E faʻafefea ona inu kvass mo le maʻisuka ma o ā tapulaa e iai?

Ua uma ona faʻalogo tagata uma e uiga i aoga o meaʻai talafeagai, ae na o ni nai tagata latou te iloa le uiga. "O matou o mea matou te 'aʻai ai" o upu ia e tutusa ai meaʻai ma i matou. Ou te fiafia i le fasifuaitau "E le aofia ai tagata i na mea na te le faaaogaina." O upu ia e faamamafaina ai le mea moni e tatau ona faapaleniina meaai paleni.

O meaʻai talafeagai ma paleni e mafai ai ona vave faʻafetaui faʻamaʻi ma faʻasaga ai foi.

O sela o se meaola ola e tatau ona vaevae; o le numera o vaevaega o loʻo faʻapipiʻiina i DNA. Afai e le o iai le vailaau e maua ai le masini mo lona ola, e mate le taimi muamua. O le mafuaaga lena e matua taua ai le mataituina o lau meaai: o le lelei ma le umi o lou olaga e faalagolago tele i ai.

O le natura lava ia na tuuina mai ia i tatou fesoasoani i ituaiga o laau e le gata ina mafai ona maua ai le tino ma mea e tatau ai ma faamalosia ai le puipuiga, ae ia tau foi i faamaʻi. O la matou 'upega tafaʻilagi o le a taʻuina atu ia te oe le aoga ma le faʻamalosia o meatotino, o le matautia o oloa ma a latou faʻaaogaga i le olaga.

O le ae aʻoaʻo e uiga i le faʻaaogaina o le tele oi latou mo le taimi muamua, e ui lava e masani ona e feagai ma i latou i le olaga i aso faisoo. O le poto o le mana. O lou soifua maloloina ma le soifua maloloina oe pele ia te oe e faalagolago ia i latou ma a latou talosaga.

Ua taofia aia uma, 14+

O le faʻaaogaina o soʻo se mea e aunoa ma le matou maliega muamua e faʻasaina.

E mafai ona ou inu kvass mo le maʻisuka

O meainu inu le Fafano o se mea e sili ona fiafia i ai mo le toatele. O lenei vaiinu, lea e faafou ma faʻafefe ai le fiainu, e mafai ona faʻatauina i toetoe o faleoloa poʻo supamaketi. O le tofoina o ia mea inu, e pei o se tulafono, e eseese tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tagata gaosi mea e faaopoopo ai suka i a latou oloa, lea e sili atu ona suamalie le kvass.

O nei meaʻai faʻatau e mafai ona faʻaumatia e tagata e leai ni faʻamaʻi masani o gaʻo i totonu. Latou te le talafeagai mo le maʻisuka. O le mea moni o le maeʻa faʻatau kvass o loʻo i ai le tele o suka. A maeʻa ona inu se inu faapena, o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe le hyperglycemia, o se tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose toto.

O le masani ona tulaʻi mai i le toto suka mo le maʻisuka e sili ona matautia. O le Hyperglycemia e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻalavelave matautia o lenei faʻamaʻi. O le mafuaʻaga lea e le tatau ai ona tuʻuina atu i tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi le kvass, lea e tele ai le suka i lona fatuga.

O le kvass na faatauina mai ni vaega e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le gaioiga o le pancreas. I tagata e maua i le maʻisuka, o le gaioiga o lenei totoga oona e faʻavaivaia. O le faʻaaogaina o le kvass, lea e aofia ai le tele o suka, e mafai ona faʻaosoosoina ai le foliga o faʻamaʻi leaga.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona maua se isi mea i le faatauina o kvass. Afai e te manaʻo moni e inu se masi o se meainu malosi, ona sili atu ona kuka i le fale. I lenei tulaga, e mafai ona e mataituina le aofaiga o le suka faaopoopo. Ma faʻapea foi i le gaosia o le inu, e le mafai ona e faʻaaogaina le suka, ae filifili nisi mea suamalie e sili ona aoga. Ona maua lea e le kvass se suamalie manaia, ae o le a le mafai ona afaina ai le tino.

Fuga kuka

Kvass, kuka i le fale e aunoa ma le faaopoopo o le suka, e le gata mo le tino. O sea inu e mafai ona matua lelei lava. E mafai ona e kukaina mai le tele o ituaiga mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se vai inu e masani ona maua i le masani ai. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • 'aʻai (e sili atu le' aveʻeseina) - 200 kalama,
  • meli - 2 tbsp. sipuni
  • vai mama - 3 lita.

Faʻaliliuina le pulu i totonu o se fagu vailaau talafeagai ma faʻatumu i vai. O le vevela o le vai faaopoopo e tatau ona manaia. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli i le ipu ipu. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia lenei oloa o le beekeepi i se suauu masani. E mafai ona e faʻaleleia le tofo o le vai e ala i le faaopoopoina o vine.

E sili atu ona lelei le fafagaina o kvass i se nofoaga pogisa ma malulu. I le averesi, o le taimi e faʻasolo ai e 3-4 aso. A maeʻa lea, e tatau ona fufulu le vai i le tele o ni fasi pepa ma sasaa atu i totonu o se fagu vailaau poʻo se fagu. E sili atu le teuina o le vai inu faafouina ua saunia i totonu o le pusaaisa. O iina o le a ia taofia ai ana meatotino aoga mo ni nai aso.

O se tasi o meainu e mafai ona saunia mo le maʻisuka o le kvass keti. Faʻamaʻagofie. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • lūlū pipi fou - 3 tbsp. sipuni
  • laumei - 3 tbsp. sipuni
  • suamalie suamalie (e sili atu le 'ai le lemon) - 2 tbsp. sipuni
  • fugalaau fugalaau - 1 tsp,
  • mafanafana vai inu - 2 lita,
  • kulimi mumu - 1 tbsp. se sipuni.

O mea uma e tatau ona tuʻuina atu i totonu o se atigipusa (e sili atu le 'ave se ipu tioata), ona liligi lea o vai. O le vai inu o le a saunia i le tasi itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona pasia le vai i luga o ni fasi pepa. E sili atu le inu i ni kvass falemaʻi ola maloloina lelei.

O faufautua faʻafomai faʻapitoa e fautuaina le inu o le maʻisuka ½ cup 20-25 minute aʻo leʻi 'ai.

Talafaasolopito o Kvass

O le mea muamua na taʻua ai le ava na toe foʻi i le 988. O le taimi lena na liua ai e le alii o Vladimir tagata i le talitonuga Kerisiano. I Rusia, kvass e masani ona lauiloa. Sa kukaina o ia i totonu o fitafita fitafita, monasteries, fale o tagata fai fanua ma fanua o fanua. Sa latou iloa auala e kuka ai keke kvass e aunoa ma se tuusaunoaga. Afai e te talitonu i upu a fomai anamua, o lenei vai inu ua faateleina le malosi ma tausia le soifua maloloina. I le faia o galuega i tua, e masani ona le ave e le tagata faiva le suavai, ae kvass. Talu ai ona sa talitonuina e sili atu lona faanatinatiina o le fiainu ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi pe a maeʻa galuega. O lenei meatotino o le ava na faʻamaonia e saienitisi.

O aoga o le kvass mo le maʻisuka ituaiga 2

E fesoasoani Kvass i le faʻaogaina o le intestinal microflora. E i ai sona aafiaga tele i luga o le cardiovascular system. O nei vailaau faʻaleagaina e mafai ona faʻamatalaina i le i ai o le tele o le lactic acid ma amino amino saoloto i ai. O le kvass nofofale mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele. E fesoasoani i le aveeseina o metabolic products mai le tino, e puipuia ai le puipuiga, ma o le a lelei le afaina ai o le gaioiga o le pito o le endocrin. O le mea moni, o mea uma o loʻo taʻua i luga ua na o naʻo falaoa i totonu o le fale kvass.

E mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 2?

Afai o tatou talanoa e uiga i se mea inu inu, ona, ioe, ioe. Ae leai se mea e le inu inu kvass. E tele le suka i totonu o sea inu ma e leai se aoga mai ai. O le aiga moni e fesoasoani e maualalo ai le kulukose toto. O lenei mea e mafua mai i le faʻamalosiina o se aofaiga patino o gaʻo. Afai e te kuka kvass i le fale, ona tatau lea ona sui le suka i le meli. Ona o le i ai o le fructose ma isi monosaccharides i totonu, o le a le faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o le taumafaina o sea meainu e tatau foi ona faatapulaaina. E tatau i le maʻisuka ona inuina i le faʻalelei. O se vaiinu e faavae i luga o laulaau ma beets e sili ona talafeagai.

E faʻafefea ona kuka kvass

O le kuka kvass e tusa ai ma fua tuai o se mea e sili ona faigata ma faigata. E tatau ona e salu le saito, faʻamamago, tipi, kuka le wort. E sili atu i le 70 aso le masani ai. E moni, i faleoloa faʻaonapo nei e mafai ona e faʻatau se gaioiga o le vort, ma e oʻo lava ina faia kvass mai ai. Ae matou te le fautuaina le faatauina mai o sea oloa mo le maʻisuka. O loʻo i ai se aofaiga lelei o suka ma gaʻo. Aemaise lava mo le maʻisuka o loʻo i ai kvass recipes, o loʻo faʻamatalaina i lalo. Latou te le o laʻititi i le tofo i se areto o le areto, ma e oʻo lava i le faʻaogaina i le tulaga o aafiaga aoga i luga o le tino. Kvass mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona saunia na o le fautuaga faapitoa a se fomaʻi.

O le mea sili ona faigofie ma sili ona lauiloa e faʻavae i luga o laumei ma beets. I le tau mafanafana, e faʻamalieina atoa ai le fia inu ma toe faʻafouina le malosi. Ina ia mafai ona kuka kvass, e tatau ona e tuu i totonu o se fagu tele se paluga muamua o le beets ma blueberries. Ona faaopoopo lea o le sua o le lemoni ma se sipuni o le meli. Liligi uma i le vai vevela ma tuʻu mo le lua itula. A maeʻa, taofi kvass i totonu o le pusaaisa.

E mafai foi ona e inu vai mai le meli, sisi, lemonimo ma le mint. Tuu le falaoa falaoa suamalie, mite, lemoni pamu i totonu o se pusa lapoa. Sasaa le vai inu i luga o le paluga ma tuʻu ai mo se aso. Ona faaopoopo lea o se sipuni o le meli ma le fefete ma faatalitali mo le isi valu itula. Kvass ua sauni, teu i totonu o le pusaaisa.

O aoga o le oats

O se autu ese mo le talanoaga o aoga ia o le oats. E mafai foi ona e faia ni kvass matagofie mai ai. Liligi le oats i totonu o se fagu lapoa ma faaopoopo se sipuni o le meli. Sasaa uma i le vai vevela ma tuʻu ai mo se aso. E mafai ona e faʻaaogaina mulimuli le oats. O nei meafaigaluega e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka (glycemia) i aso uma, faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol i le toto, toe faʻafoʻi ai masini ma vaʻa toto, ma puipuia le faʻaleagaina o faʻaaliga. Ae o le mea sili e manatua ai, o le ituaiga muamua o le maʻisuka, o se meainu e matua afaina. Talu ai o se tagata maʻi e leai sona metotia mo le faatonutonuina o le kulukose i totonu o le toto, e oo lava i sina fua o le meaʻai e mafai ona mafua ai le hyperglycemia. O ia tagata e manaʻomia le fetuunaʻi ma inisalini. O tagata e maua i le insulin-tutoatasi ituaiga ituaiga suka o le maʻisuka e tatau foi ona faatapulaaina le tele o lenei vaiinu. A leai, e ono afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻi.

Ituaiga o Kvass

I le faaopoopo atu i falaoa kvass, o loʻo i ai isi ituaiga vaiinu, o ia mea uma e tele mea e faʻamalolo ai. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • apu
  • pi
  • uʻamea
  • oat
  • lemoni
  • moli
  • tangerine.

E i ai kvass mai apricot, quince, dogwood, barberry ma isi. E mafai ona ou inuina nei ituaiga vaiinu ma le maʻisuka? Ioe, e te mafaia, naʻo lou manaʻomia e filifili kvass e aunoa ma ni faʻasaʻoga ma suka.

Beetroot Kvass

Beet kvass o se vailaʻau sili ona lelei mo le maʻisuka. E faʻamamā le tino o mea leaga ma faʻamaonia ai le suka o le toto. E tele auala e saunia ai lenei mea faʻafefeteina - fefete ma le fefete.

O le kvass e leai se popo o se mea inu matua. E tusa ma le 3-5 aso e kuka ai. Yeast kvass ua saunia i totonu o le 1-2 aso.

Mo se vai fefete e tatau ona e ave le 500 g o beets mata, fufulu maeʻaeʻa, tilo ma tipi i ni fasi fasi falaoa. A maeʻa lena, e tatau ona faʻamago i totonu o le ogaumu ma sasaa le 2 lita o le vai vevela.

Ona tuu lea o le ogaumu ma kuka seia kuka. Ona tatau lea ona faʻamago le vai.

A maea lenei, faaopoopo le 50 g o le falaoa o le rai, 10 g lefete ma le 100 g suka. Mo le maʻisuka, e mafai ona suia le suka i le meli po o le fructose.

E tatau ona ufiufi le vai i se solo poʻo se palanikeke mafanafana ma tuʻu ai mo le 1-2 aso. A maeʻa lenei taimi, e tatau ona faʻamaua le kvass.

O le kvass e leai se popo e saunia e pei ona taua i lalo. E tatau ona e 'ave le 1 falalaʻau lapotopoto, tipi faʻamaeʻa poʻo le faʻafefe.

Ona tuu lea o le masini i totonu o se ipu tioata e tolu-lita ma sasaa le 2 lita. vai inu.

A maeʻa lena, tuʻu se fasi falaoa o le rai, suka poʻo le meli mo le maʻisuka. O le fagu e ufiufi i le kulimi ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le faʻamalosi mo le 3 aso.

Pe a sauni le vaiinu, e tatau ona e togiina i totonu o le susu ma fagu. Latou te inuina le malulu.

Oat kvass

O le kvass mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lauiloa ma e iai mea aoga. Oatmeal o loʻo aofia uma ai faʻafitauli o gaʻo ma gaʻo. E maua ai e le tagata le malosi, faʻamaonia le galuega a le tino atoa ma faʻaititia le suka o le toto, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻafefea ona kuka kuka kvass? Ina ia faia lenei mea, ave le 500 g o avo, fufulu lelei i le vai mafanafana. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafefe le vai i totonu o se faʻaveve ma fufulu le cereal i le vai malulu. Ona fufulu lea o le 2 tbsp. l vine. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻuina atu nei mea i totonu o se fagu ipu tolu-lita ma faʻaopoopo le 5 tbsp. l suka.

I le faaiuga, faʻaopopo le vai faamama. Fafaga le vai mo le 3 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete le oat kvass ina ia aua le faʻavevesi le pala. Talu ai o loʻo i ai le suka, e tatau i le maʻisuka ona inu i le lapataiga. E mafai ona e suia i le meli, ae o le mea e ono le afaina e ono le aoga.

Contraindications mo le faʻaaogaina o kvass

E le tele naua faʻasolega, aua e masani ona leai se afaina mai le kvass, ae o nisi vaega e tatau ona manatuaina. Mo le maʻisuka, e taua, muamua, o le aofaʻi o suka na faʻaaogaina e faia ai kvass - o le maualalo o le suka.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e matua le fautuaina e faʻatau mea inu "kvass" i faleoloa - o le mea moni, e naʻo le suamalie suamalie, e le ogatasi ma le maʻisuka. Mo kvass masani, e le tatau ona e faʻaaogaina mo gastritis, hypertension, ma cirrhosis.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le kvass i le maʻisuka

I Rusia, kvass o se tasi o mea e sili ona taatele. Na matua faaaogaina lava tagata uma, e tusa lava po o le a lo latou matutua.

O le alofa faapena ua ola pea i lenei aso. O le taimi nei o le lauiloa o le kvass ua pauu laitiiti, ae o loo aoga pea i le taumafanafana.

E toʻatele e faʻaaloalo i agaifanua e ala i le sauniaina o se mea inu inu ua tumu i le falaoamata ma le malt. Ae faʻafefea e uiga ia i latou oe mamai i se tasi o ituaiga o maʻisuka? Mafaufau i itu uma o lenei mataupu ma pe faapefea ona aafia le tino i le kvass i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka.

Inu meatotino

O Kvass e taua foi o se ava malosi. O lona malosi e faanatinatiina le fiainu i se aso fiafia, e talisapaia e tagata faigaluega uma e tatau ona faʻaaluina le tele o taimi i lalo o le lā vevela. Talu ai ona o le natura o mea uma lava, o le mea lea e sili atu ona lelei le susu mo tagata matutua ma tamaiti.

O le faavae o le faagasologa o le faʻamalosi. O mea taua i vaega eseese o le atunuʻu e mafai ona:

  • falaoamata
  • rye po o karite malt,
  • falaoa suamalie mago
  • beets
  • vine vao
  • fualaau suamalie.

E faavae i luga o nei oloa, ua manino ai o le kvass ei ai le tele o minerale aoga ma isi vitamini e tatau mo tagata. E faʻaaogaina o se fofo mo le malulu o vaitau.

O le vevelaina o se pint o se vaiinu, e mafai ona e lagona se mafanafana lelei mafanafana, lea e tofu sao ai ma le vave o le vevela o le tino. O le mea moni, o se vailaʻau faʻapitoa i le tautoulu tautotogo.

O isi meatotino e aofia ai lona aoga i le umukuka. Afai e tatau ai, e mafai e le faletua a le kvass ona faigofie ona saunia ni ituaiga fulu malulu, okroshka, pito i luga, ma isi. O le inu inu e talafeagai mo le faaaofia i le tele o vasega muamua. O le taimi nei o se mea e seasea ona tupu, ae i le seneturi talu ai, e masani ona fafagaina e aiga uma ia soupeti ia latou meaai.

Ia mautinoa e suesue i fua o mea tuai Rusia mai le taimi o Tsarist Russia, pe afai e te manaʻo e tofo kvass i ipu muamua.

Aafiaga i le Suga Suauu

O le maʻisuka e masani ona faʻatau le faatau. O se tagata e iai se foliga tutusa e tatau ona saili mo meaai maualalo-suka.

O le mea e lelei ai, o ituaiga uma o kvass masani e aofia i lenei vaega o oloa. E leai se fesoʻotaʻiga i le va o le inu o lenei inu ma meaʻai i le suka o le toto.

O le mea e masani ai, fomaʻi tali le fesili pe mafai ona maua le kvass mo le maʻisuka, i le ioe. Ae ui i lea, e taua le matauina o le leai o se mea masani ile fale teu oloa.

E masani lava, o tagata gaosiga e faʻapipiʻi ma le loto i ai mea suamalie eseese e faʻaleleia atili ai le tofo masani. E i ai tulaga lamatia o le faateleina o le inisalini i le toto.

Ia mautinoa e faitau le tag i se faʻamatalaga o mea uma e oʻo mai.Kvass mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e sili ona saunia i le fale, puleaina faiga uma tekonolosi.

O le autu o loʻo tumau pea le faiga masani o le faʻamalosi. Aua le faʻaaoga isi mea e faʻavaveina ai le metabolism.

E na o le pau lenei o le auala e faatumauina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o le inisalini e tumau pea e aunoa ma ni taʻavale ma lalo ifo.

Manatua: o le teuina o oloa e masani ona faʻaleagaina pe le o faʻatusaina manaoga o le GOST, o le mea lea o le tulaga lamatia o le faatauina o se mea maualalo maualalo e lelei tele.

Fautuaga

Ma o lea aiga e le afaina ai le soifua maloloina, tagata e mafatia i le hyperglycemia, O fautuaga nei e tatau ona usitaia.

  • E le tatau i le maʻisuka ona 'ai le kvass, e oʻo lava i le kuka i le fale, i se aofaiga tele, talu ai o loʻo i ai pea le' 'vave' gaʻo. O nei vailaʻau e vave faʻavave i le toto. Pe a faʻaogaina i le tele o mea i totonu o le tino, e mafai ona faʻaosoosoina le foliga mai o faʻafitauli leaga.
  • Pe a faʻaopopo soʻo se mea manogi i se vaiinu mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ia mautinoa e mataituina la latou aofaiga. O se mea sese masani i le faia o meainu o le faaopoopo lea o le tele o le meli po o le suamalie. Pe a faʻaopoopoina nei mea, e tatau ona manatua e na o ni vaega o ausilali. O le tele o mea fautuaina e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le faateleina o le kulukose toto.
  • Faʻaaoga ma le faaeteete kvass fale. I le gaosia o meainu, e le mafai ona e faʻaaogaina mea e aʻafia ai se tagata. O le inu o le kvass ma le faʻavavevave o le maʻi o le peptic e le tatau ona i ai. Ma o lenei inu foi ua faasaina ma le televave o le gastritis ma le enteritis.

O tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract e mafai ona inu vailaau fale pe a maeʻa ona talanoa i se gastroenterologist.

Tuua Lau Faamatalaga