O le inisalini pupuu e faʻaaoga ai fualaau oona

O le inisalini o se fualaau taua, ua suia ai olaga o le tele o tagata e maua i le maʻisuka.

I le talafaasolopito atoa o vailaau ma fale talavai o le 20 seneturi, atonu e na o le tasi le vaega o vailaau e tutusa lava le taua e mafai ona iloga - o nei mea o vailaau. O i latou, e pei o inisalini, sa vave ona latou togafitia togafitiga ma fesoasoani e laveai le tele o ola faaletagata soifua.

O le Aso o le Maʻisuka e faamanatuina i le amataga o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina i tausaga taʻitasi, e amata mai i le 1991 i le aso fanau o le fomaʻi o le Canadian Canadian physiologist F. Bunting, o lē na mauaina le insulin hormone J.J. Macleod. Seʻio tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia lenei hormone.

O le a le eseesega i le va o sauniuniga insulin i le tasi ma le isi

  1. Togi o le faamamaina.
  2. O le punavai o le lisiti o le puaa, vavalaʻau, inisalini o le tagata.
  3. O isi vaega aofia i le fofo o le fualaau faasaina o ni mea e puipuia ai, gaioiga o le umi, ma isi.
  4. Mafaufauga.
  5. pH o le fofo.
  6. Le malosi e faʻafefiloi ai fualaau pupuu ma le umi.

O le insulin o se hormone lea e maua mai i sela faapitoa i le pancreas. O se porotini faalua, e aofia ai le 51 amino acids.

E tusa ma le 6 piliona iunite o inisalini e faʻaaogaina i tausaga taʻitasi i le lalolagi (1 iunite o le 42 micrograms o mea). O le gaosiga o le inisalini o se tekonolosi maualuga ma e naʻo faiga faʻalauiloa e faia.

Punavai o le inisalini

I le taimi nei, e fuafua i le punavai o le gaosiga, o le inisalini puaa ma sauniuniga ile inisalini tagata e vavae ese.

O le iniseti o le puaa ua i ai nei se maualuga maualuga o le faʻamamaina, ua i ai sona aafiaga lelei i le hypoglycemic, ma e leai lava ni aʻafiaga i le tino.

O sauniuniga a le inisalini tagata e atoatoa ona faʻataunuʻuina i totonu o le vailaʻau kemisi ma le homone tagata. E masani lava ona gaosia e le biosynthesis e faʻaaoga ai tekinolosi faʻainisinia.

O tufuga tetele e faʻaaogaina metotia o gaosiga e faʻamautinoa ai oa latou oloa e ausia uma tulaga lelei. E leai se eseesega taua i le gaioiga o le insulin (mono purpon) monocomponent (ie, maualuga le mama) na maua; e tusa ai ma le polokalama puipuia, e tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, e itiiti le eseesega.

Vaega o ausilali na faʻaaoga i le gaosiga o le inisalini

I totonu o le fagu faʻatasi ai ma le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se vaifofo e aofia ai e le gata o le insulin, ae o isi foi mea tuufaatasia. E tofu i latou ma se vaega taua:

  • faalauteleina o le gaioiga o fualaau faasaina,
  • vaifofo fofo
  • o le i ai o meatotino faʻamalosi o le fofo ma le tausia o le pH neutral (paleni-faavae faavae).

Faʻaopoopoga o le inisalini

Ina ia fatuina se inisalini ua leva ona faia, o le tasi o le lua, tuufaatasia o le zinc poo le protamine, e faaopoopo i se vaifofo o le inisalini masani. Faʻalagolago i lenei, o insulin uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • protamine insulin - protafan, sogasolo basal, NPH, humulin N,
  • zinc-insulin - insulin-zinc-suspensions o le mono-late, tape, humulin-zinc.

Protamine o se polotini, ae o se mea e seasea ona tupu i le foliga o se allergy.

Ina ia faia se siosiomaga le faaituau o le fofo, e faaopoopo atu i ai le pusa phosphate. E tatau ona manatua o le inisalini o loʻo i ai phosphates e matua faʻasaina le tuʻufaʻatasia i le inisalini-zinc suspension (ICS), talu ai o le zinc phosphate o loʻo faʻapogai mai i lenei tulaga, ma o le gaioiga o le zinc-insulin e faapuupuuina i le auala e le mafaamatalaina.

Faʻafitauli pipisi

O nisi o vaega o mea, e tusa ai ma tulaga faʻafomaʻi ma tekonolosi, e tatau ona faʻaofiina i le sauniuni, ia i ai se faʻafitauli pipisi. O nei mea e aofia ai le cresol ma le phenol (o ia mea uma e maua ai le manogi faapitoa), faʻapea foi le methyl parabenzoate (methyl paraben), lea e leai se manogi.

O le faʻaofiina o soʻo se tasi o nei togafitiga ma mafua ai se manogi faapitoa o nisi o sauniuniga insulin. O tagata uma e puipuia i le aofai o loʻo maua ai i le inisalini sauniuniga e leai ni aʻafiaga leaga.

Prosamine insulin e aofia ai le cresol poo le phenol. E le mafai ona faʻaopopo Phenol i faʻafitauli ICS aua e suia ai mea faitino o vaega o hormone. O nei fualaau faasaina e aofia ai le methyl paraben. E le gata i lea, o le zinc ions i le vaifofo o loo i ai se aafiaga o le antimicrobial.

Faʻafetai i lenei puipuiga o le antibacterial, e puipuia ai le puipuia mai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata e mafai ona mafua mai i le faʻamaʻi pipisi pe a faʻapipiʻi pea le nila i totonu o le vial solution.

Ona o le i ai o sea ituaiga puipuiga, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le syringe lava lea e tasi mo injections o le vailaʻau mo le 5 i le 7 aso (pe a na o ia e faʻaaogaina le suauu). E le gata i lea, o faʻasao e le mafai ai ona faʻaaogaina le ava malosi e togafitia ai le paʻu aʻo lei tuiina, ae toe foʻi pe afai o le tagata maʻi e faʻaosoina o ia i se tuila ma se nila manifinifi (inisalini).

Faʻaauau le Faʻatulagaina o Inisalini

I le uluai inisalini sauniuniga, na o le tasi le vaega o le homone sa i totonu o le tasi le ml o le fofo. I se taimi mulimuli ane, na faateleina le faateleina. O le tele o sauniuniga o inisalini i totonu o fagu na faʻaaogaina i Rusia e aofia ai le 40 iunite i le 1 ml o fofo. Vials e masani ona faailogaina i le faailoga U-40 poʻo le 40 iunite / ml.

O loʻo faʻamoemoeina mo le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, naʻo le faia o ia inisalini ma o latou faʻaogaina e tusa ai ma le mataupu faavae lenei: pe a faʻatumu se serua i le 0.5 ml o le vaifofo, e maua e se tagata 20 iunite, 0.35 ml e tutusa ma le 10 iunite ma isi.

O faailoga taitasi i luga o le suauu e tutusa ma se tasi tusi, ma o le tagata maʻi ua uma ona iloa le aofai o iunite o loʻo i totonu o lenei voluma. O le mea lea, o le faʻavasegaina o tui o se faʻamaʻotoga lea i le tele o fualaau faasaina, fuafua i le faʻaaogaina o le inisalini U-40. 4 iunite o inisalini o lo oi totonu o le 0.1 ml, 6 iunite - i le 0.15 ml o le vailaau faasaina, ma o lea e oʻo atu i le 40 iunite, e tutusa ma le 1 ml o le vaifofo.

O nisi masini e faaaoga ai inisalini, 1 ml o loʻo i ai le 100 iunite (U-100). Mo nei vailaʻau, o gaioiga faapitoa o inisalini e maua, lea e talitutusa ma na o loʻo talanoaina i luga, ae o loʻo i ai se isi faʻaogaina o loʻo faʻaaogaina.

E tatau ona faʻatatau i lenei faʻasalaga faapitoa (e 2.5 taimi le maualuga nai lo le tulaga faʻataʻitaʻi). I lenei tulaga, o le fualaau o le inisalini mo le maʻi, ioe, e tumau lava, aua e faamalieina ai le manaoga o le tino mo se aofaiga patino o le inisalini.

O lona uiga, afai muamua na faʻaaoga e le tagata maʻi le vailaʻau U-40 ma faʻaaogaina le 40 iunite o le hormone i le aso, ona tatau lea ona ia mauaina ia lava 40 iunite pe a tui le inisalini U-100, ae faʻaaogaina i se aofaiga e 2.5 taimi le maualalo. O lona uiga, 40 iunite tutusa o le ai ai i le 0.4 ml o le fofo.

Ae paga lea, e le o fomaʻi uma ae maise lava i latou e maua i le maʻisuka latou te iloa lenei mea. Na amata uluaʻi faʻafitauli ina ua suia nisi o tagata gasegase i le faʻaaogaina o tui inisalini (pulumu syringe), lea e faʻaaoga ai ni penisini (pepa faʻapitoa) e aofia ai le inisalini U-40.

Afai e te faʻatumu se sisiua ma se vaifofo e faaigoa U-100, mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo atu i le faailoga o le 20 iunite (pe tusa o le 0.5 ml), o le a aofia ai i lenei voluma e tusa ma le 50 iunite o fualaau faasaina.

O taimi uma, faʻatumu faʻamalosi U-100 faʻatasi ma suauʻu masani ma vaʻavaʻai i vaega tipi, o le a maua e se tagata le dose 2.5 taimi sili atu nai lo le mea na faʻaalia i le maualuga o lenei faailoga. Afai e le o logoina e le fomaʻi poo le tagata gasegase lenei sese, o le mea e ono mafai ona atiaʻe le maualuga o le hypoglycemia e mafua ona o le faʻaauau pea o le fualaau faasaina, lea e masani ona tupu i le masani.

I le isi itu, o nisi taimi o loʻo iai faʻamaʻi tui inisalini e faʻamaonia faapitoa mo le vailaʻau U-100.Afai o se tuilaina ua sese le faatumuina i le masani masani ole vaifofo ole U-40, ole lua ole taimi o le insulin i le tui ole 2.5 minute e itiiti ifo nai lo le mea e tusia i tafatafa o le fetaui ile pine ole suauu.

O se taunuuga o lenei mea, o le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona mafai i le taimi e tepa muamua ai. O le mea moni, o le mea moni, o mea uma lava e talafeagai lelei - mo le faʻamalosia o fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga se tui tui talafeagai.

I nisi o atunuu, mo se faʻataʻitaʻiga, Suiselani, o se fuafuaga na mafaufau lelei, e tusa ai ma le suiga lelei na faia i tapenaga o le inisalini e faʻailogaina U-100. Ae o lenei mea e manaʻomia ai le faʻafesoʻotaʻi vavalalata o vaega uma e fiafia i ai: fomaʻi o le tele o mea faʻapitoa, gasegase, tausimai mai soʻo se matagaluega, fomaʻi, tagata gaosia, pule.

I lo tatou atunuu, e matua faigata lava ona faʻafesoʻotaʻi tagata gasegase i le faʻaaogaina o le inisalini U-100, aua, atonu o le a mafua ai le faateleina o le numera o sese i le fuafuaina o le fualaau.

Faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le inisalini puupuu ma faaumiumi

I vailaau faʻaonapōnei, togafitiga o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga muamua, e masani lava ona faʻaaogaina le faʻaogaina o ituaiga lua o insulin - gaioiga pupuu ma faaumiumi.

O le a sili atu ona talafeagai mo tagata gasegase pe afai o vailaʻau faʻatasi ai ma le eseesega o gaioiga o gaioiga e mafai ona tuʻuina i le tasi syringe ma faʻatautaia i le taimi lava e tasi e aloese mai le faʻaluaina o le paʻu.

E tele fomaʻi latou te le iloa le mea e fuafua ai le mafai ona faʻafefiloi ia insulin. O le faʻavae o lenei mea o le vailaʻau ma le galenic (ua fuafuaina e le tuufaatasiga) le fetaui lelei o le faʻateleina o gaioiga faʻamalosi.

E taua tele pe a faʻafefiloi ituaiga vailaʻau e lua, o le vave vave amataina o gaioiga o le inisalini puupuu e le faʻaloʻoina pe mou ese.

Ua faʻamaonia ai e mafai ona tuʻuina atu se vailaau faʻataʻitaʻi i le tasi inisiua ma le protamine-inisalini, ae o le amataga o le inisalini puupuu e le tolopoina, ona o le insulin e le mafai ona fusia i le protamine.

I lenei tulaga, e le afaina le gaosiga o le fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma humulin H poʻo le protafan. E le gata i lea, o mea faʻafefiloi o nei sauniuniga e mafai ona teuina.

E tusa ai ma sauniuniga o le zinc-inisalini, ua leva ona faamautuina e le mafai ona tuufaatasia se insulin-zinc-suspicion (cristalline) ma le inisalini puupuu, aua e fusifusia i le tele o ions iniseti ma suia i le umi o insulin, o nisi taimi o vaega.

O nisi o tagata gasegase muamua e faia se vailaau pupuu, ona, e aunoa ma le aveeseina o le nila mai lalo o le paʻu, fai sina suiga i lona itu, ma inisalina le inisalini.

E tusa ai ma lenei faiga o le pulega, e leʻi tele lava suʻesuʻega faasaienitisi na faatinoina, o le mea lea e le mafai ai ona faʻamaonia e faapea, i nisi tulaga i lenei auala tui, o le faʻalavelave o le zinc-inisalini ma se vailaʻau faʻatauvaʻa e mafai ona faia i lalo o le paʻu, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le vailaʻau.

O le mea lea, e sili atu le vavalalata ile inisalini ile vavae ese mai le tui-insulin, ia faia ni inisiua se lua ile vaega o paʻu e le itiiti ifo i le 1 cm le tasi le tasi.

Inisalini faʻatasi

O le taimi nei, o le falemaʻi faʻamalositino e maua ai sauniuniga tuʻufaʻatasiga e aofia ai le inisalini faʻamalosi faʻatasi ma le protamine-inisalini i se fua faatatau o le pasene manino. O fualaau faasaina e aofia ai:

O kulupu aupito sili ona lelei o latou ia e mafua ai le 30:70 poʻo le 25:75 le fua o le puupuu i le insulin umi. O lenei fua faatatau e masani lava ona faʻaalia i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau taʻitasi taʻitasi.

O fualaau faasaina e sili ona fetaui mo tagata e mulimuli i se taumafataga faifaipea, ma e masani ona faia le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaaogaina e tagata matutua ma gasegase o le maʻisuka ituaiga 2.

O iniseti tuufaatasia e le fetaui mo le faʻatinoga o le togafitiga o le inisalini "faʻafetaui", pe a tatau ona suia i taimi uma le tui ole inisalini puupuu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faia lenei mea pe a suia le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, faʻaitiitia poʻo le faʻateleina o gaioiga faaletino, ma isi. I lenei tulaga, o le fualaau o le insalini basal (faaumiumi) e toetoe lava a le suia.

O le inisalini tagata o se mea faigaluega lelei e mamanuina tagata mamaʻi i ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka. O se gaosiga o le tino e sili atu ona solu i totonu o le vai. Faamaonia mo le faʻaaogaina e tusa lava pe maitaga.

Faiga Faʻapitoa, Humulin, Vaitaimi.

INN: O le inisalini o le tagata insane Semi-suauu.

O a mea latou te faia

E mafai ona e maua auala nei:

  • faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa mo le inisalini porcine mama,
  • i le taimi o le tali, lea e aofia ai le gasegase o le fefete poʻo Escherichia coli, e coli bacteria.

Ole inisalini ole biphasic. E faʻamaʻa muamua, ona faʻapipiʻiina lea i le fausaga faʻasolosolo. O le tuufaatasiga o lenei vailaau e le ese tele mai le insulin lemoni mama e le o synthesized. O nisi o faʻamausali, faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o siama ua faʻaopopoina i le tino.

O le auala autu o le faʻamalolo o se vailaʻau tui. 1 ml e mafai ona aofia ai le 40 poo le 100 iunite o le inisalini.

Faʻataʻitaʻiga

O lenei vaifofo e fesootaʻi ma insulin. O se tui faapitoa o le inisalini-taligalu e faʻapipiʻi i luga o paʻu o le tele o siama, lea e aliali mai pe a maeʻa fegalegaleaiga faʻatasi ma le pito o le membrane. O le faʻasologa o le cycloxygenase i totonu o le ate ma le tino o fausaga ua faateleina.

O le inisalini e mafai ona ulufale tuusao i sela maso. I lenei tulaga, o faagasologa uma e tutupu i totonu o siama e faaosofia. O le taua o le hexokinase taua ma le glycogen synthetase enzymes o loʻo maua foi le lelei.

O le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto e faʻaitiitia ona o lona vave faʻasoa i totonu o sela. O le lelei o lona faʻamaʻiina e suʻa tino uma e faia. O loʻo i ai se faʻaosofiaga o le faiga o le glycogenogenesis ma le lipogenesis cellular. O fausaga faʻamalosi e faʻapipiʻi vave. Ole fua ole gaosiga ole gaʻo e maua ile ate ole ate faʻaititia ile faʻaitiitia o le gau o fiva glycogen.

Pharmacokinetics

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le inisalini e masani lava ona faʻalagolago pe faʻapefea ona faʻatinoina le mea galue. E tele le mafuaʻaga o le faʻamaʻi mulimuli, o le tele o le faʻamalosia o le inisalini i le vai fofo ma i le nofoaga ole inisiua. O le tino e tufatufa faʻasese. Ole inisalini e le mafai ona ulu i totonu o le puipui o le placenta.

E mafai ona faʻaumatia ile vaega ole inisalini faapitoa ile ate. E mafua mai i le toe gaosia. E le sili atu i le 10 minute le faʻaogaina o le afa-ola. O le maualuga o le insulin mama i totonu o le toto e matauina i totonu o le itula talu ona faʻatautaia saʻo. O le aafiaga e mafai ona oʻo i le 5 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata

E tele faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ai togafitiga:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻisuka acidosis,
  • ketoacidotic coma,
  • maʻisuka aʻo maitaga.

I le tulaga o se tulaga muamua i se maʻi, e tatau ona faʻamaʻi i le falemaʻi. Afai e le faʻaleleia le soifua maloloina, e faia le totogia. I isi tulaga uma lava, pe a leai ni aʻafiaga le lelei, faʻataʻitaʻi togafitiga faʻamalosi. O le vailaʻau ma le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo i luga o le malosi o faʻamaʻi o le faʻamaʻi.

Auala e ave ai le inisalini o le tagata

O le metotia ma le auala o le pulega tuusaʻo e faʻamoemoeina i luga o le faavae o le avefaʻatasiga o le toto toto, ona sosoo ai lea ma le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga. E le gata i lea, o le taliaina e faalagolago i le malosi o le atinaʻe o glucosuria.

O le tele o taimi, pulega faʻapitoa. Fai i le 15 minute ao lei faia le taumafataga autu. I le tulaga o le maʻi ketoacidosis ma le maʻisuka, o le inisalini o le inisalini e tui i le vaalele, i taimi uma pe soʻo le muso, ao lei faia se taotoga.

E fautuaina e faʻatino le vailaʻau pe tusa o le 3 taimi i le aso. Ina ia aloese mai le lipodystrophy mataga, e le mafai ona e togiina fualaau faasaina i le nofoaga e tasi. Ona le matauina ai lea o le gaʻo o le gaʻo gaʻo.

O le averesi o le matua o aso taitasi e 40 iunite, ma mo tamaiti e 8 iunite. O le masani o le pulega e 3 taimi i le aso. Afai ei ai se manaʻoga faapena, ona e maua lea o le inisalini i le 5 taimi.

O aʻafiaga o le inisalini o le tagata

Pe a faʻaaogaina, o le a faʻaauau ona tupu mea leaga nei:

  • faʻamaʻi faʻafuaseʻi: urticaria, Quincke's edema,
  • ogaoga le manava, paʻu faafuasei i le mamafa,
  • hypoglycemia: faʻateleina le salu, palloruli o le paʻu, mataʻutia ma le le mautonu, fiaai pea, faʻalauteleina o palpitations, tigā, migraine, faʻavalea tele ma le vaivai, mafaufau le lelei ma tautala, maso maso o mata,
  • hypoglycemic coma,
  • hyperglycemia ma acidosis: faʻaauau pea le gutu, o le paʻu o le manava, le mumu o le paʻu o foliga,
  • mafaufau le lelei
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • suamalie ma le fulafula i le nofoaga na faia ai le vailaʻau,
  • foliga vaaia o le fulafula o foliga ma vae, o le solia o le faafesagai.

O ia tali e le tumau ma e le manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi faapitoa. E pasi malie pe a maeʻa le faalēaogāina o tupe.

Faatonuga faapitoa

Ae e te leʻi aoina saʻo le fofo mai le fagu, e tatau lava ona e siakiina mo le manino. Afai e aliali mai se afaina, e le tatau ona ave sea vailaau.

Ole fomaʻi o le inisalini e faʻafetaui mo ituaiga faʻamaʻi:

  • faʻamaʻi pipisi
  • le lelei o le vevela,
  • Addison's disease
  • tulaga faʻapitoa,
  • maʻisuka i tagata matutua.

E masani lava, o faʻamatalaga o le maʻi o le hypoglycemia. O nei mea uma e mafai ona mafua mai i le maualuga, o le malosi o le inisalini o le mea na tupu i tagata, fia ai, ma le manava, vomiting ma isi faailoga o le inisua. O le hypoglycemia mama e mafai ona taofi i le suʻeina o suka.

Afai e maua ni nai faʻailoga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata poto faapitoa. I tulaga maʻaleʻale, e mafai ona fesoasoani le fetuutuunaiga o fua. I tulaga sili atu ona ogaoga, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea e le masani ai, o le faʻamaʻi atoa o se vailaau poʻo le fesuiaiga o togafitiga e manaʻomia.

E tatau ona manatuaina, i le eria o le pulega tuusaʻo, e mafai ona aliali mai i lalo o le oona o le gaʻo. Ae e mafai ona aloese mai lenei mea e ala i le suia o le nofoaga mo inisiua.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le puleaina o le suka i le tino o se fafine maʻitaga e taua. I le tolu masina muamua, o le manaomia mo le inisalini mama e faaitiitia sinamu, ma i le faaiuga o le taimi ua faateleina.

I le taimi o le susu, atonu e manaʻomia e se fafine le faʻaleleia o le inisalini ma se meaʻai faapitoa.

MP e leai ni aʻafiaga faʻaleagaga ma faʻaleagaina i luga o le tino.

Faʻasalaga

O faʻasologa o faʻamaoniga e mafai ona tupu soo:

  • hypoglycemia - vaivaiga, vevela tele, pallor o le paʻu, paʻu o le tino, laulaufaiva fefe, fiaai,
  • hypoglycemic coma ma le maʻi faʻamaʻi.

O le togafitiga e tele lava le faailoga. O le hypoglycemia mama e mafai ona pasia pe a uma ona faʻaaogaina le suka poʻo le 'oloa gaʻo.

Ina ia taofi faailoga o le faʻalavelave tele, o le kulumaka mama e tui.I le faʻafuaseʻi o le faʻafuaseʻi o le atinaʻe o le coma, e oo atu i le 100 ml o se vaifofo lextrose o le a faʻafoʻeseʻesea seia oʻo i le maʻi gasegase e alu ese mai le coma.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O se fofo o le synthesized insulin e matua faasaina le tuufaatasi ma isi fofo tui. O le autu o le hypoglycemic e faʻapupulaina pe a faʻaoga faatasi ma nisi o sulfonamides, inhibitors MAO, ma le anabolic steroids. Androgens, tetracyclines, bromocriptine, ethanol, pyridoxine ma nisi o beta-blockers e faʻaleleia atili ai le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

E faʻavaivaia le aʻafiaga o le hypoglycemie pe a faʻaaogaina ma faʻataʻitaʻiga o le hormones, contraceptives, glucagon, estrogens, heparin, tele o sympathomimetics, o nisi o vailaau faʻasaina, o meaʻai o le calcium, morphine ma le nicotine.

E aʻafia ai le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose beta-blocker, reserpine ma pentamidine.

Ava malosi

O le ave insulin e le fetaui ma le inu ava. Faailoga o le inisua ua faateleina, ma o le aafiaga o le vailaau faasaina ua matua faaitiitia.

E tele ni faʻatusatusaga masani:

  • Berlinsulin N Normal,
  • Diarapid CR,
  • Faʻatatau
  • Inisalini Taʻiala,
  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,

Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

E teuina i le vevela e le sili atu i le 25 ° C i le nofoaga sili ona malupuipuia mai tamaiti laiti. E fautuaina e aloese mai le susulu o le la.

E tatau ona faʻamautinoa o le fofo o le a le faʻaumatia lona manino, ma e leai ni mea e pala ai i le pito i lalo. Afai e tupu lenei mea, ona le mafai lea ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Faʻatau

E tele faʻalapotopotoga e maua ai le inisalini o le tagata:

  • Sanofi (Farani),
  • NovoNordisk (Tenimaka),
  • EliLilly (USA),
  • Faʻataʻitaʻiga OJSC (Rusia),
  • National Biotechnology OJSC (Rusia).
Ina ua maua le inisalini faamamaina, o le fesili na tulaʻi mai e uiga i le tui puipuia o meaola o le insulin. I le faagasologa o le faʻaaogaina o metotia mo le fuafuaina o le aofaiga o le inisalini i totonu o le toto, na faʻaalia ai auupega o le inisalini. O suʻesuʻega na faʻaalia ai o tagata gasegase e faʻaaogaina ai le inisalini bovine / porcine na sili atu ona puipuia nai lo le naʻo le inisalini porcine.

O nei fomaʻi e mafai ona tuiina inisalini, lea e ono mafua ai le faʻamalosia o le inisalini, ma le tuusaʻoina o le insulin, le hypoglycemia e le mafuatiaina. Ua oo i le taimi e suia ai le inisalini vine i puaa, ae o tagata mai i nisi o atunuu na mumusu e faʻaaogaina le insulin mo mafuaaga faʻalelotu.

O lenei faafitauli ua avea ma faavae mo le atinaʻe o "inisalini tagata." I le 1963, na amata ai le vaitaimi o le "inisalini o le tagata" ina ua maeʻa ona aveeseina mai Mirsky ma ana uo mai le insulin mai le tino maliu o se tino maliu, ma talu mai le 1974, ina ua maua le vailaau kemini mai le amino acids,
I le 1979-1981 O le technology o le Biosynthetic DNA ma se auala sisi mo le inisalini e ala i le suia o le enzyme o se amino acid i totonu o se mole (Marcussen). O le insulin na faia mai le puaa, o lona igoa saʻo o le enzyme-modified pigmanic pigs. Lenei e seasea faaaogaina.

O le faasologa o le amino i le mole o porcine ma le inisalini o le tagata e foliga tutusa, sei vagana ai le amino mulimuli mulimuli o le filifili B: i le porcine insulin - alanine, i le tagata - threonine. O le auala e faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o le faʻamaʻi pipisi lea o le alanine ma suia i le threonine. I le sefulu tausaga talu ai, ua toetoe lava a suia le metotia o le inisalini o le gaosiga o le inisalini e se mea e sili ona lelei. O le metotia o le biosynthetic (genetics engineering) mo le gaosia o le inisalini o le tagata o le faagasologa lea o le suia o faʻamatalaga tuʻufaʻatasia o faʻataʻitaʻiga o microorganisms ola mo le faʻapipiʻiina o aʻafiaga mai fafo.
O le inisalini o le inisalini o le insulin o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le DNA faʻafouina.

E lua auala autu.
1. Faʻavae tuʻufaʻatasi e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasaina.
2. Mai le proinsulin o loʻo faʻapipiʻiina e se siama faʻafesoʻotaʻi.

Phenol poʻo le metacresol e faʻaaogaina e puipuia ai le tulaga o le antimicrobial o inisua mo insulin insulin ma isophanes, ma paraben (methyl parahydroxybenzoate) e faʻaaoga mo iniseti Lente. Faʻalagolago i le natura o le kosi o le maʻisuka, o le togafitiga o le inisalini e faʻaalia pe a ma le 30-35% o tagata gasegase. O tagata nei e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e aofia ai ma le 10-15% o tagata mamaʻi uma e maua i le maʻisuka, faapea foi ma gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le insulin-consuming subtype, lea e maua ai le 15-25% o tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
I le taimi nei, o le inisalini o togafitiga o loʻo tumau pea le auala o le pathogenetic lea e faasao ai le ola ma le gafatia e galue mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le mea lea, o le togafitiga o le inisalini e tumau pea i le olaga atoa, lea, o le mea moni, e maua ai nisi faigata mo le tagata maʻi ona o le manaʻomia ona tausia se tulaga o le gataifale gaʻo latalata i se tagata soifua maloloina. E leai se isi suiga i togafitiga o le inisalini, e ui lava e na o se faʻataʻitaʻiga i aafiaga o le inisalini. I lalo o tulaga masani, o le inisalini e ulufale vave atu i totonu o le vein vein system, ona sosoo ai lea ma le ate, i le mea e le afa le malosi, o le isi o loo i luga o le itu. O nei mea uma e tupu vave lava ina ia mafai ona faatumauina le maualuga o le glycemia i se tulaga vavalalata e tusa lava pe a uma se taumafataga. O se isi auala e matauina mo le inisalini e lolomiina i lalo o le paʻu: ua tuai i totonu o le toto ma sili atu i totonu o le ate, ma ua maeʻa le faateleina o le inisalini i totonu o le toto ona o le tele o le taimi. Ae o le fuafuaga faʻaonaponei ma togafiti o togafitiga o le insulin e mafai ai ona faʻaogaina le soifuaga o tagata gasegase i le ituaiga o maʻisuka e latalata tele i mea masani. E mafai ona faia lenei mea i le aʻoaʻoina o tagata mamaʻi ile maʻisuka.

O le manaʻomia e faʻaaoga polokalame toleni mo le maʻisuka ua leva ona aloaia. I le amataga o le 1925, o se tasi o paionia o le togafitiga o le inisalini, E. Joslin, na aoaoina tagata gasegase pe o le a le mea na latou manatu o le autu tele lea mo le manuia o togafitiga: o le togi tolu o le naunautaiga o le glycosuria ma se suiga i le fua o le insulin e faavae i luga o faamatalaga na maua. E seasea lava le manaomia o le togafitiga. Ae i le oʻo mai o sauniuniga mo le inisalini umi, o le atinaʻeina o le inisalini togafitiga na ese ai le auala. Sa faʻatagaina tagata maʻi ona suia le fualaau o le inisalini, na latou faʻaaogaina le inisalini na o le 1 taimi i le aso, ma mo le tele o tausaga na galo ai ia i latou meaʻai masani, faʻatasi ma le tele o le aʻafiaga o le hypoglycemia ma le manaʻomia mo falemaʻi masani.

I le amataga o le 80 tausaga, na faia e le diabetologists le faamamaina o le inisalini sauniuniga, inisalini o tagata, faaleleia auala mo le puleaina o insulin (suauu inisalini ma vailaau pipi), ma metotia mo le iloiloga manino o le glycemia ma le glycosuria e faʻaaoga ai fasi tui. E feteenai ma faʻamoemoega, o le faʻaaogaina na o ia e le iʻu ai i le faʻaitiitia o le numera o tuai o faʻafitauli o le maʻisuka ma le faʻaauau pea ona faʻaleleia atili le maua o le gaʻo gaʻo. E tusa ai ma le autasi a le au atamamai, o se auala fou e manaʻomia e mafai ai ona faʻatautaia lelei le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi e ala i le aafia o le tagata maʻi i le puleaina o le maʻisuka ma togafitiga. I le taimi nei, o le faaupuga "aʻoaʻoga faʻapitoa" e aloaia aloaia e le World Health Organization, ma o se vaega taua o togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka. E tusa ai ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga o le tagata gasegase e tatau ona avea ma se suʻega inisalini agavaa.

O sini o le inisalini togafitiga i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1:
1) ia faʻavasegaina le kulutose (glucose metabolism) (faʻamaonia, faʻamaonia le anapogi o le kulukose toto, e puipuia ai le faateleina o le faateleina, hyperglycemia, glycosuria ma le hypoglycemia pe a uma ona 'ai, ma le faamalieina - ia faʻaitiitia faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka, kososis, hyperglycemia tele, faʻalauiloaina, e masani ona tupu pe leai foi hypoglycemia)
2) faʻaleleia le taumafa ma faʻamautinoa le mamafa o le tino o le maʻi,
3) faʻasaʻo le gaʻo gaʻo (tusa ai ma le aofaʻi o le cholesterol, L PNP, L PVP, triglycerides, i le toto toto),
4) faʻaleleia le lelei o le olaga ma ausia se olaga masani ma le saoloto o le maʻi,
5) e puipuia ai le atinaʻe poʻo le faʻaitiitia o faʻafitauli faʻapitoa ma le neurological o le maʻisuka.

O le tagata pancreas, ona o mafuaaga eseese, e masani ona le mafai ona maua ai le inisalini. Ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina le inisalini, lea e suia ai le inisalini o le tagata.

O le tino o le inisalini e maua i le faʻasologa o Escherichia coli, poʻo mai le insulin i le porcin i le sui o se tasi o le amino acid.

Ina ia faʻataʻitaʻi le masaniga o le tino o le pancreas, o loʻo faia ai inisalini. Ole ituaiga o inisalini e filifilia e faʻavae ile ituaiga o gasegase ma le soifua maloloina ole maʻi. O le inisalini e mafai ona faia i se auala vavalalata poo le iniseti. Mo togafitiga i le olaga atoa ma taimi uumi, o injections laiti e masani ona faʻaaogaina.

Inisalini foliga

Ole maʻisuka ole maʻisuka ole maʻisuka e manaomia ai togafitiga ile olaga atoa. O le ola o se tagata e faalagolago i le i ai o le inisalini. O le faʻamaʻi ua aloaia o se faʻamaʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi ma e tolu lona tolu i tulaga o le taatele i le lalolagi.

Mo le taimi muamua, na faia ai le inisalini mai le pancreas a le taifau. I le tausaga mulimuli ane, na faʻaaogaina ai le fualaau faasaina i le faʻaaoga lautele. Ina ua mavae le 40 tausaga, na mafai ona tuufaatasia le hormoni i se auala kemikolo.

Ina ua mavae sina taimi, na fausia ai ituaiga insulin ma se maualuga maualuga o le faamamaina. O loʻo faʻagasolo foi galuega i le tuufaatasia o le inisalini o le tagata. Talu mai le 1983, na amata ai ona faʻamalolo lenei hormone i luga o se tau o fale gaosi oloa.

I le taimi muamua, o le maʻisuka sa togafitia i fualaau faasaina mai meaola. O lea la o nei fualaau faasaina ua faasaina. I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau faʻatau meafaigaluega faʻainisinia; o le fatuina o nei vailaʻau e faʻavae i luga o le suia o se mea gaosia i le gaʻo i totonu o se masini microorganism.

Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina le fefete poʻo se ituaiga o siama e leai se pathogenic o le siama E. coli. O se taunuuga, o meaola ninii e amata ona maua ai le insulin mo tagata.

O le inisalini fualaau faʻaonapo nei e eseese:

  • taimi faʻasalalau, e puupuu, faʻasolosolo, ma insulin,
  • amino acid faasologa.

O loʻo i ai foi faʻatasi fualaau oona ua taʻua o mea fefiloi. I le tuufaatasiga o ia tupe o loʻo i ai se inisalini umi e fai ma faiva.

O le mauaina o le inisalini e mafai ona faʻaalia i suʻesuʻega e pei o:

  1. Lactic acid, diabetic ma le hypersmolar coma,
  2. Tusa 1 maʻisuka inisalini maʻisuka
  3. I faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faʻapipiʻi, faʻateleina o gasegase tumau,
  4. Maʻisuka le nephropathy ma / poʻo le faʻaaogaina o le ate, o le maʻitaga ma le fanau mai,
  5. O le maʻisuka ituaiga 2 e lagolagoina ai le tetee atu i sui o le antidiabetic oral,
  6. Oona paʻu o le paʻu,
  7. O le malosi o le faʻamalosi i faʻamaʻi eseese,
  8. Faʻagasologa faʻalavelave pipisi.

Umi o le insulin

I le taimi ma le masini o le gaioiga, o le inisalini e iloga:

  1. mulimuli ane
  2. puupuu
  3. umi le umi
  4. faaumiumi gaoioiga.

Ole iniseti e vave galue vave pe a uma ona tui. E sili atu le maualuga o le taunuʻuga pe'ā uma le itula ma le afa.

O le umi ole gaioiga e oʻo ile 4 itula. O lenei ituaiga inisalini e mafai ona faʻatino pe a o leʻi 'ai poʻo vave pe a uma taumafa. O le mauaina o lenei inisalini e le manaʻomia ai le malologa i le va o tui ma meaʻai.

Ole inisalini e le manaʻomia ai se isi mea taumafa i le pito i luga ole taga, lea e sili atu ona talafeagai nai lo isi ituaiga. O ia inisalini e aofia ai:

Pupuʻu puʻupuʻu e amata ona galue pe a uma le afa itula. O le maualuga o le taga e amata i le 3 itula. O le gaioiga e pe a ma le 5 itula. O lenei ituaiga inisalini e faʻatautaia ao le i ai taumafa, e manaʻomia ona e faʻauʻu i le va o le tui ma meaʻai. E faʻatagaina le taumafa pe a uma le 15 minute.

Faʻaaogāina o le inisalini puupuu, e tatau ona e maua se meaʻai i ni nai itula pe a uma le tui. O le taimi o le taumafataga e tatau ona fetaui lelei ma le taimi o le gaoioiga pito sili ona maualuga o le hormone. Pupuʻu pupuʻu:

  1. Himulin Faʻatasi,
  2. Faʻapitoa
  3. Monodar (K50, K30, K15),
  4. Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  5. Humodar ma isi.

Ole umi ole umi ole iniseti ole vailaʻau ole umi o le gaoioiga e 12-16 itula. I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini o le tagata e faʻaaogaina o se talaaga poʻo se basal. O nisi taimi e tatau ona e faia injections 2 pe 3 taimi i le aso i le taeao ma le afiafi ma se vaitaimi o le 12 itula.

O ia inisalini e amata ona galue pe a uma le 1-3 itula, e oʻo i le pe a maeʻa le 4-8 itula. Ole umi e 12-16 itula. O fualaau umi e aofia ai:

  • Humodar br
  • Protafan
  • Humulin NPH,
  • Novomiks.
  • Insuman Bazal.

O insulini umi o le talaaga poʻo le insulin. E ono manaʻomia e se tagata se tasi pe lua injections i le aso. E faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O fualaau oona o loʻo faʻamaonia e ala i le faʻateleina o aʻafiaga. O le aafiaga o le inumaga e sili atu ona faʻaalia pe a uma le 2-3 aso. O iniseti umi e galue i le 4-6 itula pe a uma le tui. O latou faʻatonuga e tupu i le 11-14 itula, o le gaioiga lava ia e tusa ma le aso.

Faatasi ai ma nei fualaau oona, ei ai insulin e leai se tele o gaioiga. O ia tupe faʻaalu ma le agavaʻa ma mo le tele o vaega faʻataʻitaʻi le aʻafiaga o le natura masani i se tagata soifua maloloina.

O nei insulin e aofia ai:

  1. Lantus
  2. Monodar Long,
  3. Monodar pito umi,
  4. Ultralente
  5. E le gata i lea,
  6. Humulin L ma isi,
  7. Lantus
  8. Levemir.

Faʻaiʻuga ma faʻafitauli o gasegase

Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini sauniuniga i tagata, atonu e ono tulai mai mea nei:

  • Vaivai
  • Tutu le afu
  • Pallor
  • Teteʻete
  • Loto fatu
  • Ootia
  • Fiaai
  • Faiva.

O mea uma o loʻo taʻua i luga ua avea ma faailoga o le hypoglycemia. Afai ua amata ona amata le tulaga ma ua i ai i le amataga, e mafai ona e aveeseina saʻo ia faailoga. Mo lenei faamoemoe, ave ni oloa ma le suka ma le tele o mea e faigofie ona gaosia.

E le gata i lea, e mafai ona faʻafeiloaʻi i totonu o le tino se vaifofo ma le glucagon. Afai e pa'ū le tagata maʻi i totonu o se siama, e tatau ona faʻatonutonuina se vaifofo dextrose. E faʻaaogaina seia oʻo ina faʻaleleia le tulaga.

O nisi tagata gasegase e mafai ona atiaʻe ni mea e maua i le insulin. Faʻatasi ai ma aʻafiaga autu o:

  1. Paʻu
  2. Fufulu,
  3. Urticaria,
  4. Rash
  5. Fefe
  6. Faʻaitiitia o le toto.

O le Hyperglycemia e mafua ona o le maualalo o masini poo le atiina ae o se faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le le tausisia o le taumafa. O nisi taimi e atiina ae ai e le tagata le lipodystrophy lea e faʻatinoina ai le vailaʻau.

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina e mafai foi ona tupu i se taimi le tumau:

O le faʻaaogaina o se hormone nai lo le inisalini o le tagata sili lea e togafitia ai le maʻisuka. E fesoasoani le vailaʻau e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona o le mea moni o le kulukose e sili atu ona gauai i sela, o le faagasologa o suiga o femalagaiga. O nei vailaʻau e sui ai le inisalini o le tagata, ae e tatau ona ave na o le taʻitaʻiga a le fomaʻi, aua e ono iai ni aʻafiaga o le soifua maloloina.

Faatonuga taua mo le faʻaaogaina

O fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina latou tausi soifua maloloina e uiga i le fuafuaina poʻo le amataina o se maʻitaga. O lenei vaega o fafine e masani lava i le lactation e manaʻomia ai se suiga i fuataga, faʻapea foʻi mea taumafa taumafa.

I le suʻesuʻeina o le afaina o sauniuniga o inisalini, sa le maua ai e saienitisi se aafiaga faʻalogo.

E taua le matauina o le manaomia o se hormone e mafai ona faʻaitiitia pe afai o le tagata ua i ai lona fatu fatu. E mafai ona tuʻuina atu se tagata i se isi ituaiga o inisalini poʻo i se vailaau faʻasaina ma se igoa tau suafa eseese i lalo o le vaavaaiga vavalalata faʻapitoa.

E tatau ona fetuʻunaʻi le metotia pe a fai o le gaioiga o le inisalini, ituaiga poʻo ituaiga, e suia. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i faʻamaʻi nei:

  1. Le lava le aoga o mea faʻapitoa, teu vevela poʻo le pituitary gland,
  2. Hepatic ma le le atoatoa.

Faʻasagaga faʻalagona poʻo nisi faamaʻi, o le manaʻoga mo le inisalini e faateleina. O se suiga i le fuataga e manaʻomia foi ma le malosi malosi faaletino.

Faailoga o le hypoglycemia, pe afai e faia le inisalini o le tagata, e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai le mea lea na i ai ma le faʻaofiina o le inisalini o meaola manu.

Faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻamautuina o maualuga o le suka i le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o togafitiga ogaoga ma le inisalini, o mea uma poʻo nisi o faʻaaliga o le hypoglycemia e mafai ona mou, e tatau ona logoina ai tagata.

O vailaau muamua o le hypoglycemia e mafai ona suia pe agamalu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka poʻo le faʻaaogaina o beta-blockers.

O se faʻafitauli faʻaleaganuʻu i le lotoifale e mafai ona mafua mai mafuaʻaga e le fesootaʻi ma le aʻafiaga o fualaau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu ma vailaʻau poʻo le inisiua le talafeagai.

I nisi tulaga, o le faʻavaeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le togafitiga faʻapitoa e talafeagai. O le le faʻaaogaina poʻo le suiga o le inisalini e ono manaʻomia.

I le hypoglycemia i totonu o tagata, o le gauai atu o le gauai ma le saoasaoa o le mafaufau e mafai ona faaitiitia. O lenei mea e mafai ona lamatia i tulaga e matua taua ai nei galuega. O se faʻataʻitaʻiga o le aveina o se taavale poʻo ni auala eseese.

E taua tele lenei mea mo tagata e leai ni faʻamatalaga, o le mea lea e sili atu i le hypoglycemia. I nei tulaga, e manaʻomia e le fomaʻi suʻesuʻe le suʻesuʻeina o le manaʻoga mo le faʻamalosi tino. O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i ituaiga o inisalini.

O le inisalini ole iniseti o le tagata e faʻaaogaina faʻaleagaina o se hormone mo le fofo o vai mo le maʻisuka. Faʻaaoga lelei le vailaʻau, i se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, pe a fai o le taligalu e mafua mai i ni mea le lelei poʻo se faʻalavelave. E le gata i lea, o le fomai e nafa ma le faatonuina o le vailaau ma togafitiga, talu ai e tele ituaiga o inisalini, ua tofu maua ma se tulaga faapitoa o le gaioiga.

Inisinia inisinia insulin - o le a lea?

O le inisalini e aafia i le tele o gaioiga faʻasolosolo o le tino o le tagata, o lona uiga la o le mea autu e faʻaalia i le faʻaitiitia o meatotino - e maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae peitai, mo le tele o mafuaʻaga, e masani ona taofi e le pancreas le gaosia o le hormone, ona toe suia ai lea o le inisalini.

O le inisalini e mafai ona suia i le tino, e mafai ona suia ai le inisalini o le tagata, ma e maua mai i le kemisi e ala i le synthesizing Escherichia coli pe suia le amino acids o le hormone porcine.

I le taimi muamua, o le hormone na faia mai i manu pancreatic, ae e lei umi ae suia lenei auala e le vailaʻau faʻasolosolo. Faʻaauau pea fualaau faasaina, ae ua manatu e le aoga. Mo vailaʻau faʻasolosolo, i le isi itu, o le ituaiga o le pathogenic E. coli poʻo le fefete o loʻo faʻaaogaina. O lea ia ese. O uiga lelei o faaputugatupe o loʻo i lalo:

  • amino acid faasologa
  • taimi faʻatino - faʻasologa vave, puupuu, laʻititi le umi ma le gaioiga umi.

Umi o le gaioiga o fualaau faasaina

O le faʻafitauli o le inisalini e eseese i le umi o gaioiga. O eseesega i le va o mea faigaluega o loʻo lisiina i le laulau:

Faʻamatalaga
4O le aafiaga e tupu i totonu o le itula ma le afaApidra, Humalog
E mafai ona ulufale i luma o le 'aiga ma a maeʻa
Leai se mea e tatau ona i ai se gase e maua ai se faʻamalologa
Poto5O le aafiaga e tupu ile afa itulaFaʻapitoa, Insulin Rapid, Humodar
O le vailaʻau e faʻatinoina 15 minute aʻo leʻi 'aʻai
Manaomia se meaʻai i ni nai itula pe a uma le tui
Tele12-16O le faʻamaloloina o le tino e mafai ona matala pe a uma le 4-8 itulaProtafan, Novomiks, Humulin NPH
E manaʻomia le ulufale i le taeao ma le afiafi
Faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1
Faʻaauau le galue24Le faʻamaloloina o le tino i le mavae o le 4-6 itula"Monodar Long", "Levemir", "Ultralente"
Faʻalelei o le natura masani
Faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2

Ole inisalini pupuu: auala e tui ai fualaau oona. Faʻavae o le inisalini mo le faʻaaoga

O le inisalini tagata o se mea faigaluega lelei e mamanuina tagata mamaʻi i ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka. O se gaosiga o le tino e sili atu ona solu i totonu o le vai. Faamaonia mo le faʻaaogaina e tusa lava pe maitaga.

Faiga Faʻapitoa, Humulin, Vaitaimi.

INN: O le inisalini o le tagata insane Semi-suauu.

O le a le umi e galue ai le inisalini puupuu ma o afea e sili ai?

Faatasi ai ma le pulea lelei, o le umi o le togafitiga o le fualaau faasaina, e tupu i totonu o le 30-40 minute, pe a oo ina galo le taumafaina o meaai.

A maeʻa le tagofia o fualaau, o le maualuga o le inisalini e faia pe a uma le 2-3 itula. O le umi e faʻatatau i le fua faʻatatau e faʻatonutonuina:

  • pe a fai 4 UNITS - 6 UNITS, o le umi o le faʻasalalauga e tusa ma le 5 itula,
  • afai e 16 iunite pe sili atu, e mafai ona oʻo i le 6-8 itula.

A maeʻa le gaioiga o le gaioiga, o le fualaau oona e aveeseina mai le tino e ala i siama-fuai-hormones.

E tele naua sauniuniga o inisalini, e aofia ai fualaau mai le laulau e sili ona lauiloa:

O insulin ua lisiina o le enisinia o tagata soifua, sei vagana ai Monodar, lea e taua o le puaa. Faʻaavanoa i le tulaga o se vaifofo fofo i ipu. E faʻamoemoe uma mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E masani ona faatonuina muamua aʻo leʻi faia fualaau faasaina.

O vailaʻau e le faʻasalaina mo le maʻitaga ma le lactating women, talu ai o lenei ituaiga inisalini e le ulu atu i le placenta ma le susu o susu.

O le mea aupito lata mai lenei i le vailaau faʻatau. E ese mai i isi meaola i le toeitiiti lava vave faia, faʻasaʻoina le suka o le toto. O fualaau sili ona faʻamaonia o:

O nei fualaau oona e tutusa lelei ma le hormone tagata. E faigofie i tulaga e te manaʻomia ai le 'ai, ae o lona tele e le o iloa, pe a faigata ona faʻatatauina le fua o le inisalini mo le gaʻoina. E mafai ona e 'ai muamua, ona fuafua lea o le fualaau ma prick le maʻi. Talu ai o le gaioiga o le inisalini e vave, o le a leai se taimi e maua ai le taimi e faʻafefe ai.

Ole siama ole inisalini ua mamanuina ina ia faʻaaogaina pe a uma ona maua e tagata e maua i le maʻisuka a latou meaʻai ma 'ai le sili atu o suamalie nai lo le fautuaga. E masani lava i ia tulaga o loʻo i ai le malosi tele o le suka, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le soifua maloloina. Ona mafai lea e nei vailaʻau ona fesoasoani. O nisi taimi, pe a le mafai e le tagata gasegase ona faatali mo le tusa ma le 40 minute, ma le solitulafono i le taimi o le taumafataga muamua, e toe faʻaaogaina foi lenei ituaiga insulin.

Ole inulinalini e le o faʻasinoina i tagata gasegase oe mulimuli i tulafono uma i le taumafataga. O le tele o taimi, na o se falemaʻi mo le osooso malosi i le suka.

E le faʻasalaina i fafine maʻitaga o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga, e tusa lava pe iai le toxicosis o le maitaga.

O le aoga o le inisalini mulimuli ane e mafai ona:

  • faaitiitia le taimi o le faateleina o le suka toto i le po, aemaise i le amataga o le maʻitaga,
  • fesoasoani e vave faʻasalalau le suka i le tina faʻamoemoe i le taimi o se vaega vavalo,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli pe a uma ona 'ai.

O nei fualaau oona e matua aoga lava e mafai ai ona latou faʻasaina le suka i se taimi puupuu, ao le tele o le faʻasolosolo o le a faʻaitiitia, e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli eseese.

Auala e fuafua ai insulin - ole fua mo le maʻisuka

E i ai auala eseese mo le fuafuaina o se tasi o fua o le inisalini puupuu, e mafai ona maua i lalo:

E le naʻo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faapena foʻi i meaʻai taumafa. O le mea lea, mo le faʻatusatusa e aoga le mafaufau i mea moni nei:

  • O le iunite o le fuataga mo mea gaʻo o le iunite falaoa (XE). O le mea lea, 1 XE = 10 g o le kulukose,
  • Mo XE taʻitasi e manaʻomia ona e ulufale i le 1 unite o le inisalini. Mo le sili atu le sao o le faʻatusatusaga, o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga - 1 le inisalini e faʻaitiitia ai le hormone i le 2.0 mmol / l, ma le 1 XE o meaʻai gaʻolaʻi e siitia i le 2.0 mmol / l, o lea mo 0.28 mmol / l uma e sili atu i le 8, 25 mmol / l, 1 vaega o fualaau faʻasaina o loʻo faʻatonutonuina,
  • Afai e le o iai ni meaʻai i le meaai, o le maualuga o le hormone i totonu o le toto e masani ona le tupu.

Ina ia faafaigofie le fuafuaina, e fautuaina ia tausia se tusi e pei o lenei:

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga: Afai o le maualuga o le kulukose e 8 mmol / l ao leʻi 'ai meaai, ma ua fuafuaina e' ai le 20 g o meaʻai gaʻo pe 2 XE (+4.4 mmol / l), a maeʻa ona 'ai le maualuga o le suka i le 12.4, ao le masani 6. O le mea lea, e tatau ona folasia atu 3 vaega o le vailaau faʻasaina ina ia pa'ū le index sugar i le 6.4.

Soo se fualaau o le inisalini e fetuunai e le fomaʻi, ae e le tatau ona maualuga atu nai lo le 1.0 PIECES, lea e fuafuaina i le 1 kilokalama o lona masini. O le fua pito maualuga lenei.

O le sologa lelei e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli.

E masani lava, o le fomaʻi o loʻo mulimuli i tulafono nei:

  • Afai o le maʻisuka ituaiga 1 faatoa maua talu ai nei, o se fualaau o le sili atu i le 0.5 iunite / kg ua faatonuina.
  • Faʻamatalaga lelei i le tausaga, ole 0.6 U / kg.
  • Afai o le le mautonu e matauina i le maʻisuka ituaiga 1, o le suka e suia i taimi uma, ona ave lea 0.7 U / kg.
  • Faatasi ai ma se faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamaʻi, o le fua faatatau 0.8 IU / kg.
  • I le ketacidosis, 0.9 U / kg ua ave.
  • Afai o le maʻitaga i le kuata mulimuli o le 1.0 iunite / kg.

O ituaiga uma o inisalini e masani lava ona faʻatulagaina e tutusa uma lava ao le i taumafa. E fautuaina e filifili na vaega i luga o le tino o le tagata lea e le pasia ai toto tetele, o loʻo i ai le teu o gaʻo gaʻo.

Faʻasalaga o le inisalini, o le a faia vave le gaioiga o le inisalini, lea e le taliaina i togafitiga i aso taitasi. O le mea lea, ua fautuaina le puleaina o le fualaau faasaina, lea e fesoasoani i le gaosia o le inisalini i le toto.

E mafai ona e filifilia le manava, ae aua nei e oso i totonu o le radius o le 6 cm mai le pute. Aʻo leʻi tui, e tatau ona fufuluina lenei vaega ma mulumulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo. Saunia mea uma e tatau ai mo le faʻataʻitaʻiga: se tui tui, se fagu faʻatasi ma le vailaau faʻamaʻi ma se paʻu lima. Ia mautinoa e siaki le aso e muta ai le fualaau faasaina!

Le isi, e tatau ona e usitaia faatonuga nei:

  1. Ave ese le pulou mai le tuila, ma tuu le pusa paʻu.
  2. Tausia le nila ma le ava malosi ma ulufale ma le faʻaeteete i totonu o le fagu ma le vailaʻau.
  3. Faʻaopoopo le aofaʻi saʻo ole inisalini.
  4. Ave ese le nilala ma tuʻu le ea, e taʻitaʻia le paʻu o le suauʻu seia oʻo ina pa'ū le pa'ū o le inisalini.
  5. Faatasi ai ma le lima matua ma le tamatamailima, faia se tamai lanu paʻu. Afai e mamafa le gaʻo o le gaʻo, ona tatou faʻafeiloaʻi lea o le nila i le maualuga o le 90 tikeri, ma se manifinifi - o le nila e tatau ona tuʻuina i le maualuga o le 45 tikeri. A le o lea, o le inisiua o le a le o se mea faʻapitoa, ae o le inisinia. Afai e leai se mamafa o le mamafa o le tagata maʻi, e sili atu le faʻaaogaina o se falaiti manifinifi ma sina.
  6. Faʻalūlū lemu ma faʻalelei le inisalini. O le saoasaoa e tatau ona laugatasia i taimi o pulega.
  7. A leai se vailaau, vave aveese le nila mai lalo o le paʻu ma faʻasaʻo le laupepa.
  8. Tuu se pupuni puipui i luga o le nila sisi ma lafoai.

E le mafai ona e togiina i le nofoaga e tasi, ma o le mamao mai le tasi tui i le isi e tatau ona tusa ma le 2 cm. Suʻe isi injections: muamua i totonu o le tasi vae, ona sosoo ai lea ma le isi, ona sosoo ai lea ma le papa.A leai, o le a mafai ona tupu faʻataunuʻu.

O le fua o le absorption o le hormone e tusa lava pe faalagolago i le filifiliga o le nofoaga. E sili atu nai lo mea uma, o le inisalini e faʻafefiloi mai le pito i luma o le manava, ona tauau ai lea ma taua, ma mulimuli ane mai luma o ogavae.

E sili le tui i totonu o le manava, ina ia vave ona tupu le gaioiga pe a latou 'ai.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le auala e faʻatino ai le inisalini, vaʻai i lenei tusiga poʻo le vitio lenei:

I le faaiuga, e tatau ona e iloa e le mafai ona e filifiliina se fualaau pupuu, ona suia lea o lana metotia e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. E tatau ona atiina ae, faatasi ai ma le endocrinologist, se fuafuaga mo lona pulega e tusa ai ma le tulafono ma le tele o meaʻai ua ave. E fautuaina le suia i taimi uma le nofoaga o inisiua, ia teu lelei le fualaau faasaina, mataitu aso e muta ai. Ma i nai suiga laiti ma faʻafitauli, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le inisalini pupuu o se hormone faapitoa lea e tatau mo le faatonutonuina o le maualuga ole kulukose o le toto. E faʻamalosia le galuega o vaega taʻitasi o le pancreas mo se piriota pupuu, ma e maualuga le solubility.

O le mea masani, o le inisalini pupuu e faʻataunuʻuina i tagata o loʻo aʻafia ai e le okeni o le endocrin lenei fuamoa. O le maualuga maualuga o le fualaau faasaina i totonu o le toto e lauiloa pe a mavae le 2 itula, ua matua faʻamavaeina mai le tino i totonu o le 6 itula.

I le tino o le tagata, o tamaʻitaʻi taʻitasi o le pancreas e nafa ma le gaosia o le inisalini. I le aluga o taimi, o nei peta beta e le mafai ona taulimaina a latou galuega, lea e mafua ai le faateleina o le toto toto.

A oʻo mai le inisalini puupuu i le tino, e mafua ai se tali, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o le kulukose. E fesoasoani lea i le suʻiina o le suka i totonu o kulumu ma gaʻo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻavaeina o le kulukose i le ate.

Ia manatua o se ituaiga o vailaau faafomai i le ituaiga o laupepa o le a le aumaia ai se taunuuga o le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o vaega taua o le a pauu atoa i le manava. I lenei tulaga, o le injections e talafeagai.

Mo le faʻaleleia lelei o le faʻaaogaina o tui, pipi peni poʻo pamu insulin. O le inisalini pupuu e fuafua mo le togafitiga o le maʻisuka i le amataga.

Ina ia mafai ona aoga le togafitiga o le inisalini puupuu, e tatau ona tausisia le tele o tulafono:

  • E tatau ona tui muamua aʻo leʻi 'aʻai.
  • Injections e faʻafofo tautala e puipui ai aʻafiaga.
  • I le inisalini e faʻaaogaina lelei lava, o le inisiua masini e tatau ona puipui mo ni nai minute.
  • Ia manatua o le filifiliga o le fua o le mea galue malosi e tatau lava ona faia e le fomaʻi aoga.

O fualaau taitasi ole inisalini pupuu e tatau ona fuafua taitoatasi. Ina ia faia lenei mea, e tatau i tagata maʻi ona faamasani i latou lava i le tulafono. 1 fualaau o fualaau faasaina ua fuafua mo le gaosiga o meaai, lea e tutusa lona taua i le tasi le areto.

Ia taumafai foi e mulimuli i nei taiala:

  1. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e masani, o le aofaʻiga o le vailaʻau e faʻaitiitia ai o le a leai se mea. O le fua o le mea e galue malosi e fuafua i luga o le fia o iunite falaoa e manaʻomia ona faʻatautaia.
  2. Afai o le maualuga o le kulukose e sili atu le maualuga nai lo le masani, ona tatau ai lea i le 2 pusa insulin. I lenei tulaga, e tatau ona e ulu atu i ai aʻo leʻi 'ai.
  3. I le taimi o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaogaina o le mu, o le inisalini e mafua ai le 10%.

Talu ai nei, na faʻamaʻi tino uma tagata i le inisalini synthetic, lea e tutusa lelei lava ma gaioiga a le tagata. E sili atu le taugofie, sili atu le saogalemu, e le mafua ai soʻo se itu. I le taimi muamua na faʻaaoga ai hormoni manu - e mafua mai i le toto o se povi po o se puaa.

I totonu o tagata, e masani ona mafua ai le ogaoga o gaioiga ogaoga.O le inisalini pupuu na faia ina ia faatelevaveina le gaosiga o le inisalini pancreatic natura. I lenei tulaga, e tatau i se tagata ona 'ai e ia ni meaʻai ina ia le faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto.

E le mafai ona fai atu ma le le saʻo e sili atu le inisalini e fai si puupuu. E toʻatasi le fomaʻi e tatau ona filifilia lenei mea poʻo lena vailaʻau. O le a ia faia lenei mea pe a maeʻa se suʻega suʻesuʻega faʻamalosi. I lenei tulaga, e taua le amanaia o le matua, kenera, mamafa, mamafa o le maʻi.

O le aoga o le inisalini pupuu o le mea moni e amata ona galue i totonu o le 15-20 minute pe a uma le pulega. Ae ui i lea, e aoga mo le tele o itula. O fualaau sili ona lauiloa o Novorapid, Apidra, Humalag.

O le inisalini pupuu e galue mo le 6-8 itula, e faʻalagolago lava i le kamupanī ma le fua o le mea galue. O lona maualuga maualuga i le toto e 2-3 itula pe a uma le pulega.

O vaega nei o le inisalini e fai pisapisao e taua i lalo:

  • Genetic Engineering - Rinsulin, Actrapid, Humulin,
  • Semi-gaosia - Biogulin, Humodar,
  • Monocomponent - Monosuinsulin, Faʻapitoa.

E le mafai ona fai atu ma le le saʻo e sili atu le inisalini e fai si puupuu. O se vailaʻau faapitoa e tatau ona faʻamatalaina i tulaga taʻitasi e le fomaʻi. E le gata i lea, e tofu i latou uma ma a latou tui eseese, umi o gaioiga, aʻafiaga o le itu ma faʻasalaga.

Afai e te manaʻomia le faʻafefiloi o insulini o le tele o gaioiga eseese o gaioiga, e tatau ona e filifilia fualaau oona mai le gaosiga e tasi. O lea o le a sili atu ona lelei pe a faʻaogaina faʻatasi. Aua neʻi galo le 'ai pe a uma le faʻaaogaina o fualaau e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka.

E masani lava, o le inisalini e faʻataʻitaʻiina mo le pulea o le tino i totonu o le ogavae, papa, mua, poʻo le manava. I tulaga e le masani ai, o le faʻaaogaina o le intramuscular poʻo le faʻalavelave e faʻaalia. O le sili ona lauiloa o ni katataʻa faapitoa, lea e mafai ai ona faʻaogaina se fualaau o le vailaʻau faʻasolosolo.

E tatau ona faia ni inisiua i lalo o le afa afa poʻo le itula ao lei faia se taumafataga. Ina ia aua nei faamanualia le paʻu, o le nofoaga o inisiua e suia pea. A maeʻa ona e tui, faʻafefete lou tino e faʻateleina le faagasologa o le pulega.

Taumafai e faia mea uma ma le faaeteete e puipuia ai mea gaioiolosi mai le ulufale atu i totonu o vaʻa toto. O lenei mea o le a oʻo atu ai i lagona sili ona tiga. Afai e tatau ai, o le inisalini pupuu e mafai ona faʻafefiloi ma le lava hormone o le faaumiumi o gaioiga. I lenei tulaga, o le fua saʻo ma le tuufaatasiga o le injections e tatau ona filifilia e le fomaʻi.

Tagata matutua o loʻo mafatia i le maʻisuka e ave mai le 8 i le 24 iunite o le inisalini i le aso. I lenei tulaga, o le fualaau e fuafuaina e faalagolago i le taumafataga. Tagata e faʻamalosi i vaega, poʻo tamaiti e le sili atu i le 8 Unite i le aso.

Afai e le o vaʻaia lelei e lou tino lenei homone, ona mafai lea ona e ave nisi inumaga o vailaʻau. Ia manatua e le silia le 40 iunite i le aso i le faʻasalaga i aso taitasi. Ole taimi e faʻaaogaina ai i lenei tulaga e 4-6 taimi, ae pe a faʻamaʻiina ile inisalini umi-e tusa ma le 3.

Afai o se tagata na faia se inisalini puupuu mo se taimi umi, ma o le taimi nei ua i ai se manaʻoga e tuʻuina atu o ia i togafitiga ma le lava hormone o le faaumiumi galuega, ua auina atu o ia i le falemaʻi. O suiga uma lava e tatau ona i lalo o le vaavaaiga vavalalata a le au fomaʻi.

O le mea moni e faapea o ia mea na tutupu e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o acidosis poʻo le maʻi o le maʻisuka. O ia fuafuaga e sili ona lamatia mo tagata o loʻo mafatia mai le toilalo o le gaʻo po o le ate.

O le inisalini pupuu i lona tuufaatasiga kemikolo e toetoe lava tutusa ma mea e gaosia e le tino o le tagata.Ona o lenei mea, o nei vailaʻau e seasea afaina ai lagona. I tulaga e le masani ai, e maua e tagata le tosoina ma le ita i le nofoaga o inisiua o le mea galue malosi.

E toʻatele tagata atamamai e fautuaina le tuiina o le inisalini i totonu o le lua. O lea e amata ai ona sili atu lona saoasaoa, ma o le avanoa e ulu atu ai i totonu o le toto poʻo le nasu e matua laitiiti lava. Ia manatua i le mavae ai o le 20 minute talu ona tui, e tatau lava ona e 'ai se mea manaia.

E tasi le itula pe a uma le tui e tatau ona avea ma se meaʻai atoa. A le o lea, o se tulaga maualuga o le atiaeina o se vailaʻau o le hypoglycemic. Ole tagata ole inisalini e taitaia e tatau ona 'ai lelei ma atoatoa. O lana meaai e tatau ona faʻavae i luga o meaʻai o le protein lea e faʻaaogaina i fualaau faisua po o gaʻo.

Afai e te tui tele le inisalini, e i ai foi se tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻi o le hypoglycemic i le talaaga o le toso malosi o le toto o le kulukose.

E mafai ona e iloa lona atinaʻe i faʻamatalaga nei:

  • O se fiaai tele
  • Naua ma vili
  • Dizzy
  • Pogisa i mata
  • Faʻafitauli
  • Faateleina le vevesi
  • Loto o le fatu
  • O se lagona o le popole ma le le fiafia.

Afai e te maitauina ei ai se tasi o faʻamaoniga o se inisalini puupuu, e tatau ona e inu i le tele o le lauti pe a mafai ai. Pe a faʻavaivaia ia faailoga, faʻaaogaina se vaega tele o protein ma gaʻo. A e toe faʻafouina sina mea e te fia moe.

Ia manatua o le faʻaaogaina o le inisalini pupuu e manaʻomia ai le usitaia o tulafono faʻapitoa.

  1. E manaʻomia lou teuina o vailaʻau i totonu o le pusaaisa, ae le o le pusaisaisa,
  2. O fagu avanoa e le mafai ona teuina,
  3. I pusa faapitoa e faʻatagaina e teuina le inisalini mo le 30 aso,
  4. E matua faasaina ona tuua le inisalini i le la,
  5. Aua le faʻafefiloi le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau.

A o le taofiofia le fualaau faasaina, siaki pe afai ua aliali mai se afaina, pe a fai o le suavai ua leaga. Faʻaauau foi ona mataituina pea le tausisia o aiaiga o le teuina, faapea foi ma le aso e muta ai. Na o le pau lea o le a fesoasoani e puipuia le ola ma le soifua maloloina o tagata mamaʻi, ma o le a le faatagaina foi le atinaʻeina o soʻo se faʻafitauli.

Afai ei ai ni aʻafiaga leaga mai le faʻaaogaina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o le musu e faʻaaoga le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o taunuuga.

E masani lava, o le inisalini pupuu e faʻaaogaina i le fausiaina o tino. E faʻaleleia ai le faʻatinoga ma le tumau o se tagata, ma e faʻaaoga foi i le taimi o le māgogo. Faatasi ai ma le le mautonu o le aoga o nei vailaau faasaina, e mafai e se tasi ona iloa e le o se tasi o le siakiina o le doping e mafai ona fuafua lenei mea i totonu o le toto - o le a vave lava ona solo ma ulu atu i le paʻu.

Ia manatua e matua faʻasaina le faʻatauina o nei vailaʻau mo oe, e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e pei o se faʻafitauli i le manuia poʻo le oti. O tagata e ave le inisalini e tatau ona foaʻi atu i taimi uma le toto e mataʻituina ai le faʻatonu o le kulukose.

Ole inisalini pupuu, ona ituaiga ma taua i le togafitiga o le maʻisuka

O le punavai taua o le malosi mo tagata o mea ia e gaosia ai le gaʻo, lea e aofia ai i le tele o metabolic processes i sosoʻo o le tino. E ui lava i faʻamanuiaga uma, o lona sili atu e mafua mai i faʻafitauli faʻaleagaga o ituaiga eseese.

O taunuuga o lenei suiga e le mafai ona suia i totonu o totoga o le loto ma galuega o loʻo latou faia. O le lelei o le olaga o loʻo faʻaitiitia le taua, ma o le faʻatinoina o gaoioiga i aso faisoo e avea o se galuega faigata. O faafitauli faapena e aliali mai o se taunuuga o le le talafeagai o le galueaina o le pancreas, i mataupu faigata o lona le atoatoa.

O suauu beta ole beta e le mafai ona gaosia le hormone talafeagai i se faʻasalaga talafeagai e tausia ai le kulūkose faitauga, ma le amanaʻiaina masani masani taliaina e taliaina e le tino.Tagata faʻapitoa e valaʻau i lenei togafitiga insulin.

Mo le togafitiga ma se ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, e mafai e le fomai tipitipi ona faatonuina le inisalini umi ma le inisalini pupuu, o igoa ma o latou gaosiga o le a tuuina atu i le tusiga.

O le tiute mo le faʻaitiitia o le suka o le insulin.

I le taimi lava e tasi, o le taimi atoa (i fafo atu o meaʻai), o le tino lava ia o loʻo tausisia pea le talafeagai. I le maʻisuka, o le tagata lava ia ua faʻamalosi e faatumauina lenei paleni e ala i le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga.

E taua. Ole fua saʻo ole ituaiga ole inisalini e filifilia e tusa ai ma le fautuaga a le fomaʻi e faʻavae i luga o uiga o le tagata maʻi, le talafaasolopito o le maʻi, suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe, ma le olaga.

O le atoatoaga o galuega a le pancreas i se tagata soifua maloloina e mafai ai e le tino ona faʻatonutonu le metabolism o le carbohydrate i se tulaga toafilemu i le taimi o le aso. Ma faʻafefea foi ona taulimaina le uta o meaʻai i le gaʻo pe a 'ai pe faʻamalositino ma faʻaogaina i le faʻamaʻi.

O le mea lea, ina ia faatumauina le kulukose i totonu o le toto, o se hormone ma mea tutusa, ae o se eseesega o le saoasaoa o gaoioiga, e manaʻomia. O le mea e leaga ai, i le taimi nei, e le i maua e le saienisi se fofo i lenei faafitauli, ae o le togafiti togafitiga e lua ituaiga o fualaau faasaina e pei o le insulin umi ma le puupuu ua avea ma se faaolataga mo le maʻisuka.

Lisi numera 1. Lisi o eseesega i ituaiga o inisalini:

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, o loʻo tuʻuina atu ai inisalini oloa, o lona uiga, suspensions, lea e aofia uma ai hormones. I le tasi itu, o lenei mea e faʻaitiitia ai le aofai o injections e manaʻomia e le maʻisuka, o se mea tele tele. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e faigata ona faatumauina le paleni o le metabolism.

Pe a faʻaaogaina nei vailaʻau, e tatau ona faʻatonutonuina le tele o meaʻai gaʻo, faʻamalositino, ola masani i le lautele. E mafua lenei mea ona o le le mafai ona filifilia le saʻo o le ituaiga o inisalini e manaʻomia i le taimi nei.

O le tele lava o taimi, o le hormone umi-galue e taua foi o le talaaga. O lona faʻaaogaina e maua ai le tino ma le inisalini mo se taimi umi.

O le sola ese mai le gaʻo o le tino, o le mea gaʻo e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o tafaoga masani i le aso atoa. I le avea ai o se tulafono, e sili atu i le tolu inisictions i le aso e lava mo lenei mea.

E tusa ai ma le umi o le faʻatinoga, ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Vaitaimi umi. O le hormone e amata ona galue i le 1.5 se maualuga o le 2 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le mea lea, faʻaaoga muamua. I lenei tulaga, o le maualuga o le aoga o le vailaau e tupu i le sili atu i le 3-12 itula. O le taimi ole gaioiga lautele mai se sui fai mea-toto mai le 8 i le 12 itula, o le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina 3 taimi mo le 24 itula.
  2. Faalauiloa le umi. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga o vaifofo faʻasalamiumi umi e mafai ona maua ai se faʻasalalauga loloto o le hormone e lava e taofi ai kulukose i le gasologa o le aso. O le umi o lana gaioiga (16-18 itula) e lava lea pe a faia le vai i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe. O le taua tele o le vailaʻau e mai le 16 i le 20 itula mai le taimi e ulu atu ai i le tino.
  3. Talofa umi. Faʻasoa faapitoa mo tagata matutua ma tagata ei ai manaoga faʻapitoa na tuʻuina atu le umi o le gaioiga o le vailaau (24-36 itula) ma, o lona uiga, o le faʻaitiitia o taimi ole pulega (1 i. 24 itula). O le gaioiga e amata i le 6-8 itula, faatasi ai ma le pito i luga o le vaitau o le 16-20 itula pe a uma ona oʻo i totonu o le tino.

Inisalini togafitiga e aofia ai le faʻaʻitaʻiina o le pule faanatura o le homone e ala i le faʻaaogaina o fualaau. O le mea e leaga ai, e le mafai ona ausia faʻamaoniga aoga e faʻaaoga ai na o se tasi o ituaiga o mea e aofia ai hormone.O le mafuaaga lena e le taua ai le taua o insulin.

O le igoa o lenei ituaiga o hormone e tautala mo ia lava.

I le faatusatusa atu i fualaau faasaina umi, o mea pupuu e mamanuina e toe totogi ai luga o le kulukose i totonu o le tino na mafua mai i mea e pei o:

  • 'ai
  • tele faamalositino
  • o le i ai o faʻalavelave pipisi ma faʻaogaina,
  • ogaoga faigata ma mea.

O le faʻaaogaina o suauu i meaʻai e faʻaleleia ai lo latou gauai i le toto e ui lava ina ave le inisalini autu.

I le umi o le taimi e faʻaalia ai, o loʻo faʻatonuina ai hormones faʻataunuʻu i ni ituaiga se lua:

  1. Poto. Lapataiga puupuu mo le inisalini pe a maeʻa ona amata galue i totonu ole 30-60 minute. I le i ai o se fua faatatau maualuga o le resorption, o le maualuga o le maualuga o le aoga e ausia i le 2-4 itula i le maeʻa ai o le taumafaina. E tusa ai ma fua faʻatatau, o le aʻafiaga o sea vailaau e le silia le 6 itula.
  2. Ole inisalini. O lenei faʻafouga tutusa o le hormone tagata e tulaga ese i le mafai ona gaoioi vave nai lo le inisalini e faia. Ua maeʻa le 10-15 minute pe a uma le iniseti, o le mea galue malosi e amata lona aafiaga i le tino ma le maualuga e tupu ile 1-3 itula pe a uma le tui. O le aafiaga e mo le 3-5 itula. O le saoasaoa o le a faʻaaogaina ai le fofo o le faʻataʻitaʻiina o le tino i totonu o le tino, e faʻatagaina oe e ave muamua aʻo leʻi 'ai poʻo vave loa.

E taua. O le amataina o le gaioiga a se sui sui o le antidiabetic e tatau ona ogatasi ma le taimi o le faʻapalapalaina o meaai ma le faʻafefeina o gaʻo mai ia mea. O le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ia amanaʻia le ituaiga o inisalini ua filifilia, ma le avega o le tino ma gaʻo, e tatau ona malilie i ai.

O le filifilia o se hormone e talafeagai mo le faʻaaogaina e matua faʻapitoa lava, ona e faʻavae i suega suʻesuʻe suʻesuʻe, le tikeri o maʻi o se tagata ua maua i le maʻisuka, o se talafaʻasolopito atoa, ituaiga olaga. E le o le taua le tau o le fualaau faasaina, ona o le tele o lona faaaogaina. I le avea ai o se tulafono, e faʻatupulaia lona faʻatupulaia i le faʻatatau tonu i le lavelave o le gaosia o fualaau faasaina, atunuu o gaosiga, afifiina.

Vaega o le filifiliga o le inisalini pupuu. O fualaau sili ona lauiloa

Mai mea o loʻo i le vaega muamua o le tusiga, o le a manino ai le puupuu o le inisalini, ae le gata o le taimi ma le saoasaoa o le faʻaaliga e taua. O vailaʻau uma ei ai a latou lava uiga, o se mea tutusa o le hormone pancreatic tagata e le o se faʻasalaga.

Le lisi o foliga o le fualaau faasaina e te manaʻomia e te faʻalogo i:

  • punavai o le lisiti
  • tikeri o le faamamaina
  • taulaʻi
  • pH o le fualaau faasaina
  • tagata gaosi oloa ma faʻafefiloi meatotino.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea tutusa o meaola manu e maua mai i le togafitia o le faga o le puaa ma faʻamamāina. Mo vailaʻau tuʻufaʻatasi, o le mea lava lea e tasi o meaola e fai ma faavae ma, faʻaaogaina le metotia o suiga o le enzym, o le inisalini e maua latalata i le natura. O nei tekinolosi e masani lava ona faʻaaogaina mo le hormone puupuu.

O le atinaʻeina o le inisinia o fatuga ua mafai ai ona toe faʻaaogaina tino moni o le inisalini tagata na gaosia mai Escherichia coli faatasi ai ma fesuiaiga o genetically suiga. E masani ona taʻua o hormones e faʻapenaina o le tuiina o le inisalini tagata.

O le mea sili ona faigata i le gaosia o fofo o loʻo faʻamamaina atoatoa (mono-vaega). Le itiiti ifo le leaga, o le maualuga o le malosi ma le itiiti ifo o le faʻasaina mo lona faʻaaogaina. O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e faʻaaoga ai le tutusa o le hormone ua faʻaitiitia.

O sauniuniga o auala eseese o gaosiga, fua o faʻasalalau, faʻapotopotoga, faʻatau, e mafai ona faʻatusalia e le tele o faʻasalalauga. O le mea lea, o le fua lava lea e tasi o le inisalini o iunite atonu e aofia ai le tele o volumes i le suauu.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e sili ona lelei, o lenei mea e aloese ai lagona le lelei i le nofoaga o tui. Ae ui i lea, o le tau o ia tupe e sili atu le maualuga nai lo le gaʻo.

Talu mai fafo, o le saienisi e sili atu nai lo le saienisi i totonu o le atunuu, e masani ona taliaina o fualaau mai atunuu atiaʻe ua lelei ma sili atu le lelei. O oloa faaulufaleina mai mai tagata lauiloa ua lauiloa e sili atu ona taugata i le taua.

E taua. O le taua tele i le togafitiga o le inisalini e le o le atunuu o gaosiga, o meatotino o le fualaau faasaina ma o latou gafatia talafeagai pe a faʻaaoga uma hormones umi ma puupuu.

O le lima lima sili ona lauiloa o vailaʻau inisalini

Tuuina atu e faapea o totoga taʻitasi o le tagata lava ia ma o le gasegase i vailaau o se ituaiga faapitoa e ono eseese. I le faʻaaogaina o se togafitiga o le inisalini togafitiga, lea e faʻatolu ona faʻaaogaina ai le fualaau faasaina i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga, o le maʻisuka e masani ona faʻaaoga igoa insulin igoa, lea o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Laasaga Numera 2. Le lisi o sui sooupu e masani ona faatonuina e tagata tomai faapitoa.

Ole iniseti puupuu: igoa o fualaau faasaina ma metotia o lo latou faaaogaina

O le inisalini o se hormone lea e maua mai i pito o le endocrin o le pancreas. O lana galuega autu o le faatumauina o le paleni o le carbohydrate.

O sauniuniga ile inisalini e faʻamatalaina mo le maʻisuka. O lenei tulaga e faʻaalia i le le lava o le pulelasi o le hormone poʻo le solia o ana gaioiga i totonu o le gaʻo. O vailaʻau e eseese i le fomaʻi ma le umi o le aoga. E faʻaaogaina pupuʻu e faʻaititia ai le suka lea e faʻaaogaina i meaai.

Inisalini ua faatonuina e faʻamautinoa le maualuga o le kulukose o le toto i ituaiga eseese o le maʻisuka. Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le hormone o ituaiga nei o le faʻamaʻi:

  • O le maʻisuka ituaiga 1 e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le autoimmune i suauʻu endocrin ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le homone,
  • Ituaiga 2, lea o loʻo faamatalaina e le leai o se inisalini ona o se faaletonu i lona faʻasolosolo poʻo se faʻaitiitia o le lagona o gaʻo ile gaioiga i lana gaioiga,
  • maʻisuka ile maʻisaga i fafine maʻitaga
  • pancreatic form of the disease, o le taunuuga lea o le pancreatitis ogaoga po o le chronic,
  • ituaiga e leʻo puipuia mai faʻamaʻi - syndromes o Wolfram, Rogers, MODY 5, maʻisuka leona ma isi.

I le faaopoopo atu i le maualuga o le suka, o sauniuniga ile inisalini e maua ai le aʻafiaga - latou te saofaga i le tupuga o musika ma le faafouina o ponaivi. O lenei meatotino e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina o tino. Ae ui i lea, i faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina, o lenei faailoga e le o faamauina, ma o le puleaina o le hormone i se tagata soifua maloloina e lamatia ai le paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto - hypoglycemia. O sea tulaga e mafai ona o mai faatasi ma le leai o se malamalamaga i le atinaʻeina o le paʻu ma le oti.

E faʻatatau i le gaosiga o le gaosiga, o mea faʻapitoa faʻamalosia ma faʻamaumauga a tagata e vavae ese. O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasolosolo o le pito i tua e sili atu ona faʻaleagaina, talu ai o le fausaga o vailaʻau o nei mea e foliga tutusa ma le inisalini o le tagata. O fualaau uma e eseese i le umi o le gaioiga.

I le gasologa o le aso, o le hormone e ulufale i le toto i vaʻa eseese. O lona faʻamalositino basal e faʻatagaina ai oe e faʻamausali le maualuga o le suka e tusa lava po o le a le meaʻai. Le faʻamalolo o le faʻamalolo o le insulin i le taimi o taumafataga. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose e ulu i totonu o le tino ma meaʻai o loʻo i ai vailaʻau faʻatapulaʻa ua faʻaititia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nei gaioiga e faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i taunuuga le lelei. O le mea lea, o se tasi o mataupu faavae o le togafitia o le maʻi o le toe faʻafoʻiina le sao saʻo o le faʻamalolo i le toto.

Faʻaaogaina o le inisalini

O iniseti pupuu e faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai le faʻaaogaina o le elemene e faʻafefiloi ma mea taumafa.Lautele tulaga e lagolagoina e fualaau faasaina ma se gaioiga umi.

E le pei o fualaau faasaina vave, o fomaʻi lautele e faʻaaogaina e tusa lava po oa meaai.

O le faʻavasegaga o le inisalini o loʻo tuʻuina atu i le laulau:


  1. Fadeeva, Anastasia Diabetes. Puipuiga, togafitiga, meaʻai / Anastasia Fadeeva. - M.: Tusi i le Manaoga, 2011. - 176 i.

  2. Kasatkina E.P. O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1990, 253 itu.

  3. Watkins, Peter J. Diabetes mitusitus / Watkins, Peter J. .. - M .: Beanom. Laboratory of Knowledge, 2006. - 758 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata

O le soifua maloloina ma le ola maloloina o le maʻisuka e faʻatatau i tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O togafitiga ma togafitiga e tatau ona tuusaʻo saʻo i le fomaʻi. O le tatau tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o tulafono nei.

O le inisalini o se fualaau taua, ua suia ai olaga o le tele o tagata e maua i le maʻisuka.

I le talafaasolopito atoa o vailaau ma fale talavai o le 20 seneturi, atonu e na o le tasi le vaega o vailaau e tutusa lava le taua e mafai ona iloga - o nei mea o vailaau. O i latou, e pei o inisalini, sa vave ona latou togafitia togafitiga ma fesoasoani e laveai le tele o ola faaletagata soifua.

O le Aso o le Maʻisuka e faamanatuina i le amataga o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina i tausaga taʻitasi, e amata mai i le 1991 i le aso fanau o le fomaʻi o le Canadian Canadian physiologist F. Bunting, o lē na mauaina le insulin hormone J.J. Macleod. Seʻio tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia lenei hormone.

Fale faʻamaloilo

O le inisalini o le tagata e faia i luga o le inisalini e sauniuni e ala ile metotia ole DNA. O le inisalini o le tagata e puleaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le teuina ma le gaosiga o gaʻo, gaʻo, pulu i totonu o totoga o le tino (musika o le skeletal, ate, mea faʻapipiʻi). O le inisalini o tagata ei ai a latou meatotino o aʻafiaga ma faʻasao-catabolic. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o mea o glycerol, glycogen, acids gasegase, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le faʻaaogaina o amino acids, ae o loʻo i ai le faʻaititia o le gluconeogenesis, lipolysis, glycogenolysis, ketogenesis, protein catabolism ma le faʻatuina o amino acids. O le inisalini o le tagata e fusifusia i le siama (receptive membrane) (o le tetramer, lea e aofia ai le 4 subunits, 2 o le (beta) e faatofuina i le membrane cytoplasmic ma o loo tauaveina le tyrosine kinase, ma le isi 2 (alpha) e faaopoopo i le extramimrane ma e nafa ma le fusifusia o le hormone) lea e maua ai le autophosphorylation. O lenei faʻalavelave i siama e le i totonu e faʻapipiʻiina ai le threonine ma pito o serine o le protein kinases, lea e oʻo atu ai i le fausia o phosphatidylinositol glycan ma mafua ai le phosphorylation, lea e faʻamalosia le gaoioiga o le enzymini i totonu o sosoʻo taulaʻi. I maso ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai), e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le glucose ma mea amino, faʻagesegese le palatini o le protein, ma faʻamalosia ai gaosiga gaosia. O le inisalini tagata e faʻamalosia le faʻapipiʻi o le kulukose i le ate e pei o le glycogen ma inhibits glycogenolysis (gluconeogenesis). O eseesega o tagata taʻitoʻatasi i le inisalini e faalagolago i luga o le fualaau, nofoaga tui, gaioiga faaletino o le maʻi, meaʻai ma isi mea.
O le faʻaaogāina o le inisalini o le tagata e faalagolago i le auala ma le nofoaga o le puleaina (ogaoga, manava, toto), le inisalini, le tele o tui.O le inisalini o tagata e tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione, e le mafai ona ulu atu i le susu o susu ma ui atu i le pa puipui. O le faaleagaina o le fualaau faasaina e tupu i le ate i lalo o le gaioiga o le insulinase (glutathione-insulin transhydrogenase), lea e suavaiina ai le sootaga vavalalata i le va o filifili A ma le B ma maua ai avanoa mo enzymes proteolytic. O le inisalini ole tagata e maua e gaʻo (30 - 80%).

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le inisalini (faʻatasi ai ma le teteʻe i vailaʻau o le hypoglycemic poo le togafitia faʻatasi, tulaga faʻalavelave), maʻi o le maʻisuka aʻo maitaga.

Tosiga ma le puleaina o le inisalini o le tagata

O le metotia o le puleaina o fualaau faasaina e faalagolago ile ituaiga o inisalini. O le fomaʻi e seti le faʻasolosolo taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le glycemia.
O inisiua tuusaʻo e faia i le vaega o le pito i lalo o le lapini o le abdominal, thivae, shoulder, buttock. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le tasi i le masina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini ile tausiga, ole tausiga e tatau ona vaʻaia e aua le ulu i totonu o le toto i le taimi ole tui. O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le faʻaaoga tatau o le masini e faʻaleleia ai le inisalini. Aua nei faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o tui ina ua uma le tui. O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.
O le faʻaitiitia o le numera o faʻasalaga i aso taitasi e maua i le faʻapipiʻiina o le inisalini o le eseesega o taʻaloga o gaioiga.
Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi ile maʻi, falemaʻi falemaʻi o le tagata gasegase, o le faʻaalia o le vaega o le vailaʻau o le allergen, o le tofiaina o le togafitiga talafeagai ma le sui o inisalini e tatau.
Faʻaitiitia o le togafitiga poʻo le faʻaaogaina o le le lava o tui o le inisalini, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka (tulaga e lamatia ai le ola o le tagata maʻi).
O le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le sologa lelei, gaioiga faʻaletino, solia o le taumafa, faʻatoʻaina o meaʻai fatu, gaʻo susu.
O le tui o le inisalini e tatau ona fetuunai i le tulaga o le faaletonu o le galue o le pituitary gland, gland gland, thyroid gland, fatugaʻo ma / poʻo le ate, faʻasolosolo o le Addison, hypopituitarism, maʻi o le maʻisuka i maʻi sili atu i le 65 tausaga. E le gata i lea, o se suiga i le fua o le inisalini e ono manaomia i le faateleina o le malosi o le gaioiga faaletino poʻo se suiga i le masani masani. O le mea na maua e le ethanol (e aofia ai le inu ava malosi) e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. Aua e te aveina le ethanol i luga o se manava gaogao. Faatasi ai ma nisi o faamaʻi (aemaise lava le afaina), o tulaga eo faatasi ma fiva, lagona atuatuvale, e ono faateleina le manaomia mo le inisalini.
O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia pe a faʻaaogaina le inisalini o le tagata i nisi o gasegase atonu e itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na matauina ma le faʻaaogaina o le inisalini o meaola manu. Faʻataʻitaʻiga, ma le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ma togafitiga faʻamaʻi ma le inisalini, o mea uma poʻo nisi o faʻamaʻi e muamua atu i le hypoglycemia atonu o le a mou atu, lea e tatau ona logoina ai tagata gasegase. O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona faʻaitiitia le faʻailoaina pe suia i se umi faaumiumi o le maʻi suka, maʻisuka neuropathy, ma le faʻaaogaina o beta-blockers.
Mo nisi tagata gasegase, e mafai ona talafeagai le fetuutuunaiga o fualaau pe a suia mai le inisalini e maua mai manu i le inisalini o le tagata. E mafai ona tupu lenei mea i le taimi muamua o le faʻaleleia o le inisalini poo le faasolosolo malie i totonu o nai vaiaso poʻo ni masina talu ona tuʻuina.
O le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi ma le pulea o le kulukose o le toto.Suiga i gaioiga, ituaiga (gaosiga), ituaiga, ituaiga (tagata, meaola, inisalini analog) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant inisalini poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia ai le faʻatonutonuina o togafitiga.
Pe a faʻaaogaina faʻamalositino i le taimi e tasi ma vailaau o le thiazolidinedione, o le aʻafiaga o le atinaʻe o le edema ma le faaletonu o fatu fatu, e faʻapitoa i tagata mamaʻi e iai togafitiga o le faʻamalositino ma le i ai o tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu.
I le hypoglycemia i se maʻi, o le saoasaoa o lagona o le mafaufau ma le gauai atu o le mafaufau atonu o le a faʻaitiitia. O lenei mea e mafai ona lamatia pe a talafeagai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, masini e puleaina, taavale afi ma isi). E tatau i tagata maʻi ona fautuaina e faia ni puipuiga e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia pe a fai ni gaoioiga lamatia e manaʻomia ai le vave gaoioi o le psychomotor ma le faateleina o le gauai (e aofia ai taavale afi, galue ma auala). E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo toesea poʻo ni uiga maʻaleʻale muamua o le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma le faʻaauau ona atinaʻe o le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le mafai gasegase e faia ai ia gaoioiga.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maitaga, e taua tele le tausia lelei o le pulea lelei o fafine o loʻo maua togafitiga insulin. I le taimi o le maitaga ma le lactation, e tatau ona fetuunai le fua o le insulin e totogi ai le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maitaga ma faʻapupula i le lona lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia le tele i le taimi o le fanau ma vave loa. O fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona logoina le latou fomaʻi e uiga i le maitaga po o lana fuafuaga. I fafine e maua i le maʻisuka, e mafai ona manaʻomia se faʻasologa o le inisalini ma / poʻo le taumafa ile taimi o susu. O le inisalini tagata e le o se mea faʻalogo i le in vitro ma i le vivo faasologa i suʻesuʻega o faʻasologa o gasegase.

O le fegalegaleaiga o le inisalini o le tagata ma isi mea

O le aafiaga o le hypoglycemous o le inisalini o le tagata e faaitiitia e glucocorticoids (dexamethasone, betamethasone, hydrocortisone, prednisone ma isi), amphetamines, hormones adrenocorticotropic, flucrocortisone, palanum channel blockers, estrogens, baclofen, heparin, levothyroxine sodium, thyroid gland, oral gonorrhea, thyroid vailaʻau (hydrochlorothiazide, ebepamide ma isi), amprenavir, danazol, isoniazid, diazoxide, lithium carbonate, chlorprotixen, sympathomimetics, acidic nicotinic, agonists beta-adrenergic (mo se faataitaiga, ritodrin, salbutamol, terbutaline ma isi), tricyclic antidepressants, epinephrine, glucagon, morphine, clonidine, somatotropin, phénytoin, mea na maua mai le phenothiazine. Atonu e talafeagai le faʻalauteleina o le inumaga o le biphasic genetic insulin pe a faʻaogaina faʻatasi ma nei fualaau.
O le aafiaga hypoglycemic o inisalini tagata faʻamau metformin, sulfonamides, repaglinide, androgens, sooupu hypoglycemic tuufofoga, testosterone, steroids vailaʻau faʻasaina, bromocriptine, disopyramide, guanethidine, monoamine inhibitors oxidase, angiotensin II tagata tetee receptor, inhibitors anhydrase carbonic, fluoxetine, carvedilol, fenfluramine, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme (captopril , enalapril ma isi), tetracyclines, octorotide, mebendazole, ketoconazole, clofibrate, theophylline, quinidine, chloroquine, non-steroid (anti-inflammatory drugs), salicylate, cyclophosphamide, pyridoxine, beta-blockers (betaxolol, metoprolol, pindolol, sotalol, bisoprolol, timolol ma isi) (mask o faailoga o le hypoglycemia, e aofia ai tachycardia, maualuga toto), ethanol ma le ethanol. Atonu e talafeagai le faʻaititia o le fua o se inisuaina o le iniseti o le tagata e lua-vaega pe a faʻaogaina faʻatasi ma nei vailaʻau.
Beta-blockers, clonidine, reserpine e ono fenumiaʻi le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.
Faʻasaga i tua o le atenolol (e ese mai i le filifilia o beta-blockers), o le a le faʻaititia tele le aafiaga, e tatau ona lapatai le tagata maʻi e ono le o iai le hypoglycemia, tachycardia ma le tremor, ae o le le fiafia, fiaai, leisa e tatau ona tumau, ma le vevela e oʻo lava i le faateleina.
O le faʻateleina o le inisalini o le tagata i le toto ua faʻalauteleina (ona o le saoasaoa o le inu) o fualaau oona ma le ulaula.
Faʻasaga i tua o le octetotide, reserpine, o se suiga i le faʻaaogaina o le hypoglycemie e mafai (faʻamaonia uma ma faʻavaivaia), e manaʻomia ai le faʻaleleia o le inisalini.
E le gata i le manino o le clarithromycin, o le fua faatatau o le faafanoga e faaitiitia ma, i nisi tulaga, e ono faateleina le aafiaga o le inisalini.
Faʻasaga i tua o le diclofenac, o le aʻafiaga o fualaau oona, pe a faʻaogaina, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
Faʻasaga i tua o le metoclopramide, lea e faʻavaveina ai le gaogao o le manava, o se suiga i le fualaau poʻo le faʻatonuga o le puleaina o le inisalini e ono manaʻomia.
O le inisalini o tagata e faʻafesoʻotaʻi faʻamalositino ma fofo o isi fualaau.
Afai e talafeagai le faʻaaogaina o isi vailaʻau, faʻaopopo i le inisalini o le tagata, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻamataʻuga itu

Hypoglycemia (e sili atu nai lo le taimi e faʻaaogaina ai le inisalini o meaola), AR - e itiiti lava le tele. Faʻamatalaga faʻasolosolo feeseeseaiga - e masani lava i le amataga o le togafitiga o le inisalini.

O le inisalini o le vailaau autu mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. O nisi taimi e faʻaaogaina foi e faʻamautinoa ai le maʻi ma faʻaleleia lona manuia i le ituaiga faʻamaʻi lona lua. O lenei vailaau i lona natura o se hormone lea e ono mafai ona aʻafia ai le gaosiga o le gaʻo i gaʻo laʻititi. E masani lava, o le pancreas e maua ai le insulin, lea e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le toto toto. Ae faʻatasi ai ma le ogaoga o le endocrin, o le avanoa e tasi e fesoasoani ai i le tagata maʻi e masani lava o le inisalini tonu o le inisalini. O le mea e leaga ai, e le mafai ona faia faʻatalanoa (i le ituaiga o laupepa), talu ai ua faʻaumatia atoatoa i le mea o loʻo i ai meaʻai ma ua leai sona aoga.

Sauniuniga na maua mai meafaitino o meaola o manu

O le mauaina o lenei hormone mai le paluga o puaa ma povi o se tekonolosi tuai lea e seasea faaaogaina i aso nei. E mafua lenei mea ona o le maualalo o le vailaau na maua, o lona uiga e ono afaina ai le gasegase ma le le lava o le fua o le faamamaina. O le mea moni e faapea talu ai o le hormone o se mea palatini, e aofia ai se seti o mea amino.

O le inisalini na gaosia i le tino o le puaa e ese mai le tuufaatasiga o le amino o le insulin i le 1 amino acid, ma le inisalini bovine e 3.

I le amataga ma le ogatotonu o le 20 seneturi, pe a le o iai ni vailaʻau faʻasaina, e oʻo lava i le inisalini o se faʻalavelave lea i vailaau ma faʻatagaina le togafitiga o le maʻisuka i se tulaga fou. Hormones maua mai i lenei auala e faʻaititia ai le toto toto, ae ui i lea, e masani ona mafua ai aʻafiaga ma allergies. O eseesega i le tuufaatasiga o mea amino ma mea leaga i vailaau e aafia ai le tulaga o gasegase, aemaise lava i vaega sili atu ona vaivai o tagata mamaʻi (tamaiti ma tagata matutua). O le isi mafuaaga mo le le lelei o le faapalepaleina o ia inisalini o le i ai o lona muai togi i le vailaau (proinsulin), lea e le mafai ona aveesea i lenei vailaau faasaina.

I aso nei, o loʻo i ai ni atigipisi puaa eletise e leai ni nei faaletonu. E maua mai i le pancreas o se puaa, ae pe a maeʻa ona latou faʻaaogaina lea o gaioiga faaopoopo ma faʻamamaina. Latou te telefoni ma aofia ai mea faʻapitoa.

O le inisalini o le puaa ua suia e toetoe lava leai se eseesega mai le hormone tagata, o lea e faʻaaoga pea i le faiga

O nei fualaau faasaina e faatagaina e tagata gasegase sili atu ma e masani lava e le afaina ai ni mea leaga, latou te le taofia le puipuiga o le tino ma faaitiitia le toto toto. O le inisalini o le bovine e le faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei, ona talu ai ona o lona fausaga ese mai fafo, e afaina ai le puipuiga ma isi faiga o le tino o le tagata.

Vaega faaopoopo

O le gaosiga o le inisalini e aunoa ma ni meaʻai i le lalolagi nei e toetoe lava a le mafai ona mafaufau i ai, ona e mafai ona latou faʻaleleia ona meatotino, faʻalautele le taimi faʻatino ma ausia se maualuga maualuga o le mama aʻiaʻi.

I a latou meatotino, o mea uma faaopoopo e mafai ona vaevaeina i vasega nei:

  • (o mea e faʻaaoga e tuʻuina atu ai le umi o le gaioiga o le vailaʻau),
  • vailaau faʻamaʻi
  • faamautu, ona o le maualuga o le malosi o le vai o loo tausia i totonu ole vailaau faasaina.

Faalauteleina o Faʻaopoopoga

E i ai ni insulin umi e fai ma ana meaola mo le 8 i le 42 itula (fuafua i le vaega ole vailaʻau). O lenei taunuʻuga e maua ona o le faʻaopoopoga o vailaau faʻapitoa - faʻateleina i le vai fofo. O le tele o taimi, o se tasi o vaega nei e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe:

Puipuia o le faaumiumi o le gaioiga o le vailaau faasaina e maua ai le faamamaina atoatoa ma e maualalo-allergenic (mo se faataitaiga, protamine). O suauu suauu e le afaina ai foi le gaioiga o le inisalini poo le soifua manuia o le tagata.

Antimicrobial constituents

O mea e le atoatoa i le tuufaatasiga o le inisalini e tatau ona tatau ai ina ia le faʻaleleia le fugalaau microbial i taimi o teuina ma faʻaaogaina. O nei vailaʻau o ni faʻasao ma faʻamautinoa le puipuia o le ola o le vailaʻau. E le gata i lea, afai o le tagata gasegase na te pulea le hormone mai le tasi vial ia te ia lava, ona mafai ai lea e le fomaʻi ona tumau mo ni nai aso. Ona o vaega maualuga o le antibacterial, o le a le maua ai e ia le manaʻoga e togi ese se vailaʻau e le faʻaaogaina ona o le tulaga e mafai ona toe gaosia i se vaifofo o microbes.

O vailaʻau nei e mafai ona faʻaaoga e fai ma fomaʻi i le gaosia o le inisalini:


Afai o le vaifofo o loʻo i ai ni faʻama, o le a avea foi ma se faʻaopoopoga faaopoopo ona oa latou meatotino antimicrobial

Mo le gaosia o ituaiga taʻitasi o inisalini, o nisi vaega o vailaʻau e talafeagai. O a latou fegalegaleaiga ma le hormone e tatau ona suʻesuʻeina i le tulaga o faʻasalaga faʻapitoa, talu ai e le tatau ona faʻalavelaveina le gaioioiga o le inisalini pe faʻaleagaina ai foi ana meatotino.

O le faʻaogaina o faʻamalosi i le tele o tulaga e mafai ai ona faʻafoe le hormone i lalo o le paʻu e aunoa ma le togafitiga muamua ma le ava malosi poʻo isi vailaʻau faʻaonaponei (e masani lava ona faasino atu le gaosi i lenei mea i faatonuga). O lenei mea e faigofie ai le faʻafoega o fualaau faasaina ma faaitiitia le numera o togafiti sauniuni aʻo leʻi tuiina ia lava. Ae o lenei fautuaga e naʻo le aoga pe a fai e fofo le fofo e ala i le faʻaaogaina o se tui tui insulin i se nila manifinifi.

Stabilizers

E manaʻomia tulaga o stabilizer ina ia tausia le pH o le fofo i se tulaga ua tuʻuina atu. O le puipuia o fualaau faasaina, o lona gaioiga ma le mautu o mea totino e faalagolago i le maualuga o le eletise. I le gaosia o le hormone injection mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina phosphates mo lenei faʻamoemoe.

Mo le inisalini ma le zinc, e le o taimi uma e manaʻomia ai le faʻamautuina o vaifofo, talu ai o fesoasoani uʻamea fesoasoani e faatumauina le paleni talafeagai. Afai e masani ona faʻaaogaina, ona faʻaaogaina lea o isi vailaʻau faʻamalosi nai lo phosphates, talu ai o se tuufaatasiga o nei mea e mafua ai le vaʻaia ma le le faʻamalosia o le vailaʻau.O se mea taua e faʻaalia i tagata uma e faʻaleleia le saogalemu o le saogalemu ma le le mafaia ona ulufale atu i soʻo se gaioiga ma le inisalini.

E tatau i se tagata suʻesuʻe finau e tatau ona feagai ma le filifilia o fualaau oona mo le maʻisuka mo tagata taitoatasi. O le galuega o le inisalini e le na o le faatumauina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae ia le afaina foi isi toto ma isi mea. Ole fualaau faasaina e tatau ona le faaituau, le maualalo ole allergenic ma sili atu ona taugofie. E faigofie foi pe afai o le insulin e filifilia e mafai ona faʻafefiloi ma isi isi faʻavae e tusa ai ma le umi o le gaioiga.

O le inisalini ole iniseti o le tagata e faʻaaogaina faʻaleagaina o se hormone mo le fofo o vai mo le maʻisuka. Faʻaaoga lelei le vailaʻau, i se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, pe a fai o le taligalu e mafua mai i ni mea le lelei poʻo se faʻalavelave. E le gata i lea, o le fomai e nafa ma le faatonuina o le vailaau ma togafitiga, talu ai e tele ituaiga o inisalini, ua tofu maua ma se tulaga faapitoa o le gaioiga.

Model clinical-Pharmacological Mataupu 1

Faatoaga galuega. Lapataiga puupuu ile inisalini sauniuniga. O le faʻaaogaina ma se masini faapitoa i luga ole membrane o sela, e fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. I le faateleina o le faʻaopoopoga o le CAMP (i gaʻo gaʻo ma ate o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto e afua mai i le faateleina o le felauaiga i totonu o le toto, mafua ai le faateleina o le vevela, gasegase o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, o le faaitiitia o le fua o le glucose gaosia (o le faaitiitia o le glycogen), ma isi mea. min, ausia le maualuga pe a uma le 1-3 itula ma tumau, e fuafua i le fualaau, 5-8 itula. O le umi o le vailaau e faalagolago i le fua, togafitiga, nofoaga o le pulega ma e taua uiga patino.

Pharmacokinetics O le atoaga o le absorption e faalagolago i le auala o le pulega (s / c, i / m), le nofoaga o le puleaina (manava, thivae, totocks), fualaau, tui insulin i totonu o fualaau faasaina, ma isi. E tufatufaina atu ma le le talafeagai i totonu o masini. E le sopoia le pa puipui ma le susu i susu. E faʻaumatia e insulinase, aemaise i le ate ma fatuga. T 1/2 - mai i nai minute i le 10 minute. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Faailoga. O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, ituaiga 2 o le maʻisuka: o le laasaga o le tetee i vailaau oona o le hypoglycemic, o le tetee i vaega o vailaau oona (hypoglycemic drugs), tuufaatasiga o le maʻisukacidosis, ketoacidotic ma le hyperosmola, o le maʻisuka na tupu i le maitaga (pe a le aoga mo togafitiga) faʻaaogaina faʻapitoa i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e tetee atu i faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le fiva maualuga, faatasi ai ma taotoga o taotoga, gasegase, fanau fanau, ma le solia o tulafono fesuiaiga o vailaau aʻo leʻi toe fesuiaiga i togafitiga faʻatasi ma sauniuniga umi ile inisalini.

Contraindications Ole gasegase, hypoglycemia.

Faʻasologa O le fualaau ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina ua fuafua taitoatasi i tulaga taitasi i luga o le faavae o le kulukose i totonu o le toto aʻo leʻi 'ai ma le 1-2 itula i le maeʻa o taumafataga, faapea foi le faalagolago i le tikeri o le glucosuria ma uiga o le ala o le maʻi.

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i / c, i / m, in / in, 15-30 minute aʻo leʻi 'ai. O le auala taatele o le pulega o le sc. Faʻatasi ma le ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, i le taimi o le taotoga o le maʻi - in / in ma / m.

Faatasi ai ma le monotherapy, o le tele o le pulega e masani ona taʻi 3 taimi i le aso (pe afai e manaʻomia, e oo atu i le 5-6 taimi i le aso), o le initaneti e suia i taimi uma e aloese mai ai i le atinaʻe o le lipodystrophy (atrophy poo le hypertrophy o gaʻo gaʻo).

O le fua faatatau o aso taitasi o le 30-40 IU, i tamaiti - 8 IU, ona i le averesi o aso taʻitasi - 0.5-1 IU / kg poʻo le 30-40 IU 1-3 taimi ile aso, pe a manaʻomia - 5-6 taimi i le aso . I le fua o aso taitasi e sili atu i le 0.6 U / kg, e tatau ona faia le inisalini i le 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino. E mafai ona tuʻu faʻatasi ma insulin.

O le fofo ile inisalini e aoina mai le fagu e ala i le tosoina i se atigi suauu uaua e le faʻamalosi, se mea faʻapipiʻi, faʻamamaina pe a uma ona aveese le pusa alumini ma le ethanol.

Faʻamataʻuga itu. Tali a le Allergic (urticaria, angioedema - fiva, faʻavave o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga),

O le tino o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le tino, o le tino, o le paʻu o le paʻu, o le vevela tele, o le vevela, o le paʻu, o le atuatuvale, o le fiaai, o le atuatuvale, o le popole, o le paʻu, o le tiga, o le le fiafia, faʻaaliga), vailaʻau hypoglycemic,

hyperglycemia ma le faamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o doses, faʻailogaina o le iniseti, meaai le lelei, faasaga i tua o fiva ma faʻamaʻi pipisi): moe, fiainu, faʻaitiitia le fiaʻai, faʻanofo mata),

le mautonu le mafaufau (e oʻo i le atinaʻeina o le muamua ma le coma),

faʻaletonu le vaaia o le tino (masani lava i le amataga o togafitiga),

faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le inisalini o le tagata, o se faʻaopoopoga o le faʻatoʻaga o faʻamaʻi-inisalini, ma mulimuli ane i le faateleina o le glycemia,

hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le maualuga o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui.

I le amataga o togafitiga - o le fulafula ma le le lelei o le faafesili (e le tumau ma e mou ese atu ma togafitiga faaauau).

Faʻasalaga. Faailoga: hypoglycemia (vaivaiga, afu malulu, pallo o le paʻu, paʻu, fefe, popolevale, fiaai, paʻu i lalo lima, vae, laugutu, laulaufaiva, ulu tiga), hypoglycemic coma, faʻavevesi.

Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le hypoglycemia māmā e ala i le gaosia o suka poʻo mea taumafa e maua mai i gaʻo vailaʻau māmā faigofie.

O mea faʻapitoa, i / m poʻo le iv faʻaaogaina le glucagon poʻo le iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

Fegalegaleaiga. Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazin, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAID (including salicylates), anabolic (e aofia ai stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, phenfluramine, Li + preparations, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, et.

Glucagon, somatropin, corticosteroids, oral contraceptives, estrogens, thiazide ma le loopedtics, BMKK, hormones thyroid, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazole, antigenpressants, clonidinin, calcitonin, antonidinotin, otagonists, ankyl morphytin, diacid antonyphin, o le morphine, na faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic, vaivai, hypothyroidism epinephrine, o le poloka poloka o le H 1 histomas receptors.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Faatonuga faapitoa. Aʻo leʻi ave le inisalini mai le fagu, e tatau ona siaki le manino o le fofo. A oʻo mai tino mai fafo, faʻafefe poʻo le vaʻaia o se mea i luga o le ipu vai, e le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela. O le tui ole inisalini e tatau ona fetuunai i mataupu o faʻamaʻi pipisi, i le tulaga o le faʻaleagaina o le thyroid gland, maʻi Addison, hypopituitarism, le faʻasolo ma le maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona: ole inisalini, faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻailoga o meaʻai, vomiting, manava, faʻalavelave faʻaletino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻamaʻi matutua o gaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le cortex, pituitary poʻo le thyroid gland), suiga o le nofoaga tui (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu i le manava, tauau, ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata.

O le fesiitaiga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau lava ona faʻamaonia ma togafitia i le mafaufau ma lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofia le itiiti o le hypoglycemia latou te lagona e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo (ua fautuaina e iai pea le 20 g suka ma oe). E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia, e tatau ona logoina le fomaʻi e filifili i le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga.

I le togafitiga o le inisalini pupuu i tulaga vavalalata, e mafai ona faʻaititia pe faateleina le maualuga o le tino o le lipodystrophy i le vaega o inisiua. O nei mea iloga e matua aloese mai i le suia faifaipea o le nofoaga o tui. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona amanaia se faʻaitiitia (I le tolu) poʻo se faʻaopoopoga (II-III i le tolu masina) o manaoga o inisalini. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. I le taimi o le lactation, o le siakiina o aso taitasi e manaʻomia mo le tele o masina (sei vagana ua manaʻomia le inisalini).

Tagata mamaʻi e maua le silia i le 100 IU o le inisalini i le aso, pe a suia le fualaau e manaʻomia ai le falemaʻi.

Tusi resitala o vailaʻau. Faʻasalalauga faʻapitoa: i le 2 vaʻavaʻavale M: ​​Fono a Fomaʻi, 2009. - Vol. 2, vaega 1 - 568 s., Vaega 2 - 560 s.

Fefaatauaiga

UlutalaLe taua o le Wyszkowski Index ®

Fua faʻatatau, suafa kemikolo: leai se faʻamatalaga.
Vaega o vailaau faasaina: hormones ma a latou tauʻa / insulin.
Gaioiga faʻamaloilo: hypoglycemic.

Tuua Lau Faamatalaga