Cranberries mo le maʻisuka ituaiga II

Cranberries o se pusa ola maloloina e aofia ai le tele o vitamini, minerale ma elemene. E faʻaleleia le faʻamaʻi ma faʻaleleia le soifua manuia lautele, e aofia ai le maʻisuka.

Cranberries e aofia ai mea eseese o meaola mai fafo: quinic, benzoic, ma le citric. E le gata i lea, o vine e tele ituaiga o pectin, vitamini e pei ole B1, C, PP, B6, B2. Rk. Cranberries saturate le tino ma iodine. O lona tuufaatasiga foi e aofia ai minerale ma elemene eseese: iron, potassium, phosphorus, calcium.

I le avea ai o se vailaʻau, o loʻo faʻaaogaina le vine, lea e maua i le taimi o le gaosia o vine. E foliga mai o se vai malulu o le lanu moana mumu. O le tofo o le siʻosiʻomaga o se mea manaia, faʻateleina. I totonu o le pepa ua faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le sauniuni o le tele o mea inu fualaau suamalie. O le sipuni tipi ua faaopoopo atu foi i laʻau teas ma teuteuga.

O le sipuni tilati e mafai ona faʻamalolo ai faʻamaʻi o fiva ma faailo o le hypovitaminosis. I le pyelonephritis, o le sukalani e faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faʻasaina ma faʻateleina le toe faʻaleleia.

Kissel, compote poʻo sua o fualaau suamalie mai le faʻamaunuʻu o loʻo faʻaogaina mo faʻamaʻi pipisi. E vave ona faʻaitiitia le tiga e tupu i le rūmū. E faʻaaogaina foi launiu mo maʻi o le tino, faʻamaʻi o le ooto tautala ma le tele o isi vaega o vailaʻau.

Laʻau Avela mo le maʻi suka

Ua faʻatagaina fomaʻi e 'aina fualaau mo le maʻisuka. O lenei pupuu suamalie e aoga tele i lenei maʻi: e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto. I le maʻisuka ituaiga 1, o fualaau oona e le mafai ona faʻaleleia, ae o le a leai ni taunuuga matautia. O maualuga o le suka e tumau pea i tulaga talafeagai.

Cranberries i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻaaogaina o se vailaʻau faaopoopo. A 'ai e le tagata maʻi le vaega o lenei mea i soo se ituaiga, o loʻo i ai se faʻaititia o le toto toto, lea e faʻaleleia le lelei. Mo se mea e iloagofie ai, ua lava lea e inu ai le tasi ipu tioata suamati, meainu suamalie po o le tipi vine i aso taitasi.

E le gata i lea, o le maʻisuka, e aoga tele le inu o le lauti mai lau launiu. O lenei vai e le gata ina faʻasaina ai le toto toto, ae faʻafefeteina ai foi le pancreas, ma o le taunuuga e amata ai ona sili atu ona lelei le lelei. E le mafai ona suia meaʻai i vailaʻau, ae o se faʻaopoopoga ma na o se togafiti manaia mo le maʻisuka, o le a le afaina.

Cranberries o se oloa maualalo tele-kalori. 100 g o vine e tusa ma le 27 kcal. O le isi lea mafuaʻaga e le afaina ai mo tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le aʻafiaga o fualaau oona e susunuina ai tagata le lelei, aemaise lava le maʻisuka, cholesterol.

Cranberries e mafai ona 'aina fou, kuka ni laʻau tila, compotes, meainu suamalie. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma fesuisuiaʻi e ala i le faaopoopoina o se kuki laitiiti.

O Berry e mafai ona aofia i totonu o le lisi e avea o se mea faaopoopo i le tele o fualaau faisua ma fualaau suamalie. Ma o le sua e mafai ona faʻaaogaina mo laei, sau sau poʻo le sami. O ni nai sipuni tele o le sukalani o le a faaopoopo ai le suamalie malie i isi sua fou, suamalie, ma meainu suamalie.

O se ipu malamalama suamalie i aso taitasi mo le tele o masina ua fautuaina e inu le tele o tagata fai meaʻai. E matua faʻaleleia ai le manuia o le tagata maʻi, faʻaleleia le lelei o le olaga. O le vailaʻau patino o le a fesoasoani i le fomaʻi e suʻeina. O fualaau e mafai ona suia i le sipuni, faʻatau i le fale talavai.

Contraindications mo le suka suka

E ui lava i uiga aoga uma, e le mafai ona faʻaaogaina fualaʻau mo tagata uma o le maʻisuka. E le fautuaina e fai lenei mea mo tagata ei ai faafitauli o le gastrointestinal, e pei ona faateleina le maualuga o le eletise. E faʻasaina cranberries mo tagata mamaʻi na maua i le maʻi ulutala ma le gastrointestinal tract, faʻapea foi ma gastritis ma le faʻateleina faasela.

Aʻo leʻi fautuaina le sua o le kuluni ma faʻapipiʻi i tagata gasegase e faʻaleleia ai o latou tulaga, e tatau i le fomaʻi ona taitaia se faʻamaʻi. E le mafai ona e 'ai i aralaʻau ma fatu fatugaʻo poʻo se vevela. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina lelei fualaau i le tele o mea, e sili atu le faʻafesoʻotai muamua o se fomaʻi.

Cranberries mo le maʻisuka: mafai pe leai foi

O se suamalie suamalie ma le manaia le lanu mumu, e faʻaaogaina e tuaa ma o loʻo umia nei e le fomaʻi ma le au fai meaʻai. O le oloa e faʻaaogaina i le togafitiga o fulu malulu, o le puipuia o maʻi o endocrin ma vascular. O le vailaʻau o le pata masima e mafai ai e oe ona faʻamalolo toetoe lava atoa le tino o le tagata.

Tuuina atu o le maʻisuka o se maʻi pipisi, o le ave o se vaitamini lulu mai se puna masani ua avea ma se laasaga manaomia ma talafeagai mo le tagata maʻi e faaleleia ai lo latou manuia. Faʻapei o soʻo se isi lava fua ile taumafa a se tagata gasegase ile maʻisuka, ia amanaʻiaina mea e sili ona lelei o le gaʻo gaʻo.

E maualalo le suka i le glucose, o se fuainumera o fuainumera o fuainumera. O le suamalie i totonu e maua ona o le fructose, o lona uiga o le maʻisuka e ave le fala mo meaai e aunoa ma le fefe i le faateleina o le toto suka. Ae ui i lea, i so o se fualaau aina po o le pipi o loʻo i ai se aofaʻi o meaʻai gaʻo e ese mai i le kulukose. O le fuainumera faʻamamafa o cranberries e 45 iunite. O lenei mea e maualalo ifo nai lo fua o vine po o melons, ae e mafai ona matauina ina ia le amanaia ai le fuaina o le falaoa, o le mea lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona e mataʻituina le tele o le oloa.

Fomaʻi ua malilie e le sili atu ona sili atu le aoga nai lo le mea e afaina ai le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2. E ui i le manaʻoga e faʻatapulaʻa le aofaʻi o lenei oloa, o le masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka e fesoasoani i tagata e faalagolago i le insulin-tagata e toe foi atu i le masani ona oa latou mea aoga.

O le a le mea o loʻo i ai i le kuki

O le lisi lenei o vitamini autu i totonu, o latou masani i aso taitasi mo se tagata (e faavae ile 100 g o vine):

  • B5 (6%) - manaʻomia i faiga faʻasolosolo ma le faʻamalosia o le inisalini,
  • C (15%) - antioxidant, faʻaitiitia le aofaʻi o le hemoglobin glycated,
  • E (8%) - faʻalauteleina le faʻaogaina o puipui o toto, fesoasoani e faʻaititia le cholesterol,
  • Mg (18%) - faʻatonutonu le maualuga ole kulukose, puipuia le ate,
  • Cu (6%) - tuʻuina atu le okesene i masini, puipuia ai fiva nerve.

Cranberries i le maʻisuka ituaiga 2 e le maua ai le tino ma mea uma e tatau ai i le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina (e le pei o le kāpeti paʻepaʻe poʻo le ulu o le rose). Ae ui i lea, o le autu o le togafitiga e le o ni elemene, ae o mea ola (3% i le mamafa o vine). Cranberries o loʻo i ai mea nei:

  • lemoni - o se antioxidant, o se sui o le gasegase,
  • ursolic - mafai ona faateleina le pasene o le maso maso ma faʻaititia le mea o loʻo i totonu o le tino o le tino,
  • benzoic - e le faatagaina le toto e fai ni fusi i le maualuga o le suka,
  • hinnaya - faʻaleleia le faagasologa o le faʻafouina ma faʻaititia le mea o loʻo i totonu o lipids i totonu o le toto,
  • chlorogenic - o le antioxidant, ei ai lona faʻaleleia o le suka ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka,
  • oksiyantarnaya - o se vaega taua i le maualuga o le toto maualuga, faʻaleleia atili le leo o le tino.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Cranberries mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai mea nei mo togafitiga:

  • E i ai aoga aoga i luga o le metabolism, aemaise lava o le carbohydrate ma le lipid metabolism, fesoasoani e feagai ma le meaʻai ma faʻaitiitia ai le kulukose toto.
  • E taofia ai le faʻavaeina o lipid plaques i luga o pa o toto toto ma faʻalautele ai lo latou gafatia, e puipuia ai le toto.
  • O loʻo i ai se aʻafiaga faʻaleagaina i foliga vaaia o le angiopathy.
  • Faʻaleleia le toto i masini, puipuia le suauu, paʻu ma le limu lima.
  • E fesoasoani e faʻamaonia le faʻaleagaina o meatotino o le toto.
  • E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o aʻafiaga. E tusa ai ma fuainumera, i tagata e maua i le maʻisuka, o le tino, e aofia ai mea leaga, e masani ona tupu nai lo le soifua maloloina. O meaʻai faʻamaʻi-inu e manaʻomia ile taumafa.
  • Faʻaitiitia le suka i le urine ma, o se taunuuga, e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi o gaʻo ma le urinary tract.
  • Faʻaleleia le galuega o le toefaʻailogaina, fesoasoani e faʻamaonia le vaʻai.
  • E faʻaitiitia ai le toto, ma faʻaaogaina ai se puipuiga i le cardiovascular system ma puipuia le tupu mai o le glaucoma.

E faʻamalosia e Cranberries soʻo se vailaau antibacterial, ma vitamini C i lona tuufaatasiga e faʻaleleia ai le puipuiga, fesoasoani e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi ma isi faʻamaʻi. E i ai le malosi o le tino i le tino, lea e taua mo le vaivai o le soifua maloloina o se maʻi ua maua i le maʻisuka.

Cranberry Recipes

O le pipi e 45 iunite falaoa. Mo le sua, o lenei tau e 50 iunite. i le 100 kalama. O mea taumafa o le maʻisuka e aofia ai le 150 g o le oloa, i le amanaʻiaina o le vaega o le carbohydrate o meaʻai uma o le aso. O fualaʻau e aina fou, mago pe mamago. A maeʻa ona faʻaumatia, e toetoe lava a le maua le latou tofo. O fua e faaopoopo i laʻau o aano o manufasi, o meainu suamalie ua saunia, meaʻai:

  • Cranberries fai mea malie suamalie. Ina ia faia lenei mea, ia ave le 100 g o fualaau suamalie, pipiʻi i totonu o se paluga, faʻafei i le 0.5 lita o le vai mo le 2 minute. Muamua le 15 g o gelatin tioata. Aʻo, e sasaa i totonu o le susu ma toe faʻapala. Faʻaopoopo 15 g o le xylitol (suamalie paʻu) po o se isi mea suamalie i le mea e maua ai le suavai, faʻaosooso. Liligi i totonu o pusa ma le pusaaisa mo le 2-3 itula. O lenei fua o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga e sili ona maualalo e fesoʻotaʻi ma suauu masani ma faʻasese le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka.
  • Mo le saunia o saulani suamalie mo aano o manufasi, pasi 150 g o vine i totonu o se mea e gaosia, faʻafefiloi ma le moli, moli laʻau ma 3 fugalaau fugalaau. Suauu le mea e faʻafefete ai mo le 5 minute i luga ole vevela vevela. Ona liligi lea o le 100ml o le moli moli ma tuu ai ia vevela mo le isi 5 minute.
  • Ina ia faia ni fualaau suamalie (1.5 L), ave se ipu tioata (250 ml), faʻasusu ia vine ma se pestle ma le vevela e ala i le susu. Tuu le sua i totonu o se pusa eseese, ma sasaa le keke i le 0.5 lita o le vai vevela, malie lemu ma le vevela. Faʻaopopo le suamalie ma le sua i le fua.


Berry togafitiga

O fomaʻi faʻalauiloa e fautuaina auala eseese e faʻaaoga ai le suka i lalo o le suka. O le kulimi sua o le a inu i se mea fou. Mo le faia o lenei mea, solo le vine, faʻaiʻu le vai i totonu o se koneteina. Faaaoga le 2/3 mata tioata i le aso.

Ina ia puipuia le manava, o lenei voluma ua uma ona faʻaitiitia i le fua o le ½ i le vai ua kuka. O se suauu e faaopoopo i ai.

Tusa o le maʻisuka vae

O faʻamafaʻailoga e faia mai le fualaau suamalie: 3 sipuni vavalaʻau o vine ua suamalieina e sasaa mai i le vai vevela seia oʻo ina maua se vai faʻamautu. O le atigipusa ua afifiina i se palanikeke po o se solo, ma ua tauanau i se nofoaga mafanafana mo le tusa o le 6 itula. I le taimi lava aʻo leʻi amataina le vasega, faʻamamaina le gau i se vaifofo ma faʻaaoga i le vae. O loʻo faʻapipiʻi le pipi mo le 15 minute, pe a uma ona faʻagogo ma paʻu le paʻu i le paʻu pepe. O le faʻalavelave e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi, fesoasoani e faʻamalolo ai tamai maʻa ma manuʻa.

Le taua o le fatu ma lona fatuga

O le fualaʻau Cranberry ua taʻua o se tasi o laʻau sili ona tulaga ese ma ola maloloina i le lalolagi. E mauʻoa i vitamini, minerale, elemene ma elemene.

Mafaufau i auiliiliga o le tuufaatasiga o fasi keke i le tulaga o se laulau:

Meaʻai Meaʻai MeaʻaiMineraleVitaminiIsi mea aoga aoga
28 caloriesMagnesiumMimineAnthocyanins
Puipuiga 0.5 gKalakuRiboflavinFructose ma glucose
Carbohydrate 3.7 gVaʻalelePyridoxineBioflavonoids
Fatua 0.2 gPotassiumFolic acidPectin
Fiber 3.3 gSodiumPPPhylloquinone
Suavai 88.9 gCopperMa
Acids 3.1 gManganeseE

Ona o lona aoga tele ma le maualalo o le kalori, o meaʻai e mafai ona faʻaumatia e toetoe o tagata uma: tamaiti, tagata matutua, tagata matutua, mate ma le maʻisuka.

Sini faʻamaʻi: i luga o aoga ma metotia o le faʻaaogaina o aralaʻau mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Cranberries o se siama maloloina lea e fesoasoani e taulimaina le tele o faamai. E matua aoga tele i le maʻisuka ituaiga 2, lea e taua tele i ai e endocrinologists.

Ae faatasi ai ma le ituaiga muamua o le faamai, e le mafai ona aumaia ai se aoga taua. E taua le maitauina e le mafai e le tama ona faateleina le suka suka.

O lenei oloa o le a le afaina e tusa lava pe faʻaumatia i ni aofaiga tetele. Mai ia mea e mafai ona e kuka ai ipu eseese: suamalie, fualaau suamalie, vine, fualaau suamalie. I le faʻaopoopoga, e mafai foi ona 'aina faʻamalaʻau, fou foi.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faʻateleina le eseesega o le taumafataga o se maʻi o loʻo mafatia i lenei maʻi ogaoga o le endocrine. O lea la, e aoga le vine i le maʻisuka, maualalo le suka pe leai? O tali i nei fesili e mafai ona maua i le tusiga o loʻo i lalo.

Taugata tau

O fualaau oona e mauʻoa i vitamini e pei ole E, C, PP, K ma le vaega B.

E i ai foi le maualuga o mea aoga o mea aoga: quinic, ascorbic, oleanolic, ursolic, chlorogenic, malic, benzoic, succinic, ma le oxalic foi.

O loʻo iai mea e pei o le fructose, glucose, petaine, bioflavonoids, pagatini pectin ma le tele o macro ma microelements.

O le aoga o le eletise e 26 kcal mo le 100 g.

Faamalologa meatotino

O le aoga autu o lenei mea totino o lona faʻasologa tulaga ese lea. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i se vai paʻu mūmū mūmū ma se tofo faʻamalosi e leai se mea e iloagofie.

Mai lea mea e mafai ai ona e faia ni fualaau suamalie, vine, ma suamalie. E mafai ona faʻaaogaina lenei vaega e fai ai le teasbal teas.

O loʻo i ai faʻamanuiaga sili, aemaise ile maʻisuka ituaiga 2. Ae o le kuki e maualalo ai le suka o le toto? E le o se taimi umi, na maua ai o siakikeke e faʻaitiitia le toto suka i le maʻisuka.

O lenei aafiaga e le faʻaaogaina o le laau o loʻo fesiligia o loʻo faʻamatalaina e ala i lona gafatia e faʻafaigofie le pancreas. O le mafuaaga lenei e fautuaina ai le faʻaaogaina o lauti tilani, o mea masani o laulaau o le laau. E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o le sua ua tuʻi mai i le arai fesoasoani e faaleleia ai le lelei o le ola mo le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le ausia o taunuʻuga maualuga, e tatau ona e inu e tusa ma le 250 ml o le suka i le aso mo aso e onosefulu.

Aua le faʻavaivai i lenei togafitiga. Afai e manaʻomia, e mafai ona e suia i se otootoga.

E taua le maitau e tatau ona faʻaaogaina le sukalani e saunia ai ipu eseese. O faʻamanuiaga sili mo le tino o le a aumai ai le sukaroti ma le sukalani, lea e faʻafefiloi i tutusa tutusa. Cranberries e le gata ina fesoasoani i le maʻi o le endocrine, ae faapea foʻi ma isi faamaʻi, e pei o cystitis, thrombosis, veinsose veins ma le maualuga.

O le auai o se antioxidant i totonu o le pusi e fesoasoani e faaumiumi ai le talavou. E matua faʻasaina i le gastritis Cranberries ma le maualuga ma le peptic ulcer. E faʻaaogaina le uʻamea launiu fou i le avea ai o se sui malosi e tetee atu ai i aʻafiaga. E le gata i lea, ua fuafua e toe faʻafoʻi vave le vai ma le mineral paleni i le tulaga o le ogaoga o le 'ona ma le faʻamala.

O Morse e fesoasoani e faʻamamā le tino o mea oona, faʻamalolo ai le fiva, ma faʻafaigofieina foi le kosi o vailaʻau faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma isi mea, o le sukalani e faʻaleleia ai le pulefaʻatasia ma le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai. O fualaau ma paluga e maua ai le malosi o le bactericidal ma le mafai ona faʻaaogaina uma microflora pathologia e le manaʻomia.

E faʻaaoga lelei mo staphylococcus aureus ma nisi faʻamaʻi pipisi o le inumaga. E faʻaaogaina pene e togafitia ai faʻamaʻi o le faʻaleleia ma le faʻaogaina o faiga.

O lenei oloa e faʻaaogaina mo le sauniuni o meainu suamalie, suamalie, sipuni, faʻasao, jams, jellies, marmalades, fouses, cocktails, meainu ma fualaau suamalie.E tele taimi e faʻaaogaina ai fasi laau e gaosia ai mea gaosi oloa eseese. I le faaopoopo atu i meaʻai, o lenei pusa e faʻaaogaina mo sauniuniga o sauʻai suamalie ma mumu mo aano o manu ma iʻa.

O le maʻisuka ua matua faʻasaina le 'ai o meaai i luga o le vine e aofia ai le suka mama. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona ola e aunoa ma ni meaʻai, ona sili atu lea ona lelei le kukaina o oe lava ia e faaaoga ai suka.

E mafai ona i ai le fasi suka i le maʻisuka?

Naʻo le taimi muamua e tilotilo ai e foliga mai o fualaau laititi e laiti ma e le mafaamatalaina vine, lea e le eseese i le tofo faapitoa poo foliga vaaia.

Ae, i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le tele o itu lelei.

O nisi oi latou o lona tele o mea aoga aoga ma vitamini, faafetai lea e mafai ai ona avea ma tagata tauva i soo se fualaau aina po o se fualaau. Aiseā ua fautuaina ai le vine i le endocrinologists mo le maʻisuka ituaiga 2?

I le togafitiga o le maʻisuka i tagata gasegase oe na masani ona 'ai i nei fualaau, o suiga nei na suia:

  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga i se faailoga masani,
  • faʻaleleia atili i le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • faaleleia o le faatinoga o totoga o le polokalame o le fiafia,
  • vailaʻau faʻamalosi (faʻaitiitia o faailoga o veins varicose).

E le masani ona matauina faʻamaʻi o le natura o le natura ma le fulafula o tagata gasegase na faʻaumatia kranisi mo se taimi. E le gata i lea, o le avanoa e maua ai maʻi ma le tele o gasegase inflammatory, ae maise lava i le gasegase, ua mou ese atu.

E le gata i lea, o lenei fale e tasi lona tulaga faʻapitoa: e mafai ona faʻaleleia le lelei o aafiaga uma o fualaau faʻasaina. O se taunuuga, o a latou gaosiga o aso taitasi e mafai ona faʻaititia. Ae i nisi tulaga faʻapitoa, e mafai ona e matua teena uma le faaaogaina o fualaau oona mo soo se ituaiga o suka.

Cranberries i le maʻisuka faʻateleina atili ai galuega puipui a le tino, toe faʻafouina, puipui le matua o le matua.

E taua le iloa o le tele o ituaiga faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le endocrine o le ituaiga lona lua e iloiloina, e matua taua lava le puipuia o le foliga mai o le maʻi o le gaʻo ma se tulaga faapena o le gangrene.

I lenei tulaga, o le a matua fesoasoani lelei lava lenei i lenei mea, faʻafouina ai le faʻafouina o le tino ma i le taimi lava lea e poloka ai foliga vaaia o sela mai fafo ma le leʻo manaʻomia.

E toaitiiti tagata e iloa o cranberries e mafai ona fesoasoani e faaleleia le vaai, aʻo latou faatumauina le masani o le toto ma le mamafa o le toto. O le aʻafia o le glaucoma ma lenei maʻi endocrine o le ituaiga lona lua ua faʻaititia.

Faʻaitiitia pe faʻaosoosoina le mamafa?

Cranberries e aofia ai flavonoids, lea e fesoasoani i capillaries ia malosi ma sili atu ona ola. E le gata i lea, o nei vailaʻau e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le acid ascorbic.

O vine ma laʻau o le laau o loʻo i ai vailaʻau ursolic ma oleanolic, ia e lauiloa mo a latou faʻamaʻi-inflammatory ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Talu ai o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le faʻamaʻi, o le fesili e tulaʻi mai vave: e faʻapupula pe faʻaitiitia le galani?

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, na maua ai i totonu o lona suamalie ni vailaʻau e faʻateleina ai le maualuga o le antioxidants i le tino ma le "saʻo" cholesterol. O nei mea faʻapitoa e taua tele mo se tagata e maua ai le gaioiga o le muscle masani.

O tagata e mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system e manaʻomia ona inu lua ipu tioata i aso taʻitasi. Sa matauina e saienitisi e iai se aafiaga lelei o lenei tino i le tino, o le faaitiitia o le toto i le masani.

Cranberries mo le maʻisuka ituaiga 2: recipes ma fautuaga

O loʻo i ai se fuainumera tele o fualaau mo ipu ma vaiinu mai lenei fale, o ni mea aoga faapitoa.

Ina ia mafai ona sili atu le eseese o le maʻisuka, e lava le faʻaogaina o filifiliga mo le kukaina o le suka:

  1. toli. Ina ia saunia, ia togi le sua mai le 200 g o fualaau fou. O le taunuuga o le pomace ua sasaaina i totonu o le fa ipu vai ma aumaia i se vevela i luga o le vevela vevela. A maeʻa ona fufulu fasi laau, o le gelatin e faʻapipiʻi i totonu ole laʻititi ole sua o le a sasaaina i totonu o le susu. Ole fua ole manaʻomia e 6 g mo le faʻamalosia atili. Ma le isi, e tatau ona toe susunuina le masini ma toe faʻafouina. E fautuaina e faʻapipiʻi i luga o le vevela vevela. A uma le kuka, e tatau ona liligi le sua o totoe ma le 30 g xylitol i totonu o le gelatin mix. O le laasaga mulimuli o le sasaa lea o le masini i ni mamanu,
  2. suamalie mai laau tipi ma kāloti. E tatau ona saunia ni vaega se lua o le sukalani ma le karoti, lea e tatau ona palu lelei,
  3. se taumafataga. Mo lea, e tatau ona e saunia le 100 g o kalani puree ma le 300 g o le kefir ua le gaʻo. Ona tatau lea ona matua sasaina i latou i se paluga poʻo se mea faʻafefiloi,
  4. salati. Mo lana tapenapenaga, e talafeagai le saunia o le kalepa ma le arai, ia o loʻo faʻafefiloi ma faʻalanuina i se sauga lelei.

Cranberries mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona 'ai le maʻisuka

Cranberries - o le laʻau itiiti e le mafaamatalaina, e le o iloga e lona tofo matagofie poo le foliga mai o foliga vaaia. Ae i le taimi lava lea, e tusa ai ma le fuainumera o mea aoga ma vitamini, e mafai ona tuʻuina atu ai le faʻafefe i soo se fualaau suamalie.

Cranberries e masani ona faʻaogaina, e talafeagai mo togafitiga ma puipuiga o le tele o faʻamaʻi pipisi. O se malulu masani e mafua mai i se siama, poʻo ni faʻafitauli matuia matautia i totonu o le tino - o lenei tagata fiafia ma le fiafia i vaomatua ma tafaoga o le a fesoasoani i soo se mea.

Cranberries i le maʻisuka e le o se panacea, e le mafai ona togafitia i lenei mea na o ia. Ae iinei e puipuia ai le tele o faafitauli, faʻaleleia atili le soifua maloloina, faʻamalosia le tino e aunoa ma se taumafaiga ma e oʻo lava i le fiafia - o le tofo o fualaau aina e faafou ma fiafia.

Aisea e fautuaina ai fasi laau mo le maʻisuka ituaiga 2

I le togafitiga o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi o ē na 'ai i taimi uma nei vaega o nei vine, o mea nei sa matauina:

  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻaleleia o otaota,
  • faʻasalalauga o galuega faʻatino,
  • vailaʻau faʻamalosi (faʻaitiitia o faʻamaoniga o veins varicose).

O faʻamaʻi pipisi ma le edema e sili atu ona le masani ai, o gaioiga e le afaina ai, e aofia ai mea faʻapipiʻi, e leʻi popole. O se mea tulaga ese ma sili ona taua o le arai i le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻaleleia lea o aafiaga o fualaau faʻasaina. O le mea lea, o le a mafai ona faʻaitiitia le fua, o nisi taimi e mafai ai ona e lafoaia atoa le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

Cranberries e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, toe faʻafouina le tino, puipuia le matua tuai. I ituaiga ogaoga o le maʻisuka ituaiga 2, e taua tele le taofia o le faʻavaeina o maʻi pipili ma se tulaga e pei o le gangrene i le maʻisuka.

O le a faia e Cranberries se galuega tele i lenei mea. E faʻaleleia ai le toe faʻafouina o mea, aʻo taofia le atinaʻeina o tagata ese, o sela masani.

O le tama e mafai ona foia faafitauli ma le faʻaaliga, aua e tumau ai le masani masani ma le mamafa o le intraocular. O le lamatiaga o le atiaʻe o le glaucoma i le maʻisuka ituaiga 2 e matua faʻaititia.

Pe a feteʻenaʻi fasi laau

O gasegase o le tino ma toetoe lava a le atoatoa le kulūkose, lea e faʻaaogaina ai le arai, e avea foi ma mafuaʻaga e le tatau ai ona '

  1. Tagata maʻi faʻateleina le eletise o le manava.
  2. I le gastritis, colitis ma le mumū tele o le gastrointestinal tract.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻafefe o meaʻai mo mea taumafa.

Taua: o le sua suamalie o vine e mafai ona afaina ai le nifo o le nifo, faʻamaina. O le mea lea, a maeʻa ona 'ai fua, e fautuaina e fufulu ou nifo ma faʻaaoga le solo faʻamalosi mo le ooto.

Faʻafefea ona faʻaaoga le maualuga o le aoga mo le maʻisuka ituaiga 2

O le faasinomaga o le faasinoupu ma le suamalie ua ese. I vine, e 45, ma i totonu o le sua - 50. O mea maualuga ia, o le mea lea e le mafai ai ona e faʻaleagaina fualaau ma ipu mai ai. Ole fua pito i maualuga o aso taitasi ole 100% o mea fou.

Afai o le lisi o loʻo i ai le tele o mea inu, o le aofaiga o fualaau aina i aso taitasi e tatau ona faʻaititia i le 50 kalama. Cranberries e mafai ona faʻaaogaina e faia ai le jelly, teas, compotes, sauces ma gravy.

Ae o le tele o mea uma lava o loʻo iai i le tulaga o fualaau suamalie. O lea i totonu o vine toetoe lava o vitamini uma ma mea aoga aoga ua faasaoina.

Faʻasologa faʻapitoa mo le faʻamalosia lautele o le tino fautuaina e inu le itiiti ifo ma le 150 ml o le sukalati fou i le aso. O se puipuiga faʻapitoa ma faʻamaonia e puipuia ai mai faʻamaʻi ma fualaʻau suamalie.

Ina ia faʻavasega ese le lisi autu, aemaise lava mo tamaiti, e mafai ona e faia le keli e tusa ai ma le fua lenei:

  1. Fufulu 100 g cranberries, faʻanofo ma tuʻimomomo.
  2. Pasi le afa o le lita o vai i totonu o se fagu. Sook 15 g o gelatin i le vai malulu.
  3. Faʻaopopo le pateta pateta i le uʻamea, ia faʻavela ma kuka mo le isi 2 minute.
  4. Aveese le paluga mai le vevela, faʻaopopo vave 15 g o suka ma gelatin, faʻaali seʻia maeʻa ona solo.
  5. Sasaa le gelini i ni mea mama ma lelei.

Motugaafa: e mafai e tolenila ona faapaleni le maisa, e aunoa ma le aveesea atoa o latou tofo ma le faamaloloina o meatotino. O le seleseleina o vine fou mo le faʻaaoga ma faʻaaoga i le taimi atoa mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi suka.

Ina ia faʻaleleia le 'aina o meaʻai, faʻaaliga ma tulaga paʻu, e fautuaina e saunia se ituaiga o faʻasalaga:

  • Somi le sua mai vine ma karati - e tatau ona liua 50 ml,
  • Faʻafefiu suamalie ma 101 ml o lau susu e sili ona e fiafia i ai - yogurt, kefir, susu,
  • Faʻaaoga o se meaʻai mo le 'aiga o le aoauli poʻo le aoauli.

O le fualaau suamalie

O lenei vai inu e maua ai aoga aoga e le gata i le maʻisuka. E aoga i le nephritis, cystitis, o le gasegase ma isi faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma le masima. E mafai ona e kuka vave vave ma faigofie i le fale.

  1. Lanu se ipu susu o fualaau fou pe faʻasua i se mea faʻavevesi faʻatasi ai ma se spatula laupapa.
  2. Faʻasusu le sua ma faʻafefiloi ma le afa ipu tioata.
  3. Squeeze sasaa 1.5 l le vai, aumai i se vevela, tuu le malulu ma le vevela.
  4. Faafefiloi le sua ma le susu, faaaoga i le aso, vaeluaina i le 2-3 servings.

O fualaau suamalie e aoga tele i le vevela ma le malulu. A maeʻa le 2-3 masina o togafitiga, e tatau ona faʻamautu le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto.

E mafai ona ou 'aina fualaupapa mo le maʻisuka ituaiga 2

Cranberries - vao vaomatua vao, e sili ona lelei le palapala palapala susu. O le tofo o fualaʻau suamalie e afaina, ae, e ui lava i lenei, e faaaloalo le berry i itu i mātū o le kelope. I nisi o atunuu - i Amerika, Kanata, Belarus na totoina, o loʻo i ai le tele o faʻatoʻaga o loʻo ola ai fasi laau.

O le fugalaau e foliga tutusa ma se tamai laumei o loʻo tu i luga o le tasi vae, o le mea lea e taʻua ai le papa o le paʻu, o le paʻu.

Fesili e tulaʻi mai: o le a le mea na faʻaali mai e le uʻamea, oa uiga na latou faʻaalia i le lalolagi, o le a le pule i vine? Ma, ioe, o le fesili pito sili ona taua: e mafai ona 'ai fualaau mo le maʻisuka? O le taliina o nei fesili uma, o le a matou masani lelei i le meaʻai o lenei masima.

O le a le meaʻai e fai

O le Cranberries e 89% vai, lea o loʻo faʻaumatia ai meaʻai, vitamini, ma isi meaʻai. Ole vaega BJU e laʻititi. 100 kalama o vine e aofia ai:

  • protein - 0.5 g, o le 0.61% o le masani i aso taitasi,
  • gaʻo - 0.2 g, poʻo le 0.31% o le masani i aso uma,
  • carbohydrates - 3.7 g, po o le 3.47%.

O le fiber dietite e aofia ai le 3.3 g, poo le 16.5% o le faʻaaogaina i aso taitasi. O meaʻai faʻamaʻi e faʻalavelave ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le toto ma aveesea ai mai le tino. O le fuainumera faʻamamafa o le 45. Tele, ae mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e afa afa o vine o loʻo talia lelei. E aofia ai le itiiti ifo ma le 1 le falaoa.

O le lapisi o lapisi e mauʻoa i vitamini C. I lenei mea, e mafai ona tauva ma lemoni ma isi fualaau aina. 100 kalama e aofia ai le 17% o le taumafa i aso taitasi o le vaitamini C.

I le avea ai ma se antioxidant, o le vitamini C e puipuia le tino mai le malulu.

E tusa ma le 7% o le masani i aso taʻitasi o fualaau aina o le mea o loʻo iai i le vaitamini E (alpha-tocopherol), o le antioxidant foi ma le malosi o le immunomodulator.

E taua le iloa o le tofo oona o le fatu e tuʻuina atu e le malic ma le citric acids. E faʻaseseina ia Cranberries mo tagata o loʻo mafatia i le gastritis ma le maualuga maualuga.

O le tele o mea faʻamalosi i fualaau oona e faʻaosofia ai le manava, faʻaleagaina e gastritis. Acids e afaina ai le inumaga, o le mea lea e fautuaina ai le faʻamamaina o le sukalani ma isi, fua le faʻamaoni (mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti, seleri), saunia fualaau suamalie, suamalie fou. E tatau ona maitauina o le suamalie selesele ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas.

E tele atu mea faʻasaina i le fua o le tautoulu nai lo le mea na tuʻituʻi e le kiona. Ae i totonu o le pusa tioisa, o le tele o suga e faateleina.

O le pusi i matu e aofia ai le calcium, magnesium, phosphorus, ma le uʻamea.

O le aoga o le magnesium mo le maʻisuka e taua, talu ai ona o lenei uiga o loʻo aʻafia ai i faiga faʻapitoa, i le faʻasalalau atu o aʻafiaga o le nasu.

E taua tele le konisini mo le gaioiga o le fatu, lea e afaina ai foi i le maʻisuka. O le uʻamea e aafia i le hematopoiesis. I le averesi, 100 kalama o le arakisi e aofia ai le 3.5% o le aso o le magnesium ma le uʻamea.

Aafiaga i le Suga Suauu

O nisi tagata maʻisuka latou te moemiti i le sailia o se mea faasili faasūsū faʻatau mea e ono mafaufau ai: Pe o le meaʻai e maualalo ai le toto suka?

Mo le taliina o lenei fesili, sei tatou toe foʻi i lona tulaga ma mafaufau i le aafiaga o ona vailaau oona i le tino. Mai i aʻafiaga

  • ursolic acid. E liliu mai le gaʻo gaʻo (e taʻua o le paʻepaʻe) gaʻo i le gaʻo (palamole), lea e vave ona mu i le taimi o galuega faaletino, e tuʻuina atu ai le tino e manaʻomia tele le malosi. I le faʻaopoopoga, e iai sona aʻafiaga-inflammatory, antimicrobial, puipuia le ate.
  • chlorogenic acids e aʻafia ai le faʻaitiitia o le suka, cholesterol excretion, puipuia le ate mai le faaleagaina.

Cranberries foi ei ai peta, catechins ma aʻafiaga faʻaleaga.

O le mea moni, e le mafai e laau o le vine ona suitulaga i le inisalini, ae faʻatasi ai ma isi oloa ma vailaʻau, o le ai ai se togafitiga faʻapitoa i le tino, ma o le a aoga mo le maʻisuka.

Afai e te 'ai pea i le tele o taimi, ae o sina mea laʻitiiti, o mea laititi ma microelements o loʻo iai i fua o le a aʻafia ai le mana faʻaleagaina o le faʻamaʻi, i le i ai o se aafiaga lelei i luga o toto toto ma isi vaega o le tino.

O gasegase, o se tulafono, e maua i le toto maualuga, ma i lenei tulaga e aoga fualaʻau aua latou te faʻaitiitia le mamafa.

Ae e tatau ona iloa e vaʻavaʻai e le mafai ona faʻafeoloolo faʻamafanafana ia latou. O le mea lea, a maeʻa le taumafataga ma lenei meaʻai, e fautuaina e inu se ipu kofe.

Cranberries mo le maʻisuka e le mafai ona suia le inisalini, ae, e ui i lea, o le a le faatagaina ai le faateleina o le toto suka. O maʻi suka e afaina i le masani ona fai, ma o lenei mea e masani ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi o totoga toto. O le mea lea e mafai ai e fugakeke ona faʻataʻi faʻamaʻi pipisi o gaʻo totoga ma gaʻo. O enzymes o loʻo iai i totonu o le papa e fesoasoani i le faʻamalosia o le soifua maloloina o tama ma le malosi.

Faʻafefea ona selesele fua mo le faʻaaogaina i le lumanai

I le faʻasalaga, e taua le taua o fualaau aina e teu fou, mamago, ma tio. E seleseleina i foliga o sua, compotes ma jams.

E moni lava o le kuka kuka i luga o le suka e faʻasaina mo le maʻisuka, ae e matua taliaina lava le faia o siamu i meaʻai suka. E le gata i lea, e faʻasaoina faʻamafanafana ma togafiti faʻamalosi e aunoa ma le i ai o suga poʻo isi faʻatoʻaga.

O vine ei ai le benzoic acid, o ia lava o se mea puipuia. O le mea lea, e mafai ona seleseleina vine i le lumanai.

O le kulimi oona o le a avea o se faʻaopoopoga lelei i salati, mai ia mea e mafai ona e saunia se saumalie mo aano o manu (aemaise lava pe a gaʻo le aano), mo iʻa. O sisi tipi e seleseleina o le a suamalie pe a faʻafefeteina i le sukalani.Ma, o le mea moni, o le sua o le sukalati o le a malolo fiafia i se vevela vevela, ma faʻaleleia le tino i vitamini e aunoa ma le afaina ai o le manava. Morse e mafai ona onā ma vevela.

Cranberries mo le ituaiga 2 Tisuka: Faaaoga tatau

Cranberries o loʻo faʻaaogaina e togafitia ma puipuia le tele o faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tutusa lelei, o le a latou fesoasoani i le tulaga o faʻamaʻi pipisi, ma le solia o le gaioiga o le gutu o le endocrine, e aofia ai le pancreas.

Sa talisapaia ia Cranberries i aso anamua ona o lo latou tulaga tulagaese. O lona aoga ma mea faʻaleagaina e tatau ona mafaufau i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻamanuiaga ma faʻamalologa meatotino

Cranberries i le maʻisuka ituaiga 2 e mafaufauina o se punavai o vitamini: C, vaega B, faapea foi ma le ascorbic, mea e maua ai le nicotinic. O mea e maua ai le faʻaogaina o meaola faʻamalosia e maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, oxalic, malic, ma succinic acid.

Ona o lona malosi e puipuia ai le ita ma le seti o vitamini i luga o le tino, e fesoasoani ai lau laau e faasaga i manua e le o faamaloloina, malulu, ulu o le ulu. O meaʻai mai Berry e faʻamaonia ma faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa.

O le masani ona faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosia ai toto laiti ma veins, faʻaititia ai le lamatiaga o veins varicose, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻamaonia le faʻatinoga o le faʻalavelave fiafia. Cranberries i le maʻisuka e faʻaleleia ai le gaioiga o fualaau mai le lapisi, oneone i fatugaʻo.

I le fesili pe ono mafai ona 'ai fualaʻau i le maʻisuka, e tali lelei fomaʻi. O le oloa e faaosofia ai le malosi o le tino, puipuia ai le matua o le tino, aveese le toxini mai i sela.

O lenei faʻamaʻi e aofia ai le faʻamaloloina vave o manua, o lea la o le fugalaau i le maʻisuka na te faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o le tino, faʻamalolo o manua ma maʻi. Ua faʻamaonia o le meaʻai e faʻamaua ai le mamafa o le toto, fafaga le retina ma tau ai le glaucoma i le taimi muamua.

Faʻatasi i le taumafa o le maʻisuka

Ua leva ona filifili le au atamamai pe ono mafai ona 'ai fualaʻau i le maʻisuka. Ae na o nai tausaga talu ai na faamaonia ai o le berry o se vailaau moni mo lenei maʻi, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. Faʻatasi ai ma foliga o le insulin, e iai foi sona aafiaga lelei, ae o le gaioiga e faʻamoemoe e puipuia ai le hyperglycemia.

I le faagasologa o suʻesuʻega, na tuʻuina atu i le kulupu o suʻega ia kopi o fualaau aina i aso taʻitasi, tutusa i le tuufaatasiga i se ipu vai suavai masani. O le gaioiga e faʻamatalaina e ala i le mafai ona faʻaosofia le gaosiga o le inisalini.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le 200-250 ml o le vai mo le tele o masina, e le na o le kulūkose e faʻamautuina, ae faʻamamaina foi ipu mai le cholesterol. O le vaega e mafai ona vaevaeina i ni nai meaʻai, atonu, o se vaega o ipu ma meainu.

Lisi ma le vine ma le sua sua

O meaʻai e matua ese lava: o mea malulu ma vevela, meaʻai, sau sau.

  • O se vai inu meli e aofia ai le lita o le vai, se ipu o vine ma le 1-2 sipuni tele o le meli fou. O le tamamea mulumulu o loʻo faʻafefeteina pe nutimomoia i totonu o se masini toto. E tosoina le sua mai le puree ma tuʻu i se mea malulu. O le mea e totoe o le paʻu ua sasaa atu i vai inu, aumai i se vevela ma kuka mo isi 5-7 minute. O fualaau ma le meli e faaopoopo i le vai mafanafana.
  • O le kulimi suamalie e fesoasoani e faaitiitia ai lamatiaga o faafitauli o le maʻisuka ma faʻaleleia ai foi aafiaga o fualaau faʻasaina. Ina ia inu, e tatau ona e togiina se ipu malamalama. O le squeeze e sasaa mai i le tasi ma le afa lita o le vai ma faʻala. A uma le fufulu, e sasaa le sua i totonu o le susu ma sina suʻi laitiiti po o le suauu e sasaa.
  • Ina ia saunia se mea malie suamalie, e naʻo le 100 g o le tautotogo e te manaʻomia. Squeeze ua sasaaina i le 0.5 lita o le vai ma vevela e kuka. 3 g o le gelatin, ua faʻafefiloi i le sua, ua faʻafeiloaʻi i totonu o le susu ma faʻafeiloaʻiina i se vevela. A maeʻa lena, 15 ml o le vai inu ma le sua o totoe o loʻo faaopoopo i le vai. A maeʻa ni nai itula, o le tilo ua faʻamaligiina i siama ma faʻamautuina ua saunia mo le faʻaaogaina.

Contraindications ma tapulaa

O se vaega tele o vaega malosi e ono afaina ai pe a faʻaaogaina ma le faʻaeteete. Faatasi ai ma le tele o faamai o le gastrointestinal tract, o le oloa ua solia.

O nei mea e aʻafia ai le gastritis, faʻateleina le eletise o le gastric juice, bosburn, ma faʻamaʻi pipisi. O le mea lautele, faʻatasi ai ma nei faʻamaʻi, o soʻo se mea manogi e faʻasaina fualaau 'aina, fualaau aina ma fua.

O faʻamaʻi tino e mafai ona faʻatetele ai le tulaga o le maʻi. O le faʻamalauina o le laʻau e afaina foi i fua fou.

I soʻo se tulaga, o vai e le faʻafefeteina e mafai ona mafua ai le ita o le manulele ma le manava ma afua ai le afaina tele i le mucous membrane. E fautuaina e tagata popoto le inu ava malosi.

E mafai ona ou 'aina fualaau aina mo le maʻisuka?

I isi vailaʻau faʻapitoa, cranberries mo le maʻisuka e masani ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

O fualaau e aofia ai le tele o vailaau aoga e aʻafia ai le suka, faʻamalosia ai le pancreas, puipuia le gaʻo, ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu.

O fualaʻau e faʻaaogaina e faia ai fualaau aina suamalie, tiʻeli, faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i ipu ma 'ai naʻo le' ai fou. Ae ao le i faaaogaina, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi, talu ai o loʻo i ai i le laau le faʻasaʻo.

Faʻavae ma aoga aoga

100 kalama o fatulaʻau fou e 26 kilokalo. O lona faasinomaga o le faasinomaga o le 29. O ia faailoilo ua faailoa mai ai o fualaau aina o lo oi ai vailaau gaosi faigata e faigofie ona lofituina ma e le teuina i gaʻo. I le maʻisuka, e taua lenei mea ona o faʻafitauli o le tino e mafua ai ona sili atu le mamafa o le tino. O vailaau aoga o loʻo maua i laʻau arai o loʻo faʻaalia i le laulau.

VaegaMea aoga
Glucose (Dextrose)Faʻauma le malosi o le tino malosi
Faʻamalie i tulaga faigata
Lagolago le galuega o le fatu, maso ma le manava
Faʻafoe le vevela vevela
FructoseE le faʻateleina pe faʻaitiitia le suka i le maʻisuka (mausali glycemia)
Faatumu le tino i le malosi
Vitamini o le vaega B, C, KFaamalosia le puipuiga
Puipuia Anemia
Lafoaʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka
Faʻataʻitino le galuega o le meaʻai
PectinFaʻaleleia le tafe toto i totonu o capillaries
Fesoasoani e faʻamaeʻa le tino
E i ai mea e puipuia ai le ita
Organic acidsFaʻalu le tino
Faʻaleleia le malosi o le malosi
E i ai a latou mea e tetee i le antibacterial ma antifungal.
CatechinPuipuia le Kanesa
E i ai ni meatotino faʻaleaga
Faʻasologa o elemeneE le manaʻomia mo soʻo se tino.

Aisea e lelei ai fasi laau suka mo le maʻisuka

Cranberries o se faleteuoloa o vitamini e maua ai se aoga aoga i le tino atoa. O mea mataʻutia e gaosia ai fualaau aina, fualaʻau, meainu o fualaau suamalie, e mafai ona faia ni sau sau ma e 'ai foi i le fou. E fautuaina mo le faʻaaogaina e fomaʻi ma fomaʻi. O lenei tama o loʻo faʻamalosi malosi e faʻataʻi le malulu ma faʻamaʻi viral.

Cranberries fesoasoani e tau:

  • cystitis
  • ma le tele o faʻamaʻi pipisi
  • cardiovascular complications
  • toto maualuga.

O fualaau o le Cranberry e tauivi lelei lava e puipuia le vein i fusi toto, fofo ia mea, ma faamalosia ai puipui puipui o le toto. O le suauʻu kulimi e faʻapipiʻi le kulimi e togafitia ai le psoriasis, eczema, mumu, laisene, scrofula.

E i ai le aoga o le Cranberries i luga o le vaega o meaʻai:

  • faʻamautuina le meaʻai
  • faʻamāmāina faailoga o le gastritis
  • faʻasalalau le pancreas,
  • e puipuia le foliga mai o le manava o le manava.

Cranberries e faʻafetaui ma faafitauli o le ooto:

  • fasioti siama
  • faʻaleagaina le laulaufaiva
  • e puipuia ai le pala,
  • togafiti totoga o le toto.

Cranberry faaleleia le tulaga o le paʻu:

  • toe faafou ma e oʻo lava i le leo o foliga,
  • toe faʻafouina le paʻu
  • avatu se mea e masani ai.

O le faʻaaogaina o le arai e matua ese lava ma i soo se mea lava e maua ai se faʻamalologa.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

Berries e fesoasoani i le faʻamaloloina o maʻi o le maʻisuka.

Cranberries i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai i le lisi o maʻi. E laʻititi i calories ma e maualalo lona faʻasologa o igoa. Talu ai ona o le berry e faʻapipiʻiina le tino ma le gaʻo masani, ae le o le mamafa o le pancreas ma e manaʻomia ai sina gaosiga o le inisalini.

I le maʻisuka, o toto toto e maua i le maualuga o suka. O le toto e leaga e faʻamaʻaina ai le tino ma le okesene, lea e aafia ai le paʻu. O fua o le laau e toe faʻaleleia ai toto toto, faʻaleleia le toto ma faʻamalolo ai maʻi pipisi. E aoga foi lau laau mo le maʻisuka ina ia latou faʻamalosi le tino ma faʻafefiloi i vitamini, fesoasoani e tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

O fua o loʻo i ai se mea faʻasolosolo ma o le maʻisuka e faʻaumatia ai edema.

O le sukalani

Cranberries e mafai ona 'aina e aunoa ma se faʻasaina. Fufulu maeʻaeʻa aʻo leʻi 'ai. E mafai ona e faia le sua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu fualaau aina i totonu o se suʻai ma inu i le mea inu e pei ona e fiafia i ai, e tusa lava po o le a le meaʻai. Ma e mafai ona e faia le sukalani. O fualaau e faigofie:

  1. Mash ia fualaʻau i totonu o laau.
  2. Faʻaliliu atu i le sipisi ma faʻapipiʻi le sua.
  3. Faaopopo le vai manino i le pulupulu ma le kuka.
  4. Faʻasolo le mea e toe faʻafefete ai, sasaa i totonu o le sua ma faaopoopo i ai le suka.
  5. O le tele o meainu suamalie i aso taitasi e le faatapulaaina.
  6. Inu 2-3 masina.

Lemeli Leli

O le paluga o nei vine o loʻo faʻaseseina ai meaai mo aso uma mo tagata mamaʻi.

  1. Squeeze le sua mai vine ma faaopoopo sina gelatin.
  2. Faaopopo le vai i le keke, kuka ma le vevela.
  3. Faʻafefiloi mea e maua ai ma toe faʻaleleia.
  4. Faʻaopopo le sugar.
  5. Liligi le paluga i totonu o mamanu.

Le tea

O lau launika e aofia ai le vevela, lea e taofia ai le fausia o sela o le kanesa ma e iai sona aafiaga aoga i le polokalama urinary. O le decoction e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o ni meaʻai i luga o maʻi suka e aʻafia i le maʻi suka, pe a leai e leai se faʻaogaina o le inflammatory. Fai le lauti pei o lenei:

  1. Sasaa se sipunipuni o laʻau mamago ma vai inu.
  2. Faʻaosooso 15 minute ma aʻa.
  3. Inu suamalie e pei o le lauti e sili atu ma le 2 ipu i le aso.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o fualaau aina mo le maʻisuka

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe mafai ona latou 'aina fualaau. E mautinoa lava le tali, aua o loʻo i ai le tele o mea aoga, o meaola ma elemene. Ae ui i lea, e aoga le suʻesuʻe ma le faʻaeteete i lona fatuga, aoga, recipes ma faʻatagaina.

O le fualaʻau Cranberry ua taʻua o se tasi o laʻau sili ona tulaga ese ma ola maloloina i le lalolagi. E mauʻoa i vitamini, minerale, elemene ma elemene.

Mafaufau i auiliiliga o le tuufaatasiga o fasi keke i le tulaga o se laulau:

Meaʻai Meaʻai MeaʻaiMineraleVitaminiIsi mea aoga aoga
28 caloriesMagnesiumMimineAnthocyanins
Puipuiga 0.5 gKalakuRiboflavinFructose ma glucose
Carbohydrate 3.7 gVaʻalelePyridoxineBioflavonoids
Fatua 0.2 gPotassiumFolic acidPectin
Fiber 3.3 gSodiumPPPhylloquinone
Suavai 88.9 gCopperMa
Acids 3.1 gManganeseE

Ona o lona aoga tele ma le maualalo o le kalori, o meaʻai e mafai ona faʻaumatia e toetoe o tagata uma: tamaiti, tagata matutua, tagata matutua, mate ma le maʻisuka.

Cranberry Maʻisuka

Aʻo leʻi faʻaaogaina le arai, e tatau i le maʻisuka ona faʻaeteete ma le faaeteete ia i latou lava ma ona vailaau faafomai ma le faʻamalosia o le tino:

  1. Afai e te 'aina lenei meaʻai i aso uma, ona mafai lea ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma le furunculosis.
  2. O le sukalani e mafai ona faʻaititia ai le toto toto. E lava le inu 1 ipu vai inu i aso uma ma a maeʻa le masina e mafai ona e vaʻaia taunuʻuga moni.
    Tau lava ina aua le aafia i le tele o le sukalani, a leai e mafai ona e faʻaleagaina lou ola maloloina.
  3. O le masani ona faʻaaogaina fualaau o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, ma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o maʻi o le maʻisuka.
  4. Cranberries o le a fesoasoani i le maʻisuka e aveese ai toxins ma toxins leaga. E faʻamamaʻese ai le cholesterol leaga ma saofagā ai i le paʻu vaivai.

E le faʻaumatia le suamalie. E fautuaina le kukaina o fualaau aina suamalie, faʻafefe i le vai poʻo le faaopoopo i le lauti.

E ui lava o le mea moni e matua aoga tele le suka, e tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina lona faʻaaoga ma le poto ma le atamai. E taua le iloa pe faapefea ona kuka saʻo, pe o le a le ituaiga e manaʻomia e faʻaoga, ma pe o a isi mea e mafai ona faʻaopoopoina.

O le sukalani

O le sua sua mama mama e matua manaia lava ma ei ai se lagona oona. O le inuina o lea mea fou e leai se mea e fautuaina, aua e mafai ona e maua le faʻafitauli i totonu o le manava i foliga o le fatu.

O le auala sili ona lelei e faʻaaogaina ai le suanila o le faia lea o fualaau suamalie. O aʻafiaga malosi e aafia ai le pancreas ma faʻaosofia ai se faʻaitiitia o le natura i le suka o le toto. E tatau ona fufulu le sukalani mo le sili atu i le 3 masina, ona aoga lea ile taʻi masina le umi ina ia le aumaia lou tino i le tele o vitamini C ae le faʻalavelaveina le vaega o meaʻai.

O isi sua e mafai ona faaopoopo i le sukalani: karati, apple, elekini. E mafai foi ona e kukaina suamalie malie mai ai. E tele filifiliga mo le faʻaaogaina o le sukalani, ma o le filifiliga atonu e faʻalagolago i luga o mea e te manaʻo i ai.

Lemeli Leli

O se mea suamalie suamalie mo le maʻisuka o le tiloni. E fautuaina e 'ai se mea suamalie i vaega, e mafai ona vaevaeina i le 2-3 aso. I lenei fomu, o le vavao o le a toetoe lava a le afaina ai le vaega o meaʻai.

Vave e vave ma faigofie. Ua lava lea e togi ai le sua o le sukalani mai vine, faʻafefe i le vai (fualaau aina po o le vai) ma tuʻu i luga o le ogaumu, faʻatali mo le faʻala.

E le gata i lea, ao faagasolo le faagasologa o le kuka, ia faaopoopo i ai se suka (sui o le xylitol, e aoga) ma le gelatin i le vai. Aumai i se mea toe vevela, ma a maeʻa le 5 minute e mafai ona e liligi atu i totonu o se mea (po o sina miti).

Lafo e faʻaliliu (sili i le pusaaisa mo le 4-7 itula).

Pe a kuka, o le tele o vitamini ma meaʻai e mafai ona talepe i lalo, o le mea lea o le keli oti o le a itiiti lona taua nai lo se suavai faigofie.

O le tilotila o le a faʻamalamalamaina ai le taumafa a le maʻisuka ma e maua ai le tele o le malosi ma le malosi.

Cranberries o se oloa lauiloa ma o le tele o ipu e faʻavae i luga atonu e le fetaui ma le laulau o le maʻisuka. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le keke kirini ua solia i le maʻisuka, aua ua saunia i luga o le faavae o le suka. Sei o tatou iloiloina po o le fea o fualaau e mafai ona talafeagai mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

Winter blanks

  • Faʻamuʻu le pusa i le kisaisa. I ni vaega laiti i totonu o pusa lapisi po o taga.
  • Fufulu le fala ma fusi i totonu o taga eseese.
  • Matou te faia le tinisini tincture.

Cranberry Compote

Mo le tasi le lita o le vai, e mafai ona e faʻaopopo 1 le lima o fasi suka. E mafai ona e faʻaaoga le suka e suitulaga i le compote poʻo le inuina o le mea inu. O le compote e aumai i se mea vevela ma vave ona aveese mai le afi (ina ia aua neʻi faʻaoga uma mea aoga). E mafai ona e inuina se ituaiga o compote i soʻo se aofaiga, talu ai e le tele naua pama i ai.

Laʻau meli

O vine tila e mafai ona kukaina i le meli. O lenei faʻafefiloi e matua lelei lava le tau malulu ma e iai sona aafiaga aoga i le tino ma le maʻisuka. O fualaau mumu e lelei lelei ma le lauti vevela, sandwiches ma e mafai foi ona avea ma mea e tumu ai pies.

Orange cranberries

O le tuufaatasiga lelei o le moli ma le cranberries ua saunia lelei lava. Ua lava lea e faʻafefiloi ai sina tamai pamu ma le moli eletise e ala i se suʻi meaʻai poo se mea e gaosi ai meaʻai. Faʻaopopo le suka e suitulaga (sili atu le meli) i le mea e maua mai ai. Ua saunia se meaai lelei ma maloloina.

Cranberry Meat Sauce

Lelei mo puaa ma lafumanu. E tatau ona faaopoopo le sukalani i le faʻafefiloi o laʻau, pepa ma le saumati. Sasaa meaʻai vevela i totonu o se lanu vevela o sau sau.

Cranberry Tincture

E le faigata le saunia o le tinni vine, na o le mulimulitai i faatonuga o lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Saunia fualaau (pe tusa ma le 270-310 grams), vodka (afa lita), sui o le suka (1 ipu).
  2. Mash cranberries i se setete.
  3. Tuu vine mama i se fagu poo se fagu.
  4. Liligi uma vodka.
  5. Faʻaopopo le sugar ma suia mea uma.
  6. Matou te tapunia le vai ma tuu i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le 10-15 aso.
  7. Matou te aveeseina le vai, faʻamamā ma tuʻu i le nofoaga lava e tasi, na o le 3-4 vaiaso.

O se meainu malosi ua saunia e inu. Faʻaeteete, o le ava e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga