʻomia ai le puleaina o le hormone mai fafo e faʻaaogaina ai "inisalini" faapitoa.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2, poʻo le le inisalini, e le o faʻatasi ma suiga faʻavae i le pancreas, o lona uiga o le insulin e faaauau pea ona faʻapipiʻiina, ae i le laasaga o fegalegaleaiga ma fusi, o le "mea le lelei" e tupu, o lona uiga, e le o vaʻaia le inisalini ma o le mea lea e le faʻaaogaina le kulukose. O nei mea uma e tutupu i le hyperglycemia, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o laupepa e faʻaititia ai le kulukose.

Maʻisuka ma le maʻitaga

I fafine e maua i le maʻisuka, o le fesili e masani lava ona tupu mai le ala o le a amata ai ona maitaga ma o latou maʻi. O le tausiga o le maʻitaga o tina o loʻo i ai se maʻi o le maʻisuka e oʻo mai i le sauniuniga ma le faaeteete o le maʻitaga ma le tausisia o faʻataʻitaʻiga uma a fomaʻi i le taimi o ana faʻataʻitaʻiga uma: faʻataʻitaʻi suʻesuʻega, suʻesuʻeina o fualaau oona e maualalo ai le kulukose o le toto, ma pipii atu i meaʻai laiti-carb. I le maʻisuka ituaiga 1, o le pulea faʻatagaina o le inisalini e maua mai i fafo e talafeagai. O le eseesega i lona fua eseese e faʻalagolago i le tolu masina o le maʻitaga.

I le uluaʻi masina, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini, talu ai o le placenta o loʻo faʻapipiʻiina ai hormones steroid ma o se ituaiga tutusa o le pancreas. E le gata i lea, o le kulukose o le punavai autu lea o le malosi mo le fetus, o lea la ua faʻaitiitia ai lona taua i le tino o le tina. I le lona lua o masina, o le manaoga mo le inisalini e faateleina. O le tolu lona tolu o loʻo iloga i le faʻaititia o le faʻaititia o le insulin manaoga ona o le hyperinsulinemia fetal, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. O le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le maitaga e manaʻomia ai le soloia o fualaau o gaʻo ma le faʻaaogaina o le inisalini. E manaʻomia se taumafa e maualalo i gaʻo.

Gesational diabetes

I le olaga atoa, atonu o le a le faʻavevesi le fafine ona o le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo, o le faʻamaoniga i le auiliiliga e mafai ona i totonu o tapulaa masani, ae pe a pasia suega ile falemaʻi, o le a mafai ona iloa se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka o le maʻisuka - o le faʻalauiloaina o le kulukose toto mo le taimi muamua i le maʻitaga pasia pe a uma le fanau. E atiina ae ona o le le atoatoa o le hormonal lea eo faatasi ma le atinaʻeina o le tamaititi i le tino o se fafine e tetee atu i le talaaga o le tui o le insulin i le taimi nei, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le gaʻo.

O mafuaʻaga o le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona:

  • le i ai o le maʻisuka i totonu o aiga
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai ma faʻaleagaina ai galuega faʻamalosi,
  • fafine ei ai le ovary polycystic,
  • fafine o loʻo mafatia i le maualuga
  • fafine e sili atu ile 45 tausaga,
  • ulaula fafine
  • fafine e faʻaleagaina le ava malosi
  • fafine o loʻo i ai se talaʻaga o le maʻisuka ituaiga,
  • polyhydramnios
  • fua tele. O nei mea uma e lamatia ai le atiaʻeina o nei maʻi.

O faʻamaoniga o insulin e mafua mai i mea e pei ole:

  • faʻalauteleina le faʻasolosolo i totonu o le faʻaleagaina o le gaosio-hormonone cortisol,
  • faʻasalaga o hormones steroid placental: estrogens, lactogen placental, prolactin,
  • faʻafouina o le enzyme placental lea e faʻaumatia le insulin - insulinase.

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e leai se faʻamatalaga: seʻia oʻo i le vaiaso 20, ma o le taimi tonu lava lea e mafai ai ona maua le faʻamaʻi o le maʻisuka maʻi, e le popole le fafine. A maeʻa le vaiaso e 20, o le faailoga autu o le faateleina lea o le kulukose toto, lea e le i matauina muamua. E mafai ona fuafua e faʻaaoga se suʻega faapitoa e iloa ai le faʻapalepale kulukose. Muamua, e aveesea le toto mai le vein i luga o se manava gaogao, ona ave lea e le fafine le 75 g o le kulukose i le vai ma toe ave le toto mai le vein.

O se faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga e faʻamautuina pe afai o le faʻamuamua e le itiiti ifo i le 7 mmol / L, ma le lona lua e le itiiti ifo ile 7.8 mmol / L. I le faaopoopo atu i le hyperglycemia, o faʻamaoniga e pei o le lagona o le galala, faʻalauteleina o le urination, vaivai, ma le leai o se mea e mafai ona maua.

Puipuiga o le Maʻisuka Aʻo Toto

I le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamalosi, e manaʻomia le lava gaioiga faaletino - o le faia o yoga poʻo le alu i le vaitaele o se fofo sili lea mo fafine o loʻo lamatia. E tatau ona taulai totoa i meaai. Mai le taumafataga, e tatau ona vavalalata mea falai, gaʻo ma le falaoamata, o nei mea e "vave" gaʻololo - o nei oloa e vave ona gauai ma saofagā i le malosi ma le taua o le kulukose o le toto, maua ai le tele o meaʻai ma le tele o kaloli e leaga ai le tino.

O meaai mama e tatau ona faʻaesea mai au mea taumafa, e pei o le masima e tumau pea, e mafai ona oʻo atu i le edema ma le toto maualuga. O meaʻai faʻamalosi-meaʻai o se vaega taua o le taumafa mo le maʻisuka, aemaise lava tamaitai e maua i le maʻisuka. O le mea moni, o le fiber, e faaopoopo i le mauaina o le tele o vitamini ma minerale, e faʻamalosia ai le gastrointestinal tract, faʻaitiitia le faʻaleleia o gaʻo ma lipids i totonu o le toto.

Faʻaaofia ai fualaʻau, fualaau faisua, meaʻai susu, fuamoa i lau taumafa. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, o se mea paleni paleni taumafa e taʻalo ai se tasi o matafaioi taua i le puipuia o le maʻisuka. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le glucometer. O se meafaigaluega sili lenei mo fua o aso taitasi ma le pulea o le kulūkose o le toto.

Fanau faanatura poo se mea e le o iai?

O lenei faafitauli e toetoe lava o taimi uma e feagai ai ma fomaʻi pe a latou feagai ma se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O le puleaina o le galue e faalagolago i le tele o mea taua: o le mamafa o le manaʻoga o le fetus, o vaega o le pelvis o le tina, le tikeri o le taui mo le maʻi. O le maʻisuka faʻamamafa lava e le o se faʻaaliga mo se vaega o le gasegase poʻo le faʻailoga faʻanatura seia oʻo i le 38 vaiaso. I le mavae ai o le 38 vaiaso, o le avanoa e atiaʻe ai faʻafitauli e le gata i le vaega o le tina, ae o le tama foi.

Tuʻuina atu oe lava.Afai e tupu mai le pepe, e tatau ile manava o le toto ile 2 itula ile faʻaaogaina o le inisalini, fai siva, pe a fai ole maitaga e manaʻomia.

Cesarean vaega.O le suʻesuʻeina e ala i le faʻamalosi o le macrosomia taua o le fetal i le suʻesuʻeina o se maʻi pipisi i totonu o le tina, o le faʻasalaga o le maʻisuka o le maʻisuka o faʻamaoniga mo le vaega o loʻo i lalo. E taua foi le amanaia le maualuga o le taui mo le maʻisuka, o le matua o le au, o le tulaga ma le tele o le fetus. O le siakiina o kulūkose e tatau ona faia aʻo lei faia le taotoga, aʻo lei aveeseina le fomaʻi, faapea foi ma le vavae ese o le placenta ona sosoo ai lea ma le 2 itula pe a oʻo i le maualuga o le taʻaloga ma itula pe afai e mafai ona atiaʻe le hypo- ma hyperglycemia.

Faʻaaliga faʻafuaseʻi mo le faʻamaonia o vaega o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua iloga:

  • ogaoga le vaaia o le tino i le tulaga o le faateleina o le retinopathy o le maʻisuka ma le mafai ona toe tatala i tua,
  • faʻalauteleina i faʻamaoniga o le maʻisuka nephropathy,
  • gasegase lea e mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina o le placental,
  • ogaoga matautia i le tamaititi.

Afai o le faʻaaliga e tupu mo se vaitau e le itiiti ifo ma le 38 vaiaso, e tatau ona iloilo le tulaga o le manava o le fomaʻi, e pei o le maualuga o le matua o le mama, talu mai le taimi nei e le o atoatoa le tino o le pulmonary, ma afai e leʻo faʻaogaina lelei le fetus, e mafai ona faʻaosoosoina ai le maʻi o le pepe. I lenei tulaga, o le corticosteroids ua faatonuina e faʻavaveina ai le matua, ae o fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faʻaaogaina o nei vailaau faʻamaʻi ma i tulaga tulaga ese, talu ai latou te fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto, o le faʻafeteina o le tui i le insulin.

Faaiuga mai le tusiga

O lea, o le maʻisuka, i soo se ituaiga, e le o se "tapasa" mo se tamaitai. I le maeʻa ai o se taumafataga, auai i le gaioiga malosi o le tino mo fafine maʻitaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave, faʻaleleia lou lelei ma faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni faaletonu ole fetal.

Faatasi ai ma le auala sao, fuafua ma le faaeteete, taumafaiga tuufaatasi a fomaʻi-fomai, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi ma isi tagata faapitoa, o le maitaga o le a faia i se tulaga saogalemu mo le tina o loʻo faatalitali ma le pepe.

E faʻapefea ona ese le maʻisuka faʻamaʻi mai le maʻisuka moni

O le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga o se faʻamaʻi lea e iloa ai le maualuga o le suka (mai le 5.1 mmol / L i le 7.0 mmol / L). Afai ole sili atu i le 7 mmol / l, o le a tatou talanoa e uiga i le maʻisuka, lea e le alu ese ma le iʻuga o le maitaga.
O le suʻeina o le GDM muamua ma a maeʻa le suʻega o le kulupu o le glucose (o le glucose solution e inu i se faʻasalalauga faapitoa), o le suʻega toto e fua mai i le vein - o le glucose o loʻo fuaina i le plasma, o le mea lea, o le suʻega toto mai le tamatamailima e le malamalama.

Mo le fomaʻi e suʻesuʻeina le maʻisuka faʻamaʻi, e na o le tasi le sili atu o le suka mai le masani masani.

Mafuaʻaga o le GDM

O mafuaʻaga moni mo le tupuga o le maʻisuka faʻamalolo e le o iloa i le taimi nei, ae ua fai mai tagata atamamai o le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona afaina i tulaga nei:

  • afaina (ituaiga II o le maʻisuka i totonu o le aiga vave, faʻamaʻi autoimmune),
  • glycosuria ma prediabetes
  • faʻamaʻi pipisi e mafua ai faʻamaʻi autoimmune,
  • i le matua. O le lamatiaga o le maʻisuka faʻamaʻi i totonu o se fafine pe a uma le 40, e lua taimi e sili atu nai lo le tulaga o se tina i le lumanai i le 25-30 tausaga,
  • faʻamaoniga o le GDM i se maʻitaga muamua.

Anastasia Pleshcheva: "O le aʻafiaga o le GDM faʻapupula ona o le i ai o le mamafa, gaʻo i tamaitai aʻo leʻi maʻitaga. O le mafuaʻaga lea matou te fautuaina ai sauniuni mo le maʻitaga muamua ma aveesea faʻamalosi faaopoopo ao lei oʻo i le vaʻaia.
O le faafitauli lona lua o le sili atu lea o mea o loʻo i ai meaʻai i gaʻo. O suauu faamamaina ma gaʻo vailaʻau faigofie faigofie e sili atu ona matautia. "

O le a le matautia o le GDM

O le glucose maualuga e maua ai le toto o le tina e faasee atu i le fetus, lea e liua ai le kulukose i le tino. E teuina i totoga o le tamaititi ma lalo o le paʻu ma e mafai ona suia le tupu aʻe o ponaivi ma le cartilage, faʻalavelave ai le tele o le tino o le tamaititi. Afai e mafatia le fafine ile maʻisuka ile maʻisaga, ona fanau mai lea o se pepe fou (e tusa lava pe na fanau mai i le taimi atoa pe leai) ua faateleina le mamafa o le tino ma totoga o le tino (ate, pancreas, heart, etc.).

Anastasia Pleshcheva: "O le mea moni o le tamaititi e tele e le o lona uiga o ona faʻamaʻi soifua maloloina e masani. O lona tino i totonu e faʻalauteleina ona o le tino o le tino. I lenei tulaga, o loʻo faʻatulagaina lelei ma e le mafai ona faʻatinoina a latou galuega.

O le glucose maualuga e mafai foi ona faʻalavelaveina le metabolism - o le a le lava le konisini ma le magnesium i totonu o le tino o le tina ma le tamaitiiti - faʻaleagaina le cardio-respiratory ma le neurological disorders, faʻapea foʻi le mafuaʻaga o le jaundice ma faʻateleina le viscosity o le toto i le tamaititi.

O le maʻisuka faʻamamafa e faʻapupula ai le lamatiaga o le toxicosis i totonu o se fafine maʻitaga, lea e sili atu ona lamatia nai lo le toxicosis i le taimi o le maʻitaga.
Ae o solitulafono ma faafitauli e pei ona taua i luga e mafai ona tupu e aunoa ma le le iloa ma le togafitiga. Afai o le togafitiga e faʻamaonia ma matauina i le taimi, o faʻafitauli e mafai ona alofia. "

E mafai e GDM ona liliu saʻo?

Anastasia Pleshcheva: "Afai ua maua se fafine i le maʻi suka, e mafai ona ia atiaʻe le maʻisuka ituaiga II. Ina ia pule i fafo, ono i le valu vaiaso talu ona fanau mai, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se suʻega mamafa ma le 75 g o le kulukose. Afai e foliga mai a maeʻa le fanau mai o le fafine o loʻo i ai se manaoga mo vailaʻau o inisalini, ona mafai ai lea e le tagata tomai faapitoa ona maua le faaiuga ua atiaʻe le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faafesootai mautinoa le endocrinologist mo le suʻega ma ia lava le togafitiga. "

Fesoasoani faafomaʻi ma le puipuiga

E tusa ai ma tagata atamamai, o faʻafitauli uma o le maʻisuka ituaiga e mafai ona puipuia. O le ki i le manuia o le mataʻituina o fua o le toto toto mai le taimi o suʻesuʻega, togafitiga faʻasoifua maloloina ma le oti.
E tāua le vavaeeseina o meaʻai gaʻo mai le meaʻai - suauu faamama, suamalie, honey, jam, sua i pusa ma sili atu. E tusa lava pe itiiti se laʻau suamalie e mafua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

E tatau ona e 'ai faʻatasi (tolu meaai autu ma lua pe tolu meaai) ma leai se mea e te le fia ai.

Faatasi ai ma le taumafataga, e manaʻomia foi le gaioiga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le savali, aau poʻo le faia o yoga e lava mo le tino e faʻaaoga lelei ai gaʻo meaʻai, e aunoa ma le siitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga faʻalavelave.

Afai o totonu o le vaiaso poʻo le lua o meaʻai ua faʻamaonia mo le maʻisuka faʻamaʻi e leʻi maua mai iʻuga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le inisalini.

E le gata i lea, e tatau ona e pulea le maualuga o le kulukose (faʻaaoga le mita 8 taimi i le aso), mamafa ma teu se tusi talavai.
Afai o le GDS na maua i se maʻitaga muamua, ma ua fuafua le fafine e toe fanauina se pepe, aʻo leʻi amataina e manaʻomia lona vave mulimuli i tulafono uma mo le puipuia o le GDM.

I le taimi muamua, matou te teena le manatu e faapea "e tatau ona matou 'aina mo le lua" ma faʻasalalau isi tala fatu e uiga i le maitaga.

Tuua Lau Faamatalaga